אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ocd הפרעה טורדנית ✔איחורים לעבודה, מאחר כרוני, איחור כפייתי, מאחר כפייתי, מאחר לעבודה, להגיע לעבודה בזמן, איחור לעבודה, שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:37איחורים לעבודה, מאחר כרוני, איחור כפייתי, מאחר כפייתי, מאחר לעבודה, להגיע לעבודה בזמן, איחור לעבודה, שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים, טיפול באובססיות
מהם הגורמים מאחורי הרגלי האיחור לעבודה? איך אפשר להתמודד עם זה?

המשתתפת שיתפה בכך שהיא תמיד מאחרת לכל מקום, במיוחד לעבודה, והסבירה שהיא רואה את האיחור כהרגל "מטופש". אליעד כהן הסביר שההסבר לכך שהיא מאחרת לא טמון רק בכך שהיא רוצה לשנות את ההרגל, אלא בהבנה של ההיגיון מאחורי האיחור. הוא ציין שכשאנשים מאחרים, יש לכך סיבה פנימית - לא מדובר בשיגעון. הכוונה היא להבין את המניע מאחורי ההתנהגות ולנסות להתמודד עם הרגש שמניע אותה.

למה אנשים מאחרים?

אליעד הציע שכשאדם מגיע בזמן, הוא מרגיש כאילו מישהו "כפה עליו" את השעה בה עליו להגיע. תחושת הלחץ והכפייה הזו לא תמיד נעימה. לעיתים, כאשר אדם מאחר, הוא מרגיש חופש. כלומר, האיחור מעניק לו תחושה של חופש, שבה הוא בוחר לא לעמוד בזמנים שמישהו אחר קובע לו. משתתפת ההרצאה אישרה את התחושה הזו, שכן היא רואה את האיחור כדרך לבטל את התחושות המכבידות של החובה וההתחייבות. הבעיה מתחילה כשהאיחור הופך להרגל מתמיד, ובמקום לספק תחושת חופש, הוא יוצר לחץ ואף אשמה.

מה גורם לנו להאריך את הזמן לפני היציאה?

המשתתפת הסבירה שהיא מרבה להאריך את הזמן לפני היציאה לעבודה, כלומר, היא עושה זאת בכוונה עד לרגע האחרון, ואז היא ממהרת לצאת. אליעד הסביר שהתנהגות זו לא בהכרח רעה - יש בה גם אלמנטים חיוביים. היא מאפשרת תחושת חופש ותחושת שליטה על הזמן, דבר שיכול להרגיש טוב. עם זאת, אם ההתנהגות הזו הופכת לדפוס, היא גורמת ללחץ ופאניקה בשעות האחרונות לפני היציאה.

איך להתמודד עם ההתנהגות הכפייתית?

הדרך להתמודד עם התנהגות כפייתית כמו האיחור היא להבין מדוע היא קורה. אליעד הציע דימוי: אם מישהו שוטף ידיים מתוך פחד ממחלות, הוא לא עושה זאת כי הוא רוצה להיות משוגע, אלא כי הוא מרגיש שזה עוזר לו להתמודד עם פחדים פנימיים. אותו דבר עם האיחור - צריך להבין למה זה קורה, ואז להחליט אם האדם מוכן לוותר על היתרונות שבאיחור על מנת לשפר את המצב ולהגיע בזמן.

האם כדאי לשנות את הרגלי האיחור?

בסופו של דבר, אליעד הציע לשקול את היתרונות והחסרונות של כל התנהגות. כשמשתתפת הרגילה לאחר, היא צריכה להבין מה היתרונות שבאיחור (תחושת חופש, שליטה, פינוק), אך גם מה החסרונות (אשמה, לחץ). השאלה היא אם היא מוכנה לשלם את המחיר של החסרונות על מנת לשמר את היתרונות, או אם היא מוכנה לשנות את ההתנהגות גם אם זה אומר לוותר על תחושות החופש והשליטה.

האם אפשר לשנות הרגלים כפייתיים?

לפי אליעד, כל שינוי צריך להתחיל בהבנת מקור ההתנהגות. הוא ציין כי כאשר אדם מבין את ההיגיון שמאחורי ההתנהגות, הוא יכול להחליט אם הוא רוצה לשמר אותה או לשנות אותה. כאשר אדם שוטף ידיים מתוך פחד - הוא צריך להבין את הפחד ולבחור אם הוא מוכן לוותר עליו. במקרה של האיחור, אם אדם מבין למה הוא מאחר ומסכים לוותר על יתרונות האיחור, הוא יוכל לשפר את הרגליו.

בסופו של דבר, כדי לצאת מהרגלים לא רצויים כמו האיחור, על האדם להעריך את כל צדדי ההתנהגות, להבין את היתרונות והחסרונות, ולהחליט אם הוא מוכן לשלם את המחיר על מנת לשנות את ההתנהגות.
איך לצאת מהרגלים של איחורים לעבודה?

