אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטרה ✔האם ככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨האם ככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? האם אפשר להרגיש פחות רע דרך חקירה של מחשבות רעות? כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? מה המטרה של החקירה? האם צריך להגיע לסוף? האם אפשר לחשוב על מחשבה בלי מחשבה קודמת? איך הרע נעלם דרך החקירה? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? כמה עמוק לחקור?
האם יהיה נכון לומר, שככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו?

אז ברמת העיקרון, מי שיחקור "עד הסוף" של אין הבדל בין יש לאין, הוא יגיע לנקודת ה 0 ששם זה לא טוב ולא רע. אבל מה בעצם קורה בדרך? והיכן בדרך זה קורה?

אז ברמת העיקרון, יתכן שהאדם יחקור מחשבה שעושה לו רע, ויהיה לו עוד יותר רע או פחות רע. ואין בכך חוקיות ברורה. יתכן גם שיהיה לו רע ואחר כך טוב ואחר כך רע והרבה דברים יכולים לקרות. כי כשמגיעים לסיבות של התחושות הרעות, לפעמים נהיה יותר רע או פחות רע.

מה שכן, בוודאות, ככל שמעמיקים, מתקרבים לנקודה שדברים מתחילים לאבד משמעות, והפירושים נעלמים ואז הרע נעלם. זה בטוח נכון. באיזה עומק? כל מקרה לגופו.

האם כאשר הרע נעלם, מרגישים טוב או רק שלא מרגישים רע? זה כמובן עניין אחר בפני עצמו ויש בזה כל מיני אפשרויות.

אז לאיזה עומק צריכים לחקור כדי לא להרגיש רע? תשובה: כמה שתרצה עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך. זה יכול להיות קצת או הרבה או מה שתרצה, כרצונך החופשי.
האם אפשר להרגיש טוב יותר באמצעות חקירת מחשבות רעות לעומק?

אליעד כהן מתחיל את ההרצאה עם השאלה המרכזית: האם ככל שאדם מעמיק לחקור את מחשבותיו השליליות, התחושות הרעות ייחלשו והוא ירגיש טוב יותר? התשובה של אליעד לכך מורכבת וכוללת מספר רמות של הבנה. הוא מדגיש שהמטרה של חקירת המחשבות הרעות אינה בהכרח להגיע מיד לתחושת הקלה. לפעמים, חקירה עמוקה של מחשבה שלילית עשויה דווקא להגביר את התחושה הרעה בהתחלה. לדוגמה, אם אדם חוקר מדוע הוא מרגיש דחוי או מושפל, הוא עלול לגלות סיבות עמוקות וכואבות יותר כמו "כי אימא שלי לא אהבה אותי". כלומר, לפעמים תחושת הרע יכולה להתחזק לפני שהיא נחלשת.

מה קורה כשמעמיקים מספיק?

אליעד מדגיש שככל שממשיכים ומעמיקים בחקירה, מגיעים בהכרח לנקודה שבה המחשבות והתחושות מתחילות לאבד משמעות. בנקודה זו, כל ההגדרות של "טוב" או "רע" מתבטלות, ומשם נעלמות התחושות השליליות באופן מוחלט. לפי דבריו: "ככל שתחקור יותר, הפחד יתחיל להיחלש באופן אוטומטי". עם זאת, הוא מבהיר שאין חוקיות אחת לגבי השלב שבו זה יקרה. כל אדם יגיע לנקודה הזאת בעומק אחר, ויעצור את התהליך בהתאם לרצונו האישי.

האם נעלם הרע או שמתחילים להרגיש טוב?

אליעד מסביר בצורה ברורה כי כשמגיעים לנקודה בה הרע נעלם, לא בהכרח מרגישים "טוב", אלא עשויים פשוט לא להרגיש כלום. הוא מבחין היטב בין "להרגיש טוב" לבין "לא להרגיש רע". המצב בו התחושה השלילית מתפוגגת אינו מבטיח תחושה חיובית אוטומטית, אלא בעיקר מצב נייטרלי של אפס תחושות שליליות.

עד איזה עומק צריך לחקור כדי להרגיש טוב?

אליעד מציין שאין גבול חד - משמעי לשאלה כמה עמוק צריך לחקור. זהו עניין אישי לחלוטין שתלוי בצרכיו של האדם וברצונו להגיע לשחרור רגשי. אם אדם חוקר מעט וזה מספיק לו כדי להקל על הכאב - זה יהיה מספיק עבורו. אחרים יצטרכו לחקור הרבה יותר עמוק כדי לחוות את אותו שחרור רגשי. הוא מסכם זאת כך: "כמה שתרצה, עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך."

האם כל מחשבה מגיעה ממחשבה קודמת?

בשיחה מתפתח דיון על המקור של המחשבות. אליעד נשאל האם כל מחשבה שלנו בהכרח מגיעה לאחר מחשבה אחרת. הוא מסכים שכך הדבר, ונותן דוגמה: "אם אתה שומע בום וחושב על מחבלים, כנראה שחשבת על משהו לפני זה - קודם שמעת רעש, ואז חשבת על משמעות הרעש, ואז חשבת על המחבלים." הוא מציין שמדובר בנושא פילוסופי מורכב, ולכן אפשר להוכיח לכאורה גם שיש וגם שאין מחשבה ראשונית שלא נשענת על מחשבות קודמות.

מה המטרה של החקירה הפנימית - האם להגיע לסוף מסוים?

אליעד מסביר במפורש שהמטרה של החקירה איננה להגיע ל"סוף" מוגדר כלשהו, אלא פשוט להחליש בהדרגה את התחושות הרעות. הוא אומר באופן חד משמעי: "אתה לא אמור להגיע לשום סוף. ככל שתחקור יותר, הפחד יתחיל להיחלש." הוא מדגיש את החשיבות של ההתמדה בחקירה ולא את הצורך בהגעה לנקודת יעד סופית ומדויקת.

הדוגמה על הפרידה הרומנטית - מה קורה שם?

אליעד נותן דוגמה מוחשית של בחורה שהחבר שלה נפרד ממנה והיא מרגישה רע. אם הבחורה חוקרת מדוע היא מרגישה רע, תחילה היא תגיד "כי הוא עזב אותי". אם תחקור עוד, תגלה סיבות עמוקות יותר כמו "כי הוא מזכיר לי שאימא שלי לא אהבה אותי". כך, חקירה לעומק יכולה להביא להחמרה זמנית של התחושות הרעות. אך אם היא ממשיכה בחקירה מספיק עמוק, היא עשויה להגיע לנקודה שבה כל זה מאבד משמעות, ודווקא אז היא תגיד: "וואלה, לא רע לי".

דוגמת הפחד מקללה...
האם אפשר להרגיש פחות רע דרך חקירה של מחשבות רעות?

השיחה מתחילה בשאלה כללית: האם ככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, כך התחושות הרעות שלו ייחלשו? והתשובה שאליעד נותן, כוללת כמה שכבות של הבנה.

