אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ריצוי אנשים ✔ריצוי, לרצות אחרים, איך להפסיק לרצות אנשים? מהו ריצוי? איך לא לרצות אחרים? ריצוי במערכות יחסים, ריצוי בזוגיות, ריצוי חברתי, ריצוי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ריצוי, לרצות אחרים, איך להפסיק לרצות אנשים? מהו ריצוי? איך לא לרצות אחרים? ריצוי במערכות יחסים, ריצוי בזוגיות, ריצוי חברתי, ריצוי אחרים, ריצוי אנשים, ריצוי יתר, ריצוי ילדים, לרצות אנשים, לרצות את כולם, איך להפסיק לרצות אחרים?
מה זה ריצוי ולמה הוא קורה?

ריצוי הוא מצב שבו האדם ממלא את הרצון של אדם אחר. במילים פשוטות, כשאתה עושה פעולה כדי לספק את רצונו של מישהו, אתה למעשה "מרצה" אותו. ריצוי יכול להיות כלפי אנשים שונים כמו הורים, ילדים, בן או בת זוג, חברים או בוס בעבודה. אליעד כהן מסביר שריצוי בפני עצמו אינו שלילי, למעשה, כל העולם שלנו מבוסס על סוג של ריצוי. לדוגמה, כשאתה הולך לעבודה שאתה לא בהכרח אוהב, אתה עושה זאת כדי לקבל משכורת. כלומר, אתה מרצה את הבוס שלך כדי לקבל תגמול, וזה הגיוני לגמרי.

עם זאת, בעיית הריצוי מתחילה כאשר האדם מרגיש שהוא עושה פעולות בניגוד לרצונו. כלומר, הוא לא שלם עם מה שהוא עושה, והוא מרגיש שהוא מחויב לרצות אחרים ללא בחירה חופשית. לדוגמה, אם הילד שלך מבקש אוכל ואתה מביא לו בשמחה, אין לך בעיה של ריצוי. אבל אם אתה מביא לו אוכל בניגוד לרצונך ומרגיש שאתה חייב לעשות את זה, כאן מתחילה בעיית הריצוי.

איך נוצר ריצוי ומה גורם לאנשים לרצות אחרים?

אליעד מסביר שריצוי מתרחש תמיד מסיבה מסוימת, גם אם אינך מודע לה. אתה מרצה כי אתה מאמין שתשיג מכך משהו חיובי או שתמנע תוצאה שלילית. לדוגמה, הורה שמרצה את הילד שלו ועושה מה שהילד מבקש, עשוי להאמין שאם ייתן לילד מה שהוא רוצה, הילד יאהב אותו, ואז כשההורה יהיה זקן, הילד יטפל בו בחזרה. במילים אחרות, כל פעולת ריצוי מבוססת על חישוב של עלות ותועלת. דוגמאות נוספות הן עובד שמרצה את הבוס כדי לשמור על עבודתו, או אדם שמרצה חברים כדי להיות מקובל חברתית.

אליעד מדגיש שאף אחד לא באמת מרצה את כולם בכל דבר. האדם תמיד מחשב למי הוא מוכן להיענות ובאילו תנאים. כלומר, הריצוי תמיד מתרחש בצורה מחושבת, גם אם לא מודעת.

מהו ריצוי חלקי?

ריצוי חלקי מתאר מצב שבו האדם עושה פעולה גם כי הוא רוצה לעשותה וגם מתוך לחץ או אילוץ חיצוני. לדוגמה, אם הילד שלך מבקש מתנה, ואתה קונה לו אותה גם מתוך אהבה אבל גם כדי להימנע מסצנה של בכי או כעס, זה נחשב לריצוי חלקי. זהו מצב של שילוב בין רצון אישי לאילוץ חיצוני.

איך אפשר להפסיק לרצות אחרים?

