אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוצה לעשות ✔תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? למה אני מבולבל בחיים? למה אני מרגיש אבוד? למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי?
מהם התסביכים בחיים וכיצד הם נובעים מרצונות לא ממומשים?

אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים בחייהם היא חוסר תיאום ציפיות בין הרצון שלהם לבין המציאות. מדובר בתהליך שבו אנשים חיים עם רצונות, אך לא מבינים את החוקים שמנחים את הדרך בה הרצונות האלה פועלים בחיים שלהם.

כיצד הרצון משפיע על התנהלות החיים?

החיים עצמם מציגים את עצמם כמשחק בו כל אחד רודף אחרי רצון. כאשר אדם קם בבוקר, הוא מונע על ידי רצון - אם הוא רוצה להישאר במיטה, הוא יישאר, אם הוא רוצה לקום, הוא יקם. גם במהלך השינה, הרצון מוביל את האדם, כמו כשחולם אדם על מה שהוא רוצה לעשות בחלום. למעשה, כל פעולה של האדם נועדה לממש רצון כלשהו.

הבעיה מתחילה כאשר אדם רודף אחרי רצון מבלי להבין את חוקים הבסיסיים של המשחק הזה. לדוגמה: אדם עשוי לומר שהוא רוצה כסף, אך הוא לא מבין שברגע שהוא ישיג את הכסף, סביר להניח שהוא מיד ירצה יותר, ואז יהיה לו את אותו רצון שעדיין לא ייממש את כל הצרכים שלו. כך נוצרת תחושת תסכול או חוסר שביעות רצון.

מהם השאלות שצריך לשאול את עצמך כדי להבין את הרצון?

ישנם מספר שאלות שכדאי לאדם לשאול את עצמו כדי להבין את מנגנון הרצון:
  • האם באמת כאשר אני משיג את הרצון שלי, אני מרגיש טוב באופן מוחלט, או שמא מיד מגיע רצון חדש?
  • האם אפשר למלא רצון במאה אחוז, או שיש תמיד מקום לשיפור?
  • האם כל רצון שאני משיג מביא אותי אוטומטית לסיפוק, או שאולי לא?
  • האם אני באמת רוצה את הרצון הזה או שאני רודף אחריו מתוך רגשות או לחץ חיצוני?
  • כיצד אני שוקל את החשיבות של כל רצון ביחס לרצונות אחרים?
  • איך אני מחליט אם הרצון הזה באמת שווה לי, או אם כדאי לוותר עליו?
שאלות אלה נובעות מאותו בלבול, כי אנשים לא תמיד מבינים את המנגנון שמניע אותם. לעיתים הם מקבלים תכתיבים מהסביבה לגבי מה "צריך" לרצות, אך לא תמיד מבינים את השלכות הרצון עליהם.

דוגמאות מהחיים שממחישות את הבלבול הזה
  • בחירת קריירה: אדם מתלבט בין עבודה שיכולה להוביל להצלחה אבל גם כוללת סיכון גבוה. הוא לא מבין שאם הוא יגשים את הרצון הזה, אפילו אם זה יוביל לכישלון, זה עדיין יוכל להוות התקדמות בחיים, אם הוא יכיר בכך שאין צורך בהצלחה מוחלטת בכל תחום.
  • מערכות יחסים: אדם שמתלבט האם להיכנס למערכת זוגית מתוך פחד מלקבל פגיעה או לא להרגיש מסופק. כאן גם יש חוסר בהירות לגבי מה הוא באמת רוצה, ומה באמת ייתן לו אושר פנימי.
  • הילד שנולד: ילד מקבל מסרים מהסביבה על מה שהוא צריך לרצות, מבלי שהסבירו לו את החוקים של המשחק - שזהו רצון שבסופו של דבר יכול להתחלף, ושיש לו משמעויות יחסיות ולא מוחלטות.
למה כל הבעיות נובעות מהבנת הרצון?

אם אדם לא מבין את מנגנון הרצון, הוא מוצא את עצמו במרדף אחריו מבלי להבין את מהות החיפוש. הוא רודף אחרי דברים כמו כסף, הצלחה או קבלה חברתית, מבלי להבין שהרצון הוא תהליך שמתחדש כל הזמן, ושאין באמת פתרון מוחלט לכל בעיה שקשורה לו.

ההבנה שהרצון הוא רק חלק מהמשחק ושאפשר להשתתף בו ולהשיג אותו בצורה יחסית ולא מוחלטת יכולה להפוך את החיים לפשוטים יותר. לעיתים, כשאדם מבין את החוקים של המשחק, הוא יכול להפסיק את המרדף חסר הסוף אחרי הרצון ולמצוא סיפוק גם מהשגת מטרות חלקיות.

כיצד ניתן לחקור ולהעמיק את הבנת הרצון?

למי שמעוניין להעמיק בהבנת הרצון, ניתן לחקור שאלות כמו: "איך נוצר רצון?", "למה אנחנו בכלל רוצים?", "איך ניתן לשלוט ברצון?" ו - "כיצד נוכל לחזק או להחליש רצון מסוים?". כל אלו יכולות לסייע לאדם להבין את מנגנון הרצון בצורה עמוקה יותר ולהתחיל לתאם ציפיות עם עצמו.
מדוע אנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים עם עצמם?

אנשים רבים מרגישים מבולבלים או מסתבכים בחייהם, ורבים מהם לא מבינים שהסיבה המרכזית לכך היא היעדר תיאום ציפיות בינם לבין הרצון שלהם ביחס למציאות. קיימת תחושה של חוסר בהירות לגבי מה בדיוק רוצים, האם כדאי לרצות משהו מסוים, האם כשרודפים אחר רצון אחד זה בכלל ממלא את הצורך, או שאולי תמיד יגיע רצון חדש. במצב כזה, נוצרת תחושה של תסבוכת וחוסר שביעות רצון, כי לא ברור איך פועל מנגנון הרצון ולא ברור מהן השאלות שצריך לשאול כדי להבין אותו טוב יותר.

מהו משחק החיים וכיצד הוא קשור לרדיפה אחר רצונות?

החיים עצמם מוצגים כמעין משחק שבו כולם רודפים אחרי רצון כלשהו. כשאדם קם בבוקר, הוא מוּנָע על ידי רצונות: אם הוא רוצה להמשיך לישון, הוא נשאר במיטה, אם הוא רוצה לקום, הוא קם. גם בחלום, תוך כדי שינה, האדם מחליט מה לעשות על פי רצונות שמתגלים לו בחלום. כך או כך, נראה שכל פעולה סובבת סביב הרצון.

