אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מתאמן נכון ✔איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
אז בעיקרון ישנם סוגים שונים של פציעות, שיכולות לקרות במהלך אימון, שרצוי להימנע מהן. במקביל, רצוי להתאמן נכון, כדי לחזק את הגוף, כדי למנוע את הפציעות שיקרו לך אם לא תתאמן. כי גוף שמתאמן נכון, עם שרירים יותר חזקים, יש לו פחות סיכוי להיפצע, ביחס למי שלא מתאמן בכלל.

אז גם בתוך הפציעות עצמן, יש סוגים שונים של פציעות. יש פציעות שיגרמו לך לנכות לכל החיים. יש פציעות שעשויות להרוג אותך. יש פציעות שיגרמו לך לדלקת שתעבור וכולי.

אז הפציעה הראשונה שרצוי להימנע ממנה, היא שלא יפול עליך ולא יעוף עליך משקל כלשהו, בין מעצמך ובין ממתאמן אחר. כגון לדוגמה תרגיל של לחיצת חזה / bench press, שאם למזלך הרע יפול עליך המשקל, כי לא החזקת אותו נכון, זה גם עלול להרוג אותך. ובכלל, לא נעים שיפול עליך המשקל, אז רצוי לשים לב להיבטים הבטיחותיים, דהיינו, לדוגמה, שמירת מרחק מאיפה שצריך, לשים סוגרי בטיחות, להחזיק את המשקל בצורה נכונה שלא יעוף לך מהיד, להשתמש במכשירים בצורה נכונה ועוד.

פציעה נוספת אפשרית די נפוצה, היא פגיעה באחד מהמפרקים של הגוף. כאשר בין הנפוצות ביותר, מדובר כמובן על עמוד השדרה.

ואסביר כאן את מהות העניין. הרעיון הוא, שכאשר אתה מזיז משקל ממקום למקום, אתה רוצה, שמי שיזיז את המשקל הזה ממקום למקום, יהיו השרירים שלך ולא המפרקים והעצמות והחוליות של הגוף שלך. האימון נועד עבור חיזוק השרירים ולא עבור שבירת העצמות שלך.

מה שאומר שכעיקרון, בהתחלה כשאתה מתאמן, עליך לדעת להרגיש את השריר שלך עובד (ראה: איך להרגיש את השריר). ועליך לדעת לזהות ולהבדיל, בין כאב של השריר ומאמץ של השריר, לבין כאב ומאמץ של חוליות או מפרקים, שאותם אתה לא רוצה להרגיש. ואיך להרגיש את השריר? על כך הסברתי במקום אחר.

לדוגמה, נניח שאתה מושך משקל כלשהו, מלמטה למעלה (לדוגמה דד ליפט). התרגיל הזה, האם הוא מסוכן לגב או לא? תשובה: תלוי ב - האם העומס נופל על השרירים של הגב, או גם / רק על החוליות של עמוד השדרה שלך. אם לדוגמה הגב שלך נמצא מכופף, אפילו ברמה שיש זווית של 90 מעלות, בין הבטן שלך, לבין הרגליים שלך, גם במקרה כזה, הגב שלך עצמו, יכול להישאר ישר לגמרי, ועמוד השדרה עצמו יכול להישאר ישר לגמרי וכל העומס יכול ללכת אל השרירים וטוב שכך.

אבל גם אם נראה לך שהגב שלך ישר, כגון לדוגמה שיש זווית של 180 מעלות במפרק האגן שלך, כי אתה כאילו עומד זקוף, במקרה כזה, אם לדוגמה בגב שלך עצמו, יש כיפוף כלשהו וזווית כלשהי, זה עצמו יכול לגרום לך לפגוע בחוליות של עמוד השדרה שלך.

בד"כ כדי למנוע פציעה בעמוד השדרה, בד"כ מומלץ לוודא שהשכמות שלך מכווצות לאחור ושהחזה שלך בחוץ. ככה מומלץ בד"כ. אא"כ מדובר על תרגיל שבו צריך להפעיל גם את השכמות עצמן במהלך התנועה, שאז רצוי וצריך לדעת להרגיש, עד היכן טווח התנועה הרצוי של השכמות, ומהיכן אתה כבר מעמיס על הגב בצורה מסוכנת.

