אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטפלים ✔טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:55טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)?

כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים.

איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה?

הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או בבני משפחתה. המחשבות הללו נתפסות בעיניה כלא הגיוניות ומוגדרות אצלה כסימן למחלה נפשית. היא לא מצליחה להפסיק לחשוב אותן למרות מאמציה ופגישותיה עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים. אליעד מסביר שהסיבה שהיא לא מצליחה להיפטר מהמחשבות היא דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח.

האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה?

הניסיון להילחם במחשבות ולנסות "לגרש" אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, אז ראוי שהיא תמשיך להופיע, אך אם ברור לאדם שהמחשבה היא שקרית, מדוע היא בכל זאת חוזרת שוב ושוב? התשובה היא שהאישה אינה מוכנה להכיר באמת שיש בה גם צדדים שליליים, ואינה מסוגלת להודות שגם בה קיימות רגשות שליליים כלפי המשפחה או הילדה, אפילו במידה מינימלית.

כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD?

הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק עם המחשבה השלילית אלא מקבל אותה כחלק אפשרי וקיים בנפש, אז המחשבות הללו מאבדות מכוחן ונחלשות. כאשר האדם מודה לעצמו באמת על הרגשות שלו, אפילו אם הם שליליים או מטרידים, יש פחות מתח ומאבק פנימי, וכך גם המחשבות הטורדניות נחלשות ומתמעטות.

מהו הקשר בין שקרים למחשבות כפייתיות?

אליעד מציע פתרון נוסף שמבוסס על העיקרון של "אמת מוחלטת". לדבריו, אם האדם משוכנע שהמחשבות הטורדניות שלו הן שקריות לחלוטין, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא מאפשר לשקרים כאלו לעלות במוחו. הסיבה לכך היא שהאדם משקר לעצמו גם בנושאים אחרים בחיים. לכן, הדרך להיפטר ממחשבות שקריות היא להתחייב באופן מוחלט להפסיק לשקר בכלל, בכל תחום שהוא. כאשר האדם מתחייב לומר לעצמו את האמת בכל התחומים בחייו, אז באופן אוטומטי המחשבות השקריות והטורדניות יאבדו מכוחן ולא יופיעו יותר.

איך עוזרים לאדם שלא מסוגל להכיר בשקר שלו?

במקרה שהאדם טוען שהוא כבר מחויב לחלוטין לאמת ועדיין יש לו מחשבות כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את המצב. אך אם הוא חושב שיש דרך להיפטר מהמחשבה, יש לחפש ולהבין מה הפתרון האפשרי מנקודת המבט שלו. בכל מקרה, האדם חייב להיות אמיתי עם עצמו ולהכיר בכנות באמיתות הרגש והתחושות שלו, מבלי להילחם או להדחיק אותן.

האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור ל - OCD?

לדברי אליעד, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול להיות יעיל רק אם הוא תואם את הגישה שמוצגת כאן. כלומר, אם המטפל יוביל את האדם להכרה בקיומם של רגשות שליליים ולקבלה יחסית שלהם, או לחילופין ידריך אותו להתחייב לאמת מוחלטת ולהימנע מלשקר לעצמו, אז הטיפול יוכל להועיל. אולם אם הטיפול יתמקד רק בהדחקת המחשבות או בתרופות בלבד, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת לאורך זמן.
הבנת הבעיה - מחשבות כפייתיות (OCD)

המשתתף מבקש עצה כיצד לעזור לאישה שסובלת ממחשבות כפייתיות טורדניות על פגיעה בילדתה. מחשבות אלו נתפסות בעיניה כלא הגיוניות וכמחלת נפש, והיא מנסה להיפטר מהן ללא הצלחה. אליעד מציע לבדוק האם גם למשתתף עצמו יש מחשבות כפייתיות דומות, כדי שיוכל להבין את המנגנון ולהשתמש בכך לעזור לאחרים.

פתרון כללי לכל המחשבות הכפייתיות

אליעד שואל האם הפתרון תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה או שיש דרך כללית להתמודד עם מחשבות כפייתיות. המשתתף מסכים שיש פתרון עקרוני שיכול לעזור לכל מחשבה טורדנית, ללא תלות בתוכנה.

תיאור המקרה הספציפי

המשתתף מספר על אישה שחווה מחשבות כפייתיות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או במשפחתה. היא מזדעזעת מהמחשבות הללו, אינה מבינה מדוע הן מופיעות ומנסה להיפטר מהן על ידי ביקור אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים. היא אינה מצליחה להפסיק את המחשבות ומפרשת אותן כסימן למחלה נפשית.

האם הפתרון הוא לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות?

המשתתף מציע לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות כדי להסיח את דעתה. אך אליעד מציין שהאישה כבר מנסה לעשות זאת אך אינה מצליחה. לכן, הפתרון צריך להיות שונה - לא ניסיון להדחיק את המחשבות, אלא הבנה עמוקה יותר של מקורן.

בחינת האמת שבמחשבות

אליעד מציע לשאול האם המחשבות הללו הן אמת או לא. אם הן נכונות, אין בעיה שהיא חושבת עליהן. אם הן שקריות, נשאלת השאלה מדוע הן עדיין מופיעות. אם היא בטוחה שהן אינן אמת, למה הן מטרידות אותה?

המאבק הפנימי שמחזק את המחשבות

האישה אינה מוכנה לקבל שבתוכה יש צדדים פחות חיוביים. היא בטוחה שעליה לאהוב את משפחתה ללא תנאי ושאסור לה להרגיש אחרת. אך דווקא המאבק הזה מחזק את המחשבות הכפייתיות ולא מחליש אותן. אם היא תוכל להכיר בכך שיש בה גם צדדים שליליים - בדיוק כמו בכל אדם - המחשבות יאבדו מכוחן.

