אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך מוצאים נוסחה? ✔נוסחה לפתור בעיות, איך למצוא נוסחה? מה זה נוסחה? מהי נוסחה? איך מוצאים נוסחה? מהי חוקיות? איך נוצרת חוקיות? מהי סיבתיות? חזרתיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
נוסחה לפתור בעיות, איך למצוא נוסחה? מה זה נוסחה? מהי נוסחה? איך מוצאים נוסחה? מהי חוקיות? איך נוצרת חוקיות? מהי סיבתיות? חזרתיות וסיבתיות, נוסחה היא מכנה משותף, איך למצוא מהות? מהי מהות? מקרה פרטי, מקרה כללי, להמציא נוסחאות
מהי נוסחה וכיצד ניתן למצוא אחת לפתרון בעיות?

העוסקים בחיפוש פתרונות לבעיות נתקל לעיתים בבעיה שחוזרת על עצמה, אך בצורות שונות. השאיפה כאן היא למצוא נוסחה - פתרון כללי שיאפשר להתמודד עם מצבים דומים בצורה אוטומטית, מבלי להמציא פתרון כל פעם מחדש. אליעד כהן מסביר כי נוסחה היא לא סתם פתרון במקרה בודד, אלא משהו שחוזר על עצמו ומסביר את הפתרון לכמה בעיות דומות. מההסבר, ניתן להבין כי הבעיה נוגעת בהמצאה של פתרונות שמכסים מקרים שונים, ומטרת חיפוש נוסחאות היא לספק פתרון שניתן להחיל אותו על יותר ממקרה אחד.

מהו המאפיין שמבדיל נוסחה מפתרון פרטי?

אם יש בעיה שמתרחשת פעם אחת בלבד, ושום בעיה אחרת אינה דומה לה בשום אופן, אז לא ניתן למצוא לה נוסחה. נוסחה היא משהו שמתאים לפחות לשניים, ולדוגמה, חיבור של 1 ו - 1 שווה 2, אך זה לא פתרון לכל פעולה מתמטית. נוסחה אמיתית מתייחסת למקרים שונים שמזכירים אחד את השני, ולפיכך חיפוש נוסחה כולל פתרונות למספר בעיות דומות.

כיצד נוצרת נוסחה מתוך חזרתיות בין בעיות?

כאשר נתקל אדם בבעיה שנראית דומה למקרה אחר, עליו לפתור כל בעיה בנפרד לפני שמחפש נוסחה. לאחר פתרון, על האדם לבדוק מה המשותף בפתרונות שמצא, כלומר, לזהות את המכנה המשותף. ככל שמסיקים יותר פתרונות לדמיון בין בעיות שונות, ניתן להקיש עליהם נוסחה כללית. אבל נוסחה זו לא תהיה שלמה אם היא לא פותרת את כל המקרים הקיימים. אם משהו לא עובד במצב חדש, יש לעדכן את הנוסחה.

מה חשוב להכיר בעת גיבוש נוסחאות?

כמו כל תהליך, ההבנה של נוסחה אמיתית תלויה בניתוח מקרים פרטיים ובמציאת החלקים המשותפים ביניהם. כל מקרה שונה במעט, אך כאשר יש דמיון בתהליך הפתרון, זה מה שמייצר את הנוסחה. כדי להבין את הנוסחה יש להתחיל מפתרון של בעיה ספציפית, ואז לבדוק אם ניתן למצוא מכנה משותף בין מספר בעיות דומות.

איך מתמודדים עם בעיות פחד לדוגמה?

למשל, כשאדם מפתח פחד הוא לא יכול ישר להמציא נוסחה "ללא פחד". עליו לבחור מקרה ספציפי של פחד, לפתור אותו, ולאחר מכן לקחת מקרה נוסף שנראה דומה ולפתור אותו גם. אם ישנם דמיינים בתהליך הפתרון, ניתן להניח שמצאנו את הנוסחה. בסופו של דבר, כל נוסחה היא תוצאה של תהליך שנע בין בעיות פרטיות לבין גיבוש הפתרון הכללי.

הקשר בין חוקיות, סיבתיות וחזרתיות

חוקיות נוצרת מתוך חזרתיות, זאת אומרת, כאשר משהו קורה שוב ושוב בצורה עקבית, יש להניח שהסיבה היא אותה סיבה. כך, אם אדם נתקל שוב ושוב במצב מסוים, יתכן שהפתרון או הסיבה לתופעה יהיו זהים. למשל, "האש שורפת נייר" היא חוקיות שנוצרת מתוך חזרתיות של אירועים דומים.

האם אפשר למצוא נוסחה מבלי לפתור מקרים פרטיים?

לא. כדי לפתח נוסחה, צריך קודם כל לפתור כל מקרה בנפרד. מי שמנסה לקבוע נוסחה בלי לתחום את הבעיה ולפתור מקרה פרטי קודם לא ימצא פתרון יעיל. רק לאחר שנפנים היטב את המקרים הפרטיים, ניתן לחפש את הדרך המשותפת והנוסחה שתוכל לפתור בעיות דומות.

מהו התהליך למציאת נוסחאות שמתאימות לכל המקרים?

לאחר שמצאנו נוסחה שהיא פתרון למקרים מסוימים, עלינו לבדוק אותה על מקרים נוספים. אם הנוסחה לא פותרת את כל המקרים שיכולים להתעורר, יש צורך להרחיב או לעדכן אותה. תהליך זה כולל גם את הבדיקה האם הנוסחה מתאימה לכל המקרים, או שהיא פתרון חלקי בלבד.

