אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אולי זה לא משנה? ✔אני לא מספיק טוב, אני כישלון, איך להתמודד עם מחשבות כישלון? איך להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב? איך להתמודד עם המחשבה שאני...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אני לא מספיק טוב, אני כישלון, איך להתמודד עם מחשבות כישלון? איך להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב? איך להתמודד עם המחשבה שאני לא בסדר? אולי זה לא משנה? האם זה משנה או לא משנה? איזון בין משנה לבין לא משנה, תחושת כישלון
איך להתמודד עם מחשבות של כישלון ותחושת "אני לא מספיק טוב"?

כאשר אדם מוצא את עצמו חושב "אני לא מספיק טוב", הוא עשוי להרגיש חוסר ערך, חרדה או דאגה מתמדת. מחשבות אלו יכולות לגרום ללחץ נפשי ולעיתים אף למצב של חוסר תפקוד. אליעד כהן מציע גישה מאוזנת כדי להתמודד עם מחשבות כאלה, שבהן נדרש לאזן בין הרצון להשתפר לבין ההבנה שלפעמים "שום דבר לא משנה".

מהם שני הקצוות המחשבתיים שיש לשקול?

ישנם שני קצוות מחשבתיים חשובים שצריך להבין ולהתמודד איתם:
  • הרצון להשתפר:

    המחשבה שמניעה אותנו כל הזמן לשאוף להצלחה ולהתפתח. הרצון להיות תמיד טוב יותר.
  • ההבנה ש"אולי זה לא משנה":

    הגישה שמספקת תחושת נוחות בכך שהיא מציינת שלפעמים אין משמעות אמיתית לכל דבר. גישה זו יכולה להפחית לחץ.
כיצד ניתן למצוא את האיזון הנכון?

על מנת לא להרגיש תמיד במתח ולהיות כל הזמן במרדף אחרי השיפור העצמי, יש למצוא את האיזון בין שני הקצוות הללו. אם אדם יהיה תמיד במצב של "אני חייב להשתפר", הוא עלול להרגיש תסכול. לעומת זאת, אם הוא יהיה תמיד במצב של "שום דבר לא משנה", הוא עלול לאבד את המוטיבציה ואת הרצון להתאמץ.

איך להשתמש בגישה של "מה זה משנה"?

כאשר מחשבות של "אני לא מספיק טוב" עולות, אליעד מציע לשאול את השאלות הבאות כדי להערער על המחשבה ולהפחית את הלחץ הנפשי:
  • מה זה משנה?
  • למה זה משנה?
  • למי זה משנה?
  • מה אכפת לי?
  • אז מה?
השאלות הללו מערערות את הצורך המופרז בהוכחה עצמית ומפחיתות את הלחץ הנפשי הנלווה אליו.

מהם החסרונות של גישת "לא משנה"?

למרות שגישת "לא משנה" עשויה לעזור בהפחתת הלחץ, אם אדם יישאר בה יותר מדי, הוא עלול להגיע למצב של ריקנות וחוסר משמעות. זהו סוג של "מוות נפשי" כי אם שום דבר לא משנה, אין מניע אמיתי להמשיך ולהתאמץ. לכן, יש צורך לעבור לשלב של "מה משנה?" כאשר תחושת חוסר המוטיבציה נמשכת.

איך למצוא את האיזון הנכון עבורי?

כדי למצוא את האיזון בין השניים, יש לשאול את עצמך את השאלות הבאות, בהתאם למצבך הנפשי:
  • האם אני מרגיש ריקנות וחוסר משמעות?

    אם כן, כדאי לחפש דרכים להרגיש טוב יותר ולחזור לתחום שבו הדברים "משנים".
  • האם אני מרגיש לחץ להיות מושלם בכל מחיר?

    אם כן, כדאי לשאול את עצמך "מה זה משנה?" ולשחרר את הצורך להיות מושלם.
האיזון בין השיפור העצמי לבין קבלה של המצב הנוכחי יאפשר לאדם להתמודד בצורה בריאה עם מחשבות של "אני לא מספיק טוב".
איך להתמודד עם מחשבות של כישלון ותחושת "אני לא מספיק טוב"?