בנוסף, יש גם פציעה אפשרית של המפרקים השונים של הגוף. ז"א, נניח שאתה מבצע תנועה מסוימת, נניח לדוגמה סקוואט עם משקל על הגב. ונניח שבין חזרה לחזרה אתה עומד זקוף לגמרי ובצורה ישרה לגמרי, כאשר המשקל יושב על הכתפיים / גב שלך. במקרה כזה לדוגמה, העומס של המשקל, יושב ולוחץ על המפרקים שלך. כי אין עומס על השרירים, אלא רק על המפרקים של הגוף.

או לדוגמה בתרגיל מתח, שבסוף התנועה אם אתה יורד למטה עד הסוף, אז כשאתה עם מפרקים נעולים, העומס יושב על המפרקים ולא על השרירים. בכל המקרים האלו ושכיו"ב, אתה בעצם מעמיס על המפרקים של הגוף.

האם זה טוב? האם זה רע? האם זה יהרוג אותך? האם זה יפצע אותך? תלוי, בכל מיני גורמים. לפעמים אולי אפילו טוב להעמיס על המפרק. אבל עליך להיות מודע לכך, שהעומס של התרגיל נופל על המפרק שלך ולא על השריר שלך.

איך למנוע את זה? תשובה: על ידי זה שאתה מוודא שאתה לא נועל את המפרקים, או שאתה כמעט נועל את המפרקים, או לוודא שהעומס כל הזמן מגיע מהשרירים ולא מהמפרקים. על ידי זה שאתה מרגיש את השריר שלך מכווץ, לאורך כל הסט של החזרות, של התנועה שאתה עושה (ע"ע איך להרגיש את השריר). [תנועה 1 מהתחלה לסוף = חזרה 1. X חזרות = סט 1] בקיצור, נסה להעמיס על השרירים ולא על המפרקים, כדי למנוע פציעות.

למה אנשים בכל זאת מעדיפים לפעמים להעמיס על המפרקים, גם כאשר אין בכך צורך? תשובה: חוסר ידיעה / רצון לתת לשריר לנוח בין חזרה לחזרה, על ידי העברת העומס של המשקל, מהשרירים, אל המפרקים (ע"ע נעילת מפרקים) / מחשבה שזה מגדיל את טווח התנועה של השריר / רצון מכוון, כן להעמיס על המפרק וכיו"ב.

כמו כן בעיקרון, עליך להשתדל שבכל מצב שהוא, לא להגיע למצב, שבמהלך התנועה עצמה, שהשרירים שלך ינוחו ולא יהיו מכווצים (ראה: שמירת מתח בשריר / לשמור על מתח בשריר). כי אז העומס ייפול על חלקים אחרים של הגוף, שאתה לא רוצה שהוא ייפול לשם.

ובנוסף, בכל מקרה תשתדל להימנע מלבלום את המשקל, באמצעות המפרקים שלך. אלא שרק השרירים שלך יגבילו את טווחי התנועה ולא המפרקים. וזאת על ידי כיווץ אקסצנטרי של השריר בצורה מבוקרת. כיווץ אקסצנטרי כמו שהסברתי קודם, פירושו, שהשריר מתכווץ ובולם את המשקל, תוך כדי שהוא משתחרר ומתארך.

לדוגמה, בתרגיל לחיצת חזה, כאשר אתה מוריד אליך את המשקל, אל "תפיל" אל המשקל, אלא תוריד אותו לאט, עד קצה טווח התנועה הרצוי. ותוודא שאתה לא "מפיל" את המשקל מהר מידי, ושהוא לא נבלם, על ידי המפרקים של הגוף. אלא שהתנועה של השריר, היא זו שהיא אחראית על הבלימה של המשקל לאורך כל הדרך.

או לדוגמה בתרגיל סקוואט, כאשר אתה יורד כלפי מטה, תוודא שהירידה נעשית בצורה מבוקרת ואיטית, ושהמשקל של הגוף לאורך כל התנועה למטה, יהיה על השרירים ולא על המפרקים. כי אם פשוט "תיפול" למטה, ככה תעמיס יותר על המפרקים של הגוף, לדוגמה הברכיים, וככה תיפצע יותר מהר.

