אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עצלנות ✔מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות אישית בזוגיות, עצלנות בזוגיות, מחויבות זוגית, פחד ממחויבות, רכושנות בזוגיות, יחסים
למה אנשים רוצים מחויבות בזוגיות?

אנשים רבים רוצים להשיג מחויבות בזוגיות משום שהם מחפשים ביטחון, יציבות ואמונה שהצד השני יישאר איתם גם בזמנים קשים. אליעד כהן מסביר שהרצון לקבל התחייבות מבן או בת הזוג נובע מכך שאנחנו לא סומכים מספיק על עצמנו או על כך שלצד השני יהיה טוב איתנו באופן טבעי. אם טוב לאדם איתך באופן טבעי, אין לו שום סיבה לעזוב אותך ולכן אין צורך במחויבות פורמאלית. אליעד מביא את הדוגמה שאנשים לא מחויבים לנשום כי הם רוצים לנשום באופן טבעי. זהו מצב אידיאלי - להיות בזוגיות מתוך רצון פנימי ולא מתוך התחייבות חיצונית.

מהי מחויבות אידיאלית בזוגיות?

המחויבות האידיאלית בזוגיות, לפי אליעד, היא מצב שבו הצד השני מרגיש מחויב להיות איתך מתוך רצון טבעי, ללא צורך בהסכמים או הבטחות. הוא מדגיש כי המצב הטוב ביותר הוא שמישהי תהיה איתך משום שהיא פשוט לא מסוגלת לדמיין את עצמה עם אף אדם אחר - לא מבחינה רגשית, לא מבחינה מינית ולא מבחינה חברתית. זו מחויבות שנוצרת מתוך אהבה והנאה ולא מתוך אילוץ או פחד.

מה הבעיה העיקרית במוסד הנישואין לדעת אליעד כהן?

אליעד מסביר שהבעיה במוסד הנישואין אינה המוסד עצמו אלא מה שמלבישים עליו - הפחד מפני נטישה, חוסר אמון, ורצון "לקשור" את בן הזוג באמצעות ילדים, רכוש משותף או חוזים משפטיים. הוא מתאר שאנשים מתחתנים פעמים רבות מתוך פחד לעזוב או להיעזב, ואז מוסיפים ילדים ומשכנתאות למשוואה, בניסיון לחזק את הקשר ולהקשות על פרידה אפשרית. לדברי אליעד, מי שמרגיש צורך "לכבול" את הצד השני מראש פועל מתוך חשש פנימי שהוא לא מספיק טוב, ושהצד השני יגלה זאת ויעזוב.

איך קשורה דילמת האסיר למחויבות בזוגיות?

אליעד כהן מתאר את "דילמת האסיר" בהקשר לזוגיות, כאשר שני אנשים כביכול מתחייבים זה לזו מתוך הבנה הדדית שאף צד לא יפגע בשני. הבעיה נוצרת כשהאדם עצמו אינו עומד במחויבות, ואז הוא מתחיל לחשוד שגם הצד השני אינו עומד בה. אליעד מסביר כי אנשים לרוב לא בוגדים משום שהם רוצים להאמין שהצד השני נאמן להם, ולכן הם מנסים להיות נאמנים בעצמם כדי להקל על עצמם להאמין בנאמנות של בן הזוג.

מה הקשר בין עצלנות למחויבות בזוגיות?

לפי אליעד, רוב האנשים נכנסים לזוגיות מתוך עצלנות רגשית - הם רוצים שמישהו אחר יגרום להם להרגיש טוב, כי הם לא יודעים להרגיש טוב בעצמם. הוא מדגיש שזוגיות בריאה אמורה להתחיל מזה שכל אדם יודע להרגיש טוב לבד. אם האדם נכנס לזוגיות כדי למלא חיסרון, הוא הופך את בן הזוג לרכוש ולסוג של מוצר, ומכאן נובעות הרבה בעיות ביחסים.

מה הדרך הבריאה לגרום למישהו להיות מחויב אליך?

אליעד מציין שתי דרכים עיקריות ובריאות לגרום למישהו להיות מחויב אליך:
  • הדרך הראשונה והטובה ביותר היא להיות כל כך טוב לצד השני, עד שלא תהיה לו שום סיבה לחפש אף אחד אחר.
  • הדרך השנייה, שהיא פחות אידיאלית אך עדיין בריאה, היא להיות מספיק טוב כדי שהצד השני יחשוש שתלך למישהו אחר, ולכן ירצה מיוזמתו להתחייב לך.
בשתי הדרכים, האחריות מוטלת עליך - להיות טוב מספיק כדי לייצר מחויבות טבעית ובריאה, בלי איומים או מניפולציות.

למה אנשים מעדיפים ליצור מחויבות באמצעות איומים או התחייבויות פורמאליות?

אליעד מסביר שרוב האנשים מעדיפים לגרום לאחרים להתחייב מתוך פחד, איומים או מניפולציות, משום שזה יותר קל ופשוט מאשר להתאמץ ולהיות טובים...
למה להיות בזוגיות? איך לקבל בלעדיות בזוגיות? בעד ונגד מוסד הנישואין, האם להתחתן? האם להביא ילדים? למה אנשים מביאים ילדים? מערכת יחסים פתוחה, פוליגמיה, בעד ונגד יחסים פתוחים, איך לגרום לו להתחייב לך? איך לגרום לה להתחייב לך? איך להתמודד עם פחד ממחויבות? מהי מחויבות הדדית בזוגיות? למה לא לבגוד? בעד ונגד בגידה, האם כדאי לבגוד? למה לא כדאי לבגוד? ממה נוצרת רכושנות בזוגיות? איך לא להיות רכושני בזוגיות? איך נוצרת מחויבות בזוגיות? למה יש בגידות בזוגיות? איך לגרום למישהו להתחייב לך? איך לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך? איך לגרום למישהו לא לבגוד בך? איך למנוע בגידה? איך לגרום למישהו לא לבגוד בך? איך לקחת אחריות אישית בזוגיות? מהי עצלנות בזוגיות? איך לא להיות בעצלנות בזוגיות? איך להיכנס לזוגיות ממקום טוב? מהי זוגיות בריאה? מהי זוגיות חולה? האם מחויבות זוגית זה טוב או רע?
אז יש דבר שנקרא מחויבות בזוגיות נכון מה זה מחויבות בזוגיות אתה רוצה שבן אדם יתחייב לך, יש בחורה אתה אומר אני רוצה שהיא תהיה מחויבת לי למה אתה רוצה שהיא תהיה מחויבת לך אתה מעדיף שהיא תהיה מחויבת לכמה שיותר באידיאל כביכול אתה אומר אוקי מה אני רוצה ממנה את זה ואת זה אם אני יכולתי להוציא ממנה התחייבות לזה ולזה זה עדיף מה רוצה שהיא תמיד תחייך אליך שהיא תמיד זה אם יכולת תיאורטית להחתים אותה על הרשימה שהיא מחויבת להכל עם קנסות עם סנקציות זה עדיף אבל כמובן שזה לא יקרה כי אז גם היא תחתים אותך על הרשימה שלה והיא גם רוצה שאתה תתחייב ותתחייב לכן עשו מחויבות על תחומים מסוימים אמרו תראה יש לך תחומים שתעשה מה שאתה רוצה ויש לך תחומים שיש לך מחויבות יש קווים אדומים זה לא עושים זה אתה צריך להתחייב לי לא משנה מה אתה לא עושה מחויבות שמה בתמורה תקבל גם מחויבות של הצד השני נכון.

עכשיו השאלה היא מה האמת מה הסיפור הזה של המחויבות מה האמת באמת אז ככה קודם כל מה המהות של מחויבות מה המהות המהות היא זה להגיד למישהו תקשיב אני רוצה שגם אם תחשוב שרע לך לעשות משהו מסוים עדיין תעשה אותו למעני או גם אם טוב לך לעשות משהו אחר אל תעשה אותו למעני למה כי אם באמת טוב לך אז אתה לא צריך מחויבות אף אחד לא מחויב לנשום אנשים נושמים בלי שהם מחויבים הוא פשוט רוצה לנשום בן אדם שהוא באמת רוצה משהו ומשהו עושה לו טוב הוא רוצה את זה כי זה עושה לו טוב לא כי הוא מחויב, זאת אומרת שאם הגענו לסעיף המחויבות אנחנו כבר בבעיה קודם כל תפיסתית אם אנחנו מדברים על מחויבות הוא מחויב לי הוא לא מחויב לי אני מחויבת לו אני לא מחויבת לא אנחנו כבר בבעיה כלשהי, אם אתה רוצה שיהיו מחויבים לך זה אומר שאתה לא חושב שלשני מספיק טוב איתך כי אם טוב לו איתך למה הוא צריך להיות מחויב לך כאילו למה שהוא יעזוב אותך טוב לו איתך.

