אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:22גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
מדוע הטיפול הנפשי לא תמיד מצליח ומה הסיבה האמיתית לכך?

כאשר טיפול נפשי אינו מצליח, אליעד כהן מסביר שאין זה נכון להאשים את המטופל כ"בעייתי" או "גרוע". ההסבר לכך פשוט: תפקיד הטיפול הוא להתאים את עצמו למטופל, אפילו אם המטופל מאתגר או קשה במיוחד. לכן, בכל מקרה של כישלון, האחריות מוטלת על הטיפול עצמו. אם שיטת הטיפול אינה מתאימה או שהגישה של המטפל אינה נכונה למטופל, הטיפול ייכשל.

מה ההבדל בין טיפול שלא הצליח למרות שהיה אמור להצליח לבין טיפול שלא היה אמור להצליח מלכתחילה?

אליעד כהן מבחין בין שני סוגי כישלונות בטיפול: הראשון, כאשר טיפול נכשל למרות שהיה אמור להצליח, והשני, כאשר המטופל מצפה לתוצאות מיידיות מטיפול שלא נועד לכך. הוא נותן כדוגמה אדם שרץ פעם אחת על הליכון, ואז מתלונן שהמשקל לא השתנה. הטיפול, במקרה זה הריצה, לא היה אמור להביא לתוצאות כה מהירות. לכן, לא מדובר בכישלון של הטיפול, אלא בתפיסה מוטעית של המטופל.

מה עושים כשהטיפול עובד ואז מפסיק לעבוד?

מצבים נפוצים הם כאשר מטופלים יורדים במשקל ואז עולים שוב, או מפסיקים לעשן ואז חוזרים לעשן. הסיבה לכך היא שטיפול שהתמקד בשינוי התנהגותי בלבד, כמו להפסיק לעשן על ידי זריקת סיגריות לפח או להפחית באכילה, לא טיפל בשורש החשיבתי של הבעיה. כתוצאה מכך, כשהחשיבה הישנה עדיין קיימת, ההתנהגות הבעייתית חוזרת לאחר זמן.

האם שינוי חשיבתי עדיף על שינוי התנהגותי?

לפי אליעד, שינוי חשיבתי הוא יסודי ויציב יותר לאורך זמן. בעוד ששינוי התנהגותי יכול להביא לתוצאות מהירות, לרוב הן לא מחזיקות מעמד, כי המחשבות הישנות לא השתנו. שינוי מחשבתי, לעומת זאת, משנה את הבסיס הפנימי של ההתנהגות, ולכן התוצאות יהיו יציבות יותר לטווח הארוך.

מדוע גם שינוי חשיבתי יכול להיכשל?

עם זאת, שינוי חשיבה אינו תמיד בטוח. אם המטופל מאמץ חשיבה חדשה בצורה לא מדויקת, למשל באמצעות מנטרות חיוביות מוגזמות או אמונות מוחלפות ללא בדיקה מעמיקה, השינוי יחזיק מעמד לזמן מוגבל בלבד. דוגמה לכך היא חשיבה חיובית מדי, שברגע של משבר עלולה להתערער בגלל שהיא מתעלמת מהשלילי. גם שימוש בעוגנים וטכניקות NLP להחלפת אמונות יכול להוביל לתוצאות זמניות בלבד, כיוון שאלה אינן מבוססות על בירור אמיתי של האמת אלא על התניות זמניות.

איך יוצרים שינוי חשיבה יציב לאורך זמן?

אליעד כהן מדגיש שכדי להבטיח שהשינוי יחזיק מעמד, יש לבחון לעומק את החשיבה החדשה מכל הכיוונים האפשריים. לא מספיק להסתפק בכך שהמטופל "מרגיש טוב" או "מרגיש שזה נכון", אלא יש לבדוק היטב אם כל ההנחות השליליות נשללו לחלוטין, ולהבטיח שהמטופל אינו יכול אפילו לדמיין סיבה הגיונית לחזור להתנהגות הישנה. לדוגמה, אם אדם הפסיק לכעוס ב - 51% בלבד, הטיפול לא יהיה יציב לאורך זמן, כי עדיין קיימת האפשרות לחזור ולכעוס.

כיצד מזהים טיפול טוב?

טיפול טוב לא מסתפק בשינוי ההתנהגות, וגם לא רק בשינוי החשיבה, אלא עוסק באופן יסודי גם בהעלאת האפשרות של חזרת הבעיה ומנטרל אותה מראש. בדומה לאדם שעובר כימותרפיה ונבדק לאחר מכן לוודא שאין פוטנציאל לחזרת המחלה, טיפול נפשי מוצלח חייב לזהות ולטפל גם באפשרות התיאורטית ביותר של חזרת ההתנהגות הבעייתית.

אליעד נותן דוגמה לכך ממישהו שמפחד להיכנס למעלית כי הוא חושש להיתקע. הטיפול לא יסתפק בלומר לו שאין סיבה לפחד, אלא יטפל גם בפחד מהתרחיש הנדיר של היתקעות בפועל במעלית, כדי לוודא שהבעיה לא תחזור אף במקרים חריגים וקיצוניים ביותר.

איך לוודא שטיפול לא ייכשל לאורך זמן?

לסיכום, טיפול מוצלח חייב לטפל הן בשינוי ההתנהגות והן בשינוי חשיבה מעמיק ויסודי, המבוסס על בירור אמיתי של המציאות ולא על החלפת אמונה באמונה אחרת. טיפול טוב מציף בכוונה את הבעיה הישנה ובודק האם המטופל יכול לדמיין באופן הגיוני שהוא חוזר להתנהגות הישנה, ואם כן, הטיפול ימשיך לטפל בנקודה זו עד שהמטופל לא יוכל לראות שום היגיון בשיבה להרגל הישן.
מדוע טיפול עלול להיכשל ולמה לא להאשים רק את המטופל?

כאשר טיפול נפשי לא מצליח, אין להסתפק בהסבר שהמטופל "לא מתאים" או שהוא "בעייתי", משום שטיפול טוב אמור להתאים את עצמו למטופל בכל מצב. הטענה שלפיה המטופל הוא הבעיה אינה נכונה, כי אם המטופל מתקשה, על המטפל להתאים לו שיטה אחרת או גישה שונה. לכן, בכל מצב של כישלון, האחריות נופלת על הטיפול שלא הותאם באופן מספק לצרכים של המטופל.

מה ההבדל בין טיפול שהיה אמור להצליח אך לא הצליח, לטיפול שכלל לא היה אמור לעזור?

ישנם מצבים שבהם הטיפול לא מצליח כי הוא באמת היה אמור לפתור את הבעיה ולא פתר אותה. במצבים כאלה, הטיפול כנראה לא נעשה כראוי או לא התאים למטופל. לעומת זאת, קיימים מצבים שבהם המטופל מצפה להצלחה מיידית, למרות שהטיפול כלל לא נועד לתת תוצאה כה מהירה. דוגמה לכך היא אדם שרוצה לרזות ורץ פעם אחת על הליכון, ואז מתאכזב שאין שינוי מידי במשקל. הטיפול (הריצה) לא היה אמור לתת תוצאות כל כך מהר, ולכן אין לתלות בו את הכישלון.

למה כישלון של טיפול הוא תמיד באחריות הטיפול עצמו?

אם טיפול באמת מתחייב ליצור שינוי ולמרות זאת איננו מוביל לתוצאות, הרי שהוא צריך לבדוק איך להסתגל לאותו מטופל. אם הטיפול טוען ש"זה לא עבד עליו" - המשמעות היא שהטיפול לא הותאם למצבו הייחודי של המטופל. כאשר טיפול מצהיר שהוא מצליח בדרך אחת, אך פוגש מטופל שלא מגיב באותה דרך, על המטפל לשנות את הגישה ולא להסתפק באמירה שהמטופל כשלעצמו "גרוע".

מה קורה כשנראה שהטיפול הצליח ואז הפסיק לעבוד?

יש מצבים שבהם טיפול מתחיל לעבוד בהתחלה, אך אחר כך נפסק. למשל, בדיאטה - אדם יורד במשקל ואז חוזר לעלות. בדוגמה אחרת, מפסיקים לעשן אך חוזרים לעשן כעבור זמן מה, או מפסיקים לכעוס וחוזרים לכעוס. במקרים כאלה, עולה השאלה אם באמת נעשתה עבודה על שורש הבעיה או רק שינוי זמני בהתנהגות.

מה ההבדל בין שינוי התנהגותי לבין שינוי חשיבתי?

