אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פסימי ✔פתרון סכסוכים, פתרון קונפליקטים, שינוי חשיבה, לשנות חשיבה, לשכנע אנשים, להשפיע על אנשים, קונפליקטים בזוגיות, מערכות יחסים, פסימיות, אופטימיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פתרון סכסוכים, פתרון קונפליקטים, שינוי חשיבה, לשנות חשיבה, לשכנע אנשים, להשפיע על אנשים, קונפליקטים בזוגיות, מערכות יחסים, פסימיות, אופטימיות, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
כיצד אפשר לפתור סכסוכים וקונפליקטים במערכות יחסים?

כדי לפתור סכסוכים וקונפליקטים בין אנשים, כגון קונפליקטים בזוגיות או קונפליקטים בין חברים, אליעד כהן מסביר שלפני שמנסים לשכנע מישהו, חשוב קודם כל להבין את נקודת המבט שלו באופן מדויק. אליעד מציג את החשיבות של בדיקת העובדות והנחות היסוד עוד לפני שמנסים למצוא פתרונות או לשכנע.

לדוגמה, כאשר מישהו מציג בעיה בכך שאדם אחר תמיד רואה את הדברים בצורה שלילית או פסימית, אליעד מציע להתחיל מניתוח של דוגמה אחת ספציפית. למשל, כאשר מישהי רוצה להזמין אדם קרוב ליום הולדת, והתגובה שלו היא שלילית - "עזבי, לא צריך", אליעד מציע לבדוק את הדוגמה הזו באופן מעמיק. ייתכן שיתברר כי הוא לא שלילי באמת, אלא פשוט יש לו סיבות הגיוניות משל עצמו.

איך להבין את נקודת המבט של האדם השני כדי לשכנע אותו?

כאשר אדם אומר למשל: "בוא נלך למסעדה", והתגובה שהוא מקבל היא פסימית ("אולי סגור", "יהיה עומס", "לא יהיה חניה"), יש להבין לעומק את הסיבה לרצון המקורי של מי שהציע. אליעד מבהיר שחשוב לשאול תחילה את עצמך: "למה בכלל אני רוצה ללכת למסעדה?" אם הסיבה האמיתית היא חיזוק הקשר הזוגי, למשל, ייתכן שהפתרון הוא לא דווקא ללכת למסעדה, אלא למלא את הרצון המקורי בדרך אחרת.

מה הטעות שאנשים עושים כאשר מנסים לשכנע אחרים?

לפי אליעד, הטעות הנפוצה ביותר היא לנסות לשכנע לפני שבדקת אם קיימת הסכמה על הנחת היסוד. למשל, אם מישהי מנסה לשכנע מישהו ללכת למסעדה, צריך קודם לבדוק אם בכלל יש הסכמה משותפת ששניהם רוצים לבלות יחד. אם הבסיס המהותי של הרצון אינו מוסכם, כל ניסיון שכנוע יהיה חסר משמעות.

לדוגמה, אם יש ויכוח לגבי בילוי משותף והאדם האחר מתלונן על בעיות ("פקקים", "חם מדי"), חשוב לשאול אותו קודם כל אם בכלל קיימת הסכמה עקרונית לרצון להיות ביחד. ייתכן כי האדם כלל לא מעוניין בחיזוק הקשר, או שיש לו רצונות אחרים לגמרי. ייתכן גם שהוא עצמו אינו מודע לסיבות העמוקות שמניעות אותו לסרב או להיות פסימי, ואז הוא ימציא תירוצים.

מדוע חשוב להבין את המניע העמוק של האחר?

אליעד כהן מדגיש כי בירור המניעים הפנימיים עוזר לגלות את הסיבות האמיתיות לפסימיות או להתנגדות. לדוגמה, אדם יכול לטעון שלא רוצה לנסוע למסעדה בגלל הפקקים, אך הסיבה העמוקה יותר היא שאולי הוא לא רוצה לצאת בכלל, או שהוא רוצה להימנע מקרבה רגשית. בירור יסודי של הרצון האמיתי יעזור לייצר פתרון יעיל ונכון יותר.

