אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שכחה ✔פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר יכולת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית, איך למנוע אלצהיימר? מניעת דמנציה, פחד מפגיעה קוגניטיבית, פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי
למה אנשים מפחדים מאיבוד הזיכרון?

הפחד מאיבוד הזיכרון הוא החשש של האדם ממצב בו יאבד מידע חשוב ומשמעותי מחייו, כמו שמות של אנשים אהובים, אירועים מרכזיים, ואף דברים בסיסיים כמו שמו שלו. אנשים חוששים מכך בעיקר בשל תאונות, מחלות כמו אלצהיימר או דמנציה, או פשוט בשל תהליך ההזדקנות. אובדן זיכרון נתפס על ידי רבים כפגיעה קשה באיכות החיים, שכן הוא מערער את היכולת לתפקד ולתקשר עם הסביבה באופן רגיל.

מדוע הפחד מאיבוד זיכרון כל כך משמעותי לאנשים?

הפחד מאיבוד זיכרון משמעותי מאוד מכיוון שהוא נתפס כאיום ממשי על הזהות העצמית של האדם. אדם שחושש מאיבוד הזיכרון למעשה חושש לאבד חלקים מהותיים ממי שהוא. הוא חושש שלא יזכור את האנשים הקרובים אליו, שיתקשה לתקשר או להבין את סביבתו, ושהוא יאבד את החיבור שלו לאירועים חשובים שהגדירו את חייו. עצם החשש מכך גורם לאדם לתחושת חרדה עמוקה, מתוך ההנחה שאם אובדן הזיכרון יתרחש, יהיה בכך אסון.

האם אפשר למנוע באופן מוחלט את איבוד הזיכרון?

אין דרך ודאית ומוכחת למנוע באופן מוחלט את אובדן הזיכרון. אדם יכול להקפיד על אורח חיים בריא, לאכול נכון, להתאמן, לעסוק בפעילות קוגניטיבית כמו קריאה וחשיבה מאומצת, אך גם כך עדיין קיים סיכון מסוים לאיבוד הזיכרון. אף שיטה רפואית או התנהגותית לא יכולה להבטיח לחלוטין שאדם לא יאבד את זיכרונו בשלב מסוים של חייו. לכן, לומר למישהו "לך זה לא יקרה" זו טענה לא אמיתית, שכן תמיד קיים סיכון כזה.

מה ההבדל בין יכולת החשיבה (שכל) לבין זיכרון?

חשוב להבין שקיים הבדל משמעותי בין יכולת החשיבה לבין זיכרון:

יכולת חשיבה הגיונית (שכל) - היכולת להבין סיבות ותוצאות, לנתח מצבים, ולהסיק מסקנות. זוהי יכולת מבוססת ומאורגנת, שככל שמשתמשים בה יותר, כך היא מתחזקת, בדומה לשריר שמתפתח כאשר מתאמנים. אדם שמטפח את ההיגיון שלו בקביעות צפוי לשמור טוב יותר על כושר החשיבה שלו.

זיכרון - להבדיל, זיכרון הוא תהליך אקראי יחסית, מבוסס על שמירת מידע ספציפי כמו שמות, מקומות ואירועים. זיכרון ניתן לאבד ביתר קלות, כי הוא אינו מבוסס על הבנה מעמיקה אלא על אחסון מידע, שחלקו יכול להיעלם עם הזמן, ללא תלות ישירה בפעילות השכלית ההגיונית.

לכן, אדם שמפתח את החשיבה ההגיונית שלו מפחית משמעותית את הסיכון לאבד את כושר החשיבה, אך זה לא מבטיח לו שלא יאבד את הזיכרון עצמו.

כיצד אפשר להפחית את הפחד מאיבוד הזיכרון?

ישנן שתי גישות עיקריות להפחתת הפחד מאיבוד הזיכרון:
  • גישה ראשונה:

    לבצע פעולות שיכולות לתרום לשימור הזיכרון, כמו קריאה, למידה, וחשיבה עמוקה. אף כי פעולות אלו אינן מבטיחות בוודאות את שימור הזיכרון, הן יכולות להקטין את הסיכוי לאובדן קוגניטיבי.
  • גישה שנייה:

    לשנות את התפיסה הבסיסית, כך שגם אם אדם יאבד את זיכרונו, הוא לא ירגיש בכך אסון או דבר נורא. גישה זו מבוססת על אהבת המציאות ללא תנאים, מצב בו האדם חש טוב ללא תלות בזיכרון או בכל תנאי חיצוני אחר.
איך אהבת המציאות ללא תנאים יכולה להעלים את הפחד מאיבוד הזיכרון?

אהבת המציאות ללא תנאים משמעותה שאדם מרגיש טוב ושלם עם עצמו ועם חייו ללא תלות בשום תנאי חיצוני, כולל הזיכרון שלו. במצב כזה, אפילו אם האדם יאבד את כל זיכרונותיו, הוא עדיין יוכל להרגיש טוב, רגוע ושלם, משום שהוא לא מתנה את אושרו באף גורם חיצוני. ככל שהאדם מסוגל לאהוב ולקבל את המציאות כפי שהיא, כך הוא משתחרר מפחדים ממצבים שהוא חושש שיקרו לו.

כיצד ניתן לפתח אהבת מציאות ללא תנאים?

פיתוח אהבת המציאות ללא תנאים מתבצע דרך הטלת ספק ברצונות ובהנחות יסוד שיש לאדם, ובירור מעמיק של השאלה "למה אני בכלל צריך את זה?". כאשר אדם מפתח חשיבה הגיונית ומסוגל להטיל ספק ברצונותיו, הוא לומד להבין שאין הכרח לקשר בין תחושת האושר שלו לבין דברים ספציפיים. ככל שההיגיון מתפתח, כך הוא מסוגל להשתחרר מהתלות בתנאים חיצוניים, ולחוות אהבה אמיתית ושלמה למציאות, בכל מצב.

מדוע מומלץ לפתח את השכל במקביל ללמידת אהבת המציאות?