סיכום והשלכות מעשיות

החיפוש אחר נוסחאות לפתרון בעיות דורש הרבה יותר מתשובה כללית למקרה פרטי. כל נוסחה מתחילה מהבנת הבעיה הפרטית והפיתרון שלה, ולאחר מכן מבוצע תהליך של חקירה והשוואה עם בעיות אחרות כדי להבין את המכנה המשותף. נוסחה היא למעשה החוקיות שמתגלה מתוך חזרתיות והסיבתיות שמזוהה בין המקרים השונים.
מהי המטרה של חיפוש נוסחה לפתרון בעיות?

הרעיון הוא שאדם נתקל בבעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב בצורות שונות. הוא רוצה להפסיק לפתור את הבעיה בכל פעם מחדש, ולמצוא נוסחה שתאפשר לו להתמודד עם מצבים דומים באופן אוטומטי. במקום לטפל בכל מקרה באופן פרטי, הוא רוצה נוסחה קבועה לפתרון הבעיה.

מדוע בעיה חד פעמית אינה מאפשרת נוסחה?

אם ישנה בעיה שקורית רק פעם אחת בכל הקיום כולו, והיא אינה דומה לאף בעיה אחרת בשום צורה או היבט, לא תוכל להיות עבורה נוסחה. נוסחה היא משהו שמתאים לפחות לשני מקרים שונים. דוגמה לכך היא חישוב של 1 ועוד 1 ששווה 2 - זהו פתרון פרטי לשאלה "כמה זה אחד ועוד אחד?", אך זו לא נוסחה שמסבירה את כלל מצבי החיבור או כל סוג אחר של פעולה מתמטית.

איך נוצרת נוסחה מתוך חזרתיות בין בעיות?

נוסחה היא למעשה חוקיות. חוקיות מתגלה כאשר אנחנו לוקחים לפחות שתי בעיות שמזכירות זו את זו במשהו, ובודקים אם יש דרך פתרון שחוזרת על עצמה. אם מוצאים מכנה משותף בפתרון של כמה מקרים, אפשר להגדיר אותו כנוסחה. לכן:

1. פותרים את הבעיה הראשונה באופן פרטי, בלי לחשוב על נוסחה.

2. מוצאים בעיה נוספת שנראית דומה לבעיה הראשונה, ופותרים אותה גם כן בלי קשר לבעיה הקודמת.

3. משווים בין דרכי הפתרון ורואים מה חוזר על עצמו.

ברגע שמתגלה דמיון באופן הפתרון, אפשר להגדיר שהחלק החוזר הוא נוסחה. אם מגלים שיש מקרים נוספים שהנוסחה לא פותרת, הרי שהנוסחה אינה שלמה, וצריך להרחיב או לשנות אותה בהתאם.

מדוע חשוב לזהות את הדמיון והשוני בין המקרים?

בעיות יכולות להיות דומות בחלק מהגורמים שלהן ושונות בגורמים אחרים. נוסחה תתאים רק אם היא מקיפה את הדמיון שבין הבעיות ולא תלויה בהיבטים שהם ייחודיים לכל בעיה ספציפית. לכן חשוב להבין מה בדיוק דומה בין הבעיות (ה"מכנה המשותף"), ומה שונה בהן, כדי לדעת אם הנוסחה שגיבשת אכן חלה על כולן.

כיצד מתמודדים עם בעיות פחד לדוגמה?

אדם שרוצה לפתח נוסחה לטיפול בפחדים לא יכול ישר לומר "מה עליי לעשות כדי לא לפחד בכלל?" לפני שמנתחים מקרה ספציפי. כדי למצוא נוסחה, צריך לקחת מקרה נקודתי של פחד ולפתור אותו. אחר כך לוקחים עוד מקרה ספציפי ונוסף של פחד, פותרים אותו, ואז משווים בין שני הפתרונות. אם מתברר שיש מהלך דומה החוזר על עצמו בשני המקרים, אפשר להסיק שזהו חלק מהנוסחה.

מה הקשר בין חוקיות, סיבתיות וחזרתיות?

חוקיות נוצרת מתוך חזרתיות במצבים דומים, כמו התופעה שאש שורפת נייר. כששואלים "למה הנייר נשרף?" עונים "בגלל האש". כשרואים את התופעה שוב ושוב, מניחים שקיימת חוקיות או סיבתיות - האש היא סיבה שהנייר נשרף. באותו אופן, גם נוסחה לפתרון בעיות מתגלה מתוך הסתכלות בכמה מקרים, הבנת הפתרון בכל אחד בנפרד, וזיהוי החלק החוזר שמתאים לכולם.

למה אי אפשר לדלג ישר לנוסחה בלי לפתור קודם את המקרים הפרטיים?

נוסחה נובעת מתוך פתרון של כמה מקרים פרטיים שבהם מחפשים את דרך החשיבה, התהליך או השלבים החוזרים על עצמם. מי שמנסה להתחיל ישר מהנוסחה מפספס את הלימוד העמוק שמגיע מהתמודדות עם המקרים הפרטיים. רק אחרי שרואים כיצד פותרים אותם בפועל, מגלים את החלק המשותף שממנו בונים נוסחה אמיתית ויעילה.

