אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פרנויות ✔פחד לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון שגוי
למה אנשים סובלים ממחשבות שווא למרות שהם יודעים שזה לא אמיתי?

אליעד כהן מתאר בהרצאתו מצב שבו האדם סובל מאוד ממחשבות לא הגיוניות או דמיוניות, למרות שהוא מודע לכך שהן אינן נכונות. הוא מסביר את הנושא דרך דוגמה קונקרטית: אדם שאומר "אין לי יד" למרות שבפועל יש לו יד והוא מודע לכך. למרות ההבנה שהמחשבה היא דמיונית ושקרית, עדיין האדם חש סבל אמיתי ממנה.

לדוגמה, אליעד מתאר מצב שבו אדם טוען ש"אתמול חתכו לי את היד", והוא אף זוכר זאת, אף על פי שזה לא קרה במציאות. אליעד מדגיש כי לנסות לשכנע את האדם שמחשבתו אינה אמיתית, לא תמיד עוזר, במיוחד כשהאדם כבר יודע שמדובר בשקר. לכן יש להציע פתרון אחר שמטפל בשורש הבעיה.

איך נוצרות מחשבות דמיוניות וממה נובע הסבל?

אליעד כהן מסביר כי הבעיה האמיתית נובעת משני דברים מרכזיים:
  • האדם מתקשה להבדיל בין מציאות לבין דמיון.
  • האדם אינו רוצה את מה שהוא מדמיין שקרה.
האדם מרגיש סבל לא רק משום שהוא מדמיין שמשהו רע קורה לו, אלא בעיקר בגלל שהוא אינו רוצה את הדבר הדמיוני הרע הזה. במקרה של היד - האדם אינו רוצה להרגיש שחתכו לו את היד, גם אם זה רק בדמיונו, ולכן הוא סובל.

למה אנשים מפתחים את הנטייה לשקר לעצמם?

אליעד מסביר כי אדם נוטה לפעמים לשקר לעצמו לטובה, מתוך רצון להרגיש טוב יותר. לדוגמה, אדם שעובד כמנקה עשוי לומר לעצמו שהוא "מנהל ניקיון", או אדם שעובד בשטיפת רצפה באינטל עשוי לומר שהוא "עובד בחברת אינטל". גם אדם שממלא לוטו מדמיין שהוא זכה עד שמתגלה לו שלא זכה, או אדם שמכור להימורים מדמיין כמה עשיר הוא יהיה למרות שהוא מפסיד.

אליעד מסביר כי הדמיונות החיוביים האלה יוצרים מצב שבו המוח מתרגל לא להבחין בין אמת לשקר, ואז האדם משלם מחיר גבוה כשהוא סובל מדמיונות שליליים - כי המוח כבר אינו יודע להבדיל בצורה טובה בין מציאות לדמיון.

כיצד מטפלים במחשבות שווא בצורה מעשית?

אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם המצב הזה, יש לעזור לאדם להבין מה המחיר של השקרים העצמיים. הוא ממליץ על תהליך מעשי:
  • לזהות את המקומות שבהם האדם משקר לעצמו לטובה ונהנה מכך.
  • להסביר לאדם בצורה ברורה כי הוא לא יכול ליהנות מהשקרים החיוביים מבלי לשלם מחיר בשקרים השליליים.
  • אם האדם באמת רוצה להיפטר מהסבל שנגרם מהדמיונות השליליים, הוא חייב לוותר גם על ההנאה מהדמיונות החיוביים.
אליעד ממליץ שכדי להשתחרר מדמיונות שווא, האדם יתחיל לבדוק כל פעם שטוב לו: האם זה אמיתי או רק דמיון? הוא אומר שאם האדם יפסיק להאמין לדמיונות טובים, באופן טבעי הוא יפסיק לסבול גם מהדמיונות הרעים.

מה ההשלכות של ויתור על דמיונות טובים ורעים?

אליעד מסביר שאם אדם יוותר על כל הדמיונות, הן הטובים והן הרעים, הוא יגיע למצב שבו אין לו לא טוב ולא רע. כאשר נשאל "אז מה יישאר אם לא יהיה לי טוב או רע?", אליעד משיב ש"לא יהיה כלום". מצב זה אינו טוב או רע, ואינו נתפס כשווה או לא שווה. הוא פשוט מצב של שקט מוחלט.

לדוגמה, אדם הסובל מזה שזוגתו עזבה אותו מרגיש רע רק כי הוא נהנה מהזיכרונות הטובים...
מקרה שקרה כך היה היו היה איש והאיש הזה הרגיש רע למה הוא הרגיש רע כי הייתה לו מחשבה רעה ממה היה רע לו מזה שאין לו יד לגיטימי שבן אדם שאין לו יד יהיה לו רע לגיטימי מה הבעיה במקרה שלנו שהאמת היא שהייתה לו יד בכלל הייתה לו יד והוא דמיין שאין לו יד ואז הוא הרגיש רע מזה שאין לו יד זאת אומרת הייתה לו מחשבה שקרית, עכשיו אם אנחנו הולכים למקרה קלאסי רגיל בא בן אדם אומר שלום רע לי מה רע לך אין לי יד מסתכלים יש לו יד אומרים לו למה אתה אומר שאין לך יד יש לך יד, עכשיו זאת אומרת שאנחנו בעצם נלחמים במחשבה שלו שאומרת שאין לו יד ואנחנו אומרים לו לא נכון יש לך יד אנחנו נלחמים בסיכוי ובסיכון במציאות מה אנחנו משנים לו את הרצון או את המציאות?

ש: את המציאות.