מה קורה כשחוקרים מחשבה רעה לעומק?

אליעד מסביר שכאשר חוקרים מחשבה שעושה רע, לא בהכרח נהיה פחות רע מיד. לפעמים, להיפך - ככל שחוקרים את המחשבה, זה אפילו יכול להחמיר את ההרגשה הרעה. אך מה שכן מובטח, הוא שככל שמעמיקים לתוך החקירה - מתקרבים לנקודת ה"אפס", שם מתבטלות כל ההגדרות, ומשם גם הרע נעלם.

מה קורה כשנעלם הרע?

גם כאן אליעד מציין - כשנעלם הרע, לא בהכרח מרגישים טוב. יכול להיות שפשוט לא מרגישים כלום, וזה מצב אחר לגמרי. הוא מחדד את ההבדל בין תחושת "טוב" לבין תחושת "לא רע".

כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב?

לדברי אליעד: "כמה שתרצה עד שיספיק לך לפי רצונך להחליש את התחושה הרעה שלך". כלומר, אין כלל אחיד - כל אדם, לפי כמה שהוא רוצה לחקור, יגיע לעומק אחר של פתרון. יש אנשים שהחקירה המועטה תספיק להם כדי להירגע, ויש כאלה שיצטרכו להעמיק הרבה יותר כדי להפסיק להרגיש רע.

האם כל מחשבה נובעת ממחשבה קודמת?

אחד המשתתפים שואל האם כל מחשבה שאנו חושבים, מגיעה לאחר מחשבה קודמת. למשל, אם אדם שומע בום, ופתאום חושב על מחבלים - האם המחשבה הזו הגיעה מתוך רצף של מחשבות קודמות? אליעד מאשר שכן, ומסביר שאם תבחן את התהליך, תראה שהייתה מחשבה על הרעש, ואז על משמעות הרעש, ואז על מחבלים.

האם אפשר לחשוב על מחשבה בלי מחשבה קודמת?

אליעד עונה שלדעתו לא - כל מחשבה נולדת מתוך רצף מסוים של מחשבות קודמות. אבל הוא גם מוסיף: "אם תרצה אני אוכיח לך שאפשר, ואם תרצה אני אוכיח לך שאי אפשר", מה שמראה שהדיון עצמו עובר לרובד פילוסופי יותר, ושאין הכרח להיתקע בו אלא להתמקד במהות הסיבה של השאלה עצמה.

מה המטרה של החקירה? האם צריך להגיע לסוף?

אליעד מדגיש שהמטרה של החקירה אינה "להגיע לסוף", אלא להחליש את הפחד או את התחושה הרעה. הוא אומר: "אתה לא אמור להגיע לשום סוף. ככל שתחקור יותר, הפחד יתחיל להיחלש באופן אוטומטי".

דוגמה מחיי היומיום - בחורה שנפרדו ממנה

דוגמה שנותן אליעד עוסקת בבחורה שנפרדו ממנה והיא מרגישה רע. אם היא תתחיל לחקור למה רע לה, היא תגיד - כי הוא עזב אותי. ואם תחקור עוד, תגיד - כי הוא מזכיר לי את אמא שלי שגם לא אהבה אותי. כלומר, ככל שמעמיקים, אפשר להגיע לשורשים עמוקים יותר של הכאב. לפעמים, דווקא שם מתרחש שינוי רגשי - פתאום "לא רע לי", כי הגעתי להבנה עמוקה יותר.

האם אפשר לדעת מראש מה יקרה בעקבות החקירה?

אליעד מדגיש שאין חוקיות אחת. לפעמים ככל שחוקרים, דווקא נהיה רע יותר, לפעמים פחות. אבל ככל שמתמידים, מתקרבים לנקודה שבה הפירושים מתפוררים. לדוגמה: "אם תתמיד בלחקור - יהיה לך פחות פחד".

מה הדוגמה של הפחד מהקללה?

