אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לתקשר נכון? ✔טעויות במערכות יחסים, איך לא להציב אולטימטום לעצמך? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לתקן טעויות בזוגיות? איך לדבר נכון? איך לתקשר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:20טעויות במערכות יחסים, איך לא להציב אולטימטום לעצמך? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לתקן טעויות בזוגיות? איך לדבר נכון? איך לתקשר נכון? מיומנויות תקשורת זוגית, איך לפתח שיחה? תקשורת בין אישית
למה אסור להציב אולטימטום לעצמך במערכות יחסים?

אחת הטעויות המרכזיות שאליעד כהן מצביע עליהן בהרצאה היא שאנשים נוהגים להציב אולטימטומים לעצמם במערכות יחסים, כאשר הם מאיימים על הצד השני, אך בעצם מכוונים את האיום כלפי עצמם. אליעד מסביר זאת בעזרת דוגמה פשוטה מעולם העבודה: אדם שאומר למעסיק "אם לא תעלה לי את השכר עד לתאריך מסוים, אתפטר", למעשה יוצר מצב שבו הוא חייב לעמוד באיום, אחרת הוא ייתפס כלא אמין. לכן, הוא מכוון לעצמו אקדח לראש, כיוון שכעת הוא חייב לבצע את מה שאמר גם אם התנאים השתנו והוא אינו מעוניין להתפטר יותר.

באותה מידה, אליעד נותן דוגמה נוספת מהעולם המשפחתי: כאשר הורה אומר לילד שלו "אם אתה אוהב אותי, תעשה משהו מסוים", הוא למעשה מציב לעצמו אולטימטום. למרות שהכוונה היא לגרום לילד להרגיש מחויב לאהבה, בפועל הוא שתל בילד מחשבה שלילית - שאם הילד לא יבצע את הפעולה, זה אומר שהוא לא אוהב את ההורה שלו. כך נוצר מצב שבו הילד מרגיש לא בנוח ואף עשוי לחשוב שהוא באמת לא אוהב את ההורה, גם אם בפועל ישנן סיבות לגיטימיות לגמרי לכך שלא ביצע את הבקשה.

איך "שתילת מחשבות שליליות" יכולה לפגוע בתקשורת זוגית?

אליעד כהן מתאר תופעה זו בצורה מאוד מדויקת דרך דוגמאות נוספות: אם אדם מבקש מבן הזוג שלו שיביא לו כוס מים ומוסיף "אם אתה אוהב אותי, תביא לי כוס מים", הוא למעשה יצר מצב שבו אם בן הזוג לא מסוגל להביא את הכוס מים מסיבות מוצדקות (כמו למשל שהוא פצוע או שאין כוס מים זמינה), עדיין שתל מחשבה שלילית בראש של בן הזוג. בן הזוג יכול להתחיל לתהות אם אכן הוא לא אוהב מספיק, כי הוא לא ביצע את הפעולה. בצורה כזו, התקשורת הזוגית נפגעת באופן לא מודע, בגלל צורת הניסוח השלילית.

איך אפשר לתקן טעויות בתקשורת אחרי שכבר נגרם נזק?

לאחר שהנזק נעשה והצד השני כבר מרגיש מחשבה שלילית, אליעד כהן מציע מספר דרכים פשוטות ויעילות לתיקון:
  • יש לנסות ליצור אווירה חיובית באופן מכוון, לשדר לצד השני תחושה שהכל בסדר, ושלא נפגעתם באמת מהתגובה השלילית או מחוסר הפעולה.
  • מומלץ להמשיך לדבר עם הצד השני בצורה רגילה, נעימה ואוהבת, כך שנוצר אצלו רושם ברור שהאירוע השלילי הוא חסר משמעות ושאתם לא שופטים אותו לרעה בעקבותיו.
  • ניתן להוסיף למשפט בקשה גם משפט שמאפשר לצד השני "פתח מילוט", כמו למשל "אם מסתדר לך, ואם לא אז זה גם בסדר". כך, נמנעים מליצור אווירה מלחיצה או מאשימה, ומאפשרים לצד השני חופש פעולה מבלי שירגיש אשמה.
מדוע בקשות בניסוח של "אם אתה אוהב אותי" הן טעות גדולה?