אליעד: את המציאות כשאני אומר לו אדוני למה אתה אומר שאין לך יד יש לך יד בעצם אנחנו משנים לו את המציאות, יפה עכשיו מה הבעיה במקרה שלנו המקרה שלנו היה שהוא אומר אני יודע שיש לי יד ואומרים לו אז מה הבעיה ואז הוא אומר אני לא יודע אני מדמיין שאין לי יד ורע לי מזה, עכשיו זאת אומרת שמדובר על מחשבה שהוא מבין שהיא לא נכונה ועדיין רע לו ממנה הוא מבין שיש לו יד הוא מדמיין שאין לו יד ורע לו מזה ככה שלהגיד לו זאת לא אמת הוא אומר אני גם יודע שזאת לא האמת ועכשיו לכאורה הדבר המתבקש היה להגיד תקשיב כשהוא מדמיין שאין לו יד זה בגלל שהוא מפחד שיום אחד לא תהיה לו יד אוקי אבל זה לא המקרה. עכשיו בוא ננסח את זה בסיפור אחר בא בן אדם ואומר אני מדמיין שאתמול חתכו לי את היד אתמול הורידו לי את היד אני מדמיין אני כל פעם כשאני רואה אותו אני מדמיין שהוא הוריד לי את היד הוא יגיד אני זוכר שהורידו לי את היד אני אומר לו אבל לא הורידו לך את היד הנה היד מחוברת הוא אומר לא הורידו לי את היד.

עכשיו בהנחה שהוא מבין שזה באמת שקר המחשבה שלו זאת אומרת הוא מדמיין דמיון שקרי או על משהו שקרה או על משהו שקורה או על משהו שיקרה נגיד שהוא אומר אני מדמיין שיום אחד חללית תחטוף אותי לא יודע מה סתם איזה משהו כזה לא הגיוני הוא אומר אני מפחד מזה, עכשיו בהנחה שהוא מבין למרות שעל העתיד אתה יכול להגיד אולי החללית תחטוף אותך ולכן בא נגיד על משהו שהוא אומר אני מדמיין שחללית חטפה אותי אתמול אומרים לו אבל היית אתמול איתי ביחד לא אני מדמיין שחללית חטפה אותי אז ככה להגיד לו זה לא באמת קרה זה לנסות לתקוף את המציאות את רובריקת המציאות ובהנחה שהוא מבין שמה שהוא חושב זה שקר אז זה לא רלוונטי, עכשיו יש פתרון אחר שמופיע בספר "שקט נפשי אמיתי" בעמוד בעמוד כלשהו.

ש: 194 נראה לי 194.

אליעד: יפה עמוד 194 עכשיו הוא מופיע שאתה צריך לקחת את המחשבה מה שהוא מפחד אומרים לו אוקי מה אתה חושב שאין לך יד אין בעיה מה אכפת לך שאין לך יד כאילו אם בכלל לא יהיה אכפת לך שאין לך יד אז גם לא יפריע לך הדמיון של אין לך יד, זאת אומרת כי מה האמת יש פה פרספקטיבה כזאת שאומרת ככה הוא אומר הורידו לי את היד מה האמת שיכול להיות באמת הורידו לו את היד והיא צמחה מאתמול מחדש נגיד אולי הורידו לו את היד והיא צמחה יכול להיות תיאורטית ונגיד לו מה אכפת לך שהורידו לך את היד אם בכלל לא היה אכפת לו שהורידו לו את היד אז גם המחשבה.

ש: נחלשת.

אליעד: נכון אבל זה מורכב זה מורכב עכשיו תביא אותו שלא יהיה אכפת לו שלא יהיה לו יד זה מאוד מורכב כי זה מטפל ברובריקת ה...?

ש: רצון.

אליעד: רצון יפה אבל זה עכשיו מאוד מורכב זה בעצם להגיד לו מה אכפת לך שקרה הדבר הזה שאתה מאוד מפחד שקרה זה פתרון אפשרי זה פתרון שהוא עובד זה פתרון שהוא נכון אבל לא צריך אותו כרגע יש פתרונות יותר פשוטים אז בא נבין מה הפתרון הפתרון פשוט מה מהות הבעיה מהות הבעיה היא שהבן אדם מה המהות מה מהות המקרה פה בן אדם יש מציאות ויש דמיון רע לו מדבר שקורה בשקר ולא במציאות, זאת אומרת המציאות היא שקורה x המציאות היא שקרה משהו מסוים קורה משהו מסוים ויקרה או לא יקרה משהו מסוים בהסתברות מסוימת הוא חושב שקרה או שקורה או שיקרה משהו שלא באמת קרה קורה יקרה בסדר ורע לו מזה עכשיו אז מה המהות פה המהות פה יש שני רכיבים המהות היא שהוא מדמיין על משהו, יש לנו מציאות ורצון ברובריקת המציאות הוא לא מבדיל בין דמיון למציאות הוא משקר על משהו שלא באמת קרה הוא אומר שזה קרה וברובריקת הרצון הוא לא רוצה את מה שהוא מדמיין שקרה.

זאת אומרת אחד הוא המוח שלו לא מבדיל בין אמת לשקר שתיים הוא גם לא רוצה את השקר שהוא חושב שקרה זאת אומרת הוא רואה יד הוא אומר הנה יש לי יד אבל הוא אומר לא חתכו לי את היד בלילה אתמול חתכו לי אותה עכשיו זה מצב מסוים זאת אומרת חלק אחד מהבעיה שלו הוא שהוא מדמיין שקרה משהו שלא באמת קרה חלק שני שהוא גם לא רוצה את מה שהוא מדמיין שקרה.

ש: אבל אמרת שהוא יודע שיש לו יד.

אליעד: נכון הוא מבין גם שזה שקר נכון מבין הוא מבין הכל מבין.

ש: אבל אמרת עכשיו שהוא לא מבדיל בין דמיון למציאות.

אליעד: ברמה מסוימת עוד פעם הוא רואה יד הוא לא אהבל הנה הוא רואה יש לי יד הוא אומר אבל זה לא עוזר לי לראות את היד אני עדיין מפחד שאין לי יד, עכשיו אז אנחנו דיברנו שצריך לתקוף את זה דרך האינטרס מזאת אומרת דרך האינטרס להגיד מה האינטרס שלו לשקר את עצמו על לחשוב שאין לו יד ואז אני פסלתי את כל מה שהבאתם כי זה לא מה שהכוונה פה, עכשיו תסתכלו יש עניין אחר של אינטרס כשאנחנו תוקפים את זה דרך האינטרס זה לא בא נבין מה האינטרס שלו להגיד אליעד אלא בא נבין מה האינטרס שלו לא להבדיל בין אמת לשקר עכשיו אם אנחנו נחקור את הדבר אז הפתרון הכי מהיר אז היא נגיד נתנה רעיון שאולי הוא מפחד שבעתיד יקרה לו משהו רע ואז הוא רוצה שתהיה לו אפשרות לשקר לעצמו להגיד שזה לא קרה נכון עכשיו זאת תשובה נכונה אבל יש תשובה יותר פשוטה ממנה שהתשובה היותר פשוטה ממנה שיש לו כרגע כיום בחייו דברים שהוא משקר את עצמו על דברים שהוא משקר את עצמו לטובה.