בן אדם מחויב רק לדבר אחד מחויב לעצמו להרגיש טוב לא משנה מה נעשה בסוף בן אדם ירצה להרגיש טוב גם כשמישהו מחויב למישהי ונגיד הוא לא בוגד בה זה כי הוא חושב שיהיה לו יותר טוב לא לבגוד בה בסדר בסוף הבן אדם מחויב לעצמו להרגיש טוב, עכשיו אם הוא היה חושב שטוב לו להיות איתך ורק איתך כל היום וכל הלילה אז הוא היה איתך ורק איתך כל היום וכל הלילה מעצמו בלי מחויבות, זאת אומרת שהמצב האידיאלי ביותר בעולם הוא לא שאנשים יהיו מחויבים כלפיך בגלל שהחתמת אותם על סעיף מחויבות אלא שאנשים יהיו מחויבים כלפיך בגלל שטוב להם איתך אתה אמור לשאוף להגיע למצב נגיד אם אתה רוצה כמובן שמישהי תרגיש שהיא מחויבת להיות איתך ורק איתך בהנחה שאתה רוצה שהיא תהיה איתך ורק איתך יכול להיות שאתה לא רוצה את זה בהנחה שאתה רוצה שהיא תהיה איתך ורק איתך אתה אמור לשאוף להגיע למצב שהיא תהיה איתך ורק איתך לא בגלל שהיא התחייבה לך להיות איתך ורק איתך אלא מרוב שטוב לה איתך ורק איתך.

זאת המחויבות האידיאלית שהיא איתך במאה אחוז מחויבות באפס אחוז התחייבות זאת אומרת היא מחויבת להיות איתך ורק איתך היא לא יכולה ליהנות בסקס עם מישהו אחר והיא לא יכולה ליהנות עם לדבר עם מישהו אחר היא לא יכולה לדמיין את עצמה עם מישהו אחר והיא יכולה לדמיין את עצמה רק איתך וכל פעם כשרע לה היא רוצה רק אותך כי היא אוהבת אותך ורק אותך ואין לה אף אחד אחר והיא לא זה מה שזה ובלי שהיא התחייבה לך לשום דבר זה כביכול המצב האידיאלי נכון.

עוד פעם זה בהנחה שאתה גם רוצה שיאהבו אותך כל כך הרבה לפעמים בן אדם אומר אני לא רוצה שיאהבו אותי כל כך הרבה בהנחה שזה מה שאתה רוצה אז האידיאל הוא להגיע למצב שמחויבים כלפיך בלי התחייבות. עכשיו אותו דבר את מול הבן זוג לצורך העניין אם את נמצאת עם מישהו כי את מחויבת אנחנו כבר בסוג של בעיה למה כי זה כמו להגיד לא טוב לי ואני איתו בגלל איזה דיל זאת כבר בעיה זאת האמת באמת.

ש: מהנישואין מוסד הנישואין.

אליעד: נכון יש הרבה עכשיו הרבה פעמים אנשים מתחתנים כדי לחזק את המחויבות בינם בין האחד לשני בן אדם נמצא בקשר זוגי והוא אומר אני מפחד שהיא תעזוב והיא אומרת אני מפחדת שהוא יעזוב אותי מה נעשה איך נסבך את העלילה בוא נתחתן כדי שעכשיו יהיה יותר מסובך לעזוב עכשיו אם יותר מסובך לעזוב אז עכשיו אני כבר יכול לעשות מה שבא לי בכל מקרה היא לא תעזוב אותי ואם אני יכולה לעשות מה שבא לי הוא בכל מקרה לא יעזוב אותי כי אם באמת אתה משתדל כל הזמן להיות בסדר אז למה אתה צריך לשים לו מכשולים אתה אומר בוא נשים לעצמנו אזיקים כדי שנהיה בטוחים שנישאר ביחד ואם לא בטוחים שנישואים יעבדו מה עושים מה מוסיפים למשוואה לאזיקים ילדים בוא נוסיף ילדים ומשכנתא וזה ככל שיותר מחויבות משותפות יש יותר סיכוי שנישאר ביחד ככה נדע שאתה לא תברח לי ואני לא אברח לך.

עכשיו מי אומר אני רוצה לדעת שלא יברחו לי מישהו שהוא מראש הולך לפשל בתפקיד אחרת למה שיברחו לך הרי מציאה כמוך איך אפשר שמישהו בכלל ירצה לעזוב מישהו כמוך איך זה יתכן מי לא ירצה אותך איך זה יכול להיות בטוח שירצו אותך, למה אתה מנסה לשים מכשולים שלא יברח לך כי אתה חושב שאולי אתה רימית אותו אתה אומר עכשיו אני מכיר אותה עוד מעט היא תכיר אותי באמת ואז היא תתחרט אנחנו צריכים להחתים אותה על מחויבות. ועכשיו יש דבר שנקרא דילמת האסיר מה זה דילמת האסיר ויש לזה סיפור מה זה דילמת האסיר אבל איך קשורה דילמת האסיר למקרה שלנו לכאורה בעולם אידיאלי מה עדיף עדיף לך להגיד אני מתחייב לך ולא להתחייב לה להגיד אני תחייב לך בתמורה את תתחייבי לי יש לנו דיל אני מתחייב לך שלא משנה מה תעשי אני אהיה איתך אבל מה אני רוצה בתמורה תתחייבי לא משנה מה אני עושה את איתי עכשיו אתה תופר את הדיל שלך והיא גם תופרת את הדיל שלה.

אבל מה הבעיה בזה כי אתה אומר אם אני אבגוד בה אז עכשיו גם היא עכשיו תבגוד בי או יותר מזה אם אתה תבגוד אז אתה אומר רגע אני התחייבתי לה ולמרות שהתחייבתי לה אני בוגד בה אז אולי גם היא למרות שהיא התחייבה לי היא בוגדת בי לכן האינטרס שלך כבן אדם זה להגיד אוקי אני התחייבתי לה אני אעמוד במילה שלי כדי שיהיה לי יותר קל להאמין שהיא עומדת במילה שלה זה הדיל אז אתה לא בוגד בה כדי שיהיה לך קל להאמין שהיא לא בוגדת בך, אוקי אבל הגענו לכל המצב הזה מראש בגלל שלא באמת טוב לה איתך לא באופן מוחלט אני לא אומר מוחלט אבל יש דברים שלא מספיק טוב ואתה נשאר שמה בגלל המחויבות, עכשיו מה אני חותר ואומר אני אומר כזה דבר קשר טוב הוא נוצר מזה שאנשים טוב להם ביחד כל קומבינה אחרת היא פתח לצרות.

כל המודל הזה של תחייב לי הוא בעייתי מראש למה כי המהות של תתחייב לי זה תאהב אותי בלי תנאים זאת המהות של תתחייב לי מה זה בלי תנאים גם כשלא יהיה לך טוב איתי תישאר איתי זה תאהב אותי בלי תנאים למה שמישהו ירצה לאהוב אותך בלי תנאים למה כאילו מה הסיבה שיאהבו אותך ודווקא אותך בלי תנאים אתה באמת אוהב את השני בלי תנאים ואם הוא יבגוד בך ואם הוא לא יתחייב לך אתה עדיין תאהב אותו לא תאהב אותו אז למה שהוא יאהב אותך בלי תנאים, עכשיו רוב האנשים בעולם הם אנשים עצלנים הם קמים בבוקר ולא טוב להם וכשלא טוב להם מה הם עושים מחפשים איך לעשות לעצמם טוב עכשיו מה בן אדם עושה כדי להרגיש טוב כל מיני דברים עושה הרבה דברים כדי להרגיש טוב אחד מהדברים שאנשים עושים כדי להרגיש טוב זה מחפשים להיות בזוגיות.