עוד דוגמה שניתנת היא שני אנשים שנתקעים בפקק: האחד אומר "איזה כיף שיש לנו יותר זמן ביחד", והשני אומר "איזו באסה שאנחנו בפקק". אליעד מסביר שהתגובה השונה נובעת ממניע פנימי שונה. הראשון רואה את היתרון ("זמן ביחד"), בעוד שהשני רואה רק את החיסרון. בירור הסיבה העמוקה לתגובה מאפשר להבין למה כל אחד מתנהג כפי שהוא מתנהג.

כיצד יוצרים שינוי חשיבה אצל אדם אחר?

על מנת להשפיע על אנשים לשנות את חשיבתם, אליעד מסביר שצריך להבין את ההיגיון הפנימי שלהם. אם רוצים לשכנע מישהו לפעול אחרת, יש לבדוק תחילה מהן ההנחות שעליהן הוא מבסס את החשיבה שלו. לעיתים אנשים חושבים שהם מסכימים על משהו עקרוני ("לרצות להיות מאושר", "לרצות קשר טוב"), אך בפועל הם חלוקים על ההנחות המקדימות האלו.

לדוגמה, עובד שמסרב לבצע מטלה בטענה שהוא עמוס מדי, יכול להיות שבכלל לא מסכים שהמשימה הכרחית, או שיש לו סיבה אחרת לגמרי שאותה הוא לא מבטא. לכן...
איך לשכנע הוא לא רוצה סיבה הנחות יסוד ישירות איך אפשר אנשים חושבים מטפל מציאות מערכות יחסים איך להיות מאושר אופטימי אופטימיות בזוגיות זוגיות זוגיות מערכות יחסים חשיבה חשיבה אופטימית חשיבה פסימית יחסים לגרום לאנשים להשפיע להשפיע על אנשים לשכנע לשכנע אנשים לשנות לשנות את החשיבה לשנות חשיבה מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים סכסוך פסימי פסימיות פתרון פתרון סכסוכים פתרון קונפליקט פתרון קונפליקטים קונפליקט קונפליקטים קונפליקטים בזוגיות שינוי שינוי חשיבה שינויים שכנוע
מצליחנות אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים?
מצליחנות אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים?
... אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים? מה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות ואיך זה משפיע על הצלחה? בהרצאה זו, אליעד כהן דיבר על נושא של מצליחנות, אופטימיות ופסימיות. הוא ציין את ההבדלים החשובים בין המצליחנים האמיתיים לבין הלוזרים או המתחזים למצליחים, והסביר כיצד חשיבה חיובית או שלילית יכולה להשפיע על הצלחה או כישלון. הנושא המרכזי היה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות, ואליעד שאל את הקהל מה לדעתם מאפיין את האדם המצליח - האם הוא יותר אופטימי או פסימי? תשובתו הייתה כי לא האופטימיות ולא הפסימיות הם מה שמאפיין אנשים מצליחים, אלא הריאליזם. אליעד הסביר כי אופטימיות ופסימיות עשויות להיות בעייתיות ולא תמיד מביאות להצלחה. מהן התכונות של אופטימיות ופסימיות? אליעד הסביר את מהות האופטימיות והפסימיות: - אופטימיות: אדם אופטימי תמיד מקווה שהדברים יסתדרו לטובה. אם קורה משהו לא ברור, הוא יראה את החצי המלא של הכוס ויתעקש שהמצב יתברר לטובה. - פסימיות: פסימי, לעומת זאת, תמיד יראה את הצד הרע של הדברים. גם אם אין לו מושג מה יקרה, הוא יחשוב שהמצב ייכשל. אליעד ציין שהאופטימיות והפסימיות הם גישות שיכולות להוביל לכישלון, כי לפעמים הן עיוות של המציאות. לדוגמה, כאשר המצב רע באמת, אדם אופטימי מדי עשוי להימנע מלקבל החלטות נכונות ולהמשיך להאמין שדברים יסתדרו, בזמן שפסימי מדי עשוי לוותר על מאבק אפילו כשיש לו סיכוי להצליח. מה הבעיה באופטימיות יתר ופסימיות יתר? אליעד הסביר כי לוזרים יכולים להתחלק לשני סוגים: 1. לוזרים אופטימיים מדי - אנשים שמאמינים שהכל יסתדר למרות שהמציאות מצביעה על כישלון. דוגמה לכך היא אדם שקונה מניות בבורסה בתקופה של ירידה חדה, רק כי הוא חושב שהשוק יתייצב. 