הוא משקר את עצמו לטובה נגיד שהוא עובד בתור מנקה עובד ניקיון והוא משקר את עצמו הוא אומר לעצמו אני מנהל ניקיון אתה לא מנהל ניקיון את מי אתה מנהל והוא אומר אני מנהל ניקיון או נגיד שהוא עובד בתור שוטף רצפה בחברת אינטל אז הוא אומר אני עובד בחברת אינטל משקר את עצמו לא בדיוק עובד באינטל, אוקי עכשיו זאת אומרת או נגיד לדוגמה הוא רואה איזו בחורה נגיד הוא מדמיין שהיא איתו היא לא איתו אבל הוא מדמיין שהיא איתו והם נשואים דמיונות אבל הם לא באמת ביחד או נגיד הוא ממלא לוטו עד שהוא מגלה שהוא לא זכה הוא מדמיין שהוא זכה וסיפורים ועניינים זאת אומרת שהוא בעצם ביומיום שלו נהנה בדבר שקר או לדוגמה בן אדם נגיד שמכור להימורים שהוא הולך ומהמר ואז כשהוא מהמר הוא מדמיין איזה עשיר הוא עד השנייה שאומרים לו שהוא לא זכה הוא מדמיין איזה עשיר הוא וזה והוא נהנה מזה מאוד מאוד נהנה או בן אדם נגיד שמעשן סיגריות נגיד רע לו בחיים ואז כשהוא מעשן הוא מדמיין איזה דמיון שכאילו אין לו בעיות לא משנה יש לו איזה משהו שזה לא באמת ככה והוא משקר את עצמו לטובה.

עכשיו ברגע שהוא משקר את עצמו לטובה הוא דופק לעצמו את המוח הוא גורם לעצמו שהוא כבר לא יודע להבדיל בין אמת לשקר ואז המחיר הוא שעכשיו גם כשאתה יש לך רע אתה נדפק זה הכל, אתם ניסיתם למצוא אינטרס מה האינטרס שלו לשקר להגיד שאין לו יד הייתם צריכים ללכת אחד יותר פנימה מה האינטרס שלו לשקר לעצמו באופן כללי מה האינטרס כי יש דברים שהמציאות נגד רצונו ואז הוא משקר להגיד שזה כרצונו הוא רוצה להיות מיליונר נגיד אז הוא אומר לגור בדירת פאר ולחשוב שאתה מיליונר אז הוא מדמיין ומדמיין נהנה מהדמיונות.

ש: ואז מה אתה אומר?

אליעד: שנייה ברגע שהוא נהנה מהדמיונות אז אתה מרגיל את המוח שלך לא להבדיל בין אמת אתה מרגיל את המוח לא להבדיל בין אמת לשקר אדוני יש לזה מחיר ברגע שהמוח שלך לא מבדיל בין אמת לשקר יש מחיר המחיר הוא שעכשיו יכול להיות מצב שהמוח שלך גם ידמיין משהו שלא באמת קורה שבמקרה זה לרעתך ואז אתה אומר למוח אבל זה לא באמת קורה הוא אומר לך אז מה אבל אתה מה אתה רוצה המוח בתת מודע אומר לעצמו אני נצמד לעובדות או לא אם כן אנחנו מבדלים את כל הפירושים הטובים והרעים אם לא אם אתה אומר למוח לא אבל אני רוצה להמשיך להאמין שדברים קורים למרות שהם לא באמת קורים בשביל הדברים הטובים מה המחיר שאתה תשלם גם על הרעים.

ש: אז מה אתה אומר איך אתה פותר לו את הבעיות?

אליעד: אז קודם כל מסביר לו אדוני תקשיב הסיבה שהאמת היא שיש לך יד הנה אתה רואה יד ולצבוט יד והאמת היא והאמת היא שיש לך יד ואתה מבין שיש לך יד הסיבה שרגשית למרות שאתה מבין שיש לך יד עדיין אתה מזועזע מהמחשבה שאין לך יד למרות שאתה רואה שיש לך יד היא משום שהמנגנון אצלך במוח שמבדיל בין אמת לשקר נדפק בין מציאות לדמיון המנגנון הזה נדפק אתה רוצה לתקן אותו הוא אומר לך כן אני רוצה לתקן אותו אוקי אתה מבין שאם תתקן אותו גם הפנטזיות שלך יעלמו בא נבדוק אם אתה נהנה מזה שהמנגנון נדפק, עכשיו אם הוא אומר אין לי יד אפשר להגיד לו אוקי יש עוד חלקים בגוף שלך שאתה מדמיין שהם לא בדיוק כמו שהם נגיד יכול להיות שהוא אומר אין לי יד אבל אני מדמיין שיש לי כנפיים נגיד אז אתה אומר בגלל שאתה מדמיין שיש לך כנפיים ואיך אתה מרגיש עם זה שיש לך כנפיים מרגיש לי מאוד טוב אז בגלל שהדמיון של הכנפיים עושה לך טוב המחיר של זה הדמיון של זה שאין לך יד.

עכשיו בפועל לא באמת מחויב שהוא ידמיין שיש לו כנפיים אבל יש לו כנפיים זה יכול להיות בנושא אחר הוא מדמיין שאמא שלו אוהבת אותו למרות שהיא לא אוהבת אותו הוא מדמיין שהוא הבן הכי אהוב על אבא שלו למרות שהוא לא הבן הכי אהוב על אבא שלו לא משנה יש לו איזה דמיון הוא מדמיין שהולכים לקדם אותו בעבודה למרות שלא הולכים לקדם אותו בעבודה יש לו איזה דמיון והוא נהנה מזה.

