אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עודף משקל ✔דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ✔ובו יתבאר העניין של...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה יתבאר גם, מה המניע הרגשי החזק ביותר של האדם? ויתבאר העניין של החופש הנפשי שהאדם מחפש, ועוד.

ובעניין הרזיה / ירידה במשקל ותזונה נכונה, יש בעניין הזה שני היבטים. ואחד, הוא ההיבט הרפואי הבריאותי, והשני הוא ההיבט הנפשי. ז"א לפעמים קשה לאדם לעשות ספורט, ולאכול אוכל בריא, משתי סיבות.

והסיבה הראשונה היא, צרכים פיזיים של הגוף. כגון לדוגמה שהגוף של האדם צריך אוכל מסוים, כי יש בו רכיבים מסוימים, שהגוף מכור אליהם. והאדם, קשה לו לרדת במשקל ולעשות דיאטה של תזונה נכונה, בגלל הסיבה הזאת, שהגוף שלו צריך חומרים מסוימים. ובהיבט הזה לא נעסוק כאן. אבל כן נעסוק כאן, בהיבט הנפשי והפסיכולוגי של האדם, שקשה לו לשמור על המשקל ולשמור על תזונה נכונה.

כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית פיזית, אלא היא דווקא סיבה של בריאות נפשית. כי לפעמים יש לאדם הפרעות אכילה. והפרעת אכילה יכולה להיות בגלל הפרעה נפשית, שגורמת לאדם לאכילה רגשית. ואכילה רגשית פירושה, שהאדם אוכל מסיבות רגשיות, ולא מסיבות בריאותיות הישרדותיות.

וכידוע לכל, לא חסרות סיבות רגשיות, לכך שהאדם יאכל אוכל לא בריא, ולכך שהאדם יפסיק את הדיאטה שלו, ויאכל כמה שבא לו. כי האכילה, היא מספקת לאדם, סוג של אהבה, וסוג של תחושת שובע כללית, ועוד כל מיני תחושות רגשיות נוספות, שהאדם משיג אותן באמצעות האכילה שלו וכיו"ב. והאדם צריך לפתור את הבעיה בשורשה, ולמלא את הצרכים הרגשיים שלו, בצורה פנימית יותר, ולא להסתפק בתחליף הרגשי, של האכילה. אלא לאהוב את עצמו מבפנים וכולי. והדברים האלו ידועים לכל. וכאן נחדש ונחדד נקודה נוספת.

והיא, שהסיבה המרכזית והפנימית ביותר לכך שהאדם מתקשה לשמור על הדיאטה שלו ועל תזונה נכונה, היא כמובן רגשית. אבל הסיבה הרגשית החזקה ביותר שבגללה האדם מרגיש שהוא ממש מוכרח לאכול את האוכל שאינו בריא עבורו, והסיבה הרגשית החזקה ביותר, לכך שהאדם מרגיש, שממש כאילו אין לו בחירה חופשית, ושהוא ממש אוכל בצורה כפייתית של ממש (אכילה כפייתית), היא בגלל שמה שהאדם רוצה יותר מכל, זה את תחושת החופש האישי שלו, לעשות כרצונו, ולא להיות מוגבל להגדרות כלשהן.

כי האדם מטבעו, אוהב את החופש, ושונא את כל מה שמגביל אותו. ונחדד, כי האדם אוהב את החופש, אבל לא אוהב אותו בשלמות. כי אם האדם יאהב את החופש בשלמות, אז האדם יעשה את הכל כדי להיות חופשי מבפנים בתוך תוכו. והאדם יגיע למצב שהוא חופשי לגמרי מכל רצון שהוא. ואז כבר לא תהיה לאדם משמעות לחיים. כי כאשר יש רק חופש, אז כבר אין שום משמעות כלשהי, לשום דבר. כי כאשר יש חופש מוחלט, אז כבר אין טוב ורע בכלל. ולכן האדם בהחלט רוצה את החופש, אבל לא רוצה אותו בכל כוחו. ואעפ"כ האדם רוצה את החופש שלו, כמעט יותר מכל דבר אחר.

ומשום כך, כעקרון, האדם תמיד ינסה לעשות, את מה שיגרום לו להרגיש הכי חופשי והכי משוחרר. כי המלך, הוא אדם חופשי. והאדם רוצה כסף, כדי להרגיש שהוא חופשי לקנות את מה שהוא רוצה כרצונו החופשי. והאדם מכור לתחושה של חופש ושל בחירה חופשית לעשות כרצונו. והאדם שונא את חוויית העבדות והשעבוד, שהוא מוכרח לעשות כך או אחרת. ולכן כעקרון, ברגע שהאדם חושב שהוא מוכרח לעשות משהו, אז אינסטינקטיבית, האדם מיד מנסה לראות, כיצד הוא יכול לעשות את ההפך, ולהוכיח לעצמו, שהוא לא משועבד לשום דבר.

ויש דברים, שבהם האדם לא מסוגל להראות לעצמו שהוא חופשי. כגון לדוגמה, הצורך של האדם לנשום ולאכול וכיו"ב. שהאדם היה רוצה להוכיח לעצמו שהוא לא צריך לנשום, ואעפ"כ הוא לא יכול להוכיח לעצמו, שהוא לא באמת צריך לנשום. כי האדם מוכרח לנשום בכל מקרה. והאדם חווה תחושה של שיעבוד, מכל דבר שהוא מרגיש שהוא מוכרח לעשות אותו. אבל לא לכל דבר האדם יכול להתנגד. (ואעפ"כ, יש תחרויות, כמה זמן האדם יכול לא לנשום וכולי).

והדברים שהאדם מרגיש שהוא מוכרח לעשות אותם, ושהוא לא יכול לא לעשות אותם, הדברים האלו יוצרים אצל האדם, תחושה כללית של דיכאון ועצבות. שנמצאת בתת המודע של האדם, גם אם הוא לא מודע לכך. וגם זה גורם לכך, שהאדם יותר מכל ירצה להרגיש חופשי, גם כדי לנסות להדחיק, את הדברים שהוא חושב בתת המודע שלו, שהוא לא יכול להתנגד אליהם. כך שיש לאדם רצון מאוד חזק, להפר כל מסגרת, ולהיות חופשי, ולעשות כרצונו החופשי, נגד כל חוקיות כלשהי.

וזאת הסיבה העיקרית, לכך שכאשר האדם רוצה לרזות ולרדת במשקל, שכ"כ קשה לו לעשות דיאטה ולאכול בתזונה נכונה. משום, שלאכול בתזונה נכונה, זה בעצם אומר חוויה של שיעבוד ושל חוסר חופש. וזה בעצם לקחת מלך, שרגיל לעשות כרצונו החופשי. ולצמצם ולהגביל אותו, שהוא יהיה מוכרח לעשות דווקא כך או אחרת. וזה סוג של פגיעה באגו של האדם, שהוא לא אדם חופשי לעשות כרצונו החופשי, אלא הוא מוגבל לעשות כך או אחרת.

והאדם אוכל בצורה לא מאוזנת, גם כדי להוכיח לעצמו, שהוא מלך, שהוא יכול לעשות כרצונו, גם אם רצונו הוא נגד בריאותו. כי העשיר ניכר בכך שהוא מבזבז את כספו, גם על מה שלא מביא לו תועלת. והמלך, יודעים שהוא מלך, דווקא כאשר הוא עושה דברים שרק מלך יכול לעשות, שהם בעיקר דברים שהוא לא מוכרח לעשות אותם, אלא שהוא עושה אותם, רק כי ככה בא לו לעשות אותם.