הבעיה מתחילה כאשר האדם משתתף ב"משחק הרצונות" בלי להבין את החוקים הבסיסיים שלו. לדוגמה: אדם עשוי לומר לעצמו שהמטרה שלו היא להשיג כסף ולרדוף אחריו, אבל לא ברור לו עד הסוף אם ברגע שישיג את הכסף באמת יהיה לו טוב, או שהוא מיד ירצה יותר. הוא לא תמיד מבין ששום רצון לא מתמלא לגמרי, ושאחרי מילוי רצון אחד, מגיע רצון חדש, ושיש משמעות גם למילוי חלקי של הרצון. לא מסבירים לאדם מלכתחילה שייתכן לרדוף אחרי רצון ולשחק במשחק הזה, אבל אפשר גם לפקפק ברצון, או לראות בו משהו לא מוחלט וליהנות ממנו בכל זאת.

אילו שאלות בסיסיות כדאי לשאול על הרצון?

יש מגוון רחב של שאלות שכל אדם רצוי שישאל את עצמו:
  • האם באמת כשמשיגים רצון מסוים נוצרת תחושת טוב מוחלטת, או שתמיד מופיע רצון חדש?
  • האם בכלל אפשר למלא רצון במאה אחוז?
  • האם כשרצון מסוים עושה לי טוב, זה בהכרח אומר שכשלא אשיג אותו ארגיש רע?
  • האם ניתן לרצות משהו בלי להרגיש כישלון אם לא משיגים אותו?
  • איך מחליטים כמה חשוב הרצון הזה בהשוואה לרצונות אחרים?
  • האם יש דרך לשלוט בעצם הרצון או להבין מי מחליט על הרצונות הללו?
  • איך מחלישים או מחזקים רצון מסוים?
  • כיצד מטילים ספק ברצון או בודקים אם הוא אכן הכרחי?
כל השאלות הללו נובעות מאותו בלבול בסיסי, שמגיע מהעובדה שאנשים "נזרקים" לתוך החיים, מקבלים הוראות ודרישות מהסביבה ("צריך להצליח", "זה מה שכדאי לך לרצות"), אבל מעולם לא קיבלו הסבר על החוקים הבסיסיים: מה קורה כשאני רוצה ולא מצליח להשיג, מה קורה כשאני משיג אבל עדיין לא מרגיש מסופק, ומהי בכלל המשמעות לרצות אם הרצון תמיד מתחלף?

איך דוגמאות מהחיים ממחישות את הבלבול?

ישנן דוגמאות רבות שמראות כיצד בלבול בנושא הרצון יוצר קשיים ממשיים:
  • בחירת קריירה: מישהו מתלבט אם לבחור תפקיד מאתגר שיאפשר לו להתקדם. מצד אחד הוא רוצה להצליח, מצד שני הוא חושש להיכשל ולהרגיש כישלון. אם היה מבין שהרצון הוא רק משחק ושהוא אינו חייב להזדהות איתו במאת האחוזים, אולי היה לוקח על עצמו את האתגר מתוך הבנה שגם אם לא ישיג אותו במלואו, זו עדיין התקדמות.
  • מערכות יחסים: אדם לא בטוח כמה הוא רוצה להתמסר לזוגיות. הוא שואל את עצמו אם כדאי לשאוף ליותר "טוב פנימי" או לתת מקום לקשר חיצוני. גם כאן, חוסר הבנה של חוקי הרצון מוביל לבלבול, כי עולה הפחד להיות פגיע, להיפגע או לגלות שמה שרצה לא ממש מתיישב עם המציאות.
  • ילד שנולד: ילד קטן מקבל מסרים מהסביבה - "אתה צריך להצליח", "זה הרצון שלך, לך על זה" - אבל אף אחד לא עוצר להסביר לו באופן שיטתי שהחיים הם משחק של רדיפה אחר רצונות, ושאפשר להסתכל עליהם בשתי צורות: או שרוצים משהו ונצמדים אליו, או שרוצים משהו אבל מבינים שהוא לא לגמרי מחויב, ויש בו משמעות יחסית בלבד.
למה הכל נעוץ בהבנת החוקים הבסיסיים של הרצון?

אם אדם מבין לעומק כיצד פועל מנגנון הרצון, הוא יכול לעשות "תיאום ציפיות" עם עצמו. אפשר להבין שגם אם לא משיגים מטרה במאת האחוזים, עדיין אפשר ליהנות מהדרך, ושאם השגת מטרה לא מביאה אושר מוחלט, אין זה אומר שלא נכון ליהנות ממנה באופן יחסי. אדם שלא מבין זאת, מרגיש דריכות ופחד, כי הוא מניח שהרצון תמיד חייב להתמלא במלואו או לא להתמלא בכלל. ההבנה שזה משחק, ושאפשר לפעמים לעצור את המשחק או לשנות את הכללים שלו - היא ההבנה העיקרית שיכולה למנוע תסבוכות פנימיות.

כיצד ניתן להעמיק ולחקור עוד על נושא הרצון?

בכל הנוגע לרצון, ניתן לחקור שאלות כמו "איך נוצר רצון?", "למה בכלל יש רצון?", "איך לשלוט בו?", "איך לחזק או להחליש אותו?", "איך להטיל בו ספק או איך להמציא רצון חדש?". מי שרוצה להעמיק יכול לחפש חומרים העוסקים ברצון, במשחק החיים, בחוקי משחק החיים ובנושאים הקשורים לתיאום ציפיות. יש מגוון עצום של שאלות ותובנות שיכולות לסייע לעשות סדר בבלבול ולהבין מדוע הרצון הוא ציר מרכזי שמכתיב את כל תחושת החיים.