כיצד בודקים האם הנוסחה מתאימה לכל המקרים?

אחרי שמגדירים נוסחה על בסיס מספר בעיות שנראו דומות, צריך לבחון אותה גם בבעיות נוספות כדי לוודא שהיא אכן פותרת אותן. אם מתגלות בעיות חדשות שהנוסחה לא מצליחה לפתור, מחליטים האם צריך לעדכן את הנוסחה או להבין שזו נוסחה חלקית שמתאימה רק לסוג מסוים של מקרים.

בסופו של דבר, כל התהליך אומר כך: מגדירים בעיה פרטית, פותרים אותה עד הסוף, ועושים זאת שוב ושוב על מקרים דומים. אחר כך מזהים את המכנה המשותף בפתרונות וחוקרים אם הוא פועל בצורה עקבית. נוסחה היא הביטוי החוזר של דרך הפתרון בין מקרים דומים, וחוקיות היא החזרה של התוצאה והסיבתיות במקרים רבים.

לכן, חשוב להבין שהחיפוש אחר נוסחה אוטומטית לא יכול להתרחש בן רגע, אלא דורש ניתוח של כמה מקרים פרטיים. אם יש לפחות בעיה אחת שהנוסחה לא פותרת, היא אינה מושלמת, אלא רק נוסחה חלקית.