שימוש באמת מוחלטת להיפטר מהמחשבות

אליעד מציע פתרון נוסף: אם האישה משוכנעת שהמחשבות הללו הן שקריות, יש לשאול מדוע היא בכלל מאפשרת לשקרים כאלה להופיע במחשבתה. הפתרון הוא להתחייב להיות אמיתית לחלוטין בכל תחומי החיים. אם היא תפסיק לשקר לעצמה בנושאים אחרים, גם המחשבות הללו ייעלמו, כי הן לא יוכלו להתקיים בעולם שבו היא אינה משקרת כלל.

האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור?

אליעד מסביר שאם הטיפול יציע לה את הגישה שהוצגה כאן - כלומר, ללמד אותה לקבל את מחשבותיה במקום להילחם בהן - זה יכול לעזור. אך אם ינסו רק לדכא את המחשבות, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת.
ש: אני רוצה לדעת איך אני יכול לעזור למישהי שסובלת מ OCD ממחשבות כפייתיות.

אליעד: אוקי מה התשובה?

ש: אני שואל אותך.

אליעד: אתה עזרת פעם למישהו שיש לו OCD?

ש: לא או לפחות יכול להיות שעזרתי ולא ידעתי שעזרתי.

אליעד: מה שאתה צריך לעשות זה לראות איפה לך יש OCD כמו שלה לפתור את הOCD שלך באותה דרך תפתור את שלה, מה אתה אומר?

ש: טוב יכול להיות שגם לי יש מחשבות כפייתיות זה בטוח שיש לי אבל אני לא מצליח לחבר את זה איך מה שיש לה נמצא גם בי בדיוק אותו דבר.

אליעד: זה משנה ספציפית מה המחשבה הכפייתית או שאתה חושב שיש פתרון אחד לכל המחשבות הכפייתיות?

ש: אני חושב שיש פתרון אחד לכל המחשבות הכפייתיות אני לא חושב שזה משנה הצורה.

אליעד: זה מה שאמרתי אז בא תבדוק איפה יש בתוכך מחשבות כפייתיות, איזה מחשבה כפייתית יש לה מה הOCD שלה?

ש: נגיד היא חושבת מחשבות רעות שהיא נגיד רוצה להיפטר מהבת שלה מהבת הקטנה שלה, היא אומרת "יש לי איזה קול בראש שאומר שאני רוצה להיפטר מהילדה שלי" והיא אומרת "זה לא הגיוני איך יכול להיות שאני ארצה כזה דבר" ואז היא כאילו מפרשת את זה כסוג של מחלה נפשית כאילו שזה מחשבה כפייתית שלא עוזבת אותה או נגיד מחשבה שעולה לה שהיא שונאת את המשפחה שלה או שהיא רוצה שהמשפחה שלה תמות ושהיא מפחדת שהמשפחה שלה תמות וכל מיני דברים כאלה ואז היא אומרת "זה לא הגיוני למה שאני אחשוב כזה דבר" זה כאילו מחלת נפש ואז היא כאילו הולכת לפסיכולוגים מנסה לפתור את זה וכו'.

אליעד: מה אתה אומר מה הפתרון מה אתה חושב בתור מישהו שככה יושב?

ש: אני?

אליעד: אתה כן.

ש: אני אגיד לך מה שאני חושב זה לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: היא מנסה לחשוב מחשבות אחרות רק היא לא מצליחה.

ש: לא אבל לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: איך?

ש: או זאת שאלה, למה אני קודם כל חושב כי אם בן אדם חושב משהו אחד הוא לא חושב על משהו אחר אז אני צריך כאילו לגרום לכך שהיא תחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: יפה, איך אפשר אבל?

ש: לגרום לה שהיא תרצה לחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: טוב בואו אני אתן לכם איזו זווית חשיבה איך להיפטר ממחשבה טורדנית, אז השאלה האם המחשבה הזאת היא אמת או לא זאת השאלה. עכשיו אם המחשבה שהיא צריכה להיפטר מהילדה שלה או מהמשפחה זאת אמת אז יותר טוב שהיא תחשוב את זה, נכון?

ש: נכון אם זה אמת אז נכון.

אליעד: יפה אז אנחנו מניחים שהיא רוצה להיפטר מהמחשבה כי היא חושבת שהמחשבה היא לא אמת, נכון אז למה היא חושבת את זה בכל זאת אז לכאורה מה נגיד לה "תיצמדי לאמת" ואז אם היא תיצמד לאמת היא לא תחשוב את זה נכון?

ש: נכון זה מה שניסיתי להגיד לה.

אליעד: אבל מה האמת שאם היא תיצמד לאמת היא תחשוב על זה עוד יותר אז מה האמת מה פשר העניין.

ש: זה מה שאני מנסה לברר כאילו מצד אחד זה הרבה יותר קשה.

אליעד: לכאורה תראה אם זאת האמת אז זה טוב שהיא חושבת את זה אז היא חושבת שזאת לא האמת אז אם היא חושבת שזאת לא האמת אז למה היא חושבת על זה?

ש: לא אתה יודע מה היא לא חייבת לחשוב שזה כל האמת נגיד שהיא תקבל את זה שבתוכה יש גם חלק שבו היא לא אוהבת את המשפחה שלה שהיא לא אוהבת את הילדה שלה כי היא לא מוכנה לקבל את זה בכלל, היא לא מוכנה לקבל שיש בה אפילו קמצוץ של שנאה כלפי הילדה שלה או כלפי המשפחה שלה כאילו מבחינתה זה צריך להיעלם לגמרי היא לא מוכנה בכלל לקבל את זה, כאילו אם נגיד אני אומר לה אולי בתוכך יש גם את הרצון הזה שיקרה כך וכך היא אומרת "לא אני לא מוכנה לשמוע בשום פנים ואופן" כאילו היא לא, מצד אחד יש בה את זה היא לא יכולה להתכחש שיש בה את זה ומצד שני היא חושבת שזה מחלה נפשית שכאילו לא אמור להיות.