כאשר אדם מפתח את שכלו במקביל לאהבת המציאות ללא תנאים, הוא יוצר לעצמו רשת ביטחון כפולה:
  • אם זיכרונו יישאר תקין, הוא ייהנה מיכולת חשיבה גבוהה, מרגיש ביטחון, ומסוגל להתמודד עם אתגרים שונים.
  • אם יגיע למצב שבו חלק מהזיכרון יאבד, הוא עדיין יוכל להשתמש ביכולת החשיבה הגבוהה שלו כדי להתמודד טוב יותר עם המצב החדש. בנוסף, אהבת המציאות ללא תנאים תאפשר לו להרגיש טוב ושלם גם כאשר הזיכרונות מתערערים.
מהי המסקנה המרכזית להתמודדות עם הפחד מאיבוד הזיכרון?

ההתמודדות האמיתית עם הפחד מאיבוד הזיכרון אינה יכולה להיות מבוססת רק על מניעת המצב, שכן לא ניתן למנוע אותו לחלוטין. הדרך הנכונה ביותר היא לפתח יכולת נפשית שתאפשר לאדם לקבל כל מצב, כולל אובדן זיכרון, ללא תחושת חרדה ופחד. זוהי דרך של חיזוק ההיגיון והיכולת לאהוב את המציאות בלי תנאים, כך שכל תרחיש אפשרי יפסיק להיתפס כבעיה או אסון.
מהו הפחד מאיבוד זיכרון?

פחד מאיבוד זיכרון מתייחס לחשש של האדם ממצב שבו הוא עלול לשכוח דברים חשובים מחייו, כמו שמות של אנשים קרובים, אירועים משמעותיים או אפילו כיצד קוראים לו עצמו. אנשים עשויים לפחד מכך בעקבות תאונה, מחלה כמו אלצהיימר או דימנזיה, או פשוט מזקנה. התחושה היא שאם תאבד את הזיכרון, איכות החיים תיפגע באופן דרמטי.

מדוע אנשים חוששים כל כך מהאפשרות לאבד זיכרון?

אנשים חוששים כי הם מניחים שיקרה משהו רע: הם לא רוצים לשכוח מי הם, לאבד יכולת לתקשר עם אחרים, או לא לזכור אירועים משמעותיים מחייהם. בפועל, כאשר האדם מפחד לאבד את הזיכרון, הוא חושב שיש סיכוי ממשי שזה יקרה לו, ולצד זאת הוא חושב שאם זה יקרה, זה יהיה נורא.

האם אפשר למנוע בוודאות את איבוד הזיכרון?

לא קיימת דרך מובטחת המונעת בוודאות מצב של איבוד זיכרון. אדם יכול לשמור על אורח חיים בריא, לאכול נכון, להתעמל, להפעיל את המוח ולקרוא הרבה, ובכל זאת הוא עלול לאבד את הזיכרון. אין שום שיטה רפואית או התנהגותית המבטיחה ב - 100% שאדם לא יאבד את זיכרונו, ולכן אין אפשרות להרגיע לחלוטין באמצעות הטענה ש"זה לא יקרה לך".

מה ההבדל בין פיתוח השכל לבין שימור הזיכרון?

קיים הבדל בין חשיבה הגיונית (שכל) לבין יכולת לזכור מידע (זיכרון).
  • שכל - זוהי יכולת לנתח דברים בהיגיון, להסיק מסקנות ולהבין סיבות ותוצאות. זוהי צורת חשיבה שבה האדם משתמש כל הזמן, וככל שמחזקים אותה, כך קטן הסיכוי לאבד את כושר הניתוח ההגיוני.
  • זיכרון - מדובר במידע אקראי יותר, שאינו בהכרח מבוסס על הבנה עמוקה, אלא על זכירה של פרטים, שמות, אירועים או מילים. קל יותר לאבד זיכרון מאשר לאבד את כושר החשיבה ההגיונית.
אם האדם ממשיך לפתח את שכלו, הוא שומר על היכולת להתמודד עם מצבים גם אם תאבד חלק מהזיכרון. לעומת זאת, עצם פיתוח השכל לא מבטיח שלא תהיה מחיקה של זיכרונות מסוימים.

כיצד אפשר להתמודד עם הפחד מאיבוד זיכרון?

יש שתי דרכים עיקריות כדי להפחית את הפחד:
  • לנסות לעשות פעולות העשויות להפחית את הסיכוי לאיבוד זיכרון: לקרוא, ללמוד, לעסוק בחשיבה וכדומה. אף על פי שאין בכך הבטחה חד משמעית, עדיין ייתכן שזה תורם במידת מה לשימור יכולת הזיכרון.
  • לשנות את ההנחה הבסיסית: גם אם האדם יאבד את הזיכרון, זה לא חייב להיות רע. אם אפשר להגיע למצב נפשי שבו האדם מרגיש טוב ללא תנאי, גם אובדן זיכרון לא יפגע בו בצורה הרסנית.
מדוע אהבת המציאות ללא תנאים משחררת מהפחד?

אם האדם לומד להרגיש טוב בלי קשר לנסיבות חיצוניות, הוא לא חושש לאבד דבר, כולל את זיכרונותיו. אהבת המציאות בלי תנאים פירושה שהאדם נהנה ומקבל את מה שקורה, בלי להתלות ברצון או בתנאי מסוים. במקרה הקיצוני, אפילו אם יאבד את כל הזיכרונות, עדיין יוכל למצוא תחושת רוגע ושקט פנימי.

כיצד מפתחים אהבת מציאות ללא תנאים?

זוהי דרך עמוקה הכוללת הטלת ספק ברצונות ובהנחות יסוד, כדי להפסיק להתלות בנסיבות החיצוניות. דרוש לכך שכל מפותח, שכן יש צורך להבין לעומק מדוע אפשר להרגיש טוב גם ללא התלות ברצון ספציפי. ככל שמפעילים יותר את ההיגיון ומוכנים לבדוק את נקודות המבט, כך עולה היכולת לאהוב את המציאות כפי שהיא.

מה התועלת בפיתוח שכל במקביל ללמידת אהבת המציאות ללא תנאים?

