אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
מה הסוד של אליעד כהן בפתרון בעיות בעזרת ניתוח סיבתיות?

אליעד כהן מציג נוסחה של ניתוח סיבתיות שהיא כלי יעיל לפתרון בעיות, הפחתת פחדים ורצונות שליליים, והחלשת מחשבות שמכבידות על האדם. על פי הנוסחה, כל בעיה או מחשבה נובעת ממערכת של סיבה ותוצאה. במטרה לשנות או להחליש רצון או מחשבה, יש להבין את הסיבה שמובילה לתוצאה ולהעריך את הקשר ביניהם. המטרה היא לזהות אם הסיבה אכן מחייבת את התוצאה, ואם לא, החלשת הרצון או המחשבה נעשית באופן טבעי.

כדי להדגים את השיטה, אליעד מציין דוגמה של אדם שרוצה שיאהבו אותו, אך לא מרגיש טוב עם הרצון הזה ורוצה להחליש אותו. אם נשאל "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", נגלה שלעיתים התשובה היא "כי אני לא מעריך את עצמי מספיק". השאלה המרכזית היא אם הסיבה הזו באמת מקדימה את הרצון שיאהבו אותו, ואם היא מחייבת את הרצון הזה. אם התשובה היא לא, אז הרצון ייחלש, וזהו שלב חשוב בניתוח סיבתיות.

איך ניתוח סיבתיות עוזר בהחלשת רצון?

הנוסחה מציעה ארבע שאלות שמסייעות להחליש רצון או מחשבה שלילית:

1. האם התוצאה מחויבת? - האם באמת צריך להיות רצון כזה או מחשבה כזו? לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו אם הוא באמת רוצה שיאהבו אותו ברמה כזו.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה? - האם הרצון להיות נאהב באמת נובע מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות נוספות או שונות?

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה? - האם חוסר הערכה עצמית באמת מחייב רצון כזה, או שאפשר להעריך את עצמי גם אם אינני רוצה שיאהבו אותי?

4. האם הסיבה עצמה מחויבת? - אם אדם טוען "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול אם זה נכון או אם אפשר להעריך את עצמי גם ללא השכלה.

אליעד מסביר ששאלות אלו בודקות את הקשר בין סיבה לתוצאה, ובמהלך התהליך מתחילים להבין שהרצון או המחשבה לא תמיד מחויבים כפי שנראה בהתחלה. ברגע שמבינים שאין קשר סיבתי מוחלט, הרצון או המחשבה מתחילים להיחלש.

דוגמאות נוספות ליישום ניתוח סיבתיות

במהלך ההרצאה, אליעד מספק מספר דוגמאות להמחשה של ניתוח סיבתיות:

- חוקר משטרה והאישום ברצח: אם שוטר מאשים אדם ברצח בגלל שיש לו משקפיים, השאלה הראשונה תהיה: האם המשקפיים באמת מחייבים את הרצח? אם לא, הקשר הסיבתי נשבר.

- קורונה וסגר: כאן, אם נשאל אם הקורונה מחייבת סגר, השאלות הנוספות יכולות להיות: האם הסגר באמת נגרם רק בגלל הקורונה? האם יש סיבות נוספות לסגר, כמו שיקולים פוליטיים או כלכליים?

- פחד מצחוק של אחרים: אדם יכול לשאול אם הצחוק של אחרים באמת מחייב פחד, והאם אפשר להישאר שליו גם כאשר צוחקים עליו.

איך ליישם את הנוסחה בחיים האישיים?

הנוסחה של ניתוח סיבתיות נועדה לא רק להחליש רצונות שליליים, אלא גם כדי לפתור בעיות ולהתמודד עם פחדים וחרדות. כל אדם יכול להשתמש בשיטה הזו כדי להבין את הסיבות שמובילות לרגשות או מחשבות מסוימות, ולבצע את השאלות המפורטות על מנת להחליש את הקשר בין הסיבה לתוצאה. ברגע שנשאלות השאלות בצורה נכונה, תהליך החלשת הרצון או המחשבה נעשה באופן טבעי.

מה ניתן ללמוד משיטה זו?

אליעד מציין שהשיטה יכולה לשמש במגוון תחומים של החיים - התמודדות עם פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, ובעיות אישיות נוספות. מדובר בשיטה שיכולה לעזור לאדם להבין את מהות הרצון או המחשבה, ולהתמודד איתם בצורה יותר ברורה ומועילה. הכוח של ניתוח סיבתיות טמון ביכולת לזהות סיבות מיותרות ולהחליש אותן, כך שהרגשות והתגובות לא יהיו כל כך חזקות.
מהי הנוסחה הנקראת ניתוח סיבתיות ואיך היא קשורה להחלשת רצון?

נוסחה שניתן להשתמש בה כדי לפתור מגוון רחב של בעיות אישיות ורגשיות נקראת ניתוח סיבתיות. הרעיון הוא שכאשר רוצים להחליש רצון, או להיפטר ממחשבה שלילית, אפשר לנתח את הסיבה והתוצאה שבאות לידי ביטוי בציר הזמן. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה, וכך ניתן לשאול שאלות החושפות את מקור המחשבה או הרצון ואת מידת ה"חיוב" שלהם.