אליעד: טוב אז קודם כל אתה אמרת משהו שהוא נכון אבל העלית על זה עוד בעיה הוא אמר מה הוא אמר, הוא אמר "תראה מה האמת שהיא גם רוצה וגם לא רוצה השאלה מה היא רוצה יותר" אם אתה אומר שאתה לא רוצה בכלל אז מה שאמרת שאתה לא רוצה בכלל יכול לשגע אותך תגיד את האמת, האמת היא שאתה גם רוצה וגם לא רוצה אתה רק יותר רוצה או לא רוצה לא משנה מה שזה לא יהיה משהו שמטריד אותך כאילו תגיד את האמת "האמת היא שזה גם אני רוצה וגם אני לא רוצה את זה, גם מטריד גם לא מטריד רק כרגע באופן יחסי זה יותר לא מטריד" ואז זה לא יציק. את הבנת אם מישהו מתכחש למשהו באופן מוחלט רוב הסיכויים שזה יעבור וישגע אותו כי זאת לא האמת זה מציק לך "זאת לא האמת". אוקי עכשיו אתה אמרת שהיא אומרת "לא, אני לא מוכנה לקבל בכלל אני לא מוכנה לקבל את זה שאני גם איפשהו רוצה להיפטר מהילדה".

ש: נכון היא אמרה "זה לא הגיוני למה שאני אחשוב כזה דבר אני אוהבת אותה זה לא יכול להיות שאני אחשוב ככה את המחשבה הזאת" ואז היא אומרת "אתה צריך לפתור את זה" כאילו צריך להעלים את זה.

אליעד: אז קודם כל אפשר לשאול אותה, יש עכשיו פה כמה דרכים לעזור לה דרך ראשונה שאפשר באופן יחסי בתחומים רגילים לעזור לה לראות דברים בעוד פרופורציות.

ש: כאילו מזוויות אחרות.

אליעד: כן אני כאילו אומר שאם באופן יחסי בחיים היא פתאום תראה דברים כיחסיים ולא כמוחלטים אז יהיה לה גם קל לקבל שבאופן יחסי היא כן חושבת מחשבות רעות ואז היא לא תחשוב עליהן יותר מדי. עכשיו דבר נוסף אפשר לשאול אותה מתי המחשבות העלו התחילו להופיע, עכשיו לשאול אותה מתי המחשבות העלו התחילו להופיע זה בעצם לשאול אותה למה זה כן הגיוני, היא אומרת "זה לא הגיוני" ואומרים לה "אז מתי זה התחיל להופיע" ואז היא תגיד "זה התחיל להופיע כש...", "ואיך זה קשור אין שום קשר אולי יש לזה איזה היגיון" ובעצם לשאול אותה מתי זה התחיל להופיע זה בעצם להסביר לה מה ההיגיון שהיא תחשוב את זה.

ש: אוקי אבל היא יכולה להגיד זה קרה נגיד שבוע אחרי שהילדה נולדה נניח, אוקי אז איך מפה.

אליעד: "בואי תנסי להיזכר" תראה מה האמת תקשיב אם אתה אומר לה "תגידי לי את חושבת שהמחשבה שאומרת אני רוצה להיפטר מהילדה שלי, האם את חושבת שיש בה טיפה אמת או לא", עכשיו אם היא תגיד לך כן תגיד לה "אוקי אז תגידי לי את האמת, יש בזה טיפה אמת", "אבל אני לא רוצה את זה ובאופן יחסי אני יותר לא רוצה את זה", אם היא תגיד לך "לא אין בזה אפילו טיפה אחת של אמת".

ש: זה מה שהיא אומרת.

אליעד: תגיד "בסדר אוקי, מסקנה אם את אומרת שמופיעות לך בראש מחשבות שאין בהם אפילו טיפה אחת של אמת מסקנה את שקרנית, נכון יפה" היא תגיד "תראה אני שקרנית ואני צריכה לטפל בזה", "יפה בבקשה מהיום תחליטי החלטה עקרונית אני יותר לא משקרת בכלום" תתחייב לה "אם תחליטי שאת לא משקרת יותר בכלום גם המחשבה הזאת תלך" זאת העסקת חבילה, "אם את בטוחה שהמחשבה הזאת היא שקר" מסקנה אם אתה תחשוב מחשבות שהם רק אמת משאר התחומים גם המחשבה הזאת תעוף, תגיד לה "את יודעת למה המחשבה הזאת באה למרות שהיא שקר" היא תגיד לך "למה היא באה" תגיד לה "כי את לא בן אדם אמיתי אז את נותנת פתח לשקרים לשגע אותך" למרות שזאת לא בדיוק התשובה אבל זאת גם תשובה.

ש: במה בדיוק התשובה?

