אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטפלים זוגיים ✔להאשים אחרים בצרות שלך, ללכלך על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
להאשים אחרים בצרות שלך, ללכלך על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו אותי, ניצלו אותי, עשו לי רע, אחריות אישית, טלית שכולה תכלת, איך לדעת מי אשם? הדרכת מטפלים זוגיים
מה זה אומר עליך כשאתה מתלונן על מישהו אחר?

כאשר אדם מתלונן על מישהו אחר, כגון על כך שהוא "רומא" או "גנב אותי", יש לשאול את השאלה: מה זה אומר עליו? התלונה שואפת להצביע על האחר כ"לא בסדר", אך עשויה להסתיר את האמת שהיא יותר מורכבת. אליעד כהן מציין כי כאשר אדם אומר "רימו אותי", הוא בעצם מציג את עצמו כקורבן, אבל גם מציין שהוא לא ידע להימנע מהפגיעה. המחשבה הזו עשויה לשפוך אור על חוסר היכולת של אותו אדם לשמור על עצמו או לשלוט במצב.

כיצד תלונות עשויות להצביע על תלונה עצמית?

כשאדם מספר על פגיעתו או על כך שניצלו אותו, הוא לא תמיד רואה את צד עצמו בסיפור. לדוגמה, אדם המתוודע לכך שהמוכר בחנות רימה אותו, יגיד "המוכר גנב אותי", אך בעצם הוא מצביע גם על כך שהוא לא ידע לשמור על ארנקו או להימנע להיות רמאות. התלונה הזו לא משקפת רק את המעשים הרעים של המוכר, אלא גם את חוסר האחראיות של אותו אדם לעצמו ולסיטואציה בה נמצא.

דוגמאות ממערכות יחסים וחיי היום - יום

במערכות יחסים, לדוגמה, אדם יכול להאשים את בן הזוג באכזבה או בכישלון, אך אם נבחן את המצב מקרוב, יתברר שהוא בחר להישאר במערכת הקשר הזאת, אפילו אם מצא בה בעיות. אדם המסיים קשר ואומר "הייתי עם המפלצת הזאת 20 שנה", מצביע על חוסר יכולתו לזהות את הבעיה בזמן ולפעול בהתאם. גם כשהמוכר רימה אותו בחנות, התלונה על כך עשויה לשקף את חוסר ערנותו או חוסר הזהירות של אותו אדם.

מדוע אנשים מאמינים לתלונות מבלי לשמוע את הצד השני?

כאשר אדם מתלונן, יש נטייה להזדהות עם הצד הנפגע, עם מי שמצטייר כקורבן. אנשים עשויים להאמין לתלונה מבלי לבדוק את העובדות, בעיקר אם הסיפור מעורר חמלה. במקרים אלו, המאזין לא שואל את עצמו מה הצד השני עשוי להרגיש או אם יש גם אחריות על הצד המיתלונן.

הקשר בין האשמת אחרים לבין לקיחת אחריות

ההאשמות על אחרים מונעות מהאדם לקחת אחריות על עצמו. כשאדם מאשים את האחר ללא עכבות, הוא לא לומד מהמצב ומפספס את ההזדמנות לשנות דפוסים ולהתפתח. במיוחד במערכות יחסים, כאשר כל אחד מאשים את השני, זהו סימן שייתכן והבעיה לא נובעת רק מהצד השני, אלא גם מהתנהלותו של המתלונן. ככל שאדם יותר מאשים את האחר, כך הוא נמנע מלקחת אחריות על עצמו.

מה לגבי מקרים קיצוניים של פגיעה ארוכת שנים?

גם במקרים קיצוניים כמו אדם שנפגע במשך שנים רבות, השאלה נותרת מה עשה בתקופה זו כדי לא לסבול מבחינה רגשית. גם אם אדם לא יכול לשלוט על פגיעות פיזיות, הוא עדיין אחראי לתחושותיו הפנימיות, ולמה שלא מצא דרך להתמודד רגשית עם המציאות הזאת.

מדוע blaming המציאות עשוי לפגוע באדם עצמו?

