אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה החלטות ✔תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? למה אני מבולבל בחיים? למה אני מרגיש אבוד? למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי?
מהם התסביכים בחיים וכיצד הם נובעים מרצונות לא ממומשים?

אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים בחייהם היא חוסר תיאום ציפיות בין הרצון שלהם לבין המציאות. מדובר בתהליך שבו אנשים חיים עם רצונות, אך לא מבינים את החוקים שמנחים את הדרך בה הרצונות האלה פועלים בחיים שלהם.

כיצד הרצון משפיע על התנהלות החיים?

החיים עצמם מציגים את עצמם כמשחק בו כל אחד רודף אחרי רצון. כאשר אדם קם בבוקר, הוא מונע על ידי רצון - אם הוא רוצה להישאר במיטה, הוא יישאר, אם הוא רוצה לקום, הוא יקם. גם במהלך השינה, הרצון מוביל את האדם, כמו כשחולם אדם על מה שהוא רוצה לעשות בחלום. למעשה, כל פעולה של האדם נועדה לממש רצון כלשהו.

הבעיה מתחילה כאשר אדם רודף אחרי רצון מבלי להבין את חוקים הבסיסיים של המשחק הזה. לדוגמה: אדם עשוי לומר שהוא רוצה כסף, אך הוא לא מבין שברגע שהוא ישיג את הכסף, סביר להניח שהוא מיד ירצה יותר, ואז יהיה לו את אותו רצון שעדיין לא ייממש את כל הצרכים שלו. כך נוצרת תחושת תסכול או חוסר שביעות רצון.

מהם השאלות שצריך לשאול את עצמך כדי להבין את הרצון?

ישנם מספר שאלות שכדאי לאדם לשאול את עצמו כדי להבין את מנגנון הרצון:
  • האם באמת כאשר אני משיג את הרצון שלי, אני מרגיש טוב באופן מוחלט, או שמא מיד מגיע רצון חדש?
  • האם אפשר למלא רצון במאה אחוז, או שיש תמיד מקום לשיפור?
  • האם כל רצון שאני משיג מביא אותי אוטומטית לסיפוק, או שאולי לא?
  • האם אני באמת רוצה את הרצון הזה או שאני רודף אחריו מתוך רגשות או לחץ חיצוני?
  • כיצד אני שוקל את החשיבות של כל רצון ביחס לרצונות אחרים?
  • איך אני מחליט אם הרצון הזה באמת שווה לי, או אם כדאי לוותר עליו?
שאלות אלה נובעות מאותו בלבול, כי אנשים לא תמיד מבינים את המנגנון שמניע אותם. לעיתים הם מקבלים תכתיבים מהסביבה לגבי מה "צריך" לרצות, אך לא תמיד מבינים את השלכות הרצון עליהם.

דוגמאות מהחיים שממחישות את הבלבול הזה
  • בחירת קריירה: אדם מתלבט בין עבודה שיכולה להוביל להצלחה אבל גם כוללת סיכון גבוה. הוא לא מבין שאם הוא יגשים את הרצון הזה, אפילו אם זה יוביל לכישלון, זה עדיין יוכל להוות התקדמות בחיים, אם הוא יכיר בכך שאין צורך בהצלחה מוחלטת בכל תחום.
  • מערכות יחסים: אדם שמתלבט האם להיכנס למערכת זוגית מתוך פחד מלקבל פגיעה או לא להרגיש מסופק. כאן גם יש חוסר בהירות לגבי מה הוא באמת רוצה, ומה באמת ייתן לו אושר פנימי.
  • הילד שנולד: ילד מקבל מסרים מהסביבה על מה שהוא צריך לרצות, מבלי שהסבירו לו את החוקים של המשחק - שזהו רצון שבסופו של דבר יכול להתחלף, ושיש לו משמעויות יחסיות ולא מוחלטות.
למה כל הבעיות נובעות מהבנת הרצון?

אם אדם לא מבין את מנגנון הרצון, הוא מוצא את עצמו במרדף אחריו מבלי להבין את מהות החיפוש. הוא רודף אחרי דברים כמו כסף, הצלחה או קבלה חברתית, מבלי להבין שהרצון הוא תהליך שמתחדש כל הזמן, ושאין באמת פתרון מוחלט לכל בעיה שקשורה לו.

ההבנה שהרצון הוא רק חלק מהמשחק ושאפשר להשתתף בו ולהשיג אותו בצורה יחסית ולא מוחלטת יכולה להפוך את החיים לפשוטים יותר. לעיתים, כשאדם מבין את החוקים של המשחק, הוא יכול להפסיק את המרדף חסר הסוף אחרי הרצון ולמצוא סיפוק גם מהשגת מטרות חלקיות.

כיצד ניתן לחקור ולהעמיק את הבנת הרצון?

למי שמעוניין להעמיק בהבנת הרצון, ניתן לחקור שאלות כמו: "איך נוצר רצון?", "למה אנחנו בכלל רוצים?", "איך ניתן לשלוט ברצון?" ו - "כיצד נוכל לחזק או להחליש רצון מסוים?". כל אלו יכולות לסייע לאדם להבין את מנגנון הרצון בצורה עמוקה יותר ולהתחיל לתאם ציפיות עם עצמו.
מדוע אנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים עם עצמם?

אנשים רבים מרגישים מבולבלים או מסתבכים בחייהם, ורבים מהם לא מבינים שהסיבה המרכזית לכך היא היעדר תיאום ציפיות בינם לבין הרצון שלהם ביחס למציאות. קיימת תחושה של חוסר בהירות לגבי מה בדיוק רוצים, האם כדאי לרצות משהו מסוים, האם כשרודפים אחר רצון אחד זה בכלל ממלא את הצורך, או שאולי תמיד יגיע רצון חדש. במצב כזה, נוצרת תחושה של תסבוכת וחוסר שביעות רצון, כי לא ברור איך פועל מנגנון הרצון ולא ברור מהן השאלות שצריך לשאול כדי להבין אותו טוב יותר.

מהו משחק החיים וכיצד הוא קשור לרדיפה אחר רצונות?

