אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך הזיכרון עובד? ✔איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? בינה מלאכותית, איך הזיכרון עובד? שיפור זיכרון, איך לזכור? איך לא לשכוח? שיפור הזיכרון, בעיית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? בינה מלאכותית, איך הזיכרון עובד? שיפור זיכרון, איך לזכור? איך לא לשכוח? שיפור הזיכרון, בעיית זיכרון, איך המוח עובד? אינטליגנציה מלאכותית
איך עובד הזיכרון?

אליעד כהן מסביר את המנגנון המורכב של הזיכרון האנושי, כיצד המוח מחליט מה לזכור ומה לשכוח, ומדוע ישנם פריטים שנשארים בזיכרון לאורך זמן, בעוד אחרים נשכחים במהרה. אליעד מסביר כי כל המידע שהמוח חשף אליו לא בהכרח יישאר בו. המשמעות של המידע ומידת השימוש הפוטנציאלי שלו בעתיד משחקות תפקיד מרכזי בשמירה או השכחה שלו.

מדוע לא תמיד זוכרים גם כשמתרכזים?

הנחה רווחת היא שאם אדם מרוכז בפעולה כלשהי, הוא יזכור אותה בקלות אחר כך. לדוגמה, אם אדם מתמקד בהכנת קפה, הוא אמור לזכור את הפעולה באופן ברור אחרי זמן מה. אולם אליעד כהן מציין כי זה לא תמיד כך. ריכוז בהחלט יכול לשפר את הזיכרון, אך לא תמיד זה מספיק. מידע שאין לו משמעות רגשית או חשיבות ארוכת טווח עשוי להישכח בקלות, גם אם האדם היה מרוכז בעת הפעולה. לדוגמה, לעיתים אנשים לא זוכרים אפילו את המבחנים שבהם היו מרוכזים מאוד, כי לא הייתה להם משמעות עמוקה ואישית.

מה ההבדל בין לזכור מתוך הבנה לבין לזכור אקראי?

אליעד מסביר את ההבדל בין זכירה שנובעת מהבנה לבין זכירה אקראית דרך דוגמאות יומיומיות. המילה "שולחן" לדוגמה, נזכרת בדרך אקראית, משום שאין לה משמעות הגיונית שנובעת מהקשר או הבנה. לעומת זאת, הבנה כמו "אש שורפת" נשארת בזיכרון הרבה יותר זמן, כי היא נתפסת כחוויה משמעותית ומצילה חיים. כאשר המידע מבוסס על הבנה עמוקה או על משמעות אישית, הוא נזכר בקלות רבה יותר.

כיצד המוח מחליט מה לזכור?

המוח אינו יכול לשמור את כל המידע לאורך זמן, ולכן הוא בוחר להחזיק את המידע שמסייע להישרדות או שיכול להיות שימושי בעתיד. אליעד מציין כי המוח מעריך כל מידע בשני פרמטרים עיקריים: כמה המידע היה חשוב או משמעותי בעת ההתנסות, וכמה הוא עשוי להיות שימושי בעתיד. לדוגמה, אם אדם חווה כוויה מאש, המוח ישמור את הזיכרון הזה כי הוא יכול לשמש להימנע מכאב דומה בעתיד. לעומת זאת, מידע שאין לו קשר להישרדות או תועלת עתידית, כמו הצבע של חולצה שענד מישהו ביום מסוים, יישכח במהרה.

איך המוח עושה הערכה של סיכון וסיכוי בזיכרון?

המוח מבצע חישוב של סיכון וסיכוי כאשר הוא מחליט איזה מידע לשמור. לדוגמה, כאשר אדם צועד בחדר, הוא לא יחשוש מאריה, כי הסיכוי להיתקל באריה אפסי, אך הוא ייזהר מיתושים, כי הסיכון גבוה יותר. המוח עושה חישוב כזה גם לגבי זיכרונות. הוא מעריך את הסיכון בהתרחשות עתידית ואת הנזק הפוטנציאלי, ומשם מחליט אם לשמור את המידע או לא.

האם ניתן להמחיש את הזיכרון באמצעות בינה מלאכותית?