כשהאדם מאשים את המציאות או את הסביבה, הוא מונע מעצמו את היכולת לקחת אחריות על חייו. לדוגמה, אם אדם מתלונן על מצבו הכלכלי, המציאות עשויה להחזיר אליו את השאלה: "למה לא התאמצת יותר?" אם הוא מאשים את בריאותו הרופפת, השאלה היא למה לא שמר על בריאותו. כל פעם שאדם מאשים את המציאות, הוא גם משדר את תחושת חוסר השליטה שלו במצב.

האם אפשר לצאת ממקום של קורבנות ולהרגיש טוב?

לפי אליעד כהן, ניתן לצאת ממקום של קורבנות אם אדם לוקח אחריות אישית על מצבו. אם הוא מבחין בכך שהוא מאשים אחרים, הוא יכול לשאול את עצמו כיצד הוא עצמו יכול לשנות את דפוסי הפעולה והחשיבה שלו. בקשת אחריות אישית היא הצעד הראשון לצאת מהתודעה הקורבנית ולהשיב את השליטה על חייו.
מה זה אומר עליך, כשאתה מתלונן על מישהו אחר?

השאלה היא מה המשמעות של אדם שמלכלך על מישהו אחר בטענה שרימו אותו, דפקו אותו או גנבו אותו. נשאלת השאלה מה זה מעיד על האדם שמתלונן, מעבר לטענה שהאחר באמת עשה לו משהו רע.

מדוע תלונות על אחרים עשויות להעיד גם על תלונה עצמית?

כשאדם בא ואומר שרימו אותו, נוצרת אפשרות שהוא מציג לא רק את הצד של הפוגע, אלא גם את הצד של עצמו כקורבן. לדוגמה, אם מישהו אומר "המוכר בחנות רימה אותי" או "האקסית שלי בגדה בי", לכאורה הוא מפנה אצבע מאשימה כלפי האחר, אבל במקביל הוא מצביע על כך שהוא עצמו לא הצליח למנוע את הפגיעה או שהסכים להיות בסיטואציה שבה רימו אותו. כך יוצא שאם אתה אומר שרימו אותך, אתה עלול באותה נשימה להבהיר שאתה לא יודע לשמור על עצמך, או שאתה מסיר אחריות לגבי חלקך בדברים.

כיצד הדוגמאות ממערכות יחסים וחיי היומיום ממחישות זאת?

יש דוגמאות מגוונות:
  • אדם שמתגאה: "הייתי 20 שנה עם המפלצת הזאת". הוא מציג את עצמו כקורבן של בן או בת הזוג, אבל בעצם גם מגלה שהוא בחר להישאר 20 שנה במקום שכביכול "נורא".
  • מישהו שהולך לחנות, והמוכר באמת מרמה אותו. אם הוא מספר לכולם שהמוכר גנב אותו, הוא בעצמו מצטייר כמי שלא שם לב לרמאות או לא יודע לשמור על הארנק שלו.
  • אנשים שרבים ביניהם (למשל, בני זוג או שכנים) וכל אחד מאשים רק את האחר. כשהטענות חד - צדדיות וכשאין נכונות לקחת אחריות, לרוב הצד שמאשים יותר עלול להיות המקור לבעיה.
  • גם בתוכניות טלוויזיה יש מי שמציגים את פניהם בגלוי כשהם מתלוננים, ויש מי שמסתירים את פניהם מפני הבושה שמעידה שהם עצמם לא רוצים להודיע לעולם ש"עקצו" אותם.
  • יש מקרים שבהם אדם מתלונן: "האישה הזאת בגדה בי", "השכן הזה עשה לי", אבל לא מספר מה הוא עשה, או שאינו מוכן להודות גם בחלק שלו בסכסוך.
בדוגמאות הללו, עצם הצגת התלונה מלמדת שהאדם אולי לא מודע לכך שכאשר הוא מציג את השני כ"רע", הוא גם מציג את עצמו כמי שלא פועל באחריות או לא לוקח שליטה על חייו.

מדוע אנשים מאמינים למתלונן בלי לשמוע את הצד השני?

יש נטייה להזדהות עם מי שמצטייר כקורבן, משום שהסיפור שלו מעורר חמלה או הזדהות. כשאדם בא ואומר "רימו אותי", מי שמקשיב לו עשוי מיד ללכת שבי אחר הסיפור ולהרגיש אמפתיה, בלי לבדוק את העובדות ובלי לשמוע את הצד השני. לעתים, אנשים עצמם מפחדים להסתכל פנימה, ולכן הם מוכנים לקבל כל סיפור שמאשרר עבורם שהם "טובים" והאחר "רע".

