אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רואה את השלילי ✔מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:27מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
מדוע אנשים מתמקדים תמיד בשלילי במקום בחיובי?

אנשים רבים נוטים באופן אוטומטי להתמקד דווקא במה שרע, במה שחסר ובמה שלא מושלם, גם כשהמציאות שלהם היא ברובה חיובית. אליעד כהן מסביר כי אנשים כאלה יצליחו למצוא פגם קטן מאוד אפילו במשהו שנראה כמעט מושלם, יעשו "זום אין" ויתמקדו בפגם הזה בלבד. נשאלת השאלה: מה ההיגיון בזה, ולמה אדם יבחר באופן מודע או לא מודע לראות דווקא את השלילי?

האם פחד מהתאכזבות גורם לחשיבה שלילית?

סיבה ראשונה שאליעד כהן מציין היא הפחד מהתאכזבות. אנשים שחוו בעברם אכזבות משמעותיות מתחילים לפתח מנגנון הגנה, ובו הם מזהים מראש את החסרונות האפשריים. החשיבה שלהם היא שאם יראו מראש את השלילי, הם כבר לא יוכלו להתאכזב, מכיוון שהם לא מצפים לשום דבר טוב מלכתחילה. במילים אחרות, האדם מעדיף להיות מוכן לרע, כדי שלא יוכל להיפגע או להתאכזב שוב בעתיד.

איך ההימנעות מהיקשרות רגשית משפיעה על החשיבה השלילית?

סיבה נוספת לכך שאדם מתמקד ברע, על פי אליעד כהן, היא הרצון להימנע מהיקשרות רגשית. אנשים שחוששים להיפגע או להיכוות רגשית בוחרים באופן לא מודע להתמקד במה שלא טוב, ובכך מונעים מעצמם לפתח קשר רגשי עמוק או ציפיות חיוביות. כאשר הם רואים מראש את הבעייתיות והחסרונות, הם מגנים על עצמם מפגיעה רגשית אפשרית במקרה של אכזבה או כישלון.

האם התמקדות במה שנגד רצונך באמת תעזור לך להפסיק לסבול?

אליעד מציג סיבה נוספת והיא ההתמקדות דווקא במה שנוגד את רצון האדם. הוא מסביר שאנשים נוטים לפעמים להתמקד בשלילי כי הם מאמינים שזה יעזור להם להפוך לפחות מושפעים מהדברים שהם לא רוצים. בפועל, המצב הוא הפוך: הם ממשיכים לסבול באופן מתמשך. אליעד כהן מדגיש שאם ההתמקדות במה שנגד הרצון הייתה עוזרת, האדם לא היה ממשיך לסבול מכך לאורך שנים.

מדוע אנשים פרפקציוניסטים נוטים לסבול יותר?

אליעד כהן מציין שהשאיפה לשלמות (פרפקציוניזם) היא גורם מרכזי שמוביל להתמקדות בשלילי. כאשר אדם נעול על הרעיון שהוא חייב להגיע לשלמות מוחלטת, הוא מתחיל לראות את הרע בכל דבר שאינו מושלם לחלוטין. לדוגמה, אם יש לו עבודה נהדרת אבל משהו אחד קטן מפריע לו, אותו פרט קטן ייתפס אצלו כבעיה גדולה. מאותו רגע ואילך, הכל נראה לו שלילי, כי המציאות אינה עומדת בקריטריון הבלתי אפשרי של שלמות מוחלטת.

מה קורה אם אדם חושב שיש שלמות, אך אינו מוכן להתאמץ להשיג אותה?

בעיה נוספת שאליעד כהן מציג היא שאדם יכול להאמין שקיימת שלמות, אבל באותו הזמן לא להיות מוכן להשקיע מאמץ כדי להשיג את אותה שלמות. מצב זה גורם לתסכול מתמשך: הוא יודע שיש משהו מושלם, הוא חושב שלאחרים יש את זה, אבל לו עצמו אין - וזה רק בגלל חוסר הנכונות שלו להתאמץ. התוצאה היא ראייה שלילית של כל דבר במציאות, כי כל דבר מזכיר לו את העובדה שהוא לא השיג את השלמות.

איך אפשר להפסיק לראות את הרע ולהתחיל לחשוב חיובי?