האם תחושת כישלון היא תמיד רעה? איך להתמודד עם המחשבות שמחזקות את הרגשת ה"אני לא מספיק טוב"? כאשר אדם שואל את עצמו "אולי אני לא מספיק טוב?" או "אולי אני יכול לעשות יותר טוב?", לעיתים אלו מחשבות שמניעות אותו להשתפר ולצמוח, אך במקרים אחרים הן עלולות להוביל לדאגות, חרדות, ולתחושת חוסר ערך. אליעד כהן מציע כאן דרך גישה מאוזנת להתמודד עם מחשבות כאלו, כך שלא ייווצר מצב של חוסר מוטיבציה או שיתוק נפשי.

בדרך כלל, המחשבות על חוסר מספיקות שייכות לשני קצוות מחשבתיים:

1. הרצון להשתפר - הרצון תמיד להיות טוב יותר, לשאוף להצלחה, להתקדם ולהתפתח.

2. ההבנה ש"אולי זה לא משנה" - הגישה שמספקת נוחות בכך שהיא מציינת שלפעמים אין חשיבות לכל דבר.

האיזון בין שני הקצוות הללו הוא קריטי, שכן אם אדם יימצא תמיד במרדף אחר הצלחה ויהיה במתח תמידי כדי לשפר את עצמו, הוא עלול להרגיש מתוסכל וחרד. מצד שני, אם יאמין כי שום דבר לא משנה, הוא עשוי לאבד את המוטיבציה ואת הרצון להמשיך ולהתאמץ.

אליעד מציע להשתמש בגישה של "מה זה משנה?" כאשר מחשבות כישלון עולות. השאלות שמציע אליעד כדי להתמודד עם מחשבות כאלו הן:

- מה זה משנה?

- למה זה משנה?

- למי זה משנה?

- מה אכפת לי?

- אז מה?

שאלות אלו משאירות מקום להערער על הצורך להוכיח את עצמך כל הזמן ומפחיתות את הלחץ הנפשי. כך, ניתן להוריד את כובד הלחץ ולתפקד בצורה בריאה.

כיצד לאזן בין תחושת הצלחה לכישלון?

הגישה של "לא משנה" עשויה להיות מרגיעה, אך אם אדם שוקע בה באופן מוחלט, הוא עשוי להגיע למצב של חוסר משמעות או ריקנות - סוג של "מוות נפשי". אם אדם מרגיש שהוא נמצא במצב של חוסר משמעות, עליו לעבור למקום שבו הוא מחפש להרגיש יותר טוב. אם, לעומת זאת, הוא מרגיש לחץ להיות מושלם, עליו לשאול את עצמו "מה זה משנה?" כדי להוריד את הלחץ ולהפחית מהצורך להיות מושלם בכל מחיר.

בסופו של דבר, הדרך להתמודד עם מחשבות של "אני לא מספיק טוב" היא להימצא במקום שבו יש איזון בין שיפור עצמי ובין קבלה של המצב הנוכחי. על האדם להבין מתי הוא זקוק לשיפור ומתי עליו להרפות ולהגיד לעצמו "לא משנה".
איך להתמודד עם המחשבה שאני לא מספיק טוב?

לעיתים אנשים מוצאים את עצמם שואלים: "אולי אני לא מספיק טוב?" או "אולי אני יכול לעשות יותר טוב?". מחשבות אלו עשויות להיות חיוביות כשהן מניעות לשיפור עצמי, אך הן גם עלולות לגרום לחרדה ולתחושה של חוסר ערך.

מהי הדרך לאזן בין הרצון להשתפר לבין קבלה עצמית?

כאשר אדם מרגיש שהוא לא מספיק טוב, עליו להבין שיש שני קצוות מחשבתיים:

1. הרצון להשתפר כל הזמן - החשיבה שמניעה אותנו לשאוף ליותר ולהתפתח.

2. הגישה של 'אולי זה לא משנה' - ההבנה שבמובן מסוים אין באמת חשיבות לכל דבר, מה שיכול להפחית לחץ.

שני הקצוות הללו הכרחיים, ויש למצוא את האיזון ביניהם. אם אדם יהיה תמיד במצב של "אני חייב להשתפר", הוא עלול להיות מתוסכל. לעומת זאת, אם יהיה תמיד במצב של "שום דבר לא משנה", הוא עלול לאבד מוטיבציה.

