אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
53:39אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
מהו סבל מוחלט וכיצד אפשר להתמודד איתו?

בהרצאה זו, אליעד כהן פתח בשאלה על טוב ורע, תוך התמקדות בהבנת המהות של הסבל. השיחה נגעה בשאלה "מה טוב בלהרגיש רע?" וניסתה לחקור את ההפכים של טוב ורע, תוך שמירה על גישה פילוסופית עמוקה. עיקר השיחה התמקד בהבנה של הסבל המוחלט ומדוע אנו לא רוצים לסבול, עם דגש על הקשר בין הרצון להימנע מהסבל לבין המחשבות שלנו.
  • מהו הסבל המוחלט ומה הקשר בין רצון להימנע ממנו?
  • האם התמודדות עם סבל יכולה לשנות את תפיסתנו לגבי החיים?
  • האם יש צורך להבין את מקור הסבל כדי להשתחרר ממנו?
תחילת השיחה עסקה בכאב עצמו ובשאלה מה טוב בלהרגיש רע. הצגת השאלה "מה טוב בזה?" הציעה פרספקטיבה שאומרת שלעיתים הכאב, או המוגבלות, הם חלק בלתי נפרד מהמציאות שלנו. השאלה העמיקה יותר לעובדה שאדם לא תמיד נהנה מהמציאות כפי שהיא, ולעיתים הוא רוצה לשנות אותה. הגישה כאן היא לחקור את מקור הסבל ולהבין מה באמת גורם לו, כדי לשחרר את המחשבות שגורמות לכאב.
  • מהי המחשבה שגורמת לנו לסבול?
  • כיצד מחשבה של "אני לא רוצה לסבול" בעצם יוצרת סבל נוסף?
הסיבה המרכזית לסבל טמונה במחשבה "אני לא רוצה לסבול". אליעד כהן הציע כי המחשבה הזו משמשת כאויב פנימי, שגורם לסבל מיותר. המחשבה הזו לא רק מביאה את האדם למצב של התנגדות למציאות, אלא היא עצמה אחראית לכאב שהוא חווה. הכוונה לא הייתה לשחרר את המחשבה הזו, אלא לחקור אותה לעומק, להבין את מקורה ולראות מה היא מייצגת. השאלה "למה אני לא רוצה לסבול?" היא שאלה שמניעה את האדם לחקור את שורש הכאב, ולפעמים התשובה שתתגלם עשויה להוביל לשחרור מהסבל.
  • האם ניתן לשחרר את המחשבה על הסבל או יש צורך להבין אותה?
  • מהו התהליך שבו ניתן להילחם במחשבה שמובילה לסבל?
אליעד כהן הציע שתי דרכים להתייחס למחשבה "אני לא רוצה לסבול":

1. זלזול מוחלט - אם אתה זולל את המחשבה ומפסיק להתייחס אליה, הסבל ייעלם.

2. כבוד מוחלט - אם אתה מכבד את המחשבה ומבין את השורש שלה, תוכל להבין את מטרת הסבל ואולי להשתחרר ממנו.

ההבנה הזו קשורה במידה רבה לחשיבה פנימית עמוקה. אליעד הציע שזו לא שאלה שטחית, אלא שאלה שיכולה לשנות את החיים. אם תחקור אותה לעומק, התשובות שתמצא עשויות להוביל לשחרור מהסבל או, מצד שני, להחמיר את תחושת הסבל אם תמצא שהסיבה האמיתית לא רשות להיות.
  • מהי הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המחשבות המובילות לסבל?
  • האם הסבל יכול להוות אמצעי לחקירה עצמית?
בהמשך, אליעד הציע שמה שהמחשבה הזו יכולה להוביל אליו הוא חקירה פנימית עמוקה שתוביל את האדם לאמת הפנימית שלו. ככל שהתשובה לשאלה תהיה יותר משמעותית, כך גם הסבל יפנה מקום לתובנה חדשה שיכולה לשחרר את האדם או דווקא להעצים את הסבל, הכל תלוי איך מתמודדים איתו.

אליעד הדגיש את החשיבות של שאלות משמעותיות כמו "מה האמת?" שיכולות לסייע לאדם להעמיק ולגלות תשובות שמשנות את כל תפיסת הסבל. כשהאדם מצא את האמת, הוא עלול להבין את הסבל בצורה אחרת, לפעמים אפילו בצורה שתהפוך את הסבל למניע לצמיחה אישית.
  • כיצד סבל יכול להפוך למניע לחקירה פנימית?
  • מהו העניין של "האם אפשר לשאול את השאלה עד הסוף?"
המחשבה המובילה בסופו של דבר היא שהסבל הוא מניע לחקירה. אליעד הציע שמי שיודע להתמודד עם סבל ולקבל אותו בצורה מלאה, יכול להגיע למקום של חופש פנימי שאין לו תלות בכאבים הרגשיים או הפיזיים. כך ניתן להגיע למצב של חופש מוחלט.

לסיום, הסבל יכול להוביל את האדם להקלה או דווקא להחמרה של המצב, אך החקירה עצמה היא הדרך להימנע מההכרה במציאות כבעיה.
מדוע עולה השאלה "מה טוב בלהרגיש רע" וכיצד היא קשורה לסבל?

השיחה מתחילה מהרצון לבחון היפוכים של טוב ורע, ולהגיע בסופו של דבר לשאלה: "מה טוב בלהרגיש רע?". עולה בעיה: יש כאב, אז מה טוב בזה, ומה רע בזה? בהמשך מתברר שהקושי נובע מכך שהאדם מרגיש מגבלה, לא נהנה מהדברים, ולא רוצה את המציאות כפי שהיא.

כיצד המחשבה "אני לא רוצה לסבול" הופכת לאויב העיקרי?

יש דוגמה של אדם שמישהו מרביץ לו. אם הוא שואל את המרביץ "למה אתה מרביץ לי?", ונתקל בתשובה של "לא יודע", ברור שזה לא מתקבל על הדעת. באותה צורה, יש "מישהו" בתוכך (המחשבה שאומרת "אני לא רוצה לסבול") שמכאיב לך. אם לא היתה המחשבה הזאת, לא היה כאב.

למעשה, המחשבה "אני לא רוצה לסבול" היא כמו אויב שמרביץ לך, כי היא יוצרת התנגדות למציאות. כאשר היא מופיעה, נוצר סבל. אם תמחק את המחשבה הזאת, לא תוכל יותר לסבול.

למה לא תמיד אפשר פשוט "לשחרר" את המחשבה?

האדם מבקש לשחרר את המחשבה הזאת של "אני לא רוצה לסבול". אבל לפי ההסבר, המטרה אינה לבטל אותה ישירות, אלא לחקור אותה לעומק. חשוב להתייחס בכובד ראש לשאלה "למה אני לא רוצה לסבול?".