2. לוזרים פסימיים מדי - אנשים שמפספסים הזדמנויות, כי הם מאמינים שהם לא יכולים להצליח. גם אם יש להם סיכוי אמיתי להצליח, הם יימנעו מהניסיון בגלל תחושת חוסר תקווה. אליעד ציין כי המצליחנים האמיתיים לא מסתמכים על אופטימיות או פסימיות. במקום זאת, הם שואלים את עצמם תמיד מה האמת ומה הסיכויים להצליח או להיכשל. הם לא מקווים לטוב ולא מצפים לרע, אלא מבצעים חישוב ריאלי ומבוסס על המציאות. איך לחשוב כמו אדם ... על כך שהחשיבה לא צריכה להיות 99% נכונה, אלא 100% מדויקת. לא צריך להניח שהתוצאה תהיה טובה או רעה מראש, אלא עלינו לבחון את המצב בפועל. למה לא להיות אופטימי או פסימי? אליעד הדגיש כי אופטימיות ופסימיות הן סיסמאות ריקות של לוזרים. אנשים שמבוססים על אופטימיות יכשלו אם המציאות לא תואמת את האמונה שלהם, והאנשים הפסימיים יפספסו הזדמנויות מצליחניות בגלל מחשבות שליליות. הדרך הנכונה היא לחשוב ריאלית ולהתמקד באמת. בסופו של דבר, כל אחד יכול להצליח אם רק יתמקד במציאות, יבחן את הסיכויים והסיכונים, ויפעל לפי המידע האמיתי והזמין. איך לחשוב ריאלית? מה זה אופטימיות? מה זה פסימיות? איך להצליח בחיים? איך לחשוב כמו מצליחן? תחשוב טוב יהיה טוב, אופטימיות יתר, פסימיות יתר, חשיבה חיובית רעה, השקר של הכל לטובה, השקר של יהיה טוב ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
... להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי? להיות אופטימי או פסימי - מה באמת כדאי לך להיות? כאשר לאדם יש ספק לגבי מה שיקרה בעתיד, קיימות בפניו שלוש אפשרויות עיקריות: להיות אופטימי, להיות פסימי, או פשוט להודות בחוסר הידיעה. אליעד כהן מסביר לעומק את משמעות האופטימיות, הפסימיות והחשיבות של ההכרה במציאות כפי שהיא באמת. מהי אופטימיות ומהי פסימיות? כאשר אדם נתקל במצב של ספק לגבי העתיד: אדם אופטימי הוא מי שמקווה ומאמין שיקרה לו משהו טוב. אדם פסימי חושב שיקרה לו משהו רע. אדם שלא יודע מה יקרה או שלא מנחש לטובה או לרעה, מוגדר כספקן. האם תמיד כדאי להיות ... מובילה אותו למותו - האופטימיות מטעה אותו מלראות את הסיכון האמיתי שמולו. לעיתים, דווקא החשיבה שהכל לטובה היא זו שגורמת לאדם להיכשל ולהיפגע. האם פסימיות היא הפתרון הטוב יותר? לעומת זאת, הפסימיות מאפשרת לאדם לראות בצורה יותר ברורה את הסכנות ואת הסיכונים האפשריים. הפסימי אינו חי באשליות ולכן יכול להימנע מסכנות. למשל, אותו אדם פסימי שעולה לרכבת, היה מזהה את הסכנה וכנראה מנסה להימנע מלעלות אליה מלכתחילה. החיסרון הברור של הפסימיות הוא התחושה השלילית והקשה יותר בהווה, כיוון שהפסימי כל הזמן מצפה לרע. מדוע לא אופטימיות ולא