ובקיצור, בכל פעם במהלך התנועה, כאשר אתה משחרר את השריר ונותן לו להתארך, תעשה את זה לאט. גם כי ככה התרגיל יהיה יותר קשה ותרוויח מזה יותר מאמץ (במידה ואתה רוצה את המאמץ). וגם כדי לא להיפצע, על ידי זה שככה תמנע מהמפרקים לבלום את המשקל, אלא השרירים הם אלו שמזיזים את המשקל ממקום למקום.

ואפילו כשאתה רץ / קופץ וכיו"ב, כשאתה נוחת על הרצפה, תשאל את עצמך, מי סופג ובולם את המכה? החוליות שלך?! או השרירים שלך?! תהיה מודע לכך, כדי למנוע כאבים ופציעות מיידיות או לאורך זמן.

בנוסף, ישנן גם פציעות נוספות, כגון לדוגמה של שריר שנקרע (קריעת שריר / לקרוע שריר). איך? כי מתחת אותו יותר מידי, עם יותר מידי משקל. איך נמנעים מזה?

1 - על ידי זה שמעלים את המשקל בהדרגה. בפרט אם מדובר על עבודה בקצוות של טווחי התנועה של השריר, היכן שהשריר? הכי קצר / ארוך, ששם צריכים להיות יותר זהירים, כפי שהסברתי במקום אחר.

2 - על ידי זה שעובדים בטווחי תנועה מלאים, כפי שהסברתי במקום אחר. כי אם עובדים בטווח תנועה חלקי, יכול להיות שפתאום השריר שלך יקרע, כאשר תעמיס עליו יותר מידי, בטווח תנועה שאתה לא רגיל להפעיל אותו.

3 - לבצע חימום תנועתי, לפני התרגיל והתנועה הספציפית.

בעיקרון יש כמה סוגי חימום לפני האימון:

יש חימום רגיל של הגוף, כדי לגרום לגוף להתעורר. האם זה כדאי? תשובה: כן.

יש גם חימום יתר, שאנשים עושים כ"כ הרבה זמן חימום וגומרים לעצמם את הכוח בחימום, עוד לפני שהאימון התחיל. האם זה טוב? תשובה: תלוי מה מטרת האימון שלך. אם אתה רוצה להשאיר כוח לאימון עצמו אח"כ, אל תגמור אותו, לדוגמה בחימום ארוך מידי של אירובי. תעשה מספיק חימום, כדי לא להיפצע. אבל לא יותר מידי, כדי שיהיה לך כוח להתאמן (אימון כוח), בהתאם למטרת האימון.

עוד נקודה לגבי חימום, נניח שאתה עושה הליכה, כחימום לאימון. שאל את עצמך, האם באמת אתה מפעיל ומחמם את כל המפרקים שאתה הולך להפעיל באימון? או שאתה אומנם עושה הליכה / ריצה לצורך חימום, אבל יש מפרקים בגוף שלך, שלא מתחממים, למרות שאתה עוד מעט הולך להפעיל אותם באימון הכוח עצמו.

ויש גם חימום תנועתי ומתיחות שעושים לפני תנועה מסוימת. ז"א אם אתה הולך לבצע תנועה מסוימת, ובתנועה הזאת אמורים לעבוד מפרקים מסוימים, אתה תרצה שהמפרקים האלו יזוזו בצורה גמישה ונוחה, ושהדם יזרום שם קצת יותר, עוד לפני שתתחיל עם המשקל. ובגלל שבתנועה הזאת אמורים לעבוד גם שרירים מסוימים בטווחי תנועה מסוימים, עליך לוודא שהשרירים שלך ימתחו לטווחי התנועה האלו, עוד לפני התרגיל, גם בלי המשקל. כי אתה לא רוצה שהמשקל ימתח אותך, כי אז השריר שלך עלול להיפצע.

ומצד האמת, תוודא שאתה עושה מתיחה מלאה, של כל טווח התנועה של השריר שהולך להשתתף בתנועה, גם אם במהלך התנועה עצמה, אתה לא הולך להגיע לטווח התנועה הזה. כדי שגם אם בטעות תגיע אליו, שלא תיפצע. לדוגמה, לעשות מתיחה מלאה של הארבע ראשי ושל הגב התחתון, לפני סקוואט, למרות שבתרגיל עצמו, טווח התנועה מוגבל יחסית.

