אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פיתוח חשיבה ✔פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית, איך למנוע אלצהיימר? מניעת דמנציה, פחד מפגיעה קוגניטיבית, פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי
למה אנשים מפחדים מאיבוד הזיכרון?

הפחד מאיבוד הזיכרון הוא החשש של האדם ממצב בו יאבד מידע חשוב ומשמעותי מחייו, כמו שמות של אנשים אהובים, אירועים מרכזיים, ואף דברים בסיסיים כמו שמו שלו. אנשים חוששים מכך בעיקר בשל תאונות, מחלות כמו אלצהיימר או דמנציה, או פשוט בשל תהליך ההזדקנות. אובדן זיכרון נתפס על ידי רבים כפגיעה קשה באיכות החיים, שכן הוא מערער את היכולת לתפקד ולתקשר עם הסביבה באופן רגיל.

מדוע הפחד מאיבוד זיכרון כל כך משמעותי לאנשים?

הפחד מאיבוד זיכרון משמעותי מאוד מכיוון שהוא נתפס כאיום ממשי על הזהות העצמית של האדם. אדם שחושש מאיבוד הזיכרון למעשה חושש לאבד חלקים מהותיים ממי שהוא. הוא חושש שלא יזכור את האנשים הקרובים אליו, שיתקשה לתקשר או להבין את סביבתו, ושהוא יאבד את החיבור שלו לאירועים חשובים שהגדירו את חייו. עצם החשש מכך גורם לאדם לתחושת חרדה עמוקה, מתוך ההנחה שאם אובדן הזיכרון יתרחש, יהיה בכך אסון.

האם אפשר למנוע באופן מוחלט את איבוד הזיכרון?

אין דרך ודאית ומוכחת למנוע באופן מוחלט את אובדן הזיכרון. אדם יכול להקפיד על אורח חיים בריא, לאכול נכון, להתאמן, לעסוק בפעילות קוגניטיבית כמו קריאה וחשיבה מאומצת, אך גם כך עדיין קיים סיכון מסוים לאיבוד הזיכרון. אף שיטה רפואית או התנהגותית לא יכולה להבטיח לחלוטין שאדם לא יאבד את זיכרונו בשלב מסוים של חייו. לכן, לומר למישהו "לך זה לא יקרה" זו טענה לא אמיתית, שכן תמיד קיים סיכון כזה.

מה ההבדל בין יכולת החשיבה (שכל) לבין זיכרון?

חשוב להבין שקיים הבדל משמעותי בין יכולת החשיבה לבין זיכרון:

יכולת חשיבה הגיונית (שכל) - היכולת להבין סיבות ותוצאות, לנתח מצבים, ולהסיק מסקנות. זוהי יכולת מבוססת ומאורגנת, שככל שמשתמשים בה יותר, כך היא מתחזקת, בדומה לשריר שמתפתח כאשר מתאמנים. אדם שמטפח את ההיגיון שלו בקביעות צפוי לשמור טוב יותר על כושר החשיבה שלו.

זיכרון - להבדיל, זיכרון הוא תהליך אקראי יחסית, מבוסס על שמירת מידע ספציפי כמו שמות, מקומות ואירועים. זיכרון ניתן לאבד ביתר קלות, כי הוא אינו מבוסס על הבנה מעמיקה אלא על אחסון מידע, שחלקו יכול להיעלם עם הזמן, ללא תלות ישירה בפעילות השכלית ההגיונית.

לכן, אדם שמפתח את החשיבה ההגיונית שלו מפחית משמעותית את הסיכון לאבד את כושר החשיבה, אך זה לא מבטיח לו שלא יאבד את הזיכרון עצמו.

כיצד אפשר להפחית את הפחד מאיבוד הזיכרון?

ישנן שתי גישות עיקריות להפחתת הפחד מאיבוד הזיכרון:
  • גישה ראשונה:

    לבצע פעולות שיכולות לתרום לשימור הזיכרון, כמו קריאה, למידה, וחשיבה עמוקה. אף כי פעולות אלו אינן מבטיחות בוודאות את שימור הזיכרון, הן יכולות להקטין את הסיכוי לאובדן קוגניטיבי.
  • גישה שנייה:

    לשנות את התפיסה הבסיסית, כך שגם אם אדם יאבד את זיכרונו, הוא לא ירגיש בכך אסון או דבר נורא. גישה זו מבוססת על אהבת המציאות ללא תנאים, מצב בו האדם חש טוב ללא תלות בזיכרון או בכל תנאי חיצוני אחר.
איך אהבת המציאות ללא תנאים יכולה להעלים את הפחד מאיבוד הזיכרון?

אהבת המציאות ללא תנאים משמעותה שאדם מרגיש טוב ושלם עם עצמו ועם חייו ללא תלות בשום תנאי חיצוני, כולל הזיכרון שלו. במצב כזה, אפילו אם האדם יאבד את כל זיכרונותיו, הוא עדיין יוכל להרגיש טוב, רגוע ושלם, משום שהוא לא מתנה את אושרו באף גורם חיצוני. ככל שהאדם מסוגל לאהוב ולקבל את המציאות כפי שהיא, כך הוא משתחרר מפחדים ממצבים שהוא חושש שיקרו לו.

כיצד ניתן לפתח אהבת מציאות ללא תנאים?

פיתוח אהבת המציאות ללא תנאים מתבצע דרך הטלת ספק ברצונות ובהנחות יסוד שיש לאדם, ובירור מעמיק של השאלה "למה אני בכלל צריך את זה?". כאשר אדם מפתח חשיבה הגיונית ומסוגל להטיל ספק ברצונותיו, הוא לומד להבין שאין הכרח לקשר בין תחושת האושר שלו לבין דברים ספציפיים. ככל שההיגיון מתפתח, כך הוא מסוגל להשתחרר מהתלות בתנאים חיצוניים, ולחוות אהבה אמיתית ושלמה למציאות, בכל מצב.

