אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד לבזבז את הזמן ✔פחד להיכשל, פחד להצליח, פחד מכישלון, קשה להצליח, התמודדות עם כישלון, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? בחירת קריירה, לבחור קריירה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד להיכשל, פחד להצליח, פחד מכישלון, קשה להצליח, התמודדות עם כישלון, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? בחירת קריירה, לבחור קריירה, לדעת מה לעשות, לדעת איך להחליט
איך מתמודדים עם פחד מכישלון ופחד מהצלחה?

אנשים רבים חווים קושי בקבלת החלטות בגלל פחד מכישלון, ופעמים רבות גם פחד מהצלחה. הפחד הזה מתבטא בתחושה שיש משהו שעוצר אותם, כמו כוח חיצוני שלא בשליטתם. בשיחה עם אדם שחווה פחד מכישלון, אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ומעשית כיצד להתמודד עם פחד זה.

האם הפחד הוא באמת כוח חיצוני או בחירה פנימית?

ראשית, חשוב להבחין בין פחד שנתפס ככוח חיצוני לבין פחד שהוא למעשה בחירה פנימית. אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה ברורה: אדם שרוצה מים, אך קושרים לו את הידיים והוא לא יכול לשתות. במקרה זה, הרצון שלו אמיתי, אך יש כוח חיצוני שמונע ממנו להגשים אותו. לעומת זאת, אדם שמפחד מכישלון חושב שהפחד הוא כוח חיצוני, אך בפועל מדובר בבחירה פנימית שלו להזדהות עם הפחד הזה.

איך מזהים אם הפחד מחויב או ניתן לשינוי?

אליעד מסביר שהשלב הראשון בטיפול בפחד הוא לשאול את האדם: "האם את בטוחה שאת מפחדת להיכשל? כמה אחוז את מפחדת? האם את יכולה להיות בטוחה לגמרי שאין דרך להצליח בלי להיכשל?" על ידי כך, האדם מתחיל להבין שהפחד אינו מחויב המציאות אלא נתון לשינוי ולבחירה שלו.

מה עושים כשמרגישים חוסר ודאות לגבי היכולת להצליח?

כאשר האדם אומר "אני מפחד להיכשל כי אולי אני לא טוב מספיק", אליעד ממליץ לבדוק לעומק את האמירה הזאת. האם האדם יודע בוודאות שהוא לא טוב מספיק? מה הסיכוי שהוא כן טוב מספיק? אם האדם לא יודע, יש לבדוק את האפשרויות בצורה שכלית ולנסות להבין את ההסתברויות השונות. אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה של אומן שרוצה להצליח אך חושש מכישלון:

האומן שואל את עצמו:
  • מה הסיכוי שאצליח להיות אומן מצליח?
  • מה התועלת שתצמח לי מכך שאצליח?
  • מה הנזק שייגרם לי אם אכשל?
  • האם אני מוכן לקחת את הסיכון הזה, ואם כן - באיזו מידה?
ההחלטה מתקבלת לאחר ניתוח מדויק של עלות מול תועלת, הסתברות להצלחה מול סיכון להיכשל.

האם רצון חזק להצליח תמיד מתגבר על פחד מכישלון?

אליעד מסביר שזה לא תמיד כך. יש אנשים שיגלו שהם באמת מאוד רוצים להצליח, אך הסיכון שבכישלון עבורם גדול מדי, והם יעדיפו לא לקחת את הסיכון. אחרים יחליטו שהרצון להצליח עולה משמעותית על הפחד מכישלון, ולכן יבחרו לנסות למרות הסיכון. אליעד מציע לבדוק היטב כל פרמטר ולקבל החלטה באופן מודע וברור, במקום לפעול מתוך תחושת אי - ודאות או בלבול.

איך מגיבים למישהו שמפחד מדברים הגיוניים לכאורה?

כשאדם אומר שהוא מפחד מדבר מסוים באופן הגיוני (לדוגמה, פחד לאבד כסף בלוטו או לפגוש זאבים בדרך), אליעד ממליץ לבדוק לעומק את ההנחות שעומדות מאחורי הפחד הזה:
  • האם אתה בטוח שהפחד מוצדק?
  • האם יש דרך להימנע מהסכנה שאתה מפחד ממנה?
  • האם הסיכון באמת כל כך גדול כפי שאתה תופס אותו?
  • האם התועלת מההתמודדות עם הסיכון שווה לך את המחיר?
על ידי בדיקת השאלות האלו, האדם...
ש: בא נלך על, הייתה לי שיחה עם מישהי והיה לה עניין של פחד כאילו להתגבר על פחד וכו' ואני ניסיתי כל הזמן לקחת אותה כאילו ניסיתי לשנות לה את הטרמינולוגיה שלא נדבר על פחד אלא נדבר על רצון כי שם אני שוחה.

אליעד: מה "כי אני שוחה", למה שלא תגיד שרצית לשנות לה את הטרמינולוגיה כי שם היא שם היא שוחה מה זה כי שם אתה שוחה, אתה אמור לשחות בשתי האופציות.

ש: זהו אז זה לא ברור לי כאילו אני מרגיש שטיפה נתקעתי שהיא אמרה "אני רוצה משהו, למה את לא הולכת על זה? כי אני מפחדת הפחד עוצר אותי" לצורך העניין.

אליעד: אוקי סבבה ומה אתה רצית לגלגל את זה, אז אם לדוגמה הפחד בנגיד "אני לא רוצה להיכשל" היא קוראת לזה "אני מפחדת להיכשל" ואז אתה אומר לה "למה את מפחדת להיכשל" במקום להגיד "למה את לא רוצה להיכשל, למה את מפחדת להיכשל" מה הבעיה להחליף את המילה.

ש: היא אומרת "אני לא יודעת, לא יודעת אני מפחדת".

אליעד: אוקי ומה אתה רצית לקחת את זה?

ש: כאילו רציתי איכשהו להפיל לה את האסימון שיש לה התנגשויות של רצונות שזה לא זה היא רוצה במאה אחוז.

אליעד: לא יש לה התנגשויות של פחדים, סתם רצית לעשות לה המרה לשיחה על טרמינולוגיה של רצון?

ש: כי היא אמרה העניין שהיא אמרה "את זה אני רוצה אבל מזה אני מפחדת" זה לא היה "את זה אני רוצה".

אליעד: תן דוגמה.

ש: היא רוצה להצליח.

אליעד: רוצה להצליח אבל?

ש: מפחדת להיכשל והפחד להיכשל עוצר אותה מלנסות מללכת על זה.

אליעד: אוקי בסדר איזה שכל רצית להעביר להסביר לה?

ש: אני רציתי רק בטרמינולוגיה שתגיד "אני רוצה להצליח ואני לא רוצה...".

אליעד: להיכשל אוקי, מה אכפת לך שזה יקרא פחד ולזה רצון?