והרעיון הוא, שהחופש הגדול ביותר, האדם חווה אותו, דווקא כאשר הוא עושה דבר שלא מביא לו תועלת, אלא אפילו מביא לו נזק, ושהאדם עושה אותו, רק משום שככה הוא רוצה לעשות אותו. כי זאת תחושה מדהימה של אגו ענק, שהוא עושה את מה שהוא רוצה, רק משום שככה הוא רוצה, בלי שום תועלת, ואפילו עם נזק. רוצה ועושה, בבחירה חופשית מלאה, בלי שום הגבלה ובלי שום התחייבות כלשהי.

וזאת הסיבה האמיתית שבגללה קשה לאדם להציב לעצמו גבולות וכיו"ב. משום, שהאדם רוצה להרגיש שהוא חופשי לעשות כרצונו, בלי מגבלה כלשהי.

ולפעמים המצב מתהפך. דהיינו, שהאדם מרגיש שכבר כאילו אין לו בחירה חופשית לאכול בצורה בריאה. והאדם יותר מרגיש שהוא מוכרח לאכול לא בריא, יותר מאשר שהוא מרגיש, שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. ז"א בהתחלה נראה לאדם שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. ואז האדם לא רוצה לאכול תזונה נכונה, כי זה מגביל את החופש שלו.

אבל כאשר האדם מרגיש, שהוא משועבד לזה שהוא אוכל בצורה לא בריאה, גם אז האדם חווה שהחופש האישי שלו נלקח ממנו. ואז האדם מנסה לעשות דיאטה ולאכול תזונה נכונה, כדי להרגיש שהוא חופשי לעשות כרצונו. ז"א אם האדם מרגיש שהוא משועבד לאוכל ולהשמנה, אז האדם רוצה דווקא לעשות את ההפך, ולהוכיח לעצמו, שהוא חופשי, ושהוא לא מוכרח לאכול בצורה לא בריאה, אלא שהוא כן יכול לאכול בתזונה נכונה וכולי.

ואז האדם עושה דיאטה, ואז יש לאדם מוטיבציה לעשות דיאטה, כאשר הוא מרגיש שהדיאטה מחזירה לו את החופש האישי שלו, לבחור את מה שהוא אוכל. ושהוא לא מוכרח לאכול מתוך שיעבוד, אלא מתוך רצון חופשי ובחירה חופשית. ואז האדם גם משתדל לשמור על המשקל שלו, על ידי זה שהאגו של האדם מתנפח, מכך שהוא מרגיש, שהוא הצליח להיות חופשי ולעשות כרצונו, בכך שהוא לא אוכל מזון לא בריא.