כדי להפסיק לרצות אחרים, אליעד מציע מספר שלבים ברורים שיש לעבור דרכם:
  1. לזהות מה אתה מקבל מהריצוי:

    אליעד ממליץ קודם כל לשאול את עצמך שאלות כגון: "מה יוצא לי מזה שאני מרצה את האדם הזה?" או "ממה אני מפחד אם אפסיק לרצות אותו?". אם תבין את הרווחים שאתה מקבל (לדוגמה: אהבה, ביטחון, כסף, הערכה), תוכל להתחיל לטפל בכך בצורה רציונלית.
  2. לבדוק את הנחות היסוד שלך:

    האם אתה בטוח שהאדם השני באמת רוצה את מה שאתה חושב שהוא רוצה? אולי אתה נותן משהו שהוא כלל לא מבקש או שהוא בכלל רוצה משהו אחר. אליעד מדגיש שכדאי לוודא מה באמת האדם השני מעוניין לקבל ממך.
  3. לשאול את עצמך האם יש דרכים אחרות להשיג את אותה התועלת:

    לדוגמה, אולי אפשר להשיג אהבה או כבוד מאותו אדם בדרך אחרת שאינה ריצוי.
  4. לשאול האם הריצוי באמת משיג את התוצאה הרצויה:

    האם הפעולה שאתה עושה באמת מביאה לך את מה שאתה מצפה לקבל? אולי אתה מרצה ללא תועלת אמיתית, או שהתועלת קטנה מדי ביחס למאמץ.
  5. לבדוק את העלות מול התועלת:

    גם אם הריצוי מביא לך תועלת, האם העלות - המחיר הרגשי, הפסיכולוגי או הפיזי שאתה משלם - אכן שווה זאת?
האם ריצוי הוא תמיד שלילי?

אליעד מבהיר שריצוי אינו בהכרח שלילי. למעשה, כל אדם בעולם מבצע פעולות שהוא לא תמיד אוהב לעשותן כדי להשיג תועלת. לדוגמה, אנשים עובדים בעבודה קשה כדי לקבל כסף, שומרים על תזונה בריאה כדי לשמור על הבריאות, או אפילו שוטפים ידיים כדי להימנע ממחלות. בכל המקרים האלה, האדם מרצה צורך או מטרה מסוימת.

הריצוי הופך לבעיה כאשר האדם מרגיש שהוא עושה זאת מתוך כפייה או אילוץ, ללא בחירה אמיתית, ואז זה מלווה בתחושת תסכול, כעס וחוסר סיפוק.

הפתרון לריצוי - להפוך אותו למודע ורציונלי

הפתרון המרכזי של אליעד לבעיית הריצוי הוא להפוך אותו למודע ורציונלי. ברגע שתבין בדיוק מה אתה מקבל מזה שאתה מרצה אחרים, תוכל להחליט בצורה מודעת האם להמשיך לרצות, להפסיק לרצות או לרצות בצורה חלקית או בדרך אחרת. בכך הופך הריצוי מפעולה כפויה למשהו שבשליטתך.

לדוגמה, אם תגלה שאתה מרצה חברים כי אתה מפחד לאבד אותם, תוכל לשאול את עצמך: "האם חברים אמיתיים היו עוזבים אותי אם לא הייתי מרצה אותם?" או "האם המחיר שאני משלם שווה את התועלת שאני מקבל?". עצם ההפיכה של הריצוי לתהליך מחושב ומודע כבר פותר חלק משמעותי מהבעיה.

אליעד מדגיש שוב שהמטרה אינה להפסיק לרצות לחלוטין, אלא להבין מה עומד מאחורי הריצוי ולנהל אותו מתוך מודעות, בחירה והבנה.
ריצוי - מה זה ולמה זה קורה?

ריצוי הוא פעולה שבה אדם ממלא את רצונם של אחרים, בין אם מתוך בחירה מודעת ובין אם מתוך תחושת חובה. ריצוי יכול להיות חיובי כשהוא נעשה מתוך רצון חופשי, אך הוא הופך לבעיה כאשר האדם חש שהוא עושה זאת בניגוד לרצונו.

מה זה ריצוי?

ריצוי מגיע מהמילה "רצון", כלומר, למלא את הרצון של מישהו. לדוגמה, כאשר אדם מבצע פעולה כדי לגרום למישהו אחר להיות מרוצה, זה נחשב לריצוי. ריצוי עצמי פירושו למלא את הרצון האישי, בעוד שריצוי אחרים פירושו למלא את רצונם של אחרים.

מתי ריצוי הופך לבעיה?

