אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תראה את החיובי ✔למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
למה קשה לחשוב חיובי ולמה אנשים נוטים לחשיבה שלילית?

אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מתקשים לחשוב חיובי ונוטים לחשיבה שלילית באופן אוטומטי. הוא מציג את הדוגמה הקלאסית של הכוס המלאה למחצה, ומציין כי באופן טבעי בני אדם מעדיפים לראות את חצי הכוס המלאה משום שזה משמח אותם, אך השאלה היא מה באמת קל יותר, לחשוב על החצי המלא או על החצי הריק.

לכאורה, החשיבה החיובית עדיפה כי היא גורמת לאדם להרגיש טוב, אך עדיין אנשים רבים מתקשים לאמץ אותה. אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמאות מפורטות, למשל אדם שבכל מצב מוצא חסרונות: אם הוא אוכל במסעדה בשרית, הוא מיד חושב למה לא הלך למסעדה חלבית, ואם הוא במסעדה חלבית, הוא חושב למה לא נמצא בבשרית. דוגמה נוספת היא אדם שגר בדירה על הגג ומתלונן למה אינו גר בקומת קרקע, ולהפך. האדם כל הזמן מתלונן, לא משנה מה קורה, וכל הזמן מזהה את הצד השלילי במצבו.

אליעד מציין שאנשים נוטים לחשיבה שלילית כי במובן מסוים היא יותר נוחה ויותר אמיתית עבורם. הסיבה לכך היא שחשיבה חיובית היא שקר, בעוד חשיבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת. כאשר אדם רואה את חצי הכוס המלאה ומתעלם מהחצי הריק, הוא משקר לעצמו. הוא אמנם יכול להרגיש טוב זמנית, אבל הדבר דורש ממנו מאמץ מתמיד לתחזק את השקר, והוא מסתכן באכזבות קשות כאשר המציאות לא תואמת לציפיות שלו.

לעומת זאת, חשיבה שלילית קלה יותר משום שהיא אינה מצריכה שקרים משמעותיים. כאשר אדם רואה את חצי הכוס הריקה, הוא אכן רואה משהו אמיתי - המצב באמת שלילי במובן מסוים. לכן, לאדם המחפש אמת, קל יותר להיצמד לחשיבה השלילית מאשר לתחזק את השקר החיובי. חשיבה שלילית, על אף שהיא גורמת לאדם לסבל, עדיין נתפסת אצל האדם כבטוחה יותר מאחר שהיא מגינה עליו מהאכזבות שמביאה החשיבה החיובית.

איך אפשר לצאת מחשיבה שלילית מבלי לשקר לעצמך?

אליעד מדגים כיצד לעזור לאדם שחושב באופן שלילי בעזרת דוגמאות מפורטות וברורות. הוא מציין שלא מספיק לעודד את האדם לחשוב חיובי ולהכחיש את השליליות שלו. לדוגמה, הוא מתאר בחורה רזה שחושבת שהיא שמנה. אם תגיד לה שהיא רזה, היא תמשיך להתווכח ולומר שהיא שמנה, והעימות לא יפתור את הבעיה. גם כשאומרים לאדם שהוא יצליח במשהו, אם הוא באמת מפחד מכישלון, להגיד לו שהוא יצליח זה סוג של שקר. אדם שלא רוצה לשקר לעצמו יעדיף לחשוב בצורה שלילית כדי להימנע מכך.

אליעד מציע שיטה מפורטת ומדויקת לצאת מחשיבה שלילית, והיא להכיר באמת של המצב. במקום להתכחש לרע, צריך להכיר בקיומו ולהסכים איתו. לדוגמה, אם האדם חושב "אני לא אצליח במבחן", במקום לומר לו "בטח שתצליח", צריך לומר לו "אמת, יכול להיות שתיכשל, ובוא נראה למה זה רע שתיכשל". באמצעות החקירה הזאת, האדם מגלה שהמצב אינו רק רע או רק טוב, אלא יש בו צדדים שונים. המטרה של תהליך זה היא לגרום לאדם להבין שבאופן אובייקטיבי המצב יכול להיתפס כטוב או כרע באותה מידה, ואז לתת לו את אפשרות הבחירה במה להתמקד.