אדם מתאר שחבר קילל אותו, והוא הרגיש נורא. אליעד מדריך אותו לשאול: למה זה גרם לי להרגיש רע? אולי כי אני מרגיש שאני אפס. ואז, למה אני מרגיש שאני אפס? אולי כי אני מרגיש שאין טעם לחיים. כלומר, דרך שאלות חוזרות מגיעים לכל מיני עומקים, עד שמגיעים גם לעומק שבו כבר אין יותר מה...
משמעות אין ויש רומנטיקה רע וטוב מצא את ההבדלים הבדלה מטרות הבדל שאלות להתבוננות לא רע ולא טוב בעיה בלי פתרון איך להרגיש פחות רע בלי מחשבה האם אפשר להרגיש האם אפשר להרגיש פחות רע המחשבות הרעות חקירה חקירה פנימית חקירות כאב כאבים להגיע להגיע לסוף להרגיש להרגיש פחות להרגיש פחות רע לחקור לחשוב מה המטרה מחשבה מחשבות מחשבות רעות מטרה מטרות עומק פחד פחדים פנימיות צריך להגיע צריך לחקור תכלית
הצבת מטרות בצורה נכונה, 2 סוגים של הצבת מטרות, איך להצליח להפסיק התמכרות? איך להיגמל מהתמכרות? איך להציב מטרות בצורה נכונה? מטרה פוזיטיבית, מטרה נגטיבית, מטרה חיובית, מטרה שלילית, מטרה להפסיק, מטרה להתחיל, מטרות ויעדים
הצבת מטרות בצורה נכונה, 2 סוגים של הצבת מטרות, איך להצליח להפסיק התמכרות? איך להיגמל מהתמכרות? איך להציב מטרות בצורה נכונה? מטרה פוזיטיבית, מטרה נגטיבית, מטרה חיובית, מטרה שלילית, מטרה להפסיק, מטרה להתחיל, מטרות ויעדים
... מטרות בצורה נכונה, 2 סוגים של הצבת מטרות, איך להצליח להפסיק התמכרות? איך להיגמל מהתמכרות? איך להציב מטרות בצורה נכונה? מטרה פוזיטיבית, מטרה נגטיבית, מטרה חיובית, מטרה שלילית, מטרה להפסיק, מטרה להתחיל, מטרות ויעדים איך להציב ... מטרות חיוביות הן מטרות שמכוונות ליצירת הרגלים חדשים, חיוביים ובריאים, במקום להתעסק בהרגל השלילי הישן. לדוגמה, במקום להפסיק לעשן, המטרה החיובית תהיה להתחיל לעשות ספורט באופן קבוע. במקום להפסיק לאכול מתוק, המטרה תהיה להתחיל לאכול פירות וירקות באופן קבוע. במקום להפסיק לצפות הרבה בטלוויזיה, המטרה תהיה להתחיל לקרוא ספרים. הסיבה ... למה זה עובד? כאשר אנו מתמקדים בבנייה של הרגל חדש, אנו מפנים את האנרגיה שלנו לכיוון חיובי, ולא יוצרים מאבק פנימי. לדוגמה, אם המטרה היא לאכול בריא, אפשר להגדיר יעד כמו ...
יעדי מכירות, הצבת מטרות ויעדים, איך להציב מטרות כספיות? עמידה ביעדי מכירות, איך למכור יותר? קביעת יעדי מכירות, איך להגדיר יעדים כספיים? אימון אנשי מכירות, הדרכת אנשי מכירות, שכנוע עצמי
יעדי מכירות, הצבת מטרות ויעדים, איך להציב מטרות כספיות? עמידה ביעדי מכירות, איך למכור יותר? קביעת יעדי מכירות, איך להגדיר יעדים כספיים? אימון אנשי מכירות, הדרכת אנשי מכירות, שכנוע עצמי
... בכלל? אליעד כהן דן בשאלה האם כדאי להציב יעדים כספיים ברורים כדי להרוויח כסף, או שעדיף פשוט להתאמץ בלי להגדיר מספרים מראש. השאלה המרכזית היא האם הצבת מטרה כספית ספציפית באמת משפרת את הביצועים הכלכליים של אדם או דווקא מגבילה אותו. לדוגמה, אליעד נותן דוגמה של איש מכירות שאומר לעצמו: אני רוצה כל יום ... יעדים גבוהים וברורים הוא היה מגיע להישגים אפילו גדולים יותר, כמו לרכוש את החברה שבה עבד. מה היתרון והחיסרון בהצבת יעדים כספיים? היתרון המרכזי בהצבת מטרה הוא שהיא דוחפת את האדם קדימה, גורמת לו להתאמץ יותר, ומסירה את הספקות והלבטים בדרך, כיוון שהאדם יודע בדיוק מה הוא צריך להשיג. לדוגמה, אדם שמרוויח ... שיש לו כוחות נוספים להרוויח יותר. מכאן, שהצבת יעדים מאפשרת לאדם לגלות יכולות נסתרות בעצמו. עם זאת, קיימים גם חסרונות בהצבת מטרות. ברגע שאדם מתקרב למטרה שלו, הוא עלול להאט ולהרגיש שכבר אין צורך להתאמץ, כי הוא כמעט השיג את המטרה. לדוגמה, אדם שנוסע לפגישה ומאחר עלול לנסוע מהר מאוד, אבל ברגע שהוא מתקרב ורואה שהוא כמעט בזמן, הוא מתחיל לנסוע לאט. הצבת יעד נמוך מדי עלולה לגרום לאדם להאט לפני השגת התוצאות המרביות. כיצד להגדיר את המטרה האופטימלית במכירות? אליעד מציע פתרון שהוא להגדיר יעד אינסופי - אני רוצה להרוויח את כל הכסף שקיים בעולם. באופן זה, האדם לעולם לא יגיע למטרה, ותמיד יהיה לו תמריץ להתאמץ ולהמשיך קדימה. בפועל, המטרה הזו מתורגמת למצב שבו האדם אומר לעצמו שהוא תמיד יעשה את המקסימום שהוא יכול, ללא תלות במספר ספציפי. הוא מדגיש כי אם אדם באמת רוצה לעשות את המקסימום שלו - אין לו צורך במטרות ספציפיות, שכן הצבת מטרות לעיתים עלולה להפריע לו לעשות את המקסימום שלו. מי שקובע לעצמו מטרה עלול לפעמים לא למצות את מלוא הפוטנציאל שלו, כי הוא יעצור כשיגיע למטרה ויאמין שזה מספיק. לעומת זאת, אם אדם לא באמת מוכן להתאמץ ב - 100%, אז דווקא טוב לו להציב מטרות כדי שהמטרות הללו ימשכו אותו קדימה. האם יש דרך להשתמש ... של שני העולמות? הפתרון המומלץ על פי אליעד הוא לרצות את הכל (אני רוצה את כל הכסף בעולם) ומתוך כך להגדיר פעולות קטנות ומדויקות שיש לבצע בדרך להשגת מטרה גדולה יותר. לדוגמה, אדם רוצה אינסוף כסף, ולכן הוא מרים כל שטר של 100 שקל מהרצפה, גם אם השטר עצמו לא מקרב אותו מידית לאינסוף הכסף. הרעיון הוא שהאדם מנצל את האנרגיה של המטרה האינסופית כדי להניע את עצמו לפעולות יומיומיות קטנות. למה חשוב לא להציב מטרה מוגבלת מדי? כשאדם מציב מטרה מוגבלת (כמו להרוויח סכום ספציפי בשנה), הוא עלול מראש לתכנן פחות טוב את דרכי הפעולה שלו, להסתפק בפחות אפשרויות ולהגיע לתוצאות פחות טובות. אליעד מביא ... בסכומים ויעדים. איך להציב יעדי מכירות? האם יעדים כספיים מגבילים הצלחה? איך להגדיל מכירות בלי להציב מטרות? יתרונות