ריצוי אינו בהכרח דבר שלילי. אם אדם מספק את צרכיו של ילדו או נותן צדקה לנזקק, אין בכך בעיה, כל עוד הוא שלם עם זה. הבעיה נוצרת כאשר אדם חש שהוא נאלץ למלא את רצונם של אחרים גם כשהוא אינו רוצה בכך, מה שיוצר תחושה של חוסר שליטה וכניעה.

האם יש דבר כזה ריצוי חלקי?

כן. ריצוי חלקי מתרחש כאשר אדם מבצע פעולה מתוך שילוב של רצון אישי ולחץ חיצוני. לדוגמה, הורה שקונה מתנה לילדו גם מתוך אהבה, אך גם כדי להימנע מהתפרצות זעם של הילד, חווה ריצוי חלקי.

למה אנשים מרצים?

כאשר אדם מרצה אחרים, זה לא נעשה סתם כך. תמיד יש סיבה לכך, גם אם היא אינה מודעת. לרוב, אנשים מרצים משום שהם חושבים שהם יקבלו תועלת כלשהי - אהבה, כבוד, ביטחון, כסף, או כדי למנוע תוצאה שלילית כמו דחייה או כעס.

דוגמאות למניעים של ריצוי:
  • אדם שמרצה את הבוס כדי לשמור על מקום העבודה.
  • הורה שמרצה את ילדו כדי לקבל אהבה.
  • בן זוג שמרצה את בת זוגו מתוך פחד לאבד אותה.
  • חבר שמרצה את חבריו כדי להרגיש מקובל.
איך להפסיק לרצות אחרים?

כדי להתמודד עם ריצוי, יש להבין תחילה מדוע אנו עושים זאת. השאלות הבאות יכולות לעזור:
  • מה אני מקבל מכך שאני מרצה?
  • מה אני מפחד שיקרה אם אפסיק לרצות?
  • האם יש דרך אחרת להשיג את התועלת שאני מחפש?
  • האם הריצוי באמת מביא לי את התוצאות שאני מקווה להן?
  • האם העלות של הריצוי שווה את התועלת?
האם ריצוי הוא תמיד שלילי?

לא בהכרח. העולם כולו מבוסס על סוג של ריצוי. אנו מבצעים פעולות שונות כדי לקבל תגמול. לדוגמה, עובדים בעבודה כדי לקבל משכורת, שומרים על תזונה נכונה כדי לשמור על הבריאות. הבעיה מתחילה כאשר הריצוי הופך לכפוי וגורם לתסכול פנימי.

לסיכום

כאשר אדם אומר "אני מרצה אחרים", לרוב זה נובע מחוסר הבנה של מה שהוא מקבל מכך. הבנה עמוקה של הסיבות לריצוי יכולה להפוך אותו מתסכול למציאות ברורה ומבוקרת. עלינו לשקול היטב האם הריצוי הוא בחירה מודעת או חוסר ברירה, ולפעול בהתאם כדי להשיג איזון בריא יותר בחיים.