החיים עצמם מוצגים כמעין משחק שבו כולם רודפים אחרי רצון כלשהו. כשאדם קם בבוקר, הוא מוּנָע על ידי רצונות: אם הוא רוצה להמשיך לישון, הוא נשאר במיטה, אם הוא רוצה לקום, הוא קם. גם בחלום, תוך כדי שינה, האדם מחליט מה לעשות על פי רצונות שמתגלים לו בחלום. כך או כך, נראה שכל פעולה סובבת סביב הרצון.

הבעיה מתחילה כאשר האדם משתתף ב"משחק הרצונות" בלי להבין את החוקים הבסיסיים שלו. לדוגמה: אדם עשוי לומר לעצמו שהמטרה שלו היא להשיג כסף ולרדוף אחריו, אבל לא ברור לו עד הסוף אם ברגע שישיג את הכסף באמת יהיה לו טוב, או שהוא מיד ירצה יותר. הוא לא תמיד מבין ששום רצון לא מתמלא לגמרי, ושאחרי מילוי רצון אחד, מגיע רצון חדש, ושיש משמעות גם למילוי חלקי של הרצון. לא מסבירים לאדם מלכתחילה שייתכן לרדוף אחרי רצון ולשחק במשחק הזה, אבל אפשר גם לפקפק ברצון, או לראות בו משהו לא מוחלט וליהנות ממנו בכל זאת.

אילו שאלות בסיסיות כדאי לשאול על הרצון?

יש מגוון רחב של שאלות שכל אדם רצוי שישאל את עצמו:
  • האם באמת כשמשיגים רצון מסוים נוצרת תחושת טוב מוחלטת, או שתמיד מופיע רצון חדש?
  • האם בכלל אפשר למלא רצון במאה אחוז?
  • האם כשרצון מסוים עושה לי טוב, זה בהכרח אומר שכשלא אשיג אותו ארגיש רע?
  • האם ניתן לרצות משהו בלי להרגיש כישלון אם לא משיגים אותו?
  • איך מחליטים כמה חשוב הרצון הזה בהשוואה לרצונות אחרים?
  • האם יש דרך לשלוט בעצם הרצון או להבין מי מחליט על הרצונות הללו?
  • איך מחלישים או מחזקים רצון מסוים?
  • כיצד מטילים ספק ברצון או בודקים אם הוא אכן הכרחי?
כל השאלות הללו נובעות מאותו בלבול בסיסי, שמגיע מהעובדה שאנשים "נזרקים" לתוך החיים, מקבלים הוראות ודרישות מהסביבה ("צריך להצליח", "זה מה שכדאי לך לרצות"), אבל מעולם לא קיבלו הסבר על החוקים הבסיסיים: מה קורה כשאני רוצה ולא מצליח להשיג, מה קורה כשאני משיג אבל עדיין לא מרגיש מסופק, ומהי בכלל המשמעות לרצות אם הרצון תמיד מתחלף?

איך דוגמאות מהחיים ממחישות את הבלבול?

ישנן דוגמאות רבות שמראות כיצד בלבול בנושא הרצון יוצר קשיים ממשיים:
  • בחירת קריירה: מישהו מתלבט אם לבחור תפקיד מאתגר שיאפשר לו להתקדם. מצד אחד הוא רוצה להצליח, מצד שני הוא חושש להיכשל ולהרגיש כישלון. אם היה מבין שהרצון הוא רק משחק ושהוא אינו חייב להזדהות איתו במאת האחוזים, אולי היה לוקח על עצמו את האתגר מתוך הבנה שגם אם לא ישיג אותו במלואו, זו עדיין התקדמות.
  • מערכות יחסים: אדם לא בטוח כמה הוא רוצה להתמסר לזוגיות. הוא שואל את עצמו אם כדאי לשאוף ליותר "טוב פנימי" או לתת מקום לקשר חיצוני. גם כאן, חוסר הבנה של חוקי הרצון מוביל לבלבול, כי עולה הפחד להיות פגיע, להיפגע או לגלות שמה שרצה לא ממש מתיישב עם המציאות.
  • ילד שנולד: ילד קטן מקבל מסרים מהסביבה - "אתה צריך להצליח", "זה הרצון שלך, לך על זה" - אבל אף אחד לא עוצר להסביר לו באופן שיטתי שהחיים הם משחק של רדיפה אחר רצונות, ושאפשר להסתכל עליהם בשתי צורות: או שרוצים משהו ונצמדים אליו, או שרוצים משהו אבל מבינים שהוא לא לגמרי מחויב, ויש בו משמעות יחסית בלבד.
למה הכל נעוץ בהבנת החוקים הבסיסיים של הרצון?

אם אדם מבין לעומק כיצד פועל מנגנון הרצון, הוא יכול לעשות "תיאום ציפיות" עם עצמו. אפשר להבין שגם אם לא משיגים מטרה במאת האחוזים, עדיין אפשר ליהנות מהדרך, ושאם השגת מטרה לא מביאה אושר מוחלט, אין זה אומר שלא נכון ליהנות ממנה באופן יחסי. אדם שלא מבין זאת, מרגיש דריכות ופחד, כי הוא מניח שהרצון תמיד חייב להתמלא במלואו או לא להתמלא בכלל. ההבנה שזה משחק, ושאפשר לפעמים לעצור את המשחק או לשנות את הכללים שלו - היא ההבנה העיקרית שיכולה למנוע תסבוכות פנימיות.

כיצד ניתן להעמיק ולחקור עוד על נושא הרצון?

בכל הנוגע לרצון, ניתן לחקור שאלות כמו "איך נוצר רצון?", "למה בכלל יש רצון?", "איך לשלוט בו?", "איך לחזק או להחליש אותו?", "איך להטיל בו ספק או איך להמציא רצון חדש?". מי שרוצה להעמיק יכול לחפש חומרים העוסקים ברצון, במשחק החיים, בחוקי משחק החיים ובנושאים הקשורים לתיאום ציפיות. יש מגוון עצום של שאלות ותובנות שיכולות לסייע לעשות סדר בבלבול ולהבין מדוע הרצון הוא ציר מרכזי שמכתיב את כל תחושת החיים.