בקיצור, חברים, כל החיים מתנהלים סביב העניין של מילוי רצונות. כשמבינים את החוקים ואת המשמעות של הרצון - מגלים שאפשר להשתתף במשחק וליהנות ממנו, גם בלי לדרוש ממנו לפתור את כל הבעיות באופן מוחלט. מידע נוסף, מידע נוסף, אפשר להיכנס לאתר הנזכר ולכתוב את מילת הקסם "רצון", ולראות מגוון רחב של תשובות לשאלות כמו איך נוצר הרצון, איך לשלוט בו, איך להחליש או לחזק אותו, איך להתאים ספק ברצון, וגם "איך ליצור רצון?" או "איזה רצון כדאי לבחור?". אפשר גם לכתוב "משחק החיים", "חוקי משחק החיים" או "תיאום ציפיות" כדי לקבל עוד מידע. שיהיה בעצמך.
למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות בחיים? למה קשה לי רגשית? למה יש לי בעיות בחיים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? למה לעשות תיאום ציפיות עם המציאות? חוקי הרצון, שאלות על הרצון, למה להבין את הרצון? איך להבין את הרצון? תיאום ציפיות מול הרצון, מהם חוקי משחק החיים? תיאום ציפיות עם הרצון, מתוסבך
חולי נפש חוסר וודאות למה לעשות לעשות סדר רוצה מעצמי להחליש ויתור חשיבות עובדה מהות פחד אחרי הרצון איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרים תסביכים אין לי מושג אין לי מושג מה אני רוצה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי אני לא מסוגל להחליט אני מבולבל בחיים אני מרגיש אני מרגיש אבוד אני רוצה לעשות אני רוצה מעצמי בחיים החלטות החלטיות המרדף המרדף אחר המרדף אחרי המרדף אחרי הרצון המרדף אחרי הרצונות הרגשה הרצון חוויה חוויות חוקי המרדף אחרי הרצון חיים כיצד נוצרות לא מסוגל להחליט להחליט למה אין למה אין לי מושג למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי למה אני למה אני לא למה אני לא מסוגל להחליט למה אני מבולבל בחיים למה אני מרגיש למה אני מרגיש אבוד למה קשה למה קשה לי למה קשה לי בחיים לעשות עם לקבל החלטה לקבל החלטות מבולבל מה אני מה אני רוצה מה אני רוצה לעשות מה אני רוצה לעשות עם עצמי מה אני רוצה מעצמי מהם חוקי המרדף אחרי הרצון מושגים מסוגל להחליט מרגיש מרגיש אבוד נוצר נוצרים תסביכים קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קשה לי קשה לי בחיים קשיים רגישות רגש רגשות רוצה רוצה לעשות רוצה מעצמי רצון תחושה תחושות תסביך תסביכים תסביכים בחיים
איך לטפל בהתנגדויות? טיפול בהתנגדויות, להקדים תרופה למכה, התנגדות מהסיבה הלא נכונה, לשתול מחשבות, שכנוע למתקדמים, שיטות שכנוע, הבעת אמפטיה, הבעת הזדהות, ניהול משא ומתן
איך לטפל בהתנגדויות? טיפול בהתנגדויות, להקדים תרופה למכה, התנגדות מהסיבה הלא נכונה, לשתול מחשבות, שכנוע למתקדמים, שיטות שכנוע, הבעת אמפטיה, הבעת הזדהות, ניהול משא ומתן
... את הפעולה, הוא יעלה בראשו את הסיבה השגויה שאמרנו לו - וידחה אותה בעצמו. לדוגמה, אם הילד לא רוצה לעשות שיעורים כי סתם לא בא לו, נגיד לו: אני יודע שאתה לא רוצה לעשות שיעורים כי אתה לא אוהב את הצבע של המחברת. זו סיבה לא נכונה, והילד מיד יחשוב שזו סיבה מטופשת - ואז אולי הוא יבצע את הפעולה הרצויה בכל זאת, ... שבגללה אדם לא רוצה לפעול היא ברורה לנו, אפשר להקצין אותה עד לכדי אבסורד. למשל, ילד לא רוצה לעשות שיעורים כי לא אכפת לו מהעתיד שלו - אפשר לומר לו: אני יודע שלא אכפת לך מהעתיד, שאתה מוכן להיות הומלס, לאכול מהפח ולחיות ברחוב, אבל בכל זאת ... יורד, למה? כי הוא כבר שמע את ההתנגדות. זאת אומרת אם אומרים לילד לך תעשה שיעורים הוא אומר לא רוצה לעשות שיעורים, איך שאומרים לו תעשה הוא אומר רגע מי אמר שאני רוצה לעשות אולי אני לא רוצה לעשות? לא רוצה לעשות שיעורים אבל אם אומרים לו אני יודע שאולי אתה לא רוצה לעשות שיעורים אבל לך תעשה שיעורים אז אחר כך כשהמוח שלו אומר לו רגע אבל אולי אני לא רוצה לעשות שיעורים כשהמוח שלו אומר לו כזה דבר אז אוטומטית המוח אומר רגע אבל כבר אמרו לי שאולי אני לא רוצה לעשות שיעורים ובכל זאת אמרו לי לעשות שיעורים אז כנראה ההוא שאמר לי לך תעשה שיעורים למרות שאולי אני לא רוצה לעשות שיעורים ההוא כבר שכלל את זה שאני לא רוצה לעשות שיעורים ובכל זאת הוא אמר לי לך תעשה שיעורים אז הנה אני כן צריך לעשות שיעורים. אז אני אסביר עוד פעם את הלוגיקה אוקי אם אנחנו יודעים שבן אדם ... אבל יש גם את ההיבט ההפוך עובדה שהם עדיין נגדנו עובדה שההסברה שלך לא עזרה, עובדה שכל מה שאתה רוצה לעשות העולם נגדנו נכון אז לא הצלחת. אבל המניפולציה כל כך מתוחכמת עד כדי כך שהיא אומרת, במקרה הזה ספציפית היא מאוד מתוחכמת אבל בגדול המבנה שלה הוא מאוד פשוט קח את ההתנגדות שהבן אדם מתנגד ההתנגדות הרעיונית שהוא לא רוצה לעשות את הדבר ותדחוף לשם איזה סיבה שאתה עצמך מניח שהבן אדם השני בעצמו לא יזדהה איתה ותביע אותה כאילו זאת דעתו של הבן אדם השני. בא נגיד ניקח את הדוגמא עם הילד עם השיעורים, אוקי נגיד שהילד לא רוצה לעשות שיעורים עכשיו אם נשאל למה הילד לא רוצה לעשות שיעורים אז אפשר להגיד הוא לא רוצה לעשות שיעורים כי קשה