אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שונאת את עצמי ✔לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:39לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש לי אופי חלש, יש לי אופי קשה, איך אפשר לשנות אופי? לא מצליח להשתנות, לא אוהב את עצמי
למה אנשים רוצים לשנות את תכונות האופי שלהם?

אנשים רבים מוצאים את עצמם לא מרוצים מהאופי שלהם וחשים תסכול על כך שאינם מצליחים להשתנות. למשל, אדם עשוי להגדיר את עצמו כבעל אופי גרוע או כעסן, והוא מתאמץ לשנות את עצמו אך מגלה שהוא נכשל שוב ושוב. הרצון לשנות את האופי נובע בדרך כלל מתחושה של אי - שביעות רצון, תסכול, וחוסר קבלה עצמית. אליעד כהן מדגיש שהמחשבה "אני רוצה לשנות את האופי שלי" בפני עצמה היא שגויה ושקרית, מכיוון שהיא מתבססת על ההנחה הלא - מוצדקת שהאופי אכן שלילי.

מה הטעות בשאיפה לשנות את האופי?

הטעות המרכזית שאליעד כהן מציין היא שהרצון לשנות את האופי מתרחש לפני שאדם בדק באופן מלא האם האופי שלו באמת שלילי. כאשר אדם אומר שהוא רוצה לשנות תכונת אופי כמו כעסנות או אלימות, הוא מניח מראש שהתכונה הזאת רעה, בלי חקירה עמוקה ויסודית. אליעד מדגיש שהשאיפה הנכונה צריכה להיות קודם כל להבין את האופי, ולא לשנותו באופן אוטומטי. הוא מסביר שאם אדם באמת יחקור את תכונות האופי שלו לעומק, הוא יגיע למצב שבו הוא או יקבל את עצמו כמו שהוא, או שישנה את האופי באופן טבעי וללא מאמץ.

איך אפשר לבצע חקירה נכונה של האופי?

לפי אליעד כהן, החקירה של תכונות האופי צריכה להיות יסודית ומעמיקה. אופי הוא דבר כללי מדי, ולכן יש לפרק אותו להתנהגויות ספציפיות ולבדוק את מקורן. למשל, אם אדם כועס באופן קבוע, הוא צריך לשאול שאלות כגון:
  • למה אני כועס?
  • איך בדיוק הכעס מתבטא?
  • האם הכעס באמת מזיק לי או שאולי יש בו גם תועלת מסוימת?
  • מהן הסיבות האמיתיות לכעס שלי?
  • האם היתרונות של הכעס גדולים מהחסרונות או להפך?
רק אחרי חקירה מקיפה כזו האדם יכול להגיע למסקנה ברורה: אם היתרונות גדולים מהחסרונות, הוא יקבל את האופי שלו בשלמות, ואם החסרונות משמעותיים יותר, הוא ישנה את ההתנהגות באופן טבעי וללא מאבק.

מה קורה כשאדם לא מצליח לשנות את האופי וגם לא מקבל אותו?

אליעד כהן מדגיש באופן חד - משמעי שאם אדם לא מצליח לשנות את האופי שלו, וגם לא מצליח לקבל אותו, הדבר מעיד על כך שהחקירה הפנימית שלו אינה מספיק עמוקה. אם החקירה הייתה מלאה, אחת משתי האפשרויות הייתה מתממשת: קבלת האופי או שינויו באופן אוטומטי. למשל, אם אדם מושך בשערותיו בכל בוקר, הוא צריך לבדוק למה הוא עושה זאת, מה עומד מאחורי ההתנהגות הזו, האם יש לה סיבה מוצדקת או יתרונות כלשהם. אם לא מצליח להפסיק וגם לא לקבל זאת, סימן שהוא לא באמת חקר את ההתנהגות עד הסוף.

איך מתמודדים עם מחשבות שליליות באמצעות חקירה?

אליעד מסביר עיקרון דומה גם לגבי מחשבות שליליות. לדוגמה, אדם שנזרק על ידי בת זוגו וחווה כאב, עלול לומר לעצמו "אני אחקור את האמת כדי להיפטר מהכאב הזה", אך זו גישה מוטעית. החקירה לא צריכה להיעשות מתוך כוונה מראש להיפטר מהמחשבה, אלא מתוך רצון כנה להבין אם הכאב באמת מוצדק. עליו לשאול את עצמו:
  • האם באמת רע לי שהיא זרקה אותי?
  • מה בדיוק כואב לי?
  • האם יכול להיות שיש יתרונות בכך שהיא זרקה אותי?
אם החקירה תיעשה בכנות ובאופן מלא, האדם יגיע או לשחרור מהכאב, או לקבלה אמיתית ושלמה של המצב, ולא יישאר תקוע בין הרצון לשינוי לבין חוסר היכולת לשנות.

האם קבלה עצמית עוזרת בשינוי האופי?

