אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תרפיית חשיפה ✔טיפול בפחדים, הצפה רגשית, חשיפה לפחד, להציף את הפחד, טיפול במחשבה טורדנית, תרפיית חשיפה ממושכת, טיפול בחשיפה ממושכת, טיפול בפוביות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:19טיפול בפחדים, הצפה רגשית, חשיפה לפחד, להציף את הפחד, טיפול במחשבה טורדנית, תרפיית חשיפה ממושכת, טיפול בחשיפה ממושכת, טיפול בפוביות, טיפול בחרדות, איך להתמודד עם פחדים?
מהי הדרך האפקטיבית ביותר להתמודד עם פחדים ומחשבות טורדניות?

אדם המתמודד עם פחדים או מחשבות טורדניות, כמו פוביה מנחשים או חרדת נטישה, עשוי לתהות האם כדאי לו להתמודד עם הפחד מראש, להחשף אליו באופן יזום, או להמתין שהוא יופיע מעצמו ואז להתמודד. התשובה תלויה במטרה הסופית של האדם - האם הוא מעוניין בפתרון מוחלט לפחד או פתרון חלקי.

מה ההבדל בין פתרון מוחלט לפתרון יחסי בהתמודדות עם פחד?

אליעד כהן מציע הבחנה בין שני סוגי פתרונות:

1. פתרון מוחלט: במצב זה, האדם מחליט להיפטר לחלוטין מהפחד. במקרה כזה, אין טעם להמתין שהפחד יגיע, אלא עדיף להתמודד עם הפחד מראש. למשל, אם אדם פוחד מנטישה, עליו לדמיין כל בוקר סיטואציה שבה הוא ננטש ולהרגיש את תחושת הפחד כבר עכשיו, ובכך להתמודד עם הבעיה באופן יסודי ויסתיים עם הפחד.

2. פתרון יחסי: במקרה זה, האדם לא רוצה להיפטר מהפחד לחלוטין, אלא להפחית את עוצמתו. כאן, אין צורך להתמודד עם הפחד מראש, ודי להמתין עד שהפחד יופיע ואז לפעול במידת הצורך. אם הפחד לא מפריע באופן קיצוני, אפשר להמתין עד שהפחד יגיע ואז להתמודד איתו באופן טבעי.

איך משפיעה השאיפה ל - 100% הצלחה על ההתמודדות עם פחד?

אליעד כהן מסביר שההבדל בין כוונה להשיג פתרון מוחלט לבין פתרון חלקי, הוא איך שמטפלים בפחד. אם אדם מכוון להשגת פתרון מוחלט, הוא יצטרך להתמודד עם הפחד מראש, ולהציף את עצמו בתחושות הקשות כדי להתמודד איתן ולהיפטר מהפחד לחלוטין. לדוגמה, אם אדם סובל מחרדת נטישה ורוצה להיפטר ממנה לחלוטין, עליו לדמיין סיטואציה שבה הוא ננטש ולתאר את כל התחושות המלוות אותה. בכך, הוא פותר את הפחד מהשורש.

מה הדוגמאות שמהן אליעד כהן מסביר את ההתמודדות עם הפחד?

כדי להסביר את ההבדלים בין פתרון מוחלט ויחסי, אליעד מביא דוגמאות מוחשיות:

- פוביה מנחשים: אדם שמתמודד עם פחד מנחשים יכול לבחור להחשף לנחשים מראש, לשבת ליד תמונה של נחש כל בוקר, כדי להתמודד עם הפחד. אם הוא בוחר בפתרון מוחלט, הוא יחשוף את עצמו לפחדים באופן יזום, כדי לחסל אותם מהשורש.

- חרדת נטישה: אדם שפוחד מנטישה יכול לדמיין מראש שהוא ננטש, להרגיש את תחושת הבדידות והכאב, ובכך להתמודד עם הפחד באופן יזום ולחסל אותו.

- מקרה קיצוני: אם אדם נמצא במצב בו הוא מרגיש סכנה לחייו, הוא לא יחכה שהאויב יתקוף אותו, אלא יפעל להכות אותו מבעוד מועד, כדי למנוע כל איום עתידי. זאת המחשה לכך, שכאשר רוצים לחסל פחד לחלוטין, לא מחכים שיגיע, אלא פועלים מראש.

כיצד לבחור אם להחשף לפחד מראש או להמתין לו?

ההחלטה תלויה במטרות האישיות של האדם:

- אם אדם רוצה להיפטר לחלוטין מהפחד ולמנוע את האפשרות שהפחד יחזור בעתיד, עליו להתמודד עם הפחד מראש ולהציף אותו באופן יזום.

- אם אדם מוכן להתמודד עם פחד קטן או לא אכפת לו להתמודד עם פחד מדי פעם, אין צורך להחשף לפחד מראש, אלא כדאי להמתין שהוא יגיע באופן טבעי ואז להתמודד איתו.

מהי השורה התחתונה על ההתמודדות עם פחדים ומחשבות טורדניות?

הדרך היעילה ביותר להתמודדות עם פחדים היא להציף את הפחד מראש ולהתמודד איתו בצורה יזומה אם אדם מחפש פתרון מוחלט ושלם. במידה והוא מוכן להתמודד עם פחד בצורה חלקית, אז עדיף שימתין שהפחד יגיע אליו בצורה טבעית ויגיב כאשר זה קורה.
האם כדאי להציף את הפחד או להמתין שהוא יגיע?

אדם ששאל את אליעד מתמודד עם מחשבה טורדנית או פחד כלשהו, והוא שואל האם עדיף לו להציף את הפחד מראש כדי להתמודד איתו או להמתין שהפחד יגיע ורק אז להתמודד איתו. למשל, אם מישהו מפחד מנחשים, האם כדאי לו לחשוף את עצמו לנחשים באופן יזום מראש או להמתין שהמציאות תכפה עליו לפגוש את הנחש ורק אז להתמודד?

מה ההבדל בין פתרון יחסי לפתרון מוחלט בהתמודדות עם פחדים?

אליעד מסביר שיש שני סוגי פתרונות להתמודדות עם פחדים:
  • פתרון מוחלט - זה פתרון שבו האדם מחליט שהוא רוצה להיפטר לגמרי מהפחד, כך שלעולם לא יצטרך להתמודד איתו שוב. במצב כזה אין טעם לחכות שהפחד יגיע באופן טבעי, מומלץ להציף אותו בכוונה ובצורה יזומה. כלומר, אם האדם מפחד שינטשו אותו, עדיף לו לשבת כל בוקר ולדמיין שהוא ננטש, ולהרגיש את כל התחושות השליליות כבר עכשיו. כך הוא מתמודד מראש, מתרגל את ההרגשה, ופותר את הבעיה מהשורש.
  • פתרון יחסי - פתרון חלקי, שבו האדם לא מעוניין לסלק לחלוטין את הפחד, אלא רק להפחית את העוצמה שלו. במקרה זה עדיף להמתין שהפחד יגיע, ואז להתמודד איתו, כי אין צורך לייצר את התחושה השלילית מראש. למשל, אדם שלא אכפת לו לחוש פחד קל מפני נטישה, אין סיבה שידמיין מראש את החוויה הקשה. עדיף שיחכה שהמציאות תזמן לו את האירוע, ואז הוא יפעל.
כיצד משפיעה הבחירה בין 99% ל - 100% על אופן ההתמודדות עם פחד?

