אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לקבל החלטה ✔תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? למה אני מבולבל בחיים? למה אני מרגיש אבוד? למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי?
מהם התסביכים בחיים וכיצד הם נובעים מרצונות לא ממומשים?

אחת הסיבות המרכזיות לכך שאנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים בחייהם היא חוסר תיאום ציפיות בין הרצון שלהם לבין המציאות. מדובר בתהליך שבו אנשים חיים עם רצונות, אך לא מבינים את החוקים שמנחים את הדרך בה הרצונות האלה פועלים בחיים שלהם.

כיצד הרצון משפיע על התנהלות החיים?

החיים עצמם מציגים את עצמם כמשחק בו כל אחד רודף אחרי רצון. כאשר אדם קם בבוקר, הוא מונע על ידי רצון - אם הוא רוצה להישאר במיטה, הוא יישאר, אם הוא רוצה לקום, הוא יקם. גם במהלך השינה, הרצון מוביל את האדם, כמו כשחולם אדם על מה שהוא רוצה לעשות בחלום. למעשה, כל פעולה של האדם נועדה לממש רצון כלשהו.

הבעיה מתחילה כאשר אדם רודף אחרי רצון מבלי להבין את חוקים הבסיסיים של המשחק הזה. לדוגמה: אדם עשוי לומר שהוא רוצה כסף, אך הוא לא מבין שברגע שהוא ישיג את הכסף, סביר להניח שהוא מיד ירצה יותר, ואז יהיה לו את אותו רצון שעדיין לא ייממש את כל הצרכים שלו. כך נוצרת תחושת תסכול או חוסר שביעות רצון.

מהם השאלות שצריך לשאול את עצמך כדי להבין את הרצון?

ישנם מספר שאלות שכדאי לאדם לשאול את עצמו כדי להבין את מנגנון הרצון:
  • האם באמת כאשר אני משיג את הרצון שלי, אני מרגיש טוב באופן מוחלט, או שמא מיד מגיע רצון חדש?
  • האם אפשר למלא רצון במאה אחוז, או שיש תמיד מקום לשיפור?
  • האם כל רצון שאני משיג מביא אותי אוטומטית לסיפוק, או שאולי לא?
  • האם אני באמת רוצה את הרצון הזה או שאני רודף אחריו מתוך רגשות או לחץ חיצוני?
  • כיצד אני שוקל את החשיבות של כל רצון ביחס לרצונות אחרים?
  • איך אני מחליט אם הרצון הזה באמת שווה לי, או אם כדאי לוותר עליו?
שאלות אלה נובעות מאותו בלבול, כי אנשים לא תמיד מבינים את המנגנון שמניע אותם. לעיתים הם מקבלים תכתיבים מהסביבה לגבי מה "צריך" לרצות, אך לא תמיד מבינים את השלכות הרצון עליהם.

דוגמאות מהחיים שממחישות את הבלבול הזה
  • בחירת קריירה: אדם מתלבט בין עבודה שיכולה להוביל להצלחה אבל גם כוללת סיכון גבוה. הוא לא מבין שאם הוא יגשים את הרצון הזה, אפילו אם זה יוביל לכישלון, זה עדיין יוכל להוות התקדמות בחיים, אם הוא יכיר בכך שאין צורך בהצלחה מוחלטת בכל תחום.
  • מערכות יחסים: אדם שמתלבט האם להיכנס למערכת זוגית מתוך פחד מלקבל פגיעה או לא להרגיש מסופק. כאן גם יש חוסר בהירות לגבי מה הוא באמת רוצה, ומה באמת ייתן לו אושר פנימי.
  • הילד שנולד: ילד מקבל מסרים מהסביבה על מה שהוא צריך לרצות, מבלי שהסבירו לו את החוקים של המשחק - שזהו רצון שבסופו של דבר יכול להתחלף, ושיש לו משמעויות יחסיות ולא מוחלטות.
למה כל הבעיות נובעות מהבנת הרצון?

אם אדם לא מבין את מנגנון הרצון, הוא מוצא את עצמו במרדף אחריו מבלי להבין את מהות החיפוש. הוא רודף אחרי דברים כמו כסף, הצלחה או קבלה חברתית, מבלי להבין שהרצון הוא תהליך שמתחדש כל הזמן, ושאין באמת פתרון מוחלט לכל בעיה שקשורה לו.

ההבנה שהרצון הוא רק חלק מהמשחק ושאפשר להשתתף בו ולהשיג אותו בצורה יחסית ולא מוחלטת יכולה להפוך את החיים לפשוטים יותר. לעיתים, כשאדם מבין את החוקים של המשחק, הוא יכול להפסיק את המרדף חסר הסוף אחרי הרצון ולמצוא סיפוק גם מהשגת מטרות חלקיות.

כיצד ניתן לחקור ולהעמיק את הבנת הרצון?

למי שמעוניין להעמיק בהבנת הרצון, ניתן לחקור שאלות כמו: "איך נוצר רצון?", "למה אנחנו בכלל רוצים?", "איך ניתן לשלוט ברצון?" ו - "כיצד נוכל לחזק או להחליש רצון מסוים?". כל אלו יכולות לסייע לאדם להבין את מנגנון הרצון בצורה עמוקה יותר ולהתחיל לתאם ציפיות עם עצמו.
מדוע אנשים מרגישים מבולבלים ומסתבכים עם עצמם?