המשתתפת שיתפה בכך שהיא תמיד מאחרת לכל מקום, במיוחד לעבודה, והסבירה שהיא מרגישה שהאיחור הוא הרגל "מטופש". אליעד הסביר שההסבר לכך שהיא מאחרת טמון לא רק בזה שהיא רוצה לשנות את ההרגל, אלא בלהבין את ההיגיון מאחורי האיחור. הוא ציין שכשאנשים מאחרים, יש לכך סיבה פנימית, ולא מדובר פשוט בשיגעון.

למה בעצם מאחרים? אליעד סיפק את התשובה בכך שלעיתים כשהאדם מגיע בזמן, הוא מרגיש כאילו מישהו "כפה עליו" את השעה שבה עליו להגיע. כלומר, כל זמן שהאדם מגיע בזמן, הוא מרגיש לחוץ ומחויב למישהו אחר. כאשר מאחרים, זה נותן תחושת חופש. המשתתפת אישרה כי היא אכן מרגישה יותר חופשיה כאשר היא מאחרת. הבעיה מתחילה כשזה מתרחש לעיתים קרובות, ואז המצב יוצר יותר לחץ מאשר חופש.

היא גם הסבירה שמה שגורם לה לאחר הוא "למרוח את הזמן" לפני היציאה, כלומר, עד הרגע האחרון היא משתהה ואז ממהרת לצאת. אליעד חקר את ההתנהגות הזו והסביר שזה לא רק רע, אלא יש בזה גם משהו טוב, כי זה גורם לה להרגיש חופשיה ובלי לחץ. המשתתפת אכן הודתה כי המהירות שבה היא פועלת בשעות האחרונות לפני היציאה לפעמים גורמת לה לתחושת פאניקה ותחושת חרטה.

לפי אליעד, הדרך להתמודד עם ההתנהגות הכפייתית היא להבין מדוע זה קורה. הוא הציע דימוי: אם מישהו שוטף ידיים מתוך פחד ממחלות, הוא לא עושה זאת כי הוא רוצה להיות משוגע, אלא כי הוא מרגיש שהשבת הידיים עוזרת לו להתמודד עם פחדים פנימיים. אותו דבר עם האיחור - צריך להבין למה זה קורה ולהסכים לוותר על החלק שטוב בזה כדי לשפר את המצב.

בסופו של דבר, אליעד הציע לה להתמקד בהבנת יתרונות וחסרונות כל התנהגות ולהחליט אם היא מוכנה לשלם את המחיר כדי לשמר את היתרון, או שהיא מוכנה לשנות את ההתנהגות גם אם זה אומר לוותר על החלקים החיוביים שבאיחור.
ש: הרגלים לא טוב ממה יש לי, כאילו יש לי הרגל מטופש.

אליעד: איך יוצאים מהרגלים לא טובים.

ש: כן, יש לי הרגל מטופש לאחר לכל מקום לפחות חמש דקות עשר דקות אני חייבת לאחר.

אליעד: אוקי הייתה תשובה פשוטה, את זוכרת מה הסברתי קודם? אמרתי שאם יש לך הרגל מטופש אם אתה תגיד שהוא מטופש אתה לא תצליח לצאת ממנו, נכון אמרתי את זה? אתה צריך להבין מה ההיגיון שלו. עכשיו בואי נשאל אותך, אני כבר יודע את התשובה בואי נשאל אותך, למה את מאחרת את חושבת שזה מטופש? זה לא מטופש יש היגיון למה את מאחרת, למה את מאחרת, את כאילו עקרונית מאחרת משהו כזה, למה את מאחרת, לתת לך את התשובה או את אומרת את התשובה.

ש: תיתן לי את התשובה.

אליעד: למה את מאחרת, למה בן אדם מאחר? אני אתן לך דוגמה למה זה לא בטוח שזאת התשובה, אני אתן לך כיוון, כי אם את מגיעה בזמן את מרגישה כאילו את מחויבת, כאילו נגיד שאומרים לך 8:00 עכשיו אם תגידי בדיוק ב 8:00 את אומרת "מה הם הכריחו אותי לבוא ב 8:00" אז את לא יכולה לא לבוא בכלל אז את מאחרת קצת.

ש: דווקא אני אשמח אם להגיע ב 8:00.

אליעד: נכון, אפילו קודם צועקים עליך אבל מצד שני אם את כל יום תגידי ב 8:00 תהיי בדיכאון מזה שאת כל יום צריכה להיות ב8:00 אז את אומרת "נכון אני צריכה להיות ב 8:00 אבל אני מחליטה מה אני רוצה, הם לא יגידו לי מתי לבוא אני אחליט מתי לבוא". יש לי שאלה כשאת מאחרת זה נותן לך רק תחושה רעה או גם תחושה טובה, את האמת את כבר פה תגידי את האמת.

ש: אם הם נוזפים בי אחר כך אז התחושה בסדר.

אליעד: למה בסדר, למה זה כייף לאחר? כי אפשר לישון עוד קצת אז אתה לא בלחץ, את מרגישה חופשיה, נכון את האמת?

ש: תכלס כן.

אליעד: נכון זאת הסיבה שאת מאחרת.