מדוע מומלץ לפתח את השכל במקביל ללמידת אהבת המציאות?

כאשר אדם מפתח את שכלו במקביל לאהבת המציאות ללא תנאים, הוא יוצר לעצמו רשת ביטחון כפולה:
  • אם זיכרונו יישאר תקין, הוא ייהנה מיכולת חשיבה גבוהה, מרגיש ביטחון, ומסוגל להתמודד עם אתגרים שונים.
  • אם יגיע למצב שבו חלק מהזיכרון יאבד, הוא עדיין יוכל להשתמש ביכולת החשיבה הגבוהה שלו כדי להתמודד טוב יותר עם המצב החדש. בנוסף, אהבת המציאות ללא תנאים תאפשר לו להרגיש טוב ושלם גם כאשר הזיכרונות מתערערים.
מהי המסקנה המרכזית להתמודדות עם הפחד מאיבוד הזיכרון?

ההתמודדות האמיתית עם הפחד מאיבוד הזיכרון אינה יכולה להיות מבוססת רק על מניעת המצב, שכן לא ניתן למנוע אותו לחלוטין. הדרך הנכונה ביותר היא לפתח יכולת נפשית שתאפשר לאדם לקבל כל מצב, כולל אובדן זיכרון, ללא תחושת חרדה ופחד. זוהי דרך של חיזוק ההיגיון והיכולת לאהוב את המציאות בלי תנאים, כך שכל תרחיש אפשרי יפסיק להיתפס כבעיה או אסון.
מהו הפחד מאיבוד זיכרון?

פחד מאיבוד זיכרון מתייחס לחשש של האדם ממצב שבו הוא עלול לשכוח דברים חשובים מחייו, כמו שמות של אנשים קרובים, אירועים משמעותיים או אפילו כיצד קוראים לו עצמו. אנשים עשויים לפחד מכך בעקבות תאונה, מחלה כמו אלצהיימר או דימנזיה, או פשוט מזקנה. התחושה היא שאם תאבד את הזיכרון, איכות החיים תיפגע באופן דרמטי.

מדוע אנשים חוששים כל כך מהאפשרות לאבד זיכרון?

אנשים חוששים כי הם מניחים שיקרה משהו רע: הם לא רוצים לשכוח מי הם, לאבד יכולת לתקשר עם אחרים, או לא לזכור אירועים משמעותיים מחייהם. בפועל, כאשר האדם מפחד לאבד את הזיכרון, הוא חושב שיש סיכוי ממשי שזה יקרה לו, ולצד זאת הוא חושב שאם זה יקרה, זה יהיה נורא.

האם אפשר למנוע בוודאות את איבוד הזיכרון?

לא קיימת דרך מובטחת המונעת בוודאות מצב של איבוד זיכרון. אדם יכול לשמור על אורח חיים בריא, לאכול נכון, להתעמל, להפעיל את המוח ולקרוא הרבה, ובכל זאת הוא עלול לאבד את הזיכרון. אין שום שיטה רפואית או התנהגותית המבטיחה ב - 100% שאדם לא יאבד את זיכרונו, ולכן אין אפשרות להרגיע לחלוטין באמצעות הטענה ש"זה לא יקרה לך".

מה ההבדל בין פיתוח השכל לבין שימור הזיכרון?

קיים הבדל בין חשיבה הגיונית (שכל) לבין יכולת לזכור מידע (זיכרון).
  • שכל - זוהי יכולת לנתח דברים בהיגיון, להסיק מסקנות ולהבין סיבות ותוצאות. זוהי צורת חשיבה שבה האדם משתמש כל הזמן, וככל שמחזקים אותה, כך קטן הסיכוי לאבד את כושר הניתוח ההגיוני.
  • זיכרון - מדובר במידע אקראי יותר, שאינו בהכרח מבוסס על הבנה עמוקה, אלא על זכירה של פרטים, שמות, אירועים או מילים. קל יותר לאבד זיכרון מאשר לאבד את כושר החשיבה ההגיונית.
אם האדם ממשיך לפתח את שכלו, הוא שומר על היכולת להתמודד עם מצבים גם אם תאבד חלק מהזיכרון. לעומת זאת, עצם פיתוח השכל לא מבטיח שלא תהיה מחיקה של זיכרונות מסוימים.

כיצד אפשר להתמודד עם הפחד מאיבוד זיכרון?

יש שתי דרכים עיקריות כדי להפחית את הפחד:
  • לנסות לעשות פעולות העשויות להפחית את הסיכוי לאיבוד זיכרון: לקרוא, ללמוד, לעסוק בחשיבה וכדומה. אף על פי שאין בכך הבטחה חד משמעית, עדיין ייתכן שזה תורם במידת מה לשימור יכולת הזיכרון.
  • לשנות את ההנחה הבסיסית: גם אם האדם יאבד את הזיכרון, זה לא חייב להיות רע. אם אפשר להגיע למצב נפשי שבו האדם מרגיש טוב ללא תנאי, גם אובדן זיכרון לא יפגע בו בצורה הרסנית.
מדוע אהבת המציאות ללא תנאים משחררת מהפחד?

אם האדם לומד להרגיש טוב בלי קשר לנסיבות חיצוניות, הוא לא חושש לאבד דבר, כולל את זיכרונותיו. אהבת המציאות בלי תנאים פירושה שהאדם נהנה ומקבל את מה שקורה, בלי להתלות ברצון או בתנאי מסוים. במקרה הקיצוני, אפילו אם יאבד את כל הזיכרונות, עדיין יוכל למצוא תחושת רוגע ושקט פנימי.

כיצד מפתחים אהבת מציאות ללא תנאים?