לסיום נאמר, כפי שהוזכר, שמי שרוצה להעמיק עוד יכול "להיכנס לאתר, לכתוב איך למצוא הנוסחה, מה זה נוסחה, מכנה משותף, פתרון בעיות, נוסחה כללית, נוסחה פרטית, מקרה ספציפי, מקרה נקודתי, איך פותרים בעיות, נוסחה לפתור בעיות, כל מה שעולה בדעתכם ולקבל מידע נוסף". הרעיון הוא לחקור לעומק את הפרטים החוזרים בכל בעיה, ולמצוא את החוט המקשר ביניהם. "תחשבו על זה."
תשובה כללית, תשובה פרטית, שאלה כללית, שאלה פרטית, מן הפרט אל הכלל, מן הכלל אל הפרט, פרט וכלל, כלל ופרט, שאלה ספציפית
מה זה נוסחה בעיות חרדה ייחודיות מה זה אחד שאלה איך נוצרת ללא פחד לטפל בעיה התמודדות עם מצבים סיבות איך למצוא איך למצוא מהות איך למצוא נוסחה איך מוצאים נוסחה איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת חוקיות בעיה בעיות המציאות חוקיות חזרתיות חזרתיות וסיבתיות חשיבה המצאתית כיצד נוצרות להמציא להמציא נוסחאות להמציא נוסחה למצוא למצוא מהות למצוא נוסחה לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות מה זה נוסחה מהות מהי חוקיות מהי מהות מהי נוסחה מהי סיבת מהי סיבתיות מוצאים נוסחה מכנה משותף מקרה כללי מקרה פרטי נוסחאות נוסחה נוסחה היא מכנה משותף נוסחה ל נוסחה לפתור בעיות נוצר נוצרת חוקיות סיבה ותוצאה סיבתיות פתירת בעיות פתרון בעיות
בעיות - מהי מהותה של בעיה? איך להתמודד עם כל בעיה? איך לפתור בעיות?
בעיות - מהי מהותה של בעיה? איך להתמודד עם כל בעיה? איך לפתור בעיות? בעיות. מהי מהותן של בעיות? איך להתמודד? בעיה: השורש של המילה בעיה נובע מהמילה הארמית בעיא, שפירוש רצון משאלה בקשה. בעיה = רצון שאינו מלא. כל רצון שיש לאדם שאינו מלא = תחושת חסר = בעיה. ככל שהרצון לשנות את המציאות גדול יותר = בעיה גדולה יותר. כאשר יש חוסר התאמה בין הרצון של האדם לבין הרצון של המציאות = בעיה. מה עושים? הולכים לשורש של הבעיות = לשורש של הרצונות. על האדם לחקור ולהגיע אל השורש של הרצונות שלו. על האדם לנסות להבין מהו הרצון הראשון שיוצר את כל הרצונות בעיות בקשות השתוקקות שלו. כדי לפתור את כל הבעיות כולן, על האדם להגיע אל השורש שלהן, שהוא שורש הרצון האישי של האדם. על האדם לשאול את עצמו תמיד, מהו הרצון הפנימי שבו שיוצר את הרצונות שלו. על האדם לחפש את הסיבה שבגללה הוא רוצה את רצונותיו. על האדם לחפש את הסיבה של הסיבה של רצונותיו. על האדם להגיע אל הרצון הראשון שלו, שהוא השורש של הבעיות שלו. כאשר האדם מגיע אל השורש הראשון ומבין אותו, אז הבעיות כולן הופכות לדברים טובים ולהנאה. חפש את שורש הרצון, תמצא את שורש הבעיות = תגיע אל השלמות. ...
בעיות / פתרונות - איך לא להחליף בעיה אחת בבעיה אחרת? איך לפתור בעיות באמת?
בעיות פתרונות - איך לא להחליף בעיה אחת בבעיה אחרת? איך לפתור בעיות באמת? בעיות. איך לצאת מכל הבעיות באמת? מי שיתבונן יראה, כי בדכ האדם פותר את הבעיות שלו באמצעות זה שהוא מתעסק עם בעיות אחרות. לדוגמה, אדם שלא טוב לו בביתו, פותר את הבעיה של מערכת היחסים הזוגית שלו בבית, ... דהיינו, מתעסק עם בעיה אחרת. הדבר דומה לאדם שכואבת לו הרגל, ואז כדי לפתור את הבעיה הוא נותן לעצמו מכה ביד. הכאב של היד ... דעתו מהכאב של הרגל. האדם רגיל לפתור את הבעיות שלו באמצעות בעיות אחרות. האדם אינו מאושר בגלל X, אז ... הבנת הסיבות = להבין את הסיבה של כל דבר ואת הסיבה של הסיבה של כל דבר. הבנת המציאות = האדם מבין ...
יחסי עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה
יחסי עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה
... עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה איך מתמודדים עם בעיות עם המנהל בעבודה ופתרונות לשיפור היחסים? במקרה של בעיות בעבודה, אחת השאלות המרכזיות שמועלות היא כיצד להתמודד עם תכונות מסוימות במנהל, תכונות שהן בעייתיות בעיניי העובדים. לדוגמה, אם מנהל מציג ... אליעד מציע גישה מאוד ברורה למצבים כאלה: אם המנהל מציג תכונה מסוימת שמפריעה, יש לשאול את עצמך קודם כל למה הוא מתנהג כך. בדרך זו ניתן להבין את שורש הבעיה, ואז להציע דרכים להתמודד עם התנהגותו. מה ניתן לעשות כשהמציאות לא תואמת את הרצון? אליעד מציע עקרון חשוב מאוד: כאשר מציאות לא תואמת את ... המציאות כמו שהיא, והשלישית היא לשאול את עצמנו אם אנחנו רוצים להמשיך לסבול. אליעד מדגיש כי אם אנחנו בוחרים בשיטה השנייה, כלומר, לשנות את רצוננו, אז הבעיה תיפתר. כיצד להתמודד עם מנהל עם אגו חזק? כאשר המנהל מציג אגו חזק, אחד הפתרונות הוא להבין מה עומד מאחורי התנהגות זו. אליעד מציע לחשוב על שורש הבעיה, שיכולה להיות חוסר ביטחון עצמי. במקרה כזה, ניתן למלא את האגו של המנהל בדרכים אחרות, כך שהוא לא יצטרך להפעיל את האגו על העובדים. אם למשל, ... בעל כוח או שליטה, ניתן למלא לו את הרצון בדרכים אחרות, למשל באמצעות כבוד או תמיכה בעבודתו. 