אליעד מבהיר את ההבדל בין השאיפה לפתרון של 100% לבין הסתפקות בפחות מכך. כשאדם מכוון ל - 100%, הוא חייב להציף את הפחד מראש, להיכנס לעומקו, ולחסל אותו עד הסוף. האדם במקרה כזה צריך להגיד לפחד: "בוא, אני הולך לחסל אותך", ולא להמתין עד שהפחד יתקוף אותו. אם האדם מסתפק ב - 99% או פחות, הוא אינו חייב להציף את הפחד מראש, אלא מספיק להתמודד כשהפחד מגיע מעצמו.

מה הדוגמאות שאליעד נותן כדי להסביר את ההתמודדות עם הפחד?

אליעד נותן מספר דוגמאות מוחשיות:
  • אדם שמפחד מנחשים וצריך לפגוש אותם בדרך לעבודה, יכול להציף את עצמו בכוונה מראש ולהתמודד כבר בבוקר, או לחכות שייתקל בהם ורק אז להתמודד.
  • אדם שסובל מחרדת נטישה יכול לדמיין מראש סיטואציה שבה הוא ננטש, כדי להתמודד עם ההרגשה הזו מראש, במקום לחכות שהיא תגיע מאליה.
  • דוגמה נוספת היא מקרה קיצוני יותר: אם מישהו מסכן את חייו, והאדם לא מסוגל לישון בשקט כל עוד האיום קיים, הוא לא יחכה שהאויב יגיע ויתקוף אותו, אלא ילך לחסל אותו מראש, כולל ילדיו וצאצאיו, כדי למנוע נקמה עתידית. זאת המחשה ברורה לכך שאם אדם רוצה לחסל פחד או איום לגמרי, אין טעם להמתין שהאיום יגיע.
  • לעומת זאת, אדם שלא מוטרד מהאיום אלא רק רוצה להיות מוכן למקרה שהוא יגיע, אין טעם שיילך לתקוף מראש, אלא ימתין שהאיום יתגשם ורק אז יגיב. הדוגמה שאליעד מביא לכך היא המצב הביטחוני מול האיראנים: או לתקוף אותם מראש כדי למנוע כל סיכוי שיתקפו בעתיד, או לחכות שרק אם הם יתקפו - אז להגיב.
איך לבחור האם לחשוף את עצמך מראש לפחד או לחכות לו?

אליעד מבהיר שהבחירה תלויה אך ורק במטרה הסופית של האדם:
  • אם האדם החליט שהוא לא מוכן לסבול אפילו אפשרות של פחד חוזר בעתיד, עליו לפעול מראש, להציף את עצמו בתחושות הקשות ולהתמודד איתן באופן יזום עד הפתרון הסופי.
  • אם האדם מוכן לחיות עם פחד קטן או חלקי, אין צורך בהצפה מראש, והוא יכול לחכות שהפחד יופיע באופן טבעי ורק אז להתמודד.
מהי השורה התחתונה שאליעד מדגיש לגבי ההתמודדות עם פחדים ומחשבות טורדניות?

השורה התחתונה היא שאם אדם מחפש פתרון סופי ושלם לפחד, הדרך הטובה ביותר היא להציף את עצמו מראש ולהתמודד עם הפחד באופן יזום. לעומת זאת, אם הוא מוכן לפתרון חלקי ופחות טוטאלי, עדיף שימתין שהפחד יגיע אליו ולא יזמין מראש את התחושות השליליות.
הוא שואל כזאת שאלה אנחנו עכשיו בפרוטוקול, הוא שואל כזאת שאלה הוא אומר יש משהו מחשבה טורדנית שמציקה לו יש "פחד" שהוא מפחד ממשהו הוא אומר האם צריך להציף את הפחד לפני ולהתמודד איתו או לחכות שהפחד יגיע ואז להתמודד איתו. עכשיו הבנו, נגיד לדוגמה הוא מפחד ממשהו נחשים נגיד הוא אומר "אולי אני אחשוף את עצמי לנחשים עד שאני אצליח", תראה אם זה נגיד הוא מפחד להישרף באש לא נגיד לו תשרוף את עצמך באש למרות שאולי מי יודע אולי כן אבל.

ש: יותר מדי.

אליעד: עשיתי דברים יותר גרועים, עכשיו בכל מקרה בא נגיד לדוגמה שהוא מפחד להסתכל על נחשים פוביה עכשיו אז אולי הפתרון והוא צריך כל יום בדרך לעבודה לראות נחש הוא אומר "אולי אני צריך בבוקר גם כשאין נחשים לפני העבודה כבר להתחיל לראות את הנחשים כדי להתמודד עם הפחד" אז אני אתן לך את התשובה, התשובה היא כזאת תלוי מה אתה מחפש ואם אתה מחפש פתרון יחסי או פתרון מוחלט.

אם אתה רוצה פתרון מוחלט ואתה אומר לעצמך "אני בכל מקרה הולך להיפטר מהתלות הזאת בדבר במובן שגם אם היא לא תהיה שם אני לא רוצה שזה אפילו יכול לחזור על עצמו פעם אחרת עם מישהי אחרת" אתה אומר "אני הולך עד הסוף לחסל את זה" אז אין טעם לחכות שב מעכשיו תלחם בזה עד שתסיים עם זה, אבל אם אתה אומר "לא אני עוד צריך פתרון יחסי שזה פחות יציק לי אבל לא אכפת לי שזה יקרה פעם נוספת עוד פעם, אני לא מצפה ל - 100% אין לי בעיה שזה גם יציק לי רק קצת פחות" אז למה לך לזמן את המחשבה הזאת מראש תחכה שהיא תבוא ואז תלחם בה, מה מראש תחפש צרות.

אתה מבין אתה הכוונה אם אתה אומר "אני לשנות שינוי פנימי של "100% אז למה לך לחכות תתחיל מעכשיו אבל אם אתה אומר "תראה לא חייב 100% 99% גם טוב" אז תחכה למה לך להקדים את המאוחר.

ש: לא הבנתי מה הקשר בין 99% ל - 100% אם זה 100% זה עוצר אותך?

אליעד: כן אם אתה אומר "אני ברמה העקרונית מציב לעצמי מטרה שאני הולך לפצח את העניין הזה עד כדי כך שאני אהיה איתו שלם ב - 100% שלא משנה מה יקרה אני מפצח את הנושא הזה ל - 100% שאני מתנתק מתלות מוחלטת בדבר" קיצוץ זה חרדת נטישה, אוקי תלות ב - 100% מתנתק אז למה לך לחכות כשתבוא המחשבה "שאולי יעזבו אותי" תתחיל מעכשיו בבוקר שב בבוקר "אני חושב שיעזבו אותי ואז מה אני ארגיש?" ומעכשיו תתחיל לתרגל את זה.

