אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושת... ✔האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
מה גורם לאנשים לחשוב שיש להם פיצול אישיות?

אליעד כהן מסביר בהרחבה ובאופן מפורט את התופעה הנקראת "פיצול אישיות" ואת הסיבות האפשריות שבגללן אנשים חושבים שהם סובלים מפיצול אישיות. אדם הסבור שיש לו פיצול אישיות עשוי להבחין בכך שכאשר מתרחשת סיטואציה מסוימת הוא מגיב פעם אחת בדרך מסוימת, ובסיטואציה זהה הוא מגיב אחרת לגמרי. הדבר מבלבל אותו כי הוא לא מבין למה הוא מגיב בשתי דרכים שונות לאותו מצב בדיוק. כאשר אין לו הסבר הגיוני לשינוי ההתנהגות שלו, הוא עלול לחשוב שיש בתוכו אישיות אחרת ש"מופעלת" במצבים שונים, ולכן הוא מגדיר את עצמו כבעל פיצול אישיות.

האם מצבי רוח משתנים מעידים על פיצול אישיות?

אליעד מסביר שגם אדם שחש בבוקר שמח ובערב עצוב, ואינו מבין את הסיבה לכך, יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות. הוא תופס את עצמו כישות אחת שיש בתוכה שני אנשים נפרדים: האחד שמח, והשני עצוב. התחושה של חוסר ההיגיון וההבנה למה הוא מתנהג באופן שונה בזמנים שונים יוצרת אצלו תחושה כאילו יש בו שני בני אדם נפרדים, שלפעמים הוא בטוח בעצמו ולפעמים חסר ביטחון. לפי אליעד, הפתרון לכך הוא לנסות להבין את הסיבה האמיתית שמובילה לכל מצב רוח. כאשר מבינים את ההיגיון מאחורי כל תגובה, מגלים כי לא מדובר באמת בשתי אישיויות שונות אלא בצדדים שונים של אותה אישיות אחת. כדוגמה לכך אליעד מביא את הדימוי של קובייה: פעם יוצא מספר אחד, פעם שתיים, אבל זוהי תמיד אותה קובייה עם היבטים שונים, ולא שתי קוביות שונות.

למה שחקן לא סובל מפיצול אישיות?

דוגמה נוספת המובאת בהרצאה היא של שחקן קולנוע. השחקן יכול לגלם מגוון דמויות אך אינו חושב שיש לו פיצול אישיות, כי הוא מודע לכך שזאת רק דמות שהוא מגלם. הוא מבין את ההיגיון שמאחורי המעשים שלו ומודע לכך שמדובר רק במשחק תפקידים ולא במצב אמיתי. לעומת זאת, אדם שאינו מבין את ההיגיון מאחורי השינוי בהתנהגותו עלול לחשוב בטעות שיש לו פיצול אישיות.

האם דחיית חלקים בעצמי יכולה להוביל לתחושת פיצול אישיות?

מצב נוסף שבו אדם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות הוא כאשר יש בו התנהגויות או מאפיינים שאינם רצויים לו והוא לא רוצה להכיר בכך שהן חלק ממנו. הוא יעדיף לחשוב שמדובר באישיות אחרת שחיה בתוכו, על מנת שלא יאלץ להודות בכך שיש בו צדדים שאינו אוהב. כך הוא יוצר בתוכו פיצול מדומה שמטרתו להתרחק מההכרה בחלקים פחות נעימים של עצמו.

איך טראומה והדחקה משפיעות על תחושת פיצול האישיות?

דוגמה נוספת היא מצב שבו אדם מדחיק אירוע טראומטי, כגון מקרה של אונס, או פחד עמוק ממוות. אדם כזה יכול לחוות מצבי ניתוק (דה - פרסונליזציה), בהם הוא מרגיש שהמוח "בורח" ממנו למקומות אחרים, ואז כאשר הוא חוזר למודעות הוא מרגיש שהיה מנותק מעצמו. הוא עלול לחשוב שבזמן הניתוק אישיות אחרת השתלטה עליו. אליעד מסביר שהדבר מתרחש כאשר האדם מדחיק דברים מאוד קשים ואינו מוכן להכיר בהם במודע, ואז נוצר רושם כאילו קיימות שתי אישיויות.

האם יש באמת פיצול אישיות בעולם?

אליעד כהן טוען שאין באמת פיצול אישיות במובן המוחלט, שבו יש שתי ישויות שאין שום קשר ביניהן. לדעתו, תמיד ישנו גורם מחבר בין כל האישיויות השונות שהאדם חווה, והתחושה של פיצול נוצרת כאשר האדם אינו מסוגל להבין את הקשר הזה. אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם לאדם יש סימן על הרגל, כל אחת מהאישיויות השונות תדע שזה הגוף שלה ותזהה את הסימן, מה שמוכיח שיש רצף תודעתי כלשהו...
עכשיו האם שמעתם על מושג שנקרא פיצול אישיות שמעתם אתה שמעת?

ש: בטח.

אליעד: מה שמעת בנושא?

ש: שמעתי בנושא זה שאצל אנשים מסוימים לא משנה יש להם כאילו שתי אישיות פעם אחת הוא מתנהג בצורה הזאתי ופעם אחת הוא מתנהג בצורה אחרת.

אליעד: יפה הלאה עכשיו השאלה היא בן אדם שחושב שיש לו פיצול אישיויות, אוקי יש אנשים שיש להם "פיצול אישיות" עכשיו בא נדבר על אנשים שחושבים שיש להם פיצול אישיות מה זאת אומרת חושבים שהם חושבים על עצמם נגיד שבן אדם מתקשר שלום אני חושב שיש לי פיצול אישיות.

ש: מה זה פיצול אישיות איך אתה מגדיר פיצול אישיות.

אליעד: אז הנה עכשיו דיברנו בן אדם שיש בתוכו כמה אישיויות אישיות כזאת אישיות כזאת.

ש: אבל הוא זוכר כשהוא באישיות הזאת הוא זוכר שהוא גם כזאת?

אליעד: פעם כן פעם לא לא משנה עכשיו מה שאני חותר לשאלה אחרת אני לא חותר להבין מה זה פיצול אישיות אני חותר להבין מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות זאת השאלה, בא בן אדם אומר שלום רע לי מה רע לך תקשיב אני מרגיש שאני סובל מפיצול אישיות מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות ואיך נדע האם באמת יש לו פיצול אישיות או לא. כן מה אתה אומר?

ש: אני חושב שהוא יחשוב את זה מכיוון שיש לו איזושהי התנהגות מסוימת כאשר קוראת איזו סיטואציה מסוימת ויש לו התנהגות אחרת כאשר קוראת אותה סיטואציה.

אליעד: רגע נכון אז קודם כל תשובה ראשונה שאמרת אמרת נניח שבן אדם קוראת לו סיטואציה אוקי והוא מתנהל בצורה אחת ופתאום הוא מתנהל זה יכול לגרום לו לחשוב שיש לו פיצול אישיות נכון, יפה אבל מה האמת זה נכון מה שאמרת עכשיו או לא במה זה עוד תלוי תתרכז במה זה תלוי אם בן אדם יש לו סיטואציה והוא מגיב בצורה אחת ואחר כך יש לו את אותה הסיטואציה בדיוק והוא מגיב בצורה אחרת האם בן אדם כזה יחשוב שיש לו פיצול אישיות או לא במה זה תלוי בהנחה שהוא מכיר את המושג פיצול אישיות במה זה תלוי זה תלוי גם אם הוא מבין את הסיבה למה הוא פעל ככה.

ש: את הסיבה ש...?

אליעד: למה הוא הגיב אחרת אם יש לו שתי סיטואציות דומות וזהות לחלוטין והוא מגיב שונה והוא מבין למה הוא הגיב שונה הוא לא יחשוב שיש לו פיצול אישיות אבל אם בן אדם.

ש: אם על פי ההיגיון אז הוא יחשוב שיש לו פיצול אישיות.

אליעד: בדיוק עכשיו בא נחדד יותר מזה מספיק שבן אדם בבוקר הוא שמח ובערב הוא עצוב והוא לא מבין למה הוא גם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות יגיד יש בתוכי שני בני אדם אחד שמח אחד עצוב כי הוא לא מבין את ההיגיון הוא לא מבין למה אני בבוקר שמח למה אני בערב עצוב הוא לא מבין הוא אומר כנראה אני סובל מפיצול אישיות, זאת אומרת הוא חווה בתוכו יש בתוכו דמות אחת שמשקיפה החוצה והיא רואה רגע יש בתוכי גם ישות שמחה וגם אישיות עצובה אני לפעמים בטוח בעצמי ולפעמים אני חסר ביטחון מה קורה יש לי פיצול אישיות הוא כאילו מזהה את עצמו במאפייני אישיות שונים. אוקי יפה הלאה מה עוד יכול להיות נגיד שיגרום לבן אדם להרגיש שיש לו פיצול אישיות אז נתנו תשובה אחת איזה עוד דברים, רגע עכשיו בא נחזור שנייה אחת אחורה ואם בן אדם חושב שיש לו פיצול אישיות מהסיבה הקודמת אז מה יהיה הפתרון בא נבדוק למה אתה מתנהג איך שאתה מתנהג בא נבדוק למה אתה עצוב ולמה אתה שמח נבין את ההיגיון של זה ואז נבין שזאת אישיות אחת זה לא שיש בתוכך שתי ישויות יש ישות אחת ויש היגיון בזה למה זה ככה.

נגיד שאתה זורק קובייה פעם יוצא אחד פעם שתיים פעם שלוש זה לא פיצול אישיות זאת אותה קובייה יש לה היבט כזה היבט כזה והיבט כזה זאת לא אישיות אחרת זאת אותה אישיות רק צדדים שונים שלך, הרבה פעמים בן אדם חושב שהוא משהו מסוים הוא אומר אני אישיות שמחה אני אישיות x ופתאום הוא מגלה שיש בתוכו צדדים אחרים ואז הוא אומר אני יש לי פיצול אישיות זה לא פיצול אישיות יש בתוכך עוד צדדים ואתה עכשיו מגלה אותם. אוקי הלאה עכשיו איזה עוד דברים יכולים לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: שמישהו אומר לו את זה.

