מתוך האתר: www.EIP.co.il/?key=9825
תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? למה אני מבולבל בחיים? למה אני מרגיש אבוד? למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי?
מהם התסביכים בחיים וכיצד הם נובעים מרצונות לא ממומשים?

אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים בחייהם היא חוסר תיאום ציפיות בין הרצון שלהם לבין המציאות. מדובר בתהליך שבו אנשים חיים עם רצונות, אך לא מבינים את החוקים שמנחים את הדרך בה הרצונות האלה פועלים בחיים שלהם.

כיצד הרצון משפיע על התנהלות החיים?

החיים עצמם מציגים את עצמם כמשחק בו כל אחד רודף אחרי רצון. כאשר אדם קם בבוקר, הוא מונע על ידי רצון - אם הוא רוצה להישאר במיטה, הוא יישאר, אם הוא רוצה לקום, הוא יקם. גם במהלך השינה, הרצון מוביל את האדם, כמו כשחולם אדם על מה שהוא רוצה לעשות בחלום. למעשה, כל פעולה של האדם נועדה לממש רצון כלשהו.

הבעיה מתחילה כאשר אדם רודף אחרי רצון מבלי להבין את חוקים הבסיסיים של המשחק הזה. לדוגמה: אדם עשוי לומר שהוא רוצה כסף, אך הוא לא מבין שברגע שהוא ישיג את הכסף, סביר להניח שהוא מיד ירצה יותר, ואז יהיה לו את אותו רצון שעדיין לא ייממש את כל הצרכים שלו. כך נוצרת תחושת תסכול או חוסר שביעות רצון.

מהם השאלות שצריך לשאול את עצמך כדי להבין את הרצון?

ישנם מספר שאלות שכדאי לאדם לשאול את עצמו כדי להבין את מנגנון הרצון:
  • האם באמת כאשר אני משיג את הרצון שלי, אני מרגיש טוב באופן מוחלט, או שמא מיד מגיע רצון חדש?
  • האם אפשר למלא רצון במאה אחוז, או שיש תמיד מקום לשיפור?
  • האם כל רצון שאני משיג מביא אותי אוטומטית לסיפוק, או שאולי לא?
  • האם אני באמת רוצה את הרצון הזה או שאני רודף אחריו מתוך רגשות או לחץ חיצוני?
  • כיצד אני שוקל את החשיבות של כל רצון ביחס לרצונות אחרים?
  • איך אני מחליט אם הרצון הזה באמת שווה לי, או אם כדאי לוותר עליו?
שאלות אלה נובעות מאותו בלבול, כי אנשים לא תמיד מבינים את המנגנון שמניע אותם. לעיתים הם מקבלים תכתיבים מהסביבה לגבי מה "צריך" לרצות, אך לא תמיד מבינים את השלכות הרצון עליהם.

דוגמאות מהחיים שממחישות את הבלבול הזה
  • בחירת קריירה: אדם מתלבט בין עבודה שיכולה להוביל להצלחה אבל גם כוללת סיכון גבוה. הוא לא מבין שאם הוא יגשים את הרצון הזה, אפילו אם זה יוביל לכישלון, זה עדיין יוכל להוות התקדמות בחיים, אם הוא יכיר בכך שאין צורך בהצלחה מוחלטת בכל תחום.
  • מערכות יחסים: אדם שמתלבט האם להיכנס למערכת זוגית מתוך פחד מלקבל פגיעה או לא להרגיש מסופק. כאן גם יש חוסר בהירות לגבי מה הוא באמת רוצה, ומה באמת ייתן לו אושר פנימי.
  • הילד שנולד: ילד מקבל מסרים מהסביבה על מה שהוא צריך לרצות, מבלי שהסבירו לו את החוקים של המשחק - שזהו רצון שבסופו של דבר יכול להתחלף, ושיש לו משמעויות יחסיות ולא מוחלטות.
למה כל הבעיות נובעות מהבנת הרצון?

אם אדם לא מבין את מנגנון הרצון, הוא מוצא את עצמו במרדף אחריו מבלי להבין את מהות החיפוש. הוא רודף אחרי דברים כמו כסף, הצלחה או קבלה חברתית, מבלי להבין שהרצון הוא תהליך שמתחדש כל הזמן, ושאין באמת פתרון מוחלט לכל בעיה שקשורה לו.

ההבנה שהרצון הוא רק חלק מהמשחק ושאפשר להשתתף בו ולהשיג אותו בצורה יחסית ולא מוחלטת יכולה להפוך את החיים לפשוטים יותר. לעיתים, כשאדם מבין את החוקים של המשחק, הוא יכול להפסיק את המרדף חסר הסוף אחרי הרצון ולמצוא סיפוק גם מהשגת מטרות חלקיות.

