אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להאשים את עצמך ✔לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:39לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש לי אופי חלש, יש לי אופי קשה, איך אפשר לשנות אופי? לא מצליח להשתנות, לא אוהב את עצמי
למה אנשים רוצים לשנות את תכונות האופי שלהם?

אנשים רבים מוצאים את עצמם לא מרוצים מהאופי שלהם וחשים תסכול על כך שאינם מצליחים להשתנות. למשל, אדם עשוי להגדיר את עצמו כבעל אופי גרוע או כעסן, והוא מתאמץ לשנות את עצמו אך מגלה שהוא נכשל שוב ושוב. הרצון לשנות את האופי נובע בדרך כלל מתחושה של אי - שביעות רצון, תסכול, וחוסר קבלה עצמית. אליעד כהן מדגיש שהמחשבה "אני רוצה לשנות את האופי שלי" בפני עצמה היא שגויה ושקרית, מכיוון שהיא מתבססת על ההנחה הלא - מוצדקת שהאופי אכן שלילי.

מה הטעות בשאיפה לשנות את האופי?

הטעות המרכזית שאליעד כהן מציין היא שהרצון לשנות את האופי מתרחש לפני שאדם בדק באופן מלא האם האופי שלו באמת שלילי. כאשר אדם אומר שהוא רוצה לשנות תכונת אופי כמו כעסנות או אלימות, הוא מניח מראש שהתכונה הזאת רעה, בלי חקירה עמוקה ויסודית. אליעד מדגיש שהשאיפה הנכונה צריכה להיות קודם כל להבין את האופי, ולא לשנותו באופן אוטומטי. הוא מסביר שאם אדם באמת יחקור את תכונות האופי שלו לעומק, הוא יגיע למצב שבו הוא או יקבל את עצמו כמו שהוא, או שישנה את האופי באופן טבעי וללא מאמץ.

איך אפשר לבצע חקירה נכונה של האופי?

לפי אליעד כהן, החקירה של תכונות האופי צריכה להיות יסודית ומעמיקה. אופי הוא דבר כללי מדי, ולכן יש לפרק אותו להתנהגויות ספציפיות ולבדוק את מקורן. למשל, אם אדם כועס באופן קבוע, הוא צריך לשאול שאלות כגון:
  • למה אני כועס?
  • איך בדיוק הכעס מתבטא?
  • האם הכעס באמת מזיק לי או שאולי יש בו גם תועלת מסוימת?
  • מהן הסיבות האמיתיות לכעס שלי?
  • האם היתרונות של הכעס גדולים מהחסרונות או להפך?
רק אחרי חקירה מקיפה כזו האדם יכול להגיע למסקנה ברורה: אם היתרונות גדולים מהחסרונות, הוא יקבל את האופי שלו בשלמות, ואם החסרונות משמעותיים יותר, הוא ישנה את ההתנהגות באופן טבעי וללא מאבק.

מה קורה כשאדם לא מצליח לשנות את האופי וגם לא מקבל אותו?

אליעד כהן מדגיש באופן חד - משמעי שאם אדם לא מצליח לשנות את האופי שלו, וגם לא מצליח לקבל אותו, הדבר מעיד על כך שהחקירה הפנימית שלו אינה מספיק עמוקה. אם החקירה הייתה מלאה, אחת משתי האפשרויות הייתה מתממשת: קבלת האופי או שינויו באופן אוטומטי. למשל, אם אדם מושך בשערותיו בכל בוקר, הוא צריך לבדוק למה הוא עושה זאת, מה עומד מאחורי ההתנהגות הזו, האם יש לה סיבה מוצדקת או יתרונות כלשהם. אם לא מצליח להפסיק וגם לא לקבל זאת, סימן שהוא לא באמת חקר את ההתנהגות עד הסוף.

איך מתמודדים עם מחשבות שליליות באמצעות חקירה?

אליעד מסביר עיקרון דומה גם לגבי מחשבות שליליות. לדוגמה, אדם שנזרק על ידי בת זוגו וחווה כאב, עלול לומר לעצמו "אני אחקור את האמת כדי להיפטר מהכאב הזה", אך זו גישה מוטעית. החקירה לא צריכה להיעשות מתוך כוונה מראש להיפטר מהמחשבה, אלא מתוך רצון כנה להבין אם הכאב באמת מוצדק. עליו לשאול את עצמו:
  • האם באמת רע לי שהיא זרקה אותי?
  • מה בדיוק כואב לי?
  • האם יכול להיות שיש יתרונות בכך שהיא זרקה אותי?
אם החקירה תיעשה בכנות ובאופן מלא, האדם יגיע או לשחרור מהכאב, או לקבלה אמיתית ושלמה של המצב, ולא יישאר תקוע בין הרצון לשינוי לבין חוסר היכולת לשנות.

האם קבלה עצמית עוזרת בשינוי האופי?

בשיח עם המשתתפים בהרצאה עולה גם השאלה האם קבלה עצמית מקלה על שינוי האופי. אחד המשתתפים העלה את הרעיון שאם אדם מקבל את עצמו כמו שהוא, ייתכן ויהיה לו קל יותר לשנות תכונות מסוימות בעתיד. אליעד כהן השיב שזו אפשרות, אך לא תמיד נכונה. לפעמים, כאשר אדם מקבל לחלוטין תכונת אופי מסוימת, הוא לא ירגיש עוד צורך לשנות אותה, כי הוא כבר שלם איתה לחלוטין. לכן, קבלה עצמית לא תמיד מובילה לשינוי, אלא לפעמים דווקא לביטול הצורך בשינוי.

מהו המסר המרכזי לגבי שינוי וקבלת האופי?

המסר המרכזי של אליעד כהן הוא שהגישה הנכונה כלפי תכונות האופי שלנו צריכה להיות קודם כל גישה של חקירה והבנה. אסור למהר להכריז על תכונת אופי כרעה או טובה, אלא יש לבצע חקירה כנה ומעמיקה. רק מתוך החקירה יעלה פתרון טבעי ואמיתי: או קבלה מלאה ושלמה של התכונה כפי שהיא, או שינוי ספונטני, אמיתי ואוטומטי של התכונה הבעייתית.
מדוע אדם עלול לרצות לשנות את האופי שלו?

בסיפור הראשון מתואר אדם בעל אופי גרוע, כהגדרתו, שמנסה לשנות את האופי ולא מצליח. הוא מרגיש תסכול ושואל מה לעשות. התגובה שמגיעה מסביבתו היא לחקור את האופי לעומק, להבין את היתרונות והחסרונות שבו, ולבחון האם באמת יש צורך לשנותו.

מהו הסיפור הנוסף על שינוי תכונות האופי?

בסיפור שני מוסבר כי עצם הרצון לשנות את תכונות האופי עלול להיות שגוי. אחד המשתתפים בדיון (השואל) מזכיר את המונח "לשנות את החשיבה", ואליעד אומר שגם הרצון לשנות את החשיבה הוא שגוי כשלעצמו, אם לא מבינים עד הסוף מה עומד מאחורי החשיבה או תכונת האופי.

למה שאיפה לשנות את האופי נחשבת שקרית?