יש שתי אפשרויות התייחסות למחשבה "אני לא רוצה לסבול":
  • זלזול מוחלט: אם באמת מזלזלים בה עד הסוף, אז לא נוצרת שום התנגדות, והסבל איננו.
  • כבוד מוחלט: אם כבר מכבדים את המחשבה "אני לא רוצה לסבול", צריך לחקור אותה לעומק, להבין מי שלח אותה, למה היא שם, מה השורש שלה.
בשני המקרים, יש לנקוט גישה קיצונית באחד הכיוונים כדי לראות תוצאות ממשיות.

למה דווקא שאלה כמו "למה אני לא רוצה לסבול" היא אחת השאלות הרציניות ביותר?

השואל מתאר תחושת בלבול ולא יודע לתת הסבר מדויק לסיבה שהוא לא רוצה לסבול. מוצע לו לקחת את השאלה הזאת ברצינות עצומה, כי היא שאלת מפתח שיכולה לשנות לגמרי את תפיסת הסבל.

ייתכן שגילוי הסיבה יוביל דווקא לסבל גדול יותר, כי האדם יבין שיש לו "סיבה טובה" לא לרצות לסבול, ואז יתנגד עוד יותר לסבל. ומצד שני, יכול להיות שיגלה שהסיבה היא "סתם", ואז ישתחרר לגמרי מהסבל.

הרעיון המרכזי הוא שהאדם לא יודע מראש איזו תשובה תתגלה, אבל עצם החקירה העמוקה יכולה לשנות את יחסו לסבל ולבטל אותו או להגביר אותו, הכל לפי מה שתתגלה.

מדוע הסבל יכול לשמש "זרז" לחקירה ולהפוך לאמצעי להגיע לאמת?

נטען שהרצון להרגיש טוב הוא שיוצר את הרע, כי אם לא היה טוב, לא היה רע. וכאשר הסבל מאוד גדול, האדם מגיע למקום שבו שום דבר לא מספק אותו. דווקא במצב הזה, האדם עלול להתעקש ולחקור את השאלה "למה אני לא רוצה לסבול?" עד הסוף.

מי שמסוגל לסבול כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, יכול להגיע למצב שבו הוא "אלוהים" מבחינת חוויה, משום שהוא חופשי מהתלות ברצון שלא לסבול. לכן, סבל גדול עשוי להיות מנוע רב עוצמה לחקירה פנימית.

כיצד ניתן לחקור בצורה מעשית את השאלה "למה אני לא רוצה לסבול"?

ישנה הצעה מעשית:
  • לרשום על דף את כל הדברים שגורמים לך להרגיש רע באמת.
  • להתבונן בהם ולשאול: "למה אני לא רוצה לסבול את הדבר הזה?".
  • להרגיש את הסבל תוך כדי השאלה, ולא להסתפק בתשובה אינטלקטואלית שטחית.
  • אפשר גם לבצע פעולה פיזית כמו לנכש עשבים, ובזמן העבודה להתרכז בשאלה "למה אני לא רוצה לסבול?", מתוך הרגשת הסבל עצמה.
כך אפשר להגיע לתובנות עמוקות יותר. ככל שמתעמקים בשאלה, היא הופכת משמעותית יותר, והתשובה שמתגלה יכולה להיות משנה חיים, לטוב או לרע.

האם ניתן להגיע למצב של "אני רוצה לסבול"?

אחת האפשרויות הקיצוניות היא לברר, האם אפשר לשנות את הגישה ל"אני כן רוצה לסבול"? יש דוגמה: "האם אי פעם אמרת, למה שאני לא ארצה לסבול? בא לי לסבול היום, לא סובל מספיק?".

המטרה היא להראות שההיפוך הקיצוני הזה גם הוא אפשרי, ושהחקירה בשאלת ה"רצון" יכולה להוביל למקומות בלתי צפויים. בסופו של דבר, אם מגלים את השורש העמוק, ייתכן שלחלוטין לא תהיה בעיה עם הסבל, או שדווקא תגבר הרגישות אליו, תלוי בתשובה שנמצאת.

כיצד מובילים הספק והבלבול למציאת תשובה עמוקה?

כאשר אדם מרגיש מבולבל ולא מקבל תשובות אינטלקטואליות שמספקות אותו, זה סימן שעליו להעמיק עוד יותר. ככל שעוצמת השאלה גוברת, כך תיתכן חוויה משמעותית יותר ברגע שמתגלה התשובה.

ישנה אפשרות שגם התשובה הסופית לא תהיה "הסבר" במובן הרגיל, אלא מצב של "אי ידיעה" שלמה, שבעצמה עשויה להוביל להקלה או להחרפת הסבל, תלוי בדרך ההתבוננות.

מהי הדוגמה של אליעד על סבל גדול וחיפוש האמת?

אליעד מספר על מצבו האישי: כשהוא חיפש תשובה, הוא סבל עד כדי כך ששום דבר לא עזר לו, ואף הצעה חיובית לא סיפקה אותו. לבסוף התברר לו שהוא בעצם רצה את ה"אין שכל". הוא מציין גם את המלצתו של רבי נחמן: כשמסתבכים, לשאול "מה האמת?" או "בטוח או לא בטוח?". שאלות אלו יכולות לדחוף את האדם לעומק הסבל וגם לעומק החקירה, עד שנחשפות התשובות העמוקות ביותר.

כיצד מסכמים את המסר המרכזי?

המחשבה "אני לא רוצה לסבול" היא שורש הכאב, כי היא יוצרת התנגדות למציאות. מומלץ לחקור בכנות וביסודיות מדוע לא רוצים לסבול, בלי לפחד מהאפשרות לגלות סיבה טובה מאוד או לגלות שזו רק מחשבה ריקה. בשני המקרים, עצם גילוי האמת עשוי לשנות את חוויית הסבל באופן דרמטי, כי כאשר האדם פוגש את האמת, הסבל הופך להיות משהו אחר: או שהוא נעלם, או שהוא מובן ומורגש באופן שעשוי להעצים אותו. כך או כך, החקירה פותחת אפשרות לחיים שונים בתכלית.
שאלה: אני רוצה לעשות סימולציה של היפוכים, טוב ורע, ובסוף להגיע לשאלה, מה טוב בלהרגיש רע? הבעיה היא שכואב לי, מה טוב בזה, ומה רע בזה?

אליעד: מה רע בזה?

שאלה: זה מגביל אותי, שאני לא נהנה מהם.

אליעד: ומה רע בזה, ובסוף מה הבעיה?

שאלה: אני לא רוצה את זה.

אליעד: ומה הבעיה בזה?

שאלה: אני רוצה שיהיה אחרת.

אליעד: אז מה הבעיה, האם חייב להיות מה שאתה רוצה?

שאלה: רצוי.

אליעד: אז הנה המציאות עושה לך הפוך. האם נפתרה הבעיה?

שאלה: בהרגשה לא.

אליעד: אז תגיד מה היא התשובה, מה הבעיה?

שאלה: לא יודע.

שאלה: אני למשל לא רוצה לסבול. למה? לא יודע למה.

אליעד: בא תנסה להבין מה המשמעות של ה"לא יודע". למשל מישהו מרביץ לך, ואתה אומר לו תפסיק, והוא אומר, לא רוצה. ואתה שואל אותו, למה אתה מרביץ לי? והוא עונה שהוא לא יודע. האם היית מקבל את זה.

