אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רצון לקבל ✔סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:54סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
מה ההבדל בין אהבה עם תנאים לאהבה בלי תנאים?

יש שני סוגים עיקריים של אהבה: אהבה עם תנאים ואהבה בלי תנאים. אליעד כהן מסביר שאהבה עם תנאים היא כזו שמותנית בהתנהגות, בהתאמה לציפיות או במילוי דרישות מסוימות. לדוגמה, אם אדם מתנהג באופן מסוים, הוא מקבל אהבה, ואם לא - האהבה מופסקת. אהבה בלי תנאים, לעומת זאת, היא אהבה שמתקבלת ללא קשר להתנהגות או לדרישות, כלומר, האהבה קיימת בכל מקרה.

איך הרגלי קבלת אהבה מההורים משפיעים על הזוגיות?

אליעד מדגיש שההרגלים שאדם רוכש בילדות לגבי קבלת אהבה משפיעים באופן ישיר על ציפיותיו במערכות יחסים זוגיות. מי שהתרגל לקבל אהבה ללא תנאים מהוריו, עלול לחוות קושי כשייכנס למערכת יחסים שבה בן או בת הזוג מציבים תנאים או מעירים הערות. למשל, אדם כזה עלול לפרש כל ביקורת או דרישה לשינוי כהוכחה לכך שלא אוהבים אותו באמת. לדוגמה, אם בן זוג מתלונן או מבקש שינוי בהתנהגות מסוימת, האדם שחונך לאהבה ללא תנאים יחשוב מיד: "הוא לא אוהב אותי, כי הוא לא מקבל אותי כמו שאני".

האם אהבה בלי תנאים היא אהבה אמיתית?

אליעד מעלה נקודה חשובה: אהבה עיוורת, כזו של מעריץ שלא מביע שום ביקורת, אינה בהכרח אהבה אמיתית. הוא מסביר כי ייתכן שאדם כזה בכלל לא אוהב אותך באמת, אלא רק אוהב את התחושה שהוא מקבל מהקשר. לדוגמה, אם מישהו אף פעם לא מעיר לך הערה, ייתכן שהוא לא באמת מתעניין בך כאדם, אלא רק מקבל ממך ביטחון, מעמד או תחושת יציבות. כלומר, אהבה אמיתית, לפי אליעד, כוללת לעיתים ביקורת ובחינה של מי שאתה באמת.

האם אהבת הורים היא תמיד אמיתית?

אליעד מסביר שלא תמיד אהבת הורים לילדיהם היא אמיתית במובן של אהבה כלפי הילד כאדם אינדיבידואלי. לפעמים הורים אוהבים את הילד מתוך צרכים אישיים, כגון המשך השושלת המשפחתית, מילוי צורך רגשי שלהם או עצם הרעיון של להיות הורה. לדוגמה, הורה שאוהב את ילדו ללא תנאים עלול לאהוב את עצם קיומו של הילד ולא את אישיותו הספציפית.

איך חינוך לאהבה משפיע על החיים?

אליעד כהן מסביר שכשילד גדל עם תפיסה שאהבה אמיתית היא אהבה ללא תנאים, הוא עלול להתקשות בעתיד להתמודד עם דרישות ומחויבויות במערכות יחסים זוגיות או חברתיות. ילד כזה ייכנס למשבר כאשר הוא יפגוש דרישות או תנאים של אהבה במציאות, שיסתרו את מה שלמד בבית. לעומת זאת, ילד שמחונך לכך שאהבה כוללת גם תנאים, ילמד להתנהל טוב יותר במציאות, שבה קיימות ציפיות והתחייבויות בתוך קשרים.

האם כדאי לאהוב ילדים עם תנאים או בלי תנאים?

אליעד מציע שהדרך הנכונה היא לשלב בין השניים: מצד אחד, לתת לילד אהבה ללא תנאים כדי לספק לו תחושת ביטחון, אך מצד שני, חשוב גם להבהיר לו שישנן דרישות ומחויבויות בחיים. כך הילד ילמד להתמודד גם עם מציאות שבה לא הכל מגיע בקלות וללא מאמץ.

מהי המשמעות של לאהוב את המציאות?

לפי אליעד, לאהוב את המציאות פירושו לקבל אותה גם כשהיא נגד רצונך. אדם שאוהב את המציאות גם כשהיא קשה עבורו, מבין שאהבה יכולה לכלול תנאים, ועדיין להישאר אמיתית. לעומת זאת, אדם שמסוגל לאהוב רק כשהכל מתאים לו, תופס את האהבה כאהבה בלי תנאים, ולכן יתמודד קשה יותר עם מציאות שמשתנה ולא תמיד עונה על רצונותיו.

למה אהבה עם תנאים היא לפעמים יותר אותנטית?

אליעד כהן מסביר שכאשר אוהבים אותך בתנאים מסוימים, זה מעיד שהאדם אוהב אותך באמת על סמך מי שאתה ולא רק על סמך רעיון או תחושה כללית. לדוגמה, אם בן זוג מביע חוסר שביעות רצון מהתנהגות מסוימת שלך, המשמעות היא שהוא באמת בוחן מי אתה ומה מתאים לו. לעומת זאת, אם בן זוג אומר "אני אוהב אותך לא משנה מה", ייתכן שהוא פשוט אוהב את עצם הרעיון של להיות במערכת יחסים ולא אותך ספציפית כאדם.

האם בני אדם מעדיפים לקבל יותר מלתת?

אליעד מציין שבדרך כלל אנשים עסוקים יותר במה שהם רוצים לקבל מאשר במה שהם מוכנים לתת, וזה תקף לא רק ביחסים בין אנשים אלא גם מול המציאות. למשל, אנשים רבים נכנסים לחובות משום שהם חושבים רק על מה שהם רוצים לקבל (כמו דירה או רכב), ולא בודקים מראש אם הם יכולים ומוכנים לשלם את המחיר של מאמץ או ויתור שנדרש מהם בתמורה.

איך לשמור על איזון בין רצון לקבל לבין מוכנות לתת?

הדרך שאליעד מציע היא לשאול את עצמך קודם כל "מה אני מוכן לתת?" ורק אז לשאול "מה אני רוצה לקבל?". כך נוצר איזון בין המוכנות להשקיע לבין הרצון להשיג. הוא מסביר שגם לא טוב לוותר לגמרי על השאיפות וחשוב לשאוף ליותר, אך תוך שמירה על איזון מסוים. הוא מדגים זאת באמצעות אדם שבודק קודם כל את התקציב שלו לפני שהוא קונה דירה, ולא להיפך.

מה הקשר בין אהבה ללא תנאים לבין יכולת לאהוב?

אליעד מסביר שאם אתה רוצה שיאהבו אותך ללא תנאים, עליך לבדוק אם אתה עצמך מסוגל לאהוב כך. אם אתה באמת אוהב מישהו ללא תנאים, לא יפריע לך אם הוא אינו אוהב אותך בחזרה. אם האהבה שלך מותנית בכך שיאהבו אותך בחזרה, היא איננה ללא תנאים באמת. אהבה אמיתית ללא תנאים היא אהבה שבה אתה מקבל את האדם או את המציאות כפי שהם, ללא קשר להתנהגות שלהם כלפיך.

לסיכום, אליעד כהן מסביר שאהבה אמיתית היא שילוב של אהבה עם תנאים ובלי תנאים. המפתח למערכות יחסים טובות עם בני אדם ועם המציאות הוא איזון בין הרצון לקבל לבין המוכנות לתת.
אהבה עם תנאים ואהבה בלי תנאים

יש שני סוגים של אהבה: אהבה עם תנאים ואהבה בלי תנאים. כל אדם גדל בצורה שונה ומתרגל לקבל אהבה מסוימת מהסביבה שלו, בעיקר מהוריו. יש כאלה שהוריהם אהבו אותם עם תנאים - אהבה שמותנית בהתנהגות מסוימת, בהשגת יעדים או בעמידה בציפיות, ויש כאלה שהוריהם אהבו אותם בלי תנאים - אהבה שלא תלויה בשום דבר שהם עושים או לא עושים.