זוהי דרך עמוקה הכוללת הטלת ספק ברצונות ובהנחות יסוד, כדי להפסיק להתלות בנסיבות החיצוניות. דרוש לכך שכל מפותח, שכן יש צורך להבין לעומק מדוע אפשר להרגיש טוב גם ללא התלות ברצון ספציפי. ככל שמפעילים יותר את ההיגיון ומוכנים לבדוק את נקודות המבט, כך עולה היכולת לאהוב את המציאות כפי שהיא.

מה התועלת בפיתוח שכל במקביל ללמידת אהבת המציאות ללא תנאים?

אדם המפתח גם את ההיגיון שלו וגם לומד לאהוב את המציאות בלי תנאים, מבטיח לעצמו מענה כפול:
  • אם במקרה יישמר הזיכרון, ייהנה מכושר חשיבה שופע ומספיק ביטחון בעצמו.
  • אם יאבד חלק מהזיכרון, עדיין יוכל להיעזר בהיגיון כדי להתמודד עם המציאות שנוצרה. בנוסף, אהבת המציאות ללא תנאים תעניק לו תחושת רווחה נפשית, גם אם ייווצר חוסר בתמונת הזיכרונות.
מהי מסקנת הדברים?

הפחד מאיבוד זיכרון לא נעלם לחלוטין אם מנסים רק למנוע את התרחשותו. הסוד טמון בלמידה להפסיק לראות בזה אסון ולקבל את האפשרות שזה יקרה ללא תחושת חרדה. הדרך המומלצת היא לנסות לחזק את החשיבה ההגיונית ובמקביל לפתח את היכולת לאהוב את המציאות בלי תנאים, כך שכל תרחיש לא בהכרח יהיה רע.
פחד לאבד את הזיכרון, פחד להשתגע, פחד לאבד את השכל, פחד לשכוח שמות של אנשים, פחד לשכוח פרצופים, פחד מזקנה, מאבד את הזיכרון, שוכח דברים, איך לטפל בפחד? למה להרגיש טוב בלי תנאים? איך לשמור על השכל? איך לא לאבד את השכל? איך לשמור על היכולת השכלית? איך לשמור על יכולות קוגניטיביות? מה ההבדל בין שכל לבין זיכרון? איבוד הזיכרון, איבוד השכל, איבוד יכולת החשיבה
יכולת חשיבה תרגילים לפיתוח השכל פיתוח יכולת חשיבה אימון איכות יכולת להבין יכולות חשיבה פחד לאבד לתרום הסביבה לשפר יכולות קוגניטיביות איבוד איבוד הזיכרון איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך לחשוב בהיגיון איך למנוע איך למנוע אלצהיימר איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את השכל איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת חשיבה איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל אימון המוח אימון קוגניטיבי אלצהיימר דמנציה הזדקנות התפתחות החשיבה התפתחות שכלית זיכרון זיכרונות חוסר יכולת חרדה ממחלות חרדת מחלות חשיבה הגיונית יכולות יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית ירידה כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל להזדקן להיות יותר חכם לחשוב בהיגיון למנוע למנוע אלצהיימר לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את השכל לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לשכוח לשכוח דברים לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית מחלות מיומנויות חשיבה מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות שכליות מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית מניעת דמנציה מניעת שיטיון מפחד לשכוח פגיעה פחד פחד להזדקן פחד לשכוח דברים פחד מאיבוד פחד מאיבוד הזיכרון פחד מאלצהיימר פחד מדמנציה פחד מחוסר פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי פחד ממחלות פחד ממחלות קשות פחד מפגיעה קוגניטיבית פחד מקיהיון פחדים פחדים ממחלות פיתוח החשיבה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי קיהיון שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיטיון שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית שכחה תרגול קוגניטיבי תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
איך לחשוב מהר? פיתוח חשיבה מהירה, איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, יכולות אנליטיות, יכולות קוגניטיביות, חשיבה אנליטית, פיתוח חשיבה אנליטית, יכולת קוגניטיבית
איך לחשוב מהר? פיתוח חשיבה מהירה, איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, יכולות אנליטיות, יכולות קוגניטיביות, חשיבה אנליטית, פיתוח חשיבה אנליטית, יכולת קוגניטיבית