ואח"כ, האדם שוב פעם מרגיש שהוא משועבד, לכך שהוא צריך לאכול רק בצורה בריאה. ואז האדם שוב פעם רוצה לאכול בצורה לא בריאה וכולי. וכך זה חוזר על עצמו, מדיאטה אחת לדיאטה אחרת וחוזר חלילה על עצמו, פעם אחרי פעם, כידוע לכל. והכל תלוי, היכן האדם מרגיש יותר חופשי. אם האדם מרגיש יותר חופשי כאשר הוא אוכל כרצונו, אז הוא יאכל כרצונו, גם אם זה לא...
לשמור לטפל בהתנהגות כפייתית להצליח לשמור על המשקל התנגדות הפרעה כפייתית איך לטפל במחלה נפשית להתנגד הנפש רגשות להביא את עצמך מחלות נפשיות אוכל איך לאכול בריא איך לרדת במשקל איך לשמור איך לשמור על המשקל אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בריא בריאות דיאטה דיאטות האם לאכול הפרעה הפרעות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ירידה ירידה במשקל כמה לאכול לאכול לאכול בריא לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על המשקל עודף משקל תזונה תזונה נכונה
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל למה כולם רוצים להיות רזים? אליעד מסביר תחילה, שלמרות התחושה הרווחת שכולם רוצים להיות רזים, לא בהכרח כולם באמת ... טוב, וכל אדם יבחר את המראה שיספק לו הרגשה טובה יותר. זה תלוי באסוציאציות השונות של האדם לגבי רזון והשמנה. אליעד נותן דוגמאות שונות לסיבות שבגללן אנשים יעדיפו רזון או השמנה: יש אנשים שרוצים להיות רזים כי בעיניהם, אדם רזה נתפס כבריא יותר, מושך יותר, אסתטי יותר, או בעל שליטה עצמית גבוהה יותר. יש אנשים שרוצים להיות שמנים כי השמנה מסמלת עבורם ביטחון, כוח, ועוצמה. אליעד מציין סיפור של רבי נחמן מברסלב שבו מוזכרת קבוצה שמטרתה לתפוס כמה שיותר מקום בעולם ולכן עוסקת באכילה מופרזת. אליעד מסביר ששומן נתפס כמשהו לא מידתי ושההשמנה יכולה להיות סוג של מרד נגד נורמות חברתיות של מידתיות, בריאות או שליטה עצמית. למה אנשים מתמודדים עם עודף משקל למרות ביקורת חברתית? אליעד מתאר את הדילמה הפסיכולוגית של אדם שסובל מעודף משקל. אם הוא מפסיק לאכול כדי לא להיות שמן, זה גורם לו להרגיש חלש או כנוע מול החברה שמבקרת אותו. כך, האדם ממשיך לאכול למרות שהוא סובל מביקורת, ... לפחות הוא מרגיש שהוא עושה מה שבא לו, ומתנגד לתכתיבים חברתיים. הוא נותן דוגמה של אדם שצוחקים עליו שהוא שמן. אותו אדם ימשיך לאכול כי אם הוא יפסיק לאכול בגלל הצחוק, זה יוכיח שהוא לא באמת אוהב את עצמו. ... שהפסקת האכילה רק תתן כוח לאלה שצוחקים עליו, ולכן הוא מעדיף להמשיך בדרך שלו. איך הצורך בשליטה משפיע על הרזיה והשמנה? אליעד מציג את רעיון השליטה כמרכזי: אדם שבוחר להיות רזה עשוי להרגיש שליטה עצמית גבוהה, ותחושה שהוא אלוהים השולט ברצונות שלו. לעומת זאת, אדם שבוחר בהשמנה יכול לחוש תחושת חופש ומלכות - הוא מחליט כמה לאכול ללא גבולות. למעשה, שתי הגישות הללו מובילות את האדם ... חלק בלתי נפרד מהקיום, וכאשר יבין את זה לעומק, הוא יפסיק להיות משועבד לתפיסות חברתיות או פנימיות לגבי רזון והשמנה. מדוע אנשים מתקשים לוותר על הרגלי אכילה לא בריאים? אליעד מסביר שאנשים אוכלים מתוך תחושת צמצום או סבל פנימי. ... מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב כרגע. למשל, אישה שאוכלת הרבה ומצד שני כל הזמן מנסה לעשות דיאטה ולא מצליחה, בעצם משחקת משחק של עבודה בעיניים. היא מנסה ליהנות משני העולמות: גם להמשיך לאכול וליהנות מהחופש שבאכילה, וגם להרגיע את רגשות האשמה בעזרת הניסיונות החוזרים שלה להיכנס לדיאטה. אליעד מדמה את זה לאנשים שבאים לבית כנסת ביום כיפור לתת קצת כסף לצדקה, במטרה להקל על המצפון, אך ... אינם משנים את התנהגותם לאורך זמן. האם באמת אפשר להשתחרר מהעיסוק בדימוי גוף? אליעד מסביר שבשורש, כל העיסוק ברזון והשמנה, דימוי עצמי ודימוי חברתי, נובע מתפיסה של טוב ורע, יפה או מכוער, שליטה או חוסר שליטה. הדרך היחידה להשתחרר ... צורה של מראה גוף. כל עוד האדם תופס את עצמו כנפרד וחסר משהו, הוא ימשיך לסבול בכל מצב: כשהוא רזה הוא יסבול ממה שהוא מפסיד, וכשהוא שמן הוא יסבול ממה שהוא מפסיד בדרך השנייה. מהו הפתרון שאליעד מציע לבעיות דימוי עצמי והשמנה? אליעד טוען שהפתרון הוא להגיע להבנה עמוקה שכל מצב כולל חסרונות, ושלקבל את החסרונות הללו זו הדרך היחידה להשתחרר ... וגם רע, ובשורש האמיתי אין באמת חסרונות או יתרונות מוחלטים. אדם שיבין זאת יהיה משוחרר מבעיות של דימוי גוף והשמנה. איך להפסיק לסבול מדימוי גוף? למה אנשים רוצים להיות רזים? למה קשה לשמור על דיאטה? מה הקשר בין השמנה לביטחון עצמי? איך להשתחרר מדעות של אחרים?
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי למה אנשים מספרים לעצמם תירוצים ולא מתמודדים עם האמת? אנשים נוטים לספר ... מודע, ומשמש כסוג של מנגנון הגנה פסיכולוגי שנועד להגן על האדם מפני האמת הכואבת יותר. למה שמישהו ירצה להיות שמן למרות שזה מפריע לו? אליעד כהן מביא דוגמה לאדם שמספר לעצמו שהוא לא אוהב את עצמו בגלל שהוא שמן. כאשר חוקרים את האדם לעומק, מתברר שהסיבה האמיתית לכך שהוא לא אוהב את עצמו אינה המשקל, אלא משהו אחר ... כיסוי כדי לא להתמודד עם דחייה פנימית עמוקה יותר. לדוגמה, כשנשאל אם מפריע לו שבחורה תדחה אותו כי הוא שמן, הוא עונה שלא. כלומר, הוא יודע שעצם היותו שמן הוא לא מה שבאמת מפריע לו, אבל הוא עדיין מתעקש להשתמש בזה כתירוץ. הסיבה שבכל זאת ירצה להישאר שמן היא שכך הוא יכול להאמין שדוחים אותו בגלל המשקל ולא מסיבה פנימית קשה יותר להכרה, כמו תחושה של חוסר ערך פנימי או מחשבה שהוא לא מספיק חכם או לא מספיק טוב. כשהוא יורד במשקל, מתגלה לו שאין לו עוד את התירוץ של לא אוהבים אותי כי אני שמן, והבעיה האמיתית עולה על פני השטח, מה שמביא לו יותר סבל וכאב. לכן, הוא חוזר להיות שמן כדי לחזור ולהחזיק בתירוץ שהבעיה שלו היא חיצונית (משקל) ולא פנימית. מה ההיגיון מאחורי מנגנון ההדחקה הרגשית? ההיגיון הוא ... לו דרך לשנות אותה או שהוא מרגיש שהוא לא יכול להתמודד איתה ישירות. לכן הוא יוצר סיפור כיסוי כמו עודף משקל, עוני, או תכונה חיצונית אחרת, ומייחס אליה את הסיבה לדחייה שהוא מרגיש מאנשים. כך הוא מרגיש שיש לו שליטה ... לעצמו סיפור כיסוי כדי להסתיר את האמת האמיתית שמאחורי מצוקתו. הסיפור מתחיל מאדם שלא אוהב את עצמו כי הוא שמן. כשחוקרים אותו יותר לעומק, מתגלה שלא באמת מפריע לו להיות שמן, אלא