אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד לפגוע באנשים ✔מוסריות, האם יש באמת מוסריות? מוסריות ואין הבדל בין טוב לרע, מוסריות ואחדות שקרית, למה להתנהג במוסריות? פחד להיות לא מוסרי, פחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מוסריות, האם יש באמת מוסריות? מוסריות ואין הבדל בין טוב לרע, מוסריות ואחדות שקרית, למה להתנהג במוסריות? פחד להיות לא מוסרי, פחד לפגוע באנשים, מוסריות ואלוהים, מוסריות ואמונה באלוהים, התנהגות מוסרית, מצפון, מוסריות מוחלטת
מהו הבסיס לרעיון המוסריות וכיצד קשור מושג הטוב והרע?

המוסריות נתפסת בדרך כלל כיכולת להבחין בין טוב לרע, כאשר פעולות כמו עזרה לאדם במצוקה נחשבות לטובות, בעוד ניצול אדם במצוקה נחשב לרע. המוסריות הזו נועדה למנוע גרימת סבל בין בני אדם, על ידי יצירת הבחנות בין מה שמיטיב ומה שמזיק. ברוב הגישות, מוסריות נחשבת כמשהו מוחלט שמנחה את הפעולות האנושיות.

אולם, אליעד כהן מציע כי ישנן פרספקטיבות המערערות על מושג זה. הוא מציין רעיונות כמו חוסר האמונה באלוהים, חוסר הבחירה החופשית, או הטענה שאין הבדל מוחלט בין טוב לרע, כל אלה עשויים להטיל ספק בקיום המוסריות כקונספט מוחלט. אז נשאלת השאלה: אם אין באמת הבדל בין טוב לרע, מה מניע אותנו להימנע ממעשים שליליים? מדוע לא לפגוע באחרים, אם אין משמעות למעשים אלה?

האם הטענה "אין הבדל בין טוב לרע" באמת שוללת מוסריות?

הטענה שאין הבדל בין טוב לרע נתפסת כנקודת מבט מסוימת, ולא כעובדה מוחלטת. אם באמת לא היה הבדל בין טוב לרע, טוען אליעד כהן, אז לא היה לנו כל מניע להתעצבן או להרגיש נעלב כאשר מישהו פוגע בנו. במילים אחרות, כל טענה שכוללת את רעיון "אין הבדל בין טוב לרע" עלולה להתעלם מהמציאות בה אנו חווים רגשות כעס ופגיעות, שמולידים רצון להימנע מגרימת נזק לאחרים. למעשה, נרטיב זה עשוי להוביל לבלבול נפשי ואף לחרדה, שכן הוא מתעלם מההבנה הפשוטה שהחיים שלנו במציאות היומיומית מבוססים על הבחנות בין טוב ורע.

האם קיומו של אלוהים או היעדרו משפיע בהכרח על המוסריות?

אליעד כהן טוען כי אמונה באלוהים לא בהכרח מבטיחה מוסריות. הוא מציין את העובדה שבמהלך ההיסטוריה נעשו פשעים נוראיים בשם הדת והאמונה באלוהים, כולל רציחות שנעשו לפי מצוות דתיות. ישנה דוגמה לכך בתנ"ך, שם נרצחו אנשים לכאורה בהוראת אלוהים. כהן טוען שהאמונה באלוהים יכולה לשמש כצידוק לפגיעה באחרים, וכתוצאה מכך עלולה להוביל למוסריות מעוותת ולא בהכרח לעשייה מוסרית אמיתית. לדידו, המוסריות צריכה לנבוע מתוך ההבנה האנושית הבסיסית: "לא תעשה לאחרים את מה שלא היית רוצה שיעשו לך."

כיצד הפרספקטיבה "אין הבדל" יכולה לשמש ככלי עבודה?

הפסקה הזו נוגעת לכך שהמחשבה שאין הבדל בין טוב לרע יכולה לשמש ככלי עבודה לפתרון מצבים של סבל ומצוקה. כשהאדם נתקל בכאב נפשי או סבל, הוא יכול להיעזר בפרספקטיבה זו, מתוך מחשבה כי הכל חולף או שמה שחשוב באמת הוא לא התוצאה הספציפית של כל פעולה, אלא הכוונה שמאחוריה. עם זאת, אליעד כהן מבהיר שזו לא בהכרח הדרך שבה יש לנהוג בחיי היומיום. בפועל, עלינו להבחין בין טוב לרע ולפעול בהתאם למוסריות בסיסית שמגינה על עצמנו ועל אחרים.