כאשר אדם אומר לבן זוגו משפט כגון "אם את אוהבת אותי, תעשי כך וכך", הוא למעשה מטיל ספק באהבתו של הצד השני. גם אם בן הזוג באמת אוהב, ברגע שהוא לא יבצע את מה שהתבקש - לא משנה מהי הסיבה - אוטומטית הוא עלול להרגיש שהאהבה שלו מוטלת בספק, וכך גם אתה. המשפטים האלו, למרות שנאמרים במטרה להעצים את האהבה או להביע צורך רגשי, בעצם יוצרים תוצאה הפוכה ומחלישים את האהבה.

מהי הדרך הנכונה לתקשר בקשות במערכות יחסים?

אליעד כהן מדגיש שהדרך הנכונה ביותר לתקשורת זוגית טובה ויעילה היא להימנע מיצירת קשר בין ביצוע של פעולות לבין הוכחות רגשיות. במקום זאת, עליכם לומר בצורה פשוטה וישירה מה אתם רוצים או מבקשים, בלי תנאים, בלי אולטימטומים ובלי להטיל ספק בכוונות הצד השני. אם ברצונכם לבקש משהו, פשוט בקשו אותו בלי לקשור אותו ל"הוכחה" של אהבה או חברות. הגישה הזו מאפשרת לצד השני מרחב פעולה נוח ולא מלחיץ, ובאופן טבעי התקשורת נעשית חיובית ובריאה יותר.
אליעד: אחת הטעויות שאנשים עושים לפעמים, במערכות יחסים שהם מציבים אולטימטום לעצמם. עכשיו מה זה נקראה להציב אולטימטום לעצמך? להציב אולטימטום לעצמך פרושו, נגיד, שאתה אומר במקום עבודה שלך, אם לא תעלה לי את השכר, אני אתפטר. עד יום זה וזה. עכשיו זה איום. על מי האיום? עליך. כי אתה עכשיו, צריך להתפטר.

עכשיו, נכון שניסת לאיים עליו, אבל בסופו של דבר, הצבת לעצמך אולטימטום, וכיוונת לעצמך אקדח לראש. עכשיו, אם לא תרצה להתפטר באותו יום? אמרת שתפטר כך, שאתה חייב להתפטר. לפעמים האיום הוא רק על עצמך.

עכשיו תסתכלו, מה זאת אומרת? נגיד, שאתה אומר לילד שלך, אם אתה אוהב אותי תעשה ככה וככה. עכשיו, כשאתה אומר לילד שלך דבר כזה בעצם, הצבת אולטימטום לעצמך. כי מה בעצם אמרת? מה המסר? שעברת לו? זה כי בעצמם ניסת לאיים עליו. הכוונה, שאתה רוצה שאני אחשוב, שאתה אוהב אותי. נכון? אתה לא רוצה שאני אחשוב שאתה, לא אוהב אותי. לכן, תעשה ככה וככה כי אם לא, אני אחשוב שאתה לא אוהב אותי. זה מה שרצית לומר לו.

אבל, מה שקרה שאמרת לו שאם הוא לא יעשה ככה וככה, שתלת לו מחשיבה שאם הוא לא יעשה את זה, הוא לא אוהב אותך. שאתה אומר למישהו, אם אתה אוהב אותי תעשה ככה וככה. ועכשיו, אם הוא לא יעשה, אתה שדרת לו בעצם שאתה לא אוהב אותי. ובוא נוסיף, אם אתה לא תעשה את זה מסיבה כלשהי, אתה לא אוהב אותי.

עכשיו, בא נגיד שמישהו יושב על הספא, ואתה אומר לו נגיד, אם אתה אוהב אותי תביא לי כוס מים. ואם הוא לא יביא לך כוס מים, אז הוא לא אוהב אותך. אבל, בא נגיד, שאתה אומר למישהו, והמישהו הזה פצוע. והוא לא יכול להביא לך כוס מים. המוח שלו לא יודע להבדיל. רגע, אני לא הבאתי לו את הכוס מים, לא בגלל שאני לא אוהב אותו.

אלא, בגלל שאני פצוע. המוח של השומע הבן אדם השני, לא תמיד יודע להבדיל. הוא בראש שלו. מה אמרת לו? "אם אתה אוהב אותי תביא לי כוס מים." עכשיו הוא אומר רגע, אני לא הבאתי לך כוס מים, אז זה אומר שאני לא אוהב אותו. עכשיו, יכול להיות שהוא לא הביא לך את הכוס מים לא בגלל שהוא לא אוהב אותך, אלא מסיבות אחרות בגלל שלא לא יכול, או כי אין כוס מים, או משהו כזה.