אליעד: בהנחה שאף אחד לא אמר לו את זה.

ש: נניח שחקן קולנוע.

אליעד: כן.

ש: משחק תפקידים עכשיו אם הוא מזדהה עם הדמויות שלו שהוא משחק.

אליעד: מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות תשובה ש...?

ש: הוא מזדהה כל פעם עם דמות אחרת.

אליעד: אבל הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא לא באמת.

ש: אז אם ניקח שהוא לא יודע שהוא שחקן.

אליעד: אז לא הבנתי אז זה מה שאמרנו קודם.

ש: הוא קם בבוקר הוא מזדהה עם הדמות הזאת והוא.

אליעד: אבל זאת התשובה של מה שאמרנו לפני רגע אמרנו שאם לפני רגע הוא פתאום מזדהה עם זה פתאום עם זה ופתאום עם זה והוא לא מבין את ההיגיון של זה זאת אומרת הנה שחקן למה שחקן לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של ההתנהגות שלו הוא אומר רגע אני שחקן עכשיו אני נכנס לדמות לכן אני כועס לכן אני בוכה הוא לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של הדמות של עצמו, יפה אז הבאת דוגמה טובה למה בן אדם שהוא מבין את ההיגיון ואז הוא לא חושב אבל מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות איזה עוד דבר?

ש: הוא חושב שזה רע חלק מהאישיויות שלו יכול להיות שזה יכול לגרום לו.

אליעד: שמה?

ש: שהוא חושב שזה רע.

אליעד: אז בואי ניקח את מה שאמרת ונפתח את זה נגיד בן אדם שיש לו התנהגויות מסוימות שהוא לא אוהב את ההתנהגויות של עצמו הוא שונא אותן ואז לא נעים לו להכיר שיש בתוכו לאו דווקא סתירה זה לא אומר דווקא שהוא פתאום פה והוא פתאום הפוך יש לו צדדים מסוימים באישיות שלא בא לו להגיד אני כזה אז בגלל שלא בא לו להגיד אני כזה אז הוא יעדיף לחשוב שהוא סובל מפיצול אישיות כי הוא יעדיף להמציא איזו אישיות אחרת ולהגיד זה שיש לי מאפייני אישיות מסוימים זה בגלל האישיות האחרת, אוקי זה לדוגמה גם יכול להיות הלאה מה עוד יכול להיות איזה עוד דבר יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: נניח שבן אדם נמצא במצוקה וכדי לברוח מהמצוקה הזאת הוא משנה את הדמות שלו הוא משחק פעם לא יודע בתור אמא פעם בתור אבא משהו כזה.

אליעד: מה גרם לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות אז אני אגלה לכם עוד פרספקטיבה בן אדם שמדחיק דברים.

ש: יש לי עוד רעיון.

אליעד: תני רעיון.

ש: עוד סיבה למשל אדם שמחליט אני מחר בבוקר הולך סתם לדוגמה לעשות איזשהו משהו שאני מתכנן הרבה זמן משהו שקשה לי לעשות אותו ואז למחרת הוא קם הוא אומר מה פתאום אני אמרתי דבר כזה אני לא, כאילו זה בא מתוך קושי של משהו.

ש: רגע שנייה מה שאמרת זה נכון אבל זה כמו התשובה הראשונה יש לו דעה אחר כך יש לו דעה הפוכה ואז הוא אומר כנראה שיש לי פיצול אישיות אבל אז הפיצול אישיות נובע מזה שיש לו דעות מנוגדות. עכשיו תראו המהות של פיצול אישיות זה בעצם בן אדם שיש בתוכו כמה ישויות ושאחת לא יודע על השנייה עכשיו ברגע שבן אדם מזהה בתוכו משהו שהוא לא מבין את ההיגיון שלו הרבה פעמים הוא יחליט שזה פיצול אישיות, עכשיו מה זאת אומרת זאת אומרת כמו שאת אמרת אם בן אדם נגיד יש לו אישיות שעושה התנהגויות רעות והוא לא מוכן להכיר בכך שהוא עצמו הבן אדם הזה אז הוא יגיד יש לי פיצול אישיות אוקי אבל זה נכון בעוד היבט נגיד שבן אדם מדחיק משהו ואז לפעמים המוח שלו בורח לדבר שהוא מדחיק נגיד בן אדם שחווה אונס סבבה ועכשיו הוא מדחיק את זה הוא אומר לא הכל בסדר חי את החיים ומדי פעם יש לו תחושת ניתוק שכאילו המוח שלו בורח לאיפשהו.

והוא לא מבין לאיפה הוא בורח כי הוא כאילו מדחיק משהו ואז המוח בורח לדבר שהוא הדחיק אבל הוא לא בדיוק חושב על זה כי הוא לא באמת רוצה לחשוב על זה ואז כשהוא חוזר לעצמו הוא אומר רגע איפה הייתי קודם אולי יש לי פיצול אישיות כאילו אולי יש בתוכי כמה אנשים שאחד מהם הולך לכל מיני כיוונים ואני לא שולט בעצמי, הבנו סיפור של הדחקה נגיד בן אדם שיש לו פחד מהמוות ומדי כזה יש לו איזה תחושות ניתוק יש לו ניתוק הוא לא פה הוא לא יודע מה קורה איתו ואז הוא אומר רגע מה אני מרגיש שאני לא אני למה כי ברגעים של הניתוק שהמוח שלו חושב על הדבר אם הוא מדחיק ואז המוח שלו רץ חושב על הדברים שהוא מדחיק ואז הוא חושב שיש לו פיצול אישיות.

ש: השאלה אם אדם שיש לו פיצול אישיות באמת.

אליעד: ואין בן אדם בעולם שיש לו פיצול אישיות לשום בן אדם בעולם אין פיצול אישיות כל בן אדם יש לו פיצול אישיות ושום בן אדם אין לו באמת פיצול אישיות בן אדם שלא מבין למה זה קורה אומר שזה פיצול אישיות אבל אין באמת.

ש: אין כזה דבר באמת ברפואה הפסיכיאטרית?

אליעד: יש כזה.

ש: אנשים כאלה שיש להם באמת את התופעה הזאת?

אליעד: התשובה היא שיש כזה דבר ברפואה הפסיכיאטרית למה כי היא לא מבינה למה הוא ככה אם עכשיו היית רואה שחקן קולנוע ואת לא יודעת שהוא שחקן קולנוע מה היית אומרת שיש לו פיצול אישיות נכון אם עכשיו את רואה בן אדם.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו את הולכת ברחוב אוקי ופתאום את רואה בן אדם שאת מכירה את פתאום רואה אותו שאת מכירה אותו בן אדם נחמד וזה פתאום את רואה אותו צועק זה וזה היית אומרת רגע מה זה זה אותו בן אדם נכון אבל אם היו אומרים לך תקשיבי הוא באמצע צילומים של סרט אז זה הגיוני זאת אומרת אם את מבינה למה הוא מתנהג ככה אז זה הגיוני אם את לא מבינה את אומרת רגע זה פיצול אישיות, זאת אומרת שאם המדע לא מבין למה בן אדם מתנהג אחרת תגיד יש לו פיצול אישיות.

ש: אבל אולי יש דבר כזה אמיתי.

אליעד: תסביר לי מה זה אומר.

ש: שיש באמת דבר כזה וזה אקראי לגמרי ויכול להיות שכן יש לזה איזה בסיס של טראומה או משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אמרת מה עכשיו אכפת לנו מהבסיס של הטראומה לא הבנתי מה זה קשור לעניין מה יכול להיות שבאמת מה קורה.

ש: שבאמת יש לבן אדם מחלה במוח.

אליעד: אתה חושב שאם תוסיף את המילה מחלה זה יהפוך את זה ליותר אמיתי מה התופעה?

ש: שהוא מחליף אישיויות.

אליעד: מה זה אומר מחליף אישיויות?

ש: עניינים אקראיים לגמרי פתאום.

אליעד: ושאין שום קשר בין האישיויות האלה?

ש: שום קשר.

אליעד: שאין איזה דבר עמוק בפנים שתוך כדי שכל אחת מהאישיויות מודעת לשנייה?

ש: אולי במידה מסוימת יש אישיויות שמכירות ויש כאלה שלא.

אליעד: אני אתן לך דוגמה אתה בן אדם אוקי נגיד בן כמה אתה נגיד סתם זרוק מספר שלושים עשרים ושתיים בסדר, הלאה היית פעם בן עשר היית היית פעם בן שנה אוקי זה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: אוקי עכשיו בעוד דקה אתה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: זה פיצול אישיות מי אתה מי אתה באמת עכשיו יש תמיד משהו אחד שמחבר את כל האני שלך במובן מסוים האני שלך כל רגע משתנה במובן אחר יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך נכון זאת אומרת אם יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך אז זה לא פיצול אישיות, הבנת יש באליסה בארץ הפלאות שהיא מנסה להבין מי היא למה כי יש שמה דימוי שהיא אוכלת משהו והיא פתאום נהיית גדולה והיא אוכלת משהו ופתאום נהיית קטנה היא אומרת רגע אז מי אני באמת ואז השאלה היא האם אתה מי שאתה זוכר שאתה מי שאתה חושב שאתה מי זה אני האני מי זה האני הזה מי זה האני האני זה, נגיד שיש לך זיכרון התחושה של האני איך היא נוצרה מה היא צריך להיות משהו רציף שמחבר את כל האני עכשיו אם זה לא רציף אז אם אתה מוטרד ממה שיהיה לך מחר אתה לא אכפת לך אתה לא מוטרד מעצמך אתה מוטרד ממישהו אחר בכלל.