וחסרונות של הצבת מטרות כספיות מהי המטרה האופטימלית להצלחה כספית? אליעד: עכשיו השאלה היא כזאת: בקטע של להרוויח כסף, מה עדיף? האם עדיף לבן אדם להציב לעצמו מטרה איזה סכום הוא רוצה? כן או לא? ש: כן. אצלי זה עובד. אליעד: שניה, אני שאלתי אם זה עובד אצלך? שאלתי מה עדיף, שניהם לא עובדים אצלך, גם כשאתה לא מציב מטרה אתה לא מרוויח וגם כשאתה מציב מטרה אתה לא מרוויח, נכון? ש: אוקיי.. אליעד: אתה מרוויח באופן יחסי. עכשיו אני יסביר לך: נגיד, איש מכירות אומר אני רוצה כל יום להרוויח X כסף או נגיד אני, עד סוף השנה רוצה להרוויח X כסף. והשאלה היא מה עדיף? להציב את המטרה או לא להציב את המטרה. ש: אתה יכול לתת דוגמה עלי של הקטע הזה? אליעד: דוגמה של מה? ש: על הקטע של המכירות, הייתי איש מכירות וכולם עשו יעדים ואני אף פעם.. אליעד: השאלה היא ... אם היית מציב יעדים היית רואה שאתה יכול לעשות יותר. ש: כן. אליעד: אתה.. ג: יש בזה יתרון וחיסרון. כי כמה שאתה יותר מחויב.. כמה שאני נגיד יותר מחויב למטרה, ככה אולי ההישגים יהיו יותר גבוהים, אבל אם אני לא יגיע למטרה אני אהיה יותר אומלל. אליעד: אז אני ישאל את השאלה אחרת: בהנחה שלא אכפת לנו אם תסבול. ש: מטרה. להציב מטרה.. אליעד: הבנתם מה הוא אמר? הוא אמר: נכון, אם אני יציב מטרה אני יגיע יותר אבל מצד שני זה יגרום לי לסבול יותר. אז בואו נבודד את הרכיב של הלסבול, נניח שלא אכפת לנו אם תסבול או לא. השאלה: האם מהצד, מההיבט של להרוויח כסף, עדיף לך להציב מטרה, כן או לא? מההיבט הזה, לא מההיבט של החסרונות שיווצרו מזה. ג: גם מההיבט הזה יש חיסרון, אם הוצאתי את הסבל גם עדיין יש חיסרון: כי אם אני מגיע למטרה ועדיין נשאר לי זמן.. אליעד: אז תציב מטרה יותר גדולה. ג: ואם אני מגיע אליה? אליעד: אז תציב מטרה עוד יותר גדולה. ג: שהיא בלתי אפשרית. אליעד: למה בלתי אפשרית? ג: אם אני מציב מטרה להרוויח X כסף, אז אני צריך. נגיד בשנה, אני צריך להציב לעצמי מטרה.. אליעד: מה עדיף? עדיף להציב
הצבת מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי? מה הרצונות שלי? הגדרת מטרות ויעדים
הצבת מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי? מה הרצונות שלי? הגדרת מטרות ויעדים
... מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה ... זמנית, שכן זה עלול להוביל לקונפליקטים פנימיים ולתסכול. במקום זאת, הוא ממליץ להציב מטרה אחת ויחידה בלבד. המיקוד במטרה אחת מאפשר לאדם להשיג אותה בצורה ברורה וטובה יותר, מבלי שהמטרות השונות יתנגשו זו בזו. למה כדאי להציב רק מטרה אחת? כאשר לאדם יש מספר מטרות, פעמים רבות המטרות הללו עשויות להתנגש אחת בשנייה. לדוגמה, אם אדם מציב לעצמו מטרה למצוא זוגיות ובמקביל מטרה להרוויח כסף או לטייל בעולם, המטרות הללו עשויות להפריע זו לזו. השגת מטרה אחת, כמו זוגיות, דורשת משאבים וזמן בתחום החברתי, ... שמתנגשויות זו בזו, זה פוגע ביכולת של האדם להצליח ולהשיג את מה שהוא באמת רוצה. כל מטרה דורשת משאבים שונים, ואם יש התנגשויות בין המטרות, כל מטרה תשאב את המשאבים שלה באופן שמסכל את המטרות האחרות. אליעד מציע לבחור מטרה אחת מרכזית, מטרה שמרכזת את כל המשאבים והמאמצים של האדם, ולא לפזר את האנרגיה בין מטרות רבות. מה אני באמת רוצה? כיצד נוכל לדעת איזו מטרה עלינו לבחור? אליעד כהן מציע שזו שאלה שצריכה להישאל ... את התשובה לכל אחת מהמטרות, הוא יגלה שהן נובעות מרצון בסיסי אחד. איך למצוא את המטרה האמיתית? הדרך למצוא את המטרה האמיתית היא לשאול את עצמך סדרת שאלות אשר יובילו אותך להתמקדות במטרה אחת. למשל, אם אדם שואל את עצמו למה הוא רוצה להיות ... שהרצון האמיתי הוא לרצות אושר או שלמות פנימית. אליעד כהן מציין שכאשר אתה מבין מהי המטרה האמיתית, תוכל להשקיע את כל מאמציך בהשגת המטרה הזאת בלבד. סיכום ההמלצה המרכזית של אליעד היא לציב מטרה אחת בלבד. כל עוד יש לאדם מספר מטרות, ייתכן שאלה ... מכך יהיה קשה להשיג את המטרות בצורה אפקטיבית. הדרך להצליח בהשגת מטרות היא להבין מה המטרה האמיתית שלך ולהתמקד בה באופן מוחלט. הצבת מטרות מטרות מנוגדות רצונות מנוגדים איך להגדיר מטרה נכון מה אני באמת רוצה איך להציב מטרות בצורה נכונה? ... להוביל לקונפליקטים פנימיים ולתסכול. אליעד מציע שבמקום להציב מטרות רבות, כדאי להציב מטרה אחת ויחידה בלבד. כך, המיקוד יהיה חד וברור, וייתאפשר להשיג את המטרה בצורה טובה יותר. למה כדאי להציב רק מטרה אחת? כאשר יש לאדם מספר מטרות, יתכנו חפיפות או התנגשות בין המטרות. לדוגמה, אם מישהו מציב לעצמו מטרה למצוא זוגיות, בנוסף למטרה להרוויח כסף או לטייל יותר בעולם, המטרות הללו עשויות להתנגש אחת בשנייה. כדי להשיג את המטרה הראשונה (כגון זוגיות), יש לפנות זמן ומאמצים בתחום ... שמתנגשות זו בזו, יש לכך השפעה רעה על יכולתו להצליח ולהשיג את מה שהוא באמת רוצה. כל מטרה שונה דורשת משאבים שונים, והם יכולים לסתור אחד את השני. לכן, כדאי לבחור מטרה אחת מרכזית, שאותה נרצה להשיג באופן מובהק, ולא לפזר את המאמצים בין מספר מטרות. מה אני באמת רוצה? כשאליעד מציע לאדם לבחור מטרה אחת, הוא גם מציין שכל אדם צריך להבין מהו הדבר שהוא ...
תכלית החיים / מטרה - מי מחפש מטרה? מי לא צריך מטרה? מי לא צריך תכלית לחיים? שעמום, ניהול זמן