אבל, ברגע שאמרת את המילים אם אתה אוהב אותי אז, או אם אני חשוב לך אז, או אם אכפת לך אז, בעצם אתה שתלת לבן אדם השני, אם זה לא יקרה עכשיו אפילו מסיבות אחרות, אתה שתלת לבן אדם השני, מחשבה שלילית עליך. בהנחה שכבר עשית את זה, או בהנחה שאתה עוד לא יודע אם הוא יגידו לך כן או לא. או בהנחה שעבר. אמרו לך לא איך אתה יכול לתקן את זה? נגיד שאתה אומר אם אתה אוהב אותי תביא לי כוס מים. ונגיד, שהוא אומר לך, אני לא יכול להביא לך כוס מים עכשיו.

מה יש ברקע? אז הוא לא אוהב אותי. מה שאפשר לעשות, עכשיו, תנסה לעשות אווירה טובה, או תנסה לשדר לו, שאתה חושב שאתה לא נפגעת. ותנסה לשדר לו שהוא אוהב אותך, תדבר איתו רגיל, תאהב אותו.

ואז בעצם, אתה תשתול לו במוח מחשבה כן, מה שהיה קודם זה לא אומר כלום. בוא נמחק את זה. אם לדוגמה, אתה אומר למישהו אם אתה חבר שלי, תעשה ככה וככה. ואם לא מסתדר לך, זה גם בסדר. אז בעצם "באם לא מסתדר לך" אתה נתת לו את הפתח שזה לגיטימי, גם שהוא יענה לך לא. עכשיו מה המחויב פה? המחויב פה, שאם לא לגיטימי שהוא יגיד לך לא. אתה בעצם, גורם לזה, שאתה שתלת לו בראש מחשבה רעה עליך, שהוא לא חבר שלך, שהוא לא אוהב אותך.

נגיד, שאישה אומרת לבעלה, "אתה לא אוהב אותי. אתה לא מדבר איתי, למה אתה לא אוהב אותי? למה אתה לא מדבר איתי?" או "אם אתה לא מדבר איתי עכשיו, אני יודעת, שאתה לא אוהב אותי." מה שקורה בפועל, שהיא גורמת לו, לאהוב אותה פחות. היא מנסה שהוא יאהב אותה יותר, אבל האופן שבו היא מנסחת את המשפט היא משיגה, את התוצאה ההפוכה.

בכלל, כי אתה שותלת לבן אדם השני מחשבה בראש, שהוא לא אוהב אותך. גבר נגיד אומר לאשתו, "למה את עושה ככה וככה? אם את אוהבת אותי, תעשי אחרת." עכשיו יכול להיות שהיא אוהבת אותך, אבל היא מבטאת את האהבה שלה בצורה אחרת. וכשאתה אומר לה, תעשי ככה וככה אז, מה אמרת לה בעצם? שאם את לא עושה את זה אז, את לא אוהבת אותי.