ש: אבל הסיבה שאני מאחרת לפעמים זה לא כי ישנתי אלא פשוט.

אליעד: כי פרינציפ אני רוצה לאחר.

ש: יש את העניין הזה של הלמרוח את הזמן עד שעה לפני היציאה ואז ברבע שעה להתחיל, עכשיו ברגע שאני צריכה להיות בחוץ אני בדיוק מתחילה עשר דקות לפני להתארגן.

אליעד: תגידי למרוח את הזמן זה כייף או לא כייף?

ש: כן.

אליעד: זאת התשובה, למה זה כייף לך למרוח את הזמן? כי את מרגישה חופשיה.

ש: אז איך לצאת מזה?

אליעד: רגע קודם כל הבנת, מה הבנת?

ש: אמרת שאני עושה את זה כי אני מרגישה טוב עם זה.

אליעד: ולמה זה עושה לך כל כך טוב? כי זה גורם לך להרגיש חופשיה, משוחררת בלי לחץ שאף אחד לא אומר לך מה לעשות אבל מה מתברר שכשאת מגיעה לעבודה צועקים עלייך. מה הדרך לא לאחר לעבודה נגיד, מה הדרך? תשובה, אם את רוצה להגיע למצב שלא תאחרי לעבודה את צריכה לוותר על זה שכייף לך לאחר לעבודה. עוד פעם תתרכזי, אם את חושבת שלאחר לעבודה זה סתם שיגעון אי אפשר להתפטר מזה אבל לאחר לעבודה זה לא סתם שיגעון לאחר לעבודה יש סיבה, הסיבה היא שזה עושה לך כייף, זה עושה לך גם רע אבל זה עושה לך גם כייף שכאילו אף אחד לא אומר לך מה לעשות שאת לא לחוצה, זה עושה לך כייף, תחושה נעימה על הבוקר "מה על הבוקר אני צריכה להיות בלחץ, אני צריכה להגיע לעבודה, כאילו מה קרה? אני כרגע עכשיו קמתי".

ש: נגיד בעשר דקות לפני היציאה אני כולי להפך כולי לחוצה וכולי בפאניקה, וכולי "למה עשית את זה" ועוד אני מתחילה לכעוס על עצמי.

אליעד: תשובה אין לזה פתרון, התשובה היא שהדרך להגיע בזמן זה על ידי שאת מוותרת על הכיף שיש לך בלאחר, זאת אומרת אם את אומרת, את צריכה להבין שאת בעצם מקבלת משהו מזה, לאחר זה לא רק רע זה גם טוב. בלאחר אני אתן לך דוגמה, נגיד מישהי הייתה אצלי אוקי בטיפול ויש לה איזו אובססיה מה האובססיה? היא נגיד נוגעת באיזה משהו שמלחיץ אותה היא ישר הולכת לשטוף ידיים.

ש: שטיפת ידיים.

אליעד: לא, אני אתן דוגמה לא נגיד לכלוך, נגיד בן אדם נגיד חולה נגיד נגעה בוא, נגיד הולכת לשטוף ידיים, למה מה ההיגיון בדבר?

ש: פחד מחיידקים.

אליעד: פחד נכון, מה זאת אומרת? היא נגיד מפחדת.

ש: או אימא פולנייה.

אליעד: תן להסביר, אם נגיד יכול להיות שכשהיא נוגעת בדבר היא נגיד מפחדת שזה יקרה לה ואז כשהיא שוטפת ידיים היא כאילו מרגישה שהיא כאילו השתחררה מהמחשבה שזה יקרה לה. עכשיו מה האמת? האמת היא שזה יכול לקרות לה.

ש: ושזה שיגעון.

אליעד: נכון אבל כשהיא שתפה את הידיים זה לא רק שיגעון זה גם שיגעון אבל זה גם נתן לה משהו, עכשיו אם היא תהיה מוכנה לוותר על זה אז היא תצא מהאובססיה, זאת אומרת מה שאני מנסה לומר זה שכל דבר אם רוצים לצאת ממנו צריך להבין למה הוא קרה, חייב להבין למה הוא קרה אם את אומרת "אה זה סתם שיגעון" לא, חייבת להבין למה זה קרה ורק אז אפשר להיפטר ממנו. לגבי האיחור את צריכה להבין "למה אני מאחרת" ואז או לוותר על זה או לקבל את זה. תסבירי מה הבנת, אתה רוצה אתה להסביר מה היא הבינה, תעשה טוב תסביר מה היא הבינה.

ש: אבל אני לא מבינה למה אני מאחרת.

אליעד: הסברנו לך כי זה כיף לאחר מה לא ברור, תראי לאחר זה לא רק רע.

ש: זה לא עושה לי כיף במיוחד.

אליעד: לאחר זה לא עושה לך כיף, זה עושה לך רע אבל זה רק רע?

ש: לא, במובן מסוים לפני זה היה לי טוב לזה אתה מתכוון?

אליעד: תגיד לי מה עובר עליך, לאחר זה עושה לך או גם טוב?

ש: האיחור עצמו לא עושה לי טוב.