אליעד משווה את הזיכרון האנושי לתוכנת מחשב עם זיכרון מוגבל. אם המחשב יכול לזכור רק 10 פריטים, הוא יצטרך להחליט איזה פריטים חשובים יותר לשמור ואיזה פריטים...
איך עובד הזיכרון ולמה אנחנו זוכרים או שוכחים דברים?

אליעד כהן מסביר את המנגנון שמאחורי הזיכרון האנושי, כיצד המוח מחליט מה לזכור ומה לשכוח, ומדוע דברים מסוימים נשארים איתנו שנים רבות בעוד אחרים נשכחים במהירות. הסיבה לכך קשורה באופן עמוק בשילוב בין משמעות המידע עבור האדם לבין השימוש הפוטנציאלי שלו בעתיד.

מדוע לא תמיד זוכרים, גם כאשר מתרכזים?

קיימת תפיסה שאם אדם יהיה מאוד מרוכז במהלך פעולה כלשהי, אז בהכרח הוא יזכור אותה לאחר מכן. למשל, אם אדם מכין קפה ומרוכז בכך מאוד, ההנחה היא שהוא יזכור לאחר מכן את הפעולה בבירור. אבל במציאות זה לא תמיד נכון. אליעד נותן דוגמה של מבחנים שהאדם התרכז בהם מאוד, אך שנים אחרי כן הוא כלל לא זוכר שהמבחן התקיים. הסיבה לכך היא שריכוז עוזר לשיפור הזיכרון, אבל הוא איננו הגורם הבלעדי לזיכרון. אם אין משמעות ארוכת טווח לאותו מידע, הוא עלול להישכח בקלות, גם אם ברגע מסוים היה ריכוז מלא.

מה ההבדל בין לזכור משהו מתוך הבנה ללזכור באופן אקראי?

אליעד מדגים את ההבדל בין לזכור מידע מתוך הבנה לבין לזכור מידע באופן אקראי באמצעות שתי דוגמאות פשוטות: המילה "שולחן" לעומת ההבנה שאש שורפת. את המילה "שולחן" זוכרים באופן אקראי, משום שאין היגיון מיוחד מדוע דווקא למילה הזו קוראים כך. לעומת זאת, את ההבנה שאש שורפת זוכרים כי היה לזה היגיון ברור: פעם האדם חווה כוויה, והמידע הזה הפך להכרחי להישרדות. לכן, כאשר המידע קשור בהבנה ובמשמעות עמוקה, הוא נשאר בזיכרון לאורך זמן רב יותר ואפילו לא דורש שינון חוזר.

כיצד המוח מחליט איזה מידע לשמור לאורך זמן?

המוח לא יכול לזכור הכל לנצח, ולכן הוא מבצע הערכה אוטומטית של המידע על פי שני פרמטרים מרכזיים:
  • כמה האירוע או המידע היה משמעותי או חשוב ברגע שבו התרחש.
  • כמה אותו מידע עשוי להיות משמעותי או שימושי בעתיד.
לדוגמה, אליעד מתאר אדם שחווה אירוע משמעותי כמו כוויה מאש. האירוע הזה היה משמעותי ברגע ההתרחשות, אבל החשיבות האמיתית שלו טמונה בכך שהוא יכול לחזור בעתיד ולגרום לאותו נזק. לכן המוח מחליט להחזיק את הזיכרון הזה באופן פעיל, מתוך ההנחה שזה מידע חיוני להישרדותו של האדם בעתיד.

לעומת זאת, אירועים שאין בהם שימוש עתידי או סיכון עתידי ברורים, כמו צבע החולצה שאדם לבש ביום מסוים, יישכחו מהר מאוד כי אין להם שום משמעות להמשך החיים.

איך המוח מבצע הערכה של סיכון וסיכוי בזיכרון?

כדי להחליט מה לזכור לאורך זמן ומה לשכוח, המוח עושה הערכת "סיכון וסיכוי". למשל, כאשר אדם הולך מחדר לחדר, הוא לא נזהר מאריות כי הסיכוי שייפגש באריה הוא אפסי, אך הוא עשוי להיזהר מיתושים וג'וקים כי הסיכוי שיפגוש בהם גבוה יותר. כלומר, המוח מבצע חישוב שמשקלל גם את עוצמת הנזק הפוטנציאלי וגם את ההסתברות להתרחשות.

איך אפשר להמחיש את הזיכרון במונחי בינה מלאכותית?