אדם המפתח גם את ההיגיון שלו וגם לומד לאהוב את המציאות בלי תנאים, מבטיח לעצמו מענה כפול:
  • אם במקרה יישמר הזיכרון, ייהנה מכושר חשיבה שופע ומספיק ביטחון בעצמו.
  • אם יאבד חלק מהזיכרון, עדיין יוכל להיעזר בהיגיון כדי להתמודד עם המציאות שנוצרה. בנוסף, אהבת המציאות ללא תנאים תעניק לו תחושת רווחה נפשית, גם אם ייווצר חוסר בתמונת הזיכרונות.
מהי מסקנת הדברים?

הפחד מאיבוד זיכרון לא נעלם לחלוטין אם מנסים רק למנוע את התרחשותו. הסוד טמון בלמידה להפסיק לראות בזה אסון ולקבל את האפשרות שזה יקרה ללא תחושת חרדה. הדרך המומלצת היא לנסות לחזק את החשיבה ההגיונית ובמקביל לפתח את היכולת לאהוב את המציאות בלי תנאים, כך שכל תרחיש לא בהכרח יהיה רע.
פחד לאבד את הזיכרון, פחד להשתגע, פחד לאבד את השכל, פחד לשכוח שמות של אנשים, פחד לשכוח פרצופים, פחד מזקנה, מאבד את הזיכרון, שוכח דברים, איך לטפל בפחד? למה להרגיש טוב בלי תנאים? איך לשמור על השכל? איך לא לאבד את השכל? איך לשמור על היכולת השכלית? איך לשמור על יכולות קוגניטיביות? מה ההבדל בין שכל לבין זיכרון? איבוד הזיכרון, איבוד השכל, איבוד יכולת החשיבה
לפתח יכולות שכליות היעלמות פחד וחרדה פחד מאיבוד שליטה לשפר את החשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות משמעות לאהוב את המציאות לשנות הרגלים לשמור על היכולת השכלית להחליש את הרצון איבוד איבוד הזיכרון איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך לחשוב בהיגיון איך למנוע איך למנוע אלצהיימר איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את השכל איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת חשיבה איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל אימון המוח אימון קוגניטיבי אלצהיימר דמנציה הזדקנות התפתחות החשיבה התפתחות שכלית זיכרון זיכרונות חוסר יכולת חרדה ממחלות חרדת מחלות חשיבה הגיונית יכולות יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית ירידה כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל להזדקן להיות יותר חכם לחשוב בהיגיון למנוע למנוע אלצהיימר לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את השכל לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לשכוח לשכוח דברים לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית מחלות מיומנויות חשיבה מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות שכליות מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית מניעת דמנציה מניעת שיטיון מפחד לשכוח פגיעה פחד פחד להזדקן פחד לשכוח דברים פחד מאיבוד פחד מאיבוד הזיכרון פחד מאלצהיימר פחד מדמנציה פחד מחוסר פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי פחד ממחלות פחד ממחלות קשות פחד מפגיעה קוגניטיבית פחד מקיהיון פחדים פחדים ממחלות פיתוח החשיבה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי קיהיון שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיטיון שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית שכחה תרגול קוגניטיבי תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
שכחה / שיפור הזיכרון. ממה נובעת שכחה? איך לזכור ולא לשכוח?
שכחה שיפור הזיכרון. ממה נובעת שכחה? איך לזכור ולא לשכוח? שכחה. זיכרון. שכחה נובעת מחוסר ידיעה שלמה. ידיעה שלמה = חוויה מלאה של הידע. ידיעה שלמה = כאשר הדבר שיודעים אותו והשכל שיודע אותו הופכים למהות אחת. כאשר הידיעה והיודע מתאחדים, אי אפשר לשכוח את הדבר שאותו יודעים. איך גורמים לידיעה להתאחד עם האדם? על ידי אהבה לדבר שאותו יודעים. האהבה גורמת ליודע ולידיעה להתאחד לדבר אחד. כמו כן על ... שהאדם קרוב יותר למהות של הידיעה, כך הוא מתאחד יותר עם הידיעה וכך אינו יכול לשכוח אותה. איך מעמיקים את הידיעה? על ידי התבוננות. על ידי שהידיעה הופכת להיות חלק מהחיים. על ידי מחשבה על הידיעה. כל הדברים האלו גורמים לידיעה להיטמע בתוך האדם = זיכרון. שכחה נוצרת כאשר, הידיעה שונה מ: היודע = פירוד. זיכרון נוצר כאשר, הידיעה = היודע = אחדות = אהבה. ברמה המעשית: תתבונן לעומק בדבר שאותו ברצונך ...
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1
... שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 1 למה אני שוכח דברים שחשובים לי? אליעד כהן פותח את השיחה בנושא הזיכרון והשכחה בשאלה חשובה: האם באמת אם משהו היה חשוב, האדם לא היה שוכח אותו? הוא מציג את הטענה המקובלת שלפיה דברים חשובים באמת לא נשכחים. אך אליעד מסביר שזה לא תמיד נכון, לפעמים אדם שוכח גם דברים חשובים. הוא מדגיש ששכחה איננה בהכרח סימן לחשיבות נמוכה, אלא תוצאה של סדרי עדיפויות משתנים בזיכרון. לדוגמה, אם אדם הולך לרופא שיניים ... חשובה כי יש סכנה מיידית. אך לאחר שעקף את הסכנה, יחזור להתמקד במטרה המקורית - הרופא שיניים. במהלך העקיפה, ייתכן ששכח לרגע את המטרה המקורית בשל דחיפות אחרת, מה שמוכיח שהזיכרון מסדר את עצמו לפי מה שנתפס באותו רגע כחשוב יותר או דחוף יותר. איך המוח מחליט מה לזכור ומה לשכוח? אליעד מדמה את הזיכרון לבית עם מקום מוגבל. אדם יאחסן בבית את הדברים שבהם הוא משתמש לעיתים קרובות, ואת אלו שהוא לא ... בזיכרון בקלות, ודברים אחרים יידחקו החוצה. המוח שלנו פועל באופן יעיל לפי סולם עדיפויות, ומחליט מה לזכור ומה לשכוח בהתאם לתועלת שהזיכרון יביא לו. מהו זיכרון סיבתי לעומת זיכרון אקראי? אליעד מסביר שיש שני סוגים של זיכרונות - זיכרון ... הוא זיכרון שאין לו סיבה או תכלית ברורה, ולכן המוח מתקשה יותר לזכור אותו. אליעד נותן דוגמה של פעולה שבאמצעה האדם שוכח מה הוא התכוון לעשות כי המטרה לא הייתה ברורה מספיק או כי צצה מטרה חשובה יותר. האם שכחה היא טובה או רעה? לשאלה אם שכחה טובה או רעה אין תשובה מוחלטת, לפי אליעד. מצד אחד, שכחה יכולה לגרום לאדם לאבד את הדרך ולהתרחק מהמטרות שלו, ומצד שני, שכחה מאפשרת לאדם לשכוח גם דברים שליליים או טראומות, מה שמאפשר לו לחיות ולהמשיך הלאה. אליעד מזכיר שבספר שיחות הרן של רבי נחמן נאמר שללא שכחה אי אפשר היה לעשות שום דבר, מכיוון שהיינו זוכרים כל אירוע שלילי וכל כאב שעברנו. לפיכך, השכחה היא הכרחית גם להתפתחות וליכולת שלנו לחיות בעולם. מה הקשר בין שכחה ליעילות הזיכרון? אליעד טוען ששכחה היא תוצר הכרחי של יעילות. המוח נדרש לזכור רק מה שנחוץ להישרדות ולפעילות השוטפת, ולכן הוא משמיט את הפרטים הפחות ... אליעד מציג מצב שבו אדם רודף אחרי מטרה ארוכת טווח, ובמהלך הדרך, מתוך התעסקות מתמדת באמצעים להשגת המטרה, הוא שוכח את המטרה המקורית. למשל, אדם שרוצה כסף כדי להיות מאושר, עשוי לשכוח שבמקור רצה להיות מאושר ומתחיל לרדוף אחרי הכסף כמטרה עצמאית. לפי אליעד, זו תוצאה של הנטייה של המוח לחסוך אנרגיה על ידי התמקדות רק במה שנתפס כרלוונטי באופן מיידי. מה הקשר בין שכחה לתת - מודע? אליעד מציין כי פעמים רבות ישנן מחשבות שפועלות בתת - מודע ואנו שוכחים את הסיבה האמיתית לפעולות שלנו. לדוגמה, אדם שבילדותו צחקו עליו, עשוי לפתח התנהגות של הוכחת כוח בלי שהוא מודע לקשר בין ההתנהגות הזאת לאירוע מהילדות. המחשבה אמנם עברה במוחו, אך הוא שכח אותה במודע והיא הפכה לתת - מודעת, משפיעה על התנהגותו באופן עקיף וללא מודעות. איך השכחה מאפשרת לאדם להתפתח ולחיות? לסיכום, אליעד כהן מדגיש ששכחה היא חלק בלתי נפרד מתפקודו היעיל של המוח ומיכולתו של האדם להתקדם בחיים. בלי היכולת לשכוח, האדם היה נשאר תקוע במקומו ולא מצליח להתגבר על זיכרונות שליליים או על מטרות שהשתנו. במובן זה, השכחה היא מנגנון חשוב המאפשר לאדם לחיות, להשתנות ולהתפתח. איך עובד זיכרון? למה אני
זיכרון / שכחה / שיפור הזיכרון - איך לזכור דברים? איך לשפר את הזיכרון?
... שכחה שיפור הזיכרון - איך לזכור דברים? איך לשפר את הזיכרון? זיכרון. שכחה. איך לזכור ולא לשכוח את מה שרוצים? הדרך הטובה ביותר לזכור משהו, היא על ידי הבנה שלו. אם האדם מבין, הוא אינו צריך לזכור. אם האדם אינו מבין הוא צריך להתאמץ לזכור וממילא הוא מסוגל לשכוח. אם ברצונך לזכור משהו, פשוט נסה להבין אותו בשלמות. להבין בשלמות = להבין את הדבר מכל צדדיו האפשריים = הבנה שאינה משאירה ספק כלשהו לגבי הדבר. שכחה = ידיעה הפוכה את הדבר שברצונו של האדם לזכור. לדוגמה: האדם רוצה לזכור לא לעשות X. שכחה = האדם חושב את ההפך של הדבר שאותו הוא שכח. אפשר לשכוח רק דבר שאפשר לחשוב ההפך ממנו. אם אי אפשר לחשוב ההפך ממנו, לא ניתן לשכוח אותו. זיכרון שלם = ידיעה שלמה = ידיעה שאינה מאפשרת שום ספק ונטייה מחשבתית אל הצד השני של הדבר אותו מנסה ... וכי אין שום דרך אחרת שהוא יהיה אחרת, במצב כזה האדם כבר אינו צריך לזכור שום דבר, מאחר שהוא יודע. ידיעה = הבנה = זיכרון. חוסר ידיעה = חוסר הבנה = שכחה. ברמה המעשית: כדי לזכור משהו, חקור אותו לעומק, דע עליו הכל, תגיע לגביו לרמת וודאות ורמת הבנה מושלמת. על ידי זה לא תוכל לשכוח את הדבר. ככל שהאדם יודע יותר את הדבר, כך הדבר שיודעים אותו הופך לאדם שיודע אותו. היודע והדבר אותו יודעים ...