פסימיות הן הפתרון המושלם? אליעד כהן מסביר שהפתרון האמיתי הוא לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי - אלא להיות מציאותי. להיות מציאותי פירושו לראות את הדברים בדיוק כפי שהם. אדם המציאותי יודע ומבין שאין באמת הבדל בין טוב לרע מנקודת מבט מוחלטת. ברגע שהאדם מבין לעומק את האחדות של המציאות, הוא לא צריך לבחור אם להיות אופטימי או פסימי . האדם המציאותי אינו חושש מהעתיד, לא בגלל שהוא משקר לעצמו ואומר יהיה טוב, אלא כי הוא יודע שגם רע וטוב הם רק תיוגים חסרי משמעות מוחלטת, מכיוון שבסופו של דבר הכל אחד. מדוע אנשים בוחרים באופטימיות או בפסימיות? הבחירה באופטימיות או בפסימיות מגיעה תמיד מתוך פחד או ספק לגבי העתיד. אנשים נוטים לאופטימיות כי הם חוששים שיקרה להם משהו רע, ואז מנסים לשכנע את עצמם שהכל יהיה טוב כדי להירגע ברגע ההווה. הפסימי, לעומת זאת, מפחד להיפגע ולכן מעדיף לצפות לגרוע מכל כדי להגן על עצמו מראש. לדוגמה, אדם שחווה דבר רע אומר ... כי אתה רואה את הכל באופן שווה. איך להיות מציאותי באמת ולחיות בשקט פנימי? האדם שמצליח לראות את המציאות כפי שהיא לא צריך לנסות להיות אופטימי או פסימי, אלא פשוט מסתכל על הדברים ומקבל אותם. ברגע שאדם מבין לעומק את אחדות המציאות - את הטוב האמיתי שיש בכל ... זו האופציה האמיתית והשלמה ביותר, המאפשרת לאדם שקט נפשי מוחלט. כאשר אדם מבין שהכל אחד, הוא מסוגל לחיות ללא חשש וללא צורך בשקרים של אופטימיות או פסימיות. פשוט קבלת המציאות כפי שהיא, ללא שיפוטיות מיותרת של טוב או רע. סיכום: האם עדיף להיות אופטימי או פסימי? לסיכום דבריו של אליעד כהן, אין צורך להיות אופטימי או פסימי. הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט להכיר באמת כפי שהיא, בלי לנסות לשכנע את עצמך בטוב או ברע. כאשר מבינים לעומק את המציאות - את אחדותה המוחלטת - מבינים שאין משמעות לבחירה בין אופטימיות לפסימיות, ואז אפשר לחיות בשלווה אמיתית. האם כדאי להיות אופטימי או פסימי? מה זו חשיבה אופטימית? למה לא להיות אופטימי? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של להיות מציאותי? ...
לחשוב חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או לראות את הרע, הכל לטובה או הכל לרעה, לסלוח או לנקום, להפוך רע לטוב או להפוך טוב לרע, מה עדיף? חשיבה חיובית או חשיבה שלילית, טוב ורע
לחשוב חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או לראות את הרע, הכל לטובה או הכל לרעה, לסלוח או לנקום, להפוך רע לטוב או להפוך טוב לרע, מה עדיף? חשיבה חיובית או חשיבה שלילית, טוב ורע
... או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או ... בה נכון? האם כדאי להיות אופטימי או פסימי? איך לשלוט בפרשנות האישית שלנו? איך להפוך ... אופטימי ולפרש את המציאות לטובה, או להיות פסימי ולראות את הדברים כרעים? היתרונות והחסרונות ... שמבין שהוא אינו חייב להיות אופטימי או פסימי כל הזמן, אלא שהוא יכול לשלוט בפרשנות שלו, ... בה נכון? האם כדאי להיות אופטימי או פסימי? איך לשלוט בפרשנות האישית שלנו? איך להפוך ...