בקיצור, חברים, כל החיים מתנהלים סביב העניין של מילוי רצונות. כשמבינים את החוקים ואת המשמעות של הרצון - מגלים שאפשר להשתתף במשחק וליהנות ממנו, גם בלי לדרוש ממנו לפתור את כל הבעיות באופן מוחלט. מידע נוסף, מידע נוסף, אפשר להיכנס לאתר הנזכר ולכתוב את מילת הקסם "רצון", ולראות מגוון רחב של תשובות לשאלות כמו איך נוצר הרצון, איך לשלוט בו, איך להחליש או לחזק אותו, איך להתאים ספק ברצון, וגם "איך ליצור רצון?" או "איזה רצון כדאי לבחור?". אפשר גם לכתוב "משחק החיים", "חוקי משחק החיים" או "תיאום ציפיות" כדי לקבל עוד מידע. שיהיה בעצמך.
למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות בחיים? למה קשה לי רגשית? למה יש לי בעיות בחיים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? למה לעשות תיאום ציפיות עם המציאות? חוקי הרצון, שאלות על הרצון, למה להבין את הרצון? איך להבין את הרצון? תיאום ציפיות מול הרצון, מהם חוקי משחק החיים? תיאום ציפיות עם הרצון, מתוסבך
להצליח להשיג לעשות תיאום ציפיות עם המציאות לשאול שאלות חרדות מ הישגים יש לי בעיות בחיים התנהלות תסכול בצורה יחסית חסרונות מול יתרונות להזדהות אחרי הרצון איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרים תסביכים אין לי מושג אין לי מושג מה אני רוצה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי אני לא מסוגל להחליט אני מבולבל בחיים אני מרגיש אני מרגיש אבוד אני רוצה לעשות אני רוצה מעצמי בחיים החלטות החלטיות המרדף המרדף אחר המרדף אחרי המרדף אחרי הרצון המרדף אחרי הרצונות הרגשה הרצון חוויה חוויות חוקי המרדף אחרי הרצון חיים כיצד נוצרות לא מסוגל להחליט להחליט למה אין למה אין לי מושג למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי למה אני למה אני לא למה אני לא מסוגל להחליט למה אני מבולבל בחיים למה אני מרגיש למה אני מרגיש אבוד למה קשה למה קשה לי למה קשה לי בחיים לעשות עם לקבל החלטה לקבל החלטות מבולבל מה אני מה אני רוצה מה אני רוצה לעשות מה אני רוצה לעשות עם עצמי מה אני רוצה מעצמי מהם חוקי המרדף אחרי הרצון מושגים מסוגל להחליט מרגיש מרגיש אבוד נוצר נוצרים תסביכים קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קשה לי קשה לי בחיים קשיים רגישות רגש רגשות רוצה רוצה לעשות רוצה מעצמי רצון תחושה תחושות תסביך תסביכים תסביכים בחיים
החלטות / קבלת החלטה / להחליט - הכל כולל הכל על החלטות / קבלת החלטה / להחליט - רשימת כל הנושאים
החלטות קבלת החלטה להחליט - הכל כולל הכל על החלטות קבלת החלטה להחליט - רשימת כל הנושאים החלטה החלטה אקראית החלטה בלב שלם החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטה בלתי חוזרת החלטה בקבוצה החלטה בקלות החלטה בתנאי אי וודאות החלטה בתנאי חוסר וודאות החלטה גורלית החלטה חד משמעית החלטה חשובה החלטה טובה החלטה להפסיק לעשן החלטה מתוך אי וודאות החלטה נבונה החלטה נחושה החלטה נכונה החלטה עתידית החלטה קבוצתית החלטה שגויה החלטה שקולה החלטות החלטות בחיים
איך המוח מקבל החלטות? איך מתקבלות החלטות? קבלת החלטות מתוך אחדות, בחירה חופשית מלאה, איך מקבלים החלטות? איך אנשים מקבלים החלטות? איך אני מקבל החלטות? איך אנחנו מקבלים החלטות?
איך המוח מקבל החלטות? איך מתקבלות החלטות? קבלת החלטות מתוך אחדות, בחירה חופשית מלאה, איך מקבלים החלטות? איך אנשים מקבלים החלטות? איך אני מקבל החלטות? איך אנחנו מקבלים החלטות?
... המוח מקבל החלטות? איך מתקבלות החלטות? קבלת החלטות מתוך אחדות, בחירה חופשית מלאה, איך מקבלים החלטות? איך אנשים מקבלים החלטות? איך אני מקבל החלטות? איך אנחנו מקבלים החלטות? איך המוח מסתיר ומגלה יתרונות וחסרונות בהחלטות? אליעד כהן מסביר שכאשר אנחנו עומדים בפני החלטה, בכל אפשרות שאנחנו בוחרים בה קיימים בו זמנית יתרונות וחסרונות באותה המידה בדיוק. לטענתו, כדי שאדם יקבל החלטה, הוא חייב לראות יתרונות גדולים יותר באפשרות אחת וחסרונות גדולים יותר באחרת. אבל אם באמת כל דבר שווה ... על פני הצד השני. מהו מנגנון ההסתרה ואיך הוא עובד במוח? אליעד כהן מסביר את המנגנון באמצעות דוגמה של מישהו שמתלבט אם לאכול עוגה או לא. הוא מדגיש שכדי שההחלטה תתבצע, האדם צריך להסתכל על העוגה ולראות באופן מובהק יתרונות גדולים יותר מלאכול אותה מאשר להימנע מכך. אבל ... מתעוררת השאלה: איך המוח עושה זאת? אליעד מסביר שמה שקורה בפועל הוא שהמוח מסתיר באופן זמני חלק מהיתרונות או החסרונות של הבחירה הנגדית, כך שבאותו רגע של ההחלטה האדם אינו רואה אותם בצורה ברורה. איך עובד מנגנון ההסתרה בהחלטות שלנו? אליעד מדגים את המנגנון הזה בדוגמה נוספת של אדם שנוגע באש. כאשר אדם מתקרב לאש, הוא מרגיש מיד את ... אותו. גם