יש בתוכך כוח שאומר שהוא לא רוצה לסבול. עכשיו, הלא רוצה לסבול, זה כאילו להגיד לך, תיסבול.

להגיד, אני לא רוצה לסבול, זה כאילו להרביץ לך. המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, היא מרביצה לך, כי אם היא לא הייתה, לא היה כואב לך.

כשאתה אומר, אני לא רוצה לסבול, המחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, היא עצמה מרביצה לך.

אתה יודע מי מרביץ לך? רק המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול. כי אם אני הורג את המחשבה שאומרת ש"אני לא רוצה לסבול" אתה לא יכול יותר לסבול.

אז מי האויב המרכזי שלך? המחשבה, התפיסה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול.

יש מישהו בתוכך, המחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, היא אחראית לכל הסבל שהיה לך אי פעם, ואם אי פעם תסבול, זה יהיה רק בגללה.

תבין שזה סוג של אויב שהוא השורש של הסבל.

שאלה: מה שהבנתי, שכאשר אני אומר שאני לא רוצה לסבול, למעשה אני כבר מתנגד, אני מתנגד למציאות. אז איך אני משחרר את המחשבה הזאת?

אליעד: אי אפשר. המטרה כאן היא לא לשחרר את המחשבה, אלא המטרה שלי היא לגרום לך להתייחס למחשבה בצורה אחרת.

כאשר אני שואל אותך למה אתה לא רוצה לסבול? את עונה לי שאתה לא יודע. אני רוצה שתקח ברצינות את השאלה הזאת, ותחקור אותה ותפצח אותה, זאת שאלה רצינית ביותר, אם יש שאלות רציניות, זאת אחת מהם.

למה אני לא רוצה לסבול? זוהי שאלת מפתח. ואתה לא מתיחס ברצינות למחשבה הזאת.

אם באמת לא היה אכפת לך מהשאלה הזאת, והיית מתייחס אליה בזלזול, זה טוב מאוד. למשל מרביצים לך, ובאה מחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, אז אתה מזלזל במחשבה, אין לך כוח אליה, לזלזל במחשבה עד הסוף.

אבל אתה, אם מרביצים לך, והיא אומרת שהיא לא רוצה לסבול, אתה מתייחס למחשבה בכבוד, כן נכון, אני לא רוצה לסבול, זה לא טוב שאני סובל.

אז אם אתה מתיחס למחשבה בכבוד, אז תכבד אותה יותר, תבין למה היא פה, מה היא עושה פה, איך הגיע לפה? אבל אתה מזלזל, לא אכפת לך.

אל תזלזל, זוהי מחשבה רצינית.

אם אין לך כוח לבדוק, אז זלזל בה, אבל עד הסוף.

אם אתה מוחק את המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, באותה שנייה אתה אלוהים. אתה לא צריך יותר לעשות כלום.

בשנייה שאתה אומר, לא אכפת לי מהמחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, אז אין לך יותר שום חסרונות, שום בעיות, שום שאלות, שום דבר.

ולכן צריך לגלות מי שלח את המחשבה הזאת אליך.

האם במקום לחשוב, אני לא רוצה לסבול, - האם אתה יכול להגיד, אני רוצה לסבול.

קרה פעם שאמרת, למה שאני לא ארצה לסבול, אני רוצה לסבול, בה לי לסבול היום, לא סובל מספיק. הסבל טוב.

אני רוצה להביא אותך למצב שאתה תחליט לגלות מאיפה באה המחשבה, אני לא רוצה לסבול.

המטרה שלי זה לא לענות לך על השאלה, מדוע אתה לא רוצה לסבול. המטרה שלי היא לגרום לך להתיחס אחרת לשאלה, למה אני לא רוצה לסבול?

התשובה תגיע לך, אחרי שתשאל אחרת את השאלה.

המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, תרגיש את העוצמה שלה, וכאשר אתה שואל, תשאל ברצינות.

זאת שאלה, שאם תגלה את התשובה עליה, יכול להיות ש...

שאלה: שאני לא אסבול.

אליעד: זאת שאלה שיכולה לשנות לך את החיים.

אם תמצא תשובה, למה אתה לא רוצה לסבול, אולי אתה תמצא תשובה שאתה תסבול עוד יותר, גרוע, תסבול פי מאה מיליון ממה שסבלת קודם. למה? כי אולי התשובה שגילית תמרר לך את החיים.

למה? כי היום כשאתה שואל, למה אני לא רוצה לסבול? ואז יש לך תשובה שאולי זה סתם. אז אם תגלה שזה סתם, אז לא תסבול יותר. אבל מאוד יכול להיות שיש סיבה מאוד טובה, למה אני לא רוצה לסבול, ואף אחד לא ישנה את דעתי, ואז אתה תסבול, תסבול.

השאלה, למה אני לא רוצה לסבול? היא בעצם מבטאת את זה שאתה בעצם לא מקבל באופן מחויב את זה שאתה רוצה לסבול.

אתה שואל, למה אני לא רוצה לסבול, האם אני חייב לסבול, אולי אני יכול שלא יהיה אכפת לי לסבול, אולי אני יכול לא לרצות שלא לרצות לסבול?

היום שאתה סובל, אתה לא באמת יודע למה אתה לא רוצה לסבול, ואז אתה יכול להגיד, אולי אני סתם משוגע שלא רוצה לסבול?

עכשיו, אם תגלה שאתה סתם משוגע שלא רוצה לסבול, אז הרווחת.

אבל מאוד יכול להיות שתגלה, שזה שאתה לא רוצה לסבול, זה לא סתם, אלא שאתה חכם ואתה לא רוצה לסבול מסיבה מאוד ברורה. ואז זה יגרום לכך שאם תסבול, אתה תסבול הרבה יותר. יהיה לך יותר התנגדות לסבל, כי אתה גם יודע למה אתה לא רוצה לסבול. עכשיו תהיה לך סיבה יותר חזקה לזה שאתה לא רוצה לסובל.

אם הוא ימצא תשובה מוחלטת, לשאלה למה הוא לא רוצה לסבול, הוא לא ידע כלום. לא דברתי על זה. זה משהו אחר, שכבר לא משנה לך או להגיד שאני רוצה לסבול, זה רק מילים.

במוגדרים יש את כל האופציות.

באתי להגיד, שכול האפשרויות פתוחות. בסוף לא בטוח שזה רק טוב.

ואם תגיד, אני רוצה את האמת, ולא אכפת לי מה התוצאה, אז יש סיכוי גדול יותר שתמצא את התשובה. אתה רוצה את האמת ולא מפחד מהתוצאות.

ועכשיו נעשה ההפך, אתה יודע מה יקרה בסוף, אחרי כל המצבים באם תסבול או לא תסבול? אתה תדע את האמת, למה אתה לא רוצה לסבול.

אם תשאל, ותגלה את התשובה, התוצאה לא משנה, אבל השגת את האמת ואתה יודע בוודאות מה האמת. אם תדע את האמת, הסבל לא יטריד אותך יותר.

