אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להרגיש טוב בלי רע, שיטות להרגיש טוב, איך לא להרגיש רע? להטיל ספק ברע, הטוב שברע, לרצות להיות קיים ✔ איך להיפטר מרצון שגורם לך להרגיש רע? קיימות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:42להרגיש טוב בלי רע, שיטות להרגיש טוב, איך לא להרגיש רע? להטיל ספק ברע, הטוב שברע, לרצות להיות קיים
איך להיפטר מרצון שגורם לך להרגיש רע?

קיימות מספר דרכים להתמודד עם רצונות הגורמים לאדם להרגיש רע. הדרך הראשונה והפשוטה ביותר היא להטיל ספק באמונה שבגללה הרצון הזה קיים. כלומר, לבדוק מדוע אתה מאמין ברצון זה, ולשאול שוב ושוב: האם זה באמת נכון, האם זו באמת האמת, עד שלבסוף מתפרקת האמונה שמייצרת את הרצון השלילי, והוא נעלם. אך מה עושים כאשר אדם באמת מטיל ספק, מבין שהרצון לא אמיתי ולא נכון, ועדיין אינו מצליח להיפטר ממנו?

למה לפעמים הטלת ספק לא עוזרת להיפטר מהרצון?

כאשר האדם כבר הטיל ספק במחשבה המזיקה שלו אך עדיין מרגיש רע, הדרך השנייה להתמודד עם המצב היא לבדוק מה הטוב הנסתר שיוצא לו מכך שהוא מחזיק במחשבה הזו. לפעמים האדם לא מצליח לשחרר רצון מסוים כיוון שקיים אינטרס סמוי, תועלת סמויה, שהוא מרוויח מהרצון הזה, גם אם במודע הוא אינו מבין זאת.

לדוגמה, אדם שמאמין שלהיות לבד זה דבר רע מאוד. הוא מבין במודע שהמחשבה הזו מייסרת אותו, והוא אפילו חושב שהיא מטופשת, ובכל זאת הוא לא מצליח להיפטר ממנה. במקרה כזה עליו לבדוק את הטוב שיוצא לו מכך שהוא מחזיק באמונה הזאת. ייתכן מאוד שדווקא האמונה שלהיות לבד זה רע גורמת לו ליהנות הרבה יותר כשהוא נמצא עם אנשים. כלומר, אם הוא יפסיק לחשוב שלהיות לבד זה רע, הוא יאבד חלק מההנאה כשהוא נמצא עם אחרים, כי ההנאה הזאת מתבססת על תחושת הניגוד בין הלבד לביחד.

למה אנחנו מזדהים עם מחשבות שמייסרות אותנו?

לפעמים אנחנו מחזיקים במחשבות רעות שמייסרות אותנו דווקא בגלל שאנחנו מזדהים איתן באופן סמוי. אליעד כהן משתמש בדוגמה של אויב שלוקח בני ערובה. אם לא היו בני ערובה, האדם היה מחסל את האויב בקלות. אך מכיוון שישנם בני ערובה, האדם לא פועל נגד האויב כדי לא לפגוע בהם. באופן דומה, מחשבות רעות שמציקות לנו מחזיקות בתוכן דברים חיוביים שאנחנו רוצים לשמר, ולכן אנחנו לא משחררים את המחשבה לחלוטין. כך למעשה נוצרת הזדהות עקיפה עם הרע, דרך הטוב הסמוי שהוא מחזיק.

מתי שיטת היתרונות הנסתרים כבר לא עוזרת?

יש מצבים בהם השיטה של "למצוא יתרונות ברע" מפסיקה להיות אפקטיבית. מצב כזה מתרחש כשהאדם מבין היטב את היתרונות שיוצאים לו מהרצון השלילי, אבל הוא מחליט שאינו מעוניין לשלם יותר את המחיר של הרע. לדוגמה, אדם שמזדהה עם המחשבה "אני חייב להיות בריא", והוא יודע שאם יוותר על המחשבה הזאת, יאבד את ההנאה מהתחושה הטובה שהוא חווה כשהוא בריא. ובכל זאת, הוא אומר לעצמו: "אני לא רוצה את הדיל הזה, אני רוצה ליהנות להיות בריא בלי לשלם את מחיר הסבל כשהבריאות נפגעת."

איך להתמודד עם הרצון ל"טוב בלי רע"?

כאשר אדם מגיע למצב שבו הוא רוצה רק את הטוב ללא הרע, עליו לחזור שוב לשיטה הראשונה - להטיל ספק במחשבה היסודית ש"אין טוב בלי רע". עליו לשאול את עצמו:
  • האם באמת אין אפשרות שיהיה טוב בלי רע?
  • האם זה מחויב שזה חייב להיות כך?
  • האם בכלל קיים הבדל אמיתי בין טוב לרע?
בחקירה עמוקה שכזאת, האדם יכול להגיע לתובנה שאין בהכרח הבדל אמיתי בין טוב לרע, ולכן האמונה שאין טוב בלי רע מתפרקת, ועמה גם הרצון שגורם לסבל.

מהו הטוב שמסתתר באמונה "אין טוב בלי רע"?

הסיבה לכך שאדם מאמין שאין טוב בלי רע היא שבזכות האמונה הזאת, הוא מרגיש קיים. כדי שהאדם יוכל לתפוס את עצמו כישות נפרדת וכקיים, הוא חייב להאמין שקיימים הבדלים בין דברים, ובמיוחד בין טוב לרע. אם אדם היה חווה רק טוב בלי רע, הוא לא היה מסוגל לחוות את עצמו כקיים, משום שקיום נפרד דורש ניגודים.

כלומר, התשלום שהאדם משלם עבור קיומו, או ליתר דיוק עבור המודעות שלו לקיומו, הוא ההפרדה וההבחנה בין טוב לרע. כאשר אדם מרגיש רע, עליו להבין שזה המחיר שהוא משלם על מנת לחוות את עצמו כקיים ונפרד.

