אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להרגיש טוב בלי רע, השכל של אליעד כהן, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, מה הלימוד אצל אליעד כהן? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? להטיל ספק, לזהות הנחות יסוד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:18להרגיש טוב בלי רע, השכל של אליעד כהן, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, מה הלימוד אצל אליעד כהן? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? להטיל ספק, לזהות הנחות יסוד, ללמוד אצל אליעד כהן
מהי המטרה המרכזית של הלימוד אצל אליעד כהן?

המטרה המרכזית של הלימוד אצל אליעד כהן היא לאפשר לאדם להרגיש טוב ולא להרגיש רע. זוהי המטרה המשותפת לכל בני האדם באשר הם, שכן באופן טבעי אנשים שואפים לחוש תחושות טובות ולהימנע מתחושות שליליות. השיטה שאליעד מציג מבוססת על פיתוח מיומנויות מנטליות ממוקדות, שמאפשרות לאדם להבין טוב יותר את עצמו ואת המציאות שהוא חווה, ובכך לשלוט בצורה טובה יותר ברגשות שלו.

מהן שתי המיומנויות העיקריות שאליעד מלמד?

המיומנויות שאליעד כהן מציג כחיוניות לשיפור איכות החיים הן:
  1. זיהוי הנחות יסוד

    - הבנת התהליכים המחשבתיים והקוגניטיביים שעומדים מאחורי כל תחושה או מחשבה, בעיקר השליליות שבהן.
  2. הטלת ספק בהנחות היסוד

    - יכולת לבחון את האמיתות של אותן הנחות יסוד שזוהו, כדי לבדוק האם הן נכונות או אולי מוטעות.
אליעד מדגיש כי מאחורי כל תחושה רעה עומדת הנחת יסוד מסוימת. על ידי זיהוי ההנחות הללו והטלת ספק באמיתות שלהן, ניתן להפחית את ההשפעה של תחושות שליליות ואף להפוך אותן לחיוביות או לנייטרליות.

איך מזהים הנחות יסוד לפי אליעד כהן?

זיהוי הנחות יסוד הוא תהליך שבו האדם מנתח את התחושה או המחשבה שלו ושואל את עצמו מה גורם לו להרגיש או לחשוב כך. לדוגמה, אם אדם מרגיש רע לגבי פעולה מסוימת (כמו "אני מרגיש כאילו אני גונב"), הוא צריך לזהות איזו מחשבה עומדת מאחורי ההרגשה הזו. ברגע שהוא מזהה את המחשבה שגורמת לתחושה, הוא יכול לבחון מה ההנחה הסמויה שעומדת מאחוריה.

לדברי אליעד, היכולת לזהות הנחות יסוד היא מיומנות שניתן לשפר ולפתח, בדומה לכל כישור אחר בחיים, כגון ריצה או ציור.

מהי המשמעות של הטלת ספק וכיצד עושים זאת נכון?

הטלת ספק, לפי אליעד כהן, היא בדיקה מעמיקה ויסודית של נכונות המחשבה או התחושה. לאחר שזיהית את ההנחות שעומדות בבסיס התחושות הרעות שלך, עליך לשאול שאלות כמו:
  • האם ההנחה הזו באמת נכונה?
  • מי אמר שזאת האמת?
  • האם אפשר להסתכל על המצב אחרת?
  • האם ההפך יכול להיות נכון באותה מידה?
אליעד מדגיש שהרעיון הוא לא להפוך ל"רובוט" ולהטיל ספק בכל דבר בחיים בצורה אוטומטית, אלא לפתח מיומנות של הטלת ספק בצורה מבוקרת ומודעת, בעיקר כאשר מרגישים רע. לעומת זאת, אין הכרח להטיל ספק במחשבות טובות - אותן ניתן לקבל כמו שהן ולהאמין בהן.

כיצד שימוש נכון במיומנויות הללו משפיע על איכות החיים?

לדברי אליעד כהן, שליטה טובה בשתי המיומנויות (זיהוי הנחות יסוד והטלת ספק) תורמת לשיפור משמעותי באיכות החיים. האדם שלומד כיצד לבצע אותן באופן יעיל יכול לשלוט טוב יותר במערכת הרגשית שלו, לפתור קונפליקטים בקלות רבה יותר, ולחוות את החיים עם פחות פחדים ומצוקות. בטווח הארוך, התפתחות קיצונית בשתי המיומנויות הללו עשויה אפילו להוביל למצב של הארה רוחנית או לאושר מוחלט, תלוי בדרגת ההקצנה שהאדם מחליט לקחת על עצמו.

האם הלימוד אצל אליעד כהן מתאים רק לקונפליקטים או שהוא רחב יותר?

המיומנויות שאליעד מלמד הן אמנם בעלות שימוש מרכזי בקונפליקטים ובמצבים רגשיים שליליים, אך הוא מציין שיש להן ערך רחב יותר והן מתאימות לשימוש בכל תחום בחיים. לדוגמה, מיומנויות אלו דומות ללמידה של כל יכולת או תחביב אחר, כמו בישול, ריצה או ציור. בכל תחום שבו האדם פועל, הוא יכול להפיק תועלת רבה מהיכולת לנתח ולבחון מחדש את הנחות היסוד שלו.

מה התכלית האמיתית של הלימוד אצל אליעד כהן?

התכלית האמיתית של הלימוד אינה עצם זיהוי ההנחות או הטלת הספק בלבד. המטרה היא להגיע לשליטה מלאה ביכולת הזו כך שבכל פעם שהמוח מייצר תחושה שלילית, ניתן יהיה לזהות מיד את ההנחות שמסתתרות מאחוריה ולהטיל בהן ספק, ובכך להקל על התחושה או להפוך אותה לחיובית. מדובר במיומנות שימושית ומעשית שמטרתה הסופית היא שיפור איכות החיים, הגברת השלווה והאושר הפנימי.

מה קורה כאשר משתמשים בשיטה בצורה מוחלטת וקיצונית?

לפי אליעד, שימוש מוחלט וקיצוני במיומנויות אלו יכול להביא את האדם למצב של אושר מוחלט או אפילו הארה רוחנית. האדם יכול להגיע לרמות תודעתיות גבוהות מאוד, ואף להרגיש שהוא מגיע לרמת מודעות הקרובה לזו של "אלוהים". יחד עם זאת, ההגעה למצב כזה דורשת תהליך אינטנסיבי וקיצוני של הטלת ספק מוחלטת בכל מחשבה, עד לרמה אבסולוטית של אי - היצמדות לאף מחשבה או אמונה.
מהי מטרת הלימוד אצל אליעד כהן?

המטרה המרכזית של הלימוד היא להבין כיצד להרגיש טוב ולא להרגיש רע. השיטה מבוססת על זיהוי הנחות היסוד של המחשבות והרגשות שלנו, ועל הטלת ספק בהן כדי לשחרר את עצמנו מתפיסות מגבילות.

כיצד ניתן להרגיש טוב ולא להרגיש רע?

לפי השיטה, לכל תחושה רעה יש הנחות יסוד שגורמות לה להתקיים. שני הדברים העיקריים שלומדים הם:

1. לזהות הנחות יסוד - להבין מה עומד מאחורי המחשבות והתחושות שלנו.

2. להטיל ספק בהנחות היסוד - לבדוק האם הן נכונות, ולראות את ההפך האפשרי.

כאשר אדם מפתח את שתי המיומנויות הללו, הוא מסוגל לשלוט במערכת הרגשית שלו.

מהי המשמעות של הטלת ספק?

הטלת ספק משמעה בדיקה יסודית של כל אמונה או מחשבה, כדי לוודא אם היא אכן נכונה. למשל, אם אדם מרגיש רע, הוא יכול לשאול את עצמו:

- מה גורם לי לחשוב כך?

- מי אמר שזה נכון?

- האם יש דרך אחרת להסתכל על זה?

באמצעות שאלות אלו, ניתן לערער על המחשבות הרעות ולהפחית את השפעתן.

מתי צריך להטיל ספק ומתי לא?

לא מדובר בהטלת ספק תמידית וחסרת הבחנה. הרעיון הוא להטיל ספק בעיקר במחשבות הרעות ולזהות את הנחות היסוד שלהן. מחשבות טובות, לעומת זאת, אפשר לקבל כפי שהן ולא לערער עליהן.

כיצד הלימוד מוביל לשיפור בחיים?

הלימוד מעניק כלים לניהול רגשות ולפתרון קונפליקטים. אדם שמיומן בזיהוי הנחות יסוד ובהטלת ספק יכול להתמודד טוב יותר עם מצבים קשים, לשחרר פחדים ולשפר את איכות חייו. בנוסף, יישום הקיצוני של השיטה יכול אף להוביל להארה רוחנית ולאושר מוחלט.

מהו הערך המעשי של פיתוח מיומנויות אלו?

