אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עוצמת הרע ✔איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה לאחר אונס?

כאשר אדם עובר חוויה טראומטית כמו אונס, חשוב להבין כיצד יש לגשת אל הטראומה ולסייע לו להתמודד איתה. אליעד כהן מציע שיטה טיפולית שמתמקדת בהבנה מעמיקה של החוויות האישיות של האדם, כיצד הם מפרשים את המקרה, והאם יש מקום לשנות את תפיסת העולם של הנפגע.

כאשר אדם מספר על החוויה שעבר, לא תמיד התיאור שקשור לאירועים היה מדויק לחלוטין. פעמים רבות יתווספו לסיפור פירושים שקרו שלא בהכרח היו נכונים, כמו "הם השפילו אותי" או "הם רצו לפגוע בי". אמנם, זה עשוי להיות מה שהאדם מרגיש, אך חשוב להבין כי הרגשות אלו אינם בהכרח מתארים את מה שקרה במציאות, אלא את הדרך בה הוא מפרש את החוויה.

לאחר האונס, האדם עשוי לחוות טראומה נפשית שנובעת מהתחושות השליליות שהוא מרגיש בעקבות המקרה. השאלה שצריך לשאול היא "מה נעשה עכשיו?" כיצד אפשר לעזור לו לצאת מהמקום הזה של כאב נפשי?

עזרה יכולה להתחיל בשאלת "אז מה אם זה קרה?" כאשר נשאלת השאלה הזאת, אין מדובר בהתכחשות או בהתעלמות מהכאב, אלא בניסיון להבין מה באמת קרה ואיך אפשר להמשיך הלאה. הצורך להימנע מהרגשות הקשים הוא טבעי, אך חשוב להבין שניתן לשנות את הדרך בה אדם רואה את המציאות.

אחת הדרכים לעזור לאדם לאחר טראומה כזאת היא על ידי חקירה פנימית, שבה הוא ישאל את עצמו "למה זה כל כך רע?" לדוגמה, אם הוא אומר "הרגשתי מושפל", אפשר להצביע על מקרים אחרים בהם הוא חווה תחושות דומות, כדי להראות לו שאין הבדל מהותי בין מה שהוא חווה במקרה של אונס לבין מקרים אחרים בחיים בהם הוא מרגיש חוסר אונים או השפלה.

הגישה המוצעת היא לפרק את החוויה לתחושות בסיסיות ולבצע ניתוח מחדש של מה שקרה. כל תחושה של "המציאות נגד רצונך" יכולה להיות מתוארת כמצב של אונס - תחושת שליטה על אדם אחר בניגוד לרצונו. אם אדם ילמד איך להתמודד עם תחושות של חוסר אונים בחיי היומיום,...
אתה קודם אמרת נגיד לדוגמה בחורה עברה אונס נכון?

ש: כן.

אליעד: ואז אנחנו נשאל האם באמת זה קרה ואז מה אם זה קרה.

ש: כן.

אליעד: עכשיו האם באמת זה קרה במובן מה באמת זכור לך שקרה ונניח שהפרטים שזכרו לה שקרו באמת קרו אבל הרבה פעמים היא תוסיף לסיפור.

ש: את ההשפלה.

אליעד: שנייה היא תוסיף לסיפור פירושים שקרו שהפירושים לא בהכרח קרו, הפירושים לא בהכרח קרו לדוגמה "הם השפילו אותי הם רצו לפגוע בי" זה לא בהכרח נכון לא בהכרח נכון מהצד של מה שקרה לא מהצד של זה שרע לה מזה מהצד של מה שקרה זה לא בהכרח נכון, אני יכול להגיד רע לי מזה שקרה x כי פירשתי את זה y לא בהכרח כל מה שבן אדם זוכר שקרה באמת קרה אבל כרגע בוא נתמקד בסיפור של אז מה אם זה קרה.

בסדר בא נניח נגיד שבן אדם חווה אונס ועכשיו הוא בטראומה כזו או אחרת מזה איך עוזרים לו עם "אז מה עם זה קרה" איך עוזרים לו, איך עוזרים מה אתה אומר מה זאת אומרת אז מה אם זה קרה כאילו מה זה אז מה אם זה קרה, איך עוזרים מי יש לו רעיונות?

ש: זה קצת קשה להגיד לו אז מה אם זה קרה, זה קצת בעייתי להגיד לו לה אז מה אם זה קרה.

אליעד: יפה עכשיו מי שמרגיש רע מי שנגיד לדוגמה עבר אונס נניח ומרגיש רע והוא לא יודע איך לצאת מזה או לא רוצה לצאת מזה כמעט לא משנה מה נגיד לו זה לא יתפוס הוא יגיד לך "מסמך מה ומה אתה יודע ואצלך זה היה אחרת וזה לא בהכרח נכון".