שינוי התנהגותי מתמקד בהתנהגות הגלויה, למשל להפסיק לעשן על ידי זריקת הסיגריות לפח או להפסיק לאכול מאכלים מסוימים בדיאטה. שינוי כזה עשוי לעבוד לפרק זמן מסוים, אך לרוב הוא אינו מחזיק מעמד לאורך זמן אם לא נעשה שינוי גם בצורה שבה המטופל חושב. כאשר השורש המחשבתי לא משתנה, מתישהו עלולה לחזור אותה התנהגות ישנה.

מדוע שינוי חשיבה לבדו לא תמיד מספיק?

שינוי חשיבה הוא לרוב יסודי יותר, אך גם בו צריך להיזהר. אם מחליפים אמונה באמונה אחרת בצורה לא מדויקת (כמו שימוש יתר במנטרות חיוביות או עוגנים מסוימים בטיפול), השינוי עשוי להצליח לזמן מה, אך בסופו של דבר עלול להתפרק כאשר עולה ספק לגבי האמונה החדשה. לדוגמה, חשיבה חיובית קיצונית עלולה להישחק כאשר עולה הקול הפנימי שאומר "למה אני כל הזמן מתעלם מהשלילי?". לכן, אם משנים את החשיבה, חשוב לעשות זאת בדרך שיטתית, המבוססת על בחינת האמת ולא רק על החלפת אמונה באחרת.

כיצד להבטיח שטיפול שמבוסס על שינוי חשיבתי יהיה לטווח ארוך?

יש צורך לבדוק שהחשיבה החדשה אכן סגורה מכל הכיוונים, ולא רק יעילה באופן חלקי. נדרשת בחינה יסודית של כל הסיבות שהובילו להתנהגות הבעייתית, ושל כל ההנחות המחשבתיות שגורמות לה. אם חלק מההיגיון הישן עודנו נשמר בלב המטופל, הדבר עלול לגרום לחזרה להתנהגות לא רצויה בעתיד. חשוב להגיע למצב שבו לא נשארת אפשרות שנראית "הגיונית" לחזור להרגל הישן - לא ב - 51% ביטחון בשינוי, אלא בשאיפה לרמה גבוהה הרבה יותר.

איך מזהים טיפול טוב?

טיפול טוב לא מסתפק בכך שהמטופל הפסיק בעיה מסוימת - הוא גם בודק אם קיים פוטנציאל לחזרת הבעיה. הוא "מציף" את האפשרות לחזור להרגל ומנטרל אותה עוד בשלב הטיפול. כך, כפי שבודקים בחולה שעבר כימותרפיה שלא נשאר סיכון מידי לחזרת המחלה, גם בטיפול נפשי יש לחקור ולהחליש כל מחשבה או סיבה שעלולות להחזיר את המטופל לאותה התנהגות לא רצויה.
אליעד: עכשיו, בן אדם הולך לטיפול, והטיפול לא מצליח. נגיד, טיפול נפשי כלשהו. והטיפול לא מצליח. למה הטיפול לא מצליח? בוא נחלק את זה לשתי קטגוריות: קטגוריה אחת, הטיפול לא מצליח, מפני שהוא היה גרוע. ויש קטגוריה שנייה, שהמטופל היה גרוע נכון? אבל זה לא נכון.

כי אם המטופל היה גרוע, אז הטיפול היה צריך להתאים את עצמו, למטופל הגרוע. לכן, אין דבר כזה מטופל מטפל. אם אתה אומר המטופל היה גרוע, אז גם המטפל היה גרוע. אוקי? כי אתה כמטפל אמור לטפל, במטופל הרוגע, אין דבר כזה "תראה, זה לא עובד עליו" אז הטיפול שלך גרוע. אם הטיפול שלך לא עובד אצלו, אז הטיפול גרוע.

עכשיו שימו לב, בוא נחלק את זה לשתי קטגוריות אחרות: נגיד, בן אדם הולך לטיפול והטיפול לא עובד. קטגוריה אחת, שהטיפול היה אמור לעבוד והוא לא עובד. קטגוריה שניה, שהטיפול לא היה אמור לעבוד, ואתה חושב שהוא היה אמור לעבוד, והוא לא עובד.

מה זאת אומרת? נגיד בן אדם שמן מתחיל לרוץ על הליכון במשך שלוש שעות הרגיש שהוא כבר עומד להתמודד נתן את כל כוחותיו. חזר הביתה עלה על המשקל ראה שהוא שוקל אותו הדבר, אז הוא אמר לעצמו "הטיפול היה לא עוזר" עכשיו, מה האמת שזה לא עוזר? זה לא היה אמור לעזור, כי זה היה אמור לעזור, אחרי X פעמים. אתה בראש שלך רצית שזה יעבוד מיד, אז בראש שלך, הטיפול לא טוב, המטפל לא טוב, הקינטיקה שלך דפוקה, יכול להיות מלא דברים.

אבל האמת היא, שטיפול לא היה אמור לעבוד. הטיפול לא התיימר לעבוד אחרי פעם אחת. אף אחד לא התיימר לתת לא את זה.

עכשיו, בא נדבר על מקרים, בהנכחה שהטיפול התיימר שזה יעבוד, וזה לא עבד. אז זה תמיד יהיה על הטיפול, ואף פעם לא על המטופל. כי הטיפול היה אמור להתאם את עצמו למטופל.

עכשיו, בא נניח, שהטיפול עבד. הלכת לטיפול הלכת לאיזה טיפול כלשהו והטיפול עבד, והפסיק לעבוד. לדוגמה, עשית דיאטה ירדת המשקל וחזרת. הלכת לטיפול להפסיק לעשן, הפסקת, וחזרת. הלכת ליפול להפסיק לכעוס, הפסקת, ושוב חזרת לכעוס. בטיפול הפסיק לעבוד.

ממה זה נובא שהטיפול מספיק לעבוד? עכשיו, מה זה אומר? קודם כל יש לנו שני סוגרי טיפולים: יש טיפולים של שנוי התנהגותי, ויש טיפולים של שנוי חשיבה. אוקי? אם בן אדם הולך לשינוי התנהגותי בא נניח, שבחלק גדול מהמקרים זה עובד. הצרה הגדולה בשינוי התנהגותי היא, שאם שנית רק את ההתנהגות שלך, ולא את החשיבה שלך מתישהו, זה לא יעבוד לך.

אם אתה לא הבנת מה החשיבה שגורמת לך לעשות את זה, ושנית רק את ההתנהגות רוב סיכוים שזה לא יחזיק לך מעמד כי לא שנית את, החשיבה שמובילה אותך לזה. רוב הסיכויים.

ולכן, מה זה אומר? שבעיקרון, מה עדיף? שינוי התנהגותי? או שינוי מחשבתי? שינוי מחשבתי. זה יכול להיות יותר אחרון אבל, זה יחזיק לך לאורך זמן. כי שינוי התנהגותי זה נורא פשוט, אתה רוצה להפסיק לעשן? זרוק את הסיגריה לפח. הנה, הפסקת לעשן. אבל, רק שנית את ההתנהגות, לא את החשיבה.

עכשיו, מה קורה עם בן אדם הלך ועשה שינוי מחשבתי, ולא התעסק בכלל בשינוי התנהגותי, והטיפול עבד, והפסיק לעבוד. מה זה אומר?

ש: הוא לא שינה את המחשבה שלו באמת.

אליעד: אבל, הוא שינה את המחשבה שלו, וזה עבד לו אפילו. אז מה זה אומר? שהוא שינה את המחשבה, אבל בצורה לא נכונה. זאת אומרת, שגם בשינוי חשיבה, צריך לדעת גם בן אדם שהולך לטיפול סיביטי, או לטיפול קוגניטיבי, שלשנות את החשיבה, הוא עדיין צריך לדעת, איך שנית את החשיבה שלך, ואיזו מחשביה נכנסה לך במקום.

נגיד, שלבן אדם יש כעסים, והוא הולך לטיפול ובטיפול מלמדים אותי, לראות את חצי הכוס המלאה, ולחשוב חיובי. זה יעבוד לו. בהנחה, שהוא יצלח לחשוב חיובי, זה יעבוד לו עד שזה יפסיק לעבוד לו, כי הנוסחה עצמה, היא מוגבלת. אתה לא יכול להמשיך איתה לנצח, כי מתישהו החשיבה החיובית תגיד לך, "מה אתה משקר? כל הזמן חיבה חיובית, חיובית." יש פה גם שלילי. אוקי?