כאן, הוא מסביר שאם אותו אדם היה חווה באופן שווה גם את הרצון לא לנשום באותה העוצמה שבה הוא חווה את הרצון לנשום, הוא היה חווה קושי אמיתי להחליט אם לנשום או לא. אבל מכיוון שהחוויה בפועל היא לא שוויונית לחלוטין, האדם מחליט במהירות וברור לנשום. האם ההחלטות שאנחנו מקבלים באמת מבוססות על אמת או על מניפולציה? אליעד מדגיש כי קבלת החלטה אינה בהכרח מניפולציה מודעת של האדם על עצמו. לא מדובר בהכרח בניסיון לרמות או להסתיר את האמת באופן מכוון. ... אלא פשוט דרך שבה המוח עובד, והוא מסביר שככל שהשכל של האדם מפותח יותר, הוא יוכל לראות את היתרונות והחסרונות בצורה שווה יותר, מה שעלול גם להקשות על קבלת החלטות מהירה. האם באמת כל האפשרויות שוות באופן מוחלט? אליעד מתייחס גם לטענה שהשוויון המוחלט בין האפשרויות הוא סוג של אשליה. הוא מסביר שכאשר אדם באמת מצליח לראות ששתי אפשרויות שוות לגמרי, אין לו סיבה להעדיף אחת על פני השנייה. כדי להחליט בין אפשרויות שבאמת נתפסות כשוות לחלוטין, נדרשת יצירת הבדל באמצעות הסתרת יתרונות או חסרונות, או לחלופין, האדם יבחר מתוך תחושה של בחירה חופשית מלאה - כלומר, בלי מניפולציה אלא מתוך הבנה עמוקה ששתיהן זהות לחלוטין, ואז כל החלטה תיתפס כנכונה באופן מוחלט. איך אפשר להגיע להחלטה מתוך תחושת אחדות אמיתית? כדי לקבל החלטה מתוך תחושה של בחירה חופשית אמיתית ואחדות פנימית, אליעד מציע לעבוד באופן שכלי ויסודי: האדם צריך לרשום ... להיות חולה יכול להיתפס כחסרון בגלל הכאב, אך גם יתרון בגלל ההזדמנות לחוות התמודדות ואתגר. כאשר האדם מבין זאת לעומק, הוא יכול להגיע לחוויה של שוויון מוחלט. מתוך החוויה הזו, הבחירה שהוא עושה הופכת להיות בחירה חופשית באמת, כי הוא מבין לעומק שאין הבדל מהותי בין האפשרויות. ברגע זה הוא כבר אינו תלוי במנגנון ההסתרה, והוא בוחר מתוך אחדות, שבה כל ההחלטות שוות ואמיתיות באותה המידה. איך מתקבלות החלטות? מה זה מנגנון ההסתרה? איך להגיע לבחירה חופשית מלאה? האם כל האפשרויות באמת שוות? איך עובד תהליך קבלת ההחלטות במוח? איך המוח מקבל החלטות? אליעד כהן עוסק בהרצאה בהסבר על איך המוח מקבל
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות
... החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות למה להיצמד להחלטות נכונות יכול להיות טעות? אחת הטעויות הנפוצות ביותר של מנהלים טובים היא דווקא העובדה שהם מקבלים החלטות טובות ונצמדים אליהן באופן מוחלט. למרות שזה נשמע מוזר, אליעד כהן מסביר שזה יכול להיות בעייתי. מנהל טוב הוא אדם שיודע לקבל החלטות נכונות וגם לבצע אותן בפועל, לעומת מנהל לא טוב שאולי בכלל לא יקבל החלטות נכונות או לא יבצע אותן לאחר שקיבל אותן. אך גם מנהל טוב יכול ליפול בטעות, כאשר הוא נצמד להחלטה שקיבל בעבר, גם אם בזמן שקיבל אותה היא הייתה ההחלטה הטובה ביותר. לדוגמה, אדם שעומד בפני דילמה עסקית וחושב עמוקות עד שמגיע להחלטה הכי טובה שאפשר. נניח שהוא באמת הגיע להחלטה הטובה ביותר, ועכשיו הוא פועל על טייס אוטומטי ומבצע את ההחלטה הזו. כאן בדיוק מתחילה הטעות: ההחלטה שקיבלת לפני רגע, אתמול, או לפני שנה, אפילו אם היא הייתה ההחלטה הכי טובה באותו זמן, לא בהכרח תהיה ההחלטה הטובה ביותר גם עכשיו. המציאות משתנה כל הזמן, ולכן יש סיכוי סביר שההחלטה הנכונה שהייתה נכונה בעבר כבר לא תואמת את התנאים הנוכחיים. מה המשמעות של לקבל החלטות לפי הרגע הזה? ההמלצה של אליעד כהן היא להסתכל על ההחלטות שלנו בצורה דינמית. לדוגמה, אדם מחליט לקנות מניה מסוימת לאחר מחקר מעמיק ומגיע למסקנה שהמניה הזאת היא המניה הכי רווחית. ... עלול להפסיד הזדמנות טובה יותר רק משום שהוא נצמד להחלטה הטובה שקיבל אתמול. הנקודה היא שלא משנה כמה ההחלטה הייתה נכונה לזמן שבו התקבלה, תמיד חייבים לבדוק מחדש: האם ההחלטה שקיבלתי בעבר עדיין נכונה ברגע הזה? אם ישנה אופציה חדשה טובה יותר, כדאי מאוד לשנות את ההחלטה, ולא להיצמד בצורה אוטומטית להחלטה הישנה רק כי פעם היא הייתה הכי נכונה. למה רבי נחמן אמר אל תהיו זקנים? אליעד ... שחיים לפי העבר. אדם זקן במובן הזה הוא אדם שמקבל החלטה היום רק משום שאתמול הוא ה
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
... החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות? איך אפשר לקבל החלטות בצורה טובה יותר? במהלך ההרצאה, אליעד מציע טכניקות שונות לקבלת החלטות ומדבר על כיצד ניתן להבין מה באמת חשוב לנו בחיים. המטרה היא לדעת לקבל החלטות שמבוססות על הערכים האישיים שלנו, ולא להימנע מההחלטות בשל פחד או ספק. אליעד מציע את טכניקת ההחלטה מחר. כשאתה מתלבט בין שתי אופציות, שאל את עצמך מה היית עושה אם היית יודע שמחר תמות. השאלה הזו מכריחה אותנו לחשוב על מה חשוב באמת עבורנו ברגע ... את המודעות שהחיים מוגבלים, אנחנו מתחילים לקבל החלטות שהן יותר נכונות עבורנו, ולא מונעות רק על ידי פחד או דאגות עתידיות. הוא מביא דוגמה עם אוכל, כאשר אם אדם היה יודע שהוא מת מחר, הוא היה בוחר ... כרגע לטובת משהו שנראה טוב יותר בעתיד. איך ההחלטות שלנו מושפעות ממה שאנחנו רוצים עכשיו לעומת מה שאנחנו רוצים בעתיד? אליעד מבהיר שההחלטות שלנו לא תמיד נובעות מהמהות של מה טוב לי עכשיו, אלא הרבה פעמים אנחנו שוקלים מה טוב לנו בעתיד. זה יכול להוביל אותנו להימנע ממעשים שמיתירים לנו ... האם לבוא למפגש או לא, השאלה שיכולה לעזור לו להחליט היא: אם הייתי מת מחר, מה הייתי בוחר לעשות עכשיו? מה הסיבה שאנחנו לא מקבלים החלטות בקלות? הספק שמוביל אותנו לדחיית ההחלטות נובע לעיתים מהפחד מההשלכות של ההחלטה. מה שצריך להנחות אותנו זה להבין מה חשוב לנו עכשיו, ולעיתים אנחנו צריכים לזכור כי בסופו של יום, כל החלטה צריכה להתמקד באיזה טוב זה עושה לנו, או מה אנחנו מאמינים שהוא נכון עבורנו, ולא להתבלבל עם חישובים לגבי מה יהיה בעתיד. כיצד פחדים משפיעים על ההחלטות שלנו? הפחד הוא אחד הגורמים המרכזיים שמעכבים אותנו בקבלת החלטות. לדוגמה, אליעד מדבר על סוגי פחדים שונים: פחדים גשמיים כמו פחד ממחסור בכסף או פחד ממצב גופני, ופחדים רוחניים כמו פחד ממות. הוא מציין שגם כשיש ... יותר. כלומר, אם אדם לא פוחד ממוות, הוא יכול להחליט באופן חופשי יותר ולהתמקד בעשייה שמביאה לו את הסיפוק האמיתי, בלי לחשוש מההשלכות של כל החלטה. איך מחשבות על מוות יכולות להשפיע על החיים שלנו? ההבנה שהחיים קצרים יכולה לשמש ככוח שמניע אותנו לקבל החלטות נכונות יותר עבורנו. במילים אחרות, המודעות לכך שאולי מחר אנחנו לא ניהיה כאן, גורמת לנו לראות את הדברים בצורה יותר ברורה ופשוטה. כאשר אנחנו ... את משמעות המוות, אנחנו עשויים להפסיק לדחות את ההחלטות החשובות ולחיות את הרגע הזה. איך ניתן להתמודד עם חוסר החלטיות? אם אדם מוצא את עצמו מתלבט זמן רב, הדרך להתמודד עם חוסר החלטיות היא להסתכל על החיים דרך פרספקטיבה של זמן מוגבל. האם אותו אדם היה מת מחר, מה הוא היה רוצה להשאיר מאחור? דוגמה לכך היא אדם שמתלבט האם לקחת הלוואה ... אם הוא היה יודע שהוא ימות מחר, אולי הוא היה מחליט להוציא את הכסף על משהו שיביא לו הנאה מיידית. זהו דוגמה כיצד פחדים ודאגות לעתיד משפיעים על ה
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, לחזור בך
החלטות נכונות, החלטות לא נכונות, רק חמור לא משנה את דעתו, החלטה שגויה, החלטות חכמות, החלטות טיפשיות, כמה אתה חכם? האם אתה חכם? החלטות טובות, לשנות את דעתך, חרטה, להתחרט, לגלות שטעית, ... משנים את דעתנו למרות שהאפשרויות לא השתנו? לעיתים אנשים מקבלים החלטה מסוימת, למשל איך לסדר את הבית, ובוחרים באפשרות אחת ... באותו רגע הוא חושב שזו הדרך האידיאלית. בשלב מאוחר יותר הוא מחליט לשנות את הסידור לצורה אחרת, למרות שבזמן שהחליט בהתחלה כבר היו לו את שתי האפשרויות מול העיניים. נשאלת ... בפעם הראשונה הוא חשב שסידור מסוים טוב יותר ובפעם השנייה הוא החליט שהסידור השני טוב יותר, אף על פי שהאפשרויות לא השתנו כלל? מה הסיבות שגורמות לאדם לשנות החלטה? אליעד כהן מסביר כי מבחינה לוגית ישנן כמה סיבות עיקריות שבגללן אדם עשוי לשנות את דעתו או החלטתו: האפשרויות עצמן השתנו - לדוגמה, הופיעה אפשרות חדשה שלא ... עשה בהתחלה הערכה לא נכונה של היתרונות והחסרונות, ולכן טעה בהחלטתו הראשונה. למשל, אם אדם מחליט ללבוש חולצה כחולה ואז מחליף לירוקה, הסיבות לשינוי יכולות להיות: בהתחלה לא ראה את החולצה הירוקה, וכאשר הבחין בה החליט שהיא עדיפה. הוא עשה הערכה מחודשת של היתרונות והחסרונות, וגילה שהחולצה הירוקה מתאימה לו יותר מהכחולה. הוא החליט מראש שיהיה לו יותר נעים או יעיל לשנות מדי פעם. האם אדם חכם יכול לטעות בהחלטה שלו? אליעד כהן טוען שבמובן מסוים, אדם חכם לעולם לא יטעה בהערכה עצמה. אם אדם אכן חכם, ההחלטה הראשונית שלו הייתה צריכה להיות מדויקת לפי המידע שהיה ... ממה שהוא באמת היה נכון. אדם חכם באמת תמיד יהיה מודע לכך שההחלטה שלו לא בהכרח אידיאלית, אלא רק הטובה ביותר במסגרת המידע והזמן שהיו לו. למה אנשים בכל זאת מקבלים החלטות לא נכונות? אליעד כהן מתאר מצב שבו האדם מחליט החלטה לאחר פרק זמן מוגבל, למשל 10 דקות בלבד, למרות שהוא יכול היה לחשוב יותר לעומק. האדם יודע מראש שיכול להיות שההחלטה אינה מושלמת, אבל הוא מעדיף לקבל החלטה במסגרת הזמן שיש לו. לכן, גם כשהוא משנה את דעתו, זה לא בהכרח אומר שההחלטה הראשונה היתה מוטעית לחלוטין, אלא שפשוט התנאים (למשל, הזמן שהוא הקדיש לחשיבה) לא אפשרו לו להגיע להחלטה אופטימלית. לדוגמה, אם אדם צריך שעה כדי להגיע להחלטה אופטימלית, אבל מקדיש רק עשר דקות לחשיבה, הוא מקבל החלטה פחות מדויקת. מאוחר יותר, כשהוא ייקח יותר זמן לחשוב, הוא עלול לשנות את דעתו - לא משום שההחלטה הראשונה היתה טיפשית, אלא כי מראש הוא ידע שההחלטה לא מושלמת. האם שינוי דעתך מעיד שאתה לא חכם מספיק? ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
... בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2 איך לקבל החלטות נכונות במצבי לחץ? קבלת החלטות במצבי לחץ וניהול עובדים היא אתגר מוכר ונפוץ. כדי לקבל החלטות טובות במצבי לחץ, עליך להבין תחילה מה בדיוק מחויב לך, מהי המטרה המדויקת שאתה רוצה להשיג ומה לא מחויב לך. לדוגמה, כשמדובר בעובדים, המטרה הבסיסית שלך ... מה שמחויב לו, או מה בסמכותו ומה לא. לדוגמה, עובד אחד אומר: זה בסמכות שלי, למה הוא מתערב לי? ועובד אחר יכול להרגיש שהוא נפגע באופן אישי בגלל אמירה כלשהי ומחליט להפסיק לשתף פעולה. במצבים אלו, הפתרון הוא תמיד להחזיר את העובדים אל המטרה המרכזית של הארגון או הצוות, כלומר, לעורר בהם מודעות למטרה המשותפת, ולהדגיש מהי ... אך ההשקעה הדרושה לכך גבוהה מאוד, ייתכן שמשתלם לך יותר להשקיע בעובד שכבר נמצא ברמה גבוהה יותר, או באחד שדורש פחות משאבים להשיג את אותו השיפור. כיצד מקבלים החלטות נכונות במצבי אי - וודאות? במצבי אי - וודאות וקבלת החלטות תחת לחץ, הדרך לקבל החלטות נכונות תלויה במידת היכולת שלך לראות בבירור את כל ההיבטים של הסיטואציה: מה עיקר ומה תפל, מה מחויב ומה לא מחויב. במילים אחרות, צריך לבצע ניתוח מעמיק של המצב, לזהות את הסיבות ואת התוצאות האפשריות לכל החלטה. לדוגמה, כאשר יש ויכוח בין עובדים, אתה כמנהל צריך לבדוק לעומק למה הם רבים ומה בדיוק הסיבה לקונפליקט, ורק לאחר מכן להחליט איך לפתור את זה. היכולת לקבל החלטות בצורה מדויקת תלויה באימון יומיומי שבו אתה מנתח סיטואציות שונות ומנסה להבין את הגורמים האמיתיים לבעיות. כשאתה מתאמן על חשיבה זו באופן שגרתי, המוח שלך לומד לקבל החלטות טובות יותר ומהירות יותר בזמן אמת. איך לדעת כמה משאבים להשקיע בפתרון בעיות של עובדים? שאלה נוספת שעליך לשאול את עצמך כמנהל היא כמה משאבים וזמן ... גבוהה והתועלת נמוכה, אולי לא כדאי להשקיע באותו עובד ספציפי. מצד שני, אם העלאת רמת המוטיבציה של עובד מסוים תשפיע משמעותית על הביצועים הכוללים של הצוות, בהחלט כדאי להשקיע בו. לסיכום, המפתח לקבלת החלטות נכונות הוא בהבנת התמונה הכללית, בהירות לגבי המטרות העיקריות של הארגון והבנת המוטיבציה האישית של כל עובד. ככל שהניתוח שלך יהיה יסודי וממוקד יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר במצבי לחץ, קונפליקטים ואי - וודאות. איך לפתור בעיות בעבודה? קבלת החלטות תחת לחץ הנעת עובדים בצורה יעילה ניהול קונפליקטים בצוות כיצד לנהל עובדים באופן אפקטיבי? ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
... בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1 איך נכון לקבל החלטות כשיש כמה בעיות בו זמנית? כאשר מתמודדים עם מצב שבו יש כמה בעיות או משימות שדורשות פתרון בו - זמנית, חשוב להבין שאין שיטה אחת מוחלטת ונכונה לכולם. אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על קבלת החלטות במצבי לחץ שיש כמה גישות אפשריות, והוא מציג את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן בצורה מפורטת. מה הבעיה בשיטה של לטפל קודם במה שהכי חשוב? הגישה הראשונה, ... זו היא שלעיתים קרובות אין מספיק זמן אפילו לבדוק מה באמת הכי דחוף. כלומר, לפעמים פשוט אין את הזמן או המשאבים לבצע הערכה מסודרת של כל המשימות הקיימות לפני שמחליטים איזו משימה היא הקריטית ביותר. כיצד להתמודד כשאין זמן לבדוק את כל המשימות? אליעד מציג מצב נוסף שבו קיימות יותר משימות ממה שניתן לבצע בפועל (לדוגמה: אם צריך 28 ... זמן, וייתכן שתיכשל בה, אולי עדיף לפתור שלוש בעיות קטנות שבטוח תצליח לפתור, כי סך התועלת שתצבור יהיה גבוה יותר. מה החשיבות של מהירות ויכולת חשיבה בקבלת החלטות? אליעד מדגיש שני גורמים חשובים מאוד לקבלת החלטות נכונות במצבי לחץ: מהירות חשיבה ויכולת חשיבה. הוא אומר שהמוח מסוגל לבצע חשיבה תוך כדי פעולה, וככל שהחשיבה שלך מהירה ומפותחת יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות ואיכותיות יותר בזמן קצר. הוא מדגים זאת עם משחק שחמט: שחקן מקצועי יכול לנצח שחקן חובבן גם אם יינתנו לו רק שלוש שניות לחשוב על מהלך, בעוד החובבן ... פיתח אינסטינקטים נכונים ומדויקים. לכן, חשוב לפתח את החשיבה ואת המיומנויות באופן קבוע כדי שבזמן אמת התהליכים הללו יקרו מהר יותר וטוב יותר. איך מתרגלים קבלת החלטות לפני מצב הלחץ? הדרך