אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להטיל ספק? ✔חיפוש האמת / להטיל ספק באמת - מהו חיפוש האמת המוחלטת באמת? ✔ובו יתבאר כיצד באמת לחפש את האמת? ומהו חיפוש אמת מוחלטת באמת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨חיפוש האמת / להטיל ספק באמת - מהו חיפוש האמת המוחלטת באמת?
ובו יתבאר כיצד באמת לחפש את האמת? ומהו חיפוש אמת מוחלטת באמת?

ומי שרוצה לדעת את האמת המוחלטת, דהיינו, לדעת ידיעה אחת מוחלטת של אמת מוחלטת, שהיא יציבה ונצחית ושעליה האדם יכול להישען ולבנות את כל עולמו, עליו לחפש את האמת המוחלטת והאובייקטיבית של המציאות.

והדרך היחידה של האדם לגלות את האמת המוחלטת, היא אך ורק על ידי זה שהאדם מטיל ספק מוחלט, בכל דבר ודבר. כי כל זמן שהאדם לא מטיל ספק באופן מוחלט בכל דבר, הוא לא באמת יכול להיות בטוח באופן מוחלט, בשום דבר.

ולהטיל ספק, פירושו שעל האדם לקחת את כל מה שהוא יודע, אפילו את ידיעת עצמו, דהיינו, את עצם זה שהאדם יודע שהוא עצמו קיים. ועל האדם להיות איש אמת מוחלטת, ולהטיל ספק באופן מוחלט, ולשאול את עצמו, האם באמת אני קיים? האם באמת הדבר שאני כ"כ בטוח בו, האם הוא אמת או שקר?

והדרך של האדם לגלות את האמת לגבי כל דבר, היא על ידי זה שהוא חוקר את המהות של הדבר. דהיינו, הדרך של האדם לגלות את האמת, שהוא באמת קיים ולא קיים בו זמנית, היא רק על ידי זה שהוא מתבונן על מהות ה"אני" שלו, עד שהוא מגלה שבשורש המציאות, היש והאין הם אחד.

ולהטיל ספק באמת, פירושו לנסות לשקר במצח נחושה. כי כאשר האדם מחפש את האמת, הוא מחפש אותה עם שכל ועם סיבות. וכל אמת שנשענת על אמת וסיבות, היא אמת של שקר. משום שהיא תלויה באמונות שקר ובהנחות יסוד שקריות. וגם אם כל השכל שבעולם, אומר אמת כלשהי, הלב של האדם יודע ומרגיש, שזאת לא אמת מוחלטת, והאדם עדיין חי עם הספקות שנמצאים בליבו.

כי הלב של האדם מזהה את השקר, שהוא האמת השקרית, שכל קיומה תלוי בחוקי הלוגיקה ובשכל של האדם. והאדם לא מוצא ולא ימצא מנוח לנפשו, כל זמן שהוא נאחז באמת, שהיא נכונה רק בגלל ההיגיון האנושי. אבל האדם כן ימצא מרגוע אמיתי לנפשו, כאשר הוא יגלה את המחויב, שקיומו לא תלוי בשום דבר בעולם.

ולכן, כל זמן שהאדם מנסה להבין את המציאות רק עם השכל שלו, הרי שכל המסקנות של האדם, הן לא מוחלטות. מאחר שכל קיומן תלוי באמונה של האדם, שהשכל שלו הוא אכן אמת. ואין לאדם ברירה, אלא לנסות ולחפש משהו מוחלט, שקיומו לא יהיה רעוע כמו עלה נידף. וזה אפשרי רק אם האדם מחפש את האמת באשר היא, בלי להיות תלוי בחישובים לוגיים ושכליים כלשהם.

כי מנקודת מבט של חשיבה אובייקטיבית ומוחלטת, אין שום משמעות בשום צורה שהיא, לשום מסקנה לוגית. כי הלוגיקה כולה, היא אמונה של בני האדם. וגם האתאיסטים וגם אלו שנדמה להם שאין להם שום אמונה כלל, הרי שגם להם יש אמונה באליל הגדול מכולם, שהוא השכל. כי השכל, הוא אליל שקר. שהאדם לא יודע בוודאות שהוא אמת, ואעפ"כ האדם מאמין לשכל שלו.

והעונש שהאדם מקבל על כך שיש לו אמונת שקר, הוא תחושת חיסרון נצחי. כי האדם מאמין לשכל שלו, שעושה הפרדה בין החיסרון לבין השלמות ובין היש לבין האין, ועל ידי זה האדם עושה הפרדה בין טוב לבין רע, וזה עצמו העונש של האדם. כי האמונה באלילי השקר, היא עצמה העונש של האדם. וכל זמן שהאדם קשור בצורה כלשהי לאמונה כלשהי, זה עצמו העונש שלו. כי האמונה והריחוק מהאמת המוחלטת, היא עצמה העונש.