אליעד נותן דוגמה מפורטת נוספת של אדם שעבר עשרה טסטים ונכשל בכולם, וכעת הוא מפחד לגשת לטסט האחד עשר מחשש שייכשל שוב ולא יהיה לו כסף לעוד ניסיון. במקום לשכנע אותו...
עכשיו היו היה לפני הרבה שנים מישהו שהייתה לו בבית כוס ובכוס היו מים עד כאן הבנו אבל כמה מים היו בכוס חצי חצי והיה אחד שהוא תמיד ראה את חצי הכוס המלאה או הריקה?

ש: מלאה.

אליעד: יפה עכשיו השאלה היא מה האמת האם יותר קל לראות את חצי הכוס המלאה האם יותר קל לראות את חצי הכוס הריקה, עכשיו מה אנשים מעדיפים מתי אתה מרוצה כשאתה רואה את חצי הכוס המלאה נכון מתי אתה לא מרוצה כשאתה רואה את חצי הכוס הריקה עכשיו השאלה היא האם באמת לחשוב חיובי זה קל זה קשה למה יש אנשים שמאוד קשה להם לחשוב חיובי מאוד קשה להם זאת שאלה אחת, שאלה שנייה נגיד שיש מישהו שהוא שלילי לגמרי ואתה רוצה שהוא יתחיל לחשוב חיובי מה אתה צריך לעשות.

ואתה אומר לו "תראה חיובי למה זה למה אתה רואה את השלילי תראה את החיובי" והוא ממשיך לראות את השלילי, מה עושים איך יוצאים מהלופ הזה נגיד בחורה רזה שהיא אומרת שהיא שמנה נגיד יש כאלה תופעות, לא נתקלת בזה אף פעם לא נתקלת מספיק בבחורות.

ש: אני נתקלתי בזה מלא הן ככה והן כל זמן תופסות את זה.

אליעד: ברור אוקי בכל מקרה ואז אתה אומר לה "מה פתאום את רזה, לא אני שמנה אני שמנה את רזה את שמנה" הלאה מה האמת האם ולמה קשה לחשוב חיובי, מה אתה אומר מה אתה חושב?

ש: אני חושב שהפתרון אולי הוא אולי קודם כל חשבתי על הפתרון הוא שזה במטרות קטנות כאילו לעשות מטרות קטנות אובייקטיביות.

אליעד: מה?

ש: נגיד מישהו שהוא חושב שלילי ורוצה לחשוב חיובי.

אליעד: אנחנו רוצים שהוא יחשוב חיובי או הוא רוצה לחשוב חיובי ולא מצליח.

ש: אז רע לו בגלל שהוא חושב שלילי אז רע לו זה מובן ואנחנו רוצים שהוא יחשוב חיובי וגם הוא רוצה כי הוא רוצה להרגיש טוב אז לתת לו מטרות קטנות תעשה ככה וככה.

אליעד: הוא לא מצליח.

ש: קטנות.

אליעד: הוא לא מצליח.

ש: שהוא כן יכול להצליח.

אליעד: שהוא יכול אתה אומר בוא תמצא דברים קטנים שהוא יכול לחשוב חיובי הוא לא מצליח.

ש: שהוא אמור לעשות ולהרגיש שהוא עשה משהו חיובי כאילו דברים.

אליעד: הוא לא מצליח הוא לא מוכן להכיר במושג חיובי זה לא נתפס לו במוח המילה חיובי זה מזעזע אותו.

ש: אני לא נתקלתי בדבר כזה.

אליעד: בסדר נפגיש אותך עם האנשים האלה אבל רגע שנייה אבל מה המהות של התשובה שלך אני אומר לך שיש בן אדם שלילי נגיד כל דבר הוא רואה חסרונות הוא כל דבר מוצא למה זה רע הוא יושב במסעדה בשרית למה אני לא בחלבית חלבית למה לא בבשרית, איך אתה מוציא אותו מזה מה זה אומר פעולות קטנות מה פרקטית לעשות הוא יש לו גישה שלילית הוא יגור בגג למה אני לא גר בקרקע הוא גר בקרקע למה אני לא בגג כל דבר רואה את השלילי מה אנחנו עושים כדי לשנות לו את הסוויץ' הזה מה שלא יהיה לו הוא לא מרוצה מה אנחנו עושים, מה זה אומר פעולות קטנות מה עכשיו זה אומר פעולות קטנות.