אבל היא כן אוהבת אותך. וכששאתה מנסח את המשט "אם את אוהבת אותי, תעשי ככה וככה." אתה בעצם שותל לה מחשבה בראש, אם לא תעשי ככה וככה את לא אוהבת אותי. וזה לא בהכרח. ולכן, הרבה אנשים מנסים להשיג תוצאה אחת, ומה שהם משיגים זה את התוצאה ההפוכה.
להרגיש אשמה משפחה אליעד אליעד כהן למה אתה לא אוהב רגש הורה לחשוב שלילי לגיטימציה להתחיל מוח אולטימטום אולטימטום לעצמך איך לא להציב אולטימטום לעצמך איך לא לשתול מחשבות איך לא לשתול מחשבות שליליות איך לדבר איך לדבר נכון איך לפתח איך לפתח שיחה איך לתקן טעויות איך לתקן טעויות בזוגיות איך לתקשר נכון בזוגיות זוגיות חשיבה שלילית טעויות טעויות בזוגיות טעויות במערכות יחסים טעות יחסים כיצד לפתח שיחה לא להציב אולטימטום לא להציב אולטימטום לעצמך לא לשתול מחשבות לא לשתול מחשבות שליליות לדבר לדבר נכון להציב להציב אולטימטום להציב אולטימטום לעצמך לחשוב שלילי לטעות לנהל שיחה לפתח לפתח שיחה לשתול לשתול מחשבות לשתול מחשבות שליליות לתקן טעויות לתקן טעויות בזוגיות לתקשר לתקשר נכון מחשבה שלילית מחשבות מחשבות שליליות מיומנויות מיומנויות תקשורת מיומנויות תקשורת זוגית מיומנויות תקשורתיות מיומנות מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים ניהול שיחה פיתוח פיתוח שיחה שיחה שלילי שליליות שתילת מחשבות תקשורת תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית תקשורת זוגית תקשורתיות
אחד בפה ואחד בלב, מערכות יחסים, לסמוך על אנשים, למי להאמין? במי לבטוח? אולי משקרים לי? אנשים שקרנים, אמון באנשים
אחד בפה ואחד בלב, מערכות יחסים, לסמוך על אנשים, למי להאמין? במי לבטוח? אולי משקרים לי? אנשים שקרנים, אמון באנשים
... ביבי נתניהו, אומר שיפעל בדרך מסוימת, אנו לעולם לא נדע בוודאות אם הוא מתכוון לכך או לא. אין לנו יכולת לקרוא מחשבות של אחרים. לכן נשאלת השאלה כיצד צריך לפעול במצב של ספק, וכיצד ניתן לתקשר נכון עם אנשים במצב כזה. איך לתקשר נכון כשיש ספק בכנות של אנשים? אליעד נותן דוגמה נוספת דרך סיטואציה יומיומית: נניח שמישהו מוכר לך רכב, ואומר לך שהוא תקין לחלוטין. האם ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 5
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 5 בדכ, הדרך הטובה ביותר לשכנע מישהו במשהו, היא אם אתה מצליח לגרום לו לחשוב, שמה שהוא חושב כרגע, זה הוכחה וסיבה לכך ... כי הוא לא צריך לשנות את דעתו, ומבחינתו הוא מרגיש שהוא דווקא מחזק את דעתו ופועל לפי דעתו. ואעפכ, יש מקרים שבהם השומע מסיבות שונות, רוצה ומעדיף שתשכנע אותו שהוא טועה, ואז יש חוקיות שונה וצריך לפעול הפוך. אלא שצריך לדעת לזהות, מתי השומע רוצה לחשוב שהוא צודק ומתי הוא רוצה לחשוב שהוא טועה. ולפעמים זה גם וגם לפי רעיונות מסוימים. שיש רעיונות שהשומע היה מעדיף לחשוב שהוא טועה בהם ויש רעיונות שהשומע היה מעדיף לחשוב שהוא צודק בהם. וצריך לדעת לזהות את הרצון של השומע, ולהתאים את המסר שלך עבורו בהתאם לרצונו. אם אתה מבקש ממישהו ... כאשר מישהו אומר לך דעה כלשהי רעיון כלשהו, ואתה שואל אותו למה הוא חושב כך ולמה בדיוק הוא התכוון, וכאשר אתה מבקש ממנו לנמק את דעתו ולפרט טוב יותר את מה שהוא מתכוון, לדבר כזה יש 2 תוצאות אפשריות. תוצאה אפשרית אחת היא, שזה יגרום לשומע לחזק עוד יותר את דעתו. כי הוא בעצם מסתכל על הנימוקים למה שהוא חושב. מצד שני אפשרי גם שזה ... מוצגת בצורה יותר עדינה גם אם פחות מדויקת. כי לפעמים, קל יותר לבחור תשובה דומה לאמת, מאשר את האמת עצמה שמרגישה לשומע לא מספיק בנוח. אם אתה רואה מרגיש שלמישהו לא נוח לדבר איתך בצורה ישירה על משהו, תעביר לו את המסר תשדר לו שהוא יכול להרגיש בנוח לדבר בצורה עקיפה ומרומזת על מה שהוא רוצה, ושגם תשובה בצורה עקיפה ומרומזת טובה לך. כך הוא ירגיש יותר בנוח לבטא את עצמו. אם אתה שואל מישהו שאלה מוגדרת, והוא ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 1