ויש טועים שחושבים שהכוונה היא, שהאדם צריך להאמין במשהו נגד השכל. דהיינו, להפסיק להשתמש בשכל ולחשוב הפוך ממנו. והם טועים. ולמה הם טועים? כי כל אמונה, היא שקר. שהאדם לא יודע את האמת אלא רק מאמין בה. כולל אמונה אפילו בדבר שהוא נגד השכל, או כל אמונה שהיא.

כי מהותה של האמונה, היא השקר של הריחוק של האדם מידיעת האמת המוחלטת. כי כאשר יש ידיעה של האמת המוחלטת, אין שום אמונה כלל. וכל בני האדם נמצאים בתחושת חיסרון תמידי, של הקיום העצמי הנפרד של עצמם, שהוא שורש הרע. כי האדם חסר את השלמות שנפרדת ממנו, רק משום שיש לאדם אמונה כלשהי, שהשלמות נפרדת מהחיסרון.

ומי שרוצה את האמת המוחלטת ורוצה למצוא מרגוע לנפשו, עליו לנסות לחפש את האמת באשר היא, בלי שקיומה יהיה תלוי בשכל ובהיגיון ובסיבה כלשהי. ובפועל זה אומר, שעל האדם לקחת את כל הידיעות שלו, ולנסות להוציא אותן להורג אחת אחת. ובפועל זה אומר, שעל האדם לקחת כל דבר שהוא "בטוח" בו, ולשאול את עצמו, האם זו אכן אמת מוחלטת? או שמא כל האמת הזאת, עומדת על כרעי תרנגולת של אמונה ושקר כלשהם?

ועל האדם לנסות לשקר. והכוונה היא, שעל האדם לקחת כל דבר שהוא וכל אמת שהיא, ולנסות לשקר ולנסות להטיל ספק באמת ולשאול את עצמו, אולי ההפך המוחלט הוא הנכון? ואולי זאת לא כל האמת? ואולי יש עוד אמת אחרת נוספת? ומי החליט שהאמת היא אחת? ואולי יש יותר מאשר אמת אחת? ואולי דווקא מה שנדמה לי לאמת, אולי דווקא זהו שקר, והאמת היא משהו אחר לגמרי?

ולשקר פירושו, שכאשר האדם מחפש את האמת, אז השכל של האדם מביא לו כל מיני סיבות, לכך שהאמת היא כזו ולא אחרת. ועל האדם לנסות לשקר. דהיינו, לנסות לבדוק, האם הוא מסוגל להכיל את השקר, שהוא הפך האמת שלו של האדם. כי המציאות, יש בה אמת ושקר. וכל זמן שהאדם נאחז באמת, שאפשר לשקר לגביה, הרי שעדיין יש לאדם ספק בליבו, אולי דווקא השקר הוא האמת.

וכל זמן שהאדם מסוגל לחשוב, על ההפך של האמת שלו, הרי שהאדם עדיין לא הבין ולא יודע את המוחלט. כי במוחלט אין שום הפך כלל, ולכן הוא מוחלט. והמציאות מכילה בתוכה את כל האפשרויות כולן. וגם אם השכל של האדם, אומר לו שאפשרות אחת היא נכונה יותר מאשר אפשרות אחרת, הרי שהאדם יש בליבו עדיין ספק, אולי השכל טועה, ודווקא האפשרות האחרת שנראית כשקרית, אולי דווקא היא האמת?!

ואין לאדם ברירה, אלא לנסות לשקר, ולהפיל את כל האחיזה שלו בכל האמונות שלו, על ידי זה שהאדם מנסה לשקר ולראות, אולי דווקא ההפך הוא הנכון?! וגם אם הדבר נראה כשקר, שנראה לאדם שלא אפשרי שההפך יהיה נכון, אעפ"כ לא יעזור לאדם לשקר את עצמו ולומר לעצמו שהדבר אינו אפשרי, שהרי השכל "החכם" אומר שהדבר אינו אפשרי, כי תמיד יהיו לאדם ספקות.

ולכן אין לאדם ברירה, אלא לנסות לחפש את האמת המוחלטת, ולשאול את עצמו, האם באמת זאת אמת מוחלטת, ואולי דווקא השכל הוא טועה, ודווקא ההיפוך של השקר שנראה כשקרי, אולי דווקא הוא הנכון?!

ועל האדם לנסות לשקר. דהיינו, שהאדם לא צריך לשקר ולחשוב שהשכל טועה, כי גם זה הוא שקר, אלא על האדם לשאול את עצמו, אולי השכל טועה, ואולי דווקא מה שנראה כשקר מוחלט, אולי דווקא הוא האמת?! כי לאדם נדמה שיש אמת אחת, אבל מצד אחדות המציאות, הכל אמת מוחלטת.

וכאשר האדם מתבונן בעניין הזה, הוא מיד מבין שאין לו במה להיאחז. כי שום ידיעה של האדם, היא לא באמת מוחלטת. וכיצד יוכל האדם למצוא איזה דבר מוחלט, שלא יהיה ניתן לשקר לגביו? וכיצד יכול האדם "לאחוז" באמת, בלי השכל שלו?