ש: ואתה מגלה את זה אצלו אתה שואל אותו?

אליעד: כן שואל אותו הוא ימצא לך טיק טק ימצא לך למה כי מאה אחוז מהאנשים משקרים בזה מאה אחוז מהאנשים מאה אחוז מהאנשים בעולם יש להם דמיוניות שקריים שהם נהנים מהם מאה אחוז בעולם וגם מאה אחוז שיש להם דמיונות רעים שהם סובלים מהם מאה אחוז מהאנשים ומאה אחוז מהאנשים שלא ישקרו את עצמם לא יהיה להם לא את הדמיונות הטובים ולא את הרעים אלא אם כן אתה תהיה מתוחכם ותוכל לשלוט במוח שלך להגיד לו פה תשקר פה אל תשקר אבל זה מתוחכם שאתה יכול נגיד להרגיש טוב בלי רע אני פה אני אשקר אני אאמין ופה אני אצמד לאמת לא אאמין, זה מתוחכם בבסיס את משקר ויש לך דברים טובים יש לך דברים רעים ואז הפתרון מה הפתרון הפרקטי הפתרון הפרקטי להגיד לו תקשיב איפה המקומות שאתה משקר את עצמך וכייף לך מזה איפה המקומות ואז הוא אומר לך פה ופה אוקי עכשיו המשימה שלך היא כזאת קודם כל תבין זה המחיר אתה מוכן לשלם את המחיר יכול להיות שהוא יגיד לך כן מוכן לשלם את המחיר הבנתי זה הפחד זה המחיר.