לו כי בא לו לשחק כי כל מיני סיבות, עכשיו בוא נמציא סיבה לא הגיונית ללמה הילד לא ירצה לעשות שיעורים, בא נגיד נמציא סיבה ילד לא רוצה לעשות שיעורים כי הוא שונא את הצבע של המחברת סתם המצאנו סיבה, אוקי ואז אנחנו אומרים לילד אנחנו יודעים שאתה לא רוצה לעשות שיעורים כי אתה שונא את הצבע של המחברת אף על פי כן לך תעשה שיעורים. מה בעצם עשינו? גם הבענו הזדהות עם זה שהוא לא רצה לעשות שיעורים אבל גם שתלנו לו מחשבה אתה לא רוצה לעשות שיעורים מסיבה מטופשת אוקי כי אתה לא אוהב את הצבע של המחברת, עכשיו אתה עצמך יודע שזה לא נכון אוקי אז לך תעשה שיעורים. זאת אומרת גם אמרנו לו, כאילו זה מראש אומרים לו תקשיב גם את תקפוץ לך לראש המחשבה שאתה לא רוצה לעשות שיעורים אבל אתה יודע למה אתה לא רוצה לעשות שיעורים זה מסיבה כזאת וכזאת ואתה עצמך יודע שהיא לא נכונה או שהיא לא מוצדקת אז לך תעשה שיעורים. אותו דבר נגיד לגבי מוצר נגיד שלקוח לא רוצה ... המבנה אומר ככה אני רוצה שתעשה ככה זה המבנה הבסיסי, המבנה המתוחכם יותר אומר למרות שאתה לא רוצה לעשות ככה תעשה ככה, המבנה העוד יותר מתוחכם אומר למרות שאתה לא רוצה לעשות ככה כי ככה וככה (סיבה לא נכונה, לא מדויקת שאנחנו יודעים מראש שהוא עצמו לא יסכים איתה (אף על פי כן תעשה ככה וככה, זאת אומרת למרות שאתה לא ... לפקס אותו למקום הלא נכון, לתת לו כמו לשתול לו מחשבה כשתקפוץ לך בראש המחשבה שאומרת שאתה לא רוצה לעשות את זה, מראש אנחנו אומרים לו אתה יודע תחשוב שאתה לא רוצה לעשות את זה כי ככה וככה ואנחנו כבר מראש יודעים שכשהוא יחשוב שהוא לא רוצה לעשות את זה כי ככה וככה אז אוטומטית הוא לא יסכים לזה ואז הוא כן יעשה את מה שאנחנו רוצים. מה החיסרון של זה, עכשיו ואם לא היינו עושים את זה ואם לא ... לסיבה להתנגדות מה שקורה בכזה מקרה הוא שיכול להיות שכשהוא יגיד כשהוא ישאל את עצמו למה אני לא רוצה לעשות את זה? ואז הוא יעלה על הסיבות הנכונות ואז הוא יתנגד לנו. לכן מראש אנחנו נשתול לו כי לא נכון, דהיינו, סיבה לא נכונה ללמה הוא מתנגד ואז ... שיעורים בכל זאת בשביל עצמך, זה כמו מה שאמרתי קודם עם ביבי לדוגמא בשביל עצמו הוא דווקא לא רוצה לעשות שיעורים אנחנו אומרים לו לך תעשה שיעורים בשביל עצמך כאילו שמהסיבה של עצמך אתה אמור לעשות שיעורים והסיבה שבגלל אתה לא אמור לעשות שיעורים זה ... אבל זה לא בהכרח נכון יכול להיות שבגלל שאתה שונא את המורה זה לא מעניין אותך והסיבה שאתה לא רוצה לעשות שיעורים זה בגלל עצמך בשביל עצמך אתה לא
טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
טיפול ב OCD, דחף לעשות דברים אסורים, משיכה לדברים אסורים, רצון לבגוד, מנגנוני הגנה, מנגנון הכחשה, דחף לבגוד, רוצה לבגוד, לא מבין את עצמי, למה אני רוצה את זה? אסור להרגיש אסור, פוגע בעצמי, לא רוצה לעבוד
... על קונפליקט פנימי? למה אנשים פוגעים בעצמם? מהי הכחשה רגשית? עכשיו יכול להיות בן אדם שהוא נגיד רוצה לעשות משהו מסוים אוקי וכשחוקרים למה הוא רוצה לעשות את המשהו מה שמתברר שהוא רוצה לעשות את המשהו כי...? ש: כי משהו. אליעד: לא זה סיבה למה בא לו לעשות את המשהו הוא רוצה לעשות את המשהו כי הוא חושב שאסור לו לעשות אותו. ש: שאסור לו? אליעד: כן עוד פעם יש אנשים שהם רוצים לעשות, עוד פעם יש בן אדם ככה הוא רוצה לעשות משהו למה אתה רוצה לעשות משהו הוא אומר כי אז אני אהיה יותר עשיר כי אז יאהבו אותי כי אז משהו, בסדר אבל לפעמים יכול להיות מצב שבן אדם רוצה לעשות משהו למה אתה רוצה לעשות את זה חוקרים וחוקרים והוא רוצה לעשות את זה כי הוא אומר בגלל שאסור לי לעשות את זה לכן אני רוצה לעשות את זה. ש: ולמה הוא עושה את זה יוצא איזושהי תועלת בסופו של דבר. אליעד: לא ... לא שאלתי רק תיארתי את המצב. ש: אוקי. אליעד: עכשיו עוד פעם יש מצב יכול להיות מצב של בן אדם שהוא רוצה לעשות משהו והסיבה שהוא רוצה לעשות את זה היא בגלל כשחוקרים למה אתה רוצה לעשות את זה מה זה נותן לך אז הוא אומר תקשיב זה לא נותן לי כלום חוץ מדבר אחד שאני יודע שאני יכול לעשות את זה כי אומרים לו אסור לעשות משהו ואז הוא רוצה לעשות את זה כי אמרו לו שאסור, אוקי עכשיו השאלה היא זה איך להתמודד עם מצב כזה ... אפשר לצאת מזה. ש: למה צריך להגיע? אליעד: טוב כי לפעמים הבן אדם כבר מתחיל לעשות דברים שהוא לא היה רוצה לעשות אותם, שימו לב אם אומרים לו תקשיב אם היו אומרים לך שמותר לעשות את זה שזה בסדר לעשות את זה היית רוצה לעשות את זה? הוא אומר לא הייתי רוצה זאת אומרת שהוא רוצה לעשות את זה רק כי אמרו לו אסור וזה מציק לו המחשבה שאסור לו לעשות, עוד פעם זה כמו מים גנובים ימתקו זאת אומרת הוא רוצה לעשות את הדבר כי אמרו לו שאסור אני אומר לו תקשיב ואם לא היה אסור לעשות את זה היית רוצה לעשות? הוא אומר לא לא הייתי אין לי בזה זה לא נותן לי כלום זאת אומרת שהוא בעצם מבין שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו בשביל לעשות אותו אלא הוא רוצה לעשות אותו כדי להוכיח לעצמו שלא יגידו