כיצד ניתן לחקור ולהעמיק את הבנת הרצון?

למי שמעוניין להעמיק בהבנת הרצון, ניתן לחקור שאלות כמו: "איך נוצר רצון?", "למה אנחנו בכלל רוצים?", "איך ניתן לשלוט ברצון?" ו - "כיצד נוכל לחזק או להחליש רצון מסוים?". כל אלו יכולות לסייע לאדם להבין את מנגנון הרצון בצורה עמוקה יותר ולהתחיל לתאם ציפיות עם עצמו.
מדוע אנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים עם עצמם?

אנשים רבים מרגישים מבולבלים או מסתבכים בחייהם, ורבים מהם לא מבינים שהסיבה המרכזית לכך היא היעדר תיאום ציפיות בינם לבין הרצון שלהם ביחס למציאות. קיימת תחושה של חוסר בהירות לגבי מה בדיוק רוצים, האם כדאי לרצות משהו מסוים, האם כשרודפים אחר רצון אחד זה בכלל ממלא את הצורך, או שאולי תמיד יגיע רצון חדש. במצב כזה, נוצרת תחושה של תסבוכת וחוסר שביעות רצון, כי לא ברור איך פועל מנגנון הרצון ולא ברור מהן השאלות שצריך לשאול כדי להבין אותו טוב יותר.

מהו משחק החיים וכיצד הוא קשור לרדיפה אחר רצונות?

החיים עצמם מוצגים כמעין משחק שבו כולם רודפים אחרי רצון כלשהו. כשאדם קם בבוקר, הוא מוּנָע על ידי רצונות: אם הוא רוצה להמשיך לישון, הוא נשאר במיטה, אם הוא רוצה לקום, הוא קם. גם בחלום, תוך כדי שינה, האדם מחליט מה לעשות על פי רצונות שמתגלים לו בחלום. כך או כך, נראה שכל פעולה סובבת סביב הרצון.

הבעיה מתחילה כאשר האדם משתתף ב"משחק הרצונות" בלי להבין את החוקים הבסיסיים שלו. לדוגמה: אדם עשוי לומר לעצמו שהמטרה שלו היא להשיג כסף ולרדוף אחריו, אבל לא ברור לו עד הסוף אם ברגע שישיג את הכסף באמת יהיה לו טוב, או שהוא מיד ירצה יותר. הוא לא תמיד מבין ששום רצון לא מתמלא לגמרי, ושאחרי מילוי רצון אחד, מגיע רצון חדש, ושיש משמעות גם למילוי חלקי של הרצון. לא מסבירים לאדם מלכתחילה שייתכן לרדוף אחרי רצון ולשחק במשחק הזה, אבל אפשר גם לפקפק ברצון, או לראות בו משהו לא מוחלט וליהנות ממנו בכל זאת.

אילו שאלות בסיסיות כדאי לשאול על הרצון?

יש מגוון רחב של שאלות שכל אדם רצוי שישאל את עצמו:
  • האם באמת כשמשיגים רצון מסוים נוצרת תחושת טוב מוחלטת, או שתמיד מופיע רצון חדש?
  • האם בכלל אפשר למלא רצון במאה אחוז?
  • האם כשרצון מסוים עושה לי טוב, זה בהכרח אומר שכשלא אשיג אותו ארגיש רע?
  • האם ניתן לרצות משהו בלי להרגיש כישלון אם לא משיגים אותו?
  • איך מחליטים כמה חשוב הרצון הזה בהשוואה לרצונות אחרים?
  • האם יש דרך לשלוט בעצם הרצון או להבין מי מחליט על הרצונות הללו?
  • איך מחלישים או מחזקים רצון מסוים?
  • כיצד מטילים ספק ברצון או בודקים אם הוא אכן הכרחי?
כל השאלות הללו נובעות מאותו בלבול בסיסי, שמגיע מהעובדה שאנשים "נזרקים" לתוך החיים, מקבלים הוראות ודרישות מהסביבה ("צריך להצליח", "זה מה שכדאי לך לרצות"), אבל מעולם לא קיבלו הסבר על החוקים הבסיסיים: מה קורה כשאני רוצה ולא מצליח להשיג, מה קורה כשאני משיג אבל עדיין לא מרגיש מסופק, ומהי בכלל המשמעות לרצות אם הרצון תמיד מתחלף?