ש: פעולות קטנות כדי.

אליעד: מה לדוגמה מה אומרים לו תעשה מה לעשות?

ש: כרגע אני לא יודע מה להגיד לך אבל.

אליעד: אתה לוגית אתה מתכוון להגיד בוא נגרום לחשוב חיובי קצת ואז מזה הוא יכול.

ש: טיפה כן.

אליעד: אתה אומר בא נראה במה הוא יכול לחשוב חיובי ודרך זה נגרום לחשוב חיובי יותר נכון.

ש: כן.

אליעד: סבבה אז קודם כל לא תמיד זה עובד לפעמים יש לך איזה גבול שאין אפשרות הוא לא מוכן לעבור לחשוב חיובי ודבר נוסף גם השאלה היא במה זה תלוי למה כל כך קשה לו לחשוב חיובי כאילו אם אנחנו רוצים להגיע לפריצת דרך ואנחנו נלך מילימטר ומילימטר לא נגיע לשום מקום השאלה מה הסיבה.

ש: אז שוב פעם צריך להיכנס שוב פעם למהות של העניין.

אליעד: אבל כשאנחנו מחפשים מה מהות העניין למה יש אנשים שקשה להם לחשוב חיובי מה אתה אומר?

ש: אני אומר שצריך למה טוב להם לחשוב שלילי.

אליעד: מעניין למה טוב להם לחשוב שלילי באמת יותר כייף לחשוב חיובי או שלילי איפה אתה מרגיש יותר בנוח בשלילי או בחיובי, מה אני שאלתי אתה אישית איפה אתה מרגיש יותר בנוח לחשוב חיובי או שלילי?

ש: שלילי וחיובי מה האמת.

אליעד: אני שאלתי מה יותר נוח לך לחשוב חיובי או שלילי?

ש: אז אני אומר לא זה ולא זאת התשובה שלי גם זה וגם זה.

אליעד: טוב אתה חוצן הלאה אנשים אחרים.

ש: גם זה וגם זה.

אליעד: למרות שזאת גם לא כל האמת פורמאלית זה נכון אבל זאת לא כל האמת, טוב איזה אינטרס יכול להיות לבן אדם לחשוב שלילי?

ש: הוא זהיר כביכול.

אליעד: זהיר.

ש: נתקל בבעיות ואז הוא אומר עדיף לי להיות תמיד על הצד השלילי.

אליעד: לא אבל זה לא רק כשהוא נתקל בבעיות זה ביומיום הוא כל הזמן מקטר יש בן אדם שהוא יום אחד מקטר "אני מרגיש רע, למה אתה מרגיש רע? כי אני מרגיש שאני עובד מאוד קשה ולא נותנים לי מספיק משכורת" אוקי אחר כך למחרת "אני מרגיש מאוד רע בעבודה, למה אתה מרגיש רע? כי אני מרגיש אני מנצל אותם אני בכלל לא עובד ונותנים לי יותר מדי משכורת" על אותו יום עבודה על אותו סיפור "אני מרגיש" כל דבר רואה את ההפך כל דבר חסרונות מה שלא חסרונות, תגיד לו אני אוהב אותך הוא יגיד זה רע תגיד לו אני שונא אותך זה רע רק חסרונות.

ש: אז כדי לא להתאכזב כדי לא ליפול בפח הוא אומר תמיד את השלילי.

אליעד: אתה בטוח שהצוואר בקבוק שלנו זה כי הוא מפחד להתאכזב אז הוא אומר "טוב אני בשביל לא להתאכזב אני תמיד אראה את הרע ואז אני לא אתאכזב" יכול להיות אבל זאת האמת זאת הסיבה היחידה בן אדם אומר "אני לא רוצה להתאכזב אז בא נראה את השלילי ואז אני לא אתאכזב" אבל מה הוא עשה אבל תראה כמה אתה מאוכזב.

ש: אולי הוא רוצה שיעודדו אותו אז הוא רואה את השלילי כדי שלא יהיה.