למידע נוסף, ניתן להיכנס לאתר האינטרנט EIP.co.il ולחפש מידע נוסף בנושא "ריצוי", "איך להפסיק לרצות אחרים" ועוד.
איך להגיד לא ולהישאר בחיים? נטייה אישיותית לריצוי, ההבדל בין נתינה לריצוי, אישיות מרצה, נטייה לרצות, הגדרה של ריצוי, לרצות את האחר, לרצות את הסביבה, לרצות את ההורים, למה אני מנסה לרצות את כולם? הרצון לרצות את כולם, הניסיון לרצות את כולם, אי אפשר לרצות את כולם, שפוט של אנשים, שפוט של אחרים, שפוט בזוגיות, ריצוי הגדרה, איך נוצר ריצוי? מה זה ריצוי? ביטול עצמי, צורך לרצות אחרים, ריצוי ביחסים, לעשות דברים כי לא נעים, איך לא להתחשב באחרים? איך לא לרחם על אחרים? איך לחשוב על עצמי? לחשוב על אחרים, יותר מידי חושב על אחרים, לא חושב על עצמי, חושב רק על אחרים, אכפת לי רק מאחרים, לא אכפת לי מעצמי, למצוא חן בעיני אחרים, מציאת חן, לא נעים לומר לא, איך לומר לא? איך לסרב? איך להרגיש בנוח לסרב? איך ללמוד לומר לא? למה אני מרצה אחרים? למה אני מרצה אנשים? למה אני מרצה אותה? למה אני מרצה אותו? מהי ההגדרה של ריצוי? מה הפירוש של ריצוי? האם זה ריצוי? גורמים לריצוי, סיבות לריצוי, טיפול בריצוי, ריצוי עצמי, ריצוי מוגזם, ריצוי הורים, לרצות את הילדים, לרצות את החברים, ריצוי חברים, ריצוי בת זוג, ריצוי בן זוג, ריצוי בוס, ריצוי בעבודה, ריצוי במקום העבודה
אני מרצה אותו ריצוי עצמי רצון חופשי לשכנע מישהו חברים אמיתיים תחושות למצוא חן אמונה צדקה הנחות קבלת החלטה איך לא לרצות איך לא לרצות אחרים איך להפסיק איך להפסיק לרצות איך להפסיק לרצות אחרים איך להפסיק לרצות אנשים בזוגיות זוגיות חברויות חברות חברים חברתי יחסים ילד ילדה ילדים לא לרצות לא לרצות אחרים להפסיק להפסיק לרצות להפסיק לרצות אחרים להפסיק לרצות אנשים לרצות לרצות אחרים לרצות אנשים לרצות את כולם מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים ריצוי ריצוי אחרים ריצוי אנשים ריצוי בזוגיות ריצוי במערכות יחסים ריצוי חברים ריצוי חברתי ריצוי ילדים ריצוי יתר רצון
מפחד לריב עם אנשים, חרדה חברתית, יותר מידי נחמד לאנשים, בעיות במקום עבודה, מריבות עם אנשים, איך לא לפחד מאנשים? נחמדות יתר, מרצה אנשים, ריצוי אנשים, לא מרגיש בנוח עם אנשים, חלק 1
מפחד לריב עם אנשים, חרדה חברתית, יותר מידי נחמד לאנשים, בעיות במקום עבודה, מריבות עם אנשים, איך לא לפחד מאנשים? נחמדות יתר, מרצה אנשים, ריצוי אנשים, לא מרגיש בנוח עם אנשים, חלק 1
... לריב עם אנשים, חרדה חברתית, יותר מידי נחמד לאנשים, בעיות במקום עבודה, מריבות עם אנשים, איך לא לפחד מאנשים? נחמדות יתר, מרצה אנשים, ריצוי אנשים, לא מרגיש בנוח עם אנשים, חלק 1 למה אנחנו מפחדים לריב עם אנשים ...
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
... באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל , פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה מדוע משפחות הכבאים דורשות להכיר ביקיריהן כחללים? בהרצאה של אליעד כהן ... מצד אחד, להכיר בחשיבות של הדברים ולהתעקש עליהם, ומצד שני לעשות זאת בצורה שלא גורמת לפגיעה עצמית או לסביבה. אסון הכרמל כבאים הכרה בחללי מערכות ישראל אובססיה לפגיעה עצמית למה אנחנו פוגעים בעצמנו? איך להתמודד עם אובססיה? דרכים להימנע מפגיעה עצמית ...