אליעד: לא תקשיב מה שאמרנו קודם אמת יחסי מוחלט וכו', אני אומר אבל ביחס אליה מה שאתה צריך להגיד לה אם מישהו אומר "לא זאת לא האמת", "אין בעיה אתה בטוח שזאת לא האמת?", "כן", "אתה בטוח שאין בזה אפילו טיפה אמת?", "כן" אוקי מסקנה אתה צריך להרגיל את עצמך בכל שאר תחומי החיים לא לשקר בכלל, אתה אומר לה "אם מעכשיו תרגילי את עצמך לא לשקר בשום דבר תראי שגם המחשבה הזאת הולכת" ואם היא תגיד לך "תקשיב אני לא משקרת בשום תחום בחיים בשום תחום אפילו לא טיפה לא משקרת ואף על פי כן המחשבה הזאת באה" אז אתה אומר לה "אוקי אתה לא רוצה את המחשבה הזאת?", "לא", "את חושבת שיש אפשרות להיפטר ממנה?" אם לא נגמר המשחק אם כן "מה האפשרות" זהו.

ש: לא היא אומרת "אני מבינה".

אליעד: אתה הבנת מה אני אמרתי?

ש: כן.

אליעד: הבנתם את המהלך אומרים לה "אוקי אתה בטוחה שזה שקר?", "כן", "אוקי אז מעכשיו את לא משקרת את עצמך יותר בכלום" ואם היא אומרת, אוקי שזה הגיוני אם תרגילי את עצמך לא לשקר אז כנראה שגם המחשבה הזאת תפסיק להופיע כי היא לא האמת "למה שתחשבי כזה דבר, נכון זאת לא האמת תקשיבי הסיבה שאת חושבת את זה, זה כי את משקרת את עצמך בעוד תחומים, נכון שיש עוד תחומים בחיים שאת משקרת את עצמך?", "וואלה נכון", " נכון ששמה כן את יכולה להילחם במחשבות שלך קצת?", "כן", "יפה תיצמדי לאמת בשאר התחומים תראי שגם המחשבה הזאת הולכת" ואם היא תגיד "תקשיב אין אני בכל התחומים מאה אחוז נצמדת לאמת".

או שהיא תגיד משהו אחר "תקשיב אני לא בכל התחומים נצמדת לאמת אבל אני עשיתי את המאה אחוז שלי אני לא יכולה להיצמד יותר לאמת" אז אומרים לה "אוקי אז מה את רוצה, לא רוצה את זה את חושבת שיש פתרון" אם היא תגיד "אין פתרון" אוקי אז תגיד "אין פתרון זה מה יש אין פתרון" אבל אם היא תגיד "לא יש פתרון", "אז מה הפתרון למה את חושבת שיש פתרון" ואם היא תגיד "לא אני חושבת שאין פתרון אבל אני בכל זאת רוצה לשנות", "אז את משקרת פה במשהו, לא יכול להיות".

ש: מה שהיא חושבת שאין פתרון מוחלט והיא יכולה לצמצם את כמות המחשבות יכולה אולי להפחית אותם.

אליעד: אוקי, איך היא יכולה לצמצם על ידי מה?

ש: על ידי דמיון מודרך.

אליעד: אתה נתת לה את מה שאני אמרתי "תיצמדי לאמת בשאר התחומים"?

ש: לא זה לא אמרתי לה.

אליעד: "אם את כל כך חושבת שזה שקר" אז אתה אומר לה "לא נעים לי להגיד לך אבל אם את אומרת שרודפות אותך מחשבות שקריות כנראה שאת שקרנית".

ש: זאת אומרת שהיא שקרנית בעוד תחומים בחיים וזה בא לידי ביטוי.

אליעד: עכשיו מה האמת שבאופן יחסי כל מחשבה יש בה איזו אמת ואם היא תגיד "נכון מהיבט מסוים אני רוצה גם את זה ואת זה" אז זה ייפתר.

ש: כן אם היא תודה בפני עצמה שהיא גם רוצה את זה לפחות באחוז מסוים אז לא תהיה שום בעיה.

אליעד: אז תהיה הרבה פחות בעיה.

ש1: כי היא תצליח להכיל את המחשבה שהיא רוצה את זה מהיבט מסוים.

ש2: ופסיכולוגים לא יעזרו לה.

אליעד: יעזרו לה.

ש: פסיכיאטרים יעזרו לה?

אליעד: גם יעזרו לה, רגע אנחנו לא בהפסקה עכשיו.

ש: למה אתה חושב שפסיכיאטרים יעזרו לה?

אליעד: למה שהם לא יעזרו לה.

ש: אתה מכיר טוב פסיכיאטרים?

אליעד: כן.

ש: התרופות שהם נותנים עובדות לפי דעתך?