אליעד כהן מסביר שהדרך לצאת ממעגל החשיבה השלילית היא להכיר בכך שהשלמות המוחלטת אינה קיימת. ברגע שאדם מבין שאין באמת שלמות מוחלטת, הוא מפסיק לחפש אותה, וכך החסרונות שיש במציאות נתפסים כפחות שליליים. במקום לראות כל חיסרון כרע מוחלט, הוא מתחיל לקבל את המציאות כפי שהיא. בדרך זו, ההתמקדות בשלילי פוחתת, והרצון לשלמות הופך לפחות קריטי. כך, האדם מצליח ליהנות יותר מהדברים כפי שהם, ללא הצורך שכל דבר יהיה מושלם.

אליעד כהן מציין שאם האדם היה באמת רוצה שלמות עד הסוף, הוא היה מבין שאי אפשר להשיג אותה. אז הוא היה מגיע למסקנה שאין משמעות לרע, כי הכל רע ולכן גם הכל טוב. אבל מכיוון שאנשים לא באמת הולכים עד הסוף עם ההיגיון הזה, הם נתקעים באמצע וסובלים מכך שהם עדיין מאמינים שיש אפשרות לשלמות. הפתרון הוא להבין ששלמות אינה קיימת, ואז החסרונות נתפסים כפחות משמעותיים והרצון האובססיבי בשלמות פוחת.
מדוע אנשים נוטים לראות יותר את השלילי מאשר את החיובי?

ישנם אנשים שמתמקדים בשלילי בכל מצב, גם אם הכל כמעט מושלם, הם ימצאו את הפגם הקטן ביותר ויעשו עליו התמקדות קיצונית. השאלה היא: מה ההיגיון בכך?

מה הסיבות לכך שאדם רואה את השלילי?

- פחד מהתאכזבות - כאשר אדם חווה אכזבות בעבר, הוא עשוי לפתח מנגנון הגנה שבו הוא מזהה מראש את כל החסרונות כדי למנוע אכזבה עתידית. אם הוא רואה את הרע מראש, הוא לא יכול להתאכזב.

- הימנעות מהיקשרות רגשית - ישנם אנשים שרואים את הרע כדי למנוע מעצמם להיקשר רגשית. אם לא יאמינו בטוב, הם גם לא יתאכזבו כאשר הדברים ישתבשו.

- התמקדות במה שנגד רצונו - אנשים רבים מתמקדים במה שלא תואם לרצונם, מתוך רצון להפסיק להיות מושפעים מזה, אך בפועל זה גורם להם לסבל מתמשך.

- פרפקציוניזם - הרצון להגיע לשלמות גורם לכך שכל דבר שהוא פחות ממושלם נתפס כרע. האדם שמחפש שלמות מתחיל לראות את הפגמים בכל דבר ולהתמקד בהם.

- אמונה שיש שלמות, אך חוסר מוכנות להתאמץ עבורה - אדם יכול להאמין שיש שלמות, אך לא להיות מוכן להשקיע את המאמץ הדרוש להשגתה, ולכן הוא מתוסכל מכך שאין לו את מה שהוא חושב שאחרים יכולים להשיג.

כיצד אפשר לשנות את החשיבה השלילית?

אם אדם מבין שהשלמות אינה קיימת, הוא מפסיק להתמקד במה שחסר ומקבל את המציאות כפי שהיא. כאשר אין חיפוש אחר שלמות מוחלטת, החסרונות לא בהכרח נראים כרע מוחלט, וכך הרע הופך לפחות משמעותי.
עכשיו השאלה היא כזאת מה יכול לגרום לבן אדם לראות יותר את השלילי מאשר את החיובי, יש אנשים שהם רגילים לראות את השלילי המומחיות שלהם זה בלראות את השלילי יהיה משהו מושלם יהיה לו כתם קטן משהו לא זה הוא ימצא את הדבר הזה והוא יתמקד בו ויעשה לו close up ו zoom in, מה ההיגיון שבן אדם מתמקד בשלילי מה ההיגיון בזה?

ש: למה הוא עושה את זה?

אליעד: כן איזה רציונל יש בזה?

ש: אולי בעיות בעבר שהיו לו.