איך המוח זוכר? איך לזכור דברים? איך המוח חושב? איך לא לשכוח דברים? לכתוב או להקשיב, ללמוד באמצעות כתיבה, שיטות לזכור מידע, שיטות לא לשכוח, שיפור הזיכרון, שיטות לזיכרון, שיטות זכירה, שכחה
איך המוח זוכר? איך לזכור דברים? איך המוח חושב? איך לא לשכוח דברים? לכתוב או להקשיב, ללמוד באמצעות כתיבה, שיטות לזכור מידע, שיטות לא לשכוח, שיפור הזיכרון, שיטות לזיכרון, שיטות זכירה, שכחה
... איך המוח חושב? איך לא לשכוח דברים? לכתוב או להקשיב, ללמוד באמצעות כתיבה, שיטות לזכור מידע, שיטות לא לשכוח, שיפור הזיכרון, שיטות לזיכרון, שיטות זכירה, שכחה איך המוח זוכר? מהי הדרך הטובה ביותר לזכור דברים? ... המנטליים שמאחורי זכירה ושכחה. אליעד כהן מסביר איך המוח זוכר, איך ניתן לזכור טוב ... דברים ואיך להתמודד עם השכחה. הוא מתחיל בדיון על הדרך בה המוח עובד כדי לזכור מידע ... מההבנה העמוקה שלו. כיצד השכחה קשורה להבנה? השכחה אינה בהכרח דבר שלילי, אלא תוצאה של חוסר הבנה עמוקה. אם ... החומר, סביר להניח שהוא ישכח אותו במהרה. לעיתים, המוח שוכח מידע כי הוא לא מעובד כראוי או לא מובן עד הסוף. כיצד להתמודד עם שכחה? ההרצאה ממליצה על חזרה מתמדת כדי להתמודד עם השכחה. אם מידע נשכח, חשוב לחזור עליו ולהיעזר בהערות או רישומים כדי לשמור על ... אליעד מציין שכשאנחנו שוכחים משהו, זה עשוי להיות סימן לכך שלא עיבדנו את המידע ... בזמן הלמידה. מהי משמעות השכחה? בסופו של דבר, השכחה היא חלק טבעי מתהליך הלמידה, במיוחד כאשר המידע לא עובר ... שיטות לזיכרון איך לא לשכוח דברים? האם זיכרון טוב תלוי בהבנה? איך לשפר את הזיכרון? ... איך המוח חושב? איך לא לשכוח דברים? הרצאה זו עוסקת בשיטות שיכולות לשפר את הזיכרון ... המנטליים שמאחורי זכירה ושכחה. אליעד כהן מסביר איך המוח זוכר, איך אפשר לזכור יותר ... וגם איך להתמודד עם השכחה. למה לכתוב או להקשיב - איזה מהם עדיף? הדיון נפתח בשאלה ... שלך את החומר. כיצד השכחה קשורה להבנה? הבנה טובה יותר של חומר מסוים מונעת שכחה, אך אם חומר הוא שטחי או שאינו מובן עד הסוף, הוא עלול ... בצורה נכונה, ולעיתים השכחה היא רק סימן לכך שלא באמת הבנו את המידע. כיצד להתמודד עם שכחה? ההרצאה מדגישה את הצורך להיות מודע לשכחה ולחזור על המידע כדי לא לאבד אותו. תהליך החזרה הוא ... מידע נוסף. מהי משמעות השכחה? לסיום, נשאלת השאלה מה המשמעות של שכחה: האם השכחה היא משהו שלילי, או שהיא חלק מהתהליך הטבעי של לימוד והבנה? אליעד טוען שהשכחה יכולה להיות טבעית ונכונה בתנאי שהיא לא נובעת מחוסר ... לכתוב או להקשיב? איך לא לשכוח דברים? האם זיכרון טוב תלוי בהבנה? ...
טוב ורע זיכרון ושכחה, איך שכחה גורמת לאדם להרגיש טוב או רע? איך בן אדם מרגיש טוב או רע? איך לא להרגיש טוב או רע? בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב, בטוב לזכור את הרע, ברע לזכור את הטוב, איך לא לשכוח את הטוב? איך לא לשכוח את הרע?
... ורע זיכרון ושכחה, איך שכחה גורמת לאדם להרגיש טוב או רע? איך בן אדם מרגיש טוב או רע? איך לא להרגיש טוב או רע? בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב, בטוב לזכור את הרע, ברע לזכור את הטוב, איך לא לשכוח את הטוב? איך לא לשכוח את הרע? מדוע הזיכרון והשכחה יוצרים תחושה של טוב ורע? כל התחושות של טוב או רע שאדם חווה בחייו נוצרות רק כתוצאה משכחה. הסיבה לכך פשוטה מאוד: התחושה של טוב מגיעה כי האדם שוכח את הרע, והתחושה של רע נוצרת כי האדם שוכח את הטוב. אם האדם לא היה שוכח שום דבר, לא את הטוב ולא את הרע, הוא לא היה מרגיש טוב ... בכלל. הוא היה במצב נייטרלי ואדיש לחלוטין, ללא שום תנודות רגשיות קיצוניות לכיוון חיובי או שלילי. לדוגמה, כשאדם נמצא בתקופה טובה בחיים שלו, הוא מרגיש טוב רק מפני שהוא שוכח באותו רגע את כל הדברים השליליים או הרעים שהיו או יכולים להיות בחייו. הוא מתמקד רק בצד הטוב של הסיטואציה, מתעלם או שוכח את החסרונות והקשיים, וכך נוצרת בו התחושה של הנאה, סיפוק ואושר. מצד שני, כשאדם נמצא במצב רע וקשה, התחושה הרעה נוצרת משום שבאותו הרגע הוא שוכח לגמרי את הדברים הטובים שיש בחייו. הוא מתרכז רק בכאב, באובדן, בתסכול או בצער שהוא חווה באותו הרגע, ושוכח שישנם גם דברים טובים ומרגיעים בחיים, ולכן הוא מרגיש כל כך רע. איך השכחה גורמת לאדם להרגיש טוב? השכחה מאפשרת לאדם להרגיש טוב