מדוע אין כאן ביטול מוחלט של המוסריות?

הסבר זה מדגיש את העובדה שגישות כמו "אין הבדל בין טוב לרע" לא מבטלות את הצורך במוסריות ביום - יום. כהן מציין כי מי שאינו מבחין בין טוב לרע, לא יוכל להרגיש רצון לפגוע באחרים. הוא משתמש בדימוי של חפץ דומם כדי להדגים את חוסר הפעולה של אדם שאין לו הבחנה בין טוב לרע. באופן כזה, האדם יפסיק להיות אדם פעיל במובן הרגיל של המילה ויתפקד כאובייקט חסר רצון. לכן, הוא טוען שבפועל, כל מי שבאמת לא מבדל בין טוב לרע לא יהיה מסוגל לפגוע בזולת.

האם אמונה באלוהים הופכת את האדם למוסרי?

כהן מסביר כי ישנם אנשים המאמינים שאלוהים הוא המקור למוסריות, אולם הוא מציין שהאמונה הזו יכולה גם להוביל לאמירה שיכולה להצדיק מעשים אלימים בשם אלוהים. הוא מדבר על תרבות הטרור, שבה אנשים רוצחים בשם האמונה. לטענתו, אמונה כזו לא בהכרח תורמת למוסריות, אלא להפך, היא יכולה לשמש כצידוק למעשים חמורים.

מהי התמונה הכללית של המוסריות?

הסיכום הכללי של ההסבר מציין כי אין פרספקטיבה אחת שהיא האמת המוחלטת, ושהחיים כאן מבוססים על הבחנות בין טוב ורע. כהן מדגיש את הצורך לשלב בין פרספקטיבות שונות כדי להבין את מורכבות החיים, כולל זו המאפשרת הבחנה בין טוב לרע לצד זו המציעה שכל יש מקום למושג של "אין הבדל בין טוב לרע". הבחירה בין טוב לרע היא בסיסית ומחויבת, אך יש גם מקום לפרספקטיבות פילוסופיות שיכולות להקל על סבל במצבים מסוימים.
מהו הבסיס לרעיון המוסריות וכיצד קשור מושג הטוב והרע?

הטענה הראשית מגדירה מוסריות כמערכת המבוססת על הבחנה בין טוב לרע. לדוגמה, לעזור לאדם במצוקה נחשב לטוב, בעוד לנצל אותו נחשב לרע. המוסריות, על פי הגישה הרגילה, יוצרת חוקים שמכוונים אנשים להימנע מגרימת סבל זה לזה. עם זאת, במהלך ההסבר נטען כי קיימים רעיונות ופרספקטיבות שונות (כמו הטענה שאין אלוהים, או שאין בחירה חופשית, או שאין הבדל מוחלט בין טוב לרע) שעלולות לערער על מושג המוסריות. אם אכן אין משמעות לטוב ורע, השאלה שעולה היא מדוע לא לפגוע באנשים, או מדוע בכלל להימנע ממעשים הנחשבים "שליליים".

האם הטענה "אין הבדל בין טוב לרע" באמת שוללת מוסריות?

נטען כי "אין הבדל בין טוב לרע" היא רק נקודת מבט, ולא האמת המוחלטת. היא יכולה להיות אמת חלקית לצד פרספקטיבה אחרת שלפיה כן יש הבדל בין טוב לרע. למשל, אדם יכול להשתמש בטיעון "אין הבדל בין טוב לרע" כדי להצדיק פגיעה באחרים, אך בפועל אם באמת לא היה מבדיל בין טוב לרע, הוא כלל לא היה נעלב או מתרגז, ולכן גם לא היה לו כל מניע להזיק לאחרים.