המיומנויות האלו דומות ללמידת כישורים אחרים כמו בישול, ציור או ריצה. הן משמשות אותנו בפתרון קונפליקטים ובשיפור ההבנה שלנו על המציאות. ההיבט המרכזי הוא היכולת לא להרגיש רע ולשמור על תחושת איזון נפשי.

לסיכום

העקרונות המרכזיים בלימוד הם זיהוי הנחות יסוד והטלת ספק בהן, מתוך מטרה להרגיש טוב ולא להרגיש רע. כאשר אדם מפתח את המיומנות הזו, הוא יכול לשלוט על רגשותיו ולחוות את המציאות בצורה חופשית יותר.
אני רוצה לשאול אותך שאלה ואם לא תדע את השאלה תפנה אותה אליו ואם הוא לא ידע את השאלה יפנה אותה אלי, סתם השאלה היא כזאת מה להבנתך בעצם לומדים פה ברמה הפרקטית כאילו מה זה נותן או מה הרעיון הוא נגיד שאפשר לומר שהשיטה היא להיצמד לאמת נניח זאת הטכניקה אבל מה, זאת אחת מהטכניקות או זאת המהות של הטכניקה נניח אבל מה בעצם לומדים פה זאת השאלה. מה אתה אומר?

ש: ללמוד להטיל ספק.

אליעד: זאת המהות של העניין לדעת להטיל ספק?

ש: להטיל ספק בכל מה שאתה בטוח בו.

אליעד: מה זה נותן?

ש: זה נותן לך להבין שאתה בעצם נאחז.

אליעד: קודם כל אוקי ומה זה נותן שאתה מבין שזה נאחז מה זה נותן?

ש: זה נותן לך תמיד לראות את הפרספקטיבה.

אליעד: זה גם נותן לך דרך אגב או רק לי?

ש: כן.

אליעד: לא אמרת זה נותן לך.

ש: דיברתי על עצמי.

אליעד: אמרת לך לא הבנתי אם זה כל כך טוב למה את מלבישה את זה עלי.

ש: זה אני.

אליעד: אוקי כן מה זה נותן לך?

ש: זה נותן לי בעצם יותר ביטחון או יותר.

אליעד: חוסר ביטחון דווקא לא?

ש: יותר רחבה שבעצם.

אליעד: מה זה נותן לך?

ש: אין הרבה הבדל בין.

אליעד: ומה זה נותן לך?

ש: נותן לי את החופש להיות עם מה שיש לי בצורה מלאה.

אליעד: מה שאמרת זה חלקית נכון חלקית נכון תכף נבין למה. הלאה מי יש לו עוד גרסה בא נלך על הגרסה הפשוטה אני אתן את הגרסה שלי, אוקי אפשר להגדיר את זה בהרבה דרכים מה לומדים פה אבל בוא ניתן איזו גרסה פשוטה מה בן אדם רוצה להרגיש טוב נכון, מה בן אדם לא רוצה להרגיש רע מה בן אדם רוצה להרגיש טוב ולא להרגיש רע, מה בן אדם לא רוצה להרגיש רע ולא להרגיש טוב. סבבה יפה, הרעיון הוא איך בן אדם יכול להרגיש טוב ולא להרגיש רע זה קודם כל המחויב הראשי של כל בני האדם בעולם.

עכשיו התיאוריה אומרת שמאחורי כל תחושה רעה יש איזשהן הנחות יסוד יש איזשהם תהליכים קוגניטיביים הנחות יסוד כלשהן שגורמות לבן אדם להרגיש רע. עכשיו דבר ראשון שלומדים פה זה זהה את הנחות היסוד דרכים לגלות מה הנחות היסוד שגורמות לך להרגיש רע, מה קורה לך בתת הכרה כשאתה מרגיש רע גם כשאתה מרגיש טוב אבל גם בעיקר כשאתה מרגיש רע.

ודבר שני שלומדים פה אחרי שזיהית את זה לדעת להטיל ספק לדעת לראות את ההפך, לדעת לראות שזה לא בהכרח נכון זה הכל. דבר ראשון שלומדים פה זה לזהות הנחות יסוד ודבר שני שלומדים פה זה להטיל ספק ברעיונות ככל שבן אדם לומד לפתח את שתי המיומנויות האלה, מיומנות ראשונה איך אני יודע לזהות את הנחות היסוד של הדברים איך אני יודע לקחת לדוגמה מחשבה כמו שהבאנו קודם בן אדם מרגיש שהוא גונב את הבנק ולדעת שזאת בעצם עוד צורה "מרגיש שאני גונב זה" זה יותר מרגיש "שגונב את הבנק" נניח.

אוקי לדעת לזהות הנחות יסוד לדעת לזהות רעיון בתוך רעיון פנימיות מהויות של דברים ולדעת להטיל ספק ברגע שבן אדם יש לו שתי מיומנויות עכשיו הוא תיאורטית יכול לשלוט במערכת, הרעיון זה לא להיות רובוט ולא תמיד לבדוק מה הנחות היסוד ולא תמיד להטיל ספק הרעיון הוא שיש לך דברים טובים, לכן אני משנה ביחס למה שאת אמרת הרעיון הוא בדברים הטובים לא להטיל ספק בדברים הטובים לא לבדוק מה הנחות היסוד או לא חייב לבדוק מה הנחות היסוד אבל בדברים הרעים "מה הנחות היסוד? בוא נטיל ספק" זה הכל.

ועוד פעם הדרך של בן אדם להרגיש טוב ולא להרגיש רע היא באמצעות זה שהוא מאמין למחשבות הטובות שקופצות לו לראש ולא מאמין למחשבות הרעות, נפטר מהמחשבות הרעות נשאר עם הטובות. הדרך לעשות את זה היא עוד פעם על ידי פיתוח שתי מיומנויות שאחת בלי השנייה לא מספיק טוב, שתי מיומנויות 1. מה הנחות היסוד מה הביא אותי לחשוב ככה מה גרם לי לחשוב ככה. 2. האם זה נכון זה הכל.

שני הדברים האלה נכללים בשאלה מה האמת "האם באמת אני חושב את זה למה אני חושב את זה, מי אמר שזה נכון מי אמר שזה לא נכון" זה נקרא מה האמת. אוקי הדרך הטכניקה לפתח את שתי המיומנויות האלה זה לשאול מה האמת אבל בגדול זה שני דברים בסיסיים תלמד לזהות הנחות יסוד ותלמד להטיל ספק בהנחות יסוד אם הן נכונות או לא זה הכל. הבנו את הסיפור וכאשר המטרה הסופית עוד פעם, נגיד שאנחנו לומדים פה באופן כללי לזהות הנחות יסוד ולהטיל ספק אבל זאת לא התכלית, התכלית היא לא הטלת הספק.

התכלית היא שתהיה לך מספיק מיומנות להטיל ספק שכשהמוח שלך יגיד לך "רע לי" אתה תוכל לבוא אליו להטיל ספק ולהפוך את הרע הזה לטוב או ללא משנה או לפחות רע. אותו דבר תבדוק מה הנחת היסוד מה המהות בן אדם לא צריך להיות רובוט בלבדוק מה המהות הרעיון הוא שתהיה מספיק מיומן לבדוק מה המהות כדי שכשיהיה לך רע אתה תוכל לזהות מה המהות ותוכל להטיל בזה ספק כי אם לא תזהה מה המהות איך תטיל בזה ספק, אם לא תזהה מה הנחת היסוד איך תטיל ספק ולכן לפעמים אנחנו לוקחים סתם נושאים נייטרליים כאלה ואחרים והופכים את זה למהות וצורה ומה המהות של זה ומה פה ומה שם.

אבל בסופו של דבר הרעיון הוא שתוכל בסוף, נגיד שאנחנו לוקחים נושא ובודקים מה המהות שלו כמו שעשינו פעם קודמת, מה הרעיון? הרעיון הוא להרגיל את המוח לראות מהויות ואז בעצם זה לראות דברים בצורה מופשטת ואז בעצם כשיש לך איזה רצון אתה יכול לראות אותו בצורה מופשטת לראות את המהות שלו ואז דרך זה אתה יכול נגיד להטיל בו ספק. בסוף בשורה התחתונה בן אדם בשביל להרגיש טוב צריך להאמין לטוב וצריך לא להאמין לרע, בשביל לא להאמין לרע צריך לזהות את הנחות היסוד ולדעת להטיל ספק ולראות את זה כמיומנות בן אדם שרוצה להרגיש טוב ולא להרגיש רע צריך מיומנות.

עכשיו בנוסף לזה גם צריך את המיומנות לדעת לשלוט שלא להטיל כמו רובוט להטיל ספק בהכל או להאמין להכל צריך לדעת גם לזהות "רגע זה רע? אני אטיל ספק, זה טוב? אני אאמין". הבנו כן מה אתה אומר?

ש: זה משהו יחסי שאנחנו לומדים פה אני מבין.