אליעד: לא, מה שלפני האיחור עושה לך, לא זה שאת לא מזדרזת כל כך בבוקר זה עושה לך רק רע או גם טוב בסך הכל?

ש: זה עושה לי טוב ואז כבר בעיה של אדישות מסוימת.

אליעד: אני מסביר לך אם היו אומרים לך "תקשיבי אם את לא מגיעה ב 8:00 מפטרים אותך" היית מגיעה ב 8:00, אני אגיד לך יותר מזה לרכבת נגיד את אף פעם לא מאחרת כי את יודעת שהרכבת לא מעניינת אותה "לא אכפת לך מה עשית בבוקר, את רוצה אין בעיה את יכולה לאחר, אבל תחכי פה לרכבת הבאה", אז לרכבות את גם מאחרת אם אומרים לך הרכבת ב8:00 את גם מאחרת?

ש: אני כולי בריצות.

אליעד: יפה, זאת אומרת "רכבת אני מגיעה ב7:45 כי אני יודעת שאם אני אאחר היא לא תחכה לי, אין פריבילגיה" כי אם את מראש מתכוננת לאחר לרכבת ב 8:00 אז חבל לבוא ב 8:05 תבואי ב 9:00, בשביל מה לבוא לך ב 8:05 אין נגמר 8:10.

ש: אתה יודע מה זה מזכיר לי זה יפה, זה מזכיר לי את מה שהייתה פה, שהוא כביכול בגלל שזאת אימא שלו אז הוא מרשה לעצמו אבל אם זה היה מישהו חיצוני יכול להיות שהוא לא היה מרשה לעצמו, זה כמו מצלמת שוטרים אם יודעים שזה חוטף אז.

אליעד: מה שאני מנסה לומר שבסך הכל הסופי את לא רק לא מרוצה מהמצב, את גם שמחה מכל הברדק וגם מבורדקת מהברדק ולכן או שתקבלי את זה שפשוט זה מה שכייף לך לעשות או שתוותרי על זה שזה כייף לך בשביל משהו אחר. מה הבנת?

ש: הבנתי שאם זה ממש מציק לי האיחור והכל אז פשוט תוותרי על הכיף שלך שלפני זה.

אליעד: אם את לא מוכנה לוותר על הכיף אז תקבלי את זה שבשביל כייף מאחרים, תגידי "אני היום מאחרת הבוס שלי יצעק עלי איזה כייף, זאת בשנית תמורה זה שאני יכולה להיות בלי לחץ", רבע שעה זה אז יש לך עוד פריבילגיה, אז יש עוד איזושהי אהדה.

ש: אבל כל הרגל רע במובן מסוים הוא גם כייף אבל הוא גם מזיק.

אליעד: נכון אז מה שאני אומר זה שתנסי להבין.

ש: תעשי את השיכולים שלך ותביני מה טוב לך כאילו.

אליעד: לא, אני אומר תנסי להבין מה הטוב ומה הרע שיש בסיטואציה ואז יש לך שתי אפשרויות או לוותר על הטוב ואז יוותרו לך על הרע או להגיד "אני מוכנה לשלם את המחיר בשביל הטוב", אותו דבר לגבי כל דבר אחר אם את מרגישה שקשה לך לקום בבוקר מוקדם כי את ישנה בלילה מאוחר, יתרונות וחסרונות מה היתרונות, אבל מה אסור? אסור להגיד זה סתם שיגעון, זה אסור אם את אומרת "זה סתם שיגעון" לא יעבוד לך, צריך להגיד "מה האמת, מה היתרון של זה?". הבנו את זה?