ש: כי אז זה כאילו מה את יותר.

אליעד: למה היא גם קראה לזה פחד ולזה רצון? כי רצון זה כאילו על ההווה ופחד זה מהעתיד זאת כל הסיבה.

ש: לא בדיוק היא כאילו אמרה הפחד זה כמו גוף זר שעוצר אותה מהרצון האמיתי שלה שזה להצליח משהו כזה ואז היא לא הסכימה היא אמרה.

אליעד: אז מה הבעיה מה אתה שואל אותי עכשיו? אני חושב שהיית צריך לזרום במנוחים שלה לא משנה מה היא גלגלה ואמרה.

ש: איך לאיזה כיוון כאילו?

אליעד: מה רצית להגיד נגיד מה היא אומרת, כן תביא את מה שהיא אומרת.

ש: מפחדת להצליח.

אליעד: מפחדת להצליח?

ש: לא, מפחדת להיכשל סליחה, רוצה להצליח ומפחדת.

אליעד: "כמה את בטוחה שאת מפחדת להיכשל?".

ש: אבל זה כבר שאלה מוזרה קצת.

אליעד: "את מפחדת להיכשל את כל כולך מפחדת להיכשל, 90% מפחדת להיכשל?".

ש: מפחדת הפחד עוצר אותה.

אליעד: "אוקי ומה את רוצה?".

ש: להצליח.

אליעד: אוקי האם אפשרי להצליח בלי לנסות?

ש: לא.

אליעד: אוקי אז חייבים לנסות, אוקי עכשיו האם לנסות בלי לרצות להצליח או שרק כשהרצון להצליח יגבר על הפחד להיכשל רק אז תנסי.

ש: היא אומר שהיא רוצה שזה הדבר שהיא הכי רוצה היא חולמת על זה, זה הדבר שהיא הכי רוצה בעולם.

אליעד: אוקי בן אדם ממש רוצה מים אבל קושרים לו את הידיים והוא לא יכול לשתות מים זה עדיין יכול להיות מצב שהוא ממש רוצה מים ועדיין יש כוח חיצוני שקשר לו את הידיים והוא לא יכול לשתות מים, נכון זאת האמת יכול להיות מצב כזה עובדתית?

ש: כן.

אליעד: יכול להיות מצב אז מה את רוצה את אומרת הפחד לא שלך והרצון כן שלך זה מה שהיא חווה זה מה שהיא אומרת. "אז מה את רוצה" עכשיו מה עושים? עכשיו בא נראה מה האמת, מה היא בעצם טוענת אתה ניסית להגיד לה תקשיבי זה לא שמישהו מבחוץ קשר לך את הידיים שאת לא יכולה לצאת מהבור לברוח מהשריפה זה לא המצב זה רצון מול רצון תביני תחלישי את זה שניהם בחירה שלה, אבל היא המהות של התשובה שלה הייתה לפי מה שאני מבין ממך "תקשיב הרצון שלי יש לי בחירה הוא שלי, אני רוצה להצליח על הפחד אין לי בחירה זה לא שלי". ומה אתה היית צריך לעשות לגלגל את זה? להגיד לה "את חושבת שזה נכון הפחד" זה כמו להגיד לו "הוא שלך או לא שלך?", אם היא הייתה אומרת כן אז תגיד לה "נכון שהפחד הוא חיצוני אבל את צריכה לא להזדהות איתו".

ש: רגע מה זאת אומרת זה נכון זה הפחד?

אליעד: נגיד היא אומרת "אני מפחדת להיכשל", "ומה את חושבת על הפחד הזה שהוא הגיוני או לא הגיוני?" זה כאילו כמו לשאול אותה האם את רוצה את מזדהה עם הפחד הזה או לא, זה כמו להעביר את הפחד לבחירה שלה.

ש: תשמע עשיתי איתה שיחה ארוכה והיא כן אמרה שהיא.

אליעד: רגע תבין את הטרמינולוגיה עוד פעם היא אומרת הפחד לא בבחירה שלי מנסים לגלגל את זה עליה להגיד לה "נכון את צודקת הפחד הוא לא מבחירה שלך, למה שתרצי לפחד הרי את רוצה להצליח מה ההיגיון שתפחדי כאילו אין בזה היגיון, רוצה להצליח זה הרצון הבסיסי שלנו להצליח פחדים זה רק לא כרצוננו אבל אנחנו בוחרים להאמין להם לפחדים האלה, לא משנה הפחד לא שלך האמונה בפחד היא שלך" בסדר נגלגל את זה ככה.

ואז נראה אם היא תגיד "נכון אני מאמינה בפחד הזה אני אפסיק להאמין לו" זה אותו דבר זה כמו להגיד "אני אשנה את הרצון" בסדר, אבל אם היא הייתה אומרת "לא, אין לי אפשרות יש לי פחד ואין לי אפשרות מה לעשות" אוקי תניפי דגל לבן אם את בטוחה במאה אחוז שהפחד הזה לא שלך כמו שאת בטוחה שקשרו לך את הידיים ואת לא יכולה לברוח זה מה יש כאילו מה את רוצה. אתה הבנת מה אני אמרתי? היא אומרת "מחויב לי שזאת לא בחירה שלי" אז אני ישר הלכתי למקרה קיצון, אם עכשיו עובדתית מישהו אומר לך "קשרו אותי לא יכול לברוח אני רואה את הזאב בא מולי" אין מה לעשות, אתה יכול לברוח? לא אז תקבל את המצב.

ש: היא לא אמרה שזה מהבחירה שלה.

אליעד: לא זאת בחירה שלה מה זה כוח חיצוני אבל?

ש: לא היא אומרת שהיא מפחדת להיכשל שהיא לא יודעת אם היא טובה מספיק, שהיא לא יודעת אם זה יש לה מלא רשימה של דברים של פחדים שעוצרים אותה.

אליעד: "את רוצה לדעת אם את רוצה להמשיך לפחד להיכשל, רוצה לבדוק את זה?".

ש: לא, רוצה לפתור את הפחד.

אליעד: "אז בואי נבדוק למה את מפחדת להיכשל, בואי נראה מה האמת, למה את מפחדת להיכשל?".

ש: "אולי אני לא טובה מספיק".

אליעד: אוקי "ומה האמת שאת טובה מספיק או לא?".

ש: "לא יודעת".