איך ההרגל לקבל אהבה משפיע על מערכות יחסים?

כאשר אדם מתרגל לקבל אהבה בלי תנאים, נוצרת לו במוח התניה שאומרת "אהבה אמיתית היא אהבה בלי תנאים". כאשר הוא נכנס למערכת יחסים זוגית, הוא עלול לצפות שהצד השני יאהב אותו באותו אופן שבו הוריו אהבו אותו - כלומר, בלי תלונות, בלי ציפיות ובלי דרישות. כאשר בן הזוג מציב לו תנאים או מביע חוסר שביעות רצון, הוא עלול להרגיש שהוא אינו אהוב.

לדוגמה, אדם יכול לחשוב: "בן הזוג שלי לא אוהב אותי, כי הוא בא אליי בתלונות". אבל למה הוא חושב כך? כי הוא רגיל לאהבה בלי תנאים, ולכן מבחינתו, כל דרישה או בקשה לשינוי נתפסת כחוסר אהבה. אבל המציאות היא שבן הזוג שלו פשוט לא אוהב אותו כמו שהוריו אהבו אותו - והוא לא אמור לאהוב אותו באותו אופן.

האם אהבה בלי תנאים היא באמת אהבה?

כאשר מישהו מעריץ אדם אחר באופן עיוור, ומוכן לקבל כל מה שהוא עושה בלי לבקר או להעיר, השאלה היא - האם הוא באמת אוהב אותו, או שהוא אוהב משהו אחר שמתקבל מהקשר איתו? יכול להיות שהוא אוהב את התחושה שהוא מקבל מהמערכת היחסים, ולא את האדם עצמו.

אם מישהו אף פעם לא מעיר לך על כלום, האם זה אומר שהוא באמת אוהב אותך? לא בהכרח. יכול להיות שהוא בכלל לא מתעניין בך כאדם, אלא רק אוהב את מה שאתה נותן לו - למשל, ביטחון, יציבות או מעמד חברתי. אהבה אמיתית כוללת גם ביקורת ודרישות מסוימות, כי היא נובעת מהכרת האדם כפי שהוא, על יתרונותיו וחסרונותיו.

אהבת הורים - האם היא תמיד אהבה אמיתית?

יש הורים שאוהבים את ילדיהם בלי תנאים, אבל האם זה אומר שהם באמת אוהבים אותם כיחידים? לא בהכרח. יכול להיות שהאהבה שלהם מבוססת על משהו אחר, למשל: "אני אוהב את הילד שלי כי הוא ממשיך את השושלת שלי", או "אני אוהב את הילד שלי כי הוא ממלא לי צורך רגשי". כלומר, זה לא בהכרח אהבה לילד כאדם בפני עצמו, אלא אהבה לרעיון של להיות הורה.

איך החינוך משפיע על התפיסה של אהבה?

כאשר הורים מחנכים ילד לאהבה בלי תנאים, הם שותלים במוחו את המחשבה שאהבה אמיתית היא רק אהבה ללא דרישות. הילד גדל ומפתח תפיסה שהאהבה שהוא יקבל בהמשך חייו אמורה להיות דומה לזו של הוריו. כשהוא ייכנס למערכת יחסים ויגלו לו שאהבה כוללת גם מחויבות וציפיות, הוא עלול לחוות משבר, כי זה סותר את מה שהתרגל אליו.

לעומת זאת, כאשר הורים מלמדים את הילד שאהבה היא גם עם תנאים - כלומר, אהבה דורשת השקעה, נתינה והתאמה מסוימת - הילד ילמד להתמודד טוב יותר עם המציאות, שבה אנשים לא אוהבים אחד את השני באופן מוחלט וללא שום ציפיות.

אז מה עושים?

הפתרון הוא להבין שגם אהבה עם תנאים היא אהבה. צריך לקבל את זה שאם מישהו אוהב אותך, זה לא אומר שהוא לא יכול להציב גבולות או לדרוש ממך דברים.

מה לגבי חינוך ילדים?

האם נכון לאהוב ילדים עם תנאים או בלי תנאים? התשובה היא ששני הסוגים נחוצים. מצד אחד, חשוב לתת לילד תחושת ביטחון ואהבה בלתי מותנית, אך מצד שני, חשוב גם להרגיל אותו לכך שהחיים כוללים דרישות ושלא הכל מגיע בלי מאמץ.

אהבה והקשר למציאות

אם המציאות נגד רצונך, האם זה אומר שהמציאות "לא אוהבת אותך"? אדם שאוהב רק כאשר המציאות מתאימה לו בעצם מגדיר אהבה כ"אהבה בלי תנאים". אבל אם אדם מצליח לאהוב את המציאות גם כאשר היא נגד רצונו, זה אומר שהוא מבין שאהבה היא גם עם תנאים, והוא לומד לחיות עם זה.

האם אהבה עם תנאים היא יותר אמיתית?

כאשר מישהו אוהב אותך עם תנאים - כלומר, אוהב אותך בהתאם להתנהגות שלך, זה אומר שהוא באמת בוחן מי אתה. אם ההתנהגות שלך מתאימה לו, הוא אוהב אותך, ואם לא - הוא לא אוהב אותך. כלומר, האהבה כאן היא כלפיך כאדם אמיתי עם תכונות מסוימות, ולא כלפי רעיון כלשהו.

לעומת זאת, כאשר מישהו אומר "אני אוהב אותך בלי תנאים, לא משנה מה תעשה", זה עלול להיות סימן לכך שהוא פשוט אוהב את עצם הרעיון של מערכת היחסים, ולאו דווקא אותך.

האם אנשים אוהבים לקבל יותר ממה שהם נותנים?

במערכות יחסים, אנשים מתמקדים הרבה יותר במה שהם רוצים לקבל מאשר במה שהם מוכנים לתת. זה לא קורה רק בזוגיות, אלא גם ביחס למציאות - אנשים מתכננים מטרות וחלומות, אבל לא תמיד שואלים את עצמם כמה הם מוכנים להשקיע ולהתאמץ בשביל זה.

דוגמה לכך היא אנשים שנכנסים לחובות. הם מסתכלים רק על מה שהם רוצים - איזו דירה הם רוצים לקנות, איזה רכב הם רוצים - אבל לא שואלים את עצמם כמה הם מוכנים לתת בתמורה. כך נוצר פער בין הרצון לבין היכולת, והם מסתבכים.

איך אפשר לשמור על איזון?

במקום לשאול "מה אני רוצה לקבל?", אפשר לשאול "מה אני מוכן לתת?". כאשר מסתכלים קודם כל על כמה מאמץ מוכנים להשקיע, אפשר לבחור בצורה חכמה יותר ולמנוע הסתבכויות.

האם צריך לוותר על הרצון לקבל?

לא. יש מקום גם לשאוף ליותר. אם אדם יגיד לעצמו "אני לא רוצה שום דבר מעבר למה שאני מוכן לתת", הוא עלול להיתקע. מצד שני, אם הוא תמיד ינסה לקבל יותר ממה שהוא נותן, הוא יגיע למצב של חוסר איזון. לכן, הדרך הנכונה היא למצוא את האיזון בין הרצון לקבל לבין המוכנות לתת.

הקשר בין אהבה בלי תנאים ליכולת לאהוב

אם אדם אומר "אני רוצה שיאהבו אותי בלי תנאים", הוא צריך לשאול את עצמו - האם אני גם מוכן לאהוב בלי תנאים? כי אהבה אמיתית היא הדדית.

אם אדם אוהב מישהו בלי תנאים באמת, אז לא יפריע לו אם הצד השני לא אוהב אותו בחזרה, כי הוא אוהב אותו ללא קשר לשום דבר. אבל אם אדם מצפה לקבל אהבה בלי תנאים, אבל לא מוכן לתת אותה, אז הוא למעשה דורש דבר שהוא בעצמו לא מוכן להעניק.