פשעים, פדופיליה, אונס, רצח, מה טוב ברע, מוסכמות חברתיות, סולם ערכים, מוסריות, נקמנות, צדק בעולם, חוקי המוסר
... פדופיליה, אונס, רצח, מה טוב ברע, מוסכמות חברתיות, סולם ערכים, מוסריות, נקמנות, צדק בעולם, חוקי המוסר איך אפשר למצוא משהו טוב בפשעים כמו אונס או פדופיליה? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלות מורכבות ומאתגרות ... לפשעים חמורים כמו אונס, פדופיליה, רצח והתעללות בילדים. אליעד מציג תפיסה יוצאת דופן לפיה לכל אירוע, גם המזעזע ביותר, ניתן למצוא זווית ראייה חיובית או טובה. בתחילת הדברים, הוא מתייחס לשאלה ספציפית: כיצד אפשר בכלל לשאול מה טוב בפשעים אלו, במיוחד בפגיעה בילדים? הוא מדגיש כי המטרה היא לא להצדיק או לתמוך בפשעים אלא להבין את המנגנון הנפשי והפילוסופי העומד מאחורי תפיסת הטוב והרע. אליעד משתמש בדוגמה מתוך סיפור של רבי נחמן מברסלב, על עשרה חברים שהתלבטו בשאלה מהי תכלית החיים. כל אחד הציג תפיסת עולם אחרת: אחד טען שהמטרה היא להתרבות, אחר אמר שהמטרה היא להרוויח כסף, שלישי חשב שהתכלית היא השגת כבוד ... רציונליים לכל דבר, גם אם הדבר מנוגד למוסכמות החברתיות המקובלות. האם יש היגיון פנימי אפילו בפשע כמו פדופיליה? אליעד מסביר, מנקודת מבט פסיכולוגית ופילוסופית, שפדופיל למשל, אינו נמשך דווקא לילד בגלל הגורם הביולוגי או הפיזי, אלא בשל החוויה הנפשית שהוא מקבל מהילד - הוא מחפש אהבה תמימה וחסרת אינטרסים, כזו שאינה תלויה בשום דבר חיצוני. במילים אחרות, הפדופיל מנסה להשיג תחושת טוהר ותמימות, ולמעשה הוא יכול היה להשיג את התחושה ... תלויים באופן מוחלט בפרספקטיבה האישית, התרבותית והחברתית. הוא מסביר כי ברמה העמוקה ביותר של המציאות, לפני הבריאה עצמה ולפני תחושת ההפרדה (נפרדות), אין בכלל משמעות למושגים כמו טוב ורע. לדבריו, במצב של אחדות ... שבה אנו חיים, קיימים חוקים, גבולות ומוסר חברתי שמטרתם לשמור על החברה ועל החיים האנושיים. אליעד מבהיר כי אין זה אומר שצריך או אפשר להפסיק לחיות לפי מוסכמות חברתיות, אלא רק להבין שהן מבוססות על הנחות יסוד ולא על אמת מוחלטת. מה המשמעות של הבנת הטוב והרע בעולם? בסיכום דבריו, אליעד מציע לא להיצמד לשיפוט אוטומטי של טוב ורע, ... ברע? למה אנשים עושים פשעים? למה קיימות מוסכמות חברתיות? האם יש טוב מוחלט? מה המשמעות של צדק בעולם? מה גורם לפדופיליה? ...
מוסכמות חברתיות, אולי אתה שטן משוגע, אלוהים רק רע, להיות אלוהים, אימון אישי, מאמן אישי, לא להאמין לעצמך כלל
מוסכמות חברתיות, אולי אתה שטן משוגע, אלוהים רק רע, להיות אלוהים, אימון אישי, מאמן אישי, לא להאמין לעצמך כלל
... חברתיות, אולי אתה שטן משוגע, אלוהים רק רע, להיות אלוהים, אימון אישי, מאמן אישי, לא להאמין לעצמך כלל מהן מוסכמות חברתיות , והאם הן נכונות? אליעד מתחיל בשאלה מהי בכלל מוסכמה חברתית. הוא מסביר שישנם דברים שנראים לנו כמובנים מאליהם - מושכל ראשון, כמו האש שורפת, ואלו דברים שאיננו מטילים בהם ספק. אבל הוא מדגיש שההנחה שהאש תמיד שורפת מבוססת רק על ניסיון מוגבל. אולי במקום אחר ביקום זה לא כך. באותה מידה, ההבחנה הכי בסיסית בין יש לאין גם היא מוסכמה חברתית או אקסיומה, שאנחנו מקבלים בלי לבדוק. אליעד מבהיר שגם את האקסיומה הכי בסיסית הזו אפשר לפרק אם ... ומהפחד היא להטיל ספק מוחלט בכל המוסכמות ובכל ההנחות, כולל בהנחות הכי בסיסיות שלנו. כשנגיע להבנה שההבדלים בין יש ואין הם מדומיינים, נחווה את האחדות, החופש והשלווה האמיתית. האם מוסכמות חברתיות הן אמת? איך להשתחרר מהפחד להשתגע? איך להגיע לתודעת האחדות? האם אלוהים הוא גם רע? כיצד להטיל ספק ...