בנוסף, נטען כי כל פרספקטיבה קיצונית (למשל "הכל אחד" או "אין כלל טוב ורע") עלולה לגרום לבלבול ולחרדה, מפני שהיא מתעלמת מהפרספקטיבה ההפוכה. בשכל עמוק יותר, אפשר להבין ששתי נקודות המבט מתקיימות יחד: מצד אחד, בעולם שלנו אנו חווים טוב ורע ופועלים לפיהם, ומצד אחר, קיימות תובנות (כמו "בסוף הכל חולף" או "אין הבדל מוחלט") שמרחיבות את נקודת המבט אך לא בהכרח מבטלות לחלוטין את מוסריות האדם.

האם קיומו של אלוהים או היעדרו משפיע בהכרח על המוסריות?

ההסבר מציג את הטענה שיש הסבורים שבגלל שאלוהים נתן ציווי "לא תרצח", אם אין אלוהים - ממילא מותר לרצוח. אולם נטען שזהו רעיון מטעה, כי גם האמונה באלוהים לא מבטיחה מוסריות. ההיסטוריה מראה שנעשים פשעים נוראיים דווקא בשם האל והדת, כולל רציחות המופיעות בתנ"ך כביכול בהוראת אלוהים. במילים אחרות, עצם ההישענות על אלוהים אינה מונעת פגיעה בזולת: אם אדם רוצה להצדיק מעשה אלים, תמיד יוכל לטעון ש"אלוהים" ציווה לעשות כן. לכן, מסקנת הטיעון היא שהבסיס למוסריות אמור לנבוע מתוך ההבנה האנושית הבסיסית "לא לעשות לאחרים את מה שלא היית רוצה שיעשו לך", ולא בהכרח מתוך אמונה או אי - אמונה באלוהים.

כיצד הפרספקטיבה "אין הבדל" יכולה לשמש ככלי עבודה?

מודגש שההתבוננות "אין הבדל בין טוב לרע" היא כלי. כאשר אדם חווה סבל או מצוקה ומוצא את עצמו תקוע, ניתן להיעזר בהכרה שאולי הכל זמני, הכל חלוף, או שבפרספקטיבה רחבה אין חשיבות מכריעה לתוצאה. נקודת המבט הזו יכולה להרגיע או להקל על כאב פסיכולוגי. עם זאת, בחיי היומיום, כדי לתפקד ולהתקיים בעולם, האדם זקוק להבדלה בין טוב לרע, בין פעולה מזיקה לפעולה מיטיבה, כיוון שכך הוא מגן על עצמו ועל סביבתו.

מדוע אין כאן ביטול מוחלט של המוסריות?

לסיכום, ההסבר מבהיר שהעובדה שישנן פרספקטיבות השוללות קיומו של טוב ורע, לא מבטלת את הצורך והחשיבות של הבחנות מוסריות בחיי היומיום.

1. אם אדם באמת לא מבדיל בין טוב לרע, לא יתקיים בו כל רצון לפגוע באחרים, כי אין לו תחושת חיסרון או רצון לנקום.

2. אמונה באלוהים לא הופכת את האדם אוטומטית למוסרי, כפי שגם העדר אמונה לא הופך אדם לרשע.

3. השימוש בכלים פילוסופיים ("אין הבדל בין טוב לרע") הוא חלקי, פרספקטיבה נוספת, ולא בהכרח מייצג את "כל האמת".