אליעד: אתה יכול אפשר לשאול מה התועלות שיכולות לצאת מזה אם אתה תעשה את זה בצורה אבסולוטית אתה גם תוכל נגיד להיות אלוהים נניח אתה תוכל להגיע להארה רוחנית נניח, תוכל לאושר רוחני אושר מוחלט נניח. אוקי זה מה התועלות שיוצא לך מזה כי תלוי איזה דרגת הקצנה אתה תיקח את זה, אם אתה תגיד "אני מאמין רק לאין שכל ונצמד לשכל" לא יודע זה כבר מה יכול לצאת לך מזה במאה אחוז נגיד אבל בגדול עוד פעם להבין שיש פה פיתוח מיומנות.

כמו שבן אדם לומד מיומנות ציור מיומנות בישול מיומנות כל מיני מיומנות ריצה, מיומנות הטלת ספק מיומנות ניתוח הנחות יסוד. עכשיו זה טוב למיליון ואחד דברים אבל זה טוב בעיקר לקונפליקטים שכשיש לך קונפליקטים אתה יכול לבדוק מה הנחת היסוד ולהטיל ספק לראות את זה בצורה אחרת לראות את זה פה לראות את זה שם כשזה גם המון נגזרות אבל הנגזרת העיקרית היא איך לא להרגיש רע זאת הנגזרת העיקרית. הבנו?
ציורים מה האמת איך אני לשאול את עצמי מטרה סופית מטרה למה אני חושב זיהוי הנחות יסוד אלוהות שאיפות למידה eip איך לא להרגיש איך לא להרגיש רע איך להרגיש איך להרגיש טוב אליעד אליעד כהן הדרך של אליעד הדרך של אליעד כהן הטלת ספק הלימוד של אליעד כהן הנוסחה של אליעד הנוסחה של אליעד כהן הנחה הנחות הנחות יסוד הנחת יסוד הסוד של אליעד הסוד של אליעד כהן השיטה של אליעד השיטה של אליעד כהן השכל השכל של אליעד השכל של אליעד כהן חוסר ודאות חוסר וודאות טוב בלי רע טוב ללא רע יש טוב בלי רע לא להרגיש לא להרגיש רע להטיל להטיל ספק להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב בלי רע להרגיש רע לזהות לזהות הנחות יסוד לימוד לימוד אצל אליעד ללמוד ללמוד אצל אליעד ללמוד אצל אליעד כהן למידה מה הלימוד אצל אליעד כהן מטרות מטרת הלימוד מטרת הלימוד אצל אליעד מטרת הלימוד אצל אליעד כהן מצא את ההבדלים ספק ספקות ספקנות שיטת eip שכל תכלית
אושר, להרגיש טוב, איך להיות מאושר? איך נוצרות תחושות? איך נוצרים רגשות? איך להרגיש רק טוב? איך לא להרגיש רע? מהו אושר? הדרך אל האושר, סוד האושר, הכל כרצונך תמיד, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
אושר, להרגיש טוב, איך להיות מאושר? איך נוצרות תחושות? איך נוצרים רגשות? איך להרגיש רק טוב? איך לא להרגיש רע? מהו אושר? הדרך אל האושר, סוד האושר, הכל כרצונך תמיד, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
... מאושר? איך נוצרות תחושות? איך נוצרים רגשות? איך להרגיש רק טוב? איך לא להרגיש רע? מהו אושר? הדרך אל האושר, סוד האושר, הכל כרצונך תמיד, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית האם אפשר להרגיש רק טוב בלי להרגיש רע? אחת השאלות הבסיסיות ביותר שאליעד כהן מעלה בהרצאה היא האם האדם יכול להרגיש רק טוב ללא חוויה של כאב או חיסרון. לפי אליעד, כל דבר בחיים יכול להתפרש גם כיתרון וגם כחיסרון. לדוגמה, תחושת הקיום שלנו עצמה היא גם חיסרון וגם ... להיות. איך נוצרים רגשות ותחושות אצל האדם? אליעד מסביר שהבסיס לכל תחושה או רגש הוא השינוי והתנודתיות. הוא נותן דוגמה פשוטה: אדם לא מודע לקיומה של ... בין השתיים. האם אפשר להפסיק להרגיש בכלל? אליעד מציג דרך תאורטית שבה האדם יכול להפסיק להרגיש. הדרך לכך היא ליצור השתוות מוחלטת של תחושות מנוגדות, כמו ... לגבי האוכל. כך גם לגבי כל תחושה אחרת. לפי אליעד, ברגע שאתה מגיע למצב של השתוות מוחלטת, אתה מפסיק לחוות, והחוויה שלך הופכת לשקט מוחלט ולריק. למה אדם סובל למרות שהוא לא חייב לסבול? אליעד טוען שכל סבל שאדם חווה הוא בעצם מתוך רצונו שלו עצמו, גם אם לא במודע. אדם שסובל מזה שאין לו מספיק כסף ... ממשיך להרגיש כאב למרות הרצון שלו להפסיק? אליעד מציג רעיון מעניין, לפיו האדם ממשיך לחוש כאב משום שבתוך תוכו הוא דווקא רוצה לחוש את הכאב הזה. הוא נותן ... להפסיק את ההזדהות עם הגוף ולהפסיק לסבול? אליעד מציע לאדם שרוצה להפסיק לסבול לעשות רשימה של כל הדברים הטובים שהוא מקבל מההזדהות עם הגוף שלו, ולהתחיל ... האם האדם באמת רוצה להיות מאושר לחלוטין? אליעד מבהיר שתחושת האושר היא תמיד תוצאה של חיסרון קודם. אדם לא יכול לחוות טוב בלי לחוות רע קודם לכן. אדם לא ... קודם. לכן, השאיפה של אנשים להרגיש רק טוב ולא להרגיש רע היא שאיפה בלתי אפשרית. יתרה מזאת, אליעד טוען שעמוק בפנים האדם כלל לא רוצה להיות מאושר לחלוטין, מכיוון שאז החיים יהפכו לחסרי משמעות. מהו סוד האושר לפי אליעד כהן? סוד האושר לפי אליעד הוא ההבנה שכל מה שקורה הוא כרצונך. ברגע שאדם יבין את זה באמת, הוא יפסיק לסבול ויגיע לשלווה מוחלטת. כל ... עם המציאות. מה הקשר בין אהבה לשנאה לפי אליעד כהן? לפי אליעד, לאהוב משהו בתכלית האהבה ולשנוא משהו בתכלית השנאה, הם שני צדדים של אותו מטבע. אדם ששונא את המצב שבו אין לו כסף בתכלית השנאה, בעצם אוהב בתכלית האהבה את המצב ההפוך. לכן, אם המציאות תתנגד באופן מוחלט לרצונו, הוא יפסיק להתקיים, כי הוא יבחר לא ... מה סוד האושר? איך להפסיק להזדהות עם הגוף? איך להרגיש רק טוב? מה הקשר בין כאב להנאה? אליעד: כל דבר בחיים יכול להתפרש כיתרון או כחיסרון. אם אני מרגיש את קיומי זה גם חיסרון אבל גם יתרון. הקיום ... תחושת אני. שאלה: אני רוצה לא לחוות כלום. אליעד: כדי להגיע לזה אתה צריך ליצור השתוות של חוויות. למשל אתה חווה הנאה וכאב, וכדי ליצור השתוות אתה צריך ... אליו אני גם צריך לחוות רע, ואני לא רוצה להרגיש רע. אליעד: האם אתה מבין שמבלי שתרגיש רע לא תוכל להרגיש טוב? מבלי שתהיה רעב, איך תהנה מהאוכל? האם אתה סגור על זה? אתה מבין גם שבלי להיות שבע, ... אם אתה לא יכול לדמיין את הטוב, איך תוכל להרגיש רע הפוך? האדם נהנה מעצם המילוי של הרצון, מילוי הרצון יוצר את ההנאה. ומילוי זה ביחס לחיסרון, כאשר אתה זוכר ... שאלה: אני סובל בגלל שאין לי הרבה כסף בבנק. אליעד: הכל זה כרצונך, האם אתה לא רוצה לסבול בגלל שאין לך כסף בבנק? כי אם אתה לא רוצה לסבול מכך, אז עכשיו ... זה מפריע לי כי אני צריך לחשוב על הבנק. אליעד: אבל זה תמיד ככה בכל מקרה, אתה לא יכול להיות בראש שקט לגמרי, אין אופציה כזאת. אם תחשוב על זה שתמיד ...
אושר למתקדמים, איך לוותר על הטוב? איך לא להרגיש רע? איך לראות את הרע כטוב? איך לראות את הטוב כרע? בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב, המחיר של הטוב, השכר של הרע, מקום וזמן, זמן ומקום