שזה רק תירוץ שהוא מספר לעצמו. השאלה שמובילה לגילוי הזה היא: אם מישהי אומרת לך שהיא לא רוצה אותך כי אתה שמן - זה מפריע לך? והוא עונה שלא, כלומר, עצם העובדה שהוא שמן לא באמת מפריעה לו. אבל אם כך, מדוע הוא בכל זאת מספר לעצמו שזה מה שמפריע לו? מדוע הוא ... אוהבים אותו כי הוא לא חכם מספיק. זה מכאיב לו מאוד, ולכן הוא מחפש דרך לברוח מהכאב הזה. הוא משמין, כך שאם אנשים לא יאהבו אותו, הוא יוכל לספר לעצמו שזה בגלל המשקל שלו ולא בגלל חוסר החוכמה שהוא ... הוא חוסך מעצמו את ההתמודדות עם הכאב האמיתי שלו. הדבר נחשף במיוחד כשבודקים את ההיסטוריה האישית שלו: כשהוא היה שמן, הוא היה בסדר עם עצמו, אבל כשירד במשקל, הוא התחיל להרגיש רע. כלומר, להיות רזה לא שיפר את מצבו הרגשי אלא דווקא החמיר אותו, משום שעכשיו לא הייתה לו יותר את האופציה לומר לא אוהבים אותי כי אני שמן. כשהתברר לו שהבעיה עמוקה יותר, זה היה קשה מדי עבורו להתמודד עם זה, ולכן הוא חזר להשמין כדי להחזיר לעצמו את התירוץ של הדחייה. זו תופעה נפוצה שבה אנשים יוצרים לעצמם תירוצים למה דברים קורים להם ... לעצמנו עכשיו בן אדם נשאלה השאלה הוא לא אוהב את עצמו למה אתה לא אוהב את עצמך כי אתה שמן למה אתה לא אוהב את עצמך? כי אני שמן אוקי מפה לשם משם לפה למה אתה לא אוהב את עצמך אז מה אם אתה שמן מה הבעיה בזה שאתה שמן? כי אם אני שמן אז נגיד בחורות לא רוצות אותי אוקי ואז גילינו בדרך כזו או אחרת שבכלל לא מפריע לו שהוא שמן כאילו אם בחורה הייתה אומרת לך שהיא לא רוצה אותך איך אתה יודע שלא רוצים אותך? לא רוצים אותי וזה, עכשיו אם בחורה אומרת לך אני לא רוצה אותך כי אתה שמן זה מפריע לך? לא זה לא מפריע לי. עכשיו איך יכול להיות שבן אדם יודע נגיד שבחורות או נגיד אנשים לא רוצים אותו כי הוא שמן והוא כועס על עצמו על זה שהוא שמן והוא בכל זאת ירצה להיות שמן, איזה אינטרס יש למישהו לרצות לדוגמה נגיד ואם עכשיו אומרים לו ואם יש לך אפשרות להיות רזה אתה רוצה להיות רזה? לא אני לא רוצה להיות רזה אני רוצה להישאר שמן איזה היגיון יש בזה. ש: יכול להיות שהוא אוהב בחורות שמנות. אליעד: והוא אוהב רק בחורות רזות הלאה. ש: ... שהוא לא נעים לו לחשוב שלא אוהבים אותו כי הוא לא חכם אז מה הוא עושה הוא הפך להיות שמן כדי שכשלא יאהבו אותו הוא יגיד לעצמו הם לא אוהבים אותי כי אני שמן. עכשיו כשחוקרים איתו את הדבר מה באמת האמת אם יגידו לך אם בחורה תגיד לך אני לא רוצה אותך רק כי אתה שמן הוא אומר אני אין לי שום בעיה עם זה הייתה גם מי שאמרה לו תקשיב אני לא רוצה אותך רק כי אתה שמן אם לא הייתי רוצה אותך אמר לה גם אני לא רוצה אותך זה בסדר זה בכלל לא מפריע לו, לא רק זה הבעיות שלו התחילו כשהוא נהיה רזה הוא היה שמן הכל היה בסדר הפך להיות רזה התחילו הבעיות ואז חזר להיות שמן ונשארו הבעיות לא משנה בעיות רגשיות. אבל הסיפור הוא שהוא המציא לעצמו סיבה הוא אמר אני מעדיף להיות שמן כדי שכשלא יאהבו אותי והכל כמובן בתת מודע אני אוכל להגיד לעצמי שלא אוהבים אותי כי אני שמן ולא ... אין לי בעיה עם זה שאני שמן לא אכפת לי שאני שמן, אוקי אם היית לבד בעולם היית רוצה לרזות? לא אני מאוד מרוצה איך שאני נראה אין לי שום בעיה עם איך שאני נראה אני שלם עם איך ... שמן היה לו טוב נהיה רזה התחיל להיות לו רע כי הוא עדיין היה בלי חברים ואז הוא פשוט השמין שוב ועכשיו הוא אומר למה הם לא חברים שלי כי אני שמן אבל זאת לא האמת. ש: מה ההיגיון ...
נכשל לחלשים, כישלון לא הגיוני, פחד מהצלחה, חרדת ביצוע, חרדת כישלון, דימוי עצמי נמוך, רגשי נחיתות, רגשי עליונות, התנשאות, הדחקה, שירת נשים, חשק מיני, קול באשה ערווה, צדיקים, אני חזק או אני חלש, הערכה עצמית
נכשל לחלשים, כישלון לא הגיוני, פחד מהצלחה, חרדת ביצוע, חרדת כישלון, דימוי עצמי נמוך, רגשי נחיתות, רגשי עליונות, התנשאות, הדחקה, שירת נשים, חשק מיני, קול באשה ערווה, צדיקים, אני חזק או אני חלש, הערכה עצמית
... הצלחה לכישלון גדל, האדם עלול להרגיש רע יותר בתחומים שבהם הוא אינו מצליח. עוד דוגמה לכך היא אדם שסובל מעודף משקל ומסרב לרדת במשקל. לכאורה, זה לא הגיוני, אבל האדם מסביר שאם ירזה ולא תהיה לו בת זוג, ירגיש רע הרבה יותר, כי כבר לא יוכל להשתמש בתירוץ של עודף משקל. כלומר, לפעמים אדם מעדיף להישאר במצב של חולשה יחסית, כדי להימנע מכאב גדול יותר שיצוף כשישיג הצלחה, שתחשוף אצלו ...
למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
... מדוע הם חושבים שהיא דחתה אותם, כל אחד מהם מייחס את הדחייה לתכונה שהוא עצמו לא אוהב בעצמו, כמו משקל עודף, חוסר ביטחון או מצב כלכלי. כלומר, כל אחד מהם משייך את הסיבה לדחייה לאותו חיסרון אישי שהוא חשפני כלפי ... את האירוע. לדוגמה, אם מישהו נפרד ממנו, הוא עשוי לחשוב שזה בגלל שהוא לא מספיק מוצלח או כי הוא שמן, אך יתכן שהסיבה היא בכלל אחרת - אולי מערכת היחסים לא עבדה מכל סיבה שהיא, אבל הוא ייחס את ... הגברים מדוע לדעתם היא דחתה אותם. כל גבר ייחס את הדחייה לאותן נקודות שהוא בעצמו אינו אוהב בעצמו (למשל, עודף משקל, חוסר ביטחון, מחסור בכסף וכדומה). כלומר, אם אדם שמן ולא אוהב את זה, הוא יניח שהיא דחתה אותו כי הוא שמן. מי שחושב שאין לו כסף, יניח שהסיבה היא מצבו הכלכלי. מי שסובל מחוסר ביטחון, יניח שמקרינים ממנו חוסר ביטחון ...
העברת מסרים לתת מודע, העברת מסרים באמצעות השלכה בתת מודע, לדבר עם מישהו על מישהו אחר, להעביר מסרים בצורה עקיפה, שיחה על צד ג, רכילות על אנשים, מסרים עקיפים, מסרים סמויים, מסרים ישירים, ניהול שיחה, איך לנהל שיחה? תקשורת בין אישית
העברת מסרים לתת מודע, העברת מסרים באמצעות השלכה בתת מודע, לדבר עם מישהו על מישהו אחר, להעביר מסרים בצורה עקיפה, שיחה על צד ג, רכילות על אנשים, מסרים עקיפים, מסרים סמויים, מסרים ישירים, ניהול שיחה, איך לנהל שיחה? תקשורת בין אישית
... כך המסר שאתם מעבירים על האדם השלישי ייתפס בעיני השומע כמכוון כלפיו. לדוגמה, אם אתם משוחחים עם אדם בעל עודף משקל ואומרים לו: תראה את השמן המגעיל הזה, ומתייחסים לצד שלישי כלשהו, השומע עלול לחשוב מיד: רגע, אני עצמי שמן, ולכן אולי זה מה שהדובר חושב גם עליי. אף על פי שבכוונתכם היה לדבר על מישהו אחר לחלוטין, השומע ... אולי נראה לכם פשוט, אבל יש כאן היגיון שכדאי להתבונן בו לעומק. נניח שאתם משוחחים עם מישהו שהוא בעצמו שמן, ובמהלך השיחה אתם מתייחסים לאדם אחר ואומרים: תראה את השמן המגעיל הזה. לכאורה, מדובר בביקורת כלפי אדם שלישי, אבל בפועל, המאזין עשוי לפרש את הדברים גם כמתייחסים אליו. כיצד ...