מה הקשר בין האשמת אחרים לבין לקיחת אחריות?

ככל שאדם יותר מגלגל את האחריות על מישהו אחר, כך עולה החשד שהוא עצמו נמנע מלבדוק את החלק שלו בעניין. לדוגמה, אם בני זוג באים לרב או ליועץ וכל אחד זורק רק האשמות על השני, אפשר להבחין שצד שמאשים יותר ומנקה את עצמו לגמרי מאחריות, עלול להיות המקור העיקרי לבעיה. כשהאדם לא לוקח אחריות, הוא אינו לומד מהטעות וממשיך להאשים את המציאות, במקום לבדוק איך לשפר את מצבו.

מה לגבי מקרים קיצוניים של פגיעה ארוכת שנים?

הטקסט מציין שגם אם אדם ישב שנים בכלא ונפגע, עדיין עולה השאלה מה עשה בתקופת הזמן הזאת כדי לא לסבול מבחינה רגשית, ואיך לא הצליח למצוא דרך אחרת להתמודד עם המצב. לדוגמה, אם מישהו מספר "50 שנה אנסו אותי בכלא", זו אכן עלולה להיות עובדה מצערת, אבל מדוע לא ניסה במשך הזמן למצוא דרך כלשהי להיטיב את הרגשתו או לברוח או לעשות משהו אחר? גם אם אין לו שליטה על מעשה הפגיעה הפיזית, עדיין קיימת אחריות אפשרית על איך הוא מנהל את עולמו הפנימי.

מדוע blaming המציאות עשוי לפגוע באדם עצמו?

כלפי המציאות, נאמר שאם אתה מתלונן "למה אין לי מספיק כסף?", המציאות תוכל לשאול "למה לא התאמצת יותר?". אם אתה מתלונן "למה אינני בריא?", אולי היית צריך לשמור טוב יותר על הבריאות. האשמת המציאות לרוב משקפת אי - לקיחת אחריות של האדם על מצבו, והמציאות "מחזירה" אליו את אותה רמת אשמה בחזרה.

האם אפשר לצאת ממקום של קורבנות ולהרגיש טוב?