2. לנטרל את הרצון: ניתן לנטרל את הרצון של המנהל על ידי פתרון בעיות אחרות שיש לו, שיכולות להסביר את התנהגותו, למשל חוסר ביטחון עצמי. 3. לספק רצון אחר יותר חזק: אם המנהל רוצה להתנסות על העובדים, ... ולראות איך הוא מגיב. דרך השאלות ניתן להבין יותר את הדפוסים והמניעים של המנהל, ובכך להבין כיצד ניתן להשפיע עליו או לשפר את היחסים עמו. איך פותרים בעיות עם המנהל בעבודה בצורה פסיכולוגית? פתרון בעיות עם המנהל לא חייב להיות קשור לשינוי ישיר של המנהל. ניתן לעיתים להימנע מהצורך לשנות אותו ישירות על ידי פתרון בעיות פסיכולוגיות בעבודת צוות, פרגון, ומילוי הרצונות של המנהל בדרכים שונות, כך שהוא ירגיש טוב יותר ויפסיק להתנהג בצורה לא מתאימה. איך להתמודד עם אגו חזק בעבודה? כיצד לשנות את ההתנהגות של המנהל? פסיכולוגיה הפוכה בעבודה כיצד לשפר את היחסים עם המנהל? פתרונות לבעיות עם המנהל בעבודה ש: נגיד המנהל שלך מהצוות יש לו תכונות מסוימות שנתפסות בעייני ובעיני שאר חברי הצוות כתכונות שקשה לנו להתמודד ... שהוא לא רוצה, מרוב שהאגו שלו מאוים מהבוס שמעליו הוא יתחיל לדבר יפה אליכם בגלל שהוא מפחד עוד יותר ממי שמעליו. יש כל מיני דרכים. ש: איך אפשר לדעת מה הסיבה? אליעד: להפעיל את השכל, לחשוב להתבונן, חסר סיבות? אפשר גם לדעת, נגיד כשהוא מדבר לראות בדיוק מה הוא מדבר, מה הוא מנסה לומר, מה הוא מנסה לשדר, מה פה מה שם. יש כל מיני דרכים. ש: אנחנו חוקרים את זה כבר הרבה זמן עוד לא עלינו על הסיבה. אליעד: כי זה לא המקצוע שלכם, המקצוע שלכם זה דברים אחרים לחקור בעיות אחרות. טוב הבנו? הוא צריך את השכל שלי להכניס בתוכו ותתפטר הבעיה, האלה. ש: גם אליעד אמר שאם אתה רוצה להבין מישהו איך הוא חושב אז תיקח את זה קצת אחורה, תשאל אותו שאלות כמה שאלות, מה הוא יעשה בסיטואציה כזו ... באגו קודם כל יש שתי אפשרויות או שהוא לא מודע לזה או שהוא מודע לזה. ואם הוא לא מודע לזה אז אפשר להגיד לו תקשיב תשים לב שאתה מדבר לא יפה ובזה נגמר הבעיה . ובוא נניח שהוא מודע לזה וזה עושה לו טוב אז קודם כל יש מחויב, מחויב שאם זה עושה לו טוב לדבר אליכם לא יפה אז מוכרח שחסר לו התועלת שהוא מקבל ... גדול ואז למרות שהוא יישאר עם הרצון הוא יוותר עליו למען רצון אחר. אפשרות שלישית זה לנטרל לו את הרצון, למה הוא רוצה את זה? כי ככה וככה, בוא נפתור לו בעיות אחרות ואז הוא לא ירצה את זה. הבנת? תסביר את האופציות. ש: 1. זה למלא לו את זה בדרך אחרת. 2. זה לנטרל לו את זה. אליעד: ואז הוא נשאר עם הרצון ... תסביר מה אתה שאלת? ש: מה ההבדל בין לנטרל את הרצון לבין למלא לו את הרצון בדרך אחרת? אליעד: הבוס שלו נגיד יש לו צורך להתנשא על העובדים, אפשרות אחת אין בעיה בוא ניתן לו את זה אבל בדרך מבוקרת, בבוקר נבוא נגיד לו שלום, נקנה לו מתנות וזה וזה הוא ירגיש שהוא מלך והוא יפסיק להציק לנו. ש: זה הנטרול. ... שהוא לא ירצה להתנשא עליך, כאילו תשלול את הצורך שלו להתנשא עליך. יש בוס שבא בבוקר לעבודה, אומר אני רוצה להרגיש שהם מכבדים אותי, עכשיו אפשרות אחת אין בעיה תכבד אותו בדרך אחרת הוא לא יצעק עליך, ואפשרות שניה תגרום לו לבוא בבוקר לעבודה בלי אני רוצה שהם יכבדו אותי למה? למה תשאל, למה הוא רוצה ...
חוסר עניין, חוסר משמעות בחיים, למצוא עניין בכל דבר, להטיל ספק, תחושת התחדשות, לא מוצא עניין, משעמם בחיים, מה לעשות כשמשעמם? איך לעשות שלא ישעמם? איך לפתור בעיה?
חוסר עניין, חוסר משמעות בחיים, למצוא עניין בכל דבר, להטיל ספק, תחושת התחדשות, לא מוצא עניין, משעמם בחיים, מה לעשות כשמשעמם? איך לעשות שלא ישעמם? איך לפתור בעיה?