ש: דמיין את ההרגשה דמיין את זה.

אליעד: הכל את ההרגשה את התחושה הכל, אבל אם אתה אומר "לא קריטי אז זה ככה וככה" אז אתה לא צריך להביא לך את הרע מלכתחילה. אתה מבין את הכוונה?

ש: כן רק אני חושב איפה אני.

אליעד: יפה ועכשיו הגענו לספק עוד פעם. מה הבנת?

ש: הבנתי שאם אני ארצה כאילו לגמור את זה לגמרי עם הפחד הזה.

אליעד: 100% אבל לא 100%.

ש: אז אני צריך להעלות את זה.

אליעד: עכשיו בדיוק אתה לא מחכה לו שהוא יבוא אתה אומר לו "בוא אני צריך לחסל אותך".

ש: ואם לא אז עדיף שרק כשהוא יגיע.

אליעד: נכון אם לדוגמה יש מישהו באנלוגיה נגיד שיש מישהו שאתה אומר "אני לא ישן בלילה אם הוא חי" אז אתה לא מחכה שהוא יבוא לחסל אותך ואז אתה תגיד "טוב רגע הוא בא לחסל אותי בוא נירה בוא", אתה אומר "לא אני עוזב את כל העיסוקים שלי שלב ראשון צריך לחסל אותו" אתה עושה הפסקות אוכל אתה עכשיו בדרך לחסל אותו, מה אתה עושה מחסל אותו עד שאתה לא מוריד לו את הראש שורף באש אתה אומר "אני לא נח אני לא מחכה שהוא יבוא אלי אני בא אליו לפני שהוא יבוא אלי" נכון ככה זה בקרב.

נכון יפה, אבל אם אתה אומר לדוגמה אם נגיד כמו נגיד עם האיראנים יש "אם הוא ירה עלי אני אעשה" ויש "לא אני מלכתחילה רוצה לשלול את האופציה בכלל מלכתחילה שלא יהיה לו בכלל את האופציה" אתה מבין. עכשיו נגיד בקרב יש לפעמים כשאתה אומר "האויב הזה אני לא יכול לישון בלילה כשהוא חי כשהוא מסתובב על הכדור, אני צריך לחסל אותו את ילדיו את צאצאיו ואת נכדיו את כל זורעו כדי שאף אחד לא ינקום" וכו'.

זאת אופציה אחת, כן שגם לא יהיה אופציה שאולי הילד שלו ירצה לנקום "אני צריך לחסל את כולם גם את התינוק" כי תמיד מרחמים על התינוק ואז התינוק גדל והוא בא לנקום הוא אומר לך "אתה הרגת you killed my father" למה כלום, גם את התינוק גם את הצאצאים גם את הכל 100% שורף עקבות ראיות הכל.

עכשיו אופציה נוספת "תראה אני לא כל כך שונא אותו אם הוא לא יפגע בי אין לי בעיה שיישאר בקונכייה שלו" אז למה אתה מחפש לריב איתו תן לו אם הוא יבוא תתקוף אותו, מה אתה עכשיו מחפש לריב איתו. הבנת אותו דבר.

ש: טוב אני חייב לזוז.