שאלה: אני מרגיש מבולבל עכשיו.

אליעד: יכולתי לתת לך עכשיו הרבה סיפורים, למה אתה לא רוצה לסובל, אני מרכזתי אותך לעצמך, שתחזור לשאלה, למה אני לא רוצה לסובל, ותשאל אותה בצורה יותר חזקה.

לתת לך תשובה לשאלה, זה לתת לך עוד תאוריות ועוד פירושים. ולכן אני מציע לך לשאול את השאלה אחרת, עד שאלוהים ישמע אותה, לשאול מעומק הלב.

למשל, אם אתה שואל, למה אני לא רוצה לסבול? אתה מתבונן ושואל, האם אני בכלל קיים? האם אני בטוח שאני רוצה? ואז עולה לך תשובה שאתה לא יודע, ואז אין שאלה. אבל זה לא מספק אותך, כי לא באמת אתה לא יודע כלום.

המסר אומר, שאם תשובות אינטלקטואליות לא מספקות אותך, אז תשאל יותר עמוק את השאלה.

עוצמת חוויית התשובה היא לפי עוצמת השאלה.

ועכשיו, איך אפשר לשאול את השאלה עמוק יותר? אם אתה באמת רוצה למצוא תשובה, למה אני לא רוצה לסבול, לך לשדה תנכוש עשבים, ותוך כדי זה שאתה נוכש עשבים, תשאל למה אני לא רוצה לסבול? זה הרבה יותר אפקטיבי.

קח דף ותרשום את כל הדברים שגורמים לך להרגיש רע. ואם אין לך מה לרשום, אז אל תבלבל את המוח. אתה מקיף את כל הרע בעיגול, ושואל למה אני לא רוצה לסבול? ואתה מרגיש את זה, אתה רואה את הסבל, ושואל, למה אני לא רוצה לסבול?

תשאל את השאלה על משהו שאתה ממש סובל.

מי שלא מסוגל לסבול, כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, לא מסוגל להיות אלוהים. הסבל הוא כמו זרז להפוך להיות אלוהים.

הרצון להרגיש טוב, זה הרע שיוצר את הסבל. אם לא היה טוב לא היית יכול להרגיש רע.

שאלה: אני אוד סבלתי, אז איך זה לא עשה לי טוב?

אליעד: לא סבלת מספיק. כאשר אני חיפשתי, כל כך סבלתי שלא היה שוב דבר בעולם שהיה יוכל לעשות לי טוב. אמנם זה לא היה מאה אחוז, כי במאה אחוז לא הייתה שאלה, אל זה התקרב לגבול. אפילו אם אלוהים היה בא ואומר לי, מה אתה רוצה, תקבל הכל, מבחינתי שוב דבר לא היה עוזר לי.

שאלה: מה רצית?

אליעד: לא ידעתי מה רציתי, אך בסוף התברר שרציתי את האין שכל.

רבי נחמן אמר, אם תסתבך, תשאל מה היא האמת? בטוח או לא בטוח? וזה מה שעשיתי.