אליעד: אוקי "ומה יכול להיות שאו שכן או שלא, אוקי אם את טובה מספיק את גם מפחדת להיכשל בבחינה? לא, ואם את לא טובה מספיק אז את יכולה להגדיל את הסיכוי שתהיי טובה מספיק? אוקי אז תלמדי, את צודקת נכון אז פשוט תלמדי יותר ותהיי טובה מספיק. לא אבל אני אף פעם לא יכולה להיות בטוחה שאני טובה מספיק, אוקי את בטוחה שאף פעם את לא יכולה להיות בטוחה שאת טובה מספיק? כן, אוקי אז את מבינה שכדי להצליח חייבים מתישהו לקחת סיכון להיכשל? כן, אוקי ואת מוכנה לקחת את הסיכון הזה?", יכול להיות שכשהיא תבין שאין לה ברירה "וואלה לא משנה מה אני אעשה אני אף פעם לא יכולה להיות בטוחה? לא אז חייבת לקחת סיכון" ויכול להיות שהיא תגיד "לא ועדיין אני לא יכולה להיכשל.

ש: ואם היא תגיד אני יודעת את זה ועדיין אני לא מצליחה.

אליעד: "ולמה את לא רוצה להיכשל מה הסיבה? אוקי לא יודעת, אוקי אם תכשלי זה יעשה לך רע או טוב? לא יודעת יעשה לך רע, יכול להיות שאת מפחדת ממשהו שיעשה לך טוב? לא אם את מפחדת זה עושה לך רע, למה אבל שזה יעשה לך רע מה הסיבה שאת חושבת שזה יעשה לך רע? לא יודעת, בואי ננסה לחשוב נכשל פעם את יכולה לתת לי דוגמה לכישלון, מה את מרגישה למה רע לך מה את חושבת מה פה מה שם ואז זה אז זה רע, זה חייב להיות רע?" לא משנה או שמסובבים את זה שזה רצון שלה או שמסובבים את זה שאין בחירה בשני המקרים אין בעיה זה מה שיפה בסיפור.

ש: לא בטוח שהבנתי את האלגוריתם, שמע היא לצורך העניין נגיד שואלת את עצמה ללכת על זה בכלל כי היא לא בטוחה בעצמה או לא לבזבז את הזמן שלה וללכת לכיוון אחר של לימודים.

אליעד: "אז מה את רוצה את רוצה לדעת?".

ש: היא רוצה להצליח בגדול כמובן.

אליעד: אוקי "ומה את רוצה עכשיו בקוסמות או בהיגיון?" אומרת לך "בקוסמות", "בקוסמות תלכי למכשפים" אומרת לך "לא, בהיגיון" אוקי "אז בואי נבדוק בואי נראה מה האופציות מה פה מה שם, לא אני חייבת עכשיו תשובה מהירה, לא יודע תלכי לכותל תעשי אנד דן דינו".

ש: "לא, אני מוכנה לעשות את הדרך האיטית".

אליעד: אז בודקים רואים מה האמת, "אני מפחדת להיכשל" מה הסיכוי שתיכשלי מה הסיכוי שתצליחי, מה הנזק שיקרה אם תיכשלי מה התועלת שתקרה אם תצליחי בודקים את כל האופציות. אם היית שואל את עצמך שאלה אחת מה האמת הרי יש שתי אופציות או שזה מחויב הפחד שלה או שלא יש רק שתי אופציות אז לברר מה האמת, האם הפחד הזה מחויב כן או לא אם הוא מחויב היא תקבל אותו אם הוא לא מחויב אין בעיה.

ש: אז מה שואלים אותה את חייבת לפחד או כאילו מה.

אליעד: לא, "שלום אני מפחדת מזאבים שיטרפו אותי בדרך לקיוסק" זה מה שהיא מפחדת "למה את מפחדת מזאבים בדרך לקיוסק, מה את מפחדת שיקרה?".

ש: תגיד כי יש שם זאבים.

אליעד: אוקי "את ראית שם זאבים?".

ש: יש שם זאבים.

אליעד: אוקי "את בטוחה שיש שם זאבים?".

ש: מאה אחוז.

אליעד: "את בטוחה שהם חייבים להישאר שם?".

ש: לא.

אליעד: "את בטוחה שאין לך אופציה לגרש אותם, את בטוחה שהם יטרפו אותך, את בטוחה שאין לך דרך להשיג את זה בלי הקיוסק אז מה את רוצה?".

ש: שמע היא מפחדת מדברים שהם הגיוני לפחד מהם אבל יש סיבה טובה למה היא מפחדת מזה כי זה כמו בן אדם שהולך למלא לוטו הוא אומר "כן מה אני מפחד לבזבז את כל הכסף שלי ולא" בצדק כי וואלה.

אליעד: אתה רוצה לייצג אותה?

ש: כן.

אליעד: אז תיתן דוגמה לא הבנתי מה הדוגמה תלביש את זה על משהו, בא נתקדם.

ש: לצורך העניין היא רוצה להיות אומנית מצליחה אוקי.

אליעד: לא, אתה רוצה להיות אומן מצליח נגיד תגלגל את זה על עצמך, מה אכפת לך?

ש: לא אכפת לי.

אליעד: תגלגל את זה עליה.

ש: רוצה להיות אומן מצליח ולא בטוח שטוב מספיק ומפחד לבזבז את הזמן שלי ולהתבזות והרבה הרבה דברים במקום ללכת ללימודים או משהו כזה.

אליעד: מה אתה רוצה, אתה רוצה לדעת מה אתה רוצה?

ש: להיות אומן מצליח ומפורסם.

אליעד: אוקי אז למה שלא תנסה להיות אומן מצליח ומפורסם וכו'?

ש: אני לא יודע אם אני טוב מספיק.