... לחשוב מהר? פיתוח חשיבה מהירה, איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, יכולות אנליטיות, יכולות קוגניטיביות, חשיבה אנליטית, פיתוח חשיבה אנליטית, יכולת קוגניטיבית איך אפשר לחשוב מהר יותר ולפתח את יכולת החשיבה? חשיבה מהירה היא נושא שרבים מתעניינים ... עבודה או בהחלטות חשובות בחיים. בשיחה שהתקיימה עם אליעד כהן הוצגה השאלה, איך לחשוב מהר? או במילים אחרות, כיצד לפתח יכולת חשיבה מהירה ואנליטית, תוך שיפור היכולות הקוגניטיביות שלנו. מה המשמעות של לחשוב מהר באמת? ... ההיגיון שמאחוריה. מהו המפתח לחשיבה מהירה ונכונה? אליעד מדגיש כי המפתח לחשיבה מהירה ואיכותית הוא אימון ותרגול מתמיד של יכולת החשיבה. הוא מביא דוגמה של אדם שרוצה לקצר את ... אנליטית שוב ושוב, הוא יוכל לשלוף מחשבות מדויקות ומהירות בעת הצורך. איך אפשר לתרגל את המוח לחשוב מהר יותר? על מנת לפתח יכולת חשיבה מהירה, מומלץ לבצע באופן קבוע תרגילים ... או לא משנים, למשל צבע הרצפה. פעולה זו תחזק את היכולת שלך לנתח סיטואציות באופן יסודי ומקיף. מדוע תרגול מתמשך הוא חיוני לפיתוח חשיבה מהירה? כמו בנהיגה, שהפכה להיות פעולה ... דורשת תשומת לב רבה: איפה ההילוך? איפה הקלאץ? אך לאחר זמן קצר, הכל הופך להיות אוטומטי וקל. באותה צורה, תרגול מתמשך של יכולות החשיבה יאפשר למוח לבצע פעולות חשיבה במהירות ... נתבונן מספיק, ולכן חשוב לשמור על איזון בין חשיבה אוטומטית ומהירה לבין בדיקה מחודשת ומעמיקה. לסיכום, מה הדרך הכי טובה לפתח חשיבה מהירה? הדרך הטובה ביותר לפתח חשיבה מהירה היא באמצעות תרגול קבוע ואינטנסיבי ... נגדיל את מהירות החשיבה שלנו באופן משמעותי, ונשפר את היכולת לתת תשובות איכותיות ומדויקות במהירות. איך לחשוב מהר יותר? פיתוח חשיבה אנליטית שיפור יכולת קוגניטיבית איך לתת תשובות מדויקות? מהו אימון ...
משחקי חשיבה משעממים, למה אני משתעמם לשחק משחקי חשיבה? קשה לשחק משחקי חשיבה, איך לשחק משחקי חשיבה? איך לפתח את החשיבה? למה קשה לי לשחק משחקי חשיבה? מאמץ לשחק משחקי חשיבה, לא אוהב לשחק משחקי חשיבה, פיתוח חשיבה
משחקי חשיבה משעממים, למה אני משתעמם לשחק משחקי חשיבה? קשה לשחק משחקי חשיבה, איך לשחק משחקי חשיבה? איך לפתח את החשיבה? למה קשה לי לשחק משחקי חשיבה? מאמץ לשחק משחקי חשיבה, לא אוהב לשחק משחקי חשיבה, פיתוח חשיבה
... איך לשחק משחקי חשיבה? איך לפתח את החשיבה? למה קשה לי לשחק משחקי ... אוהב לשחק משחקי חשיבה, פיתוח חשיבה למה משחקי חשיבה משעממים אותי? אם ניסית לפתח את החשיבה באמצעות משחקי חשיבה אבל אתה מוצא ... והסבל היא טבעית והכרחית לפיתוח השכל. בדיוק כמו באימוני ספורט, כאשר ... מנוס מהמאמץ אם רוצים לפתח את השכל. כשאדם בעל שכל מפותח משחק משחקי ... בשורה התחתונה, הדרך לפיתוח השכל עוברת דרך מאמץ וקושי. אם קשה לך ... גם נהנה מזה. משחקי חשיבה פיתוח חשיבה התמודדות עם קושי שיפור השכל אתגרים חשיבתיים מה לעשות כשמשחקי ... אותי? אם אתה מנסה לפתח את השכל שלך באמצעות משחקי חשיבה, אך מוצא ... זהו תהליך של פיתוח שכל. איך לפתח את החשיבה וליהנות מהמאמץ? פיתוח השכל דורש התמדה ואימוץ של הקושי. כל ... מהפיתוח שלך. משחקי חשיבה פיתוח חשיבה התמודדות עם קושי שיפור השכל אתגרים חשיבתיים ...
ללמוד לשכנע אנשים, ללמוד רטוריקה, ללמוד דיבייטינג, מיומנויות שכנוע, אומנות השכנוע, כישורי שכנוע, יכולת שכנוע, תגובות בפייסבוק, כושר שכנוע, איך לשכנע אנשים? פיתוח חשיבה יצירתית, לפתח את החשיבה
ללמוד לשכנע אנשים, ללמוד רטוריקה, ללמוד דיבייטינג, מיומנויות שכנוע, אומנות השכנוע, כישורי שכנוע, יכולת שכנוע, תגובות בפייסבוק, כושר שכנוע, איך לשכנע אנשים? פיתוח חשיבה יצירתית, לפתח את החשיבה
... ללמוד דיבייטינג, מיומנויות שכנוע, אומנות השכנוע, כישורי שכנוע, יכולת שכנוע, תגובות בפייסבוק, כושר שכנוע, איך לשכנע אנשים? פיתוח חשיבה יצירתית, לפתח את החשיבה איך לפתח את השכל ולשכנע אנשים בצורה יצירתית? הנושא המרכזי בהסבר של אליעד הוא כיצד לפתח את השכל, וכיצד ניתן להשתמש בהיפוכים כדי לשפר את היכולת לשכנע אחרים. אליעד מדבר על התרגול החשוב שמביא את ... לשנות את דעתנו באופן מוחלט? מהלך השיחה עם אליעד מבהיר שבסופו של דבר, המשימה לא תמיד היא לשנות את הדעה של מישהו במאה אחוז, אלא לפתח חשיבה פתוחה יותר. אליעד מסביר, אם אתה שואל את עצמך למה אני חושב ככה?, עליך להפעיל את השכל ולבדוק אם מה ... ושני הצדדים יכולים להיות נכונים. העניין הוא לדעת לזהות את הנימוקים מאחורי כל דעה ולהציג את כל האפשרויות. מה זה היפוכים במחשבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? כיצד לשכנע אנשים בצורה אפקטיבית? איך להעלות את רמת הקושי בשכנוע? מהי הטעיה בתהליך