ש: הבנו, זאת אומרת את תעלי נושא וגם כן תשובה.
אפשרות שמחה לא לשנוא את עצמי להתפטר חסרונות הרגלים סיבה פנימית חוויה של שליטה זמן טיפש להתמודד obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איחור כפייתי איחור לעבודה איחורים לעבודה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הרגל הרגלים התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול באובססיות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפולים כפייתיות להגיע להגיע לעבודה להגיע לעבודה בזמן להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות מאחר כפייתי מאחר כרוני מאחר לעבודה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית עבודה שינוי שינוי הרגל שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינויים
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) היא מצב שבו מחשבות טורדניות חוזרות על עצמן, המובילות לפעולות כפייתיות שנעשות כדי להקל על החרדה. אחת הדוגמאות המובאות בהרצאה מתארת אדם שמוציא פחית שתייה ... חובה לקנות את הפחית השנייה, למרות שלא באמת עשה שום נזק. כיצד להתמודד עם המחשבות הטורדניות? הגישה כדי להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא להתחיל להבין את מה שמוביל לתחושת הנזק או הפחד. בהרצאה, נעשה חיפוש אחר ... מוסרית או פיזית, ומנסים להוציא אותו מהסרט הזה. מהו הפתרון להתמודדות עם OCD? הפתרון יכול לכלול עבודה על חקירת מחשבותיו של האדם, על מנת לשאול את השאלות הנכונות ולבדוק את ההנחות שנעשו לגביהן. במקרים של OCD, החקירה מתמקדת בהבנת הסיבה לדאגה, כמו במקרים שבהם אדם מונע לפעול מתוך פחד לפגוע ... הוא לא יחשוש ממעשים שאין להם השפעה אמיתית. מהן הסיבות הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו בהרצאה עוסקות בזיכרונות טראומטיים שילד חווה, כמו דאגה ... שהאדם יפגע באחרים, כי הוא חושב עליהם בצורה שלילית. כל פעולה שנעשית מלווה במחשבה טורדנית שמביאה לפעולה כפייתית, כמו במקרה של האדם שנגע בפחית השנייה. דרך שיחה, המטרה היא לפתח את המודעות של האדם ... יכול להוביל לשיפור במצבו של האדם. בסופו של דבר, זהו תהליך שמטרתו להבין איך מחשבות טורדניות פוגעות בחיי היום - יום ולמצוא את הדרך לשחרר את האדם מהמחשבות הללו. הדרך להבין ... להבין את הזיכרון שבסופו של דבר גורם לו לחשוב שהוא עושה נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק? איך הדחקה רגשית גורמת ל - OCD? OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית) היא הפרעה שבה אדם סובל ממחשבות טורדניות או מהתנהגויות כפייתיות, כלומר, התנהגויות שהוא מרגיש צורך לחזור עליהן שוב ושוב. השאלה המרכזית שעולה היא: למה כל כך קשה לטפל במחשבות טורדניות ובהתנהגויות כפייתיות? התשובה טמונה בכך שלעתים קרובות התנהגות כפייתית נובעת ממחשבות מודחקות, כלומר, מחשבות או רגשות שהאדם מודע להם, אך מעדיף לדחוק אותם עמוק בתת - מודע כדי להימנע מהתמודדות ישירה עימן. איך הדחקה יוצרת OCD? כאשר אדם מדחיק בתת - מודע שלו פחד, חרדה או לחץ, זה עשוי להוביל להתפתחות של OCD. לדוגמה, אדם עשוי לפחד מהמוות, אך אם הוא מודע לפחד הזה, יהיה לו קל יותר לזהות אותו ולטפל בו. לעומת זאת, אם הוא לא יודע מה בדיוק גורם לחרדה שלו כי הוא מדחיק את הסיבה האמיתית, קשה הרבה יותר להתמודד עם החרדה הזאת. כתוצאה מהדחקה זו, המוח מפתח מנגנוני הגנה בצורת מחשבות טורדניות או התנהגות כפייתית, שגורמים לאדם להסיח את הדעת מהבעיה האמיתית שהיא מציקה לו. למה קשה לטפל ב - OCD? הקושי בטיפול ב - OCD נובע לא מההתנהגות הכפייתית או מהמחשבות הטורדניות עצמן, אלא מכך שהן פעמים רבות ביטוי לתסביך או חרדה עמוקה שהודחקה בתת - מודע. אדם הסובל מ - OCD לא בהכרח יודע מהו המקור האמיתי של החרדה שלו, ולכן קשה מאוד להימנע מההתנהגות הכפייתית. בעיות אלה לא נובעות מהתסביך עצמו, אלא מהעובדה שהאדם לא מסוגל לזהות את מקור החרדה ולהתמודד איתה ישירות. איך ניתן לזהות מחשבות מודחקות? כדי לטפל ב - OCD שנובע מהדחקה רגשית, חשוב להבין מה התועלת הרגשית שהאדם מקבל מההתנהגות הכפייתית. לדוגמה, אם אדם נוהג לשטוף ידיים באופן אובססיבי, יש לנסות להבין מה הוא מנסה להשיג באמצעות ההתנהגות ... הוא עושה זאת כדי להפחית חרדה בלתי מוסברת? אם מבינים את התועלת הרגשית שהאדם מפיק מהתנהגותו, ניתן להדריך אותו להתמודד בצורה ישירה עם החרדה במקום להימנע ממנה באמצעות התנהגות כפייתית. איך לטפל ב -
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
... זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות? מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד היא גורמת למחשבה טורדנית? אליעד כהן מסביר מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד היא יוצרת מחשבות כפייתיות ומחשבות לא הגיוניות. אליעד פותח בסיפור שממחיש כיצד נוצרת אסוציאציה שלילית. אדם נכנס לבנק וביקש הלוואה של 35,000 שקל למשך חודש ... שהובטח לו. מה עומד מאחורי התחושה הכפייתית שאדם גונב למרות שהוא לא גונב? אליעד מפרק את המקרה לשכבות שונות ומסביר שישנן מחשבות שיכולות לקפוץ באופן אסוציאטיבי, בלי סיבה לוגית ... וחוסר היגיון, אפילו עד מצב של התנהגות כפייתית . האם האסוציאציה חייבת להיות קשורה לאירוע אמיתי בעבר? אליעד מסביר שהתחושה של האדם אינה חייבת להיות קשורה לטראומה או אירוע ספציפי ... כך ישתחרר מהתחושה האסוציאטיבית הכפייתית. מה הקשר בין אסוציאציות למחשבות כפייתיות ו - OCD? אליעד מחבר את ההסבר לבעיה הכללית יותר של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית). אנשים עם OCD עשויים לסבול מתחושות כפייתיות דומות שבהן אסוציאציה מסוימת יוצרת תחושת אי - נעימות חזקה, ומכאן נוצרת התנהגות כפייתית שנועדה להקל על תחושת האסוציאציה. בדוגמה שהביא אליעד, האדם מוכן היה לשלם יותר כסף רק כדי להקל על תחושת הגניבה שלא הייתה אמיתית ... יכולה למנוע היווצרות אסוציאציות כפייתיות מיותרות. איך להשתחרר ממחשבות טורדניות? מהי מחשבה כפייתית? למה נוצרת תחושת אשמה ללא סיבה? איך להיפטר מאסוציאציה שלילית? מה הקשר בין OCD לאסוציאציות? כיצד לפרק טראומה רגשית? ...
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף? אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים בניגוד להיגיון הברור, כמו למשל במקרה שבו אדם רואה ... העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה. המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו ... לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה. לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: לא התחשמלת כי לא עמדת על רגל אחת, או כי לא נגעת בכפכפים ... למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית). כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית? אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא ... שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת. הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים. מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה? לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו. כלומר, על האדם להגיע למצב נפשי שבו הוא ... לי אם אני אמות. ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות. איך לשמור על איזון בין שחרור מהפחד ממוות לבין רצון ... לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות. איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן. לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית? לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של האם אני אמות מזה או לא, הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן. אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? מהי מחשבה כפייתית? איך להפסיק אובססיה מסוכנת? מה הקשר בין OCD לסכנה ממשית? מדוע אנשים מתגרים במוות? איך לטפל במחשבות אובססיביות? מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט חשמל חשוף? כאשר אדם יושב בבית ופתאום מבחין שחוט ... הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה. המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל. לדוגמה, לאחר שהוא נוגע בחוט ולא מתחשמל, המוח עשוי לומר ... מסוימים, וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD , או הפרעה טורדנית כפייתית. כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי? אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה. מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות? הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום לנסות להרגיע את המוח בכך שאומרים אין סכנה, האדם ... לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות. ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה. כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות? אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו בפועל או יימנע מפעולות שיכולות להגן עליו. לכן יש ... כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש. לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית? לפי אליעד, הדרך לשחרור מ
OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי?
OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי?
OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי? האם יש דבר כזה OCD חיובי? אנשים רבים שואלים האם קיימת תופעה כזו שנקראת OCD חיובי, כלומר, הפרעה טורדנית כפייתית שאינה פוגעת באיכות החיים או אפילו מועילה לאדם. אליעד כהן מסביר ... או מכבידה עליו. עם זאת, אליעד מדגיש שיש כאן בעיה עמוקה יותר, שאינה נראית לעין ברגע הראשון. לכאורה, הפעולה אינה מזיקה ואף נעימה, אבל הבעיה היא בעצם קיומה של הפעולה הכפייתית הזו, המבוססת על אמונה לא נכונה. זאת בעיה לא כי האדם סובל מהפעולה עצמה, אלא כי הוא מגביל את עצמו על ידי האמונה שאם לא יבצע פעולה זו, יקרה אסון או דבר רע אחר. מהם הנזקים שנגרמים מאמונות טפלות ו - OCD? אליעד כהן מחלק את הנזקים שנגרמים מהפרעה טורדנית כפייתית לשני סוגים עיקריים: הנזק הראשון הוא עצם ההתנהגות הכפייתית, שמגבילה את האדם ומכתיבה לו התנהגות שאינה נחוצה באמת. למשל, אדם שמאמין שאם לא יקרא ... מהמסורת הוא מאמין ואילו הוא דוחה, בהתאם לנוחותו האישית. לכן, הגישה של כך אבותינו עשו אינה טיעון מוצלח להצדקת אמונה או התנהגות כלשהי. לסיכום: מדוע כל סוגי ה - OCD רעים ולמה צריך לטפל בהם? כל סוגי ההפרעה הטורדנית הכפייתית (OCD), גם אם לכאורה אינם מפריעים ואף נחמדים לאדם, מהווים בעיה משמעותית. אליעד כהן מסביר שהבעיה האמיתית אינה דווקא הפעולה או הטקס הכפייתי עצמו, אלא ההרגל להאמין בדברים לא נכונים, המחליש את יכולתו של האדם להבחין בין אמת ... נוספים בחייו ולהוביל לבעיות לא מוסברות שקשה לפתור אותן. לכן, חשוב להיפטר מכל סוג של אמונה טפלה, גם אם היא נראית בלתי מזיקה. המטרה אינה רק לשחרר את האדם מהפעולה הכפייתית עצמה, אלא לשמור על צלילות המחשבה, היכולת לחשוב בהיגיון ולהבחין בין אמת ושקר. האם OCD יכול להיות טוב? למה חשוב לטפל באמונות טפלות? מה רע באמונה לא הגיונית? האם חובה ללכת לפי המסורת? מה הבעיה בשטיפת ידיים כפייתית? האם יש דבר כזה OCD טוב? אליעד מסביר על הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של אדם ששוטף ידיים בכל פעם לפני פגישה. לכאורה, אותו אדם טוען שזה לא מפריע לו ואף נעים לו, אך אליעד מסביר שעדיין קיימת בעיה, למרות שהפעולה עצמה אינה גורמת לסבל מידי. מה באמת הבעיה ב - OCD שלא מפריע בחיים? אליעד מציין שני נזקים עיקריים שה - OCD גורם לאדם: הנזק הראשון הוא עצם הפעולה הכפייתית עצמה, שנובעת מאמונה שגויה ומגבילה. האדם משוכנע שאם הוא לא יבצע פעולה מסוימת (כמו ... זאת בטענה שאבותינו לא השתמשו בחשמל או האמינו שכדור הארץ שטוח, ואם נלך לפי היגיון זה עד הסוף, הרי שגם היום היינו צריכים להתנהג בהתאם, מה שלא הגיוני כלל. האם OCD יכול להיות טוב? למה חשוב לטפל באמונות טפלות? מה רע באמונה לא הגיונית? האם חובה ללכת לפי המסורת? מה הבעיה בשטיפת ידיים כפייתית? היו היה איש שהיה לו OCD מה זה
ההיגיון שבשיגעון, איך למצוא את ההיגיון שבשיגעון? מה ההיגיון בהפרעות נפשיות? מה ההיגיון בפחדים לא הגיוניים? הפרעה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, פוביה לא הגיונית, דיכאון לא הגיוני, אמונות טפלות, חוט אדום, חלק 1
ההיגיון שבשיגעון, איך למצוא את ההיגיון שבשיגעון? מה ההיגיון בהפרעות נפשיות? מה ההיגיון בפחדים לא הגיוניים? הפרעה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, פוביה לא הגיונית, דיכאון לא הגיוני, אמונות טפלות, חוט אדום, חלק 1
... בפחדים לא הגיוניים? הפרעה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, פוביה לא הגיונית, דיכאון לא הגיוני, אמונות טפלות, חוט אדום, חלק 1 מה ההיגיון שיש בשיגעון, ואיך אפשר ... מהו ההיגיון שמאחורי OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית)? אליעד מביא דוגמה של אדם עם הפרעה כפייתית שבודק שוב ושוב האם הדלת נעולה, אפילו שהוא כבר בדק זאת כמה פעמים. לכאורה, זו התנהגות לא הגיונית, אך אליעד ... מה ההיגיון שמאחורי OCD? איך לטפל בפוביות לא הגיוניות? מה ההיגיון שיש בשיגעון? למה אנשים מאמינים באמונות שווא? אולי אני המשיח? פחד ...
מחלת האנשים החכמים, OCD של אנשים חכמים, הפרעות נפשיות של אנשים חכמים, האם אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? האם אנשים חכמים סובלים מ OCD? איך נוצר OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? הטלת ספק של אנשים חכמים, סובל מעודף שכל
מחלת האנשים החכמים, OCD של אנשים חכמים, הפרעות נפשיות של אנשים חכמים, האם אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? האם אנשים חכמים סובלים מ OCD? איך נוצר OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? הטלת ספק של אנשים חכמים, סובל מעודף שכל
... האנשים החכמים, OCD של אנשים חכמים, הפרעות נפשיות של אנשים חכמים, האם אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? האם אנשים חכמים סובלים מ OCD? איך נוצר OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? הטלת ספק של אנשים חכמים, סובל מעודף שכל האם הפרעות נפשיות קשורות לעודף שכל? אליעד כהן מדבר על תופעה הנקראת מחלת האנשים החכמים, מושג המתייחס לנטייה של אנשים בעלי אינטליגנציה גבוהה לפתח הפרעות נפשיות כגון OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית). הוא מסביר כי קיימת תפיסה לפיה OCD והפרעות נפשיות אחרות נגרמות מעודף שכל, ומפרט מדוע מדובר בהבנה חלקית בלבד. מהו OCD וכיצד הוא מתבטא בחיי היומיום? אליעד כהן מציג את OCD כמצב שבו אדם מתנהג בצורה כפייתית ואובססיבית. הוא נותן דוגמאות שונות כמו אדם שבודק שוב ושוב האם הדלת סגורה, או מישהו שמוודא שוב ושוב שהוא שטף ידיים כראוי. התנהגויות אלו מתחילות בספק