אליעד: אוקי אז מה אם אתה לא יודע אם אתה טוב מספיק, האם זה שאתה לא יודע אם אתה טוב מספיק מחייב את זה שאתה לא יכול לנסות להיות אומן מצליח? "לא אני מפחד לקחת את הסיכון שאני אבזבז את הזמן שלי" אוקי, אתה לא מוכן לקחת שום סיכון? "לא" אוקי אז עושים שיכלול מה התועלת שתצמח לך מכך שתגלה שאתה אומן מצליח, מה הסיכוי שתגלה שאתה אומן מצליח משכללים מה הסיכון שיגרם לך אם תגלה שאתה לא אומן מצליח משכללים ואז מקבלים...
לבדוק מה הסיכוי שיקרה בחירת מקצוע תחושות הישגים להתגבר על חרדה איך מתמודדים עם פחד בטוח בעצמי אין מיש המציאות לא לרצות להצליח איך לדעת מה לעשות איך להחליט איך להתמודד עם כישלון איך להתמודד עם כישלונות איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטות בחירה בחירת מקצוע בחירת קריירה החלטה החלטות החלטיות הצלחה התאמת מקצוע התאמת קריירה התמודדות התמודדות עם כישלון חרדה מכישלון חרדת כישלון יעוץ קריירה כיצד להחליט כיצד לקבל החלטות כישלון כישלונות לבחור לבחור מקצוע לבחור קריירה להחליט להיכשל להצליח להתמודד להתמודד עם כישלון להתמודד עם כישלונות לקבל לקבל החלטה לקבל החלטות עבודה פחד פחד להיכשל פחד להצליח פחד מהצלחה פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קריירה קשיים
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה
קבלת החלטות מתוך נפרדות, לקבל החלטות מתוך אחדות, ספקות, חוסר וודאות, להחליט, איך לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות כשיש ספקות? הקושי בקבלת החלטות נובע מכך שכל החלטה היא למעשה בחירה בין שתי אפשרויות או יותר. כאשר אדם ניצב בפני דילמה, הוא שוקל יתרונות וחסרונות, אך בכל החלטה יש ספק ואי - וודאות. לפי אליעד כהן, אין אפשרות אמיתית לדעת באופן מוחלט מה עדיף. למשל, מה עדיף: לחיות יום אחד או שמונים שנה? באופן מוחלט, אין תשובה לשאלה כזו. אפשר למצוא אינספור סיבות מדוע יום אחד יכול להיות בעל משמעות גדולה יותר משמונים שנה, ואינספור סיבות הפוכות. האם ניתן באמת להגיע להחלטה מושלמת? לפי אליעד, אין אפשרות להגיע להחלטה מושלמת. תמיד תישאר התחושה של אולי הייתי עושה אחרת. אפילו אם היית יודע הכל והיית אלוהים, גם אז לא היית יכול לקבל החלטה מושלמת, מכיוון שבעולם שיש בו נפרדות אין אמת מוחלטת. תמיד יישארו ספקות. מדוע תמיד יש ספקות בהחלטות? הספקות נובעים מכך שכל אפשרות שיש לך - בין אם זה לבחור חולצה בחנות, לבחור עבודה, או לבחור בן זוג - נתפסת כדבר שונה ונפרד. אבל לפי אליעד, במהות הכל אחד ואין הבדל אמיתי בין האפשרויות. אתה מתלבט בין אפשרויות שנתפסות כנפרדות, ולכן לעולם לא תגיע לתחושת שלמות בהחלטה, כי אתה לא באמת מבין שזה אחד. לדוגמה, אדם שמתלבט בין עבודה אחת לאחרת, או בין זוגיות אחת לאחרת, תמיד יהיה לו ספק מה היה קורה אילו היה בוחר אחרת. הסיבה היא שהוא לא חווה את האחדות האמיתית, ... אז, אליעד מסביר שעדיין יהיה עליו לבחור, כי כל עוד אתה חי בעולם, אתה חייב לבצע פעולות. ההבדל הוא שבמצב של הבנת האחדות, הפעולות נעשות מתוך מקום של שקט, ללא לחץ ובלי חרדה מהתוצאות. איך לקבל החלטה אם הכל שווה? אליעד מסביר שאם אתה באמת מבין שהכל שווה, השאלה איך לקבל החלטה? אינה רלוונטית, כי לא יהיה לך ספק. אם אתה עדיין שואל איך להחליט, סימן שעדיין אינך חווה באמת שהכל אחד. לדוגמה, אם עומדים בפניך שני מאכלים זהים ואתה שואל מה לאכול, אתה בוחר לפי מה שבא לך באותו רגע. אתה לא מחפש אמת מוחלטת, כי אתה מבין שאין אמת כזו בבחירה בין שני דברים שווים. האם כדאי לקבל החלטה לפי אינטואיציה? אליעד מסביר שכן, שהאינטואיציה היא דרך לקבל החלטה כאשר אתה מבין שאין הבדל מוחלט בין האפשרויות. ברגע שאתה משחרר את הצורך בהחלטה מוחלטת, ה
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון
קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, קושי לקבל החלטה, קשה לקבל החלטה, תהליך קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? למה קשה להחליט? קבלת החלטות בתנאי חוסר וודאות, שביעות רצון למה קשה לקבל החלטות כשיש אי ודאות? קבלת החלטות בתנאי אי ודאות היא תהליך מורכב שמעורר קושי גדול אצל אנשים רבים, גם כאשר לכאורה האפשרויות נראות ... בין האפשרויות השונות, ולמרות הדמיון ביניהן, האדם חווה קונפליקט ותחושת חוסר וודאות, מה שמוביל למצוקה גדולה. מדוע אנשים חווים קונפליקט בהחלטות בין שתי אפשרויות דומות? כשאדם מתלבט בין שתי אפשרויות דומות מאוד, הוא לכאורה לא אמור להיות בקונפליקט, כי אם שתי האפשרויות באמת זהות, הרי שאין סיבה לבחור דווקא באחת מהן. הדוגמה שנתן אליעד כהן לכך היא פרדוקס החמור. פרדוקס החמור מתאר מצב שבו חמור עומד במרחק שווה מדלי מים ומדלי מזון, ומכיוון ששני הדברים מושכים אותו באותה המידה בדיוק, הוא לא מצליח לבחור ומת מרעב וצמא. כלומר, דווקא השוויון המוחלט בין האפשרויות מוביל לחוסר יכולת להחליט ולקושי אמיתי בבחירה. אך מדוע המצב הזה גורם סבל, אם באמת האפשרויות נראות דומות? לפי אליעד כהן, הסיבה העיקרית לקושי זה נובעת מרמת הוודאות שהאדם מצפה להגיע אליה לפני קבלת החלטה. האדם למעשה מצפה לתחושה של מוחלטות, כלומר, להרגיש בטוח במאה אחוזים שהחלטתו היא הטובה ביותר. וכאן טמונה המלכודת: כאשר שתי אפשרויות נראות דומות לחלוטין, לא ניתן להגיע לרמת הוודאות שהאדם הציב לעצמו מראש. הדוגמה