סיכום

אהבה אמיתית היא שילוב של אהבה עם תנאים ואהבה בלי תנאים. מצד אחד, חשוב לדעת לקבל אהבה גם אם היא לא מושלמת וכוללת דרישות, ומצד שני, אהבה אמיתית היא כזו שרואה את האדם באמת ולא רק את מה שמתקבל ממנו. במערכות יחסים, כמו גם מול המציאות, צריך למצוא איזון בין הרצון לקבל לבין המוכנות לתת.
עכשיו נדבר על נושא של אהבה עכשיו יש שני סוגים של אהבה יש אהבה עם תנאים ויש אהבה בלי תנאים נכון, עכשיו השאלה היא איזו אהבה בן אדם התרגל לקבל נגיד שההורים שלך לדוגמה אוהבים אותך איך הם אוהבים אותך יש כאלה שההורים שלהם אוהבים אותם עם תנאים ויש כאלה שההורים שלהם אוהבים אותם בלי תנאים נכון באופן יחסי כמובן. עכשיו מה שקורה הרבה פעמים זה שבן אדם נגיד מתרגל לקבל אהבה בלי תנאים אוקי ואז נוצרת לו במוח התניה שאומרת אהבה זה כשאוהבים אותי בלי תנאים ואז אם מישהו פתאום נגיד הוא נמצא במערכת יחסים זוגית והבן זוג שלך לא אמור לאהוב אותך כמו אמא שלך אז אתה פתאום בבעיה.

אתה אומר "הוא לא אוהב אותי, היא לא אוהבת אותי הוא לא אוהב אותי, למה אתה אומר שהוא לא אוהב אותך? כי הוא בא אלי בתלונות כי הוא מציב לי תנאים, אז מה רצית? רציתי שהוא יאהב אותי איך שאני ואם הוא לא אוהב אותי איך שאני זה לא נקרא שהוא אוהב אותי, איך הגעת למסקנה שצריך לאהוב אותך איך שאתה איך הגעת לזה" כי יש לך בראש איזו פקודה כי מישהו אהב אותך בלי תנאים ואז הרגלת שצריך לאהוב אותך בלי תנאים.

עכשיו שיש בא נגיד מישהו נגיד שמעריץ אותך נגיד הערצה עיוורת עכשיו ברגע שמישהו מעריץ אותה הערצה עיוורת אז הוא מתחיל לאהוב אותך בלי תנאים כל מה שאת רוצה הוא מקבל ומקבל נהיה שפוט, נכון אבל האם הוא באמת אותך או שהוא אוהב איזה משהו שהוא מקבל ממך הוא אוהב איזה משהו שהוא מקבל ממך השאלה מה זה נקרא אוהב אותי יש פה גם כן כל מיני רבדים. עכשיו אם מישהו מעיר לך הערה זאת אומרת שכשהוא לא מעיר לך הערה אז אוהב אותך, אם מישהו אף פעם לא היה מעיר לך שום הערה אז לא בטוח בכלל שהוא אוהב אותך יכול להיות שהוא בכלל מקבל ממך משהו אחר בכלל לא קשור אליך, נגיד הורים שאוהבים את הילד שלהם בלי תנאים עכשיו יכול להיות שהם בכלל לא אוהבים את הילד שלהם כי הם לא אוהבים את מי שהוא הם אוהבים את זה "בזכיה יש לי ילד עכשיו יש מי שימשיך אחרי" לדוגמה משהו כזה אבל הם לא אוהבים אותו.

עכשיו ולכן מה שקורה שלפעמים אנשים מתרגלים לקבל אהבה בלי תנאים ואז כשאוהבים אותם עם תנאים זה נראה להם שלא אוהבים אותם, עכשיו נגיד לדוגמה שאתה מחנך ילד איך אתה אוהב אותו עם תנאים או בלי תנאים עכשיו אם אתה אוהב את הילד שלך בלי תנאים מה אתה מרגיל אותו בעצם שאהבה זה בלי תנאים מה יקרה ביום שהוא יכנס לאיזו מערכת יחסים ויגידו לו "אדוני אתה גם צריך לתת ולא רק לקבל" הוא יסתדר כי הוא יגיד "אדוני אני התרגלתי שכשאוהבים אותי זה צריך להיות בלי תנאים" אבל מי הרגיל אותך לזה ההורים שלך נגיד אבל צריך גם להתרגל, כאילו התפיסה אומרת בגלל שבן אדם רוצה שיאהבו אותו בלי תנאים אז כשהוא אוהב אז הוא מנסה לאהוב נגיד את הילדים שלו מנסה לאהוב אותם בלי תנאים ואז הוא שותל להם במוח מחשבה שאהבה זה בלי תנאים ואז אחר כך הם לא מסתדרים בחיים האמיתיים כי בחיים האמיתיים זה עם תנאים.

ש: אז מה עושים?

אליעד: ולכן אתה צריך לדעת שגם אהבה עם תנאים זאת גם אהבה קודם כל לקבל את זה שאוהבים אותך עם תנאים.

ש: אז מה תעשה עם הילדים שלך?

אליעד: לא יודע מה התשובה גם וגם התשובה היא שזה גם וגם זה בסוף גם וגם. עכשיו בוא ניתן דוגמה נגיד שבן אדם המציאות נגד רצונו האם כשהמציאות נגד רצונך האם אתה חושב שהמציאות אוהבת אותך או לא אוהבת אותך אם תגיד "המציאות נגד רצוני ואני עדיין חושב שהיא אוהבת אותי ואני עדיין אוהב את המציאות" זאת אומרת שמבחינתך גם אהבה עם תנאים זאת אהבה אבל אם אתה אומר "תראה אם המציאות נגד רצוני אני לא אוהב את המציאות והיא לא אוהבת אותי" זאת אומרת שמבחינתך אהבה בלי תנאים זאת לא אהבה ואז הוא נכנס עכשיו לגלגל שמי שלא אוהב אותך בלי תנאים זאת לא אהבה ואז אתה מלמד בזה וזה.

אוקי עכשיו אם מישהו אוהב אותך עם תנאים זאת אומרת שהוא אוהב את מי שאתה, אם נגיד מישהו אוהב אותך בלי תנאים בכלל יכול להיות אמרתי את זה גם קודם יכול להיות שהוא לא בהכרח אוהב אותך אלא הוא בכלל אוהב את מה שאתה נותן לו כאילו משהו שלא קשור אליך.

ש: אתה יכול להסביר את הקטע שאם הוא אוהב אותך עם תנאים אז הוא אוהב אותך.

אליעד: תראה זה מדויק בוא ניתן דוגמה נגיד שמישהו אומר לך נגיד שאתה צועק על מישהו ואז הוא אומר לך "תקשיב למה אתה צועק עלי אל תצעק עלי" אוקי זאת אומרת הוא באמת בודק מי אתה ואז אם אתה טוב מקבלים אותך ואוהבים אותך ואם אתה לא טוב לא אוהבים אותך זאת אומרת שכשאוהבים אותך אוהבים אותך כאילו בודקים מי אתה ואוהבים אותך, עכשיו אם אני אומר לך לא משנה מה אתה עושה אוהבים אותך העיקר שיש מישהו בבית אז זה לא אוהבים אותך עכשיו אם כאילו אוהבים אותך בלי להגיד לך כלום משהו פה חשוד, עוד פעם זה לא בהכרח נכון במאה אחוז אבל אם אוהבים אותך "תקשיב לא משנה מה תעשה מקבלים אותך" אז כנראה שזה בכלל לא משנה מי זה.

ש: אוקי הלכת לפה אז זה לא משנה מי זה אז זה לא משנה עם מי הוא.