ש: שנייה אני לא יודע מה זה הדבר שמחבר אבל בוא נקרא לזה x כלשהו שמחבר את תחושת האני שלי.

אליעד: נקרא לזה x כלשהו.

ש: אבל אולי במחלת נפש הזאת של הפיצול אישיות יש לה בעיה עם אותו משתנה שאני לא יודע מה הוא כרגע אבל זה לא משנה כי אולי הדמויות לא מכירות אחת את השנייה אבל כל דמות כן יש לה חיבור שלה בין עצמה כשהיא מופיעה היא יודעת מי היא ומי היא הייתה יש לה איזה סיפור מסגרת תמיד אותה דמות.

אליעד: בוא ניתן דוגמה ספציפית כן היא חושבת שהיא בת תשע אוקי ונשאל אותה מה עשית בגיל שמונה.

ש: כן יש לה סיפור מסוים.

אליעד: יש לה סיפור אחר יש לה סיפור מגיל אפס עד גיל תשע סיפור אחד זה לא יכול להיות לוגית אבל אתה תבין שזה לא יכול להיות.

ש: למה לא?

אליעד: כי מה האמת אתה יכול לספר סיפור תראה לשקר אפשר עד רמה מסוימת נגיד בן אדם עכשיו הוא בן שלושים בסדר עכשיו אתה אומר לו אוקי איך הגעת לכאן ואז הוא מביא לך עשרה סיפורים מה קרה לו מגיל אפס עד גיל שלושים זה יכול להיות כזה דבר יכול להיות כזה דבר נכון אבל אם אני אכנס איתו לרזולוציות יותר עמוקות של הסיפורים ואני אגיד לו טוב תמלא לי עכשיו שנה שלמה בסיפור תמלא לי עכשיו כאילו קטעים יותר גדולים אי אפשר במקביל למלא בסוף משהו אחד הסיפורים האלה יפול.

ש: נכון.

אליעד: אז זה סיפור זה שקר זה לא שבתוך תוכו הוא דמויות שונות.

ש: אבל אולי באותה נקודה אתה נוגע באותה מחלה שהמוח שלו fragmented ואז פתאום יוצאת אישיות אחרת ואתה בכלל לא יכול להיכנס עם הבן אדם באופן כללי לבירור של האישיויות האלה כי יכול להיות משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אתה אומר.

ש: אני אומר שאי אפשר לשלול שיש באמת כזה דבר.

אליעד: עכשיו בן אדם יש לו רגל נכון אתה לוקח טוש עושה לו קשקוש צובט אותו עושה לו סימן על הרגל הלאה עכשיו הוא מחליף ישות אני אומר לו מאיפה הגיע הסימן הוא אומר לי לא יודע?

ש: כן.

אליעד: עכשיו בא נעשה בדיקה עכשיו בן אדם אף פעם לא ראה אש מה הוא לא ראה אף פעם?

ש: אש.

אליעד: עכשיו שנייה ניגע בו עם אש יכאב לו אוקי הלאה עכשיו באיזה אישיות הוא באישיות מספר אחד סבבה עכשיו כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אקרב אליו אש הוא יברח או לא?

ש: יברח.

אליעד: בא נגיד שלא נשים לו אש עוד פעם הלאה כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אשים לו אש עוד פעם הוא יברח יברח נכון יפה עכשיו הוא עובר לאישיות מספר שתיים עכשיו אני אביא את האש הוא יברח או לא יברח או שהוא לא יודע מה זה אש אין לא יודע אני לא קשור אלי מה שהיה לו זה לו אני לא קשור אלי, עכשיו מה האמת שיכול להיות קודם כל רוב הסיכויים שהוא יברח אבל מה האמת יכול להיות שהוא לא יברח באמת כי הוא כל כך מזדהה עם אישיות חדשה שהוא מתנתק לגמרי מהאישיות הקודמת שחוותה כאב מהאש נכון מה זה אומר שהוודאות שלו שהאש, תתרכז אם בן אדם בכזה מקרה שנגיד קירבנו לו אש והוא יודע שאש שורפת וכשהוא נכנס לדמות אחרת הוא שכח שאש שורפת נגיד שהוא באמת שכח מה שזה אומר שהוודאות שלו שהאש תעשה לו רע היא יותר קטנה מהוודאות שלו שאם הוא יהיה בדמות הקודמת יהיה לו רע.

זאת אומרת הוא אומר לעצמו אוקי יש לי אופציה אחת להיות בדמות ההיא ואז זה יעשה לי מאוד רע הכאב שיעשה לי יותר קטן כאילו הוא אומר אני לא רוצה לחשוב שאני הישות ההיא אפילו במחיר שאני אשרף מהאש זה יכול להיות כזה מקרה.

ש: אולי הוא לא שולט בזה.

אליעד: מי זה לא שולט בזה אנחנו מדברים על רובוטים עכשיו?

ש: כן יכול להיות שזאת מחלה במוח הוא לא בזה.

אליעד: רגע אתה מדבר איתי על רובוט רובוט ברור שרובוט יש לו פיצול אישיות רובוט יש לו איזה אישיות שאתה רוצה.

ש: אבל אולי אנחנו רובוטים במובנים כאלה.

אליעד: אז סבבה אז בסדר אז אנחנו רובוטים וזה אבל מה האמת שגם במקרה של האש רוב הסיכויים שיש לו איזה מחויב עוד יותר עמוק שעל המחויב הזה הוא פתאום יזכר אין דבר כזה מתישהו הוא יזכר אם יתפסו לו את היד יגיד זה יד איך אתה יודע שזה יד משהו שיהיה רציף לכל הישויות שהוא יודע לדבר הוא יודע ללכת הוא למד את זה באיזו ישות באחת מהישויות תמיד יש איזה משהו מחויב שיחבר את כל הדמויות.

ש: אז בפיצול אישיות.

אליעד: לפי מה שידוע לך על פיצול אישיות כן מה ידוע לך?

ש: כן לפי מה שאני מבינה.

אליעד: עד כה.

ש: כן עד כה בהחלט לא מחויב שכשמופיעה אישיות מסוימת אז היא בכלל חושבת מאיפה היא באה ולאן היא שייכת בגוף הזה היא באה היא מופיעה למצב מסוים לסיטואציה מסוימת עושה את השעון שלה והולכת חזרה לנבכי התת מודע עד לפעם הבאה שתהיה עוד פעם סיטואציה כאילו אין מקום בכלל לשאלה על האש על היד.

אליעד: מה שאמרת עכשיו זה נכון ולכן זה לא פיצול אישיות למה כי גם אותו בן אדם תוך כדי שהוא בדמות אחרת אם אנחנו נתחקר אותו טיפה הוא יזכר באישיות הקודמת, תראי אם בן אדם עכשיו מעמיד פנים שהוא ליצן הוא ליצן ועכשיו הוא ליצן ורודף אחריך עם גרזן ופתאום אתה גם תרדוף אחריו עם גרזן והוא יברח אז מה מתברר שהוא לא ליצן הוא שיחק ליצן עכשיו הוא כבר לא ליצן נכון, יפה עכשיו אם בן אדם פתאום הוא משחק דמות שהוא משהו אם אנחנו תוך כדי שהוא משחק אם תוך כדי שהוא בדמות הזאת אנחנו יכולים להזכיר לו שהוא לא הדמות הזאת זאת אומרת שיש לו חלק בתודעה כרגע שמודע גם לישות הבסיסית שלו שהוא מלביש עליה נכון כי אם הוא באמת היה בדמות אחרת איך אתה יכול להעיר אותו מהשינה בן אדם חולם חלום ובחלום הוא חולם שהוא אחשוורוש ואז אתה מעיר אותו אז מה זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חלם את החלום הוא עדיין היה מי שהוא כי אם תוך כדי החלום הוא היה רק אחשוורוש לא יכולת להעיר אותו ולהזכיר לו הוא היה מתעורר ואומר אני אחשוורוש מה הערת אותי נכון.

זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חשב שהוא אחשוורוש היה בתוכו חלק שידע שהוא לא באמת אחשוורוש את הבנת אותי לכן זה שאת אומרת שיש דמות זה נכון אבל אם אני יכול להזכיר לך מי אתה אז אתה לא באמת מי שאמרת שאתה.

ש: נכון ואתה תצליח להזכיר לו מי הוא בתנאים מאוד מסוימים רק אם תסלק את הגורם או את הסיבה שבשלה יצאה האישיות.

אליעד: מה שאמרת זה נכון או שתמצא גורם שיגרום לו לרצות להתכחש לישות הזאת.

ש: כן.

אליעד: נכון מה שאמרת עכשיו זה נכון אז מה זה נכון אז?

ש: בסדר אז אני אומרת שאתה אומר אין דבר כזה פיצול אישיות.

אליעד: אני לא אמרתי שאין דבר כזה פיצול אישיות לא כשאמרתי אין דבר כזה פיצול אישיות הכוונה היא אין דבר כזה שבאמת יש פה באמת שני בני אדם שונים שאין קשר ביניהם זה לא נכון זה מה שמאמרתי, אוקי מה זה פיצול אישיות באמת פיצול אישיות באמת פירושו שאתה באמת יש בתוכך שני אנשים שונים שאין קשר ביניהם שום קשר ופעם אחת אתה הבן אדם הזה פעם אחת אתה זה כמו טלוויזיה פעם אחת מקרין ערוץ זה פעם אחת ערוץ זה אין קשר זה עכשיו הערוץ הזה וזה עכשיו הערוץ הזה אין קשר ביניהם.

ש: אני לא יודעת אם לא היה מקרה כזה בהיסטוריה.

אליעד: שלא היה שום קשר ביניהם?

ש: שאין שום קשר.

אליעד: שלא היה שום קשר שלא היה להם את אותו גוף את אותו פרצוף הם לא דברו את אותה שפה?