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה
אכילה רגשית, הפרעות אכילה, מהי אכילה רגשית? אכילת יתר, איך נוצרת אכילה רגשית? למה יש אכילה רגשית? מה הבעיה באכילה רגשית? האם אכילה רגשית זה רע? מה זה אכילה רגשית? האם יש לי הפרעת אכילה רגשית? טיפול באכילה רגשית, דיאטה, תזונה מהי אכילה רגשית? אכילה רגשית היא מצב שבו האדם אוכל לא מתוך רעב פיזיולוגי או צורך הישרדותי, אלא בגלל סיבות רגשיות שונות. כדי להבין מהי בדיוק אכילה רגשית, חשוב להבין תחילה את ההבדל בין אכילה רגילה, הישרדותית או בריאותית, לבין אכילה מסיבות רגשיות. באופן עקרוני, אדם רעב ... הוא יהיה רעב ועלול למות מרעב. כל עוד האכילה היא לשם הישרדות או שמירה על הבריאות בלבד, זו אינה אכילה רגשית. לעומת זאת, כאשר האדם אוכל מסיבות שאינן קשורות ישירות להישרדות או לבריאות, כגון דיכאון, עצב, שעמום, עייפות, חרדה או עצבנות, מדובר באכילה רגשית. כלומר, האדם משתמש באוכל כאמצעי להרגיע את רגשותיו או להקל על עצמו מתחושות שליליות. לדוגמה, אם אדם חש מדוכא ואוכל על מנת לשפר את מצב רוחו, או אם הוא משועמם ואוכל כדי להעביר את הזמן, זוהי בדיוק אכילה רגשית. אילו סוגים שונים של אכילה רגשית קיימים? קיימים שני סוגים מרכזיים של אכילה רגשית: סוג ראשון הוא מצב שבו האדם אוכל בלי שהוא בכלל רעב פיזית, אלא רק מתוך סיבות רגשיות. לדוגמה, אדם ... או נחמה רגשית. כלומר, הבחירה מה לאכול מושפעת כאן מרגשות ולא רק מצרכים תזונתיים או פיזיולוגיים. מהם הגורמים הנפוצים לאכילה רגשית? אנשים אוכלים מסיבות רגשיות מגוונות, כגון: שעמום: האדם אוכל כדי להעסיק את עצמו. דיכאון ועצב: אכילה על מנת לנחם את עצמך ולהקל על הכאב הנפשי. לחץ וחרדה: האוכל נתפס כדרך להירגע ולהפיג מתחים. התמכרות למתוק: אכילה של מתוקים כדי לחוות תחושת נעימות או התרגשות. אכילה חברתית: האדם אוכל כדי להשתלב או ליהנות מחברה של אחרים. עייפות: האכילה משמשת כדרך להתמודד עם העייפות ולהגביר את תחושת הערנות. מה הבעיה המרכזית עם אכילה רגשית? אכילה רגשית בפני עצמה אינה בהכרח רעה. האדם יכול להפיק הנאה רגשית וסיפוק מהאכילה, ואין בכך כל פסול. אך הבעיה נוצרת כאשר האכילה הרגשית מובילה לצריכת מזון מוגזמת, לא בריאה או מיותרת. ברוב המקרים, אנשים שאוכלים מתוך מניעים רגשיים נוטים לבחור במזונות עשירים בסוכר, שומן או קלוריות, מה שעלול לפגוע בבריאותם בטווח הארוך. כאשר האדם אוכל אכילה רגשית, לעתים הוא צורך כמויות גדולות יותר מהדרוש לגופו, מה שמוביל להשמנה, בעיות בריאותיות כמו סוכרת, מחלות לב, בעיות עיכול ועוד. נוסף על כך, האכילה הרגשית עלולה להפוך להרגל בעייתי שקשה לשלוט בו, מצב שעשוי ליצור מעגל של תסכול, אשמה והידרדרות רגשית נוספת. איך ניתן לטפל באכילה רגשית? הטיפול באכילה רגשית מתחיל ראשית במודעות לבעיה. האדם צריך לשאול את עצמו מדוע הוא אוכל, ולהבחין האם הוא אוכל בגלל רעב פיזי, צורך בריאותי או דווקא מסיבות רגשיות. לאחר שהאדם מבין שיש לו נטייה לאכילה רגשית, עליו לנסות לזהות אילו רגשות או מצבים גורמים לו לאכול באופן הזה. לדוגמה, אם אדם אוכל מתוקים כי הם ... שיספקו את הצורך הרגשי הזה, כגון פעילות גופנית, מדיטציה, שיחה עם חבר או עיסוק בתחביבים שונים. בנוסף לכך, הטיפול באכילה רגשית עשוי לכלול ליווי מקצועי של דיאטנים, מטפלים רגשיים או פסיכולוגים, אשר יעזרו לאדם לזהות את הסיבות העמוקות לאכילה הרגשית שלו ולסייע לו לפתח הרגלי אכילה מודעים ובריאים יותר. סיכום על אכילה רגשית אכילה רגשית היא תופעה נפוצה ומורכבת, המשלבת רגשות שונים עם הרגלי תזונה. חשוב להבין שאכילה רגשית אינה בהכרח בעיה בפני עצמה, אך עלולה להוביל להתנהגות אכילה לא בריאה ולבעיות בריאות שונות. על מנת לטפל באכילה רגשית יש צורך במודעות, הבנת הרגשות המניעים את האכילה, מציאת תחליפים בריאים לאכילה הרגשית, ולפעמים אף פנייה לאנשי מקצוע שיכולים לסייע להתמודד עם הרגשות העמוקים יותר שעומדים מאחורי האכילה הרגשית. מהי אכילה רגשית? איך להפסיק אכילה רגשית? האם אכילה רגשית מזיקה? טיפול בהפרעות אכילה התמכרות למתוק אכילה מתוך שעמום איך מצליחים בדיאטה? אכילה מודעת, אכילה בריאותית, אכילה הישרדותית, אוכל מזון לא בריא, התמכרות למתוק, התמכרות לסוכר, גמילה מסוכר, למה אכילה רגשית זה רע? מה רע בהתמכרות לאוכל? מה רע באכילה רגשית? טיפול בהשמנה, התנהגויות אכילה, אכילה חברתית, אכילה מתוך שעמום, אכילה מתוך עייפות, אכילה בריאה, אכילה ... רגשי? למה אני אוכל? אכילה מאופקת, אכילה חיצונית, מהי השפעתה של אכילה רגשית? מהי ההגדרה של אכילה רגשית? טיפול בהפרעות אכילה, מבוא לאכילה רגשית, איך לרדת במשקל? איך להצליח בדיאטה?
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה האם אוכל בריא תמיד מרזה ואוכל לא בריא תמיד משמין? רבים נוטים לחשוב שהשמנה ובריאות הן שני דברים שהולכים תמיד ביחד - כלומר, שאדם שמן הוא אוטומטית לא בריא, ושאם אוכלים אוכל לא בריא, בהכרח משמינים, ואילו אוכל בריא מבטיח לנו שנישאר רזים. אליעד מסביר שהחשיבה הזו נפוצה אך אינה מדויקת. למעשה, יש ... חסה, בכמויות אדירות, מעבר למה שהגוף שלו צריך - הוא אכן ישמין. ההשמנה הזאת לא נובעת מכך שהחסה היא אוכל לא בריא, אלא בגלל הכמויות. כלומר, הוא אכל יותר קלוריות מהאנרגיה שהגוף שלו הצליח לשרוף. התוצאה היא השמנה ופגיעה בבריאות, אך ... סוכר לבן בכל יום ולא יאכל שום דבר נוסף - האם הוא ישמין? התשובה היא לא. אותו אדם דווקא ירד במשקל, אך האם הוא יהיה בריא? ודאי שלא. אמנם הוא יורד במשקל ובאחוזי השומן, אך הגוף שלו לא יקבל ויטמינים, מינרלים, וחומרים מזינים חיוניים אחרים. הוא יאבד מסת שריר ויפגע בבריאות באופן חמור. כלומר, כאן יש לנו דוגמה לאוכל שאינו בריא אבל גם אינו משמין, עקב הכמות הנמוכה. מה בעצם קובע אם נעלה או נרד במשקל? לפי אליעד, יש להפריד באופן מוחלט בין איכות האוכל לבין הכמות שלו. איכות האוכל היא שקובעת אם הוא בריא ... אם המזון יגרום לנו להשמין או לרזות. אם נאכל יותר קלוריות ממה שהגוף שורף, נעלה במשקל, אם נאכל פחות, נרד במשקל. מדוע אוכל בריא בדרך כלל עוזר בירידה במשקל? למרות