אליעד: בדיוק אם נגיד עכשיו מישהי אומרת לך "תקשיב אני אוהבת אותך לא משנה מה תעשה אני אוהבת אותך, למה? ולא משנה מה אתה עושה אני אוהבת אותך" זאת אומרת שהיא יכלה גם לאהוב מישהו אחר יכול להיות שהיא מקבלת איזה תחושה העיקר שאני לא לבד אז היא לא אוהבת אותך היא אוהבת את זה שהיא לא לבד לא אותך אבל אם היא אומרת לך "תקשיב למה אתה עושה ככה ולמה אתה עושה ככה" זאת אומרת שהיא רוצה לאהוב אותך היא לא אומרת אני רוצה לאהוב את זה שאני בזוגיות ואם נגיד האישה אומרת לך, אם נגיד יש אישה שעצם זה שהיא בזוגיות זה טוב לה אז היא אומרת "אני אוהבת אותו" למה היא אומרת לעצמה "העיקר שאני בזוגיות הכל בסדר".

היא אומרת "לא אני רוצה לאהוב אותו לאהוב את מי שהוא שההתנהגות שלו תמצא חן בעיני לא העיקר לאהוב את זה שאני בזוגיות" נכון. עכשיו בא נדבר על עוד היבט בסיפור עכשיו במערכות יחסים יש לנו שני היבטים מה אתה רוצה לקבל ומה אתה רוצה לתת נכון, עכשיו במה אנשים מתעסקים בעיקר?

ש: בלקבל.

אליעד: מה אני רוצה לקבל, עכשיו כמובן שזה לא רק על מערכת יחסים של בני אדם אלא גם על מערכת יחסים שלך מול המציאות יש בן אדם קם בבוקר ועושה תוכניות "אוקי מה אני רוצה להשיג בחיי אני רוצה את זה ואת זה" עכשיו אבל כשאתה אומר "אני רוצה את זה ואת זה" עכשיו מה אתה מוכן לתת בתמורה כמה שעות עבודה אתה מוכן לתת כמה עצבים אתה מוכן לתת אתה גם חושב מה אני מוכן לתת או רק מה אני רוצה.

עכשיו אנשים איך הם נכנסים למינוס איך הם נכנסים לחובות ברמה הרעיונית כשהוא אומר תביא לי והוא לא מוכן לתת בתמורה ואז נוצר פעם בין מה שקנית לבין מה שנתת ואז אתה נתקע אחר כך אחר כך מישהו אומר לך "עכשיו אני גובה ממך את החובות" עכשיו אתה בבעיה למה כי בראש שלך אתה ניסית לקבל ולא ניסית לתת.

עכשיו יש נגיד אנשים שקונים דירה איך זה נגיד הולך יש אנשים שאומרים "אוקי איפה אני רוצה לגור איזה דירה אני רוצה" קודם כל הוא מתחיל ממה אני רוצה "מה אני רוצה אני רוצה את הבית הזה את זה ואת זה" ואז הוא נגיד לוקח את ההלוואה הכי גדולה שיכולה להיות קיימת עלי אדמות והוא קונה את זה ואז הוא מסתבך, לעומת זאת למה כי הוא בדק מה אני יכול לקבל לא מה אני יכול לתת ויש בן אדם שעושה הפוך קודם "בוא נבדוק מה התקציב שלי אני לא רוצה כלום בא נבדוק מה אני מוכן לתת מה התקציב שלי לעסקה לפי זה נראה מה אני יכול לקבל ביחס למה שאני מוכן לתת" בן אדם כזה ישמור על איזה איזון מסוים אפילו יהיה לו spare לאיזה משהו.

זאת אומרת שכשבן אדם קם בבוקר ושואל את עצמו "מה אני יכול לקבל מה אני רוצה להשיג מה אני רוצה" אולי תשאל את עצמך מה אתה מוכן לתת מה אתה מוכן להתאמץ תעשה הפוך תשאל את עצמך מה אני מוכן לתת לפי זה תצפה. עכשיו כל מה שאמרתי בא נגיד גם את ההפך מה ההפך אם בן אדם יגיד לעצמו כל הזמן אני לא מצפה לקבל יותר ממה שאני מוכן לתת אוקי הוא גם יתקע למה כי באמת האמיתית אתה יכול לקבל כל דבר יש לך כוח אינסופי ואתה יכול לקבל כל דבר.

זאת אומרת זה בסדר לאתגר את עצמך להגיד אני רוצה יותר כי אז אתה גם תגלה שאתה יכול להשיג יותר יש גם את הפרספקטיבה הזאת, יש עוד פרספקטיבה שאומרת שאם בן אדם יצליח להגיע למצב שהוא אף פעם לא רוצה יותר ממה שהוא יכול לתת זה לכשעצמו תחושה של שלמות אם בן אדם מצליח שהוא אף פעם לא רוצה להרגיש טוב כשהוא לא יכול להרגיש טוב אז הוא גם ירגיש טוב.

יש משפט שאומר תן לי את הכוח לקבל את מה שאני יכול ולא לרצות את מה שאני לא יכול, זאת אומרת אם אתה תצליח להגיע למצב שאתה רוצה רק את הדברים שאתה יכול להתאמץ להשיג אותם זה גם סוג של אושר, זאת אומרת אבל עוד פעם הרעיון זה תנסה ליצור איזון בין הרצון שלך לקבל לבין המוכנות שלך לתת זה לא בחינם אם אתה תצפה לקבל יותר ממה שאתה מוכן לתת אתה בצרה צרורה וזה מתחבר לסיפור של אהבה ללא תנאים אם מצפה, מה זה "אני רוצה שיאהבו אותי בלי תנאים" עכשיו זה בסדר שתרצה שיאהבו אותך בלי תנאים בתנאי שאתה מוכן לאהוב בלי תנאים.

עכשיו מאה אחוז שאם אתה תאהב מישהו בלי תנאים מאה אחוז שהוא יאהב אותך בלי תנאים מאה אחוז, שמעת את זה אם את אוהבת מישהו בלי תנאים במאה אחוז שהוא יאהב אותך בלי תנאים למה כי אם אתה אוהב אותו בלי תנאים אז לא יכול להיות שתגיד הוא לא אוהב אותי כי אם אתה אוהב אותו בלי תנאים אז אתה אמור לאהוב אותו בכל מקרה.

ש: אז לא אכפת לך שהוא לא אוהב אותך.