ש: לא ברור חייב שיהיה איזשהו בסיס משותף הרי הם יושבים על אותו גוף.

אליעד: הם דוברים את אותה שפה הם גרים באותו בית.

ש: הם יושבים על אותו מוח זה ברור אבל האישיות המרכיב ההתנהגותי הזוכר.

אליעד: עכשיו למה מחויב במציאות שאין פיצול אישיות למה במאה אחוז שאין פיצול אישיות למה?

ש: זהו זה אני לא.

אליעד: אני אסביר לך למה בהנחה שאנחנו צריכים לדעת, היא שואלת שאלה הם יכול להיות מישהו תיאורטית שהוא במאה אחוז יהיה בן אדם אחד ביום ראשון וביום שני בן אדם אחר לגמרי האם זה יכול להיות או לא אוקי אז תיאורטית יכול להיות אקראי באופן אקראי אבל למה זה לא יכול להיות כי כל הדברים בסוף הם מתחברים כל הדברים בעולם לא משנה מה כל הדברים בעולם שקיימים אם אתה תחקור את המהות שלהם אתה תגלה שהם יתאחדו במאה אחוז מהמקרים, זאת אומרת אם אתה רואה שתי ישויות האינטואיציה אומרת שאם אתה תחקור לעומק את המהות של הישות הזאת ואת המהות של הישות הזאת אתה תגלה רכיבים משותפים שהם הישות האמיתית ועליה מתלבש פעם זה ופעם זה אינטואיטיבית את צריכה להמר כי בסוף כל הדברים מתחברים לדבר אחד ולכן להגיד שבאמת אין שום קשר בין שתי הישויות.

עכשיו בא נדבר על מה זה שתי אישיות באמת מה זה באמת פיצול אישיות שבן אדם שתי אישיויות שונות.

ש: יש לו שני אני.

אליעד: בדיוק שני אני רגע אבל אם זה שני אני אז למה אנחנו קוראים פיצול אישיות זה שני אנשים שונים אז בא נלך שיש בן אדם אחד יש אני אחד שיש בתוכו שני אני אז יש שלושה עכשיו טוב עכשיו בואו תבינו משהו. מה?