בשיח עם המשתתפים בהרצאה עולה גם השאלה האם קבלה עצמית מקלה על שינוי האופי. אחד המשתתפים העלה את הרעיון שאם אדם מקבל את עצמו כמו שהוא, ייתכן ויהיה לו קל יותר לשנות תכונות מסוימות בעתיד. אליעד כהן השיב שזו אפשרות, אך לא תמיד נכונה. לפעמים, כאשר אדם מקבל לחלוטין תכונת אופי מסוימת, הוא לא ירגיש עוד צורך לשנות אותה, כי הוא כבר שלם איתה לחלוטין. לכן, קבלה עצמית לא תמיד מובילה לשינוי, אלא לפעמים דווקא לביטול הצורך בשינוי.

מהו המסר המרכזי לגבי שינוי וקבלת האופי?

המסר המרכזי של אליעד כהן הוא שהגישה הנכונה כלפי תכונות האופי שלנו צריכה להיות קודם כל גישה של חקירה והבנה. אסור למהר להכריז על תכונת אופי כרעה או טובה, אלא יש לבצע חקירה כנה ומעמיקה. רק מתוך החקירה יעלה פתרון טבעי ואמיתי: או קבלה מלאה ושלמה של התכונה כפי שהיא, או שינוי ספונטני, אמיתי ואוטומטי של התכונה הבעייתית.
מדוע אדם עלול לרצות לשנות את האופי שלו?

בסיפור הראשון מתואר אדם בעל אופי גרוע, כהגדרתו, שמנסה לשנות את האופי ולא מצליח. הוא מרגיש תסכול ושואל מה לעשות. התגובה שמגיעה מסביבתו היא לחקור את האופי לעומק, להבין את היתרונות והחסרונות שבו, ולבחון האם באמת יש צורך לשנותו.

מהו הסיפור הנוסף על שינוי תכונות האופי?

בסיפור שני מוסבר כי עצם הרצון לשנות את תכונות האופי עלול להיות שגוי. אחד המשתתפים בדיון (השואל) מזכיר את המונח "לשנות את החשיבה", ואליעד אומר שגם הרצון לשנות את החשיבה הוא שגוי כשלעצמו, אם לא מבינים עד הסוף מה עומד מאחורי החשיבה או תכונת האופי.

למה שאיפה לשנות את האופי נחשבת שקרית?

אליעד מסביר שאם אדם באמת היה חוקר את האופי שלו לעומק, הוא היה מגיע למסקנה ברורה: או שייחליט שזה טוב עבורו ויקבל אותו, או שיבין שזה מזיק לו וישנה אותו באופן אוטומטי. המחשבה "אני לא אוהב את האופי שלי ורוצה לשנות אותו" היא שקרית כל עוד לא נעשתה בדיקה אמיתית ומלאה לגבי הסיבות וההיגיון של אותה תכונת אופי.

כיצד החקירה מסייעת בשינוי האופי או בקבלתו?

אליעד מסביר שאופי הוא דבר כללי, ולכן יש לפרק אותו להתנהגויות ספציפיות. יש לבדוק איך בדיוק האופי מתבטא, ממה הוא נובע, והאם היתרונות שבו עולים על החסרונות או להפך. אם תגיע למסקנה שהיתרונות גדולים, תקבל את האופי. אם תגיע למסקנה שהוא אכן מזיק לך יותר ממה שהוא מועיל, תשנה אותו מעצמך. בכל מקרה, לא אמורים מראש "לרצות לשנות את האופי", אלא קודם כל "לרצות להבין את האופי".

מהי הגישה הנכונה לחקירה?

לדברי אליעד, יש לגשת לחקירה בלי כוונה להוכיח מראש שמשהו רע או טוב. לדוגמה, אם אדם כעסן, במקום לומר "אני רוצה להיפטר מהכעס", כדאי לומר "אני רוצה לחקור מדוע אני כועס". תוך כדי החקירה, אפשר לראות האם הכעס אכן מזיק או ייתכן שיש בו תועלת כלשהי. אם בסופה של החקירה אתה נשאר גם לא שלם עם התכונה וגם לא מצליח לשנות אותה, סימן שלא חקרת מספיק לעומק.

כיצד השיח בדוגמה ממחיש את הגישה?

במהלך השיחה נשמעות הערות מצד המשתתפים:

- אחד אומר שכדאי לבדוק האם הדבר באמת רע לפני שרצים לשנותו.

- אליעד מציין שאם אותו אדם "באמת היה בודק עד הסוף" או שהיה מקבל את התכונה, או שהיה משנה אותה.

- יש דיון הומוריסטי על מתן קרדיט לדברים שאמר אחד המשתתפים: הוא מבקש הכרה על מה שאמר, בעוד אליעד טוען שאינו זוכר בדיוק את דבריו ולא בטוח אם הדברים נאמרו במדויק.