זאת אומרת הוא חושב אני אכיר מישהי או היא חושבת אני אכיר מישהו שכשאני אהיה איתו יהיה לי טוב למה כי בלעדיו לא טוב לך כי לא טוב לך בלעדיה לא טוב לך בלעדיו ואת רוצה מישהו שיהיה לך טוב, עכשיו זאת אומרת מראש הבן אדם נכנס לזוגיות לא ממצב של בחירה ולא ממצב של יכולת להרגיש טוב בלעדיו ואני רוצה אותו זה מהמקום של לא יכול להיות לי טוב בלעדיו ואני רוצה אותו, עכשיו חצי מאנשים ששמעו את מה שאמרתי עכשיו מסכימים עם זה והחצי השני לא מסכים עם זה מה החצי יגידו לא טוב לי גם בלעדיו אני רוצה אותו כדי שיהיה לי יותר טוב זה מה שרוב האנשים או חצי מהאנשים יגידו על מה שאמרתי עכשיו אבל להגיד זוגיות מתוך בחירה זה אך ורק כאשר לא רק שטוב לך בלעדיו אלא את הטוב שאת יכולה להרגיש איתו את הטוב הזה את יכולה להרגיש בלעדיו יש הרבה אנשים שטוב להם לבד אבל התחושות הטובות הספציפיות שיש בזוגיות את זה הם לא יודעים להרגיש לבד.

יש הבדל בין האם טוב לך לבד לבין האם את הטוב שיש לך בזוגיות עכשיו תיקח את הבחורה תדמיין אותה תדמיין שהיא אוהבת אותך ורק אותך ואתה נשוי וכולם מוחאים לך כפיים הטוב הספציפי הזה את זה אתה יכול להרגיש לבד בלי אף אחת אם לא זה אומר שאתה מנסה עכשיו להרגיש את זה דרכה זה אומר שאתה לא יודע להרגיש טוב בלעדיה כי את הטוב הספציפי הזה אתה לא יודע להרגיש בלעדיה את התחושות הטובות הספציפיות להרגיש שאת יפה להרגיש שאת נחשקת להרגיש זה אין לך את זה בלעדיו יש לך את זה חצי בלעדיו לא את הכל בלעדיו, עכשיו אז אנשים מראש מתעצלים ונכנסים לזוגיות כדי להרגיש טוב עכשיו ואז הם מרגישים טוב ואז מישהו נותן להם טוב ואז הם מתאהבים אבל מה קורה ברגע שהבן אדם לא בדיוק מה שאתה רוצה הבן אדם השני אז מי אשם בזה שרע לך אתה ואם אתה ממש שונא את עצמך גם אם הוא יהיה מספיק טוב אתה לא מספיק אוהב את עצמך.

אם אתה חושב נגיד שאתה מכוער לא משנה כמה היא תאהב אותך אתה תגיד לא היא לא מספיק אוהבת אותי היא לא מספיק פה לא מספיק שם כי הדלי אין לו תחתית לא משנה כמה תמלא לא מתמלא הדלי, יש באר יכול להיות שהדלי ריק כי הברז סגור ויכול להיות שהדלי ריק כי אין תחתית בדלי יכול להיות כמה אפשרויות ואז מה קורה ואז מתחילים להאשים את הבן אדם השני אתה אשם שרע לי הוא אשם שרע לי רע לי בזוגיות הוא אשם שרע לי לא טוב לי לא טוב לי איתך מתחילים להאשים את הבן אדם השני ואז מה קורה ואז הם מתחילים לריב ואז מתחילים לריב ואז נוצר כדור שלג ואז או בוגדים או נפרדים מה שזה לא יהיה. אוקי עכשיו ולכן מה לכן לכן הוא שזוגיות אידיאלית במה היא מתחילה בזה שאלף כל בן אדם טוב לו עם עצמו ודבר שני שטוב לו עם עצמו אפילו בדברים שהוא יכול להשיג בזוגיות מה הדברים הטובים שיש לי בזוגיות שאין לי בלי זוגיות מה הדברים הטובים שיש לי בכסף שאין לי בלי כסף מה הדברים הטובים שיש לי בבית שאין לי בלי בית.

לא משנה מה מה הדבר שזה נותן לי שאין לי בלי זה נגיד מה האוכל נותן לי לחיות אני יכול לחיות גם בלי אוכל אם לא אתה בבעיה אתה אמור להגיע לחוויה שאתה יכול לחיות גם בלי אוכל אם תבין מי אתה תבין שאתה חי לנצח ואז אתה חי גם בלי אוכל אוקי זה נושא אחר אבל הרעיון הוא למצוא מה הטוב שזוגיות יכולה לתת לי איך אני יכול את הטוב הספציפי הזה שהזוגיות נותנת לי להרגיש טוב לבד ואם אתה לא יכול להרגיש טוב לבד ואם אתה לא יכול להרגיש לבד אבוד לך למה כי אתה תהיה בזוגיות כדי למלא רצון ואז הבן אדם השני הופך להיות רכוש הבחור הופך להיות רכוש הבחורה הופכת להיות רכוש כי אם הבן אדם יש לו חיסרון והוא לא יודע איך למלא את החיסרון הזה לבד אז הוא בעצם הבן זוג או הבת זוג שלו הופך להיות מוצר הוא צריך למלא את החיסרון שלי הוא צריך למלא לי את הרצון שלי ואז מתייחסים לשני כמו רכוש ואז כשאתה מתייחס לשני כמו רכוש זה פתח לצרות צרורות.

עכשיו ומה האידיאל שאמורים לשאוף אליו אז אחרי שהבן אדם טוב לו עם עצמו עכשיו נכנסת לזוגיות מתוך מקום של בחירה רק עכשיו אתה יכול לבחור האם אני רוצה למלא את הרצון הזה מתוכי או אני יכול למלא אותו דרך מישהו אחר, עכשיו יש הרבה אנשים ששואלים אם יהיה לי טוב לבד למה שאני ארצה זוגיות אז התשובה היא כזאת אם יהיה לך טוב לבד אתה באמת לא תרצה זוגיות אבל אם אתה תוכל להרגיש טוב לבד אם כל הדברים הטובים שיש בזוגיות אתה תוכל להרגיש אותם לבד אז אתה תוכל לבחור האם אני רוצה להרגיש את זה עכשיו לבד או אני רוצה להרגיש את זה בזוגיות תבחר מה שבא לך, עכשיו אחרי שאתה בזוגיות עכשיו האם זה הגיוני שאתה תרצה שמישהו יאהב אותך בלי תנאים זה הגיוני בן אדם קם בבוקר אומר שלום אני רוצה שאשתי תהיה מחויבת לי אני רוצה שבעלי יהיה מחויב לי היא רוצה זכותך זכותך לגיטימי שתרצי שיאהבו אותך בלי תנאים לגיטימי עד כאן הכל בסדר.

השאלה היא איך את מתכננת להשיג את זה איך את מתכננת להשיג את זה שאת רוצה שיאהבו אותך בלי תנאים אז רוב האנשים שהם עצלנים שמראש הם נכנסו לזוגיות כדי שהשני יעשה להם טוב אז אומרים אוקי איך אני עכשיו יעשה שהוא יאהב אותי בלי תנאים אני אשגע אותו אני אחרפן אותו אני אגיד לו אתה מחויב לי אבל אתה לא מחויב לי אתה מחויב לי אתה לא מחויב לי כן מחויב לי לא מחויב לי אבל התחייבת לי אבל למה התחייבת לי התחייבת לי עם מי דיברת על מה דיברת ודיברת על זה וזה ואז מאמינים שאם אני אשגע אותו מספיק או אם אני אשגע אותה מספיק אז היא תאהב אותי ורק אותי ככה הם מאמינים יש להם אמונה כזאת ברוב המקרים זה לא עובד אוקי כי הם מראש נכנסו לזוגיות ממקום של עצלנות, עכשיו כי אם הבן אדם לא עצלן והיה יודע להרגיש טוב לבד ומבין שהוא לא בן ערובה של הזוגיות והוא צריך להרגיש טוב גם בלי קשר לזוגיות ואת כל הטוב שיש בזוגיות הוא צריך להרגיש גם בלי זוגיות אוקי אז במקרה כזה הוא גם לא היה עצלן בתוך הזוגיות.

ואז אם אתה רוצה שיאהבו אותך בלי תנאים תעבוד בשביל זה מה זה אומר תעבוד בשביל זה זה אומר תהיה כל כך טוב שירצו להיות רק איתך כי אם אתה תהיה כל כך טוב ירצו להיות רק איתך, עכשיו אני אתן דוגמה נגיד יש מסעדה שאת נגיד אוהבת ללכת אליה עכשיו יש מסעדה שאת הולכת אליה עוד פעם ועוד פעם ועכשיו החתימו אותך שמה פעם שתהיי מחויבת להם לא נותנים לך שם הנחה לא לוקחים לך כסף כן אז למה את באה לשם כי זה טוב כשזה טוב לא צריך מחויבות גם אם את משלמת כל פעם כסף את תיקחי תור ואת תלחמי שיקבלו אותך לשם כי את רוצה להיות שמה, עכשיו זה אומר שאת בעצם מרגישה מחויבת למקום למרות שהוא לא מושלם כי טוב לך שם זאת מחויבות אידיאלית שהבן אדם השני מתחייב כלפייך למרות שאת לא מושלמת כי בסך הכל יותר טוב לו איתך, כל קומבינה אחרת.