האפשרות לאכול בריא ולהשמין, או לאכול לא בריא ולרזות, המציאות בשטח היא שאנשים שאוכלים אוכל בריא לרוב יורדים ... הוא הרבה יותר משביע. כתוצאה מכך, אנשים שאוכלים אוכל בריא אוכלים לרוב פחות קלוריות, וכך יורדים במשקל. לעומת זאת, אוכל לא בריא הוא לרוב מעובד מאוד, אינו משביע, ולכן קל לאכול ממנו יותר מדי, דבר שמוביל להשמנה. האם אפשר לאכול אוכל לא בריא ולהישאר רזים? אליעד מדגיש שאפשר בהחלט לאכול אוכל לא בריא ולהישאר רזים - הכל תלוי בכמות. אם אדם אוכל אוכל לא בריא במידה מועטה, הוא לא בהכרח ישמין. במקרה כזה, הוא אמנם צורך מזון לא בריא, אך בגלל הכמות הנמוכה, לא ייגרם לו נזק גדול מדי, לא למשקל ולא לבריאות. האם אפשר לעלות במשקל ובכל זאת להיראות יותר חטובים? נקודה מעניינת נוספת שמציג אליעד היא שאפשר לעלות במשקל ובמקביל להיראות יותר חטובים. איך זה יתכן? אם אדם אוכל יותר קלוריות ממה שהגוף שלו צריך, אך במקביל מבצע ... מסת השריר יותר מאשר את השומן. כך הוא ייראה פחות חטוב ואף עלול להעלות את אחוז השומן בגוף, למרות הירידה במשקל. אז איך בעצם נכון לאכול כדי לרדת במשקל וגם לשמור על הבריאות? אליעד מסכם ואומר שהדרך הטובה ביותר לשמור על בריאות טובה ומשקל תקין היא לשלב בין ... טובה לאורך זמן. לסיום, אליעד מזמין אתכם לחקור עוד בנושא ולהבין בעצמכם את ההיגיון שמאחורי הדברים. השמנה ובריאות איך לעלות במשקל ולרזות בו זמנית? גרעון קלורי ועודף קלורי מה לאכול כדי לרדת במשקל? איך לרדת במשקל ולהשמין בו זמנית? איך עובדת השמנה? איך לפתח שרירים? השמנה, תזונה ובריאות - מה באמת נכון? שלום חברים, הפעם ... זה באמת נכון? נניח שכן, כלומר, אם אדם שמן, זה אומר שהוא לא בריא. מכאן, רבים מסיקים שאם תאכל אוכל לא בריא, תשמין, ואם תאכל אוכל בריא, לא תשמין. אבל זה לא בדיוק נכון. לא כל אוכל לא בריא משמין, ולא כל אוכל בריא מרזה אפשר למצוא מזון שאינו בריא אך אינו משמין, ואפשר למצוא מזון בריא שכן משמין. לדוגמה, חסה נחשבת לאוכל בריא, אבל אם אדם יאכל כמויות ... משמין או לא משמין? - תלוי בכמות הקלוריות שנצרכת לעומת מה שהגוף מוציא. למה אוכל בריא בדרך כלל עוזר לרדת במשקל? למרות שניתן להשמין מאוכל בריא ולרדת במשקל מאוכל לא בריא, בפועל, אנשים שניזונים מתזונה בריאה לרוב יורדים במשקל. למה? כי אוכל בריא בדרך כלל יותר מסביע ופחות מעובד, ולכן אנו אוכלים ממנו פחות. אוכל לא בריא, לעומת זאת, לרוב אינו משביע, ולכן אנו אוכלים ממנו יותר - מה שגורם לעלייה במשקל. האם אפשר לעלות במשקל ולהיות יותר חטובים? כן! אדם שצורך יותר קלוריות ממה שהוא מוציא עשוי לעלות במשקל, אבל זה לא בהכרח אומר שהוא ישמין. אם הקלוריות מגיעות מתזונה מאוזנת ותומכת בפעילות גופנית, הגוף עשוי להשתמש בהן ... להשמנה זו שאלה אחרת, שתלויה בעיקר בכמות הנצרכת. לקריאה נוספת והעמקה בנושא, ניתן להיכנס לאתר ולחפש מידע על השמנה, ירידה במשקל, תזונה בריאה ועוד. בהצלחה! השמנה ובריאות, תזונה, איך לעלות במשקל ולרזות בו זמנית? איך לרדת במשקל ולהשמין בו זמנית? עודף קלורי, גרעון קלורי, איך לרדת במשקל? איך לפתח שרירים? איך עובדת השמנה? מה לאכול כדי לרדת במשקל? מה לאכול כדי להיות רזה? לאכול מה שרוצים ולרדת במשקל
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1 מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל. מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה? לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ... ניתן לשנות דפוס חשיבה מאדם שמן לאדם רזה? אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל. הוא מייעץ לאמץ ... מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול. מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה? אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. ... להפוך מאדם רזה לשמן לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שניתן לעשות את התהליך גם בכיוון ההפוך: אדם רזה שמעוניין לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול. האם אנשים ... באמת מרגישים רעב תמידי? אליעד מבהיר שברוב המקרים, אנשים שמנים לא באמת אוכלים בגלל רעב פיזי, אלא בעיקר מתוך אכילה רגשית, שעמום, דיכאון, או הרגל פסיכולוגי. למרות הטענה שאנשים שמנים מרגישים רעב יותר, אליעד מתעקש שברוב הגדול של המקרים זו ... הרגל האכילה שלו. לפי אליעד, ההגבלה הזו יוצרת מודעות גבוהה יותר להתנהגות ולאכילה. האם המטרה היא להפוך את כולם לאנורקטיים? אליעד אומר בהומור שמטרת הגישה הקיצונית הזו היא כביכול למות רזה, אבל הוא מיד מוסיף שהכוונה היא רק למצוא ... להתמודדות עם דחפים הבחנה בין רעב פיזי לרעב רגשי איך להפוך משמן לרזה? אכילה ללא סיבה ואכילה מוצדקת האם אכילה רגשית גורמת להשמנה? האם באמת היה סרט שנקרא השמן והרזה? בסיפור המלא מתחיל איזכור לכך שכביכול היה סרט שנקרא השמן והרזה, ובאה ... נצפתה מציאות שבה מישהו מפסיק לאכול ונהיה שמן סתם כך. יוצא מכאן שאכילה היא הגורם המכריע שעלול לגרום לאדם להשמין. בהמשך מסבירים שהשמן מגלה שהוא משמין כתוצאה מאכילה מרובה, בשונה מזה שרזה בדרך כלל כי הוא אוכל רק את מה שהוא צריך. שאלה: מה בין ... ולא אפעל, אלא אם כן יוסבר לי מה הרווח או הצורך שבדבר. איך כל זה קשור לעלייה במשקל או לירידה במשקל? לפי ההסבר, אדם שמן פועל בדרך כלל בגישה של אני עושה מה שבא לי (בענייני אכילה). הוא אוכל כי ... רעב?. המטרה היא לתרגל ריסון ולהפוך את המצב הנפשי כך שהאכילה מתבצעת רק במינימום הנדרש. שאלה: ואיך אפשר להפוך מרזה לשמן? באותו היגיון, רק הפוך: אם אדם רזה מדי ורוצה להשמין, הוא יעביר עצמו למצב של אני אוכל כל הזמן כל עוד אני יכול. אני מפסיק לאכול רק אם אני ... מפסיק לאכול לגמרי. עכשיו אני אוכל רק כשאני ממש ממש חייב, כשאני כמעט לא יכול להמשיך בלעדיו. מה לגבי אנורקסיה או קיצוניות מסוכנת? ישנה אמירה: אדם עלול להגזים וללכת לקיצוניות שבה הוא בקושי אוכל ויכול להגיע לאנורקסיה או למוות. כמובן שזה מצב קיצוני, אבל הרעיון בשיחה הוא להציג את ההיגיון העומד מאחורי שתי הגישות: גישת תאכל ... בהיבט הבריאותי? הדובר עצמו מסביר שלא בהכרח מדובר במומחיות רפואית או בשאלת הבריאות. הוא מצהיר: בהנחה שהאדם שמן ורוצה לרזות, שידע שזו דרך חשיבה: אכלתי מספיק, לא חייב עוד. ומי שמעדיף להישאר שמן או לא אכפת