לי מה לעשות אני אעשה מה שאני רוצה. רגע זה הבנו זאת אומרת הבן אדם עכשיו נמצא בקונפליקט למה כי הוא הרגיש שהוא הולך לעשות משהו שהוא לא באמת רוצה לעשות אותו מצד אחד יכול להיות שהוא בכלל לא רוצה לעשות אותו אפילו הוא רוצה לא לעשות אותו אבל המחשבה שאומרת לו תקשיב אסור לך ... כאילו זה מביא לו נזק גורם לו נזק נגיד אבל המחשבה שאסור לו היא משגעת עושה לו מאוד רע ובגלל זה הוא רוצה לעשות את זה. אז איך אפשר להתמודד עם כזה מצב איך אפשר לצאת ממצב כזה חוץ מאשר לך ... הרי הוא המניע שלו לעשות את זה זה כי אמרת לו שאסור אז אם אתה אומר לו עוד יותר שאסור הוא עוד יותר רוצה לעשות את זה. מה אתה רוצה להגיד איך ניגשים לזה? ש: אפשר לגשת מכל מיני כיוונים ... אז הוא לא היה עושה את זה. הבנו זה צד אחד צד שני מי אמר שאסור לך להרגיש שאסור לך כשבן אדם אומר אני רוצה לעשות משהו שאסור לי כי אסור לי מה הוא בעצם אומר אסור לי להרגיש שאסור לי אסור ... אז הוא כבר לא יכול יותר לאהוב כל מיני קומבינות של המוח. אוקי אז קודם כל דבר אחד ניקח את הדבר שאתה רוצה לעשות אותו נמצא בתוכך את המקום שאומר אסור לי לעשות אותו ואסור לי לעשות אותו ... אליעד: מה שאתה אמור לקחת מהשיחה הזאת זה אתה אמור למצוא בתוכך את המקומות שאתה לא עושה דברים כי אתה רוצה לעשות אותם, זה כמו נגיד אנשים דתיים שהם לא מסתכלים על נשים כי הם רוצים להסתכל ...
ידידות או זוגיות או סקס, איך להפוך מקשר של ידידות לזוגיות וסקס? למה היא רוצה שתהיו ידידים ולא רוצה לעשות איתך סקס? למה היא רוצה לעשות סקס עם אחרים ולא איתך? דייטים, פיקאפ, פרינדזון, friend zone, משיכה מינית, רכושנות
ידידות או זוגיות או סקס, איך להפוך מקשר של ידידות לזוגיות וסקס? למה היא רוצה שתהיו ידידים ולא רוצה לעשות איתך סקס? למה היא רוצה לעשות סקס עם אחרים ולא איתך? דייטים, פיקאפ, פרינדזון, friend zone, משיכה מינית, רכושנות
... או זוגיות או סקס, איך להפוך מקשר של ידידות לזוגיות וסקס? למה היא רוצה שתהיו ידידים ולא רוצה לעשות איתך סקס? למה היא רוצה לעשות סקס עם אחרים ולא איתך? דייטים, פיקאפ, פרינדזון, friend zone, משיכה מינית, רכושנות איך לצאת מאזור הידידות ולהפוך את הידידה לבת זוג? כאשר גבר נמצא באזור ... יותר מדי תלוי בה או יותר מדי זקוק לה. אליעד מדגיש שדווקא שידור של חוסר תלות או היעדר צורך עז בה, יכול להגדיל את הסיכוי לכך שהבחורה תראה בו בן זוג אפשרי. למה היא רוצה לעשות סקס עם אחרים אבל לא איתך? אליעד כהן מתאר מצב שבו בחורה מעוניינת בסקס עם גברים אחרים אך לא עם הידיד הספציפי שלה. לטענתו, התשובה לכך טמונה באיך שהגבר נתפס ... מבוססת על ידידות אמיתית, הסיכוי לזוגיות טובה וארוכת טווח עולה משמעותית. איך לצאת מהפרינד זון? איך לגרום לידידה להתאהב בי? מה יוצר משיכה מינית אצל נשים? למה היא לא רוצה לעשות איתי סקס? איך להפוך ידידה לבת זוג? מה הסיבה האמיתית שהיא רוצה שנהיה רק ידידים? איך לצאת מאזור הידידות אל אזור הזוגיות והרומנטיקה והמיניות? איך להפוך קשר לא ... להיות רק ידידה שלך? האם להראות לה שאני לא רוצה אותה? איך להפוך את הידידה שלך לבת זוג? איך להיות יותר מסתם ידיד בשבילה? איך לגרום לה לרצות אותך לזוגיות? למה היא לא רוצה לעשות איתך סקס? למה היא לא רוצה לעשות איתי סקס? האם אפשרי להיות בזוגיות מוצלחת? איך לגרום לידידה שלך לשכב איתך? איך לגרום לידידה שלך להתאהב בך? איך לגרום לידידה שלי להתאהב בי? איך לגרום לידיד ... אזור הידידות, אהבה רכושנית, בן זוג קנאי, רצון לאהוב, פרינדס זון, מידיד לחבר, סקס בין ידידים, סקס עם ידידה, איך לגרום לידידה שלך לעשות איתך סקס? למה ידידה שלך לא רוצה לעשות איתך סקס? ...
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
... מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות ... לסבל שלך. לדוגמה, אדם שאומר אני לא יודע במה אני רוצה לעבוד, בפועל בדרך כלל יודע מה הוא לא רוצה לעשות, למשל לעבוד בעבודה מסוימת שאינה מוצאת חן בעיניו. זאת אומרת, האדם כן יודע מה הוא לא ... טובים בעמוד 148 אז תקרא. ש: אז מהפסקה השנייה כמו אדם שמרגיש רע מכך שהוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים ולכאורה אם הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים הרי שהוא היה אמור להרגיש טוב מכל מה שהוא עושה בחיים אז למה הוא מרגיש רע מכך ... אבל הוא גם כן מגדיר ואז כן יכול להיות לו רע למה כמו אדם שמרגיש רע מכך שהוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים יש אנשים שאומרים לא יודע מה אני רוצה לעשות בחיים. ולכאורה אם הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים אז הוא היה אמור להרגיש טוב בכל מה שהוא עושה בחיים אם אתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים אז כל מה שאתה עושה בחיים אמור לגרום לך להרגיש טוב אז למה רע לבן אדם מזה שהוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים אז למה רע לו מכך שהוא לא