אליעד משווה את הזיכרון האנושי לתוכנת מחשב שיש לה מקום מוגבל לזיכרון - למשל 10 פריטים בלבד. כשהמקום נגמר, התוכנה צריכה להחליט איזה מידע להשאיר ואיזה לשכוח. היא עושה זאת על ידי חישוב דומה - הערכת הסיכון (כמה נזק ייגרם) והסיכוי (ההסתברות שיקרה). מידע שדורג כנמוך בשיקול זה, יוסר,...
לשרוד כאבים לאורך זמן סיכון נוסחה הזיכרון האנושי להוציא משחק ויתור מימד הזמן מקום בלי זמן איך הזיכרון עובד איך המוח איך המוח זוכר איך המוח עובד איך לא לשכוח איך לזכור איך עובד איך עובד הזיכרון איך עובד זיכרון אינטלגנציה אינטליגנציה אינטליגנציה מלאכותית אינטליגנציות בינה מלאכותית בעיה בעיות בעיית זיכרון המוח המוח זוכר המוח עובד זיכרון זיכרונות לא לשכוח לזכור לשכוח מוח עובד עובד זיכרון עובדים שיפור שיפור הזיכרון שיפור זיכרון שכחה
אלוהים השתגע, אלוהים נרדם, המלך התחפש לעבד, להיות אלוהים, מלך או עבד
אלוהים השתגע, אלוהים נרדם, המלך התחפש לעבד, להיות אלוהים, מלך או עבד
... אלוהים השתגע או אלוהים נרדם, באמצעות דימוי של מלך שמתחפש לעבד. לפי ההסבר, אלוהים, שהוא המהות האחת והיחידה של כל המציאות, בעצם משתגע, נרדם, או מתחפש, בכך שהוא שוכח שהוא עצמו האלוהים, המקור לכל. אליעד מציג מספר דרכים לתאר את אותו הרעיון: אפשר לומר שהמלך נרדם וחולם שהוא עבד, אפשר לומר שהמלך התחפש לעבד ושכח שהוא התחפש, ואפשר לומר שהמלך פשוט השתגע וחושב שהוא עבד. בכל המקרים ... תמיד נשאר במהותו אלוהים, גם כשהוא חווה את עצמו כאדם מוגבל, קטן וסובל. הדגש הוא שאלוהים לא באמת הפסיק להיות אלוהים, אלא רק יצר לעצמו חוויה פנימית שבה הוא שכח שהוא אלוהים. על פי הדימוי, המלך מחליט מרצונו החופשי להתחפש לעבד, ואז הוא כל כך מזדהה עם הדמות של העבד, עד שהוא שוכח לחלוטין שהוא בעצם המלך. מהי משמעות החיים לפי הרעיון שאלוהים התחפש ... להיות עבד, ליצור אשליה של מוגבלות, ולחוות את המציאות מנקודת המבט של האדם. זה יוצר את כל משחק החיים - חוויות, רצונות, כאב ואושר, אשר כולם קיימים רק בזכות השכחה הזו של אלוהים את מהותו האמיתית. מדוע אלוהים בוחר לשכוח שהוא אלוהים? אליעד מסביר שללא השכחה הזו, החיים היו נטולי משמעות לחלוטין. הוא נותן דוגמה: כמו אדם שמשחק במשחק מחשב, והוא מודע באופן מוחלט לכך שזה רק משחק, הוא לא יכול באמת ליהנות, לפחד או להתרגש מהמשחק. המשחק יהיה חסר משמעות לחלוטין. אבל אם האדם ישכח לחלוטין שזה משחק, הוא יוכל להתרגש, לפחד ולחוות עוצמה רגשית ... הוא תמיד המלך, אבל מבחינת החוויה שלו, הוא מרגיש שהוא העבד. הוא נותן דוגמה נוספת של שחקן תיאטרון: גם אם השחקן משחק דמות של מסכן או של עבד, זה לא משנה את העובדה שמאחורי התלבושת והמשחק, השחקן עדיין מי שהוא במקור. מה האדם אמור להבין מכך שהוא בעצם אלוהים ששכח את עצמו? אליעד מסביר שההבנה של האדם את רעיון זה יכולה לשנות לגמרי את חוויית החיים שלו. האדם שרואה את עצמו כעבד מוגבל, קטן וחסר שליטה, יכול לזכור שבעומק הפנימי שלו הוא המלך עצמו. ההבנה שהאדם הוא בעצם אלוהים ששכח שהוא אלוהים, מאפשרת לו לחוות חופש פנימי, ולהשתחרר מהסבל שנובע מתחושת ... הן בעצם חלק מאותו אלוהים אינסופי שהוא עצמו. האם אלוהים יכול להשתגע? למה אלוהים נרדם? המלך שהתחפש לעבד איך להיות אלוהים? מהי משמעות החיים? האם אלוהים יכול לשכוח את עצמו? אלוהים משחק משחק? ...