אליעד: נכון אתה אוהב את זה שהוא לא אוהב אותך אתה אומר "לא אני אוהב אותו בלי תנאים שלא משנה מה הוא עושה מקובל עלי", עכשיו אם אתה אומר "לא משנה מה הוא עושה מקובל עלי" אז מבחינתך זה נדמה לך שגם הוא תמיד אוהב אותך אומנם אין לזה שום משמעות אבל זה אומר שאם אתה אמרת אני רוצה שיאהבו אותי בלי תנאים אתה גם מוכן לאהוב בלי תנאים או רק לבקש, עכשיו הרעיון זה מול המציאות מה אתה רוצה לקבל כמה אתה מוכן להתאמץ. הבנו?
רצון לקבל להרגיש טוב ארוחות חינם למה הוא חושב מנהל איך אתה רוצה לקבל אהבה שאיפות איך לחנך ילד להתאהב בך להעניק ללא תנאי אהבה איך אתה נותן אהבה איך אתה רוצה לקבל איך אתה רוצה לקבל אהבה איך אתה רוצה שיאהבו אותך איך התרגלת לקבל אהבה אין ארוחות חינם ארוחות חינם אתה נותן אהבה הרגלים התרגלת לקבל אהבה חינם למה אתה קורא אהבה לקבל אהבה לקבל מתנות לתת מה נחשב בעיניך לאהבה מהי אהבה בעיניך מתנה מתנות מתנות חינם סוגים סוגים של אהבה רוצה לקבל רוצה לקבל אהבה רצון רצון לקבל רצון לתת
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
... ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה מה ההבדל בין נתינה וקבלה מתוך חוזקה לבין נתינה וקבלה מתוך חולשה? אליעד כהן מסביר שהפעולות של נתינה וקבלה אינן מסתכמות רק בעצם הפעולה הפיזית עצמה, ...
אלוהים - חלק 15 - רצון לקבל / רצון להשפיע, אצל הבורא / נבראים?!
... - חלק 15 - רצון לקבל רצון להשפיע, אצל הבורא נבראים?! טיעון: לבורא (אלוהים) יש אך ורק רצון להשפיע לנברא יש גם רצון להשפיע + רצון לקבל האושר הוא כאשר האדם הנברא הופך את הרצון שלו לקבל לרצון להשפיע. אז נוצרת השתוות עם הבורא = גאולה אישית. סוף טיעון. הפרכה: גם לבורא יש רצון לקבל. הוכחה: בריאת העולם. מאחר שהבורא רצה לברוא את העולם, הרי שבריאת העולם נתנה לבורא נחת רוח ומילוי רצון. ואכ גם לבורא יש רצון לקבל. אם לא היה לבורא רצון לקבל, הרי שהוא לא היה בעל רצון כלשהו וממילא הוא לא היה בורא את הבריאה. נחדד: אין רצון להשפיע ללא רצון לקבל! כל רצון ולא משנה כיצד הוא יוגדר, הרי שהוא נובע בראש ובראשונה מרצון לקבל. רצון = חיסרון = תחושת חסר אישית = רצון לקבל סיפוק על ידי מילוי הרצון. הביטוי רצון להשפיע, הוא ביטוי מוטעה שמורכב מ - 2 רבדים שונים. רצון + להשפיע. רצון = מבטא את החסר את הרצון לשלמות את הרצון להגיע לסיפוק דהיינו, הרצון לקבל. להשפיע = הצורה הגשמית מעשית של הרצון לקבל. זא ההשפעה היא הפעולה היא ההגדרה של הרצון, דהיינו, הרצון הוא להשפיע לאכול לאהוב לדבר וכיוב. רצון להשפיע פירושו צורה כלשהי של רצון = צורה כלשהי של חסר כלשהו. אך בכל מקרה, הרצון עצמו הוא תמיד לקבל. לא משנה כיצד נסתכל על הדבר, רצון מעצם הגדרתו משמעותו היא לקבל, דהיינו, רצון לקבל. התכלית של הגשמת רצון באשר הוא היא לקבל, גם אם מדובר ברצון להשפיע. הלהשפיע רק מגדיר את הרצון. במקום רצון לאכול לשמוח להיות מאושר, במקום זאת הוגדר רצון להשפיע. אך זה אינו משנה את מהות הרצון הבסיסית, שהיא מבטאת חסר ורצון לקבל סיפוק כלשהו משינוי מציאות כלשהי. שאלה: כיצד ניתן לומר כי לבורא יש רצון לקבל, הרי הנברא לעולם אינו יכול לתת דבר לבורא, משום שהבורא הוא בעצם זה שנותן לעצמו את הדבר באמצעות הנברא. ואכ כיצד ניתן לומר שיש לבורא רצון לקבל מהנברא? קיימות מספר תשובות אפשריות: 1 - גם אם נאמר כי הבורא אינו יכול לקבל הטבה מהנברא, הרי שעדיין זה לא מונע ממנו להיות בעל רצון לקבל. קיימת האפשרות כי הרצון לקבל של הבורא, אכן אינו מתמלא לעולם משום שהוא אינו יכול לקבל הטבה מהנבראים, אך זה לא מונע אותו להיות בעל רצון לקבל. נחדד: זה שהבורא אינו יכול למלא את רצונו, זה לא אומר שאין לו רצון כזה. 2 - נכון יותר לומר כי הרצון לקבל של הבורא הוא אינו מהנבראים עצמם, אלא מתהליך הבריאה עצמה. זא יש לשים לב לכך שההוכחה לכך שלבורא יש רצון לקבל, נובעת מכך שהוא ברא את הבריאה ולאו דווקא ממשהו כלשהו שקשור לנבראים (כגון דת תורה יהדות מצוות וכיוב). מעשה הבריאה עצמו הוא עצמו מבטא רצון לקבל, מאחר שכל רצון הוא מבטא חסר ורצון לקבל. גם אם הרצון לקבל בא לידי ביטוי ברצון להשפיע, עדיין זהו רצון לקבל. 3 - בנוסף יש לשים לב לכך, כי לפי הלוגיקה שהבורא אינו יכול לקבל הטבה מאת הנבראים, כי בכל מקרה הוא זה שצריך לתת את ההטבה לעצמו באמצעותם, הרי שזה ... הרי שהוא גם יכול לשמש לכך שהבורא אינו יכול להיטיב לנברא. לסיכום: תהליך הבריאה על ידי הבורא, מבטא רצון כלשהו של הבורא, שהוא לעולם יהיה רצון לקבל הטבה כלשהי בעת מילוי הרצון, גם אם ההטבה אינה מגיעה ישירות מהנברא. הערה נוספת: גם הלוגיקה כי התכלית היא להגיע להשתוות צורה עם הבורא, גם היא אינה נכונה. יתכן כי אדרבה, התכלית היא לבטל את הרצון להשפיע ולהישאר רק עם הרצון לקבל. ראה בהרחבה כאן: מהי תכלית הבריאה ?. הערה נוספת: קיימת גם האפשרות להגדיר כל רצון כרצון להשפיע. זא אין דרך להוכיח כי לאדם קיים רצון להשפיע. אם רוצים, אפשרי להגדיר ולהוכיח כי הרצון של האדם הוא אך ורק להשפיע וכי אין לאדם רצון לקבל. זא אם אפשר לומר כי לבורא אין רצון לקבל, הרי שגם אין דרך להוכיח כי לאדם יש רצון לקבל. יותר מכך: אפשר גם לומר בדיוק את ההפך והוא: כי לבורא יש רצון לקבל בלבד, כי הוא אינו יכול לתת לאף אחד שום דבר באמת, כי הכל זה הוא, וגם כדי לתת הוא צריך לברוא חסר, וזו כמובן אינה נתינה כנל. ואכ לבורא יש רק רצון לקבל, גם אם הוא אינו מסוגל למלא את רצונו. אך לנברא יש גם רצון להשפיע, משום שהנברא מסוגל להשפיע הטבה באמת, כי הוא הרי נפרד ממהותו של מקבל ההטבה. ...
רצון להשפיע, רצון לקבל, רצון לתת, לתת על מנת לקבל, לקבל על מנת לתת, הרצון הראשון, ואהבת לרעך כמוך, אלטרואיזם, אלטרואיסטיות, זולתנות, אינטרסנטיות, פילנתרופיה, נדבנות
רצון להשפיע, רצון לקבל, רצון לתת, לתת על מנת לקבל, לקבל על מנת לתת, הרצון הראשון, ואהבת לרעך כמוך, אלטרואיזם, אלטרואיסטיות, זולתנות, אינטרסנטיות, פילנתרופיה, נדבנות