דוגמה שכיחה היא מצב שבו אדם רוצה שיאהבו אותו. אדם כזה עלול לסבול מכך שהרצון הזה מנהל אותו, והוא מעוניין להחליש את הרצון. השאלה הנשאלת היא: מדוע הוא בכלל רוצה שיאהבו אותו? כששואלים "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", לוקחים את המחשבה "אני רוצה שיאהבו אותי" והופכים אותה לתוצאה. הסיבה, למשל, עשויה להיות "אני לא מעריך את עצמי מספיק". בשלב זה נשאלת השאלה אם אכן חוסר הערכה עצמית מקדים בציר הזמן את הרצון שיאהבו, והאם הוא מחייב את הרצון הזה. אם מתברר שאפשר לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא לרצות שיאהבו אותי, הקשר הסיבתי נחלש, והרצון עצמו נחלש.

מדוע כל כך חשוב להבין מהי סיבה ומהי תוצאה?

דוגמה להמחשת חשיבות ההבחנה בין סיבה לתוצאה היא שריפת דף נייר באש: האש היא הסיבה, שריפת הנייר היא התוצאה. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה בציר הזמן. אם מישהו טוען שיש סיבה, אבל מסתבר שה"סיבה" קרתה אחרי ה"תוצאה", אי אפשר להגדיר זאת כסיבה אמיתית.

לכן, כאשר מחפשים את סיבת הרצון (למשל, "למה אני רוצה שיאהבו אותי?"), יש לוודא שהסיבה אכן קדמה לרצון ולא התרחשה אחריו. אם מוצאים סיבה פוטנציאלית, אך מתברר שהיא הופיעה רק לאחר שכבר היה רצון - אז היא לא יכולה להיות הסיבה האמיתית.

איך השאלות של ניתוח סיבתיות מסייעות להחלשת רצון?

יש ארבע שאלות עיקריות העוזרות בפירוק הקשר שבין סיבה לתוצאה ובהחלשתו של רצון לא רצוי:

1. האם התוצאה מחויבת?

האם באמת חייב להיות מצב שבו יש רצון כזה או מחשבה כזאת? לדוגמה, אדם השואל את עצמו "האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי ברמה כה גבוהה?". לפעמים עצם השאלה עשויה לגרום להבחין שהרצון אינו כה חזק.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה?

לדוגמה, "אני רוצה שיאהבו אותי כי אני לא מעריך את עצמי". האם הרצון הזה נובע רק מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות אחרות או נוספות? ייתכן שהרצון להיות נאהב בכלל נובע מגורמים אחרים, ולכן לא בהכרח זו התוצאה היחידה.

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה?

במקרה של "אני לא מעריך את עצמי מספיק", נשאל: האם זה שחסרה לי הערכה עצמית מחייב בהכרח רצון להיות נאהב? אולי אפשר להמשיך לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא להרגיש צורך חזק באהבה חיצונית. ברגע שרואים שהסיבה לא חייבה את התוצאה, הרצון מתחיל להיחלש.

4. האם הסיבה עצמה מחויבת?

אם אדם אומר "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול: "האם באמת אין לי השכלה?" או "האם זה שאין לי השכלה מחייב שלא אעריך את עצמי?". אם מתברר שאפשר להעריך את עצמי גם בלי השכלה, הרי שאין הכרח באותה סיבה (חוסר הערכה), ואז הרצון שהתבסס עליה נחלש עוד יותר.

אילו דוגמאות ממחישות את ניתוח הסיבתיות?

ישנן כמה דוגמאות מפורטות להמחשת השיטה:
  • חוקר משטרה והאישום ברצח:

    אם שוטר עוצר אדם ומאשים אותו ברצח ראש הממשלה בטענה "יש לך משקפיים, ולכן רצחת", עולה מיד השאלה "האם זה שיש לי משקפיים בהכרח אומר שרצחתי?" במקרה זה הסיבה לא מחייבת את התוצאה, והאישום נחלש. אם השוטר מוסיף סיבות שאינן מחייבות, והאדם מצליח לסתור אותן, הוא ייצא לחופשי. הרעיון דומה לרצון: בכל פעם שיש סיבה המניעה את הרצון, אפשר לשאול אם היא באמת מחייבת את התוצאה או בכלל קיימת.
  • דוגמה על קורונה וסגר:

    יש קורונה (סיבה) וסגר (תוצאה). נשאלות השאלות:

    - האם התוצאה מחויבת? כלומר, האם באמת חייבים לעשות סגר?

    - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? כלומר, האם הסגר באמת נובע רק בגלל הקורונה, או שיש סיבות נוספות (שיקולים פוליטיים, כלכליים וכו)?

    - האם הסיבה מחייבת את התוצאה? כלומר, האם קיום מגפה מחייב תמיד סגר, או שאפשר להגיב אחרת?

    - האם הסיבה עצמה מחויבת? לדוגמה, האם אכן יש נתונים שמוכיחים במאה אחוז את מצב המגפה?
  • להחליש מחשבות שליליות או פחד:

    "אני מפחד כי צוחקים עלי." נשאלת השאלה האם הצחוק מחייב בהכרח פחד, או שאפשר להישאר שליו למרות הצחוק. האם הסיבה (צחוק של אחרים) באמת קיימת ומקדימה את התוצאה (פחד), והאם היא מחייבת את הפחד? כך אפשר להחליש פחדים או חרדות על ידי פירוק הקשר הסיבתי.
  • מצב של בגידה:

    "למה אני עצוב? כי אשתי בגדה בי." נשאל: "האם זה מחייב להיות עצוב?" מתברר שלמרות בגידה, יש אנשים שאינם עצובים. אם כך, הבגידה לא בהכרח מחייבת צער, ומכאן אפשר להמשיך לנתח ולמצוא סיבות נוספות, עד שההיקשרות הרגשית לאותו מצב מתערערת.
  • הערכה עצמית וכסף:

    "אדם רוצה כסף כי הוא צריך להצליח בחיים." אפשר לשאול: "האם באמת חייבים להצליח בחיים?" וגם אם כן, "האם חייבים כסף כדי להצליח?" או "האם באמת יש מחויבות להצליח דווקא כך?" אם מגלים שלא הכל מחויב, הרצון להיאחז בסיבה נחלש, וכך גם התוצאה.
כיצד ניתן ליישם את הנוסחה בכל תחומי החיים?