ש: לא חווית את זה.

אליעד: כן סיפורים ואגדות כאלה ואחרים למה כי מעוד רע לו אז הוא נהיה חירש לצורך העניין אבל נניח שיש בן אדם שאומר "אני רוצה שתעזור לי לצאת מזה" והוא כן מוכן להקשיב אז מה כן אפשר לומר מהצד של "אז מה אם זה קרה", איך אומרים למישהו אז מה אם זה קרה אז קודם כל אפשר להגיד לו אז מה אם זה קרה מי אמר שצריך שכל שזאת גם תשובה לכשעצמה אוקי.

ש: הייתי הולך לכיוון אחר.

אליעד: אתה שמעת מה אמרתי עכשיו האם בן אדם יכול להגיד לעצמו אז מה אם עברתי אונס?

ש: אם הוא רוצה להשתחרר מזה אז הוא צריך לנתח ולהגיד ולראות מה בדיוק הוא הרגיש ולבטל את ההרגשה הזאת.

אליעד: יפה עכשיו תעצור אבל האם אפשר לומר בלי לנתח כלום תגיד אז מה אם זה קרה וזהו, יש אפשרות לכזה דבר?

ש: שאתה תגיד לעצמך את זה?

אליעד: נכון התשובה היא שכן למה כן המוח בעיקרון ב - default שלו אין לו יותר מדי, לא נחשב יש לו אין לו בא נגיד אין לו יותר מדי הגדרות של טוב ורע הסבירו לו שמשהו מסוים רע והוא הגדיר את זה כרע, אם נניח כל האנשים בעולם לא היו צריכים לעבוד לא צריכים לקום בבוקר לעבוד ונניח שהיה בן אדם אחד בעולם שהוא קם כל בוקר לעבוד מה היה אומר "אתה יודע איזה אונס עברתי מה הייתי צריך אני זוכר שהייתי צריך לקום לעבוד, אתה יודע איך אונסים אותי אני צריך לעבוד" אבל מה אמרו לו "תקשיב לעבוד זה אונס מקובל".

נגיד לדוגמה ילדים בבית הספר שהם כאילו מתפרעים למה הם מתפרעים כי הם חווים שאונסים אותם אונסים אותם רגשית אונסים אותם פיזית "אתה חייב לשבת בבית הספר אתה חייב ככה וחייב ככה" סוג של אונס מסוים, אוקי אבל מה אבל זה כאילו מקובל זה בסדר להשפיל ילד להגיד לו "אתה צריך לעשות מה שאתה לא רוצה לעשות מה שאתה לא אוהב, אנחנו המבוגרים נחליט לך מה לעשות אנחנו יודעים מה טוב לך אתה לא יודע מה טוב לך, מה שאתה חושב זה לא משנה מה שאנחנו חושבים זה משנה אתה לא מבין אנחנו מבינים, אתה חייב לעמוד ביעדים אם לא תעמוד אתה לא מספיק טוב" זה לא אונס אבל לאנוס ילד זה קטסטרופה למה כי פשוט החליטו שזה אונס סבבה וזה אונס לא סבבה.

עכשיו מה האמת שאחרי שהחליטו את זה כבר החליטו את זה אז באמת זה סבבה וזה לא סבבה אבל אף על פי כן בבסיס כאילו אין איזה מקום שאומר שזה בהכרח יותר טוב מזה, אם היה מקובל שעושים את הפעולה הזאת ולא את הפעולה הזאת אז זה היה יותר גרוע מזה ולכן קודם כל כעיקרון להגיד "אז מה אם זה קרה" מצד האמת אם בן אדם יגיד מספיק פעמים "אז מה אם זה קרה ואז מה אם זה קרה" מתישהו לא יהיה אכפת לו שזה קרה או "אז מה אם זה קורה" או "אז מה אם זה יקרה" גם בלי נימוקים בלי נימוקים בלי חקירות בלי סיבות בלי כלום.

אם תגיד לעצמך "אז מה ואז מה" אתה פשוט מעביר את נטל ההוכחה על הצד השני על הצד שאומר לך "זה לא טוב שזה קרה" אתה אומר לו "אז מה אז השפילו אותי אז מה, אז לא רציתי את זה אז מה" מעביר את נטל ההוכחה לצד השני, ברמה הלוגית אין אפשרות להוכיח משהו ואין אפשרות להוכיח משהו באופן מוחלט ולכן אם אנחנו ניקח כל מחשבה בעולם ונגיד לה "את יכולה להוכיח באופן מוחלט שאת נכונה" לא תהיה אפשרות ולכן המחשבה תתבטל.