אנשים רבים מרגישים מבולבלים או מסתבכים בחייהם, ורבים מהם לא מבינים שהסיבה המרכזית לכך היא היעדר תיאום ציפיות בינם לבין הרצון שלהם ביחס למציאות. קיימת תחושה של חוסר בהירות לגבי מה בדיוק רוצים, האם כדאי לרצות משהו מסוים, האם כשרודפים אחר רצון אחד זה בכלל ממלא את הצורך, או שאולי תמיד יגיע רצון חדש. במצב כזה, נוצרת תחושה של תסבוכת וחוסר שביעות רצון, כי לא ברור איך פועל מנגנון הרצון ולא ברור מהן השאלות שצריך לשאול כדי להבין אותו טוב יותר.

מהו משחק החיים וכיצד הוא קשור לרדיפה אחר רצונות?

החיים עצמם מוצגים כמעין משחק שבו כולם רודפים אחרי רצון כלשהו. כשאדם קם בבוקר, הוא מוּנָע על ידי רצונות: אם הוא רוצה להמשיך לישון, הוא נשאר במיטה, אם הוא רוצה לקום, הוא קם. גם בחלום, תוך כדי שינה, האדם מחליט מה לעשות על פי רצונות שמתגלים לו בחלום. כך או כך, נראה שכל פעולה סובבת סביב הרצון.

הבעיה מתחילה כאשר האדם משתתף ב"משחק הרצונות" בלי להבין את החוקים הבסיסיים שלו. לדוגמה: אדם עשוי לומר לעצמו שהמטרה שלו היא להשיג כסף ולרדוף אחריו, אבל לא ברור לו עד הסוף אם ברגע שישיג את הכסף באמת יהיה לו טוב, או שהוא מיד ירצה יותר. הוא לא תמיד מבין ששום רצון לא מתמלא לגמרי, ושאחרי מילוי רצון אחד, מגיע רצון חדש, ושיש משמעות גם למילוי חלקי של הרצון. לא מסבירים לאדם מלכתחילה שייתכן לרדוף אחרי רצון ולשחק במשחק הזה, אבל אפשר גם לפקפק ברצון, או לראות בו משהו לא מוחלט וליהנות ממנו בכל זאת.

אילו שאלות בסיסיות כדאי לשאול על הרצון?

יש מגוון רחב של שאלות שכל אדם רצוי שישאל את עצמו:
  • האם באמת כשמשיגים רצון מסוים נוצרת תחושת טוב מוחלטת, או שתמיד מופיע רצון חדש?
  • האם בכלל אפשר למלא רצון במאה אחוז?
  • האם כשרצון מסוים עושה לי טוב, זה בהכרח אומר שכשלא אשיג אותו ארגיש רע?
  • האם ניתן לרצות משהו בלי להרגיש כישלון אם לא משיגים אותו?
  • איך מחליטים כמה חשוב הרצון הזה בהשוואה לרצונות אחרים?
  • האם יש דרך לשלוט בעצם הרצון או להבין מי מחליט על הרצונות הללו?
  • איך מחלישים או מחזקים רצון מסוים?
  • כיצד מטילים ספק ברצון או בודקים אם הוא אכן הכרחי?
כל השאלות הללו נובעות מאותו בלבול בסיסי, שמגיע מהעובדה שאנשים "נזרקים" לתוך החיים, מקבלים הוראות ודרישות מהסביבה ("צריך להצליח", "זה מה שכדאי לך לרצות"), אבל מעולם לא קיבלו הסבר על החוקים הבסיסיים: מה קורה כשאני רוצה ולא מצליח להשיג, מה קורה כשאני משיג אבל עדיין לא מרגיש מסופק, ומהי בכלל המשמעות לרצות אם הרצון תמיד מתחלף?

איך דוגמאות מהחיים ממחישות את הבלבול?

ישנן דוגמאות רבות שמראות כיצד בלבול בנושא הרצון יוצר קשיים ממשיים:
  • בחירת קריירה: מישהו מתלבט אם לבחור תפקיד מאתגר שיאפשר לו להתקדם. מצד אחד הוא רוצה להצליח, מצד שני הוא חושש להיכשל ולהרגיש כישלון. אם היה מבין שהרצון הוא רק משחק ושהוא אינו חייב להזדהות איתו במאת האחוזים, אולי היה לוקח על עצמו את האתגר מתוך הבנה שגם אם לא ישיג אותו במלואו, זו עדיין התקדמות.
  • מערכות יחסים: אדם לא בטוח כמה הוא רוצה להתמסר לזוגיות. הוא שואל את עצמו אם כדאי לשאוף ליותר "טוב פנימי" או לתת מקום לקשר חיצוני. גם כאן, חוסר הבנה של חוקי הרצון מוביל לבלבול, כי עולה הפחד להיות פגיע, להיפגע או לגלות שמה שרצה לא ממש מתיישב עם המציאות.
  • ילד שנולד: ילד קטן מקבל מסרים מהסביבה - "אתה צריך להצליח", "זה הרצון שלך, לך על זה" - אבל אף אחד לא עוצר להסביר לו באופן שיטתי שהחיים הם משחק של רדיפה אחר רצונות, ושאפשר להסתכל עליהם בשתי צורות: או שרוצים משהו ונצמדים אליו, או שרוצים משהו אבל מבינים שהוא לא לגמרי מחויב, ויש בו משמעות יחסית בלבד.
למה הכל נעוץ בהבנת החוקים הבסיסיים של הרצון?