עכשיו מי שמבין את זה הוא אומר מה עכשיו אני צריך להיות יותר טוב לא רוצה להיות יותר טוב אני רוצה לחתום על חוזה נעשה הסכם ממון נעשה הסכם זה ונעשה הסכם שם כמו בעבודה אני לא רוצה שיפטרו אותי אם אתה לא רוצה שיפטרו אותך תהיה יותר טוב למה שיפטרו אותך אבל...
להתאהב רק בך רגשות אשם חברות לחץ המהות של המהות האם כדאי להתחתן תפקיד רצון אמיתי פחד מאיומים אחריות אישית בזוגיות לדבר עם מישהו אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות איך לגרום לאישה איך לגרום לבחור איך לגרום לבחורה איך לגרום לגבר איך לגרום לה לא לבגוד בך איך לגרום לו לא לבגוד בך איך לגרום לו להתחייב איך לגרום למישהו להתחייב לך איך להסיר אחריות איך להתמודד עם בגידה איך למנוע איך למנוע בגידה איך לקחת אחריות איך לקחת אחריות בזוגיות איך לשכנע מישהו בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בגידות בזוגיות האם לבגוד האם להסיר אחריות האם להתחייב בזוגיות האם לקחת אחריות הסרת אחריות הסרת אחריות אישית הסרת אחריות אישית בזוגיות התמודדות עם בגידה זוגיות זוגיות מחייבת חרדה ממחויבות טיפול בבגידה יחסים כמה לקחת אחריות לא לבגוד לא לבגוד בך לבגוד לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לא לבגוד לגרום לה לא לבגוד בך לגרום לה להתחייב לך לגרום לו לא לבגוד לגרום לו לא לבגוד בך לגרום לו להתחייב לגרום לו להתחייב לך לגרום למישהו לא לבגוד לגרום למישהו לא לבגוד בך לגרום למישהו להיות מחויב לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך לגרום למישהו להתחייב לגרום למישהו להתחייב לך להיות מחויב להסיר אחריות להתגבר על בגידה להתחייב להתחייב בזוגיות להתחייב לך להתמודד עם בגידה להתעצל למה לא לבגוד למה לקחת אחריות למנוע למנוע בגידה לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות לשכנע מישהו לשכנע מישהו לא לבגוד מחויב מחויבויות מחויבות מחויבות בזוגיות מחויבות זוגית מפחד ממחויבות משבר בגידה מתי להסיר אחריות מתי לקחת אחריות עצלות עצלן עצלנות עצלנות בזוגיות פחד פחד להתחייב פחד ממחויבות פחדים רכושנות רכושנות בזוגיות
עצלנות ויצירתיות, למה טוב להיות עצלן? למה עצלנות זאת תכונה טובה? למה כדאי להיות עצלן? עצלנות והכנסה פאסיבית, עצלנות ויצירתיות, עצלנות והתייעלות, עצלנות והמצאות, עצלנות וחדשנות, עצלנות וחריצות, עצלנות ואושר, אלוהים עצלן, אני עצלן
עצלנות ויצירתיות, למה טוב להיות עצלן? למה עצלנות זאת תכונה טובה? למה כדאי להיות עצלן? עצלנות והכנסה פאסיבית, עצלנות ויצירתיות, עצלנות והתייעלות, עצלנות והמצאות, עצלנות וחדשנות, עצלנות וחריצות, עצלנות ואושר, אלוהים עצלן, אני עצלן
עצלנות ויצירתיות, למה טוב להיות עצלן? למה עצלנות זאת תכונה טובה? למה כדאי להיות עצלן? עצלנות והכנסה פאסיבית, עצלנות ויצירתיות, עצלנות והתייעלות, עצלנות והמצאות, עצלנות וחדשנות, עצלנות וחריצות, עצלנות ואושר, אלוהים עצלן, אני עצלן מה הקשר בין עצלנות ליצירתיות? עצלנות היא תכונה אשר נתפסת פעמים רבות כשלילית, אולם יש בה צדדים חיוביים שיכולים להוביל להצלחה וחדשנות. אליעד כהן טוען כי בעצם עצלנות עשויה להוביל לתוצאות חיוביות, שכן היא דוחפת את האדם לחפש פתרונות חכמים ויעילים יותר, ולהימנע מהמאמץ המיותר. מעניין לציין ... רוצה להימנע מעבודה קשה, הוא לעיתים מוצא דרכים יעילות יותר להתמודד עם אתגרים, ובכך מפתח פתרונות יצירתיים וחדשניים. איך עצלנות מקדמת הכנסה פסיבית? אחת הדוגמאות המובהקות בהן עצלנות הופכת למניע חיובי היא הכנסה פסיבית. כשמדברים על אנשים עשירים שמצליחים להרוויח כסף מבלי לעבוד כל הזמן, הרי שהם ... אותם הוא הרצון להימנע מעבודה מתישה ומייגעת, ולכן הם פונים לפיתוח מערכות שמספקות להם הכנסה פסיבית לאורך זמן. כיצד עצלנות מובילה להתייעלות ולהמצאות? כאשר אדם בוחר לעצלות, הוא מחפש דרכים לפשט את החיים ולמצוא פתרונות יעילים. דוגמה מצוינת לכך ... מהצורך להדליק אש כל הזמן. - טלפונים הומצאו כדי לא להידרש להגיע פיזית למקום שבו אפשר לקיים שיחה. בכך, עצלנות הפכה למניע להמצאות שגרמו לשיפור משמעותי בחיי היום - יום. האם עצלנות וחריצות משלימות זו את זו? על פניו, עצלנות וחריצות עשויות להיראות כניגודים גמורים, אך למעשה הן יכולות לעבוד יחד בצורה מיטבית. עצלנות יכולה להוביל לחיפוש אחרי פתרונות יעילים, ובכך ליצור את המניע לחדשנות ולפיתוח. האנשים שמצאו פתרונות יעילים היו פעמים רבות ... להתרכז במציאת הדרך הקלה והנוחה ביותר, במקום לעסוק בעבודות אינסופיות ומייגעות. למה אלוהים נחשב לעצלן הגדול ביותר? הדוגמה האולטימטיבית לעצלנות היא אלוהים, כפי שמתאר זאת אליעד כהן. אלוהים מוצג כמי שיושב על ענן ונראה כאילו אינו עושה כלום. ובכל ... דרך כזו, אפשר להגיע להרגשה של אושר מלא, כשהחיים עצמם נראים כמשחק ואין צורך במאמץ נוסף כדי להרגיש טוב. עצלנות ויצירתיות עצלנות והמצאות הכנסה פסיבית עצלנות וחדשנות עצלנות וחריצות למה עצלנות נחשבת לתכונה הטובה ביותר? עצלנות נחשבת לאחת התכונות המושמצות ביותר, אבל מי שמתעמק מגלה שהיא עשויה להיות התכונה הכי טובה בעולם. אנשים נוטים לחשוב שאם מישהו מתעצל, הוא לא עושה כלום, אך לעיתים העצלנות דוחפת למציאת פתרונות מתוחכמים ולקיצור תהליכים. העצלן לא רוצה להתאמץ בדרכים הרגילות, ולכן מחפש שיטה חכמה יותר להצליח או להרוויח בלי לעבוד קשה מדי. איך עצלנות מקדמת הכנסה פסיבית? אנשים שמחפשים הכנסה פסיבית, מנסים לייצר רווח קבוע בלי לעבוד בפועל בכל רגע. הדוגמה הקלאסית היא אדם עשיר שמצא דרך להכניס כסף מעסקים או השקעות בלי להתאמץ באופן יומיומי. מה מניע אותו? בין היתר, העצלנות. הוא לא רוצה לעבוד שעות ארוכות, ולכן מפתח אפיק להכנסה פסיבית כדי שיוכל להרוויח באופן אוטומטי. איך עצלנות מובילה להתייעלות והמצאות? כל ההמצאות הגדולות בהיסטוריה התחילו מאדם שאמר אין לי כוח לעשות את זה בכל פעם מחדש, בוא נמצא פתרון נוח יותר. הנה כמה דוגמאות: ברז: במקום ללכת לבאר בכל פעם ולהביא מים, מישהו העדיף להתעצל ומצא פתרון פשוט וזמין יותר. מנורה: כדי לא להדליק אש כל פעם מחדש, הומצאה דרך