הטקסט רומז לכך שאם אדם לוקח אחריות אישית, בוחן את מצבו לעומק, מנסה להבין את תפקידו במה שקרה ולא נתקע בהאשמת אחרים בלבד, הוא יכול לצאת ממצב הקורבן. מי ששם לב לכך שהוא מאשים אחרים, יכול לבחון אילו מסקנות עליו להסיק לגבי עצמו, ולחפש דרכים לשנות את דפוסי החשיבה והפעולה שלו.
אני לא אשמה, איך לדעת מי אחראי? אחריות אישית במערכות יחסים, אחריות אישית בזוגיות, עקצו אותי, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול זוגי, גישור זוגי, האשמת אחרים, להאשים את המציאות, חייתי עם מפלצת, אשתי מפלצת, בעלי מפלצת, גרושתי מפלצת, האקסית מפלצת, האקס מפלצת, הגרוש מפלצת, דמות הקורבן, אני קורבן, אל תהיה קורבן, אל תאשים אחרים, למה לא להאשים אחרים? ללכלך על מישהו אחר
אנסו אותי בלי לבדוק ללכלך על הבעל יכולות להקצין עדות לטעות הימנעות דמות פנימיות מודעות אחריות אחריות אישית איך לדעת איך לדעת מי אשם אישה אקס אקסים אקסית אשם אשמה בחורה בחורות בן זוג בת זוג האקס האקסית הדרכת הדרכת מטפלים הדרכת מטפלים זוגיים הסרת אחריות זוגיות טיפול טיפולים טלית שכולה תכלת להאשים להאשים אחרים להאשים אחרים בצרות שלך להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להסיר אחריות ללכלך ללכלך על אקסים ללכלך על בן הזוג ללכלך על בת הזוג ללכלך על האישה ללכלך על האקס ללכלך על האקסים ללכלך על האקסית ללכלך על הבעל ללכלך על הגרוש לקחת אחריות לקיחת אחריות לרמות מטופל מטופלים מטפל מטפלים מטפלים זוגיים מי אשם מרמה ניצלו אותי נשים עשו לי רע רגשות אשם רימו אותי רמאות רמאי רמאים
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
... לרוב, הבעיות בזוגיות הן השתקפות של בעיות פנימיות אישיות שלא נפתרו. מה ניתן ללמוד על הדרכת מטפלים וגישור זוגי מההרצאה של אליעד כהן? לסיכום, אליעד נותן עצות מעשיות גם למטפלים זוגיים . הוא מבהיר שצריך תמיד לבדוק מעבר לתלונה המיידית שמציגים בני הזוג ולשאול מה מסתתר מאחוריה. אם בני הזוג היו יודעים ...
זוגיות / הכרויות / שידוכים - איך למצוא אהבה? איך למצוא בן / בת זוג? איך למצוא זוגיות?
זוגיות הכרויות שידוכים - איך למצוא אהבה? איך למצוא בן בת זוג? איך למצוא זוגיות? כאשר אדם מחפש זוגיות ומעוניין להכיר בן בת זוג לצורך קשר זוגי, הדבר הראשון שעליו לעשות, זה לשאול את עצמו, האם אני עצמי הייתי מוכן להכיר בן בת זוג שהיא כמוני ממש. וכמוני ממש פירושו, בעיקר לגבי תכונות האופי והאישיות. כי מי שיתבונן היטב יראה, כי לפעמים האדם שואל את עצמו, מדוע אני לא מוצא זוגיות, כאשר בעצם האדם הזה בעצמו, לא היה מוכן להיות בקשר זוגי, עם מישהו שדומה לו באופן אישי. ועל האדם להבין את הדבר הבסיסי ביותר, והוא, שאם הוא עצמו לא היה מוכן להיות בקשר זוגי עם עצמו, אז מדוע הוא רוצה וחושב שמישהו אחר, כן ירצה להיות איתו בקשר זוגי. כי המטרה העיקרית שלשמה האדם מחפש להיות בקשר זוגי, היא משום שהקשר הזוגי גורם לאדם להרגיש טוב יותר. וכאשר שני בני הזוג לא מתאימים זה לזה, על ידי זה הזוגיות שלהם רק מורידה להם את מצב הרוח במקום לשפר אותו. ומטרת הזוגיות, היא לגרום לשני בני הזוג להרגיש יותר טוב עם עצמם, ולהתפתח מבחינה אישית וכולי. וכאשר האדם עצמו, לא היה מוכן לקבל בן בת זוג שדומה לו בתכונות האישיות שלו, הרי שהדבר הזה הוא בעצם התשובה המהירה ביותר לשאלה, מדוע הוא לא מוצא זוגיות . כי כאשר המוכר לא מאמין במוצר שלו, אין