אם אדם מבין לעומק כיצד פועל מנגנון הרצון, הוא יכול לעשות "תיאום ציפיות" עם עצמו. אפשר להבין שגם אם לא משיגים מטרה במאת האחוזים, עדיין אפשר ליהנות מהדרך, ושאם השגת מטרה לא מביאה אושר מוחלט, אין זה אומר שלא נכון ליהנות ממנה באופן יחסי. אדם שלא מבין זאת, מרגיש דריכות ופחד, כי הוא מניח שהרצון תמיד חייב להתמלא במלואו או לא להתמלא בכלל. ההבנה שזה משחק, ושאפשר לפעמים לעצור את המשחק או לשנות את הכללים שלו - היא ההבנה העיקרית שיכולה למנוע תסבוכות פנימיות.

כיצד ניתן להעמיק ולחקור עוד על נושא הרצון?

בכל הנוגע לרצון, ניתן לחקור שאלות כמו "איך נוצר רצון?", "למה בכלל יש רצון?", "איך לשלוט בו?", "איך לחזק או להחליש אותו?", "איך להטיל בו ספק או איך להמציא רצון חדש?". מי שרוצה להעמיק יכול לחפש חומרים העוסקים ברצון, במשחק החיים, בחוקי משחק החיים ובנושאים הקשורים לתיאום ציפיות. יש מגוון עצום של שאלות ותובנות שיכולות לסייע לעשות סדר בבלבול ולהבין מדוע הרצון הוא ציר מרכזי שמכתיב את כל תחושת החיים.