אליעד: הבנו?
טיפול בפחדים מוחלט ויחסי טוטאלי רצון מטרה התמודדות הסוף להקדים את המאוחר כאבים לטפל בחרדה אוכל obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להתמודד איך להתמודד עם חרדה איך להתמודד עם חרדות איך להתמודד עם פחד איך להתמודד עם פחדים הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הצפה הצפה רגשית הרגשה הרגשת התמודדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חרדה חרדות חשיבה כפייתית חשיפה חשיפה לפחד חשיפה ממושכת טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בחשיפה טיפול בחשיפה ממושכת טיפול במחשבה טיפול במחשבה טורדנית טיפול במחשבות טיפול בפוביות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות טירדה טרדות טרוד כיצד להתמודד עם פחדים להיפטר מהתנהגות טורדנית להציף להציף את הפחד להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בחרדה לטפל בחרדות לפחד מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית פוביה פוביות פחד פחדים רגש רגשות רגשיות תחושה תחושות תחושת תרפיית חשיפה תרפיית חשיפה ממושכת
טיפול במחשבות טורדניות, לטפל במחשבות מציקות, OCD, התמודדות עם מחשבות מפריעות, מחשבות לא אמיתיות, להתמודד עם מחשבות מטרידות, מחשבות שווא, מרגיש שקוף, מה חושבים עליך?
טיפול במחשבות טורדניות, לטפל במחשבות מציקות, OCD, התמודדות עם מחשבות מפריעות, מחשבות לא אמיתיות, להתמודד עם מחשבות מטרידות, מחשבות שווא, מרגיש שקוף, מה חושבים עליך?
טיפול במחשבות טורדניות, לטפל במחשבות מציקות, OCD, התמודדות עם מחשבות מפריעות, מחשבות לא אמיתיות, להתמודד עם מחשבות מטרידות, מחשבות שווא, מרגיש שקוף, מה חושבים עליך? איך להתמודד עם תחושת אני שקוף ומחשבות מטרידות? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם התחושה שאתה שקוף ועם מחשבות טורדניות שגורמות לך לחשוב שאחרים יודעים בדיוק מה עובר עליך. תחושה זו נוצרת כאשר אדם בטוח שכל מי שסביבו מבין בדיוק מה הוא ... כזו. מהו מקורן של מחשבות מטרידות ותחושת השקיפות? לפי אליעד, כל מחשבה טורדנית או מחשבת שווא נובעת מכך שהמוח מתרגל לקחת דבר שהוא אולי נכון ולהפוך אותו לוודאי. המוח האנושי רגיל להפוך ספקות ... עושה זאת יותר, המחשבות נעשות טורדניות יותר והופכות לקבועות. אליעד נותן דוגמה: אדם שמאמין באלוהים רוצה לחשוב שאלוהים יעזור לו, אז הוא הופך את האולי של האמונה ... באופן דומה בכל המקרים של מחשבות טורדניות. למה אנשים מאמינים בסיפורים לא אמיתיים? אליעד מדגיש שהסיבה שאנשים קונים סיפורים או שקרים אינה תמיד כי הם טיפשים, ... שהוא לא יכול לזייף. איך מטפלים במחשבות טורדניות? אליעד מציע טיפול במחשבות מטרידות באמצעות היצמדות לאמת. כאשר אדם מזהה שמחשבה היא רק מחשבת אולי ולא האמת, עליו לאמן את עצמו להפסיק להפוך את הספק לוודאות. ככל שיתרגל זאת יותר, המחשבות הטורדניות יחלשו. אם האדם מזהה שמדובר רק בהנחה ולא באמת ודאית, הוא יכול לשחרר את עצמו מהסבל. למשל, אדם שחושב שכולם רואים ... להיפטר מתחושת השקיפות והלחץ ממחשבות טורדניות? אליעד כהן מציע שאדם יחקור בעצמו מדוע המחשבה מופיעה בכלל. האם היא באמת מחויבת? האם הוא בטוח לגמרי שהיא נכונה? אם ... לוודאי, המחשבה כבר לא תהיה טורדנית ומעיקה. ככל שהוא יתרגל לחשוב רק את האמת ולא לתת לאולי להיכנס כוודאות, עוצמת המחשבות תפחת משמעותית. איך לטפל במחשבות טורדניות? האם אנשים יודעים מה אני חושב? איך להשתחרר מתחושת השקיפות? מחשבות שווא OCD התמודדות עם דימוי עצמי שלילי איך להתמודד עם מחשבות לא אמיתיות? איך להשתחרר ממחשבות מציקות? ...
למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
למה לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות
... לשאול למה? שיטות לטיפול במחשבות רעות, איך להיפטר ממחשבות רעות? איך לטפל בפחדים? שאלות למטופלים, מה לשאול את עצמך? איך לטפל בחרדות? פחד מבדידות, שיטות טיפוליות למה חשוב לשאול למה כשמתמודדים עם מחשבות שליליות? כאשר בן אדם סובל ... אפשריים: אפשרות ראשונה היא למצוא סיבה מסוימת. במצב כזה, האדם יוכל לבחון את הסיבה הזו, לשאול עליה שוב למה, וכך להתקדם בהבנת המחשבה או החרדה שלו עד שיגיע לסיבה עמוקה יותר. הוא יכול לקבל או להטיל ספק בסיבה זו, וכך להחליש את הכוח של המחשבה או החרדה. האפשרות השנייה היא לא למצוא סיבה כלל. כאשר האדם שואל שוב ושוב ולא מצליח למצוא שום סיבה הגיונית או מוצדקת לפחד או למחשבה השלילית, מתרחש תהליך פנימי משמעותי. ככל שהוא יהיה בטוח יותר שאין באמת סיבה לפחד, כך תיחלש עוצמת החרדה או הפחד שלו. במילים אחרות, החוסר בתשובה מובהקת הוא עצמו תהליך שמחליש את הפחד או החרדה. מהו התהליך הפנימי שמתרחש כאשר אין תשובה ברורה? אליעד מדגים את ... תפחד מהדינוזאור שנמצא פה?. האדם יענה מיד למה שאני אפחד ממנו? אין סיבה. באותו אופן, אם אדם מפחד להיות לבד ולא מוצא שום סיבה אמיתית ומוחלטת לפחד, הוא יוכל, בתהליך של חקירה עצמית מתמדת, להגיע לאותו מצב של אי - פחד מוחלט. עצם ההבנה שאין סיבה מהותית או מוחלטת לפחד הופכת את הפחד לפחות מאיים ופחות משמעותי. מדוע חשוב להיחשף לבעיה בזמן ... לבעיה שלו באופן מודע כדי להבין אותה לעומק. למשל, אם האדם מפחד להיות לבד, הוא ינסה דווקא להיות לבד באופן מכוון, מתוך תקווה להבין את הסיבה לפחד. כשהוא עושה זאת, בהתחלה הוא אולי ימשיך לפחד, אבל ככל שהוא יעמיק בחקירה העצמית, הוא עשוי לגלות שאין באמת סיבה מוצדקת לפחד שלו. עצם ההיחשפות הזו, שמטרתה מציאת סיבה, עשויה להוביל להחלשת הפחד או החרדה. לפיכך, השאלה למה אינה רק שאלה פילוסופית או תיאורטית, אלא תהליך של התמודדות מעשית עם החרדה או הפחד. האם תמיד חייבת להיות סיבה לפחד? נקודה נוספת שמעלה אליעד היא ההתייחסות של האדם לפחדים או למחשבות שליליות כאילו חייבת להיות להן סיבה. חלק משמעותי בתהליך של שאלת למה הוא לגלות שבמקרים רבים מאוד, אין באמת סיבה מוצדקת או אמיתית לפחד. המסקנה הזו עשויה לשחרר את האדם מהחרדה, בדיוק כפי שהוא לא פוחד מדברים אחרים שאין להם סיבה הגיונית לפחד מהם, כמו עציץ או דינוזאור דמיוני. בסופו של דבר, אליעד מדגיש כי שאלת למה באופן מתמיד ומעמיק אינה פעולה חסרת טעם, אלא תהליך חיוני ויעיל במיוחד בהתמודדות עם פחדים, חרדות ומחשבות אובססיביות. עצם ההבנה שהחרדה או הפחד אינם מבוססים על סיבה אמיתית היא זו שמאפשרת לאדם להשתחרר מהם. איך להפסיק לפחד להיות לבד? שיטות לטיפול במחשבות שליליות למה אין לי תשובה לחרדה שלי? התמודדות עם פחדים ו