יכול להיות שהוא יגיד לך אני מוכן לשלם את המחיר ויכול להיות שהוא יגיד לך לא מוכן לשלם את המחיר אתה מוכן לשלם את המחיר תפסיק לקנות את המוצר הטוב הסיבה שאתה סובל מהדמיונות הרעים זה בגלל הדמיונות הטובים ואז אתה מתחייב לו מתחייב לך אם אתה מחליט החלטה אני מפסיק ליהנות מדמיונות טובים לא נהנה יותר מדמיונות טובים כל פעם שכייף לך אתה אומר רגע זה באמת קורה או שאני רק מדמיין רגע זה עובדה או פירוש כל פעם איזה משהו איזה כייף איזה כייף רגע זה אמיתי למה כייף לך מה קרה הוא אומר כי ככה רגע ככה וככה זה קורה או שזה רק פירוש או זה דמיון לא מדמיין יותר לא מדמיין יותר כלום, לא תדמיין יותר כלום תרגיל את המוח לא למדיין בדברים הטובים גם הרעים ילכו ואז כשהמוח יביא לך דמיון רע אתה תגיד לו אבל זה לא באמת קורה אבל אם אתה מדמיין דמיונות טובים אל תתפלא שאחר כך שאתה אומר למוח שלך זה לא באמת קורה הוא אומר לך אז מה כי גם בטובים אתה...
זוגיות משימה פרספקטיבות איך להרוויח כסף אדם שמח דמיונות שווא הלקוח מתנגד למחיר המוצר יקר איך להרוויח יותר כסף ליהנות תודעה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להתמודד איך להתמודד עם ocd איך להתמודד עם טורדנות איך להתמודד עם מחשבות איך לטפל ב ocd איך לטפל בהתנהגות טורדנית איך לטפל בהתנהגות כפייתית דלוזיות הגיוני היגיון הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות שווא התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית זיכרון זיכרון שגוי זיכרון שווא זיכרונות חרדה לא הגיונית חרדה לא רציונאלית חרדה לא רציונלית חרדות לא הגיוניות חרדות לא רציונאליות חרדות לא רציונליות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות שווא טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות טיפולים טירדה טרדות טרוד להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם מחשבות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות טורדניות לא הגיוניות מחשבות כפייתיות מחשבות רדיפה מחשבות שווא מחשבות שווא לא הגיוניות מחשבות שווא של רדיפה מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית סכיזופרן סכיזופרניה פחד פחד לא הגיוני פחד לא רציונאלי פחד לא רציונלי פחדים פחדים לא הגיוניים פחדים לא רציונאליים פחדים לא רציונליים פרנויה פרנויה לא הגיונית פרנויות רדיפה תסמונת תסמונת זיכרון שגוי תסמונת זיכרון שווא
פרנויה / מחשבות שווא פרנואידיות / פוביות / פחדים וחרדות דמיוניים - איך להתמודד עם פרנויות?
פרנויה / מחשבות שווא פרנואידיות / פוביות / פחדים וחרדות דמיוניים - איך להתמודד עם פרנויות? כי יש שני סוגי פחדים, יש פחד וודאי ויש פחד של ספק / פחד של אולי. ופחד וודאי - ... שבמקרה כזה, האדם מפחד ונמצא בחרדה קיומית מהאש, לא בגלל שהוא חושב שאולי יקרה לו דבר רע בגלל איזו פרנויה או דמיון שיש לו, אלא שהוא יודע בוודאות, שאם האש תתקרב אליו, הוא יפגע. שאז האדם מפחד ובצדק. ויש עוד סוג של פחדים וחרדות קשה יותר, שהוא פרנויות, מחשבות שווא, פחדים דמיוניים וחרדות דמיוניות, בדומה לפוביות. שמצד אחד האדם מבין בשכל שלו, שכנראה שלא יקרה לו שום ... ישתנו באופן פרטי. ומי שלא מבין את הסיבה שבגללה יש לאדם פחדים כאלו, הוא קורא לפחדים האלו, מחשבות שווא פרנואידיות, פרנויות. וחושב שמדובר בפרנויה או במחשבת שווא, למרות שבאמת מדובר במחשבה מאוד הגיונית ורציונאלית לגמרי כנל. כי גם אם החוקים לא ישתנו, עדיין ...
פרנויות / מחשבות שווא / סכיזופרניה / מחשבות רדיפה / דלוזיות / פוביות / חרדות / פחדים - איך מתמודדים?
פרנויות / מחשבות שווא / סכיזופרניה / מחשבות רדיפה / דלוזיות / פוביות / חרדות / פחדים - איך מתמודדים? ובו יתבאר, העניין של האנשים שסובלים מפרנויות (פרנויה = פחד שגעוני ולא הגיוני), מחשבות שווא / דלוזיות (דלוזיה / מחשבת שווא / רעיון שווא = קיומן של מחשבות שאינן נכונות מבחינה אובייקטיבית) וכיוב. בפרט אנשים שנחשבים לסכיזופרנים (סכיזופרניה / שסעת) שסובלים ביותר, מפרנויות וממחשבות שווא וכיוב. והמכנה המשותף של כל הפרנויות ומחשבות השווא הוא, שהן נובעות ממחשבות שאינן נחשבות לאמת אובייקטיבית. כגון לדוגמה מחשבות שווא של רדיפה. שהאדם מאמין שמישהו ... ובין אם זו מחשבת שווא של היפוכונדריה, שהאדם חושב שאולי יש לו בעיה בריאותית כלשהי, מה שנקרא היפוכונדר. וכיוב פרנויות שונות, שיש לאדם מחשבות שווא שונות, שכאילו יש לו בעיה כלשהי, למרות שבאמת כפי מה שנראה לעין, אין לו שום בעיה. וכל אחד בעולם, יש לו פרנויות כלשהן. בין אם הוא נחשב לפרנואיד, ובין אם לא. כי כל אחד בעולם, בתוך תת המודע שלו, יש את כל הפחדים כולם. בין אם אלו ... בכל אדם בכל זמן, ורק הביטוי נראה שונה מאדם אחד לאדם אחר בכל רגע ורגע. וראשית יש להבהיר, שכל הפרנויות ומחשבות השווא שיש בעולם, הן כולן גם - נכונות מצד האמת. והאדם בדכ אפילו לא מודע, עד כמה הן ... אובייקטיבית לא יכול לקרות לך שום דבר רע. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקום אחר. והרעיון הוא, שכל הפרנויות ומחשבות השווא האפשריות, כולן משקפות פחדים אמיתיים, שאכן עפ השכל הישר, אכן יש היבט שאומר, שאולי כן ראוי לפחד ... דהיינו, זה שנראה לך שאינך צריך לפחד מכך שרודפים אחריך, זה עדיין לא אומר שלא רודפים אחריך. כגון לדוגמה פרנויה ומחשבת שווא של רדיפה. שיש לאדם מחשבות רדיפה. שהאדם חושב שאולי מישהו רודף אחריו ורוצה לפגוע בו. שמצד האמת, ... הן מחשבות של אמת, מנקודת מבט מסוימת כנל. כך שראשית כל, פסיכולוג / פסיכיאטר שמנסה לטפל באדם סכיזופרן / פרנואיד שסובל ממחשבות שווא, ראשית כל עליו לדעת, מהי האמת שמסתתרת מאחורי מה שנראה כמחשבת השווא של האדם הפרנואיד / סכיזופרן. כי מאחורי כל מחשבת שווא, יש איזו אמת כלשהי. ותת המודע של האדם הסכיזופרן, תת המודע שלו, מודע היטב לנקודת האמת שמסתתרת מאחורי מחשבת השווא והפרנויה. וגם אם האדם הסכיזופרן הפרנואיד, לא מסוגל להסביר מהי האמת שעומדת מאחורי הפרנויה שלו, הרי שעדיין זה לא אומר שאין נקודת אמת מאחורי הפרנויה שלו. ובכל מקרה, תמיד יש נקודת אמת כלשהי, מאחורי כל הפחדים והחרדות וכל הפרנויות וכל מחשבות השווא שיש ושיכולות ... שהוא, יש איזו נקודת אמת שמסתתרת מאחוריו. ואם הפסיכולוג / פסיכיאטר, לא ידע ולא יבין, מהי האמת שמסתתרת מאחורי הפרנויה ומחשבת השווא, זה יגרום לכך, שהוא לא באמת יוכל לעזור לאדם הפרנואיד והסכיזופרן. משום, שגם אם יהיה ניתן לשכנע את הפרנואיד שהמחשבה שלו היא מחשבת שווא ופרנויה בלבד, עדיין הפרנואיד ימשיך בתת המודע שלו לפחד מאותה פרנויה, והיא יכולה לחזור בשנית. ולכן כנל, החשוב מכל הוא, להבין מהיכן מגיעה הפרנויה של האדם, ומהי נקודת האמת שמסתתרת מאחורי הפרנויה. ואחרי שהפסיכולוג / פסיכיאטר מבין מהיכן מגיעה הפרנויה של האדם, עכשיו יש שני דברים שצריך לעשות במקביל בו זמנית, כדי לעזור לפרנואיד להתמודד עם הפרנויה שלו. ושני הכיוונים הם נראים כסותרים זה את זה וכמנוגדים זה לזה. אבל, הם משלימים זה את זה, ושניהם ... והפתרון המוחלט, הוא קו החשיבה שאומר, שלא משנה מה יקרה לך, הרי שאין צורך שתפחד מכך. דהיינו, גם אם הפרנויה נכונה ואמיתית, עדיין אינך צריך לפחד ממנה. ולמה לא לפחד ממחשבת הרדיפה, שהאדם חושב שרודפים אחריו כדי לעשות לו ... הכל טוב ורע ושווה באותה המידה ממש. וכפי שכבר ביארתי עניין זה במקומות אחרים. וקו החשיבה הזה, לא מתנגד לפרנויה של האדם, אלא זורם איתו ומרגיע אותו, על ידי האמת המוחלטת. כי מצד האמת המוחלטת, כל הפרנויות ומחשבות השווא ... שום דבר, שהוא יותר רע מאשר טוב וכולי. והפסיכולוג / פסיכיאטר, צריך לדעת איך להעביר את המסר הזה לסכיזופרן הפרנואיד, בצורה שלא תהיה מורכבת מידי. ושאעפכ הפרנואיד יצליח להרגיע את עצמו ולהבין, שגם אם הפרנויה שלו נכונה, עדיין הוא לא צריך להיות בגללה בחרדה ובפחד. כי גם אם מחשבת השווא שלו היא נכונה והיא ... יש חוקיות שאפשר לדעת, האם באמת רודפים אחריך או לא רודפים אחריך. ועפ קו החשיבה הזה, צריך לגרום לאדם הפרנואיד, להיות יותר אמיתי עם עצמו, ולראות שהפרנויה שלו, לא משקפת תהליך שקורה במציאות שלנו, מצד האמת היחסית שלנו. ולא צריך לשלול את כל הפרנויה של הפרנואיד בבת אחת, אלא צריך לעשות זאת בחכמה ובשלבים. והקו המרכזי הוא, לעודד את האדם הפרנואיד, להשתמש בשכל שלו כמה שיותר, ולהיצמד אל האמת כמה שיותר באופן כללי בחיים שלו. וכאשר יש לאדם איזו פרנויה, לא צריך לשלול אותה, אבל כן צריך לשאול עליה שאלות. לדוגמה: האם באמת רודפים אחריך? האם אתה יודע, או ... ואכן הכל יכול לקרות. ומה שיקרה יקרה. והקו הנגדי, הוא הקו של בירור האמת והפעלת השכל של המטופל הסכיזופרן הפרנואיד, שמנסים לגרום לו להפעיל את השכל שלו, ולהתבונן על הבעיה שלו, בצורה יותר הגיונית. כדי שהוא יוכל להתייחס אליה ... מה שנכתב כאן, אלו הכל כיווני חשיבה בלבד, עבור המטפל / פסיכולוג / פסיכיאטר / עבור האדם הסכיזופרן / פרנואיד, שרוצה לטפל בעצמו. והבנת שורשי הדברים ומהות הדברים, תאפשר להתאים את הדברים בצורה טובה יותר, לכל מקרה ומקרה.
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון איך אפשר לטפל באדם שסובל מפרנויות ומחשבות שווא? כאשר מישהו סובל מפרנויות, פחדים, דמיונות שווא, או אפילו סכיזופרניה פרנואידית, המטרה הראשונית והמרכזית בטיפול היא לעזור לאותו אדם להפסיק לסבול מהמחשבות שמטרידות אותו. אליעד כהן מסביר שהבעיה של אדם הסובל מדמיונות ופרנויות היא בעיקר בעיה של חשיבה שגויה ושל פרשנות שגויה למציאות, ושהפתרון חייב להתמקד בהקניית היכולת להבדיל בין העובדות לבין ... חדשות. כל אלו הם פתרונות חיצוניים בלבד. המהות האמיתית של הטיפול היא לעזור לו להתמודד עם המחשבות המטרידות, הדמיונות והפרנויות עצמן. לדוגמה, אם מישהו חושב שעוקבים אחריו, הפתרון אינו רק להוכיח לו בצורה מוחלטת שאין עוקבים אחריו, אלא לגרום לו להתחיל להטיל ספק בפרשנות שלו, ולהתחיל לראות שהמחשבות האלו אינן בהכרח נכונות. איך לעזור לאדם הסובל מפרנויות ודמיונות להתחיל להטיל ספק במחשבותיו? אליעד מציע שיטה מאוד ברורה ופשוטה, שמתבצעת בשני שלבים עיקריים: בשלב הראשון, חשוב לא לתקוף ישירות את הפרשנויות של האדם הפרנואידי. אם הוא חושב, למשל, שמדברים עליו או עוקבים אחריו, לא צריך להגיד לו שזה לא נכון באופן מוחלט. צריך ... לך?. כאן המטרה היא לגרום לו לראות את חוסר ההיגיון במחשבות שלו. מהי החשיבות של היצמדות לאמת בתהליך הטיפול בפרנויות ודמיונות שווא? אליעד מדגיש שהכלי המרכזי והחשוב ביותר בטיפול בפרנויות, דמיונות שווא וסכיזופרניה הוא היצמדות לאמת. לא מדובר רק על האמת הפילוסופית או המוחלטת, אלא על האמת הפשוטה, האמת ... מתרגל להבדיל בין עובדות לפרשנויות במצבים פשוטים ויומיומיים, כך יהיה לו קל יותר לעשות זאת במצבים מורכבים יותר הקשורים לפרנויות ודמיונות שווא. מה החשיבות של שימוש בדרך עקיפה לטיפול בפרנויות? אליעד מסביר שדרך נוספת ויעילה מאוד לעזור לאדם להתגבר על דמיונות שווא ופרנויות היא בצורה עקיפה. זה אומר שבמקום לדבר ישירות על הדמיון או הפרנויה שלו, מדברים איתו על נושאים רגילים ופשוטים שבהם הוא יכול לתרגל חשיבה נכונה, לוגית וריאלית. דוגמאות פשוטות מהיומיום, כמו ... אינם מקפידים על דיוק ועל אמת בדבריהם ובמעשיהם, זה יקשה עליו לפתח את היכולת הזו בעצמו. מה הקשר בין פרנויות, דמיונות שווא לבין הצורך להרגיש חשוב? אליעד מסביר נקודה חשובה נוספת: לעיתים, הסיבה שהאדם דבק בדמיונות שלו היא משום ... דרכים חלופיות ולגיטימיות יותר להרגיש חשוב, וכך להפחית את התלות שלו במחשבות השווא. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהדרך לטפל בפרנויות ובדמיונות שווא היא בראש ובראשונה לגרום לאדם להטיל ספק במחשבותיו, להבדיל בין עובדות לפרשנויות, להתרגל לחשיבה ישרה ונקייה, ולמצוא דרכים לגיטימיות לקבל את תחושת החשיבות שהוא מחפש. איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך להטיל ספק בפרנויות? טיפול במחשבות שווא איך להתמודד עם פרנויות? איך להבדיל בין עובדות לפרשנויות? למה אנשים סובלים מדמיונות שווא?
ממה נובעים פחדים לא הגיוניים? ממה נובעות חרדות לא הגיוניות? ממה נובעות פרנויות? פוביות, מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, למה המוח מפחד מדברים לא הגיוניים?
ממה נובעים פחדים לא הגיוניים? ממה נובעות חרדות לא הגיוניות? ממה נובעות פרנויות? פוביות, מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, למה המוח מפחד מדברים לא הגיוניים?
ממה נובעים פחדים לא הגיוניים? ממה נובעות חרדות לא הגיוניות? ממה נובעות פרנויות? פוביות, מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, למה המוח מפחד מדברים לא הגיוניים? למה ... מפחדים מדברים לא הגיוניים? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו על המקור של פחדים, חרדות ומחשבות לא הגיוניות, כגון פוביות, פרנויות, מחשבות רדיפה, מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה, ומחשבות טורדניות. אליעד כהן מדגיש כי המנגנון הבסיסי הגורם לתופעות אלו הוא המחשבות הלא ... ולא מציאותי. האדם דפק לעצמו את מנגנון החשיבה, וכעת הוא חווה פחדים לא הגיוניים שקשה לו להשתחרר מהם. איך פרנויות ופנטזיות קשורות זו לזו? אליעד מדגיש שהפרנויות והמחשבות הרעות מגיעות בחבילה אחת יחד עם פנטזיות לא הגיוניות וחיוביות במיוחד. לדוגמה, אדם שמדמיין שמישהי אוהבת אותו מאוד (אף על פי שהמציאות לא תומכת בכך), ייצור במוחו מצב שבו הוא עשוי להתחיל לפתח גם חשדנות ופרנויה כלפיה, מתוך הפחד לאבד את הפנטזיה. כך, הרגשות החיוביים הלא מציאותיים מובילים בסופו של דבר לרגשות שליליים לא מציאותיים, כמו פרנויה וחששות לא הגיוניים. מה המקור לפחד מאלוהים ומהשטן? אליעד כהן מסביר שהפחד מאלוהים ומהשטן נוצר כאשר האדם מייחס כוח ... אדם שהולך לרב מתוך מחשבה שלרב יש כוחות על - טבעיים לעשות טוב. מהר מאוד הוא עלול לפתח פחדים ופרנויות שהרב ישתמש בכוחות האלה לרעתו. הרעיון ברור: נתינת כוח מופרז לדבר טוב יוצרת פחדים לא הגיוניים מאותו מקור עצמו. ... נוצרת מאניה דיפרסיה? מה לעשות אם יש לי חרדה לא רציונלית? מה המקור של פחד מאלוהים? איך להפסיק לפחד מפרנויות? מה לעשות אם יש פחד לא הגיוני? מה לעשות אם יש מחשבה טורדנית לא הגיונית? איך להתמודד עם פוביה לא הגיונית? איך להתמודד עם פרנויה לא הגיונית? איך נוצרת הפרעת מאניה דיפרסיה? איך נוצרת הפרעה דו קוטבית? ממה נוצרים שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים ...
הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית, סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פרנויה טראומטית, פרנויות טראומטיות, פוסט טראומה
הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית, סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פרנויה טראומטית, פרנויות טראומטיות, פוסט טראומה ובו יתבאר העניין של הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית / סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, שהיא הפרעת אישיות שנובעת מטראומות שקרו לאדם בעבר. כי הפרנויות שיש לאדם בחיים, הן כולן נובעות מטראומות שקרו לאדם בעבר. בין אם אלו טראומות מודחקות, דהיינו, טראומות שהאדם לא ... לא רק בתת המודע שלו, אלא גם במודעות הגלויה שלו. והרעיון הוא, שטראומות שקורות לאדם בחיים, יוצרות אצל האדם פרנויות שונות ומשונות (וכיוב פוביות שונות). עד כדי כך שהאדם מגיע למצב שהוא סובל מסכיזופרניה פרנואידית טראומטית, ועד למצב שהאדם מאובחן כמי שסובל מהפרעת אישיות פרנואידית טראומטית. כי הפרנויה, היא פחד שגעוני. שהאדם מפחד מאיזה דבר שהוא לא הגיוני. ושהאדם מבין שהוא לא הגיוני, ואעפכ הוא מפחד ממנו. והעניין הוא, שמצד האמת, כל הפחדים הם בהחלט כן הגיוניים. וגם פחדים שנראים כפרנויות וכפוביות, גם הם הגיוניים מצד האמת. ולמה? כי מצד האמת, הכל יכול לקרות. ואף אחד בעולם לא יכול להתחייב, ... וחושש שאולי אעפכ, יקרה לו דבר רע. כי הרי הכל יכול לקרות. אז כיצד אפשר להתמודד עם הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית ועם מצב של סכיזופרניה פרנואידית טראומטית? תשובה: על ידי שכל מוחלט. והכוונה היא, שיש שתי דרכים להרגיע חרדות ופחדים. דרך יחסית ודרך מוחלטת. והדרך ... לא יודע שום דבר, ולא רוצה שום דבר. ואז ממילא הוא גם לא מפחד משום דבר. ונסכם: הפרעת אישיות פרנואידית טראומטית וגם סכיזופרניה פרנואידית טראומטית, פותרים בצורה יחסית על ידי שימוש בשכל הישר, שגורם לאדם לצאת מהפרנויה שלו. ופותרים בצורה מוחלטת, על ידי זה שמביאים את האדם להבנה, שגם אם הפרנויה מוצדקת, גם אז זה לא באמת משנה. כי מצד המציאות האובייקטיבית, שום דבר לא באמת משנה. דהיינו, נסה בשכל ...