אליעד מסביר שאם אדם באמת היה חוקר את האופי שלו לעומק, הוא היה מגיע למסקנה ברורה: או שייחליט שזה טוב עבורו ויקבל אותו, או שיבין שזה מזיק לו וישנה אותו באופן אוטומטי. המחשבה "אני לא אוהב את האופי שלי ורוצה לשנות אותו" היא שקרית כל עוד לא נעשתה בדיקה אמיתית ומלאה לגבי הסיבות וההיגיון של אותה תכונת אופי.

כיצד החקירה מסייעת בשינוי האופי או בקבלתו?

אליעד מסביר שאופי הוא דבר כללי, ולכן יש לפרק אותו להתנהגויות ספציפיות. יש לבדוק איך בדיוק האופי מתבטא, ממה הוא נובע, והאם היתרונות שבו עולים על החסרונות או להפך. אם תגיע למסקנה שהיתרונות גדולים, תקבל את האופי. אם תגיע למסקנה שהוא אכן מזיק לך יותר ממה שהוא מועיל, תשנה אותו מעצמך. בכל מקרה, לא אמורים מראש "לרצות לשנות את האופי", אלא קודם כל "לרצות להבין את האופי".

מהי הגישה הנכונה לחקירה?

לדברי אליעד, יש לגשת לחקירה בלי כוונה להוכיח מראש שמשהו רע או טוב. לדוגמה, אם אדם כעסן, במקום לומר "אני רוצה להיפטר מהכעס", כדאי לומר "אני רוצה לחקור מדוע אני כועס". תוך כדי החקירה, אפשר לראות האם הכעס אכן מזיק או ייתכן שיש בו תועלת כלשהי. אם בסופה של החקירה אתה נשאר גם לא שלם עם התכונה וגם לא מצליח לשנות אותה, סימן שלא חקרת מספיק לעומק.

כיצד השיח בדוגמה ממחיש את הגישה?

במהלך השיחה נשמעות הערות מצד המשתתפים:

- אחד אומר שכדאי לבדוק האם הדבר באמת רע לפני שרצים לשנותו.

- אליעד מציין שאם אותו אדם "באמת היה בודק עד הסוף" או שהיה מקבל את התכונה, או שהיה משנה אותה.

- יש דיון הומוריסטי על מתן קרדיט לדברים שאמר אחד המשתתפים: הוא מבקש הכרה על מה שאמר, בעוד אליעד טוען שאינו זוכר בדיוק את דבריו ולא בטוח אם הדברים נאמרו במדויק.

- אליעד מדגיש שעל כל תשובה או הסבר אפשר להוסיף עוד פירוט, כי ייתכן שצריך להעמיק ולהסביר בדיוק רב יותר.

מהו המסר המרכזי לגבי שינוי האופי?

המסר העיקרי הוא שאדם לא אמור לשאוף לשנות את האופי שלו באופן מיידי, אלא עליו קודם להבין אותו לעומק. ברגע שההבנה מלאה, אפשר להגיע לקבלה שלו אם הוא תואם את היתרונות הרצויים, או לשנותו אם הוא גורם יותר נזק מתועלת. אם עדיין אדם לא מצליח לשנות ולא מקבל את התכונה, ברור שהוא לא חקר מספיק.
היו היה איש שהיה לו אופי מאוד גרוע מאוד גרוע היה האופי והוא מה רצה לעשות לשנות את האופי שלו רצה לשנות את האופי שלו הוא ניסה לשנות את האופי ולא הצליח לו עכשיו הוא התבאס אמר מה אני צריך לעשות מנסה לשנות את האופי שלו ולא מצליח מה צריך לעשות, עכשיו אז אתם תתנו לו עצות שיחקור שיבדוק שזה ששם נכון זה העצות אז מה יעשה שיחקור עוד שימשיך לחקור נכון, אני אספר סיפור אחר אני הסיפור שלי אומר כזה דבר בן אדם שרוצה לשנות את תכונות האופי שלו זה לכשעצמו שגוי.

ש: לשנות את החשיבה.

אליעד: בן אדם שרוצה לשנות את החשיבה שלו זה שגוי לא משנה עכשיו החליפה חשיבה לאופי זה שגוי זה ברור שבשביל לשנות את האופי צריך לשנות את החשיבה על מה שדיברנו לפני כן אוקי אבל התפיסה שאומרת "אני רוצה לשנות את תכונת האופי שלי" זה כבר שקר או "אני רוצה לשנות את החשיבה שלי" זה שקר, כן למה מה אתה רוצה להגיד?

ש: קודם כל צריך לשאול למה בכלל לשנות את האופי.

אליעד: כי זה רע בן אדם כעסן הוא אומר "אני רוצה לשנות את האופי שלי לא אוהב את עצמי כעסן נשבר לי שאני כעסן אני רוצה לשנות אופי".

ש: הוא כן אוהב.

אליעד: כן אבל הוא גם שונא את זה.

ש: מה החידוש?

אליעד: רגע שנייה אני מה שאני רוצה לחדד זה כזה דבר המחשבה שאומרת "אני לא אוהב את האופי שלי" או "אני רוצה לשנות את תכונות האופי שלי" המחשבה עצמה מחשבה שקרית למה אתה לא אמור לרצות לשנות את האופי שלך אם אתה אמיתי ואתה חושב בהיגיון ואתה בריא אתה לא אמור לרצות לשנות את האופי שלך אתה אמור לנסות להבין את האופי שלך ולהבין "מה האופי שלי האופי שלי שאני בן אדם אלים" נגיד, אוקי מה שאתה אמור לעשות זה לבדוק למה איך זה מתבטא כי אמרנו שאופי זה כללי מדי לבדוק איך זה מתבטא לבדוק ממה זה נובע ולשאול את עצמך "האם אני חושב שזה מוצדק האם היתרונות גדולים מהחסרונות".

אם כן תקבל את זה ותהיה שלם עם זה כי היתרונות גדולים מהחסרונות וכמובן באופן יחסי ואם לא ואתה באמת תבין שהחסרונות גדולים מהיתרונות אתה תשנה את האופי שלך באופן אוטומטי, הרצון לשנות את האופי הוא רצון שקרי המחשבה שאומרת "אני רוצה לשנות את האופי שלי" היא שקרית למה כי אתה עוד לא בטוח שזה רע אולי האופי שלך הוא טוב.

ש: זה מה שאמרתי נכון זה מה שאמרתי.

אליעד: תקשיב קודם כל אתה צודק בכל מה שאמרת ואני גם ממליץ לך לדבר רק איתם למה כי הם תמיד יגידו לך שאתה חכם אני או שיש לי בעיות שמיעה.

ש: לא נכון אני לא תמיד אגיד לו שהוא חכם.

אליעד: מה זה משנה מה תגידי לו בכלל הלאה, כן מה אתה אומר מה אמרת בא נראה אם הבנת בכלל מה אמרתי.

ש: קודם כל בא נבדוק שהמציאות היא באמת כפי מה שהיא.

אליעד: מה זה אומר?

ש: האם זה באמת רע בא נראה לפני שאתה רץ לשנות את זה יכול להיות שזה בכלל טוב בזמן שאתה רץ להשיג איזה משהו אולי בכלל יש לך אותו.