לפתח חשיבה מהירה וטובה היא לנצל זמנים רגועים כדי לבצע סימולציות או תרגולים על בעיות אפשריות. כשיש לאדם זמן פנוי, כדאי לו לבדוק ולנתח בעיות היפותטיות כדי לפתח את היכולת לקבל החלטות נכונות בזמן אמת. כך המוח מתרגל את החשיבה הנכונה באופן שיאפשר קבלת החלטות טובות ויעילות יותר גם במצבי לחץ ממשיים. אליעד אומר שחשוב לתרגל באופן קבוע את היכולת להחליט מהר וביעילות, כי במציאות לרוב אין מספיק זמן לבדוק הכל לעומק, ואדם שנמצא במצב לחץ חייב שיהיו לו כלים מוכנים מראש במחשבה. האם תמיד קיימת דרך לפתור בעיות? אליעד מסביר גם שלפעמים אין פתרון מוחלט. לדוגמה, אם אדם תקוע במדבר בלי מים, אין לו באמת מה לעשות ברמה הפרקטית. עם זאת, ברמה התודעתית הוא יכול להתמודד על ידי זה שיבין שאולי אין פתרון לבעיה וכך יפחת המתח הנפשי. ברגע שמבינים שאין פתרון מוחלט, לפחות נעלמת תחושת הלחץ למצוא פתרון. הוא מסביר שלפעמים הידע וההבנה שאין פתרון הוא כבר סוג של פתרון בפני עצמו, כי הוא מוריד את תחושת הלחץ וחוסר האונים. בסופו של ... היא להרגיש כמה שיותר טוב, וכדי להגיע לשם צריך לבחור באלטרנטיבה שנותנת את המקסימום טוב האפשרי בהתחשב בזמן, במשאבים וביכולות שלך באותו רגע נתון. איך לקבל החלטות נכונות? קבלת החלטות במצבי לחץ ניהול זמן אפקטיבי איך להתמודד עם לחץ בעבודה? שיטות לפתור בעיות במהירות פיתוח יכולות חשיבה מה לעשות כשאין פתרון מוחלט?
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות איך אינטרסים משפיעים על החלטות? כאשר אדם מקבל החלטה שנוגעת לאחרים, תהליך קבלת ההחלטה מצריך מספר שלבים שמטרתם לבחור את האפשרות שתשיג את המטרות האישיות של מקבל ההחלטה. בין אם מדובר בהפקידה בבנק שמחליטה אם לאשר הלוואה, בילד שלכם שמחליט אם להביא לכם כוס מים או בראש ממשלה שמקבל החלטות במדינה, התהליך הבסיסי דומה עבור כולם. מהם שלבי קבלת ההחלטות? שלב ראשון: בחינת האפשרויות בשלב הראשון, מקבל ההחלטה שואל את עצמו מהן האפשרויות שלי? הוא בודק את כל הדרכים האפשריות להיענות לבקשה או לקבלת החלטה. לדוגמה, פקידה בבנק יכולה לבחור האם לאשר את ההלוואה, לדחות אותה, לבקש אישור ממנהל או להציע תנאים שונים. גם הילד יכול לבחור אם להביא מים מיד, לאחר זמן או ... את טובת המנהל שלה ואת הצלחת הבנק עצמו. ילד עשוי להעדיף להימנע ממאמץ פיזי או לשמור על מערכת יחסים טובה עם ההורה. שלב שלישי: ניתוח השפעת כל אפשרות בשלב זה, מקבל ההחלטה בודק איך כל אחת מהאפשרויות משפיעה על סדרי העדיפויות שלו. הוא שוקל את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ומנסה להבין איזו אפשרות הכי משרתת את המטרות והאינטרסים שלו. שלב רביעי: קבלת ההחלטה לאחר שקלול היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, מקבל ההחלטה בוחר את האפשרות שנותנת את התוצאה הרצויה ביותר עבורו. כלומר, אף אם אפשרות מסוימת מיטיבה עם טובתכם האישית, ייתכן שמקבל ההחלטה לא יבחר בה אם היא אינה משרתת את מטרותיו. האם טובתכם האישית תמיד בראש סדר העדיפויות? הנטייה היא לחשוב שכשמקבלים החלטה שנוגעת לנו, טובתנו האישית היא בראש סדר העדיפויות של מקבל ההחלטה. אך למעשה, טובתנו האישית היא רק אחד מהשיקולים המובילים בתהליך. לדוגמה, פקידה בבנק לא תמיד תחשוב על טובתכם האישית, אלא על האינטרסים שלה עצמם, טובת המנהל שלה, המערכת הבנקאית או יציבות מקום עבודתה. גם ראש ממשלה, כשמקבל החלטה הנוגעת לציבור, עשוי להעדיף את טובתו האישית או הפוליטית לפני טובת הציבור. מהם ניגודי אינטרסים בתהליך קבלת החלטות? כאשר טובת מקבל ההחלטה נוגדת את טובתכם האישית, מדובר במצב של ניגוד אינטרסים. לדוגמה, פקידה בבנק שמקבלת בונוסים על סירוב הלוואות עשויה לסרב לבקשה שלכם גם אם אישור ההלוואה היה ... היא פוליטיקאי שמתלבט אם לאשר חוק לטובת הציבור, אך טובתו האישית או הפוליטית נוגעת לחברו ולכן הוא מעדיף להצביע לפי טובתו האישית ולא לפי טובת הציבור. מניפולציות בקבלת החלטות לאחר קבלת ההחלטה, מקבל ה
קבלת החלטות והטלת ספק, איך לקבל את ההחלטות הטובות ביותר? איך לקבל החלטות נכונות? איך לקבל החלטות טובות? איך לקבל החלטות טובות? איך לעשות בחירות טובות? איך להטיל ספק בצורה נכונה? האם משהו נכון? למה משהו לא נכון? שיטות להטלת ספק