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
... טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות מהן השיטות הטיפוליות ב - OCD ומהם הכלים להתמודד עם מחשבות טורדניות והתנהגויות כפייתיות? הפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD) כוללת התנהגויות חזרתיות וטקסים לא הגיוניים שהאדם מתקשה לשלוט בהם, וכוללת מחשבות טורדניות (פולשניות). אליעד כהן מציע גישה טיפולית שמבוססת על הבנת המניעים ... מסוימות, גם כשאלו אינן הגיוניות. בהנחות אלו, הוא מציע איך לעזור למטופל להבין את מניעיו ולהתמודד עם התנהגויות לא רצויות. כיצד מתחילים להתמודד עם התנהגות טורדנית או כפייתית? בשיחה עם אדם שיש לו התנהגות ... שהם נראים אלא ממניע אחר. כל שלב בתהליך כולל חקירה של כל תשובה שמביא המטופל עד שמצליחים לחשוף את המניע ... את ההיגיון שמאחורי פעולותיו, ולכן יש צורך בתשומת לב ומודעות לעשייה. הטיפול ב - OCD, אם כן, מבוסס על הבנת ההיגיון שמאחורי הפעולות והסיבות הלא נכונות שהמטופל מוצא להן. דרך זו מצריכה תהליך של ... כדי לוודא שהן אכן מבוצעות ממקום של בחירה אמיתית ולא מתוך התניה ישנה. טיפול ב - OCD הפרעה אובססיבית קומפולסיבית איך להפסיק לעשן? מחשבות טורדניות טקסים לא הגיוניים איך ניתן לטפל בהתנהגויות כפייתיות, טקסים לא הגיוניים ומחשבות טורדניות? הסיפור שמציג אליעד כהן מתאר סיטואציות בהן אדם מבצע התנהגויות טורדניות או לא הגיוניות, אך לא ...
טיפול בהפרעות נפשיות קשות, טיפול בפרנויות, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול במחשבות רדיפה, סמים והפרעות נפשיות, סמים ופרנויות, הפרעת אישיות פרנואידית, חושב שרודפים אחריו, טיפול במחלות נפש
טיפול בהפרעות נפשיות קשות, טיפול בפרנויות, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול במחשבות רדיפה, סמים והפרעות נפשיות, סמים ופרנויות, הפרעת אישיות פרנואידית, חושב שרודפים אחריו, טיפול במחלות נפש
טיפול בהפרעות נפשיות קשות, טיפול בפרנויות, טיפול בסכיזופרניה פרנואידית קלינית, טיפול במחשבות רדיפה, סמים והפרעות נפשיות, סמים ופרנויות, הפרעת אישיות פרנואידית, חושב שרודפים אחריו, טיפול במחלות נפש למה אנשים מפתחים פרנויות ומחשבות רדיפה? אנשים רבים סובלים מפרנויות ומחשבות ... שהפחד הפנימי גדול יותר, כך הפרנויות שיתפתחו יהיו קשות ומוגזמות יותר. איך מטפלים באדם שסובל מפרנויה ומחשבות רדיפה? כשאדם סובל מפרנויה קשה, הטעות הנפוצה היא לנסות ... תהיה חסרת ערך לחלוטין עבורו. הוא רק יתעקש ויתנגד לכך עוד יותר. דרך נוספת לטיפול היא לנסות לבדוק איתו מה בדיוק האמת. כלומר, לשאול אותו שאלות מפורטות על מה הוא רואה או ... אך פחות אפקטיבית תהיה לומר לו זה טוב שעוקבים אחריך, אך גם היא לא תעזור, כי המטופל בדרך כלל ידחה את הגישה הזו. מה השורש האמיתי של מחשבות פרנואידיות? אליעד כהן מסביר כי ... באופן שבו המוח האנושי פועל: ככל שהסכנה נתפסת כגדולה יותר, כך גם הפרנויה והחרדות יתחזקו. לדוגמה, אדם שהולך ברחוב ורואה פרפר ממרחק, לרוב לא יחשוש ממנו, אבל אם האדם ... אותו, זה מעיד על פחד עמוק מדי מכישלון ואובדן שליטה, ולכן זו תופעה שדורשת טיפול. מה עושים כשאי אפשר לשכנע את המטופל שהפרנויה אינה נכונה? כשאי אפשר לשכנע אדם שהמחשבות שלו שגויות, הגישה הנכונה היא לא להיאבק עם ... מזימה, הם לא אשמים בכישלון אפשרי, ולכן מבחינתם זה עדיף מלחיות עם הספק. לכן הטיפול צריך להיעשות גם ברמה הרגשית, לשכנע אותם שהם יכולים להרגיש טוב גם ללא המחשבות האלו. במקום ... המציאות יכול לגרום לו להאמין במחשבות הפרנואידיות, וכדי להירגע מהלחץ ומהחרדה, הוא עשוי לצרוך עוד סמים. כך נוצר מעגל קסמים שבו הפרנויה והחרדות רק מתחזקות יותר ויותר עם כל שימוש נוסף בסמים. בשורה התחתונה, המפתח לטיפול הוא הפחתת הפחדים והחרדות שמובילים לפרנויות מלכתחילה, ולהראות לאדם שגם בתרחיש הגרוע ביותר, עדיין יישאר משהו טוב בחייו, וכך הוא לא יחשוש כל כך מכישלון, והפרנויה תחלש. איך מטפלים בפרנויה? מה הקשר בין סמים לפרנויות? למה אני חושב שרודפים אחריי? איך להתמודד עם סכיזופרניה פרנואידית? למה יש לי מחשבות רדיפה? איך להפסיק לפחד מכישלון? עכשיו נגיד שיש פה בן אדם שנכנס לפרנויות אוקי לדוגמה נגיד בן אדם שיש לו נגיד איזה ... זה לא יעבוד אבל לפעמים הפרצה היא מכיוון אחר, איך אנחנו עוזרים לבן אדם לא לפחד שיקרה נגיד הוא אומר ה - FBI עוקבים אחרי ומה הם רוצים לעשות לחסל לי את העסק זאת אומרת הפחד הגדול שלו שהעסק יחוסל ואז אנחנו צריכים לעזור לו איך אנחנו גורמים לו לא לפחד שהעסק שלו חוסל ולא בגלל שאין אפשרות שהוא חוסל אלא בגלל שגם אם הוא יחוסל לא יקרה כלום. עכשיו ...
איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
... לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר איך לטפל בהפרעות נפשיות בצורה אפקטיבית? הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך גישה ייחודית שמבוססת בעיקרה על הבנה רגשית של האדם שסובל מהן, ולא רק על ניסיון להוכיח לו שהוא טועה. לעיתים, אנשים הסובלים ממחלות נפש כגון סכיזופרניה, פרנויה או הפרעת דה - פרסונליזציה, מחזיקים במחשבות שווא ובמציאות חלופית שנראות להם הגיוניות לחלוטין. לכן, המפתח להצלחה בטיפול במקרים אלה אינו להילחם במחשבות השווא, אלא להבין את הצורך הרגשי שעומד מאחוריהן ולמצוא פתרונות חלופיים שיספקו את הצורך ... זה מאפשר לו להרגיש חופשי יותר או להתמודד טוב יותר עם ביקורת. האדם למעשה ממציא הסבר רגשי למציאות קשה שהוא אינו מצליח להתמודד איתה בדרך אחרת. מדוע היגיון בלבד לא עוזר בטיפול נפשי? כאשר אנשים סובלים מהפרעות נפשיות, לעיתים קרובות הם מתעקשים על מחשבות שנראות לנו לא הגיוניות רק כי המחשבות האלה מעניקות ... מציאות שכזו חזקה יותר מההוכחות החושיות של האדם האחר. כלומר, אדם משוגע שיטען שיש לו זנב בלתי נראה, תמיד יוכל לשכנע את עצמו, כי באופן תאורטי אפשר לדמיין מצב כזה. כיצד מטפלים בצורה נכונה במחשבות שווא? אליעד כהן מדגיש שהדרך הטובה ביותר לעזור לאנשים הסובלים ממחשבות שווא אינה לתקוף את הדמיון ... שאדם רגיל לא מסוגל לראות. הבעיה היא שהמשוגע אינו מסוגל לראות גם את הפרספקטיבה ההפוכה, מה שהופך אותו למשוגע. אליעד מוסיף שכדי לעזור למשוגע, המטפל חייב להיות חכם יותר מהמטופל, לא רק במישור הלוגי, אלא בעיקר במישור הרגשי. מטפל טוב צריך להבין בתוך עצמו היכן הוא מחזיק במחשבות דומות, ולמצוא פתרונות רגשיים אמיתיים עבור עצמו ועבור המטופל. רק כך יוכל לסייע לאחר להשתחרר מהמחשבות השגויות מבלי לגרום לו תחושה של רע. מהו המדד להצלחה בטיפול בהפרעות נפשיות? אליעד כהן מדגיש שהמדד להצלחה בטיפול אינו היכולת להוכיח לאדם את השקר שבמחשבותיו, אלא היכולת לפתור את הבעיה הרגשית האמיתית שמסתתרת מאחורי ההפרעה. הוא אומר שאם אתה ... יבין את השורש הרגשי של מחשבותיו. אפילו אנשים שנחשבים נורמטיביים יכולים בקלות להאמין ברעיונות לא הגיוניים אם הדבר נותן להם תחושת סיפוק או פתרון לבעיה רגשית. לסיכום, כיצד לטפל נכון בהפרעות נפשיות? הדרך הנכונה לטפל בהפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה, פרנויות קשות, מחשבות שווא והפרעת דה - פרסונליזציה היא לזהות את הצורך הרגשי מאחורי ההפרעה, לתת פתרון רגשי חלופי, ולספק כלים אמיתיים להתמודד עם הקשיים שמלכתחילה גרמו להפרעה. טיפול זה דורש רמת חוכמה ורגישות גבוהה במיוחד מצד המטפל, ולא רק הבנה אינטלקטואלית. הפרעות נפשיות טיפול רגשי הפרעות פסיכיאטריות פסיכיאטריה תרופות פסיכיאטריות טיפול בהפרעות מחשבה איך לטפל בהפרעות נפשיות בצורה אפקטיבית? הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך גישה שונה ומעמיקה, כיוון שלעתים אנשים הסובלים מהן מאמינים במחשבות שווא או מציאות אלטרנטיבית. כדי להבין איך אפשר לעזור להם, חשוב להבין את המניעים הרגשיים שמובילים אותם לחשוב כך, ולדעת לטפל בהם בצורה שמספקת להם פתרונות אמיתיים ורגשיים. מה עושים כאשר אדם חושב שהוא שועל? דמיינו אדם שמאמין שהוא שועל, כמו דמות מהסיפור ... את המניע הרגשי הזה. אם תתחיל להתווכח עם אדם כזה על היגיון או סיבות מהותיות, זה לא יעזור, כי הוא ימשיך להחזיק במחשבה הזאת מתוך עונג רגשי. מהי הדרך הטובה ביותר לעזור? הטיפול המוצלח לא מגיע דרך היגיון פשוט, אלא דרך ניתוח הרגשות והצורך שעומד מאחורי המחשבות השגויות. על מנת לעזור, יש לברר מה טוב לו במחשבה שהוא שועל. האם זה נותן לו כוח להתמודד עם בעיות? האם זה עוזר לו להתמודד עם פחדים? יש לחפש את השורש הרגשי למחשבותיו ולנסות להציע לו פתרונות שיכולים להחליף את המחשבות השליליות או המזיקות. האם על המטפל להיות יותר חכם מהמטופל? כאשר אתה עוזר לאדם הסובל מהפרעה נפשית, אתה צריך להיות יותר חכם ממנו לא רק בהבנה הרציונלית, אלא גם בהבנה רגשית. כלומר, עליך ... גם חסר את היכולת לראות את כל התמונה המלאה. לכן, חולי נפש עשויים להיות חכמים בתחום מסוים, אך אין בכך לומר שהם חכמים באופן כללי יותר מהאנשים הרגילים. מהו המפתח להצלחה בטיפול? המפתח הוא לא להילחם במחשבותיו של המטופל , אלא להבין אותן ולמצוא את הדרך להוביל אותו למקום שבו הוא יוכל להשיג את מה שהוא רוצה, אך בדרכים בריאות יותר. תהליך זה דורש הרבה אכפתיות והבנה, וחשוב לזכור שגם אם המחשבה לא הגיונית, היא עשויה להיות קשורה לצורך רגשי אמיתי. הפרעות נפשיות טיפול רגשי הפרעות פסיכיאטריות פסיכיאטריה תרופות פסיכיאטריות
פחד לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון שגוי
פחד לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון שגוי
... לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון ... קרה במציאות. אליעד מדגיש כי לנסות לשכנע את האדם שמחשבתו אינה אמיתית, לא תמיד עוזר, במיוחד כשהאדם כבר יודע שמדובר בשקר. לכן יש להציע פתרון אחר שמטפל בשורש הבעיה. איך נוצרות מחשבות דמיוניות וממה נובע הסבל? אליעד כהן מסביר כי הבעיה האמיתית נובעת משני דברים מרכזיים: ... לא להבחין בין אמת לשקר, ואז האדם משלם מחיר גבוה כשהוא סובל מדמיונות שליליים - כי המוח כבר אינו יודע להבדיל בצורה טובה בין מציאות לדמיון. כיצד מטפלים במחשבות שווא בצורה מעשית? אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם המצב הזה, יש לעזור לאדם להבין מה המחיר של השקרים ... בלתי נמנע של ההנאה. אליעד מדגיש כי זוהי האמת הבסיסית והמהותית ביותר שצריך להבין בכל הקשור למחשבות לא הגיוניות, פחדים, דלוזיות ומחשבות רדיפה או טורדניות. מי שמבין זאת יכול להשתחרר מן הסבל או לקבל את הסבל בהשלמה מלאה עם המצב. איך לטפל במחשבות שווא? התמודדות עם מחשבות טורדניות לא הגיוניות למה המוח משקר לעצמו? איך להבדיל בין דמיון למציאות? למה רע לי למרות שהכל בסדר? איך ... שהורידו לו את היד אז גם המחשבה. ש: נחלשת. אליעד: נכון אבל זה מורכב זה מורכב עכשיו תביא אותו שלא יהיה אכפת לו שלא יהיה לו יד זה מאוד מורכב כי זה מטפל ברובריקת ה...? ש: רצון. אליעד: רצון יפה אבל זה עכשיו מאוד מורכב זה בעצם להגיד לו מה אכפת לך שקרה הדבר הזה שאתה ...