ולכן מצד האמת קודם כל בעיקרון גם בלי שכל אם בן אדם עברה לו איזה טראומה הוא יגיד "אז מה אם זה קרה" אז המוח יגיד "מה זאת אומרת אז מה אם זה קרה? כן אז מה אם זה קרה" אם בן אדם יגיד את זה מתישהו המוח יגיד לו "אוקי נכון אז מה אם זה קרה" כי גם זה שבן אדם לא רוצה שזה יקרה זה גם כן סוג של "טוב אני לא רוצה שזה יקרה כי ככה" אז מאחר שבסופו של דבר אתה לא רוצה שיקרה כי ככה אז באותה מידה אתה מסוגל להגיד לך "טוב אז זה קרה כי ככה וזהו".

כי אם בן אדם לוקח משהו שהוא לא רוצה שיקרה ושואל את עצמו "למה אני לא רוצה שיקרה בגלל זה ולמה אני לא רוצה את זה בגלל זה ולמה אני לא רוצה את זה בגלל זה ולמה אתה לא רוצה את זה" בסוף הוא יגיד "לא יודע ככה אני לא רוצה", יפה אז אם בסופו של דבר זה "ככה אני לא רוצה" אז אפשר גם להגיד לך "ככה אתה כן רוצה" תגיד "אני רוצה" אם תגיד מספיק פעמים שאתה רוצה אתה תרצה. אני לא אומר בהכרח שזה קל אני לא אומר שבהכרח בן אדם יודע לעשות את זה, אני לא אומר שהוא רוצה לעשות את זה אני מסביר שטכנית זה גם פתרון להגיד אז מה אם זה קרה בלי נימוקים.

ש: מעניין.

אליעד: אוקי עכשיו כאילו גם בלי שכל, מה מעניין?

ש: מעניין שאתה אומר את זה בביטחון כזה כאילו זאת אומרת האם חווית את זה.

אליעד: תראה אתה לדוגמה נגיד רואה קיר נכון מה בן אדם יותר בטוח, נגיד מישהו שאנסו אותו מה הוא יותר בטוח שהוא לא רוצה שיאנסו אותו או שהוא רואה קיר שהוא רואה קיר קיר זה דרך החושים ומה האמת אבל גם לגבי החושים אם תגיד "מי אמר שיש פה ומי אמר שיש פה קיר" בסוף אתה לא תראה את הקיר, אתה אומנם תשתגע במקביל סבבה יכול להיות שאתה תיכנס לחרדות לפני יכול להיות שאתה לא תרצה למות יכול להיות שאתה תרצה למות יכול להיות שתתאבד לא אכפת לי אבל את הקיר אתה מתישהו לא תראה אותו.

אם אתה תגיד מספיק פעמים "מי אמר שיש קיר ומי אמר שיש קיר" אתה לא תראה את הקיר אתה לא תדע אם יש קיר, לא מעניין אותי מה יקרה מעבר לזה אבל משנה מה שמשנה שגם זה שיש קיר אתה לא בטוח אפילו "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין מי אמר ומי אמר" אתה גם זה אתה לא תדע בסוף, אם תבין את השאלה פה צריך להבין את השאלה יותר מאשר "מי אמר שיש קיר" כי "מי אמר שיש הבדל בין יש לאין" עצם ששואלים את זה כבר מבדילים בין יש לאין לכן יש פה עוד איזה אלמנט. כן מה אתה אומר?

ש: אני חשבתי פשוט על נימוק של "למה אז מה אם זה קרה" בפני עצמו בלי הסבר בלי שכל מה השכל מאחורי העניין הזה שזה עובד, חשבתי אולי יש את עולם האפשרויות של חשיבה או היצמדות לאיזשהן פרשנויות לגבי המקרה שהן קיימות בתת מודע ויש עולם האפשרויות שקיים במודע וברגע שאנחנו אומרים "אז מה אם זה קרה" אז ברגע שהמחשבה על המקרה לבן אדם עולה ויש את העוגן של "אז מה אם זה קרה" אז זה סוג של מנענע את הרע הזה הוא מטיל ספק ברע הזה אוטומטית.

כאילו נוצר שם איזשהו עוגן של זה לא רק רע עדיין יש שם ספק קל אם זה בכלל רע ואז זה מקל על הבן אדם בחוויה שלו אז הספק הזה הוא לוקח על עצמו את עוצמת הרע את עוצמת הרוע בעצם זה שהוא קיים שם.