והעניין הוא, שהאדם לא יכול לאחוז באמת, באופן ישיר. כי כל אחיזה, היא הגדרה. וכל הגדרה, היא אינה מוחלטת, כי יש שונה ממנה. והדרך של האדם להשיג את האמת המוחלטת, היא על ידי זה שהאדם שולל את כל האמונות כולן, שאז ממילא האדם מתחבר לדבר המוחלט היחיד, שהוא חסר כל הגדרה, ולכן אין לו שום הפך כלל. שזוהי ידיעה עקיפה / ידיעה על דרך השלילה, בשונה מידיעה ישירה.

והיצר הרע, מכניס לאדם ספקות, גם לגבי הדבר הזה. והוא מפחיד את האדם, שמי יודע מה יכול לקרות לו, ושאם האדם יעשה את התהליך הזה, אולי הוא יאבד שליטה, ואולי הוא ישתגע וכיו"ב.

והטעות הזאת, היא עצמה העונש של האדם. כי מי שלא מברר את האמת, כי הוא מפחד להשתגע, הוא נשאר משוגע, וסובל כאן מהספקות של עצמו.

והמשוגע, הוא זה שאינו יודע את האמת המוחלטת. שאינו מבין שהכל מושלם, ושהוא שלמות אמיתית, אלא הוא חושב שהוא עבד נרצע...

ולא יעזור לאדם מאומה, הלב של האדם מרגיש ויודע את האמת, שבלי אמת מוחלטת, אין שקט נפשי ויש סבל של הספקות של האדם, בעולם של הטוב והרע. ומי שרוצה להיות חכם אמיתי ורוצה שקט נפשי, אין לו ברירה, אלא להשליך את עצמו על האמת באשר היא.

כי האמת קיימת בכל מקרה. וזה שהאדם מתכחש אליה, זה לא משנה ולא ישנה אותה. וכל זמן שהאדם קיים בעולם, בלי לדעת את האמת המוחלטת, הוא חוטף מכות מכל הצדדים. כי בכל פעם המציאות באה וטופחת על הפנים של האדם, שהוא רחוק מהבנת המציאות באמת, ולכן האדם סובל. וכיצד יבין האדם את המציאות באמת, בלי לדעת את האמת המוחלטת?!

והאדם מפחד, סתם וללא סיבה. כי אף אחד בעולם, לא יודע למה הוא באמת מפחד. וכל מי שהוא מפחד להשתגע, הרי שזה רק בגלל שהוא משוגע. כי אם היה לאדם שכל אמיתי, הוא לא היה מפחד להשתגע כלל. כי האדם מפחד להשתגע. אבל האם האדם באמת מבין, למה בכלל הוא מפחד להשתגע?!

והאדם מפחד להשתגע, כי הוא חושב שאם הוא ישתגע, אז הוא ירגיש רע. כאילו שעכשיו הוא לא מרגיש רע לנצח. כי קיומו של הרצון והקיום העצמי, שנפרד משלמות המציאות, הוא נצחי. והאדם משקר את עצמו, שאם הוא ישתגע, אז אולי הוא ירגיש רע. ולמה לא רוצה האדם להשתגע? כי הוא לא רוצה להרגיש רע. ולמה לא רוצה האדם להרגיש רע? תשובה: כי הוא משוגע!

ולמה הרצון של האדם לא להרגיש רע, הוא רק בגלל שהוא משוגע? משום שאף אחד בעולם, לא באמת מבין, מהיכן בא לו הרצון שלו להרגיש טוב ולא להרגיש רע. והמשוגע, הוא רוצה את רצונותיו, ועושה את מעשיו, בלי להבין מדוע ולמה הוא עושה ורוצה אותם. ומי יכול לומר שהוא יודע, למה באמת הוא רוצה את הרצונות של עצמו?!

כי אם האדם היה חכם באמת, הוא היה רוצה תמיד את המציאות כפי מה שהיא, בלי לרצות לשנות אותה כלל. ואז ממילא האדם היה מרגיש טוב תמיד. אבל האדם הוא משוגע. שהוא רוצה לשנות את המציאות, גם בלי שהוא מבין מהיכן מגיעים הרצונות שלו, וגם למרות שהוא מבין שבכל מקרה יהיה לו רע, גם אחרי שהוא ישנה את המציאות. כי הרע נשאר תמיד, רק בגלל הרצון לשנות את המציאות.