בקיצור, חברים, כל החיים מתנהלים סביב העניין של מילוי רצונות. כשמבינים את החוקים ואת המשמעות של הרצון - מגלים שאפשר להשתתף במשחק וליהנות ממנו, גם בלי לדרוש ממנו לפתור את כל הבעיות באופן מוחלט. מידע נוסף, מידע נוסף, אפשר להיכנס לאתר הנזכר ולכתוב את מילת הקסם "רצון", ולראות מגוון רחב של תשובות לשאלות כמו איך נוצר הרצון, איך לשלוט בו, איך להחליש או לחזק אותו, איך להתאים ספק ברצון, וגם "איך ליצור רצון?" או "איזה רצון כדאי לבחור?". אפשר גם לכתוב "משחק החיים", "חוקי משחק החיים" או "תיאום ציפיות" כדי לקבל עוד מידע. שיהיה בעצמך.
למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות בחיים? למה קשה לי רגשית? למה יש לי בעיות בחיים? איך נוצרות הפרעות נפשיות? למה לעשות תיאום ציפיות עם המציאות? חוקי הרצון, שאלות על הרצון, למה להבין את הרצון? איך להבין את הרצון? תיאום ציפיות מול הרצון, מהם חוקי משחק החיים? תיאום ציפיות עם הרצון, מתוסבך
בעיה סיבות הרגשה של תסכול יתרונות מול חסרונות פחד קשה לי בחיים לגלות מהות החיפוש חוסר וודאות ספקנות בעיה נפשית איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרים תסביכים אין לי מושג אין לי מושג מה אני רוצה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי אני לא מסוגל להחליט אני מבולבל בחיים אני מרגיש אני מרגיש אבוד אני רוצה לעשות אני רוצה מעצמי החלטה החלטות החלטיות המרדף המרדף אחר המרדף אחרי הרצון המרדף אחרי הרצונות הרצון חוקי המרדף אחרי הרצון חיים כיצד נוצרות לא מסוגל להחליט להחליט למה אין לי מושג למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי למה אני לא מסוגל להחליט למה אני מבולבל בחיים למה אני מרגיש למה אני מרגיש אבוד למה קשה למה קשה לי למה קשה לי בחיים לקבל החלטה לקבל החלטות מבולבל מה אני רוצה מה אני רוצה לעשות מה אני רוצה לעשות עם עצמי מה אני רוצה מעצמי מה לעשות עם עצמי מהם חוקי המרדף אחרי הרצון מושגים מסוגל להחליט מרגיש אבוד קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קשה לי קשה לי בחיים קשיים רוצה לעשות רוצה מעצמי רצון תסביך תסביכים תסביכים בחיים
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
... קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות? קבלת החלטה היא מצב שבו האדם ניצב מול מספר אפשרויות ועליו לבחור את האפשרות שתביא לו, להערכתו, את התוצאה הטובה ביותר. אך למרות שזה נשמע פשוט, אנשים רבים מתקשים בקבלת החלטות. אליעד כהן מסביר בהרצאתו ששני גורמים עיקריים מקשים על תהליך קבלת ההחלטות: חוסר מידע - האדם לא יודע אילו השלכות תהיינה לכל אפשרות, ולכן מתקשה להעריך איזו מהאפשרויות עדיפה. חוסר שלמות בהחלטה - גם כאשר כל המידע זמין, ההחלטה יכולה להיות קשה מכיוון שכל אפשרות מכילה יתרונות וחסרונות, והאדם לא רוצה לוותר על היתרונות של האפשרות שלא יבחר בה. איך חוסר מידע מקשה על ההחלטה? כאשר חסר מידע, האדם מוצא את עצמו במצב של אי - ודאות. הוא לא יכול לחזות את ההשלכות המדויקות של ההחלטות שלו, ולכן מתקשה לבחור. לדוגמה, אדם שמתלבט בין שתי הצעות עבודה ולא יודע איזו מהן ... מבחינת השכר, התנאים, הסביבה החברתית, או ההתקדמות המקצועית. בגלל חוסר המידע הזה, קשה לו לבחור. מנגד, במצבים בהם המידע ברור לגמרי - קבלת ההחלטה הופכת פשוטה יותר. לדוגמה, אם אדם נמצא בסכנת חיים, כמו במקרה של שריפה או משאית שמתקרבת במהירות לכיוונו, הוא לא יתקשה להחליט לברוח, כיוון שהוא יודע בוודאות מה תהיה התוצאה אם יישאר במקום. עוד דוגמה שמסביר אליעד היא במקרה של התחלת קשר זוגי: אם אתה יודע בבירור שהאדם השני מעוניין בך, אין לך קושי להחליט להתחיל איתו קשר. ואם אתה יודע בוודאות שהוא לא מעוניין בך, אתה גם לא מתקשה - אתה פשוט לא מתחיל איתו קשר. הקושי נובע מהמצב שבו המידע חסר ואינך יודע כיצד האדם השני יגיב, ואז קשה להחליט. למה קשה לקבל החלטה גם כשיש את כל המידע? אליעד כהן מסביר שגם כאשר כל המידע זמין, לעיתים קשה להחליט, כי ההחלטה אינה בין אפשרות טובה לאפשרות רעה, אלא בין שתי אפשרויות שיש לכל אחת יתרונות וחסרונות. לדוגמה, אם אדם צריך לבחור בין שתי עבודות מצוינות, כל אחת עם יתרונות אחרים, קשה לו לקבל החלטה כי הוא מרגיש שהוא מפסיד משהו חשוב בכל אפשרות שלא יבחר בה. ההחלטה כרוכה בוויתור כואב, ומכאן נובע הקושי הרגשי להחליט. הקושי נובע מכך שהאדם מתקשה להכיר בעובדה הפשוטה שכל החלטה כוללת בתוכה ויתור. במצב כזה, האדם עשוי להיכנס ללחץ וחרדה, משום שהוא מאמין שההחלטה תכריע את מידת האושר שלו בעתיד. למשל, מי שמתלבט באיזו מכונית לבחור וחושב שהחלטה לא נכונה תגרום לו לחיים פחות מאושרים, ירגיש לחץ רב לקבל החלטה נכונה. איך לעזור לאדם לקבל החלטה בקלות? אליעד כהן מציע שתי דרכים עיקריות לסייע לאדם שמתקשה