שאליעד נותן לכך היא אדם שניצב מול שני דפים דומים מאוד, ומתבקש לבחור אחד מהם. אילו היה ברור שהדפים שונים, למשל אם אחד מהם היה קרוע או מלוכלך, היה קל לו מאוד לבחור, כי מיד היה מזהה הבדל ברור שיקל על ההחלטה. אך כשהדפים נראים זהים, האדם מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת קיים הבדל שהוא לא מבחין בו. בגלל הספק הזה, דווקא הזהות לכאורה בין האפשרויות הופכת את ההחלטה לקשה עוד יותר. האדם מתחיל לחשוב שאולי הוא מפספס משהו חשוב, ולכן לא מצליח להגיע לוודאות מלאה. כך נוצר קונפליקט פנימי משמעותי, כיוון שהאדם דורש מעצמו ביטחון של 80% לפחות בהחלטה, אך לא מצליח להגיע לכך. אליעד מסביר כי אילו האדם היה מסכים לקבל החלטה מתוך וודאות נמוכה יותר, למשל ברמה של 51% בלבד, או באופן יחסי, הרי שההחלטה הייתה פשוטה. הקושי נוצר רק כשיש רצון לתחושה של שלמות והחלטה חד - משמעית וברורה באופן מוחלט. לכן, כאשר האפשרויות דומות מאוד, דווקא אז הקושי הוא הגדול ביותר. בנוסף לכך, אליעד מחדד שהבעיה אינה בעצם הדמיון בין האפשרויות, אלא בכך שהאדם מנסה להגיע לתחושה של וודאות מוחלטת שלא קיימת בסיטואציה זו. למעשה, אם האדם באמת היה מתחבר לתפיסה של המוחלט באופן מלא, היה רואה שאין הבדל משמעותי בין האפשרויות, ולכן לא הייתה מתעוררת כלל השאלה. אבל מכיוון שבפועל הוא מחפש החלטה שירגיש איתה שלם באופן עמוק ומוחלט, הוא מוצא את עצמו במצב של ספק אינסופי. מה המשמעות של תחושת כאב בהקשר של
החלטיות, הססנות כרונית, דחיינות, חוסר החלטיות, לא מסוגל להחליט, קושי לקבל החלטות, אי החלטיות, ספקנות, איך לא להסס? איך לקבל החלטה? קבלת החלטה, חוסר וודאות, תנאי אי וודאות
החלטיות, הססנות כרונית, דחיינות, חוסר החלטיות, לא מסוגל להחליט, קושי לקבל החלטות, אי החלטיות, ספקנות, איך לא להסס? איך לקבל החלטה? קבלת החלטה, חוסר וודאות, תנאי אי וודאות
החלטיות, הססנות כרונית, דחיינות, חוסר החלטיות, לא מסוגל להחליט, קושי לקבל החלטות, אי החלטיות, ספקנות, איך לא להסס? איך לקבל החלטה? קבלת החלטה, חוסר וודאות, תנאי אי וודאות מהי החלטיות וכיצד היא משפיעה על קבלת החלטות? ההחלטיות נובעת מהיכולת להוציא פעולה או החלטה מתוך המחשבה או הכוונה, ולהפוך אותה למובחנת ומוחלטת. אליעד כהן מדגיש את ההבדל בין החלטיות להיסוס, ומסביר שכאשר אדם פועל מתוך החלטיות, הוא לוקח דבר אפשרי ומחייב אותו, בעוד שבססנות היא להפוך דבר מחויב לאפשרי. אם יש לך ספקות כל הזמן על כל החלטה, אתה נשאר במצב של היסוס. מהי הססנות ואיך אפשר להתגבר עליה? הססנות היא למעשה כאשר אדם מתמודד עם דילמות ומתקשה לבחור בין אפשרויות רבות, תוך שהוא שואל את עצמו כל הזמן מה אם זה לא נכון? או מה אם אני מפסיד משהו?. הססנות נובעת לעיתים ממקום של ספק, או חוסר רצון לבחור בכיוון אחד באופן מוחלט, מתוך פחד להפסיד משהו טוב או להיתקל בכישלון. לדוגמה, כשאדם עומד בפני החלטה לבחור בין עבודה חדשה לבין שמירה על המצב הנוכחי, הוא עשוי להסס כי הוא לא יודע אם ההחלטה תהיה טובה יותר עבורו. כדי להתמודד עם הססנות, אליעד כהן מציין שיש צורך לצמצם את הדילמות ולהפוך את האפשרויות למוחלטות. כאשר אדם לוקח את הדברים בצורה מוחלטת, הוא מקבל את ההחלטה בצורה הרבה יותר מהירה ובטוחה. הוא מציין גם שלפעמים ההחלטות שאנחנו מקבלים לא תמיד יהיו ... אך הן עדיין עשויות להוביל אותנו לפתרון הרצוי, ולא נוכל להימנע לחלוטין מהסיכון שבכך. מה המשמעות של לא להחליט ולמה זה נחשב להחלטה? לעיתים, כשהאדם לא מקבל החלטות וממתין לזמן הנכון, הוא למעשה ...
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות?
קבלת החלטות, לחיות את הרגע האחרון של החיים, איך לקבל החלטה? איך מקבלים החלטה? כוחו של הרגע, איך לקחת החלטות? איך לוקחים החלטות? איך מקבלים החלטות בחיים? איך מחליטים החלטות? איך אפשר לקבל החלטות בצורה טובה יותר? במהלך ההרצאה, אליעד מציע טכניקות שונות לקבלת החלטות ומדבר על כיצד ניתן להבין מה באמת חשוב לנו בחיים. המטרה היא לדעת לקבל החלטות שמבוססות על הערכים האישיים שלנו, ולא להימנע מההחלטות בשל פחד או ספק. אליעד מציע את טכניקת ההחלטה מחר. כשאתה מתלבט בין שתי ... מה הייתי עושה אם הייתי מת מחר? עוזרת לנו להבין מה באמת חשוב. כשיש לנו את המודעות שהחיים מוגבלים, אנחנו מתחילים לקבל החלטות שהן יותר נכונות עבורנו, ולא ... זאת, אם אנחנו חושבים על העתיד הרחוק, עלול להיות שנחפף את מה שאנחנו רוצים כרגע לטובת משהו שנראה טוב יותר בעתיד. איך ההחלטות שלנו מושפעות ממה שאנחנו רוצים עכשיו לעומת מה שאנחנו רוצים בעתיד? אליעד מבהיר שההחלטות שלנו לא תמיד נובעות מהמהות ... אותנו להימנע ממעשים שמיתירים לנו הנאה מיידית, מתוך מחשבה שהן יזיקו לנו בהמשך. אם אדם נמצא בסיטואציה שבה הוא צריך לבחור בין שני דברים, כמו האם לבוא למפגש או לא, השאלה שיכולה לעזור לו להחליט היא: אם הייתי מת מחר, מה הייתי בוחר לעשות עכשיו? מה הסיבה שאנחנו לא מקבלים החלטות בקלות? הספק שמוביל אותנו לדחיית ההחלטות נובע לעיתים מהפחד מההשלכות של ההחלטה. מה שצריך להנחות אותנו זה להבין מה חשוב לנו עכשיו, ולעיתים אנחנו צריכים לזכור כי בסופו של יום, כל החלטה צריכה להתמקד באיזה טוב זה עושה לנו, או מה אנחנו מאמינים שהוא נכון עבורנו, ולא להתבלבל עם חישובים לגבי מה יהיה בעתיד. כיצד פחדים משפיעים על ההחלטות שלנו? הפחד