שום סיבה הגיונית שמישהו יקנה אותו ממנו, אאכ הקונה הוא טיפש. וכאשר האדם עצמו לא בטוח שהוא עצמו יכול להיות בן בת זוג טוב, הרי שממילא הוא משדר את זה כלפי חוץ, וממילא הוא גורם לאנשים אחרים לסרב להיות איתו בקשר זוגי. ועל האדם להתבונן היטב על עצמו ולשאול את עצמו, אילו הייתי מכיר בן בת זוג כמוני, מה הייתי רוצה לשנות בה? מה הייתי אומר לאותו בן בת זוג לגבי, מה שאני חושב עליה? במה הייתי רוצה לשפר את בן בת הזוג שלי שהיא דומה לי, כדי שהיא תתאים לי? והרעיון הוא, שעל האדם להסתכל במראה. והזוגיות, מציגה לאדם סוג של מראה. ועל האדם לחשוב על בן בת זוג פוטנציאלי שדומה לו באופן אישי בכל התחומים, בעיקר בנושאים של האישיות ושל האופי, שהם כמובן הדבר החשוב ביותר בזוגיות למען זוגיות טובה, ועל האדם לנסות להסתכל על עצמו מבחוץ, כאילו הוא מסתכל על אדם אחר. ועל האדם לנסות להעביר על עצמו ביקורת בונה, ולנסות לראות, כיצד הוא יכול להפוך את עצמו לבן בת זוג טוב יותר. ואחד הדברים החשובים ביותר ליצירת זוגיות טובה, הוא בעיקר מצב הרוח והשמחה של שני
זוגיות / מערכות יחסים - האם בן / בת הזוג שלך, מתאים לך? האם הקשר הזוגי שלך טוב?
זוגיות מערכות יחסים - האם בן בת הזוג שלך, מתאים לך? האם הקשר הזוגי שלך טוב? ובו יתבאר, העניין של מערכת יחסים זוגית ושל התאמה זוגית. ולפעמים שואל האדם את עצמו, האם מערכת היחסים הזוגית שלי מתאימה לי? האם אני נמצא עם בן בת הזוג הנכונים לי? האם כדאי לי לפתח מערכת יחסים עם בן בת הזוג הזו? או שאולי בכלל כדאי להיפרד? וכיוב. והשאלה הנשאלת היא, כיצד באפשרותו של האדם, לקבל החלטה נכונה יותר, לגבי התאמה זוגית? ונחדד את השאלה עוד יותר. לפעמים חושב האדם לעצמו, אילו הייתי יכול לדעת על האדם שמולי את כל מה שאני רוצה, והייתי יודע מי הוא באמת, הרי שהיה לי קל יותר ... וכאשר אנחנו אומרים שהאדם לא מכיר את עצמו, הכוונה היא, על שני בני הזוג. שני הצדדים, לא ממש מכירים את עצמם מספיק טוב, וכפועל יוצא גם לא ממש יודעים, איזה סוג של קשר זוגי טוב יותר עבורם. וגם אם יש התאמה כלפי חוץ, בין שני בני זוג, זה לא מחייב שבאמת הקשר הזוגי הזה, הוא אכן הטוב ביותר עבורם. כך, שגם אם האמת ידועה, עדיין צריך להבין, איך לקבל החלטה נבונה יותר. כמו כן, צריך גם לקחת בחשבון, שגם אם שני בני הזוג מתאימים כרגע, הרי שזו אינה ערובה, לכך שהם אכן יתאימו גם בהמשך הדרך. כי בני אדם משתנים ומתפתחים כל הזמן. ולא תמיד שני בני אדם שמתאימים כרגע, מתאימים גם בהמשך דרכם בחיים. כך שהשאלה היא, מהי הדרך הטובה ביותר לדעת, האם בן בת הזוג מתאים לי, באמת לאורך זמן? והתשובה היא, כי ראשית צריך להקדים ולומר, כי אין נוסחה אופטימאלית, לדעת האם בן בת הזוג שלך, מתאים לך גם לעתיד הרחוק. ולו רק, משום שלא ניתן לחזות את העתיד, וביד האדם הבחירה החופשית, להשתנות ולשנות, את עצמו ואת הקשר הזוגי שבו הוא נמצא. אך יחד עם זאת, כן ניתן לקבל החלטה שקולה יותר, בדרך הבאה. באפשרותו של האדם לדעת טוב יותר מראש, האם ועד כמה האדם שמולו מתאים לו לקשר זוגי, על ידי הגדרה והבנה טובה יותר של 2 דברים. וכמובן שצורת המחשבה הבאה, נכונה לכל תחום. אך כרגע נסביר אותה, על עניין הזוגיות. והדבר הראשון שאותו צריך האדם להגדיר עבור עצמו מראש, הוא, מהי המטרה הסופית, שאליה הוא רוצה להגיע? והמשמעות היא, כי לחשוב שהמטרה הסופית, היא להיות בקשר זוגי, בלי להגדיר שום דבר מעבר