לכן, יש שיטות יותר טוב נגיד, תבדוק מה היא האמת, תטיל ספק, תראה את האפשריות, וכולה. נגיד, בן אדם הולך לטיפול אנלפי ונגיד, שהטיפול עובד עם עוגנים נעשה לך עוגן כזה, גם אם לא כל שיטות אנפלי חלק מין השיטות. נגיד, משתמשים בעוגנים, אמונות, שותלים לך מחשבות, התניות, וכל מיני דברים כאלה ואחרים ופתאום, אתה שנית את ההרגל. אבל, איך שנית אותו, כי תחפו לך איזו אמונה לראש פעם האמנת שזה רע, עכשיו תאמין שזה טוב. פעם האמנת שזה לא טוב, עכשיו תאמין שזה כן טוב. החליפו לך אמונה, באמונה. יצרו לך איזו התניה, איזו פקודה.

אומנם, שנית את החשיבה, ולא רק את ההתנהגות. אבל, שנית את החשיבה בצורה לא מדויקת. זאת אומרת, שכרגע אתה רץ על אמונה, ואם אתה רץ על אמונה, אתה בזמן שאול. מתישהו המוח יגיד לך, מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון? אם אתה עושה שינוי חשיבה של מנטרות, אתה משנה את החשיבה אבל, אתה משנה את החשיבה בצורה לא נכונה. אתה אמור לדעת, שמתישהו זה יספיק לעבוד לך.

ומה שאני מנסה לומר, גם שבן אדם עושה שינוי חשיבה, הוא צריך לדעת לעשות שינוי חשיבה, לחשיבה הנכונה. אם לא, אז או שזה לא יעבוד לך. או שזה יעבוד לך ויפסיק לעבוד. במקרה הטוב, במקרה הרע, זה גם התפוק לך משהו אחר. במקרה העוד יותר רע אתה תתחרפן עוד יותר.

ש: עוד הפעם אתה יכול להגיד מה שאמרת, שלשנות את זה לחשיבה נכונה.

אליעד: אם אתה רוצה לשנות התנהגות, יש לך איזושהי בעיה, אל תשנה התנהגות וגם אם אתה הולך לשנות את החשיבה, אתה צריך לדעת לשנות לחשיבה נכונה. אם רק תשנה את החשיבה, ולא את החשיבה הנכונה, אתה גם בבעיה.

ש: אז?

אליעד: ואז השאלה מה היא החשיבה נכונה, אבל תהיה מודע לזה שגם שינוי החשיבה. לא כל שינוי חישבה יהיה מספיק טוב. בפרט, יש שינוי חשיבה שעובדים על אמונה, ולא על בירור אמת. "וזה בטוח? וזה במאה אחוז? וזה רק? וזה גם? וזה סגור לך מכל הפינות? ואתה בטוח שזה ככה? והאם יש לך עוד הבתים שזה ככה? והאם להציף את הבעיה?"

מה זה טיפול טוב? טיפול טוב זה גם שפתרת את הבעיה, לא משחררים אותך הביתה. אומרים בוא עכשיו, נציף את הבעיה, ונראה אם ניתן ליצור אותה מחדש. אם ניתן ליצור אותה מחדש, לא מספיק טוב, בא נמשיך את הטיפול.

באיזה מובן? לוודא שזה לא יחזור על עצמו. נגיד, בן אדם עשה כימותרפיה ואתה משחרר אותו הביתה, ואומר הנה עכשיו הכל תקין. יכול להיות, שזה יחזור שוב פעם יכול להיות שיחזור יותר מאוחר, יכולים להיות הרבה דברים.

אבל, לכן, בטיפול הטוב, איך רבי נחמן אמר? לא רק תפתור את הבעיה, תפתור את הפוטנציאל של הבעיה. הוא אומר, לא רק שאתה צריך לפתור את הרע, אלא גם את השורש של הרע, כדי שלא יהיה לך פוטנציאל לעשות עברות.

מה זה אומר? בדרך כלל בא בן אדם כעסן, ואז עוזרים לו לא לכעוס. ועכשיו שואלים אותו: האם זה מכעיס אותך? הוא עונה: לא זה לא מכעיס אותי. ושואלים אותו: האם אתה יכול לכעוס על זה? אם הוא עונה: כן. אז כנראה שמתישהו, הוא יחזור לכעוס על זה.

זאת אומרת, אם אתה מסגול לדמיין את עצמך י ממשיך לעשן, סיכוי גדול שתוכל ליפול לעישון. אתה צריך להציף, זאת אומרת, לקחת את הבעיה שנשארה ולא רק להוריד את הסיכוי שתעשה אותה, אלא לבטל את האפשרות שתעשה אותה.

ש: אז הסימולציה היא...

אליעד: הכוונה היא, לבן אדם יש התנהגות, ועכשיו אנחנו משנים את החשיבה שלו. והוא לא יחזור יותר להתנהגות הזו, אוקי? אבל, השאלה היא, אם הוא לא יחזור לזה ב - 51 אחוזים לא רוצה לחזור לזה. או אולי ב - 99 אחוזים הוא לא רוצה לחזור לזה.

עכשיו, בדרך כלל בטיפול, אם 51 אחוזים אתה לא רוצה לחזור לזה. הנה הטיפול הצליח. אתה לא קופה על עצמך לא לעשות את זה, אתה באמת לא רוצה לעשות את זה, אבל, רק ב - 51 אחוזים. עכשיו, 51 אחוזים זה מספיק. אבל 51 אחוזים זה לא מספיק חזק להחזיק מעמד לאורך זמן.

גם אם אתה אומר לעמך, אני לא רוצה יותר לעשות את זה ב - 51 אחוזים הבנת שזה לא נכון. עדיין, אתה צריך לשאול את עצמך, רגע, אבל אתה יכול לדמיין היגון בלעשות את זה? אתה יכול לדמיין היגון בלכעוס? אתה יכול לדמיין היגיון בלעשן? התשובה היא כן. אז בוא נכסח את ההיגיון הזה. בוא נחליש גם אותו. עד שזה יראה לך, פחות, פחות, הגיוני.

כי על פי הספר, ועל פי מבחן התוצאה, הבן אדם הפסיק את ההתנהגות שלו, השאלה היא למה הוא הספיק אותה? בגלל ה - 51 אחוזים או ב - 99 אחוזים? או ב - 100 אחוזים? וטיפול טוב, הוא לא הסתפק "בשנית את החשיבה והפסקתי" אלא הוא יבדוק את המקומות שקיימים בך, שאתה עדיין מחפש, ושעדיין מציקים לך, וינטרל גם אותם