כיצד להשתמש בגישת "מה זה משנה" כדי להתמודד עם תחושת כישלון?

כאשר עולות מחשבות של "אני לא מספיק טוב", ניתן לשאול:

- מה זה משנה?

- למה זה משנה?

- למי זה משנה?

- מה אכפת לי?

- אז מה?

כאשר שואלים שאלות אלו בכנות, הן מערערות את ההנחה ש"צריך להיות יותר טוב", ומפחיתות את הלחץ הנפשי שנובע מהצורך להוכיח את עצמך כל הזמן.

מהו החיסרון בגישה של "לא משנה" ומה הפתרון?

אם אדם נמצא יותר מדי במחשבה של "שום דבר לא משנה", הוא עלול להגיע לתחושה של ריקנות וחוסר משמעות. במובן מסוים, זהו סוג של "מוות נפשי", שכן אם שום דבר לא משנה - אין טעם להתאמץ.

לכן, יש צורך לבדוק היכן אתה נמצא:

- אם אתה מרגיש שאין לך חשק לחיים - עליך לעבור למצב של "משנה", ולחפש דרכים להרגיש טוב יותר.

- אם אתה לחוץ מהצורך להיות מושלם - עליך לעבור למצב של "לא משנה", כדי להפחית את הלחץ.

איך למצוא את האיזון הנכון עבורך?

כל אדם צריך להעריך את מצבו ולשאול את עצמו:

- האם אני כרגע מרגיש ריקנות וחוסר משמעות? אם כן, עלי לחפש דברים שירגשו אותי ויתנו לי תחושה טובה.

- האם אני כרגע מרגיש שאני צריך להיות יותר טוב בכל מחיר? אם כן, עלי לשאול "מה זה משנה?" ולהפחית מהלחץ.

סיכום

כדי להתמודד עם מחשבות של "אני לא מספיק טוב", יש לשלב בין שתי גישות:

1. השיפור העצמי - השאיפה להתקדם ולצמוח.

2. שחרור מהצורך להיות מושלם - ההבנה שלפעמים הדברים אינם כה חשובים כפי שהם נראים.