לכך, היא טובה, אך לא מספיק טובה. וכמו כן, לומר גם שהמטרה היא להיות בקשר זוגי טוב ונחמד, גם זו הגדרה טובה, אך לא מספיק טובה, במידה ורוצים לנסות לחסוך טעויות. אז מה כן צריך להגדיר? תשובה: ראשית כל, על האדם להתבונן היטב על עצמו, ולנסות להבין עם עצמו, מדוע בכלל הוא רוצה להיות בזוגיות. חשוב מאוד לאדם, שיהיה ברור לו כמה שיותר, למה באמת הוא רוצה להיות בזוגיות. כי על ידי זה, יוכל האדם להבין טוב יותר, איזה סוג של זוגיות, באמת מתאים לו. ואחרי שהאדם מבין כמה שיותר טוב, למה בכלל הוא מחפש זוגיות, עכשיו על האדם לנסות להבין עם עצמו כמה שיותר טוב, את צורת הקשר הזוגי, שהוא חושב שתהיה הכי טובה עבורו. ועל האדם לנסות לשבת עם עצמו, ולעשות לעצמו סוג של דמיון מודרך. דהיינו, לנסות לדמיין את עצמו בתוך מערכת יחסים זוגית טובה. כזו שהוא חושב, שהיא אכן מתאימה למה שהוא מחפש. ונבהיר, כי כאשר אנחנו אומרים לדמיין, אין הכוונה לדמיין באופן כללי. אלא הכוונה היא לומר, כי על האדם ... כמה שיותר מפורטת, עד כמה שהוא יכול, בעיקר את חיי השגרה בתוך המערכת היחסים הזוגית הזאת. עד לרמה של הפרטים הקטנים ביותר של השגרה הזוגית. ובעיקר, לדמיין את מה שהוא מרגיש בתוך חיי השגרה הזוגית . לדוגמה: אם האדם מחפש
זוגיות / אהבה / מערכת יחסים זוגית - האם בן זוגך מתאים לך? האם הזוגיות שלך טובה?
זוגיות אהבה מערכת יחסים זוגית - האם בן זוגך מתאים לך? האם הזוגיות שלך טובה? אחת מהשאלות הנפוצות ביותר היא, האם בן הזוג שלי מתאים לי? כיצד ניתן לדעת? תשובה: לכל מערכת יחסים זוגית יש את המטרה שלה. הדרך היחידה לדעת האם בן הזוג שלך מתאים לך, היא על ידי שהאדם יושב עם עצמו ומגדיר לעצמו מהי התכלית שלשמה הוא רוצה את הקשר הזוגי. על האדם לדעת בצורה ברורה אל מול עצמו, מהי התכלית האמיתית שלשמה הוא מחפש קשר זוגי. רק אחרי שהתכלית של האדם ברורה לעצמו, רק אז הוא מסוגל לבדוק האם בן הזוג שלו מתאים לו. אחרי שהמטרה והתכלית של הקשר הזוגי ברורה לאדם, לאחר מכן על האדם לנסות לראות האם יש התאמה בין התכלית שאליה הוא רוצה להגיע, לבין המערכת הזוגית. יתכן שבן הזוג הוא טוב, אך מערכת זוגית איתו לא תוביל את האדם אל המטרה שאליה הוא רוצה להגיע. זא גם אם יתברר לאדם שבן הזוג שלו אינו מתאים לו, אין זה בהכרח משום שבן הזוג אינו טוב וכיוב, אלא זה משום שמערכת היחסים הזוגית איתו, לא תוביל את האדם להיכן שהוא עצמו רוצה להגיע. איך בודקים? על האדם לקחת את כל מה שהוא יודע על בן הזוג, ולשאול את עצמו: האם על סמך מה שאני יודע על בן הזוג עד כה, האם נראה לי שמערכת יחסים זוגית איתו תוביל אותי להיכן שאני רוצה להגיע? האם תכונות האופי והמהות של בן הזוג תאפשר לי לנהל איתו מערכת יחסים זוגית טובה? אם אין לאדם תשובה ... לחקור טוב יותר 2 דברים. 1 - לנסות להגדיר טוב יותר את המטרה שאליה הוא עצמו רוצה להגיע. 2 - לנסות לקבל מידע נוסף רלוונטי על בן הזוג. כאשר האדם ברור לו מה הוא רוצה מעצמו + מיהו בן הזוג שלו, זאת הדרך היחידה לדעת האם המערכת הזוגית מתאימה. יש לחדד את העניין ולומר, כי כל הנל הוא רק מקרה פרטי של החיים עצמם. כל קשר שיש לאדם עם כל דבר בעולם = מערכת יחסים זוגית. הדרך לבחון האם הקשר של ...
זוגיות, בחירת בן זוג, בחירת בת זוג, לבחור בן זוג, חיפוש זוגיות, נפרדות מתוך אחדות, זוגיות מתוך אחדות
זוגיות, בחירת בן זוג, בחירת בת זוג, לבחור בן זוג, חיפוש זוגיות, נפרדות מתוך אחדות, זוגיות מתוך אחדות