הוא אחד הגורמים המרכזיים שמעכבים אותנו בקבלת החלטות. לדוגמה, אליעד מדבר על סוגי ... מציע היא שברגע שאנחנו לא מפחדים מההשלכות, אנחנו יכולים לפעול בצורה חופשית יותר. כלומר, אם אדם לא פוחד ממוות, הוא יכול להחליט באופן חופשי יותר ולהתמקד בעשייה שמביאה לו את הסיפוק האמיתי, בלי לחשוש מההשלכות של כל החלטה. איך מחשבות על מוות יכולות להשפיע על החיים שלנו? ההבנה שהחיים קצרים יכולה לשמש ככוח שמניע אותנו לקבל החלטות נכונות יותר עבורנו. במילים ... גורמת לנו לראות את הדברים בצורה יותר ברורה ופשוטה. כאשר אנחנו מבינים את משמעות המוות, אנחנו עשויים להפסיק לדחות את ההחלטות החשובות ולחיות את הרגע הזה. איך ניתן להתמודד עם חוסר החלטיות? אם אדם מוצא את עצמו מתלבט זמן רב, הדרך להתמודד עם חוסר החלטיות היא להסתכל על החיים דרך ...
איקס עיגול, איקס מיקס דריקס, תורת המשחקים, אסטרטגיות לקבלת החלטות, שיטות לקבלת החלטות, קבלת החלטות, איך לנצח במשחק? ללכת עד הסוף, איך לקבל החלטה? השכל שיש בכל דבר
איקס עיגול, איקס מיקס דריקס, תורת המשחקים, אסטרטגיות לקבלת החלטות, שיטות לקבלת החלטות, קבלת החלטות, איך לנצח במשחק? ללכת עד הסוף, איך לקבל החלטה? השכל שיש בכל דבר
... עיגול, איקס מיקס דריקס, תורת המשחקים, אסטרטגיות לקבלת החלטות, שיטות לקבלת החלטות, קבלת החלטות, איך לנצח במשחק? ללכת עד הסוף, איך לקבל החלטה? השכל שיש בכל דבר מה זה משחק איקס עיגול ואיך הוא קשור לתהליכים בעולם? ההרצאה מתחילה בהסבר על משחק האיקס עיגול, שבו ... הלוח, אלא להיות הראשון שמצליח למשוך רצף מקצה לקצה, כך שהוא משתלט על המרחב בצורה מוחלטת. אליעד מסביר שגם במקרים אחרים בעולם, כמו למשל במאבק בין האש למים, כל צד שואף להשתלט על כמה שיותר שטח, וכך הם מתנהלים. ... בריאות או חיים, כל צד מנסה להשתלט על כל המרחב, ואם הוא מצליח, הוא מנצח. המטרה היא להצליח להשיג את הרצף, לאו דווקא להיות החזק יותר. מה משמעות ללכת עד הסוף במשחק ובחיים? בהמשך ההרצאה, אליעד מדבר על החשיבות של הליכה עד הסוף. הוא מציין כי במשחק ובחיים, כאשר אנחנו עושים החלטה, עלינו ללכת איתה עד הסוף ולא להתפשר. דוגמה לכך היא אם אדם בחר לעמוד על עקרון מסוים, עליו ללכת איתו עד הסוף. כל שינוי באמצע או נסיגה מההחלטה יוביל למצב של ספק, ולא יהיה לו סיכוי אמיתי לנצח. הוא מדגיש שהרבה פעמים, בחיים ובמשחקים, ההתמודדות עם קשיים או דילמות דורשת גישה נחושה, כלומר, לא לעצור באמצע הדרך. איך שכל משפיע על קבלת החלטות והצלחה? אליעד פונה גם לנושא של השכל והשפעתו על קבלת החלטות. הוא מציין כי כל מהלך במשחק, ובמיוחד בחיים, דורש חיבור בין השכל והמעשה. חשוב להבין שהשכל הוא הכלי שמנחה אותנו בעשיית המהלכים הנכונים, ואם השכל מחובר לתהליך של קבלת החלטות באופן נכון, נוכל לבחור את ההחלטות הנכונות ולהצליח. אליעד מציין שגם אם יש לנו אפשרות לבחור בין הרבה אופציות, אנחנו צריכים להבין שהשכל צריך להנחות אותנו להוציא את המהלך בצורה החכמה ביותר. מה הקשר בין אופציות ובחירות בחיים? אליעד עוסק גם בקשר שבין מספר האופציות לבין קבלת ההחלטה. הוא מביא את הדוגמה של אדם שמתחיל לחשוב על איך להגיע לאי, ויש לו מספר אופציות. הוא מסביר כי בחירת האופציה תלויה בעובדה שבסופו של דבר, כל דרך מובילה לאותו מקום. פעמים רבות, אם יש יותר מדי אפשרויות, זה עלול לבלבל את האדם ולגרום לו לבזבז זמן על שיקולים מיותרים. לכן, חשוב לדעת לבחור ולהתמיד בבחירה אחת עד הסוף. מהי הדרך הנכונה לנצח במשחק ובחיים? המסר המרכזי בסופו של דבר הוא שגם במשחק וגם בחיים, הדרך להצלחה היא לדעת את המטרה שלך ולהישאר עם החלטותיך עד הסוף. אליעד מדבר על המהלך המנצח שמצריך התמדה ונחישות, גם אם זה אומר לעמוד מול התנגדויות או קשיים בדרך. הוא ... ומבצע את מהלךיו בצורה חד משמעית, הוא מצליח להימנע מהספקות שמובילים לתסכולים ולחוסר הצלחה. אסטרטגיות לקבלת החלטות תורת המשחקים איך לנצח במשחק? שיטות לקבלת החלטות הקשר בין אופציות לבחירות בחיים? ...
קבלת החלטה בלב שלם, איך באות שאלות לעולם? להיות שלם עם החלטה, שאלות מהתת מודע, ספקות בחיים, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? להיות מרוצה מהחלטה, להיות שלם עם עצמך
קבלת החלטה בלב שלם, איך באות שאלות לעולם? להיות שלם עם החלטה, שאלות מהתת מודע, ספקות בחיים, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? להיות מרוצה מהחלטה, להיות שלם עם עצמך
קבלת החלטה בלב שלם, איך באות שאלות לעולם? להיות שלם עם החלטה, שאלות מהתת מודע, ספקות בחיים, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? להיות מרוצה מהחלטה, להיות שלם עם עצמך איך מגיעות שאלות למוח של האדם? אליעד כהן מסביר שכל שאלה שיש לאדם, בעצם נובעת מתחושה של חיסרון פנימי, תחושה שמשהו חסר. כאשר עולה בנו ... מדוע דווקא השאלה הזו הופיעה במוחו. למשל, לפעמים הוא יתהה לגבי החלטה קטנה, כמו האם לקום עכשיו או מאוחר יותר?, מבלי להבין למה דווקא השאלה הזו מטרידה אותו, והסיבה לכך מסתתרת בתת - המודע. האם אפשר לשלוט בשאלות שעולות במחשבה? ... לעשות זאת על ידי כך שיבין ששום שאלה אינה חשובה באמת באופן מוחלט. כאשר האדם מבין שבסופו של דבר שום דבר לא באמת משנה, הוא יכול להפסיק להתרגש מהשאלות שעולות בו. לפי אליעד, ברגע שהאדם מבין באופן פנימי ששום דבר אינו משנה באופן מוחלט, כל