ש: אתה הולך לסוף כאילו...
אפשרי זרות תגובה אני רוצה להיות בריא אוהב מה בן אדם אני חושב יכול להיות ש אמת אבסולוטית לא משנה תנאים depersonalization derealiztion איך לזהות איך לזהות פיצול אישיות אישיות אישיות גבולית אני לא מזהה את עצמי אני לא מכיר את עצמי בעיה נפשית בעיות נפשיות דה פרסונליזציה דה ריאליזציה דהפרסונליזציה דהריאליזציה דפרסונליזציה דריאליזציה האם יש האם יש לי האם יש לי פיצול אישיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות דה פרסונליזציה הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות גבולית הפרעת דה פרסונליזציה הפרעת ניתוק הפרעת פיצול הפרעת פיצול אישיות הרגשה הרגשה של ניתוק הרגשת ניתוק חוויה חוויות חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח יש לי פיצול אישיות לא מזהה את עצמי לא מכיר את עצמי לזהות לזהות פיצול אישיות לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מה זה פיצול אישיות מזהה את עצמי מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מכיר את עצמי ניתוק ניתוקים סכיזופרן סכיזופרניה פיצול פיצול אישיות פסיכיאטר פסיכיאטריה פרסונליזציה רגש רגשות תחושה תחושה של ניתוק תחושות תחושת תחושת ניתוק
נתינה ללא תנאים, לתת בלי לרצות לקבל, למה לעזור לאחרים? למה להיות טוב? אהבה ללא תנאים, מה טוב בלתת? רצון לתת, רצון לקבל, ליצור קרבה, תחושת זרות, תחושת ניכור, תחושת בדידות, תחושת ריחוק
נתינה ללא תנאים, לתת בלי לרצות לקבל, למה לעזור לאחרים? למה להיות טוב? אהבה ללא תנאים, מה טוב בלתת? רצון לתת, רצון לקבל, ליצור קרבה, תחושת זרות, תחושת ניכור, תחושת בדידות, תחושת ריחוק
... ללא תנאים, לתת בלי לרצות לקבל, למה לעזור לאחרים? למה להיות טוב? אהבה ללא תנאים, מה טוב בלתת? רצון לתת, רצון לקבל, ליצור קרבה, תחושת זרות, תחושת ניכור, תחושת בדידות, תחושת ריחוק האם יש נתינה ללא תנאים? בהרצאה זו, אליעד עוסק בשאלה האם יש דבר כזה אהבה ללא תנאים ונתינה מתוך רצון אמיתי לעזור לאחרים, או שיש תמיד ציפייה לקבל משהו בתמורה. הוא מעלה את ... הוא מבהיר שכשאנחנו נותנים, אנחנו לא בהכרח נותנים כדי לקבל משהו ישירות מהאדם השני, אך אנחנו תמיד מקבלים תמורה כלשהי, גם אם זה רק תחושת טובת הנאה אישית. הדיון הזה ממשיך להתפתח עם דוגמאות שמנסות להסביר את המורכבות של נתינה ולקבל. לדוגמה, אליעד מציין כי ניתן לתת כסף לאדם ברחוב, ואולי לא נצפה לשום דבר בתמורה ישירה מהאדם עצמו, אך עדיין יש משהו שאנחנו מקבלים - תחושת סיפוק או רגשות של טובת הנאה מהמחשבה שמישהו אחר קיבל עזרה. בהמשך, השיחה עוסקת בשאלה אם כל נתינה כוללת תנאים, כלומר, אם יש ציפיות סמויות (למשל רצון להרגיש טוב עם עצמנו אחרי ... טוב או קרוב לאדם השני. אליעד מבקש להדגיש שהנתינה תמיד כרוכה ברצון כלשהו, גם אם זה רצון שנראה לא ישיר. בהרצאה, עולות גם מחשבות על תחושת זרות וקרבה בין אנשים. אליעד מציע שתחושת הקרבה יכולה להתפתח מתוך נתינה, אך רק אם אנו באמת פתוחים לקבל את מה שיש לאדם אחר להציע לנו. מה שמוביל לתובנה שתחושת קרבה או זרות לא תלויה רק במה שאנחנו נותנים, אלא גם ביכולת שלנו לקבל - ובמובן זה, גם נתינה קשורה תמיד ליכולת שלנו להיות פתוחים לקבלת תמורה כלשהי, גם אם זו רק תחושת קרבה . בסופו של דבר, אליעד מסכם את ההרצאה בכך שהוא מציין שייתכן שנתינה ללא תנאים יכולה להתקיים רק אם אנו מסכימים להכיר בכך שההנאה מהנתינה עצמה היא סוג של תמורה. הוא טוען שאין באמת נתינה נטולת תנאים, שכן כל פעולה של נתינה כוללת בתוכה מענה לרצון אישי כלשהו, אפילו אם מדובר במילוי צורך רגשי או תחושת קרבה. נתינה ללא תנאים אהבה ללא תנאים רצון לתת ורצון לקבל תחושת קרבה וזרות תמורה רגשית בנתינה ...
תחושת זמן, תפישת הזמן, חווית הזמן, תחושת הווה, תחושת עבר, תחושת עתיד, מימד הזמן, הכל קורה כרגע, מתי הכל קורה? העבר איננו, איך המוח חושב?
תחושת זמן, תפישת הזמן, חווית הזמן, תחושת הווה, תחושת עבר, תחושת עתיד, מימד הזמן, הכל קורה כרגע, מתי הכל קורה? העבר איננו, איך המוח חושב?
תחושת זמן , תפישת הזמן, חווית הזמן, תחושת הווה, תחושת עבר, תחושת עתיד, מימד הזמן, הכל קורה כרגע, מתי הכל קורה? ... הזמן ואיך המוח יוצר את תחושת ההווה, העבר והעתיד? אליעד כהן מסביר כי הזמן הוא ... הוא מתחיל בכך שהוא מפרק את תחושת הזמן לשלוש תחושות בסיסיות: תחושת הווה, תחושת עבר ותחושת עתיד. תחושות אלו, למרות שנדמה לנו שהן שונות, הן ... כחשוב יותר? אליעד מתאר כיצד תחושת ההווה נתפסת על ידינו כחשובה וחזקה יותר מאשר העבר ... מאשר ההווה. בכך הוא מראה שתחושת החשיבות של הזמן היא שרירותית וקשורה לאופן בו המוח ... הזמן? איך המוח יוצר את תחושת העבר והעתיד? האם הכל קורה בהווה? מהי תחושת ההווה? האם העבר באמת קיים? איך נוצרת חוויית הזמן ...
חווית האני, ידיעת האני, תחושת האני, מודעות עצמית, תחושת הקיום, אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, להרגיש את עצמך, האם אני קיים? לא מרגיש את עצמי, תחושת אני, תחושת קיום
חווית האני, ידיעת האני, תחושת האני, מודעות עצמית, תחושת הקיום, אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, להרגיש את עצמך, האם אני קיים? לא מרגיש את עצמי, תחושת אני, תחושת קיום
... האני, ידיעת האני, תחושת האני, מודעות עצמית, תחושת הקיום, אמונה באלוהים, להאמין בעצמך, להרגיש את עצמך, האם אני קיים? לא מרגיש את עצמי, תחושת אני, תחושת קיום למה אנשים מאמינים באלוהים בלי הוכחה, אבל מאמינים בעצמם ... ללא הוכחה פשוט עושה זאת מתוך בחירה להאמין, בעוד שאדם הטוען שיש לו הוכחה לאמונה, למעשה לא מאמין כלל, אלא יודע. האם תחושת אני היא הוכחה לקיום האני? אליעד מרחיב על הרעיון הזה באמצעות ... לרעיון או לדמיון, אלא לחוויה ממשית ואמיתית מבחינת אותו אדם. באותו אופן, אנשים מרגישים תחושה ברורה של קיום עצמי (תחושת אני) , ולכן הם טוענים בוודאות שהאני שלהם קיים. עם זאת, אליעד ... עמוקה יותר ושואל מדוע אנשים מייחסים לתחושה מסוימת את המילה אני ולתחושות אחרות לא. למשל, אדם לא ייחס את המושג אני לתחושת הקיר או לסביבה חיצונית אחרת, אלא רק לתחושות גופניות או נפשיות ... בסוף ההרצאה, אליעד מסביר שאף כי חוויית האני מרגישה ממשית וברורה, בסופו של דבר גם היא סוג של סיפור ודמיון. כל תחושת הפרדה בין האדם לעולם החיצוני היא סיפור דמיוני, ולכן מי שיפסיק ...
שייכות חברתית, הרגשת שייכות, תחושת שייכות, מרגיש חוסר שייכות, רוצה להרגיש שייך, תחושת חוסר שייכות, תחושת בדידות, רגשות שייכות, להרגיש אהבה עצמית, לאהוב את עצמך
שייכות חברתית, הרגשת שייכות, תחושת שייכות, מרגיש חוסר שייכות, רוצה להרגיש שייך, תחושת חוסר שייכות, תחושת בדידות, רגשות שייכות, להרגיש אהבה עצמית, לאהוב את עצמך
... חברתית, הרגשת שייכות, תחושת שייכות, מרגיש חוסר שייכות, רוצה להרגיש שייך, תחושת חוסר שייכות, תחושת בדידות, רגשות שייכות, להרגיש אהבה עצמית, לאהוב את עצמך מה עומד מאחורי הרצון להרגיש שייכות? הרצון להרגיש שייכות חברתית נובע מהצורך ... הפנימית של חוסר השייכות, כיוון שהשורש האמיתי לתחושת שייכות הוא פנימי ונובע מהיכולת של האדם לאהוב את עצמו ללא תנאים. גם אם אדם יצטרף לקבוצה חברתית כלשהי וירגיש שייך יחסית אליה, עדיין הוא ... ורגשי? אליעד מתאר כיצד חוסר שייכות יוצר אצל האדם תחושת בדידות, דיכאון, חרדה, תסכול ועצבנות. האדם מרגיש מבודד, זר, ושונה, מה שמייצר אצלו תחושה של נחיתות ואובדן ערך עצמי. הרגש השלילי הזה מניע ... ולכן הוא מחפש אישורים מהסביבה. פתרון אמיתי לתחושת השייכות הוא להתחיל לקבל את עצמך ולאהוב את עצמך כפי שאתה. איך להגיע לתחושת שייכות ואהבה עצמית אמיתית? אליעד מציע להתמקד לא בשייכות חיצונית, אלא באהבה עצמית ובקבלת המציאות כפי שהיא. הדרך הפשוטה והמהירה ביותר להשגת תחושת שייכות אמיתית היא ללמוד לרצות את המצב הקיים. הוא מציע שהאדם יפסיק להתלונן על מה שחסר לו, וינסה להעריך את מה שיש לו כבר כרגע. ככל שהאדם ... טוב יותר עם עצמו ועם הסביבה שלו, ובכך יפתור את תחושת חוסר השייכות. לדוגמה, במקום לרדוף אחרי תחושת שייכות לקבוצה, אפשר להתחיל להבין את הרצון האמיתי שלך - שהוא תמיד רצון להרגיש שלם ושלם עם עצמך, מבלי להזדקק לאישור חיצוני או לתלות ... איך מתמודדים עם חוסר שייכות? הדרך להתמודד עם תחושת חוסר השייכות היא להפסיק לרדוף אחרי שייכות חיצונית, ולהתחיל להבין ולחקור לעומק מדוע הרצון לשייכות קיים. האדם צריך להגיע למצב שבו הוא ... שייכות פנימית ואהבה עצמית מוחלטת. איך להתמודד עם תחושת חוסר שייכות? מהי שייכות פנימית? למה אני מרגיש בודד? איך לאהוב את עצמך ללא תנאים? איך