כל בעיה אפשר לקחת ולבדוק מה הסיבה לה. לאחר מכן שואלים אם הסיבה אפשרית, אם היא מקדימה את התוצאה, ואם היא מחייבת בהכרח את התוצאה. בנוסף, אפשר גם לבחון אם הסיבה עצמה בכלל קיימת או מחויבת. ברגע שמגלים שהסיבה לא בהכרח תקפה, אפשר לראות איך הקשר בינה לבין התוצאה נחלש, ובאותו רגע נחלשות גם המחשבות והרגשות השליליים או הרצונות הלא רצויים.

שלבים עיקריים:
  • לזהות את הבעיה או הרצון ולנסח אותם כתוצאה. לדוגמה: "אני רוצה שיאהבו אותי."
  • לשאול: "למה קיימת התוצאה הזו?" (למצוא את הסיבה). למשל: "כי אני לא מעריך את עצמי."
  • לשאול אם הסיבה באמת קיימת לפניהם של התוצאה ואם היא אכן מחייבת אותה. למשל: "האם חוסר הערכה עצמית מחייב רצון באהבה מאחרים?" אם לא, הרצון נחלש.
  • לשאול מה הסיבה לסיבה. למשל: "למה אני לא מעריך את עצמי? אולי כי אין לי השכלה." ואז שוב לבדוק אם זה באמת נכון ומחייב.
  • להמשיך בתהליך בכל פעם שצצה סיבה חדשה. באותו אופן ששוטר מביא טענה "כי יש לך משקפיים, " ומראים שזה לא מחייב רצח, וכך הלאה. כאשר נגמרות ה"סיבות" או מתברר שאין סיבה באמת מחייבת, הרצון או המחשבה השלילית נחלשים.
כאשר מתרגלים את הניתוח הזה באופן עקבי, אפשר לגלות שהוא חל על מגוון מצבים: פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, תחושת בגידה, חוסר הערכה עצמית, ואפילו רצון עז בדברים שונים. בכל פעם ניגשים לסיבה שמאחורי התוצאה, שואלים אם היא מחייבת, שואלים אם היא עצמה אמיתית או הכרחית, וכך מתרחש תהליך שגורם לרצון או למחשבה הלא רצויה להיחלש או להיעלם.
דוגמה לניתוח סיבתיות, איך לנתח תהליך סיבתי? תרגול ניתוח סיבתיות, מהי סיבה? מהי תוצאה? ניתוח סיבתיות של סגר הקורונה, מה הנוסחה של אליעד כהן? מה השיטה של אליעד כהן? האם הסיבה מחויבת? האם הסיבה אפשרית? האם הסיבה אולי נכונה? האם הסיבה חוקית? האם הסיבה בטוח לא נכונה? האם אפשר לרצות משהו בלי סיבה? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? האם התוצאה מחויבת? מה הסיבה של הסיבה? נוסחה להחליש רצון, נוסחה להשתחרר מרצון
לנתח סיבה ותוצאה אוסידי התנהגות טורדנית חרדה להיות אני מימד הזמן מאה אחוז לנתח להשיג ערך עצמי מחייבת את התוצאה ממשלה לשאול מה הסיבה 4 שאלות לניתוח 4 שאלות לניתוח בעיות 4 שאלות של ניתוח סיבתיות eip איך להחליש איך להחליש רצון איך לנתח איך לנתח סיבה ותוצאה איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור כל איך לפתור כל בעיה איך לפתור פחד אליעד אליעד כהן בעיה בעיות הדרך של אליעד הדרך של אליעד כהן החלשת הרצון הנוסחה של אליעד הנוסחה של אליעד כהן הסוד הסוד של אליעד הסוד של אליעד כהן השיטה של אליעד השיטה של אליעד כהן השכל של אליעד השכל של אליעד כהן כיצד לנתח להחליש להחליש את הרצון להחליש רצון להטיל ספק ברצון להשתחרר מהרצון להשתחרר מרצון לנתח לנתח סיבה ותוצאה לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור כל בעיה לפתור פחד לשאול לשאול שאלות לשנות את הרצון לשנות רצון מה הסוד של אליעד כהן מצא את ההבדלים נוסחאות נוסחה נוסחה לפתרון בעיות ניתוח ניתוח בעיות ניתוח סיבתיות ניתוח קשר סיבה ותוצאה סוד סודות סיבה סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ברצון פחד פחדים פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות רצון שאלה שאלות שאלות לניתוח בעיות שאלות של ניתוח סיבתיות שחרור מהרצון שיטת eip שינוי רצון תוצאות
לחצים בעבודה, עבודה מלחיצה, להילחם או להיכנע, חיסרון תמידי, להילחם עד הסוף, להיכנע עד הסוף, להשתחרר מהרצון העצמי, לחיות עם חיסרון
לחצים בעבודה, עבודה מלחיצה, להילחם או להיכנע, חיסרון תמידי, להילחם עד הסוף, להיכנע עד הסוף, להשתחרר מהרצון העצמי, לחיות עם חיסרון