שמיעת קולות בראש, ראיית דמויות, אני שומע קולות בראש, מחשבות טורדניות, סכיזופרניה, טיפול במחשבות אובדניות, אני רואה דמויות בראש, הזיות שמיעה, מה זה שמיעת קולות? הזיות ראיה, מחלה פסיכיאטרית, מחלות נפש
שמיעת קולות בראש, ראיית דמויות, אני שומע קולות בראש, מחשבות טורדניות, סכיזופרניה, טיפול במחשבות אובדניות, אני רואה דמויות בראש, הזיות שמיעה, מה זה שמיעת קולות? הזיות ראיה, מחלה פסיכיאטרית, מחלות נפש
... בראש, ראיית דמויות, אני שומע קולות בראש, מחשבות טורדניות, סכיזופרניה, טיפול במחשבות אובדניות, אני רואה דמויות בראש, ... פסיכיאטריים לא מועילים. מה הגישה הנכונה בטיפול באדם ששומע קולות בראש? אליעד כהן ממליץ לגשת לנושא ... אתה חושב על מה שהקולות אמרו לך? ואז להתייחס לפחדים שלו באופן רציונלי. לדוגמה, אם הוא מודה שיש בו פחד ... שהפחד מהמחלה ירד, הוא כבר לא יישמע קולות שמטרידים אותו בנושא הזה. מה המשמעות הרוחנית של שמיעת קולות ... הפנימי של האדם. לסיכום, אליעד מדגיש את הצורך לטפל בשורש של הבעיה ולא להתעסק בתסמינים החיצוניים שלה (הקולות עצמם). הטיפול האמיתי והיעיל הוא לעזור לאדם להתמודד עם הבעיות ... איך לעזור למי ששומע קולות בראש? מה עושים עם מחשבות טורדניות? מה הגורם להזיות שמיעה וראייה? איך להתמודד עם פחדים ממחלות קשות? למה אני שומע קולות בראש? איך לטפל במחשבות אובדניות? אז מה אתה שאלת אתה סיפרת סיפור על בן ... תקשיב בוא ניתן משהו אחר בהקשר יש נגיד שיטת טיפול הילד הפנימי יש איזו שיטה הילד הפנימי מה זה הילד ... ואז אם הוא פחות יפחד מלמות מסרטן אז הוא לא יטריד אותו קולות שהוא חולה בסרטן שהוא הולך למות מסרטן. הבנת ...
דוגמה לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמה טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, ניתוח סיכוי סיכון, מה הסיכוי שמשהו יקרה? איך לטפל בחולי נפש?
דוגמה לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמה טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, ניתוח סיכוי סיכון, מה הסיכוי שמשהו יקרה? איך לטפל בחולי נפש?
... לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמה טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, ניתוח סיכוי סיכון, מה הסיכוי שמשהו יקרה? איך לטפל בחולי נפש? איך לטפל במחשבות שווא ופחדים לא הגיוניים? בהרצאה זו אליעד כהן נותן דוגמה מפורטת ומעשית כיצד אפשר לטפל בהפרעות נפשיות קשות, מחשבות שווא, OCD קשה, הפרעת אישיות גבולית ואף סכיזופרניה. הדוגמה המרכזית שאליעד מתייחס אליה, היא של אדם אשר מוטרד בצורה קיצונית מכך שאנשים עלולים לחשוב שהוא אומר משפטים לא הגיוניים או מוזרים, כגון אני תרנגול, כאשר הוא בעצם רק עונה כן לשאלה פשוטה. מה מטריד את האדם בדוגמה של אליעד? אליעד מתאר מקרה בו אדם חושש שאם ישאלו אותו שאלה פשוטה, כמו אתה רוצה שקית?, והוא יענה תשובה פשוטה כמו כן, הוא יתחיל ... נכון. החשש העיקרי שלו הוא שהאדם ששאל את השאלה לא שמע אותו אומר כן, אלא שמע אותו אומר משפט מוזר וחסר הקשר כמו אני תרנגול. פחד זה גורם לו לבצע פעולות כפייתיות ולהתעסק באופן אובססיבי במחשבה זו, מתוך פחד להיחשב כמשוגע או לא נורמלי. איך מטפלים בפחד מסוג כזה לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שהטיפול הראשוני במקרים כאלה חייב להיות הגיוני ומבוסס על ניתוח סיכוי - סיכון. כלומר, תחילה צריך לברר עם האדם שמוטרדת אותו המחשבה, האם באמת קיים סיכוי כלשהו שדבר כזה אכן יתרחש במציאות: צריך לשאול את האדם: האם נתקלת פעם בעצמך או באדם אחר ששמע משפט פשוט כמו ... תשובה פשוטה כמו כן וזה נשמע לך או לאחרים כמו משפט מוזר או מופרך?. גם כאן האדם יענה בדרך כלל בשלילה. מכאן המסקנה ההגיונית, שאליעד מנסה להוביל אליה את המטופל, היא שהסיכוי למצב כזה הוא אפסי לחלוטין. איך מסבירים בצורה לוגית שהסיכוי לא הגיוני? אליעד כהן מדגים בצורה לוגית וברורה כיצד להסביר לאדם הסובל מהמחשבה הכפייתית שאין סיכוי שהפחד שלו יתממש בפועל: תחילה יש להסביר לו שבשביל שכן יישמע בטעות כאני תרנגול, צריכים להישמע באופן שגוי לפחות שתי מילים ולא רק ... צורה לשאלה שנשאלה. כשמישהו שומע בטעות מילה אחרת, הוא בדרך כלל ישמע מילה שדומה מבחינה צלילית, לא ביטוי ארוך, מוזר וחסר קשר לחלוטין לשאלה שנשאלה. איך הטיפול הלוגי הזה עוזר להתגבר על המחשבות הכפייתיות? הסבר הגיוני ומפורט שכזה יכול לעזור מאוד לאדם הסובל מ - OCD או ממחשבות כפייתיות ופחדים חסרי היגיון. כאשר האדם מבין לעומק ובאופן הגיוני שהמחשבה שלו לא סבירה כלל, הוא מתחיל להרפות ולהרגיש הקלה. הטיפול אינו מבוסס על אין סיכוי כללי ומופשט, אלא על הסברים לוגיים ומפורטים, אשר מפרקים לגורמים את החשש הבלתי - סביר של האדם. בשיטה זו, לפי אליעד כהן, ניתן לטפל גם בהפרעות נפשיות קשות, OCD קשה, סכיזופרניה, והפרעות אישיות גבוליות. כאשר מנתחים כל פחד או מחשבה באופן הגיוני, מפורט ומדויק, ומראים לאדם שהפחד שלו הוא חסר סיכוי לחלוטין להתרחש במציאות, אז הוא יכול להשתחרר ממנו ולחיות בצורה הרבה יותר רגועה ובריאה נפשית. איך מטפלים במחשבות כפייתיות? טיפול ב - OCD קשה האם יש סיכוי שמשהו בלתי הגיוני יקרה? איך להסביר שאין סיכוי שמשהו יקרה? האם אני משוגע? טיפול בהפרעות נפשיות קשות ...
טיפול במחשבות שווא של יחס, איך סכיזופרן חושב? איך לרפא סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית? אנשים מדברים עלי בטלוויזיה, מחשבות שווא של רדיפה, הפרעה דלוזיונלית, פסיכוזה, איך חושב סכיזופרן פרנואיד? טיפול בפרנויה
טיפול במחשבות שווא של יחס, איך סכיזופרן חושב? איך לרפא סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית? אנשים מדברים עלי בטלוויזיה, מחשבות שווא של רדיפה, הפרעה דלוזיונלית, פסיכוזה, איך חושב סכיזופרן פרנואיד? טיפול בפרנויה