עוד סוג של פציעה, יכול להיות לדוגמה בצורה של דלקת בגידים / דלקת בשריר, שיכולה לנבוע לדוגמה מאימון יתר / חוסר מנוחה / חוסר התאוששות / חוסר אכילה / תזונה לא נכונה סביב האימון / אימון תוך כדי עייפות כללית / אימון יתר של שריר מסוים וכיו"ב.

בפועל זה אומר שעליך לוודא שאתה לא "הורג" את עצמך, מעבר לכמה שאתה אמור ויכול "להרוג" את עצמך, בחוכמה. יש כאב של השריר, שהוא כאב טוב. יש מאמץ של השריר, שהוא מאמץ טוב. אבל אם תעשה לדוגמה מאות חזרות, אחרי שכבר נגמר לך הכוח, כנראה שתחטוף דלקת כלשהי. זה כמובן לא תירוץ לברוח מהכאב, אבל צריך לדעת שיש בכאב עצמו, סוגים של כאב. יש כאב שאתה רוצה, ויש כאב שאתה לא רוצה. איך לדעת בדיוק איזה כאב טוב ואיזה לא, זה יוסבר במקום אחר.

כמו כן, לפני שאתה מבצע תרגיל מסוים ותנועה מסוימת, תשאל את עצמך, מה הסיכוי שמשהו ישתבש ושאני בטעות אעשה את התרגיל הזה בצורה לא נכונה? שתגרום לי להיפצע. ככל שהסיכוי לכך גדל יותר, ככה תשתדל יותר להימנע מהתרגיל הזה במצב הזה.

או לחלופין, אם אתה כן רוצה לעשות את התרגיל הזה, תוודא שאתה מקטין את הסיכוי שלך לעשות אותו לא נכון ובצורה שעלולה לפצוע אותך. איך תקטין את הסיכוי? תלוי מה גורם לסיכוי להיפצע וכל מקרה לגופו. כי יש תרגילים שרצוי להימנע מהם באופן כללי, ויש תרגילים שרצוי לעשות אותם, עם יותר עירנות וחימום וכולי.

טיפ למניעת פציעות של קריעת שריר בגלל מתיחת יתר. אם אתה עובד על סוף התנועה של השריר, היכן שהוא הכי ארוך ומתוח? תנסה לעשות זאת עם מפרק טיפה מכופף, כדי לאפשר לגוף לקבל עוד טווח תנועה, בלי לקרוע את השריר.