... החיים מטרה - מי מחפש מטרה? מי לא צריך מטרה? מי לא צריך תכלית לחיים? שעמום, ניהול זמן מי מחפש מטרה? ומי אינו צריך מטרה? מהי תכלית החיים? למה לחיות? וממה נובע הרצון למצוא תכלית לחיים? לכל דבר בעולם יש תכלית. האדם מנהל את חייו לפי תכליות ומטרות שונות. כל דבר שמתרחש, מתרחש למען תכלית מסוימת. האדם כל הזמן מחפש מטרה. האדם מחפש סיבה לקום בבוקר. האדם מחפש תכלית כלשהי לחיים שלו. האדם מחפש מטרה כלשהי לנוע לכיוונה. מדוע האדם מחפש תכלית? תשובה: כדי להרגיש טוב. התכלית יוצרת עבור האדם משמעות טובה לקיומו למציאות. האדם מחפש תכלית ומטרה כדי להרגיש טוב. האדם לא רוצה להרגיש שהוא סתם חי ללא סיבה. כאשר אין לאדם תכלית הוא ... שאלה להתבוננות: מהי התכלית הסופית של כל התכליות מטרות יעדים? בסופו של דבר מה זה משנה מה קורה? מהי התכלית הסופית של כל התכליות? התכלית והמטרה גורמת לאדם להרגיש טוב. מי אינו מחפש מטרה? תשובה: מי שטוב לו. ככל שטוב יותר לאדם, כך הוא פחות מחפש סיבה תכלית למה לעשות את מה ... אינו מחפש תכלית. כאשר האדם מרגיש טוב, מה אכפת לו מה התכלית?! העיקר שהוא מרגיש טוב. התכלית מטרתה לגרום לאדם להרגיש טוב. מי אינו מחפש תכלית ומטרה כלשהי בכלל? תשובה: מי שהגיע אל התכלית הסופית. לכל תכלית יש תכלית וכל מטרה מקדמת את האדם אל מטרה אחרת גדולה ממנה. מהי התכלית הסופית, מהי המטרה הסופית, מה יוצא מכל המאמץ בסופו של דבר? כאשר האדם חוקר את הנושא הזה, בסופו של דבר ...
NLP, ליצור מוטיבציה, סודות השכנוע, מניפולציות, יצירת מוטיבציה, מטרה יחסית, מטרה מוחלטת, איך עובד התת מודע? כסף ואושר, איך עובד המוח? לשלוט במחשבות, לשתול מחשבות, איך לשכנע?
NLP, ליצור מוטיבציה, סודות השכנוע, מניפולציות, יצירת מוטיבציה, מטרה יחסית, מטרה מוחלטת, איך עובד התת מודע? כסף ואושר, איך עובד המוח? לשלוט במחשבות, לשתול מחשבות, איך לשכנע?
... ליצור מוטיבציה, סודות השכנוע, מניפולציות, יצירת מוטיבציה, מטרה יחסית, מטרה מוחלטת, איך עובד התת מודע? כסף ... כלומר, כסף יכול לקנות הרבה דברים, אבל את הפחד עצמו הוא לא יכול להפסיק. לאחר מכן, אליעד מבצע ניתוח של מושגים כמו מוחלט ויחסי. הוא מסביר שלכאשר משווים בין מטרה מוחלטת לבין מטרה יחסית, המטרה היחסית מאבדת את ערכה. למשל, אם אדם ... את המשמעות של המושג אהבה, והופך אותה למשהו בלתי ניתן להשגה. זאת אומרת, אם אנחנו מגדירים מטרות כמוחלטות, אנחנו מונעים מהן להיות משמעותיות, כי אין משמעות להשגת מטרה בלתי נגמרת. לפי אליעד, כל דבר יחסי ... באהבה יחסית, אדם מבקש אהבה מוחלטת, הדבר משבש את המערכת. האלמנט של חוסר השלמות הוא חיוני למערכת היחסים, אחרת לא תהיה לה משמעות. הוא מציין שכאשר אדם מייחל למטרה מוחלטת, הוא לא יוכל להשיג שום דבר אמיתי, כי אין לו מטרה מספקת להיאחז בה. בהמשך, אליעד נותן ... לא צריך לצפות לחוויית טעם מושלמת, אלא פשוט לאכול לשם הבריאות. כאשר אליעד מדבר על הדרך שבה אפשר לשכנע אחרים, הוא מציין שהמפתח הוא לזהות אם הם מחפשים להשיג מטרה מוחלטת או יחסית. אם הם רוצים את המוחלט, אז קשה להם להשיג את המטרה, כי הם לא מזדהים מספיק עם המטרה היחסית, שהיא הצעד הראשון בדרך להשגת המוחלט. בסוף ההרצאה, אליעד מציין כי הדרך להשפיע על מישהו היא לא רק להראות לו את המטרה המוחלטת, אלא גם לדעת לשמור על שיווי המשקל, כך שהמטרה המוחלטת לא תהפוך לבלתי ניתנת להשגה. ... ידי הצגת מטרות יחסיות, תוך שמירה על תחושת תסכול בריאה שמניעה אותם לפעול. מהו המושג מוחלט? איך משפיעים על אנשים בעזרת מניפולציות? מה הקשר בין כסף לפחד? איך המטרה המוחלטת משפיעה על השגת מטרות? איך לשמור על משמעות המטרה יחסית? פרדוקס בין מה למה? ש: בין ... משהו פשוט כל דבר יחסי כשאתה שם אותו ליד דבר מוחלט הדבר היחסי מושמד לא משנה מה שמת שמה אם אתה עושה לו ביחס למוחלט איבד את משמעותו. שים כסף, כסף מנסה להשיג מטרה שקוראים לה אושר אם את המילה אושר אתה ... אהבה מוחלטת אין זוגיות. שים רווקות, רווקות מנסה להשיג לך חופש אם תשים את המילה מוחלט ליד חופש אין משמעות יותר לרווקות. לא משנה מה אם אתה לוקח דבר לוקח את המטרה שלו וליד המטרה אתה שם את המילה בשלמות, במאה אחוז, ... ככה יש פחות משמעות לדברים יחסיים, מה זה אומר? זה אומר גם את ההפך שלו זה אומר שאם אתה רוצה לגרום למישהו לרצות משהו יחסי אתה צריך לשים לב שהוא לא רוצה להשיג מטרה מוחלטת עם הדבר היחסי הזה. אם נגיד ... את המילה מוחלט עם ההקשר של זוגיות, זוגיות לא באהבה מוחלטת אמורה להביא אהבה באופן יחסי יש תמיד אהבה. זאת אומרת שאם אתה רואה מישהו שהוא נחלש ברצון שלו להשיג מטרה יחסית תבדוק למה הוא נחלש ברצון שלו להשיג מטרה יחסית כי הוא רוצה משהו מוחלט וככל ... שאני אומר כתוב בספרים כבר שנכתבו, מישהו זוכר, אתה זוכר איפה זה כתוב, איפה זה כתוב? ש: בהתחלה. אליעד: נכון בהתחלה, עכשיו תסתכלו ככל שאם בן אדם לא ירצה להשיג מטרה מוחלטת גם אז לא יהיה לו חשק להשיג שום מטרה יחסית כי אם אתה לא רוצה להשיג את ... אבל אל תרצה להשיג את המחלט באמת כי אם תרצה אותו באמת היחסי אין לזה משמעות. אתה מבין את הרעיון כל פעם שיש מישהו שמשיג, תסתכלו עוד פעם כל פעולה היא נועדה לשרת מטרה אם אתה רוצה לגרום לבן אדם להפסיק לעשות את הפעולה תבדוק, תגרום לו להזדהות יותר עם המטרה שהוא רוצה להשיג ככל שהוא יזדהה יותר עם המטרה שהוא רוצה להשיג ככה זה מקטין את הסיכוי. עכשיו עוד פעם ברמה מסוימת הוא יעשה יותר אבל אם אתה תמשוך את המטרה שהוא רוצה להשיג לאזור המוחלט הוא ... היחסית שלו אבל גם להפך, מה ההפך שאם אתה רואה מישהו שיותר מדי טוב לו זה גם גורם לו שהוא לא ירצה לעשות פעולות כי אם טוב לך גם לא מספיק כי אם הוא לא יזדהה עם המטרה הוא גם לא יעשה, אם הוא יגיד לא, טוב לי כבר אז בשביל מה לעשות לכן אתה צריך שהוא ירצה יותר. כדי לעשות פעולה אתה צריך לרצות להשיג את המטרה שלך אבל לא יותר מדי שזאת בעצם הנוסחה ... גם. אליעד: אבל הוא לא צריך לחוות את ההנאה. ש: בסדר אז שיישאר במוחלט אז זאת שאלה שנשאלת. אליעד: לא משנה, באתי להגיד שזה הכל משחק אתה לוקח את בן אדם לוקח את המטרה שלו, אומר לו נכון ה