ידיעות - את מה אי אפשר שלא לדעת? את מה הכי חשוב לזכור? את מה אסור לשכוח?
... - את מה אי אפשר שלא לדעת? את מה הכי חשוב לזכור? את מה אסור לשכוח? ידיעות. ידיעה. שכחה. זיכרון. פילוסופיה. את מה אי אפשר שלא לדעת? את מה הכי חשוב לזכור? את מה אסור לשכוח? תשובה: על האדם לזכור ולא לשכוח להיות מודע, את מה שאי אפשר לשכוח ואין צורך ללמוד = את מה שאי אפשר שלא לדעת. ... אותו יודע האדם כל הזמן. דבר שאותו האדם מעולם לא למד. דבר שאותו לא צריך ללמוד, אי אפשר לשכוח אותו, כי אי אפשר שלא לדעת אותו. שאלה: אם האדם כבר יודע, אז מדוע לזכור? תשובה: לא צריך לזכור, אלא צריך לחזק את הידיעה. להיות מודע ... רק להיות מודע לידיעה הזאת. מאחר שאי אפשר לגמרי שלא לדעת את אותה הידיעה, ממילא אי אפשר לשכוח אותה. אך צריך להיות מודעים אליה. ומהי ...
הספר להיות אלוהים, למה צריך לזכור שהוא הכי טוב בעולם
הספר להיות אלוהים, למה צריך לזכור שהוא הכי טוב בעולם
... להיות אלוהים, למה צריך לזכור שהוא הכי טוב בעולם למה חשוב לזכור שהספר להיות אלוהים הוא הטוב בעולם? אליעד כהן מדבר על חשיבות ההכרה בכך שהספר להיות אלוהים הוא הטוב בעולם, ומדגיש שחשוב לזכור זאת באופן תמידי. הוא מסביר כי אנשים לא תמיד מבינים מדוע עליו לחזור ולהזכיר שזהו הספר הטוב בעולם, ולכן הוא מביא הסבר מפורט שעומד מאחורי העניין. הסיבה המרכזית שאליעד חוזר ... כך הספר הופך להיות המקור הראשון שאליו הקורא יפנה כאשר הוא נתקל בשאלה כלשהי, אפילו לפני שהוא מחפש את התשובה במקומות אחרים. לדוגמה, אליעד מציין שאם לקורא יש שאלה והוא זוכר שהספר להיות אלוהים הוא הטוב ביותר, הוא יפנה ישירות אליו באופן אוטומטי, ויחפש בו את התשובות לשאלותיו. כך נוצרת תלות חיובית בין הקורא לבין הספר, תלות שמשרתת את המטרה של ... המציאות שלהם ואת עצמם. ולכן חשוב כל כך שהקורא יחזור אליו באופן קבוע, יעמיק בו וישאב ממנו תשובות לשאלות המהותיות ביותר של הקיום. כיצד להפיק מהספר את המרב באמצעות התזכורת התמידית? כאשר הקורא מודע כל הזמן לכך שזהו הספר הטוב ביותר, הוא גם נוטה לגשת אליו מתוך כבוד ויראת כבוד, מה שמשפיע על איכות הקריאה שלו. הקורא לא יקרא בו בצורה שטחית, אלא ... ולוודא שהקריאה הופכת לחוויה משמעותית, בעלת השפעה חיובית ומתמשכת על חייו. למה הספר להיות אלוהים הוא הטוב ביותר בעולם? איך לקרוא נכון בספר להיות אלוהים? מדוע חשוב לזכור את הערך של הספר? איך למצוא תשובות לשאלות קיומיות? כיצד להפיק את המקסימום מקריאת ספרים? ...
הנאה, שורש ההנאה, ליהנות בחיים, הנאה בחיים, לזכור שאתה אלוהים, אין סיבה זו צורה
הנאה, שורש ההנאה, ליהנות בחיים, הנאה בחיים, לזכור שאתה אלוהים, אין סיבה זו צורה