איך ליישם את השיטות הללו באופן פרקטי?

כאשר משהו עושה לך רע, אליעד כהן מציע לפעול כך:
  • קודם כל, לבדוק מה הטוב שיוצא לך מהסיטואציה. לדוגמה, אם רעש של שכנים מפריע לך מאוד, שאלי את עצמך: "מה הטוב שיוצא לי מכך שאני גרה כאן?" אם לא היית מוצאת שום טוב בכך, כבר היית עוזבת מזמן.
  • אם את לא מצליחה למצוא את היתרון, נסי להטיל ספק: "האם זה באמת רע? האם אני בטוחה שזה חייב להיות כך?"
  • אם לאחר ההטלה בספק עדיין את מרגישה רע, שוב חזרי לבדוק מהו הטוב הסמוי שאת מפיקה מהמצב.
  • אם גם זה לא עובד, שאלי את עצמך: "האם אני חייבת להזדהות עם הרצון הזה בכלל?" נסי לראות האם יש דבר כלשהו אחר שגורם לך להחזיק בו, למשל הרצון להרגיש קיימת.
  • אם הגעת למסקנה שאת רוצה להיפטר לגמרי מהצורך לשלם רע תמורת טוב, זכרי שזהו המנגנון הבסיסי של הקיום. הדרך להשתחרר ממנו היא להטיל ספק לחלוטין במערכת ההבחנות בין טוב לרע, ולמעשה לצאת מתוך השכל הרגיל אל חוויה שלמה ואחדותית שאין בה הבדל בין טוב לרע כלל.
כל מצב שמרגישים בו רע מכיל בתוכו טוב סמוי. ככל שהאדם מודע יותר לטוב הזה, כך הוא יכול לבחור בצורה חופשית ומודעת יותר האם להמשיך להחזיק במחשבות וברצונות הגורמים לו סבל או להשתחרר מהם על ידי הטלת ספק יסודית ומעמיקה.
הדרכים להיפטר מרצון שעושה רע

ישנן מספר דרכים להתמודד עם רצון שמייסר את האדם וגורם לו להרגיש רע. דרך אחת היא להטיל ספק באמונה שבגללה הרצון הזה קיים, לבדוק האם היא בהכרח נכונה ולפרק אותה עד שהיא כבר לא נתפסת כאמת מחייבת. אך מה קורה כאשר אדם מטיל ספק ובכל זאת לא מצליח להיפטר מהרצון הזה? לדוגמה, אדם אומר: "אני מטילה ספק, אני בודקת, ואני לא מצליחה להיפטר מהרצון, למרות שאני יודעת שזה רע, שאני לא מאמינה בזה, שזה לא נכון ועדיין זה נשאר".

הדרך השנייה - לבדוק את הרווח הסמוי

כאשר הדרך הראשונה לא עובדת, יש לבחון מהו הטוב הנסתר שיוצא לאדם מהאמונה הזאת. כלומר, למרות שהאדם מבין במודע שהרצון הזה מזיק לו, עדיין יש לו אינטרס סמוי להמשיך להחזיק בו, מכיוון שהוא מפיק מכך תועלת מסוימת.

לדוגמה, אדם שחושב שלהיות לבד זה רע, ומבין שהאמונה הזאת מייסרת אותו, אך עדיין לא מצליח להשתחרר ממנה. השאלה היא: מה יוצא לו מזה שהוא חושב שלהיות לבד זה רע? ייתכן שהתשובה היא שדווקא המחשבה הזאת גורמת לו ליהנות יותר כשהוא לא לבד. כלומר, עצם המחשבה שלהיות לבד זה רע, יוצרת מצב שבו כאשר הוא כן נמצא בחברת אנשים, הוא חווה הנאה גדולה יותר.

הזדהות עם המחשבה שמייסרת

לפעמים המחשבה הרעה נתפסת כמשהו שצריך להיפטר ממנו, אך למעשה יש בה אלמנט שהאדם מזדהה איתו. משל לכך הוא מצב של לוחמה, שבו יש אויב שניתן היה להכות בו בקלות, אך בגלל שהוא מחזיק בני ערובה, האדם לא פועל נגדו. במצב כזה, האדם נמנע מפעולה נגד האויב בשל הקשר שלו לבני הערובה.

באופן דומה, כאשר אדם מחזיק במחשבה מסוימת שגורמת לו לסבל, ייתכן שהוא אינו מוכן לשחרר אותה מכיוון שהיא מחוברת למשהו אחר שהוא כן רוצה לשמור עליו. כלומר, אם הוא יוותר על המחשבה הרעה, הוא ייאלץ לוותר גם על ההנאה שהיא מספקת לו בעקיפין.

המגבלה של השיטה - כשזה כבר לא מספיק

השאלה היא: באיזה מצב השיטה של זיהוי היתרונות שיוצאים מהמחשבה הרעה מפסיקה להיות אפקטיבית?

כאשר אדם מזהה שהרווח שהוא מקבל מהמחשבה הרעה גדול מספיק כדי להצדיק את המחיר, לכאורה אין לו בעיה. אך מה קורה כאשר הוא לא רוצה עוד לשלם את המחיר הזה? כלומר, כשהוא מבין שהרע הזה מביא לו תועלת, אך הוא בכל זאת רוצה ליהנות מהתועלת בלי לשאת ברע שמלווה אותה.

לדוגמה, אדם שמזדהה עם המחשבה "אני חייב להיות בריא", מבין שאם יוותר עליה, הוא יאבד את ההנאה הרבה שהוא מקבל כאשר הוא מרגיש בריא. אך מה קורה כאשר הוא אומר: "נכון, אני מבין שההנאה שלי תלויה בכך, אבל אני לא רוצה לשלם את המחיר - אני רוצה את הטוב בלי הרע"?