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 1 להלן רשימת טיפים לשכנוע ועקרונות שכנוע חוקי שכנוע העברת מסרים שתילת מחשבות וכולי, שנכתבו כניתוח של שיחת שכנוע, שבוצעה כדי לשכנע מישהו לחשוב ולעשות דברים כלשהם. הטיפים לשכנוע, לא נכתבו כאן עפ סדר החשיבות שלהם, אלא הם מוצגים ... יעמיק בהם וכולי, הוא יוכל לעשות את כל הטריקים האלו, אפילו תוך כדי שיחה בזמן אמת (-: להלן רשימת טיפים לשכנוע ואיך לשכנע אנשים: בתהליכים של שכנוע, יש המון אפשרויות כיצד לשכנע את השומע. ולכל דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה. ... יודע שהוא יביע התנגדות, ואז אתה תגיד לו אחכ, תראה אולי בכל זאת אתה טועה, תחשוב שנית. במקרה כזה לדוגמה באפשרותך מראש כאשר אתה מציג את עמדתך, מראש אתה כבר יכול לומר לו, תחשוב על האפשרות שאולי כך או אחרת... כאשר המילה אולי, ... ברמה האישית. וזה בעצמו גם עוזר בפני עצמו + זה גם יכול לגרום גם לו להיפתח מולך ברמה הרגשית האישית וליצור תחושה קרבה גדולה עוד יותר. לכל בן אדם יש תפישת מציאות כלשהי. וכל בן אדם, יש חלקים בתפישת המציאות שלו שהוא אוהב אותם ויש ... לאווירה שהכל אפשרי, ואז קל לו יותר לבטא את הרצון שלו. לפעמים, כדי לנהל שיחה עם מישהו, צריך לדעת לשדר לו שמסכימים עם השטויות הלא הגיוניות שהוא אומר, כדי שיהיה אפשר להמשיך לשוחח איתו. זא לפעמים השומע אומר איזה שטות ואיזה דבר לא ... כאשר אתה רוצה שהשומע יתמקד יותר במה שאתה אומר, אז לפעמים באפשרותך לדבר יותר לאט מקצב הדיבור הרגיל שלך, כדי שהשומע יתבונן יותר במה שאתה אומר. ולפעמים אם אתה רוצה לומר משהו, ושהשומע לא יתעמק בו יותר מידי, באפשרותך להעלות ... יותר מידי במה שאתה אומר. ולפעמים באפשרותך להאיץ את קצב הדיבור שלך, ותכף לדבר קצת יותר לאט, כדי לגרום לשומע להתרכז במה שאתה אומר לו כרגע, כדי שהוא יפסיק לחשוב על מה שאמרת לו קודם. רק שצריך לשים לב גם לכך, שכאשר אתה מדבר לאט יותר, ... את החיסרון שהדבר נותן לאדם. כי לומר למישהו, תעשה X ואז תעשה Y, זה בעצם לשתול מחשבה בראש שלו, שמשדרת שלו, אתה צריך חייב לעשות Y ולכן תעשה X למען השגת המטרה Y. אך אם אתה מציג את השגת המטרה Y כאפשרית בלבד, ממילא זה גם מוריד מהחשיבות של ... יתרון לשדר לשומע שהוא חייב, כגון אם תעשה X, אז תעשה יקרה Y. ובכך בעצם לשתול מחשבה אצלו שהוא צריך וחייב להשיג את Y. ואחכ להוסיף לו רק אם תרצה, אתה לא חייב. כדי לטפל בהתנגדות האפשרית שלו, שהוא יכול לומר שהוא בכלל לא רוצה את Y. אם אתה ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 7