בסבל, מספיק שיש מחשבה אחרת שעושה לך טוב, זה סימן שלא סבלת עד הסוף.
לשחרר לראות מוחלטות חשיבה שחרור מהסבל אומץ תחושות להפוך סימולציה מרביץ התפתחות אושר אושר אמיתי איך להיות מאושר איך להיות מאושרים אמת אתה לא רוצה אתה לא רוצה לסבול הבנה הרגשה התאמה התאמה בין הבנה לחוויה התאמה בין חוויה להבנה התמודדות התמודדות עם כאב התמודדות עם כאבים חיבור הרגש והשכל חיבור השכל והרגש כאב כאבים כיצד להיות מאושר לא רוצה להרגיש לא רוצה להרגיש רע לא רוצה לסבול להיות מאושר להיות מאושרים להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע להתמודד להתמודד עם כאב להתמודד עם כאבים למה אתה לא רוצה למה אתה לא רוצה לסבול לסבול לשאול לשאול מעומק הלב לשאול שאלות מוחלט מוחלטות מעומק הלב סבל סבל מוחלט עומק עומק הלב רגש רגשות רוצה להרגיש רוצה להרגיש רע רוצה לסבול רצון שאלה שאלות תחושה תחושות
לרצות את הרע, ליהנות מהסבל, לאהוב את הרע, לשנוא את הרע, רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, למה אדם סובל
לרצות את הרע, ליהנות מהסבל, לאהוב את הרע, לשנוא את הרע, רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, למה אדם סובל
... את הרע, ליהנות מהסבל, לאהוב את הרע, לשנוא את הרע, רוצה להרגיש רע, רוצה להרגיש טוב, למה אדם סובל איך אפשר לרצות את הרע? אליעד מתחיל את ההסבר בשאלה נפוצה: איך אפשר לרצות את הרע כשקורה לך דבר רע? הוא טוען שברוב המקרים, התשובה הראשונית של ... ואף מציע לקבל את זה שאין חובה לרצות את הרע. לדעתו, הסבל בחיים לא נובע מחוסר היכולת לרצות את הרע, אלא דווקא מהיכולת לסבול אותו מעט. כלומר, אם אדם היה סובל באופן מוחלט מהרע, הוא היה מתנתק ממנו לגמרי, ולכן כבר לא היה סובל כלל. אליעד מסביר זאת באמצעות דוגמה מוחשית: אם אדם היה באמת שונא דבר רע במלוא עוצמת השנאה האפשרית, הוא היה מנתק עצמו לחלוטין מהדבר הזה. ... קיים יותר. באותו האופן, אילו האדם היה שונא באמת ובאופן מוחלט את הרע, הוא היה שורף אותו לחלוטין מתודעתו ולא יכול היה עוד לסבול ממנו. עצם העובדה שהאדם סובל נובעת מכך שיש בו מידה מסוימת של סבלנות וסובלנות לרע. למה מי שיש לו הכל לפעמים סובל יותר? אליעד מציג דוגמה נוספת שממחישה מדוע אנשים שסובלים בצורה מתונה ממשיכים לסבול. הוא מביא כדוגמה אדם מבוגר שמתכונן לזקנתו בכך שחסך כסף לטיפולים רפואיים ותרופות. דווקא אותו אדם יסבול יותר, כי הכסף שברשותו יאפשר לו להאריך את סבלו בעזרת טיפולים ותרופות. הוא יסבול יותר זמן מהכאב והחולי מאשר אדם ללא כסף, שימות במהירות יחסית ויפסיק לסבול. כך, דווקא היכולת שלו להתמודד מעט עם הרע, היא זו שמאריכה ומגבירה את סבלו. האם אפשר לאהוב את הרע בצורה מוחלטת? אליעד מתייחס לאפשרות ההפוכה - לאהוב את הרע באופן מוחלט. כשם שיש שנאה מוחלטת, קיימת אפשרות לאהבה מוחלטת. במקרה של אהבה מוחלטת, אין שום שנאה, ולכן אין כלל תחושת ריחוק. אבל אם אין ריחוק משום דבר, האדם אינו יכול לחוות את עצמו כנפרד. במצב כזה אין יותר אני ואין קיום בכלל. לכן, האדם חייב להיות במקום ביניים כלשהו בין שנאה מוחלטת לאהבה מוחלטת כדי לחוות את הקיום. אליעד מבהיר כי בעצם קיום האדם ישנה תחושה של ריחוק - דבר שמאפשר
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
... פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון למה אנשים רוצים להרגיש רע למרות שהם יכולים להרגיש טוב? אנשים רבים חווים מצב שבו הם מתלוננים על כך שרע להם, שהם סובלים מדיכאון או חרדה, ולעיתים אפילו חושבים על התאבדות או שונאים את ... להוכיח לאדם שהוא רוצה להרגיש טוב? כאשר אדם אומר שהוא לא בטוח אם הוא רוצה להרגיש טוב, יש דרך פשוטה יחסית להוכיח לו שהוא כן מעוניין בכך. הדרך הזאת היא ... זוהי ההוכחה שהוא אכן רוצה להרגיש טוב. כי אם הוא באמת היה רוצה להישאר בדיכאון, הוא לא היה מעוניין בשום ... שזה לא טוב באופן מוחלט. במקרה כזה, השאלה שצריכה להישאל היא: ואם היה לך טוב מוחלט, האם היית רוצה אותו? אם הוא יענה בחיוב, הרי שהוא מודה שהוא בעצם רוצה להרגיש טוב מוחלט. מכאן אפשר להסיק שההתנגדות שלו אינה לכך שהוא לא רוצה להרגיש טוב, אלא שהוא פשוט לא בטוח כיצד להשיג זאת. מדוע אנשים לפעמים מעדיפים ... תהיה עבורם בלתי נסבלת. אותו הדבר קורה לאדם שחושש להתחיל עם בחורה: הוא מעדיף לא לנסות בכלל כדי להימנע מכאב הדחייה, כיוון שהתחושה של לנסות ולהיכשל היא בלתי נסבלת עבורו. מה הפתרון לפחד הקיצוני מכישלון? הפתרון הוא ליצור מצב שבו האדם ... אילו ידע מראש כמה כואב יהיה לו לאבד את הענבים אחר כך. כך גם אנשים רבים מעדיפים לא לנסות ... עם האכזבה או הכאב שבאיבוד ההצלחה שהשיגו. מה הקשר בין פחד מכישלון לבריאת העולם לפי רבי ... לפעול באמת, להצליח ולהיות מאושר. לסיכום, המפתח לשחרור מהפחד מכישלון ומהנטייה להישאר במצב רע הוא להבין ... טוב או רע אינם תנאים מוחלטים, ולהכיר בכך שגם כישלון הוא אפשרות לגיטימית לחלוטין. איך ... איך לדעת אם אני רוצה להרגיש טוב? למה אנשים מפחדים להתחיל עם בחורה? למה אנשים נהנים להיות בדיכאון? ... לא בטוח בכלל שאני רוצה להרגיש טוב איך מוכיחים לבן אדם שהוא רוצה להרגיש טוב בא נתחיל מהשאלה הזאת, עכשיו בא בן אדם מדוכא מהחיים נושא זה וזה ... בכלל לא בטוח שאני רוצה להרגיש טוב גם על אם הוא רוצה להרגיש טוב או לא גם על זה הוא לא בטוח אז זאת בעיה כי כשהוא מדגיש ואומר אני ... אפשר להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב שזאת גם שאלה. מה איך מוכיחים לו? ש: שואלים אותו אם הוא מוכן ... להראות לו שהוא כן רוצה להרגיש טוב. אליעד: יפה מה התשובה לזה, אפשר להראות לו שהוא רוצה להרגיש טוב באמצעות זה שמה התשובה. ש: לתת לו להרגיש יותר רע ואז הוא ירצה ... כרגע מוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב מה את מספרת לי סיפור תרביץ לו ואז הוא יגיד תעזוב אותי אתה רואה אתה רוצה להרגיש טוב הלאה. ש: אתה שואל אותו אתה רוצה לשנות את המצב. אליעד: הוא אומר ... אני לא יודע אם אני רוצה להרגיש טוב או לא ואתה רוצה להוכיח לו שהוא