... להשפיע, רצון לקבל, רצון לתת, לתת על מנת לקבל, לקבל ... מנת לתת, הרצון הראשון, ואהבת לרעך כמוך, אלטרואיזם, אלטרואיסטיות, זולתנות, אינטרסנטיות, פילנתרופיה, נדבנות האם באמת קיים רצון להשפיע ללא רצון לקבל? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בניתוח מפורט ויסודי של מושגים הקשורים ברצון לקבל, רצון להשפיע, נתינה, קבלה, ואהבת ... מעמיק את השאלה מה עומד מאחורי הרצונות האלו, כיצד הם נוצרים ומה הקשר ביניהם. ראשית, אליעד מדגיש את הרעיון הבסיסי: כל רצון הוא במהותו רצון לקבל. כלומר, לא משנה איך אנו מגדירים את הרצון - אם כרצון לתת, להשפיע, או להיות אלטרואיסט - תמיד הבסיס שלו הוא הרצון לקבל הנאה או סיפוק כלשהו. אליעד מבהיר שההבדל בין רצון להשפיע לבין רצון לקבל הוא רק בצורה, כלומר, בדרך שבה האדם בוחר למלא את הרצון שלו. הוא מסביר זאת באמצעות דוגמה מפורטת: אדם שתורם לאחרים מתוך רצון להרגיש טוב מכך שעזר להם, למעשה ממלא רצון לקבל שלו באמצעות נתינה לאחרים. במקרה כזה, גם הוא וגם האדם שקיבל את העזרה נהנים, אך עדיין הבסיס הוא רצון לקבל הנאה מהמעשה עצמו. האם יש הבדל ... כלומר, אם אדם הולך לאכול לבד במסעדה כדי לאכול להנאתו האישית, או לוקח את ילדיו למסעדה ונהנה לראות אותם אוכלים, בשני המקרים הוא ממלא רצון לקבל. ההבדל הוא רק בצורה שבה הרצון מתמלא, אך הרצון הבסיסי נשאר תמיד רצון לקבל הנאה. עוד מדגים אליעד מצב שבו אדם אומר היום אני רוצה ליהנות לבד, בלי שאף אחד ייהנה איתי, וטוען שהרצון להתרחק מנתינה לאחרים מעיד שגם הרצון להשפיע הוא למעשה רצון לקבל המופיע בצורה אחרת. אדם יכול ליהנות ... ללא השוואה למקום אחר שיש בו עצמים. בדומה לכך, גם רצון חייב להיות מוגדר בצורה ספציפית כדי שיהיה לו משמעות ברורה. מדוע הרצון הראשון הוא רצון לקבל? אליעד ממשיך ומסביר שהרצון הראשון שנברא במציאות הוא הרצון לקבל . הסיבה לכך, לפי אליעד, היא שהבסיס ... חיסרון - משהו חסר לנו, ואנו רוצים למלא אותו. לכן, אין היגיון בכך שהרצון הראשון יהיה רצון להשפיע, כי כדי להשפיע צריך שיהיה קיים כבר רצון לקבל. הוא מדגיש שכל המציאות מתחילה מתוך חיסרון שיש למלא, והרצון הראשון והבסיסי ביותר הוא תמיד הרצון לקבל, שכולל בתוכו את כל שאר סוגי ... של רצונות. האם אלוהים משפיע או מקבל? אליעד מעלה טענה מעניינת לגבי האלוהים: הוא מסביר שאפילו אלוהים, לפי תפיסות שונות, פועל למעשה מתוך רצון לקבל. כלומר, גם כשאלוהים כביכול משפיע לאחרים, בפועל הוא משפיע כי זה מעניק לו הנאה וסיפוק, כלומר, גם הוא פועל מתוך רצון לקבל לעצמו. לסיכום, ההרצאה של אליעד כהן מדגישה שכל רצון - להשפיע, לתת או לקבל - מבוסס על רצון לקבל הנאה. כל ההבדלים בין סוגי הרצונות ...
עליסה בארץ הפלאות 2, סקס, יחסי מין, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל, רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה
... הפלאות 2, סקס, יחסי מין, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל, רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה מה המטרה של מין והנאה בחיים? אליעד מסביר, שכאשר האדם שואל על המטרה של מין, צריך לשאול קודם כל מה המטרה של כל דבר אחר בחיים. ... הוא היה השולט והיוצר של כל מה שקרה לו. מה המשמעות של רצון לקבל לעומת רצון להשפיע? אליעד מדבר על שני רצונות עיקריים: רצון לקבל ורצון להשפיע. הרצון לקבל הוא הרצון האנושי הרגיל לסיפוק עצמי, להנאה אישית, ואילו הרצון להשפיע הוא הרצון לתת לאחרים או להתמסר למשהו מעבר לעצמי. הוא טוען שהסבל האנושי נובע מהתלות ברצון לקבל, כי ברגע שהאדם לא מקבל את מה שהוא רוצה, הוא סובל. לעומת זאת, אם האדם עובר למצב של רצון להשפיע, הוא חופשי מסבל, כי הוא לא תלוי יותר במה שהוא מקבל, אלא בתחושה ... של מין? איך לחוות הנאה בלי תלות חיצונית? מה המשמעות של רצון לקבל לעומת רצון להשפיע? איך להרגיש משמעות בלי ילדים וכסף? איך להגיע לרצון להשפיע אמיתי? למה האדם מחפש משמעות לחיים? האם החיים הם חלום? שאלה: מה המטרה של המין? אליעד: ... גם שם? אם אתה טיפש ואתה חושב שאתה סובל בגלל שיש לך רצון לקבל, אז אם תלך לשם, לא יהיה לך רצון לקבל, אז תלך לשם. אבל זה אפשר למכור לך, רק אם אתה מספיק טיפש לחשוב שאתה סובל בגלל שיש לך רצון לקבל . אז אם אתה טיפש וחושב שאתה סובל בגלל רצון לקבל, אז אתה תסבול גם שם. אתה לא צריך לחוות את כל החוויות, כדי להבין שגם רצון להשפיע מיותר. אומרים לאדם, אתה סובל כי אתה כל הזמן רוצה לקבל הנאה, אז בו נהפוך אותך לאחד ... השלמה. אם היית מבין את זה, אז זה לא משנה רצון לתת או רצון לקבל, שניהם זה גרוע. אם היית מבינה מדוע את סובלת, היית מבינה שרצון לתת גרוע באותה מידה. שאלה: ברצון לקבל יש מבחינתי ריקנות, ואם אחווה רצון לקבל, אני ארגיש את השלמות. אליעד: יש פה כמה שקרים. א את לא מדמיינת את עצמך ברצון לתת מוחלט. כשאת חווה רצון לתת, את חווה חוויה שאת רוצה אותה, ולכן את מסכנה, כי את רוצה ... ודבר שני שאני רוצה להגיד לך, שאת בחיים שלך לא היית ברצון לקבל. בכל החיים שלך מגיל אפס, את קצת רוצה להשפיע וקצת רוצה לקבל, קצת מתחשבת באחרים וקצת מתחשבת בעצמך. אם היית ברצון לקבל מוחלט, אם היית הכי אגואיסטית בעולם, היה לך הכי טוב בעולם. את יודעת מה זה אגואיסט אמיתי, זה אחד שכרע לו ממשהו, הוא יגיד: אני אגואיסט ואני בשביל האגו שלי, יגיד שלא ... לרצון שלך. האדם חווה ריקנות רק בגלל שאין לו מספיק רצון לקבל. מה זה אומר? למשל הוא רוצה משהו, אבל זה לא חשוב לו במיוחד, ולכן זה מראה שאתה לא מספיק אוהב את עצמך, ולכן אין לך סיפוק. רק אדם טיפש, יגיד שהוא לא מצא דבר שכדאי לו ... אלוהים, אז אתה באגו הכי גדול, אתה ברצון להשפיע, וגם ברצון לקבל. אין מישהו אחר מלבדך, אתה משפיע רק על עצמך. יש משמעות לכך שהמלך הוא מושפל והמלכה היא השולטת. כי בהיגיון זה היה אמור להיות הפוך, זה המשמעות שאתה גם עבד וגם מלך, ...
רצון לקבל, רצון להשפיע, רצון לתת, הבורא, אלוהים, הנבראים, השתוות צורה, חכמת הקבלה - איפה השקר?