ונמצא אם כן, כי האדם לא רוצה להשתגע, בגלל שהוא משוגע. שבגלל שהאדם משוגע, לכן הוא לא מקבל את המציאות...
כלום מיומנות חשיבה ביטחון עצמי בחיים הסיבה של כל הסיבות להיות בטוח בעצמך המהות של כל הדברים השכל האנושי החכם האמיתי לדעת את האמת אמת או שקר רע וטוב איך להטיל ספק אמת אמת אבסולוטית אמת אובייקטיבית אמת אחת אמת אמיתית אמת בלתי תלויה אמת מוחלטת במה להטיל ספק האם הטלת ספק האם להטיל ספק האמת האבסולוטית האמת האובייקטיבית האמת האחת האמת האמיתית האמת הבלתי תלויה האמת המוחלטת הטלת ספק המוחלט חוסר ודאות חוסר וודאות חיפוש חיפוש אמת חיפוש האמת חיפוש האמת המוחלטת להטיל ספק למה להטיל ספק מוחלט מוחלטות מתי להטיל ספק ספק ספקות ספקנות
איך להטיל ספק בתחושות רעות? איך להתמודד עם מחשבות רעות? איך להטיל ספק ברע? איך לא להרגיש רע? איך להפוך רע לטוב? איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב שברע? איך לראות את הרע כטוב? חשיבה חיובית
איך להטיל ספק בתחושות רעות? איך להתמודד עם מחשבות רעות? איך להטיל ספק ברע? איך לא להרגיש רע? איך להפוך רע לטוב? איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב שברע? איך לראות את הרע כטוב? חשיבה חיובית
איך להטיל ספק בתחושות רעות? איך להתמודד עם מחשבות רעות? איך להטיל ספק ברע? איך לא להרגיש רע? איך להפוך רע לטוב? איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב שברע? איך לראות ... הטוב שברע? כאשר המוח מציג בפני האדם מחשבה מסוימת וקובע שהיא רעה, הדרך להתמודד עם התחושה הזו היא להתחיל להטיל ספק בעצם הקביעה שהדבר רע. לפי אליעד כהן, אפשר לשאול את השאלה: האם באמת מדובר במשהו רע? כדי להתמודד עם התחושות הקשות שהמוח יוצר. כיצד אפשר להטיל ספק בכך שמשהו הוא רע? אליעד מסביר שכאשר המוח מציג בפניך סיטואציה מסוימת כשלילית, אתה יכול לנסות ולשאול שאלות פשוטות ... או תחושה רעה שהאדם חווה. בכל פעם שהמוח מציג דבר מסוים כרע, האדם יכול לשאול את השאלות לעיל, וכך להטיל ספק בהגדרות ובמסקנות האוטומטיות שהמוח מגיע אליהן. מה לעשות אם קשה למצוא את הטוב במצב רע? לפי אליעד כהן, גם כשקשה מאוד למצוא משהו חיובי בתוך המצב השלילי, אפשר פשוט להמשיך להטיל ספק ולשאול עוד ועוד שאלות, עד שנשברת התבנית המחשבתית השלילית. לדוגמה, גם אם אתה מרגיש שאתה לא רוצה שמשהו מסוים ... האדם לזכור שבכל פעם שהמוח אומר זה רע, אפשר וצריך לשאול שאלות עמוקות כדי לערער על ההנחה הבסיסית. ההרגל להטיל ספק בתפיסה שהמצב רע יאפשר לך לראות זוויות חדשות וחיוביות בכל מצב שנראה לכאורה שלילי. במקום להתקבע בתחושה של סבל, אפשר לראות את האפשרויות החיוביות ולהפוך את התחושות והמחשבות הקשות לטובות יותר. איך להטיל ספק בתחושות רעות? איך להפוך מחשבות שליליות לחיוביות? איך לראות את הטוב שברע? האם כעס של אחרים הוא באמת רע? ...
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך איך להטיל ספק ברצונות ובמחשבות שלך? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה, היא איך אדם יכול להטיל ספק באופן אמיתי ועמוק ברצונותיו ובמחשבותיו, עד כדי מצב של שינוי או אפילו ביטול מוחלט שלהם. הסיבה שבדרך כלל אנשים לא מצליחים להטיל ספק אמיתי ברצונות שלהם, היא שהם נעצרים בשאלות לא נכונות או בשאלות חלשות מדי. כאשר אדם רוצה לברר עם עצמו ... עמוקה יותר: האם אני באמת לא רוצה את זה?. בשאלה כזו, במקום להניח מראש את קיום הרצון, האדם מתחיל להטיל ספק בעצם קיומו של הרצון עצמו. כלומר, לא למה אני לא רוצה כאב, אלא האם בכלל נכון שאני לא רוצה ... לחשוב שאם אין סיבה, אולי הוא כלל לא באמת רוצה את הדבר הזה. למה חשוב להמתין בין השאלות כדי להטיל ספק עמוק? אליעד מדגיש את החשיבות של המתנה קצרה בין השאלות כדי להעמיק את ההטלה בספק. הוא מציע לשאול האם ... הטלת הספק אינה מסתיימת ברצון ספציפי אחד, אלא יכולה להתקדם לשאלות בסיסיות ועמוקות עוד