השכנוע? מה היתרונות בשכנוע עצמי? כיצד להתמודד עם דעות מנוגדות? איך אפשר לפתח חשיבה יצירתית ולשפר את כושר השכנוע? הדבר הראשון שצריך להבין בתהליך פיתוח החשיבה והיכולת לשכנע אנשים הוא איך בעצם עובדים עם המחשבות והדעות שלנו. אליעד מסביר את החשיבות של תרגול ... מסביר שלפעמים כל מה שאנחנו עושים זה לשחק עם דעות, ורק התעקשות על דעה אחת גורמת לנו להרגיש שאנחנו צודקים. לכן, אם אנחנו רוצים לשפר את החשיבה שלנו, חשוב להימנע מהמחשבה שהדעה שלנו תמיד צודקת, ולפתוח את המחשבה לכל ההיבטים האפשריים של ... היא, למה בכלל לשנות דעות? האם יש באמת צורך לשנות את מה שאנחנו חושבים? הוא טוען ששינוי דעה הוא לא רק עניין של שכנוע אלא כלי לפיתוח החשיבה האישית. זהו גם כלי חשוב כדי להבין שהמחשבות שלנו אינן מוחלטות, ולפעמים כל מחשבה ניתנת לשינוי. מהי רטוריקה? איך לשכנע אנשים בצורה אפקטיבית? איך לפתח חשיבה יצירתית? כיצד ניתן לשפר את כושר השכנוע? מהם ההיפוכים במחשבה? האם תמיד יש צד אחד נכון בשיחה? איך להתמודד עם שכנוע עצמי? הנושא הוא איך לפתח את השכל . אם יהיה לך יותר שכל מה תקבל בתמורה? מה שתרצה. ש: למה? אליעד: למה אתה לא יודע את התשובה? כי ... אבל למה זה רעיון רע בכלל, הרעיון הזה? ש: כי למה בכלל לשנות לאנשים את הדעה שלהם, אולי זה טוב שישארו בדעה שלהם. אליעד: בשביל לפתח את החשיבה שלך. ש: אבל אולי עדיף לא לפתח את החשיבה שלי. אליעד: איך יכול להיות שעדיף לא לפתח את החשיבה שלך? ש: כי יש יתרונות גם בחשיבה שהיא לא מפותחת. אליעד: איזה לדוגמה יש יתרונות בחשיבה לא מפותחת? ... תעשה ככה וככה זה יפתח לך את השכל, וזה יותר טוב ואתה אומר רגע יש לזה הפך או אין לזה היפך? תשובה, תבדוק את ההגדרות, מה ההגדרה של לפתח את השכל, מה ההגדרה של טוב, מה ההגדרה של התרגיל והאם זה בהכרח אותו דבר. אם זה בהכרח אותו דבר אז אין לזה ...
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח מה זה לפתח את השכל ואיך אפשר לשפר את החשיבה? לפיתוח השכל ולשיפור החשיבה, לפי אליעד כהן, אין נוסחה קסומה או קיצורי דרך. התהליך מתחיל בהעלאת שאלות באופן מתמיד ושיטתי. הדרך הבסיסית לפתח את השכל היא פשוט לשאול שאלות רבות ככל האפשר. כאשר אדם שואל שאלות שוב ושוב, באופן טבעי מסתברותית מגיעות תשובות חדשות, אפילו אם לא לכולן יש מיד מענה ברור. עצם העלאת השאלות והניסיון לענות עליהן מוביל בהדרגה לשיפור החשיבה . אליעד מסביר שהדרך לפיתוח החשיבה עוברת קודם כל דרך שאלות קטנות, יומיומיות, שאלות שנראות אולי פשוטות או מובנות מאליהן, אבל ... את התבניות שחוזרות על עצמן במציאות. על ידי זיהוי והבנה של תבניות אלה, החשיבה שלו הופכת להיות חדה ומדויקת יותר. למה חשוב להתחיל דווקא מהדברים הקטנים כדי לשפר את החשיבה? אליעד מדגיש שהשיפור בחשיבה ובהבנה תמיד מתחיל בדברים הקטנים, משום שהמוח האנושי לומד ומתחזק ... משהו עובד בצורה מסוימת, או למה דברים קורים דווקא כך ולא אחרת, התשובות יוצרות אצלו הבנה טובה יותר של תהליכים פנימיים וחיצוניים. האם ניתן להעריך כמה זמן ייקח לפתח את החשיבה? אחת הנקודות שאליעד מדגיש היא הקושי להעריך כמה זמן לוקח לפתח את השכל או לשפר את החשיבה, מפני שאין לכך סוף ברור או מטרה מוגדרת באופן מוחלט. ההתפתחות היא אינסופית, וככל שאדם מתמיד יותר, הוא מגיע להבנה עמוקה יותר. אליעד מסביר שאם אדם יושב ומנסה לחשב מראש כמה זמן ייקח לו לפתח את המוח שלו, הוא לא באמת יגיע לתשובה אמיתית, משום שהמטרה עצמה משתנה לאורך הדרך, וכך גם התהליך עצמו. ... ייקח. באותה מידה, ההתפתחות המחשבתית אינה ליניארית ואינה ניתנת לחיזוי מדויק. לפעמים אדם מתקדם לאט, ולפעמים הוא מתקדם במהירות. בכל מקרה, אם אדם רוצה או חייב לפתח את החשיבה, אין לו משמעות לשאלות על הזמן. הוא פשוט מתחיל ללכת, ועם הזמן, הוא מתקדם באופן טבעי. איך לדעת אם כמות ההשקעה בפיתוח החשיבה משתלמת? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שכדי לדעת אם כמות ההשקעה בפיתוח השכל משתלמת או לא, אדם צריך לשאול את עצמו האם ההשקעה שלו מביאה לו תועלת ביחס למטרה האישית שלו. ... ממינוס בבנק לא שואל כמה זמן ייקח לו לסגור את החוב - הוא פשוט עושה כל שביכולתו לצאת מהמינוס, משום שהמטרה חשובה לו יותר מכל חישוב זמן. באופן דומה, אדם שרוצה לשפר את החשיבה לא צריך לחשב מראש כמה זמן זה ייקח לו, אלא פשוט להתמיד בתהליך מתוך הבנה שכל צעד שהוא עושה מקרב אותו למטרה הסופית. מדוע אין סיום מוגדר לתהליך פיתוח החשיבה? אליעד מסביר שאין סיום מוחלט או נקודת סוף לפיתוח השכל, מפני שהשכל מתפתח ומתחדד ככל שאדם ממשיך לשאול שאלות. זהו תהליך אינסופי, כי בכל פעם שאדם מבין משהו, הוא יכול לשאול שאלות נוספות על אותה הבנה, וכך להעמיק עוד ועוד. זו הסיבה שבגללה אי אפשר להגיד כמה זמן בדיוק ייקח לפתח את החשיבה. התהליך הוא דינמי ומשתנה, וחשוב מכך - אין בו הפסדים. כל פעולה של שאילת שאלות וחשיבה לעומק מייצרת התקדמות, לא משנה אם היא איטית או מהירה. בשורה התחתונה, אליעד מציע לאנשים פשוט להתחיל לפתח את החשיבה מבלי לדאוג לזמן, להתמיד בתהליך ולא להפסיק לשאול שאלות. כל שאלה קטנה, אפילו הכי פשוטה, היא הזדמנות לשיפור החשיבה והקוגניציה, וכך השכל מתפתח ללא הרף. איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולת קוגניטיבית למה חשוב לשאול שאלות? כמה זמן לוקח לפתח שכל? מהי הדרך לשיפור השכל? כיצד משפרים את יכולות המוח? האם יש סוף לפיתוח החשיבה?
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
... ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה , קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1 איך נכון לקבל החלטות כשיש כמה בעיות בו זמנית? כאשר ... יהיה גבוה יותר. מה החשיבות של מהירות ויכולת חשיבה בקבלת החלטות? אליעד מדגיש שני גורמים חשובים מאוד לקבלת החלטות נכונות במצבי לחץ: מהירות חשיבה ויכולת חשיבה . הוא אומר שהמוח מסוגל לבצע חשיבה תוך כדי פעולה, וככל שהחשיבה שלך מהירה ומפותחת יותר, כך תוכל ... אינסטינקטים נכונים ומדויקים. לכן, חשוב לפתח את החשיבה ואת המיומנויות באופן קבוע כדי שבזמן אמת התהליכים הללו יקרו מהר יותר וטוב יותר. איך מתרגלים קבלת החלטות לפני מצב הלחץ? הדרך לפתח חשיבה מהירה וטובה היא לנצל זמנים רגועים כדי לבצע סימולציות או תרגולים על בעיות אפשריות. כשיש לאדם ... בעבודה? שיטות לפתור בעיות במהירות פיתוח יכולות חשיבה מה לעשות כשאין פתרון מוחלט? ...
צפייה בסרטים מצויירים, פיתוח חשיבה יצירתית, איך להיות יצירתי? איך לחשוב בצורה יצירתית? איך להיות יצירתי? איך לפתח יצירתיות? סרטים לילדים, סרטי ילדים, סרטי אנימציה
צפייה בסרטים מצויירים, פיתוח חשיבה יצירתית, איך להיות יצירתי? איך לחשוב בצורה יצירתית? איך להיות יצירתי? איך לפתח יצירתיות? סרטים לילדים, סרטי ילדים, סרטי אנימציה
... בסרטים מצויירים, פיתוח חשיבה יצירתית, איך להיות יצירתי? איך לחשוב בצורה יצירתית? איך להיות יצירתי? איך לפתח יצירתיות? סרטים לילדים, סרטי ילדים, סרטי אנימציה איך צפייה בסרטים מצוירים עוזרת לפתח חשיבה יצירתית? אנשים רבים שואלים את עצמם כיצד אפשר לפתח חשיבה יצירתית, להיות יותר יצירתיים, או לחשוב בצורה יצירתית יותר. אחת הדרכים שאליעד כהן מסביר עליה בהרחבה, היא צפייה בסרטים מצוירים וסרטי אנימציה. ... טוויסט לעלילה ומפתחים את החשיבה של הצופה. מה התועלת הכוללת של צפייה בסרטים מצוירים? לסיכום, צפייה בסרטים מצוירים איננה רק פעילות בידורית, אלא יכולה לשמש ככלי אימון רב - עוצמה לפיתוח חשיבה יצירתית, הטלת ספק במחויבים, שיפור היכולת לראות אפשרויות חדשות במציאות, והגדלת האמפתיה וההבנה כלפי אנשים אחרים. השילוב בין ההיגיון לחוסר ההיגיון, בין המחויב לאפשרי, הוא זה שהופך את הסרטים המצוירים לכלי בעל ערך עצום לפיתוח היצירתיות האנושית. איך לפתח חשיבה יצירתית? מה היתרונות של סרטים מצוירים? איך סרטים עוזרים לפיתוח יצירתיות? למה חשוב להטיל ספק במחויבים? איך לשפר יכולת אמפתית? ...
איך לחשוב מהר? שיפור חשיבה מהירה, מיומנויות חשיבה, חשיבה איטית, איך לחדד את המחשבה? שיפור ביצועי המוח, אימון מוח, חשיבה אנליטית, מיומנויות קוגניטיביות, יכולת אנליטית גבוהה, פיתוח חשיבה מהירה, לחשוב לאט
איך לחשוב מהר? שיפור חשיבה מהירה, מיומנויות חשיבה, חשיבה איטית, איך לחדד את המחשבה? שיפור ביצועי המוח, אימון מוח, חשיבה אנליטית, מיומנויות קוגניטיביות, יכולת אנליטית גבוהה, פיתוח חשיבה מהירה, לחשוב לאט