יודע להגדיר את מה שהוא רוצה וההסבר הוא שהאדם מרגיש ... אני לא יודע מה אני רוצה אז כל מה שאני עושה זה טוב לי אבל אם הוא אומר אני לא יודע מה אני רוצה לעשות אבל אני יודע שאני רוצה למצוא משהו שאני ארצה לעשות אותו אז הוא בקונפליקט כי הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות אבל הוא יודע שהוא כן רוצה לעשות ואז החלק שהוא לא יודע שנקרא החלק של האחדות דופק לו את החלק של הנפרדות, זה הסיפור ... אתה סובל יכול להיות שאין דרך ויכול להיות שאין פתרון לפחות תבין שמהצד שאתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים אז זה לא משנה מה אתה עושה בחיים אבל אם רע לך מזה שאתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים סימן שאתה לא באמת אין לך שום העדפה. נגיד בן אדם אומר אני לא יודע במה אני ...
אתה לא חייב - אתה יכול. אתה לא צריך - יש לך אפשרות. איך לשכנע מישהו לעשות משהו שהוא חושב שעושה לו רע? איך לשכנע מישהו לא להתאבד? איך לשכנע ילד לעשות שיעורי בית? איך לטפל בהתנגדות? איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך לשכנע מישהו לא לפחד לדבר איתך, על משהו שעושה לו רע? איך לשכנע מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות? איך לגרום למישהו לא לפחד ממשהו שהוא מפחד ממנו?
... על משהו שעושה לו רע? איך לשכנע מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות? איך לגרום למישהו לא לפחד ממשהו שהוא מפחד ממנו? וכאן אבאר עוד גישה, לאיך באפשרותך לשכנע מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות. והרעיון הוא, שבן אדם רוצה שיהיה לו טוב. ובן אדם עושה את מה שהוא חושב שיעשה לו טוב, יותר מכל שאר האלטרנטיבות שלו. וכשמישהו לא רוצה לעשות משהו, הרי שהוא חושב שזה יעשה לו רע, לעשות את הדבר הזה. אז איך בעצם אפשר לשכנע מישהו לעשות משהו שהוא חושב שיעשה לו רע לעשות את הדבר הזה? למה שמישהו ... די פשוטה, והיא, שבן אדם רוצה להרגיש טוב. וכאשר מישהו לא רוצה לעשות משהו, כי הוא חושב שהדבר הזה יעשה לו רע, הרי שבעצם הוא, גם מרגיש טוב מכך שהוא לא עושה משהו שהוא לא רוצה לעשות. אבל הוא גם בתת המודע שלו מרגיש רע, מכך שיש משהו שאם הוא יעשה אותו, זה יעשה לו רע. כי בן אדם רוצה להרגיש טוב ללא גבול, שזה כמה שיותר טוב. וברגע שיש ... מרגיש יותר חופש פעולה. וזה בעצם אומר, שכאשר מישהו לא רוצה לעשות משהו, כי הוא חושב שלעשות את הדבר הזה יעשה לו רע, באפשרותנו לבוא אליו בגישה שבה אנחנו רוצים לעזור לו ולעשות לו את החיים לטובים יותר. על ידי זה שהוא יאפשר לנו לשכנע אותו, שגם מה שהוא לא רוצה לעשות, גם זה לא רע. ושאחכ הוא יבחר מה שהוא רוצה לעשות. לדוגמא, בן אדם שרוצה להתאבד. למה הוא רוצה להתאבד? כי רע לו כאן וכי הוא חושב שאם הוא יתאבד, יהיה לו פחות רע. עכשיו, אפשרי לומר לו משהו בסגנון של: ... מגדילים לו את כמות האפשרויות שלו. ניקח לדוגמא ילד שלא רוצה לעשות שיעורים. אז גישה שלילית תגיד לו: אתה חייב לעשות שיעורים, אסור לך לא לעשות שיעורים, אתה צריך לעשות שיעורים, אתה מוכרח לעשות שיעורים. לעומת זאת, גישה ... שיש לו אפשרות לעשות גם את מה שהוא חושב שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות. במקרה כזה, יש יותר סיכוי שנקבל כן. כי אנחנו לא מגבילים את הבן אדם, אלא מאפשרים לו להיות יותר חופשי. או לדוגמא: נניח שרוצים להציע למישהו לצאת לטיול, ... שאם הוא לא יקשיב לנו להבין למה זה טוב לעשות, את מה שהוא רוצה לעשות, למה יהיה לו רע, אם הוא לא יעשה את מה שעושה לו רע. ולמה? כי אז הוא מוגבל בחופש הבחירה שלו. שזה מצד האמת, גם נכון. ובכל פעם שמישהו בא ואומר משהו ... ההפך. אתה חייב לעצמך, להיות מסוגל לעשות גם את מה שאתה לא רוצה לעשות . יהיה לך יותר טוב, אם תרגיש שאתה מסוגל לעשות, גם את מה שאתה חושב שיעשה לך רע אם תעשה אותו. לדוגמא, מישהו שלא רוצה ללכת לעבוד. שאפשרי שנאמר לו משהו ... ממנו תועלת והנאה. בקיצור, הרעיון הוא, שכאשר מישהו לא רוצה לעשות משהו כי הוא חושב שעשיית הדבר הזה תעשה לו רע, במקרה כזה האפשרויות השגויה היא, להילחם בו שיעשה דווקא את מה שהוא לא רוצה לעשות. והאפשרות הטובה היא, לבוא בגישה שאנחנו מאפשרים לו לעשות, גם את מה שהוא חושב שעושה לו רע. ושאנחנו רוצים להגדיל את כמות הטוב שלו. ...
הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
הקצנה לצורך שכנוע, טיפים לשכנוע, איך לשכנע? איך לשתול מחשבה? איך לעשות אוטוסוגסטיה? איך לשכנע את עצמך? איך לשמור על הדיאטה? איך ליצור מוטיבציה? איך המוח חושב? שכנוע עצמי