אושר למתקדמים, איך לוותר על הטוב? איך לא להרגיש רע? איך לראות את הרע כטוב? איך לראות את הטוב כרע? בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב, המחיר של הטוב, השכר של הרע, מקום וזמן, זמן ומקום
... למתקדמים, איך לוותר על הטוב? איך לא להרגיש רע? איך לראות את הרע כטוב? איך לראות את הטוב כרע? בלי טוב אין רע, בלי רע אין טוב, המחיר של הטוב, השכר של הרע, מקום וזמן, זמן ומקום איך לוותר על הטוב? איך לא להרגיש רע? איך לראות את הרע כטוב? איך לראות את הטוב כרע? ההרצאה עוסקת בכיצד תהליך התפיסה של טוב ורע משפיע עלינו, ועל הדרך בה אנו יכולים לשנות את ההתייחסות שלנו כלפי חוויות רגשיות של טוב ורע. הנושא המרכזי של ההרצאה הוא כיצד להבין את הקשר ההדדי בין טוב ורע, והאם אפשר לוותר על תחושות חיוביות מבלי להרגיש רע. מהו הקשר בין טוב ורע? אליעד כהן מסביר כי לעיתים אנשים חושבים שתחושת טוב איננה קיימת בלי רע, והם מתקשים לדמיין מציאות בה אין את ההבדל בין טוב ורע. הוא מציין שבלי רע אין טוב, ובלי טוב אין רע, ... להתמודד עם המחיר הזה ולהבין את הקשר שבין תחושות אלה. האם אפשר לוותר על הטוב? במהלך ההרצאה עולה שאלה אם אפשר לוותר על הטוב מבלי להרגיש רע. האם כאשר אנו מבטלים את התחושות החיוביות בחיינו, אנו גם מבטלים את תחושת הרע? אליעד מסביר שלפעמים כשאנחנו מבטלים את מה שנראה כטוב בעינינו, אנחנו בעצם פותחים את הדרך לחוויות חדשות שאולי יהיו טובות יותר או פחות. כדי להבין איך לוותר על הטוב, צריך לדעת ... הבדידות. הרע שנחווה במצבים כאלו יכול להיות קשה, אך הוא גם מלמד אותנו על המשמעות של החוויות החיוביות. האם יש דרך לראות את הרע כטוב? אליעד גם מציע לראות את הרע כטוב. כלומר, אם נבין שהרע הוא חלק בלתי נפרד מהחיים, נוכל להפוך את תחושות הרע למשאבים שמשרתים אותנו ומעוררים אותנו להבין את העומק של הדברים. לדוגמה, ... פוגע בנו, זה עשוי לעורר בנו תובנות חדשות שיכולות לשפר את חיינו. מה זה מקום וזמן? לאחר מכן, ישנו דיון על משמעות המונחים מקום וזמן. אליעד מציין כי תחושות כמו טוב ורע נבנות בתוך סביבה מסוימת בזמן מסוים. אם אנחנו מבינים את הקונטקסט שבו כל דבר מתרחש, נוכל לשנות את ההתייחסות שלנו אליו ולראות את העולם בצורה ... המפתח להבין את זמן ומקום הוא להבין שהמציאות שאנחנו תופסים משתנה לפי האופן שבו אנחנו מספקים לה משמעות. איך להתמודד עם רע מבלי להרגיש רע? ההרצאה מספקת גם דרכים להתמודד עם רע מבלי לחוות את התחושות השליליות הנלוות לכך. אחד מהעקרונות המרכזיים הוא להתמקד במציאות כפי שהיא, מבלי לחפש לה השלכות רגשיות שמסבכות ... שלנו להתמודד עם העולם, וכאשר נוותר עליו, זה עלול לשחרר אותנו מלחצים מסוימים, אך גם עשוי להוביל אותנו להרגיש ריקנות או תחושת חוסר מטרה. לסיכום לסיכום, ההרצאה מציעה לנו דרך חדשה להסתכל על החיים, על הקשר בין טוב ורע, ועל האפשרות לשנות את התפיסה שלנו כלפי התחושות הללו. באמצעות חקירה פנימית והתבוננות בהיבטים השונים של החוויות הרגשיות שלנו, אפשר ללמוד לוותר על תחושות הטוב מבלי להרגיש רע, להפוך את הרע לטוב ולחוות את החיים בצורה עמוקה ומספקת יותר. מהי הדרך להתמודד עם תחושות רע? איך לוותר על הטוב? האם אפשר לראות את הרע כטוב? מה המחיר של תחושת הטוב? האם ...
אושר למתקדמים, מה טוב ברע? למה יש רע? לאהוב את הפחד, למה יש פחד? מהי מטרת הרע? המרדף אחרי הרצון, מטרת הרצון, למה יש רצון? הטוב שברע, איך לא להרגיש רע? תמיד יהיה חיסרון
אושר למתקדמים, מה טוב ברע? למה יש רע? לאהוב את הפחד, למה יש פחד? מהי מטרת הרע? המרדף אחרי הרצון, מטרת הרצון, למה יש רצון? הטוב שברע, איך לא להרגיש רע? תמיד יהיה חיסרון
... למתקדמים, מה טוב ברע? למה יש רע? לאהוב את הפחד, למה יש פחד? מהי מטרת הרע? המרדף אחרי הרצון, מטרת הרצון , למה יש רצון? הטוב שברע, איך לא להרגיש רע? תמיד יהיה חיסרון מה טוב ברע? מה מטרת הרע והפחד? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלות פילוסופיות ומשמעותיות של החיים, שמרכזן קשור לטבעו של רע, פחד ורצון, ולמטרותיהם. הוא בודק את משמעותם ואת הדרך בה אנו מתמודדים עם תחושות אלו. איך להתמודד עם פחד? תחילתו של השיח עוסקת בשאלה איך להתמודד עם פחד. אליעד שואל אם אפשר לרצות את הפחד, כלומר, להימנע מלרצות להימלט ממנו, ולבקש ממנו להישאר. הוא מעלה את השאלה, מה היתרון בהרגיש פחד? אם ניקח את הדוגמה של אדם הנפחד ממשהו, האם יש טעם לרצות את הפחד, במקום להימנע ממנו? אליעד מציין שלפעמים, כאשר אנו מייחלים לפחד, אנו למעשה רוצים את ההזדמנות ללמוד ולהתפתח מהתמודדות עם אותו פחד. הוא מסביר שברגע שמבינים מה טוב במצבים שגורמים לפחד, יש פחות התנגדות להם, וניתן להפיק מהם יתרון. האם כל פחד הוא רע? אליעד מסביר בהרחבה שאין לראות פחד באופן חד - צדדי כשלילי. פעמים רבות, פחד הוא מניע חשוב להתפתחות, כי הוא מאלץ אותנו להתמודד עם אתגרים ולצמוח. הוא גם מעלה את השאלה כיצד ניתן לא להרגיש רע כאשר אנו חווים פחד או תסכול. אליעד טוען, שאם אדם מבין שלפחד יש מטרה חיובית, כמו לעזור לו להתפתח, אז הוא יוכל לראות את הפחד לא כבעיה, אלא כצעד בדרך להגשמה עצמית. מהי מטרת הרצון? אליעד מעמיק גם בשאלה מהי מטרת הרצון, ולמה יש לנו רצון. הרצון, על פי דבריו, הוא מה שמניע אותנו לפעולה ומביא אותנו למרדף אחרי מטרות שונות. אך הוא מציין כי הרצון לא תמיד מביא אותנו לסיפוק מוחלט, כי ברגע שמגשים אותו, הרצון מתחלף ברצון חדש. הוא מדבר על כך שאדם תמיד ... מציין שאם אדם היה משיג את כל מה שהוא רוצה, הוא היה מתמלא ברגע, אך מהר מאוד היה מוצא את עצמו חסר רצון חדש. הטוב שברע כחלק מהדיון על הרצון, אליעד עוסק גם בשאלה מה טוב ברע. הוא טוען כי אם לא היה רע, לא היינו מסוגלים להבין את טובו של העניין. לדוגמה, כשאדם חולה ונדרש לו טיפול רפואי כדי להחלים, הוא עשוי להרגיש רע מהמכשול שבטיפול, אך בסופו של דבר, המטרה של הרע היא להוביל את האדם לבריאות ובסופו של דבר לטוב. הכוונה היא שבלי הרע, לא היינו יודעים להעריך את הטוב. רע יכול להוביל אותנו למקום טוב יותר, אם נשכיל להבין אותו ולנתחו לעומק. המרדף אחרי הרצון והחיסרון אליעד מסביר בצורה מדויקת את תהליך המרדף אחר הרצון. הוא טוען שהרצון נובע מתוך תחושת חיסרון - אדם רוצה משהו כי הוא מרגיש שאין לו אותו. אם ... עם זאת, הרצון לא משאיר אותנו שלמים, ומוביל אותנו לרדוף אחרי רצונות חדשים. כל פעם כשאדם משיג את הרצון, הוא פונה לרצון אחר. מהו טוב אמיתי? אליעד מסביר שגם אם האדם משיג את כל מה שהוא רוצה, בסופו של דבר זה לא יביא אותו לשלמות. למעשה, כל רצון שיתממש יוביל לרצון חדש, ובסופו של דבר, לא תהיה השלמה אמיתית, אלא רק יותר רצון להרגיש שלם. כלומר, כדי להתמודד עם חוסר השלמות, אליעד מציע לא לחפש אחר מימוש כל רצון, אלא למצוא את הדרך להתמודד עם תחושת החיסרון כמציאות קבועה. האם אפשר להימנע מרצון? ההרצאה מסתיימת בדיון על השאלה אם אפשר להימנע מהרצון לגמרי. אליעד מציין שזו שאלה קשה, כי הרצון הוא מנגנון פנימי שמקיים אותנו. אם אדם יימנע מהרצון, הוא למעשה ימנע גם מקיומו. הוא מדבר על כך שלעיתים, ... והוא מתחיל לחפש רצונות חדשים. ברגע שהאדם מבין את האמת על הרצון, הוא יכול לשחרר את עצמו מהמניפולציות של הרצון ולקבל את המציאות כמו שהיא. מהי מטרת הרצון? איך להתמודד עם פחד? מה טוב ברע? האם ניתן להימנע מרצון? המרדף אחרי הרצון ...