- אליעד מדגיש שעל כל תשובה או הסבר אפשר להוסיף עוד פירוט, כי ייתכן שצריך להעמיק ולהסביר בדיוק רב יותר.

מהו המסר המרכזי לגבי שינוי האופי?

המסר העיקרי הוא שאדם לא אמור לשאוף לשנות את האופי שלו באופן מיידי, אלא עליו קודם להבין אותו לעומק. ברגע שההבנה מלאה, אפשר להגיע לקבלה שלו אם הוא תואם את היתרונות הרצויים, או לשנותו אם הוא גורם יותר נזק מתועלת. אם עדיין אדם לא מצליח לשנות ולא מקבל את התכונה, ברור שהוא לא חקר מספיק.
היו היה איש שהיה לו אופי מאוד גרוע מאוד גרוע היה האופי והוא מה רצה לעשות לשנות את האופי שלו רצה לשנות את האופי שלו הוא ניסה לשנות את האופי ולא הצליח לו עכשיו הוא התבאס אמר מה אני צריך לעשות מנסה לשנות את האופי שלו ולא מצליח מה צריך לעשות, עכשיו אז אתם תתנו לו עצות שיחקור שיבדוק שזה ששם נכון זה העצות אז מה יעשה שיחקור עוד שימשיך לחקור נכון, אני אספר סיפור אחר אני הסיפור שלי אומר כזה דבר בן אדם שרוצה לשנות את תכונות האופי שלו זה לכשעצמו שגוי.

ש: לשנות את החשיבה.

אליעד: בן אדם שרוצה לשנות את החשיבה שלו זה שגוי לא משנה עכשיו החליפה חשיבה לאופי זה שגוי זה ברור שבשביל לשנות את האופי צריך לשנות את החשיבה על מה שדיברנו לפני כן אוקי אבל התפיסה שאומרת "אני רוצה לשנות את תכונת האופי שלי" זה כבר שקר או "אני רוצה לשנות את החשיבה שלי" זה שקר, כן למה מה אתה רוצה להגיד?

ש: קודם כל צריך לשאול למה בכלל לשנות את האופי.

אליעד: כי זה רע בן אדם כעסן הוא אומר "אני רוצה לשנות את האופי שלי לא אוהב את עצמי כעסן נשבר לי שאני כעסן אני רוצה לשנות אופי".

ש: הוא כן אוהב.

אליעד: כן אבל הוא גם שונא את זה.

ש: מה החידוש?

אליעד: רגע שנייה אני מה שאני רוצה לחדד זה כזה דבר המחשבה שאומרת "אני לא אוהב את האופי שלי" או "אני רוצה לשנות את תכונות האופי שלי" המחשבה עצמה מחשבה שקרית למה אתה לא אמור לרצות לשנות את האופי שלך אם אתה אמיתי ואתה חושב בהיגיון ואתה בריא אתה לא אמור לרצות לשנות את האופי שלך אתה אמור לנסות להבין את האופי שלך ולהבין "מה האופי שלי האופי שלי שאני בן אדם אלים" נגיד, אוקי מה שאתה אמור לעשות זה לבדוק למה איך זה מתבטא כי אמרנו שאופי זה כללי מדי לבדוק איך זה מתבטא לבדוק ממה זה נובע ולשאול את עצמך "האם אני חושב שזה מוצדק האם היתרונות גדולים מהחסרונות".

אם כן תקבל את זה ותהיה שלם עם זה כי היתרונות גדולים מהחסרונות וכמובן באופן יחסי ואם לא ואתה באמת תבין שהחסרונות גדולים מהיתרונות אתה תשנה את האופי שלך באופן אוטומטי, הרצון לשנות את האופי הוא רצון שקרי המחשבה שאומרת "אני רוצה לשנות את האופי שלי" היא שקרית למה כי אתה עוד לא בטוח שזה רע אולי האופי שלך הוא טוב.

ש: זה מה שאמרתי נכון זה מה שאמרתי.

אליעד: תקשיב קודם כל אתה צודק בכל מה שאמרת ואני גם ממליץ לך לדבר רק איתם למה כי הם תמיד יגידו לך שאתה חכם אני או שיש לי בעיות שמיעה.

ש: לא נכון אני לא תמיד אגיד לו שהוא חכם.

אליעד: מה זה משנה מה תגידי לו בכלל הלאה, כן מה אתה אומר מה אמרת בא נראה אם הבנת בכלל מה אמרתי.

ש: קודם כל בא נבדוק שהמציאות היא באמת כפי מה שהיא.

אליעד: מה זה אומר?

ש: האם זה באמת רע בא נראה לפני שאתה רץ לשנות את זה יכול להיות שזה בכלל טוב בזמן שאתה רץ להשיג איזה משהו אולי בכלל יש לך אותו.