... לחשוב מהר? שיפור חשיבה מהירה, מיומנויות חשיבה, חשיבה איטית, איך לחדד את המחשבה? שיפור ביצועי המוח, אימון מוח, חשיבה אנליטית, מיומנויות קוגניטיביות, יכולת אנליטית גבוהה, פיתוח חשיבה מהירה, לחשוב לאט מה המשמעות האמיתית של לחשוב מהר? כאשר אדם אומר אני רוצה לחשוב מהר, בדרך כלל הכוונה שלו ... במהירות תחילה, אלא במיומנות ובדיוק. אם אדם ישקיע זמן בלפתור את המבחן בצורה איטית אך מושלמת, יפתח את המיומנות, ובהמשך יוכל לעשות זאת גם מהר יותר, באותה איכות גבוהה. איך לשפר את החשיבה המהירה דרך חשיבה איטית? אליעד מדגים באמצעות דוגמה מוחשית: אדם שרוצה לרוץ מהר יותר לא יכול פשוט לרוץ ... במצבים חדשים הדורשים חשיבה מקורית ואנליטית, שיטת הזיכרון והתרגול האוטומטי פחות יעילה. איך לפתח יכולת אנליטית גבוהה? לסיכום, אליעד מדגיש שהמפתח לשיפור היכולת האנליטית והמיומנויות הקוגניטיביות טמון בהעמקת החשיבה ובהבנה של הדברים לעומק, גם במחיר האטה זמנית של התהליך. ככל שאדם משקיע יותר זמן בחידוד, בדיוק ובהבנת ההנחות היסודיות של כל בעיה או מחשבה, כך מיומנויות החשיבה שלו מתפתחות יותר. ככל שהמיומנויות מתפתחות, היכולת לחשוב מהר יותר משתפרת מעצמה. סיכום עיקרי השיטה של ... לחשוב מהר היא דווקא לאמן את עצמך לחשוב נכון, מדויק ומעמיק ככל שניתן, וכך החשיבה המהירה תגיע באופן טבעי. איך לחשוב מהר? איך לשפר חשיבה מהירה? מהי חשיבה איטית? איך לפתח מיומנויות חשיבה? מהי חשיבה אנליטית? כיצד לחדד את המחשבה? איך לשפר ביצועי מוח? ...
מצויינות בעבודה, עובדים מצטיינים, מצויינות עובדים, איך לגרום לעובדים שלך להיות עובדים מצויינים? איך לגרום לעובדים שלך לעבוד יותר טוב? מצויינות בעסקים, איך לגרום למישהו לפתח את השכל? הכשרת עובדים, השקעה בעובדים, איך להשקיע בעובדים?
מצויינות בעבודה, עובדים מצטיינים, מצויינות עובדים, איך לגרום לעובדים שלך להיות עובדים מצויינים? איך לגרום לעובדים שלך לעבוד יותר טוב? מצויינות בעסקים, איך לגרום למישהו לפתח את השכל? הכשרת עובדים, השקעה בעובדים, איך להשקיע בעובדים?
... מצויינים? איך לגרום לעובדים שלך לעבוד יותר טוב? מצויינות בעסקים, איך לגרום למישהו לפתח את השכל? הכשרת עובדים, השקעה בעובדים, איך להשקיע בעובדים? איך לגרום לעובדים שלך להיות עובדים ... בכלים כמו מתן בונוסים, הכשרה מקצועית או הטבות שונות. אך הדבר המרכזי הוא לפתח אצלם יכולת חשיבה גבוהה. עובד עם יותר שכל ויכולת ניתוח לומד מהר יותר, יוזם, שואל שאלות ומשיג ידע נוסף באופן עצמאי, מבלי להזדקק להכוונה מתמדת. למה חשוב לפתח את החשיבה של העובדים? מצוינות בעבודה, עובדים מצטיינים ומצוינות עובדים תלויים בראש ובראשונה ברמת ... פשוט משום שחסר לו הכלי להבין לעומק מה באמת נדרש ממנו. כיצד אפשר לעודד מצוינות דרך פיתוח החשיבה? במקום רק להעביר ידע תיאורטי או להעניק תגמול כספי, יש להשקיע בהכשרת עובדים באופן שכולל ... וכיצד לשאול את השאלות הנכונות. המטרה היא להעניק לעובד זריקה של שכל - כלומר, לבנות בו יכולת חשיבה שתשמש אותו בכל משימה ותהליך בעסק. איך מיישמים את הרעיון בפועל? כדי לגרום לעובד לפתח את השכל שלו, יש להתייחס לכל אינטראקציה איתו כהזדמנות ללמידה: לשאול אותו שאלות פתוחות שמאתגרות את ... הוא לא נשאר בגבולות ההוראות שניתנו לו אלא לוקח אחריות, לומד ומפתח פתרונות בעצמו. כך, פיתוח חשיבה לא רק משפר את התפקוד היומיומי, אלא בונה מצוינות מתמשכת שמובילה להתייעלות ארגונית ולהגדלת ... עוד אפשר ללמוד כדי לפתח את העובדים? אם רוצים להעמיק בנושא הכשרת עובדים, השקעה בעובדים, פיתוח חשיבה אצל עובדים והפיכתם למצטיינים, ניתן לחפש מידע נוסף באמצעות ביטויים כמו איך לגרום למישהו לפתח את השכל או איך לגרום לעובדים שלך לעבוד יותר טוב. מוטיבציה לעובדים לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב עובד מצויין פיתוח עובדים פיתוח חשיבה לעובדים התייעלות ארגונית איך לגרום לעובדים להצטיין? איך לגרום לעובדים שלך להיות עובדים ... בכלים כמו מתן בונוסים, הכשרה מקצועית או הטבות שונות. אך הדבר המרכזי הוא לפתח אצלם יכולת חשיבה גבוהה. עובד עם יותר שכל ויכולת ניתוח לומד מהר יותר, יוזם, שואל שאלות ומשיג ידע נוסף באופן עצמאי, מבלי להזדקק להכוונה מתמדת. למה חשוב לפתח את החשיבה של העובדים? מצוינות בעבודה, עובדים מצטיינים ומצוינות עובדים תלויים בראש ובראשונה ברמת ... פשוט משום שחסר לו הכלי להבין לעומק מה באמת נדרש ממנו. כיצד אפשר לעודד מצוינות דרך פיתוח החשיבה? במקום רק להעביר ידע תיאורטי או