רצון לקבל, רצון להשפיע, רצון לתת, הבורא, אלוהים, הנבראים, השתוות צורה, חכמת הקבלה - איפה השקר?
רצון לקבל, רצון להשפיע, רצון לתת, הבורא, אלוהים, הנבראים, השתוות צורה, חכמת הקבלה - איפה השקר? האם קיימים באמת רצון לקבל ורצון להשפיע? הרעיון המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא המיתוס של חכמת הקבלה בנושא של רצון לקבל, רצון להשפיע, הבורא והנבראים. הוא פותח בהסבר על השטות הבסיסית לדבריו, הקשורה להפרדה בין רצון לקבל לבין רצון להשפיע. על פי המיתוס הקבלי, האלוהים, שהוא כביכול הבורא, מאושר משום שהוא רוצה רק לתת, להשפיע, ואילו האדם, שהוא הנברא, סובל משום ... מה שנקרא אגו. אליעד מבהיר שכל התפיסה הזו מוטעית מהיסוד, והוא טוען כי אין הבדל מהותי בין רצון להשפיע לרצון לקבל. לפי הסברו, כל רצון להשפיע הוא בעצם גם רצון לקבל, כי מי שמשפיע למעשה רוצה להפיק הנאה מעצם ההשפעה שלו, ולכן הוא מקבל הנאה מכך שהוא ממלא את רצונו להשפיע. הוא מדגיש שגם אם נניח כי הבורא קיים, הבורא לכאורה רוצה לתת כי הוא עצמו מקבל מכך סיפוק והנאה. כך יוצא שלמעשה, כל רצון הוא רצון לקבל. הסבר נוסף שאליעד מביא הוא שאפשר גם להסתכל על התמונה באופן הפוך: כל רצון לקבל הוא בעצם רצון להשפיע. האדם שרוצה לקבל הנאה, למעשה רוצה לתת סיפוק והנאה לאגו שלו, לרצונות שלו, שהם בעצם הנבראים שלו. בדיוק כפי שהבורא ממלא את ... חלק ממנו), כך גם האדם נותן לרצונותיו ולמטרותיו שלו. האם הרצון לתת הוא אשליה? אליעד מציין כי כל הדיון סביב רצון לקבל ורצון לתת הוא ביטוי לחוסר הבנה בסיסית של המציאות, ולכן אנשים מנסים לייצר תיאוריות כדי להסביר את הסבל והאושר. הוא טוען שכל ההפרדה הזאת היא ... מתוך חוסר הבנה אמיתית. לטענתו, מי שהמציא את התיאוריה הזאת בעצם אף פעם לא הצליח להפוך את הרצון שלו מרצון לקבל לרצון להשפיע באופן מוחלט. לדבריו, אילו היה מצליח בכך, היה מגלה שגם רצון להשפיע אינו מוביל לאושר מוחלט, אלא רק לתסכול ולסבל נוסף, משום שכל ... אליעד מבקר בצורה חריפה את אלה שמלמדים את חכמת הקבלה וטוענים שהם מסוגלים ללמד אנשים איך להפוך את רצונם מרצון לקבל לרצון להשפיע. הוא מצהיר שברור לו לחלוטין כי אותם אנשים לא באמת הצליחו בכך בעצמם, ולכן גם לא יכולים לעזור לאחרים. מי שהיה מצליח לשנות את טבע ... הזו מאפשרת לאדם להשתחרר מהסבל המיותר של הרצונות, ולהגיע לשכל אמיתי וחיים טובים באמת. מהו רצון להשפיע? רצון לקבל או לתת? האם הבורא מאושר? מה השקר בחכמת הקבלה? האם השתוות הצורה אפשרית? למה האדם באמת סובל? מהי האמת לפי אליעד כהן? ...
NLP / שכנוע - רצון לקבל / רצון לתת - איך למכור יותר? איך לשכנע לקוחות? איך לגרום למישהו לבקש עזרה ממך? איך להתמודד עם מישהו שמתבייש לבקש עזרה? איך לחזק את הביטחון העצמי של השומע?
... שכנוע - רצון לקבל רצון לתת - איך למכור יותר? איך לשכנע לקוחות? איך לגרום למישהו לבקש עזרה ממך? איך להתמודד עם מישהו שמתבייש ... לבקש ממך משהו, למרות שהוא לא רוצה לעשות זאת? ומי שיתבונן יראה, כי בעולם שלנו יש שני סוגים של רצונות. ויש רצון לקבל ויש רצון לתת. ורצון לקבל פירושו, שיש לאדם רצון שבו הוא רוצה לקבל ממישהו משהו. ורצון לתת פירושו, רצון שבו האדם רוצה לתת למישהו משהו. ומי שיתבונן יראה, כי כאשר יש לאדם רצון לקבל, הוא מרגיש חלש ונחות וחסר ערך. כי הרצון של האדם לקבל משהו ממישהו, בעצם גורם לאדם להרגיש את החיסרון שיש ... שיש לו חיסרון כלשהו, ושהוא לא מאושר ולא שמח בחלקו. כי הרי הוא מבקש ממישהו משהו. וכאשר האדם נמצא במצב של רצון לקבל, הוא מרגיש סבל וחוסר אושר, מכך שהוא כאילו משפיל את עצמו ומודה בחיסרון שלו מול עצמו, והוא בעצם נצרך לבריות ... ושל חיסרון. וזה בעצם אומר, שאם ברצונך לגרום למישהו לבקש ממך עזרה כדי שתוכל לעזור לו, לשם כך עליך להפוך את הרצון לקבל , לרצון לתת. דהיינו, עליך לגרום למציאות להיראות בצורה כזאת, שבה, הוא בעצם לא יראה כאילו הוא מבקש עזרה, אלא ... הדבר, בכך בעצם הוא החזק והגיבור, יעשה אותך למאושר. והרעיון הוא, שבעצם לוקחים את חוויית הקבלה של האדם ואת הרצון לקבל של האדם, וממירים אותו לחוויית נתינה ולרצון לתת. דהיינו, באפשרותך להציג את הדברים בצורה כזו, שתגרום לאדם ... שלנו. וכיוב ניסוחים שונים, שהם גם יוצרים סוג של בקשה אצל השומע ומגדירים את הסיטואציה כרצון לתת במקום רצון לקבל. אבל במקביל גם משמיטים את המילה עזרה ולבקש עזרה וכיוב, ובמקום זה אתה מבקש באופן ישיר מהאדם, לעשות את הדבר ... להרים את הסלים האלו עד למקום שבו אתה גר. דהיינו, יש כאן השמטה של המילה עבורך שהיא יוצרת אצל השומע תחושה של רצון לקבל עזרה. ויש גם השמטה של המילה שלך מהסלים שלך, ובמקומה יש את הניסוח הסלים האלו, שיוצר סוג של ריחוק רגשי בין ... לא נעשית במיוחד עבורו ושהיא כאילו בכלל לא קשורה אליו. כי ברגע שהוא זוכר שהיא קשורה אליו, הוא מיד מרגיש רצון לקבל עזרה, ואז הוא מרגיש חלש וכולי. ובמקום לומר אני אשמח לשבת ללמוד SSאיתךSSS ביחד את החומר במתמטיקה, במקום זה ...
רצון לקבל, רצון לתת, להרגיש בנוח לקבל, להרגיש בנוח לתת, לקבל מתנת חינם, לתת מתנת חינם, אלוהים כרצון לתת, אלוהים כרצון לקבל, יותר קל לקבל, יותר קל לתת, להתרגל שמגיע לי, לא מגיע לי, חלק 1
רצון לקבל, רצון לתת, להרגיש בנוח לקבל, להרגיש בנוח לתת, לקבל מתנת חינם, לתת מתנת חינם, אלוהים כרצון לתת, אלוהים כרצון לקבל, יותר קל לקבל, יותר קל לתת, להתרגל שמגיע לי, לא מגיע לי, חלק 1