... שורש ההנאה, ליהנות בחיים, הנאה בחיים, לזכור שאתה אלוהים, אין סיבה זו צורה מהו שורש ההנאה וכיצד הוא משפיע על תחושת האושר בחיים? אליעד כהן מסביר כי ההנאה בחיים נובעת מכך שהאדם תופס דברים מסוימים כקרובים ... איך קשורה הידיעה שאתה אלוהים לתחושת ההנאה שלך בחיים? לדברי אליעד, תחושת ההנאה המוחלטת, שאינה תלויה בשום גורם חיצוני, מגיעה מתוך הידיעה הפנימית והוודאית שאתה אלוהים. כאשר אדם שוכח שהוא אלוהים, הוא מרגיש מופרד, חלש, ומופעלת עליו אלימות. הוא חווה דברים ככפויים עליו, דבר שגורם לסבל. לעומת זאת, כשאדם זוכר ויודע שהוא אלוהים באמת, הוא חווה את כל האפשרויות באופן מוחלט ושלם - כולל יציבות וחוסר יציבות, טוב ורע, התחדשות וחוסר התחדשות. במצב כזה, כל סיטואציה הופכת למקור ...
טיפים לחיים טובים, לזכור שהכל מושלם, לזכור שהחיים משחק, לזכור שהכל טוב, לזכור שזה גם לא משנה, לזכור שאתה מושלם, לזכור אהבה בלי תנאים, איך לחיות יותר טוב? זכר לחורבן בית המקדש, אני טוב איך שאני
טיפים לחיים טובים, לזכור שהכל מושלם, לזכור שהחיים משחק, לזכור שהכל טוב, לזכור שזה גם לא משנה, לזכור שאתה מושלם, לזכור אהבה בלי תנאים, איך לחיות יותר טוב? זכר לחורבן בית המקדש, אני טוב איך שאני
... לחיים טובים, לזכור שהכל מושלם, לזכור שהחיים משחק, לזכור שהכל טוב, לזכור שזה גם לא משנה, לזכור שאתה מושלם, לזכור אהבה בלי תנאים, איך לחיות יותר טוב? זכר לחורבן בית המקדש, אני טוב איך שאני למה שוברים כוס ... ההסבר של אליעד מתרחב מעבר לעניין הדתי, והוא מציע להשתמש באותו רעיון בדיוק, רק הפוך - במקום לזכור שמשהו חסר או לא מושלם, אפשר להכניס לחיים תזכורות חיוביות שיזכירו שהכל בעצם מושלם כמו שהוא. איך אפשר להזכיר לעצמך שהחיים הם משחק והכל ... לא מושלם בכוונה - כמו חולצה לא לגמרי מגוהצת או בגד שלא לגמרי יושב בצורה מושלמת. המטרה היא לזכור שהמראה החיצוני לא באמת משנה, ושהכל בעצם משחק אחד גדול. אליעד מדגיש שזה לא משהו מחויב, אלא רק כלי שיעזור לך לא להילחץ או להיאחז בשלמות מזויפת. מה עושים אם אתה רוצה לסדר חדר, אבל חשוב לזכור שזה לא באמת משנה? אליעד מסביר דרך דוגמה נוספת. אם מישהו מסדר את החדר שלו ורוצה לזכור שהסדר לא באמת משמעותי כל כך, הוא יכול להשאיר משהו אחד קטן לא מסודר - כמו ערימת ספרים או פינה מלוכלכת במכוון. הסיבה לכך היא שאם הכל מושלם ומסודר מדי, האדם יכול לשכוח שהסדר הוא לא מהותי, ובסופו של דבר הכל משחק. לכן, הפרט הלא מסודר הזה מזכיר לו שהשלמות ... אלא בעצם הפעולה ובחוויה עצמה, ושזה לא באמת משנה אם ראית את הסרט במלואו או לא. מדוע חשוב לזכור שהכל מושלם ושזה לא באמת משנה? אליעד כהן מדגיש שהזיכרון הזה עוזר לאנשים להשתחרר מלחצים מיותרים ומרדיפה אינסופית אחרי הישגים או תוצאות מושלמות. כשאדם זוכר שהכל מושלם כמו שהוא, הוא יכול להפסיק לפחד מהכישלון ולהבין שהמשחק של החיים הוא בעיקר ליהנות ... הזאת לא חייבת להיות קיצונית. אפשר עדיין לשאוף לשלמות ולחפש את האמת בכל דבר, אבל מומלץ לזכור שזה בסופו של דבר משחק. לא צריך להיאחז בשלמות או לפחד מאי - שלמות, כי האמת האמיתית נמצאת ... שלמות, אבל רוצים להימנע מלהאמין בה יותר מדי? אליעד