המעבר לשיטה של הטלת ספק

בשלב זה, כאשר האדם לא מוכן לקבל את הדיל של "קבל טוב בתמורה לרע", עליו לעבור שוב לשיטה הראשונה - להטיל ספק באמונה הבסיסית שממנה הכל התחיל. במקרה הזה, עליו לשאול את עצמו:
  • האם באמת אין אפשרות שיהיה טוב בלי רע?
  • האם אני בטוח שזה חייב להיות ככה?
  • אולי בכלל אין הבדל בין טוב לרע?
אם האדם יעמיק בכך, הוא עשוי להגיע למסקנה שהאמונה לפיה "אין טוב בלי רע" אינה מחויבת, וכך תתפרק השאלה כולה. אך אם גם זה לא מצליח, יש לבדוק מה הרווח שיוצא לו מהאמונה הזאת עצמה - מה הוא מרוויח מהאמונה שאין טוב בלי רע?

ההיגיון שמאחורי הצורך ברע

אחת התשובות האפשריות היא שהאמונה הזאת מקנה לו תחושת קיום. אם אדם היה נמצא בפרספקטיבה שבה יש רק טוב בלי רע, הוא לא היה מסוגל לתפוס את עצמו כיישות נפרדת. כדי שהאדם יוכל לחוות את עצמו כקיים, עליו להחזיק באמונה שקיימים הבדלים, שלטוב יש משמעות רק על רקע הרע, ושעבור כל דבר טוב יש מחיר שצריך לשלם.

למעשה, אפשר לומר שהתשלום שאדם משלם על עצם קיומו הוא ההפרדה בין טוב לרע. הוא יכול להמשיך להתווכח עם זה, אבל אם הוא רוצה להמשיך להיות מודע לעצמו, עליו לקבל את המערכת שבה יש גם טוב וגם רע.

יישום פרקטי - כיצד להשתמש בשיטות האלו?

כאשר משהו גורם לך להרגיש רע, השלב הראשון הוא לבדוק מה הטוב שיוצא לך מזה. לדוגמה, אם רעש מהשכנים מציק לך מאוד ואת מתלוננת עליו, שאלי את עצמך: "מה הטוב שיוצא לי מזה שאני גרה כאן?". אם באמת לא היה בזה שום טוב, כבר היית עוזבת מזמן.

אם את לא מצליחה למצוא את היתרון שיוצא לך מהמצב, עברי להטלת ספק:
  • האם באמת זה חייב להיות רע?
  • האם אני בטוחה שזה בעייתי כמו שזה נראה?
במקרים שבהם האדם מזהה שהוא מחזיק במשהו בגלל שהוא מספק לו תחושת קיום, הוא יכול להכיר בכך שזו פשוט המערכת שבה הוא פועל - או לנסות לצאת ממנה לחלוטין דרך חקירה עמוקה יותר של המציאות.

סיכום - איך להתמודד עם מחשבה רעה?
  1. בדוק אם ניתן להטיל ספק באמונה שעומדת מאחורי המחשבה.
  2. אם לא ניתן, בדוק מה היתרונות שיוצאים לך מהמחשבה הזו.
  3. אם גם זה לא עוזר, חזור להטלת ספק ושאל את עצמך האם בכלל חייב להיות הבדל בין טוב לרע.
  4. אם הגעת למסקנה שזה מחויב, בדוק מה היתרון שיוצא לך מזה שאתה חושב שזה מחויב - מה זה נותן לך.
  5. הבן שזהו הדיל הבסיסי של הקיום, ואם אתה רוצה להשתחרר ממנו, תוכל לעשות זאת רק על ידי יציאה מהשכל לגמרי.
אז למי שמכיר ולמי שלא מכיר דיברנו שיש כמה דרכים להיפטר מרצון שעושה לבן אדם רע, אוקי דרך אחת זה להטיל ספק למה אתה מאמין בזה והאם זה בהכרח נכון והאם זה בהכרח נכון עד שנפטרים מזה. נכון אבל הנה היא מציגה פה מקרה לדוגמה היא אומרת "תראה אני מטילה ספק ואני לא מצליחה להיפטר מהרצון, נכון למרות שאני בטוחה שזה רע וזה עושה לי רע ואני בכלל לא מאמינה בזה וזה לא פה ולא שם לא נפטרת ממנו". מה הסברנו מה הדרך השנייה אומרת?

ש: לראות מה הרווח של זה מה מרוויחים מזה שאנחנו חושבים שזה רע, מה התמורה בזה.

אליעד: יפה אז הדרך השנייה אומרת זה ברגע שיש לך דבר שאת חושבת שהוא רע ואת לא מצליחה להיפטר ממנו תבדקי מה הטוב הנסתר שיוצא לך מזה שאת מאמינה שזה רע. נגיד שאת חושבת שלהיות לבד זה רע ואת חושבת שלחשוב שלהיות לבד זה רע זה מטופש, אבל למה רע לך מזה שאת לבד? כי איפשהו זה עושה לך טוב זה שאת חושבת שלהיות לבד זה רע.

ש: זה עושה לי טוב לחשוב שלהיות לבד זה רע.

אליעד: מה הטוב? שכשאת ביחד זה עושה לך מאוד טוב בזכות זה שאת חושבת שלהיות לבד זה רע, יש אינטרס שגורם לך לשמור על המחשבה שעושה לך רע המחשבה שעושה לך רע היא עושה לך טוב במשהו. דאע"ש האלה שעושים לך רע משהו אתה מזדהה איתם אם לא היית מזדהה איתם בכלל, איך אתה מזדהה איתם? באמצעות זה שאתה לא רוצה להרוג את בני הערובה שנמצאים איתם נגיד.

ש: מה עוד פעם?