אליעד: לא, פסיכיאטרים ופסיכולוגים יעזרו לה אם יציעו לה את מה שאני אמרתי תלוי מה יציעו לה.
מחלות הפרעה אובססיבית ocd הפרעה טורדנית האין והיש טיפול ב ocd טיפול בחולי נפש להתגבר על האקסית רצונות נפשית להפסיק אימון אישי obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אימון אימון אישי אימונים במחשבה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבה טיפול במחשבה טורדנית טיפול במחשבות טיפולים טירדה טרדות טרוד כפייתיות כפייתית להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאמן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל במחשבה לטפל במחשבה טורדנית לטפל במחשבות ללמוד ללמוד אימון ללמוד אימון אישי למידה מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה מטרידה מחשבה מפחידה מחשבה מציקה מחשבה רעה מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מטפלים מציק סובל מהפרעה טורדנית פחד פחדים
חלק 2
חלק 2
... ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה ... והניתוח העמוק שמטרתו להגיע לשורש המחשבה ולפתור את הבעיה מהיסוד. מהי השאלה הראשונה שעל המטפל לשאול את המטופל עם מחשבה מטרידה? אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע בדיוק כשהמחשבה ... מרגישה שהיא רעה, והמחשבה הזאת מגיעה מתוך רצון לא מודע שלה להעניש את עצמה. הוא מדגיש כי המטפל צריך להצליח לזהות את הכוונה החיובית של המחשבה, אפילו אם היא שלילית על פני השטח. איך לחשוף את הכוונה החיובית שמאחורי המחשבה השלילית? אליעד מסביר שצריך לחקור ... ולחרדה גדולים יותר, כי הוא מרגיש עוד יותר חסר שליטה מול המחשבה. במקום זאת, אליעד ממליץ למטפל להוביל את המטופל לתהליך של הבנה, מדוע הוא חושב את המחשבה ואיזו תועלת נסתרת הוא מפיק ממנה. כיצד לטפל במחשבה טורדנית שמקורה בטראומה או באירוע מהעבר? אליעד ... משרתת אותו או נותנת לו תחושת ביטחון או וודאות מסוימת, אפילו אם היא כואבת. הוא אומר למטפל שכדי לפתור את הבעיה באופן יסודי, חייבים להוביל את המטופל למצב שבו הוא מוכן לוותר על הרווח הסמוי שהמחשבה נותנת לו. האם אפשר לחשוב על משהו מבלי לבצע אותו? ... ויסודי. אם המטופל עדיין נאחז בוודאות שיש במחשבה אמת, הוא לא יצליח להשתחרר ממנה. לכן, המטפל חייב לעזור למטופל לראות את חוסר ההיגיון במחשבה, ולהראות לו שהספק הוא כלי לשחרור. איך ליישם את ההבנה בפועל כדי להפסיק לסבול מהמחשבה? לבסוף, אליעד מציע תהליך מעשי, שבו המטפל מוביל את המטופל להבין את שורש המחשבה, הטראומה, והכוונה החיובית שלה. המטפל צריך לעזור למטופל להגיע להבנה עמוקה, שבעקבותיה המטופל כבר לא יפחד מהמחשבה, כי היא תאבד את המשמעות המאיימת שלה. תהליך זה מחייב סבלנות, העמקה והכוונה מדויקת מצד המטפל, תוך מתן מקום לרגשות ולפחדים של המטופל. איך לטפל במחשבה טורדנית? האם מחשבות טורדניות מובילות לפעולה? האם מחשבה רעה משרתת מטרה חיובית? כיצד להיפטר ממחשבות ...
הדרכת מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים?
הדרכת מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים?
... מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים? מה הדבר המרכזי שצריך לעשות כדי להצליח בתור מטפל? כדי להצליח בתור מטפל, אליעד כהן מסביר שהדבר המרכזי והחשוב ביותר הוא קודם כל לטפל בבעיות של עצמך. ההיגיון שעומד מאחורי הרעיון הזה הוא שאדם לא מסוגל לפתור בעיות לאחרים אם הוא עצמו ... אישי. לדוגמה, אם מגיע אליך מטופל עם בעיה מסוימת, שהיא מורכבת במיוחד, ואתה כמטפל לא הצלחת מעולם לפתור לעצמך בעיה בסדר גודל דומה או זהה, סביר להניח שלא תוכל לעזור לו. אך לעיתים, יכול לקרות מצב שבו המטופל מצליח לפתור את הבעיה בעצמו לאחר משפט אחד פשוט שתאמר לו. במקרה כזה, הפתרון לא הגיע ממך כמטפל, אלא מיכולת החשיבה וההבנה של המטופל עצמו. הוא זה שעיבד את הדברים בראשו ופתר לעצמו את הבעיה. אבל במידה שהמטופל אינו מסוגל לפתור את הבעיה שלו בעצמו, האחריות המלאה על פתרון הבעיה עוברת אליך כמטפל. אתה זה שצריך להבין את מורכבות הבעיה ולספק את הפתרון. לכן, היכולת שלך כמטפל לפתור בעיות מורכבות של אחרים תלויה לחלוטין ביכולת שלך לפתור בעיות מורכבות בכלל, וזה כולל גם את הבעיות האישיות שלך. איך לפתח את היכולת לפתור בעיות מורכבות כמטפל? כדי שתהיה לך יכולת לטפל בבעיות מורכבות אצל אחרים, עליך לפתח את החשיבה ואת יכולת הניתוח שלך. הדרך האפקטיבית ביותר לעשות זאת, לפי אליעד כהן, היא להתמודד עם ... בעזרת