אליעד: עכשיו בא נתקדם קודם כל מה שאמרת זה נכון.

ש: למה אתה נותן לו סיכוי.

אליעד: הוא רוצה לשמוע שזה נכון מה שהוא אמר עכשיו זה נכון, אני רוצה להגיד משהו לפעמים מישהו אומר תשובה אבל או שהיא לא מדויקת או שהיא לא מספיק מפורטת.

ש: אוקי על מה לא דייקתי?

אליעד: מה אמרתי או שהיא לא מספיק מדויקת או שהיא לא מספיק?

ש: מפורטת.

אליעד: מפורטת.

ש: אז מה לא מספיק מפורט?

אליעד: צריך לפרט.

ש: מה הפירוט?

אליעד: אמרתי עוד פעם אולי פירטת אין בעיה זה לא באמת משנה העיקר שאנחנו מסכימים על אותו דבר מסכימים.

ש: לא אבל תן קצת קרדיט לפעמים אם צדקתי.

אליעד: אם הייתי זוכר בוודאות מה אמרת והייתי חושב שזה נכון הייתי אומר לך שזה נכון לא זוכר בוודאות מה אמרת לא נתתי לו קודם קרדיט לבחור הזה נתתי לו קרדיט על מה שהוא אמר אמרתי בדיוק מה שהוא אמר זאת התשובה.

ש: נכון.

אליעד: כי זה צבוע כי יש לי משהו שנגדך.

ש: לא אני לא אומר אתה נתת לי הרבה פעמים קרדיט אבל למה אתה לא נותן קרדיט כשאני.

אליעד: כי אני לא זוכר בוודאות מה אמרת, לא משנה בא נתקדם בעלילה תקשיבו בא נתקדם בעלילה עכשיו הנושא הוא כזה בן אדם שמנסה לשנות את תכונת האופי שלו ולא מצליח בוודאות שהוא לא מיצה את החקירה שלו לגבי תכונת האופי שלו למה כי אם אתה חוקר אתה אמור לקחת את תכונת האופי שלך ולבדוק "למה אני מתנהג ככה" ולהבין "אוקי זה הגיוני לא הגיוני זה כן הגיוני זה לא הגיוני" אל תרצה לשנות את זה תנסה להבין את זה "למה אני מתנהג בצורה מסוימת" תנסה להבין את זה אל תנסה לשנות תנסה לחקור ואז בסוף אתה אמור להגיד למסקנה או שזה רע ואז אתה מפסיק את זה או שזה טוב ואז אתה ממשיך את זה או שזה יותר טוב מרע ואז אתה ממשיך את זה או שזה יותר רע מטוב ואז אתה מפסיק את זה.

עכשיו אם מישהו אומר "אני לא מצליח לשנות את תכונת האופי שלי" אנחנו נשאל אותו ואתה שלם עם תכונת האופי שלך אם התשובה תהיה "לא אני גם לא שלם עם תכונת האופי שלי ואני גם לא מצליח לשנות את תכונת האופי שלי" זה אומר שאתה עוד לא הבנת אותה עד הסוף, אתה לא אמור לשנות את תכונת האופי שלך אתה אמור לנסות להבין אותה אתה אמור בסוף כשבן אדם מנסה לשנות תכונת אופי הוא בסוף אמור להגיע לאחד משני המקרים או שהוא משנה את זה או שהוא מקבל את זה מי אמר בכלל שאתה תרצה לשנות את זה אתה אמור לקבל את זה.

ש: אם הוא מבין את זה.

אליעד: אם אתה לוקח התנהגות שיש לך אתה כל בוקר אתה תולש שיערות ככה כל בוקר תולש שיערות ואתה תחקור למה אני עושה את זה בסוף או שתגיע למסקנה שאתה שלם עם זה או שתגיע למסקנה שאתה תפסיק את זה באופן אוטומטי אם לא הפסקת את זה באופן אוטומטי ואתה גם לא שלם עם זה זה אומר שעוד לא חקרת מספיק מה יושב מאחורי ההתנהגות שלך בוודאות של מאה אחוז ולכן מה הוא צריך לעשות להמשיך לחקור אבל זה לא מתוך מקום של תמשיך ותמשיך לחקור אלא מתוך המקום של תקשיב אם באמת היית חוקר אז יכול להיות שהיית חוקר ולא היית משנה את זה אבל בטוח היית צריך להיות שלם עם זה.