... מלחיצה, להילחם או להיכנע, חיסרון תמידי, להילחם עד הסוף, להיכנע עד הסוף, להשתחרר מהרצון העצמי, לחיות עם חיסרון למה הלחצים בעבודה הולכים ומתגברים עם הזמן? אנשים רבים חווים לחץ ... הלחץ הזה נובע מהתחושה של מחויבות מתמדת לעמוד בזמנים, להספיק חומרים, ולהציג תוצאות. אליעד מסביר שהסיבה המרכזית לתחושת הלחץ הזאת היא לא בהכרח בגלל התנאים שהשתנו בעבודה, אלא דווקא בגלל שהאדם עצמו ... אם המציאות דורשת ממך לעבוד - תעבוד, בלי תלונות ובלי התנגדות פנימית בכלל. הבעיה של רוב האנשים, כפי שמדגים אליעד, היא שהם נמצאים בדיוק באמצע: לא נכנעים עד הסוף ולא ... למעשה הבוס הכי קשוח. איך אפשר להגיע למצב שבו האדם נהנה גם מחוויות הצמצום? הפתרון שאליעד מציע הוא קודם כל להבין לעומק את הצמצום ואת המקור שלו - הרצון של האדם עצמו. אם האדם ... באחת מהשיטות הללו: להיכנע במלואו למחויבות ולראות זאת כביטוי של בחירה פנימית. להשתחרר מהרצון לחלוטין ולסרב להיות עבד לרצונות הפנימיים שלו. להטיל ספק מוחלט ברצונות ובתחושות שלו, כדי ... פנימי. איך להתמודד עם לחץ בעבודה? מהו חיסרון תמידי? להילחם או להיכנע? איך להשתחרר מהרצון העצמי? האם אפשר ליהנות מלחץ? איך להתמודד עם תחושת הצמצום? ...
סודות הרצון האנושי, NLP, איך להשפיע על רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשנות רצונות? איך ליצור רצונות? איך להשפיע על אנשים? איך לגרום למישהו להצביע למפלגה כלשהי? בחירה חופשית, רצונות מנוגדים
סודות הרצון האנושי, NLP, איך להשפיע על רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשנות רצונות? איך ליצור רצונות? איך להשפיע על אנשים? איך לגרום למישהו להצביע למפלגה כלשהי? בחירה חופשית, רצונות מנוגדים
סודות הרצון האנושי, NLP, איך להשפיע על רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשנות רצונות? איך ליצור רצונות? איך להשפיע על אנשים? איך לגרום למישהו להצביע למפלגה כלשהי? בחירה חופשית, רצונות מנוגדים איך ניתן לשלוט ולשנות רצונות אנושיים? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מתאר כיצד ניתן לשלוט ברצונות, לשנות אותם, או להשפיע עליהם. הוא מדבר על הדרך בה הרצון האנושי פועל, איך ניתן להפעיל אותו, ובאילו ... מסוים, יוצר את ההתמקדות ברצון אחד. מה גורם לאדם לרצות משהו, ואיך ניתן לשנות את הרצון? אליעד מסביר שהרצון נוצר כאשר יש יותר יתרונות מאשר חסרונות ביחס לאלטרנטיבה. כלומר, כדי לגרום לאדם לרצות משהו, יש להראות לו את היתרונות של אותו הדבר, ולהפוך את ... של דבר אחר, ולהפוך את הרצון לאחד בולט. איך לשלוט ברצון? מהי הדרך לשנות רצונות? הקשר בין רצון ומוח איך לגרום למישהו להצביע למפלגה? מהי הבחירה החופשית? ...
סודות הרצון, איך עובד הרצון העצמי? ריגרסיה, לשנות רצונות, רגרסיה, לשלוט ברצון, החלפת רצונות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי דפוסי התנהגות, להחליף רצונות, רצון שקרי, רצון אמיתי, שכנוע עצמי
סודות הרצון, איך עובד הרצון העצמי? ריגרסיה, לשנות רצונות, רגרסיה, לשלוט ברצון, החלפת רצונות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי דפוסי התנהגות, להחליף רצונות, רצון שקרי, רצון אמיתי, שכנוע עצמי
סודות הרצון, איך עובד הרצון העצמי? ריגרסיה, לשנות רצונות, רגרסיה, לשלוט ברצון, החלפת רצונות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי דפוסי התנהגות, להחליף רצונות, רצון שקרי, רצון אמיתי, שכנוע עצמי מהם הסודות של הרצון? איך עובד הרצון העצמי? בדיון שנערך בין אליעד לבין משתתף, נבחן נושא הרצון ואיך הוא ... צץ, אך אליעד מסביר שזה לא כך, כי הרצון מתחזק במשך הזמן, וגם הצד השני של הרצון נשאר. כיצד שינויים ברצון משפיעים על ההתנהגות? אליעד עובר להסביר את הקושי בשינוי רצון. הוא טוען שמאוד קשה לשנות רצון אם כבר התקבלה חוויית רצון כלשהו, לדוגמה, אם אדם כבר עבד ועזב את העבודה, קשה לו לדמיין כמה טוב ... שרצון זה שקר, כלומר, הרצון הוא לא בהכרח נכון, ולעיתים הוא מבוסס על שקר. הוא טוען שאם אתה שקרן טוב מאוד, קשה לך לשקר את השקרים של עצמך, ומסביר שהקושי לשנות רצון נובע מהמקום שבו אנחנו כבר שיקרנו לעצמנו, ולכן קשה לנו להיפרד מהשקר הזה. האם קל לשנות רצון? אליעד מבהיר כי לא תמיד קל להחליף רצונות. אם הרצון כבר הפך לאמיתות מוחלטת, קשה להחזיר את התפיסה לכך שזה רק רצון יחסי. אך מצד שני, כל רצון הוא בסופו של דבר יחסי, ויש אפשרות לשנות אותו. היכולת לשנות רצון תלויה בכמה קל לנו להכיר בעובדה שהרצון שלנו לא בהכרח אמיתי. הקשר בין רצון לשאלות בסיום השיחה, ... פוגע בעצמו, כי אם היה שואל את השאלה המדויקת, לא היה צריך לשאול שום דבר נוסף. השאלה הלא מדויקת נובעת מהמקום שבו האדם מנסה לשקר את עצמו, וזה בדיוק הבעיה עם רצונות: אדם מנסה לשקר את עצמו ולהסביר לעצמו שהרצון שהוא מרגיש הוא רצון אמיתי, בעוד שהוא בעצם שקר. מהם הסודות של הרצון? כיצד הרצון מתחיל? מהו רצון שקרי? האם קל לשנות רצון? כיצד הרצון משפיע על ההתנהגות? איך שליטה ברצון משפיעה על שאלות? ש: לפני הרצון רגע לפני הרצון ... נניח שיש לך רצון כלשהו כרגע חזק להחזיר אותו לאין רצון הזה שהיה קודם כביכול הוא תהליך כאילו בכלל לא פשוט, למה זה ככה כאילו למה. אליעד: אתה אומר למה לפעמים לשנות רצון יותר קל מאשר להחזיר את הרצון מקודם? ש: כן. אליעד: מה התשובה הבנתם את השאלה אם נגיד אתה בטלן ... רוצה פתאום להרגיש לא רוצה את זה? משהו שאתה רוצה כרגע. אליעד: תשובה כי זאת לא האמת. ש: למה זאת לא האמת אבל למה זה כל כך קשה להשתלט על. אליעד: לרצות זאת בעיה מלכתחילה לרצות זה שקר הרצון בשקר יסודו. ש: נכון אבל אם זה. אליעד: לא בהכרח שזה רע ולא בהכרח ... שיקרת והצלחת לשקר על משהו אז מה עכשיו להפוך אותו. ש: הרי אם כבר יש רצון אז מה אכפת לך. אליעד: מצד שני גם מאוד קל להחליף רצונות כי הרי זה בסך הכל שקר מה הבעיה לשקר את השקר. ש: זה מאוד קשה להחליף רצונות. אליעד: לך לפעמים. ש: נכון. אליעד: יפה זאת התשובה ... יחסית שהפכה להיות מוחלטת אז מהיבט מסוים מאוד קשה להחליף אותה כי יחסי הפך להיות מוחלט, אם אתה שקרן כל כך טוב איך תהפוך אותו מצד שני זה בסך הכל יחסי אז מה הבעיה להפוך אותו חזרה. הבנו? ש: לא. אליעד: מה לא הבנו? או שאתה מנסה להבין מה לא הבנת. ש: כן. אליעד: ...
לחזק את הרצון, סיבתיות ואקראיות, לכל דבר יש סיבה, איך לשנות רצון? איך להחליף רצון? הכל אקראי, דטרמיניזם, סיבה ותוצאה, הסיבה הראשונה, אין הבדל בין סיבתי לאקראי, מה גורם לדברים לקרות?
לחזק את הרצון, סיבתיות ואקראיות, לכל דבר יש סיבה, איך לשנות רצון? איך להחליף רצון? הכל אקראי, דטרמיניזם, סיבה ותוצאה, הסיבה הראשונה, אין הבדל בין סיבתי לאקראי, מה גורם לדברים לקרות?
... את הרצון, סיבתיות ואקראיות, לכל דבר יש סיבה, איך לשנות רצון? איך להחליף רצון? הכל אקראי, דטרמיניזם, סיבה ותוצאה, הסיבה הראשונה, אין הבדל בין סיבתי לאקראי, מה גורם לדברים לקרות? מהי סיבתיות ואקראיות ואיך הם קשורים לרצון שלנו? הנושא המרכזי בהרצאה עוסק בסיבתיות ואקראיות והשפעתם על הרצון שלנו. אליעד מסביר כי כל דבר בעולם יש לו סיבה, אך לא בהכרח סיבה שניתן להבחין בה בקלות. הרצון שלנו הוא גם תוצר של סיבתיות, וההבנה איך לשנות את הרצון שלנו יכולה להוביל לשינוי התנהגותי. כיצד הרצון שלנו מתעורר ומה ... זה נראה כמאבק פנימי שבו אנו שואלים את עצמנו מדוע אנחנו לא רוצים משהו או מדוע לא אנחנו רוצים אותו יותר. התהליך הזה חשוב לשינוי הרצון, משום שכאשר אנחנו מצליחים להבין את הסיבות שגורמות לנו לרצות או לא לרצות דבר מסוים, אנחנו יכולים לשלוט יותר טוב על הרצון שלנו. האם כל רצון קשור לסיבה? העיקרון המרכזי שמופיע בהרצאה הוא שלא כל רצון מתעורר מתוך סיבה ברורה. אליעד מציין כי אם הרצון הוא אקראי, כלומר, הוא קיים בלי סיבה, אז אין לנו שליטה עליו. במילים אחרות, הרצון שנראה שאין לו סיבה הוא למעשה בלתי ניתן לשליטה. רק כאשר אנו מבינים את הסיבה לרצון, אנחנו יכולים לשלוט בו ולשנות אותו. איך שינוי הרצון קשור להבדל בין סיבתיות לאקראיות? אליעד מציין את ההבדל בין סיבתיות לאקראיות. כאשר אנחנו עוסקים ברצון שלנו, אנחנו לא תמיד יודעים אם הוא נוצר מתוך סיבה (סיבתיות) או שהוא אקראי לחלוטין. הוא מביא דוגמה ... לא תמיד מבינים במלואן. האם יש דבר כזה רצון אקראי? בהמשך ההרצאה, אליעד מחדד את הנושא ומסביר כי לא כל רצון נובע דווקא מסיבה ברורה. לפעמים, הרצון יכול להופיע באופן אקראי, כלומר, ללא סיבה שניתן להבחין בה. אך אפילו אז, הוא מציין כי יש אפשרות שהרצון הזה מסתיר סיבה עמוקה יותר שאנחנו לא מודעים לה. כיצד אנחנו מבינים מהי סיבתיות? אליעד מציין כי כאשר אנו מנסים להבין את הרצון שלנו או את ההתנהגות שלנו, אנחנו לא תמיד מבינים את הסיבה האמיתית לפעולה שלנו. הוא מביא את הדוגמה של סיבתיות - כאשר אנו רואים משהו קורה, אנו שואלים את עצמנו מה גרם לזה לקרות. אך למעשה, אנו יכולים לשאול את עצמנו שאלות עמוקות יותר כמו האם הדבר קרה בגלל סיבה מסוימת או בגלל שהכל אקראי? השאלה הזו יכולה להוביל אותנו להבנה יותר מעמיקה של החיים והמציאות. מהי הסיבה הראשונה? שאלה נוספת שהועלתה בהרצאה הייתה מהי ה
המרדף אחרי האושר, המירוץ אחרי האושר, להטיל ספק ברצון, המרדף אחרי הרצון, המירוץ להשגת הרצון, הטלת ספק ברצון, רצון לשנות את המציאות, לנסות לא לעשות כלום, לבטל את הרצון, לא לרצות כלום
המרדף אחרי האושר, המירוץ אחרי האושר, להטיל ספק ברצון, המרדף אחרי הרצון, המירוץ להשגת הרצון, הטלת ספק ברצון, רצון לשנות את המציאות, לנסות לא לעשות כלום, לבטל את הרצון, לא לרצות כלום
... אחרי האושר, המירוץ אחרי האושר, להטיל ספק ברצון , המרדף אחרי הרצון, המירוץ להשגת הרצון, הטלת ספק ברצון, רצון לשנות את המציאות, לנסות לא לעשות כלום, לבטל את הרצון, לא לרצות כלום מהי הדרך להטיל ספק ברצון ואיך היא משפיעה על המרדף אחרי האושר? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בניתוח של המרדף אחרי האושר והמירוץ להגשמת הרצונות, תוך התמקדות בהבנת עקרונות הספק לגבי הרצון. ... הרצונות שלנו ומה קורה כאשר אנחנו מנסים להטיל ספק בהם. אליעד פותח בשאלה אם ניתן באמת להטיל ספק ברצון, ומדבר על הקושי לבצע זאת. כשאנחנו שואלים את עצמנו למה אני רוצה את זה?, אנו עשויים להיתקל ... בתוך אותו לולאת רצון מבלי להשתחרר ממנה. הדגש המרכזי בהרצאה הוא על כך שכשמישהו מנסה להטיל ספק ברצונו, הוא חייב לעשות זאת בדרך לוגית ומובנית, ולא מתוך רגשות. אם נשאל את עצמנו בצורה נכונה - ... כשאליעד שואל אם זה לא מספיק פשוט לשאול למה אני רוצה את זה?, הוא מציין שזו שאלה שמאפשרת שחרור מהרצון, אך לעיתים זה לא מספיק - אנחנו עלולים להיתקל בתשובות שמובילות אותנו לאותו מקום שוב ושוב. ... לשאול לא רק על רצון מסוים, אלא על הרצון הכללי: למה בכלל יש לי רצון? אליעד לא מסתפק רק בניתוח פסיכולוגי של הרצון, אלא גם מציע דרך להיפרד מהרצון על ידי תרגול של לא לעשות כלום. הוא מדבר ... כלומר, המפתח לאושר הוא לא בהכרח להשיג יותר, אלא בהבנה ולקבל את מה שיש לנו. איך מטילים ספק ברצון? מהו המרדף אחרי האושר? כיצד להתמודד עם רצון לשנות את המציאות? מהי הדרך להיפרד מרצון? מה ...
לאהוב את הרצון, לשנוא את הרצון, רצון עושה טוב, רצון עושה רע, האם רצון טוב? האם רצון רע? לא להיות קיים, להטיל ספק ברצון, מנגנון הרצון העצמי, האם אני קיים? לא לדעת כלום, מודעות עצמית
לאהוב את הרצון, לשנוא את הרצון, רצון עושה טוב, רצון עושה רע, האם רצון טוב? האם רצון רע? לא להיות קיים, להטיל ספק ברצון, מנגנון הרצון העצמי, האם אני קיים? לא לדעת כלום, מודעות עצמית
... עושה רע, האם רצון טוב? האם רצון רע? לא להיות קיים, להטיל ספק ברצון, מנגנון הרצון העצמי, האם אני קיים? לא לדעת כלום, מודעות עצמית האם אפשר לשנות את הרצון? אליעד כהן מסביר כי הרצון הוא דבר שמניע את האדם לפעולה, ושינוי הרצון הוא לא בהכרח דבר שמישהו חייב או יכול לעשות באופן מוחלט. הוא מסביר כי הרצון הוא הגורם לתחושות של טוב ורע. כאשר הרצון מתמלא, האדם מרגיש טוב, וכאשר הרצון מתנגש עם ... להם להרגיש רע כאשר אינו מתממש. עם זאת, הוא מדגיש שהסיבה שאנשים לא באמת מצליחים להתעלות לחלוטין מעל הרצון היא כי יש גם דברים טובים שהרצון מביא איתו. האדם למעשה נמצא בהתלבטות בין להמשיך לרצות ולסבול מהפער בין הרצוי למצוי, ... שזה רק משחק, ולכן אינו מושפע רגשית משום דבר. איך להטיל ספק ברצון ובתחושת הקיום? אליעד מדגיש כי הדרך להגיע למצב זה של חופש היא באמצעות הטלת ספק בכל דבר, ובמיוחד בהנחות הבסיסיות ביותר - כמו הרצון ותחושת הקיום. כשאדם מטיל ספק באופן ... משחק מתוך בחירה ולא מתוך כפייה פנימית של רצון. איך לשנות את הרצון? האם רצון הוא טוב או רע? מה זה לא לדעת כלום? איך לצאת מהמשחק של הרצון? האם אני קיים? האם אפשר להתעלות מעל הרצון? מהי מודעות עצמית אמיתית? ...