לדוגמה בתרגיל פרפר בכבלים cable fly, שמותח את שרירי החזה, אז אם השריר ממש מתוח וארוך, נסה לעשות זאת עם כיפוף קל במפרק המרפק. כדי שאם המשקל יהיה כבד מידי, תוכל ליישר את היד, במקום לקרוע את השריר.
טווח התנועה של השריר אתה לא רוצה שאלות להתבוננות למה לעשות מתיחות איך לא להעמיס על המפרקים כמה אתה לא רוצה חוסר מנוחה אמת מחלות עיקרון עודף משקל איך לא להיפצע איך לא להיפצע באימון איך לא להעמיס על המפרקים איך להעמיס על המפרקים איך להתאמן איך למנוע איך למנוע פציעות איך לעשות חימום אימון אימונים כמה להתאמן לא להיפצע להיפצע להיפצע באימון להעמיס על המפרקים להתאמן למה להתאמן למנוע למנוע פציעות מניעת פציעות מניעת פציעות באימון מפרק מפרקים סוגים סוגים של חימום סוגים של פציעות ספורט ספורטאים פציעות באימונים פציעות ספורט
האם וכל כמה זמן להחליף תוכנית אימון? איך לגוון באימון? לבלבל את השריר
... באימון? תשובה: למה אתה רוצה לגוון באימון? בא לך לגוון? תעשה תרגילים אחרים / שונים. אבל בעיקרון, אם אתה מתאמן נכון, למה אתה צריך לגוון באמצעות שינוי תוכניות אימון?! אין בכך צורך! באפשרותך לגוון בסדר של האימון, במספר החזרות / ...
התמדה, מהי התמדה? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? למה קשה לי להתמיד? למה אני לא מתמיד? למה אני לא מצליח להתמיד? למה אני מתייאש ולא מתמיד? למה צריך להתמיד? מתי צריך להתמיד? האם חייב להתמיד? איך לגרום לעצמי להתמיד? מוטיבציה להתמיד
... ואוכל בצורה לא נכונה, ולכן הוא לא מצליח לראות תוצאות בדיאטה שלו, למרות שהוא מתמיד להתאמן. בגלל שהוא לא מתאמן נכון. ובמקרה היותר גרוע, אם הוא מתמיד בצורה לא נכונה, הוא אפילו יכול להיפצע ולגרום לעצמו נזקים וכיוב. לכן סיבה ...
זוגיות, מטרת הזוגיות, קשר זוגי, זוגיות מתוך אחדות, חיפוש זוגיות, סוגים של זוגיות, זוגיות טובה, אהבה ללא תנאים, מהי זוגיות
זוגיות, מטרת הזוגיות, קשר זוגי, זוגיות מתוך אחדות, חיפוש זוגיות, סוגים של זוגיות, זוגיות טובה, אהבה ללא תנאים, מהי זוגיות
...התחושה שמשהו חסר, משום שהחוויה בזוגיות תמיד נשארת מוגבלת במידה מסוימת. מה החשיבות של הגדרת הזוגיות? אליעד מבהיר שיש חשיבות גדולה בהגדרת המטרה האישית בזוגיות. הוא מסביר שאם זוגיות מוגדרת רק כמערכת חברתית שבה יש אדם נוסף לחלוק איתו שיחות או בילויים, זה שונה לגמרי מזוגיות שמטרתה התפתחות אישית ורגשית עמוקה. אליעד מדגיש שאנשים לפעמים מתבלבלים בין הרצון האמיתי שלהם באהבה ללא תנאים לבין הרצון שלהם בזוגיות רק כמערכת חברתית או רומנטית. אם אדם יודע בדיוק מה הוא מחפש, קל לו יותר למצוא או ליצור זוגיות מתאימה...
אושר בחיים, להיות מאושר בחיים, מהו אושר, אושר זמני, אושר נצחי, הדרך אל האושר, החיפוש אחר האושר, מהות האושר, סוגים של אושר
...הרי שהוא בעצם נמצא תמיד בנקודת ההתחלה. כי תמיד הוא מחפש את האושר. ולא ממש ברור, האם בכלל כדאי לחפש אושר זמני, או שאולי כדאי לוותר על המאמץ, כי בכל מקרה אחכ האדם ימשיך לחפש את האושר?! ונחדד: כי ככל שהאדם מוצא יותר אושר זמני, כך גם רמת האושר שלו יורדת. כי האדם רוצה למצוא אושר נצחי. ובהתחלה, נדמה לאדם שהוא ימצא אושר נצחי, כאשר הוא ישיג דבר כלשהו. ואחכ האדם משיג את הדבר, וכמובן שהוא מתאכזב לגלות, שזהו רק אושר זמני בלבד. וככל שזה קורה יותר פעמים, כך בעצם האדם כבר פחות מאושר באושר זמני. משום שהוא מבין...
אהבה, סוגים של אהבה, להתאהב במישהו, להתאהב במשהו, מה אפשר לאהוב? במה אפשר להתאהב?