מכיוון שבזמן שהוא נמצא בתוך ... אדם שיוצא לחופשה מהנה, אם במהלך החופשה הוא יזכור כל הזמן את הקשיים שיש לו בעבודה, את הבעיות האישיות או את החשבונות שהוא צריך לשלם, הוא לא יוכל באמת ליהנות. רק אם הוא שוכח את כל הבעיות ומצליח להתמקד באופן מלא בחוויה החיובית של החופשה, אז הוא יכול להרגיש באמת טוב. איך השכחה גורמת לאדם להרגיש רע? באותו אופן, כאשר האדם נמצא במצב שלילי או רע, השכחה גורמת לו להרגיש רע מפני שהוא שוכח לחלוטין את כל החוויות החיוביות שהיו לו בעבר או את הטוב שיכול לקרות לו בעתיד. לדוגמה, אם מישהו פוטר מהעבודה או נכשל במשימה חשובה, התחושה הרעה שהוא חש נגרמת מכך שהוא שוכח את ההצלחות שלו בעבר, את הרגעים שבהם הוא כן הצליח, או את האפשרות שהוא יצליח שוב בעתיד. שכחה זו יוצרת תחושת ייאוש ודיכאון עמוקה יותר. איך אפשר ... טוב ורע קיצוניים? אליעד כהן מסביר שמי שרוצה להקטין את התנודות בין טוב ורע ולחיות במצב של איזון או נייטרליות רגשית, צריך פשוט לשנות את האופן שבו הוא משתמש בזיכרון ובשכחה. במקום לשכוח את הרע כאשר טוב, ובמקום לשכוח את הטוב כאשר רע, עליו לעשות בדיוק ההפך: כשטוב לאדם, ... לכן, לא ניתן באמת להרגיש טוב מוחלט אם אין לאדם זיכרון או מודעות לתחושה של רע. וכך גם לא ניתן להרגיש רע מוחלט ללא ההכרה שקיים גם הטוב. לכן, כדי להרגיש טוב, האדם חייב לשכוח זמנית את הרע, וכדי להרגיש רע, הוא חייב לשכוח זמנית את הטוב. זו הסיבה שמי שמבקש לחיות ללא רגשות קיצוניים של טוב ורע, חייב לפתח את היכולת לזכור את שני הצדדים כל הזמן, ולא לתת לעצמו לשכוח את האחד כשהוא מרוכז באחר. מהו הסוד לאיזון בין טוב ורע בחיים? הסוד שאליעד כהן נותן למאזיניו הוא פשוט אך עמוק: אם האדם רוצה להרגיש טוב או רע, עליו לשכוח. כשאתה רוצה להרגיש טוב, תשכח את כל הרע שקיים בחייך. כשאתה רוצה להרגיש רע, תשכח את כל הדברים הטובים שקיימים. אבל אם אתה רוצה לצאת ...
שכחה / זיכרון - מה טוב בשכחה? מתי להשתמש בשכחה ולשכוח דברים?
שכחה זיכרון - מה טוב בשכחה? מתי להשתמש בשכחה ולשכוח דברים? השכחה מאפשרת לאדם להוציא ממחשבתו את הטפל שאינו חשוב ולזכור את העיקר שחשוב. השכחה מאפשרת לאדם לשכוח את הרע ולזכור את הטוב. השכחה מאפשרת לאדם לשכוח את השטויות ולהתעסק בדברים החשובים. השכחה מאפשרת לאדם לשכוח את השקר ולהיזכר באמת השכחה מאפשרת לאדם לשכוח את השטויות שהתלבשו לו על הראש, ולהיזכר במה שבאמת נכון. השכחה מאפשרת לאדם לשכוח את הדמיונות שאין צורך לדעת אותם. השכחה מאפשרת לאדם להתרכז במה שהוא רוצה ולשכוח את מה שאינו חשוב. על האדם לדעת, כי את מה שבאמת חשוב אי אפשר לשכוח. אי אפשר לשכוח לנשום. וגם אי אפשר לשכוח לאכול לישון. מה שאפשר לשכוח אותו, הרי שאינו חשוב מספיק. על האדם לא לפחד לשכוח דברים שאינם חשובים. על האדם לשכוח את כל הדמיונות והרע ולהתקרב אל הטוב האמיתי. על האדם לשכוח את כל השטויות שיש לו בראש, ולהיזכר במי הוא באמת. על האדם לשכוח את כל הרגלי החשיבה הישנים ולחפש את האמת. השכחה מאפשרת לאדם לצאת מקיבעון מחשבתי. כי היא גורמת לאדם לשכוח את הקיבעון המחשבתי של עצמו. המצאות נוצרות גם כאשר שוכחים את הקיבעון המחשבתי המגביל. השכחה מאפשרת לאדם לעשות התחלות חדשות. על האדם לשכוח את עבר ואת העתיד ולחיות את הרגע. על האדם לשכוח את כל הטפל ולהתרכז במהות ובעיקר. ...
זיכרון / שיפור הזיכרון / שכחה - איך לשפר את יכולת הזיכרון? איך לזכור דברים? איך לא לשכוח דברים?
... שיפור הזיכרון שכחה - איך לשפר את יכולת הזיכרון? איך לזכור דברים? איך לא לשכוח דברים? ובו יתבאר העניין של הזיכרון. איך לשפר את הזיכרון? איך לזכור ולא לשכוח דברים? ומי שיתבונן יראה, כי קיימות שיטות שונות ... הכי קלה, אבל היא תמיד עובדת. והדרך היא, להשתחרר מהצורך לזכור. דהיינו, אם אתה מפחד לשכוח משהו, פשוט אל תצטרך לזכור אותו. ומה זא? זא, ... רוצה לזכור, זה יאפשר לך, לא להצטרך לזכור אותו. כי מאחר שאתה מבין אותו, ממילא לא תוכל לשכוח אותו, ואז ממילא אינך צריך לזכור אותו. ונסביר: ...
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