שילוב נכון בין שתי הגישות הללו יאפשר לך להרגיש טוב יותר ולתפקד בצורה בריאה ומאוזנת.
לפתח את הביטחון העצמי מחפש להרגיש הרגשת אני חיסרון התמודדות עם מחשבה גישות להרגיש יותר לבנות ביטחון עצמי לא מוצא את עצמי איך להיות בטוח בעצמך להוכיח את עצמך אולי זה לא משנה איזון איזון בין משנה לבין לא משנה איך להתמודד איך להתמודד עם המחשבה שאני לא בסדר איך להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב איך להתמודד עם מחשבה איך להתמודד עם מחשבות איך להתמודד עם מחשבות כישלון אני כישלון אני לא בסדר אני לא מספיק טוב האם זה משנה האם זה משנה או לא משנה המחשבה המחשבה שאני לא בסדר הרגשה הרגשה של כישלון הרגשת הרגשת כישלון התמודדות התמודדות עם מחשבה התמודדות עם מחשבות זה לא משנה זה משנה או לא משנה חוויה חוויה של כישלון חוויות חוויות כישלון חווית כישלון כישלונות לא מספיק טוב לא משנה או משנה להיכשל להתמודד להתמודד עם המחשבה שאני לא בסדר להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב להתמודד עם מחשבה להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות כישלון מחשבה מחשבה שאני לא בסדר מחשבה שאתה לא מספיק טוב מחשבות מחשבות כישלון מספיק טוב מספיק טובים משנה משנה או לא משנה רגש רגשות תחושה תחושה של כישלון תחושות תחושת תחושת כישלון
איך לא להרגיש רע משום דבר? לא מצליח להחליט, איך לא להרגיש רע מחוסר יכולת להחליט? איך לא להרגיש רע כשלא מסוגל להחליט? איך לא להרגיש רע מחרדה? מתקשה להחליט, לא יודע איך להחליט, מרגיש מצוקה רגשית, קושי להחליט
איך לא להרגיש רע משום דבר? לא מצליח להחליט, איך לא להרגיש רע מחוסר יכולת להחליט? איך לא להרגיש רע כשלא מסוגל להחליט? איך לא להרגיש רע מחרדה? מתקשה להחליט, לא יודע איך להחליט, מרגיש מצוקה רגשית, קושי להחליט
... עם תחושת הלחץ הזו ולהפחית את תחושת הרע שמלווה את ההתלבטות - הדרך המהירה ביותר להפסיק להרגיש רע כאשר לא יודעים מה להחליט היא לשאול את עצמך את השאלה אולי זה לא משנה? למה השאלה אולי זה לא משנה יעילה? הצורה בה נשאלת השאלה היא משמעותית. המטרה היא לא לטעון שאין הבדל בין ההחלטות או זה לא משנה, אלא דווקא לשאול שאלה פתוחה: אולי זה לא משנה? שאלה זו גורמת למוח לעבור למצב של חקירה והספק. במקום שתחווה התנגדות מיידית מהמוח לטענה שזו לא משנה, השאלה פותחת דלת ... אמיתי בין האפשרויות. זה מפחית את הלחץ של ההחלטה. אם אדם מבצע את השאלה הזו שוב ושוב, הוא מגלה שיש פחות דאגות ותחושות רע בנוגע לכך שלא יודע להחליט. השאלה אולי זה לא משנה? מסייעת להוריד את תחושת הדחיפות להכריע ולבחור. דוגמה מעשית להתלבטות דוגמה: אליעד מציין מצב קיצוני, כמו התלבטות בין אם ... אשאר בזוגיות ואני לא מרוצה? או אם אתגרש ואאבד את כל מה שיש לי? המוח יכול להקשות, ולהגיד מה זאת אומרת, זה משנה, אתה עלול לאבד הרבה דברים. ואז, יש לשאול: אולי זה לא משנה שאני אאבד את כל מה שיש לי? השאלה הזו לא אומרת שאין לזה משמעות, אלא רק שזוהי אפשרות שיכולה להקל על תחושת הלחץ בזמן ... ולא להצהיר? ההבדל טמון בעובדה שכאשר אדם מצהיר זה לא משנה, המוח עשוי להתנגד להצהרה הזו ולהביא טיעונים נגדיים שמוכיחים שכן משנה. לעומת זאת, כאשר שואלים אולי זה לא משנה? נטל ההוכחה עובר אל המוח שצריך להוכיח למה כן משנה. שאלה זו יוצרת מקום לחשיבה והספק, שמפחיתים את הלחץ הנפשי. איך להתמודד ... שאין הבדל משמעותי בין האופציות. במקרה כזה, הלחץ נעלם, מכיוון שאינך מרגיש שאתה חייב להחליט באופן מיידי או שתהיה לכך השפעה דרמטית. אם תשאל את עצמך כל הזמן אולי זה לא משנה? תוכל להתמודד עם תחושת חוסר הוודאות בלי לחוות אותה כבעיה. אתה גם לא חייב לקבל את המסקנה שההחלטה באמת לא משנה, אך השאלה תעזור לך להפחית את המתח שבמצב של חוסר החלטה. איך