אליעד: עכשיו בא נתקדם קודם כל מה שאמרת זה נכון.

ש: למה אתה נותן לו סיכוי.

אליעד: הוא רוצה לשמוע שזה נכון מה שהוא אמר עכשיו זה נכון, אני רוצה להגיד משהו לפעמים מישהו אומר תשובה אבל או שהיא לא מדויקת או שהיא לא מספיק מפורטת.

ש: אוקי על מה לא דייקתי?

אליעד: מה אמרתי או שהיא לא מספיק מדויקת או שהיא לא מספיק?

ש: מפורטת.

אליעד: מפורטת.

ש: אז מה לא מספיק מפורט?

אליעד: צריך לפרט.

ש: מה הפירוט?

אליעד: אמרתי עוד פעם אולי פירטת אין בעיה זה לא באמת משנה העיקר שאנחנו מסכימים על אותו דבר מסכימים.

ש: לא אבל תן קצת קרדיט לפעמים אם צדקתי.

אליעד: אם הייתי זוכר בוודאות מה אמרת והייתי חושב שזה נכון הייתי אומר לך שזה נכון לא זוכר בוודאות מה אמרת לא נתתי לו קודם קרדיט לבחור הזה נתתי לו קרדיט על מה שהוא אמר אמרתי בדיוק מה שהוא אמר זאת התשובה.

ש: נכון.

אליעד: כי זה צבוע כי יש לי משהו שנגדך.

ש: לא אני לא אומר אתה נתת לי הרבה פעמים קרדיט אבל למה אתה לא נותן קרדיט כשאני.

אליעד: כי אני לא זוכר בוודאות מה אמרת, לא משנה בא נתקדם בעלילה תקשיבו בא נתקדם בעלילה עכשיו הנושא הוא כזה בן אדם שמנסה לשנות את תכונת האופי שלו ולא מצליח בוודאות שהוא לא מיצה את החקירה שלו לגבי תכונת האופי שלו למה כי אם אתה חוקר אתה אמור לקחת את תכונת האופי שלך ולבדוק "למה אני מתנהג ככה" ולהבין "אוקי זה הגיוני לא הגיוני זה כן הגיוני זה לא הגיוני" אל תרצה לשנות את זה תנסה להבין את זה "למה אני מתנהג בצורה מסוימת" תנסה להבין את זה אל תנסה לשנות תנסה לחקור ואז בסוף אתה אמור להגיד למסקנה או שזה רע ואז אתה מפסיק את זה או שזה טוב ואז אתה ממשיך את זה או שזה יותר טוב מרע ואז אתה ממשיך את זה או שזה יותר רע מטוב ואז אתה מפסיק את זה.

עכשיו אם מישהו אומר "אני לא מצליח לשנות את תכונת האופי שלי" אנחנו נשאל אותו ואתה שלם עם תכונת האופי שלך אם התשובה תהיה "לא אני גם לא שלם עם תכונת האופי שלי ואני גם לא מצליח לשנות את תכונת האופי שלי" זה אומר שאתה עוד לא הבנת אותה עד הסוף, אתה לא אמור לשנות את תכונת האופי שלך אתה אמור לנסות להבין אותה אתה אמור בסוף כשבן אדם מנסה לשנות תכונת אופי הוא בסוף אמור להגיע לאחד משני המקרים או שהוא משנה את זה או שהוא מקבל את זה מי אמר בכלל שאתה תרצה לשנות את זה אתה אמור לקבל את זה.

ש: אם הוא מבין את זה.

אליעד: אם אתה לוקח התנהגות שיש לך אתה כל בוקר אתה תולש שיערות ככה כל בוקר תולש שיערות ואתה תחקור למה אני עושה את זה בסוף או שתגיע למסקנה שאתה שלם עם זה או שתגיע למסקנה שאתה תפסיק את זה באופן אוטומטי אם לא הפסקת את זה באופן אוטומטי ואתה גם לא שלם עם זה זה אומר שעוד לא חקרת מספיק מה יושב מאחורי ההתנהגות שלך בוודאות של מאה אחוז ולכן מה הוא צריך לעשות להמשיך לחקור אבל זה לא מתוך מקום של תמשיך ותמשיך לחקור אלא מתוך המקום של תקשיב אם באמת היית חוקר אז יכול להיות שהיית חוקר ולא היית משנה את זה אבל בטוח היית צריך להיות שלם עם זה.

אם באמת חקרת עד הסוף אז איך יכול להיות שאתה לא שלם עם זה אז בוודאות שלא חקרת עד הסוף כי אם היית חוקר עד הסוף או שהיית שלם עם זה או שהיית משנה את זה או שאתה אומר "אני מקבל את עצמי איך שאני כי יש בזה אפילו יותר יתרונות מחסרונות למרות החסרונות יש יתרונות" או שלא אבל אם אתה גם לא שלם עם זה וגם רוצה לשנות את זה כנראה שעוד לא חקרת עד הסוף. הבנו עכשיו אותו דבר כשבן אדם מחפש את האמת הוא לא אמור לנסות להוכיח משהו הוא אמור לבדוק מה האמת נגיד שפעם מישהי זרקה אותך ורע לך ואתה אומר "אין בעיה עכשיו אני אחפש מה האמת ואני אפטר מזה" זה שקר הגישה הזאת או נגיד יש לך מחשבה שאומרת "רע לי כי היא זרקה אותי" ואז אתה אומר "טוב מה אני אעשה אני אחפש מה האמת ואז אני אפטר מזה" המחשבה שאומר "אני אחפש מה האמת ואז אני אפטר מזה" היא שקרית.

אתה אמור להגיד "אני אחפש מה האמת בא נבדוק האם זה שהיא זרקה אותי האם באמת זה רע" אם כן אז כן עכשיו אם אתה תהיה בטוח במאה אחוז שזה שהיא זרקה אותך זה רע אתה תקבל את זה אם אתה גם לא מקבל את זה וגם ממשיך לחשוב ככה סימן שאתה עוד לא בדקת את כל האמת לגבי זה כי אם היית בודק מה האמת או שהמחשבה הייתה הולכת או שהיית שלם איתה זה שתי האופציות.

ש: בנוסף גם יותר קל נגיד אני לא מרוצה מהמראה החיצוני שלי סבבה אז יותר קל לשנות את המראה החיצוני כשאני שלם כבר עם זה נכון זאת לפחות ההרגשה שלי יותר קל לשנות את המציאות.

אליעד: למה אתה אומר את זה איך זה קשור לעניין עכשיו?

ש: לא זה קשור עכשיו דיברנו על לשנות את האופי אם אתה שלם עם האופי לא תרצה לשנות.

אליעד: כן מה קורה דבר איתי כן.

ש: אם אני שלם עם האופי נגיד סבבה אני מקבל את הכעס אז יהיה יותר קל נגיד לשנות.

אליעד: לא בהכרח לפעמים אתה יכול לקבל את זה.

ש: אבל יהיה לי יותר קל לעשות את השינוי שבו אני בסדר עם המצב.

אליעד: לא בהכרח זה נכון אבל לא בהכרח יכול להיות שאתה כבר תהיה בסדר מדי עם המצב וזהו גם זה יכול להיות.