... לעשות שלא ישעמם? איך לפתור בעיה? מה עושים כשמשעמם בחיים? אליעד כהן מסביר לעומק את נושא השעמום והיעדר המשמעות ... מדגיש היא ששעמום הוא תוצאה של חוסר התחדשות פנימית ותחושה שהמציאות אינה מעניינת כי אין בה משהו חדש או שונה. מה זה ... עניין מחודש. כלומר, הבעיה האמיתית בשעמום היא ההנחה של האדם שאין לו מה ללמוד או לקבל מהסיטואציה הנוכחית. איך אפשר ... עליך להתחיל מהבנת הסיבה. הסיבה העיקרית לכך היא שאתה בטוח בדברים מסוימים ומפסיק לשאול שאלות. הפתרון שלו הוא לשאול את עצמך שאלות על כל דבר שאתה רואה או חושב, במיוחד על הדברים שאתה מרגיש ... למעניין ומחדש עבורך. איך למצוא משמעות בחיים? מה לעשות כשמשעמם? איך להפוך כל דבר למעניין? למה החיים מרגישים חסרי ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות , פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2 איך לקבל החלטות נכונות במצבי לחץ? קבלת החלטות במצבי לחץ וניהול עובדים היא אתגר מוכר ונפוץ. כדי לקבל החלטות טובות ... נפגע ממי, מי לקח סמכויות שאינן שלו - כל אלו נחשבים דברים פחות חשובים אם הם לא מפריעים להשגת המטרה המרכזית. למה נוצרים קונפליקטים בעבודה וכיצד ניתן לפתור אותם? קונפליקטים בין עובדים נוצרים בעיקר כאשר כל עובד מחזיק בדעות או בתפיסות שונות לגבי מה שמחויב לו, או מה בסמכותו ומה לא. לדוגמה, עובד אחד אומר: זה בסמכות שלי, למה הוא מתערב לי? ועובד אחר יכול להרגיש שהוא נפגע באופן אישי בגלל אמירה כלשהי ומחליט להפסיק לשתף פעולה. במצבים אלו, הפתרון הוא תמיד להחזיר את העובדים אל המטרה המרכזית של הארגון או הצוות, כלומר, לעורר בהם מודעות למטרה המשותפת, ולהדגיש מהי המשימה האמיתית החשובה שיש לבצע. כאשר עובד טוען שפגעו בו, או שהאחר מתערב בעניינים לא שלו, הפתרון הוא לגרום לו להבין שבעצם המטרה הסופית שלו היא לבצע את העבודה בצורה הכי טובה, ושההצלחה של המשימה הכוללת חשובה יותר מהעניינים האישיים או מריבים פנימיים. זה נכון גם ברמה האישית ... לראות בבירור את כל ההיבטים של הסיטואציה: מה עיקר ומה תפל, מה מחויב ומה לא מחויב. במילים אחרות, צריך לבצע ניתוח מעמיק של המצב, לזהות את הסיבות ואת התוצאות האפשריות לכל החלטה. לדוגמה, כאשר יש ויכוח בין עובדים, אתה כמנהל צריך לבדוק לעומק למה הם רבים ומה בדיוק הסיבה לקונפליקט, ורק לאחר מכן להחליט איך לפתור את זה. היכולת לקבל החלטות בצורה מדויקת תלויה באימון יומיומי שבו אתה מנתח סיטואציות שונות ומנסה להבין את הגורמים האמיתיים לבעיות. כשאתה מתאמן על חשיבה זו באופן שגרתי, המוח שלך לומד לקבל החלטות טובות יותר ומהירות יותר בזמן אמת. איך לדעת כמה משאבים להשקיע בפתרון בעיות של עובדים? שאלה נוספת שעליך לשאול את עצמך כמנהל היא כמה משאבים וזמן להשקיע בפתרון בעיות אישיות של עובדים. התשובה לכך היא שיש לבחון בכל מקרה את כמות המשאבים הדרושה לעומת התועלת שתקבל מההשקעה. אם ההשקעה גבוהה והתועלת נמוכה, אולי לא כדאי להשקיע באותו ... והבנת המוטיבציה האישית של כל עובד. ככל שהניתוח שלך יהיה יסודי וממוקד יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר במצבי לחץ, קונפליקטים ואי - וודאות. איך לפתור בעיות בעבודה? קבלת החלטות תחת לחץ הנעת עובדים בצורה יעילה ניהול קונפליקטים בצוות כיצד לנהל עובדים באופן אפקטיבי? ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1 איך נכון לקבל החלטות כשיש כמה בעיות בו זמנית? כאשר מתמודדים עם מצב שבו יש כמה בעיות או משימות שדורשות פתרון בו - זמנית, חשוב להבין שאין שיטה אחת מוחלטת ונכונה ... אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על קבלת החלטות במצבי לחץ שיש כמה גישות אפשריות, והוא מציג את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן בצורה מפורטת. מה הבעיה בשיטה של לטפל קודם במה שהכי חשוב? הגישה הראשונה, הנפוצה ביותר, גורסת שכאשר יש לאדם מספר בעיות או משימות, הוא צריך לזהות את החשובה ביותר ולהתחיל לפתור אותה. לכאורה, זאת השיטה האידיאלית, מכיוון שהיא ... ויש כמה מנות שאתה חייב להכין, הגיוני להתחיל מהמנה הכי חשובה או דחופה. אבל, אם לקוח אחר כבר ממתין זמן רב מדי, בזמן שאתה מטפל במנה החשובה, הבעיה השנייה כבר עלולה להחמיר באופן בלתי הפיך. כך, לפעמים טיפול בבעיה אחת יוצר בעיה גדולה יותר במקום אחר. האם תמיד כדאי לטפל קודם במשימה הדחופה ביותר? אליעד מוסיף הסבר על מקרה שבו אדם עומד להפסיד סכומים שונים - 1000 שקל לעומת 200 או 400 שקל - הגיוני שהוא יתחיל לטפל קודם בבעיה שההפסד שלה הוא הגדול ביותר. אך הבעיה בשיטה זו היא שלעיתים קרובות אין מספיק זמן אפילו ... כיצד להתמודד כשאין זמן לבדוק את כל המשימות? אליעד מציג מצב נוסף שבו קיימות יותר משימות ממה שניתן לבצע בפועל (לדוגמה: אם צריך 28 שעות כדי לפתור את כל המשימות, אבל בפועל יש רק 20 שעות). במצב כזה, הוא אומר, ברמה הפנימית - רגשית, האדם יכול להקל על עצמו אם ישאל שאלות כמו האם בכלל משנה לי לפתור את כל