... עם הטכניקה הזו, חשוב מאוד להיות מודעים אליה ולהכיר את המנגנון הפסיכולוגי שעומד מאחוריה. אם מישהו שואל אותך: האם אתה בטוח ב - 100% שאתה רוצה לעשות כך וכך?, הדרך להתגונן היא פשוטה - להכיר בכך שאתה לא חייב להיות בטוח לחלוטין כדי להמשיך לחשוב את מה שאתה חושב או לעשות את מה שאתה רוצה לעשות. לדוגמה, אם שואלים אותך: אתה בטוח שלא תשרף בגיהנום אחרי שתמות?, התגובה הנכונה היא אני לא בטוח ב - 100%, אבל אני עדיין חושב שזה יותר הגיוני לי לחשוב ... עם המוח היא לתקוף את המחשבה עצמה בחזרה. לדוגמה, אפשר לשאול את המוח: אתה בטוח שאני חייב להיות בטוח כדי לעשות את זה? אולי מספיק שאני רוצה לעשות את זה אפילו ב - 2% יותר מאשר לא רוצה, כדי שזה יהיה לגיטימי שאפעל כך?. הטכניקה של הפוך על הפוך זו מאפשרת לאדם להתקדם למרות הספק. מה ההבדל בין החלטה ... וככה, עכשיו אוטומטית ברגע שעושים כזה דבר המוח אומר וואלה אני לא בטוח, לא בטוח, יפה אז בוא איתנו. עכשיו אם אנחנו לדוגמא יודעים שמישהו לא רוצה לעשות משהו מסוים והוא בטוח בכך שהוא באמת לא רוצה לעשות את הדבר הזה אז במקרה כזה לדוגמא אנחנו לא נשאל אותו האם אתה בטוח כי אנחנו יודעים מראש שהוא יגיד כן אני בטוח, אז מה עושים אז שואלים אותו האם אתה בטוח ... את השאלה הזאת אוטומטית שותלים לו במוח מחשבה שבעצם אומרת לו, יש פה סוג של מניפולציה שבעצם אומרת לו תקשיב זה יהיה בסדר אם תעשה את מה שאתה רוצה לעשות, שאנחנו לא רוצים שהוא יעשה יהיה בסדר בתנאי שאתה בטוח שככה וככה. מה זאת אומרת אני אסביר בעיקרון בן אדם לא בטוח בשום דבר למרות שיש אנשים שהם בטוחים שהם ... שלפעמים המוח הוא דווקא משתמש לרעה המוח של הבן אדם משתמש לרעה באופן יחסי בשיטה הזאת של הבטוח ובכך הוא מנטרל את הבן אדם, לדוגמא בן אדם רוצה לעשות איזו פעולה ואז המוח אומר לו אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה, כל פעולה בן אדם נגיד רוצה להקים עסק אתה בטוח שאתה רוצה להקים עסק בן אדם נגיד רוצה ללכת לעשות משהו אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את המשהו הזה, בן אדם רוצה להתחיל התחלה חדשה אתה בטוח שאתה רוצה להתחיל התחלה חדשה בכל מיני נושאים. אוקי עכשיו המוח משתמש לרעה בדבר הזה, למה לרעה מה זאת אומרת לרעה מי החליט שזה לרעה אבל בהנחה שהבן אדם רוצה לעשות משהו אז כל פעם שהוא בא לעשות משהו אם המוח אומר לו אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה, אתה בטוח שלא תתחרט אין אפשרות להיות בטוח שאתה רוצה ואין אפשרות להיות בטוח שלא תתחרט ולכן המוח פה מנטרל את הבן אדם מלעשות. עכשיו אם בן אדם רוצה לעשות משהו מסוים והמוח אומר לו אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה והבן אדם מרגיש שמה שתוקע אותו זה בעצם שהוא מחפש כל הזמן את החשיבה של האם אני בטוח או לא אוקי אז מה שהוא צריך לעשות זה כשהמוח אומר לך אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה מה שצריך להגיד לו זה אתה בטוח שאני צריך להיות בטוח שאני רוצה לעשות את זה כדי להיות לעשות את זה אולי מספיק שאני רוצה לעשות את זה כדי לעשות את זה, אולי זה שאני 2% אפילו רוצה לעשות את זה זאת סיבה מספיק טובה כדי לעשות את זה שזה הפוך על הפוך. המוח אומר לך אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה אם לא אל תעשה את זה ההפך של זה אומר מספיק שטיפה אולי את רוצה לעשות את זה וזה מספיק מוצדק לעשות את זה. אוקי מצד האמת בן אדם בסוף עושה את מה שהוא חושב ש51% יעשה לו יותר טוב מרע אבל אם בן אדם מרגיש שהמוח שלו מנטרל אותו ...
עצלנות, דחיינות, איך לא להיות עצלן? איך לא לדחות דברים? איך לעשות את מה שאתה רוצה? איך לא לעשות את מה שאתה לא רוצה לעשות? עצלנות טובה, עצלנות רעה, להקשות על עצמך, להקל על עצמך, שינוי התנהגות, שינוי הרגלים, מניעות, התנגדויות
עצלנות, דחיינות, איך לא להיות עצלן? איך לא לדחות דברים? איך לעשות את מה שאתה רוצה? איך לא לעשות את מה שאתה לא רוצה לעשות? עצלנות טובה, עצלנות רעה, להקשות על עצמך, להקל על עצמך, שינוי התנהגות, שינוי הרגלים, מניעות, התנגדויות
... דחיינות, איך לא להיות עצלן? איך לא לדחות דברים? איך לעשות את מה שאתה רוצה? איך לא לעשות את מה שאתה לא רוצה לעשות? עצלנות טובה, עצלנות רעה, להקשות על עצמך, להקל על עצמך, שינוי התנהגות, שינוי הרגלים, מניעות, התנגדויות איך להשתמש בעצלנות כדי להפסיק לדחות דברים? אנשים ... עצמך את שתי השאלות הבאות: מה הפעולות שאני כן רוצה לבצע, ואיך אוכל להקל על עצמי את הביצוע שלהן? מה הפעולות שאני לא רוצה לעשות, וכיצד אוכל להקשות על עצמי לבצע אותן? באמצעות שאלות אלו תוכל לתכנן באופן מודע כיצד למנף את העצלנות שלך, כך שהיא תעזור לך לבצע יותר מהפעולות שאתה רוצה ... עצלנות? מה הפתרון לדחיינות? שלום חברים, הפעם נסביר מה יכול לעשות אדם כדי להגדיל את הסיכוי שהוא יבצע את הדברים שהוא רוצה לעשות, ולהפחית את הסיכוי שהוא יעשה דברים שהוא אינו רוצה לעשות. לדוגמה, נניח שאדם לא רוצה לאכול עוגיות, אך כן רוצה להתאמן. הוא מעוניין להימנע מפעולה מסוימת ולהגביר את הסיכוי שיעשה פעולה אחרת. מה הוא יכול לעשות כדי ... המאמץ הדרוש להשגתו - וככל שהמאמץ ייראה גדול יותר, כך יקטן הסיכוי שתעשה זאת. כיצד לעודד הרגלים טובים? מנגד, אם אתה רוצה לעשות משהו מועיל, עליך להקל על עצמך. לדוגמה, אם אתה רוצה להתאמן, כדאי שהמכון