דאעש, המדינה האסלאמית, המלחמה בטרור, פגיעה בחפים מפשע, לא לרחם על חפים מפשע, להילחם ברע, לא לוקחים שבויים, המלחמה ברע, איך לא להרגיש רע? מוסריות, רחמנות, אכזריות
דאעש, המדינה האסלאמית, המלחמה בטרור, פגיעה בחפים מפשע, לא לרחם על חפים מפשע, להילחם ברע, לא לוקחים שבויים, המלחמה ברע, איך לא להרגיש רע? מוסריות, רחמנות, אכזריות
... המדינה האסלאמית, המלחמה בטרור, פגיעה בחפים מפשע, לא לרחם על חפים מפשע, להילחם ברע, לא לוקחים שבויים, המלחמה ברע, איך לא להרגיש רע? מוסריות, רחמנות, אכזריות מדוע דאעש מצליחים להשתלט למרות מספרם הקטן? אליעד כהן מסביר מדוע ארגון דאעש (המדינה האסלאמית) מצליח לתפוס כוח רב, להשתלט על שטחים ... כאנשים שלא עשו שום דבר רע. ברגע שאדם נלחם ברע, הוא נדרש לפעמים לפגוע גם באנשים כאלו, מפני שהרע, כמו דאעש, מסתתר בתוכם. אליעד משתמש בדוגמה של לחימה צבאית: כשצבא רגיל רוצה לפגוע באויב, הוא ימנע מפעולות שיפגעו גם ... ולא ירצה לפגוע בחפים מפשע. דאעש, לעומת זאת, יתקפו בלי שום התלבטות. איך קשור הקונספט של דאעש למלחמה פנימית בנפש האדם? אליעד מסביר שהקונספט של דאעש רלוונטי מאוד גם לאדם הפרטי ולמלחמה הפנימית שמתחוללת בו בין ... הטובים), ולכן אינו מסוגל לנצח את הרע שבו לחלוטין. כיצד הימנעות מפגיעה בחפים מפשע פוגעת ביכולת לנצח את הרע? לפי אליעד, אדם שאינו מוכן לפגוע ברצונות הטובים שלו (החפים מפשע) כדי להילחם ברע, מגביל את ... האדם לא מצליח לחסל את הפחד או החרדה לחלוטין, כי אינו מוכן להקריב גם את הרצונות החיוביים, אלו שנותנים לו תחושות טובות. אליעד מדגים זאת עם סיפורו של רבי נחמן מברסלב, המספר על אדם שלא מצליח להיפטר מהצרות שלו, כי ... מהן. כל עוד האדם נהנה אפילו מעט מדבר שגורם לו רע, הוא לא יצליח להשתחרר ממנו. האם אפשר לנצח את הרע בלי לאבד את הטוב? אליעד מתאר את המצב שבו אדם מנסה להיפטר ממחלה כמו סרטן. אם הדרך היחידה להיפטר מהסרטן היא ... את כל הרצונות הטובים, זה דורש מהאדם ללכת עד הסוף ולוותר על הכל. רוב האנשים לא עושים זאת, כי הם רוצים עדיין להרגיש טוב. אליעד מציין שכדי באמת לחסל את הרע באופן מוחלט, האדם חייב להיות מוכן להקריב את כל הטוב שהוא מקבל כתוצאה מהרצונות שלו, בדיוק כפי שדאעש מקריבים חפים מפשע. איך יודעים אם אדם באמת רוצה משהו? אליעד מדגיש שרוב האנשים שאומרים שהם רוצים משהו ולא מצליחים להשיג אותו, לא באמת מוכנים לשלם ... ללא מגבלות. אם הוא נעצר כי הוא מפחד מהמחיר, סימן שהוא לא באמת רוצה את זה מספיק. למה לאדם קשה לוותר על מה שגורם לו רע? אליעד מסביר שאנשים נוטים להיצמד גם לדברים שעושים להם רע, כי הם מקבלים מהם גם טוב מסוים. ... שהוא רוצה כסף מעניקה לו תחושה חיובית של תקווה או ציפייה. אם היה מוכן לוותר גם על המחשבה הזאת, הוא היה משתחרר מהסבל. אליעד מדגיש שבכל מצב שבו האדם סובל, עליו לשאול את עצמו: איזו מחשבה טובה יוצאת לי מזה? אם ... ולכן ממשיכים לסבול. לסיכום, איך להצליח במלחמה נגד הרע הפנימי? כדי לנצח במלחמה הפנימית נגד פחדים, חרדות ורצונות רעים, אליעד ממליץ לאדם להיות נחוש כמו דאעש. עליו להיות מוכן לפגוע גם בחפים מפשע - כלומר, בכל ...
היצמדות לאמת, להתחבר לאמת, דיבור פנימי, דיבור עצמי, אמת אובייקטיבית, אמת סובייקטיבית, איך לא להרגיש רע? איך להתחבר לאמת?
היצמדות לאמת, להתחבר לאמת, דיבור פנימי, דיבור עצמי, אמת אובייקטיבית, אמת סובייקטיבית, איך לא להרגיש רע? איך להתחבר לאמת?
... לאמת, להתחבר לאמת, דיבור פנימי, דיבור עצמי, אמת אובייקטיבית, אמת סובייקטיבית, איך לא להרגיש רע? איך להתחבר לאמת? איך לא להרגיש רע בעזרת היצמדות לאמת? הסיבה העיקרית לכך שאנשים מרגישים רע נובעת מהתנגשות בין הרצונות שלהם לבין המציאות. בהרצאה זו מסביר אליעד כהן כי הדרך להתמודד עם רגשות רעים ולשפר את איכות החיים באופן מהותי היא באמצעות חיבור ... אומרת באופן כללי זה לא טעים, היא מכלילה חוויה אישית כאילו היא אמת אובייקטיבית, וזה יוצר בעיה כי היא לא רואה שהחוויה הזו היא סובייקטיבית בלבד. לפי אליעד, אם היא הייתה זוכרת שכל מה שהיא מרגישה או אומרת הוא סובייקטיבי ולא מחויב, אז גם כשהיא הייתה נתקלת בסיטואציה לא נעימה, היא לא הייתה חווה סבל. למה אנשים סובלים כשהם לא מחוברים לאמת? אליעד כהן מדגיש שהסבל נגרם מהפער בין הרצון לבין המציאות. כאשר אדם מאמין שמשהו חייב להיות כפי ... היא תסבול כל פעם שהמציאות לא תואמת את הרצון שלה. לעומת זאת, כאשר היא תזכור תמיד שהרצון שלה הוא לא מחויב, אז גם כשלא נוח לה או כשהיא לבד, היא לא תרגיש רע . מה הקשר בין דיבור פנימי לבין חיבור לאמת? הדיבור הפנימי או הדיבור העצמי של האדם הוא גורם ... את תחושת הסבל. אך אם אותו אדם ישאל את עצמו בכנות: האם זה באמת רע או שזה רק ביחס לרצון שלי? הוא יראה שזו אמת סובייקטיבית בלבד, וכך יפחת הסבל שלו. אליעד מציע תרגילים פרקטיים להטמעת ההבנה הזו בחיי היומיום, כגון להזכיר לעצמך לעיתים קרובות שהרצון שלך הוא לא מחויב, אלא סובייקטיבי בלבד. איך תרגול מודעות עצמית עוזר להיצמד לאמת? אליעד מציע שתרגול של מודעות עצמית יעזור לאדם לזכור תמיד שהרצון שלו הוא לא מחויב המציאות. לדוגמה, אם ... ולא תסבול כשהדברים לא יתנהלו לפי רצונה. בהמשך התרגול, ההבנה הזו תעמיק, עד שהיא תוכל להבחין שגם האמיתות שהיא מחשיבה כבסיסיות ביותר הן בסך הכל הנחות אישיות, ולא עובדות מוחלטות. למה קשה לאנשים לשמור על היצמדות לאמת ביומיום? אליעד מדגיש שהקושי המרכזי הוא בשכחה ובחוסר ערנות. אנשים נוטים לדבר באופן כללי, מבלי לשים לב שהם ... לשבת