למשל, בן אדם מפחד להיכנס למעלית שמא הוא יתקע במעלית, ואז הוא מבין שאין סיכוי שהוא יתקע בעלית, ואז הוא לא מפחד להיכנס למעלית. אבל מה עם הסיכוי אחד לאלף שהוא יתקע במעלית? צריך לטפל גם בזה. בא נניח, שאתה נתקע במעלית ואתה מפחד מזה? צריך לטפל גם בזה. להיות סגור מכל הקצוות.
בעיות להתחיל לעבוד צריך לשאול אמונות אתה מפחד לשנות את מודעות חוסר וודאות יציבות מוגבל פחד להיכנס למעלית cbt nlp גישות גישות טיפוליות הטיפול לא עובד התנהגות חשיבה טיפול טיפול cbt טיפול nlp טיפול התנהגותי טיפול לא מחזיק מעמד טיפול נלפ טיפול סי בי טי טיפול פסיכולוגי טיפול קוגניטיבי טיפול רגשי טיפולי טיפולים למה הטיפול לא מחזיק מעמד למה הטיפול לא עובד לשנות את החשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מטופל מטופלים מטפל נלפ עובד עובדים פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיה קוגניטיבית פסיכולוגיות פסיכולוגים קוגניטיבי רגשיות שינוי שינוי החשיבה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינוי חשיבה שינויים
פסיכולוג מאמן אישי - מחליף בעיה בבעיה - למה?
פסיכולוג מאמן אישי - מחליף בעיה בבעיה - למה?
פסיכולוג מאמן אישי - מחליף בעיה בבעיה - למה? למה פסיכולוג או מאמן אישי רק מחליפים בעיות במקום לפתור אותן? אליעד כהן מסביר לעומק את אחד החסרונות המשמעותיים בפסיכולוגים, מאמנים אישיים, יועצים רוחניים, גורואים וכל שיטה רוחנית או עצה שמקבל האדם, כולל עצות שהוא נותן לעצמו. לטענתו, כל השיטות והעצות ... שהוא אינו רוצה, וזה בדיוק מה שמגדיר בעיה. משמעות המילה בעיה בארמית היא רצון, ואליעד מבהיר שבכל פעם שאנו חווים בעיה, למעשה יש לנו רצון שלא מתמלא. איך פסיכולוגים ויועצים יוצרים מחזור של בעיות? כאשר אדם פונה לפסיכולוג או למאמן אישי עם בעיה מסוימת, למשל בעיה בעבודה, הפסיכולוג נותן לו עצה או שיטה לפתור את הבעיה הזו. אך ברגע שזו נפתרת, נוצרת בעיה חדשה, כגון בעיה בזוגיות. אחרי שהזוגיות נפתרת, נוצרת בעיה אחרת עם הילדים, וכן הלאה. למעשה, האדם נמצא במעגל אינסופי של החלפת בעיות בבעיות. במקום פתרון, הפסיכולוג או המאמן נותן לאדם דרך חדשה להתמודד עם בעיות נוספות שהוא לא היה מודע אליהן קודם. אליעד מדמה מצב זה לאדם שנמצא בבית כלא, כאשר הכלא ... כולל חשיבה חיובית, להסתכל על חצי הכוס המלאה או לחיות את הרגע, לא באמת משחררות את האדם. הן בסך הכל מחליפות את הבעיה הקודמת בבעיה חדשה. למשל, אדם מגיע לפסיכולוג עם בעיה אחת, והפסיכולוג מציע לו שיטת התמודדות שלמעשה יוצרת לו בעיה נוספת, משום שכעת הוא צריך להתמודד עם המשימה החדשה שקיבל. אפילו הפתרון הופך בעצמו לבעיה נוספת. אליעד מסביר שלמעשה האדם פשוט טוחן מים ואחרי שסיים לטחון מים מסוג אחד, הוא מקבל מים מסוג אחר להמשיך לטחון. למה בכל זאת כדאי ללכת לפסיכולוג או מאמן אישי? אליעד כהן מציין שלמרות חיסרון זה, ישנם שני דברים חיוביים שאדם יכול לקבל מפסיכולוג או יועץ. ראשית, האדם לומד להתבונן בעצמו ובסופו של דבר יכול להגיע לתובנה עמוקה יותר לגבי עצמו, עד כדי הבנת השורש של הבעיות. שנית, לאחר טיפול ממושך, האדם עשוי להבין שבעצם הטיפול לא פתר דבר, מה שיעזור לו להבין שעליו למצוא פתרון שורשי ועמוק יותר לכל בעיותיו. כיצד להגיע לפתרון אמיתי לכל הבעיות בבת אחת? אליעד ... איך להשתחרר מהרצון? מה הבעיה בשיטות חשיבה חיובית? מה הפתרון האמיתי לכל הבעיות? למה חשוב להבין את המציאות? הפעם אני רוצה לדבר על אחד החסרונות של כל הפסיכולוגים, מאמנים אישיים, יועצים רוחניים, גורואים וכל אלו, ואני מדבר רק על אחד החסרונות, כי יש הרבה חסרונות ושאני מדבר על חסרונות של פסיכולוגים, או גורואים, זה כולל גם את האדם עצמו שנותן עצות לעצמו ולאחרים, וכל העצות והשיטות בעצם מחליפות את הבעיה בבעיה אחרת וכולם מחליפים את הבעיה בבעיית רצון אחרת, כי הרצון הוא הבעיה והבעיה תלויה תמיד ברצון של האדם וכולם נמצאים כל הזמן בבעיה, כי תמיד רוצים משהו, והפסיכולוגים את כל יועץ נותנים עצה, ונניח שמוציאים את האדם מבעיה מסוימת מתחילה בעיה אחרת, יותר נכון מתחלפת, פתרת בעיה עסקית, עכשיו יש בעיה עם ... לו את הבעיות? או שתצוץ עכשיו בעיה אחרת, וכל שיטה כמו חשיבה חיובית לדוגמה, נותנים פתרון חלקי אבל עכשיו הבעיה הקודמת תתחלף בבעיה נוספת, ויש דבר טוב בפסיכולוגיה או כל שיטה אחרת, למרות שלא עשה שום דבר והחליף בעיה אחת באחרת, זה טוב כי לומדים מכל דבר וזה גורם לאדם להתבונן, להבין שזה לא עובד, גם צריך ללמוד, ואדם שהולך שנים לפסיכולוג הוא מבין שהוא מחליף בעיה בבעיה ואז הוא מבין שהוא צריך לפתור את הדברים פעם אחת ולתמיד מהשורש, ואיך ניתן לפתור? על ידי הבנת המציאות, ... שלו ומי שיבין יגיע לנקודת ההשתוות של הטוב ושל הרע, ואז האדם מחליף את כל הבעיות שלו בפתרון אחד אמיתי!! למה? כי כל הבעיות של האדם נובעים מהרצונות שלו! הפסיכולוג לא יפתור את הנפרדות של הטוב ושל הרע, ותמיד יהיה משהו של טוב ורע ורצון נוסף להרגיש טוב בנושא נוסף, וצריך להבין את התהליכים של העולם ...
מיסטיקה, פסיכולוג, נומרולוג, אסטרולוג, וחוכמולוג - אמת או שקר?
מיסטיקה, פסיכולוג, נומרולוג, אסטרולוג, וחוכמולוג - אמת או שקר?
... פסיכולוג, נומרולוג, אסטרולוג, וחוכמולוג - אמת או שקר? האם מיסטיקנים, פסיכולוגים ומחזירי אהבה משקרים לך? אליעד כהן מתייחס לנושא המיסטיקנים, נומרולוגים, אסטרולוגים, חוזי עתידות, פסיכולוגים, פסיכיאטרים וחכמולוגים מסוגים שונים, ומסביר את דעתו לגביהם באופן מפורט. לפי אליעד כהן, כל האנשים העוסקים ... יכולות אמיתיות, והם באמת מצליחים לעזור, משקרים. למה אנשים הולכים למיסטיקנים ולפסיכולוגים? אנשים פונים למיסטיקנים, לפסיכולוגים או לכל מי שיכול כביכול לסייע להם, מתוך רצון להרגיש טוב יותר. האדם חווה ספקות, חרדות, וחוסר ודאות בחיים, ... לתת לו את כל מה שהוא רוצה. כאשר יש לאדם הכל, הוא מגלה שהוא עדיין אומלל, כי עצם העובדה שיש לו רצון היא העונש. אפילו לרצות את מה שיש לך עדיין אומר שאתה תלוי ברצון, ולכן אתה עדיין אומלל. האם ... להיות תלוי בשום דבר חיצוני. האם חוזי עתידות משקרים? למה תמיד ארגיש אומלל? האם פסיכולוג יכול באמת לעזור לי? מהו השקר של האושר? למה אי אפשר להיות מאושר עם כל מה שאני רוצה? האם מחזירי אהבה הם ... על הוזה עתידות, חוזה עתידות, קוראים בקפה, אסטרולוגים, נומרולוגים, גרפולוגים פסיכולוגים וצריך לדבר באופן ספציפי, אבל אני מכניס גם את הפסיכולוגים הפסיכיאטריים וחכמולוגים כאלה ואחרים. וכולם משקרים כאן בעולם, ובעיקר אדם משקר את עצמו. ומה גורם לאדם לבוא ... אני מדבר על אלו שיודעים מה יהיה בעתיד, הם, הם שקרנים וגם בחבילת עסקה גם הפסיכולוגים שקרנים, ואני מדבר על אלו שיכולים להוציא אותך מהבעיה לא אלו שלא יכולים ממילא. כולם שקרנים. גם אם קיבלת מה ...