4. המוסר הבסיסי "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך" קיים ללא תלות בשאלת קיומו של אלוהים.
אליעד כהן לא מוסרי, ביקורת על אליעד כהן, אין הבדל ומוסריות, נקודת מבט שאין מוסריות, מוסריות התורה, מוסריות ביהדות, להתנהג במוסריות, מוסריות של דתיים, המוסריות של אלוהים, האם אלוהים מוסרי? למה לא לרצוח אנשים? למה לא לפגוע באנשים? אין מוסריות, נמחק לי הטוב והרע, אחדות שקרית ומוסריות, סוציומט, פסיכופט, מוסריות בלי אלוהים, למה מי שלא מבדיל בין טוב לרע יהיה מוסרי? מוסריות של מי שלא מבדיל בין טוב לרע, למה שונאים דתיים? טרור ואמונה באלוהים, האם דתיים מוסריים? האם יש מוסריות בלי אלוהים? האם התורה מוסרית? התורה מעל המוסריות
אמת פסיכולוגים להתנהג להירגע למה אנשים שונאים חרדים שנאה לדתיים רוגע מוחלט משמעותיות רצון לפגוע נזק אחדות אחדות שקרית אין הבדל בין טוב לרע אלוהות אלוהים אמונה אמונה באל אמונה באלוהות אמונה באלוהים אמונות אמת האם יש באמת מוסריות הבדל הבדל בין טוב לרע הבדל בין רע לטוב הבדלה הבדלים התנהגות התנהגות מוסרית יהדות תורה מצוות אלוהים כפירה באלוהים להאמין באלוהים להבדיל להתנהג להתנהג במוסריות לכפור באלוהים למה להתנהג במוסריות לפגוע לפגוע באנשים לשקר מה ההבדל בין טוב לרע מוחלט מוחלטות מוסר מוסרי מוסריות מוסריות ואחדות שקרית מוסריות ואין הבדל בין טוב לרע מוסריות ואלוהים מוסריות ואמונה באלוהים מוסריות מוחלטת מצפון פחד פחד להיות לא מוסרי פחד לפגוע פחד לפגוע באנשים פחדים שקר שקרים שקרית שקרנים
פחד להשתגע ולפגוע באחרים, פחד לאבד שליטה להשתגע ולפגוע באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד להיות במצב של אי שפיות זמנית, פחד להתחרפן, פחד לאבד את זה, פחד לאבד את עצמי, פחד להרביץ למישהו, פחד לפגוע באנשים קרובים, פחד מהתמוטטות עצבים, פחד מאובדן שפיות, לא להקשיב ללב, לא להקשיב לרגש, להקשיב לשכל, פחד להיות זומבי
... באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד להיות במצב של אי שפיות זמנית, פחד להתחרפן, פחד לאבד את זה, פחד לאבד את עצמי, פחד להרביץ למישהו, פחד לפגוע באנשים קרובים, פחד מהתמוטטות עצבים, פחד מאובדן שפיות, לא להקשיב ללב, לא ...
אמונה שקרית - אמונות ושכל שקריים - מה האמת?
אמונה שקרית - אמונות ושכל שקריים - מה האמת?
אמונה שקרית - אמונות ושכל שקריים - מה האמת? מה הקשר בין אמונות שקריות לבין הסבל של האדם? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת את הקשר בין אמונות שקריות לבין הסבל והאומללות של האדם. הוא מדגיש שכל סבל, חוסר אושר ואי - שביעות רצון בחיים נובעים מכך שהאדם משקר לעצמו. העולם מלא בשקרים, והשקר המרכזי שמניע את כל שאר השקרים הוא האמונה בדברים ללא ידיעה וודאית. שקרים נוצרים תמיד מתוך אמונה, והבסיס לכל שקר הוא שהאדם אינו יודע בוודאות, אלא רק מאמין שמשהו נכון או לא נכון. למה אמונה תמיד קשורה לשקר ולא לידיעה ברורה? אליעד מסביר שאמונה ושקר כרוכים זה בזה כי שניהם מבוססים על חוסר ודאות. שקר מוגדר כמצב בו תפיסת המציאות של האדם לא תואמת את ... כי כאשר היה נשאל לגבי משהו שהוא אינו יודע, הוא היה פשוט