פה, ולהתייחס לכך כאמת מוחלטת, אף שזה לא יותר מתחושה רגעית. הבעיה נוצרת מכך שאותו אדם יתרגל להפוך את הסובייקטיבי לאובייקטיבי, וכך יתרגל גם להרגיש רע כאשר דברים אחרים לא יסתדרו בדיוק כרצונו. לכן, הפתרון הוא מודעות מתמשכת לכך שכל תחושה או מחשבה היא בסופו של דבר רק ביטוי של רצון אישי ולא של אמת מוחלטת. האם תמיד כדאי להצמד לאמת? אליעד מסביר שאין חובה להצמד לאמת בכל מחיר. אדם יכול לבחור גם לשקר לעצמו או להתעלם מהאמת מסיבות מסוימות, אם הוא מוכן לשלם את המחיר של הסבל. אבל אם האדם רוצה באמת לשחרר את עצמו מתחושת הסבל ולהפסיק להרגיש רע, הדרך היחידה לעשות זאת היא להיות מודע באופן קבוע לכך שכל מה שהוא חושב או מרגיש אינו מחויב אלא תלוי בהגדרות וברצונות האישיים שלו. לסיכום, הדרך שאליעד כהן מציע כדי להפסיק להרגיש רע, היא תרגול מתמשך של ערנות ומודעות לכך שכל רצון, מחשבה ותחושה הם יחסיים בלבד ולא מחויבים ... מהאשליה שהמציאות חייבת להתאים את עצמה לרצונותיו, וכך מפחית באופן משמעותי את תחושת הסבל בחייו. איך להיצמד לאמת? מה זה אמת אובייקטיבית? איך להפסיק להרגיש רע? מהי מודעות עצמית? למה אנשים סובלים? ...
להיצמד לאמת שלך, להקשיב ללב שלך, לחקור את הרצון, מודעות עצמית, להשתחרר מרצון רע, ללכת אחרי האמת שלך, איך נוצר רצון? איך לא להרגיש רע?
להיצמד לאמת שלך, להקשיב ללב שלך, לחקור את הרצון, מודעות עצמית, להשתחרר מרצון רע, ללכת אחרי האמת שלך, איך נוצר רצון? איך לא להרגיש רע?
... לאמת שלך, להקשיב ללב שלך, לחקור את הרצון, מודעות עצמית, להשתחרר מרצון רע, ללכת אחרי האמת שלך, איך נוצר רצון? איך לא להרגיש רע? מה זה רצון ואיך חוקרים את סיבות הרצון שלנו? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד נוצרים רצונות, כיצד ... בו או חש בו אי - נוחות. לפי ההסבר שלו, רצון הוא סוג של רגש, אך הוא נבדל בכך שהוא תמיד קשור לתחושה של טוב או רע. אליעד מציין שרגש בפני עצמו הוא נייטרלי ואינו טוב או ... אם אדם חש ברוח על הפנים ואין לו שום רצון ביחס אליה, הוא יחווה זאת כנייטרלי, לא כטוב ולא כרע. כדי להמחיש את ההסבר, אליעד נותן דוגמה שבה אדם לא רוצה שמישהו יצעק עליו, ... סיבה, אז הרצון עשוי פשוט להיעלם, מכיוון שכשהמוח מבין שאין סיבה, הוא מפסיק להתנגד לדבר. איך להשתחרר מרצון שמפריע לך? אליעד מתייחס למצב שבו לאדם יש רצון שהוא אינו ... רוצה שיגידו לו מה לעשות. הסיבה האפשרית לכך היא תחושת השפלה, והחקירה צריכה להיות סביב השאלה למה אדם מרגיש מושפל. אליעד מדגיש שאם האדם יחקור מספיק לעומק, הוא יגלה את ההנחות שמאחורי הרגשות והרצונות שלו, ויוכל לשנות אותן או לפחות להפסיק להיות מנוהל על ידן באופן אוטומטי. האם ניתן לשנות את האופן שבו אנחנו מגיבים למציאות? לפי אליעד, המפתח לשינוי הדרך שבה אדם מגיב למציאות הוא בחקירה מתמדת של ההיגיון הפנימי. הוא מסביר שאם אדם מגלה שהסיבה לכך שהוא מרגיש רע היא שהוא חושב בצורה לא הגיונית, הדרך היחידה ... להרגיש מושפל, הוא מבין שהוא פועל באופן לא הגיוני. מכאן, הצעד הבא הוא להחליט להתנהג בצורה יותר הגיונית, כלומר, להחליט לא להרגיש מושפל באופן אוטומטי. למה אנשים לא מצליחים להשתחרר מהרצונות שלהם? אליעד מסביר שהסיבה העיקרית לכך שאנשים לא מצליחים ... היא שהם לא נצמדים לאמת הפנימית שלהם עד הסוף. הם לא חוקרים את עצמם מספיק לעומק, ובמקום זאת הם מסתפקים בסיבות שטחיות. אליעד טוען שאם אדם באמת היה נצמד לאמת שלו, הוא היה ... שהכל נובע מאותה נקודה פנימית אחת, וכך היה יכול להשתחרר מהרצון באופן מלא. איך להגיע לאמת מוחלטת מתוך האמת האישית שלך? אליעד מתאר את החשיבות של היצמדות לאמת האישית כאמצעי ... אמיתית, מכיוון שהוא כל הזמן יהיה בתהליך של בדיקת האמונות שלו מול המציאות. מדוע חשוב לא לדלג על האמת הפנימית שלך? אליעד מציין שרבים אינם מגיעים לאמת מוחלטת מכיוון ... באמת נצמד לאמת שלו, היה מגיע בסופו של דבר לאמת עמוקה ומוחלטת יותר, אולי אפילו יגלה שהאמונות המקוריות שלו לא נכונות. אליעד מדגיש שהדרך היחידה לשחרור אמיתי ולהגעה לאמת ... מרצונות שליליים? מה זה רצון ואיך הוא נוצר? כיצד חוקרים רצונות בצורה נכונה? איך להגיע לאמת המוחלטת? איך להפסיק להרגיש רע? איך להיצמד לאמת הפנימית? ...
איך לא להרגיש רע? למה לחקור את הרצון? למה להבין את הרצון? התועלת שבחקר הרצון, לא יודע למה יש רצון, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? להשתחרר מהרצון, איך לא לסבול?
איך לא להרגיש רע? למה לחקור את הרצון? למה להבין את הרצון? התועלת שבחקר הרצון, לא יודע למה יש רצון, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? להשתחרר מהרצון, איך לא לסבול?
איך לא להרגיש רע? למה לחקור את הרצון? למה להבין את הרצון? התועלת שבחקר הרצון, לא יודע למה יש רצון, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? להשתחרר מהרצון, איך לא לסבול? איך לא להרגיש רע? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד אדם יכול להשתחרר מתחושות רעות וסבל על ידי חקירה עמוקה של הרצונות שלו. לדבריו, כאשר אדם מרגיש רע, עליו קודם כל להבין שהתחושה נובעת מרצון לא ממומש. למשל, אדם שאומר רע לי כי אני רוצה להרגיש טוב ולא מצליח, צריך לשאול את עצמו למה ... הוא רוצה להרגיש טוב. השאלה הזו נראית אולי מובנת מאליה, אך היא קריטית כי היא מאפשרת לבחון את הבסיס לסבל. אליעד נותן דוגמה מפורטת של תהליך חקירה עצמית. הוא מציע לאדם לשאול את עצמו שוב ושוב: למה אני רוצה להרגיש טוב?. אדם יכול לענות לעצמו, ... לנקודה שבה אין לו תשובה ברורה, והוא יענה: אני לא יודע. בנקודה זו, אנשים בדרך כלל מפסיקים את החקירה מתוך הנחה שאין טעם להמשיך כי התשובה אינה ידועה להם. אליעד כהן טוען שיש חשיבות רבה להמשיך לשאול את השאלות הללו, גם אם התשובה היא שוב ושוב לא יודע. ככל שהאדם שואל יותר, כך הוא מגיע ... את תחושת החובה להגשים אותו, וכך מפחית גם את הסבל שלו. מה התועלת בחקירת הרצון אם התשובה אינה ידועה? לפי אליעד, גם אם אדם לא מגיע לתשובה מוחלטת וברורה לשאלה למה אני רוצה את מה שאני רוצה?, עצם החזרה על השאלה שוב ושוב מייצרת תהליך של שחרור ... סיבה אמיתית לפחד שלו, או לפחות הוא לא מצליח למצוא סיבה כזו. האם חוסר הידיעה מפחית או מגביר את הרצון? אליעד מסביר שישנן שתי אפשרויות למצב שבו האדם מגיע לתשובה אני לא יודע: אפשרות אחת, שבה האדם מבין שאין סיבה אמיתית לרצון שלו, ולכן הרצון