חינוך ילדים, הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים, פסיכולוג ילדים, הורים וילדים, איך לחנך ילדים
חינוך ילדים, הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים, פסיכולוג ילדים, הורים וילדים, איך לחנך ילדים
... ילדים, הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים, פסיכולוג ילדים, הורים וילדים, איך לחנך ילדים מה עושים כשהילד מסרב ללכת לטיפול? הורים רבים מתמודדים עם מצב בו לילד יש הפרעות קשב וריכוז, בעיות התנהגות או קושי אחר, והם רוצים לעזור לו באמצעות טיפול פסיכולוגי או כל סוג של טיפול אחר. אבל מה קורה כשהילד לא מוכן ללכת לטיפול, מסרב לשתף פעולה ואומר שהוא לא צריך טיפול? אליעד כהן מסביר שכאשר הילד מתנגד לטיפול באופן אקטיבי, בדרך כלל אי אפשר להכריח אותו להשתנות בכוח. הסיבה לכך פשוטה - טיפול פסיכולוגי או כל טיפול אחר מטרתו לשנות מציאות מסוימת. כדי שהילד ירצה להשתנות, הוא חייב להכיר בכך שיש לו בעיה, ושהוא מעוניין לשנות אותה. אליעד מדגיש שאין טעם לכפות על הילד טיפול, מכיוון שאם הילד מתנגד באופן מוחלט לשינוי במציאות שלו - שום טיפול לא יעזור. הוא נותן דוגמה לילד שלא מוכן להקשיב בשיעור, משום שהוא מעדיף לשחק ולחלום בהקיץ. מבחינת הילד, זאת לא בעיה. זה ההורים או המערכת החינוכית שרואים בזה בעיה. לכן, כדי שהטיפול יצליח, הילד עצמו צריך להכיר שיש לו חיסרון ולהסכים לשנות את ההתנהגות הזו. אם הילד לא מעוניין לשנות את התנהגותו, שום דבר לא ישנה את המצב, לפחות לא בדרך של כפייה. איך ההורה יכול לעזור לילד בלי שהילד יהיה בטיפול? אליעד כהן מציע פתרון ייחודי: ההורה עצמו צריך להגיע לטיפול או הדרכה. הרעיון הוא שאם הילד מסרב לשתף פעולה, ההורה הוא זה שצריך לקבל את הכלים כדי להבין את הילד טוב יותר וללמוד כיצד לשפר את המצב ... שעולות בהקשר הזה היא האם אפשר בכלל לעזור לילד בלי לראות אותו באופן אישי. אליעד כהן מסביר שכאשר מדובר על טיפול פסיכולוגי או התמודדות עם בעיות התנהגות, למעשה אין הבדל משמעותי בין ילדים או אנשים בכלל, מכיוון שהמבנה הפסיכולוגי הבסיסי הוא דומה. כלומר, כל אדם - ילד או מבוגר - פועל מתוך מניעים ורצונות, וכל בעיית התנהגות נובעת מדפוס חשיבה או מרגש פנימי שגורם ... מספיק לשמוע מההורה את התיאור של ההתנהגות, את הקשיים שהילד מתמודד איתם, כדי להבין מהו דפוס החשיבה או מה המניע הפסיכולוגי שמפעיל אותו. אליעד מדגים זאת באמצעות אנלוגיה לרופא טוב שלא תמיד חייב לראות את המטופל, אלא מספיק לו לשמוע על הסימפטומים כדי להבין את הבעיה. הוא מסביר שכאשר מבינים לעומק איך עובדת הנפש האנושית, אפשר להבין מה עובר בראשו של הילד גם ללא מפגש ישיר. העיקר הוא לזהות את נקודות החיכוך בין המציאות כפי שהילד רואה אותה לבין ... אליעד, היא שההורה חייב להכיר בכך שהילד פועל מתוך תפיסה שונה של המציאות. רק אחרי ההבנה העמוקה הזו ניתן להתחיל לשנות את ההתנהגות באמצעות מסרים עקיפים, פסיכולוגיה הפוכה, תקשורת לא ישירה והדרכה מתאימה להורה כיצד לפעול מול הילד. סיכום מעשי: מה ההורים צריכים לעשות בפועל? המסר המרכזי של אליעד כהן בנושא חינוך ילדים הוא שההורה חייב לקחת אחריות על התהליך, במיוחד אם הילד מסרב לטיפול. במקום לוותר, ההורה צריך להגיע לפגישות ייעוץ והדרכה, ללמוד להבין טוב יותר את הילד שלו, ולקבל את הכלים הנכונים לפעולה. גם אם הילד עצמו ... בריכוז וביכולת של הילד להסתדר טוב יותר בחיים. איך לחנך ילד עם בעיות קשב וריכוז? מה עושים כשהילד מסרב ללכת לטיפול? איך להבין התנהגות של ילדים? האם חייבים לראות את הילד כדי לטפל בו? כיצד ההורה יכול לעזור לילדו בלי טיפול ישיר? ...
בעיות בחינוך ילדים, יעוץ להורים, לחנך ילדים, ילד שלא אוכל ירקות, הילד לא מכין שיעורים, ילד לא רוצה ללכת לבית ספר, פסיכולוג ילדים, טיפול בילדים, לגרום לילד, לשכנע ילד, ילד שלא אוהב ירקות
בעיות בחינוך ילדים, יעוץ להורים, לחנך ילדים, ילד שלא אוכל ירקות, הילד לא מכין שיעורים, ילד לא רוצה ללכת לבית ספר, פסיכולוג ילדים, טיפול בילדים, לגרום לילד, לשכנע ילד, ילד שלא אוהב ירקות
... בחינוך ילדים, יעוץ להורים, לחנך ילדים, ילד שלא אוכל ירקות, הילד לא מכין שיעורים, ילד לא רוצה ללכת לבית ספר, פסיכולוג ילדים, טיפול בילדים, לגרום לילד, לשכנע ילד, ילד שלא ... מתייחס לכל אי - נוחות קטנה כבעיה ענקית. הדבר מתבטא גם באי רצונו לאכול ירקות: הילד מרגיש אי - נוחות מהירקות, והתגובה שלמד היא להימנע מהחוויה. אליעד מציין שהפתרון הוא לשנות את הגישה של ההורים לחוסר נוחות. ההורים צריכים להעביר ... יכולת הסתגלות גבוהה יותר לעולם האמיתי. איך לגרום לילד לאכול ירקות? איך לשכנע ילד לעשות שיעורי בית? ילד שלא רוצה ללכת לבית ספר איך להתמודד עם ילד שמתנגד? בעיות חינוך ופסיכולוגיית ילדים ...
איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה
... לשכנע מישהו ללכת לטיפול? איך לשכנע מישהו ללכת לטפל בעצמו? איך לשכנע מישהו ללכת לפסיכולוג? איך לשכנע מישהו לקבל עזרה? איך לשכנע חולה נפש לקבל טיפול? איך לשכנע מישהו לקבל טיפול? איך להביא אדם לטיפול? כיצד מביאים אדם לטיפול? איך לשכנע מישהו לטפל בעצמו? לא מוכן ללכת לטיפול, מתנגד ללכת לטיפול, נגד טיפול, לא רוצה טיפול, מתנגד לקבל עזרה, מסרב לקבל עזרה וכאן אבאר, איך באפשרותך לשכנע מישהו ללכת לטיפול אישי ללכת לטפל בעצמו? כי יש הרבה מאוד מקרים, שבהם אתה מכיר מישהו שנראה לך שהוא סובל מבעיה כלשהי שמצריכה טיפול, דהיינו, שלדעתך כדאי שהאדם ילך לטיפול רגשי טיפול אישי וכיוב, אבל האדם עצמו נמצא בהכחשה מוחלטת לכך, והוא לא מכיר בכך שהוא צריך או רוצה טיפול. והשאלה היא, איך לשכנע מישהו ללכת לטיפול? והתשובה לכך היא, שאם ברצונך לשכנע מישהו ללכת לטיפול, עליך לשאול את עצמך, למה לדעתך אותו אדם, לא רוצה ללכת לטיפול. ובדכ התשובה תהיה, משום שאותו אדם לא מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה. כי ללכת לטיפול, זה אומר בעצם להכיר בכך שיש בעיה. והאדם לא רוצה להכיר בכך, שיש לו בעיה שמצריכה טיפול, ולכן הוא מסרב ומתנגד לרעיון של ללכת לטיפול. ונמצא אם כן, כי יש לנו 2 אפשרויות איך לגרום למישהו ללכת לטיפול. 1 - על ידי זה שנעזור לו להכיר בכך שיש לו בעיה. 2 - על ידי זה שנגרום לכך שהוא לא יחשוב שהוא הולך לטיפול בגלל שיש לו בעיה, אלא שהוא הולך לטיפול לא בגלל שיש לו איזה בעיה. דהיינו, שנשנה אצלו את ההתניה בראש שאומרת, שהליכה לטיפול, הרי היא כהודאה בבעיה. אז איך לגרום למישהו להיות מוכן להכיר בכך שיש לו בעיה? ... שזה יעשה לו רע להכיר בכך שיש לו בעיה. אז איך לגרום למישהו לחשוב שבאמת יש לו בעיה, מהצד שהוא באמת חושב שאין לו בעיה? וכאן אתן תשובה כללית שהיא בדכ עובדת. והיא, שעליך לשדר לבן אדם השני, שיש לו בעיה יחסית ולא בעיה מוחלטת. ובעיה מוחלטת ... למה אותו אדם לא רוצה להכיר בכך שיש לו בעיה. וזה יכול להיות משום לדוגמה שהוא מפחד לחשוב על עצמו מחשבות שליליות, אם הוא יכיר בכך שיש לו בעיה שמצריכה טיפול. או לדוגמה שהוא מפחד שהוא לא יצליח לפתור את הבעיה ולכן הוא מעדיף לא להכיר בה ...