פוביה, פוביות, פחד לא רציונאלי, חרדה לא רציונלית, דמיונות שווא, התקפי חרדה, הפרעת חרדה קיצונית, פרנויות, חרדה משתקת
פוביה, פוביות, פחד לא רציונאלי, חרדה לא רציונלית, דמיונות שווא, התקפי חרדה, הפרעת חרדה קיצונית, פרנויות, חרדה משתקת ובו יתבאר, מהן פוביות? איך נוצרת פוביה? וכיצד צריך להתמודד עם התקפי חרדה קיצוניים בכלל, ועם פוביות ... שכל פוביה, היא תוצאה של רצון. שהאדם ככ לא רוצה שיקרה לו איזה דבר, עד כדי כך שיש לו פרנויות / דמיונות שווא, והפרעת חרדה קיצונית והתקפי חרדה שונים, מכל דבר שאפילו רק מזכיר לו באופן אסוציאטיבי, את האפשרות ... מוצדק? והשאלות האלו, יכולות להראות כשאלות משוגעות ולא הגיוניות. אבל, גם הפוביה היא לא הגיונית. וכאשר פוביה לא הגיונית ופרנויה לא הגיונית ומחשבות שווא לא הגיוניות תוקפות את האדם, עליו לתקוף אותן בחזרה, בשאלות לא הגיוניות, שפוגעות בשורש של ...
איך לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית
איך לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית
איך לשכנע משוגעים? טיפול בחולי נפש, טיפול בהפרעות אישיות, הפרעות פסיכולוגיות, הפרעות פסיכיאטריות, הפרעות נפשיות, מחשבות שווא של גדלות, פרנויות, פסיכיאטריה, מחלות נפש, הפרעת אישיות גבולית מה זה בעצם פרנויה ואיך מזהים אותה? פרנויה היא מצב פסיכולוגי שבו האדם חווה פחדים בלתי הגיוניים. כלומר, האדם סובל מתחושות פחד שברור שאין להן בסיס מציאותי. לדוגמה, כאשר אדם חושב שהקירות זזים ומתכננים לפגוע בו, הוא מוגדר כפרנואיד, שכן הפחד שהוא חווה אינו מבוסס על מציאות. לעומת זאת, אם האדם אינו מפחד, אלא פשוט חושב שמדברים אליו מהטלוויזיה ומרגיש שזה נעשה מתוך כוונה חיובית, זו אינה פרנויה אלא סוג של אשליה או מחשבת שווא שאינה כוללת פחד. איך מתפתחות מחשבות שווא של גדלות? מחשבות שווא של ... מיוחד בדרכו שלו. זלזול רק גורם לו להיאבק יותר כדי להוכיח שהוא צודק. איך אפשר באמת לעזור לאדם שסובל מפרנויות או מחשבות שווא? כדי לעזור לאדם כזה, חייבים להבין קודם כל את ההיגיון הפנימי שלו. חייבים לקחת את המחשבות ... אותם החוצה בדרכים מוזרות. לכן אפשר לטפל בזה בהבנת ההווה ולא חייבים להישען על הסברים מיסטיים. איך להתמודד עם פרנויות? מחשבות שווא של גדלות איך מטפלים בהפרעות נפשיות? איך לעזור לאדם עם אשליות? מה גורם לאנשים להאמין בקודים וסימנים? ...
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה?
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה?
... מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה? איך נוצרות הפרעות נפשיות ומה עומד מאחוריהן? הפרעות נפשיות נובעות לרוב מכך שאדם חושב ... חרד יותר או רוצה יותר שמשהו יקרה או לא יקרה, כך התופעה מתחזקת. זוהי הסיבה שבגללה נוצרות הזיות שווא, פרנויות ומחשבות שווא, כמו במקרה של סכיזופרניה פרנואידית, שבה האדם משוכנע שרוצים לפגוע בו או עוקבים אחריו ללא הפסקה. איך פחד קיצוני ורצון חזק יוצרים מחלת נפש ... פתרון, ושתמיד אפשר למצוא את ההיגיון שמסתתר מאחוריה, כדי לעזור לאדם להיחלץ ממנה. איך נוצרות הזיות שווא? טיפול בסכיזופרניה פרנואידית מחשבות שווא - למה זה קורה? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? ממה נובעת מחלת נפש קשה?
חרדה נפשית / הפרעות חרדה / פוביות / פרנויות / פחדים - איך להתמודד על ידי אמירת האמת?
חרדה נפשית / הפרעות חרדה / פוביות / פרנויות / פחדים - איך להתמודד על ידי אמירת האמת? ובו יתבאר, כיצד יכול האדם לצאת מכל הפרעת חרדה או ... מנסה להתחמק להסתכל ומלחשוב על מה שבאמת הוא מפחד ממנו. וזה בדיוק מה שגורם לכך שיהיו לאדם הפרעות חרדה ופרנויות ופוביות שונות, שאינן הגיוניות לגמרי. והכל זה רק משום שהאדם לא אומר לעצמו את כל האמת, על מה שבאמת ...
מחשבות טורדניות, פוביות, פרנויות, מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית
מחשבות טורדניות, פוביות, פרנויות, מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית
מחשבות טורדניות, פוביות, פרנויות, מחשבות שליליות, מחשבה טורדנית, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מחשבה לא הגיונית איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ומפחידות? ... (אולי בכל זאת הם כן מדברים עליי). לכן, בריחה מהמחשבה אינה פתרון. איך מומלץ להתמודד עם מחשבה מטרידה או פרנואידית? הדרך שאליעד מציע להתמודד עם מחשבה מטרידה היא לא לברוח ממנה אלא להתייחס אליה בכבוד ובאופן שקול. צריך להקשיב ... טורדניות? איך לעצור פחד לא הגיוני? איך לא לפחד ממחשבות מפחידות? מה עושים עם חרדה לא הגיונית? איך להשתחרר מפרנויות? איך לבדוק מחשבות מטרידות? האם כל מחשבה יכולה להיות אמיתית? ש: להיות יותר ממוקד במציאות מאשר במחשבות. אליעד: תסביר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד לא הגיוני, טיפול במחשבות שווא לא הגיוניות, פרנויה לא הגיונית, מחשבות שווא של רדיפה, סכיזופרניה, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, דלוזיות, התמודדות עם מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, תסמונת זיכרון שווא, תסמונת זיכרון שגוי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פרנויות, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פרנויות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בסקייפ, אימון אישי לקשב וריכוז, מאמן אישי לנוער בתחום פרנויות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.7656 שניות - עכשיו 02_09_2025 השעה 14:31:42 - wesi1