להעניק תגמול כספי, יש להשקיע בהכשרת עובדים באופן שכולל ... וכיצד לשאול את השאלות הנכונות. המטרה היא להעניק לעובד זריקה של שכל - כלומר, לבנות בו יכולת חשיבה שתשמש אותו בכל משימה ותהליך בעסק. איך מיישמים את הרעיון בפועל? כדי לגרום לעובד לפתח את השכל שלו, יש להתייחס לכל אינטראקציה איתו כהזדמנות ללמידה: לשאול אותו שאלות פתוחות שמאתגרות את ... הוא לא נשאר בגבולות ההוראות שניתנו לו אלא לוקח אחריות, לומד ומפתח פתרונות בעצמו. כך, פיתוח חשיבה לא רק משפר את התפקוד היומיומי, אלא בונה מצוינות מתמשכת שמובילה להתייעלות ארגונית ולהגדלת ... עוד אפשר ללמוד כדי לפתח את העובדים? אם רוצים להעמיק בנושא הכשרת עובדים, השקעה בעובדים, פיתוח חשיבה אצל עובדים והפיכתם למצטיינים, ניתן לחפש מידע נוסף באמצעות ביטויים כמו איך לגרום למישהו לפתח את השכל או איך לגרום לעובדים שלך לעבוד יותר טוב. איך לגרום למישהו להיות יותר חכם? איך לגרום ... להם להצטיין? מוטיבציה לעובדים לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב עובד מצוין פיתוח עובדים פיתוח חשיבה לעובדים התייעלות ארגונית איך לגרום לעובדים להצטיין? איך ללמד את העובדים לחשוב? איך לגרום ... טובים כמוך? מוטיבציה לעובדים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב, עובד מצויין, פיתוח עובדים, פיתוח חשיבה לעובדים, לפתח את החשיבה של העובדים, התייעלות ארגונית, איך לגרום לעובדים להצטיין? איך ללמד את העובדים לחשוב? איך ...
ספקות ולוגיקה, איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית, מידע לוגי, מידע אקראי, תהליכי הסקת מסקנות, מה בטוח נכון? ידע כללי, תהליכי הסקת מסקנות
ספקות ולוגיקה, איך לצאת מספק באמצעות חשיבה לוגית? איך לדעת מה נכון? איך לדעת מה האמת? איך למצוא תשובה לשאלה באי וודאות? הסקה לוגית, מידע לוגי, מידע אקראי, תהליכי הסקת מסקנות, מה בטוח נכון? ידע כללי, תהליכי הסקת מסקנות
... אם איננו יודעים מהי האמת, ניתן להסתפק בכך שנדע אם מה שאנחנו חושבים עומד בקריטריונים לוגיים. אם אין סתירה לוגית בהשערה שלנו, אז ייתכן שהיא נכונה. איך לפתח חשיבה לוגית? חשיבה לוגית היא היכולת להסיק מסקנות נכונות מתוך מידע נתון, גם אם מדובר במידע מוגבל. כדי לפתח חשיבה לוגית, אליעד מציע ללמוד על מושגים כמו הסקה לוגית, ניתוח ... חושבים. אם נוכל לשלול אפשרויות לא לוגיות, זה יקרב אותנו לתשובה נכונה, גם אם זו לא תשובה שמתקבלת בצורה לוגית. לסיכום כדי להתמודד עם ספקות, עלינו לפתח את החשיבה הלוגית שלנו, לבדוק כל מחשבה בצורה מדוקדקת, ולהבין מתי ... לוגית. דרך זו עשויה להקטין את הספקות ולקרב אותנו למענה נכון לשאלות שמעסיקות אותנו. מה בטוח נכון איך להתמודד עם ספקות חשיבה לוגית ניתוח סיבתיות פיתוח חשיבה איך להסיק מסקנות איך לצאת מספק למה לפעמים לא ניתן לדעת מה ... של הסברות השגויות, נותרות פחות אפשרויות, ודרכים נוספות (כמו בירור חיצוני, בדיקה עם אדם נוסף, או איסוף נתונים) עשויות להביא לגילוי האמת האקראית. איך לפתח חשיבה לוגית ולהשתמש בה בשאלות מעשיות? חשיבה לוגית מתבטאת ... אקראי (השם ניתן באופן שרירותי). אבל אם מישהו שואל האם אני תמיד מגיע בזמן לעבודה? ישנה דרך לוגית לענות, על סמך עובדות של הגעה בפועל. מי שרוצה לפתח חשיבה לוגית, יכול ללמוד על מושגים כמו ניתוח סיבתיות, הסקה ... אחד יתברר המידע בדרך אחרת. אי אפשר לדעת מראש האם האמת לגמרי בלתי נגישה, או שפשוט לא הגענו אליה עדיין. לכן, מומלץ ללמוד כלים לוגיים, לעבוד על פיתוח חשיבה הסקתית, ולבדוק האם יש מקורות חיצוניים שעשויים להרחיב את ... אין סתירות בין החשיבה לבין חוקי ההיגיון, ולנסות לצמצם את הפערים בכל דרך אפשרית. מה בטוח נכון איך להתמודד עם ספקות חשיבה לוגית ניתוח סיבתיות פיתוח חשיבה איך להסיק מסקנות איך לצאת מספק ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית, איך למנוע אלצהיימר? מניעת דמנציה, פחד מפגיעה קוגניטיבית, פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פיתוח חשיבה, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פיתוח חשיבה, איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לעסקים, ייעוץ פילוסופי, אימון אישי למציאת זוגיות בנושאי פיתוח חשיבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 19:00:28 - wesi1