השאלות שמגיעות אליו כבר לא מטרידות אותו, כי הוא מבין שהחשיבות שלהן היא יחסית בלבד. למה יש אנשים שסובלים מספקות רבים ולא מצליחים להיות שלמים עם החלטותיהם? לפי אליעד כהן, אנשים שיש להם ספקות רבים בחיים ולא מצליחים להיות שלמים עם החלטות, הם כאלו שמאמינים שהם חייבים תמיד להבדיל בין טוב לרע, בין אפשרות אחת לאחרת. מי שכל הזמן בטוח שהוא חייב לבחור בדרך מסוימת, תמיד יסבול מספקות, כי תמיד תישאר אצלו המחשבה שאולי היה טוב יותר לבחור בדרך אחרת. לדוגמה, אדם שמתלבט אם לעזוב עבודה, להתחתן או לאכול משהו, אם הוא מאמין שיש אפשרות אחת שטובה יותר מהשנייה באופן מוחלט, תמיד יתלווה אליו ספק. לעומת זאת, אם הוא יבין שאין שום אפשרות שהיא באמת טובה יותר באופן מוחלט, אלא הכל יחסי, הוא יוכל להיות שלם יותר עם ההחלטות שלו. איך אפשר לקבל החלטות בלב שלם וללא ספק? כדי לקבל החלטות בלב שלם וללא ספק, אליעד מציע שיטה פשוטה אך עמוקה: במקום להתמקד בניסיון לענות על השאלות שמטרידות את האדם, עליו לשאול שאלה אחרת - למה בכלל יש לי שאלה?. כאשר ... על עצם קיומה של השאלה, הוא מתחיל להבין שהספק אינו באמת מוחלט. הוא יגלה שהשאלה מופיעה רק מתוך ההנחה שיש הבדל משמעותי בין האפשרויות. אם האדם יראה לעומק שאין הבדל מוחלט בין אפשרויות, השאלה עצמה תאבד את משמעותה, וכך יוכל לקבל את ההחלטה בלב שלם. לדוגמה, כשאדם מתלבט אם ללבוש חולצה מסוימת, הוא יכול לשאול את עצמו למה הוא בכלל שואל את השאלה הזו. אם יראה לעומק שזה לא באמת משנה מה הוא לובש, הוא לא יתלבט ויהיה שלם עם ההחלטה שלו. האם באמת יש הבדל בין לשרוד ללא לשרוד? אליעד מדגים את הרעיון של היעדר ההבדל המוחלט באמצעות הדוגמה של הרצון לשרוד. האדם חושב שיש הבדל בין לשרוד לבין לא לשרוד, ולכן הוא פועל מתוך הפחד הזה. אבל אם האדם יחקור לעומק את הנושא, הוא יגלה שההבדל בין לשרוד ללא לשרוד אינו מוחלט, אלא רק נראה כך באופן יחסי. זה שהאדם חושב שהוא חייב לשרוד, זה רק כי הוא רגיל לחשוב כך, אך אין לכך הצדקה מוחלטת. ברגע שהאדם יכיר בעובדה שאין הבדל מוחלט בין לשרוד ללא לשרוד, הוא כבר לא יהיה כבול לספק, ויהיה לו קל יותר לקבל החלטות ללא פחד ובלב שלם. מדוע לפעמים אדם שלם עם החלטה מסוימת? אליעד מסביר שאדם יכול להרגיש שהוא שלם עם החלטה מסוימת, רק כי באותו רגע יש לו בעיה אחרת, יותר משמעותית, שעליה הוא חושב. אילו לא הייתה לו בעיה אחרת לחשוב עליה, הוא היה ממשיך להתלבט אפילו ב
איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לקבל את עצמך? שלמות עצמית, אושר פנימי, איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב? איך להרגיש שלמות?
איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לקבל את עצמך? שלמות עצמית, אושר פנימי, איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב? איך להרגיש שלמות?
... להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לקבל את עצמך? שלמות עצמית, אושר פנימי, איך להרגיש טוב? איך לראות את הטוב? איך להרגיש שלמות? איך להיות שלם עם החלטה? איך לקבל החלטה בלב שלם? במהלך ההרצאה, אליעד פותח בשאלה כיצד להיות שלם עם ההחלטות שאנחנו מקבלים, וכיצד להרגיש טוב עם עצמנו אחרי שהגענו להחלטה מסוימת. הוא מעלה את הרעיון המרכזי של איך להתמודד עם הספקות והמחשבות המטרידות שמלווים כל החלטה. אליעד מציין שכשאנחנו מקבלים החלטות, לרוב קיימת תחושת חוסר שלמות שמלווה אותנו. השאלה הגדולה היא כיצד אנחנו יכולים להגיע למקום שבו נוכל לקבל את עצמנו ואת ההחלטות שלנו כפי שהן, גם אם אין בהן שלמות מוחלטת. מהי ההנחת יסוד שמובילה לאי שלמות בהחלטה? במהלך השיחה, אליעד מנתח את מחשבותיו של אדם שמרגיש אי נוחות בכל החלטה שהוא מקבל. אליעד מתאר אדם שמרגיש חוסר שלמות כל הזמן, בין אם הוא מדבר ובין אם לא, ובין אם הוא פועל או לא. אדם זה מאשים את עצמו בכל פעולה או חוסר פעולה, ולדבריו, כל החלטה שהוא מקבל טומנת בחובה חיסרון. המחשבה המרכזית של אותו אדם היא שמה שהוא עושה תמיד לא מספיק טוב, ולדבריו, הוא מרגיש רע לא משנה מה הוא עושה. הוא ... הוא לא יכול להיות שלם עם עצמו. האם יש מקום לחיסרון בהחלטות? אליעד מציין שהמחשבה המובילה לאי שלמות טמונה בהנחה שכל החלטה חייבת להיות מושלמת, כלומר, ללא חיסרון. הוא מציין שזו הנחה לא נכונה כי אין אפשרות לקבל החלטה ללא חיסרון, תמיד יהיו יתרונות וחסרונות לכל החלטה שנקבל. הוא מסביר שאין החלטה שתהיה מושלמת באופן אבסולוטי, ושהמציאות תמיד תכיל איזשהו צד שלילי. אליעד טוען שחשוב להבין את הגבלות ההחלטות שלנו ולהפסיק להילחם בהם. איך אפשר להרגיש שלם עם החלטות? השלב הבא בהסבר של אליעד הוא לעזור לאדם להפסיק להרגיש רע בגלל חיסרון. הוא מציע שהאדם יתמקד בהבנה שאין החלטה מושלמת ושהחיסרון הוא חלק בלתי נפרד מכל החלטה. הוא מציין שהדרך להרגיש שלם עם החלטות היא להבין שהעולם לא מושלם, ולכן כל החלטה חייבת להכיל חיסרון. יש לקבל את זה כחלק מהמציאות. בכך שהוא מציע לאדם להפסיק לחפש את ההחלטה המושלמת, הוא מאפשר לו להשלים עם בחירותיו ולחיות בשלום עם המגבלות שלהן. האם אפשר להגיע לשלמות מוחלטת? אליעד מסביר שאם היינו חיים בעולם מושלם שבו כל דבר היה נטול חיסרון, החיים לא היו זזים. הוא טוען שלולא החיסרונות, לא היה קיום. כל דבר שאינו מושלם ... האנשים. אליעד מתאר את המצב שבו אדם מייחל לשלמות מוחלטת, ושם הוא שואל אם זה באמת מה שמישהו היה רוצה - חיים נטולי חיסרון שמובילים לעצירה מוחלטת של החיים וההתפתחות. איך להתמודד עם פחדים וטעויות? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר כיצד פחדים וטעויות הם חלק מהחיים, ואי אפשר להימנע מהם לחלוטין. הוא מציין שמישהו שצריך לבחור ה