שכנוע עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחויב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה
שכנוע עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחויב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה
... עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחויב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה איך לשכנע את עצמך לרצות משהו שאתה לא באמת רוצה? השאלה המרכזית שאליעד כהן מתייחס אליה היא כיצד ניתן לשנות רצונות ולשלוט בהם, ובעיקר איך אפשר לשכנע את עצמך לרצות משהו באופן מוחלט, גם אם בפועל אתה לא מרגיש רצון כזה כרגע. אליעד פותח בהסבר כללי על שני סוגים עיקריים של רצונות: רצון סיבתי - רצון שנובע מסיבה כלשהי, למשל אדם שרוצה להגיע לעבודה בזמן כדי להרוויח כסף בסוף החודש. הוא לא רוצה להגיע לעבודה בזמן סתם כך, אלא בגלל התוצאה שתתקבל מכך. רצון פשוט (רצון מחויב) - רצון שלא נשען על סיבות חיצוניות, אלא רצון פנימי מוחלט ללא הסבר. למשל, אדם רעב רוצה לאכול פשוט כי הוא רוצה לאכול, בלי להסביר למה. האם אפשר להפוך רצון סיבתי לרצון פשוט? אליעד מסביר כי רצון פשוט הוא בעצם אשליה במובן מסוים, כי גם הרצונות הפשוטים ביותר עדיין תלויים באמונה פנימית מאוד חזקה. אם תיקח רצון פשוט לכאורה ותנסה לחקור אותו לעומק, בסופו של דבר תוכל להגיע להבנה שגם הוא נשען על סוג של אמונה או על סיבה נסתרת, גם אם לא מודעת לך. למשל, אם אדם אומר אני רוצה להרגיש טוב, פשוט כי ככה אני רוצה, אפשר להתחיל לאתגר אותו בשאלה - אולי אתה רוצה להרגיש רע? למה לא? האדם יענה ... בצורה לא הגיונית - פשוט להתעקש בצורה הפוכה: אני רוצה להרגיש רע. מה שיקרה הוא אחד משניים: או שתחשוף שהרצון הפשוט לכאורה אינו באמת פשוט, אלא יש מאחוריו סיבה נסתרת. או שתגיע למצב של ניטרול הרצון, וכבר לא יהיה אכפת לך אם תרגיש טוב או רע. איך להשתמש בטכניקת ההיפוך לשכנוע עצמי? אם יש לך רצון שאתה רוצה לשכנע את עצמך להאמין בו, למשל אני רוצה לרצות לעשות כסף סתם כך, ללא סיבות, הדרך היא להתעמת עם המחשבה ההפוכה. המוח אומר לך: למה שתרצה לעשות כסף בלי סיבה? ועליך להשיב למוח בצורה לא הגיונית: ככה, אני רוצה לעשות כסף סתם כי ככה אני רוצה. בהתחלה זה ייראה מוזר או לא טבעי, אך אם תחזור על כך מספיק פעמים, המוח עשוי לקבל את ... יכול לומר אני לא עושה את זה, תוכיח לי למה אני צריך, ובכך להעביר את נטל ההוכחה לצד השני. אותו עיקרון נכון גם בשכנוע עצמי - אם יש מחשבה שאומרת לך אין סיבה שתרצה לעשות כסף סתם כך, אתה יכול להשיב לה: תוכיחי לי למה לא. על ידי כך, אתה מעביר את חובת ההוכחה אליה, והיא נחלשת מכיוון שאינה יכולה לספק הוכחות מוצקות נגד רצון ... השכנוע העצמי ברמה המנטלית - חזרה אינטנסיבית על הרצון החדש, גם אם בתחילה הוא נראה לך לא הגיוני, בסופו של דבר יהפוך אותו לרצון טבעי יותר עבורך. למה קשה לשנות רצונות פשוטים? הקושי בשינוי רצונות פשוטים נובע מכך שהם מושתתים על אמונות עמוקות שהשתרשו לאורך זמן רב, אך עם התרגול הנכון - על ידי ספקנות מתמדת כלפי האמונה המגבילה ... הנגדי) ולדרוש הוכחה להיגיון שלו. תרגול חוזר ועקבי של ההיפוך הלא הגיוני, עד שהמוח מאמץ את האמונה החדשה באופן טבעי. אליעד מדגיש שזוהי דרך עוצמתית לשנות רצונות, לשכנע את עצמך ולנצח בוויכוחים פנימיים וחיצוניים על ידי העברת נטל ההוכחה לצד השני. איך לשנות רצונות? איך לשכנע את עצמי? איך להפוך רצון אפשרי למחויב? מהו רצון פשוט? איך לנצח בוויכוח? על מי מוטל נטל ההוכחה? ...
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
... להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון מה זה להטיל ספק ברצון? להטיל ספק ברצון פירושו לא להזדהות עם הרצון באופן מוחלט, לשאול שאלות על עצם ... באמת רע להפסיד? האם הרצון שלי להצליח הוא דבר שאני חייב להרגיש? כיצד מטילים ספק ברצונות? אליעד כהן מסביר שהטלת ספק ברצון כרוכה בכמה שלבים: ראשית, לזהות את הרצון עצמו: מה בדיוק אני רוצה? ... שהרצון הוא בעצם מחשבה או אמונה. הרצון עצמו מבוסס על אמונה מסוימת, למשל אני חייב זוגיות כדי להיות מאושר. הטלת ספק ברצון משמעה להטיל ספק באמונה שמאחוריו. אליעד מדגיש כי להטיל ספק ברצון זהה להטלת ספק באמונות שמובילות לרצון הזה. מה הקשר בין רצונות ... לי להפסיד, זה דומה מאוד למשפט אני לא רוצה להפסיד. בשני המקרים האדם חווה את זה כדבר מחויב ומוחלט. לכן, הטלת ספק ברצון כרוכה בהכרח בהטלת ספק באמונות שיוצרות את הרצון. למה קשה להטיל ספק ברצונות משמעותיים? קשה יותר להטיל ספק ברצונות שמלווים בסבל או בכאב רגשי עמוק, מכיוון שאדם מרגיש שהרצון הזה ... סבל קשה. למשל, כשאדם אומר אני חייב זוגיות, זה מלווה בהרגשה קשה וכואבת יותר מהרצון לגלידה. לכן, קשה יותר להטיל ספק ברצונות כאלה, אך דווקא שם הטלת הספק היא קריטית יותר. אם האדם מצליח להטיל ספק ברצון המשמעותי, הוא משתחרר מן המחויבות שהוא מרגיש כלפיו, וכך הסבל שלו ... לנו משהו ואנחנו רוצים אותו, אז אנחנו מרגישים טוב. אם אין לנו אותו ואנחנו רוצים אותו, אנחנו מרגישים רע. לכן, להטיל ספק ברצון משמעותו בעצם לשחרר את האדם מהתלות במצבים החיצוניים, וכך הוא ... מחויב. כלומר, להבין שהרצון הוא לא חלק בלתי נפרד מהזהות העצמית שלנו. למשל, כשאדם אומר אני חייב להצליח, ההטלת ספק ברצון משמעה להבין שהאמירה הזו היא רק מחשבה, היא לא בהכרח האמת המוחלטת. ברגע שמבינים שהרצון אינו מחויב, הוא כבר לא יכול ליצור תחושת רע עזה באותה עוצמה. בסיכום, לפי אליעד כהן, להטיל ספק ברצון פירושו לזהות שהרצון עצמו הוא לא עובדה מוחלטת אלא מחשבה או אמונה ... ספק. דרך הטלת ספק זו, האדם משתחרר מתחושת המחויבות כלפי הרצונות שלו, וכך משתחרר גם מהסבל שמתלווה אליהם. איך להטיל ספק ברצון? מה זה רצון מחויב? איך לא להזדהות עם הרצון? מה הקשר בין רצון ...
אושר למתקדמים, שיטות טיפוליות למתקדמים, שיטות לא להרגיש רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול, גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון, לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים
אושר למתקדמים, שיטות טיפוליות למתקדמים, שיטות לא להרגיש רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול, גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון, לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים
... רע, שיטות להרגיש טוב, ניתוח שיטות טיפול, גישה טיפולית, לא להיות דתי, להטיל ספק ברצון , לראות את הטוב שברע, לחנות בחניית נכים מהן השיטות המתקדמות להרגיש טוב ולהיפטר מתחושות רעות? הנושא שבו עוסק אליעד כהן הוא שיטות מתקדמות להשגת אושר, להיפטרות ... שלא מתממש: שיטת הטלת הספק ברצון עצמו. שיטת זיהוי היתרונות שנובעים מהרצון שגורם לתחושה הרעה. לפי השיטה הראשונה, כשמרגישים רע צריך להטיל ספק ברצון הגורם לתחושה הרעה. לדוגמה, אם חם לאדם, הוא יכול להטיל ספק בשאלה למה אכפת לי שחם לי?, מי אמר שזה משנה?, למה זה בכלל מפריע לי?. באמצעות השאלות האלה, האדם יכול ... מסוגל להכיר בכך שהסיבה שהוא סובל היא משום שיש לו יתרונות ברצון הזה, והוא צריך להסכים לוותר על היתרונות הללו כדי שהסבל ייעלם. רוב האנשים מתקשים לוותר על ההנאות או היתרונות שהרצון ... והבסיסי יותר הוא הטלת ספק ברצון עצמו (השיטה הראשונה). השלב המתקדם יותר, המצריך מודעות גבוהה יותר, הוא זיהוי היתרונות שברצון ובדיקת הנכונות לוותר עליהם (השיטה השנייה). למעשה, אדם יתחיל תמיד ... שברע? מהי שיטת הטלת ספק ברצון? האם רצון הוא מחויב המציאות? למה קשה לוותר על רצונות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחה לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: נוסחה ל..., איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נוסחה ל..., איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל התנהגותי קוגניטיבי, אימון אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי לזוגיות בתחום נוסחה ל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:38:21 - wesi1