...את אותו הדבר. וככל שהדבר גורם לאדם להרגיש יותר רע, כך מחויב ממש, שהאדם ישנא את אותו הדבר. ולכן, אהבה אפשרית כלפי כל דבר בעולם. ואין חוקים באהבה ואין חוקים לאהבה. מלבד חוק אחד ויחיד, והוא, שהדבר יגרום לאדם להרגיש טוב מאוד חזק. כי האדם יותר מכל, מכור להרגיש תחושה של טוב. והאדם כל חייו מתאמץ להרגיש טוב וכמה שיותר טוב. והאדם קשור רגשית והאדם נקשר רגשית, לכל דבר שגורם לו להרגיש טוב בעיניו. ומי שיתבונן יראה, כי כל דבר בעולם יכול לגרום לאדם להרגיש טוב מאוד חזק. ולכן יש כאלו שאוהבים ומתאהבים בעבודה שלהם...
אושר, איזה שאלה לשאול, סוגים של שאלות, לשאול שאלות, למה רע לי? אז מה אם רע לי, למה אתה לא רוצה לסבול? איך להיות מאושר? איך נוצר סבל? למה אני סובל? למה יש רע בעולם? מודעות עצמית
אושר, איזה שאלה לשאול, סוגים של שאלות, לשאול שאלות, למה רע לי? אז מה אם רע לי, למה אתה לא רוצה לסבול? איך להיות מאושר? איך נוצר סבל? למה אני סובל? למה יש רע בעולם? מודעות עצמית
...למה אני לא מקבל את הרע עצמו? והתרגיל הוא, כשאתה רוצה לאכול, אז תעצור, האם אתה מרגיש רע? תשאל למה אני לא מוכן לקבל את הרע הזה? אתה יודע מה תרויח אם תגיע למצב שלא יהיה אכפת לך שאתה לא סובל מרעב? לדוגמה, אתה לא תפחד יותר למות ברעב. אחד הפחדים המרכזיים בחיים של האדם, שהוא מפחד למות ברעב. אתה אומר, מקסימום לא יהיה לי מה לאכול, אני יושב תחת העץ עד שאמות. אם לא אכפת לך לסבול, אתה תחווה חוויה אחרת. שאלה: מה זה להטיל ספק? אליעד: להטיל ספק, פירושו, להתבונן על הדבר כאפשרי ולא כמחויב. במקום לשאול, למה רע לי...
סוף ואין סוף, סוגים של אין סוף, מוחלטות, יחסיות, פרדוקסים של אין סוף, הוכחה שיש אלוהים, הוכחה שאין אלוהים, מהות וצורה, סוגים של מהות, סוגים של צורות, מרחב הזמן, מרחב המקום
סוף ואין סוף, סוגים של אין סוף, מוחלטות, יחסיות, פרדוקסים של אין סוף, הוכחה שיש אלוהים, הוכחה שאין אלוהים, מהות וצורה, סוגים של מהות, סוגים של צורות, מרחב הזמן, מרחב המקום
...יחסי. אבל בפועל, גם הזמן וגם המקום הם צורות בלבד, ולא אינסוף מוחלט. לדוגמה, כשאומרים היקום הוא אינסופי, זו אמירה יחסית בלבד, מכיוון שיש נקודת ייחוס פנימית בתוך המציאות שאנו מודדים לפיה. האינסוף האמיתי והמוחלט, לפי אליעד, הוא מעבר לכל מדידה והגדרה. לכן, כאשר מדברים על זמן, אפשר להגיד שהזמן הוא אינסופי כי תמיד יש עוד רגע ועוד רגע, אבל ביחס למציאות עצמה - גם הזמן הוא צורה בלבד, ולא מהות מוחלטת. האם אפשר להוכיח את קיום אלוהים באמצעות האינסוף? אליעד כהן מסביר שהשאלה לגבי הוכחת קיומו או אי - קיומו של...
החיפוש אחרי האושר, סוגים של אושר, מנגנון האושר, הרצון להיות מאושר, רוצה להיות מאושר, רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להיות מאושר, המרדף אחרי האושר, חיפוש האושר
החיפוש אחרי האושר, סוגים של אושר, מנגנון האושר, הרצון להיות מאושר, רוצה להיות מאושר, רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להיות מאושר, המרדף אחרי האושר, חיפוש האושר
...שקט פנימי. הוא טוען כי כל פעולה שנעשית מתוך רצון היא למעשה פעולה שמניעה אותנו לתוצאה, אך אם אנחנו מבינים שהרצון הזה הוא זמני ומזדמן, ייתכן שנוכל להגיע לשקט פנימי. איך ניתן להתמודד עם הרצון השאיפה לאושר? אליעד מסיים את דבריו בכך שהוא מציע תהליך שבו נשאל את עצמנו לא רק מה אנחנו רוצים, אלא גם למה אנחנו רוצים את מה שאנחנו רוצים?. הוא מציע שעלינו להבין את המנגנון העמוק שמניע אותנו. החיפוש אחרי האושר הוא לא בהכרח תהליך לינארי. במובנים מסוימים, החיפוש אחרי האושר הוא חיפוש אחר תחושת אני, כלומר, מי אני ומה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מתאמן נכון, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מתאמן נכון, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, אימון אישי קשב וריכוז, מגשר בתחום מתאמן נכון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 25_08_2025 השעה 02:07:01 - wesi1