קושי לקבל החלטה, לקבל החלטה בקלות, לא יודע מה להחליט, איך לדעת מה להחליט? דילמה בקבלת החלטות, ספקות בקבלת החלטות, חושש לקבל החלטה, מפחד לקבל החלטה, לדעת מה להחליט
קושי לקבל החלטה, לקבל החלטה בקלות, לא יודע מה להחליט, איך לדעת מה להחליט? דילמה בקבלת החלטות, ספקות בקבלת החלטות, חושש לקבל החלטה, מפחד לקבל החלטה, לדעת מה להחליט
... לקבל החלטה, לקבל החלטה בקלות, לא יודע מה להחליט, איך לדעת מה להחליט? דילמה בקבלת החלטות, ספקות בקבלת החלטות, חושש לקבל החלטה, מפחד לקבל החלטה, לדעת מה להחליט למה קשה כל כך לקבל החלטות? קבלת החלטות היא פעולה שאנחנו עושים כל יום, כל הזמן. לעיתים החלטות פשוטות כמו מה לאכול, מה ללבוש או איפה לעבוד, הופכות להיות סיוט שמלווה בספקות, חששות ואינסוף שאלות. אליעד כהן מסביר בהרצאה מדוע אנשים מתקשים כל כך להחליט ואיך אפשר להתמודד עם קבלת החלטות בלי לסבול מהספקות שמגיעים איתן. מדוע אנשים מסתבכים עם החלטות פשוטות? אליעד מסביר כי שורש הבעיה הוא שהאדם רוצה להיות בטוח ב - 100 אחוז שמה שהוא עושה הוא הטוב ביותר. הוא מביא דוגמה פשוטה של חציית כביש: אדם שעומד לעבור את הכביש ... וירצה להיות בטוח באופן מוחלט שאין סיכון. אבל אם הוא ימשיך להתלבט בלי סוף, הוא לעולם לא יחצה את הכביש. בסופו של דבר, מה שמאפשר לאדם לקבל החלטה הוא ההבנה שיש רמה מספקת של ודאות, גם אם היא לא מושלמת, וזה מספיק כדי לפעול. איך אפשר לקבל החלטה כשאין ודאות מוחלטת? אליעד מדגיש שכל החלטה מלווה תמיד בחסרונות ובסיכונים. הוא נותן דוגמה לגבי בחירת מקום עבודה: אדם יכול לחפש את מקום העבודה המושלם, אבל תמיד יהיה לו ספק אם יש מקום טוב יותר. הוא מסביר שאם האדם ... לקבל את העובדה שאין שלמות מוחלטת, ולבחור על פי מה שמספיק טוב כרגע. למה החיפוש אחרי השלמות מוביל לחוסר עשייה? אליעד מדגים את הסכנה של החיפוש אחר השלמות בדוגמה נוספת, של בחירת בגדים ללבוש: אם האדם מתעקש ... הוא עלול למצוא את עצמו בלי החלטה בכלל, ולבסוף יאבד גם את ההזדמנות הטובה שהיתה לו. הרצון להיות מושלם גורם לאדם לחשוש מקבלת החלטה לא מושלמת, מה שמוביל בסופו של דבר לחוסר פעולה מוחלט. מה היתרון בלראות את ההפך ממה שאנחנו רוצים? אליעד מציע דרך נוספת להקל על קבלת ההחלטה: להסתכל גם על הצד השני, על מה שאולי אנחנו לא רוצים באופן מודע. הוא נותן דוגמה: אישה שרוצה לבחור חולצה יפה כדי שיאהבו אותה, צריכה להבין שאולי בתוך תוכה יש גם צד שרוצה ... בשלמות, כי הוא כבר לא חייב שההחלטה תהיה מושלמת. הוא מוסיף עוד דוגמה על אדם שמחפש מקום עבודה טוב אך יכול להכיר בכך שיש גם צד בתוכו שמחפש מקום עבודה לא טוב. הכרה כזו יוצרת איזון ומפחיתה את הפחד לטעות. האם ... להבין איך לחיות עם ההתלבטות ולהחליט למרות קיומה, מאשר לנסות להגדיר אותה בצורה מדויקת. איך אפשר לחיות עם הספק? אליעד מציין שהמטרה אינה להעלים את הספק, אלא ללמוד לקבל את עצם קיומו של הספק כחלק בלתי נמנע מהחיים. ... שום אפשרות להרגיש ביטחון מוחלט, ולכן הפתרון המעשי הוא לא לחפש את ההחלטה המושלמת, אלא לקבל את האפשרות לטעות ולבחור לפי מה שמספיק טוב, תוך הבנה שגם בבחירה הכי טובה תמיד יהיו חסרונות. מה קורה כשמחפשים שלמות עד הסוף? אליעד מסביר שאם האדם היה ... באמת לחפש את השלמות באופן מוחלט, הוא היה מגיע למסקנה שאין דבר כזה. השלמות האמיתית נמצאת רק בפנימיות האדם, בהבנה עמוקה יותר שהאושר המו
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון למה קשה לקבל החלטות כשיש אי ודאות? קבלת החלטות בתנאי אי ודאות היא תהליך ... מדוע אנשים חווים קונפליקט בהחלטות בין שתי אפשרויות דומות? כשאדם ... כלומר, דווקא השוויון המוחלט בין האפשרויות מוביל לחוסר יכולת להחליט ולקושי אמיתי בבחירה. אך מדוע המצב ... שהאדם מצפה להגיע אליה לפני קבלת החלטה. האדם למעשה מצפה לתחושה של מוחלטות, כלומר, להרגיש בטוח במאה אחוזים שהחלטתו היא הטובה ביותר. וכאן טמונה ... מזהה הבדל ברור שיקל על ההחלטה. אך כשהדפים נראים זהים, האדם ... בין האפשרויות הופכת את ההחלטה לקשה עוד יותר. האדם מתחיל ... מעצמו ביטחון של 80% לפחות בהחלטה, אך לא מצליח להגיע לכך. אליעד ... כי אילו האדם היה מסכים לקבל החלטה מתוך וודאות נמוכה יותר, למשל ... בלבד, או באופן יחסי, הרי שההחלטה הייתה פשוטה. הקושי נוצר רק כשיש רצון לתחושה של שלמות והחלטה חד - משמעית וברורה באופן מוחלט. לכן, כאשר האפשרויות דומות מאוד, ... להגיע לתחושה של וודאות מוחלטת שלא קיימת בסיטואציה זו. למעשה, אם ... היה מתחבר לתפיסה של המוחלט באופן מלא, היה רואה שאין הבדל ... אבל מכיוון שבפועל הוא מחפש החלטה שירגיש איתה שלם באופן עמוק ומוחלט, הוא מוצא את עצמו במצב של ספק ... של תחושת כאב בהקשר של קבלת החלטות? בהמשך, עולה שאלה נוספת - האם ... הגורם המרכזי לקונפליקט בעת קבלת החלטה דומה? אליעד כהן מדגיש כי הגורם המרכזי לקונפליקט אינו עצם קבלת ההחלטה אלא רמת הוודאות שהאדם מציב כתנאי לקבלת החלטה. אילו האדם היה מסתפק ברמה ...