אופטימיות / פסימיות - מה טוב / רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר?
... פסימיות - מה טוב רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר? כאשר יש לאדם ספק לגבי מה שיקרה בעתיד, במצב כזה, אופטימיות היא, כאשר הוא מקווה לטוב ומאמין שיהיה טוב. ופסימיות היא, כאשר הוא מעדיף לחשוב שלא יהיה טוב. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לשתי צורות החשיבה האלו, יש יתרונות וחסרונות. האופטימיות, מאפשרת לאדם להרגיש טוב יותר בהווה, אך היא לפעמים מסתירה ממנו את הסיכונים שיש לו בדרך. לעומת זאת, הפסימיות גורמת לאדם להרגיש פחות טוב בהווה, אך היא מאפשרת לו, לא לחיות באשליה, אלא לראות גם את הסיכונים ואת הצדדים הפחות טובים של המצב. והשאלה היא, מה טוב יותר, אופטימיות או פסימיות? תשובה: המצב האידיאלי הוא, לראות את המציאות כפי מה שהיא באמת. על האדם לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי, אלא להיות מציאותי. כאשר האדם לא רואה את האמת ולא מבין מה בדיוק יקרה, על ידי זה יש לו את ההתלבטות, האם לקוות לטוב או לא. והדבר הטוב ביותר הוא, שהאדם ינסה לראות את הדברים כפי מה שהם באמת, ואז ממילא הוא לא צריך להיות, לא אופטימי ולא פסימי, מאחר שהוא מציאותי. כמו כן יש להוסיף, כי העניין הנל נכון גם לגבי כל שאר התחומים שיש בחיים. בכל פעם שיש לאדם ספק באיזה עניין, הדבר ... מה שהם באמת, על ידי זה הוא מקבל פטור מכל ההתלבטויות השונות, שנובעות אך ורק מחוסר ידיעת והבנת הדברים כפי מה שהם באמת. ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי אופטימיות ופסימיות שייכות, רק כאשר האדם לא מספיק מרוצה מהמצב שלו ברגע הזה. כאשר יש לאדם ספקות וחששות לגבי העתיד, הדבר הזה גורם לו לכך שהוא לא יוכל ... על מצב הרוח שלו בהווה. וכאשר האדם מסוגל להכיל בתוכו את חוסר הידיעה שלו לגבי העתיד, ולא לחשוש ממה שיקרה לו בעתיד, על ידי זה הוא לא צריך להיות, לא אופטימי ולא פסימי, אלא הוא יכול לראות את הדברים כפי מה שהם. כי כל זמן שיש לאדם חששות מהעתיד, הרי שיש לאדם אינטרס כלשהו, האם להיות אופטימי או פסימי. אך כאשר האדם חי בשלום עם המציאות, ויודע למצוא את הטוב שיש בכל דבר, על ידי זה הוא לא חושש מכך שבעתיד יקרה משהו נגד רצונו, וממילא הוא לא מנסה להיות אופטימי, כדי להרגיש יותר טוב, והוא גם לא צריך להיות פסימי , כדי להבין שאולי הוא לא יצליח. אלא, הוא פשוט מציאותי, ומסתכל על הדברים כפי מה שהם, ומקבל אותם כפי מה שהם. ונסכם: הדבר הטוב ביותר ...
אופטימיות, פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
... פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, ... אופטימית, חשיבה פסימית ובו יתבאר העניין של אופטימיות ... חיובית וכיוב), מול פסימיות וחשיבה פסימית (חצי הכוס הריקה חשיבה שלילית ... יסתדרו לטובה. אך פסימיות לעומתה, פירושה, שהאדם חושב ... בריא וכיוב. והאדם הפסימי יאמר, שהוא חושב שהדברים הם ... היתרונות של הדבר. והפסימי יאמר, שהדבר הוא לרעה, ויסתכל על ... וחיובית, וגם בחשיבה פסימית ושלילית. ולמה? כי מי שחושב ... כי מי שחושב בצורה פסימית, אז הוא מתחיל לסבול, מהרע ... מתי. ומי שחושב בצורה פסימית, זה נכון שהוא מתחיל לסבול כבר ... רגיל לחשוב בצורה פסימית, ושרגיל לחוות רגשות רעים. זא, ... יותר קשה. כי אדם פסימי, אומנם נראה שהוא נהנה פחות ... אופטימי, ולא להיות פסימי, אלא להיות אמיתי. ולא לייפות את ... אופטימי או להיות פסימי, ובלי להסתכל על חצי הכוס המלאה ...
חשיבה שלילית קיצונית, למה אני חושב שלילי? פסימיות קיצונית, פחד להרגיש טוב, אופטימיות יתר, מנגנון הגנה, פחד להיפגע, פחד להתאכזב, מחשבות שווא שליליות, הפרעות אישיות, למה אני רואה שחורות? למה אני תמיד רואה את הרע? איך לחשוב חיובי?
חשיבה שלילית קיצונית, למה אני חושב שלילי? פסימיות קיצונית, פחד להרגיש טוב, אופטימיות יתר, מנגנון הגנה, פחד להיפגע, פחד להתאכזב, מחשבות שווא שליליות, הפרעות אישיות, למה אני רואה שחורות? למה אני תמיד רואה את הרע? איך לחשוב חיובי?
... שלילית קיצונית, למה אני חושב שלילי? פסימיות קיצונית, פחד להרגיש טוב, אופטימיות יתר, מנגנון הגנה, פחד להיפגע, פחד להתאכזב, מחשבות שווא שליליות, הפרעות אישיות, ... אדם תמיד חושב שלילי ורואה רק את הרע? הרבה אנשים מוצאים את עצמם בתוך מעגל של חשיבה שלילית קיצונית. האדם השלילי רואה כל דבר באור פסימי, כל מה שקורה הוא מפרש כשלילי ומרגיש שכל העולם נגדו. אליעד כהן מסביר למה זה קורה ומה ההיגיון שעומד מאחורי חשיבה כזאת. ... כל מה שקורה סביבו באור שלילי. ככל שיותר דברים ייראו לו שליליים, כך הסיכון שיתאהב בדברים וייפגע יורד. איך מנגנון הגנה זה מוביל לפסימיות קיצונית ופחד מהנאה? כשאדם נוקט גישה זו של שליליות, הוא נמנע מכל התאהבות או הנאה אמיתית מהחיים. כי הרי אם הוא יהנה ממשהו, קיימת הסכנה שההנאה תילקח ממנו, ואז האכזבה והכאב יהיו גדולים מאוד. לכן, הוא מעדיף לראות את החיים באופן פסימי ושלילי תמיד, כי כך הוא מראש מכין את עצמו לאכזבות עתידיות - הוא מראש מוריד ציפיות כדי לא לחוות כאב גדול במקרה של ... או אכזבה עתידית, ולכן הפתרון נמצא בשינוי האמונה וביכולת של האדם להתמודד עם כאב אפשרי בעתיד. למה אני חושב שלילי? איך להפסיק להיות פסימי? פחד להתאכזב מחשבות שווא שליליות איך לחשוב חיובי? מנגנון הגנה מפני אכזבות למה אני תמיד רואה את הרע? ...
חשיבה חיובית, אמונה עצמית, אופטימיות, ביטחון עצמי, חשיבה שלילית, חוסר אמונה עצמית, פסימיות
... אמונה עצמית, אופטימיות, ביטחון עצמי, חשיבה שלילית, חוסר אמונה עצמית, פסימיות ובו יתבאר, כיצד והאם חשיבה חיובית פסיכולוגיה חיובית אופטימיות להאמין בעצמך וכיוב, האם ... משקר את עצמו. ואין הכוונה לומר שעל האדם לחשוב בחשיבה שלילית או להיות פסימי ולא להאמין בעצמו ולהביא את עצמו למצב של חוסר ביטחון עצמי. כי גם זה עצמו, מכניס את האדם ... לא להאמין בעצמו עם ביטחון עצמי נמוך, ועל האדם להפסיק להיות אופטימי או פסימי לגבי המצב שלו ולגבי המציאות. ובמקום כל צורות המחשבה האלו, על האדם לנסות להיצמד אל האמת ...