מציע לשמור על איזון פנימי על ידי הכנסת תזכורות קטנות במהלך היום שמטרתן להזכיר לך שהכל הוא בסך הכל משחק. הוא נותן דוגמה מדימוי של ... לחללית - האסטרונאוט תמיד נשאר מחובר לחללית עם חבל, אחרת הוא עלול ללכת לאיבוד. באותו אופן, התזכורות הקטנות האלו הן החבל שמחזיק אותך מחובר לתובנה שהכל הוא משחק, גם כשאתה רודף אחרי שלמות. ... משנה. לא חייבים לעשות את זה כל הזמן או בכל תחום, אלא רק במקומות שבהם האדם מרגיש שהוא עלול לשכוח את זה ולהיכנס ללחצים מיותרים. מה המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר על איך לחיות חיים טובים יותר? ... שהאדם הוא מושלם כפי שהוא, ושאין באמת משהו שחסר לו. כל ההצעות שלו הן רק כלים מעשיים כדי לזכור את האמת הזאת בחיי היומיום. איך לחיות חיים מושלמים? למה שוברים כוס בחופה? איך לזכור שהכל משחק? למה להשאיר דברים לא מושלמים? מהי אהבה ללא תנאים? איך להתמודד עם לחץ משלמות? למה חשוב לזכור שהכל טוב? ...
מהות וצורה, למה בן אדם שוכח את המהות? למה בן אדם לא זוכר את המהות? לשכוח את המהות, למה בן אדם הופך את הצורה למהות? למה קשה לזכור את הסיבה? למה אני לא זוכר למה אני רוצה משהו? למה אני לא זוכר את סיבת הרצון?
מהות וצורה, למה בן אדם שוכח את המהות? למה בן אדם לא זוכר את המהות? לשכוח את המהות, למה בן אדם הופך את הצורה למהות? למה קשה לזכור את הסיבה? למה אני לא זוכר למה אני רוצה משהו? למה אני לא זוכר את סיבת הרצון?
... וצורה, למה בן אדם שוכח את המהות? למה בן אדם לא זוכר את המהות? לשכוח את המהות, למה בן אדם הופך את הצורה למהות? למה קשה לזכור את הסיבה? למה אני לא זוכר למה אני רוצה משהו? למה אני לא זוכר את סיבת הרצון? מה זה מהות וצורה ברצונות שלנו? אליעד כהן מסביר שכל רצון של האדם מורכב משני רבדים עיקריים - מהות וצורה. הצורה היא ... עצמו, אבל המהות היא הרצון לא להרגיש קור. הרעיון הוא שכל רצון בצורה מסוימת נובע מרצון בסיסי יותר, מהותי יותר. למה אנשים שוכחים את המהות של הרצונות שלהם? אליעד כהן מצביע על תופעה נפוצה: אנשים שוכחים למה הם רצו משהו מלכתחילה. לדוגמה, אדם הולך למקרר כדי לקחת אוכל ושוכח למה הוא הלך לשם. דוגמה נוספת: אדם מתקשר למישהו ושוכח מה התכוון להגיד. תופעה זו מתרחשת גם במקרים משמעותיים יותר, כמו אדם שמתחיל לעבוד עבור כסף כי הוא רוצה בית, אך עם הזמן שוכח את הבית ורואה בכסף מטרה בפני עצמה. הסיבה המרכזית לשכחה זו היא שהמוח האנושי מוגבל בכוח העיבוד שלו (CPU). המוח מעדיף לחסוך באנרגיה ולא לחשב בכל רגע מחדש את כל הסיבות לכל פעולה. לכן, לאחר כמה חזרות, המוח הופך פעולות מסוימות לאוטומטיות, והאדם כבר לא זוכר למה הוא עושה אותן. מה קורה כשאדם הופך את הצורה למהות? כשאדם שוכח את המהות של רצון מסוים, הוא מתחיל לראות את הצורה בתור הדבר החשוב ביותר, וכך הצורה הופכת אצלו למהות עצמה. למשל, מי שרוצה כסף במקור בשביל לקנות בית, עשוי לשכוח עם הזמן שהכסף נועד לרכישת הבית, ולהתמקד רק בצבירת כסף עוד ועוד ללא מטרה ברורה. כך קורה שהצורה הופכת למחויבת, והאדם כבר לא