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות
להחליט בלי להתחרט, חרטה וקבלת החלטות, איך לקבל החלטה בלי לפחד להתחרט בעתיד? פחד מפני חרטה, מפחדת להתחרט, מפחד להצטער, פחד לקבל החלטה שגויה, לא מצליח להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? קבלת החלטות איך להתמודד עם הפחד להתחרט על החלטה בעתיד? אחד הפחדים המרכזיים אצל בני האדם הוא הפחד להתחרט על החלטה שהם מקבלים כרגע בעתיד. אליעד כהן מסביר שלפעמים אנשים נמנעים מקבלת החלטות או מתקשים להחליט, כי הם חוששים שבעתיד הם יתחרטו על מה שהחליטו. החשש הזה קיים כמעט בכל החלטה, גדולה או קטנה, לדוגמה, בחורה שלא מביאה ילדים כי היא מפחדת שבעתיד ... שהתשובה לפחד זה טמונה בידיעת האמת. והאמת לדעתו, פשוטה מאוד: לא משנה איזו החלטה האדם יקבל, הוא תמיד ימצא סיבות להתחרט עליה. למה? כי שום דבר בחיים אינו מושלם, ובגלל שהמציאות אינה מושלמת, בכל מצב ובכל החלטה שתתקבל, יהיה לפחות חיסרון אחד שיגרום לאדם להתחרט בעתיד על החלטתו. מדוע כל החלטה מביאה בסופו של דבר לחרטה? אליעד מספק שורה של דוגמאות מפורטות כדי ... הוא יתחרט כי אולי הלימודים היו מעניקים לו אפשרויות טובות יותר בעתיד. גם החלטה כביכול מושלמת, כמו להיות אלוהים, לא תפתור את הבעיה. אפילו אם האדם יהיה אלוהים, הוא יתחרט שזה משעמם מדי ויחליט לברוא עולם, ואז שוב יתחרט שברא אותו. לפי אליעד, בכל החלטה, תמיד קיים היבט של חרטה. מה לעשות כדי לא לפחד להתחרט? אליעד מציע ... עצמית לא יחכה לחרטה בעתיד, אלא יתחרט כבר עכשיו, תוך כדי שהוא מקבל את ההחלטה. כלומר, כבר בזמן ההחלטה הוא יזהה את כל החסרונות ויבין שהיא לא מושלמת. ההיגיון פשוט: מי שרואה מראש את החסרונות בכל החלטה, כבר אינו מפחד להתחרט בעתיד, משום שהוא מודע לחיסרון כבר עכשיו. במילים אחרות, מי שמצליח להיות שלם לגמרי עם ההחלטה שלו, פשוט אינו רואה את כל המציאות, כי המציאות היא שכל דבר שנבחר הוא לעולם לא יהיה מושלם. אליעד מדגיש שהמסקנה היא לא לזלזל בהחלטות ולא לקבל החלטות ללא מחשבה, אלא פשוט להבין ששלמות מוחלטת בהחלטה אינה אפשרית. צריך לקבל את ההחלטה הטובה ביותר באופן יחסי, תוך הבנה של כל החסרונות, ובכך להיות מודעים ...
החלטות / קבלת החלטה / להחליט - הכל כולל הכל על החלטות / קבלת החלטה / להחליט - רשימת כל הנושאים
החלטות קבלת החלטה להחליט - הכל כולל הכל על החלטות קבלת החלטה להחליט - רשימת כל הנושאים החלטה החלטה אקראית החלטה בלב שלם החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטה בלתי חוזרת החלטה בקבוצה החלטה בקלות החלטה בתנאי אי וודאות החלטה בתנאי חוסר וודאות החלטה גורלית החלטה חד משמעית החלטה חשובה החלטה טובה החלטה להפסיק לעשן החלטה מתוך אי וודאות החלטה נבונה החלטה נחושה החלטה נכונה החלטה עתידית החלטה קבוצתית החלטה שגויה החלטה שקולה החלטות החלטות בחיים
פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
פחד מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה, פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה
... מלקיחת סיכונים, פחד לקבל החלטה , פחד מדחייה חברתית, מפחד לקחת סיכונים, מה טוב בפחד? מה רע בפחד? קשה לקבל החלטה, פנטזיות, קושי לקבל החלטה, פחד להתחיל עם בחורה מה היתרונות והחסרונות שבפחד? הפחד מהכאב והפחד מדחייה הם חלק ... זה כרצונך. ש: כשאני לא תלוי בזה באופן מוחלט כלומר. אליעד: אבל אם אתה לא תחשוב שאתה תלוי בזה אז למה שתרצה את זה. ש: באופן מוחלט. אליעד: נכון אבל אתה עדיין צריך לחשוב שאתה תלוי בזה. ש: כן אני עדיין רוצה לרצות את זה באיזושהי ...
לסגור עסקה כאן ועכשיו, איך לסגור עסקה במקום? איך לסגור עסקה עם הלקוח במקום? למה ללקוח קשה להחליט? איך לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ועכשיו? איך להכריח את הלקוח לסגור עסקה? למה הלקוח מפחד להחליט? איך לגרום ללקוח להחליט לסגור עסקה? איך להתמודד עם לקוח שצריך לחשוב על זה? לקוח שצריך לישון על זה, לקוח מפחד לקבל החלטה, איך לסגור עסקה מיד? למה הלקוח צריך לחשוב על זה? למה הלקוח מפחד לקבל החלטה? למה הלקוח לא סוגר עסקה? איך לתת ללקוח הצעה שאי אפשר לסרב לה?