רצון לקבל, רצון לתת, להרגיש בנוח לקבל, להרגיש בנוח לתת, לקבל מתנת חינם, לתת מתנת חינם, אלוהים כרצון לתת, אלוהים כרצון לקבל, יותר קל לקבל, יותר קל לתת, להתרגל שמגיע לי, לא מגיע לי, חלק 1 מה זה רצון לתת ומה זה רצון לקבל? אליעד כהן מסביר שישנם שני מושגים מרכזיים - רצון לתת ורצון לקבל. הוא מתייחס למונחים אלו בעיקר בהקשר של חכמת הקבלה, שבה לעיתים אלוהים מתואר כרצון לתת, בעוד שהאדם מתואר כרצון לקבל . אליעד מדגיש שאם האדם שואף להגיע להגשמה ... ולהפוך דומה לאלוהים. עם זאת, אליעד כהן מבהיר שהרצון לתת הוא למעשה גם סוג של רצון לקבל, משום שבסופו של דבר, האדם שנותן נהנה מכך ... שחשוב לפתח גם רצון לתת כדי להשתחרר מתחושת חולשה ופגיעות. האם אלוהים הוא רצון לקבל או רצון לתת? אליעד כהן מעלה שאלה מעניינת: האם אלוהים הוא במהותו רצון לקבל או רצון לתת? לטענתו, מצד אחד, אלוהים ... כך, בעצם, אלוהים הוא זה שמקבל את המשמעות שלו מהצורות שהוא ברא, ולכן הוא גם רצון לקבל במובן עמוק. מכאן שאלוהים הוא למעשה שילוב בין רצון לתת לרצון לקבל. איך לתת לאדם אחר בצורה נכונה? אליעד ... חינם? מה יותר קל, לתת או לקבל? מה המשמעות של נהמא דכיסופא? האם אלוהים הוא רצון לקבל או רצון לתת? איך לתת לאחרים בלי להרגיש חלש? למה אנשים חושבים שהם חייבים להתאמץ כדי לקבל? מה ההבדל בין רצון לתת לרצון לקבל?
קבלה, חכמת הקבלה, רצון להשפיע, רצון לקבל, יהדות, אלוהים, התורה, משה רבנו, מהות הבורא, האלוהים שאתה, הבחירה החופשית
... חכמת הקבלה, רצון להשפיע, רצון לקבל, יהדות, אלוהים, התורה, משה רבנו, מהות הבורא, האלוהים שאתה, הבחירה החופשית מדוע האדם סובל וכיצד מתמודדים נכון עם סבל? אליעד כהן פותח בשיחה על בעיית ... המושגים המרכזיים: רצון להשפיע ורצון לקבל . לפי הקבלה, מטרת האדם היא לעבור ממצב של רצון לקבל (לקחת, ליהנות לעצמו), למצב של רצון להשפיע (לתת לאחרים ולהיטיב). אך אליעד טוען שהגישה הזו, למרות שהיא נשמעת גבוהה ואצילית, לא באמת מביאה את האדם לפתרון ... לכן, גם הרצון להשפיע וגם הרצון לקבל אינם פתרונות אמיתיים לבעיית הסבל. האם אלוהים טוב או רע, ומהי המשמעות של הטוב והרע? אליעד מתייחס למושגים של טוב ורע, בעיקר כפי שהם מוצגים בקבלה ... מסבל נפשי? רצון להשפיע מול רצון לקבל האם אלוהים הוא טוב או רע? מהי מטרת הבריאה? איך להגיע לחופש מוחלט מסבל? מהי הבחירה החופשית של האדם? איך לחקור את הרצון שלי? מהו מקור הסבל ואיך להתמודד ... מה המשמעות של רצון להשפיע ורצון לקבל? אליעד מדבר על מושגים מהקבלה - רצון להשפיע ורצון לקבל. לדעתו, גם רצון להשפיע וגם רצון לקבל בסופו של דבר לא פותרים את בעיית הסבל. הוא טוען שגם אנשים שהגיעו למצב של רצון להשפיע מוחלט - כלומר, כאלה שמטרתם היחידה היא לעשות טוב לאחרים - אינם ... יותר מאדם רגיל שמונע על ידי רצון לקבל. האם אלוהים טוב או רע? אליעד מתייחס לסוגיית הטוב והרע בקבלה וביהדות, ואומר שהאמת היא שאלוהים עושה גם טוב וגם רע. לדבריו, האנשים שהתחנכו על כך שאלוהים ...
רצון לתת שהוא רצון לקבל, ביטול האגו שמגדיל את האגו, עשייה למען אחרים או למען עצמך, לחשוב על אחרים
רצון לתת שהוא רצון לקבל, ביטול האגו שמגדיל את האגו, עשייה למען אחרים או למען עצמך, לחשוב על אחרים
... לתת שהוא רצון לקבל, ביטול האגו שמגדיל את האגו, עשייה למען אחרים או למען עצמך, לחשוב על אחרים מהו רצון לתת וכיצד הוא קשור לרצון לקבל? בהרצאה של אליעד כהן, עולה נושא מרכזי שקשור לרצון שלנו לתת. השאלה שואל האם כאשר אנחנו חושבים שאנחנו ... משהו בתמורה? כלומר, האם הרצון שלנו לעזור ולתמוך בסובלים או באחרים הוא באמת פעולה של נתינה או שמא הוא נובע ממקום של רצון לקבל? אליעד מציע כי כל פעולה של נתינה, אם נבחן אותה לעומק, עשויה להיות גם מונעת מתוך רצון אישי של המעניק, ולא ... עצמי. הבעיה עם זה היא שהאדם לא באמת מצליח להתנתק מהמניע האישי, ופעולתו, גם אם נראית כעזרה לאחרים, נובעת למעשה מאותו הרצון לקבל או להרגיש טוב עם עצמו. מהו המאבק הפנימי במחשבה של רק לי מגיע? אחת התובנות המעמיקות שהוזכרו בהרצאה היא ... בשחרור מהאגו הזה, אומר אליעד, אנו יכולים לחוות תחושת שמחה פנימית אמיתית, שהיא לא תלויה במשהו חיצוני. רצון לתת או רצון לקבל? ביטול האגו והיכולת לשחרר את הרצון האישי האם עשייה למען אחרים גם עשייה למען עצמך? המאבק הפנימי במחשבה של ...
נתינה ללא תנאים, לתת בלי לרצות לקבל, למה לעזור לאחרים? למה להיות טוב? אהבה ללא תנאים, מה טוב בלתת? רצון לתת, רצון לקבל, ליצור קרבה, תחושת זרות, תחושת ניכור, תחושת בדידות, תחושת ריחוק
נתינה ללא תנאים, לתת בלי לרצות לקבל, למה לעזור לאחרים? למה להיות טוב? אהבה ללא תנאים, מה טוב בלתת? רצון לתת, רצון לקבל, ליצור קרבה, תחושת זרות, תחושת ניכור, תחושת בדידות, תחושת ריחוק
... ללא תנאים, לתת בלי לרצות לקבל, למה לעזור לאחרים? למה להיות טוב? אהבה ללא תנאים, מה טוב בלתת? רצון לתת, רצון לקבל, ליצור קרבה, תחושת זרות, תחושת ניכור, תחושת בדידות, תחושת ריחוק ... משהו מבלי לצפות לקבל משהו בחזרה, או אם כל נתינה מכילה בתוכה תנאי כלשהו. כל התשובות נשקלות מתוך מחשבה פילוסופית ופסיכולוגית על הטבע האנושי, על הרצון לתת ועל הרצון לקבל. ההרצאה מתחילה בשיחה בין שני משתתפים על נושא האהבה ללא תנאים, והם שואלים את עצמם אם ניתן לאהוב מישהו באמת ללא ציפייה לתמורה כלשהי. אחד מהם טוען כי הוא לא מאמין שזה אפשרי, מכיוון שלדבריו כל נתינה מגיעה מתוך רצון לקבל איזשהו סיפוק אישי. השני, לעומתו, מעלה את השאלה אם באמת אפשר לתת ... נטולת תנאים, שכן כל פעולה של נתינה כוללת בתוכה מענה לרצון אישי כלשהו, אפילו אם מדובר במילוי צורך רגשי או תחושת קרבה. נתינה ללא תנאים אהבה ללא תנאים רצון לתת ורצון לקבל תחושת קרבה וזרות תמורה רגשית בנתינה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סוגים של אהבה, איך אתה רוצה שיאהבו אותך? איך אתה רוצה לקבל אהבה? מה נחשב בעיניך לאהבה? למה אתה קורא אהבה? איך התרגלת לקבל אהבה? מהי אהבה בעיניך? איך אתה נותן אהבה? רצון לתת, רצון לקבל, מתנות חינם
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רצון לקבל, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רצון לקבל, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי טלפוני, מאמן אישי רוחני, מאמן אישי להצלחה בנושאי רצון לקבל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:31:14 - wesi1