איך דוגמאות מהחיים ממחישות את הבלבול?

ישנן דוגמאות רבות שמראות כיצד בלבול בנושא הרצון יוצר קשיים ממשיים:
  • בחירת קריירה: מישהו מתלבט אם לבחור תפקיד מאתגר שיאפשר לו להתקדם. מצד אחד הוא רוצה להצליח, מצד שני הוא חושש להיכשל ולהרגיש כישלון. אם היה מבין שהרצון הוא רק משחק ושהוא אינו חייב להזדהות איתו במאת האחוזים, אולי היה לוקח על עצמו את האתגר מתוך הבנה שגם אם לא ישיג אותו במלואו, זו עדיין התקדמות.
  • מערכות יחסים: אדם לא בטוח כמה הוא רוצה להתמסר לזוגיות. הוא שואל את עצמו אם כדאי לשאוף ליותר "טוב פנימי" או לתת מקום לקשר חיצוני. גם כאן, חוסר הבנה של חוקי הרצון מוביל לבלבול, כי עולה הפחד להיות פגיע, להיפגע או לגלות שמה שרצה לא ממש מתיישב עם המציאות.
  • ילד שנולד: ילד קטן מקבל מסרים מהסביבה - "אתה צריך להצליח", "זה הרצון שלך, לך על זה" - אבל אף אחד לא עוצר להסביר לו באופן שיטתי שהחיים הם משחק של רדיפה אחר רצונות, ושאפשר להסתכל עליהם בשתי צורות: או שרוצים משהו ונצמדים אליו, או שרוצים משהו אבל מבינים שהוא לא לגמרי מחויב, ויש בו משמעות יחסית בלבד.
למה הכל נעוץ בהבנת החוקים הבסיסיים של הרצון?

אם אדם מבין לעומק כיצד פועל מנגנון הרצון, הוא יכול לעשות "תיאום ציפיות" עם עצמו. אפשר להבין שגם אם לא משיגים מטרה במאת האחוזים, עדיין אפשר ליהנות מהדרך, ושאם השגת מטרה לא מביאה אושר מוחלט, אין זה אומר שלא נכון ליהנות ממנה באופן יחסי. אדם שלא מבין זאת, מרגיש דריכות ופחד, כי הוא מניח שהרצון תמיד חייב להתמלא במלואו או לא להתמלא בכלל. ההבנה שזה משחק, ושאפשר לפעמים לעצור את המשחק או לשנות את הכללים שלו - היא ההבנה העיקרית שיכולה למנוע תסבוכות פנימיות.

כיצד ניתן להעמיק ולחקור עוד על נושא הרצון?

בכל הנוגע לרצון, ניתן לחקור שאלות כמו "איך נוצר רצון?", "למה בכלל יש רצון?", "איך לשלוט בו?", "איך לחזק או להחליש אותו?", "איך להטיל בו ספק או איך להמציא רצון חדש?". מי שרוצה להעמיק יכול לחפש חומרים העוסקים ברצון, במשחק החיים, בחוקי משחק החיים ובנושאים הקשורים לתיאום ציפיות. יש מגוון עצום של שאלות ותובנות שיכולות לסייע לעשות סדר בבלבול ולהבין מדוע הרצון הוא ציר מרכזי שמכתיב את כל תחושת החיים.

בקיצור, חברים, כל החיים מתנהלים סביב העניין של מילוי רצונות. כשמבינים את החוקים ואת המשמעות של הרצון - מגלים שאפשר להשתתף במשחק וליהנות ממנו, גם בלי לדרוש ממנו לפתור את כל הבעיות באופן מוחלט. מידע נוסף, מידע נוסף, אפשר להיכנס לאתר הנזכר ולכתוב את מילת הקסם "רצון", ולראות מגוון רחב של תשובות לשאלות כמו איך נוצר הרצון, איך לשלוט בו, איך להחליש או לחזק אותו, איך להתאים ספק ברצון, וגם "איך ליצור רצון?" או "איזה רצון כדאי לבחור?". אפשר גם לכתוב "משחק החיים", "חוקי משחק החיים" או "תיאום ציפיות" כדי לקבל עוד מידע. שיהיה בעצמך.
למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות בחיים? למה קשה לי רגשית? למה יש לי בעיות בחיים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? למה לעשות תיאום ציפיות עם המציאות? חוקי הרצון, שאלות על הרצון, למה להבין את הרצון? איך להבין את הרצון? תיאום ציפיות מול הרצון, מהם חוקי משחק החיים? תיאום ציפיות עם הרצון, מתוסבך
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן