אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עודף משקל ✔קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
איך לא להשמין בתקופת הקורונה?

הקורונה גרמה לרבים לעבור לסגר בבית, דבר שגרם להרבה אנשים לאכול יותר, לעלות במשקל ולהרגיש תקועים. השאלה המרכזית היא איך לשמור על המשקל ולא להשמין בסגר הקורונה, לאור השפעתו על התנהגויות האכילה.

אליעד מציין שהשמנה נובעת בעיקר מהכמות שנכנסת לפה ולאו דווקא מהכמות של הספורט שנעשה. אמנם פעילות גופנית היא חיובית ומומלצת, אך אם לא אוכלים נכון, משמינים, ללא קשר למאמץ הגופני. חשוב להבין שהשמנה היא לא תוצאה של חוסר פעילות גופנית בלבד, אלא אם אוכלים יותר ממה שהגוף מוציא, אז בהחלט נצבור עודפים.

למה לא מספיק רק להתאמן?

אחת הסיבות המרכזיות לכך שאין זה מספיק רק להמליץ על פעילות גופנית כדי למנוע השמנה, היא שהתמודדות עם ההשמנה היא הרבה יותר מורכבת מההמלצה הכללית "תתאמן". רוב האנשים בבתים בזמן הקורונה מוצאים את עצמם אוכלים מתוך שעמום או כדי להתמודד עם רגשות לא נעימים. ההמלצה לאכול פחות, ולפני הכל, להבין מה גורם לך לאכול, היא הצעד הראשון כדי למנוע אכילה מיותרת.

אכילה רגשית: איך להתמודד עם התיאבון?

הקורונה לא יצרה בעיות חדשות, אלא רק הבעיות שהיו קיימות קיבלו הדגשה חזקה יותר. לדוגמה, אנשים שנמצאים במערכות יחסים קשות, ככל הנראה, במהלך הסגר, ימצאו את המצב קשה עוד יותר. זה בדיוק המצב עם אכילה רגשית: אם אדם היה נתון לדיכאון או תחושות קשות לפני הקורונה, הסגר רק העצים את תחושות אלו, והאדם יפנה לאוכל כדי להתמודד עם רגשותיו.

הקורונה לא גרמה לאנשים לאכול יותר, אלא רק העצימה את הצורך להתמודד עם חוסר האיזון הרגשי על ידי אכילה. הדרך להתמודד עם זה היא לא לחפש תחליף מיידי שימנע אכילה, אלא לזהות את הצורך הרגשי שגורם לאכילה ולחפש לו תחליף. זה יכול להיות תחום לימודים, יצירת מטרות חדשות או כל פעילות אחרת שמספקת את הצורך הרגשי.

איך לצמצם אכילה רגשית?

כדי להימנע מאכילה רגשית, צריך להבין שהיא לא נובעת מהקורונה עצמה, אלא מהצורך להתמודד עם רגשות של שעמום, חרדה או עצב. אליעד מציע למצוא תעסוקה שתמנע את השעמום, בכך שהאדם יתחייב לפתח תחום לימוד חדש או עיסוק כלשהו שימלא את הזמן. הוא מציע למנוע את הזמן הפנוי, שבו לא יודעים מה לעשות, כי אז ההתעסקות באוכל תגדל.

מה אפשר לעשות אם אין עבודה?

אם אדם לא עובד או לא יודע איך להעביר את הזמן, הוא עשוי למצוא את עצמו אוכל הרבה יותר. לכן, הצעד הראשון הוא להחליט על מטרות. מטרות אלו יכולות להיות לימוד של תחום חדש, השקעה במיומנויות חדשות, או עבודה על פרויקטים אישיים. המטרה היא לא להשאיר זמן פנוי שמוביל לשעמום, ולמצוא מטרות אישיות שמעוררות עניין.

האם ספורט או צפייה בסדרות מספקות פתרון?

הפעילות הגופנית והצפייה בסדרות טלוויזיה הן בהחלט דרכים להעביר את הזמן, אך בסופו של דבר הן לא מספקות פתרון שלם. ככל שמישהו יעמוד מול מסך טלוויזיה, ירגיש צורך לנשנש משהו תוך כדי צפייה. לעומת זאת, אם אדם מפתח תחום לימוד אישי וממוקד, הוא לא ירגיש צורך להימשך לאוכל. לימוד אינטליגנטי ומעמיק, כך אליעד טוען, יכול למלא את הזמן בצורה טובה יותר ולהסיח את הדעת מהאוכל.

למה כדאי ללמוד?

לימוד מפתח את השכל, נותן תחושת סיפוק ומשאיר את המחשבה עסוקה בתחום שמעניין. אליעד מציע לבחור תחום שמעניין אותך, ללמוד אותו לעומק, ולהתמקד בו כך שתשכח בכלל מאוכל. הדרך להימנע מאכילה היא למלא את הזמן במטרות שמספקות תחושת הישג, כמו לימוד אינטליגנטי בתחום שמעניין.

המלצות מעשיות

אליעד מציע להימנע מללמוד תחום שקשור לאוכל, כמו מתכונים. במקום זאת, יש לבחור תחום לימוד אחר, כמו משפטים, מתמטיקה, פיזיקה או ספרות. כל נושא שמסקרן אותך יכול להיות הזדמנות ללמוד ולהתפתח.

שימוש באתרים לשיפור הידע

המלצה נוספת היא להשתמש במשאבים כמו גוגל ו - EIP.co.il כדי למצוא מידע וללמוד נושאים שמעניינים אותך. אתרים אלה יכולים להעשיר את הידע שלך ולספק תחום העיסוק שממלא את הזמן בצורה מועילה יותר מאשר התעסקות באוכל.

סיכום

הדרך להתמודד עם אכילה מיותרת בתקופת הקורונה היא לשנות את התפיסה ולהימנע מאכילה מתוך שעמום או רגשות לא נעימים. במקום זאת, יש להתמקד בלימוד, הצבת מטרות חדשות, פיתוח השכל, והתרכזות בתחומים שמספקים עניין והישג אישי. כל שינוי כזה יכול לעזור להימנע מהשמנה ולשמור על בריאות פיזית ונפשית בתקופה מאתגרת זו.
איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה?

אז איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? היתה אחת שקראו לה קורונה, והיא באה לבקר אותנו. מרוב שאהבנו אותה נכנסנו לסגר, ומה אנשים עושים בסגר? אוכלים, משמינים ועולים במשקל. השאלה היא איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הסגר. מה צריך לעשות? כידוע, השמנה תלויה בעיקר בכמות האכילה, ולא רק בכמות הספורט שעושים. נכון שחשוב לעשות ספורט, וזה עוזר לפיתוח השרירים ולבריאות כללית, אבל לפי מה שידוע לי (ויכול להיות שאני טועה, והמציג אינו רופא), אם אוכלים יותר ממה שמוציאים, משמינים. לא משנה כמה מתאמנים ומה עושים, אם בסופו של דבר מכניסים יותר אנרגיה ממה שהגוף מוציא, מגיעים להשמנה. לכן השורש של ההשמנה הוא לא האם מתאמנים, אלא כמה אוכלים בפועל.

למה לא מספיק רק להגיד "תתאמן" כדי לא להשמין?

אם אנשים נמצאים בבית ואוכלים, לא יעזור להגיד להם "בשביל לא להשמין כדאי להתאמן". השורש הוא כמות האוכל שנכנסת. להתאמן זה כמובן דבר מומלץ וכדאי לעשות פעילות גופנית, אבל בפועל אם אוכלים יותר מדי - משמינים. לכן הסוגיה האמיתית היא איך לאכול פחות ואיך לצמצם את כמויות האוכל.

איך לחפש את הסיבה האמיתית לאכילה מוגזמת?

כדי לגרום לעצמך לא לאכול יותר מדי, צריך לבדוק אילו דברים טובים האוכל נותן לך, ולמצוא להם תחליף. אם האוכל נותן תחושה טובה שמפיגה שעמום, או שהוא עוזר להתמודד עם לחץ נפשי, או שיש בו היבט רגשי אחר - חשוב לזהות את זה ולחפש איך אפשר למלא את הצורך הזה בדרך אחרת.

מדוע הקורונה רק העצימה בעיות קיימות?

הקורונה לא המציאה בעיות חדשות, אלא הציפה והגדילה בעיות קיימות. אם מישהו היה במערכת יחסים רעה, כנראה שבתקופת הקורונה המצב רק החמיר. אם מישהו ניהל עסק בקשיים, בתקופת הקורונה העסק נהיה עוד יותר קשה. גם להפך, אם מישהו הוא איש עסקים טוב, סביר להניח שהוא הצליח אפילו להרוויח מהמצב, כי הוא זיהה הזדמנויות עסקיות מראש. כך גם לגבי ניהול המדינה: מי שניהל טוב, יכול היה להיערך, ומי שלא - נקלע לקשיים. כל זה מדגיש שקורונה מגדילה תופעות שכבר היו קיימות.

מדוע אכילה רגשית מתגברת בבית?

כשנמצאים הרבה בבית, והחיים נכנסים לסגר, מי שסובל מאכילה רגשית ימצא את עצמו אוכל עוד יותר. זה לא באמת בגלל הקורונה עצמה, אלא בגלל שהאכילה עושה טוב באופן רגשי, וכשעצוב או משעמם או מדוכא - חוזרים שוב לאוכל. לכן הקורונה רק העצימה את מה שכבר היה קיים.

האם אפשר לפתור במהירות את הגורמים לאכילה רגשית?

אם הסיבה לאכילה היא דיכאון, פרידה או קושי רגשי עמוק, אי אפשר לפתור את זה בחמש דקות. אבל יש דבר פרקטי שאפשר לעשות מיד: למצוא תעסוקה שתמנע את האכילה מתוך שעמום. כשיש לאדם שעמום, כעס או חוסר מעש, הוא עשוי לפנות לאוכל כדי למלא את החוסר. לכן מי שרוצה לצמצם אכילה ולמנוע השמנה חייב למצוא לעצמו מטרות ותעסוקה בבית.

איך תעסוקה ומטרות אישיות עוזרות לצמצם אכילה?

אם היית שכיר לפני הקורונה ועכשיו אתה לא עובד, או שפשוט אין לך מה לעשות, אתה עלול למצוא את עצמך משועמם ומחפש נחמה באוכל. כדי להתמודד, כדאי להחליט על מטרות חדשות שאפשר להשיג גם במגבלות הסגר. אפשר להחליט ללמוד תחום מסוים, אפשר לנסות לפתח מיומנויות חדשות או להשקיע בעסק בדרך כלשהי. הרעיון הוא להימנע ממצב שבו כל היום פנוי ואין תעסוקה, כי אז ההתעסקות באוכל תגבר.

האם ספורט או צפייה בסדרות יכולים למלא את כל הזמן?

חשוב לציין שספורט הוא דבר טוב, אבל יש גבול לכמה אפשר להתאמן במשך היום. גם צפייה בסדרות טלוויזיה יכולה לעזור, אבל לפעמים האדם עדיין ירגיש צורך לנשנש תוך כדי צפייה. כדי למלא את הזמן באמת, מומלץ להציב מטרה משמעותית שאפשר להתמסר אליה לאורך שעות ארוכות.

למה מומלץ להתמקד בלימוד ופיתוח השכל?

מומלץ במיוחד להיכנס לתחום למידה כלשהו, כי למידה יכולה למלא את הראש ולספק עניין רב. אפשר לשבת מהבוקר עד הלילה ולצלול לתוך נושא שמעניין אותך, לשכוח בכלל מאוכל ופשוט להתרכז במשהו אינטלקטואלי. זה מפתח את המוח, מעניק תחושת סיפוק, ועוזר לצלוח את התקופה בלי אכילה מיותרת. אם אין לך עבודה בבוקר, תוכל ללמוד לאורך שעות ארוכות, לנוח כשאתה עייף, ואז לחזור וללמוד שוב. כך אפשר להעביר את הימים בלי לצבור קלוריות עודפות.

אילו תחומי לימוד כדאי לבחור?

אפשר לבחור כל תחום חוץ מאיך להכין אוכל, כי זה רק יגרום לאדם לרצות לנסות מתכונים ולאכול עוד יותר. אפשר ללמוד כל נושא אחר: משפטים, מתמטיקה, פיזיקה, ספרות או כל דבר שמסקרן אותך. חשוב שהעיסוק יהיה מעניין יותר מאשר האכילה. אם הדבר היחיד שמסב הנאה הוא אכילה, זה כמובן מצב מורכב יותר. לכן כדאי לגלות עניין בנושאים אחרים ולהשקיע בהם זמן.

איך לנצל את גוגל ואתר EIP.co.il?

יש שני אתרי אינטרנט שכדאי להכיר. האתר הראשון נקרא גוגל: אפשר לחפש בו כל מה שעולה על דעתך, לקרוא ולהתרחב בנושא שמעניין אותך עד שתהיה מומחה בו. האתר השני הוא EIP.co.il (האתר של אליעד), שבו יש כמות עצומה של מידע בנושאים שונים של התפתחות אישית ועוד נושאים רבים. אפשר לצלול לתוכו ולמצוא בו הסברים מקיפים, וכך למלא את היום בצורה מועילה יותר מאשר לאכול.

לסיכום, מה כדאי לעשות כדי לא להשמין בתקופת הקורונה?

העיקרון פשוט: השמנה מגיעה מאכילת יתר. כדי לא להשמין, כדאי לצמצם אכילה רגשית ואכילה משעמום על ידי כך שמוצאים דברים אחרים שמעניקים תחושת סיפוק. מומלץ להציב מטרות, לעסוק בלימוד, לפתח את השכל ולהתרכז בתחומים שמעניינים אותך, במקום להקדיש את הזמן לאוכל מיותר. למי שרוצה עוד מידע, אפשר להיכנס לאתר ולכתוב מילים כמו השמנה, דיאטה, תזונה, פיתוח החשיבה, קורונה, התמודדות עם הקורונה, שיעמום, איך להציב מטרות, איך להגדיר מטרות, איך לדעת מה אני רוצה, ועוד.
אכילה מתוק שעמום, התמכרות לאכילה, אוכל מתוך שעמום, אוכל מתוך דיכאון, איך להצליח בדיאטה? איך להתמודד עם שעמום?
הנוסחה של אליעד התפתחות שכלית בריא בחירה פרויקט הסוד של אליעד כהן טלוויזיה איך להגדיר איך לפתח את המוח זמן אינטלקטואליות אוכל איך לא להשמין איך לא להשמין בסגר הקורונה איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה איך להפסיק איך להפסיק התמכרות איך להפסיק התמכרות לאכילה איך להתמודד איך להתמודד עם אכילה רגשית איך לשמור איך לשמור על המשקל איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות דיאטה דיאטות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרגשה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמודדות התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות ירידה במשקל לא להשמין לא להשמין בסגר הקורונה לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להפסיק להפסיק התמכרות להפסיק התמכרות לאכילה להשמין להשמין בסגר הקורונה להתמודד להתמודד עם אכילה רגשית לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לעלות במשקל לעלות במשקל בתקופת הקורונה לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על המשקל לשמור על המשקל בסגר הקורונה מכור סגר קורונה עודף משקל קורונה קורונה ודיאטה קורונה והשמנה קורונה ושמירה על המשקל רגש רגשות שמירה על המשקל תזונה תזונה נכונה תחושה תחושות
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל
הרזיה, השמנה, דיאטה, דימוי גוף, דימוי עצמי נמוך, דימוי חברתי, שמן או רזה, לרדת במשקל, שמירה על המשקל, לעלות במשקל למה כולם רוצים להיות רזים? אליעד מסביר תחילה, שלמרות התחושה הרווחת שכולם רוצים להיות רזים, לא בהכרח כולם באמת מעדיפים זאת. הוא נותן דוגמה מתרבויות שונות בהן דווקא אנשים שמנים נחשבים ליפים ומושכים יותר. אליעד מתמקד בשאלה המרכזית: למה יש אנשים שמעדיפים להיות רזים ויש כאלה שמעדיפים להיות שמנים, ומה מניע את ההעדפות האלה? מה באמת מניע אנשים לרצות להיות רזים או שמנים? לפי ההסבר של אליעד, אנשים רוצים להרגיש טוב, וכל אדם יבחר את המראה שיספק לו הרגשה טובה יותר. זה תלוי באסוציאציות השונות של האדם לגבי רזון והשמנה. אליעד נותן דוגמאות שונות לסיבות שבגללן אנשים יעדיפו רזון או השמנה: יש אנשים שרוצים להיות רזים כי בעיניהם, אדם רזה נתפס כבריא יותר, מושך יותר, אסתטי יותר, או בעל שליטה עצמית גבוהה יותר. יש אנשים שרוצים להיות שמנים כי השמנה מסמלת עבורם ביטחון, כוח, ועוצמה. אליעד מציין סיפור של רבי נחמן מברסלב שבו מוזכרת קבוצה שמטרתה לתפוס כמה שיותר מקום בעולם ולכן עוסקת באכילה מופרזת. אליעד מסביר ששומן נתפס כמשהו לא מידתי ושההשמנה יכולה להיות סוג של מרד נגד נורמות חברתיות של מידתיות, בריאות או שליטה עצמית. למה אנשים מתמודדים עם עודף משקל למרות ביקורת חברתית? אליעד מתאר את הדילמה הפסיכולוגית של אדם שסובל מעודף משקל. אם הוא מפסיק לאכול כדי לא להיות שמן, זה גורם לו להרגיש חלש או כנוע מול החברה שמבקרת אותו. כך, האדם ממשיך לאכול למרות שהוא סובל מביקורת, כי לפחות הוא מרגיש שהוא עושה מה שבא לו, ומתנגד לתכתיבים חברתיים. הוא נותן דוגמה של אדם שצוחקים עליו שהוא שמן. אותו אדם ימשיך לאכול כי אם הוא יפסיק לאכול בגלל הצחוק, זה יוכיח שהוא לא באמת אוהב את עצמו. הוא מרגיש שהפסקת האכילה רק תתן כוח לאלה שצוחקים עליו, ולכן הוא מעדיף להמשיך בדרך שלו. איך הצורך בשליטה משפיע על הרזיה והשמנה? אליעד מציג את רעיון השליטה כמרכזי: אדם שבוחר להיות רזה עשוי להרגיש שליטה עצמית גבוהה, ותחושה שהוא אלוהים השולט ברצונות שלו. לעומת זאת, אדם שבוחר בהשמנה יכול לחוש תחושת חופש ומלכות - הוא מחליט כמה לאכול ללא גבולות. למעשה, שתי הגישות הללו ... שהוא מציע הוא שהאדם יבין שהסבל והחסרונות הם חלק בלתי נפרד מהקיום, וכאשר יבין את זה לעומק, הוא יפסיק להיות משועבד לתפיסות חברתיות או פנימיות לגבי רזון והשמנה. מדוע אנשים מתקשים לוותר על הרגלי אכילה לא בריאים? אליעד מסביר שאנשים אוכלים מתוך תחושת ... בהתנהגות אובססיבית סביב האכילה? אליעד מסביר שהאדם עושה את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב כרגע. למשל, אישה שאוכלת הרבה ומצד שני כל הזמן מנסה לעשות דיאטה ולא מצליחה, בעצם משחקת משחק של עבודה בעיניים. היא מנסה ליהנות משני העולמות: גם להמשיך לאכול וליהנות מהחופש שבאכילה, וגם להרגיע את רגשות האשמה בעזרת הניסיונות החוזרים שלה להיכנס לדיאטה. אליעד מדמה את זה לאנשים שבאים לבית כנסת ביום כיפור לתת קצת כסף לצדקה, במטרה להקל על ...
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
... למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי למה אנשים מספרים לעצמם תירוצים ולא מתמודדים עם האמת? אנשים נוטים לספר לעצמם תירוצים שונים כדי להסתיר ... למה שמישהו ירצה להיות שמן למרות שזה מפריע לו? אליעד כהן מביא דוגמה לאדם שמספר לעצמו שהוא לא אוהב את עצמו בגלל שהוא שמן. כאשר חוקרים את האדם לעומק, מתברר שהסיבה האמיתית לכך שהוא לא אוהב את עצמו אינה המשקל, אלא משהו אחר לגמרי. הוא משתמש במשקל כסיפור כיסוי כדי לא להתמודד עם דחייה פנימית עמוקה יותר. לדוגמה, כשנשאל אם מפריע לו שבחורה תדחה אותו כי הוא שמן, הוא עונה שלא. כלומר, הוא יודע שעצם היותו שמן הוא לא מה שבאמת מפריע לו, אבל הוא עדיין מתעקש להשתמש בזה כתירוץ. הסיבה שבכל זאת ירצה להישאר שמן היא שכך הוא יכול להאמין שדוחים אותו בגלל המשקל ולא מסיבה פנימית קשה יותר להכרה, כמו תחושה של חוסר ערך פנימי או מחשבה שהוא לא מספיק חכם או לא מספיק טוב. כשהוא יורד במשקל, מתגלה לו שאין לו עוד את התירוץ של לא אוהבים אותי כי אני שמן, והבעיה האמיתית עולה על פני השטח, מה שמביא לו יותר סבל וכאב. לכן, הוא חוזר להיות שמן כדי לחזור ולהחזיק בתירוץ שהבעיה שלו היא חיצונית (משקל) ולא פנימית. מה ההיגיון מאחורי מנגנון ההדחקה הרגשית? ההיגיון הוא שהאדם בוחר באופן לא מודע את הדרך שהכי פחות קשה לו ... יוצר סיפור כיסוי כמו עודף משקל, עוני, או תכונה חיצונית אחרת, ומייחס אליה את הסיבה לדחייה שהוא מרגיש מאנשים. כך הוא מרגיש שיש לו שליטה מסוימת על הכאב שלו (אני יכול להיות רזה, ואז יאהבו אותי) או שהוא לפחות מבין למה הוא נדחה, במקום להתמודד עם ההבנה שאין לו שליטה או יכולת לשנות את הסיבה האמיתית ... שלא אוהב את עצמו כי הוא שמן. כשחוקרים אותו יותר לעומק, מתגלה שלא באמת מפריע לו להיות שמן, אלא שזה רק תירוץ שהוא מספר לעצמו. השאלה שמובילה לגילוי הזה היא: אם מישהי אומרת לך שהיא לא רוצה אותך כי אתה שמן - זה מפריע לך? והוא עונה שלא, כלומר, עצם העובדה שהוא שמן לא באמת מפריעה לו. אבל אם כך, מדוע הוא בכל זאת מספר לעצמו שזה מה שמפריע לו? מדוע הוא מתעקש להאמין שזה העניין? התשובה ... לא מודע הוא משתמש במשקל שלו כסיפור כיסוי לתחושת דחייה עמוקה יותר שהוא מנסה להדחיק. הוא בעצם רוצה להאמין שדוחים אותו בגלל משהו חיצוני, כמו משקל, ולא בגלל משהו מהותי יותר, פנימי יותר, שאותו קשה לו יותר לקבל. כדי להבין את המנגנון הזה טוב יותר, מובאת דוגמה נוספת: ... לברוח מהכאב הזה. הוא משמין, כך שאם אנשים לא יאהבו אותו, הוא יוכל לספר לעצמו שזה בגלל המשקל שלו ולא בגלל חוסר החוכמה שהוא חושב שקיימת בו. כך הוא חוסך מעצמו את ההתמודדות עם הכאב האמיתי שלו. הדבר נחשף במיוחד ... האישית שלו: כשהוא היה שמן, הוא היה בסדר עם עצמו, אבל כשירד במשקל, הוא התחיל להרגיש רע. כלומר, להיות רזה לא שיפר את מצבו הרגשי אלא דווקא החמיר אותו, משום שעכשיו לא הייתה לו יותר את האופציה לומר לא אוהבים אותי כי אני שמן. כשהתברר לו שהבעיה עמוקה יותר, זה היה קשה מדי עבורו להתמודד עם זה, ולכן הוא חזר ל
למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
... מילים. כשאותם גברים נשאלים מדוע הם חושבים שהיא דחתה אותם, כל אחד מהם מייחס את הדחייה לתכונה שהוא עצמו לא אוהב בעצמו, כמו משקל עודף, חוסר ביטחון או מצב כלכלי. כלומר, כל אחד ... או אם מדובר בפרשנות אישית שלו את האירוע. לדוגמה, אם מישהו נפרד ממנו, הוא עשוי לחשוב שזה בגלל שהוא לא מספיק מוצלח או כי הוא שמן, אך יתכן שהסיבה היא בכלל אחרת - אולי מערכת היחסים ... לאחר מכן שואלים את הגברים מדוע לדעתם היא דחתה אותם. כל גבר ייחס את הדחייה לאותן נקודות שהוא בעצמו אינו אוהב בעצמו (למשל, עודף משקל, חוסר ביטחון, מחסור בכסף וכדומה). כלומר, אם אדם שמן ולא אוהב את זה, הוא יניח שהיא דחתה אותו כי הוא שמן. מי שחושב שאין לו כסף, יניח שהסיבה היא מצבו הכלכלי. ...
העברת מסרים לתת מודע, העברת מסרים באמצעות השלכה בתת מודע, לדבר עם מישהו על מישהו אחר, להעביר מסרים בצורה עקיפה, שיחה על צד ג, רכילות על אנשים, מסרים עקיפים, מסרים סמויים, מסרים ישירים, ניהול שיחה, איך לנהל שיחה? תקשורת בין אישית
העברת מסרים לתת מודע, העברת מסרים באמצעות השלכה בתת מודע, לדבר עם מישהו על מישהו אחר, להעביר מסרים בצורה עקיפה, שיחה על צד ג, רכילות על אנשים, מסרים עקיפים, מסרים סמויים, מסרים ישירים, ניהול שיחה, איך לנהל שיחה? תקשורת בין אישית
... על האדם השלישי ייתפס בעיני השומע כמכוון כלפיו. לדוגמה, אם אתם משוחחים עם אדם בעל עודף משקל ואומרים לו: תראה את השמן המגעיל הזה, ומתייחסים לצד שלישי כלשהו, השומע עלול לחשוב מיד: רגע, אני עצמי שמן, ולכן אולי זה מה שהדובר חושב גם עליי. אף על פי שבכוונתכם היה לדבר על מישהו אחר לחלוטין, השומע מפרש באופן טבעי את הדברים כאילו הם מופנים אליו. זה קורה כי ... פשוט, אבל יש כאן היגיון שכדאי להתבונן בו לעומק. נניח שאתם משוחחים עם מישהו שהוא בעצמו שמן, ובמהלך השיחה אתם מתייחסים לאדם אחר ואומרים: תראה את השמן המגעיל הזה. לכאורה, מדובר בביקורת כלפי אדם שלישי, אבל בפועל, המאזין עשוי לפרש את הדברים גם ...
מינוס בבנק / חובות - מהי המהות הרוחנית של מינוס בבנק? איך לצאת ממינוס בבנק?
... תחושת החסר של הגוף. הגוף לא מאכיל את עצמו ולא הולך לאכול מעצמו. תחושת החסר של התודעה בעקבות תחושת החסר של הגוף, היא זו שיוזמת את פעולת האכילה. אכילה מעבר לנצרך = השמנה עלייה במשקל. אכילה מעבר לנצרך נובעת בתחושה של חסר רגשי של התודעה, גם כאשר הגוף עצמו אינו חסר את האוכל. ...
קונפליקטים פנימיים - כיצד להימנע מקונפליקט פנימי בין הרצונות שלך?
... שמשיגים את המטרה ההפוכה של רצונו, נובעים מחוסר אחדות בין הרצונות השונים של האדם. לדוגמה: אדם רוצה לעשות דיאטה ולרדת במשקל . במקביל הוא גם רוצה ליהנות מאוכל. התנגשות של הרצונות השונים גורמת לכך שהאדם חי ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם? אחת מהפעולות הנפוצות ביותר אותן עושה האדם, זו האכילה. גם אכילה כמו כל שאר הפעולות אותן עושה האדם, היא ... הופכת להיות בריאה יותר. אכילה עם מחשבה ועם דעת. לעומת זאת, כאשר האדם שוכח את התכלית של האכילה שלו, על ידי זה נוצרת התמכרות לאכילה עצמה, מה שתמיד גורר אחריו בעיות בריאותיות, כגון השמנה, בעיות תזונה וכיוב. כאשר האדם זוכר את התכלית שלשמה הוא אוכל, על ידי זה הוא לא נקשר רגשית לאוכל. האוכל מספק לאדם בראש ובראשונה תחושה של שובע. כאשר האדם רעב הוא אוכל והאוכל ... בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על האדם, אינו מצפה מהאדם לשום דבר ומקבל את האדם כפי שהוא. התמכרות לאכילה מתוקה שאינה בריאה, נובעת מהתמכרות לאהבה ולקבלה עצמית. האוכל מספק לאדם את האהבה העצמית שלה הוא ככ זקוק. האוכל גם יוצר תחושה של שובע, גם מתיקות וגם אהבה וכולי. ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... של ההתנהגות האובססיבית של הנשימה. התנהגות אובססיבית = הרגל שהאדם אינו מבין את תכליתו = פעולה שהאדם אינו מבין איזו מטרה טובה היא משרתת. ההתנהגות האובססיבית תפקידה למלא חסר כלשהו שהאדם מתכחש אליו. התנהגות אובססיבית כגון אכילה אובססיבית עבודה אובססיבית עישון אובססיבי וכיוב, לכל הדברים האלו יש שורש וסיבה מדוע האדם עושה אותם. ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... אחד ואחד מהכוחות השונים שיש באדם. לדוגמה: אדם שרוצה מאוד לאכול אוכל מתוק ומשמין ומהצד השני רוצה גם לא להשמין. אצל אדם כזה לחיות באיזון פירושו, לאכול באופן הגיוני בלי להשמין. לכאורה זה טוב. כי לרעוב זה לא פתרון, ולהשמין זה לא פתרון, אז אוכלים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: עודף משקל, האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עודף משקל, איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל התנהגותי קוגניטיבי, ייעוץ נפשי, מאמן אישי לחיים בתחום עודף משקל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3828 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 09:40:18 - wesi1