פשוט, ... מצב בו אדם נוסע ברכב וחוגר חגורת בטיחות, אך מתחיל להטיל ספק אם סגר אותה היטב. בגלל הספק, הוא בודק שוב ושוב, ומכאן הדרך להפרעה כפייתית קצרה. אותו ספק מוביל גם לדפוסי התנהגות מטרידים אחרים, כמו אנשים שחוששים שרודפים אחריהם, מרעילים אותם, עוקבים אחריהם או מצלמים אותם. איך הטלת ספק יוצרת הפרעות ... נוסף? אליעד מסביר שהביטוי עודף שכל הוא במירכאות, כיוון שאדם עם שכל אמיתי ומלא היה מצליח להתמודד עם הספק ולהפסיק את ההתנהגות הכפייתית. אותו אדם היה מבין כי הוא אינו חייב ודאות מוחלטת, וכי גם אם לא שטף ידיים עד הסוף או לא סגר את הדלת בצורה מושלמת, זו לא בעיה משמעותית. אליעד מציין כי השכל של האדם הכפייתי לא באמת שלם או מושלם, כיוון שהוא משתמש בשכלו רק כדי להטיל ספק במה שאחרים מאמינים, אך אינו משתמש בשכלו כדי להטיל ספק ברעיונות האובססיביים שלו עצמו. למשל, אדם ... אמת, כי אם באמת היה להם שכל שלם ומלא, הם היו מטילים ספק גם באובססיות שלהם עצמם ובחשיבותן, וכך משתחררים מההפרעה. כלומר, OCD והפרעות נפשיות אחרות אכן קשורות לשכל ולחוכמה, אך הן אינן נגרמות מעודף שכל אמיתי, אלא דווקא משימוש חלקי ומוגבל בשכל, ולכן לא מדובר ביתרון אמיתי אלא בסוג של מלכודת פנימית. האם אנשים חכמים סובלים יותר מ - OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? מה הקשר בין הטלת ספק להפרעות נפשיות? איך שכל גבוה יכול להזיק? טיפול בהפרעה טורדנית - כפייתית מחלת האנשים החכמים האם עודף שכל מוביל להפרעות נפשיות? האם יותר מידי שכל יוצר OCD? האם יותר מידי שכל יוצר הפרעה נפשית? האם OCD הוא מחלה של אנשים חכמים? האם הפרעות נפשיות פוגעות באנשים חכמים? למה אנשים חכמים סובלים מ OCD? למה אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? איך להיות חכם יכול לעשות לך רע? איך הטלת ספק לא נכונה יוצרת הפרעה נפשית? האם להטיל ספק יעשה לך רע? מחלת הרדיפה, רודפים ...
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD , טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או בדיקה חוזרת של דברים, אלא עלולה להיות תוצאה של פחדים או חוסר משמעות עמוק יותר בחייו של האדם. מהן ההתנהגויות הכפייתיות ואיך הם מתחילות? לעיתים, אדם המתמודד עם OCD מתמקד במחשבה טורדנית אחת, לדוגמה, חשש משטיפת ידיים שאינה מספקת את תחושת הניקיון הנדרשת. התמקדות כזו נראית כאילו היא עונה על הצורך לשלוט במשהו, אך למעשה מדובר בהדחקה של ... עמוקים יותר. אנשים רבים מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? אליעד מציע גישה מעמיקה יותר במקום להתמקד רק בהיבטים החיצוניים של OCD . הוא מציע לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. אם המוח מייצר מחשבות כאלו כחלק מהמנגנון של הדחקת פחדים או רגשות שליליים, הפתרון טמון בהבנת הצורך העמוק שמניע את ההתנהגויות הללו. מהו הרווח הנפשי במחשבות טורדניות? לפי אליעד, המחשבות הטורדניות עשויות להוות מנגנון הגנה שמסייע לאדם להימנע מהתמודדות עם פחדים או רגשות כואבים. במקרים מסוימים, OCD מספק תחושת ביטחון זמני. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהשלטון על המחשבה האם סגרתי את הדלת? מעניק לו תחושת שליטה וביטחון, אפילו אם זה לא פותר את הבעיה האמיתית שמציקה לו (כמו פחד מהמוות או פחד מנטישה). האם OCD קשור לחוסר משמעות או ריקנות בחיים? אליעד מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול לפתח אובססיות סביב עניינים שוליים כמו ניקיון או סדר, כי ... ביטחון ושקט נפשי, במקום להתמודד עם בעיות או פחדים עמוקים יותר. מה החשיבות של טיפול בשורש הבעיה? הטיפול ב - OCD לא צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד מהמוות או תחושת חוסר ערך, טיפול בשורש הזה יוביל לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות טורדניות? מחשבות טורדניות אינן רק מקור לסבל, אלא גם עשויות לספק רווח רגשי מסוים, כמו תחושת ביטחון או שליטה. כאשר אדם מתמכר ל
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. הדרך לגרום לשקר ... בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו מטופל, משהו שאינו ... אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של המחשבה שלו, לאחר ... ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש לאדם. מה עושים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איחורים לעבודה, מאחר כרוני, איחור כפייתי, מאחר כפייתי, מאחר לעבודה, להגיע לעבודה בזמן, איחור לעבודה, שינוי הרגלים, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים, טיפול באובססיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ocd הפרעה טורדנית, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ocd הפרעה טורדנית, איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן אישי למתבגרים, אימון אישי לבני נוער בתחום ocd הפרעה טורדנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 10:45:57 - wesi1