אליעד: כלום איך נגיד מה אני מזדהה עם דאע"ש? אתה מזדהה איתם דרך בני הערובה שנמצאים לידם כי אם היו בלי בני ערובה היית הורג אותם אז הם נמצאים עם בני ערובה אז אתה לא הורג אותם בשביל לא להרוג את בני הערובה, זאת אומרת יש לך הזדהות איתם בגלל בני הערובה.

ש: יש מלא הזדהות עם דאע"ש.

אליעד: לדוגמה לא יודע כמשל. עכשיו השאלה היא כזאת באיזה מקרה השיטה הזאת שאומרת תבדוק מה היתרונות, זה לא מה ששאלנו פעם בשיחה הקודמת אבל זה הולך ככה השאלה באיזה מקרה אם בן אדם יבדוק את היתרונות שיוצא לו מהמחשבה הרעה באיזה מקרה זה יפסיק לעבוד לו. לכאורה ואני לא מדבר על המצב של מה שדיברנו שהוא לא יודע להטיל ספק, נגיד שיש בן אדם שיש לו איזה רצון והוא יודע להטיל בו ספק והוא יודע להעיף אותו לעזאזל את הרצון הזה.

נגיד יש לו מחשבה שאומרת לו "אני חייב להיות בריא" והוא יודע להטיל בזה ספק שלא אכפת לו אם הוא בריא או חולה, אוקי הלאה עכשיו הבן אדם הזה רע לו מזה שהוא חולה ואז הוא בודק "למה רע לי מזה שאני חולה? אני יכול להיפטר עם המחשבה הזאת אבל אני רוצה להזדהות איתה", למה אתה מזדהה עם המחשבה הזאת? כי אז זה עושה לך מאוד טוב שאתה בריא שאתה מצליח" אתה אומר "איזה כייף שאני בריא". על כל הטוב הזה אתה צריך לוותר עליו אם אתה לא תזדהה עם המחשבה שאומרת לך שלהיות חולה זה רע.

אוקי עכשיו השאלה היא מתי זה יפסיק לעבוד, מה הבעיה שעלולה להיווצר לבן אדם שיראה את היתרון בחיסרון. עוד פעם בן אדם יש לו חיסרון ואומרים לו "אבל תראה מה קיבלת בתמורה".

ש: שהיתרונות יעברו לו זה הפחד שלו, זה כמו שבן אדם בעל פחד לדוגמה והוא רוצה לבטל אותו, טוב יאללה בוא נבטל את הכל.

אליעד: לא הוא לא רוצה לבטל את הכל הוא אומר "ואין בעיה מוכן להישאר עם הרע בשביל לקבל את הטוב" אז לכאורה זה גרם לו להיות שלם עם המצב נכון, הוא אומר "אין בעיה אני מוכן לשלם" בן אדם אומר "למה אני משלם ככה וככה?" בא תראה מה אתה מקבל בתמורה "זה מה שאני מקבל בתמורה? אוקי זה שווה לי, למה חברת זה וזה לוקחת לי מאה שקל כל חודש?" אתה יודע בתמורה למאה שקל אתה יכול לדבר כמה שאתה רוצה עם אנשים, לא שווה לך בשביל מאה שקל לדבר עם אנשים? שווה אוקי אז הכל בסדר.

איפה באיזה שלב התשובה הזאת של תראה את היתרונות שיוצא לך מהרע באיזה שלב זה לא יפתור יותר את הבעיה?

ש: כשאני ארצה פתרון לא הגיוני.

אליעד: נכון כי מתישהו בן אדם יגיד "נכון שאני מבין שתמורת הרע זה יוצא לי טוב" אז לכאורה פתרת את הבעיה כי קיבלת טוב בתמורה לרע אבל אתה אומר אבל "לא אני לא רוצה טוב בתמורה לרע אני רוצה את הטוב בלי הרע".

ש: זה הדיל הראשון בדיל של השכל הרגיל האנושי, כולם יסכימו עם טוב יש רע יש טוב סוחרים בין טוב לרע, עכשיו הבקשה הזאתי היא בקשה שהיא מורדת לגמרי.

אליעד: עכשיו בא נחזור אחורה מה אני הסברתי, קודם כל זה נכון עכשיו בא נחזור אחורה מה אני הסברתי למי שעוד לא היה פה הסברנו את זה במקרה לפני יומיים, אז יש את שתי השיטות יש את השיטה שאומרת תטיל ספק ויש את השיטה שאומרת תבדוק את היתרונות והחסרונות. ואם בן אדם רואה שהשיטה של היתרונות והחסרונות לא עובדת מה הוא צריך לעשות? לעבור לשיטה של להטיל ספק אם להטיל ספק לא עובר תבדוק מה היתרונות שיוצא לך מזה.

לפעמים בן אדם מרגיש רע ממשהו כי הוא לא יודע איך להטיל בזה ספק ולפעמים בן אדם מרגיש רע ממשהו כי הוא פשוט רוצה להזדהות עם זה למרות שהוא מטיל בזה ספק, הוא יכול להטיל בזה ספק אבל הוא עדיין רוצה להזדהות עם זה כי זה עושה לו איכשהו טוב. אז לכן מה אנחנו עושים? אם בן אדם מגיע למצב שהוא רואה את היתרונות שיוצא לו מלהזדהות עם המחשבה הרעה ואז רע לו מזה שהוא אומר "כן אבל אני רוצה טוב בלי רע", עכשיו עוברים לאיזה שיטה? של להטיל ספק.