מסוגל ... המקורית. דוגמה נוספת לכך היא אדם שרוצה דווקא לשתות קולה, למרות שיש משקאות אחרים זמינים שיכולים לספק את אותו הרצון, כי הוא שכח שהמהות הייתה בכלל להיות צמא או להרגיש טוב. האם האדם יכול לזכור את המהות ולא להתבלבל? אליעד מסביר שבאופן אידיאלי, האדם היה אמור תמיד לזכור את המהות של כל רצון שלו. כאשר אתה זוכר את המהות, אתה יכול להיות גמיש יותר בדרכים להשגת הרצון. לדוגמה, אם אתה זוכר שהמטרה שלך היא להרגיש טוב, אתה לא תהיה מקובע דווקא על דרך אחת (כמו לשתות קולה), אלא תהיה מוכן לשקול אפשרויות אחרות שיעזרו לך להשיג את המטרה באותה המידה. כאשר האדם שוכח את המהות, הוא בעצם מאבד את היכולת לשנות או להתאים את עצמו לסיטואציות משתנות, מה שעלול לגרום לבעיות ולבלבול. למה המוח מעדיף לשכוח ולא לזכור את המהות? אליעד כהן מסביר שזהו מנגנון הישרדותי. בעולם אידיאלי, היה עדיף לך כל הזמן לחשב מחדש את כל הסיבות לכל פעולה, אבל זה דורש כוח מחשוב עצום מהמוח. בפועל, לאדם אין מספיק משאבים קוגניטיביים לעשות את כל החישובים מחדש בכל רגע נתון. לכן, המוח מתעדף ומשמר פעולות מסוימות כאוטומטיות, כדי לפנות משאבים לחשיבה ופעולות חשובות יותר באותו הרגע. בכך טמון החיסרון הגדול: כשאתה ...
למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני זוכרת אותו? למה אני חושב עליה? למה אני חושבת עליו? איך להוציא אותה מהראש? איך להוציא אותו מהראש? איך להפסיק לחשוב עליו? איך להפסיק לחשוב עליה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? אקסים
למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני זוכרת אותו? למה אני חושב עליה? למה אני חושבת עליו? איך להוציא אותה מהראש? איך להוציא אותו מהראש? איך להפסיק לחשוב עליו? איך להפסיק לחשוב עליה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? אקסים
... אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני זוכרת אותו? למה אני חושב עליה? למה אני חושבת עליו? איך להוציא אותה מהראש? איך להוציא אותו מהראש? איך להפסיק לחשוב עליו? איך להפסיק לחשוב עליה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? אקסים למה אני לא מצליח לשכוח אותה? איך להפסיק לחשוב עליה? הסיבה לכך שאנחנו לא מצליחים לשכוח מישהו, כמו למשל אקס, היא שהתודעה שלנו תמיד מחפשת דרך להרגיש טוב. כל אדם שואף כל הזמן לחוות תחושות חיוביות, ... טוב איתו, או שדמיינת שיכול להיות לך טוב איתו, אז התחושות הטובות שהיו לך בזמן הקשר נחרתו בזיכרונך. כל פעם שאתה חווה תחושות שליליות בחיים, כמו בדידות, חוסר ביטחון או תחושות רעות אחרות, התודעה שלך פונה באופן ... האלה בעצמך. לדוגמה, אם התחושה שהייתה לך עם אותו אדם הייתה תחושת שייכות או חיבור, אז עליך לעבוד על יצירת תחושות שייכות עם עצמך ועם אחרים. מה הסיבה שאני לא מצליח להוציא אותו מהראש, למרות שאני יודע שהוא לא בשבילי? הסיבה לכך היא שבמחשבות על אותו אדם, אתה לא רק זוכר את האדם עצמו, אלא גם את התחושות הטובות שהוא מייצג. אנחנו לא מצליחים לשכוח מישהו כי אנחנו