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל למה קשה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות ולעמוד בהן, ומדוע פעמים רבות אדם מחליט לעשות משהו ובפועל עושה את ההפך ממה שהחליט. אליעד מביא דוגמאות מחיי היומיום כמו הפסקת עישון, שמירה על דיאטה, או שינוי התנהגותי, ומדגיש את ההבדל בין החלטה שמגיעה מתוך הבנה מלאה של הרצון האמיתי לבין החלטה שנעשית מתוך כפייה עצמית או ללא בירור מלא. למה החלטות לא עובדות כמו שרוצים? אליעד מציג דוגמה קלאסית של אדם שמחליט לעשות דיאטה ואומר לעצמו: מעכשיו אני לא אוכל עוגות, אך ברגע האמת אינו עומד בכך ואוכל את העוגה. הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו התנהגות. הוא משווה זאת למצב שבו אדם אינו אוכל רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, ... וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול. מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד אני מחליט לא לעשות משהו. ההחלטה חייבת להיות מבוססת על הבנת הרצון האמיתי והאמת הפנימית. לפי אליעד, אדם שבאמת ברור לו מה הוא רוצה לא צריך לקבל החלטה חיצונית, כי אז זה ברור לו מאליו מה הוא רוצה לעשות או לא לעשות. לדוגמה, אדם שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא לא רוצה לגעת באש, ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם ... לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו. למה אנשים לא מבררים מה הם באמת רוצים? הסיבה המרכזית שאנשים לא רוצים לברר לעומק מה האמת היא ... זה מייצר תחושת צמצום והשפלה, ולכן הוא מעדיף להחליט בלי לבדוק לעומק. בפועל, החלטה כזאת לא תחזיק מעמד, כי האדם לא באמת שלם איתה. אליעד מביא כדוגמה מצב שבו אדם צריך לבחור בין שתי עבודות שהוא לא רוצה לעבוד באף אחת מהן. זאת תחושת צמצום כי הוא חייב לבחור בין שתי אופציות שהוא לא באמת רוצה אף אחת מהן. כך גם ב
סדרות צורניות, חידת היגיון, פתרון בעיות מורכבות, תעשה את כל מה שאתה יכול, מה בטוח נכון? מה מחויב? איך לקבל החלטה? איך פותרים מבחני צורות? מבחני סדרות, מבחן פסיכוטכני, מבחני מיון לעבודה, איך פותרים סדרות מספריות?
סדרות צורניות, חידת היגיון, פתרון בעיות מורכבות, תעשה את כל מה שאתה יכול, מה בטוח נכון? מה מחויב? איך לקבל החלטה? איך פותרים מבחני צורות? מבחני סדרות, מבחן פסיכוטכני, מבחני מיון לעבודה, איך פותרים סדרות מספריות?
... צורניות, חידת היגיון, פתרון בעיות מורכבות, תעשה את כל מה שאתה יכול, מה בטוח נכון? מה מחויב? איך לקבל החלטה? איך פותרים מבחני צורות? מבחני סדרות, מבחן פסיכוטכני, מבחני מיון לעבודה, איך פותרים סדרות מספריות? מהי הדרך הנכונה לפתור חידות וסדרות צורניות? כאשר ניגשים לפתור חידות של סדרות צורניות או סדרות מספריות, כמו במבחנים פסיכוטכניים, מבחני מיון לעבודה, או חידות היגיון באופן כללי, אנשים רבים מנסים למצוא את החוקיות בין הפריטים בסדרה, ולהסיק מכך מה יהיה הפריט ... של סדרה צורנית. בסדרה כזו יש למשל עיגול שבתוכו ריבוע, אחריו משולש שבתוכו ריבוע, ואז משושה שבתוכו ריבוע, ולמטה ניתנות כמה אפשרויות לבחור מתוכן את הצורה הבאה. במקרה כזה, מניחים שחלק מהחוקיות היא שברור שהריבוע מופיע תמיד בפנים, ולכן אפשר לפסול אפשרויות ... כשיש יותר מדי אפשרויות לתשובה? אליעד מתאר מצבים שבהם יש מטריצה מורכבת עם צורות בצבעים שונים וכיוונים שונים, ולמטה יש כמה אפשרויות לבחור מתוכן את הצורה שחסרה. לעיתים אנשים מתחילים לחפש חוקיות, אבל הבעיה היא שיש כמה תשובות שיכולות להיות נכונות לפי אותה ... להתאמן בחדר כושר אבל לא בטוחים שיש להם כוח לכך. לפי הגישה שהוא מציע, עליהם קודם כל להגיע לחדר הכושר כי זה הדבר שבטוח נדרש, ורק אז להחליט מה הלאה. כאשר האדם עושה את מה שהוא בטוח צריך לעשות, הפעולות הבאות יתבהרו בהמשך הדרך. מה הדוגמה על חסידים שנוסעים ... אלא לבדוק בכל מצב מה הוא הדבר שבטוח נכון, ולעשות אותו. כשהאדם מתקדם כך, צעד אחר צעד, הדברים הבאים מתבהרים ומובילים אותו לתשובה או להחלטה הנכונה. איך לפתור חידות צורניות? מה בטוח נכון בחיים? איך לקבל החלטה נכונה? איך פותרים מבחני מיון לעבודה? איך למצוא חוקיות בסדרות מספריות? איך לפתור מבחן פסיכוטכני? מה מחויב המציאות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד להיכשל, פחד להצליח, פחד מכישלון, קשה להצליח, התמודדות עם כישלון, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? בחירת קריירה, לבחור קריירה, לדעת מה לעשות, לדעת איך להחליט
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד לבזבז את הזמן, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פחד לבזבז את הזמן, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר לזוגיות, מאמן אישי ועסקי, מומלץ בנושאי פחד לבזבז את הזמן - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 2.0469 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 06:53:12 - wesi1