אם באמת חקרת עד הסוף אז איך יכול להיות שאתה לא שלם עם זה אז בוודאות שלא חקרת עד הסוף כי אם היית חוקר עד הסוף או שהיית שלם עם זה או שהיית משנה את זה או שאתה אומר "אני מקבל את עצמי איך שאני כי יש בזה אפילו יותר יתרונות מחסרונות למרות החסרונות יש יתרונות" או שלא אבל אם אתה גם לא שלם עם זה וגם רוצה לשנות את זה כנראה שעוד לא חקרת עד הסוף. הבנו עכשיו אותו דבר כשבן אדם מחפש את האמת הוא לא אמור לנסות להוכיח משהו הוא אמור לבדוק מה האמת נגיד שפעם מישהי זרקה אותך ורע לך ואתה אומר "אין בעיה עכשיו אני אחפש מה האמת ואני אפטר מזה" זה שקר הגישה הזאת או נגיד יש לך מחשבה שאומרת "רע לי כי היא זרקה אותי" ואז אתה אומר "טוב מה אני אעשה אני אחפש מה האמת ואז אני אפטר מזה" המחשבה שאומר "אני אחפש מה האמת ואז אני אפטר מזה" היא שקרית.

אתה אמור להגיד "אני אחפש מה האמת בא נבדוק האם זה שהיא זרקה אותי האם באמת זה רע" אם כן אז כן עכשיו אם אתה תהיה בטוח במאה אחוז שזה שהיא זרקה אותך זה רע אתה תקבל את זה אם אתה גם לא מקבל את זה וגם ממשיך לחשוב ככה סימן שאתה עוד לא בדקת את כל האמת לגבי זה כי אם היית בודק מה האמת או שהמחשבה הייתה הולכת או שהיית שלם איתה זה שתי האופציות.

ש: בנוסף גם יותר קל נגיד אני לא מרוצה מהמראה החיצוני שלי סבבה אז יותר קל לשנות את המראה החיצוני כשאני שלם כבר עם זה נכון זאת לפחות ההרגשה שלי יותר קל לשנות את המציאות.

אליעד: למה אתה אומר את זה איך זה קשור לעניין עכשיו?

ש: לא זה קשור עכשיו דיברנו על לשנות את האופי אם אתה שלם עם האופי לא תרצה לשנות.

אליעד: כן מה קורה דבר איתי כן.

ש: אם אני שלם עם האופי נגיד סבבה אני מקבל את הכעס אז יהיה יותר קל נגיד לשנות.

אליעד: לא בהכרח לפעמים אתה יכול לקבל את זה.

ש: אבל יהיה לי יותר קל לעשות את השינוי שבו אני בסדר עם המצב.

אליעד: לא בהכרח זה נכון אבל לא בהכרח יכול להיות שאתה כבר תהיה בסדר מדי עם המצב וזהו גם זה יכול להיות.

ש: נכון אני מתכוון במידה ואתה רוצה לשנות לא שאני במידה שכבר קיבלתי את זה ומאה אחוז והכל בסדר אני שואל במידה ואני מרוצה מזה ואני אולי רוצה לשנות את זה.