אליעד: מה שאמרת זה נכון לא בדיוק הבנתי מה הוספת על מה שאמרתי אבל מה שאמרת זה נכון, מה שאני הבנתי ממה שאמרת שכששואלים אז מה אם זה רע זה עצמו זה כמו להגיד אולי זה לא רע והספק הזה עצמו הופך את זה לפחות רע. זה מה שאמרת בגדול?

ש: כן.

אליעד: יפה עכשיו בא נלך על אופציה נוספת שהיא היותר פרקטית במקום להגיד "אז מה אם זה קרה" וזהו שואלים, אז איך בעצם איך עוזרים נגיד למישהו לדוגמה שעבר איזה טראומת אונס לצורך העניין שואלים "למה זה נראה לך כל כך רע" ומה תהיה התשובה התשובה תהיה "מה פתאום כי זה אונס" סבבה אז זאת תהיה התשובה למי רוצה להתחפר ברע שלו, בהנחה שאדם רוצה לצאת מהרע שלו אוקי אז בא ננסה להבין מה ההיגיון.

ש: כי לא רצית את זה.

אליעד: יפה ומה זה שונה מכל דבר אחר שאת לא רוצה אותו גם כרגע יש הרבה דברים שאת לא רוצה וקורים וכל מה שקורה כרגע אתה רוצה אם בן אדם יבדוק הוא יראה שיש דברים שכרגע קורים לו שהוא לא רוצה אותם יותר ממה שהוא לא רצה להיאנס באותו יום, אלא מה שהדברים שלא קורים לו כרגע לדוגמה נגיד למות אם אומרים לבן אדם "תקשיב כולם לא מתים רק אתה מת" הוא אומר "אני לא רוצה למות" אבל בגלל שאמרו לך כולם מתים "טוב אז אני רוצה למות".