ש: נכון אני מתכוון במידה ואתה רוצה לשנות לא שאני במידה שכבר קיבלתי את זה ומאה אחוז והכל בסדר אני שואל במידה ואני מרוצה מזה ואני אולי רוצה לשנות את זה.

אליעד: סבבה אז תשנה אז יהיה לך יותר קל לשנות את זה רק לפעמים אתה כבר מרוצה מזה למה שתרצה לשנות את זה, אבל עוד פעם אתה עכשיו עברת להסתעפות אחרת אני באתי להגיד משהו אחר כשאתה מנסה לשנות את האופי אל תנסה לשנות אותו תנסה להבין אותו או שתהיה שלם איתו או שהוא ישתנה מעצמו.
אופי גרוע יתרונות התקדמות האם זה באמת האם באמת לשנות אותה לאהוב את עצמי ללא תנאים אני לא מרוצה חופש תסכול למה אדם אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב אוהב את עצמי אוהב את עצמך אופי אופי גרוע אופי חלש אופי קשה איך אפשר איך אפשר לשנות איך אפשר לשנות אופי איך לקבל איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך איך לשנות איך לשנות את האופי איך לשנות את האופי שלי איך לשנות את עצמי איך לשנות את עצמך אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אפשר לשנות אפשר לשנות אופי גרוע האופי שלי האשמה עצמית הלקאה עצמית הצלחה חלש יש לי אופי יש לי אופי גרוע יש לי אופי חלש יש לי אופי קשה כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לא מצליח להשתנות לא מצליח לשנות את האופי שלי לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך להצליח להשתנות להצליח לשנות להשתנות לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשנות לשנות אופי לשנות את האופי לשנות את האופי שלי לשנות את עצמי לשנות את עצמך לשנות הרגלים לשנות התנהגות לשנות תכונות לשנות תכונות אופי מצליח להשתנות מצליח לשנות את האופי שלי קבלה עצמית קושי קשיים שונא את עצמי שונאת את עצמי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינויים שנאה עצמית תכונות תכונות אופי
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול?
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול?
האשמה עצמית טובה, מה טוב בלהאשים את עצמך? למה כדאי להאשים את עצמך? לקיחת אחריות, איך לקחת אחריות? שנאה עצמית והאשמה עצמית, אני גורם לדברים לקרות, להסיר אחריות, ווינר או לוזר, איך חושבים אנשים מצליחנים? איך להצליח בגדול? למה כדאי להאשים את עצמך כשאתה רוצה להצליח בחיים? אליעד כהן מסביר שמי שמעוניין באמת להצליח בחיים צריך להאשים את עצמו באופן כמה שיותר מלא ואמיתי. זה אומר לקחת אחריות מלאה על הדברים הרעים שקורים לך ולחפש ביושר ... עליך להסתכל פנימה ולהבין איך אתה באופן אישי יצרת את המצב הזה. אליעד מדגיש שאין טעם להאשים את עצמך באשמות שווא, אלא רק בדברים שבאמת קרו ובאמת קשורים אליך. למשל, אם נכשלת בבחינה, במקום להאשים ... טוב יותר, להשקיע יותר, או לפעול אחרת כדי למנוע את הכישלון. מה המשמעות המדויקת של להאשים את עצמך? להאשים את עצמך זה לומר שאתה הסיבה למה שקורה לך. לדוגמה, אם השכן שלך עושה רעש ומפריע לך, במקום להגיד הוא ... המטרה היא שאתה תיקח אחריות על המצב, ואז יש לך כוח אמיתי לשנות אותו. מדוע חשוב להאשים את עצמך באשמות הגיוניות ואמיתיות בלבד? אליעד מסביר שהאשמות חייבות להיות הגיוניות ואמיתיות, כי רק ... נגדי, לא יקדמו אותך לשום מקום, כי הן לא נותנות לך נקודת שיפור מעשית. מהו היתרון בלהאשים את עצמך גם בדברים לא הגיוניים? אליעד כהן מבהיר שיש יתרון מסוים אפילו בלהאשים את עצמך בדברים לא הגיוניים לחלוטין, משום שזה מאפשר לך להרגיל את המוח שלך לחשוב שאתה משפיע על המציאות סביבך. לדוגמה, אם אתה מאשים את עצמך בכך שירד גשם, אפילו שזה בלתי אפשרי, אתה עדיין שותל במוח שלך את הרעיון שאתה אחראי ויכול לשנות ... לא הגיונית צריכה להיות רק תרגיל מחשבתי ולא הדרך העיקרית לקחת אחריות. מה ההבדל בין להאשים את עצמך לבין לשנוא את עצמך? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שחשוב מאוד להבדיל בין אשמה עצמית לבין שנאה עצמית. להאשים את עצמך פירושו לומר שאתה הסיבה לדברים הרעים שקורים לך, אבל זה לא אומר שאתה צריך לשנוא את עצמך או לכעוס על עצמך. למשל, אם נכשלת בעסק, אתה יכול להאשים את עצמך ולומר לא למדתי מספיק, לא תכננתי נכון, אבל זה לא צריך להוביל אותך לשנוא את עצמך. במקום זאת, עליך לקחת את המסקנה ולפעול לשינוי בעתיד. אליעד מציין שהאשמה עצמית מועילה רק כשהיא משמשת כלי לשיפור עצמי ולא כמקור לשנאה או כעס עצמי. למה מי שלא מאשים את עצמו מתקשה להצליח בחיים? לפי אליעד כהן, האדם שמסרב לקחת אחריות ולהאשים את עצמו בעצם מונע מעצמו אפשרות לשיפור. לוזר, כפי שהוא מכנה אותו, תמיד יאשים אחרים: את ההורים, הבוס, ... אדם כל הזמן כועס על הסביבה שלו, הוא נשאר תקוע, משום שהוא מחכה שהעולם ישתנה. האדם שמאשים את עצמו, לעומת זאת, יחפש איך הוא יכול לשנות את עצמו ואת מעשיו כדי שהמציאות שלו תשתפר. איך לוקחים ... יותר, כך תגלה שיש לך כוח ממשי לשנות את חייך ולהפוך אותם לטובים יותר. לסיכום, מדוע האשמה עצמית היא המפתח להצלחה? בשורה התחתונה, אליעד כהן מבהיר שלהאשים את עצמך זו הדרך הטובה ביותר להצלחה. ככל שאתה מאשים את עצמך, אתה בעצם לוקח לידיך את השליטה על החיים שלך. אתה מבין שאתה הסיבה למה שקורה לך, ולכן אתה יכול ...
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
... לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? ההרצאה עוסקת בשאלה מרכזית שמעסיקה רבים - איך לא להאשים את עצמך על טעויות או החלטות רעות? אליעד מציין שהאשמה עצמית היא אחד מהגורמים הגדולים לסבל נפשי אצל אנשים. לא פעם אנשים לא רק חווים את ההשלכות של טעויותיהם, אלא גם מוסיפים סבל נוסף על ידי האשמה עצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים לא רק סובל מהנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, אלא גם מרגיש אשמה על כך שהיא קרתה. מהי האשמה עצמית? האשמה עצמית היא תהליך שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות דבר רע היא בגללו. כלומר, הוא מרגיש אחראי על המצב, בעוד שבמציאות ייתכן שהוא לא היה יכול לשלוט ... רק סובל מההשפעות של הסיגריות, אלא גם מכאיב לעצמו על כך שהוא ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק. כיצד להתמודד עם האשמה עצמית? כדי להתמודד עם האשמה עצמית, חשוב לשאול שאלות כמו: - מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו? - האם באמת הייתה לי שליטה על המצב? - האם פעלתי כפי שחשבתי שהכי נכון לי באותו רגע? אם אדם שואל את עצמו את השאלות הללו, הוא עשוי לגלות שלפעמים הוא לא ... מזיקה, אך הוא לא מצליח להפסיק. במקרה כזה, השאלה היא אם יש לו שליטה על ההתנהגות או לא. אם הוא לא יכול להפסיק, אז האשמה העצמית לא מוצדקת. האם ההחלטות שלנו תמיד הטובות ביותר? אליעד מציין שהמוח האנושי תמיד פועל מתוך חישוב של תועלת מול נזק. אנו בוחרים כל פעולה שנראית לנו כטובה ביותר באותו רגע. לכן, האשמה עצמית נובעת לעיתים מכך שעשינו את הבחירה שהייתה לנו אז האפשרות לראותה כטובה ביותר. אם אדם ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק, הוא עושה זאת מתוך תפיסה שהתועלת של ... אין לנו שליטה מלאה על רצונותינו. אם כל פעולה שלנו נעשית מתוך שיקול דעת שנראה לנו הכי טוב באותו הרגע, אז אין מקום להאשים את עצמנו. האם המציאות יכולה להיות אחרת? האם אנחנו יכולים לשנות את המציאות, או שכל מה שקורה הוא בלתי נמנע? אליעד טוען שהאם הכל קורה כפי שהוא אמור לקרות, אז אין סיבה להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת. כיצד להסיר אחריות? הדרך להפסיק להאשים את עצמנו היא להבין שהתהליכים שמובילים אותנו לפעולות שלנו נובעים מהשקלים שמבצע המוח שלנו. אם לא הייתה לנו שליטה על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה, אז גם אז אין מקום להאשים את עצמנו. סיכום במציאות יש שתי אפשרויות: 1. או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ואז אין סיבה להאשים את עצמנו. 2. או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה חופשית מלאה, ואז האשמה עצמית אינה מוצדקת. כך או כך, אליעד מציין שאין טעם להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה. איך לא להאשים את עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך להתמודד עם רגשות אשם? איך לקבל את עצמך? איך לשפר שליטה עצמית? איך לא לכעוס על עצמך ואיך לא להאשים את עצמך? אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שאנשים חווים הוא הנטייה להאשים את עצמם על מצבים שליליים בחייהם. פעמים רבות, מעבר לבעיה עצמה, נוצר סבל נוסף בשל ההאשמה העצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים, לא רק שהוא סובל מהנזק שנגרם בעקבות התאונה, אלא הוא גם מאשים את עצמו על כך שהדבר קרה. באופן דומה, אדם המשתמש בסמים או נמצא בזוגיות גרועה, לא רק שחווה קשיים בעקבות הבחירות הללו, אלא גם מכביד על עצמו ב
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
... להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס למה אנשים מרגישים קורבן ומאשימים אחרים? אליעד כהן מסביר כי אנשים הופכים את עצמם לקורבנות כאשר הם ... הנכון הוא לא באמצעות האשמת האדם שפגע אלא באמצעות עידוד האדם לאהוב את עצמו ללא תנאי, ולא לשנוא את עצמו בגלל האירוע שקרה לו. במקום להגיד לאדם אתה לא אשם כי מישהו אחר אשם, עדיף להגיד אתה לא אשם כי הערך שלך לא תלוי במה שקרה לך. איך אפשר לדעת מי באמת אשם ... אחריות או להאשים אחרים? לפי אליעד, הבחירה המועדפת היא תמיד לקחת אחריות. זה לא אומר להאשים את עצמך , אלא לקחת אחריות אמיתית על הרגשות שלך, הפירושים שלך והתגובות שלך לאירוע, וכך לפעול באופן פעיל לשינוי המצב הרגשי והמציאותי שלך. איך להפסיק להיות ... בן זוג נרקיסיסט, אני לא אשם, מישהו אחר אשם, בת זוג נרקיסיסטית, פסל לך, הפסלת תהיה שלך, האשמה עצמית, אין לי בחירה חופשית, לא הייתה לי בחירה חופשית, אני לא אשמה, אחריות רגשית, אחריות על הרגשות, בחירה חופשית רגשית, 2 שיטות טיפול בקורבנות, קורבנות ... אחריות? למה לא כדאי להאשים אחרים? גישות טיפוליות בנפגעות אונס, נפגעי טראומה ואשמה, שנאה עצמית, כעס עצמי, מי אשם שרע לי? איך להפסיק להתקרבן? איך להפסיק להיות קורבן? איך מפסיקים להיות קורבן? מניפולציות רגשיות, אדם מניפולטיבי, הזדהות עם דמות הקורבן, אין לך בחירה חופשית, עזרה לקורבנות, לא להאשים את עצמך, לא להאשים מישהו אחר, איך לעזור לקורבנות? איך לטפל בטראומה? קורבנות התחזות, קורבנות מתחזים ...
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
... לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית איך לסלוח לעצמך ולהתמודד עם רגשות אשמה? כיצד לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך ולסיים את תחושת הכעס העצמי? האם כדאי לקחת אחריות מלאה או להסיר אחריות לחלוטין כדי לשחרר את עצמך מתחושת האשמה? אליעד כהן מציע שיטה של הסרת אחריות כחלק מתהליך של סליחה עצמית. המטרה היא להבין אם באמת הייתה לך אפשרות אחרת לפעול, ואם לא, אז אין מקום להאשים את עצמך. כל שאלה כזו דורשת תהליך פנימי, בו בודקים אם הייתה ברירה אחרת או אם הפעולה נעשתה מתוך אילוץ. אליעד מסביר את הגישה דרך דוגמאות. לדוגמה, אדם שאוכל אוכל מקולקל וכתוצאה ... למסקנה שאין לו תשובה ברורה. אז, למעשה, הוא מבין שלא הייתה לו בחירה חופשית אמיתית, ולכן אין מקום לכעוס על עצמו. אליעד מציע גם לבדוק את היכולת לעמוד בפיתויים. אם אדם לא מצליח להתנגד לפיתוי למרות שהוא יודע שזה מזיק לו, הוא יכול לשאול את עצמו אם באמת היה מסוגל לעמוד בפיתוי. אם ... את האדם להבין אם הוא באמת יכול היה לפעול אחרת. לסיום, אליעד מציע שאדם לא יישאר תקוע באשמה או בכעס עצמי. חשוב לנהל דיאלוג פנימי ולברר את מקור התחושות. בסופו של דבר, השאלה אם ניתן להסיר אחריות או לקחת אחריות מלאה תלויה במטרה של האדם ובכיצד הוא בוחר להתמודד עם התחושות שלו. אם ... ובתחושות, אז ייתכן שעדיף לקחת אחריות מלאה על כל פרט ופרט, כולל הרגשות שלך. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים איך אפשר להשתמש בהסרת אחריות כדי לסלוח לעצמך? כדי לא לכעוס על עצמך, אפשר לבחון האם באמת פעלת מתוך בחירה חופשית או שמא לא היתה לך ברירה. אם מתברר שלא היתה לך אפשרות אמיתית לפעול אחרת, אין סיבה להמשיך לכעוס על עצמך. הרעיון הוא לנהל דיאלוג פנימי ולשאול שוב ושוב: למה עשיתי את זה?, האם יכולתי לפעול אחרת? או האם באמת בחרתי?. אם אין תשובה ברורה, או אם מתברר שהדברים קרו כמעט מאליהם, הרי שאין טעם להאשים את עצמך ולהעניש את עצמך על כך. איך דוגמת האוכל המקולקל ממחישה את הרעיון? אדם שאכל אוכל מקולקל וסובל מכאבי בטן עלול לכעוס על עצמו: למה אכלתי את זה?, היו נורות אזהרה, ידעתי שלא כדאי. אפשר ליישם את הסרת האחריות ולשאול: למה אכלתי את זה?, כי הייתי רעב, כי חשבתי שזה טעים. אם היית באמת רעב או משוכנע ... שבה התשובה היא לא באמת יכולתי לעמוד בפיתוי, אז אפשר לראות שלא היתה ברירה אמיתית, ולכן לא חובה לכעוס על עצמך . כיצד חוסר היכולת לעמוד בפיתוי משפיע על האחריות? אם אדם מזהה שהסיבה האמיתית לפעולה שלו היא חוסר יכולת לעמוד בפיתוי, אפשר לבחון האם באמת יכול היה להתגבר על הפיתוי. אם ... יש צורך לחקור עד הסוף אם באמת יכולת לבחור אחרת. אם באמת לא היתה ברירה, מאבדים את הסיבה להמשיך לכעוס על עצמך. אם היתה ברירה, צריך להבין מדוע בחרת בדרך שהזיקה לך. עצם התהליך של התשאול המעמיק יכול להימשך, ובכל שלב בודקים האם באמת התקיימה אפשרות אחרת או לא. כיצד דוגמת חגורת ... מחזקת את הרעיון? אדם שלא חוגר חגורת בטיחות ונוסע בצורה לא זהירה, ועקב כך נקלע לתאונה, עלול לכעוס על עצמו: למה לא נסעתי בזהירות?, למה לא חגרתי חגורה?. אפשר לחקור ולגלות שהסיבה היתה שלא היה לך כוח או חשק, או שהיית עייף או מוסח דעת. אם לא היה לך כוח להתאמץ ואתה טוען שזה משהו שאי אפשר היה להתגבר עליו, הרי לא היתה לך באמת בחירה חופשית באותה נקודה, ואין מקום להאשים את עצמך. אבל אם עדיין מסתבר שכן יכולת להכריח את עצמך, נשאלת השאלה למה לא עשית את זה?. אם התשובה היא לא יודע, הרי שוב אין כאן בחירה אמיתית, ואם התשובה היא יכולתי אבל לא עשיתי, ... איך מסיקים מכאן לגבי סליחה עצמית? המטרה העיקרית היא לאפשר לעצמך להפסיק לסבול מתחושת האשמה או הכעס העצמי. בין אם בוחרים בגישה של הסרת אחריות - תוך הבנה שלא תמיד היתה לנו בחירה חופשית - ובין אם בוחרים בגישה של לקיחת אחריות מלאה - עד כדי שליטה ברגשות, המטרה היא להגיע למצב שבו לא שונאים את עצמנו ולא נשארים בכלא פנימי של האשמות. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים הסרת אחריות חלקית, לקיחת אחריות חלקית, למה אני שונא את עצמי? איך להתמודד עם כישלון? למה אני כועס על עצמי? איך לקחת אחריות רגשית? איך להאשים את עצמי? שנאה עצמית והסרת אחריות, שנאה עצמית ולקיחת אחריות, לסלוח לעצמי, איך לסלוח לעצמי על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמי? איך לא להאשים את עצמי בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמי? איך
להאשים את המציאות, להאשים את עצמך, אתה אשם, אתה אלוהים ואחראי לכל, רגשות אשמה
להאשים את המציאות, להאשים את עצמך, אתה אשם, אתה אלוהים ואחראי לכל, רגשות אשמה
... את המציאות, להאשים את עצמך , אתה אשם, אתה אלוהים ואחראי לכל, רגשות אשמה למה להאשים את המציאות זה תמיד להאשים את עצמך? כשאדם אומר שמשהו במציאות לא ... אדם חושב שהמציאות משוגעת או לא בסדר, הוא למעשה מתאר את עצמו. המציאות והאני של האדם הם דבר אחד, ולכן בכל פעם שהוא מאשים את המציאות הוא בעצם מאשים את עצמו. אליעד מסביר שכאשר אדם חושב שמשהו ... בעייתי, הוא במובן עמוק יותר חושב שהאני האמיתי שלו הוא הבעייתי או המשוגע. כלומר, אם אתה מאשים את המציאות בכך שהיא לא בסדר, אז באופן עקיף אתה מאשים את עצמך בכך שאתה יוצר או מאפשר את המציאות ... הנקודה הזו בעזרת דוגמה מוחשית: נניח שבזמן שישנת, בלי כוונה, לחצת ביד שמאל על כפתור שהשמיד את העולם. גם אם עשית זאת שלא במודע, ברור שהיית חש רגשות אשמה ואחריות אישית לכך. למה? כי אתה זה ... אתה הוא האלוהים שיוצר את המציאות שלך, ולכן כל אירוע, גם אסון טבע או תופעה שנראית מחוץ לשליטה, הם ביטוי של האני האמיתי שלך. איך להתמודד עם רגשות אשמה בעקבות ההבנה שאני אחראי להכל? אליעד מתייחס גם לעניין רגשות האשמה שעלולים להתעורר בעקבות ההבנה שאתה אחראי על הכל. ההבנה שהכל תלוי בך לא חייבת להוביל לתחושת אשמה או כעס עצמי. במקום זאת, היא יכולה להביא להכרה ... שתרצה במציאות יתחיל בשינוי פנימי שלך. אשמה איננה מועילה בפני עצמה, אלא היא הזדמנות להבנה עמוקה יותר של האחדות עם המציאות. איך להתמודד עם רגשות אשמה? מי אחראי למציאות שלי? למה אני מרגיש ...