אליעד: סבבה אז תשנה אז יהיה לך יותר קל לשנות את זה רק לפעמים אתה כבר מרוצה מזה למה שתרצה לשנות את זה, אבל עוד פעם אתה עכשיו עברת להסתעפות אחרת אני באתי להגיד משהו אחר כשאתה מנסה לשנות את האופי אל תנסה לשנות אותו תנסה להבין אותו או שתהיה שלם איתו או שהוא ישתנה מעצמו.
שונא את עצמי לכעוס על עצמך אלימות חיסרון ויתרון תכונות האופי חקירות היא זרקה אותך לרצות להבין מרגיש תקוע למה אני עושה אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב אוהב את עצמי אוהב את עצמך אופי אופי גרוע אופי חלש אופי קשה איך אפשר איך אפשר לשנות איך אפשר לשנות אופי איך לקבל איך לקבל את איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך איך לשנות איך לשנות את איך לשנות את האופי איך לשנות את האופי שלי איך לשנות את עצמי איך לשנות את עצמך אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אפשר לשנות אפשר לשנות אופי גרוע האופי שלי הצלחה יש לי אופי יש לי אופי גרוע יש לי אופי חלש יש לי אופי קשה לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לא מצליח לא מצליח להשתנות לא מצליח לשנות את האופי שלי לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים להצליח להשתנות להצליח לשנות להשתנות לקבל את לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשנוא את עצמי לשנות לשנות אופי לשנות את לשנות את האופי לשנות את האופי שלי לשנות את עצמי לשנות את עצמך לשנות הרגלים לשנות התנהגות לשנות תכונות לשנות תכונות אופי מצליח להשתנות מצליח לשנות את האופי שלי מצליחים קבלה עצמית קושי קשיים שונא את עצמי שונאת את עצמי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינויים תכונות תכונות אופי
מרגישה אשמה באונס, איך לסלוח לעצמך? מאשימה את עצמי, שונאת את עצמי, כועסת על עצמי, לא סולחת לעצמי, רגשות אשם, שנאה עצמית, למה לא צעקת? תקיפה מינית, טראומה מינית, כעס עצמי
מרגישה אשמה באונס, איך לסלוח לעצמך? מאשימה את עצמי, שונאת את עצמי, כועסת על עצמי, לא סולחת לעצמי, רגשות אשם, שנאה עצמית, למה לא צעקת? תקיפה מינית, טראומה מינית, כעס עצמי
... אשמה באונס, איך לסלוח לעצמך? מאשימה את עצמי, שונאת את עצמי, כועסת על עצמי, לא סולחת לעצמי, רגשות אשם, שנאה עצמית, למה לא צעקת? תקיפה מינית, טראומה מינית, כעס עצמי מה לעשות כשמרגישים אשמה על אונס? איך לסלוח לעצמך? בהרצאה הזו, אליעד כהן עוסק בשאלה של איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית בעקבות חוויית אונס, וכיצד ניתן לסלוח לעצמך. הוא פותח את השיחה בשאלה אם שמעתם על מישהי שחוותה אונס ... בצורה כראויה לדעתן. הדיון עוסק בכך שאדם שחווה טראומה כזו, במיוחד אישה אחרי אונס, עשוי לחשוב שהאחריות למעשה היתה על כתפיה. התחושה הזו של אשמה מובילה לעיתים לשנאה עצמית, שבה האדם שונא את עצמו על כך שלא התנהג כראוי בסיטואציה. אליעד מציע לחשוב האם זה לא היה קורה אם לאדם היה ביטחון עצמי גבוה יותר או אם הוא היה מגיב אחרת בסיטואציה. בהמשך, הוא מדבר על איך האשמה העצמית לא בהכרח מוצדקת. לדעת אליעד, התהליך הזה של האשמה העצמית יוצר כלא מחשבתי, שבו האדם לא מצליח להימנע מהכאב הפנימי ומהרגשות השליליים. הוא מציע גם לעסוק בפרספקטיבה משפטית: אם מישהו נתבע ... ואם לא הייתה הסכמה במודע, אין מקום לאשמה כלפי הקורבן. אם אדם לא הסכים לכך באופן פעיל, הוא לא אחראי למה שקרה. אליעד מציע שיטה של חקירה עצמית: מה אם לא היית מאשים את עצמך? מה אם לא היית שונא את עצמך? כל זאת מתוך מטרה לשחרר את האדם מהמחשבות השליליות ולהוביל אותו להתמודדות בריאה יותר. הוא מדגיש שעל מנת להתגבר על טראומה, יש ... שיכולות להוביל לשחרור רגשי ולתפיסת עולם אחרת. אליעד מציין שמחשבות על עצמך, אם הן לא מנוגדות למציאות, עשויות להוביל אותך למקום של קבלה עצמית ולסליחה עצמית. רגשות אשם אחרי אונס איך לסלוח לעצמך אחרי טראומה מינית? שנאה עצמית לאחר אונס כיצד להתמודד עם טראומה מינית? מה עושים כשהאשמה עצמית מכבידה עליך? מה לעשות כשמרגישים אשמה על אונס? איך לסלוח לעצמך? בהרצאה, אליעד דן בסוגיה של רגשות אשם ושנאה עצמית בעקבות חוויית אונס, והקושי