מפחד לאהוב, מפחד מדחייה, חרדה חברתית, לאהוב בלי תנאים, מפחד להיפגע, מפחד להתחיל עם בחורה, חרדת נטישה, אהבה ילדותית, לאהוב בלי להיפגע
מפחד לאהוב, מפחד מדחייה, חרדה חברתית, לאהוב בלי תנאים, מפחד להיפגע, מפחד להתחיל עם בחורה, חרדת נטישה, אהבה ילדותית, לאהוב בלי להיפגע
... הפרספקטיבות בו זמנית. ש: המציאות היא כל הפרספקטיבות קורות כל הזמן, עכשיו אתה מקודם נתת בגישה פסימית אתה אמרת החיים הם כמו נהר מה אכפת לי לאן שהם ייקחו אותי סבבה, בסוף גם ככה הכל יתנפץ על המזח וכו זאת פרספקטיבה שהיא מאוד פסימית. אליעד: רגע מה אכפת לכם שזה פסימי אני כמו מים בנהר המים הם בנהר אמור להיות פסימית. פסיבי? ש: פסימי וגם בסיבי, זאת נקודה פסימית הוא ראה את זה ממקום כזה עצוב מה אכפת לי החיים גם ככה הם יובילו אותי, זה בן אדם שהוא איבד את האמון בעצמו. אליעד: ...
פסימיות / עצבות / דיכאון - למה יש אנשים שנוטים לדיכאון ולפסימיות?
פסימיות עצבות דיכאון - למה יש אנשים שנוטים לדיכאון ולפסימיות? פסימיות. דיכאון. עצבות. מדוע יש אנשים שנוטים לשקוע בדיכאון ועצבות? דיכאון עצבות ייאוש, נובעים מכך שרע לאדם. אם טוב לאדם הרי שהוא אופטימי ולא פסימי, שמח ולא עצוב. מלא תקווה ולא מיואש. השאלה הנשאלת היא, כיצד זה יתכן שאנשים שמנסים להיות חכמים, נוטים לעיתים לראיה פסימית עצבות וכולי? לכאורה המצב היה צריך להיות הפוך. הרי ככל שיש לאדם יותר שכל, כך הוא צריך יותר לדעת להשתמש בשכלו כדי להיות שמח. אז כיצד יתכן הדבר הזה? תשובה: ראשית צריך ... הוא הופך להיות מאושר בשלמות. מה שקורה אצל אנשים שמנסים להבין את המציאות והופכים לפסימיים, זה שהם פתאום מגלים את השקרים שהדמיון מרמה בהם את האדם. כאשר הם מגלים את השקרים האלו, ועדיין לא יודעים מהי האמת המלאה, אז בנקודה הזאת הם מרגישים רע. ככל שהאדם מבין ... לו בעצם כי הוא לעולם לא יחווה שלמות. ולכן הוא נופל לעצבות. מכאן כמובן באה החשיבה הפסימית וכולי. יחד עם זאת על האדם לדעת, כי מי שבאמת ממשיך לחקור ולא מתייאש, בסופו של דבר הכל מתהפך לטובה והוא יוצא מאפלה לאור גדול. על האדם להמשיך לחפש את הטוב שיש בכל דבר. ...
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 4
... הרעים, ממילא הוא לא היה צריך לחשוב חיובי. כי כפי שאמרנו, החכם האמיתי מלמד את האדם לחשוב את האמת ורק את האמת. לא חשיבה חיובית ולא חשיבה שלילית. לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי. לא להיות עם או בלי אמונה עצמית. ולא להיות עם או בלי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פתרון סכסוכים, פתרון קונפליקטים, שינוי חשיבה, לשנות חשיבה, לשכנע אנשים, להשפיע על אנשים, קונפליקטים בזוגיות, מערכות יחסים, פסימיות, אופטימיות, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פסימי, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פסימי, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי, מאמן אישי לחיים, מאמן אישי לירידה במשקל בנושא פסימי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 15:20:08 - wesi1