אומר אני לא יודע. היכולת לומר אני מאמין מאפשרת לאדם להציג דברים שהוא אינו יודע בוודאות כאילו הם אמיתיים, וכך נוצר השקר. כיצד אמונה בדברים אמיתיים גורמת לסבל? אליעד מדגיש נקודה נוספת וחשובה - שגם אמונה בדברים אמיתיים גורמת לסבל. לדוגמה, גם אם המציאות באמת טובה, ואדם רק מאמין שהיא טובה, הוא עדיין יסבול. הסיבה לכך היא שאמונה לעולם לא תספק תחושת ביטחון מלאה, תמיד יישאר באדם ספק קטן לגבי אמיתות האמונה. אפילו אם יאמר לעצמו שהכל לטובה וינסה לשכנע את עצמו בכך, עמוק בפנים הוא תמיד ישאל - אולי זה לא ככה? אולי יש משהו רע שאני מפספס?. לכן האמונה, אפילו אם היא מבוססת על משהו נכון, לא מספיקה כדי לחוות אושר אמיתי ומלא. אליעד מדגיש שכדי לחוות אושר ושלווה אמיתיים, האדם חייב לדעת ולא רק להאמין. מה ההבדל בין ידיעה לבין אמונה? ההבדל המהותי שאליעד מציג בין ידיעה לאמונה הוא שבהיעדר ידיעה, תמיד קיימת האפשרות לחשוב אחרת. ידיעה אמיתית, לפי אליעד, היא מצב שבו האדם משוכנע לחלוטין ... האדם עדיין מסוגל להטיל ספק או לדמיין אפשרות אחרת, זו הוכחה לכך שהוא לא באמת יודע אלא רק מאמין. ידיעה מוחלטת, בניגוד לאמונה, ממלאת את האדם כולו ונותנת לו שלווה פנימית מלאה. רק אז הוא יכול לחוות את הטוב באופן מוחלט ואמיתי, ללא ספקות וללא פחדים. מהי המשמעות של להיות אמיתי עם עצמך? אליעד מדגיש שלהיות אמיתי פירושו קודם כל להודות בכך שאתה לא יודע, במקום להעמיד פנים שאתה בטוח בדברים שאתה רק מאמין בהם. אם אינך יודע אם המציאות טובה או רעה, פשוט אמור אני לא יודע. אין סיבה לשקר לעצמך או לאחרים ולהגיד שהכל טוב ... לעומק מהי האמת, בלי חשש מכך שהאמת עלולה להתגלות כרעה או כבלתי נעימה. איך מגיעים לידיעה מוחלטת של האמת? כדי להגיע לידיעה מוחלטת, אליעד אומר שאדם חייב לחפש את האמת בלי שום אינטרס אישי, בלי להעדיף שהתוצאה תהיה חיובית או שלילית. מי שמחפש באמת חייב להגיע למצב של השתוות מוחלטת - לאהוב את האמת יותר מכל תוצאה רצויה. אדם שיש לו אינטרס להאמין שהמציאות טובה, לא יוכל לעולם לדעת בוודאות את ... אליעד מציין שאין מה לפחד מהאמת. אם המציאות טובה, חקירת האמת רק תאשש זאת. ואם היא רעה, אמונה בכך שהיא טובה לעולם לא תשנה זאת. האמת אינה מושפעת משאלות או מספקות, ולכן אין צורך לחשוש לשאול כל שאלה אפשרית. אדם שמגיע לאמת המוחלטת אינו יכול עוד לחשוב אחרת, כי הוא משיג וודאות מלאה ללא ספקות או תהיות נוספות. מדוע אין מקום לשקרנים בגן עדן? ...
להרגיש טוב באמת - טוב או אמת - אמת שקרית או מוחלטת
... טוב באמת - טוב או אמת - אמת שקרית או מוחלטת כי חלק מהטועים שמטעים את עצמם, נדמה להם שהם מחפשים את האמת. כי זה מאוד מפרגן לאגו של האדם, המחשבה שהוא אדם מאוד ערכי שמחפש את האמת. ויש טרנד שלם של חיפוש אמת. ... באמת יהיה משוכנע, שהדבר הוא טוב באמת. ונוסיף, כי האמת המוחלטת היא, שהיש והאין הם אחד ממש. כי במוחלט, אין שום וודאות מוגדרת כלל, ולכן היש והאין הם אחד. כי הפרדת היש והאין, היא יחסית ביחס לתפישה של האדם. ובמוחלט, אין שום הגבלה כלל, ולכן הכל אחד, אפילו ללא הגדרת האחדות עצמה, כי גם היא יחסית. וכאשר הכל אחד ממש, הרי שאז יש לאדם טוב