לא להרגיש רע במהירות? אולי זה לא משנה? נטל ההוכחה איך להתמודד עם חוסר וודאות? איך לקבל החלטה? התמודדות עם דילמות והפחתת לחץ איך לא להרגיש רע מכך שקשה לקבל ... איתה יתרונות בעוד האפשרות השנייה פחות טובה, ולכן האדם מתקשה להחליט. הדרך המהירה ביותר להפסיק להרגיש רע מכך שלא יודעים איך להחליט היא לשאול שוב ושוב: אולי זה לא משנה? בכל פעם שהמוח מנסה לשכנע שיש הבדל בין האפשרויות או שישנה סיבה להעדיף אפשרות אחת על פני השנייה, אפשר לחזור ולשאול אולי זה לא משנה? ולחקור האם באמת קיים הבדל מהותי. אם מתעוררת מחשבה כמו אבל אם אתגרש, אאבד את כל מה שיש לי, וזה נורא, אפשר להגיב אולי זה לא משנה שאאבד את כל מה שיש לי? או אבל אם אשאר בזוגיות ואני לא מרוצה, זה נורא - שוב לשאול אולי זה לא משנה? הרעיון הוא לחקור אפשרות שאין בה שוני משמעותי בין ההחלטות, או לפחות לא להיות בטוחים שישנו שוני כזה. עם זאת, יש מחיר אפשרי לתפיסה של אולי זה לא משנה, כי האדם עלול לאבד את תחושת המשמעות שהיתה לו לגבי הבחירות בחייו. אבל מצד שני, אם מבינים שלא בטוח שזה משנה, כבר לא ... רע מכך שלא יודעים להחליט. לא חייבים להכריע אם זה באמת משנה או לא, אפשר פשוט לחקור את האפשרות שזה לא משנה, ולהפחית כך את הלחץ מהלבטים. למה חשוב לשאול אולי זה לא משנה ולא לומר זה לא משנה? ההבדל טמון בכך שכשאדם מצהיר זה לא משנה, המוח שלו עלול להתנגד ולהציג טיעונים נגדיים שמוכיחים שכן משנה. לעומת זאת, כשאדם שואל אולי זה לא משנה? נטל ההוכחה עובר למוח שצריך להצדיק למה כן משנה. כך השאלה פועלת כהתקפה על הטענה שיש הבדל, ולא כטענה הגוררת התנגדות ... מופיעה במצב שבו אדם נמצא בסכנה מוחשית, כמו אריה שתוקף או אש ששורפת. אם רוצים להפסיק להרגיש רע מיידית מן המצב (ולאו דווקא להינצל ממנו), אפשר לשאול אולי זה לא משנה אם האריה יטרוף אותי? או אולי זה לא משנה שאני נשרף? אולם ברור שאם המטרה היא לפתור את הבעיה ולצאת מהמצב המאיים, יש צורך בחיפוש אחר דרכים לקבל החלטה ולפעול. מי שרוצה ללמוד איך לקבל החלטות בפועל, יכול להיכנס לאתר ולחפש איך לקבל החלטה. הטכניקה של אולי זה לא משנה נועדה להקל על התחושה הרעה שעולה בזמן ההתלבטות. ברגע ששואלים אולי זה לא משנה? שוב ושוב, פוחתת המשמעות שמייחס האדם לכל אחת מהאפשרויות, וכך פוחת גם הלחץ הנפשי מהצורך לבחור. שאלת המשמעות בחיים איך לקבל החלטה התמודדות עם חוסר ודאות דילמות והפחתת לחץ איך לא להרגיש רע במהירות? אולי זה לא משנה? אולי אין הבדל? נטל ההוכחה, איך להתמודד עם חוסר וודאות? איך לא להרגיש רע בחוסר וודאות? האם להתגרש? האם להתפטר? ...
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
... מה זה משנה? אתה בטוח שזה משנה? אולי זה לא משנה?, בסוף הוא יגיד אוקיי, לא משנה. אותו הדבר הפוך: את עומדת מול חלון ראווה של כלי רכב, של בתים וכו, את הולכת לבניין חדש ואומרת אני רוצה את הדירה הזאת, אני מקצין - לאו ... משנה? אתה יכול להוכיח שזה משנה? אולי זה לא משנה? הוא לא יכול להוכיח שזה משנה, אז הוא נכנע ואומר טוב, לא יודע. עכשיו עושים הפוך, את אומרת זה משנה. אני רוצה דירה 10 חדרים, המוח אומר לך בשביל מה את צריכה 10 חדרים? מה זה ... משנה ואתה לא יודע?, אותו תהליך של אולי זה לא משנה - להפוך אותו לאולי זה כן משנה. והמוח לא יודע, אין לו מה לעשות, הוא סתם, תגידי לו ככה - הוא יגיד ככה, אין לו הרבה.. ש: אבל אתה מדבר על תשובה בלי נימוק? אליעד: את אומרת ...
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
מבוא לשכנוע, איך ללמוד שכנוע? איך ללמוד לשכנע? איך לא להשתכנע? שכנוע ובחירה חופשית, איך להתגונן משכנוע? לשכנע את עצמך, מתי לא לשכנע? להתגונן ממניפולציות, NLP, לדעת לשכנע