שבסליחה עצמית. נניח מישהי שחוותה אונס, השאלה היא כיצד היא עלולה להאשים את עצמה בעקבות האירוע, ובכך להרגיש תחושת אשמה ושנאה עצמית. המרצה פתח בשאלה אם שמעתם פעם על מישהי שחוותה אונס ומאשימה את עצמה. הוא מסביר שאדם שחווה טראומה כזו עשוי להרגיש שהוא היה אחראי בדרך כלשהי למקרה, ובכך להאשים את עצמו על ההתנהלות שלו. לעיתים, נשים מסוימות מרגישות שהן שדדו את עצמן או שהן לא נהגו בצורה נכונה במצבים מסוימים. בהמשך, אליעד פתח דיון על האשמה העצמית, והאם היא מוצדקת או לא. כשמישהי מאשימה את עצמה, היא חווה לא רק את האשמה, אלא גם שנאה עצמית. תהליך זה מוביל למצב של הכלא המחשבתי, שבו האדם לא מצליח לצאת מהכאב והרגשות השליליים. אליעד מציע לקחת דוגמה ולבדוק את ... האונס, אך בשום פנים ואופן אין לטעון שמישהו אשם במצב כזה, לא משנה מה קרה לפני. לדוגמה, הבחורה שזעזעה את עצמה על כך שלא צעקה או לא נזהרה מספיק - זו לא אשמתה. האשמה עצמית רק מחמירה את התחושות שלה. בהמשך, אליעד הציע לגשת לנושא מנקודת מבט משפטית. אם נניח שמישהו נתבע על אונס, תהליך המשפט יעסוק ... במעשה שנעשה לו. נראה כי אליעד מדבר לא רק על טכניקות של סליחה עצמית, אלא גם על האופציה של יצירת שינוי במחשבות ובתפיסות העולם של האדם, ובכך לעזור לו לשחרר את האשמה העצמית. הוא מדגיש שעל מנת להתגבר על טראומות רגשיות יש צורך בהבנה של המקום בו האדם נמצא, וההכרה שאין דרך לשנות את העבר, אלא רק ... את האדם מהכלא המחשבתי שבו הוא נתון. אליעד מציע דרך של חקירה עצמית, שבה ניתן לשאול את עצמנו שאלות שיכולות להוביל לשחרור ממחשבות כואבות ולחוויות טראומטיות. רגשות אשם אחרי אונס איך לסלוח לעצמך אחרי טראומה מינית? שנאה עצמית לאחר אונס כיצד להתמודד עם טראומה מינית? מה עושים כשהאשמה עצמית מכבידה עליך? ...
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
אינטימיות זוגית, אינטימיות בזוגיות, פתיחות בזוגיות, פתיחות רגשית, להביע רגשות, לשתף בזוגיות, שיתוף זוגי, אמון בזוגיות, אהבה בלי תנאים, הבעת רגשות
... שיש בך איזה חיסרון ובו יש את אותו חיסרון יותר גדול עכשיו אם את תספרי על החיסרון של עצמך ותגידי אני שונאת את עצמי על החיסרון הזה עכשיו הפחדת ... יספר לך לאו דווקא. הבן אדם נמצא בזוגיות כי הוא רוצה להרגיש שאוהבים אותו, אוקי זה הסיפור כי הוא לא אוהב את עצמו וטוב או רע שכך והוא רוצה שיאהבו ...
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
... עם המורכבות ולהפיק הנאה מהסיטואציה. בכך הוא נמנע מהלקאה עצמית, מתחושת אשמה, ומהרגשה של משהו לא בסדר איתי. האם ניתן למצוא בן ... ומה הוא מפסיד. המודעות מאפשרת לו לחיות עם פחות רגשות אשמה, להכיר בערך של המורכבות, ולראות את הזוגיות כמסגרת של צמיחה ... להיות בכלל שהכנסתי דבר כזה לחיים שלי? אליעד: וזה היה הלקאה עצמית שלך את עצמך. למה אני מזוכיסטית? למה אני פוגעת בעצמי? למה אני לא מצליחה לשלוט בעצמי? למה אני שונאת את עצמי? ורגשות אשם וכו אוקיי ומה גילינו בעצם? שאת גם מזוכיסטית וזה וזה מהצד שזה לא ...
אהבה עצמית - איך לאהוב את עצמך? למה שהאדם יאהב את עצמו?
... טוב יותר מאשר החיים. גם מי שמלקה את עצמו, הוא עושה את זה רק בגלל שזה גורם לו להרגיש טוב עם עצמו = אהבה עצמית. כך שהאדם מטבעו אוהב את עצמו. כאשר ילד נולד הוא אוהב את עצמו ללא תנאי. הוא ... רק לחזור אליה. ילד קטן = חוסר רגשות אשמה = אהבה עצמית שאינה תלויה בדבר. ואיך חוזרים לנקודת ההתחלה? תשובה: על ידי התבוננות פנימית של האדם על עצמו, בצורה שכבר ביארתי במקומות אחרים. כאשר האדם ... = מבין את עצמו בשלמות, על ידי זה ההלקאה העצמית נעלמת ובמקומה חוזרת האהבה העצמית שכבר קיימת באדם עצמו מטבע מהותו. כאשר האדם מבין את עצמו = מבין למה הוא רוצה את רצונותיו, למה הוא חושב את מחשבותיו, ... הוא בוחר את בחירותיו, על ידי זה הכעס העצמי נעלם, והאדם פתאום אוהב את עצמו בלי סיבה. אין צורך בסיבה כדי לאהוב את עצמך. לאהוב את עצמך, כי ככה, בלי סיבה, כמו שילד אוהב את עצמו. האדם רק צריך לדעת ...
קבלה עצמית / קבלת העצמי / אהבה עצמית - מהי קבלה עצמית? איך לקבל את עצמך?