החשיבה העצמית שלו יצליח להפסיק. במקרה כזה, הפתרון לא נבע מהיכולת שלך כמטפל, אלא מהיכולת של המטופל עצמו. אך באופן עקרוני, אם האחריות לפתרון מוטלת ישירות עליך, ואתה הוא זה שאמור להוביל את המטופל לפתרון - לא תוכל לסייע לו בבעיה שאתה בעצמך לא מצליח לפתור. במילים אחרות, כדי להיות מטפל טוב באמת, עליך קודם כל להתגבר בעצמך על בעיות מורכבות. כיצד הטיפול העצמי ישפר את היכולת שלך לעזור לאחרים? כאשר אתה כמטפל מתמודד באופן פעיל עם בעיות מורכבות בחייך האישיים, אתה למעשה מפתח יכולות מנטליות חדשות. יכולות אלו כוללות כושר ניתוח, הבנת סיטואציות מורכבות, וחשיבה יצירתית ... מתפתח ומשתפר ככל שאתה מתאמץ ומתמודד עם בעיות. לכן, הדרך הטובה ביותר להפוך למטפל מוצלח, יועץ, מאמן או פסיכולוג יעיל, היא להתחיל בהתמודדות עצמית ולפתור את הבעיות האישיות המורכבות שלך. סיכום הדברים העיקריים של אליעד כהן למטפלים חדשים ולכאלה שמעוניינים להצליח: כדי להצליח כמטפל, חובה להתמודד ולטפל קודם כל בבעיות האישיות שלך. יכולתך כמטפל לפתור בעיות מורכבות של אחרים תלויה ביכולת שלך לפתור בעיות דומות בעצמך. לעיתים מטופלים מסוגלים לפתור בעצמם את הבעיה בעזרת רמז קל, אך זה לא מוכיח את היכולת האישית שלך כמטפל. התמודדות עצמית עם בעיות משפרת את יכולת הניתוח והחשיבה שלך כמטפל. המוח מתפתח ומתחדד ככל שאתה מתאמץ לפתור בעיות, בין אם אלו בעיות שלך או של אחרים. בשורה התחתונה, הדרך להיות מטפל מוצלח היא לשפר את עצמך כל הזמן על ידי התמודדות עם הבעיות האישיות והמורכבות ביותר שלך. ככל שתצליח לטפל בעצמך בצורה יעילה יותר, כך תוכל להצליח לטפל באחרים ולעזור להם בצורה טובה ועמוקה יותר. איך להצליח בתור מטפל? איך ללמוד לטפל באנשים? מהי חרדת מטפלים? איך לשפר יכולות טיפוליות? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? איך לפתור בעיות מורכבות כמטפל?
להציל את המציל או להציל את העולם? סבל של מורה רוחני, בעיות של מורה רוחני, בעיות של מטפלים, הדרכת מטפלים
להציל את המציל או להציל את העולם? סבל של מורה רוחני, בעיות של מורה רוחני, בעיות של מטפלים, הדרכת מטפלים
... את המציל או להציל את העולם? סבל של מורה רוחני, בעיות של מורה רוחני, בעיות של מטפלים, הדרכת מטפלים למה אנשים שרוצים להציל את העולם צריכים קודם להציל את עצמם? אנשים רבים חושבים שהם הגיעו ...
חרדת מטפלים, מפחד לטפל באנשים, מפחד לייעץ לאנשים, מפחד לתת יעוץ לאנשים, מפחד להיות מטפל, איך להיות מטפל? מה טיפול יכול לתת לך? סוגים של טיפול, איפה ללמוד טיפול? להיות מאמן אישי, ללמוד אימון, ללמוד NLP
חרדת מטפלים, מפחד לטפל באנשים, מפחד לייעץ לאנשים, מפחד לתת יעוץ לאנשים, מפחד להיות מטפל, איך להיות מטפל? מה טיפול יכול לתת לך? סוגים של טיפול, איפה ללמוד טיפול? להיות מאמן אישי, ללמוד אימון, ללמוד NLP
... מטפלים, מפחד לטפל באנשים, מפחד לייעץ לאנשים, מפחד לתת יעוץ לאנשים, מפחד להיות מטפל, איך להיות מטפל? מה טיפול יכול לתת לך? סוגים של טיפול, איפה ללמוד טיפול? להיות מאמן אישי, ללמוד אימון, ללמוד NLP מהי חרדת מטפלים ואיך היא נוצרת? חרדת מטפלים היא פחד שאנשים חווים כאשר הם רוצים לעסוק בטיפול, ייעוץ או אימון אישי, אך חוששים מלתת פתרונות או ... טיפול זוגי, טיפול אישי, טיפול בחרדות, אימון עסקי או NLP, אבל מתקשים בפועל להתחיל לטפל כי הם מפחדים לקחת אחריות על התוצאות של הטיפול שלהם. החרדה מתעוררת משום שהמטפל הפוטנציאלי מודע לסיכון שטמון במתן עצות לא נכונות. בעוד שילד קטן או אפילו קוף אינם פוחדים לתת ייעוץ ... דווקא מי שפחות חושב לעומק או פחות ישר עם עצמו עלול לחוש פחות חרדה, כי הוא לא מודע מספיק לאפשרות שהוא טועה. כיצד יושר וחשיבה ביקורתית יכולים להגביר חרדה אצל מטפלים? מטפל או מאמן אישי שמודע מאוד ליכולת שלו לטעות עלול לפתח חרדה משום שהוא מבין שהוא לא יכול להבטיח במאה אחוז את הצלחת הטיפול. לדוגמה, אם מגיע מטופל שסובל מפשיטת רגל ומבקש עצה עסקית, המטפל הישר ירגיש אחריות עצומה ולא נוחה משום שהוא יודע שהוא לא יכול להבטיח הצלחה ודאית. לעומתו, מטפל שממהר לתת פתרונות בלי בדיקה מעמיקה לא יחוש חרדה, כי הוא לא מודע או לא ישר מספיק כדי להודות באפשרות שהייעוץ שלו לא נכון או לא מתאים למצב. איך אפשר להתגבר על חרדת מטפלים באמצעות הגדרת גבולות? הדרך להתגבר על הפחד הזה היא להגדיר באופן ברור מה בדיוק המטפל מספק למטופל, ולהימנע מלהבטיח דברים שלא בטוחים: להבהיר למטופל שהטיפול הוא תהליך של חקירת האמת ולא בהכרח פתרון