טיפול במחשבות שווא של יחס, איך סכיזופרן חושב? איך לרפא סכיזופרניה? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית? אנשים מדברים עלי בטלוויזיה, מחשבות שווא של רדיפה, הפרעה דלוזיונלית, פסיכוזה, איך חושב סכיזופרן פרנואיד? טיפול בפרנויה מהי סכיזופרניה פרנואידית ואיך מתמודדים עם מחשבות שווא של יחס? ההרצאה עוסקת בהסבר מעמיק על התהליך המחשבתי של אנשים הסובלים ממחשבות שווא של יחס, במיוחד בהקשר של סכיזופרניה פרנואידית, והטיפול בהן. אליעד מתאר כיצד אדם הסובל מהפרעה דלוזיונלית (מחשבות שווא) תופס את העולם סביבו דרך מסננת של פחדים עמוקים, מה שמוביל לתחושת רדיפה או תחושת יחס אישי ... מסביר שלרוב יש תחושת פחד בסיסית שמלווה את האדם. במקרה זה, הפחד להיות טיפש גורם לו לחבר את השמעת המילה טיפש לתחושת חרדה . גם אם יש אחוז קטן מאוד של סיכוי שמדובר בו, הוא מתחיל להרגיש רע. כשהתחושה הזו מתעוררת, הוא מתחיל להאמין שהסיבה לרגשותיו היא כי בטלוויזיה דיברו עליו, מה שמוביל אותו למסקנה ששמים אותו במרכז. המחשבות השווא של הם מדברים עליי הן תוצאה ישירה של הפחד העמוק הזה. איך טיפולים יכולים לעזור במצב כזה? אליעד מסביר שהטיפול צריך להתמקד קודם כל בהבנה של הפחדים הפנימיים של האדם. בשלב הראשון, חשוב לזהות את מקור הפחד - האם מדובר בפחד להיות טיפש, פחד שירדפו אחריו, או פחד אחר? חשוב להבין מהו הפחד שמניע את התגובה הרגשית הזו, כי ברגע שהאדם יוכל להפסיק לפחד מהמחשבה שהוא טיפש, או שירדפו אחריו, הוא יוכל להתחיל להבין את המציאות בצורה יותר בהירה ובלי לחבר אותה לפחדים האישיים שלו. אליעד מציין כי לא מספיק לשכנע את האדם שלא מדברים עליו בטלוויזיה, כי ברגע שהפחד פעיל, כל פרט קטן יכול להיראות כאישור לכך שמדברים עליו. במקום ... שבהן יש אפשרות שמשהו יקרה, ובמקרה של אדם עם מחשבות שווא, האפשרות הזו הופכת למציאות בעיניו. לסיכום, אליעד מסביר שהמפתח לטיפול במחשבות שווא הוא להבין את שורש הפחדים של המטופל ולפוגג אותם, ולא לנסות לשכנע אותו שמה שהוא חושב אינו נכון. רק כך ניתן לעזור לו להשתחרר מהמחשבות הדלוזיונליות ולהבין את המציאות בצורה בהירה יותר. הפרעות נפשיות פרנויה וסכיזופרניה פחד מחוסר ערך מחשבות רדיפה והטיפול בהן התמודדות עם פוסט - טראומה על מה מדברים כשאדם חושב שמדברים עליו למרות שלא באמת מדברים עליו? שאלה: מהו התרחיש הבסיסי שבו אדם מרגיש שכל מילה בטלוויזיה, ... טיפש. שאלה: מדוע האדם מרגיש רע גם אם הוא רק שמע את המילה טיפש בלי ציון שמו? תשובה: כי עצם האזכור של המילה טיפש מתחבר לפחד העמוק שלו. הפחד הזה קיים בתוכו גם בלי קשר לשום תוכנית טלוויזיה. אבל כשהוא שומע בטלוויזיה משה יעקובוביץ מנתניה הוא טיפש, זה מעורר את המחשבה: האם יכול להיות ... זה מוביל למצבים שבהם האדם מאושפז או מקבל כדורים פסיכיאטריים, אבל לא באמת פותרים לו את שורש הפחד. איך נכון יותר לגשת לטיפול במצב כזה? שאלה: מה הצעד הראשון להבנת הבעיה? תשובה: צריך לזהות את הפחד העמוק שממנו האדם בורח. לדוגמה, הפחד להיות טיפש, או פחד מכך שירדפו אחריו, או פחד ... לא שווה - מה זה אומר עליך?. כשמתעמקים במקור הפחד, מבינים שאולי יש שם בעיית דימוי עצמי או עניין של חוסר ביטחון. כאשר מטפלים בזה, רמת החרדה יורדת. האם אכן יש היגיון בשיגעון? שאלה: מה פירוש הטענה גם במוח של משוגע יש היגיון? תשובה: פירוש הדבר שהאדם פועל מתוך היגיון פנימי המבוסס על פחדים, ... שבהם לא מבינים את שורש הפחד ולא מצליחים להרגיע את האדם, לעתים בוחרים להרגיע אותו דרך תרופות. הכדורים מפחיתים את עוצמת החרדה, אך לא תמיד מטפלים במקור הבעיה - בחשש העמוק או בחוסר הביטחון של האדם. למה חשוב לדעת שכל הפרעה נפשית ניתנת להסבר ולהתמודדות? שאלה: האם באמת לכל מחלה והפרעה נפשית יש פתרון ... הפרעה אחרת, המפתח הוא להבין את הלוגיקה שנמצאת מתחת לשכבת החשש והדימויים. שאלה: האם אפשר לעזור גם בלי שהאדם עצמו רוצה טיפול רשמי? תשובה: לפעמים אפשר לנהל איתו שיחות עקיפות, להבין למה הוא מרגיש רע, לזהות את התחושה העמוקה שמעוררת בו חרדה, ולהפחית את הלחץ הזה דרך הסברים או אפילו דרך הקשבה והבנה. למרות שהטיפול הנרחב והעמוק עדיף בתהליך רשמי, אפשר להשפיע לטובה גם בשיח יומיומי, אם יודעים איך לפנות אל הפחדים הסמויים שלו. סיכום ותזכורת לטיפול בשורש הבעיה שאלה: למה אדם שחושש שמדברים עליו צריך קודם כל להבין מה מפחיד אותו באמת? תשובה: כי מה שבאמת מניע אותו הוא הפחד הפנימי - לדוגמה, הפחד להיות ... עצמה, וכך למנוע את הקפיצה הלוגית שגורמת לו להרגיש נרדף. הפרעות נפשיות פרנויה וסכיזופרניה פחד מחוסר ערך מחשבות רדיפה והטיפול בהן התמודדות עם פוסט - טראומה הסקה דמיונית, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? גורמים לסכיזופרניה, גורמים למחשבות שווא, גורמים להפרעת אישיות, גורמים לפסיכוזה, גורמים לפרנויה, טיפול בפסיכוזה, טיפול בסכיזופרניה, למה מישהו חושב שמדברים עליו? למה מישהו חושב שעוקבים אחריו? מחלת הרדיפה, איך חושב מוח של סכיזופרן? למה אני חושב שעוקבים אחרי? למה אני חושב ... עלי? סכיזופרניה מוח, מהי סכיזופרניה פרנואידית? מהי הפסיכולוגיה של הסקה דמיונית? סימפטומים של סכיזופרניה, דמיונות שווא וחרדות, טיפול בדלוזיה, איך עובד מוח של סכיזופרן? מהן מחשבות שווא של יחס? איך נוצרות מחשבות שווא של יחס? מחשבות יחס וסכיזופרניה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בפחדים, הצפה רגשית, חשיפה לפחד, להציף את הפחד, טיפול במחשבה טורדנית, תרפיית חשיפה ממושכת, טיפול בחשיפה ממושכת, טיפול בפוביות, טיפול בחרדות, איך להתמודד עם פחדים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תרפיית חשיפה, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: תרפיית חשיפה, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להצלחה, מטפל אישי מומלץ, מאמן אישי להרזיה בתחום תרפיית חשיפה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:40:55 - wesi1