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם איך נוצרים רגשות אשם כלפי חבר? רגשות אשם כלפי חבר נוצרים כאשר אדם מרגיש שהוא גרם למשהו רע לקרות לחברו. המונח רגשות אשם כולל שני חלקים: רגשות, שמתארים תחושות מסוימות, ואשם, שמשמעותו היא שמישהו אחראי למשהו רע שקרה. כלומר, רגשות אשם הם תחושה של אדם שהוא הסיבה לדבר רע שקרה. במקרה של רגשות אשם כלפי חבר, זה אומר שהאדם מאמין שהוא גרם לחברו להרגיש רע, ולכן הוא מאשים את עצמו על כך. מדוע אדם מרגיש רגשות אשם? רגשות אשם נובעים מהשיפוט של טוב ורע. אם אדם לא היה מגדיר דבר מסוים כרע, הוא לא היה חווה רגשות אשם לגבי אותו דבר. בנוסף, רגשות אשם נובעים גם מהקשר הרגשי שיש לאדם עם חברו. כלומר, השילוב בין תפיסת טוב ורע לבין קשר רגשי יוצר את רגשות האשם. כיצד רגשות אשם כלפי עצמך קשורים לרגשות אשם כלפי אחרים? כאשר אדם פוגע בעצמו, הוא יכול להרגיש רגשות אשם, בדיוק כמו שהוא מרגיש כלפי חבר. לדוגמה, אם אדם עבר תאונה כי לא היה זהיר מספיק, הוא עשוי להרגיש אשם ולומר למה לא הסתכלתי?. גם במקרה כזה הוא מאשים את עצמו על כך שקרה לו משהו רע. כך גם כאשר אדם מרגיש שרע לחברו בגלל משהו שהוא עשה, הוא רואה את עצמו כסיבה לכך ולכן חווה רגשות אשם. מדוע אדם שונא את עצמו בעקבות רגשות אשם? כאשר אדם חווה רגשות אשם, הוא בעצם אומר לעצמו: אני הסיבה למשהו רע. מאחר שהוא חווה את המצב כרע, הוא ... כלפי מה שקרה מתורגמת לשנאה כלפי עצמו. כלומר, רגשות האשם מביאים את האדם לשנאה כלפי עצמו משום שהוא רואה את עצמו כסיבה למצב הרע. איך ניתן לנטרל רגשות אשם? ישנן שתי דרכים עיקריות להתמודד עם רגשות אשם: לשנות את תפיסת הטוב והרע - אם אדם יצליח לראות את מה שקרה כדבר טוב (או ... האשם ייחלשו. לדוגמה, אם אדם עבר תאונה ויראה בכך יתרונות מסוימים, כמו למידה מהחוויה או שינוי חיובי בחייו, רגשות האשם עשויים להיחלש. להפסיק להאשים את עצמך - אפשרות נוספת היא להסיט את האשמה למקום אחר, אך זו גישה פחות יציבה, כי ... חיצוני שאפשר להאשים אותו במקום את עצמך. איך להתמודד עם מצבים שבהם המעשה נעשה ללא כוונה? גם אם אדם לא התכוון לגרום נזק, הוא עדיין יכול לחוות רגשות אשם כי הוא רואה את עצמו כסיבה לכך. הדרך להתמודד עם זה היא להבין שאם המציאות ... ומה רע. אם אדם יגיע להבנה שהדבר שקרה הוא לא בהכרח רע, או שלא היה ניתן למנוע אותו, הוא יוכל להשתחרר מרגשות האשם. האם ניתן להגיע למצב שבו אין רגשות אשם כלל? כן, אם אדם יוכל לראות את המצב בצורה מוחלטת שבה אין טוב ורע, אז רגשות ... הוא יצטרך למצוא את היתרונות במה שקרה כדי להפחית את רגשות האשם. אולם, בגישה מוחלטת שבה אין הבחנה בין טוב ורע, רגשות האשם פשוט לא קיימים. איך רגשות אשם כלפי חבר קשורים לכלל המושג? כפי שהוסבר קודם, רגשות אשם נובעים מהשילוב בין תפיסת טוב ורע לבין קשר רגשי. כאשר אדם מרגיש שרע לחברו ...
מרגיש לא בסדר, רגשות אשמה, לא יודע להחליט, לא מרוצה מעצמי, לא אוהב את עצמי, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להאשים את עצמך? איך להיות מרוצה מעצמך?
מרגיש לא בסדר, רגשות אשמה, לא יודע להחליט, לא מרוצה מעצמי, לא אוהב את עצמי, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להאשים את עצמך? איך להיות מרוצה מעצמך?
... לא בסדר, רגשות אשמה, לא יודע להחליט, לא מרוצה מעצמי, לא אוהב את עצמי, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להאשים את עצמך? איך להיות מרוצה מעצמך? למה אנשים מרגישים שהם לא בסדר? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מרגיש לא בסדר, מדובר למעשה בתחושה שמקורה במחשבה ... פשוטה: אם אדם היה חושב שהמציאות מושלמת בדיוק כפי שהיא, לא הייתה לו סיבה לחשוב שהוא עצמו לא בסדר. אדם מאשים את עצמו רק כאשר הוא אינו מרוצה מהתוצאה הסופית, כלומר, מהמציאות שלו. לדוגמה, אם האדם אינו מרוצה מהמצב הכלכלי או המשפחתי שלו, הוא מתחיל לחוש ... אלו הן שתי מחשבות שמזינות אחת את השנייה - חוסר שביעות רצון מהמציאות וחוסר שביעות רצון מהעצמי. מה גורם לרגשות אשמה וליסורי מצפון? אליעד מדגיש את הנושא של רגשות אשמה וייסורי מצפון, ומסביר כי גם הם תוצאה ישירה של חוסר שביעות רצון מהמציאות. אם אדם היה מרוצה לחלוטין ממה שקורה לו, לא היו לו רגשות אשמה או ייסורי מצפון כלל. רגשות האשמה מתעוררים רק כשהאדם מאמין שהוא אחראי לתוצאה שלילית או לא רצויה במציאות שלו. לדוגמה, אם אדם חש שהוא ... החלטה אינה מוצאת חן בעיניו. אך למעשה, אליעד אומר שאם אותו אדם היה שלם עם המציאות כפי שהיא, לא היה מקום לרגשות אשמה. רגשות אשמה הם סימן לכך שהאדם לא מרוצה מהמציאות, ושיש בו חלק שמאמין שהוא היה יכול לפעול אחרת. איך להתמודד עם התחושה של אני ... חשובה: הדרך להיפטר מהתחושה שאני לא בסדר היא לקבל את המציאות כפי שהיא ולקבל את עצמי כמו שאני. אין צורך להאשים את עצמי על דברים שאין לי עליהם שליטה או להרגיש רע על חוסר יכולת או מיומנות. ההכרה בכך שהבעיה אינה באדם עצמו, אלא בחוסר קבלה של המציאות, היא הצעד הראשון בדרך לשחרור מרגשות אשמה, חרטה וחוסר שביעות רצון עצמי. איך להתמודד עם רגשות אשמה? למה אני לא מרוצה מעצמי? איך להפסיק להרגיש לא בסדר? איך לקבל החלטות בלי להתחרט? איך להיות שלם עם עצמי? איך לקבל את המציאות כמו שהיא? מה לעשות כשאני מאשים את עצמי? ...
השתקפות עצמית, להאשים אחרים, להאשים את עצמך, לקחת אחריות, להסיר אחריות, מי באמת אשם? את מי להאשים? האם באמת כל הפוסל במומו פוסל? האם אני אחראי? זוגיות כמראה
השתקפות עצמית, להאשים אחרים, להאשים את עצמך, לקחת אחריות, להסיר אחריות, מי באמת אשם? את מי להאשים? האם באמת כל הפוסל במומו פוסל? האם אני אחראי? זוגיות כמראה