אז ומה בן אדם יותר לא רוצה בן אדם יותר לא רוצה למות מאשר נגיד לא רוצה להיאנס נניח, סתם היה כדוגמה אבל הרעיון הוא אם בן אדם אומר "אוקי רע לי מזה שקרה דבר שלא רציתי, אז מה...
להימנע מוות ציר המקום אתה לא רוצה בעיה חרמן להתמודד חוויית צמצום אם כן אז מה שיטה כעס אונס איך לטפל איך לטפל בטראומה אלימות אלימות מינית דחף מיני דחפים מיניים הנאה מינית התמודדות התמודדות עם אונס התעללות מינית התרגשות מינית חרמן חרמנות חרמנית חשק מיני טיפול טיפול בטראומה טיפול בטראומה מינית טיפול בטראומה נפשית טיפול בטראומות טיפול בפוסט טראומה טיפול בפוסט טראומה מאונס טיפול נפשי טיפול נפשי בטראומה טיפולים טראומה טראומה מאונס טראומה מינית טראומה נפשית טראומות יחסי מין יחסים מיניים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים להתמודד להתמודד עם אונס לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לעשות סקס לרצות סקס מטופל מטופלים מטפל מין מיניות משיכה מינית נפש נפשית סיפוק מיני סקס עוררות מינית פגיעה פגיעה מינית פוסט טראומה פוסט טראומה מאונס פעילויות מיניות פעילות מינית קורבן קורבן אונס קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רצון למין רצון לסקס תקיפה תקיפה מינית תשוקה מינית
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
מה ההבדל בין הרגשות? סוגים של רגשות רעים, סוגים של תחושות רעות, כעס, שנאה, עצבות, דיכאון, פחד, חרדה, ייאוש, טראומה, חרטה, סוגים שונים של רע, הבדלים בין רגשות
... - כאשר המציאות אינה תואמת לרצונות האדם. התחושה המשותפת לכל הרגשות השליליים היא תחושת הרע. אולם ישנם הבדלים משמעותיים בין הרגשות, שנוצרים בהתאם לעוצמת הרע, לתזמון שלו (עבר, הווה או עתיד), ולתפיסת האדם לגבי היכולת לשנות או להשפיע על המצב. איך נמדדת עוצמת הרגשות השליליים? ההבדל הראשון שאליעד מציין הוא בעוצמת הרגש: כאשר האדם מרגיש רע קל יחסית, הוא מתאר זאת כעצבות. האדם חש מדוכדך מעט, אך עדיין מסוגל לתפקד באופן מסוים. כאשר עוצמת הרע מתחזקת, התחושה כבר מתוארת כדכדוך. האדם מתפקד בקושי, וחש חוסר אנרגיה וחוסר עניין בדברים סביבו. כאשר התחושה קשה יותר, האדם חווה דיכאון, שבו הוא ... לו אנרגיה לשנות את המצב, הוא יהיה עצוב. מה משפיע על סוג התגובה הרגשית? אליעד מסביר שקיימים מספר גורמים המשפיעים על האופן שבו תחושת הרע תתבטא: עוצמת הרע - ככל שעוצמת התחושה חזקה יותר, כך תגובות האדם תהיינה חריפות יותר, כמו דיכאון לעומת עצבות קלה. משך הזמן של תחושת הרע - ככל שהתחושה נמשכת לאורך ... בין פחד לחרדה? תחושות שליליות מהעבר כאשר המציאות לא תואמת את רצונך, אתה עשוי להרגיש רע בדרכים שונות, וההבדלים בין הרגשות תלויים במידה רבה בעוצמת הרע ובאופי המצב. אחד ההבדלים החשובים הוא בין הרגשות השונים שיכולים להיווצר בעקבות תחושת רע, כמו כעס, עצבות, דיכאון וייאוש. אליעד מסביר כי הרגשות של רע שונים בעוצמתם ובסוגם. לדוגמה: - כאשר הרע הוא קל, יתבטא הדבר בעצבות. - אם הרע חמור יותר, ניתן לקרוא לזה דכדוך. - כשעוצמת הרע גבוהה יותר, מדובר בדיכאון, ובמקרים קשים במיוחד זה יכול להיות דיכאון קליני. בנוסף, אליעד מציין כי יש הבדל בין סוגי הרע הנגרמים ממקרים שונים: - ... רגשית, עצבות באה לידי ביטוי בהימנעות מפעולות, חוסר חשק ורצון להתבודד. אליעד מסביר כי מדובר בעדויות שונות של תחושת רע, וכל אחת מהן מתארת את עוצמת הרע ואת אופן חווייתו. הכוונה היא לא רק להבחין בין סוגי הרגשות, אלא גם להבין את הדינמיקה שלהם - כלומר, מה גורם לנו להרגיש כך, איך אנו מגיבים לכך ... זאת שאלה אחרת עכשיו אתה שואל למה יש רע שגורם לי לא לרצות לעשות כלום ויש רע. ש: יש חוסר התאמה שגורמת לי. אליעד: אז התשובה פשוטה התשובה היא תלוי בעוצמת הרע בלמה רע לך, שנייה זה תלוי בלמה רע לך בכמה רע לך בכמה זמן רע לך ומה אתה חושב על זה שרע לך האם אתה חושב שאתה הולך לצאת מזה או לא האם המקביל גם ...