להשתחרר מהרצון לאישור חברתי? איך להגיע לאהבה ... זו, אליעד כהן עוסק בנושאים של שייכות חברתית ותחושת שייכות, תוך שהוא מביא דוגמאות רבות להסביר את הקשר בין חוויות של שייכות, חוסר שייכות ובדידות. ההרצאה מתחילה בדיון על תחושת השייכות, שהיא צורך פנימי של כל אדם, המהווה את הצורך להשתייך לקבוצה או למקום מסוים. אליעד מציין כי הרצון לשייכות יכול לבוא מתוך תחושת בדידות או חוסר, שהוא לעיתים מתחיל לא ממקום של רצון טוב, אלא מתוך מקום של חוסר רצון להיות לבד. זהו צורך טבעי שכולנו חווים, אך לא תמיד ... על רגשות האדם. כאשר אדם מרגיש שייך, הוא חווה תחושת ערך עצמי גבוהה יותר, ולעיתים גם מרגיש אהבה עצמית. מצד שני, חוסר שייכות או תחושת זרות בקבוצה יכול להוביל לדיכאון, מתח, ותחושת ניכור. הוא מציין גם כי רבים מייחסים את הרצון להיות שייך לדימוי חברתי או תחושת הצלחה, בעוד שלמעשה, המהות של השייכות היא הרבה יותר עמוקה ומורכבת. כחלק מהדוגמאות שהוא מביא, אליעד עוסק בשאלת האהבה העצמית והקשר שלה ... כלומר, השקט הפנימי וההבנה העצמית, היא זו שמספקת תחושת שייכות אמיתית ולא השייכות החיצונית. עוד נושא שהעלתה אליעד היה פרדוקס הרצון לשייכות. הוא טוען שלפעמים הרצון להרגיש שייך יכול דווקא ... הפנימית לפני הכל. שייכות חברתית אהבה עצמית תחושת שייכות חוסר שייכות בדידות רגשות שייכות הבנת עצמך ...
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
... של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר האם אפשר להשיג אושר מוחלט? הרבה אנשים מתמודדים עם תחושת חוסר סיפוק בחיים, והם מרגישים שהם אף פעם לא מאושרים במאה ... הוא פשוט לא מרוצה ב - 100 אחוז. הסיבה לתחושת החיסרון הזאת היא שיש תמיד בתודעה תחושה שמשהו חסר, מה שמוביל ... אושר יחסי לאושר מוחלט למה אני אף פעם לא מרוצה? תחושת חוסר סיפוק תמידית האם קיים פתרון מוחלט לאושר? אז מה את ...
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש מהי תחושת ניתוק מהמציאות וכיצד היא מתבטאת? תחושת ניתוק מהמציאות, הידועה גם בשם דיסוציאציה, היא מצב בו האדם חווה שהוא אינו מחובר לסביבה, לעצמו או למציאות. אליעד כהן מסביר כי אנשים הסובלים מתחושת ניתוק עשויים להרגיש שהם נמצאים במצב דמוי שינה, כאילו הם מדברים ופועלים אך לא חווים חיבור רגשי לסיטואציה. ... אחרים, אך ראשו נמצא במקום אחר לחלוטין, והוא אינו מרגיש באמת נוכח, בדומה לתחושת ריחוף. דוגמה שאליעד נותן היא אדם שמשוחח עם מישהו אך תוך כדי שיחה מחשבותיו נודדות, והוא חש ניתוק כאילו הוא במצב של שינה חלקית או חוסר מודעות מלאה לסביבה שלו. מדוע מתרחשת תחושת ניתוק ומה הקשר להדחקה רגשית? אליעד מדגיש כי תחושת ניתוק תמיד נובעת ממשהו שמטריד את האדם בתת - מודע. הוא משווה זאת למצב של אדם רעב שצופה בטלוויזיה, ככל שהרעב ... שלו יורדת, וחלק מהקשב שלו מופנה למחשבה על רעב. באופן דומה, כאשר אדם חווה תחושת ניתוק, הוא למעשה טרוד במשהו שמפריע לו, ואשר התת - מודע שלו מוצא יותר חשוב מאשר להתמקד במציאות הנוכחית. אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית לתחושת ניתוק היא הדחקה רגשית. ההדחקה מתרחשת כאשר אדם נתקל בבעיה, אך אינו פותר אותה ומנסה לכסות או להדחיק אותה ... בתת - מודע ולהטריד את האדם, ובסופו של דבר היא תתפרץ בצורות שונות, ביניהן תחושת ניתוק. כיצד הדחקה גורמת לתחושת ניתוק והפרעות נפשיות אחרות? אליעד מדגיש כי כל הפרעה נפשית, כולל הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות זהות ... והבעיות הופכות להיות קיצוניות הרבה יותר. מהי הדרך הנכונה להתמודדות עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה רגשית? הפתרון שאליעד כהן מציע הוא להפסיק להדחיק לחלוטין. הוא טוען שההדחקה רק מסתירה את ... שהוא לא קיים. המודעות המלאה והאמיצה לרגשות שלך היא הדרך היחידה להשתחרר מתחושת הניתוק והניתוק הרגשי. האם הפסקת ההדחקה פותרת את הבעיה לחלוטין? אליעד מדגיש שהפסקת ההדחקה אינה מבטיחה שהבעיה ... שתחווה יותר רגשות שליליים כיוון שאתה מפסיק להסתיר אותם מעצמך. עם זאת, תחושת הניתוק עצמה תיעלם, כי לא תהיה הדחקה שתגרום למחשבות שלך להיות מוסתרות מעצמך. הוא מציין כי במצב של מודעות ... הזו היא הדרך היחידה להגיע לפתרון אמיתי ולשחרור מהסבל הנפשי. מה הקשר בין תחושת ניתוק לנדודי שינה? אליעד מסביר שמי שחווה תחושת ניתוק יסבול לעיתים קרובות מנדודי שינה בלילה. זאת משום שביום קל יותר להדחיק, שכן האדם עסוק וטרוד בענייניו ... עולות לפני השטח ומתחילות להציק ביתר עוצמה, דבר המתבטא בקושי להירדם ובתחושת אי - שקט נפשי קשה יותר מאשר במהלך היום. האם הפרעות נפשיות הן גנטיות לפי אליעד כהן? אליעד שולל את הרעיון ... במקום להבין את השורש הרגשי - פסיכולוגי. לסיכום, כיצד כדאי להתמודד עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה? ההתמודדות עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה, לפי אליעד כהן, חייבת לכלול הפסקה מלאה של ההדחקה. האדם חייב להיות מודע לכל המחשבות ... מלאה, יוכל האדם להשתחרר מהניתוק ולהגיע לפתרון אמיתי ומתמשך של בעיותיו. תחושת ניתוק מהמציאות איך מפסיקים להדחיק רגשות? הפרעות דיסוציאטיביות האם סכיזופרניה היא תוצאה של הדחקה? האם הפרעות נפשיות גנטיות? דיסוציאציה רגשית והפרעת זהות מה גורם לתחושת ריחוף? אליעד: מה זה דיסוציאציה? דיסוציאציה זה תחושת ניתוק! מה זה תחושת ניתוק? זה תחושה שהבן אדם לא מרגיש מחובר, מדבר עם אנשים ומרגיש שהוא לא פה, כמו בשינה. עכשיו איך פותרים את ... מה זה ניתוק זה לא מרגיש? אליעד: כן, את מדברת עם מישהו ומרגישה שאת לא פה, תחושתית את לא מחוברת לסיטואציה, נגיד את מדברת עם מישהו ותוך כדי את מרחפת והראש מיינד שלך לא מחובר לסיטואציה ... עם מישהו ובתת מודע אתה חושב על משהו אחר. עכשיו בדרך כלל לאנשים שחווים תחושת ניתוק תהיה הרגשה רעה יותר בלילה מאשר ביום למה? כי ברגע שמציק להם משהו בתת מודע אז במשך היום הם עובדים ואז ... מנדודי שינה. איך עוזרים לבן אדם להוציא את הדברים שמציקים לו בתת מודע? תחושת הניתוק היא תוצאה של הדחקה, בן אדם שרגיל להדחיק דברים בסוף יגיע לתחושת ניתוק. ולכן מי שרוצה לצאת מתחושת ניתוק?! צריך לטפל בדרך של הדחקה להחליט אני לא מדחיק יותר כלום, כי אם אתה מדחיק זה ימשיך לרוץ לך בראש ואתה ...
חוקים של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות
חוקים של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות
... של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות מהם החוקים של מערכות יחסים ומה המשמעות של נתינה וקבלה? במהלך הרצאה זו, אליעד כהן מציין את החשיבות הרבה של חוקים של מערכות יחסים, במיוחד בתקשורת ובתחושת קרבה. הוא מתאר את התחושות השונות שיכולות להיווצר בין חברים, את תחושת הבדידות שנוצרת כאשר איננו תורמים מספיק לחברינו, ואת הצורך בנתינה ואכפתיות כדי להרגיש קרוב לאנשים. ההרצאה מתחילה בשיחה על סיטואציה יומיומית בה אדם נמצא עם ... הוא מדבר על איך תחושת קרבה משפיעה על ההתנהגות שלנו. אדם קרוב יציע לנו אוכל, לא מתוך חובה, אלא מתוך דאגה אמיתית לרווחתנו. לעיתים קרובות, ככל שהאדם קרוב יותר, הוא ירגיש פחות צורך ... קרובים למישהו, תחושת האחריות על טובתו הופכת להיות חלק מהתחושות האישיות שלנו. בהמשך הוא מבצע חקירה יותר עמוקה של הקשרים בין קבלה ונתינה. הוא טוען שתחושת קרבה איננה רק תלויה בגורמים פיזיים אלא בעיקר ברגשות של אכפתיות ויכולת לראות את טובתו של האחר כטובתנו. כאשר אנו נותנים למישהו, אנחנו בעצם משדרים לעצמנו ... מי שלא נותן, לא ישיג תחושת שייכות אמיתית. בסיום ההרצאה, אליעד שואל כיצד כל אחד יכול להשתמש במידע הזה בחייו האישיים. הוא מציע לחשוב על הדרך בה אדם מגיב לאנשים קרובים ובני משפחה, ... של מערכות יחסים תחושת בדידות נתינה וקבלה במערכות יחסים הבדל בין חברים קרובים לזר הקשרים בין קרבה לתקשורת בין אישית הקשר בין אכפתיות לעזרה לאחרים ...
משמעות בחיים מול משחק החיים - שילוב של משמעות בחיים שנובעת מהזדהות עם מטרות בחיים, מול תחושת משחק בחיים שנובעת מסוג של חוסר הזדהות עם מטרות בחיים, איך לחוות את החיים כמשחק עם משמעות בחיים? האם החיים הם משחק? איך לשחק את משחק החיים? משמעות החיים בתוך משחק החיים? האם יש משמעות לחיים בתוך משחק החיים? איך להזדהות עם מטרות בחיים, תוך כדי שמירה על תחושת משחק בחיים?