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
... קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, ... תופס את עצמו ככישלון או ככזה שלא מצליח לממש את עצמו. אליעד כהן מציע שני דרכים עיקריות להתמודד עם תחושת הריקנות הזו: 1. לשנות את המצב: הכוונה כאן היא למצוא מטרה חדשה או להבין מה באמת רוצים לעשות עם החיים. זהו נושא רחב שדורש זמן ומחקר עצמי. יש ללמוד כיצד לבחור מטרה נכונה, איך לדעת מה יעשה לך טוב, וכיצד לגלות מה המטרה האישית שלך בחיים. 2. ללמוד לקבל את המצב כפי שהוא: הדרך ... נמצא, הוא יכול ללמוד להרגיש טוב גם כאשר הוא לא יודע בדיוק מה הוא רוצה מעצמו. מהם הצעדים לקבל את עצמך במצב של ריקנות? לפעמים, אדם מרגיש כמו זומבי מהלך, שאין לו מטרה והוא פשוט עובר את הזמן מבלי לדעת לאן הוא הולך. השאלה המהותית היא איך להרגיש טוב עם המצב הזה, איך לא להרגיש רע על כך שאין לך מטרה או שהחיים שלך לא מתקדמים כפי שהיית רוצה. אליעד כהן מסביר כי התחושה הרעה לא נובעת מהעובדה שאין לך מטרה, אלא מהמחשבה שאתה חייב שתהיה לך מטרה. המחשבה שאתה חייב להצליח, או חייב להשיג משהו, יוצרת לחץ שמוביל לתחושת חוסר סיפוק. למעשה, אדם יכול להרגיש טוב גם כאשר הוא לא מציב מטרה, כל עוד הוא מבין שאין צורך בכזאת. האם יש מטרה מוחלטת לחיים? ההבנה היא שלא כל אדם צריך להרגיש שהוא חייב להצליח או להשיג מטרה כלשהי. תינוקות, לדוגמה, אינם יודעים מהן מטרותיהם, הם פשוט ... אפשרות למצוא את הדרך המושלמת. מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות? כדי להתמודד עם תחושת הריקנות, אליעד מציע לזכור: יש אפשרות לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות. אפשר גם לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה. בכל כיוון יש יתרונות וחסרונות, ולכן אין כיוון אחד שהוא ... יכולה לפעמים ליצור תחושת תקיעות, במקום להניע אותך לפעולה. האם אפשר לשלב בין קבלה לבין עשייה? בהחלט, אומר אליעד. אחרי שלומדים לקבל את עצמך גם במצבים של חוסר מטרה, קל יותר לשחק את המשחק של החיים. כשאתה לא מרגיש שאתה חייב להשיג משהו, תוכל לבחור מטרות בכיף ובקלות, ולפני שאתה יודע, תמצא את עצמך גם בעשייה וגם בנוחות נפשית. איך לראות את החיים כמשחק? איך לבחור מטרה בחיים? התמודדות עם תחושת ריקנות איך להרגיש טוב בלי תנאים? ... או שכולם יודעים מה הם רוצים והוא עדיין לא. יש אנשים שיש להם מטרות, הם יודעים מה הם רוצים להשיג, אבל מי שמרגיש ריקנות מרגיש שהוא בינתיים לא עושה כלום, שאין לו מטרה, שהוא פשוט עומד במקום. האם יש דרכים לשנות את תחושת הריקנות? יש שתי דרכים עיקריות להתמודד עם מצב כזה: 1. לשנות את המצב. 2. ללמוד לקבל אותו. לשנות את המצב פירושו למצוא מטרה, להבין מה אתה רוצה לעשות, איך לבחור מטרה, איך לדעת מה יעשה לך טוב, איך לדעת מה אתה רוצה להשיג בחיים וכדומה. זהו נושא שלם בפני עצמו, וניתן להעמיק בו על ידי חיפוש באתר, למשל: איך לדעת מה אני רוצה?, איך לדעת מה המטרה שלי?, איך לדעת מה יעשה לי טוב?. איך לקבל את עצמך במצב של ... כלום. השאלה היא איך לא להרגיש רע מהמצב הזה, ואפילו להרגיש בו טוב. כדי לקבל את עצמך במצב של ריקנות, חשוב להבין שהסיבה לרגשות השליליים אינה עצם העובדה שאין לך מטרה, אלא המחשבה שאתה חייב שתהיה לך מטרה. התחושה הרעה באה מכך שאתה חושב שאתה מבזבז זמן, שאתה חייב להגיע לאנשהו, שאתה חייב להשיג משהו. אבל בפועל, ניתן לשאול: מי אמר שחייבים להגיע לאנשהו? תינוק, למשל, אוכל וישן, ואין לו מטרה מוגדרת. הוא לא מרגיש ריקנות מזה, כי הוא לא לומד לחשוב שהוא חייב להיכנס למרוץ להשגת מטרות. האם יש מטרה מוחלטת בחיים? הרעיון הוא לא להילחם במחשבה שיש מטרה לחיים ולא לעודד אנשים לא לעשות כלום. הכוונה היא שבן אדם ... אתה חופשי יותר לשחק ולהתנסות. אז החיים הופכים מעניינים במקום דפוקים, כי אתה לא מרגיש שעון חול לוחץ או פחד שאתה מפסיד משהו מושלם. סיכום חשוב על התחושה שאין מטרה לפעמים אנשים דווקא לא עושים שום דבר בגלל שהם חושבים שהם ... מהמחשבה הזאת, עולה יותר רצון לפעול ולעשות, כי כבר אין פחד עצום או חובה מוחלטת. מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות? אפשר לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות אפשר לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה בכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות, לכן אין כיוון מושלם להתייחס לחיים כאל משחק יכול להפחית לחץ המחשבה אני חייב להצליח לפעמים משתקת במקום להניע האם אפשר לשלב בין קבלה לבין עשייה? בהחלט. אחרי שמקבלים את עצמך גם ללא מטרה מוגדרת, קל יותר לשחק את משחק החיים ולבחור מטרות או כיוונים ... המבין זאת, מרגיש טוב יותר גם אם הוא נח וגם אם הוא נמצא בעשייה, כי הוא לא כועס על עצמו ושואל כל הזמן למה אני לא עושה כלום?. איך לראות את החיים כמשחק איך לבחור מטרה בחיים התמודדות עם תחושת ריקנות איך להרגיש טוב בלי תנאים ... כלום, אני לא עושה כלום, אני בטלן, חוסר הגשמה עצמי, חוסר מימוש עצמי, איך להציב מטרות? איך לא להיות בטלן? איך לנצל את הזמן? מה היעוד שלי? מה התכלית שלי? מה המטרה שלי? מה אני רוצה מעצמי? איך לקבל את עצמי כמו שאני? למה אני ...