אליעד: לא אבל כל מה שאתה מעודד אותו הוא עוד יותר נגדך, אחד אמר למישהו "תקשיב אני מבקש שלא תיפגע ממני אני לא רוצה לפגוע מה שאני אומר לך אתה צריך לדעת שאני לא מתכוון לפגוע בך" אז הוא נפגע ממנו אמר "מה אתה רוצה להגיד לי שאני לא מבין אותך נכון שעכשיו אסור לי לחשוב שאתה מנסה לפגוע בי מה אתה פוגע בי".

ש: טוב זה סוג של ביקורתיות גם אם היא חיובית וגם אם היא שלילית זה סוג של בן אדם שהוא כל הזמן מסתכל על כל דבר תמיד בצורה חיצונית כאילו מסתכל איך נגיד אתה אומר בעבודה "אז אני סתם מקבל משכורת".

אליעד: או פחות מדי או יותר מדי כן.

ש: כן מסתכל צריך לשנות את זווית הראיה שלו.

אליעד: כן השאלה איך.

ש: השאלה איך אז פה טמון הקטע.

אליעד: אז מה אני הסברתי אני הסברתי שני דברים בן אדם חושב משהו או כי זה עושה לו יותר טוב או כי הוא חושב שזאת האמת נכון עד כאן זה נכון עכשיו האם חשיבה שלילית עושה לך יותר טוב או לא על פניו לא, נכון עכשיו אבל חשיבה שלילית עושה לבן אדם טוב והרבה יותר נוח לחשוב שימו לב זה לא מדויק בא נגיד את זה ככה במובנים מסוימים לבן אדם יותר נוח לחשוב חשיבה שלילית ולא חיובית למה כי חשיבה שלילית יש בה אמת שאין אותה בחשיבה החיובית, אוקי חשיבה שלילית יש בה אמת שאין אותה בחשיבה החיובית חשיבה חיובית היא שקר.

כשבן אדם הוא יש לו חצי כוס מלאה חצי כוס ריקה והוא אומר חצי הכוס היא מלאה הוא משקר עכשיו לשקר זה קשה זה אומנם מגניב שאתה רואה את חצי הכוס המלאה אתה אומר "איזה כייף לי שיש לי חצי כוס מלאה הכוס מלאה בא נראה את הטוב אבל זה מאמץ אני צריך כל הזמן לתחזק את זה, טוב אסור לי לראות את הכוס הריקה בא נראה את הכוס המלאה רק את החצי המלא" אתה כל הזמן צריך לשקר לעצמך זה קשה לשקר רגשית זה קשה, בן אדם שחשוב לו מה האמת שהוא לא רוצה להרגיש נוכל שהוא לא רוצה לרמות את עצמו קשה לו לתחזק את החשיבה החיובית כי החשיבה החיובית היא שקר.

ש: גם חשיבה שלילית היא שקר.

אליעד: באמת?

ש: כן.

אליעד: סבבה עכשיו בא נתקדם בעלילה אז בקיצור חשיבה חיובית היא שקר האם זה אומר שחשיבה שלילית היא לא שקר לא אבל זה לא נושא השיחה עכשיו עכשיו נושא השיחה למה חשיבה חיובית היא שקר, עכשיו ברגע שהבן אדם מבחינתו יש לו שתי אלטרנטיבות או לראות את חצי הכוס הריקה או את חצי הכוס המלאה אז לפעמים הוא אומר "תראה יותר נוח לי מנטלית לא לשקר" כאילו אומרים זה או זה או זה אתה צריך לבחור את אחד השקרים אז הוא אומר "עזוב בא נראה את השלילי" למה כי לחשוב חיובי זה המון מאמץ המון מאמץ אתה צריך כל הזמן לחשוב שאתה טוב לחשוב שאתה בסדר להאמין בעצמך לאהוב את עצמך זה קשה הוא אין לו כוח לזה אז הוא אומר "עזוב לא נכון הנה זה שלילי וזה שלילי" כי זה יותר קל כי אתה לא צריך לשקר.