אליעד: בהנחה שזה לא קשור לבעיות העבר או בהנחה שאנחנו תכף נשאל בבעיות העבר הראשונות מאיפה הן התחילו, סתם רגע בוא נזרום בעיות עבר איזה בעיות עבר?

ש: בעיות עבר נניח שהוא נכשל בכמה פעמים כאלו אז הוא.

אליעד: ולכן הוא רגיל לראות את השלילי?

ש: לכן הוא אומר "אני הולך להיות זהיר עכשיו כל דבר אני אנסה לראות איפה אני יכול ליפול איתו".

אליעד: אז מה המהות, המהות היא שהוא רוצה להיות זהיר? לא אז למה אבל הוא תמיד רואה את השלילי בשביל להיות זהיר אתה גם צריך לראות את החיובי לא רק את השלילי.

ש: אז במקרה הזה בשאלה הזאת זאת אומרת הוא רואה רק את השלילי?

אליעד: מתעקש לראות את השלילי כן, בא נניח שהוא מתעקש לראות את השלילי כן, מה יכול להיות מה ההיגיון בזה במילים אחרות השאלה היא מה טוב יוצא לבן אדם שרואה רק את הרע זאת השאלה.

ש: שאם יקרה משהו אז הוא יגיד לעצמו אמרתי לעצמי זהו כאילו.

אליעד: אז מה טוב יצא לו בעצם שמה הוא אומר?

ש: שהוא לא יתאכזב.

אליעד: אוקי נגיד פחד להתאכזב לדוגמה נכון, אוקי מה היתרון של בן אדם שבדרך כלל רואה את הרע שככה כאילו הוא לא יכול לראות לא יכול להרגיש טוב והוא לא יכול להתאכזב נניח. אוקי עכשיו איזה עוד דבר יכול לגרום לבן אדם לראות את הרע, מה עוד טוב יכול לצאת מזה שכל הזמן רואים את הרע? תשובה אחת אמרנו לדוגמה נגיד הוא מפחד להתאכזב מה עוד יכול להיות.

רגע שנייה ואז אנחנו נשאל את הבן אדם "מה גרם לך לפחד כל כך להתאכזב" ואז נגיד אנחנו נגיע לזה שהייתה לו איזה טראומה שהוא התאכזב ומאז הוא אמר "טוב אני לא נותן אמון ולא רוצה יותר להתאכזב, מעכשיו רואה את הרע כדי לא להיקשר רגשית כדי לא להתאכזב". מה עוד יכול להיות? אתה.

ש: כשהוא רואה את הרע זה בעצם שהוא רואה את הדברים שהם נגד רצונו.

אליעד: למה שהוא יתמקד דווקא בהם?

ש: כשהוא רואה דברים נגד רצונו בסוף זה מפסיק להשפיע עליו שהדברים נגד רצונו.

אליעד: לא זה לא נכון בהנחה שזה ממשיך להשפיע עליו והוא סובל מזה כבר הרבה שנים, הוא לא באמת הולך עם זה עד הסוף.

ש: יכול להיות שאם הוא רוצה נניח לייעץ למישהו אחר.

אליעד: כן.

ש: אז הוא אומר את הדברים האלה כדי שהמישהו האחר יזהר.

אליעד: לא בהנחה שהוא עם עצמו רואה את הרע. טוב יש פה בקיצור עוד היבט במה גורם לאנשים לראות את הרע, מה שגורם לאנשים לראות את הרע זה בגלל שהם מחפשים את השלמות אם בן אדם בראש שלו ננעל על זה שהוא רוצה שלמות מאותו רגע הוא יתחיל לראות את הרע בכל דבר כי מההיבט שאתה רוצה שלמות הכל רע, מההיבט שאתה רוצה שלמות שום דבר אינו מושלם ולכן הכל רע.

זאת אומרת לפעמים דווקא השאיפה של הבן אדם לשלמות היא זאת שגורמת לו לסבול כל כך הרבה, יכול להיות שאם הוא היה באמת רוצה את השלמות אז הוא היה רואה את הרע בכל דבר אפשרי ואז היה לו רע גם בזה שהוא רוצה שלמות ואז הוא גם לא היה רוצה שלמות אז גם לא היה לו רע, יכול להיות עוד דבר שאם הוא כל כך היה רוצה שלמות אז הוא היה רואה את הרע בכל דבר אפשרי ואז הוא לא היה יודע מה זה טוב ואם הוא לא יודע מה זה טוב הוא לא יודע מה זה רע ואז זה גם לא היה לו רע.