יותר. לדוגמה, אחרי שהאדם מצליח להטיל ספק בכך שהוא לא רוצה כאב, הוא יכול להתקדם לשאלות כמו האם בכלל יש הבדל בין כאב להיעדר כאב?. כך ... לי, עדיין קיים רצון, ולכן ההטלה בספק צריכה להמשיך עד לשורש של עצם ההבחנה בין רצוי ללא רצוי. איך להטיל ספק בהנחות יסוד ולא רק ברצונות? השלב הסופי שאליעד מתאר הוא להטיל ספק לא רק ברצונות אלא גם בהנחות היסוד שבבסיס השאלות. לדוגמה, כאשר אדם שואל האם אני באמת לא רוצה כאב? הוא עדיין מניח שיש בכלל הבדל בין מצב של כאב למצב ללא כאב. אליעד מציע להטיל ספק גם בהבחנה עצמה - האם בכלל יש הבדל בין כאב לחוסר כאב, או שזו רק הגדרה סובייקטיבית שאין לה אחיזה אמיתית במציאות? הטלת ספק כזו יכולה להוביל למודעות עצמית גבוהה, ואף לשחרור עמוק מרצונות, פחדים ומחשבות מגבילות. איך להטיל ספק ברצון שלי? מה זה סוגסטיה עצמית? איך לשתול מחשבה בתת מודע? איך להשתחרר מרצונות מגבילים? מהי מודעות עצמית גבוהה? ...
טעויות מחוסר ידיעה, איך לא לטעות בטעות? איך לא לעשות טעויות? לדעת שאני לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע?
טעויות מחוסר ידיעה, איך לא לטעות בטעות? איך לא לעשות טעויות? לדעת שאני לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע?
... יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע? איך לדעת שאני לא יודע? במהלך הרצאה זו, אליעד עוסק בבעיה ... יודעים נכון, ואולי בכלל מה שאנחנו יודעים לא נכון. השאלות הללו מאפשרות לנו לבחון את הידע שלנו בצורה ביקורתית, ולהטיל ספק במה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים. אליעד ממליץ במיוחד לשאול את השאלות הבאות: איך אני יודע את מה שאני יודע? ... שאנחנו יודעים, אלא להבין אם אנחנו באמת יודעים את מה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים. כאשר אדם מפתח את היכולת להטיל ספק, הוא למעשה מגביר את הסיכוי שהוא יימנע מטעויות ויפעל בצורה נכונה. כל אחד מאיתנו יכול ללמוד את הדרך הזאת ... זאת, כאשר אנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים, אנו עלולים לבצע טעויות מיותרות. איך לדעת שאני לא יודע? איך להטיל ספק? איך לדעת שאני יודע? מהם נזקים שנגרמים מחוסר ידיעה? איך להימנע מטעויות? מהם הכלים לבדוק אם אני באמת יודע? ... מה שאני יודע הוא לא נכון? האם אני בטוח שמה שאני יודע זה נכון? על ידי שאלות כאלה, אפשר להטיל ספק במידע ולבחון אם הוא באמת נכון. בסופו של דבר, אם אנחנו שואלים את השאלות הללו, יש סיכוי גבוה יותר ... קריטי, כי אדם שלומד להיות מודע לכך שהוא לא יודע משהו, יוכל לגשת למקורות נכונים ולהימנע ממעשים שגויים. איך להטיל ספק במידע שלי? הדרך להימנע מטעויות היא לוודא שאנחנו יודעים אם אנחנו באמת יודעים את מה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים. ... לתרגל את הטלת הספק במידע ולבדוק את אמיתותו לפני שנבצע פעולות על פיו. איך לדעת שאני לא יודע? איך להטיל ספק? איך לדעת שאני יודע? מהם נזקים שנגרמים מחוסר ידיעה? איך להימנע מטעויות? מהם הכלים לבדוק אם אני באמת יודע?
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון מה זה להטיל ספק ברצון? להטיל ספק ברצון פירושו לא להזדהות עם הרצון באופן מוחלט, לשאול שאלות על עצם הרצון, לבחון אותו, ולהבין שהוא לא בהכרח ... אני לא רוצה להפסיד, הוא בעצם מאמין ברמה מסוימת שאסור לו להפסיד, הוא חווה את זה כמשהו מוחלט. אבל להטיל ספק פירושו לשאול: למה אסור לי להפסיד? האם זה באמת רע להפסיד? האם הרצון שלי להצליח הוא דבר שאני חייב להרגיש? כיצד מטילים ספק ברצונות? אליעד כהן מסביר שהטלת ספק ברצון כרוכה בכמה שלבים: ראשית, לזהות את הרצון עצמו: מה בדיוק אני רוצה? ... או אמונה. הרצון עצמו מבוסס על אמונה מסוימת, למשל אני חייב זוגיות כדי להיות מאושר. הטלת ספק ברצון משמעה להטיל ספק באמונה שמאחוריו. אליעד מדגיש כי להטיל ספק ברצון זהה להטלת ספק