מה זה אומר להטיל ספק? האם אתה בטוח שאין טוב בלי רע האם אתה בטוח בזה, אם בן אדם מטיל בזה ספק הוא יראה שלא לא בטוח שאין טוב בלי רע "אני בכלל לא בטוח שיש הבדל בין טוב לרע" ואז עוד פעם נגמר לו המשחק והשאלה שתישאל היא אז השאלה היא כזאת, מה טוב מה היתרונות שיוצא לבן אדם מזה שהוא חושב שאין טוב בלי רע. עוד פעם אמרנו בן אדם יש לו רע אמרנו לו תבדוק מה הטוב שיוצא לך מזה, זה כמו להגיד לו "אין טוב בלי רע אדוני אתה יודע למה רע לך? בתמורה אתה מקבל את הטוב" ואז הוא אומר "אבל אני לא רוצה את זה", אז מה היתרונות בזה שאתה מאמין שאין טוב בלי רע?

תשובה שבזכות זה אתה קיים ואז בעצם כל פעם כשבן אדם רע לו, אז עוד פעם זה עובד ככה אם בן אדם רע לו ממשהו הוא יכול לבדוק מה היתרונות שהוא מקבל בתמורה ואם בן אדם רע לו מעצם זה שהוא צריך להרגיש רע בתמורה לטוב שיבדוק מה היתרונות שיוצא לו מזה, מה היתרונות שיוצא לו מזה שהוא צריך לשלם רע בתמורה לטוב שהוא קיים. למה? כי אם הוא היה בפרספקטיבה שיש טוב בלי רע, טוב בלי רע זאת פרספקטיבה שהיא לא שכלית, פרספקטיבה שהיא לא שכלית אתה גם יכול להיות אני בלי לא אני ואז זה מאבד את כל המשמעות ואז אתה לא קיים.

בתמורה אתה קיים והתשלום על זה שאתה קיים הוא שאתה מבדיל בין טוב לרע ואז ממילא הטוב והרע זה שני הפכים וזה בלי זה לא יכול להיות קיים, זאת התמורה שאתה מקבל. ואם בן אדם יגיד "כן אבל אני רוצה להיות קיים בלי זה" אין בעיה תטיל ספק ואז הוא עוד פעם יצא מהשכל הנה אתה קיים גם בלי לדעת שאתה קיים מה הבעיה "לא אני קיים ורוצה לדעת שאני קיים" נגיד בסדר, אוקי בשביל לדעת שאתה קיים זה מה שאתה רוצה? כן, בשביל לדעת שאתה קיים צריך להגדיר להבדיל יש יתרון וחיסרון.

לגבייך בפרקטיקה כשאת כשמשהו מציק לך תבדקי מה הטוב שזה עושה לך אם יש לך נגיד רעש מהשכנים ואת ממש מתלוננת על זה תבדקי מה עושה לך טוב לגור לידם כי אם היה לך רק רע בלגור לידם היית עוברת משם.

ש: לא הייתה שאלה בכלל.

אליעד: לא משנה לא מעניין, כל פעם שמשהו עושה לך רע משהו מישהו נגיד יתוש עוקץ אותך עושה לך רע נכון, מה הטוב שיוצא לך מזה מי עושה לך רע יתוש עוקץ אותך אבל מה זה מפריע? זה מפריע נגיד זה שהוא עוקץ לך את היד לדוגמה אבל אם היד לא הייתה עושה לך טוב בהנחה שאת לא יכולה להיפטר מהיתוש היית נפטרת מהיד אין לי יד היתוש לא יכול לעקוץ לי את היד, את אומרת "לא אבל היד עושה לי טוב" אז היא עושה לך טוב יש לך מחיר שזה גם עושה לך רע כשהיתוש עוקץ אותה משהו טוב יוצא לך מזה.

ש: או להטיל ספק מה שאמרת נכון או שאני אבדוק, אני אחזור על זה שאני אבדוק שהבנתי כשמשהו עושה לי רע אני אבדוק מה הטוב שיוצא לי מזה.

אליעד: כן.

ש: ואם אני לא מצליחה לעשות את זה אז אני פשוט אטיל ספק או שאם אני לא מצליחה להטיל ספק אני אבדוק מה הטוב שיוצא לי.

אליעד: יש פה שתי שאלות, שאלה ראשונה האם את בטוחה שאת חייבת להזדהות עם הרצון הזה אם את אומרת "לא אני מבינה שאני לא חייבת להזדהות עם הרצון הזה" אז את יודעת למה את מזדהה איתו? כי משהו טוב יוצא לך מזה.

ש: תמיד זה ככה?

אליעד: תמיד זה ככה. עוד פעם אם את אומרת "אני מבינה שיוצא לי מזה משהו טוב אבל הייתי מוכנה לוותר גם על הטוב הזה אני לא יודעת איך" תטילי ספק עד שתראי שזה לא מחויב. אם אתה אומרת "לא אני מבינה שזה לא מחויב אז למה אני ממשיכה להזדהות עם זה?" יש לך בזה איזה משהו טוב שיוצא לך מזה, נגיד הילד שלך נגיד את מעירה לו על משהו.

ש: הטוב היחיד שיוצא מזה זה שאני רוצה להיות קיימת.

אליעד: בסדר זה המחיר מה את רוצה.

ש: זה המחיר?

אליעד: יש מחיר לכל דבר.

ש: או שעל מה שדיברתי מקודם כאילו או שיש טוב בלי רע שזה מחוץ לשכל.

אליעד: אם את רוצה טוב בלי רע זה מחוץ לשכל. הבנו? כן מה אתה אומר.

ש: יש איזה כלי מסוים שאני איפשהו ראיתי אותו העניין הזה של השאלה אם זה עושה לי טוב או רע, אני לוקח כדוגמה את הכי רע נניח מה אני בטוח שהכי רע לדוגמה אם יש אש פורצת אש או משהו כזה זה משהו שאני חווה אותו מאוד רע אז אני עושה משהו כאילו לא תהיה לי שאלה אני כבר לא חושב אפילו מה לעשות אני כבר כמעט באופן אוטומטי עושה כמעט.

אליעד: שמה?

ש: נניח בורח לי איזה משהו שהוא רע מאוד.

אליעד: כן.