זוגיות, בחירת בן זוג, בחירת בת זוג, לבחור בן זוג, חיפוש זוגיות, נפרדות מתוך אחדות, זוגיות מתוך אחדות האם זה משנה עם מי אתה נמצא בזוגיות? אליעד מסביר שהשאלה האם זה משנה עם מי אתה נמצא בזוגיות? תלויה בנקודת המבט שלך, כלומר, האם אתה חווה את המציאות מתוך חוויית נפרדות או מתוך חוויית אחדות. בחוויית הנפרדות, ברגע שאתה אומר אני רוצה זוגיות, אז ברור שזה משנה עם מי אתה נמצא. זה משנה כי יש ... מוחלטת, שום דבר אינו משנה - לא רק שזה לא משנה עם מי אתה נמצא, אלא שזה לא משנה אם אתה נמצא בזוגיות בכלל. בחוויית האחדות אין רצונות כלל, כי האדם נמצא בהרמוניה מוחלטת עם המציאות, הוא למעשה נמצא בזוגיות מושלמת עם המציאות עצמה. מהי זוגיות עם המציאות עליה אליעד מדבר? לפי אליעד, זוגיות עם המציאות היא מערכת היחסים הבסיסית והמרכזית שכל אדם נמצא בה מעצם היותו קיים. הוא מדגים זאת בכך שהאדם נולד ומת בזוגיות עם המציאות, ולכן אין דרך להימנע מכך. לא מדובר בזוגיות שמישהו בוחר לעצמו, אלא בזוגיות קיימת ומחויבת שבה האדם תמיד נמצא, ואין לו ... בקונפליקט עם המציאות ומסביר זאת על ידי מטאפורה של רווקות. אדם רווק לא יכול לחוות בעיות בזוגיות כי הוא לבד ואין לו בן זוג. כדי לא לחוות בעיות בזוגיות עם המציאות, האדם צריך כביכול להפוך לרווק ביחס ... מנוגדים למציאות), או שהוא מבין שהוא עצמו המציאות ולכן אין לו עם מי להסתכסך. האם אפשר לרצות זוגיות ועדיין להיות באחדות? אליעד מסביר שלמרות שלכאורה ... זמנית בחוויה של אחדות ונפרדות. איך זה קורה בפועל? האדם חווה שהמציאות היא זו שרוצה שהוא ירצה זוגיות, או שירצה אוכל, ואז האדם נמצא למעשה באחדות עם ... מישהו. ולכן, אם האדם היה הולך עם הרעיון הזה עד הסוף, הוא היה משתחרר מכל רצון, ולא רק מהרצון לזוגיות ספציפית. למה אי אפשר לרצות לשנות משהו ולהיות ... את המציאות אלא מתואם איתה באופן מלא. מה הכשל הלוגי במשפט מהצד שהכל אחד, לא משנה עם מי אני בזוגיות? אליעד מציין שהמשפט אם הכל אחד אז לא משנה עם מי אני בזוגיות הוא משפט בעייתי מבחינה לוגית. למה? כי אם באמת הכל אחד, אז ממילא לא רק שלא משנה עם מי אתה נמצא, אלא גם לא משנה אם אתה בכלל נמצא בזוגיות או לא. לומר שרק לא משנה עם מי אתה נמצא, אבל בכל זאת חשוב לך שתהיה לך זוגיות - זה ליצור הפרדה מלאכותית בין אחדות לנפרדות. האם אפשר להיות באחדות ולהעדיף בן זוג ספציפי? לפי אליעד, אדם יכול להיות בחוויה של אחדות ועדיין להעדיף בן זוג ספציפי, אם הוא חווה שהמציאות היא זו שרוצה שהוא יעדיף בן זוג ספציפי. כך הוא למעשה נמצא בחוויה של אחדות בתוך הנפרדות ... אינטרסים עם המציאות, מצד שני הוא מבטא נפרדות בצורה של רצון ספציפי. האם זה משנה עם מי נמצאים בזוגיות? מהי
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להאשים אחרים בצרות שלך, ללכלך על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו אותי, ניצלו אותי, עשו לי רע, אחריות אישית, טלית שכולה תכלת, איך לדעת מי אשם? הדרכת מטפלים זוגיים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מטפלים זוגיים, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מטפלים זוגיים, איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, אימון אישי לימודים, אימון אישי למתבגרים בתחום מטפלים זוגיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:17:22 - wesi1