... עצמית, להאשים אחרים, להאשים את עצמך , לקחת אחריות, להסיר אחריות, מי באמת ... לו שום שליטה על החיים שלו. אדם כזה מוותר על הכוח והאפשרות לשנות את מצבו. האפשרות השנייה שאליעד מציע, היא להאשים את עצמך בכל. לקחת את האחריות המלאה גם על ...
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
... לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית? איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? ההרצאה עוסקת כיצד להתמודד עם רגשות אשמה הנגרמים כתוצאה מהאשמות של אחרים, בין אם בצדק ובין אם מתוך מניפולציה רגשית. לעיתים קרובות אנשים מסביבנו מאשימים אותנו בצרותיהם, מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחראים ולסחוב רגשות אשם מיותרים. מטרת ההרצאה היא להסביר איך ניתן להתגבר על רגשות אשמה אלו ולהימנע מלשאת אחריות על בעיות של אחרים. איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא? ישנם אנשים המשתמשים בסחיטה רגשית כדי לגרום לנו להרגיש אשמים. הם עשויים לומר דברים ... אדם מאשים אותנו במצבו הרגשי, אף אם לא הייתה לנו כוונה רעה. איך להתמודד עם רגשות אשמה כאשר באמת פגענו במישהו? במקרים בהם אנו אכן פוגעים במישהו, בין אם בכוונה ובין אם בטעות, רגשות האשמה עשויים להיות עוצמתיים. למשל, במקרה של תאונת דרכים בה נפגע אדם ... במיוחד כאשר מדובר במניפולציות רגשיות של אחרים. מהי הדרך להגיע לשחרור מוחלט מרגשות אשמה? הדרך להימנע מרגשות אשמה מיותרת היא ללמוד לא להאשים אחרים. ברגע שנבין שרק אנחנו אחראים לתחושות שלנו ולא למציאות החיצונית, נוכל לחיות בשלום עם עצמנו. לא משנה אם מישהו מאשים אותנו בצרות שלו, ... תחושותיהם של אחרים, נוכל להימנע מהאשמות מיותרות כלפי עצמנו. איך להתמודד עם רגשות אשם ברמה הפרקטית? כדי להתמודד עם רגשות אשמה הנגרמים מהאשמות של אחרים, יש להתחיל בכך שאנחנו עצמנו נפסיק להאשים אחרים על כך שרע לנו. אדם שמסוגל לא להאשים אחרים כשהוא חווה קושי, יהיה חסין יותר כאשר אחרים ינסו ... סחיטה רגשית ניהול רגשות התמודדות עם מניפולציות רגשיות הסרת אחריות איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד להתמודד עם רגשות אשמה שנובעים מהאשמות של אחרים, בין אם בצדק ובין אם מתוך מניפולציה רגשית. פעמים רבות, אנשים מאשימים אותנו במצבם הרע, מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחריות ולשאת רגשות אשם מיותרים. איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא? אנשים מסוימים משתמשים בסחיטה רגשית כדי לגרום לנו להרגיש אשמים. הם עשויים לומר דברים כמו: תראה מה עשית לי, בגללך אני ... לא תמיד מוצדקות ושלעיתים מדובר באמצעי לשליטה רגשית עלינו. איך להתמודד עם רגשות אשמה כאשר באמת פגענו במישהו? במקרים בהם אכן פגענו באדם אחר, בין אם בכוונה ובין אם בטעות, רגשות האשמה יכולים להיות עוצמתיים. למשל, אם מישהו היה מעורב בתאונת דרכים שבה ... לדעת מתי רגשות האשם שאנו חווים אינם מוצדקים. מהי הדרך להגיע לשחרור מוחלט מרגשות אשמה? הדרך להימנע מתחושת אשמה מיותרת היא ללמוד כיצד לא להאשים אחרים. כאשר נבין שרק אנחנו אחראים לתחושות שלנו ולא המציאות החיצונית, נוכל לחיות בשלום עם עצמנו. ככל שנאשים ... נשתחרר מתחושת האשמה כאשר אחרים ינסו להשליך את צרותיהם עלינו. איך להתמודד עם רגשות אשם ברמה הפרקטית? ההרצאה מסבירה שכדי לא להיות מושפעים מרגשות אשמה שנובעים מהאשמות של אחרים, יש להתחיל בכך שאנו עצמנו נפסיק להאשים אחרים בכך שרע לנו. אדם שמסוגל לא להאשים אחרים כאשר הוא חווה קושי, יהיה חסין יותר כאשר אחרים ינסו ... עלינו להבין כי אם רע לנו - זה תלוי בנו, ואם רע לאחרים - זה תלוי בהם. רגשות אשמה לקיחת אחריות סחיטה רגשית ניהול רגשות התמודדות עם מניפולציות רגשיות הסרת אחריות איך לא להאשים אחרים בצרות שלך? להאשים את ההורים, להאשים את השכנים, להאשים את הגנטיקה, ...
הקוזאק הנגזל, העוקץ נעקץ, לקיחת אחריות, להאשים את עצמך, אל תהיה קורבן, איפה אתה אשם? איפה אתה אחראי? לקחת אחריות, להאשים אחרים בצרות שלך, המנצל נוצל, ניצלו אותי, רימו אותי, אין ארוחות חינם, קומבינות בזוגיות, מתחזים בזוגיות
הקוזאק הנגזל, העוקץ נעקץ, לקיחת אחריות, להאשים את עצמך, אל תהיה קורבן, איפה אתה אשם? איפה אתה אחראי? לקחת אחריות, להאשים אחרים בצרות שלך, המנצל נוצל, ניצלו אותי, רימו אותי, אין ארוחות חינם, קומבינות בזוגיות, מתחזים בזוגיות
... הנגזל, העוקץ נעקץ, לקיחת אחריות, להאשים את עצמך , אל תהיה קורבן, איפה אתה אשם? איפה אתה אחראי? לקחת אחריות, להאשים אחרים בצרות שלך, המנצל ... לו לצאת מדמות הקורבן ולבנות חיים בריאים ומאושרים יותר. קומבינות בזוגיות אין ארוחות חינם להאשים את עצמך לקחת אחריות דמות הקורבן הקוזאק הנגזל ניצלו אותי אנשים שמתלוננים שניצלו אותם - האם הם עצמם ... אתה תורם למצב שלך. למידע נוסף קומבינות קומבינות בזוגיות אין ארוחות חינם אין מתנות חינם להאשים את עצמך לקחת אחריות דמות הקורבן ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לשנות תכונות אופי, לא מצליח לשנות את האופי שלי, איך לשנות את האופי שלי? איך לשנות את עצמי? איך לקבל את עצמי? יש לי אופי גרוע, יש לי אופי חלש, יש לי אופי קשה, איך אפשר לשנות אופי? לא מצליח להשתנות, לא אוהב את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להאשים את עצמך, איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להאשים את עצמך, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למנהלים, מאמן לכלכלת המשפחה, אימון אישי להצלחה בתחום להאשים את עצמך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2651 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:06:26 - wesi1