באמונות שמובילות לרצון הזה. מה הקשר בין רצונות לאמונות? רצון ואמונה קשורים ישירות אחד לשני. ... את זה כדבר מחויב ומוחלט. לכן, הטלת ספק ברצון כרוכה בהכרח בהטלת ספק באמונות שיוצרות את הרצון. למה קשה להטיל ספק ברצונות משמעותיים? קשה יותר להטיל ספק ברצונות שמלווים בסבל או בכאב רגשי עמוק, מכיוון שאדם מרגיש שהרצון הזה הוא לא סתם רצון, אלא משהו שחייב ... סבל קשה. למשל, כשאדם אומר אני חייב זוגיות, זה מלווה בהרגשה קשה וכואבת יותר מהרצון לגלידה. לכן, קשה יותר להטיל ספק ברצונות כאלה, אך דווקא שם הטלת הספק היא קריטית יותר. אם האדם מצליח להטיל ספק ברצון המשמעותי, הוא משתחרר מן המחויבות שהוא מרגיש כלפיו, וכך הסבל שלו פוחת או אף נעלם. איך להתייחס לתחושות ... משהו ואנחנו רוצים אותו, אז אנחנו מרגישים טוב. אם אין לנו אותו ואנחנו רוצים אותו, אנחנו מרגישים רע. לכן, להטיל ספק ברצון משמעותו בעצם לשחרר את האדם מהתלות במצבים החיצוניים, וכך הוא משתחרר גם מתחושת הסבל. איך להפסיק להזדהות עם ... ברגע שמבינים שהרצון אינו מחויב, הוא כבר לא יכול ליצור תחושת רע עזה באותה עוצמה. בסיכום, לפי אליעד כהן, להטיל ספק ברצון פירושו לזהות שהרצון עצמו הוא לא עובדה מוחלטת אלא מחשבה או אמונה שניתן להטיל בה ספק. דרך הטלת ספק זו, האדם משתחרר מתחושת המחויבות כלפי הרצונות שלו, וכך משתחרר גם מהסבל שמתלווה אליהם. איך להטיל ספק ברצון? מה זה רצון מחויב? איך לא להזדהות עם הרצון? מה הקשר בין רצון ואמונה? איך משתחררים מתחושת סבל?
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להטיל ספק ולמצוא פרופורציות? כאשר אדם מתמודד עם מחשבה שלילית, השאלה הראשונה היא כיצד להתמודד איתה ולהפחית את עוצמתה. התשובה לשאלה זו היא להטיל ספק במחשבה עצמה. כלומר, יש לבחון האם המחשבה נכונה או לא, ולבדוק את כל האפשרויות שיכולות להטיל ספק באמיתות המחשבה. מה זה אומר להטיל ספק במחשבה? המשמעות של הטלת ספק במחשבה היא לקחת את המחשבה ולשאול עליה שאלות. לדוגמה, אם אדם חושב אני מפחד ... כל שאלה כזו עשויה לפתוח את הדלת להבהרת המחשבה ולבחינה מעמיקה יותר של עוצמתה. איך למצוא את השאלות שיכולות להטיל ספק במחשבה? השאלה המתבקשת היא: איך מוצאים את כל השאלות האפשריות שיכולות להטיל ספק במחשבה שלילית? התשובה לכך היא פשוטה: יש להשתמש בכל מילות השאלה האפשריות ולבחון אותן על המילים שמהן מורכבת המחשבה. ... להרגיש שאין לו מוצא, אך למעשה, אחרי העיבוד, הוא יכול לראות שהמצב הרבה פחות גרוע ממה שהוא חשב. איך להטיל ספק במחשבות שליליות? כיצד להקל על מחשבות שליליות? מהן השאלות שיכולות להטיל ספק במחשבה? איך למצוא פרופורציות למחשבות שליליות? מהי שיטת ההקצנה של מחשבות שליליות? כיצד נבדוק את האמת של המחשבה שלנו? ... שמישהו יש לו מחשבה שלילית והוא רוצה להחליש אותה, או להעיף אותה או להיפתר ממנה, מה הוא צריך לעשות? להטיל ספק במחשבה. זה אומר, לבדוק, האם היא נכונה? אולי היא לא נכונה, אולי היא כן נכונה, לבדוק את זה. עכשיו, ... עלי, זה בגנים אצלי שרע לי כשאני שומע את המילה עבודה, זה קופץ לי רע אליעד: יפה, עכשיו נתחיל להטיל ספק, האם באמת זה תמיד רע? האם באמת גם אחרי שתעבוד יהיה לך רע? גם בעתיד יהיה רע? זה באמת ... אבל הבעיה עם בנאדם שרע לו, הוא רואה שזה רע הרבה מעבר ועכשיו הרבה פעמים הוא גם לא יודע להטיל ספק כי הוא גם לא יודע מה הוא רואה מעבר, לכן מה שאומרים לו: בוא תביא את כל המעבר, את ...
איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? איך להצליח להשתחרר מכל רצון בוודאות של מאה אחוז? איך לא לטעות בהטלת ספק ברצון? איזה טעויות יש בהטלת ספק ברצון? איך לשים את נטל ההוכחה על הרצון? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה?
איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? איך להצליח להשתחרר מכל רצון בוודאות של מאה אחוז? איך לא לטעות בהטלת ספק ברצון? איזה טעויות יש בהטלת ספק ברצון? איך לשים את נטל ההוכחה על הרצון? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה?
איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? איך להצליח להשתחרר מכל רצון בוודאות של מאה אחוז? איך לא לטעות בהטלת ספק ברצון? איזה טעויות יש בהטלת ספק ברצון? איך לשים את נטל ההוכחה על הרצון? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה? איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? אליעד כהן מסביר כי הדרך הנכונה להטיל ספק ברצון מתחילה קודם כל בהבנה שלכל רצון שיש לאדם יש סיבה, וכדי להשתחרר מהרצון לחלוטין, על האדם לחקור את ... ושוב למה אני רוצה את זה?, תוביל באופן מוחלט לשחרור מהרצון עצמו. מה הטעות הנפוצה ביותר שאנשים עושים כשהם מטילים ספק ברצון? הטעות המרכזית שאליעד כהן מציין היא שאנשים ממהרים לספק תשובות ולהגיע למסקנות מהר מדי, בגלל הרצון להרגיש טוב ... ודאות מוחלטת שהוא אינו יודע, ללא מאמץ או העמדת פנים. במצב זה, השחרור מהרצון קורה באופן טבעי ואמיתי. איך להטיל ספק ברצון? טעויות בחקירת רצון איך לשחרר רצון לחלוטין? חקירה נכונה של הרצון מהן הנחות היסוד של הרצון? איך לא ... מהן המלכודות שהמוח שלך עושה לך כאשר אתה מנסה לחקור רצון? למה המוח מצליח לרמות אותך כאשר אתה מנסה להטיל ספק ברצון? איך המוח שלך מרמה אותך כאשר אתה מנסה להטיל ספק ברצון? למה אסור לך להביע דעה כאשר אתה מטיל ספק ברצון? איך לברר את הסיבה של הרצון? איך לברר מה האמת בלי אינטרס אישי?
ניתוח סיבתיות, איך לבדוק את הסיבה בפני עצמה? סיבה שלא ביחס לתוצאה, 5 אפשרויות לבדוק מה האמת, איך למצוא את ההפך? האם ועד כמה? מתי לשאול האם? מתי לשאול עד כמה? איך להטיל ספק? נוסחה להטיל ספק
ניתוח סיבתיות, איך לבדוק את הסיבה בפני עצמה? סיבה שלא ביחס לתוצאה, 5 אפשרויות לבדוק מה האמת, איך למצוא את ההפך? האם ועד כמה? מתי לשאול האם? מתי לשאול עד כמה? איך להטיל ספק? נוסחה להטיל ספק
... אפשרויות לבדוק מה האמת, איך למצוא את ההפך? האם ועד כמה? מתי לשאול האם? מתי לשאול עד כמה? איך להטיל ספק? נוסחה להטיל ספק איך בודקים אם טענה היא אמת? אליעד כהן מסביר כי כאשר אנו שומעים משפט, עולה לנו בראש שאלה בסיסית: ... הזה יכול להיות נכון? שיטה זו מיועדת לייצר בירור יסודי ועמוק יותר של האמת לגבי כל נושא ועניין. איך להטיל ספק בטענות? מהי סיבתיות? כיצד לבדוק אם טענה נכונה? האם ועד כמה טענה נכונה? איך לבדוק קשר סיבתי? איך מוצאים ...
איך להיצמד לאמת? האם יש אמת? מהי האמת? אין הבדל בין יש לאין, לדעת או לא לדעת, איך להטיל ספק? חיפוש האמת, אמת מוחלטת, אמת אבסולוטית
איך להיצמד לאמת? האם יש אמת? מהי האמת? אין הבדל בין יש לאין, לדעת או לא לדעת, איך להטיל ספק? חיפוש האמת, אמת מוחלטת, אמת אבסולוטית
איך להיצמד לאמת? האם יש אמת? מהי האמת? אין הבדל בין יש לאין, לדעת או לא לדעת, איך להטיל ספק? חיפוש האמת, אמת מוחלטת, אמת אבסולוטית איך אפשר לדעת האם יש אמת מוחלטת? השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג היא ... עד הסוף אם אפשר לסמוך עליהם לחלוטין. אליעד מסביר שתחושת המציאות שלנו מורכבת מחושים ומהיגיון. לדוגמה, הוא אומר שאפשר להטיל ספק במה שהחושים מראים לך, כמו האם אני באמת יושב כאן או שאני חולם? אך ישנן ידיעות שלא תלויות בחושים, ... באמצעות דוגמה של האצבעות: כאשר אדם מסתכל על ידו וסופר חמש אצבעות, לכאורה זו ידיעה ודאית. אך עדיין אפשר להטיל ספק בכך ולשאול מי אמר שזה נכון?, אולי מדובר באשליה או הזיה. מצד שני, יש ודאות היגיונית שהיא הרבה יותר ... יודע שאני לא יודע כלום היא בעצמה בעייתית, כי בעצם המשפט הזה מסתתרת הנחה של ידיעה כלשהי. כדי באמת להטיל ספק, צריך להגיע למצב שבו אתה אפילו לא יודע אם אתה יודע שאתה לא יודע. למה הטלת ספק היא הדרך ... לא מאמין ולא יודע כלום, וזה המצב הקרוב ביותר לאמת המוחלטת, שהיא מעבר לכל הידוע והלא - ידוע. איך להטיל ספק באמת? האם יש אמת מוחלטת? מה ההבדל בין יש לאין? איך לדעת אם אני יודע משהו? מהי אחדות שקרית? ...