... בחיים מול משחק החיים - שילוב של משמעות בחיים שנובעת מהזדהות עם מטרות בחיים, מול תחושת משחק בחיים שנובעת מסוג של חוסר הזדהות עם מטרות בחיים, איך לחוות את החיים כמשחק עם משמעות בחיים? האם ... משחק? איך לשחק את משחק החיים? משמעות החיים בתוך משחק החיים? האם יש משמעות לחיים בתוך משחק החיים? איך להזדהות עם מטרות בחיים, תוך כדי שמירה על תחושת משחק בחיים? מהם הרעיונות המרכזיים בהבנת תנודתיות התודעה והחזרה למשחק? אליעד כהן מציג את הרעיון ... אז גם אם הגוף משתנה, התודעה יכולה להישאר קיימת. אליעד מדבר על איך תודעה יכולה להישאר יציבה גם אם חלקים מהגוף משתנים. מדובר כאן על הבדל בין תחושת הקיום של האדם, שהיא נובעת מהתודעה, לבין מבנה הגוף שהוא משתנה כל הזמן. הרעיון הזה מציע שכאשר אנחנו מתחברים לתודעה שלנו, אנחנו לא מוגבלים על ידי הגוף שלנו ותחושת הקיום שלנו לא תלויה בגורמים פיזיים. כיצד נוכל לחזור למשחק ולהתחבר אליו? אליעד מציע שהחזרה למשחק ... של תנודתיות התודעה והחזרה למשחק, תוך שימוש במונחים כמו הסנטר ומשחק. אחד הרעיונות המרכזיים הוא שהתודעה אינה תלויה בגוף, ולכן לא ניתן להגדיר את תחושת הקיום שלנו רק על פי גוף פיזי. התודעה היא זו שמחוברת לחוויות שלנו, ולא הגוף עצמו. המחשבה היא שהתודעה נפרדת מהגוף, ושהאני הוא התודעה ולא הגוף. זה מובן בכך שהתודעה יכולה להישאר פעילה גם אם הגוף משתנה, דבר שמוביל להבנה שאין קשר ישיר בין תחושת הקיום לבין המבנה הגופני של האדם. כיצד נוכל לחזור למשחק ולהתחבר אליו? החזרה למשחק מתייחסת לתהליך שבו אדם מחפש חיבור מחדש לתודעה או לחוויות החיים אחרי אובדן תחושת משמעות או ריקנות. במהלך החזרה למשחק, התודעה צריכה להתמקד בכאן ועכשיו, ולא להיתפס בפרטים שוליים או מיותרים. תנודתיות התודעה מציינת את המעבר בין מצבים שונים - בין הסנטר, שבו הכל מאוזן ומסודר, לבין חוויות של חוסר יציבות או תחושת מרדף אחרי רעיונות חדשים. השיחה מתארת את היכולת לשלב בין שני המצבים הללו, כך שמחד לא ניתקע במרדף ... משחק שבו נבחר להחיות את הרגע, לשחק ולהתנסות מבלי לחפש תשובות מוחלטות לכל דבר. אליעד מציע שיש לנו את האפשרות לבחור כיצד להתנהל: האם לפעול מתוך תחושת משמעות עמוקה או פשוט לחיות את החיים ברגע הנוכחי. תודעה והקיום הסנטר והחיים תנודתיות התודעה החזרה ... תודעתנו לא מקושרת לגוף הפיזי או לאותם אלמנטים מוחיים המוגדרים כמוח. אליעד מציין שניתן לשאול את עצמך מי אתה אם תופרד מהגוף שלך, והוא מסביר כי תחושת הקיום לא תלויה בגוף הפיזי, אלא בתודעה עצמה. הוא מציין דוגמה של אדם שמחובר לתודעתו, אך אם יסירו ... האנושי, ולא תלויה במרכיבים פיזיים כמו איברים או אטומים, שהרי הם מתחלפים כל הזמן. לדברי אליעד, התודעה היא אבסטרקטית וניתן להבין אותה רק מתוך תחושת קיום פנימית. האם כל חווית חיים תלויה בזווית ההתבוננות שלנו? אליעד מדבר גם על האילוצים שמציב האדם ... את החיים בצורה פחות נוקשה. הגישה הזו מאפשרת לאדם להבין את משמעותו לא מתוך עקרונות מוחלטים, אלא מתוך חוויות ותחושות אותנטיות. ההבנה של התודעה ותחושת המשחק בחיים בהמשך, אליעד מציין כי הקיום, שמבוסס על תודעה, לא בהכרח חייב לכלול את השיפוטיות כלפי ... לפעולות, לא מתוך כוונה לשלוט במציאות, אלא מתוך הרצון להרגיש חופש במחשבות ובמעשים. לסיום, אליעד מסביר איך כל תהליך של הבנת התודעה והתנסות עם תחושת הקיום עשוי להחזיר את האדם למשחק החיים, לא מתוך רצון לשלוט או למנוע, אלא מתוך הבנה כי כל דבר שמתרחש ... אינה תלויה בגוף, וכי אנו לא בהכרח מוגבלים או נמדדים רק על פי גופנו. את מושג התודעה לא ניתן לתפוס על ידי חושים פשוטים כמו ראייה או שמיעה. תחושת הקיום שלנו, לפי המובילים בשיחה, נובעת מהתודעה עצמה, שהיא זו שמחוברת לחוויותינו, ולאו דווקא מהגוף ... לא תלויה באטומים של הגוף. כלומר, גם אם חלקים מהגוף היו נתפסים או משתנים, התודעה עדיין יכולה להישאר קיימת, דבר המוביל להנחה שאין קשר ישיר בין תחושת הקיום שלנו לבין המבנה הגופני שלנו. כיצד נוכל לחזור למשחק ולהתחבר אליו? נראה כי אחד מהנושאים המרכזיים שמועלים בשיחה הוא החזרה למשחק. החזרה למשחק מתארת את הרעיון של חזרה אל התודעה או לתוך חוויות החיים לאחר שהאדם חווה אובדן של משמעות או תחושת ריקנות. מדובר בתהליך של חיבור מחדש לתודעה החיונית, ובזמן של חזרה למשחק, האדם לא צריך להתעקש על ... לנטול את עצמנו מתוך הגדרות קבועות. התודעה יכולה לתפוס מצבים של רגיעה מוחלטת כמו גם תנודות בין מצבים שונים, שבסופו של דבר לא בהכרח משפיעים על תחושת הקיום שלנו. כשמתייחסים לחיים כאל משחק, השחקן לא מחויב להרגיש כל הזמן את המשמעות מאחורי כל פעולה, מה שחשוב יותר זה לחוות את המשחק עצמו. העקרונות הללו מציעים גישה שונה לחיים, שבה כל אדם יכול לבחור את צורת ההתנהלות שלו: האם לפעול מתוך תחושת משמעות עמוקה, או האם פשוט להחיות את הרגע, לשחק ולהתנסות מבלי לחפש תשובות מוחלטות. תודעה והתפתחות ...
לקרוא את המחשבות של הלקוח, יצירת כימיה עם הלקוח, למה לא לברר את צרכי הלקוח? למה לא לאתר את צרכי הלקוח? תחושת זרות עם לקוח, תחושת קרבה עם לקוח, זיהוי צרכי הלקוח, איך למכור ללקוח?
לקרוא את המחשבות של הלקוח, יצירת כימיה עם הלקוח, למה לא לברר את צרכי הלקוח? למה לא לאתר את צרכי הלקוח? תחושת זרות עם לקוח, תחושת קרבה עם לקוח, זיהוי צרכי הלקוח, איך למכור ללקוח?
... את המחשבות של הלקוח, יצירת כימיה עם הלקוח, למה לא לברר את צרכי הלקוח? למה לא לאתר את צרכי הלקוח? תחושת זרות עם לקוח, תחושת קרבה עם לקוח, זיהוי צרכי הלקוח, איך למכור ללקוח? איך לזהות את צרכי הלקוח מבלי להרגיש חוסר אמון? בהרצאה זו אליעד כהן מדבר על הדרך בה מוכרים יכולים להבין את צרכי הלקוח ולהתאים את המוצר או השירות שמוצע לו בצורה שלא תיצור תחושת זרות. הנושא המרכזי הוא הבנת הצרכים של הלקוח לפני שמתחילים בתהליך המכירה. אליעד מסביר כי הלקוח ... רק להתמקד במעלות המוצר. למה לא כדאי לשאול את הלקוח כל שאלה אפשרית על הצרכים שלו? אליעד מציין כי כאשר המוכר שואל את הלקוח יותר מדי שאלות, הלקוח עשוי להרגיש תחושת זרות. אם המוכר שואל שאלות רבות, זה עשוי להעביר תחושה שהוא לא באמת מבין את הלקוח. דוגמה לכך ... זה יכול לגרום ללקוח להרגיש שהמוכר לא באמת מבין אותו. מה קורה אם המוכר יודע את הצרכים של הלקוח מראש? אם היה ניתן לקרוא את מחשבות הלקוח, הלקוח היה מרגיש תחושת קרבה, אך גם תחושת חשש. ברגע שהמוכר יודע בדיוק מה הלקוח רוצה, וההצעה תואמת את ציפיותיו, הלקוח עשוי להרגיש שהמוכר ... כאשר המוכר מצליח להציע את המוצר או השירות שמתאימים ללקוח, מבלי לשאול אותו על כל פרט, הלקוח ירגיש שהמוכר מבין אותו באמת. מה חשוב לדעת כמוכר כדי לא ליצור תחושת זרות? על המוכר להיות חכם ולדעת לקרוא בין השורות, להבין את הצרכים של הלקוח ולהתאים את הצעת המוצר בצורה מדויקת. אם המוכר לא מצליח להבין את הצרכים או להציע את המוצר המתאים, הדבר עלול ליצור תחושת זרות אצל הלקוח. מצד שני, אם המוכר מצליח להציע את המוצר הנכון בצורה שמבוססת על דברים שהלקוח כבר אמר, זה יכול ליצור תחושת קרבה ואמון. מה קורה אם המוכר לא מצליח להתאים את המוצר לצרכים של הלקוח? כאשר המוכר לא מצליח להתאים את המוצר לצרכים של הלקוח או לשדר ללקוח שהוא מבין אותו, זה עלול להרחיק את הלקוח וליצור תחושת זרות. אולם, אם המוכר מצליח להבין את הצרכים של הלקוח ולהתאים את הצעת המוצר בצורה מדויקת, הלקוח ירגיש תחושת קרבה ואמון, ויהיה יותר נוטה לרכוש את המוצר. איך למכור ללקוח בצורה אמינה מהי שיחה אפקטיבית עם ... את הבעיה שהוא רוצה לפתור. למה לא כדאי לשאול את הלקוח כל שאלה אפשרית על הצרכים שלו? הלקוח עשוי להרגיש לא נעים אם המוכר שואל אותו יותר מדי שאלות, כי זה משדר תחושת זרות. אם המוכר שואל הרבה שאלות הוא בעצם מאותת ללקוח שהוא לא באמת מבין אותו. אם הלקוח רוצה לקנות טלוויזיה גדולה, ומוכר ישר מציע לו טלוויזיה ענקית, הלקוח יכול להרגיש תחושת קרבה שכן המוכר מבין אותו בלי לשאול שאלות מיותרות. מה קורה אם המוכר יודע את הצרכים של הלקוח מראש? אם היה אפשר לקרוא את מחשבות הלקוח ולהגיד לו מראש מה הוא רוצה לקנות, הלקוח היה מרגיש תחושת קרבה, אבל גם תחושת חשש אם הוא חושד במוכר שהוא יודע עליו יותר מדי. ברגע שמוכר אומר ללקוח בדיוק מה הוא רוצה, וזה ... עליו שאלות נוספות. כשמוכר מצליח לקלוע למה שהלקוח רוצה מבלי לשאול אותו על כל פרט, זה גורם ללקוח להרגיש שמוכר באמת מבין אותו. מה חשוב לדעת כמוכר כדי לא ליצור תחושת זרות? במקרים בהם המוכר שואל שאלה אחת מדי, או אם הוא לא מצליח לקלוע בול למה שהלקוח רוצה, זה עלול ליצור תחושת זרות ולא אמינות. כדי להימנע מזה, המוכר צריך להיות חכם ולדעת לקרוא בין השורות ולהתאים את הצעת ... אם המוכר לא מצליח להתאים את המוצר לצרכים של הלקוח? אם המוכר לא מצליח להתאים את המוצר או לשדר ללקוח שהוא יודע מה הוא רוצה, זה עלול להרחיק את הלקוח