המשימות? או מה יקרה אם לא אפתור אותן? שאלות כאלה מפחיתות את הלחץ הרגשי, אבל לא פותרות את הבעיה האמיתית ברמה הפרקטית החיצונית. איך נכון לפעול כשאין לך אפשרות לבדוק הכל לעומק? אליעד מציע גישה נוספת לפתרון בעיות כשהזמן מוגבל: לבדוק מה הסיכוי שלך לפתור את הבעיה, לצד החשיבות שלה. לפעמים יש בעיה מאוד חשובה, אבל הסיכוי לפתור אותה קטן מאוד, ומנגד קיימות בעיות קטנות יותר שאולי הסיכוי לפתור אותן גבוה מאוד. למשל, אם יש לך משימה קריטית שתיקח המון זמן, וייתכן שתיכשל בה, אולי עדיף לפתור שלוש בעיות קטנות שבטוח תצליח לפתור, כי סך התועלת שתצבור יהיה גבוה יותר. מה החשיבות של ... יותר וטוב יותר. איך מתרגלים קבלת החלטות לפני מצב הלחץ? הדרך לפתח חשיבה מהירה וטובה היא לנצל זמנים רגועים כדי לבצע סימולציות או תרגולים על בעיות אפשריות. כשיש לאדם זמן פנוי, כדאי לו לבדוק ולנתח בעיות היפותטיות כדי לפתח את היכולת לקבל החלטות נכונות ... מהר וביעילות, כי במציאות לרוב אין מספיק זמן לבדוק הכל לעומק, ואדם שנמצא במצב לחץ חייב שיהיו לו כלים מוכנים מראש במחשבה. האם תמיד קיימת דרך לפתור בעיות? אליעד מסביר גם שלפעמים אין פתרון מוחלט. לדוגמה, אם אדם תקוע במדבר בלי מים, אין לו ...
איך לפתור בעיה? איך לפתור פרדוקס? איך לצאת מבעיה? איך למצוא פתרון לבעיה? לבדוק הנחות יסוד, בעיה בלי פתרון, דרך ללא מוצא, קבלת החלטות, תנאי אי וודאות
איך לפתור בעיה? איך לפתור פרדוקס? איך לצאת מבעיה? איך למצוא פתרון לבעיה? לבדוק הנחות יסוד, בעיה בלי פתרון, דרך ללא מוצא, קבלת החלטות, תנאי אי וודאות
... לפתור בעיה? איך לפתור פרדוקס? איך לצאת מבעיה? איך למצוא פתרון לבעיה? לבדוק הנחות יסוד, בעיה בלי פתרון, דרך ללא מוצא, קבלת החלטות, תנאי אי וודאות איך פותרים בעיה שאין לה פתרון ברור? כאשר אנחנו נתקלים בבעיה שנראית בלתי פתירה, או כאשר יש לפנינו פרדוקס ... כהן מסביר כי הדרך להתמודד עם המצב היא להתחיל לבדוק את הנחות היסוד שהביאו אותנו לראות את המצב כפרדוקס או בעיה חסרת פתרון. איך שוברים מעגל של בעיות שתלויות זו בזו? אליעד מסביר שלעתים רבות אנו נתקעים בלופ, כלומר, במעגל אינסופי של בעיות שכל אחת תלויה בשנייה. ... שאפשר לטפל בהם בנפרד? אולי ההנחות שלנו לא מדויקות לגמרי? האם כדאי לחכות לקבלת מידע נוסף לפני שמחליטים? בעיה נפוצה נוספת שאליעד מתאר היא ... הכי יסודית שניתן, ולשאול אם בכלל יש אפשרות שהתשובה קיימת או שאין. למשל, כשאדם נתקל בשאלה שנראית בלתי פתירה הוא צריך לשאול את עצמו, האם יש משהו שאני מניח שהוא נכון בוודאות מלאה? אולי מה שנראה כבלתי פתיר או כפרדוקס הוא תוצאה של הנחת יסוד שגויה או לא בדוקה מספיק. בדרך כלל, עצם הבדיקה והניתוח של ההנחות האלו יביאו אותנו למקום שבו הפרדוקס או הבעיה מתחילים להתפרק ולהתבהר. איך ... כדאי להתחיל מהגורם שהכי פחות תלוי באחרים או שיש לנו לגביו הכי הרבה ודאות. כך נוכל לפרק את המורכבות של הבעיה, שלב אחר שלב. כיצד מזהים הנחות יסוד שגויות בתוך בעיה מורכבת? כאשר אליעד דן בהנחות ... מסוים חייב לקרות לפני גורם אחר? האם אני באמת יודע בוודאות שדבר אחד גורם לדבר השני? האם יש אפשרות שהבעיה שאני רואה כבעיה בכלל איננה בעיה אמיתית אלא רק הנחת יסוד שגויה שלי? השאלות האלו מאפשרות לזהות נקודות חלשות במבנה הבעיה, וכך לשבור את הלופ או את הפרדוקס שבו אנחנו נמצאים. לסיכום, לפי אליעד כהן, הפתרון לבעיות ופרדוקסים הוא ... היסוד והגדרת רמת הוודאות שלנו לגבי כל אחת מהן. ככל שנפרק את המורכבות ונבחן את ההנחות לעומק, נגלה שניתן לפתור או לפחות להבהיר כל בעיה או פרדוקס שנראה לנו חסר פתרון. איך לפתור פרדוקס? איך לקבל החלטות ...
ניתוח תהליך, לנתח הנחת יסוד, אימון למאמנים אישיים, ללמוד אימון אישי, אלגוריתם לפתור בעיות, ללמוד לוגיקה, ניתוח לוגי, חשיבה לוגית, לפתח את המוח, איך לייעץ עצות? איך לפתור בעיות?
ניתוח תהליך, לנתח הנחת יסוד, אימון למאמנים אישיים, ללמוד אימון אישי, אלגוריתם לפתור בעיות, ללמוד לוגיקה, ניתוח לוגי, חשיבה לוגית, לפתח את המוח, איך לייעץ עצות? איך לפתור בעיות?