אמיתי, כי הוא תמיד נמצא באחדות עם המציאות. ואז, הטוב והרע והאמת והשקר, הם כולם אחד. וכאשר הכל אחד, לא טוב ולא רע, אלא יש חוויה של שלמות, שהכל אחד. וכאשר האדם נצמד לאמת שהכל אחד, אז יש לו טוב אמיתי. אבל כאשר האדם הוא טועה, שחושב שהיש והאין הם נפרדים, משום שהוא מאמין למגבלת התפישה של עצמו, על ידי זה האדם עושה הפרדה בין טוב לבין רע, ובין אמת לבין שקר. כי כאשר הכל אחד, לא שייך אמת ושקר כלל. ולכן, כאשר האדם הולך אחרי האמת השקרית שלו, אז הוא סובל. כי האמת השקרית של האדם, עושה הפרדה בין טוב לרע. ועל האדם להתרחק מהאמת השקרית שלו, ולהגיע לאמת של המחויב, ששם הכל אחד ממש. ואז ורק אז, ממילא טוב לאדם באמת. ...
סבל שנוצר, מידיעת האמת השקרית
... שנוצר, מידיעת האמת השקרית אין האדם סובל, אאכ הוא יודע את האמת המוגדרת. כי כאשר האדם לא יודע דבר, הוא לא יכול לרצות שום דבר, וממילא הוא לא יכול לסבול כלל. והאדם סובל, רק כאשר הוא יודע את האמת השקרית . כי האמת האמיתית היא, שהכל אחד ומושלם ממש. דהיינו, שכל הצורות, הן ישות אחת ומושלמות. וכאשר כל הצורות הן ישות אחת ומושלמות, לא שייך לרצות צורה אחת, יותר מאשר צורה אחרת, וממילא לא שייך לסבול. אבל אדם שיודע את האמת השקרית, דהיינו, שהוא יודע ובטוח בכך שיש נפרדות, הוא סובל. ועל האדם לזכור ולהבין תמיד את האמת, שבאמת הכל אחד ומושלם ממש. ואז אין שום סבל כלל, אלא רק הנאה אמיתית של אחדות ושלמות אמיתית. ...
להיות איש אמת בשלמות - גם על ידי היצמדות אל אמת *שקרית*!
... איש אמת בשלמות - גם על ידי היצמדות אל אמת שקרית! מי שרוצה לחיות טוב באמת, עליו לא לשקר בכלל! וכל זמן שהאדם משקר לעצמו אפילו קצת ואפילו בטעות ומתוך חוסר ידיעה וכל תירוץ אחר, עדיין האדם נאחז בנפרדות ובחיסרון, וממילא הוא סובל. וכל זמן שהאדם עצמו, לא בוחר להתחבר רק אל האמת המוחלטת בלבד, הרי שהוא בעצם בוחר להמשיך לחיות מתוך שקר, והוא אינו איש אמת כלל, ביחס לאיש אמת באמת. ואעפכ, ככל שהאדם מתקרב יותר ויותר אל האמת באשר היא, גם אם היא שגויה חלקית שקרית סובייקטיבית וכיוב, זה עצמו מקרב את האדם אל האמת האמיתית. כי לשקרים יש סוף. ובסוף שלהם, יש את האמת האמיתית. ולכן על האדם להתמיד בכל כוחו להיצמד אל האמת האמיתית ...
הספר להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות
הספר להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות
... להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות מהו השורש האמיתי של רגשות אשמה? אליעד כהן מסביר ששורש רגשות האשמה נמצא באחדות של המציאות, כלומר, במצב שבו האדם מבין שהוא עצמו אלוהים והמציאות כולה. הוא טוען כי הסיבה האמיתית לרגשות האשמה היא שהאדם מזדהה עם האני הנפרד שלו ולא עם האחדות המוחלטת. האדם תופס את עצמו כישות נפרדת ולכן מרגיש אחריות אישית למעשיו. כאשר האדם מזדהה עם הנפרדות שלו, הוא מרגיש אחראי לאירועים שליליים שקרו בגלל החלטותיו ... הפכים אלא תלויות זו בזו, ונובעות מאותה טעות בסיסית של ההזדהות עם האני הנפרד. מהי גאווה אמיתית ומהי גאווה שקרית? אליעד כהן מבחין בין שני סוגים של גאווה: גאווה אמיתית - כאשר האדם מבין שהוא אלוהים, והוא