להאיר חדר בלחיצת כפתור. ... מהעבודה הקשה הוביל לפתרון חדשני. כך העצלות יוצרת התייעלות, כי היא דוחפת לחיפוש דרכים חכמות, קצרות ונוחות יותר. מדוע עצלנות וחריצות דווקא משלימות זו את זו? לעיתים נדמה שעצלנות סותרת חריצות, אבל למעשה אדם עצלן עשוי להיות חרוץ מאוד בפיתוח פתרונות. הוא עובד קשה כדי לייעל תהליך, רק כדי שיוכל לנוח אחר כך. כך יוצא שהעצלנות כביכול הופכת לכלי מניע לחדשנות ולפיתוח, והחריצות מופיעה בדרך למציאת פתרון קל ונוח יותר לטווח הרחוק. למה אלוהים נחשב לעצלן הגדול מכולם? הדוגמה העליונה לעצלנות היא אלוהים, שמוצג כאן כמי שיושב כביכול על ענן ולא עושה דבר. בו זמנית, הוא זה שברא את העולם. ... ללא מאמץ, אפשר להשיג הכל בלי להרגיש שעובדים באמת. כיצד להרגיש טוב בלי לעשות כלום? כאשר אדם דוחף את העצלנות שלו עד הקצה, הוא מחפש את הדרך להרגיש טוב ב - 100 אחוז בלי להתאמץ בכלל. העצלנות המוחלטת מובילה לרעיון שעלינו למצוא שיטה להגיע לאושר ללא צורך בפעולה מתישה. זהו מצב שבו ההצלנות הופכת למניע לחיפוש אחר פתרונות שמאפשרים תחושת סיפוק שלמה ללא מאמץ. עצלנות ויצירתיות עצלנות והמצאות עצלנות והכנסה פסיבית עצלנות וחריצות עצלנות ואושר אלוהים עצלן
עצלנות, דחיינות, איך לא להיות עצלן? איך לא לדחות דברים? איך לעשות את מה שאתה רוצה? איך לא לעשות את מה שאתה לא רוצה לעשות? עצלנות טובה, עצלנות רעה, להקשות על עצמך, להקל על עצמך, שינוי התנהגות, שינוי הרגלים, מניעות, התנגדויות
עצלנות, דחיינות, איך לא להיות עצלן? איך לא לדחות דברים? איך לעשות את מה שאתה רוצה? איך לא לעשות את מה שאתה לא רוצה לעשות? עצלנות טובה, עצלנות רעה, להקשות על עצמך, להקל על עצמך, שינוי התנהגות, שינוי הרגלים, מניעות, התנגדויות
עצלנות, דחיינות, איך לא להיות עצלן? איך לא לדחות דברים? איך לעשות את מה שאתה רוצה? איך לא לעשות את מה שאתה לא רוצה לעשות? עצלנות טובה, עצלנות רעה, להקשות על עצמך, להקל על עצמך, שינוי התנהגות, שינוי הרגלים, מניעות, התנגדויות איך להשתמש בעצלנות כדי להפסיק לדחות דברים? אנשים רבים נאבקים עם עצלנות ודחיינות, מתלבטים כיצד לעשות יותר את מה שהם רוצים ופחות את מה שהם אינם רוצים לעשות. אליעד כהן מסביר שבעזרת הבנה נכונה של המנגנון הפסיכולוגי של עצלנות, ניתן לשנות התנהגויות מזיקות ולהגביר את הביצוע של פעולות מועילות. מה זה עצלנות ואיך היא משפיעה על ההחלטות שלנו? עצלנות מוגדרת בתור הנטייה הטבעית של האדם להימנע ממאמץ ולחפש תמיד את הדרך הקלה ביותר. אנשים מבצעים פעולות משום שהם ... יחשב כמה מאמץ נדרש, וככל שהמאמץ יהיה גדול יותר, הסיכוי שיבצע את הפעולה יורד. כיצד להפסיק הרגלים מזיקים באמצעות עצלנות? כדי להפחית את הסיכוי שנעשה פעולות מזיקות, כמו לעשן סיגריות או לאכול חטיפים לא בריאים, יש להקשות על עצמנו ... בבית. כך, בכל פעם שהוא רוצה לעשן, הוא צריך ללכת עד לרכב. המרחק הזה יוצר מכשול שמפעיל את מנגנון העצלנות. הרצון להימנע מהמאמץ יגרום לאדם לדחות את פעולת העישון, ולעיתים לוותר עליה לגמרי. דוגמה נוספת: אם אתה רוצה להימנע ... למאמץ נוסף שיגרום לך לשקול מחדש האם באמת שווה להשקיע את האנרגיה כדי להגיע אליהם. פעולה זו תנצל את העצלנות שלך לטובתך ותמנע ממך הרגלים לא רצויים. איך להגדיל את הסיכוי לעשות את מה שרוצים? מנגד, אם אתה רוצה ... שקרוב לבית. אם אתה רציני עוד יותר, תקנה ציוד כושר לבית. ככל שהאימון יהיה קרוב יותר וזמין יותר, כך העצלנות תפעל לטובתך, ויהיה לך קל יותר לבצע את האימון. דוגמה נוספת לכך היא שאם אתה רוצה לקרוא ספר, אל ... על השולחן מולך. עצם העובדה שהספר כבר פתוח ומוכן לקריאה תפחית את המחסום הפסיכולוגי להתחיל לקרוא. כך אתה משתמש בעצלנות שלך דווקא לטובתך - כי המאמץ הנדרש נמוך מאוד. בדומה לכך, אם ברצונך לצפות בסרטון מסוים או בתוכן וידאו, ... שלבים מייגעים כמו לחפש את הסרטון, להיכנס לאתר ולהקליד פרטים, וכך תקטין משמעותית את הסיכוי שתדחה את הצפייה. כיצד עצלנות משפיעה אפילו על פעולות קטנות? אליעד מזכיר בהקשר זה את דבריו של רבי נחמן, שאמר הקריכה היא מניעה גדולה. ... לכן, הפתרון הוא להשאיר את הספר פתוח בדיוק במקום בו אתה מתכוון להתחיל לקרוא. מהם השלבים המעשיים לשימוש נכון בעצלנות? כל פעולה מורכבת מהרבה שלבים קטנים. בין אם מדובר בפעולה רצויה כמו אימון גופני או פעולה לא רצויה כמו ... רוצה לעשות, וכיצד אוכל להקשות על עצמי לבצע אותן? באמצעות שאלות אלו תוכל לתכנן באופן מודע כיצד למנף את העצלנות שלך, כך שהיא תעזור לך לבצע יותר מהפעולות שאתה רוצה ופחות ממה שאינך רוצה. לדוגמה: אם אתה רוצה להתאמן ... השיטה הזאת עובדת, כי אתה מנצל את העובדה שהמוח יעדיף תמיד לחסוך מאמץ. איך לסכם את העיקרון של שימוש בעצלנות לטובתך? העיקרון המרכזי הוא ברור ופשוט: כדי לשלוט טוב יותר על הרגלים, יש להקל על הפעולות הרצויות ולהקשות על הפעולות הלא רצויות. עצלנות יכולה להיות האויב הגדול שלך, אך אם תלמד להשתמש בה בצורה נכונה, היא יכולה להיות הכלי הטוב ביותר שלך ... להפסיק לדחות דברים חשובים ולהתחיל לפעול באופן עקבי יותר לכיוון המטרות שלך. איך להפסיק לדחות דברים? איך לנצח את העצלנות? איך לשנות הרגלים בקלות? איך להפסיק לעשן בעזרת עצלנות? מה הפתרון לדחיינות? שלום חברים, הפעם נסביר מה יכול לעשות אדם כדי להגדיל את הסיכוי שהוא יבצע את הדברים ... לגרום לכך שהוא פחות יבצע את מה שהוא אינו רוצה, ויותר את מה שהוא כן רוצה? כיצד אפשר להשתמש בעצלנות כדי לשלוט בהתנהגות? ישנו מושג שנקרא עצלנות - כלומר, הנטייה של אדם להעדיף להתאמץ כמה שפחות. אדם יכול לנצל תכונה זו כדי להגביר את הסיכוי שיעשה ... תיאלץ ללכת לרכב. כך, כאשר יעלה הרצון לעשן, תחשוב על הצורך לצאת, ללכת עד הרכב ולחפש את הסיגריות - והעצלנות עשויה להגן עליך בכך שתמנע ממך לבצע את הפעולה. דוגמה נוספת: אם אתה רוצה להימנע מאכילת מאכלים לא בריאים, ... להתחיל לחפש אותו, להיכנס לאתר ולהקליד. ככל שהתהליך פשוט יותר, כך גדל הסיכוי שתעשה אותו. דברי רבי נחמן על עצלנות רבי נחמן אמר: הכריכה היא מניעה גדולה - כלומר, אפילו העובדה שצריך לפתוח את כריכת הספר עשויה להוות מכשול ... לבצע זאת? מה אני לא רוצה לעשות? איך אני יכול להקשות על עצמי לבצע זאת? כך תוכל לנצל את העצלנות שלך לטובתך - להפחית הרגלים מזיקים ולחזק הרגלים מועילים. למידע נוסף, ניתן להיכנס לאתר ולחפש: עצלנות, דחיינות, איך לא לדחות דברים, איך להפסיק להיות עצלן, איך להשיג משימות, איך להיגמל מהרגלים רעים, איך לשנות הרגלים, שינוי התנהגות - ולקבל מידע נוסף. בהצלחה!