... שכחה , איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2 האם יש מוח יעיל ומוח לא ... צריך להחליט על כל פרט מידע שהוא שומע - האם לזכור או לשכוח? מוח יעיל יזכור רק את המידע שהוא חשוב או בעל השפעה ישירה, בעוד שמוח פחות יעיל יזכור מידע ללא סיבה ... המדומה שהאדם מייחס למידע באותו רגע. איך ייתכן ששוכחים דברים חשובים מאוד? אליעד מציין שישנה סתירה לכאורה בתפיסת המוח היעיל. לעיתים, למרות שהמידע חשוב מאוד, אנו שוכחים אותו. הוא נותן דוגמה מהיהדות: ההנחיה להגיד פסוק שמתחיל ומסתיים באותיות של השם שלך לפני התפילה, היא כדי שלא תשכח את שמך בעולם הבא. אפילו את הדבר הכי בסיסי וחשוב, כמו השם שלך, ניתן לשכוח. הסיבה לכך היא שבאותו רגע המוח מחליט שיש דברים דחופים או חשובים יותר לזכור. לסיכום, אליעד מסביר שמוח ... ביניהם יוצר את התמונה המורכבת של איך אנו זוכרים ושוכחים מידע במהלך החיים. למה אני שוכח דברים? איך עובד הזיכרון? מהו זיכרון יעיל? מה זה זיכרון סיבתי? זיכרון אקראי איך המוח מחליט מה לזכור? ...
געגועים ואקסים, האם מישהו מתגעגע אליך? האם מישהו שכח אותך? האם מישהו זוכר אותך? מחשבות על האקסים, האם האקסית זוכרת אותי? כמה זמן לוקח לשכוח מישהו? כמה זמן לוקח להפסיק לאהוב? האם האקס חושב עלי? האם האקס זוכר אותי?
געגועים ואקסים, האם מישהו מתגעגע אליך? האם מישהו שכח אותך? האם מישהו זוכר אותך? מחשבות על האקסים, האם האקסית זוכרת אותי? כמה זמן לוקח לשכוח מישהו? כמה זמן לוקח להפסיק לאהוב? האם האקס חושב עלי? האם האקס זוכר אותי?
... ואקסים, האם מישהו מתגעגע אליך? האם מישהו שכח אותך? האם מישהו זוכר אותך? מחשבות על האקסים, האם האקסית זוכרת אותי? כמה זמן לוקח לשכוח מישהו? כמה זמן לוקח להפסיק לאהוב? האם האקס חושב עלי? האם האקס זוכר אותי? מהם הגורמים שמשפיעים על הגעגועים אחרי פרידה? לאחר פרידה, אחת השאלות ... או זוכר אותם. נושא זה מלווה בהרבה תהיות ושאלות, כמו האם הוא חושב עליי?, האם היא שכחה אותי?, ו - כמה זמן ייקח עד שהאדם השני ישכח אותי?. אליעד מציין כי תחושת געגוע לא תמיד תלויה במציאות החיצונית, כמו אם מישהו מצא בן זוג חדש, אלא תלויה בעיקר בחוויה הפנימית ובמה שבן הזוג זכה להרגיש במערכת היחסים. האם השינוי החיצוני מעיד על שכחה? יש אנשים הסבורים כי אם בן הזוג עבר למערכת יחסים חדשה, זה מעיד בהכרח על כך שהוא שכח את האקסית או האקס. אליעד מסביר כי זו טעות רווחת. אפילו אם האדם נמצא בזוגיות חדשה, נשוי ומגדל ילדים, זה לא בהכרח אומר שהוא שכח את מי שהיה אתו בעבר. לעיתים אדם ימצא עצמו עדיין חושב על האקס, גם לאחר שנים רבות. כיצד הרגשות והזיכרונות משפיעים על הזיכרון של האקס? הסיבה לכך ... מסוים, המוח ימשיך לחפש את אותה תחושת טוב. אם התחושה הזו הייתה חזקה מאוד, אז השכחה הופכת לקשה יותר, כי המוח יחפש לשחזר את אותה תחושה. כיצד העוצמה של החוויה משפיעה על השכחה? ככל שהחוויה שהייתה עם בן הזוג הייתה עוצמתית יותר, כך השכחה הופכת לקשה יותר. במקרים מסוימים, אף אם אדם נמצא במערכת יחסים חדשה או מוצא תחושת טוב במקום אחר, עדיין החוויה הספציפית והעוצמה של החוויה הקודמת עשויה להחזיר את הזיכרון ולהפוך את השכחה למאתגרת. אליעד מוסיף כי אם אדם מצא תחושת טוב אחרת במערכת יחסים חדשה, יהיה לו קל יותר לשכוח את האדם מהעבר. האם חוויות ספציפיות יכולות להקשות על השכחה? כן, חוויות מסוימות שלא ניתן לשחזר בקלות עשויות להקשות על השכחה. לדוגמה, אם אדם היה ביחד עם מישהו שהצחיק אותו או נתן לו תחושת ייחודיות שלא ניתן למצוא בקלות אצל אחרים, הזיכרון הזה יישאר איתו לאורך זמן. ... אפשרות על הזיכרון? התחושה של אין אפשרות להשיג את אותו טוב שוב יכולה להקל על השכחה. לדוגמה, אם אדם חושב שבן הזוג מת, או שהקשר תם ואין סיכוי שיחזור, אז המוח עשוי לשחרר את הזיכרון. אליעד מציין שברגע שנשללת האפשרות לחזור למערכת היחסים, המוח יתחיל לשחרר את הזיכרונות הקשורים אליה. איך ניתן להבטיח שלא תשכחו לעולם? כדי להבטיח שלעולם לא תשכחו, יש צורך ליצור חוויה עוצמתית וטובה שאותה לא ניתן לשחזר בשום מקום אחר. אחת הדרכים לכך היא אהבה ללא תנאים, אך זו לא משימה קלה כלל. כשיוצרים חוויה ייחודית ומעמיקה, אדם לא יוכל לשכוח אותה בקלות, גם אם המערכת הזוגית נגמרה. כיצד להתמודד עם געגועים לאדם שלא מצליחים לשחרר? אם רוצים לשכוח מישהו שלא מצליחים להפסיק לחשוב עליו, יש להבין את התחושות הטובות שהיו במערכת היחסים ולנסות להשיג את אותן תחושות במקומות אחרים, אפילו אם לא ... טוב באופנים אחרים, ניתן לשחרר את הזיכרון הקודם ולהפסיק את הגעגועים. האם יש דרך לשכוח יותר בקלות? המצטלמים עם מישהו חדש ופרסומים בתמונות עשויים לעזור לשני הצדדים לשחרר את הקשר. כאשר הצד השני רואה שאין סיכוי לחזור לקשר, המוח ... מעיד על שחרור מהאקס, ולעיתים זה קשור יותר לעומק התחושות שהיו