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 7 אם תצליח להגיד למישהו את מה שהוא חושב, ... הדבר. נניח שאתה רוצה לשכנע מישהו במשהו, באפשרותך להכניס אותו לתחושה שאתה רוצה שהוא ירגיש לגבי דבר כלשהו, על ידי זה שתדמה לו את הדבר, לדבר אחר שבו הוא יותר בטוח שכך הדבר. לדוגמה, נניח שאתה אומר למישהו אי אפשר לעשות X, ... ולומר שמישהו אחר אחראי לטוב רע שקרה. והרעיון הוא, שהאדם מול עצמו, עליו לקחת אחריות על הכישלונות שלו, וגם אם נראה לו שזה לא בגללו הטעות שקרתה, כדאי לאדם לנסות למצוא למה זה כן בגללו מה שקרה. כי זה מאפשר לאדם לשלוט במצב, וללמוד איך בפעם הבאה הוא יכול למנוע את הטעות פעם נוספת. אלא, שזה נכון רק ביחס של האדם כלפי עצמו. אבל כלפי חוץ, בדכ כאשר ... אחריות מול עצמך, ומתי אתה מסיר אחריות, כאשר מאשימים אותך במשהו, כלפי חוץ. וכמובן, שיש מקרים שבהם דווקא יש אינטרס לקחת אחריות גם על טעות, כדי לשדר סוג של אחריות אישית וכיוב. וכמובן שבדברים טובים, רצוי לקחת אחריות ... מפרגן לאגו של השומע, ואז קודם כל הוא מרגיש יותר בנוח לעשות את מה שאתה מבקש ממנו. כי זה מעיד על חוזקה ולא על חולשה. ובנוסף, זה סוג של לשתול מחשבה של פיתוי לתת מודע, שכאילו אומר לשומע, אם תעשה כך, אני אעריך אותך יותר, ואתה ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 8
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 8 כאשר אתה מנסה לשכנע מישהו במשהו, אחד הדברים החשובים ביותר, אם לא הדבר ... לי אתה לא יודע עד כמה אתה צריך להודות לי אני מעריך את זה שאתה מודה לי אל תודה לי, אני בכלל צריך להודות לך וכיוב ניסוחים שונים שמתייחסים לאיך הוא אמר לך תודה. ולכל ניסוח וצורת התבטאות, יש כמובן את היתרונות ואת החסרונות שלה. כאשר בקצה האחד בעצם ... יותר חלש ויותר רע במחיצתך. לצד זה כמובן שהוא גם יכול להרגיש אסיר תודה במובן החיובי עבורך, אבל הוא גם יכול להרגיש אסיר תודה, במובן השלילי שהוא לא ירצה להיות אסיר תודה, ולא ירצה להמשיך את הדינאמיקה מולך, כדי לא להרגיש חלש ואסיר תודה. והחוכמה כמו ... לשדר אמינות. אבל בכך גם אתה עלול להחשיד את עצמך. ולפעמים, אם דווקא תציג את העובדה כעובדה נכונה, אבל תראה סימן היסוס קל, שאולי אתה דווקא טועה בהצגת העובדה, זה דווקא יכול להוסיף לאמינות שלך. כי השומע מניח, שאם היית רוצה לשכנע אותו, היית צריך לדבר בוודאות מוחלטת. ולכן, דווקא אם אתה מדבר בהיסוס קל, זה דווקא יכול לשדר יותר אמינות. כאשר אתה מתווכח עם מישהו על ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 9
... אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 9 X קרה בגלל Y. או בגלל Y קרה X. מה ההבדל שבין 2 צורות הביטוי האלו? ... הטיפים והעצות האלו בזמן אמת תוך כדי שיחה, צריך להעמיק כמה שיותר בהבנת כל הנושא של השכנוע לעומקו, כפי מה שאני מבאר במקומות נוספים. והאדם צריך למצוא ... למצב, שבו הוא בלי להתאמץ, תוך כדי שיחה, משתמש במאות שיטות שכנוע שונות, באופן ספונטאני ובקלות לגמרי. וכפי שכבר ציינתי, כל העצות הנל, נכתבו כניתוח ... את כל הטריקים האלו, אפילו תוך כדי שיחה בזמן אמת (-: ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 6
... איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 6 תן לבן אדם תחושה שאתה מתלהב לדבר איתו. זה יגרום לו להרגיש שאתה אוהב אותו. וזה יגרום ליצירת אמון ... מישהו שאתה שמח מאוד לדבר איתו. אבל לא מוגזם מידי, שלא יראה חשוד. תפרגן לאדם השני. לדוגמה ... שאולי התשובה תהיה שלילית ותיצור תחושה לא נעימה, אז באפשרותך לדוגמה להוסיף מתישהו לשאלה. ... שהסיכוי שתקבל תשובה שלילית, קטן יותר. ואת זה אפשר להוסיף, כאשר מרגישים היסוס כלשהו בצד ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 4