לו, זה גם ... וממוקדת יותר בשגרת אדם ממוצע שרגיל לאכול הרבה יתר על המידה. שאלה: האם יש כאן המלצה להפוך את כולם לאנורקטיים? בסוף השיחה נאמר בחצי קריצה: כן, כדי לצאת מהלופ, אפשר לחשוב כמו אנורקטי, תאכל רק כשאתה לא יכול יותר להתאפק. אבל מיד מציינים שאדם עלול לבחור בזה כדי להיות רזה בצורה קיצונית, ... רק על הבדל מנטלי שמסביר מדוע אדם מסוים נשאר רזה (כי הוא אוכל רק כאשר הוא צריך) ואדם אחר משמין (כי הוא אוכל בכל הזדמנות). יש שמביאים טענה שאנשים שמנים מרגישים רעב מוגבר או סוג של כאב שלא מרפה, ... נוסף?. מתחדדת ההמלצה לאימוץ גישה של לאכול רק מה שבאמת חייבים כאשר המטרה היא להפחית משקל. אם רוצים דווקא להשמין, עושים הפוך ונשארים בארוחה כל עוד אפשר להכניס עוד מזון, בלי לעצור עד שהגוף מאותת אי אפשר יותר. שינוי ... לא מכירה. אליעד: עכשיו את מכירה עכשיו בא נתקדם בסיפור לא משנה בא נתקדם בעלילה בן אדם בעיקרון כדי להשמין צריך לאכול נכון בגדול אתה לא יכול להשמין מרוח כאילו אם לא תאכל אתה בטוח לא תהיה יותר שמן אם תפסיק לאכול אתה יכול להשמין מלא לאכול אתה לא יכול נכון. ש: אולי יש אפשרות כזאתי. אליעד: במציאות לא נתקלנו בזה עדיין בן אדם לא הפסיק לאכול ונהיה שמן בכל מקרה בן אדם משמין מאכילה עכשיו בא נדבר על ה - state of mind של בן אדם שמן ו - state of mind ... סיבה אעשה לא תביא לי סיבה אני לא אעשה עד כאן הבנו. עכשיו איזה חשיבה מובילה את הבן אדם להשמנה ואיזה חשיבה מובילה את הבן אדם להיות יותר בריא או רזה לצורך העניין בסדר אז זה עובד ככה בן ... state of mind שונים, עכשיו אם בן אדם רוצה לעבור משמן לרזה יכול להיות גם הפוך שאתה רוצה לעבור מרזה לשמן אבל בא נניח שאתה רוצה לעבור משמן לרזה אתה צריך להגיד לעצמך מעכשיו אני יותר לא אוכל בלי ... אתה בסדר לא משנה באיזו שעה לאכול לא נכנסתי לזה דיברתי על התפיסה יכול להיות שאתה רזה ואתה רוצה להשמין אז מעכשיו אתה מפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול יותר לאכול בדיוק הפוך מה אתה עושה בזמנך הפנוי אוכל ... אתה עומד לגווע תרגיש תתחיל להרגיש רע ואז אחר כך תמצא איפשהו את האיזון באמצע, איך חושב בן אדם אנורקטי ככה חושב עד שאני לא גוסס לא אוכל אז תחשוב כמו בן אדם אנורקטי. ש: בשביל? אליעד: בשביל לא להיות שמן. ש: כן אז המטרה שלי. אליעד: להיות אנורקטי ולמות מזה כן זאת המטרה. ש: זאת המטרה? אליעד: זאת המטרה. ש: יש עוד דרכים אפשר למות בעוד דרכים. אליעד: אבל הוא רוצה למות מאנורקסיה הוא רוצה למות רזה. שאלות על זה משהו?
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה איך לא להשמין בתקופת הקורונה? הקורונה גרמה לרבים לעבור לסגר בבית, דבר שגרם להרבה אנשים לאכול יותר, לעלות במשקל ולהרגיש תקועים. השאלה המרכזית היא איך לשמור על המשקל ולא להשמין בסגר הקורונה, לאור השפעתו על התנהגויות האכילה. אליעד מציין שהשמנה נובעת בעיקר מהכמות שנכנסת לפה ולאו דווקא מהכמות של הספורט שנעשה. אמנם פעילות גופנית היא חיובית ומומלצת, אך אם לא אוכלים נכון, משמינים, ללא קשר למאמץ הגופני. חשוב להבין שהשמנה היא לא תוצאה של חוסר פעילות גופנית בלבד, אלא אם אוכלים יותר ממה שהגוף מוציא, אז בהחלט נצבור עודפים. למה לא מספיק רק להתאמן? אחת הסיבות המרכזיות לכך שאין זה מספיק רק להמליץ על פעילות גופנית כדי למנוע השמנה, היא שהתמודדות עם ההשמנה היא הרבה יותר מורכבת מההמלצה הכללית תתאמן. רוב האנשים בבתים בזמן הקורונה מוצאים את עצמם אוכלים מתוך שעמום או ... לא נעימים. ההמלצה לאכול פחות, ולפני הכל, להבין מה גורם לך לאכול, היא הצעד הראשון כדי למנוע אכילה מיותרת. אכילה רגשית: איך להתמודד עם התיאבון? הקורונה לא יצרה בעיות חדשות, אלא רק הבעיות שהיו קיימות קיבלו הדגשה חזקה יותר. לדוגמה, אנשים שנמצאים במערכות יחסים קשות, ככל הנראה, במהלך הסגר, ימצאו את המצב קשה עוד יותר. זה בדיוק המצב עם אכילה רגשית: אם אדם היה נתון לדיכאון או תחושות קשות לפני הקורונה, הסגר רק העצים את תחושות אלו, והאדם יפנה לאוכל ... תחליף. זה יכול להיות תחום לימודים, יצירת מטרות חדשות או כל פעילות אחרת שמספקת את הצורך הרגשי. איך לצמצם אכילה רגשית? כדי להימנע מאכילה רגשית, צריך להבין שהיא לא נובעת מהקורונה עצמה, אלא מהצורך להתמודד עם רגשות של שעמום, חרדה או עצב. אליעד מציע ... להתמקד בלימוד, הצבת מטרות חדשות, פיתוח השכל, והתרכזות בתחומים שמספקים עניין והישג אישי. כל שינוי כזה יכול לעזור להימנע מהשמנה ולשמור על בריאות פיזית ונפשית בתקופה מאתגרת זו. השמנה דיאטה תזונה קורונה התמודדות עם הקורונה בטלה שיעמום איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? אז איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? היתה אחת שקראו לה קורונה, והיא באה לבקר אותנו. מרוב שאהבנו אותה נכנסנו לסגר, ומה אנשים עושים בסגר? אוכלים, משמינים ועולים במשקל. השאלה היא איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הסגר. מה צריך לעשות? כידוע, השמנה תלויה בעיקר בכמות האכילה, ולא רק בכמות הספורט שעושים. נכון שחשוב לעשות ספורט, וזה עוזר לפיתוח השרירים ולבריאות כללית, אבל לפי מה שידוע לי (ויכול להיות שאני טועה, והמציג אינו רופא), אם אוכלים יותר ממה שמוציאים, משמינים. לא משנה כמה מתאמנים ומה עושים, אם בסופו של דבר מכניסים יותר אנרגיה ממה שהגוף מוציא, מגיעים להשמנה. לכן השורש של ההשמנה הוא לא האם מתאמנים, אלא כמה אוכלים בפועל. למה לא מספיק רק להגיד תתאמן כדי לא להשמין? אם אנשים ... כמות האוכל שנכנסת. להתאמן זה כמובן דבר מומלץ וכדאי לעשות פעילות גופנית, אבל בפועל אם אוכלים יותר מדי - משמינים. לכן הסוגיה האמיתית היא איך לאכול פחות ואיך לצמצם את כמויות האוכל. איך לחפש את הסיבה האמיתית לאכילה מוגזמת? ... טוב, יכול היה להיערך, ומי שלא - נקלע לקשיים. כל זה מדגיש שקורונה מגדילה תופעות שכבר היו קיימות. מדוע אכילה רגשית מתגברת בבית? כשנמצאים הרבה בבית, והחיים נכנסים לסגר, מי שסובל מאכילה רגשית ימצא את עצמו אוכל עוד יותר. זה לא באמת בגלל הקורונה עצמה, אלא בגלל שהאכילה עושה טוב באופן רגשי, ... - חוזרים שוב לאוכל. לכן הקורונה רק העצימה את מה שכבר היה קיים. האם אפשר לפתור במהירות את הגורמים לאכילה רגשית? אם הסיבה לאכילה היא דיכאון, פרידה או קושי רגשי עמוק, אי