... החלטות והטלת ספק, איך לקבל את ההחלטות הטובות ביותר? איך לקבל החלטות נכונות? איך לקבל החלטות טובות? איך לקבל החלטות טובות? איך לעשות בחירות טובות? איך להטיל ספק בצורה נכונה? האם משהו נכון? למה משהו לא נכון? שיטות להטלת ספק איך לקבל החלטות נכונות בצורה הטובה ביותר? כאשר אדם מתמודד עם קבלת החלטות, המטרה שלו תמיד היא לקבל את ההחלטה הטובה ביותר. לפי אליעד כהן, רוב האנשים עושים טעות בדרך שבה הם מטילים ספק בהחלטות שלהם. הטעות היא לשאול את עצמם האם ההחלטה שלי נכונה?, במקום לשאול למה ההחלטה שלי לא נכונה?. אליעד מסביר זאת בצורה מפורטת באמצעות ... מתלבט האם לעבור דירה או לא. לאחר מחשבה רבה, הוא מגיע למסקנה שההחלטה הנכונה היא לעבור דירה. בשלב זה קיימות שתי דרכים להטיל ספק בהחלטה: הדרך הראשונה היא שהאדם יחשוב מי אמר שההחלטה שלי נכונה? אולי היא לא נכונה? אולי לא כדאי לעבור דירה?. בצורה הזאת, האדם מנסה לברר האם ההחלטה נכונה או לא נכונה באופן כללי, אבל לא בהכרח מבצע בדיקה ... מספיק. הדרך השנייה והמומלצת לפי אליעד היא לשאול באופן ישיר למה ההחלטה שלי לא נכונה?. במקום להטיל ספק באופן כללי, האדם צריך להניח מראש שההחלטה שלו שגויה ולחפש באופן אקטיבי סיבות לכך. מה היתרון של להטיל ספק בהחלטה בצורה ישירה? כאשר האדם שואל למה ההחלטה שלי לא נכונה? הוא מאלץ את עצמו לחשוב על סיבות אמיתיות וספציפיות כנגד ההחלטה. במקום לבחון את ההחלטה במעורפל או באופן כללי, הוא בוחן אותה באופן ברור וממוקד. אליעד מדגיש שזו הדרך הנכונה והיעילה יותר לבדוק את ההחלטות, כי אם לא מוצאים סיבות למה ההחלטה לא נכונה, זה מגדיל את הסיכוי שההחלטה באמת נכונה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבתהליך המחשבה הרגיל, ... האמת באופן טהור, אלא לעיתים קרובות הוא מחפש אישור לתשובה שכבר החליט עליה. כאשר אדם שואל למה אני טועה? הוא כבר יוצא מנקודת מוצא ברורה שמחייבת אותו לחקור ולבחון לעומק את ההחלטה, ולחפש בצורה אובייקטיבית את הסיבות לכך שההחלטה שלו אולי לא טובה. זהו מנגנון בדיקה מעמיק יותר מאשר לשאול סתם האם אני צודק?. למה חשוב להניח מראש שההחלטה שלך שגויה? כאשר האדם מניח מראש שההחלטה שלו לא נכונה, הוא נותן לעצמו הזדמנות אמיתית לגלות פגמים בהחלטה. הוא מאפשר לעצמו להסתכל על ה
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד
... החלטות בתנאי אי וודאות, קבלת החלטות במשא ומתן, לקבל החלטות בתנאי חוסר וודאות, שוק ההון, להשקיע בבורסה, לקיחת סיכונים, תהליך קבלת החלטות, פוסט טראומה, פחד מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות בתנאי אי וודאות? אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד אנשים מתמודדים עם קבלת החלטות במצבים של אי וודאות, ולמה הם מתקשים לפעול באופן מקסימלי בהתאם לרווח האפשרי, ומדגים זאת בדוגמה של ... ההון. האם רובוט היה פועל אחרת מאדם בקבלת החלטות? אליעד מציג שאלה מהותית: אם לאדם יש אסטרטגיה או שיטה להשקעה שהיא רווחית ב - 97% מהמקרים, מדוע הוא ... אלא נובע מחוסר הבנה עמוקה של מנגנון קבלת ההחלטות עצמו. מה באמת עוצר אנשים מלמקסם את ההשקעה שלהם? אליעד מסביר לעומק את ההבדל בין לקחת סיכון לבין ... מול רווח אפשרי. אם לאדם היה ביטחון מוחלט שההשקעה תצליח גם בעתיד, הוא היה משקיע הכל. הבעיה היא שיש ספק: אולי הנתונים הסטטיסטיים שהצליחו בעבר לא ... באופן מלא את שני הצדדים, הוא יוכל לקבל החלטה אמיצה ומלאה יותר. האם באמת יש הבדל בין הרובוט לבין האדם בקבלת החלטות? אליעד מדגיש כי רובוט, ללא פחד מרגשות, לא בהכרח יקבל החלטה שונה מאדם אם שניהם פועלים לפי אותם נתונים. אם לרובוט יש בדיוק את אותם הנתונים שיש לאדם, הוא גם כן יכול להחליט שלא להשקיע סכום גדול, לא בגלל פחד, אלא כי הנתונים מראים שהסיכון לא שווה את התועלת במצב ספציפי. הפער בין ... ולא מרגש בלבד. איך להרגיש שלמים עם ההחלטה שמתקבלת? הנקודה המרכזית של אליעד היא שהאדם צריך להרגיש שלם עם ההחלטה שהוא מקבל. אם אדם מרגיש שהוא היה יכול לפעול אחרת, והוא לא שלם עם ההחלטה שלו, עליו להבין מדוע הוא אינו שלם. או שהוא יבין שהוא צריך לפעול אחרת ואז יפעל אחרת, או שהוא יבין שההחלטה שהוא קיבל היא הטובה ביותר האפשרית. בשני המקרים האדם ירגיש שלם יותר עם עצמו. אליעד מסכם כי כל החלטה צריכה להיבחן באופן שכלי ורציונלי. כאשר האדם מבין בדיוק את הסיבות שמאחורי הפחד שלו או מאחורי הספק שלו, הוא יכול לקבל החלטות טובות יותר ומדויקות יותר עבורו. איך לקבל החלטות בתנאי אי וודאות? כיצד להתמודד עם פחד מהפסדים? למה קשה לקחת סיכונים בהשקעות? מה ההבדל בין החלטה אנושית להחלטת רובוט? איך להתגבר על ספק בקבלת החלטות? מדוע אנשים חוששים להפסיד כסף בבורסה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? למה אני מבולבל בחיים? למה אני מרגיש אבוד? למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: החלטות, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: החלטות, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בסקייפ, מאמן אישי לביטחון עצמי, מאמן אישי בנושא החלטות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 09:04:12 - wesi1