אבל אף על פי כן בהנחה שהוא לא הלך עד לקצה אז הרבה פעמים זה שבן אדם רוצה שלמות זה גורם לו, כאילו בגלל שהוא אתגר את עצמו ב - "אני צריך להגיע לשלמות" הוא פתאום התחיל "רגע אבל זה לא מושלם וזה לא מושלם" ואז המוח שלו התחיל להינעל על לחפש את החסרונות. זאת אומרת כשהוא מחפש את החסרונות זה לא בגלל שהוא מחפש את הרע זה בכלל שבגלל שהוא מחפש את השלמות מרוב שהוא רוצה שלמות לכן הוא תמיד רואה את הרע. ואם מבינים את זה ומבינים שאין שלמות אז הרע הופך להיות פחות רע ואז לא חייבים לראות את הרע.

ש: יכול להיות שהוא חושב שיש שלמות.

אליעד: סבבה.

ש: ויכול להיות שהוא חושב שלהרבה אנשים ולו אין.

אליעד: הבעיה היא שלבן אדם לא שהוא חושב שיש שלמות אלא שהוא לא מוכן להתאמץ כשיש שלמות, הוא לא מוכן להתאמץ להשיג את השלמות הזאת הוא חושב שיש שלמות אבל הוא לא מוכן ללכת על זה עד הסוף.
מוחלטות מעדיף הגזמה רציונאליות פחד להיקשר איך להתגבר הכל טוב זהיר למה להתאמץ מאמץ להשיג שלמות אוטומט איך לחשוב חיובי אכזבות בן אדם דיכאוני בן אדם שלילי דיכאון דיכאונות האם להיפגע היקשרות חיוביות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה שלילית טירדה טרדות טרוד להיפגע להיקשר להתאכזב לחשוב חיובי לחשוב שלילי מה זה פחד מוטרד מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות מטרידות מחשבות פולשניות מחשבות רעות מחשבות שליליות מחשבות שליליות אוטומטיות מתי זה דיכאון פחד פחד להיפגע פחד להיקשר פחד להתאכזב פחדים פרפקציוניזם שלילי שליליות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רואה את השלילי, איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רואה את השלילי, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
כל החילונים טועים מבט שמאלה קורונה ופוליטיקה מצב תלותי שכנוע ואמונה להבין את כל המציאות פחד מאמהות לזהות פחד שקרי חוסר ביטחון עצמי מול בחורות אי אפשר לחיות בלי שום חרדה חברתית איך להכיר מישהו שיאהב אותך כמו שאת? אוהבת גבר משחק האושר של החיים לשמוח בשמחת האחר מה מוריד חשק מיני? גבריות פוגשת זוגיות החלטות בצורה נכונה ההחלטה הכי נכונה התמודדות עם חזרה בתשובה להתמודד עם עצבנות רעב להצלחה מה יוצר הצלחה? אמון בזוגיות לשכנע לקוח למכור את עצמו ילדה מתאבדת מה הסיבה שהורים אוהבים ילדים? שעבוד רוחני מורים רוחניים משוגעים פחד מטראומה הפרעה דתית מה לכתוב לאקסית? להפסיק להתגעגע לאקסית מתיחת שרירי הירך האחורית משך אימון אירובי הוכחות לוגיות שאין אלוהים חלום של אלוהים תחושה של הארה איך לזהות הארה? איך להפוך להיות אלוהים? למה לרצות להיות אלוהים? האם כדאי לקנות דירה? כמה כסף אתה צריך? הופך למשמעות החיים מה משמעות החיים? להפסיק חשיבה שלילית ביקורות חיוביות של לקוחות בגוגל לאלוהים יש בחירה האם באמת יש בחירה חופשית? האם העולם קיים? יש מאין עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ טיפולי, קאוצינג, אימון אישי לעסקים בנושאי רואה את השלילי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 2.5781 שניות - עכשיו 21_10_2025 השעה 10:44:18 - wesi1