זה שמפעיל את כל המציאות. במצב זה, האדם חש אחראי על כל הטוב והרע שקורה בעולם. זו ... שלמה, שכוללת גם אחריות מלאה, אך היא גם משוחררת מאשמה ממשית, מכיוון שבנקודת מבט זו אין באמת טוב ורע. גאווה שקרית - כאשר האדם מזדהה בטעות רק עם האני הנפרד שלו. אז הגאווה שלו היא חלקית, מכיוון שהוא מאמין שהוא אחראי להצלחותיו האישיות בלבד, והוא חווה אשמה אמיתית על כישלונותיו, מתוך תחושת אחריות אישית מוגבלת. איך הזדהות עם האני הנפרד יוצרת רגשות אשמה? אליעד כהן מדגים כיצד ... אישית. האדם שחווה הזדהות מלאה עם המציאות, מבין שהכל באחריותו, ולכן לא חש אשמה מוגבלת, אלא מבין לעומק את האחדות. מי שמבין שהוא אחראי לכל הטוב, מבין בהכרח שהוא גם אחראי לכל הרע, אך הוא לא מרגיש אשמה חלקית ואישית, אלא אחראיות מוחלטת כחלק מהמציאות השלמה. אליעד כהן נותן דוגמה נוספת: אם אישה מסוימת חווה אשמה על אירוע טראגי כמו רצח, והיא מבינה שהיא אלוהים שאחראי לכל, היא הייתה אמורה לחוות את אותה ... שלה על הרע גדולה יותר מתחושת האחריות שלה על הטוב, סימן שהיא מזדהה רק חלקית, רק עם הנפרדות, ולא באמת עם המצב המוחלט של להיות אלוהים. מדוע יש מחיר להנאה מנפרדות? אליעד כהן מתאר שהאדם שרוצה ליהנות מדברים מוגדרים (נפרדות), חייב לשלם מחיר על כך. המחיר הזה הוא רגשות אשמה וסבל. כל הנאה מדבר מוגדר מביאה בהכרח גם את התחושה של חיסרון, שכן האדם מחפש משהו מעבר לאחדות השלמה. כשאדם רוצה יותר טוב, הוא יוצר בהכרח את המושג פחות טוב, ולכן יוצר פוטנציאל לסבל ולאשמה. אליעד מדגיש את הרעיון שברגע שאדם נהנה מצורה ספציפית, הוא מאבד את ההנאה השלמה שבאה מהמצב של אחדות מוחלטת, שבו אין טוב ורע, ואין צורך ברגשות אשמה. ההנאה מהנפרדות היא תמיד מוגבלת, ותמיד כרוכה במחיר של תחושת חיסרון כלשהי. איך להתמודד עם רגשות אשמה לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסכם שהדרך היחידה להשתחרר לגמרי מרגשות אשמה היא לחזור לתפיסה השלמה של אחדות. האדם חייב לזהות שהוא עצמו אלוהים, ושהוא זה שיוצר הכל. במצב זה, אין משמעות לאשמה האישית כי אין באמת טוב ורע מוחלטים. רק תפיסת האחדות המוחלטת משחררת את האדם מהסבל של רגשות אשמה. אליעד מדגיש שוב, שכל עוד האדם מזדהה עם האני הנפרד, הוא בהכרח יסבול מרגשות אשמה וגאווה שקרית. הוא חייב לוותר על הגאווה המוטעית, ולראות את המציאות מנקודת מבט של שלמות ואחדות , כדי להפסיק לסבול. מה מקור רגשות אשמה? גאווה אמיתית מול גאווה שקרית הזדהות עם האני הנפרד איך להשתחרר מרגשות אשמה? מהי תפיסת אחדות המציאות? ...
הספר להיות אלוהים - סבל שנוצר, מידיעת האמת השקרית, אמת אמיתית מול אמת שקרית, סיבת הסבל, ידיעת האמת וידיעת השקר
הספר להיות אלוהים - סבל שנוצר, מידיעת האמת השקרית, אמת אמיתית מול אמת שקרית, סיבת הסבל, ידיעת האמת וידיעת השקר