מאבד מכוחו. הוא מבין שאם אין סיבה, אין גם הצדקה לסבול או להרגיש רע בגללו. במקרה כזה, האדם יכול להשתחרר לחלוטין מהסבל, כי הרצון כבר לא מרגיש לו חשוב או מחויב. אפשרות שנייה היא שהאדם מבין שאין סיבה, ... חזק. כאן האדם עלול להרגיש שהרצון שלו הוא מחויב כי הוא קיים ללא סיבה ברורה, וכך תחושת הסבל עלולה להישאר. אליעד אומר שגם במקרה כזה, עצם ההבנה שהרצון הוא חסר סיבה עשויה לעזור לאדם להבין את הטבע של הרצונות שלו, וכך לצמצם מעט את מידת ההזדהות עם הרצון ואת הסבל הנגרם מכך. למה לא להפסיק לשאול למה גם כשאין תשובה? אליעד כהן מדגיש שככל שהאדם ממשיך לשאול את עצמו שוב ושוב, גם בלי לקבל תשובה ברורה, הוא מקבל ידיעה אחרת: ידיעה של חוסר ידיעה. ... לא מרגיש לו הכרחי, וזה עשוי לשחרר אותו מהסבל או לפחות להפחית משמעותית את תחושת החובה שלו לממש את הרצון. אליעד מדגיש את החשיבות של החזרה על השאלה גם כאשר נראה לכאורה שאין שום התקדמות, משום שעצם החזרה מובילה לשינוי פסיכולוגי עמוק שמשחרר את האדם מתלות ברצונותיו ובתחושותיו הרעות. איך לא להרגיש רע? למה חשוב להבין את הרצון? איך להשתחרר מרצונות וסבל? מה לעשות כשלא יודעים למה רוצים משהו? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה ...
משמעות החיים, איך נוצרת משמעות? איך נוצר הרצון? איך להשתחרר מרצון? למה יש רצון? מה נותן רצון? מה זה משנה הרצון? איך לא להרגיש רע? מרגיש שהרצון נכפה עלי, חוסר בחירה חופשית
משמעות החיים, איך נוצרת משמעות? איך נוצר הרצון? איך להשתחרר מרצון? למה יש רצון? מה נותן רצון? מה זה משנה הרצון? איך לא להרגיש רע? מרגיש שהרצון נכפה עלי, חוסר בחירה חופשית
... נוצרת משמעות? איך נוצר הרצון? איך להשתחרר מרצון? למה יש רצון? מה נותן רצון? מה זה משנה הרצון? איך לא להרגיש רע? מרגיש שהרצון נכפה עלי, חוסר בחירה חופשית איך נוצרת משמעות החיים ומהיכן מגיע הרצון? אליעד כהן מסביר את מושג משמעות החיים על ידי בחינת השאלה איך נוצרת משמעות, ומדוע יש בכלל רצון. משמעות נוצרת מהרצון של האדם להשיג דבר מסוים, כאשר הוא מרגיש שהשגת הדבר הרצוי תיתן לו תחושה טובה יותר. אך אליעד מבהיר נקודה מהותית: הרצון עצמו הוא בעייתי, מכיוון שברגע שקיים רצון שלא מתממש, האדם חש רע, וברגע שהוא מתממש, נוצרת תחושה זמנית של טוב אך מיד נוצר ... שהאדם מחפש להשתחרר מהרצון, מאחר שהוא חווה את הרצון ככפייה, וכך נוצר אצלו חוסר בחירה חופשית. אליעד משתמש בדוגמה מעשית כדי להמחיש זאת: אם אדם רוצה לראות סרט, אך נאמר לו שנגמרו הכרטיסים, הוא חש רע משום שהרצון לראות את הסרט לא התממש. אך אם הוא נאלץ לראות סרט שכלל לא מעניין אותו, ונאמר לו שהכרטיסים אזלו, הוא דווקא ישמח מכך. מכאן שאליעד מסביר שהבעיה אינה בכך שהרצון נכפה על האדם, אלא בכך שהאדם מזדהה עם הרצון. כאשר האדם מזדהה עם הרצון, הוא מרגיש שהרצון שלו, וכך חווה כאב כאשר הרצון אינו מתממש. האם האדם באמת בוחר את הרצונות שלו או שהם נכפים עליו? אליעד מתייחס באופן מפורט לשאלה האם הרצונות שלנו הם באמת שלנו או נכפים עלינו. הוא מדגים כיצד אדם יכול לחקור את מקור הרצון שלו לעומק. בתהליך זה, האדם ... להימנע מכאב, אלא הרצונות הללו פשוט קיימים בתוכו לפני שהספיק להחליט אם הוא רוצה בהם או לא. אליעד מבהיר כי ככל שאדם מעמיק יותר בחקירת מקור הרצון, הוא מגיע להבנה שהרצונות אינם שלו באופן מוחלט, אלא משהו שכאילו נכפה עליו. אך למרות זאת, הוא ממשיך ... קיים מעצמו. איך אפשר להשתחרר מתחושת הכפייה של הרצונות? כדי להשתחרר מתחושת הכפייה של הרצונות, אליעד מציע לבצע תהליך של חקירה עצמית עמוקה, שבו האדם בודק האם באמת יש לו תועלת מהרצון הזה. הוא מציע לשאול מה יוצא לי מזה שאני מזדהה עם הרצון? כאשר האדם ... איתו. התהליך הזה מוביל לכך שהרצון כבר לא נתפס ככפוי, משום שהאדם כבר לא מזדהה איתו באותה מידה. אליעד מביא דוגמה לכך שאם האדם אומר הרצון הזה עושה לי טוב, אז יש לשאול האם הוא בטוח בכך. אם הרצון באמת היה עושה טוב, האדם היה מרגיש טוב גם ללא תלות ... אינו שלו? כאשר האדם מבין לעומק שהרצון אינו באמת שלו, נוצר מצב שבו הרצון כבר לא מפריע לו. אליעד מסביר שבמצב הזה האדם חווה תחושה של שחרור ושלווה, מכיוון שהוא מפסיק להתייחס ברצינות לרצונות שמופיעים אצלו. הרצונות ממשיכים להופיע, אך האדם כבר לא ... מהרצונות שמפריעים לו, אך לא מכולם באופן מוחלט. מהי משמעות ההזדהות עם הרצון ואיך היא יוצרת סבל? אליעד מדגיש שהסבל שהאדם חווה אינו מגיע מהרצון עצמו, אלא מההזדהות איתו. אם האדם היה מתבונן ברצונות שלו בלי הזדהות, הוא לא היה סובל. הוא היה יכול לראות ... אינטגרלי מהאדם, וזו בדיוק הנקודה שיוצרת תחושת חוסר אונים וכפייה. למה הרצונות קיימים מלכתחילה? אליעד מסכם בכך שרצונות קיימים כדרך של התודעה לחוות את עצמה, אך ברגע שהאדם מבין שאין לו שליטה מלאה על הופעת הרצונות, והוא חוקר את מקורם לעומק, הוא מפסיק להרגיש רע מהם. הוא מבין שהרצונות אינם שלו במובן האישי, ולכן כבר לא חשוב לו באמת אם הם מתגשמים או לא. בכך הוא משתחרר לחלוטין מתחושת הכפייה של הרצון. איך להשתחרר מרצונות? איך נוצרת משמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? למה אני מרגיש רע? האם הרצונות שלנו באמת שלנו? למה יש לי רצונות? איך לא להזדהות עם רצון? ...
תרגיל להיות מאושר, תרגיל לא להרגיש רע, איך לא לסבול? שיטות להיות מאושר, לא חייב שיהיה כרצונך, להתרגל להרגיש רע, איך לא להרגיש רע? לא לשנות את המציאות, לאהוב את המציאות, לקבל את המציאות
תרגיל להיות מאושר, תרגיל לא להרגיש רע, איך לא לסבול? שיטות להיות מאושר, לא חייב שיהיה כרצונך, להתרגל להרגיש רע, איך לא להרגיש רע? לא לשנות את המציאות, לאהוב את המציאות, לקבל את המציאות