... ועכשיו, איך לסגור עסקה במקום? איך לסגור עסקה עם הלקוח במקום? למה ללקוח קשה להחליט? איך לגרום ללקוח לסגור עסקה כאן ועכשיו? איך להכריח את הלקוח לסגור עסקה? למה הלקוח מפחד להחליט? איך לגרום ללקוח להחליט לסגור עסקה? איך להתמודד עם לקוח שצריך לחשוב על זה? לקוח שצריך לישון על זה, לקוח מפחד לקבל החלטה, איך לסגור עסקה מיד? למה הלקוח צריך לחשוב על זה? למה הלקוח מפחד לקבל החלטה? למה הלקוח לא סוגר עסקה? איך ... את הלקוח לסגור עסקה? או לכל הפחות, איך אפשרי להקטין את הזמן שלוקח ללקוח לקבל החלטה ואיך לקצר את התהליך של הלקוח להחליט שהוא רוצה לרכוש ממך, כדי לסגור עסקה ... שלך הכי מתאים לו, אבל הלקוח לא סומך על עצמו והלקוח לא בטוח בעצמו והלקוח מפחד לקבל החלטה, כי הלקוח מפחד לטעות וכולי. כי ... על זה וכולי. ואני מחדד כאן, שיכולות להיות הרבה מאוד סיבות למה הלקוח מפחד לקבל החלטה במקום. אולי יש טראומה ללקוח, אולי הלקוח מפחד לקבל החלטה, כי בעבר הוא קיבל החלטה ורימו אותו. אולי בעבר הלקוח קיבל החלטה שגויה, אולי הלקוח חושש מתגובה של מישהו להחלטה שלו. וברמת העיקרון, גם לכל הסיבות האלו, יש מענה. דהיינו, אם לדוגמה היינו יודעים בוודאות שהלקוח חושש לקבל החלטה, כי הלקוח חושש לצאת טיפש בעיני ... אבל במקרים האלו, כל מקרה לגופו. וצריך ללמוד איך לגרום למישהו להתמודד עם פחד לקבל החלטה ואיך להתמודד עם טראומה מהעבר ואיך לא לפחד לקבל החלטות. אבל אלו נושאים יותר ספציפיים. ... הרכיב הראשון של אמון עם הלקוח, הוא פותר חלק גדול מהבעיות שבגללן יש ללקוח קושי להחליט וקושי לקבל החלטה, בהיבט שהלקוח לא סומך על עצמו ... ושכלית, שהעסקה יותר טובה לו, ככה הטראומות של הלקוח וכיוב, פחות יקשו על הלקוח לקבל החלטה כאן ועכשיו. לסיכום: אתה רוצה ... לא מבין למה אתה האפשרות הכי טובה עבורו? היכן לדעתך נקודת הקושי של הלקוח לקבל החלטה? למה ללקוח קשה לקבל החלטה? מה לדעתך הסיבה? האם הוא מבין את הכל, אבל פשוט קשה לו לקבל החלטה מסיבות שונות, או שהוא לא מבין ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל למה קשה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות ולעמוד בהן, ומדוע פעמים רבות אדם מחליט לעשות משהו ובפועל עושה את ההפך ממה שהחליט. אליעד מביא דוגמאות מחיי היומיום כמו הפסקת עישון, שמירה על דיאטה, או שינוי התנהגותי, ומדגיש את ההבדל בין החלטה שמגיעה מתוך הבנה מלאה של הרצון האמיתי לבין החלטה שנעשית מתוך כפייה עצמית או ללא בירור מלא. למה החלטות לא עובדות כמו שרוצים? אליעד מציג דוגמה קלאסית של אדם שמחליט לעשות דיאטה ואומר לעצמו: מעכשיו אני לא אוכל עוגות, אך ברגע האמת אינו עומד בכך ואוכל את העוגה. הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו התנהגות. הוא משווה זאת למצב שבו אדם אינו אוכל רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, בעוגה יש יתרונות וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול. מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד אני מחליט לא לעשות משהו. ההחלטה חייבת להיות מבוססת על הבנת הרצון האמיתי והאמת הפנימית. לפי אליעד, אדם שבאמת ברור לו מה הוא רוצה לא צריך לקבל החלטה חיצונית, כי אז זה ברור לו מאליו מה הוא רוצה לעשות או לא לעשות. לדוגמה, אדם שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא לא רוצה לגעת באש, ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם לאכול עוגה או לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו. למה אנשים לא מבררים מה הם באמת רוצים? הסיבה המרכזית שאנשים לא רוצים לברר לעומק מה האמת היא שהבירור גורם להם לסבל. לשאול מה אני באמת רוצה? מאלץ ... לקבל הכל - גם להיות רזה וגם לאכול מה שבא לו בלי הגבלה. האדם מפחד להודות בפני עצמו שהוא מוגבל, כי זה מייצר תחושת צמצום והשפלה, ולכן הוא מעדיף להחליט בלי לבדוק לעומק. בפועל, החלטה כזאת לא תחזיק מעמד, כי האדם לא באמת שלם איתה. אליעד מביא כדוגמה מצב שבו אדם צריך לבחור בין שתי עבודות שהוא לא רוצה לעבוד באף אחת מהן. זאת תחושת צמצום כי הוא חייב לבחור בין שתי אופציות שהוא לא באמת רוצה אף אחת מהן. כך גם בהחלטה בין לאכול עוגה ולהשמין, או לא לאכול ולסבול ממגבלה אחרת. האדם לא רוצה לאכול כי ירגיש רע, ולא רוצה להימנע כי גם אז ירגיש רע. הוא בעצם תקוע בין שני דברים שהוא לא רוצה בהם באמת. איך לקבל החלטה נכונה ולהצליח לעמוד בה? הדרך שאליעד מציע היא לשבת ולבדוק באמת את כל ההשלכות, היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. אליעד מסביר שאם אדם ישב ויבדוק מה הוא ... שלם עם הבחירה שלו. אליעד מסכם ואומר שבכל מקרה, אדם צריך להבין את האמת שלו, גם אם היא לא נעימה. עדיף לברר את האמת, גם אם זה קשה ולא נוח, מאשר להחליט בלי בירור ואז להיכשל ולהרגיש רע על כך. האמת מביאה לשלווה פנימית, גם אם התהליך עצמו קשה וכואב. למה קשה לקבל החלטות? איך לעמוד בהחלטה? איך להפסיק לעשן? איך להצליח בדיאטה? למה אנשים משקרים לעצמם? איך לברר מה אני באמת רוצה? שינוי התנהגותי עכשיו יש אנשים שמ