אוקי ולכן אם אנחנו רוצים לעזור לבן אדם לצאת מהחשיבה השלילית, עכשיו זאת אומרת שהיתרון של החשיבה השלילית היתרון הוא שהוא לא משקר אותך כמו החשיבה החיובית הוא משקר אותך במובנים אחרים אבל השקר של החשיבה אין בו, עכשיו אם בן אדם חושב חיובי ושהוא משקר שהכל טוב אז זה גם לדוגמה יכול ליצור לו אכזבות כי אתה משקר את עצמך שהמצב טוב יותר ממה שהוא באמת ואז אתה יכול להתאכזב, זאת אומרת שהחשיבה השלילית מגנה עליך משקרים שנמצאים בחשיבה החיובית תאמין בעצמך תאהב את עצמך תראה כמה אתה טוב זה שקרים.

ולכן אם אנחנו רוצים לעזור לבן אדם לצאת מהחשיבה השלילית אנחנו צריכים להסכים איתו שכל מה שהוא חושב זה נכון אבל יש גם צד חיובי עכשיו תבחר מה בא לך, נגיד שמישהו אומר "תקשיב החיים דפוקים, נכון הם דפוקים למה אתה אומר שהם דפוקים יפה אני חושב שהם עוד יותר דפוקים בוא אני אספר לך למה, יפה אתה יודע אבל מה האמת האמת היא שהם לא רק דפוקים בוא אני אראה לך שיש עוד צדדים בא נבדוק מה האמת מה שיצא יצא" אם אתה תבוא למישהו שחושב חשיבה שלילית ואתה תגיד לו "בוא תחשוב חיובי "לא נכון זה אל תגיד לי לא נכון" נגיד בחורה "לא נכון אני שמנה לא נכון, אני לא אצליח אני לא זה אני לא טוב ואני לא טוב".

למה כי מה אתה אומר לו "מה פתאום למה אתה חושב ככה תראה אתה תצליח אתה יכול אתה זה" אבל כשאתה אומר למישהו "תאמין בעצמך אתה יכול" מה אתה בעצם אומר לו אתה אומר לו תשקר כי הוא גם לא יכול כי יש גם עוד אפשרות שהוא יכשל, כשאתה אומר לו "בשביל מה אתה מפחד תראה שאתה יכול" אתה בעצם משקר לו כי "מה עם האפשרות שאני אכשל מה עם זה זה לא קיים רק אני אצליח מה אין אפשרות שאני אכשל" אז הוא כדי לא לשקר אז הוא אומר "עזוב לא נכון אתה משקר" אז הוא משקר לצד השני אומר "אני אכשל".

אוקי ולכן הדרך הכי טובה לצאת מהחשיבה השלילית זה פשוט להגיד "אוקי תקשיב אני לא אכפת לי אם יהיה לך טוב או רע בא נראה מה האמת מה אתה חושב אתה חושב שאתה כישלון, אוקי בא נראה מה האמת למה אתה חושב שאתה כישלון? כי ככה וככה, בא נראה האם באמת אתה ככה וככה" ואז בהתחלה הוא יגיד כן ואז תגיד לו "לא לא נכון" לא אז לא תגיד "לא אתה לא כישלון ולא הצלחה בא נראה מה האמת", עכשיו אם בן אדם מתחיל את החיים מנקודה שהוא יכול לראות שהוא גם כישלון וגם הצלחה "יפה עכשיו ראית שאתה יכול להיות שאתה גם כישלון וגם הצלחה באותה מידה ראית שאתה יכול לבחור".

עכשיו כמובן שיש פה איזה תהליך שמסבירים לו שהוא בוחר מה לחשוב פה ושם ושם ופה אבל המהות היא שהדרך לצאת מחשיבה שלילית היא על ידי שאנחנו לא משקרים על ידי שאנחנו רואים את האמת והאמת היא שזה גם הכוס חצי ריקה היא ריקה ברמה מסוימת "עכשיו מה בא לך עכשיו נכון שראית שהיא חצי מלאה וחצי ריקה יפה, עכשיו יש לך בחירה מה אתה רוצה מה בא לך עכשיו תבחר עכשיו יש לך בחירה", עכשיו אנשים הרבה פעמים חושבים חיובי יותר מדי משקרים את עצמם נפגעו ואז הם הולכים לשלילי בן אדם נגיד עזר לאחרים ואמר "אני אעזור להם ואני אהיה טוב לאחרים והם יהיו טובים כלפי" והאמין בזה ולא לקח בחשבון שיכול שיהיה טוב לאחרים וידפקו ואז הוא נדפק ואז הוא אומר "סבבה מעכשיו אני אלך הכל הפוך אני אהיה רע לאנשים".