... להיות מאושר, תרגיל לא להרגיש רע, איך לא לסבול? שיטות להיות מאושר, לא חייב שיהיה כרצונך, להתרגל להרגיש רע, איך לא להרגיש רע? לא לשנות את המציאות, לאהוב את המציאות, לקבל את המציאות מהו תרגיל להיות מאושר ואיך לא לסבול? ההרצאה מתמקדת בדרכים ושיטות שיעזרו לאנשים למנוע סבל ולהגביר את האושר. אליעד כהן מציע מספר תרגולים שיכולים לעזור לאדם להתמודד עם מצבים שבהם הוא מרגיש רע, או כאשר המציאות לא עומדת בציפיותיו. אחד הרעיונות המרכזיים שההרצאה מתארת הוא כיצד ניתן לשנות את תפיסת המציאות, כך שלא כל דבר שקרה יהיה נחשב למצב של ... של אדם נובע מהמציאות שלא תמיד מתאימה לרצונו. אם הדברים קורים כמו שהאדם רוצה - הוא מרגיש טוב, ואם לא - הוא מרגיש רע. עם זאת, אליעד מציין שברוב המקרים, הרצון שהמציאות תהיה כרצונך לא תמיד מתממש, ומרגע זה מתחיל הסבל. לפעמים צריך פשוט להבין שהמציאות אינה חייבת להיות כפי שאנחנו ... עלינו להסתגל אליה. איך לא לסבול כשלא הכל הולך כרצונך? כדי להתמודד עם מצבים שבהם המציאות לא תואמת את רצונך, אליעד מציע לא להיאבק במציאות. במקום זאת, הוא מציע דרך של קבלה: לא כל דבר חייב להיות כפי שאתה רוצה. הכלים שיכולים לעזור בתהליך זה כוללים את השימוש ... יותר מאוזן, גם כשדברים לא מתנהלים כפי שהוא רוצה. מה ניתן ללמוד מכל זה לגבי התמודדות עם מצבים של סבל? לפי אליעד, אם אנחנו מפסיקים לרדוף אחרי מציאות שונה ממה שהיא, ונהיה מוכנים לקבל את מה שיש, נוכל להפחית את הסבל שלנו. אין צורך לשנות כל מצב או להילחם בו כדי ... שאנחנו עושים ביום - יום. כשאדם פועל מתוך תחושת חובה או רצון תמידי, הוא עלול למצוא את עצמו בסבל מיותר. אליעד מציע שדווקא ניהול נכון של הציפיות, וההבנה שלא כל דבר חייב להיות כרצוננו, עוזרת לנו להתמודד בצורה רגועה יותר עם החיים. איך נוכל ליישם את ההבנה הזאת ... את הדברים כפי שהם. כל שינוי כזה בתפיסת העולם יכול להוביל לשיפור משמעותי בתחושות שלנו ולמנוע סבל מיותר. איך לא להרגיש רע? תרגול מנטרה לא חייב שהמציאות תהיה כרצונך שיטות להיות מאושר קבלת המציאות מהו תרגיל להיות מאושר ואיך לא לסבול? ההרצאה עוסקת בתרגילים ובשיטות למנוע סבל ולהגביר אושר, ובפרט, כיצד לא להרגיש רע ולהתמודד עם מצבים שמנוגדים לרצון האישי של כל אדם. אחד הרעיונות המרכזיים בהרצאה הוא רעיון השינוי של תפיסת המציאות. אליעד מציע שלפעמים המציאות לא חייבת להתאים לרצוננו, אלא עלינו ללמוד איך להתרגל לכך ולתפוס את החיים בצורה חיובית יותר, גם כשדברים קורים שלא בדיוק כרצוננו. מה הקשר בין הרצון שהמציאות תהיה כרצונך לבין סבל? הנחת היסוד בהרצאה היא שהרבה מהסבל בחיים נגרם בגלל הרצון שהמציאות תהיה כרצונך. זהו עיקרון מרכזי שמוביל לתחושת טוב או רע בחיים - אם המציאות מתאימה לרצונך, זה טוב לך, ואם לא, אתה מרגיש רע. אליעד מציין שכאשר אדם רודף אחרי המציאות שהוא רוצה, הוא עשוי להיתקל במכשולים וקשיים. המטרה היא להבין שבסופו של דבר, אפשר גם לקבל את מה שיש ולתפקד בצורה חיובית גם אם הדברים אינם כפי שציפית. איך לא לסבול כשלא הכל הולך כרצונך? אליעד מציע לא להיאבק במציאות, אלא להתרגל לחשוב שהיא לא חייבת להיות כרצונך. אחד הכלים שיכולים לעזור בתהליך הזה הוא תרגול מנטרה או אמונה שמסייעת להפנים את ... שהמציאות תהיה כרצונך? היתרון המרכזי בתרגול זה הוא שלבסוף, אתה מתחיל להרגיש פחות סבל במצבים שלא תלויים בך. אליעד מסביר שמדובר בשינוי פנימי שמאפשר לך להיות מאוזן יותר, אפילו כאשר המציאות אינה מספקת את מה שציפית. החוזק הפנימי שמגיע מהקבלה של המציאות כפי שהיא, ... והסבל. מה ניתן ללמוד מכל זה לגבי התמודדות עם מצבים של סבל? ההבנה היא שאנחנו לא צריכים לשנות את המציאות כדי לא להרגיש רע, אלא להיפך, כל עוד נוכל לקבל את המציאות כפי שהיא, נוכל להימנע להרגיש רע. זהו תרגול שמניע את האדם להתמודדות עם מצבים קשים, שבהם הוא לא תמיד יכול להשפיע על המציאות. המפתח הוא להשלים עם המציאות ולא תמיד לחפש פתרון מיידי ... את החיים. כאשר אדם מפסיק להיאבק כל הזמן במציאות ורק מקבל אותה, הוא שותף עם תחושות פנימיות של אושר ושלווה. אליעד טוען שכל עוד אנו חיים במצב של רצון תמידי, אנו בעצם ממלאים את עצמנו בציפיות שיכולות להוביל לכאב כאשר הן לא מתממשות. לעומת זאת, קבלה של מה שיש מספקת ... שלנו כלפי המציאות. אם אדם פועל מתוך תחושת חובה או רצון תמידי, הוא עלול למצוא את עצמו בסבל מיותר. על פי אליעד, ניהול נכון של הציפיות וההבנה שלא כל דבר חייב להתאים לרצוננו עוזרת לנו להתמודד בצורה רגועה יותר עם החיים. איך נוכל ליישם את ההבנה הזאת ביומיום? ... לקבל את הדברים כמו שהם. כל שינוי כזה בתפיסה יכול להוביל לשיפור משמעותי בתחושות שלנו, ולמנוע סבל מיותר. איך לא להרגיש רע? תרגול מנטרה לא חייב שהמציאות תהיה כרצונך שיטות להיות מאושר קבלת המציאות ...
למה שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום
למה שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום
... למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא ... למה אנחנו שונאים להשתעמם ומה הקשר לפחד ממוות? אליעד כהן מסביר כי בשורש השעמום קיים פחד ... נתפסים כמשהו שמכיל פעילות, תנועה, התקדמות ומטרות, בעוד שהמוות נתפס כמצב סטטי וחסר משמעות ... וחרדה. מדוע אנשים שרוצים למות עדיין משתעממים? אליעד מדגים מצב שבו אדם טוען שהוא רוצה למות, ... חוסר פעולה וחוסר חיים. למה אנחנו תמיד מחפשים מטרות ופעולות לעשות? האדם תמיד מחפש משהו ... ומתכנן את היום הבא, הוא אינו משתעמם, כי יש לו מטרה ותחושת תנועה לעבר העתיד. אבל אם הוא ... לברוח מהתחושה הזו, הוא מחפש כל הזמן פעולות ומטרות. למה לאבד את הרצונות מרגיש כמו למות? אליעד מסביר שכאשר נגמרים הרצונות של האדם והוא ... לכן אנשים מפחדים להיות בלי רצונות ובלי מטרות. מהו הקשר בין זהות אישית לתחושת שעמום? כל אדם, לפי אליעד, מורכב משתי ישויות: האחת היא העצמי שלו ... מדוע אנשים מפחדים לא לקבל את מה שהם רוצים? אליעד מציג נקודה מעניינת: אם אדם יקבל כל מה ... הוא ימצא את עצמו ללא רצונות נוספים וללא מטרות, ולכן הוא ירגיש שהוא מת. אנשים בעצם ... קיימים. מה המשמעות של אובדן הרצון עבור האדם? אליעד מדגיש שהרצון הוא תחושת חיסרון, ולכן ... ולמה אנשים מפחדים ממנו? שעמום מוחלט, לפי אליעד, מתרחש כאשר אין לך שום דעה, שום תחושה ... האם אפשר להגיע למצב שבו לא מפחדים מהשעמום? אליעד מסביר שאם האדם יהיה מוכן לוותר על ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להרגיש טוב בלי רע, השכל של אליעד כהן, מטרת הלימוד אצל אליעד כהן, מה הלימוד אצל אליעד כהן? איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? להטיל ספק, לזהות הנחות יסוד, ללמוד אצל אליעד כהן
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגישות, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגישות, איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול רגשי, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי לקריירה בנושאי רגישות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 20:46:20 - wesi1