יהיה קרוב לבית. אם תוכל, תוכל אפילו להקים חדר כושר בביתך. אם תעשה זאת, יהיה לך קל ... - הקל על עצמך . אם אתה רוצה להפחית את הסיכוי שתעשה פעולה שאינך רוצה - קשה על עצמך . חשוב לשאול את עצמך: מה אני רוצה לעשות? איך אני יכול להקל על עצמי לבצע זאת? מה אני לא רוצה לעשות? איך אני יכול להקשות על עצמי לבצע זאת? כך תוכל לנצל את העצלנות שלך לטובתך - להפחית הרגלים מזיקים ולחזק הרגלים מועילים. למידע נוסף, ניתן להיכנס לאתר ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... הוא רוצה לא צריך לקבל החלטה חיצונית, כי אז זה ברור לו מאליו מה הוא רוצה לעשות או לא לעשות. לדוגמה, אדם שנוגע באש ונכווה, לא ... אבל הוא לא מחליט. אליעד: מה זה אומר הוא אומר עכשיו אני החלטתי שאני רוצה לעשות דיאטה אני היום הולך לאירוע אני לא נוגע בעוגות. ... אדם לא צריך להחליט החלטות ולעמוד בהם לא צריך אתה צריך לבדוק מה אתה רוצה לעשות מה האמת שלך מה אתה באמת רוצה אם אתה רוצה תעשה ... שהוא מעשן, בן אדם שאומר נגיד אני רוצה להתחיל לעשות דיאטה הוא לא באמת רוצה לעשות דיאטה הוא רוצה או לעשות דיאטה או להרגיש טוב עם ... הוא יגלה שהצד השני הוא הנכון. אליעד: לא הבנתי עוד פעם בן אדם עכשיו רוצה לעשות דיאטה. ש: אז הוא מכריח את עצמו לעשות דיאטה הוא ... ש: יכול להיות אבל יכול להיות שאחרי זה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה. אליעד: אבל אם הוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה זה סבבה מה הבעיה בזה? ש: יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה. אליעד: אבל אם הוא היה רוצה לעשות, לא אז למה שהוא ירצה לעשות דיאטה לא אני לא ... שתראה שההסבר שלך לא הגיוני, עוד פעם קם בן אדם בבוקר אומר אני שמן אני רוצה לעשות דיאטה סבבה ואז הוא אומר והוא לא מצליח לעמוד ... תאכל וסע לשלום למה הוא לא בודק ומגיע למסקנות. ש: כי יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה ואם הוא יפצה את השיקולים האלה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה והוא לא רוצה להגיע למסקנה. אליעד: אז זה ... מה זאת אומרת הוא רוצה? ש: יכול להיות שהוא לא רוצה להגיע למצב שהוא לא רוצה לעשות דיאטה. אליעד: למה לא אבל אם זה. ש: כי הוא יותר רוצה לעשות דיאטה. אליעד: רגע בסוף באמת או שהוא יותר רוצה לעשות דיאטה או שהוא יותר רוצה לא לעשות דיאטה, זה ...
ראיון עבודה, שאלות ותשובות בראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? מה לענות בראיון עבודה? איך לראיין? איך להתראיין? האם אני מתאים לתפקיד? האם אתה מתאים לתפקיד? איך לדעת שמישהו מתאים לתפקיד? התאמה לתפקיד, גיוס עובדים, משאבי אנוש
ראיון עבודה, שאלות ותשובות בראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? מה לענות בראיון עבודה? איך לראיין? איך להתראיין? האם אני מתאים לתפקיד? האם אתה מתאים לתפקיד? איך לדעת שמישהו מתאים לתפקיד? התאמה לתפקיד, גיוס עובדים, משאבי אנוש
... איך לדעת האם המועמד באמת רוצה לעשות את העבודה? כאשר אנחנו מראיינים מועמד לעבודה, ... אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים? השאלה הזו חושפת באופן טבעי ואותנטי את ... אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים? שאלה ממוקדת יותר - אם זה היה תלוי בך, ... השאלה ההפוכה - מה הוא לא רוצה לעשות. למשל לשאול: איזה תפקידים לא היית רוצה לעשות בכלל, בלי קשר למשרה הזו? התשובה לשאלה זו ... מציין תפקיד מסוים שהוא היה רוצה לעשות , צריך לשאול אותו למה דווקא התפקיד הזה מושך ... גם אם הוא אומר שהוא לא היה רוצה לעשות תפקיד מסוים, חשוב לשאול - למה לא?, וכך לגלות ... איך נוכל לדעת אם המועמד רוצה לעשות את העבודה? אחת הדרכים לבדוק זאת היא באמצעות ... אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים? ניתן לפרק את השאלה הזו לשני חלקים: ... אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים? - אם התשובה אינה קשורה לתפקיד, זה עשוי ... הפוכה: איזה תפקיד אינך רוצה לעשות? שאלה זו יכולה לחשוף דברים נוספים על המועמד. ... לדוגמה: איזה תפקיד היית רוצה לעשות בארגון? תשובת המועמד: אני רוצה להיות מנהל ... אותך איזה תפקיד היית רוצה לעשות?, כדאי להשיב בתפקיד שאליו אתה מתראיין. ... אותך איזה תפקיד אינך רוצה לעשות?, כדאי לתת תשובה המתאימה לכישורים של התפקיד ... תרצה לעשות? איזה תפקיד אתה רוצה לעשות? מה התחביבים שלך בראיון עבודה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? למה אני מבולבל בחיים? למה אני מרגיש אבוד? למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: רוצה לעשות, איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רוצה לעשות, איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן מנטלי, מאמן אישי בטלפון, אימון אישי לאורח חיים בריא בנושא רוצה לעשות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 07:26:25 - wesi1