ש: וכשיש את השאלות עושה לי טוב לא עושה יש לי את הפריווילגיה הזאת אז יש שמה איזה משהו שבאופן יחסי עושה לי טוב הרבה יותר קל לי לחלץ את זה.

אליעד: כן אבל אני אומר יותר מזה זה תמיד עושה לך טוב איכשהו.

ש: אפילו לרוץ מאש.

אליעד: הבנו?

ש: תהיה כבאי.
איך לשמור הבדל בין טוב לרע להיות בריא למה אני לא מצליח כלום שינוי התנהגות חוסר וודאות לטפל בהתנהגות כפייתית ויכוח איך להתמודד עם מחשבות רגשות איך לא להרגיש רע איך להטיל ספק איך להטיל ספק ברע איך להרגיש טוב איך להרגיש טוב בלי רע במה להטיל ספק האם להטיל ספק הטוב שברע הטלת ספק חוסר ודאות חוסר וודאות טוב בלי רע טוב ללא רע להטיל ספק להטיל ספק ברע להיות קיים להרגיש טוב להרגיש טוב בלי רע להרגיש רע למה להטיל ספק לרצות להיות קיים מתי להטיל ספק ספק ספקות ספקנות רצון שיטות שיטות להרגיש טוב
אושר למתקדמים, שיטות טיפוליות למתקדמים, שיטות לא להרגיש רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול, גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון, לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים
אושר למתקדמים, שיטות טיפוליות למתקדמים, שיטות לא להרגיש רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול, גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון, לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים
...מוכן לוותר על תחושת הערך שמגיעה עם הצלחה, גם הסבל ייעלם. רוב האנשים לא מוכנים לכך ולכן ממשיכים לסבול. מהו התנאי הבסיסי ליישום כל אחת מהשיטות? התנאי הבסיסי ליישום שתי השיטות הוא להבין תחילה שהרצון עצמו איננו מחויב המציאות. כלומר, האדם חייב קודם להבין ולהכיר בכך שהרצון שמייצר לו סבל הוא רק רצון, ואיננו עובדה מוחלטת או מחויבת. רק לאחר שהבין שהרצון הוא לא מחויב, הוא יכול להטיל בו ספק או לבחון את היתרונות שמגיעים בעקבותיו. דוגמת חניית נכים - איך להבין רצון מחויב? אליעד מביא דוגמה נוספת שבה אדם שחנה בחניית...
איך להטיל ספק בתחושות רעות? איך להתמודד עם מחשבות רעות? איך להטיל ספק ברע? איך לא להרגיש רע? איך להפוך רע לטוב? איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב שברע? איך לראות את הרע כטוב? חשיבה חיובית
איך להטיל ספק בתחושות רעות? איך להתמודד עם מחשבות רעות? איך להטיל ספק ברע? איך לא להרגיש רע? איך להפוך רע לטוב? איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב שברע? איך לראות את הרע כטוב? חשיבה חיובית
...לבד? איך אפשר להפוך תחושה של כישלון למשהו טוב? אליעד נותן דוגמה נוספת על אדם שחווה קושי או כישלון בתחום מסוים. המוח מיד יחשוב שזה רע ויגיד שזה כואב. כדי להתמודד, האדם יכול לשאול: אולי טוב שזה יכאב לי? מי אמר שכאב זה דבר רע? אולי כאב זה דבר מועיל או הכרחי להתפתחות שלי? גם במקרה של אדם שדואג שלא יהיה לו כסף, אליעד מציע לשאול: אולי טוב שלא יהיה לי כסף? אולי עדיף שלא אוכל לקנות דברים מסוימים? איך אני בכלל יודע שלקנות את אותם דברים זה טוב? אליעד מדגיש שהשיטה הזו אינה מיועדת רק למצבים מסוימים, אלא מתאימה...
איך להרגיש טוב בלי רע? להרגיש רק טוב, לא להרגיש רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון
איך להרגיש טוב בלי רע? להרגיש רק טוב, לא להרגיש רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון
...שלמרות שמבחינה הגיונית זה נשמע כמעט בלתי אפשרי, זו בעצם השאיפה האידיאלית של כל אדם. מנגד, אם האדם יחוש טוב בלבד ללא שום רע, אז הטוב יאבד את משמעותו, כי הוא יהיה חסר השוואה ולא יהיה אפשרי לזהות אותו כטוב בכלל. משמעות הטוב נגזרת מהשוואה למצב שלילי, ולכן אם לא קיימת תחושה שלילית כלל, לכאורה לא ניתן ליהנות באמת מהתחושה החיובית. איך ניתן לשכנע את עצמך שאתה תמיד מרוצה? אליעד כהן ממשיך לדון בשאלה כיצד אפשרי בכל זאת להרגיש רק טוב בלי רע. הוא מעלה אפשרות של שכנוע עצמי ואוטוסוגסטיה, תהליך שבו האדם אומר לעצמו...
להרגיש טוב בלי רע, השכל של אליעד כהן, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, מה הלימוד אצל אליעד כהן? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? להטיל ספק, לזהות הנחות יסוד, ללמוד אצל אליעד כהן
להרגיש טוב בלי רע, השכל של אליעד כהן, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, מה הלימוד אצל אליעד כהן? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? להטיל ספק, לזהות הנחות יסוד, ללמוד אצל אליעד כהן