אפשר לפתור את זה בחמש דקות. אבל יש ... שעמום, כעס או חוסר מעש, הוא עשוי לפנות לאוכל כדי למלא את החוסר. לכן מי שרוצה לצמצם אכילה ולמנוע השמנה חייב למצוא לעצמו מטרות ותעסוקה בבית. איך תעסוקה ומטרות אישיות עוזרות לצמצם אכילה? אם היית שכיר לפני הקורונה ועכשיו ... למלא את היום בצורה מועילה יותר מאשר לאכול. לסיכום, מה כדאי לעשות כדי לא להשמין בתקופת הקורונה? העיקרון פשוט: השמנה מגיעה מאכילת יתר. כדי לא להשמין, כדאי לצמצם אכילה רגשית ואכילה משעמום על ידי כך שמוצאים דברים אחרים שמעניקים תחושת סיפוק. מומלץ להציב מטרות, לעסוק בלימוד, לפתח את השכל ... בתחומים שמעניינים אותך, במקום להקדיש את הזמן לאוכל מיותר. למי שרוצה עוד מידע, אפשר להיכנס לאתר ולכתוב מילים כמו השמנה, דיאטה, תזונה, פיתוח החשיבה, קורונה, התמודדות עם הקורונה, שיעמום, איך להציב מטרות, איך להגדיר מטרות, איך לדעת מה אני רוצה, ועוד. השמנה דיאטה תזונה קורונה התמודדות עם הקורונה בטלה שיעמום איך להציב מטרות איך להגדיר מטרות איך לדעת מה אני רוצה פיתוח השכל פיתוח החשיבה אכילה מתוק שעמום, התמכרות לאכילה, אוכל מתוך שעמום, אוכל מתוך דיכאון, איך להצליח בדיאטה? איך להתמודד עם שעמום?
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא קשור להרגלי אכילה? המושג נטל ההוכחה מתייחס לשאלה מי ... הוא לא יפעל עד שתהיה סיבה מוצדקת לפעולה. איך זה מתבטא בהרגלי אכילה של אנשים שמנים לעומת רזים או אנורקטים? אליעד ממחיש זאת דרך הסרט השמן והרזה ודרך ניתוח התנהגות של אנשים בעלי הרגלי אכילה שונים: אדם שמן אוכל משום שהוא פשוט רוצה לאכול, בא לו, ואין לו סיבה מיוחדת. אם יש אוכל, והוא יכול לאכול - ... כשהוא כבר אינו מסוגל לאכול יותר, כשהצלחת מתרוקנת, או כשיש סיבה חזקה במיוחד להפסיק (למשל סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל כלל. מה אדם שמן צריך לעשות כדי לרדת במשקל לפי הגישה הזאת? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה לרדת במשקל צריך לשנות את החשיבה ואת נטל ההוכחה שלו. במקום המחשבה אני אוכל כי בא לי, עליו להתחיל לשאול את ... נטל ההוכחה - מהגישה של פעולה ללא הצדקה לגישה של פעולה רק עם הצדקה ברורה ומוצדקת היטב. איך להפסיק אכילה רגשית? מה ההבדל בין חשיבה של שמן לחשיבה של רזה? כיצד להימנע מאכילה מתוך שעמום? נטל ההוכחה בהרגלי אכילה איך לשנות הרגלים רעים? האם תחושת בא ... אם יש סיבה טובה לעשות משהו - אז אני אעשה. כאן ההוכחה נדרשת עבור הפעולה. הקשר לדפוסי אכילה בסרט השמן והרזה, אפשר לראות איך הדפוסים האלה מתבטאים בהרגלי אכילה: השמן אומר: אני אוכל כי בא לי. כלומר, הוא פועל לפי גישת אני עושה דברים אלא אם כן יש לי ... אם ייגמר האוכל, או אם תהיה לו סיבה מאוד חזקה להפסיק (למשל סכנת חיים). לעומת זאת, אדם רזה או אנורקטי נוקט בגישה ההפוכה: הוא לא אוכל בכלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מספיק חזקה לאכול. אם אין לו הוכחה לכך שהוא חייב לאכול, הוא לא ייגע באוכל. שינוי גישת האכילה אם אדם שמן רוצה להיות רזה, עליו לאמץ את הגישה ההפוכה לזו שהוא רגיל אליה. כלומר, במקום לאכול מתוך רצון סתמי (כי ... אני חייב לאכול עכשיו? ואם אין לו סיבה משכנעת - פשוט לא לאכול. העברת נטל ההוכחה מהפסקה לעשייה כדי לרדת במשקל, אדם שמן צריך להזיז את נטל ההוכחה מהפסקת האכילה לעשיית האכילה. כלומר: במקום ההרגל של אני אוכל כי בא לי, יש ... את ההרגלים שלו, בין אם מדובר בהרגלי אכילה, עבודה, לימוד, או כל תחום אחר. עכשיו יש סרט שנקרא? ש: השמן והרזה. אליעד: השמן והרזה עד כאן הבנו יפה עכשיו יש מושג שנקרא נטל ההוכחה מה זה נטל ההוכחה נטל ההוכחה זה נגיד ... תוכיח לי שאני חייב לעשות אני אעשה לא תוכיח לי אני לא עושה. עכשיו איך זה קשור לאכילה אז בשמן וברזה יש את אותו הדבר השמן מה אומר אני אוכל כי בא לי למה אתה אוכל למה לא בא לי אני אוכל עכשיו ברור שאם ... אוכל את זה לא יודע פשוט בא לי למה אני צריך סיבה בא לי אני אוכל, עכשיו בן אדם שמן גם הוא לא אוכל עד שהוא מת מתי השמן מפסיק לאכול או כשנגמר האוכל בצלחת או כשהוא לא יכול לאכול יותר או כשמשהו או כשהוא אומר טוב אם ... הוא אוכל כי בא לו מתי הוא מפסיק לאכול כשבא לו או כשאי אפשר להמשיך. לעומת זאת בן אדם אנורקטי נגיד הוא הפוך מה הוא עושה הוא אומר אני לא אוכל בכלל למה אתה לא אוכל לא בא לי ... כאן אתה הבנת אתה חושב שהבנת מה שדיברנו או שיש לך ספק עם מה שדיברנו עד כה. ש: רגע אנורקטי התעורר רצון בו והוא אומר עד שתוכיח לי אני לא אוכל. אליעד: מה זה אומר מתעורר הרצון האנורקטי? ש: כן מצד מתעורר לו רצון לאכול וכל אחד יגיד אחרת ובעצם מה ההבדל. אליעד: השאלה האם זה שבא ... או לא סיבה. ש: לא יודע אני רוצה להבין בהקשר למה שדיברנו. אליעד: לשתיהם מתעורר רצון לאכול לכן אז האנורקטי אומר אז לא צריך עזוב אתה חייב לא עזוב לא צריך השמן אומר כן בוא נאכל. ש: האנורקטי אומר התעורר לו רצון השני אומר התעורר לו רצון אני לא אוכל עד שאני אראה שיש סיבה מוצדקת. אליעד: ... לאכול אני לא אוכל הראשון אומר אני אוכל כי בא לי אני אפסיק רק אם אני לא אוכל להמשיך האנורקטי אומר אני לא אוכל אף פעם עזוב אותי לא רוצה לאכול אני אוכל רק אם אני חייב. עכשיו מה אני בסך הכל אמרתי אמרתי אתה שמן כן אתה רוצה להיות רזה כן שים לב איך אתה חי שים לב שאתה אוכל סתם ואתה מפסיק כשאין ... את זה אתה הבנת את זה? ש: כן מתעורר לו רצון לאכול אצל שניהם מתעורר רצון לאכול. אליעד: כן השמן הרזה לא מעניין אותי הרזה הוא לא נושא השיחה אתה צודק נכון הוא לא נושא השיחה עכשיו השמן התעורר לך רצון לאכול יפה אז ביומיום אתה אוכל למה כי אני רוצה לאכול אומר לך אדוני אין יותר ... תקבל את זה כסיבה מוצדקת זה בעצם מה שאתה אומר לו? אליעד: לא אם הוא מרגיש צורך שיאכל אצל השמן הוא לא מרגיש צורך לאכול הוא מרגיש רצון לאכול בא לו לאכול. ש: אז משחקים עם אותם מילים. אליעד: ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: עודף משקל, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עודף משקל, איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להצלחה, אימון אישי להרזייה, רטוריקה בנושא עודף משקל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.1914 שניות - עכשיו 24_08_2025 השעה 14:24:20 - wesi1