התנהגות לא ראויה של מורה רוחני, ראוי או לא ראוי, קושיות על אלוהים, מהי התנהגות ראויה? מוסכמות חברתיות, מחיקת תגובות בפייסבוק, להשלים עם המציאות, קושיות על מורה רוחני
התנהגות לא ראויה של מורה רוחני, ראוי או לא ראוי, קושיות על אלוהים, מהי התנהגות ראויה? מוסכמות חברתיות, מחיקת תגובות בפייסבוק, להשלים עם המציאות, קושיות על מורה רוחני
... לא ראויה של מורה רוחני, ראוי או לא ראוי, קושיות על אלוהים, מהי התנהגות ראויה? מוסכמות חברתיות, מחיקת תגובות בפייסבוק, להשלים ... ראויה ומיהו מורה רוחני ראוי? בקטע הזה אליעד עוסק בהגדרה של ראוי בהקשר של התנהגות, תוך שימוש בשאלות רטוריות שמובילות את המאזין להרהר על משמעות המונח. הוא שואל את השאלה: מה זה ראוי? ומעורר את הצורך לבחון את המוסכמות החברתיות שמובילות אותנו להחליט מה ראוי ... רואים אותו כראוי? מכאן אליעד עובר לשאלה רטורית נוספת: אם אלוהים היה מגיע ומציע לאדם ללמוד את כל מה שהוא רוצה לדעת, האם הוא היה מוכן לקבל את כל הידע? במקרה זה, הוא מבקש מהמאזין להבין את הקשר בין האמת לבין המוסכמות החברתיות, ושואל האם המוסריות והנורמות החברתיות מהוות בסיס לערכים אישיים. האם ... כי לא תמיד ניתן להבין את ההתנהגות של אלוהים, אבל זה לא אומר שאין למישהו מותר לשאול ולהתקומם. הוא מדבר על תהליך של השלמה עם המציאות - כיצד אנחנו מקבלים את מה שקורה, למרות שהוא לפעמים לא מובן או לא נעים. מהן המוסכמות החברתיות וכיצד הן משפיעות על תפיסתנו את העולם? בהמשך, אליעד מביא את המוסכמות החברתיות כדוגמה לדרך בה אנשים חיים את חייהם. הוא טוען שכל מוסכמה חברתית נבנית על ידי השפעתם של ... הם לא תמיד מודעים להם. הוא מציין כי ההבדל בין מה שאנחנו מחשיבים לנכון לבין מה שבאמת נכון יכול לעיתים להיות מטושטש, כי כל אחד רואה את הדברים באופן שונה. האם מחיקת תגובות בפייסבוק היא פעולה ראויה? בתוך כל השיח על מוסכמות חברתיות, אליעד מתייחס גם למחיקת תגובות ... - פעולה שנעשית לעיתים מתוך רצון להימנע מקונפליקט או כדי לשמור על תדמית. הוא מציין שלפעמים אנשים מוחקים משהו שהם לא רוצים שייראה בפומבי, אך זה לא בהכרח מבטל את הערך של הדברים שנאמרו. ההתנהגות הזו נובעת מהמוסכמות החברתיות שמכתיבות איך אנשים צריכים להתנהג ... מסתכלים על זה. כל פעולה נובעת מתוך תועלת או חוסר תועלת, ולעיתים יש צורך להבחין בין פעולות שמתקבלות על פי מוסכמות לבין האמת האישית של כל אחד. מהי התנהגות ראויה? מהו מורה רוחני ראוי? מהם קושיות על אלוהים? מהן המוסכמות החברתיות? האם ניתן להטיל ספק בהתנהגות ...
להתחשב בזולת, לא לחשוב רק על עצמך, להתחשב ברצונם של אחרים, להתחשב ברצונות של אחרים, חוסר התחשבות בזולת, מיומנויות חברתיות, לא לחשוב רק על עצמך, התחשבות באחרים, להתחשב באחרים
להתחשב בזולת, לא לחשוב רק על עצמך, להתחשב ברצונם של אחרים, להתחשב ברצונות של אחרים, חוסר התחשבות בזולת, מיומנויות חברתיות, לא לחשוב רק על עצמך, התחשבות באחרים, להתחשב באחרים