לדוגמה למה כי הוא מפחד ליפול למלכדות החיובית החיוביות זה מלכודת אם בן אדם רואה דברים בצורה חיובית הוא במלכודת לכן הדרך, אתם רוצים נגיד להביא דוגמה נגיד בן אדם יש לו חשיבה שלילית והוא חושב שהוא לא יצליח במבחן "מה הבעיה שלך? אני לא אצליח אני כישלון אני לא אעבור את המבחן" עכשיו אם אנחנו נגיד לו "מה פתאום אתה תצליח...
למה חשיבה חיובית לעזור בצורה אובייקטיבית לא רוצה לפגוע רוצה לדעת את האמת להסכים לא מצליח לחשוב חיובי האם חשיבה חיובית חשיבה חיובית עצמאים להשתחרר מהפחדים איך לחשוב איך לחשוב חיובי איך לראות איך לראות את הטוב אני לא מצליח אני לא מצליח לראות את הטוב הצלחה חושב שלילי חיוביות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה שלילית טוב לחשוב שלילי לא מצליח לחשוב חיובי לחשוב לחשוב חיובי לחשוב שלילי למה אני לא מצליח למה אני לא מצליח לראות את הטוב למה טוב לחשוב שלילי למה קל לחשוב שלילי למה קשה למה קשה לחשוב חיובי לראות לראות את הטוב מה טוב בחשיבה שלילית מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מצליח לחשוב קושי קשה לחשוב קשה לחשוב חיובי קשיים רואה רק את הרע שלילי שליליות
קורונה ומצבי קיצון, להיצמד לאמת במצבי קיצון, הפתרון הטוב ביותר במצבי קיצון, איך לדעת האם משהו באמת טוב? אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, אמונות תפלות, איך לפתור כל בעיה? איך להתמודד עם כל משבר? מה זה להיצמד לאמת? בדיקת איכות
קורונה ומצבי קיצון, להיצמד לאמת במצבי קיצון, הפתרון הטוב ביותר במצבי קיצון, איך לדעת האם משהו באמת טוב? אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, אמונות תפלות, איך לפתור כל בעיה? איך להתמודד עם כל משבר? מה זה להיצמד לאמת? בדיקת איכות
... ואמונה באשר היא. הוא מסביר שכדי לבדוק תפיסות, תמיד יש לבצע בדיקה במצב קיצון. למשל: אם מישהו אומר לך תאמין בעצמך וזה יעבוד, תבדוק אם במצב הקיצון הקשה ביותר, זה עדיין יעבוד. אם מישהו אומר לך תראה את החיובי וזה יעבוד, תבדוק אם באמת תמיד, בכל מצב קיצון, זה נכון. מהו הפתרון הטוב ביותר למצבי קיצון לפי אליעד כהן? ...
ניסים - מהם ניסים? למי מתרחשים ניסים? איך לראות ולעשות ניסים?
... - מהם ניסים? למי מתרחשים ניסים? איך לראות ולעשות ניסים? מהו נס? נס = אירוע שהאדם חושב שאין שום סיבה הגיונית לכך שהאירוע יארע. אם האדם מוצא סיבה הגיונית לכך שהאירוע התרחש, הרי שהוא אינו נס. יותר ...
אתגרים / יצירתיות / אומץ - כיצד לראות אתגרים כהזדמנות להצלחה?
... יצירתיות אומץ - כיצד לראות אתגרים כהזדמנות להצלחה? אתגרים. אתגר = קושי שאיתו מתמודד האדם. אתגרים ...
התמונה המלאה - מהי התמונה המלאה? איך לראות את התמונה המלאה?
... המלאה - מהי התמונה המלאה? איך לראות את התמונה המלאה? אמת. ביטחון עצמי. ידיעות. על האדם לזכור כי אין שום דבר במציאות שאינו קשור בצורה מלאה לכל שאר הדברים שבמציאות. כל הדברים כולם קיימים בתוך אותה המציאות ...
התמונה המלאה / שני הצדדים של המטבע - איך לראות את כל התמונה המלאה?