מטרת החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק
מטרת החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק
... החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק למה אנשים שואלים מהי מטרת החיים? אנשים שואלים לעתים קרובות מהי מטרת החיים?, מתוך תחושה פנימית ... שאלות קיומיות מסוג זה. מדוע אנשים לא שואלים שאלות כשהדברים טובים? אליעד כהן מביא דוגמה מוחשית: אם אתה מוצא 100 שקלים ברחוב, לא תטרח לשאול מה המטרה של מציאת הכסף הזה?. אך אם אתה מאבד 100 שקלים, מיד תתחיל לשאול שאלות כמו למה איבדתי את הכסף? או מה עשיתי לא נכון?. הדוגמה הזאת ממחישה שבני אדם מחפשים משמעות או הסברים דווקא ... אני צריך לבטא את עצמי?. אם אומרים שמטרת החיים היא לעשות טוב לאלוהים, השאלה הבאה תהיה מדוע אלוהים צריך שאני אעשה לו טוב?. ואפילו אם אומרים שהמטרה היא להביא ילדים, השאלה שתעלה מיד היא למה צריך להביא ילדים?. כך כל תשובה שתינתן תהיה חלקית ותגרור שאלות נוספות, מה שמוכיח שאין תשובה סופית ומוחלטת לשאלה מהי מטרת החיים. איך ... יצליח ליהנות באמת מהחיים ולחוות סיפוק והנאה, הוא יפסיק לחפש תשובות מופשטות לקיום שלו, מכיוון שהחיים עצמם יהיו התשובה. עצם ההנאה והאושר יהפכו למטרה ולמשמעות בפני עצמה, ומכאן שהשאלות הללו יהפכו ללא חשובות ולא מעניינות. האם אפשר לראות את החיים כמשחק? כן, אליעד כהן מדגיש שניתן בהחלט לראות את החיים כמשחק. ההסתכלות הזו מסייעת ... ומשמעות. הגישה הזו מציעה שהחיים הם סוג של משחק, שבו האדם יכול ליהנות, לחוות ולהרגיש משמעות וסיפוק מתוך עצם ההשתתפות והחוויה, ולא מתוך השגת מטרה ספציפית כלשהי. מהי מטרת החיים? איך להפסיק לשאול שאלות קיומיות? חיפוש מטרת החיים כביטוי לדיכאון האם יש משמעות לחיים? איך לראות את החיים כמשחק? ...
למה חיים? האם יש משמעות לחיים? איך למצוא משמעות בחיים? מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מטרה מוחלטת, מטרה יחסית, למה יש שאלה למה חיים? למה לחיות? מה הסיבה שיש חיים? למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? מה משמעות החיים?
למה חיים? האם יש משמעות לחיים? איך למצוא משמעות בחיים? מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מטרה מוחלטת, מטרה יחסית, למה יש שאלה למה חיים? למה לחיות? מה הסיבה שיש חיים? למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? מה משמעות החיים?
... בחיים? מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מטרה מוחלטת, מטרה יחסית, למה יש שאלה למה חיים? למה לחיות? מה ... יחסית בלבד. לדוגמה, אם מישהו אומר שהמטרה בחיים היא לממש את עצמך, ניתן לשאול: ולמה צריך לממש את עצמך? ואם אומרים שהמטרה בחיים היא לשרת את אלוהים, אז מיד ניתן ... ואיך להשיג תחושת סיפוק ואושר. ברגע שהמטרה הזאת תושג, שאלת המשמעות של החיים תפסיק ...
לחפש מטרה בחיים, לחפש משמעות בחיים, לחפש תכלית בחיים, מהי משמעות החיים? מהי מטרת החיים? מהי תכלית החיים? מהי מהות החיים? מודעות עצמית, השכל של החתול, שעמום בחיים, משעמם בחיים
לחפש מטרה בחיים, לחפש משמעות בחיים, לחפש תכלית בחיים, מהי משמעות החיים? מהי מטרת החיים? מהי תכלית החיים? מהי מהות החיים? מודעות עצמית, השכל של החתול, שעמום בחיים, משעמם בחיים
... מטרה בחיים, לחפש משמעות בחיים, לחפש ... הוא למה אנשים מחפשים מטרה ותכלית, ומה הגורמים לכך. במהלך ... משמעותיות כמו: מה המטרה של החיים? ו - מה גורם לאדם לחפש מטרה בחיים? תהליכים נפשיים ... האלו. למה אנשים מחפשים מטרה בחיים? ההסבר המוצע בהרצאה מציע ... הסיבות לכך שבן אדם מחפש מטרה בחיים היא שעמום. כאשר אדם שואל ... אנשים לא בהכרח מחפשים מטרה עילאית או רוחנית, אלא מחפשים ... החסר הזה. האם אדם צריך מטרה כדי לחיות? בהמשך ההרצאה נדונה השאלה האם האדם חייב מטרה כדי להרגיש חי. אליעד מציין את ... של החתול, אשר לא מחפש מטרה אלא חי את חייו בצורה פשוטה, ... לפי דברי אליעד, לא מחפש מטרה משום שהוא לא חווה את מה שהאדם ... בטיול פנימי בחיפוש אחר מטרה או תכלית. הוא פשוט חי. אם אדם ... את השאלות האלה. האם המטרה בחיים היא באמת הבעיה? במהלך ... כי פעמים רבות חיפוש המטרה נובע לא רק מהמטרה עצמה, אלא מתוך הצורך להימנע ... היא שאלה שמצמיחה צורך במטרה, גם אם המטרה עצמה אינה בהכרח המהות. כאשר ... מהו תהליך החיפוש אחר מטרה? התהליך של חיפוש מטרה או תכלית, הוא למעשה ניסיון ... גם כאשר אדם מוצא את המטרה אותה חיפש, הוא מוצא את עצמו ... במצב של חיפוש, מכיוון שהמטרה עצמה עשויה לא לספק אותו או ... של חוסר שקט פנימי. האם מטרה היא צורך פנימי או תוצאה ... בהרצאה עוסקות בקשר בין מטרה פנימית ומטרה חיצונית. האם חיפוש אחר מטרה הוא תוצאה של צורך פנימי אמיתי, ... ומדגיש כי לעיתים מדובר במטרה שנכפית על ידי החברה או הציפיות ... קורה כאשר אדם לא מוצא מטרה? בהמשך, נדונה השאלה מה קורה כשאדם לא מוצא את המטרה שלו. לפי אליעד, כשאדם לא מוצא מטרה או תכלית, הוא עשוי לחוות ... חוסר מענה. החיפוש אחר מטרה מתחיל מתוך הצורך להסביר את ...
מטרות ויעדים, למה לא להציב מטרות? מה רע בהצבת מטרות? האם כדאי להציב מטרות? האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב? מה זה מטרות? איך להציב מטרות? סוגים של מטרות, מטרות מדידות, מטרות לא מדידות, להציב דדליין, מטרות קשות להשגה
מטרות ויעדים, למה לא להציב מטרות? מה רע בהצבת מטרות? האם כדאי להציב מטרות? האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב? מה זה מטרות? איך להציב מטרות? סוגים של מטרות, מטרות מדידות, מטרות לא מדידות, להציב דדליין, מטרות קשות להשגה
... מועיל עבורנו? הרצאה זו מציגה את היתרונות והחסרונות שבצבת מטרות, והקשר שלהן לאושר ולהצלחה אישית. מהי מטרה וכיצד היא קשורה לרצון האישי? מטרה היא רצון שהאדם מחליט להגדיר בצורה ברורה ומדודה. במקום להשאיר את הרצון בתחום המעורפל, כגון אולי פעם ארצה לעשות כך, הוא אומר: אני מעוניין להשיג יעד מסוים עד זמן מסוים. לדוגמה, אדם שאומר השנה אני רוצה לנסוע לאילת שלוש פעמים, נותן לרצון שלו צורה ברורה ומחייבת. המטרה הזו מאפשרת לאדם להתמקד בה ולהשקיע בה מאמצים רבים יותר מאשר אילו היה משאיר אותה כרצון כללי. כיצד מטרה אחת נובעת ממטרת העל? לפי אליעד כהן, מטרת העל של כל המטרות היא להרגיש טוב עם עצמי. גם אם אדם ישיג את כל מטרותיו החיצוניות, אם לא ירגיש טוב עם עצמו, ההצלחה החיצונית ... הצבת מטרות הופכת אותנו למאושרים יותר או פחות? ישנם יתרונות וחסרונות בהצבת מטרות. מצד אחד, אם אדם מציב מטרה, יש יותר סיכוי שהוא יעמוד בה וישיג אותה, ובכך יתקרב להגשמת רצונותיו. מצד שני, הצבת מטרה עלולה להוביל ללחץ, חרדה או אכזבה אם המטרה לא תושג. ככל שהמטרה ברורה ומוגדרת, כך יש יותר סיכוי להגשמה, אך גם יותר סיכון של חוויית כישלון אם לא תושג. איך פועלת ההשפעה של הגדרת מטרה מדויקת? מטרות מדויקות ומוגדרות מצריכות פעולות מסוימות כדי להשיגן. לדוגמה, מטרה כמו אני נוסע לאילת שלוש פעמים השנה, בתאריכים אלה ובמלון ספציפי, היא מטרה מדויקת שמגדילה את הסיכוי להגשמה. עם זאת, גם אם המטרה מושגת, יש סיכון שהאדם יחווה תחושת אכזבה אם הוא לא עומד בדיוק בהגדרת המטרה, כמו במקרה שבו לא הצליח להגיע לאילת בתאריכים שציין. מדוע מטרה קטנה גורמת לפחות התלהבות ופחות אכזבה? כאשר מישהו מציב מטרה קטנה, כמו לשתות כוס מים היום, המטרה כמעט בוודאות תושג, ומאחר שאין בה סיכון, יש פחות סיכוי לאכזבה. מצד שני, המטרה הקטנה גם לא מעוררת הרבה התלהבות. במילים אחרות, ככל שהמטרה קלה יותר להשגה, כך תחושת הסיפוק ממנה קטנה יותר. מטרה קשה ומאתגרת יכולה להניב תחושת סיפוק גדולה יותר אם היא מושגת, אך יכולה גם לגרום לעומס נפשי אם לא תושג. הקשר בין מטרות לרמת העניין בחיים כאשר אדם מרגיש שהחיים משעממים, להציב מטרות חדשות ומאתגרות יכול ליצור עניין ואתגר. ההישג של מטרה קשה יכולה להוסיף ריגוש, אך גם לכלול פוטנציאל לסבל, שכן ככל שהמטרה יותר משמעותית, כך פחד מכישלון יכול להתחזק. אם אדם כבר עמוס בחרדות או דאגות, ייתכן שדווקא חשוב להימנע מהמטרות הגדולות, כי הן עשויות להעמיס על הנפש. מה קורה במקרה של ... לוותר? אדם במצב נפשי קשה עלול להרגיש יותר סבל אם הוא מציב מטרות גדולות ומדויקות. התחושה שהוא רחוק מהמטרה יכולה להוביל לייאוש ולמחשבות שליליות. אם הוא מצליח בהשגת המטרה, הוא עשוי להרגיש הקלה ושמחה, אך גם פחד מהפסד המטרה אחרי ההשגה. האם כדאי להציב יותר מטרות או פחות מטרות? תשובה לשאלה זו תלויה במצב הרגשי של האדם. אם הוא מחפש עניין והתרגשות, הצבת מטרות מאתגרות יכולה להיות מתאימה. אם ... דחיפות. אם אדם מציב דדליין, כמו עד סוף השנה אני אעשה כך וכך, הוא עשוי להקדיש יותר זמן ומאמץ להשגת המטרה. עם זאת, דדליין עלול להחמיר את תחושת הלחץ, במיוחד כאשר הזמן אוזל והמטרה עדיין לא הושגה. מהו משחק החיים וכיצד הוא קשור להצבת מטרות? יש אנשים שמתייחסים לחיים כאל משחק, שבו יש כללים, משימות ומטרות. הצלחה או כישלון במשחק מעוררים רגשות ... אך גם להוביל לתחושות שליליות אם האדם מתייחס לכל דבר כאל משחק חשוב מדי. כיצד לבחור רמת דיוק והגדרה של המטרה? ככל שהמטרה ברורה יותר, כך קל יותר לדעת אם היא הושגה. עם זאת, ככל שהמטרה יותר מדויקת ומדודה, כך הסיכון לאכזבה גדול יותר אם היא לא תושג. יש אנשים שמעדיפים מטרות כלליות כדי להימנע מתחושות של כישלון. מדוע לעתים מומלץ לצמצם מטרות? אם החיים ... מגדילה את הסיכוי להשגת רצונות. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהצבת מטרות עלולה גם להוביל לסבל, חרדה ואכזבה אם המטרה לא תושג. ככל שה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם ככל שהאדם חוקר יותר את המחשבות הרעות שלו לעומק, ככה הם יותר נחלשות וככה הוא ירגיש פחות רע או יותר טוב? עד להיכן ולאיזה עומק צריכים לחקור, כדי שמחשבות רעות ייעלמו? האם אפשר להרגיש פחות רע דרך חקירה של מחשבות רעות? כמה עמוק צריך לחקור כדי שלא יכאב? מה המטרה של החקירה? האם צריך להגיע לסוף? האם אפשר לחשוב על מחשבה בלי מחשבה קודמת? איך הרע נעלם דרך החקירה? למה חקירת מחשבות מחלישה פחדים? האם יש סוף לחקירה פנימית? כמה עמוק לחקור?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מטרה, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מטרה, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול הוליסטי, ייעוץ אישי מומלץ, מטפל אישי בנושאי מטרה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.8281 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 01:20:09 - wesi1