... לנתח הנחת יסוד, אימון למאמנים אישיים, ללמוד אימון אישי, אלגוריתם לפתור בעיות, ללמוד לוגיקה, ניתוח לוגי, חשיבה לוגית, לפתח את המוח, איך לייעץ עצות? איך לפתור בעיות? מהי הדרך לנתח הנחות יסוד ולפתור בעיות בצורה לוגית? במהלך ההרצאה, אליעד ... אמיתי או לשחק את המשחק, ובוחן את הדרך בה הנחות אלו משפיעות על הפתרונות האפשריים למצב. איך ננתח בעיה בהנחות יסוד? אליעד מציין שבכדי לפתור בעיה, יש לזהות את הנחות היסוד של כל צד ... בעבודה כדי לשמור על העבודה, או האם זה בסדר להישאר אמיתי ולסבול את התוצאות של כך. הוא מסביר איך השאלה למה לא נעים לך? עשויה להוביל אותנו להבין את ההנחות היסוד שמאחורי ההתנהגות ולפתור את הבעיה. כיצד ניתן לבחון את הנחות היסוד בצורה לוגית? כחלק מהניסיון לפתור את הבעיה, אליעד מסביר את הדרך בה יש לבצע ניתוח לוגי של ... שנשאר לו רע בגלל שהוא משחק את המשחק, השאלה הנכונה היא: האם באמת יש סיבה להיות רע מזה? ניתוח זה דורש שאנחנו לא רק נשאל ... גם את השאלה האם הנחה זו בהכרח מובילה למסקנה זו? כך שחשוב לבחון אם התוצאה שהגענו אליה באמת מחויבת מהנחות היסוד שהצבנו. מהם האילוצים וההנחות שמגבילים את האדם מלהתמודד עם בעיות בצורה ישירה? ההרצאה עוסקת גם באילוצים שבהם ... נכונה, והאם יש מקום להתסכל על מצב מסוים מנקודת מבט אחרת. איך נפתור בעיות בעזרת הגדרת שאלות נכונות? אחת מהשאלות שציין ... שלנו או שאנחנו מתפשרים על עצמנו במטרה לשמור על מצב קיים. מהו פתרון לבעיה כשהתשובות המתקבלות לא מספיקות? אם לאחר כל הניתוחים, עדיין נשארו שאלות פתוחות או שהבעיה לא נפתרה, אליעד מציע לחזור לנקודת ההתחלה ולבצע ... כל הנחות היסוד ולהגדיר מחדש את השאלות או לאתגר את הדרך בה נפתרה הבעיה עד כה. כל שינוי בהבנת השאלה יכול להוביל לשינוי בגישה לפתרון. מהי הדרך לנתח הנחות יסוד? איך לפתור בעיות בצורה לוגית? מהם אילוצים בהנחות יסוד? כיצד ננתח בעיה בעזרת שאלות נכונות? איך להתמודד עם בעיות כשיש ספק בתשובות? ...
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
... לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה האם מודעות לשורש הבעיה באמת פותרת אותה? הרצאה זו של אליעד כהן מתמקדת בשאלה חשובה: האם מספיק שנדע את שורש הבעיה כדי לפתור אותה? ישנה תפיסה נפוצה שאומרת שכאשר אדם מזהה את שורש הבעיה שלו, הוא כבר נמצא בחצי הדרך לפתרון, או אפילו יותר מזה - שאם אדם יודע בדיוק מהי הבעיה העמוקה שלו, היא תיפתר מאליה. אליעד כהן מתמודד באופן מעמיק עם התפיסה הזו ומפרק אותה ... מה הטעות הנפוצה בזיהוי שורש הבעיה? אליעד מסביר שרבים חושבים בטעות שהם איתרו את שורש הבעיה שלהם, אך למעשה, פעמים רבות מדובר רק בגורם שטחי או חלקי של הבעיה, ולא בשורש האמיתי. הוא מביא כדוגמה אדם שחווה חרדה לאורך זמן רב, ומגיע לנקודה שבה הוא ... של השורש הראשון לא תמיד מביא לפתרון מלא, כי לא נחשף עדיין השורש העמוק ביותר. האם זיהוי שורש הבעיה מספיק כדי לפתור אותה בפועל? אליעד משתמש בדוגמה ברורה נוספת שממחישה את הטעות הזאת: אם מישהו מגלה שיש לו ... את הפנצר? כמובן שלא. לדעת מה הבעיה אינו מספיק כדי לפתור אותה באופן מעשי. כלומר, גילוי והבנה הם רק שלבים ראשונים, הכרחיים אמנם, אך הם אינם השלב האחרון או היחיד בתהליך פתרון הבעיה. מהו באמת השורש האמיתי של בעיה כלשהי? אליעד מבהיר שהשורש האמיתי של כל בעיה הוא תמיד הפרשנות האישית של האדם לאירועים מסוימים. השורש אינו האירוע עצמו או התחושה ... העמוקה הזאת, עצם הזיהוי שהבעיה קיימת לא ישנה דבר. אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות בצורה מלאה ויסודית, צריך להגיע עד לשורש העמוק ביותר של הפרשנות - להבין מדוע ... ויכולה להשתנות, אנו באמת יכולים לפתור את הבעיה לחלוטין. מדוע הבעיה לא נפתרת רק מהגילוי של השורש? אליעד מסביר שהבעיה לא נפתרת מעצמה ברגע הגילוי, כי הגילוי עצמו הוא רק מודעות ראשונית. ללא פעולת שינוי ... בעינה. לסיכום, הגילוי של שורש הבעיה הוא שלב קריטי אך לא מספיק כשלעצמו. כדי להגיע לפתרון מלא ומוחלט, האדם צריך להעמיק לשורשים העמוקים ביותר של הפרשנות שלו ולבחון אותן מחדש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על נוסחה לפתור בעיות, איך למצוא נוסחה? מה זה נוסחה? מהי נוסחה? איך מוצאים נוסחה? מהי חוקיות? איך נוצרת חוקיות? מהי סיבתיות? חזרתיות וסיבתיות, נוסחה היא מכנה משותף, איך למצוא מהות? מהי מהות? מקרה פרטי, מקרה כללי, להמציא נוסחאות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך מוצאים נוסחה?, איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך מוצאים נוסחה?, איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים, אימון אישי לקריירה, קאוצינג בנושאי איך מוצאים נוסחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 20:07:51 - wesi1