... בזולת, לא לחשוב רק על עצמך, להתחשב ברצונם של אחרים, להתחשב ברצונות של אחרים, חוסר התחשבות בזולת, מיומנויות חברתיות, לא לחשוב רק על עצמך, התחשבות באחרים, להתחשב באחרים איך לגרום לאדם להתחשב בזולת ולא לחשוב רק על עצמו? השאלה המרכזית שנדונה היא כיצד ניתן לגרום לבן אדם לחשוב על ... עוזרת לו להשיג מטרות אישיות, הוא יהיה יותר פתוח לכך. למשל, אם מישהו מזמין פיצה וחושב אילו תוספות אחרים ירצו, ייתכן שיאהבו אותו יותר, והוא בעצם משפר את מעמדו החברתי. איך להסביר לאדם מדוע כדאי לו להתחשב ברצון של אחרים? אליעד מסביר את הגישה דרך העיקרון של תועלת אישית. אם האדם יבין שהתחשבות באחרים תסייע לו להשיג דברים שהוא ... את היתרון בהתחשבות? אליעד מסביר שכאשר רוצים לשכנע אדם אנוכי או אדם שמתנהג בצורה אגואיסטית להתחשב באחרים, צריך להסביר לו שהתחשבות היא בעצם כלי לשיפור המעמד החברתי שלו. לדוגמה, כאשר האדם בוחר תוספות לפיצה, במקום לבחור רק את התוספות שהוא עצמו אוהב, הוא יכול לחשוב על תוספות שאחרים רוצים. זה יוביל לכך שהאחרים יאהבו אותו יותר, ירצו בקרבתו, וכתוצאה מכך יהיה לו יותר טוב. האדם האנוכי צריך לראות את הקשר הישיר בין ההתחשבות באחר לבין האינטרס שלו. איך לשכנע ילד שלא מתחשב בזולת? אליעד מביא דוגמה של ילד שמתנהג בצורה לא מתחשבת, למשל ילד שמפריע או מקלל ילדים אחרים. אם אומרים לילד: אל תפריע, כי גם אתה לא תרצה שיפריעו לך, הילד יכול לענות שהוא דווקא לא מתנגד שיפריעו לו. אליעד מסביר שכאן צריך להסביר לו זאת בדרך אחרת: נכון שאתה לא רוצה שיעשו לך דברים שאתה לא רוצה? כלומר, הילד אולי יאמר לא אכפת לי שיפריעו לי, אבל הוא לעולם לא יאמר אני רוצה שיעשו לי דברים שאני לא רוצה. זאת הדרך שבה אפשר לשכנע אותו להבין שאם הוא עושה לאחרים מה שהם לא ... אחרים. מטרות אישיות רבות דורשות בפועל התחשבות ברצונם של אנשים אחרים כדי להצליח. אם תצליח להסביר לאדם את הקשר הזה בצורה ברורה, הוא יבין שהתחשבות היא לא רק חובה חברתית אלא גם כלי הכרחי להשגת המטרות שלו. איך לגרום לאדם לחשוב על אחרים? למה חשוב להתחשב בזולת? מה לעשות עם ילד אנוכי? כיצד לשפר מיומנויות חברתיות? איך לגרום לאנשים לחשוב על רצונותיך? ...
נימוסים והליכות, התנהגות תרבותית, התנהגות מנומסת, מיומנויות חברתיות, NLP, לשכנע שאתה מנומס, התנהגות לא מנומסת, מהו נימוס? איך להיות מנומס? מה לא מנומס? חוסר נימוס, להיות מנומס
... והליכות, התנהגות תרבותית, התנהגות מנומסת, מיומנויות חברתיות, NLP, לשכנע שאתה מנומס, התנהגות לא מנומסת, מהו נימוס? איך להיות מנומס? מה לא מנומס? חוסר נימוס, להיות מנומס מה זה בעצם נימוס ולמה הוא חשוב לנו? נימוס הוא מושג שנתפס בעיני רבים כסטנדרט התנהגותי מקובל בחברה. כאשר אומרים לאדם שהוא מתנהג בצורה לא מנומסת, מתכוונים בעצם שהוא מתנהג בצורה שלא עומדת בסטנדרטים המקובלים באותה חברה. אבל המורכבות של המושג נימוס היא עמוקה הרבה יותר. אליעד כהן מסביר בצורה מעמיקה שכל התנהגות נתפסת כמנומסת או לא מנומסת בהתאם לסטנדרטים התרבותיים המקובלים בחברה מסוימת, אבל גם לפי התפיסה האישית של מה שנחשב אידיאלי או מושלם. לדוגמה, אם מישהו אוכל בלי סכין