... שאני רוצה לעשות את זה אולי אני רוצה לעשות את ההפך, אולי גם ההפך זה טוב אולי זה לא משנה אם אני אעשה ככה או ההפך?, שימו לב זה לא רק אולי אני רוצה לעשות את ההפך אלא אולי זה לא משנה מה אני אעשה. כשבן אדם שואל את עצמו את השאלה הזאת פתאום הוא מתחיל להגיד רגע למה אני חושב את זה, אני חושב את זה בגלל זה אני חושב את ...
NLP, איך לשכנע לקוח לקנות? איך לגרום ללקוח לקנות? איך למכור יותר? טיפים לשכנוע לקוחות, טריקים לשכנוע אנשים, איך להגדיל מכירות? איך לעשות כסף? איך להרוויח כסף? טכניקות לשכנוע, כושר שכנוע
NLP, איך לשכנע לקוח לקנות? איך לגרום ללקוח לקנות? איך למכור יותר? טיפים לשכנוע לקוחות, טריקים לשכנוע אנשים, איך להגדיל מכירות? איך לעשות כסף? איך להרוויח כסף? טכניקות לשכנוע, כושר שכנוע
... זה שאתה צריך לשמור שבת? לא! אולי אתה צריך לעשות הפוך ממה שאלוהים אמר? אולי זה לא משנה מה שאלוהים אמר? אם האדם ישאל את עצמו, האם הוא באמת צריך לשמור שבת, הוא יסתכל על הנושא באופן אובייקטיבי ולכן לא בהכרח שהוא ישמור שבת ומצוות... אבל אז הרב יגיד לו: יש הוכחות ...
התמודדות עם חרדה, התמודדות עם פחד, הכל זה אמונה, מהי אובייקטיביות? מהי סובייקטיביות? פחד מפיטורים, להטיל ספק באמת, לראות גם את ההפך, להתמודד עם פחד, להתמודד עם חרדה
התמודדות עם חרדה, התמודדות עם פחד, הכל זה אמונה, מהי אובייקטיביות? מהי סובייקטיביות? פחד מפיטורים, להטיל ספק באמת, לראות גם את ההפך, להתמודד עם פחד, להתמודד עם חרדה
... הוא מבהיר כי אם אדם היה חווה באמת את ההבנה שהפחד שלו הוא תוצאה של אמונה בלבד ולא של מציאות מוחלטת, הוא היה יכול לשחרר את הפחד. הוא ממליץ להטיל ספק באמונה הזאת, לראות את ההפך: אולי זה טוב שיפטרו אותי, אולי זה לא משנה, ואולי כל הסיפורים שאני מספר לעצמי על מה יקרה אחרי ...
בעיות שינה, איך להירדם מהר? לא מצליח להירדם, איך נרדמים? איך לישון? איך להצליח להירדם? קושי לישון, לא מצליח לישון, מחשבות לפני השינה, איך להירדם בצהריים? איך להירדם בקלות?
בעיות שינה, איך להירדם מהר? לא מצליח להירדם, איך נרדמים? איך לישון? איך להצליח להירדם? קושי לישון, לא מצליח לישון, מחשבות לפני השינה, איך להירדם בצהריים? איך להירדם בקלות?
... עם מחשבות כאלה היא להפסיק להזדהות איתן ולהבין שהן לא מחויבות. הוא ממליץ לא לתת למחשבות לשלוט, אלא להחליט שאין להן חשיבות כרגע. הוא מציע תרגול של תודעה: אולי זה לא משנה? ככל שהאדם ירגיש שהדברים לא משנים לו, כך הוא יוכל להירדם בקלות ...
פחד מכישלון בלימודים / חרדה מכישלון בלימודים / פחד להיכשל בלימודים / חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים / תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 2
... מקום? האם אני בטוח בזה במאה אחוז? ולמה אני לא רוצה להיכשל שוב? אז מה אם אכשל שוב? מי אמר שזה רע להיכשל שוב? אולי זה לא משנה אם אכשל שוב? אולי זה טוב שאכשל שוב? שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאני תמיד נכשל בדברים, מחייב אותי בהכרח לפחד מכישלון בלימודים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאני תמיד ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אני לא מספיק טוב, אני כישלון, איך להתמודד עם מחשבות כישלון? איך להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב? איך להתמודד עם המחשבה שאני לא בסדר? אולי זה לא משנה? האם זה משנה או לא משנה? איזון בין משנה לבין לא משנה, תחושת כישלון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אולי זה לא משנה?, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אולי זה לא משנה?, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב, מאמן אישי למנהלים, מאמן פרטי בתחום אולי זה לא משנה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:58:00 - wesi1