חרדה מחרידה, פחד מפחיד, לא לפחד מהפחד, לא להיות בחרדה מהחרדה - חרדה + פחד, זה לא דבר רע!
... היה כרצונו של האדם תמיד, לא היה יכול להיות שום דבר כרצונו של האדם תמיד. כי בלי רע, אין שום טוב. וכשיש רק טוב, אי אפשר לדעת שיש טוב. וכפי עוצמת הרע, כך היא עוצמת הטוב. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות אחרים. ...
פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
... אם תיכשל זה שתי שאלות אבל יש פה שתיים. ש: כמה אתה רוצה? אליעד: כמה אתה רוצה מה? ש: כמה אתה רוצה להשיג את הדבר. אליעד: זה כמו לשאול כמה גרוע יהיה אם תיכשל. ש: לא יש מה שנקרא עוצמת הרע ויש סיכוי של הרע סיכוי שיהיה רע ועוצמת הרע . אליעד: לא רע לא יהיה כמה אתה רוצה שמשהו יקרה וכמה אתה מפחד שזה לא יקרה ביחד זה רע אין עוצמת רע אם לא אכפת לך אם זה יקרה או לא ...
דיכאון מהדיכאון ללא סיבה, איך לצאת מדיכאון קליני קשה במצב של אשפוז פסיכיאטרי? איך לטפל באשפוז בגלל דיכאון עמוק שנובע מכך שהבן אדם בדיכאון מעצם זה שהוא בדיכאון? מהן השיטות ליציאה מדיכאון גנטי? גנטיקה של דיכאון
דיכאון מהדיכאון ללא סיבה, איך לצאת מדיכאון קליני קשה במצב של אשפוז פסיכיאטרי? איך לטפל באשפוז בגלל דיכאון עמוק שנובע מכך שהבן אדם בדיכאון מעצם זה שהוא בדיכאון? מהן השיטות ליציאה מדיכאון גנטי? גנטיקה של דיכאון
... שהוא דאגה, רע חמור יותר שמכונה עצבות, ורע חמור ביותר שמכונה דיכאון קליני. דיכאון קליני יכול להחמיר להיות דיכאון אובדני. כל הרמות הללו הן רק דרגות שונות של תחושת רע. דיכאון הוא לא משהו מוחלט או מוגדר, אלא למעשה תיאור של עוצמת הרע שמרגיש אדם. לכן, אליעד מציע שדרך העבודה עם אדם בדיכאון היא לשאול אותו למה הוא בדיכאון, ואם ...
במה תלוי כמה רע תרגיש? מעשה במלך שהלך לצוד צבאים, הפער בין הרצוי למצוי, מה יוצר את עוצמת הרצון? לרצות את הבלתי אפשרי, הדיל של רבי נחמן מברסלב עם השטן, דיכוי החשק המיני, רצון של עבד, רצון של מלך
במה תלוי כמה רע תרגיש? מעשה במלך שהלך לצוד צבאים, הפער בין הרצוי למצוי, מה יוצר את עוצמת הרצון? לרצות את הבלתי אפשרי, הדיל של רבי נחמן מברסלב עם השטן, דיכוי החשק המיני, רצון של עבד, רצון של מלך
... הביאה לכך שהוא ירצה פחות להישאר עם אותו בן זוג, הוא אכן יתאכזב פחות. אבל אם עוצמת הרצון שלו לא השתנתה, ההכנה מראש לא תפחית את עוצמת הרע שהוא ירגיש. סיפור המלך שהלך לצוד צבאים - מדוע המלך התעקש? אליעד מביא סיפור על מלך שיצא לצוד צבאים עם ...
אלימות - מהי מהותה ושורשה - מתי היא טובה?
אלימות - מהי מהותה ושורשה - מתי היא טובה?
אלימות - מהי מהותה ושורשה - מתי היא טובה? מהי באמת אלימות, והאם כולנו אלימים? אליעד כהן פותח את הנושא של אלימות באמירה פרובוקטיבית ומפתיעה: כל אדם בעולם אלים בצורה כלשהי. לכאורה, כולנו רוצים לחשוב שאנחנו לא אלימים, אך אליעד מסביר שכל פעולה או אמירה שמגדירה משהו, מבדילה אותו מדבר אחר או מתנגדת לדבר אחר, היא למעשה פעולה של אלימות . לדוגמה, כאשר אדם אומר זה טוב וזה רע, הוא מפעיל אלימות על המציאות עצמה. למה זאת אלימות? כי הוא שולל משהו, הוא מפריד בין שני דברים ואומר שאחד נכון והשני שגוי. אפילו כאשר מישהו טוען שהכל טוב ואין רע, גם זו אלימות, מכיוון שהוא אלים נגד הרע. מדוע להעדיף את הטוב על פני הרע? אולי הכל רע? מי החליט שצריך להיות דווקא טוב? לכן כל סוג של הגדרה, אפילו חיובית, היא אלימות, כי היא מכילה התנגדות לדבר אחר. האם גם בפעולות הפשוטות ביותר יש אלימות? אליעד נותן דוגמאות מאוד בסיסיות להמחשת הרעיון שכל פעולה בעולם, אפילו הפשוטה ביותר, היא פעולה אלימה. למשל, לכבות אש זו אלימות, כי אתה נגד האש הבוערת. לדרוך על הרצפה זו אלימות, כי אתה מתנגד למשטח. כל כוח שמתגבר על כוח אחר מוגדר כסוג של אלימות. כל פעם שאדם מגדיר דבר