עצלנות ונפגעי כתות, למה נפגעי כתות הם עצלנים? איך עצלנות תגרום לך להתמכר לכתות? איך עצלנות גורמת להערצת מנהיגי כתות? מה מעריצים מנהיגי כתות? למה מעריצים אנשים? איך נוצרת הערצה למנהיגי כתות? למה אנשים בכת? קורבנות כתות ועצלנות
עצלנות ונפגעי כתות, למה נפגעי כתות הם עצלנים? איך עצלנות תגרום לך להתמכר לכתות? איך עצלנות גורמת להערצת מנהיגי כתות? מה מעריצים מנהיגי כתות? למה מעריצים אנשים? איך נוצרת הערצה למנהיגי כתות? למה אנשים בכת? קורבנות כתות ועצלנות
עצלנות ונפגעי כתות, למה נפגעי כתות הם עצלנים? איך עצלנות תגרום לך להתמכר לכתות? איך עצלנות גורמת להערצת מנהיגי כתות? מה מעריצים מנהיגי כתות? למה מעריצים אנשים? איך נוצרת הערצה למנהיגי כתות? למה אנשים בכת? קורבנות כתות ועצלנות למה אנשים שנופלים לכתות הם בעצם אנשים עצלנים? אנשים שמצטרפים לכתות עושים זאת תמיד מתוך סוג של הערצה למנהיג הכת. לפי אליעד כהן, ההערצה הזאת נובעת תמיד מעצלנות. המנגנון הפשוט שעומד מאחורי הערצת מנהיג כת הוא שאותו אדם מעריץ מישהו אחר מכיוון שהוא רואה בו משהו שהיה ... דוגמה אישית, מודל לחיקוי, ומאמין שכך יוכל לקבל תכונות או יכולות שחסרות לו. אלא שהבעיה מתחילה כאן: אותו אדם מתעצל להשיג את התכונות האלה בכוחות עצמו. במקום להפוך בעצמו לאדם מצליח, חכם, עשיר או רוחני, הוא בוחר בדרך קלה יותר - הוא מתחיל להעריץ אדם שכבר יש לו את התכונות האלו, ונצמד אליו. זו בדיוק העצלנות שאליעד כהן מדבר עליה. האדם יכול היה לקחת יוזמה, לפתח את התכונות בעצמו ולהגיע לאותן איכויות, אבל הוא בוחר שלא לעשות זאת. הוא מעדיף להאמין במישהו אחר, להיות תלוי בו, במקום לנסות ולהשיג את אותן תכונות לבד. איך עצלנות הופכת אנשים לקורבנות של כתות? אליעד כהן מסביר שלמעשה, בכל כת האנשים שנמצאים בה מתעצלים להרגיש טוב לבד, בכוחות עצמם. הרבה יותר קל לאדם להאמין שהוא יכול להגיע לאושר או להצלחה דרך אדם אחר ... בעצמו. לדוגמה, אדם בכת עשוי להגיד שהוא מעריץ את מנהיג הכת כי אותו מנהיג מתקשר עם אלוהים. אדם שאינו עצלן היה אומר לעצמו: גם אני רוצה לתקשר ישירות עם אלוהים, ללא מתווכים. אבל כאן נכנסת העצלנות. הרבה יותר קל להיות עבד של מנהיג הכת ולדמיין שאתה מתקרב לאלוהים דרכו, מאשר לקחת אחריות אישית ולעשות את ... בהערצה ומה הפתרון שאליעד כהן מציע? אליעד כהן מסביר שהערצה תמיד מעידה על תלות נפשית, ומכאן גם על חולשה ועצלנות. במקום להעריץ אדם, כל אדם צריך לנסות להפוך להיות האדם שהוא מעריץ. אם אדם רוצה להיות חכם, יפה, אהוב, ... הזמנית שהוא חווה כשהוא קרוב למנהיג הכת. לסיכום, לפי אליעד כהן, נפגעי כתות אינם אשמים או רעים, אבל הם עצלנים מבחינה רגשית. עצלות זו גורמת להם להעדיף את התלות במנהיג הכת על פני עצמאות פנימית אמיתית. הדרך היחידה להימנע ... שאתם רוצים להיות. איך נמנעים מנפילה לכתות? מהי הסיבה להערצת מנהיגי כתות? מדוע אנשים מצטרפים לכת? למה הערצה נובעת מעצלנות? איך להשתחרר מתלות רגשית בכתות? איך להשיג עצמאות רגשית? איך להפסיק להעריץ אנשים אחרים?
עצלנות - ממה נובעת עצלות? ואיך מתמודדים עם עצלנות וכבדות?
עצלנות - ממה נובעת עצלות? ואיך מתמודדים עם עצלנות וכבדות? עצלנות. עייפות. חשק. יוזמה. מוטיבציה. תחושה של כבדות. ממה היא נובעת, ומה עושים? עצלנות נובעת מכך שהאדם מרגיש שהוא עושה משהו חסר תכלית. לכל דבר יש תכלית. כל דבר אותו עושה האדם יש ... ככל שהאדם מרגיש שהוא רחוק יותר מלהשיג את התכלית, כך הוא מרגיש יותר תחושה של עייפות / כבדות / עצלנות וכולי. עצלנות מבטאת את זה שהאדם מרגיש שהוא אינו מתקדם לשום מקום שאליו הוא רוצה להתקדם. גם אם כולם עושים X, אם האדם אינו מרגיש הנאה מעשיית X, הוא ירגיש חוסר חשק וחוסר רצון ומוטיבציה לעשות את אותו הדבר. עצלנות נובעת מחוסר הנאה. התכלית הסופית של כל התכליות, היא שהאדם מרגיש טוב אמיתי אין סופי. להרגיש טוב אמיתי = ... הזה מקדם אותו אל התכלית הסופית הנל, הרי שהוא מרגיש תחושה של עצלות / עייפות וכולי. הדרך להתמודד עם העצלנות, היא על ידי זה שהאדם מוצא את הטוב שיש בכל דבר. כאשר האדם מוצא את מה שטוב בכל דבר, על ידי זה הוא נהנה מכל דבר, גם ממאמץ. כאשר האדם נהנה מכל דבר, כבר לא שייך עצלנות. אם האדם ירגיש הנאה מעצם הפעולה עצמה, הוא לא ירגיש תחושה של דחייה ממנה. ככל שהפעולה רחוקה יותר מהתכלית ... כרגע, בלי קשר למה שיהיה ברגעים הבאים. ברגע שהאדם מוצא את הטוב שיש ברגע הזה ללא קשר לרגעים הבאים, העצלנות נעלמת מעצמה = הנאה אמיתית מכל רגע.
2 דרכים להתמודדות, טיפול בעצלנות, טיפול בדחיינות, מהי עצלנות כרונית? איך להתמודד עם עצלנות? איך להיפטר מעצלנות? מתעצל להתאמן, מתעצל ללמוד, איך להפסיק לדחות? איך להתמודד עם דחיינות? איך לא להתעצל? להפסיק להיות עצלן
2 דרכים להתמודדות, טיפול בעצלנות, טיפול בדחיינות, מהי עצלנות כרונית? איך להתמודד עם עצלנות? איך להיפטר מעצלנות? מתעצל להתאמן, מתעצל ללמוד, איך להפסיק לדחות? איך להתמודד עם דחיינות? איך לא להתעצל? להפסיק להיות עצלן