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
לבחור ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע
... ממה להרגיש רע, איך בא לך לסבול? לבחור איך להרגיש רע, איך אתה רוצה להרגיש רע? למה חייב להרגיש רע? איך לבחור להרגיש רע? איך נוצרת הפרעה נפשית? למה תמיד יהיה גם רע? תמיד יש חיסרון, תמיד תהיה בעיה, לבחור את הרע, להרגיש טוב בלי רע למה אי אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש גם רע? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על הנושא של בחירת התחושות בחיים, מדוע כל אדם חייב להרגיש רע לפעמים, ומדוע לא ניתן לחיות חיים שבהם מרגישים רק טוב. על פי ההסבר, החיים בנויים בצורה כזו שתחושת הטוב והרע חייבות להתקיים יחד. ... המציאות. כיצד האדם יכול לבחור את הבעיות שלו? אליעד כהן מציע פתרון מעניין למציאות זו. הוא ממליץ לאנשים לבחור באופן יזום את הבעיות שמהן הם רוצים לסבול. במקום להמתין שהמציאות או התת - מודע יבחרו עבורך בעיה שלא תרצה להתמודד איתה, כדאי לבחור מראש בעיה רצויה ומבוקרת. למשל, אם טוב ... פחד, טראומה או זיכרון של חוסר. לדוגמה, כדי ליהנות מכסף, חייב להיות פחד מאובדן כסף או זיכרון של חוסר בכסף בעבר. אדם שלא מרגיש פחד לאבד את כספו ולא סבל מחוסר כסף בעבר, לא יוכל באמת ליהנות מהכסף שיש לו כעת. רק תחושת החסר יוצרת את האפשרות להנאה אמיתית, ולכן אנשים שרוצים ... חוסר כלשהי. איך לבחור את התחושה הרעה שתהיה לך? המסר העיקרי של אליעד הוא שכל אדם צריך באופן מודע לבחור את הרע שלו, להחליט באופן אקטיבי כיצד הוא רוצה לסבול. זו גישה שמאפשרת לשלוט במידה רבה בחוויית החיים ולמנוע מצבים של איבוד שליטה מוחלט, בהם בעיה שהאדם לא בחר בה משתלטת על חייו. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שחייב להיות רע, ולכן עדיף לבחור את הרע באופן מודע ... החיים ואף למנוע הפרעות נפשיות משמעותיות. האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? איך לבחור בעיות? מדוע תמיד יש חיסרון בחיים? איך נוצרת הפרעה נפשית? האם חייבים לסבול כדי ליהנות? כיצד ליצור משמעות בחיים? ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - על הלבושים והעומק של הספר להצליח בכוח המחשבה
... להצליח בכוח המחשבה - על הלבושים והעומק של הספר להצליח בכוח המחשבה ובו יתבאר עניין העומק והפנימיות של הספר הצלחה אהבה וחיים טובים (וכיוב כל שאר ספרי החכם האמיתי, שעוסקים בלבושי המציאות באופן יחסי לספר להיות אלוהים שעוסק יותר בפנימיות ... הם גם משתעממים יותר מהר מהספר הצלחה אהבה וחיים טובים. משום שהוא נראה להם פשוט מידי, בלבוש גשמי מידי, וכאילו בלי הרבה עומק פנימי. והאנשים האלו שלא רואים את עומק השכל, שיש בספר הצלחה אהבה וחיים טובים, הם גם לא רואים את עומק השכל שיש במציאות. כי עיקר היופי של המציאות שלנו, הוא דווקא במקום שבו השכל הגדול ביותר, מלובש בתוך הצמצום הגדול ביותר ובתוך ההסתרה הגדולה ביותר. ...
הספר להיות אלוהים - העומק שבספר להיות אלוהים
הספר להיות אלוהים - העומק שבספר להיות אלוהים
... להיות אלוהים - העומק שבספר להיות אלוהים מהו העומק של הספר להיות אלוהים של אליעד כהן? הספר להיות אלוהים של אליעד כהן הוא ספר ייחודי, בעל עומק רב, שעוסק בשאלות קיומיות מהותיות ביותר, והוא דורש הבנה מרוכזת ומעמיקה כדי לרדת לשורשו. העומק של הספר בא לידי ביטוי בכך שהוא לא רק מציג רעיונות רוחניים או פילוסופיים באופן שטחי, אלא מוביל את הקורא לתהליך ... האדם שואל את עצמו שוב ושוב מה נשאר?, כלומר, - לאחר שכל התפיסות, ההנחות, האמונות והפרשנויות שהאדם מחזיק בהן מוסרות, מה באמת נשאר כוודאות מוחלטת? השאלה הזו, מה נשאר?, חוזרת על עצמה ומחייבת את הקורא להתבונן לעומק ולהבין שלמעשה, כל תפיסת המציאות הרגילה שלנו בנויה על שכבות של הנחות, וכאשר מנקים אותן בזהירות, נשאר הדבר היחיד ... כהן מציג בספר היא ההתמודדות עם שאלות מורכבות במיוחד, שלעתים נדמה שהן בלתי מובנות אפילו ברמה הפשוטה. אליעד מסביר כי לעיתים קרובות, הקושי בהבנה של שאלות אלו אינו טמון בשאלה עצמה, אלא דווקא בעומק המנטלי וביכולת הריכוז של האדם. הוא מציין שהשאלות, גם אם הן נראות פשוטות לכאורה, דורשות קריאה איטית, מרוכזת ... משפט בודד או רעיון פשוט לכאורה בספר מצריך שהאדם יקרא אותו כמה פעמים, יעצור, יחשוב וינסה לחדור מעבר לפני השטח. כאשר אדם קורא ולא מבין לעומק, הוא צריך לעצור ולשאול את עצמו מה חסר לו בהבנה הבסיסית, למה המשפט נראה לא ברור, ולחזור שוב ושוב עד אשר הדברים יהיו בהירים לגמרי. כיצד שאלת מה נשאר מובילה ... כהן, תהליך זה של פירוק ושאלות מתמידות מוביל את הקורא לתפיסה חדשה לחלוטין של המציאות, תפיסה שלא מבוססת על אמונה או פרשנות, אלא על ודאות מוחלטת ובלתי ניתנת לערעור. זוהי המטרה העליונה של הספר להיות אלוהים - להוביל את האדם להבין את המציאות בצורה ברורה, מוחלטת, ולא סובייקטיבית. מדוע אליעד כהן שם דגש על ההבנה הפשוטה של הטקסט בספר להיות אלוהים? אליעד כהן שם דגש מיוחד על ההבנה הפשוטה, לכאורה, של המשפטים והטקסטים בספר, משום שהוא מאמין שרק לאחר שהאדם מצליח להבין את הדברים ברמת הפשט ... לתוך התוכן הרוחני או הפילוסופי של הטקסט. אם האדם לא מסוגל לתפוס את המשמעות הבסיסית של המשפטים, הוא למעשה ידלג על השלב החשוב ביותר בתהליך ההבנה והלמידה. לדוגמה, כאשר הוא אומר שצריך לקרוא שני משפטים ולחבר ביניהם בראש, הכוונה היא לא רק להבין מה כתוב, אלא להבין לעומק את היחס ביניהם - מה הראשון אומר, איך השני ממשיך אותו, כיצד הם קשורים, ואיך זה משפיע על התובנה הכוללת של הספר. ... יכול באמת להפיק את המירב מהקריאה. סיכום הרעיון המרכזי בספר להיות אלוהים הספר להיות אלוהים אינו ספר רגיל, אלא ספר שמטרתו להוביל את האדם להבנה עמוקה ביותר של המציאות ושל עצמו דרך שאלות קיומיות ורציפות חשיבה אינטנסיבית. הקריאה בו דורשת ריכוז יוצא דופן, סבלנות והכנה נפשית להתמודדות עם שאלות שלפעמים נראות פשוטות, אך למעשה הן מורכבות מאוד. התהליך הוא תהליך הדרגתי, של שאלות, פירוק, והתבוננות חוזרת אל השאלה מה נשאר?. בסופו של דבר, מי שמצליח לעבור את התהליך הזה כראוי, לפי אליעד כהן, מגיע להבנה מהותית ובלתי ניתנת לערעור של המציאות ושל טבעו האמיתי. מה המשמעות של הספר להיות אלוהים? איך להגיע להבנה מוחלטת של המציאות? מה הכוונה בשאלה מה נשאר?? איך לקרוא נכון את הספר להיות אלוהים? למה חשוב ...
הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית, סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פרנויה טראומטית, פרנויות טראומטיות, פוסט טראומה
... אצל האדם פרנויות שונות ומשונות (וכיוב פוביות שונות). עד כדי כך שהאדם מגיע למצב שהוא סובל מסכיזופרניה פרנואידית טראומטית, ועד למצב שהאדם מאובחן כמי שסובל מהפרעת אישיות פרנואידית טראומטית. כי הפרנויה, היא פחד ... עפ חוקיות הסיבה ותוצאה שלנו. אלא מה? שכאשר יש לאדם טראומה מאוד גדולה מהעבר, וכאשר האדם סובל מפוסט טראומה, אז האמונה של האדם בחוקיות הסיבה ותוצאה ... אישיות פרנואידית טראומטית ועם מצב של סכיזופרניה פרנואידית טראומטית? תשובה: על ידי שכל מוחלט. והכוונה היא, שיש שתי דרכים להרגיע חרדות ופחדים. דרך יחסית ודרך מוחלטת. והדרך היחסית היא, על ידי זה שהאדם משתמש בשכל שלו, ... יחסית שאינה מחויבת, כדי לפתור את הפחד. כי האמונה של האדם בשכל שלו, היא רק יחסית בלבד ולא מוחלטת. כי זה שאתה לא רואה שרודפים אחריך, זה לא אומר שלא רודפים אחריך. והאדם שבוחר לסמוך על ההבנה שלו, שאומרת לו שלא רודפים אחריו, היא רק יחסית בלבד, כי היא יכולה להיות שגויה. ולכן, זהו רק פתרון יחסי בלבד. אבל יש גם עוד פתרון, שהוא פתרון מוחלט ודרך מוחלטת. והוא שהאדם מתחבר למקום רגשי בתוכו, שמשם האדם לא מפחד משום דבר בעולם באשר הוא. כי באופן מוחלט, שום דבר הוא לא טוב או רע. כי הטוב והרע הם יחסיים בלבד, ואינם מוחלטים . וכאשר הפוסט טראומה רודפת אחרי האדם, והאדם לא מצליח להיעזר בהבנה שלו שמבינה שלא רודפים אחריו, אז על האדם להשתמש בשכל המוחלט שלו. דהיינו, להתבונן על הדברים באופן מוחלט בשלמות. שההתבוננות המוחלטת הזאת של האדם, מביאה את האדם למצב, שהוא בכל מקרה לא ... פותרים בצורה יחסית על ידי שימוש בשכל הישר, שגורם לאדם לצאת מהפרנויה שלו. ופותרים בצורה מוחלטת, על ידי זה שמביאים את האדם להבנה, שגם אם הפרנויה מוצדקת, גם אז זה לא באמת משנה. כי מצד ... לא עובד, אז תתחבר למקום שבו אינך רוצה דבר ואינך מפחד משום דבר. וכפי שכבר ביארתי את כל זה לעומקו, במקומות אחרים. ...
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
בגידה בזוגיות, חרדה אחרי בגידה, להתגבר על בגידה, דיכאון אחרי בגידה, משבר אמון בזוגיות, טיפול לאחר בגידה, שיקום נפשי, חלק 1
... עם חרדה ומשבר נפשי לאחר בגידה בזוגיות? כאשר מתרחשת בגידה בזוגיות, התחושה הראשונית היא לרוב כאב עמוק, בלבול, חרדה ואף דיכאון קשה. אליעד מסביר שהחוויה הזאת גורמת לתחושת חוסר אונים, כמו מצב שבו האדם מרגיש לחוץ, לא יכול לנשום ומלא פחד. הוא ... הוא לא צריך לנסות להרגיע את עצמו בצורה שטחית (כמו לנסות לשכוח מזה), אלא להפך - להיכנס אל עומק התחושה ולבדוק אותה. הוא נותן דוגמה מעשית: אם מישהו מפחד מנחשים במערה, עדיף לו דווקא להיכנס למערה ולבדוק אם אכן יש נחשים, במקום לברוח לנצח ... שסביבו. מה הסיבה האמיתית לפגיעה הנפשית לאחר בגידה בזוגיות? אליעד מדגיש שהסיבה האמיתית לסבל הנפשי שנוצר בעקבות בגידה היא פגיעה באגו. הוא מסביר שאנשים שנפגעים מבגידה או משקר מרגישים שהאגו שלהם נפגע, וזו הסיבה האמיתית לכאב שהם חווים. במקום להכיר בכאב האמיתי (פגעו לי באגו), אנשים נוטים להמציא סיבות אחרות לכאבם, כמו זה לא מוסרי לשקר. אליעד מייעץ לאנשים להכיר באמת הפשוטה של הכאב (פגעו לי באגו) ולהתמודד איתה ישירות, בלי להסתיר או להמציא סיבות מזויפות. כיצד להפסיק לסבול ממשבר אמון אחרי בגידה? אליעד מציע לאנשים להתמודד עם משבר אמון לאחר בגידה על ידי התמקדות בשורש הבעיה ולא בסימפטומים שלה. הוא מדגיש כי ניסיון ... או המועקה בלבד הוא כמו ניסיון לסתום חור בדלי מבלי לדעת מה גרם לחור. הדרך האמיתית להקל על הכאב היא לטפל בשורש הבעיה - בתפיסות העמוקות שיש לאדם לגבי העולם, הציפיות שלו מהאנשים שסביבו, ובעיקר בדרך שבה הוא מתמודד עם תחושת הפגיעה ... וליציאה ממשבר זוגי אחרי בגידה הוא ההיצמדות לאמת, זיהוי השורש העמוק של החרדה והמועקה, והכרה בכאב האמיתי בלי לנסות לטייח אותו או לברוח ממנו. איך להתגבר על בגידה? חרדה אחרי בגידה דיכאון בזוגיות לאחר בגידה איך לטפל במשבר אמון בזוגיות? ...
הפרעות חרדה / חרדות - הפרעת חרדה, כמה היא שכיחה? מי סובל מהפרעות חרדה?
... חרדה חרדות - הפרעת חרדה, כמה היא שכיחה? מי סובל מהפרעות חרדה? ובו יתבאר, כמה שכיחות הפרעות חרדה. כי יש כאלו (חלק מהפסיכולוגים וכיוב) שנדמה להם בטעות, ... למען דברים, זה אומר שיש לו רצונות חזקים, שזה אומר שיש לו פחדים וחרדות גדולות. ולא רק מי שיש לו רצון חזק, לא רק הוא סובל מהפרעת חרדה, אלא גם מי שיש לו רצון חלש, גם הוא עלול לסבול מהפרעת חרדה. כי החרדה, לא תלויה רק בעוצמה של הרצון, אלא גם בעוצמה של הספק של האדם, האם הוא ישיג את הרצון שלו. ... הוא, רק בעוצמה של החרדה ובצורה שהיא באה לידי ביטוי. ואדם ששוכב בבית בגלל הפרעת חרדה שמונעת ממנו ללכת לעבוד, הוא לא סובל פחות, מאדם אחר שבגלל החרדה שלו שמא לא יהיה לו כסף, לא נמצא בבית, אלא נמצא כל היום בעבודה. או מאדם שמכור ... שמניעים אותו לעשות את הפעולות שלו. ואפילו זה שהאדם אוכל ושותה כל כמה שעות, גם זה נובע מהפחד והחרדה של האדם מפני הכאב והסבל. ולאדם יש הפרעת חרדה רצינית, מפני זה שלא יהיה לו כסף, עד כדי כך שהוא מתאמץ רוב חייו להשיג ... מבחינתו הוא מוכן בלב שלם מלכתחילה, לחיות לנצח, גם עם רצון חסר, וגם אם המציאות תהיה נגד רצונו, ומוכן בלב שלם אפילו לסבול רע אין סופי לנצח נצחים, רק הוא לא באמת מפחד ורק הוא בלי שום הפרעת חרדה בכלל. ואיך להגיע להרגשת החופש הזאת? את כל זה כבר ביארתי לעומק במקומות אחרים. ...