איך לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב?
איך לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב?
... לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב? הבחירה במטפל מקצועי היא משימה קריטית עבור כל אדם שפונה לטיפול נפשי, ולא מדובר רק במציאת פתרון למצב הרגשי הנוכחי, אלא גם בהבנה שההשלכות של הטיפול יכולות להיות משמעותיות לטווח הארוך. השאלה המרכזית היא איך להימנע מהפניות למטפלים שיכולים להזיק או לא להיות מקצועיים מספיק, ולוודא שהמטפל שנבחר הוא באמת איש מקצוע ולא שרלטן. מהו שרלטן בטיפול נפשי? שרלטן הוא אדם שמתחייב לתת תוצאה שהוא לא ... אינם פותרים את הבעיה, או שמצד שני, עלולים לגרום נזק למטופל. כאשר מדובר בטיפול נפשי, נזקים אפשריים יכולים לכלול מעבר מבעיה אחת לבעיה אחרת, או יצירת בעיות חדשות בעקבות טיפול בלתי מקצועי. דוגמה לכך יכולה להיות טיפול בחרדה שמוביל לדיכאון או לקשיים חברתיים ... הבעיה בהסתמכות על מטפל שאינו מקצועי? כאשר אדם פונה לטיפול בבעיות רגשיות כמו חרדה, דיכאון או בעיות ... להתמודד עם המורכבות של הבעיה מבלי להחמיר אותה. למשל, טיפול שפותר חרדה על ידי שינוי קיצוני, כמו הפיכת אדם ... בעיות אחרות שיגרמו לאדם להרגיש טוב פחות. העלויות של טיפול לא מקצועי העלות של טיפול לא מקצועי היא לא בהכרח רק כספית. יש עלויות זמן, ... כבלתי מועילים או אפילו מזיקים בטווח הארוך. כך למשל, טיפול שמפחית חרדה באופן מיידי על ידי סמים או טיפולים חיצוניים אחרים עשוי להביא לנזק נוסף, כמו ... בהמשך. הסיכון בהסתמכות על פתרונות קצרי טווח שיטות טיפול שיכולות להיות מועילות לטווח הקצר עשויות להיות ... בטווח הארוך. לדוגמה, סוכר יכול להעניק אנרגיה מיידית ולטפל בתחושת עייפות, אך בטווח הארוך הוא עשוי להוביל ... ולבעיות בריאותיות חמורות יותר. אותו דבר נכון גם לטיפול במצבים נפשיים - פתרונות קיצוניים או מהירים ... חדשות או להחמיר את המצב הקיים. כיצד נוכל לדעת אם מטפל באמת יעזור ולא יגרום נזק? השאלה המרכזית היא איך ניתן לדעת אם מטפל אכן יוכל לעזור מבלי לגרום נזק, שכן בטיפול נפשי אין דרך חד - משמעית לדעת מראש מה יהיו ... יוצר נזקים אחר כך. דוגמה לכך יכולה להיות מצב שבו טיפול בהסתגלות עצמית בצורה קיצונית יביא לאובדן ... עדיין אין דרך לדעת אם המטפל מבין לעומק את הבעיות של המטופל ויכול לעזור לו בצורה המועילה ביותר. גם הארגונים ... המקצועיות של כל מטפל. מה לגבי המלצות אישיות? המלצות ממטופלים אחרים עשויות להיראות כדבר חיובי, אך הן לא תמיד ... עשוי להוביל לכישלון עבור אחר. לא תמיד אפשר לדעת אם המטופל הקודם סבל מתופעות לוואי או נזקים מיידיים שיכלו להתרחש בעקבות הטיפול, אך לא יצאו החוצה בשלב מוקדם. בניגוד לתחומים ... לאחר זמן. האם אחריות על התהליך נמצאת על המטפל או על המטופל? למרות שהמטפל הוא זה שמנחה את ה
לסמוך רק על עצמך, ההסמכה של אליעד כהן, מי הסמיך את אליעד כהן? מהי הסמכה? מטפל מוסמך, פסיכולוג מוסמך, פסיכיאטר מוסמך, תעודת הסמכה, מומחה NLP מוסמך, מטפל NLP מוסמך, למה לא לסמוך על אליעד כהן? ביקורת על אליעד כהן
לסמוך רק על עצמך, ההסמכה של אליעד כהן, מי הסמיך את אליעד כהן? מהי הסמכה? מטפל מוסמך, פסיכולוג מוסמך, פסיכיאטר מוסמך, תעודת הסמכה, מומחה NLP מוסמך, מטפל NLP מוסמך, למה לא לסמוך על אליעד כהן? ביקורת על אליעד כהן
... רק על עצמך, ההסמכה של אליעד כהן, מי הסמיך את אליעד כהן? מהי הסמכה? מטפל מוסמך, פסיכולוג מוסמך, פסיכיאטר מוסמך, תעודת הסמכה, מומחה NLP מוסמך, מטפל NLP מוסמך, למה לא לסמוך על אליעד כהן? ביקורת על אליעד כהן מהי הסמכה ולמה אנחנו זקוקים לה? ההסמכה, בהגדרתה, מתארת תהליך שבו אדם מקבל אישור רשמי או תעודה המצביעה על כך שהוא בעל כישורים או ידע בתחום מסוים. ההסמכה משמשת אותנו כשאנחנו פונים למומחים בתחומים שונים, כגון טיפול רפואי, תיקונים טכניים, או ייעוץ מקצועי. לדוגמה, אם יש לך תקלה ברכב, בדרך כלל תבחר לפנות למוסך מוסמך, שמציג תעודה המעידה על מומחיותו בתחום. אותו הדבר נכון גם עבור תחומים אחרים, כמו טיפול פסיכולוגי, שבו אנו נוטים לחפש מטפלים מוסמכים. האם הסמכה היא באמת הכרחית? כאשר אדם פונה למישהו כדי לקבל שירות, פעמים רבות הוא מצפה לראות תעודת הסמכה או אישור על כך שמישהו אחר חתם על ... להסתמך על תעודה שמבטיחה רמה מסוימת של כישורים ומקצועיות. לדוגמה, אם חשמלאי זקוק לתיקון בביתו, סביר להניח שהוא יבחר להזמין חשמלאי מוסמך, אף שהוא יכול היה לטפל בכך בעצמו, מכיוון שהוא בוטח בתעודת ההסמכה. הסמכה כאמצעי להעברת אחריות הצורך בהסמכה נוגע גם לאדם שמבקש להעביר את האחריות על איכות השירות או העבודה לאדם אחר. במקום להשקיע וללמוד כיצד לבדוק את איכות העבודה, אנשים מעדיפים לסמוך על אישור רשמי שמאשר את הידע והכישורים של האדם שמספק להם את השירות. לדוגמה, אם תיקח את הרכב למוסך, תוודא שהמוסך מוסמך על מנת לדעת שהעבודה שבוצעה תואמת את תקני היצרן. הסמכה והנפש האנושית הבעיה הגדולה מתחילה כאשר מדובר בתחום הנפשי. בתחום הפיזי, ישנם מדדים אובייקטיביים שניתן למדוד ולכמת את איכות השירות, אבל בתחום הנפש אין מדדים אובייקטיביים. כשמדובר בטיפול נפשי, קשה לדעת אם מדובר בשיטה שנכונה עבורך רק על פי תעודת הסמכה של המטפל. אליעד כהן מציין שעליך לקחת אחריות אישית ולבחון אם גישה מסוימת או שיטה מתאימים לך באופן אישי, ולא להסתמך רק על התעודה. בסופו של דבר, אתה הוא זה שצריך להרגיש אם הטיפול מתאים לך ולא להסתמך על תעודת הסמכה בלבד. לא להאמין לאף אחד - בדוק בעצמך העקרון המרכזי הוא לא להאמין לאף אדם רק בגלל שיש לו תעודת הסמכה או תואר. כל ... מתחיל מהשאלה הבסיסית: מהי הסמכה? למה אנשים מחפשים הסמכה ולמה יש צורך בתעודות המעידות על כשירותו של