... כך ולא אחרת? מדוע אני רוצה X ולא אחרת? וכולי. ככל שהאדם מבין את עצמו יותר, כך הוא מקבל את עצמו יותר. הבנה עצמית מעלימה האשמה עצמית והלקאה עצמית. הבנה עצמית יוצרת קבלה עצמית. קבלה עצמית יוצרת אהבה עצמית. לסיכום: ככל שתבין את עצמך יותר, כך ...
קבלה עצמית / אהבה עצמית / קבלת הזולת / קבלת המציאות / יכולת הכלה - איך להשיג?
... שבגללה הכל קיים, ומשום זה הוא אינו מסוגל ליהנות מהרגע הזה כפי שהוא. כאשר האדם אינו מבין את עצמו בשלמות, הרי שהוא כל הזמן כועס על עצמו . אם היה האדם מבין את עצמו בצורה מלאה = מבין את הסיבה האמיתית שבגללה הוא כפי מה שהוא, הרי שהוא היה אוהב את עצמו ללא שום תנאי. אם האדם אינו מסוגל לאהוב אדם אחר ששונה ...
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
... להרגיש ביחס למה שהוא עושה. להיות מאושר פירושו לקבל גם את עצמך. לא רק את מה שקורה מעצמו תאהב, אלא גם את מה שאתה אישית עושה. חוסר אושר = הלקאה עצמית רגשות אשם תחושה של כישלון חוסר שביעות רצון כעס עצמי ספקות וחוסר וודאות מתמדת לגבי הבחירות של האדם בחיים וכיוב. הסיבה שבגללה האדם לא מספיק מקבל את עצמו, היא רק בגלל שהוא לא מסתכל על עצמו בצורה נכונה ואמיתית. אדם לא מקבל את עצמו, משום שיש לו צפיות מעצמו שלפעמים אינן בכלל בשליטתו. האדם מאשים את עצמו בחינם, על דברים שהוא לא היה יכול לעשות אחרת. האדם מעביר על עצמו ביקורת מיותרת, משום שנדמה לו שהוא היה יכול להיות ... לא בשליטתך. כאשר האדם מגיע לרמת ידיעה מוחלטת ואמיתית לגבי היכולות האמיתיות שלו, על ידי זה הוא תמיד מי שהוא, ותמיד טוב לו עם עצמו, ללא שום כעס עצמי הלקאה עצמית רגשות אשמה, אלא רק אהבה עצמית אין סופית שאינה תלויה בדבר. ...
נקמה / סליחה - ממה נובע רצון לנקמה? איך לסלוח למי שפגע בך ולוותר על הנקמה?
... נקמה. נקמנות. מהי מהותה? ממה היא נובעת? איך לגרום לרצון לנקמה להיעלם? נקמה = האדם רוצה לעשות רע למי שנתפס בעיניו כמי שעשה לו רע. נקמה = תחושה של כעס עצמי תסכול עצמי של האדם ממשהו שאירע לו. תחושה שיוצרת רצון לנקמה. בנקמה יש משהו טוב. הנקמה גורמת לאדם להרגיש טוב. הנקמה משקפת ... לנקמה להיעלם? תשובה: על ידי סליחה ומחילה של האדם לזה שפגע בו. איך האדם יכול לסלוח לזה שפגע בו? תשובה: על ידי אהבה עצמית. הרצון לנקמה נובע אך ורק מחוסר אהבה עצמית של האדם לעצמו. כאשר האדם אוהב את עצמו באמת, הוא אוהב גם את כולם באותה המידה כמו שהוא אוהב את עצמו. הסבר: מדוע בעצם ... נפגע. האירוע פגע באגו של האדם ולכן האדם רוצה לנקום. פגיעה באגו = האירוע גרם לאדם פחות לאהוב את המציאות. האדם נוקם רק בגלל שכבודו נפגע. כבודו נפגע = לא אוהב את עצמו מספיק ובאמת. מי שאוהב את עצמו באמת, לא ניתן לפגוע בכבודו. לאהוב את עצמך באמת = ללא שום תנאי. אהבה אמיתית ללא תנאי ...
סליחה / לדון לכף זכות - איך לסלוח וללמד זכות? איך להתגבר על רצון לנקמה?
... בשביל עצמך. לסלוח = לעצמך לסביבתך למציאות. לסלוח לעצמך = על טעויות שעשית. במקום רגשות אשמה, הלקאה עצמית, כעס עצמי וכולי, במקום כל אלו להרגיש אהבה עצמית וקבלה עצמית = לאהוב את עצמך = לסלוח לעצמך. לסלוח לסביבתך = על מה שפגעו בך. במקום רגשות כעס, שנאה, נקמה, ...
יצרים / יצר הטוב / יצר הרע - מהי מהותם של היצר הטוב ושל היצר הרע?
... טובה = שמחה = אושר = שלמות = טוב אמיתי. לעומתו היצר הרע = חשיבה שלילית = פסימיות = ביקורת שלילית = חוסר הערכה עצמית = כעס עצמי = הלקאה עצמית = רגשות אשם = שנאה = מלחמה = פירוד = מחלוקת = עצבות = דיכאון = תחושה של חסר = טוב שקרי = רע. היצר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש לי אופי חלש, יש לי אופי קשה, איך אפשר לשנות אופי? לא מצליח להשתנות, לא אוהב את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: שונאת את עצמי, האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שונאת את עצמי, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחיים, אימון אישי בסקייפ, מאמן אישי לפרישה בתחום שונאת את עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע+ ב 1.1563 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 06:39:21 - wesi1