מה, לדוגמה, אם יש לפניו קיר והוא אומר זה קיר, הוא אלים. למה הוא אלים? כי הוא שולל את האפשרות שיש פה גם מטוס. למה להתנגד לאפשרויות אחרות? האם אפשרי מצב ללא אלימות בכלל? אליעד טוען שקיימת פרספקטיבה יחידה שבה אין שום אלימות. זהו מצב של אחדות מוחלטת, שבו הכל נמצא במקום אחד, כל הזמנים נמצאים באותו זמן, ואין הבדל בכלל בין טוב ורע, בין אמת ושקר. זו התפיסה של האחדות שבה אין הגדרה ואין ... לבין אי - קיומו של כל דבר אחר. הכל מתקיים בו זמנית ובאותו מקום, ואז אין אלימות, כי אין התנגדות לשום דבר. כדי להגיע לתפיסה כזו, האדם צריך לחפש את האמת עד שיבין שבצד האמת אין הבדל בין הדברים, כי כל ההגדרות הן רק חלקים של השלם הבלתי מוגדר. השלם הזה מכיל בתוכו גם את ההגדרות וגם את הבלתי מוגדר כישות אחת. מתי אלימות הופכת לבעיה? אליעד מסביר שיש שני סוגים של אלימות: אלימות כמשחק: זהו מצב שבו אדם מבין שכל המאבקים הם רק משחק, לא משהו אמיתי. כמו שני חברים שמשחקים במשחק תחרותי, כל אחד מנסה לנצח את השני, אבל הם לא שוכחים שזה רק משחק ואין באמת משמעות אמיתית לניצחון או להפסד. אלימות מסוג זה היא טובה ומקובלת. אלימות רצינית: כאשר האדם לוקח את ההגדרות שלו ברצינות רבה מדי, ומתייחס אליהן כאל אמת מוחלטת, כאן מתחילות המלחמות, השנאה והסבל. כל האלימות הרצינית שבעולם נובעת מדיכאון קיומי. אנשים לא מבינים למה הם חיים, הם צריכים משמעות, וכדי לברוח מהדיכאון הקיומי הם יוצרים הגדרות של טוב ורע, אמת ושקר, ואז נלחמים ... ונגד הרע, או להפך. הם הופכים את המשחק למציאות רצינית וכואבת, וזה שורש כל האלימות והסבל. כיצד אלימות היא העונש של האדם עצמו? העונש האמיתי של ה
אלימות חברתית - ממה נובעת אלימות בחברה? איך לעצור את האלימות בחברה? חלק 2
אלימות חברתית - ממה נובעת אלימות בחברה? איך לעצור את האלימות בחברה? חלק 2 ואחרי שהבנו ששורש האלימות החברתית, הוא בכך שאנשים אלימים כלפי עצמם. עכשיו השאלה הנשאלת היא, כיצד בעצם אפשר לעצור את האלימות החברתית? ומה בדיוק אפשר לעשות כדי לגרום לאותם אנשים אלימים, להתחיל לאהוב את עצמם ולהיות פחות אלימים ויותר רגועים? ולשאלה הזאת יש המון תשובות. ויש את התשובות שהן עוסקות רק בסימפטומים במקום בבעיה עצמה. כגון התשובות שצריך להגביר את האכיפה. ושצריך ... הרי שאין בכך די כדי לגרום לאלימות החברתית להיעלם. ויש גם את התשובות שאומרות שהעיקר זה החינוך. ושצריך להשקיע בחינוך. ושצריך לחנך את בני הנוער לסובלנות. ויש כל מיני קמפיינים נגד אלימות וכיוב. וגם כל הדברים האלו, הם לא ממש יעילים. כי מה שהם עושים בעצם, זה הם מגנים את האלימות, אבל הם לא מספקים שום מענה אמיתי לדבר שגורם לאדם להיות אלים. כי אפשר לעשות אין ספור קמפיינים נגד אלימות. ואפשר לנסות לחנך את האדם מבוקר עד ערב נגד אלימות. אבל בזמן אמת כאשר האדם ירגיש כעס עצמי, זה לא ממש יעניין אותו שאלימות זה דבר לא טוב. והוא בכל זאת יפעל באלימות. ולא זו אף זו, שלפעמים בגלל שיש ככ הרבה קמפיינים נגד אלימות, דווקא בגלל זה האלימות מתגברת. כי יש אנשים שכל הקמפיינים האלו נגד אלימות, הם בעצם מחנכים אותם להיות אלימים. כי כאשר מציגים בקמפיין איזה אדם אלים, ואומרים שהאלימות זה לא בסדר. הרי שאומנם מצד אחד אמרו שהאלימות היא לא בסדר. אבל מהצד השני הרי מציגים אדם שהוא מתנהג באלימות, למרות שאומרים שהאלימות היא לא בסדר. ויש הרבה אנשים שמתחילים לראות באלימות דרך לגיטימית להתנהגות, דווקא בעקבות כל הפרסומים נגד אלימות. כי האמירה נגד האלימות שיש אותה בקמפיין, היא אמירה בעיקר פילוסופית. שאומרת לאדם שאלימות זה לא טוב וכולי. אבל מהצד השני, הקמפיין מראה לאדם, כיצד אנשים כן בוחרים להתנהג ב
אלימות חברתית - ממה נובעת אלימות בחברה? איך לעצור את האלימות בחברה? חלק 1