2 דרכים להתמודדות, טיפול בעצלנות, טיפול בדחיינות, מהי עצלנות כרונית? איך להתמודד עם עצלנות? איך להיפטר מעצלנות? מתעצל להתאמן, מתעצל ללמוד, איך להפסיק לדחות? איך להתמודד עם דחיינות? איך לא להתעצל? להפסיק להיות עצלן מה זה עצלנות ואיך היא נוצרת? אליעד כהן מסביר שאין באמת בן אדם עצלן. כל מי שמוגדר כעצלן, הוא למעשה חרוץ מאוד בלהיות עצלן. כלומר, הוא לא מתעצל בכלל, הוא משקיע מאמצים רבים בלדחות או להימנע מפעולות מסוימות. למשל, מישהו שמתעצל לקום מוקדם לעבודה, מאוד חרוץ בלישון עד מאוחר, או חרוץ בלצפות בטלוויזיה במקום לעשות את המטלות שלו. לכן, השאלה הראשונה והחשובה שצריך לשאול היא: מה גורם לאדם להעדיף להיות עצלן? העצלנות אינה משהו שקיים סתם, אלא היא תמיד מבטאת בחירה מודעת או לא מודעת של האדם. אליעד מדגים זאת דרך ילד שמתעצל לעשות שיעורי בית. כשאומרים לו אתה חייב לעשות שיעורי בית, הוא אומר אין לי כוח. אך אם יגידו לו פתאום אתה בכלל לא חייב לעשות שיעורי בית, מיד תיעלם העצלנות והוא ירגיש הקלה. מכאן, העצלנות נוצרת כאשר יש לאדם פעולה מסוימת שהוא חושב שעליו לבצע, אבל עמוק בפנים הוא לא באמת רוצה לבצע אותה, ולכן מתפתח קונפליקט פנימי שמוביל לתחושת עצלנות. מהן שתי הדרכים לטיפול בעצלנות ודחיינות? אליעד כהן מציע שתי דרכים מרכזיות להתמודדות עם עצלנות ודחיינות: הדרך הראשונה היא דרך ההיגיון והחשיבה הלוגית של יתרונות מול חסרונות. הדרך הזאת עובדת על עיקרון פשוט: אדם צריך לבדוק מהם היתרונות והחסרונות בביצוע המשימה לעומת אי ביצועה. למשל, אם אדם מתעצל לקום לעבודה, עליו לחשוב על היתרונות שיהיו לו אם יקום בזמן לעבודה (כסף, הצלחה, יציבות) לעומת החסרונות שיהיו אם ... (בעיות כלכליות, תחושת כישלון, תחושת אכזבה עצמית וכו). כך, כאשר היתרונות מתבררים כגדולים יותר, באופן טבעי האדם כבר לא יתעצל ויבצע את המשימה. אליעד מדגיש שאם לאחר בדיקה אמיתית וכנה האדם יגיע למסקנה שעדיף לו להמשיך להיות עצלן, אז עליו להיות שלם עם ההחלטה הזאת ולא להתלונן על התוצאות. אך אליעד גם מציין שהשיטה הזו לא תמיד ... מבצע אותה, וזה מעיד על כך שהשיטה לא יושמה נכון או שלא נעשתה בצורה מעמיקה מספיק. מה הסיבה האמיתית לעצלנות ואיך לחשוף אותה? הדרך השנייה והעמוקה יותר לטיפול בעצלנות, כפי שמסביר אליעד כהן, היא לחפש ולהבין את הסיבות הפנימיות יותר. הסיבה לעצלנות נמצאת תמיד בתת - המודע, במקום רגשי עמוק שבו קיים פחד, כאב או טראומה מהעבר, או תפיסות שליליות כלפי עצמך. לדוגמה, אדם שמתעצל לעשות שיעורי בית יעדיף לצפות בטלוויזיה כי זה כיף לו, וללמוד נתפס בעיניו כמשעמם או מאמץ יתר. אך הסיבה העמוקה יותר שבגללה הוא מתעצל ללמוד, היא כי הלימודים מעוררים בו רגשות שליליים כמו תחושת כישלון, לחץ, פחד או חוסר ביטחון עצמי. הבעיה עם השיטה הראשונה (בחינת יתרונות מול חסרונות בלבד) היא שהיא לא תמיד פותרת את השורש הפנימי של העצלנות. לפעמים אדם ינסה לחשב יתרונות וחסרונות, אבל בסופו של דבר יישאר עצלן כי הסיבה האמיתית - הפחד, החוסר ביטחון או הטראומה - נשארת עמוק בפנים ולא מטופלת. איך ליישם בפועל את הטיפול בעצלנות? אליעד ממליץ להתמקד בלתקוף את העלויות הרגשיות של ביצוע המשימה. כלומר, במקום רק לבדוק את היתרונות והחסרונות הכלליים, צריך לבדוק לעומק למה בעצם הפעולה נתפסת כרעה או לא נעימה. לדוגמה, אם אדם מתעצל לסדר את הבית כי זה גורם לו לתחושת בלגן או לחץ, עליו לשאול את עצמו: מה כל כך רע ... המשימה, ולא רק על השוואת תועלות. בכך האדם יוכל לפרק את המחסומים הרגשיים שמונעים ממנו לעשות את המשימה, וכך העצלנות תפחת או תיעלם לחלוטין. אליעד מדגיש שזו הדרך האמיתית והיסודית לפתור את בעיית העצלנות: במקום לנסות לשכנע את עצמך דרך היגיון פשוט של יתרונות וחסרונות, עליך לבדוק לעומק את השורשים הרגשיים בתת המודע, לטפל בהם, ובכך לשחרר את עצמך באמת מדפוס העצלנות והדחיינות. הוא מסכם ואומר כי אם אדם באמת יחקור את עצמו בצורה כזו, הוא יגלה שכל פעולה של דחיינות או עצלנות מסתירה פחדים, חששות או טראומות, וכאשר הוא יטפל בהם ישירות, הבעיה תיפתר לעומק. איך לטפל בעצלנות כרונית? איך להתמודד עם דחיינות? מה הסיבה האמיתית לעצלנות? איך להפסיק לדחות משימות? מה עושים כשאין חשק להתאמן? איך להפסיק להיות עצלן?
דחיינות כרונית, עצלנות יתר, עצלנות כרונית, דחיינות כפייתית, להפסיק לדחות דברים, טיפול בדחיינות, טיפול בעצלנות, איך לא לדחות דברים? איך לא להתעצל? זריזות, חריצות, להיות חרוץ, דחיינים
דחיינות כרונית, עצלנות יתר, עצלנות כרונית, דחיינות כפייתית, להפסיק לדחות דברים, טיפול בדחיינות, טיפול בעצלנות, איך לא לדחות דברים? איך לא להתעצל? זריזות, חריצות, להיות חרוץ, דחיינים
דחיינות כרונית, עצלנות יתר, עצלנות כרונית, דחיינות כפייתית, להפסיק לדחות דברים, טיפול בדחיינות, טיפול בעצלנות, איך לא לדחות דברים? איך לא להתעצל? זריזות, חריצות, להיות חרוץ, דחיינים למה אנשים דוחים משימות כל הזמן? אליעד כהן מסביר לעומק מדוע אנשים דוחים משימות וסובלים מדחיינות כרונית ועצלנות יתר. לטענתו, דחיינות מתרחשת מכיוון שהאדם באותו רגע חושב שיהיה לו יותר טוב לדחות את הפעולה מאשר לבצע אותה ... כלומר, דחיינות אינה תוצאה של משימה ספציפית אלא של העדפה ברורה לאי - עשייה ברגע נתון. האם באמת קיימת עצלנות? אליעד טוען שאין באמת דבר כזה עצלנות. כאשר אדם דוחה משימות, הוא פשוט בוחר באופן מודע או לא מודע לעשות משהו אחר שנראה לו חשוב או ... אחת על פני פעולה אחרת. לדוגמה, אריה שמחפש לצוד יעדיף לטרוף את הטרף הקרוב ולא הרחוק, לא כי הוא עצלן אלא פשוט כי הוא בוחר את הדרך הקלה ביותר. באופן דומה, אנשים משתמשים במים זורמים מהברז במקום ללכת לשאוב ... משימה. בדרך זו האדם יבין טוב יותר את עצמו ויקבל החלטות בצורה מודעת יותר. איך אפשר להתמודד עם דחיינות ועצלנות? כדי להתמודד עם דחיינות, אליעד מציע קודם כל להיות כן עם עצמך ולהודות באמת. כאשר אדם אומר אני לא ... פשוט מעדיף לא לעשות כלום או לעשות משהו קל ונעים יותר באותו רגע. בסופו של דבר, הסיבה האמיתית לדחיינות ועצלנות היא העדפה רגעית של הנאה או מנוחה על פני פעולה מאמצת או לא נעימה. הוא מדגים זאת עם עישון ... מהנה באותו רגע נתון, גם אם לאחר מכן הם מתחרטים על כך. בסיכום הדברים, אליעד מדגיש כי מהות הדחיינות והעצלנות היא פשוט בחירת האדם בפעולה שנראית לו הכי נעימה באותו רגע. הדרך להתמודד היא מודעות והכרה מלאה בהחלטה הזאת, ... המודעות לבחירה הרגעית כבר עוזרת לאדם לקבל החלטות בצורה נכונה וטובה יותר עבורו. איך להפסיק לדחות דברים? טיפול בדחיינות ועצלנות האם עצלנות היא בעיה אמיתית? מדוע אנו מתחרטים על דחיינות? שיטות לטיפול בדחיינות כפייתית