ומזלג, בחברה מערבית בדרך כלל יגידו שהוא לא מנומס. הסיבה היא שבחברה הזאת הסטנדרט המקובל הוא לאכול עם סכין ומזלג, וזאת התנהגות שנתפסת כתרבותית. לעומת זאת, בחברה אחרת ייתכן מאוד שלקיחת האוכל בידיים תהיה התנהגות נורמטיבית, ואכילה עם סכין ומזלג תיתפס כהתנשאות או כהתנהגות לא מנומסת. אליעד מדגיש שההגדרה של נימוס איננה מוחלטת אלא יחסית. התנהגות מסוימת יכולה להיתפס כמנומסת בחברה אחת וכלא מנומסת בחברה אחרת. הוא נותן דוגמה ברורה לכך: כאשר אדם יושב לאכול עם אנשים שרגילים לאכול בעזרת הידיים, והוא דווקא יבחר להשתמש בסכין ומזלג, ייתכן שהם יראו בו אדם לא מנומס משום שהוא לא מכבד את הסטנדרטים שלהם ואף נראה מתנשא. לכן, מה שנתפס כמנומס תלוי בקונטקסט ובתפיסה החברתית הכללית של מה ראוי ומה לא. כיצד להתמודד עם ביקורת על חוסר נימוס? כאשר מישהו מאשים אותנו בהתנהגות לא מנומסת, הוא בדרך כלל מתכוון לשתי נקודות עיקריות: שלא פעלנו כפי שהוא ציפה שנתנהג. שחרגנו מהסטנדרטים החברתיים המקובלים. אליעד מציע פתרונות כיצד להתמודד עם טענה כזאת. הפתרון הראשון שהוא מציע הוא להכיר בכך שכביכול טעינו או התבלבלנו, ובכך להסיר את החשד שאנו מנסים להתמרד כנגד החברה. אמירת משפטים כמו לא ידעתי, לא שמתי לב, טעיתי, משדרת לצד השני שאין כוונה להתריס נגד הסטנדרט החברתי, אלא שמדובר בטעות תמימה או בחוסר הבנה. איך לשכנע שאתה מנומס, למרות שהתנהגת אחרת? אך מה קורה אם נרצה לשכנע ... לכבד אותו ולהרגיש בנוח לידו. כך, האדם יוכל לראות שהמהות האמיתית של הנימוס נשמרת, גם אם ההתנהגות החיצונית שונה. האם נימוס תמיד קשור לסטנדרטים חברתיים? אליעד מסביר כי לעיתים ההתנהגות המנומסת היא דווקא זו שחורגת מהסטנדרטים המקובלים. לפעמים, דווקא מי שמתמרד נגד הנורמות החברתיות עושה זאת מתוך אידיאל גבוה יותר של נימוס. לדוגמה, כשכולם מתעלמים מאדם מסוים וההתנהגות המקובלת היא לא לדבר ... לאופן שבו האדם מתייחס לסטנדרט ההתנהגות המקובל. התנהגות לא מכובדת היא יותר חמורה משום שהיא מתייחסת לערכים בסיסיים יותר ואינה תלויה רק בסטנדרט חברתי, אלא יש בה גם היבט של פגיעה בערך בסיסי יותר של כבוד האדם. כיצד נימוס מבטא כוח ושליטה עצמית? לבסוף, אליעד ... כך ניתן להתמודד ולהתאים את ההתנהגות שלנו לפי מהות הנימוס ולא רק לפי הצורות המקובלות והמשתנות. מה זה נימוס? איך להיות מנומס? התנהגות מנומסת בחברה כיצד להתמודד עם ביקורת על חוסר נימוס? מי קובע מה מנומס? מה ההבדל בין לא מנומס ללא מכובד? נימוס והתנהגות תרבותית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ריצוי, לרצות אחרים, איך להפסיק לרצות אנשים? מהו ריצוי? איך לא לרצות אחרים? ריצוי במערכות יחסים, ריצוי בזוגיות, ריצוי חברתי, ריצוי אחרים, ריצוי אנשים, ריצוי יתר, ריצוי ילדים, לרצות אנשים, לרצות את כולם, איך להפסיק לרצות אחרים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ריצוי אנשים, מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ריצוי אנשים, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומחה, מאמן אישי למנהלים, קואצ'ר בתחום ריצוי אנשים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5615 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 03:59:18 - wesi1