אלימות חברתית - ממה נובעת אלימות בחברה? איך לעצור את האלימות בחברה? חלק 1 אלימות חברתית באה לידי ביטוי בצורות רבות. החל מאלימות נגד ילדים חסרי ישע ועל אלימות נגד נשים. החל מאלימות רגשית ואלימות מילולית ועד אלימות פיזית של ממש וביצוע מעשי פשע נגד אנשים אחרים. וככל שעובר הזמן, כך תופעת האלימות גואה ומתחזקת. והשאלה המתבקשת היא, מה גורם להתפתחות האלימות החברתית? אבל חשוב יותר, איך לעצור ואיך להתמודד עם האלימות החברתית? ואם נתבונן היטב על העניין נראה, כי אלימות נובעת מחוסר שקט נפשי אצל האדם עצמו. כי אלימות היא לא רק של האדם כלפי סביבתו, אלא גם של האדם כלפי עצמו. כי מאבקים לא מתרחשים רק בין האדם לבין אנשים אחרים, אלא גם בתוך האדם עצמו. וכאשר ... אפילו בטעות יפגע באדם שהוא ממש עצבני, אז האדם העצבני יפעל בצורה לא הגיוני, ויתנהג בצורה אלימה. כי כאשר האדם רגוע, אז יש לו ישוב הדעת. ואז הוא מבין בהיגיון נורמאלי, שאין שום טעם ושום תועלת באלימות. כי כמעט כל דבר אפשר לפתור אותו בצורה רגועה ועדינה. אבל כאשר אין לאדם ישוב הדעת, דהיינו, כאשר מתרחשים מאבקים פנימיים בתוך האדם עצמו. על ידי זה האדם לא חושב בהיגיון, ואז הוא מתנהג בצורה אלימה. ומלחמות מתרחשות לא רק בעולם הממשי שלנו, אלא מלחמות מתרחשות גם בתוך האדם עצמו. והאדם יכול להראות רגוע כלפי חוץ. אבל בתוכו מתרחשת כרגע מלחמת ... על ידי זה מתרחשת מלחמה בתוך האדם עצמו. וכאשר מתרחשת מלחמה בתוך האדם עצמו, על ידי זה נוצרת אלימות של אותו האדם גם כלפי אחרים. והדברים לא חייבים ללכת לאדם נגד רצונו, כדי שהוא יתמלא בכעס ובעצבים. אלא מספיק שהאדם מרגיש תחושה של ריקנות או של ... מרגיש סתם תחושה של חוסר אהבה עצמית כלפי עצמו. וגם הדברים האלו יכולים ליצור בתוך האדם, סוג של אלימות כלפי עצמו, שבאה לידי ביטוי בחוסר אהבה עצמית, בהלקאה עצמית וגם בשנאה עצמית. והדבר הזה נאמר, כדי להסביר את התופעה שיש לדוגמה בני נוער, שכלפי חוץ לא חסר להם שום דבר. ולא ממש ניתן לומר שיש איזה משהו שממש מכעיס אותם. ובכל זאת הם פועלים באלימות ועושים מעשי ואנדאליזם שונים כלפי אנשים אחרים. ואצל אותם בני האדם שפועלים באלימות כלפי אחרים, למרות שלא נראה שיש משהו שמכעיס אותם, אצלם הכעס העצמי נובע מתוך תחושת ריקנות ומתוך עצבים שנובעים מכך שהאדם לא מוצא את עצמו. כי כל ... אותו האדם לא מצליח למצוא את עצמו, גם על ידי זה נוצרת בתוך האדם סוג של מלחמה פנימית וחוסר שקט נפשי. שהם באים לידי ביטוי בצורה של אלימות כלפי אחרים. וכאשר האדם מרגיש שהוא עצבני על משהו כלשהו, אז הוא מרגיש צורך לבטא את הכעס ואת העצבים שלו. ויש את אלו שפוגעים בעצמם בצורה פיזית. כגון לדוגמה ניסיונות התאבדות וכיוב, שבהם האדם מפעיל אלימות פיזית כלפי עצמו. או לדוגמה כאשר האדם נכנס לדיכאון ומפסיק לאכול. שגם זה סוג של אלימות פיזית של האדם כלפי עצמו. אבל מי שהוא כועס על עצמו ולא מרוצה מעצמו, והוא רוצה לבטא את הכעס שלו בצורה כלשהי, אז אם הוא לא פוגע בעצמו, אז הוא פוגע באחרים. ועל ידי זה נוצרת אלימות של אנשים שהם אלימים כלפי עצמם. ועל ידי זה הם מבטאים את האלימות הזאת כלפי אחרים. ובנוסף לכל אלו, כאשר האדם לא מספיק אוהב את עצמו, וכאשר אין לאדם מספיק ביטחון עצמי, אז הוא מרגיש את הצורך לפגוע באדם אחר או ... עצמו כדי לאהוב את עצמו. וכאשר האדם אין לו מספיק אהבה עצמית וביטחון עצמי, על ידי זה הוא פועל באלימות כלפי אנשים חלשים ממנו. כגון נשים וילדים. וזה כדי לגרום לעצמו להרגיש יותר חזק. כדי לשפר את הביטחון העצמי שלו ואת האהבה העצמית שלו. ואפשר לסכם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עוצמת הרע, איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: עוצמת הרע, דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לנוער, מטפל רגשי, מאמן אישי בטלפון בנושא עוצמת הרע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6880 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:59:25 - wesi1