במערכת היחסים. איך לשכוח את האקס? איך לגרום לו להתגעגע אליך? החזרת אקסים געגועים לאחר פרידה איך להפסיק לחשוב על האקס? איך להתמודד עם געגועים? איך לשחרר אדם מהזיכרון? במה תלוי אם אדם זוכר או שוכח אחרי פרידה? ההסבר מתייחס לשאלה כיצד יודעים אם בן או בת הזוג הקודמים עדיין חושבים זה על זה גם אחרי שנפרדו. אנשים רבים נמצאים במערכות יחסים, ... זוכר או חושב עליהם. השאלה נשאלת גם בתוך הזוגיות הקיימת: אם ניפרד, האם הצד השני ישכח אותי מהר? האם יוכל להמשיך בקלות? מהי התשובה הלא נכונה לגבי שכחה? יש הטוענים שאם אדם עבר למערכת יחסים חדשה, או התחתן, או מביע שלכאורה המשיך הלאה - זה סימן ברור ששכח לגמרי את האקס או האקסית. אולם ההנחה הזו אינה בהכרח נכונה. אנשים רבים, גם כאלו שנמצאים כבר שנים בקשר חדש ואפילו הקימו משפחה, עדיין חושבים ומתגעגעים לאקסים מלפני עשרים שנה. מדוע שינוי חיצוני לא מוכיח על שכחה? אדם יכול להכיר בן או בת זוג חדשים, להתחתן ולהביא ילדים, אבל אין זה אומר שהזיכרון הקודם נעלם. ייתכן שהוא או היא עושים דברים חדשים כדי דווקא לנסות לשכוח, אבל בפועל לא מצליחים להשתחרר מהזיכרונות. איך הרצון להרגיש טוב קשור לזיכרון האקס? כל אדם תמיד רוצה להרגיש טוב. המוח מחפש באופן תמידי להזכיר ... במקום אחר, המוח ימשיך לחזור לאותם זיכרונות. כיצד עוצמת החוויה הטובה משפיעה על השכחה? ככל שהתחושה הטובה שחווינו עם אדם מסוים היתה חזקה יותר, כך יקשה לשכוח אותו. אבל אם מוצאים במקום אחר (או בתוכנו) תחושה זהה או טובה יותר, יהיה קל יותר לשכוח. המשמעות היא שלא חייבים לשחזר את אותה צורה של הטוב (כמו מתנות יקרות או בילויים מסוימים), מספיק שהעוצמה הכללית של הטוב תשתווה או תעלה על מה ...
טיפים ליצירת שיחה, טיפים למאמן אישי, טיפים למטפלים, טיפים למראיינים, איך לדובב אנשים? איך לגרום למישהו לדבר? איך להבין אנשים? טכניקות אימון, מה השאלה שלך? מה הבעיה שלך? מה רע לך?
טיפים ליצירת שיחה, טיפים למאמן אישי, טיפים למטפלים, טיפים למראיינים, איך לדובב אנשים? איך לגרום למישהו לדבר? איך להבין אנשים? טכניקות אימון, מה השאלה שלך? מה הבעיה שלך? מה רע לך?
... איך להבין אנשים? טכניקות אימון, מה השאלה שלך? מה הבעיה שלך? מה רע לך? למה אנשים שוכחים פתאום כעס או אכזבה לאחר עימות או כישלון? אליעד כהן מסביר תופעה נפוצה שבה אנשים חווים רגעים של כעס, עוינות או ... מטרה, מתאמץ מאוד וכשהוא לא מצליח, פתאום טוען שזה כלל לא היה חשוב לו. אליעד מדגיש שהשכחה הזו איננה בהכרח שכחה אמיתית, אלא התעלמות או הדחקה רגעית של רגש או תסכול, שיכולה לנבוע מחוסר רצון להתמודד עם הרגש הכואב או חוסר היכולת ... מה הוא מרגיש או חושב באופן נינוח. איך הטכניקות הללו יכולות להסביר את המצבים של שכחה והתעלמות שהוזכרו? אליעד קושר את ההסברים על הגדרת השאלה והבעיה אל אותם מצבים ראשוניים שתוארו, בהם אדם שוכח או מתעלם מרגש כעס או מתסכול לאחר מאמץ כושל. הוא מסביר שבאותו האופן שבו אדם מתקשה להגדיר את השאלה שלו, ייתכן שהוא ... להגדיר לעצמו מה בדיוק הרגש שהפריע לו או מה בדיוק לא הצליח להשיג. לכן הוא כביכול שוכח או מתעלם מזה, לא מפני שלא היה לו אכפת, אלא מפני שקשה לו להתמודד עם הגדרה מפורשת של רגשות או תחושות כישלון. אליעד ... רצונות כלים לתקשורת והקשבה בין - אישית זיהוי וניתוח תגובות רגשיות כיצד מתבטאים מצבי שכחה והתעלמות לאחר עימות או מאמץ? בשיח עלתה תופעה שבה אדם עשוי להתנהג בעוינות או בכעס כלפי מישהו, אך זמן קצר אחר כך ... מתעלמים מאירועים שחוו (כמו כעסים פתאומיים או רדיפה אחר מטרות). במקום להניח שהם שכחו את מה שהטריד אותם או לא באמת רצו את המטרה, אפשר לברר איתם בצורה מדורגת יותר מה בדיוק הם מרגישים או איך הם תופסים ... והקשבה בין - אישית זיהוי וניתוח תגובות רגשיות כן. ש: לא יודע איך להגדיר את זה שכחה וזיכרון בכל מיני הקשרים, בהקשר שנגיד אני אביא דוגמה לדוגמה של זה פונקציה נגיד דיברתי עם בן אדם אז הוא שידר אלי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית, איך למנוע אלצהיימר? מניעת דמנציה, פחד מפגיעה קוגניטיבית, פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שכחה, איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שכחה, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים נוער והורים, פסיכותרפיסט, מאמן אישי למציאת זוגיות בתחום שכחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 13:38:16 - wesi1