... אלוהים - סבל שנוצר, מידיעת האמת השקרית, אמת אמיתית מול אמת שקרית, סיבת הסבל, ידיעת האמת וידיעת השקר מה גורם לסבל לפי הספר להיות אלוהים של אליעד ... בספרו להיות אלוהים, נובע מידיעת האמת השקרית. מה הכוונה בכך? אליעד טוען שהסיבה היחידה שאדם סובל היא כי הוא יודע איזו אמת ... בטוח במשהו שהוא אמיתי באופן מוגדר ומוחלט. אליעד מבאר שאם האדם לא היה יודע שום אמת מוגדרת, הוא לא היה סובל כלל. ... קיים רק כאשר האדם יודע את האמת השקרית, שהיא למעשה אמת חלקית, מוגדרת, ולא אמת מוחלטת . מדוע האמת המוגדרת יוצרת סבל? אליעד מסביר שהאמת המוגדרת היא שקרית במהותה. לדוגמה, כאשר מישהו אומר: מרביצים לי וזאת האמת, הוא יודע עובדה מסוימת ... כהן, הקשר בין ידיעה, רצון וסבל הוא מוחלט ומיידי. ברגע שאדם יודע משהו, נוצרת בו מיד ידיעה של מה הוא רוצה ומה אינו ... אחד בלבד. מהי אמת אמיתית ומהי אמת שקרית? אליעד מבחין בין אמת אמיתית לבין אמת שקרית. אמת שקרית היא אמת מוגדרת, חלקית, שאינה מוחלטת והיא תמיד נתונה לספק. האדם סובל כאשר הוא יודע רק את האמת השקרית. לדוגמה, אדם אומר: האמת היא שכואב לי כי הרביצו לי, אבל האמת הזו היא שקרית כי היא מבוססת על תפיסת עולם חלקית, יחסית ומוגבלת. לעומת זאת, האמת האמיתית לפי אליעד היא הידיעה שהכל אחד, שאין הפרדה אמיתית בין הדברים, ואין הגדרות מוחלטות וברורות. במצב זה אין אפשרות לסבול, משום שכל הדברים נתפסים כאחד ממש. האדם במצב הזה אינו סובל, אלא חווה רק הנאה. מה הכוונה שהכל הוא אחד? אליעד ... אחת ויחידה. האם אפשר לחוות את האמת המוחלטת הזו? אליעד טוען שאכן אפשר לחוות את האמת המוחלטת, אך הדבר כרוך בהבנה עמוקה, שכוללת את ביטול ההפרדה בין הצורות השונות במציאות. כאשר האדם מבין באמת שהכל אחד, אין לו ספקות ואין אפשרות להטיל ספק באמיתות הזו. האמת הזו אינה בספק לעומת האמת השקרית שתמיד עומדת בספק. כאשר האדם עדיין לא הגיע לתפיסה כזו והוא מטיל ספקות (אולי זה ... והספק שמוביל לסבל. האם ידיעת האמת המוחלטת פותרת את הסבל? בהחלט כן, לפי אליעד. ברגע שהאדם זוכר תמיד שהכל הוא באמת ... רק שהוא לא סובל אלא הוא נהנה. הידיעה המוחלטת הזו מבטלת את האפשרות של סבל, משום שאין עוד אמת חלקית להתווכח איתה או ... של אדם שיודע את האמת הזו באופן מוחלט אינה מתבטאת בסבל, אלא בהנאה מוחלטת, משום שאין דבר שנמצא בניגוד לתפיסתו. האם יש סדר ביצירת הנפרדות והסבל או ... כיצד האדם יכול להגיע למצב של אמת מוחלטת? כדי להגיע למצב של אמת מוחלטת, על האדם לוותר על האמיתות המוגדרות והחלקיות שהוא נאחז בהן ולהבין שהן ... שהמציאות מוגדרת ומחולקת בצורה ברורה ומוחלטת, הוא יוכל לחוות את האמת האמיתית שהכל הוא אחד. אליעד מדגיש שהחוויה הזו ... את הסבל. למה אני סובל? מהי האמת המוחלטת? מה ההבדל בין אמת אמיתית ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מוסריות, האם יש באמת מוסריות? מוסריות ואין הבדל בין טוב לרע, מוסריות ואחדות שקרית, למה להתנהג במוסריות? פחד להיות לא מוסרי, פחד לפגוע באנשים, מוסריות ואלוהים, מוסריות ואמונה באלוהים, התנהגות מוסרית, מצפון, מוסריות מוחלטת
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד לפגוע באנשים, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פחד לפגוע באנשים, איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי מומלץ, מאמן אישי רוחני, מאמן אישי למנהלים בנושא פחד לפגוע באנשים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 18:39:09 - wesi1