אדם בתחומים שונים? כשאנשים מחפשים שירותים - בין אם זה טיפול ברכב, תיקון חשמלי או טיפול נפשי - הם מחפשים בעלי מקצוע מוסמכים, כלומר, אנשים שיש להם תעודה שמוכיחה שהם עברו הכשרה והם ראויים להעניק את השירות הנדרש. הצורך בהסמכה נובע ... ישא באחריות לבדיקת איכות השירות שהוא מקבל, הוא מעדיף לסמוך על מסמך, על תעודה, על גורם שלישי שיאשר עבורו שהשירות הזה איכותי. לדוגמה, כאשר לוקחים את הרכב לטיפול, שואלים האם אתה מוסך מורשה?, כדי לוודא שהטיפול יהיה מקצועי ושהאחריות על הרכב לא תתבטל. כלומר, במקום ללמוד ולהבין כיצד לבדוק את איכות העבודה, מעבירים את האחריות לאחרים. ההשלכה של הסמכה על העולם הרוחני והנפשי כאשר מדובר בנפש האדם, הבעיה הופכת למורכבת יותר. ברפואה פיזית יש פרמטרים אובייקטיביים יחסית, אבל בכל הקשור לנפש, אין דרך מוחלטת למדוד מה עובד ומה לא. למרות זאת, אנשים עדיין מחפשים מטפלים מוסמכים. הם רוצים שמישהו יגיד להם זה האדם הנכון עבורך. אך בפועל, כאשר מדובר בנפש שלך, האחריות צריכה להיות עליך. עליך לבדוק האם הגישה או הטיפול מתאימים לך, ולא להסתמך רק על תעודה. לא להאמין באף אחד - לבדוק בעצמך הרעיון המרכזי הוא שהאדם לא צריך להאמין באף אחד. כל מה שנאמר, כל שיטה וכל רעיון ... לעומק. אנשים שמציגים תעודות כדי לזכות באמון יש אנשים שרוצים שאחרים יאמינו בהם ויעריצו אותם, ולכן הם תולים על הקיר שלהם תעודות הסמכה רבות. אני מוסמך, אני פסיכולוג, אני מאמן אישי, יש לי תואר כזה וכזה. אך אם אדם באמת רוצה שתבדוק את הדברים בעצמך, למה בכלל חשוב לו להציג תעודה? הרי אם אתה באמת תחקור, אז אין זה ... זה בהכרח נכון? לא תמיד. יצירת שיטות חדשות והענקת הסמכות עצמית אפשר לראות את זה גם בעולם ההתפתחות האישית. מישהו יכול להמציא שיטה חדשה, לתת לה שם קליט, כמו NLP, ולבנות סביב זה מערכת של קורסים והכשרות. לאחר מכן, הוא מעניק תעודות הסמכה לתלמידיו, ולפתע זה הופך להיות מקצוע. אך למעשה, מה זו השיטה הזו? מי החליט שהיא עובדת? מי קבע שהיא מועילה? לרוב מדובר פשוט ברעיונות שנלקחו ממקורות אחרים, נארזו מחדש ונמכרו לציבור. הסמכה אמיתית היא מה שאתה נותן לעצמך בסופו של דבר, ... כאשר מדובר בנפש שלך, האחריות כולה עליך, ואין שום תעודה בעולם שיכולה לקבוע עבורך מה נכון ומה לא. אסמכה ואישורים אמונה ובדיקת האמת לקיחת אחריות אישית פסיכולוגיה והתפתחות אישית איך לבדוק אם משהו נכון? קורסי הסמכה, תעודות על הקיר, תעודות הסמכה, הסמכת מטפל, תעודת מטפל מוסמך, מטפלים מוסמכים, מטפל לא מוסמך, להיות חבר של השטן, להיות חבר של אלוהים, עצות מהשטן, מי רוצה תעודת הסמכה? המלצות של לקוחות, לקוחות ממליצים, להאמין במורה רוחני, למה לא להאמין לאליעד כהן? הסמכה של נוכלים, מי הסמיך את המסמיך? הסמכה מאלוהים, הסמכה מהשטן, מוסמך לטפל, מה ההסמכה שלך? המלצות על אליעד כהן, עצלנות, אמונה במורה רוחני, על מי אפשר לסמוך? עצות מאלוהים, אמונה ברבנים, אמונה בצדיקים, אמונה במשה רבנו, להיות בר סמכא, מוסך מורשה, מה זה NLP? המצאת שיטה רוחנית, המצאת שיטה טיפולית, מה זה NLP מוסמך? מי זה אליעד כהן? להיות מטפל מוסמך, להיות מאמן מוסמך, להיות קאוצר מוסמך, להיות מטפל NLP מוסמך, להסמיך את עצמך, בחירת מטפל מוסך, מטפל מומלץ,
מנהל כפסיכולוג, איך להיות מנהל טוב? למה מנהל צריך להיות פסיכולוג? תכונות אופי של מנהל טוב, איך לנהל עובדים? איך לנהל אנשים? מהן תכונות האופי הנדרשות ממנהל? האם אני מתאים לנהל? האם אני יכול להיות מנהל? יעוץ ארגוני, פסיכולוג ארגוני
מנהל כפסיכולוג, איך להיות מנהל טוב? למה מנהל צריך להיות פסיכולוג? תכונות אופי של מנהל טוב, איך לנהל עובדים? איך לנהל אנשים? מהן תכונות האופי הנדרשות ממנהל? האם אני מתאים לנהל? האם אני יכול להיות מנהל? יעוץ ארגוני, פסיכולוג ארגוני
... כפסיכולוג, איך להיות מנהל טוב? למה מנהל צריך להיות פסיכולוג? תכונות אופי של מנהל טוב, איך לנהל עובדים? איך לנהל אנשים? מהן תכונות האופי הנדרשות ממנהל? האם אני מתאים לנהל? האם אני יכול להיות מנהל? יעוץ ארגוני, פסיכולוג ארגוני למה מנהל טוב חייב להיות פסיכולוג טוב? מנהל טוב, לפי אליעד כהן, הוא לא רק מי שנותן הוראות ומוודא שהמשימות מתבצעות, אלא מי שיודע להבין ולנתח לעומק את העובדים שלו. מנהל טוב חייב להיות גם פסיכולוג, כי בני אדם הם לא רובוטים. בני אדם אינם מגיבים רק לפקודות, ... מושפעים ממערכת הפעלה מורכבת הרבה יותר - המערכת הרגשית שלהם. אם אתה מנהל ואינך מבין פסיכולוגיה או את המנגנונים הרגשיים של העובדים שלך, יהיה לך קשה מאוד להשיג את התוצאות הרצויות. מה ההבדל בין ניהול עובדים לניהול מכונות? לפי אליעד, כשמנהל מפעיל מכונה, הוא ... הטכני: איך להפעיל רכב, איך להטיס מטוס, איך להפעיל ציוד מכני. אבל כשמדובר בניהול עובדים, המצב שונה לחלוטין. העובד הוא לא מכונה טכנית, אלא בן אדם עם רגשות, פחדים, תסביכים, אגו וחששות. אם אתה מנהל עובדים ולא יודע איך לזהות מה מניע או חוסם אותם, אתה לא יכול ... המטוס שלך פועל, אין סיכוי שתנצח, והסיכון הוא שהמטוס יתרסק. באותו אופן, אם אתה מנהל עובדים בלי להבין את המנגנונים הפסיכולוגיים שלהם, אתה עלול להיכשל במשימת הניהול. למה תפקידו של מנהל ... מנהל טוב אינו רק מפקח שנותן הנחיות ודואג שיבוצעו. מנהל אמיתי צריך לדאוג לכך שהעובדים יצליחו לעבוד יחד, שיהיה ביניהם שיתוף פעולה ולא יהיו מריבות או מתחים. לשם כך, הוא חייב להיות מסוגל להבין למה עובד מסוים לא מצליח לבצע את תפקידו: אולי העובד סובל מפחד מכישלון, אולי הוא עצלן, אולי הוא רב עם אשתו, או שיש לו בעיה של רגשי נחיתות או אגו מוגזם. מנהל טוב מזהה את הסיבות לכך שהעובדים שלו לא מתפקדים כראוי ויודע כיצד לטפל בהן בצורה נכונה. איך פסיכולוגיה מסייעת למנהל לפתור קונפליקטים בין עובדים? אליעד מסביר שקונפליקטים בין עובדים הם חלק בלתי נפרד מהחיים בארגון. מנהל טוב חייב לדעת להיות מגשר בין העובדים. אך להיות מגשר זה למעשה להיות פסיכולוג: המנהל חייב להבין לעומק את התסביכים והבעיות של כל צד, להבין את המניעים הרגשיים והפסיכולוגיים מאחורי ההתנהגות של כל עובד, ואז למצוא את הדרך לגרום להם לשתף פעולה ולפתור את הבעיה. ככל שהמנהל מבין טוב יותר את העובדים שלו, הוא יכול לגשר ביניהם בצורה יעילה יותר, ליצור הרמוניה ולשפר את תפקוד הארגון. איך מנהל יכול לגרום לעובדים לבצע את משימותיהם? כדי לגרום ל
הדרכת מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים?
הדרכת מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים?
... מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים? מה הדבר המרכזי שצריך לעשות כדי להצליח בתור מטפל? כדי להצליח בתור מטפל, אליעד כהן מסביר שהדבר המרכזי והחשוב ביותר הוא קודם כל לטפל בבעיות של עצמך. ההיגיון שעומד מאחורי הרעיון הזה הוא שאדם לא מסוגל לפתור בעיות לאחרים ... לא יכול להתמודד ולפתור את אותן הבעיות או בעיות דומות באופן אישי. לדוגמה, אם מגיע אליך מטופל עם בעיה מסוימת, שהיא מורכבת במיוחד, ואתה כמטפל לא הצלחת מעולם לפתור לעצמך בעיה בסדר גודל דומה או זהה, סביר להניח שלא תוכל לעזור לו. אך לעיתים, יכול לקרות מצב שבו המטופל מצליח לפתור את הבעיה בעצמו לאחר משפט אחד פשוט שתאמר לו. במקרה כזה, הפתרון לא הגיע ממך כמטפל, אלא מיכולת החשיבה וההבנה של המטופל עצמו. הוא זה שעיבד את הדברים בראשו ופתר לעצמו את הבעיה. אבל במידה שהמטופל אינו מסוגל לפתור את הבעיה שלו בעצמו, האחריות המלאה על פתרון הבעיה עוברת אליך ... את הבעיות האישיות שלך. איך לפתח את היכולת לפתור בעיות מורכבות כמטפל? כדי שתהיה לך יכולת לטפל בבעיות מורכבות אצל אחרים, עליך לפתח את החשיבה ואת יכולת הניתוח שלך. הדרך האפקטיבית ... משתפרת ומתפתחת, ואז תהיה מסוגל לפתור בעיות גם לעצמך וגם לאחרים. האם ניתן לעזור לאחרים בלי לטפל קודם בבעיות של עצמך? אליעד מסביר שלעיתים, אדם יכול לעזור למטופל גם מבלי שטיפל בעצמו באותה בעיה באופן אישי. לדוגמה, אם אתה מעשן סיגריות ולא מצליח להפסיק, ובא אליך מטופל שמבקש להפסיק לעשן, ייתכן שתגיד לו משפט כלשהו, והוא בעזרת החשיבה העצמית שלו יצליח להפסיק. במקרה כזה, הפתרון לא נבע מהיכולת שלך כמטפל, אלא מהיכולת של המטופל עצמו. אך באופן עקרוני, אם האחריות לפתרון מוטלת ישירות עליך, ואתה הוא זה שאמור להוביל את המטופל לפתרון - לא תוכל לסייע לו בבעיה שאתה בעצמך לא מצליח לפתור. במילים אחרות, כדי להיות מטפל טוב באמת, עליך קודם כל להתגבר בעצמך על בעיות מורכבות. כיצד הטיפול העצמי ישפר את היכולת שלך לעזור לאחרים? כאשר אתה כמטפל מתמודד באופן פעיל עם ... ככל שאתה מתאמץ ומתמודד עם בעיות. לכן, הדרך הטובה ביותר להפוך למטפל מוצלח, יועץ, מאמן או פסיכולוג יעיל, היא להתחיל בהתמודדות עצמית ולפתור את הבעיות האישיות המורכבות שלך. סיכום הדברים העיקריים של אליעד כהן למטפלים חדשים ולכאלה שמעוניינים להצליח: כדי להצליח כמטפל, חובה להתמודד ולטפל קודם כל בבעיות האישיות שלך. יכולתך כמטפל לפתור בעיות מורכבות של אחרים תלויה ביכולת שלך לפתור בעיות דומות בעצמך. לעיתים מטופלים מסוגלים לפתור בעצמם את הבעיה בעזרת רמז קל, אך זה לא מוכיח את היכולת האישית שלך ... לשפר את עצמך כל הזמן על ידי התמודדות עם הבעיות האישיות והמורכבות ביותר שלך. ככל שתצליח לטפל בעצמך בצורה יעילה יותר, כך תוכל להצליח לטפל באחרים ולעזור להם בצורה טובה ועמוקה יותר. איך להצליח בתור מטפל? איך ללמוד לטפל באנשים? מהי חרדת מטפלים? איך לשפר יכולות טיפוליות? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? איך לפתור בעיות מורכבות כמטפל? ...
למה ללמוד NLP? NLP זה שקר, ללמוד לשקר אנשים, ללמוד איך לרמות אנשים, למה ללמוד לשכנע? יתרונות לימוד NLP, חסרונות ללמוד NLP, ללמוד לעשות מניפולציות, NLP טיפולי, NLP שכנועי, לשתול מחשבות
למה ללמוד NLP? NLP זה שקר, ללמוד לשקר אנשים, ללמוד איך לרמות אנשים, למה ללמוד לשכנע? יתרונות לימוד NLP, חסרונות ללמוד NLP, ללמוד לעשות מניפולציות, NLP טיפולי, NLP שכנועי, לשתול מחשבות
... ללמוד NLP? NLP זה שקר, ללמוד לשקר אנשים, ללמוד איך לרמות אנשים, למה ללמוד לשכנע? יתרונות לימוד NLP, חסרונות ללמוד NLP, ללמוד לעשות מניפולציות, NLP טיפולי, NLP שכנועי, לשתול מחשבות למה אנשים מתנגדים ללימוד NLP ושכנוע? יש אנשים שמתנגדים באופן אינסטינקטיבי ללימודי NLP ולימודי שכנוע. אליעד כהן מסביר שההתנגדות נובעת מכך שהם מאמינים שללמוד NLP או טכניקות שכנוע משמעו להיות שקרן, מניפולטיבי או לא ישר. ההתנגדות הזאת נובעת מכך שהנושא איך לשכנע אחרים נתפס בעיניהם כמשהו שלילי, ... אנשים רואים פרסום כמו איך לגרום למישהו לעשות את מה שאתה רוצה, הם אוטומטית מרגישים התנגדות, כי זה מזכיר להם את הצד השלילי שבתוכם. כלומר, אנשים שחושבים שלימוד NLP הוא רע, עושים זאת משום שזה מזכיר להם את הצדדים הפחות נעימים בעצמם, הצדדים שהם מנסים להסתיר, את העובדה שגם הם בעצמם שקרנים באופן כלשהו. האם ללמוד NLP באמת הופך אותך לשקרן? אליעד כהן מסביר שהאמת היא מורכבת יותר. כל פעולה של האדם במציאות היא מניפולציה במידה מסוימת. אפילו כשאתה מחייך ... שלילי או חיובי? שכנוע הוא כלי, וכמו כל כלי, השימוש בו קובע את משמעותו המוסרית. לדוגמה, פצצת אטום יכולה לשמש לייצור חשמל או להריגת אנשים. כך גם עם שכנוע ו - NLP, אפשר להשתמש בהם לטוב או לרע, והדבר תלוי בבחירתו של האדם שמשתמש בהם. האמת, לפי אליעד, היא שאנשים שמרגישים דחייה מלימודי שכנוע בעצם ... כל אדם הוא בעצם גם רע וגם טוב, וככל שאתה מבין זאת, אתה יכול להיות ישר יותר עם עצמך. למה דווקא מי שלומד שכנוע הופך ליותר ישר עם עצמו? אליעד מסביר שדווקא לימוד NLP ושכנוע יכול להפוך אותך למודע יותר לאופן שבו אתה משקר לעצמך ולאחרים. כשאתה לומד איך עובדת המניפולציה, אתה מתחיל לזהות מתי ואיך אתה בעצמך מבצע מניפולציות ושקרים, לא רק לאחרים, אלא קודם כל לעצמך. לדוגמה, אם אתה לומד איך לשכנע ... אותך ליותר מודע ומדויק, כי אתה מודע לתהליך של השקר עצמו. לכן, למידת השכנוע במכוון יכולה להפוך אותך ליותר מודע, וכך בעצם לקרב אותך לאמת גדולה יותר. מה הקשר בין NLP לאמת מוחלטת? בסופו של דבר, המסר של אליעד הוא שללמוד NLP זה ללמוד את חוקי המשחק של המציאות. המציאות עצמה בנויה על יחסיות, מניפולציות ושכנוע מתמיד. אם תלמד את חוקי המשחק האלה לעומק, תוכל בסופו של דבר לראות מעבר למשחק ולהבין את האמת האמיתית, שהיא מעבר לשקר או לאמת היחסית שהמשחק מייצר. האם NLP זה שקר? האם NLP יכול לעזור לי להשתנות? יתרונות וחסרונות של NLP איך לשכנע את עצמי להפסיק לעשן? לימודי מניפולציה ושכנוע מה זו אהבת אמת? האם כל מערכות היחסים מבוססות על מניפולציות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושות, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושות, איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, מאמן אישי להפרעות קשב, אימון אישי רוחני בנושאי תחושות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5156 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 17:05:18 - wesi1