איך לחפש את האמת בלי אינטרסים? איך להטיל ספק בצורה נכונה? אינטרסים בחיפוש האמת, איך למצוא את האמת? איך למצוא תשובה מוחלטת? האם יש הבדל בין יש לאין? איך לשאול שאלות נכון?
איך לחפש את האמת בלי אינטרסים? איך להטיל ספק בצורה נכונה? אינטרסים בחיפוש האמת, איך למצוא את האמת? איך למצוא תשובה מוחלטת? האם יש הבדל בין יש לאין? איך לשאול שאלות נכון?
איך לחפש את האמת בלי אינטרסים? איך להטיל ספק בצורה נכונה? אינטרסים בחיפוש האמת, איך למצוא את האמת? איך למצוא תשובה מוחלטת? האם יש הבדל בין יש לאין? ... את האמת, על האדם לזהות בבירור את האינטרסים שלו ולהיזהר לא ליפול למלכודת השוחד העצמי הזו. מהי הדרך הנכונה להטיל ספק? אליעד כהן מדגיש כי הדרך להטיל ספק בצורה נכונה, היא להטיל ספק בכל הנחות היסוד של השאלה. במקום לחפש ישירות את התשובה לשאלה ששאלת, עליך לשאול: האם השאלה עצמה נכונה?. הוא ... ושרץ בידו - הוא כביכול מחפש את האמת, אבל בפועל הוא כבר הניח מראש את התשובה. כאשר אתה באמת מטיל ספק בשאלה האם אני קיים?, לא אמורה להיות שם שום הנחה בסיסית. השאלה צריכה להיות פתוחה לחלוטין, ללא שום הנחת ... שגויות, השאלות מתבטלות מעצמן, ונשארת האמת המוחלטת, שאינה תלויה בשאלות או תשובות. איך לחפש את האמת ללא אינטרסים? איך להטיל ספק בצורה נכונה? האם יש הבדל בין יש לאין? מהי תשובה מוחלטת? איך למצוא את האמת? איך לשאול שאלות נכון?
איך לענות למוח? איך להתמודד עם עצמך? איך לענות לעצמך? דיאלוג פנימי, מודעות עצמית, איך להטיל ספק ברע? איך לברר מה האמת? למה אתה רוצה לדעת את האמת? איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב?
איך לענות למוח? איך להתמודד עם עצמך? איך לענות לעצמך? דיאלוג פנימי, מודעות עצמית, איך להטיל ספק ברע? איך לברר מה האמת? למה אתה רוצה לדעת את האמת? איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב?
איך לענות למוח? איך להתמודד עם עצמך? איך לענות לעצמך? דיאלוג פנימי, מודעות עצמית, איך להטיל ספק ברע? איך לברר מה האמת? למה אתה רוצה לדעת את האמת? איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב? איך ... ובאופן ספציפי עם המחשבות והספקות שעולים בתוכנו. הוא מדבר על כך שכאשר עולה בנו שאלה, או כאשר אנחנו מתחילים להטיל ספק בדברים שהאמנו בהם עד עכשיו, חשוב מאוד לבדוק מדוע השאלה הזו בכלל עלתה. אליעד נותן דוגמה של אדם ששואל ... לדעת את האמת, אלא רק להתחמק מהכאב או מהתחושה הרעה. למשל, אם מישהו מבקש ממך כסף ואתה פתאום מתחיל להטיל ספק האם אתה חייב לו כסף, הוא יכול להגיד לך שאתה שואל את השאלה רק כי עכשיו מבקשים ממך כסף ... שום פסול לשאול שאלה גם אם הסיבה הראשונית לשאלה היא ניסיון להתחמק מרע או מחוסר נוחות. האם זה פסול להטיל ספק רק כשאתה מרגיש רע? אליעד כהן ממשיך בדוגמה נוספת ואומר שאם אדם נמצא בבית שבו פרצה שריפה, הוא יקום ... או רק תעמיד פנים. זה המפתח לשקט נפשי, לחופש פנימי ולהפחתת הכאב בחיים. איך להתמודד עם דיאלוג פנימי? איך להטיל ספק במחשבות שליליות? האם זה לגיטימי לשאול שאלות רק כשכואב לך? איך לא לתת למוח לעשות לך מניפולציה? מה לעשות כשהמוח מטיל ספק בשאלות שלך? למה חשוב לברר את האמת?
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חיפוש האמת / להטיל ספק באמת - מהו חיפוש האמת המוחלטת באמת?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להטיל ספק?, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להטיל ספק?, איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, מאמן אישי לביטחון עצמי, מאמן אישי לזוגיות בנושא איך להטיל ספק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.6719 שניות - עכשיו 17_08_2025 השעה 14:22:37 - wesi1