לא מצליחים לשחזר את התחושות הספציפיות שהיו לנו איתו. אם חוויית עם אותו אדם תחושות של ביטחון, ... למצוא דרך לחוות את אותם רגשות באופן עצמאי. אם אותו אדם גרם לך להרגיש חשוב או אהוב, עליך לעבוד על חיזוק תחושות אלו בצורה עצמאית, מבלי להיות תלוי בו. למה אני זוכר אותה? למה אני לא מצליח לשכוח אותו? איך לא להתגעגע אליו? איך לא להתגעגע אליה? איך להפסיק לחשוב עליו? איך להפסיק לחשוב עליה? האם אפשר להפסיק לחשוב על מישהו אם הוא לא מתאים לי? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני זוכרת אותו? איך להפסיק לחשוב עליו? הסיבה לכך שאנחנו לא מצליחים לשכוח מישהו, כמו למשל אקס, היא שהתודעה שלנו מחפשת באופן תמידי איך להרגיש טוב. כל אדם שואף כל הזמן לשאוף תחושות ... אותו אדם כדי לחזור ולהרגיש את התחושות הטובות שהיו לנו בזמנו. איך להפסיק לחשוב עליו? איך לשכוח אותו? הדרך להפסיק לחשוב על מישהו היא להבין מה תחושה חיובית הוא מייצג עבורנו, ולנסות להשיג אותה בדרכים אחרות, ... האלה בעצמך. לדוגמה, אם התחושה שהייתה לך עם אותו אדם הייתה תחושת שייכות או חיבור, אז עליך לעבוד על יצירת תחושות שייכות עם עצמך ועם אחרים. מה הסיבה שאני לא מצליח להוציא אותו מהראש, למרות שאני יודע שהוא לא ... אצלי את האדם עצמו אלא גם את התחושות הטובות שחשבת שתחווה איתו. הרבה פעמים אנחנו לא מצליחים לשכוח מישהו כי אנחנו לא מצליחים לשחזר את התחושות הספציפיות שהיו לנו איתו. זה יכול להיות תחושת ביטחון, אהבה עצמית, ... לחוות את אותם רגשות באופן עצמאי. לדוגמה, אם אותו אדם גרם לך להרגיש חשוב או אהוב, עליך לעבוד על חיזוק תחושות אלו בצורה עצמאית, מבלי להיות תלוי בו. כיצד להפסיק לחשוב על האקס מה לעשות כדי לשכוח את האקס איך להפסיק להיזכר באקס התמודדות עם געגועים לאקס איך להפסיק לרצות מישהו אחר בזוגיות התמודדות עם מחשבות על אחרים בזוגיות למה אני זוכר אותה? למה אני לא מצליח לשכוח אותו? איך לא להתגעגע אליו? איך לא להתגעגע אליה? למה אני מתגעגעת אליו? למה אני מתגעגע אליה? למה אני זוכרת אותו? איך לא לחשוב עליה? איך לא לחשוב עליו? איך להפסיק להיזכר בו? איך להפסיק להיזכר בה? האקס המיתולוגי, ... אחרות, טוב לי בזוגיות אבל אני חושבת על גברים אחרים, טוב לי בזוגיות אבל אני לא מצליח לשכוח אותה, טוב לי בזוגיות אבל אני לא מצליחה לשכוח אותו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך עובד הזיכרון? איך המוח זוכר? בינה מלאכותית, איך הזיכרון עובד? שיפור זיכרון, איך לזכור? איך לא לשכוח? שיפור הזיכרון, בעיית זיכרון, איך המוח עובד? אינטליגנציה מלאכותית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך הזיכרון עובד?, האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך הזיכרון עובד?, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למתבגרים, מטפל טוב, מאמן אישי לירידה במשקל בתחום איך הזיכרון עובד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4531 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 17:53:28 - wesi1