הפרעת חרדה / חוסר ריכוז - איך תרגילי ריכוז, יעזרו לך להתמודד עם חרדה?
... שיתבונן עד הסוף האחרון, יראה, כי מצד האמת המוחלטת, שום דבר מוגדר, לא באמת חשוב. והכל טוב והכל רע בדיוק באותה המידה ממש. ונכון, כאשר יש לאדם איזה רצון, הוא לא ... אותם, הרצונות האלו בנויים משכבות שונות ומעומקים שונים. כגון לדוגמה, הרצון של האדם שלא יפטרו אותו, הוא נובע מרצון אחר עמוק יותר, שהאדם לא רוצה להישאר בלי כסף ... וזה עצמו נובע מרצון אחר עמוק יותר, שהאדם לא רוצה להרגיש חוסר אונים וכולי. והרעיון הוא, שהרצון הסופי של האדם, שהאדם רוצה איזה דבר, ושהאדם מפחד מכך שלא יקרה איזה דבר, הרצון ... שום דבר חיצוני לא חשוב, ושמבחינה פנימית מוחלטת, אין שום הבדל בין טוב לבין רע, מי שיזכור רק את זה, ממילא הוא לא ירצה שום רצון מוגדר, וממילא הוא לא יפחד משום ... ריכוז. שבו, האדם לא יתרכז עד הסוף באמת המוחלטת, שמנקודת מבטה, הכל שווה באותה המידה. ועל ידי ובזכות חוסר הריכוז הזה, בזכות זה האדם יכול לרצות רצונות שונים, ... טוב או רע באותה המידה ממש. ואז, האדם מתחיל לסבול מהפרעות חרדה כאלו ואחרות. משום שהוא בטעות מרגיש, שהרצונות שלו, הם כאילו באמת חשובים. ככ חשובים, עד כדי כך שהוא ... מגיע למצב, שבו הוא מצליח להתרכז, גם באמת המוחלטת הפנימית ביותר, שבה אין שום טוב ורע, וממילא אין שם שום פחד או חרדה כלל. ...
יש מאין, בריאה יש מאין, קדמות העולם, חידוש העולם, בריאת העולם, איך נברא העולם, נצחיות העולם, נוצר מכלום, העולם קדמון
יש מאין, בריאה יש מאין, קדמות העולם, חידוש העולם, בריאת העולם, איך נברא העולם, נצחיות העולם, נוצר מכלום, העולם קדמון
... בהרצאה הוא הסתירה הבסיסית שקיימת בתוך ההנחה שניתן לברוא יש מתוך אין. אליעד מתחיל בכך שהוא מגדיר את המושגים יש ואין בצורה מוחלטת: יש הוא משהו שקיים באופן ממשי, מוחלט ושלם, ואין הוא חוסר מוחלט של קיום, ללא שום פוטנציאל להפוך למשהו ממשי. למה בלתי אפשרי שמשהו ייווצר מכלום מוחלט? אליעד מסביר שברמת השכל, כלומר, ההיגיון הטהור, לא ייתכן מצב שבו משהו ממשי (יש) יכול להיווצר מחוסר מוחלט (אין). הוא מדגיש את הסתירה ההגיונית באומרו שאם האין המוחלט אכן היה מוחלט, הרי שלא היה בו שום פוטנציאל, ולכן לא ייתכן שהופיע ממנו היש הממשי. מכאן, שהאין המוחלט לא יכול להיות מקור ליצירת שום דבר, כי ברגע שמשהו נוצר ממנו, הוא כבר אינו אין מוחלט, אלא בעל פוטנציאל כלשהו. אם קיים פוטנציאל, האין אינו מוחלט. כיצד אליעד משתמש בדוגמה של שולחן וכיסא להסביר את ... שום פוטנציאל להיות כיסא, אז לא יכול היה להיווצר כיסא מתוך השולחן. באותו אופן, הוא מבהיר שהאין לא יכול ליצור את היש, כי באין מוחלט אין שום פוטנציאל, אפילו לא קטן. מה ההסבר של אליעד לכך שהמוח האנושי לא מסוגל להבין יש ואין ביחד? אליעד טוען שהמוח האנושי לא מסוגל לתפוס בו זמנית שני הפכים מוחלטים, כגון יש ואין, משום שזו הסתירה הגדולה ביותר שהשכל ... איתה. הוא מדגיש שהמוח יכול לתפוס דימויים מורכבים כגון פיל עם 30 רגליים או מכונית שעפה באוויר, אך לא יכול לתפוס יש ואין באופן מוחלט יחדיו, כיוון שהם סותרים זה את זה בצורה מוחלטת. איך אליעד משתמש במושג אחדות מוחלטת כדי להסביר את מקור המציאות? אליעד מתאר אחדות מוחלטת או האחד הראשון כמשהו שהוא כל כך אחד שאין לו דמיון לשום דבר אחר, ולכן הוא למעשה כלום מוחלט. הוא מסביר שהמקור של כל הדברים הוא אחדות מוחלטת - שהיא כלום מוחלט, כי אם היה לה דמיון או קשר למשהו אחר, אז היה משהו עוד יותר ראשון ממנה. לפי אליעד, המקור הראשון של המציאות הוא למעשה כלום מוחלט, ולכן התהליך של חקירת כל דבר עד הסוף מביא להבנה שהכל מבוסס על כלום מוחלט. כיצד אליעד משתמש במושגים מקום וזמן להמחשת הטיעון שלו? אליעד מבהיר שמבחינת תפיסת המציאות האנושית, שני המושגים הבסיסיים ביותר הם מקום וזמן. הוא מסביר שאם חוקרים לעומק את שני המושגים הללו, מגיעים למסקנה שבסופו של דבר הם עשויים מכלום מוחלט. אם נחקור כל דבר בעולם עד הסוף, נגיע תמיד לאותה נקודת מוצא - המקום והזמן עצמם הם כלום מוחלט, ולכן כל דבר שאנו תופסים כיש ממשי, למעשה מושתת על ... היא שלא משנה כמה הוכחות או ניסים יביאו כדי להוכיח שהעולם נברא יש מאין, ההיגיון הבסיסי מונע מאיתנו לקבל זאת, משום שזו סתירה מוחלטת להיגיון עצמו. מבחינת ההיגיון, אם יש קיים, הרי שהוא ... אליעד מדגיש את החשיבות של חקירת המציאות עד הסוף. הוא מציין שלא משנה מה נחקור, אם נעשה זאת ביסודיות עד הסוף, תמיד נגיע להבנה שהכל מבוסס על כלום מוחלט. הוא מעודד לחקור לא רק שאלות פילוסופיות גדולות, אלא ... או מטרות אישיות. לפי אליעד, כשחוקרים את הדברים עד הסוף מבינים שכל ההבדלים שאנו חווים במציאות נובעים מאותה נקודת מוצא - האין המוחלט. כיצד ניתן ליישם את התובנה של יש ואין בחיים ... עד הסוף, למשל ההבדל בין הצלחה לכישלון, בין בדידות לחברה או בין כסף לחוסר כסף. לטענתו, דרך חקירה מעמיקה זו, האדם יכול להגיע להבנה האמיתית של המציאות ולחוות את הכלום ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגישות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגישות, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לעסקים, מטפל, אימון אישי לפרישה בתחום רגישות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 17:53:44 - wesi1