... NLP טכניקות שכנוע העברת מסרים יצירת אמון רכישת אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 4 לפעמים באפשרותך לגרום לשומע לחשוב שאמרת משהו, למרות שבפועל לא באמת אמרת אותו, וכך ליצור מולו אמון ... יודע שהיא לא נכונה, במקרה כזה לדוגמה, אם ברצונך להתחבב עליו ולגרום לו לאהוב אותך, במקרה כזה לדוגמה עליך תוך כדי שיחה להראות לו ולשדר לו שאתה באמת חושב שמה שהוא אמר וסיפר, שזה אכן נכון. למרות שאתה יודע שזאת לא האמת. בפרט כאשר יש לאדם אינטרס גדול לחשוב ... זה קודם. ועוד אבהיר, כי זה נכון, רק אם העובדות שאינן נכונות, רק אם הן גורמות לשומע להרגיש טוב. אך אם הן עובדות שליליות, אז במקרה כזה, גם אם אתה יודע שבאמת קרה משהו שלילי, תנסה לספר את הסיפור ולהציג את הדברים, בצורה שתוציא את האדם השני, בתחושה טובה. וגם כאן, צריך להיזהר שלא יחשוב שאתה משקר ואז לא ייתן בך ... לחשוב שהוא חכם. אז באפשרותך לדוגמה לומר לו, אנשים שאין להם הרבה שכל, לא מבינים ש - כך וכך, כאשר בעצם בכך וכך אתה שותל את המחשבה שאתה רוצה שהוא יחשוב. ובעצם כאשר אמרת לו אנשים שאין להם הרבה שכל, לא מבינים ש - כך וכך, בכך בעצם אמרת לו בצורה סמויה, שאם תחשוב איך ... עליך לדעת שאוטומטית הוא מרגיש פגוע, כי אתה שולל את הדעה שלו ולא מכבד אותו, ובכך בעצם אתה גורם לו להרגיש שהוא טועה וכיוב (אאכ הוא היה מעדיף לגלות שהוא טועה). ולכן עליך לדעת לעשות זאת, בצורה זהירה ועדינה עד כמה שאפשר. כאשר אתה שואל מישהו שאלה כלשהי, לפעמים הוא לא יודע את התשובה ואיך להשיב לך ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 3
... אמון איך לתת מחמאה איך לנהל שיחה משכנעת טכניקות לשיחה טובה איך לתקשר עם אנשים איך מנהלים שיחה יכולת רטורית רטוריקה דיבייטינג - חלק 3 אם אתה רוצה להעביר למישהו מסר ואתה רוצה שהוא יאמין לך ויסכים איתך עליו, בעיקר כאשר מדובר על מסר שעלול לעורר ... האמת, אך היא האמת ואתה הטועה גם אם אתה חושב אחרת. כי אתה לא אומר שאי אפשר לחשוב אחרת. אבל אתה כן אומר, שאפשר לחשוב אחרת מצד השקר, אבל מצד האמת אי אפשר לחשוב אחרת. כשאתה רואה ... הממשית, מאלצת את הדובר לדבר לעניין ובצורה מוגדרת ולא להתפזר עם המחשבות שלו ולומר את כל אשר עולה על רוחו. מה שאומר, שלפעמים אם ברצונך לדלות מהשומע מידע כללי, עליך להוציא אותו ... המוגדרות. ועליך לבקש ממני לדבר יותר באופן כללי. ואז תדע מה הוא חושב יותר באופן כללי, ותוכל להיחשף לסתירות הפנימיות שיש בתוכו. מה שלא היה יכול לקרות, אם הוא מדבר על דוגמה מוגדרת ... לו בשם האישי שלו ולא לדבר איתו בגוף ראשון, אלא רק תדבר איתו בצורה שהיא יותר כללית ופחות פרטית. כאשר ברצונך לגרום למישהו לעשות משהו, עליך לגרום לו לחשוב, שהוא שולט במצב ושיש ... ובצורת הדיבור, אפשר לשתול מחשבה ולהעביר מסרים תת הכרתיים, שיגרמו לשומע לחשוב שהדבר לא תלוי בו. אם ברצונך ליצור תחושת קרבה בינך לבין האדם השני, תנהג כלפיו בצורה שהיה נוהג כלפיו אדם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טעויות במערכות יחסים, איך לא להציב אולטימטום לעצמך? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לתקן טעויות בזוגיות? איך לדבר נכון? איך לתקשר נכון? מיומנויות תקשורת זוגית, איך לפתח שיחה? תקשורת בין אישית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לתקשר נכון?, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לתקשר נכון?, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לתזונה נכונה, מאמן אישי לילדים, מאמן אישי לקריירה בנושאי איך לתקשר נכון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 18:56:45 - wesi1