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט ובו יתבאר, למה קשה לאדם לקבל החלטות? ואיך לקבל החלטות בצורה יותר קלה? והעניין הוא, שבכל דבר שיש בעולם, יש בו, גם יתרונות וגם חסרונות. וזאת בעצם הסיבה שבגללה קשה לאדם לקבל החלטה. משום, שכל קבלת החלטה, פירושה, שהאדם בעצם בוחר לוותר על משהו אחד, למען משהו אחר. כי הבחירה של האדם, היא תמיד בחירה ביתרון כלשהו, אבל גם ויתור על חיסרון כלשהו. והאדם, קשה לו לקבל החלטה, משום, שקשה לו לוותר על משהו אחד למען משהו אחר. והאדם מחכה שאולי יקרה נס, שהוא יוכל גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וזה כמובן לא קרה לא קורה וגם לא יקרה. כי בכל החלטה שהאדם מקבל, תמיד היא גורמת לו גם לנזק כלשהו, ולא רק לתועלת. כי בכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע תמיד. וממילא, כל החלטה, היא גם טובה וגם רעה וכולי. וממילא השאלה הנשאלת היא, אז איך בכל זאת אפשר לקבל החלטה? והתשובה היא, שקיימת רק דרך אחת ויחידה להיות מסוגל לקבל החלטות בקלות, והיא, על ידי זה שהאדם מתבונן אל תוכו, אל המקום שבו שום דבר לא משנה לו. דהיינו, שאם האדם מרגיש שקשה לו לקבל החלטה כלשהי, עליו להתבונן אל תוכו, ולמצוא בתוכו את נקודת המבט, שמאפשרת לו להגיע לחוויה, שבה, זה בכלל לא משנה לו האם הוא יחליט כך או אחרת. ומתוך המקום הזה, הרבה יותר קל להחליט. ועל האדם להתחבר בתוכו לנקודת מבט, שממנה, כל הדברים שיש בעולם, כולם נראים רעים וכולם נראים טובים וכולם נראים שווים באותה המידה ממש. דהיינו, לנסות להבין, שהכל טוב והכל רע והכל שווה, בדיוק באותה המידה ממש. וכך הלחץ והפחד לקבל החלטה נעלם. ועכשיו הרבה יותר קל להחליט, מתוך נקודת המבט, שכן יש בה טוב ורע. ואיך להחליט בפועל? תשובה: לפי מה שאתה יותר רוצה. אבל אל תצפה לשלמות, דהיינו, אל תצפה להחלטה שתהיה שלם איתה בלב שלם. כי היא לעולם לא תגיע. ומתוך המקום הזה, שבו האדם מבין, שהכל אחד, דהיינו, שזה לא באמת משנה אם כך או אחרת, על ידי זה יותר קל לאדם ...
איך לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה, איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות
... לקבל החלטה? האם כדאי לעשות משהו? 4 שלבים בקבלת החלטה, קבלת החלטות, איך לדעת אם כדאי לעשות משהו? איך לדעת מה כדאי לעשות? איך לדעת מה הכי טוב לעשות? האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט, איך לדעת מה להחליט? 4 תהליכים לפני קבלת החלטה , איך לקבל החלטה נכונה? האם כדאי או לא כדאי לעשות משהו? איך לא לעשות טעות, איך מקבלים החלטה בצורה נכונה? יעוץ לקבלת החלטות אז איך לדעת האם כדאי לעשות כך או אחרת? איך להחליט מה הכי כדאי לעשות? איך לקבל החלטה? אז בעיקרון, יש כל מיני תשובות שקשורות לקבלת החלטות ולאיך לקבל החלטה. חלק מהעצות לגבי קבלת החלטה, יהיו העניין של בדיקת האפשרויות שלך - דהיינו, לבדוק ... בכל אחת מהאפשרויות שיש לך. כי בכל דבר יש יתרונות וחסרונות וכולי. חלק מהעצות יעסקו בעניין של בירור העובדות - דהיינו, בדיקת העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה, בהיבט של עובדה או פירוש וכולי. אבל מה שצריכים לדעת, זה שכאשר רוצים להחליט מה הכי טוב לעשות והאם כדאי לעשות משהו, קודם כל צריכים ... כי הכדאיות, היא תלויה במטרה שאותה רוצים להשיג. ולפעמים יש לאדם מטרות מנוגדות, דהיינו, שהוא לדוגמה גם רוצה לאכול את העוגה אבל גם להשאיר אותה שלמה. ואז צריך להחליט, מה רוצים יותר. האם כדאי לאכול את העוגה, אם רוצים להשאיר ... משהו, ביחס לאיזו מטרה שרוצים להשיג. לסיכום: איך לדעת מה הכי כדאי לעשות? תשובה: 1 - ביחס לאיזו מטרה שאתה רוצה להשיג. 2 - מה העובדות שעל בסיסן אתה רוצה לקבל החלטה. 3 - מה האפשרויות העומדות לרשותך. 4 - מה היתרונות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות. עכשיו, באפשרותך לקבל החלטה מושכלת. מידע נוסף אפשרי לראות גם כאן https: ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תסביכים בחיים, איך נוצרים תסביכים? מהם חוקי המרדף אחרי הרצון? למה קשה לי בחיים? למה אני לא מסוגל להחליט? למה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי? למה אני מבולבל בחיים? למה אני מרגיש אבוד? למה אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לקבל החלטה, האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לקבל החלטה, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מורה רוחני, קואצ'ינג לילדים, מאמן אישי לימודים בתחום לקבל החלטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6563 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 08:38:23 - wesi1