ולטפח תחושת זרות. מצד שני, אם המוכר מצליח לקרוא את המחשבות של הלקוח ולהציע לו בדיוק את מה שהוא רוצה מבלי לשאול יותר מדי שאלות, זה יכול ליצור תחושת קרבה ואמון. איך למכור ללקוח בצורה אמינה מהי שיחה אפקטיבית עם לקוח איך להבין את צרכי הלקוח מה ... הבנאדם לא יודע, אני לא יודע מה הוא רוצה לקנות? מאיפה אני יודע מה הוא רוצה לקנות? מזה בעצם אומר? זה בעצם אומר שבתהליך של איתור צרכי הלקוח לפעמים נוצרת כאן תחושת הזדהות. שימו לב לזה, כששואלים את הלקוח יותר מדי שאלות: מה פה? מה שם? מה פה? מה שם? מהיבט ... להגיד לו כן, כן, אני מבין מה אתה רוצה, כן, אתה רוצה גם את זה, אתה רוצה גם את זה. שימו לב, כמובן לא דברים מטופשים, שהם לא נכונים, כי אז זה עוד יותר מגדיל את תחושת הזרות מול הלקוח. אם המוכר אומר ללקוח: כן אני יודע, אתה גם רוצה את זה ואת זה או אתה כנראה גם מעדיף את זה ואת זה, נכון אתה רוצה ככה וככה? אם המוכר טעה פה, אז הוא עוד פעם גדיל את תחושת הזרות מול הלקוח, והוא גורם ללקוח לחשוב: אנחנו שני אנשים שונים, אנחנו לא בהכרח באותו ראש. יכול ... אז: אם עושים את זה בצורה לא נכונה, אז כמובן שנוצר ריחוק מול הלקוח. מה זאת אומרת? אם אמרת ללקוח: אני יודע שאתה רוצה ככה וככה והוא לא רוצה ככה וככה, יצרת תחושת זרות, עם כל המשמעויות שלהם. אם, לעומת זאת אמרת ללקוח: אני יודע שאתה רוצה ככה וככה והוא באמת ... זה לא יראה לו טבעי: מאיפה הוא יודע עלי כל כך הרבה דברים? משהו פה לא הגיוני, אז תהיה בעיה. אבל יחד עם זאת, אם זה כן יראה הגיוני ללקוח, אז דווקא תיווצר תחושת אמון: וואלה, הבנאדם הזה חבר שלי, הוא יודע עלי, הוא מבין אותי, הוא בראש שלי ודווקא אם שואלים ... לו עוד ועוד ועוד? מה הוא לא מבין? למה הוא שואל כל כך הרבה שאלות?. ולכן, תשימו לב, אתם כמוכרים, תשימו לב שלשאול יותר מדי שאלות, גם בזה יש חיסרון כי זה משדר תחושת זרות. אז מהיבט מסוים, גם אם יש לכם את כל המידע על הלקוח מראש, אתם יודעים את המחשבות שלו, צריך ...
מהי "פקודה פנימית" וכיצד היא מנהלת אותנו? מה ההבדל בין "רצון" ל"תחושת חובה"? איך נוצרת תחושת הניתוק הרגשי? כיצד להבחין אם הבחירה שלנו אותנטית או כפויה? מהי המשמעות של "להיות אני" בצורה אותנטית? למה אנשים מפחדים לחזור לחיים? איך תלות רגשית משפיעה על תחושת החיים? האם יש דרך למדוד את הבחירה האמיתית שלנו? למה אני מרגיש מנותק מהמציאות? איך להשתחרר מתחושת חובה? איך מרגיש אדם "מת רגשית" לעומת אדם שבאמת חי?
... פקודה פנימית וכיצד היא מנהלת אותנו? מה ההבדל בין רצון לתחושת חובה? איך נוצרת תחושת הניתוק הרגשי? כיצד להבחין אם הבחירה שלנו אותנטית או כפויה? מהי המשמעות של להיות אני בצורה אותנטית? למה אנשים מפחדים לחזור לחיים? איך תלות רגשית משפיעה על תחושת החיים? האם יש דרך למדוד את הבחירה האמיתית שלנו? למה אני מרגיש מנותק מהמציאות? איך להשתחרר מתחושת חובה? איך מרגיש אדם מת רגשית לעומת אדם שבאמת חי? למה אדם לא מצליח לחזור לחיים למרות הבנה שכלית? אליעד כהן מציג ... ולשאול את עצמנו שאלות אמיתיות: האם אני באמת בוחר בזה או שזה נכפה עליי?. כשאנחנו מזהים את הפקודה, אנו יכולים להתחיל תהליך של שחרור ממנה. מה ההבדל בין רצון לתחושת חובה? אליעד מדגיש הבדל קריטי בין רצון אותנטי לבין חובה. כאשר אדם פועל מתוך חובה, הוא מאבד את החיבור האותנטי ... לצפות בטלוויזיה, אך מרגיש שאסור לו ליהנות לפני שהוא פותר בעיה מסוימת, לא יכול באמת להירגע וליהנות מהרגע, כי הוא מרגיש חייב לעשות משהו אחר קודם. איך נוצרת תחושת הניתוק הרגשי? תחושת הניתוק נוצרת כאשר אדם חי מתוך דמות מסוימת, שהוא חושב שהוא צריך להיות, ולא מתוך מי שהוא באמת. לדוגמה, אדם מנסה ... אם התשובה היא חייב, זה אומר שאין חיבור אמיתי לרצון. אדם חייב להתחבר מחדש לרצונות האמיתיים שלו, אפילו אם הם לא ברורים לחלוטין. רק אז הוא יוכל להפסיק לפעול מתוך תחושת חובה ולחזור לחיות בצורה אמיתית ואותנטית. מהי המשמעות של להיות אני בצורה אותנטית? להיות אני בצורה אמיתית, אומר ... פרידה קשה, מחליט לא לפתוח שוב את הלב כדי לא להיפגע שוב. אליעד מסביר שהפחד הזה הוא גם כן בחירה, והאדם יכול לבחור אחרת בכל רגע נתון. איך תלות רגשית משפיעה על תחושת החיים? תלות רגשית היא לגיטימית רק אם היא מתוך בחירה. אך אם היא מגיעה מתחושת חייב, האדם מפסיק להרגיש חי באמת. אדם שמרגיש שהוא חייב את האדם השני כדי להרגיש שלם, כבר לא פועל מתוך בחירה, ... תוצאה של בחירה לא מודעת שמונעת הנאה פשוטה. חשוב להבין שכל פעולה היא תוצאה של בחירה מודעת, ורק כך אפשר להחזיר את החיבור הפשוט לחיים. מהו הקשר בין בחירה מודעת לתחושת החופש? אליעד מסביר שככל שאדם מרגיש שהוא בוחר את הפעולות שלו, כך הוא חי יותר. אם הוא מרגיש שדברים נכפים עליו, ... כל הבחירות שלנו, נוכל להשתחרר ולהיות חיים באמת. איך לחזור לחיים? מהי פקודה פנימית? למה אני מרגיש מנותק מהמציאות? האם אני באמת בוחר את הרצון שלי? איך להשתחרר מתחושת חובה? למה אדם לא מצליח לחיות למרות הבנה שכלית? למה אנחנו לא מצליחים לחזור לחיים למרות הבנה שכלית עמוקה? אחת ... לחיים. הוא מסביר כי הבנה שכלית לא מספיקה כדי ליצור שינוי רגשי אמיתי. פעמים רבות, למרות שהאדם מבין לעומק מה הבעיה שלו ואפילו יודע את הפתרון, הוא ממשיך לחוות תחושת ניתוק פנימי. הסיבה היא שבתת - המודע שלו קיימת פקודה פנימית, שהיא אמונה או החלטה ישנה שהוא אימץ, בדרך כלל ... מרגיש באותו הרגע, ולא למה שהוא חושב שעליו לרצות. ברגע שאדם אומר לעצמו אני חייב לעשות משהו, הוא כבר לא חי מתוך בחירה, אלא מתוך אילוץ פנימי, וזה בדיוק מה שגורם לתחושת הניתוק הרגשי מהחיים. איך מרגיש אדם מת רגשית לעומת אדם שבאמת חי? אליעד מתאר שאדם שבאמת חי הוא אדם שפועל מתוך חיבור לרגע הנוכחי, מתוך רצון פנימי אמיתי. לעומתו, אדם מת רגשית הוא זה שמבצע פעולות מתוך תחושת אוטומטיזם, ללא חיבור להנאה, לשמחה או לסקרנות. דוגמה טובה לכך היא אדם שלא מסוגל פשוט ליהנות מפעולה פשוטה כמו צפייה בטלוויזיה. אם אדם לא מצליח ליהנות מפעולות בסיסיות, זה סימן שהוא נמצא במצב של ניתוק רגשי וחוסר חיבור פנימי, כלומר, - הוא לא באמת חי. איך נוצרת תחושת הניתוק והחוסר חיבור לחיים? אליעד מתייחס לאנשים שחווים תחושת ריקנות מתמשכת, כאילו הם לא נמצאים באמת בחיים. הוא מסביר שזה נגרם מכך שהם חיים מתוך דמות, כלומר, הם מנסים להיות ... לשחק תפקיד כלשהו. כדי להשתחרר, על האדם להתחיל לדבר בכנות מוחלטת על מה שהוא מרגיש, אפילו אם הדברים לא לגמרי ברורים או מנוסחים היטב. האם תלות רגשית פוגעת בתחושת החיים? אליעד מציין שתלות רגשית יכולה להיות לגיטימית אם היא מתוך בחירה אמיתית וחופשית. אך ברגע שהתלות הופכת לאילוץ ולתחושת חובה (אני חייב את האדם הזה), האדם מפסיק להרגיש שהוא בוחר בחופשיות, ולכן גם מפסיק להרגיש שהוא באמת חי. איך ... פילוסופיות ופסיכולוגיות עדיין לא מצליח לחזור לחיים הרגילים. אליעד כהן מסביר כי הבנה שכלית לא בהכרח מייצרת שינוי רגשי אמיתי. פעמים רבות, האדם ממשיך לחיות בתחושת ניתוק פנימית, למרות שהוא מבין מה הבעיה ואפילו יודע את הפתרון. הסיבה לכך היא שבמעמקי תודעתו הוא עדיין מחזיק ... הקטנים, ולעיתים לא מסוגל להתחיל משימות פשוטות כמו לראות טלוויזיה. אליעד מדגיש שאם אדם לא מסוגל לשבת ולראות טלוויזיה מהנה - זה סימן שהוא לא באמת חי. מהי תחושת אני לא בחיים ואיך היא נוצרת? האדם השני בשיחה מספר שוב ושוב על תחושת ריקנות, כאילו הוא לא נוכח באמת במציאות. הוא מתאר חוסר חשק לפעול, חוסר יכולת להניע את עצמו. אליעד מסביר לו ... החיים. איך אפשר לדעת אם אתה באמת בוחר משהו או לא? כדי לבדוק אם אתה באמת בוחר משהו, שאל את עצמך: האם אני עושה את זה כי בא לי, או כי אני מרגיש שאני חייב? אם יש תחושת חובה או נוקשות פנימית, סימן שאתה לא באמת בוחר. אליעד מציע להתמקד שוב ושוב בשאלה: האם אני בוחר את מה שאני עושה ... בוחרים את הדרך שלנו. אנשים נוטים להישאר בעבודות או במערכות יחסים שלא מביאות להם אושר, אך הם לא עושים את הבחירה האמיתית לשנות את המצב כי הם מרגישים פחדים או תחושת תקיעות. כשהאדם מבין שהוא נמצא במצב שבו הוא לא בוחר בצורה חופשית, עליו לפתח מודעות לכך, ולהתחיל לקחת אחריות על ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושת..., איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושת..., איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לפרישה, מאמן אישי לתזונה נכונה, אימון אישי לתזונה נכונה בתחום תחושת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4531 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 07:39:39 - wesi1