... המלאה שני הצדדים של המטבע - איך לראות את כל התמונה המלאה? החיים הם כמו פאזל. המציאות גם היא כמו פאזל. כל דבר מורכב מהרבה ... מאשר כל התמונה. אך כרגע אנחנו לא עוסקים במה טוב יותר, האם כל התמונה או חלק ממנה. אך אנחנו כן עוסקים, באיך לראות את התמונה המלאה. המציאות היא גדולה, מאוד גדולה. לא בהכרח שאפשר לראות את כל התמונה ...
הסוד של רצון אין סופי - איך *לראות* את התמונה המלאה? איך להבין את *כל* המציאות?
... של רצון אין סופי - איך לראות את התמונה המלאה? איך להבין את כל המציאות? כפי שכבר ביארתי, מי שרוצה להיות מאושר עליו בראש ובראשונה להבין את עצמו ואת המציאות שבה הוא חי בשלמות. ... שמגבילות את האדם להבין את כל המציאות. אבל כפי שכבר ביארתי, לכל בעיה בעולם יש פתרון ולכל שאלה יש תשובה. ויש גם דרך איך לראות את התמונה המלאה, ואיך האדם יכול להגיע אל האמת האובייקטיבית של המציאות, ואיך האדם יכול לתפוס במחשבתו את הסיבה הראשונה ואת המהות ואת השכל של ... מלבד לפצח את הסוד של מהי הסיבה הראשונה, הרי שעדיין אין לאדם את כלי הקיבול איך לגלות את הסיבה הראשונה של כל הסיבות ואיך לראות את התמונה המלאה. ולראות את התמונה המלאה, פירושו לראות את האמת האובייקטיבית של המציאות. והתנאי היחיד לגלות את האמת המוחלטת והמושלמת של המציאות, ... שכל חדש שגורם לו להבין את המציאות ולקבל תשובות לכל השאלות שיש לו. ונסכם: הסוד של הדרך איך לפצח את הסוד של המציאות ואיך לראות את כל התמונה המלאה בשלמות, הוא הרצון האין סופי. כי מי שירצה באמת את כל האמת ואך ורק את האמת להבין את הסיבה הראשונה של המציאות, ולהבין את המהות של ...
תכליתיות, פרקטיות, מיקוד במטרה, מה באמת אתה רוצה? איך לראות את אלוהים?
תכליתיות, פרקטיות, מיקוד במטרה, מה באמת אתה רוצה? איך לראות את אלוהים?
... פרקטיות, מיקוד במטרה, מה באמת אתה רוצה? איך לראות את אלוהים? איך ניתן לראות את אלוהים בצורה תכליתית ופרקטית? אליעד כהן מדבר על ... שמאחורי פעולותיו ורצונותיו, כדי להגיע להבנה העמוקה ביותר של המציאות ולראות את אלוהים - שזה לחוות את המציאות בצורה שלמה, מאושרת ומוחלטת לחלוטין. איך לראות את אלוהים? מהי תכלית החיים? איך לחקור את הרצונות הפנימיים? מי ברא את אלוהים? מה ...
יקומים מקבילים - כיצד לראות את מה שאינך רואה? כיצד לעבור ליקום מקביל?
... מקבילים - כיצד לראות את מה שאינך רואה? כיצד לעבור ליקום מקביל? מי שרוצה לראות את מה שהוא אינו רואה, כגון, מי ...
אפשר לראות את אלוהים, הכל יחסי, איך לראות את אלוהים, חשיבה אובייקטיבית, חשיבה סובייקטיבית, מחויב או אפשרי, חיפוש האמת, סובייקטיביות, אובייקטיביות, להטיל ספק בחושים, הטלת ספק, שכל על אנושי
אפשר לראות את אלוהים, הכל יחסי, איך לראות את אלוהים, חשיבה אובייקטיבית, חשיבה סובייקטיבית, מחויב או אפשרי, חיפוש האמת, סובייקטיביות, אובייקטיביות, להטיל ספק בחושים, הטלת ספק, שכל על אנושי