אין לי כוח לברר את האמת, אין כוח להטיל ספק, מיואש להבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון
אין לי כוח לברר את האמת, אין כוח להטיל ספק, מיואש להבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון
אין לי כוח לברר את האמת, אין כוח להטיל ספק, מיואש להבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון למה אין לי כוח לחקור את המחשבות שלי? הרבה פעמים אדם אומר לעצמו אין לי כוח לחקור את ... שיש לך כוח לחקור ולהגיע למסקנות. האם עייפות רגשית אמיתית או רק מניפולציה? אליעד כהן מדגיש שבעצם עייפות רגשית ועצלנות תודעתית הן מניפולציות פנימיות של המוח. אם יש לך כוח לחשוב מחשבות שליליות, סימן שיש לך גם כוח לחקור ... ההבנה הזאת לבד, שעצם היכולת לחשוב על הבעיה מוכיחה שיש לך גם כוח לבדוק אותה, היא המפתח לצאת מהייאוש והעצלנות התודעתית. אליעד כהן מסכם ומדגיש שהאדם חייב להיות כנה עם עצמו. אם אתה רוצה להרגיש רע, תודה שאתה בוחר ... אין לי כוח לחקור - זו רק אשליה שהמוח יוצר, ויש לשבור אותה באמצעות מודעות ברורה. איך להתמודד עם עצלנות תודעתית? האם אפשר לצאת מייאוש רגשי? איך להפסיק להרגיש רע? מה לעשות כשאין כוח להטיל ספק? מהי עייפות רגשית?
תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות, הנוסחה אל האושר, דרך רוחנית, עצלנות, חריצות, נחישות, יהירות, פשרנות, קיצוניות, ללכת עם האמת, ללכת עד הסוף, להגיע להארה, להשיג אושר
תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות, הנוסחה אל האושר, דרך רוחנית, עצלנות, חריצות, נחישות, יהירות, פשרנות, קיצוניות, ללכת עם האמת, ללכת עד הסוף, להגיע להארה, להשיג אושר למה לא חשבו קודם ... שהוא יכול להיות אלוהים, אז הוא יכול להגיע להארה ולהיות כמו אלוהים, כי הוא טיפש מספיק להאמין שהוא יכול. עצלנות - אליעד מסביר שאצלו עצמו, עצלנות טוטאלית גרמה לו לחפש פתרונות ולגלות דרכים חדשות. הוא מדגים זאת כך: כשאדם עצלן מספיק, הוא לא יכול לסבול את הסבל של המאמץ המיותר, ולכן חייב למצוא פתרון קל ופשוט, מה שיכול להוביל ... אותו עד הסוף, מוביל למקום אחד - אותו מקום קיצוני שבו כל הניגודים מתאחדים. לא משנה אם אדם הוא עצלן, חרוץ, רחמן, אכזרי או פשרן, כל עוד הוא הולך עד הסוף עם האמת שלו, עם שכל ועם קיצוניות, הוא ... תכונות שיכולות לקדם אותך. ש: הגדרת את זה בקיצוניות למעשה. אליעד: יש דרך אגב עוד דבר שקידם אותי נגיד עצלנות טוטאלית אני כל כך עצלן שלא הייתי מוכן להתאמץ אמרתי אני חייב למצוא פתרון, זאת אומרת שגם עצלנות יכולה לעזור לך במקרה הזה. ש: תורם מעצלנות? אליעד: כן דרך אגב עוד תכונה טובה שיכולה לעזור לך זה רחמנות, אם אתה נגיד לא רחמן אז לא ... כלום, אני אלחם בהכל ואני אנצח. יש לך עוד דבר שיכול לעזור לך עוד תכונה נגיד, מה ההפך של עצלנות? ש: חריצות. אליעד: חריצות יכולה לעזור לך מאוד אם אתה עצלן אתה אומר אין לי כוח לחפש אתה מבין אבל אם אתה חרוץ אתה אומר אני אחפש ואני אמצא. בקיצור ... הסודי שהוא אמת או הוא קיצוני, קיצוני ואמת זה אותו דבר כאילו ללכת לקצה של הדבר ואם תהיה רק עצלן רק חרוץ, רק טיפש רק חכם, רק משהו אתה תגיע לזה. זאת אומרת מספיק שתיקח יכולת אחת שלך ותפתח ...
חקר הרצון האנושי, מהו רצון אמיתי? כמה אתה רוצה? כמה באמת אתה רוצה? כמה אתה לא רוצה? מהו רצון חזק באמת? עצלנות, מסירות נפש, לרצות באמת, מאמץ, נחישות, התמדה, השגת מטרות, הצבת מטרות
חקר הרצון האנושי, מהו רצון אמיתי? כמה אתה רוצה? כמה באמת אתה רוצה? כמה אתה לא רוצה? מהו רצון חזק באמת? עצלנות, מסירות נפש, לרצות באמת, מאמץ, נחישות, התמדה, השגת מטרות, הצבת מטרות
... האנושי, מהו רצון אמיתי? כמה אתה רוצה? כמה באמת אתה רוצה? כמה אתה לא רוצה? מהו רצון חזק באמת? עצלנות, מסירות נפש, לרצות באמת, מאמץ, נחישות, התמדה, השגת מטרות, הצבת מטרות איך אפשר לדעת אם באמת רוצים משהו? אליעד ... אז זה סימן לרצון אמיתי. אם הוא לא עושה זאת, כנראה שהרצון שלו אינו באמת קיים. מה הקשר בין עצלנות לבין רצון אמיתי? לפי אליעד, עצלנות היא סימפטום של חוסר רצון אמיתי. כאשר אדם אומר אני עצלן מדי כדי לעשות זאת, זה בעצם אומר שהוא לא רוצה מספיק. אדם שרוצה משהו באמת, אינו מאפשר לעצלנות להשתלט עליו. הוא מוכן להילחם בעצלנות, להתאמץ ולצאת מאזור הנוחות שלו. ככל שאדם מוכן יותר להילחם בעצלנות, כך הרצון שלו חזק יותר. כיצד מוכיחים לאדם שהוא כן רוצה משהו שהוא טוען שלא רוצה? אליעד מתייחס גם ... כשהסיכוי נמוך או כמעט לא קיים. מהו רצון אמיתי? איך לדעת כמה אני באמת רוצה משהו? כיצד להתגבר על עצלנות? איך להגדיל את המוטיבציה שלי? מהי מסירות נפש? מה ההבדל בין רצון למילים בלבד?
עצלנות רוחנית, אמונה במורה רוחני, תסכול רוחני, חיפוש רוחני, יאוש רוחני, דרך רוחנית, הארה רוחנית, הדרך של אליעד כהן, תשובות רוחניות, שאלות רוחניות, שאלה רוחנית, תשובה רוחנית
עצלנות רוחנית, אמונה במורה רוחני, תסכול רוחני, חיפוש רוחני, יאוש רוחני, דרך רוחנית, הארה רוחנית, הדרך של אליעד כהן, תשובות רוחניות, שאלות רוחניות, שאלה רוחנית, תשובה רוחנית
עצלנות רוחנית, אמונה במורה רוחני, תסכול רוחני, חיפוש רוחני, יאוש רוחני, דרך רוחנית, הארה רוחנית, הדרך של אליעד כהן, תשובות רוחניות, שאלות רוחניות, שאלה רוחנית, תשובה רוחנית מהו הקשר בין עצלנות רוחנית ותסכול רוחני? בהרצאה זו, אליעד כהן דיבר על עצלנות רוחנית, תסכול רוחני וקשיים שמתרחשים בתהליך החיפוש הרוחני. הוא התאר את הדרך בה אנשים נוטים לחפש תשובות או פתרונות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות אישית בזוגיות, עצלנות בזוגיות, מחויבות זוגית, פחד ממחויבות, רכושנות בזוגיות, יחסים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עצלנות, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: עצלנות, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי ועסקי, מאמן אישי לירידה במשקל, ייעוץ נפשי בתחום עצלנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.0938 שניות - עכשיו 24_08_2025 השעה 12:11:53 - wesi1