...אלו דומות ללמידה של כל יכולת או תחביב אחר, כמו בישול, ריצה או ציור. בכל תחום שבו האדם פועל, הוא יכול להפיק תועלת רבה מהיכולת לנתח ולבחון מחדש את הנחות היסוד שלו. מה התכלית האמיתית של הלימוד אצל אליעד כהן? התכלית האמיתית של הלימוד אינה עצם זיהוי ההנחות או הטלת הספק בלבד. המטרה היא להגיע לשליטה מלאה ביכולת הזו כך שבכל פעם שהמוח מייצר תחושה שלילית, ניתן יהיה לזהות מיד את ההנחות שמסתתרות מאחוריה ולהטיל בהן ספק, ובכך להקל על התחושה או להפוך אותה לחיובית. מדובר במיומנות שימושית ומעשית שמטרתה הסופית היא...
איך להרגיש טוב? מערכות יחסים, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, חינוך ילדים, נוסחה להרגיש טוב, איך לא להרגיש רע? להפוך רע לטוב, להטיל ספק ברע, להפוך מחויב לאפשרי
איך להרגיש טוב? מערכות יחסים, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, חינוך ילדים, נוסחה להרגיש טוב, איך לא להרגיש רע? להפוך רע לטוב, להטיל ספק ברע, להפוך מחויב לאפשרי
...מפסיק להרגיש רע מכך. כלומר, כשאדם בטוח לחלוטין שאין אפשרות לשנות משהו, זה כבר לא מפריע לו יותר. הסיבה היחידה שהדבר עדיין מטריד אותו היא כי הוא לא בטוח לגמרי שאין אפשרות לשנות את המצב או שהוא מדמיין שהוא יכול היה למנוע זאת. מדוע הספק גורם גם לתחושה טובה וגם לתחושה רעה? אליעד מדגיש שהספק הוא לא רק מקור להרגשה רעה, אלא גם מקור להרגשה טובה. כאשר יש ספק, יש אפשרות לקוות שדברים ישתנו לטובה. כאשר אדם בטוח לגמרי שמשהו רע קורה והוא לא יכול לשנות אותו, אז למעשה, הוא מפסיק להרגיש רע, כי אין יותר אפשרות לשינוי...
איך לענות למוח? איך להתמודד עם עצמך? איך לענות לעצמך? דיאלוג פנימי, מודעות עצמית, איך להטיל ספק ברע? איך לברר מה האמת? למה אתה רוצה לדעת את האמת? איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב?
איך לענות למוח? איך להתמודד עם עצמך? איך לענות לעצמך? דיאלוג פנימי, מודעות עצמית, איך להטיל ספק ברע? איך לברר מה האמת? למה אתה רוצה לדעת את האמת? איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב?
...לך סיבה מוצדקת לשאול. כדי להמחיש זאת, אליעד נותן דוגמה נוספת: אדם עולה לטרמפ עם מישהו, ורק לאחר שמתחילים לנסוע, הוא מגלה שהנהג פונה לכיוון אחר מזה שהובטח לו בתחילה. הוא אומר שזה לגיטימי לחלוטין שהנוסע ישאל את הנהג לאן הוא נוסע, רק לאחר שהתעוררה הבעיה ולא קודם לכן. אין שום היגיון לטעון שהנוסע היה צריך לשאול זאת לפני שהוא עלה לרכב. איך להגיב למוח כשהוא מנסה לעשות מניפולציות? אליעד מסביר שלעיתים המוח יגיד לך שאתה לא באמת רוצה לדעת את האמת, אלא שאתה סתם שואל שאלות כי אתה רוצה להתחמק מכאב, ושהשאלות שלך...
איך לא להרגיש רע? למה אין רע בלי טוב? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? לכל טוב יש מחיר, למה אני מרגיש רע בלי סיבה? איך הטוב יוצר רע? מה המחיר של להרגיש טוב? איך נוצרת חרדה? איך נוצר פחד? התאהבות, אין ארוחות חינם, אין רע בלי טוב
איך לא להרגיש רע? למה אין רע בלי טוב? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? לכל טוב יש מחיר, למה אני מרגיש רע בלי סיבה? איך הטוב יוצר רע? מה המחיר של להרגיש טוב? איך נוצרת חרדה? איך נוצר פחד? התאהבות, אין ארוחות חינם, אין רע בלי טוב
...של אכזבה. חשוב לדעת מהו המחיר ולהיות מוכן לשלם אותו. האם אפשר להרגיש טוב בלי לדעת את המחיר? המרצה מסביר כי הרבה פעמים אנשים נהנים מחוויות מבלי להיות מודעים למחיר הכרוך בכך. לדוגמה, חופשה יכולה להרגיש טוב מאוד בזמן שהיא מתרחשת, אך עם חזרתה, ייתכן שתחושת געגועים או תחושות של חזרה לשגרה יכבידו על האדם. על כן, חשוב להבין את המחיר של כל חוויה, לשאול את עצמך אם אתה מוכן לשלם אותו, ולבחור בהתאם אם להיכנס לחוויה או לא. איך נוצרת חרדה ופחד? החרדה והפחד הם חלק מהמחיר של התחושות הטובות. כאשר אדם חווה רגעים...
פרפקציוניזם, מהי הדרך המהירה ביותר להרגיש רע? איך לא להרגיש רע? להיות פרפקציוניסט, אושר מוחלט בעולם יחסי, אושר נצחי בעולם משתנה, להרגיש טוב בלי רע, הרצון לשלמות, פרפקציוניזם ואושר, רוצה להיות מושלם, להיות הכי טוב, התפשרות
פרפקציוניזם, מהי הדרך המהירה ביותר להרגיש רע? איך לא להרגיש רע? להיות פרפקציוניסט, אושר מוחלט בעולם יחסי, אושר נצחי בעולם משתנה, להרגיש טוב בלי רע, הרצון לשלמות, פרפקציוניזם ואושר, רוצה להיות מושלם, להיות הכי טוב, התפשרות
...מוחלטת. בעולם שלנו, יש מגוון רחב של רגשות - כמו אהבה, שמחה, ביטחון עצמי, כסף ודימוי עצמי - שכל אחד מהם יכול להיתפס כרגש חיובי או שלילי. אך כאשר אדם מנסה לחוות רגש מסוים בצורה מוחלטת, הוא מציב את עצמו במצב שבו הוא בהכרח יתנגש עם המציאות. לדוגמה, אם אדם מנסה לאהוב את עצמו באופן מוחלט, הוא עלול למצוא את עצמו מתוסכל כי הוא לא יוכל להרגיש אהבה בלתי נגמרת. כל רגש שאנחנו חווים הוא יחסי, תלוי בהקשר שבו אנחנו חיים, ולא ניתן להרגיש רגש מסוים באופן מוחלט לאורך זמן. מה קורה כשמחפשים שלמות מוחלטת? כאשר אדם שואף...
איך להקטין את הסיכוי להרגיש רע? איך לא להרגיש רע? איך לא להיפגע מדברים? איך לא להתאהב ולהיפגע? איך להרגיש טוב בלי רע? איך לא להיות תלוי רגשית? איך לשמור על אושר פנימי? איך לשמור על אהבה ללא תנאים? אין ארוחות חינם, התמכרות
איך להקטין את הסיכוי להרגיש רע? איך לא להרגיש רע? איך לא להיפגע מדברים? איך לא להתאהב ולהיפגע? איך להרגיש טוב בלי רע? איך לא להיות תלוי רגשית? איך לשמור על אושר פנימי? איך לשמור על אהבה ללא תנאים? אין ארוחות חינם, התמכרות
...תיראה טוב, באופן פרדוקסלי, ההנאה מכך הייתה יורדת משמעותית. מדוע? מפני שההנאה נובעת מתחושת חיסרון מסוים, מחשש שאולי לא תמיד תיראה טוב. כלומר, דווקא הסיכון הזה הוא שגורם לך ליהנות יותר. כך יוצא, שככל שאדם נהנה ממשהו יותר, כך עולה הסיכוי שהדבר לא יישאר איתו לאורך זמן. ההנאה תלויה בחיסרון ובחוסר ודאות. אם הדבר היה בטוח במאה אחוז, האדם לא היה מרגיש את אותה הנאה, ולכן ההנאה לעולם קשורה לסיכון. איך לא להיפגע כאשר ייקחו לך את מקור ההנאה? כאשר אדם מודע מראש לאפשרות שמשהו יילקח ממנו, הוא פחות נפגע כאשר זה...
איך להרגיש פחות רע? איך לא להרגיש רע? אין רע בלי טוב, ברע לזכור את הטוב, הרע כתשלום על הטוב, מה הטוב שיוצר את הרע? אין ארוחות חינם, איך להרגיש יותר טוב? איך להרגיש טוב בלי רע? אין טוב בלי רע, בטוב לזכור את הרע, לא טוב ולא רע
איך להרגיש פחות רע? איך לא להרגיש רע? אין רע בלי טוב, ברע לזכור את הטוב, הרע כתשלום על הטוב, מה הטוב שיוצר את הרע? אין ארוחות חינם, איך להרגיש יותר טוב? איך להרגיש טוב בלי רע? אין טוב בלי רע, בטוב לזכור את הרע, לא טוב ולא רע
...הרע תוכל להתפוגג במידה רבה, כיוון שנבין שהרע לא קיים בפני עצמו, אלא הוא תוצאה של דבר טוב שהיה לנו בעבר. כיצד נוכל לדעת מהו הדבר הטוב שבגינו אנו משלמים את המחיר של הרע? אליעד מציע שנשאל את עצמנו: מה עשיתי או מה היה לי, שעכשיו יש לי תחושת רע בתמורה לו? זהו נושא שדורש עיון נוסף, אך עקרונית חשוב לדעת להבין את הקשר בין תחושת הרע למשהו טוב שהיה לנו קודם. כמו כן, כאשר אדם מרגיש רע, עליו לנסות להבין מהו הדבר הטוב שהיה לו, שעכשיו הוא משלם עליו, ובכך תחושת הרע תוכל להתפוגג במידה רבה. אם נזכור את הדבר הטוב...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להרגיש טוב בלי רע, שיטות להרגיש טוב, איך לא להרגיש רע? להטיל ספק ברע, הטוב שברע, לרצות להיות קיים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
הגמל אינו רואה את דבשתו מה זה רצון עצמי? בידוד שריר מטרה מתוך קבוצת שרירים אושר הכי גדול רצון לא מוגדר כף חובה פחד מאיבוד שליטה בחלום להיגמל מכדורים נוגדי דיכאון להתמודד עם חרדה חברתית איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו בלי תנאים? התאהבות אסורה לגרום לילד לאהוב ללמוד אושר מלכתחילה מאושר מעצמו להצליח במערכות יחסים רגשיות האם הבן זוג מתאים לי? קבלת החלטות קשות איך לבחור החלטה? להתמודד עם מחלות להתמודד עם רוע אכזרי מטרה לא מדידה להצליח בלי השכלה הרחבת המשפך השיווקי מתי ליצור הזדהות? למה הילד מרביץ? לשכנע ילד לעשות בתוך התת מודע מודעות לעצמך אלוהים משוגע מתפלל לעצמו לעזור לסכיזופרן אקס נקמן שכנוע האקסית מתי שריר לא עובד? האם להגיע לכשל שרירי? למה לא להאמין באלוהים? פחד מעונש של אלוהים הארה רוחנית אמיתית לזהות הארה רוחנית איך להיות אלוהים? להיות אלוהים ולגלות שאני השטן אני לא מרוויח מספיק כסף בורסה באירופה איך להתמודד עם שאלות משמעות החיים? חיפוש משמעות החיים ליצור מוטיבציה חיובית איך לעשות כסף וליהנות מהעבודה? האם יש חופש בחירה? חוויית בחירה חופשית העולם נוצר מכלום עולם הצמצום עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קריירה, מאמן אישי לתזונה נכונה, אימון אישי ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 16_09_2025 השעה 19:00:25 - wesi1