... לראות את אלוהים, הכל יחסי, איך לראות את אלוהים, חשיבה אובייקטיבית, חשיבה סובייקטיבית, מחויב או אפשרי, חיפוש האמת, סובייקטיביות, אובייקטיביות, להטיל ספק בחושים, הטלת ספק, שכל על אנושי האם אפשר לראות את אלוהים? אליעד כהן מסביר ... ויראה בפועל את הכוח הראשוני, את אלוהים. איך לראות את אלוהים? מחויב או אפשרי? הטלת ספק בחושים חשיבה אובייקטיבית מול סובייקטיבית מה זה שכל על - אנושי? האם אפשר לראות שיש ואין בו זמנית? ...
איך לנתח תהליכים? איך לפתח את החשיבה? איך להבין את המציאות? איך להבין את עצמך? איך למצוא את השכל שיש בכל דבר? איך למצוא את מחויב המציאות? איך לראות את אלוהים? סוד המציאות
איך לנתח תהליכים? איך לפתח את החשיבה? איך להבין את המציאות? איך להבין את עצמך? איך למצוא את השכל שיש בכל דבר? איך למצוא את מחויב המציאות? איך לראות את אלוהים? סוד המציאות
... לנתח תהליכים? איך לפתח את החשיבה? איך להבין את המציאות? איך להבין את עצמך? איך למצוא את השכל שיש בכל דבר? איך למצוא את מחויב המציאות? איך לראות את אלוהים? סוד המציאות איך ניתוח תהליכים מסייע בהבנת המציאות? הבנת המציאות מתחילה בזיהוי ההבחנה בין מה שמחויב לבין מה שאפשרי. מחויב הוא אמת ... האם אני מבין נכון את מה שנאמר לי? האם רע לי מזה באופן סובייקטיבי? זה מאפשר לאדם לפרק סיטואציות בצורה אובייקטיבית, מבלי להיתפס ברגשות שליליים באופן מיידי, ובכך להתמודד בצורה נבונה יותר עם המציאות. מהו מחויב המציאות? במסגרת החיפוש אחרי מחויב המציאות, יש לשאול את עצמך מהו הדבר ... תמידי, הוא יוכל להבין את המציאות בצורה בהירה יותר ויתפוס את ההשתלשלות שלה מהבסיס ועד לפרטים הקטנים. איך להבין את המציאות? איך לפתח חשיבה ביקורתית? איך להתמודד עם סבל רגשי? איך לנהל מחשבות ולשלוט בתודעה? איך לזהות אמונות מגבילות? איך להגיע לאמת מוחלטת? איך ניתן לנתח תהליכים ולפתח את החשיבה? ניתוח תהליכים מתחיל בזיהוי ההבחנה בין מה שמחויב לבין מה שאפשרי. מחויב הוא אמת אובייקטיבית, ואפשרי הוא מידע שסובייקטיבית נראה נכון, אך ניתן ... את דבריו, וייתכן שרע לי מזה. באמצעות ניתוח זה, ניתן לפרק סיטואציות ולראות אותן בצורה אובייקטיבית יותר, בלי להיקלע אוטומטית לרגשות השליליים שהן עשויות לעורר. כיצד ניתן למצוא את מחויב המציאות? רבי נחמן דיבר על הצורך למצוא את מחויב המציאות. כלומר, יש לבדוק תמיד מהו הדבר הוודאי ... - כלומר, את האחדות המוחלטת שממנה נובעים כל הדברים. זו הדרך לראות את אלוהים ולהבין את סוד המציאות. איך להבין את המציאות? איך לפתח חשיבה ביקורתית? איך להתמודד עם סבל רגשי? איך לנהל מחשבות ולשלוט בתודעה? איך לזהות אמונות מגבילות? איך להגיע לאמת מוחלטת? אליעד: אני רוצה להביא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תראה את החיובי, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תראה את החיובי, איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לקריירה, מטפל טוב, ייעוץ פילוסופי בתחום תראה את החיובי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5781 שניות - עכשיו 20_06_2025 השעה 21:17:19 - wesi1