קסם. להדגיש שאתה כמטפל לא מבטיח תוצאות, אלא מציע לעזור לבדוק מה באמת אפשרי או לא. להבהיר שאתה מוכן לבדוק עם המטופל את העובדות והפירושים שלו לגבי המציאות, ולהסביר שזה עשוי להוביל לשיפור בתחושה גם אם המציאות לא תשתנה בפועל. כשאתה כמטפל לא מתיימר לספק משהו שאינך בטוח בו, ואין הבטחות שווא, לא נוצרת חרדה מהטיפול. המטופל מבין שאתה שותף ... שלהם. אך אדם ישר שמסתכל פנימה ימשיך לשאול את עצמו שאלות כמו: האם התעודה הזו באמת מעידה על כך שאני יודע את האמת?, האם השיטה שלמדתי אכן מתאימה לכל מצב?. כאשר המטפל לא בטוח בעצמו, התעודה לא תעזור לו, כי החרדה נובעת מהספק הפנימי שלו לגבי יכולותיו האמיתיות. כיצד אפשר להיות בטוח יותר כמטפל באמצעות חיפוש האמת? כדי להרגיש בטוחים בטיפול, ההמלצה המרכזית היא להשתמש בגישה של חיפוש ובירור האמת: ... הגישה הספציפית לכל מטופל. קבל את האפשרות שלא תמיד ניתן לפתור את הבעיה עצמה, אך כן אפשר לעזור למטופל להבין טוב יותר את מצבו ולהשלים איתו בצורה טובה יותר. כאשר המטפל מחויב לגילוי האמת, הוא לא חושש מכישלון כי הוא לא מציג למטופל פתרון ודאי אלא תהליך של בדיקה וגילוי. כיצד שיטת חיפוש האמת יכולה להקל על פחד הטיפול? השיטה הזאת מפחיתה חרדה כי המטפל יודע שהוא לא משקר ולא מגזים. הוא פשוט מציג דברים כפי שהם ומסייע למטופל לבדוק לעומק את מצבו. כך, גם אם ... התהליך יכול להיות מלווה בכל מיני מונחים או מילים כדי להקל על המטופל, אך המהות היא תמיד חיפוש האמת, ולא הבטחה שפתרון ספציפי הוא ודאי. איך לפתח ביטחון עצמי כמטפל? אימון אישי מול טיפול פסיכולוגי - מה ההבדלים? איך לבחור שיטת טיפול שמתאימה לך? האם אפשר לטפל בחרדות בעזרת לימודי NLP? דרכים להתמודד עם פחד מכישלון מהי חרדת מטפלים וממה היא נובעת? חרדת מטפלים היא מצב נפוץ שבו אנשים שרוצים לעסוק בטיפול, אימון אישי או ייעוץ חווים פחד וחרדה גדולה מלטפל באחרים. ... גורמים לפחד מטיפול? אליעד מסביר שאדם ישר ורציונלי מבין שכל ייעוץ שהוא נותן יכול להיות מוטעה. למשל, כאשר מגיע אליו מטופל עם עסק שעומד בפני פשיטת רגל, המטפל עשוי לפחד מההתחייבות להוציא אותו מהמצב הקשה, כי הוא מודע לאפשרות שהוא ייכשל בכך. לעומת זאת, מי שאינו ... לעומק ייתן עצות בקלות, בלי להתחשב באפשרות של כישלון. איך להתגבר על החרדה באמצעות הגדרת גבולות ברורים בטיפול? אליעד מציע פתרון ברור ופשוט להתמודדות עם החרדה: המטפל לא צריך להתחייב למשהו שהוא לא בטוח שיוכל לספק. במקום להבטיח הצלחה ודאית, המטפל צריך להדגיש למטופל שהטיפול הוא תהליך של בירור משותף של האמת, שבו: המטפל והמטופל יחד בודקים את העובדות ואת הפרשנויות למצב. לא מתחייבים בוודאות לפתור את הבעיה, אלא מחפשים פתרונות אפשריים יחד. מבהירים שלפעמים לא ניתן לשנות את המציאות, אך ניתן לשנות את הדרך שבה המטופל רואה ומבין את מצבו. באופן הזה, כאשר המטפל פועל בכנות ואינו מבטיח דברים שהוא לא יכול להבטיח, הוא לא יחוש פחד או חרדה מפני הטיפול. האם תעודות ושיטות טיפול מוכרות יכולות להפחית את החרדה? אליעד מסביר שרבים חושבים שהשגת תעודות או הסמכות בשיטות טיפול או באימון אישי יפחיתו את החרדה שלהם כמטפלים. בפועל, אדם ישר ומודע עדיין יתהה אם התעודה באמת מעידה על יכולתו לטפל, והאם השיטה שלמד אכן נכונה לכל מצב ולכל מטופל. לכן, מה שבאמת יכול להפחית את החרדה זה לא התעודה עצמה, אלא עומק החקירה הפנימית של המטפל: הבנת המציאות לעומק ובדיקת התאמת הפתרונות באופן מדויק למצב האישי של כל מטופל. איך מבררים את האמת בטיפול ומרגישים בטוחים יותר? אליעד מציג את הליבה האמיתית של טיפול מוצלח, שמבוססת על בירור האמת בצורה ישירה ומדויקת עם המטופל. הוא ממליץ למטפלים לא להיצמד לתיאוריה אחת או לתהליך קבוע מראש (כמו 12 צעדים), אלא תמיד לבדוק לעומק את המצב הייחודי של ... היא אכן הבעיה האמיתית? האם המטופל בדק את כל הפתרונות האפשריים? האם יש דברים במצב שאינם ניתנים לשינוי חיצוני, אך אפשר לשנות את ההרגשה הפנימית ביחס אליהם? כאשר המטפל מתמקד בחיפוש האמת במקום בהבטחות שווא, הוא אינו צריך לפחד. המטופל מבין שאין כאן הבטחה להצלחה של מאה ...
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
... חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה מהי חרדה כללית וכיצד להתמודד איתה? חרדה כללית או הפרעת חרדה מוכללת היא מצב שבו אדם חווה פחד באופן כללי, ללא קשר ... שהפחדים שלך לא תמיד מבוססים במציאות, תוכל להוריד את עוצמת החרדה ולחיות חיים מלאים יותר, פחות כבולים לתחושת פחד שיכולה להיות שקרית. איך מטפלים בחרדה כללית? האם יש פתרון לחרדה כללית? כיצד להתמודד עם פחד כללי? מה עושים עם חרדה לא ממוקדת? כיצד לשנות תפיסת פחד? עכשיו הנושא כזה נגיד שיש בן אדם שיש לו ... באופן כללי שיקרה לו דבר רע, ממה אתה מפחד לא יודע כל פעם זה משהו אחר פעם אני מפחד מזה ופעם מזה מפחד שיקרה לי דבר רע מה עושים עם זה איך מטפלים בזה. אתה הבנת? ש: ברור. אליעד: ברור, מה עושים? ש: למדנו על זה אין סוף פעמים. אליעד: ברור אז מה עוד פעם. ש: בודקים מה הסיכון ומה הסיכוי מה הסיכוי שזה יקרה ... מפחד מאינסוף דברים. ש: אז לוקחים כל אחד מהדברים האלה. אליעד: אין בעיה אני מפחד שלא יאהבו אותי מה עושים טיפלנו, אני מפחד שיאהבו אותי. ש: מטפלים. אליעד: עכשיו אני מפחד שיאהבו אותי. ש: מטפלים אז? אליעד: לא אני מפחד שלא יאהבו אותי ואני מפחד שיאהבו אותי גם את זה וגם את זה מפחד, אני מפחד שאני פתאום לא ארצה שיאהבו אותי מה נעשה? ש: בסדר מטפלים גם בזה. אליעד: מה נעשה איך נתפטר מזה אני מפחד שפתאום אני לא ארצה שיאהבו אותי. ש: לא ברור שאפשר להתפטר מזה אפשר לראות את זה ולחשוב על זה אחרת. אליעד: הבן ...
לפתור בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות?
לפתור בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות?
... לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות? האם מי שלא יכול ... אינה צריכה למנוע את הפנייה אליו. האם חרדת מטפלים היא מחסום לעזור לאחרים? אליעד כהן מתייחס גם לנושא חרדת מטפלים, שמסמל את הפחד של מטפלים שהם עצמם מתמודדים עם בעיות אישיות ועדיין מציעים סיוע לאחרים. לפי הסברו של אליעד, חרדת מטפלים לא אמורה להיות מכשול מוחלט, מכיוון שמטפל יכול להעניק עזרה לאחרים גם כאשר קיימות אצלו בעיות בתחומים מסוימים, כל עוד הבעיות שבהן הוא עוסק עם מטופליו אינן זהות לבעיות שעמן הוא מתקשה ... בלי לעזור לעצמי? ממי כדאי לקבל ייעוץ? חרדת מטפלים הסנדלר הולך יחף? מי יכול לעזור לי לפתור בעיות? האם יועץ חייב לפתור בעיות בעצמו? ...
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
... מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל , יעוץ למטפלים מהו פחד ואיך הוא נוצר? אליעד כהן מסביר שפחד הוא למעשה חשש מפני מציאות לא רצויה שעלולה ... אדם רעב ביום כיפור ואינו אוכל, הוא משנה את הרצון שלו (הוא מחליט לא לרצות לאכול). פחד מתייחס בדיוק לאותו עיקרון, רק לגבי אירועים אפשריים בעתיד. איך מטפלים בפחד שאמא תמות מהתקף לב? הדוגמה שאליעד כהן נותן היא מקרה של ילדה שמפחדת שאימא שלה תקבל התקף לב בזמן ריצה. הוא מדגים כיצד מטפלים בפחד זה על ידי שלוש שאלות מרכזיות. השיטה הכללית לטיפול בפחד היא תמיד לבדוק את הנחות היסוד ... במקום להיות לחוץ מזה הוא פשוט ישלים עם המצב ויחוש הקלה. באותה צורה, כאשר אדם מבין שהסכנה שהוא מפחד ממנה איננה שונה מסכנות אחרות רבות, הוא נרגע. איך מטפל יכול להשתמש בכלים האלו בטיפול בפחד? אליעד כהן מדגיש שכדי להשתמש בכלים האלו, המטפל חייב לקחת את המשפט של המטופל (אני מפחד שאמא תקבל התקף לב בריצה) ולפרק אותו לגורמים בסיסיים על ידי שאילת השאלות שהוזכרו. המטפל צריך בעצמו לדמיין את הסיטואציה בצורה מדויקת, ואז לבדוק אילו שאלות עולות מתוכה, ולברר אותן לעומק עם המטופל. חשוב שכל שאלה תישאל בנפרד ובאופן מפורט, עד שהמטופל עצמו יתחיל להבין את הנחות היסוד של הפחד שלו, ויוכל לשחרר אותן בעצמו. לפי אליעד, המטפל צריך להרגיש ולהבין את מה שהמטופל חושב, ולשאול את השאלות המתאימות כדי שהמטופל יצליח לראות בצורה ברורה את האמת על הפחדים שלו, ולהשתחרר מהם. איך לטפל בפחד ממוות? איך להתמודד עם חרדה מהתקף לב? מהן הנחות היסוד של הפחד? הדרכת מטפלים בפחדים וחרדות איך מטפלים בפחדים בעזרת שאלות? איך להקטין סיכוי וסיכון בפחד? למה אני מפחד רק מדברים ספציפיים? ...
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחא לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחא לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
... נוסחא לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית איך לפתור כל בעיה באמצעות ארבע ... אליה אחרת. איך להשתמש בשיטה כדי לייעץ ולסייע לאחרים? אליעד מדגיש שכשמאמנים, מטפלים, או אנשים שרוצים לעזור לאחרים משתמשים בשיטה, הם יכולים לקחת כל ... מפרשנות לא נכונה או לא מדויקת. איך לנתח סיבתיות? איך לפתור כל בעיה? אימון למטפלים ולמאמנים הדרכת מטפלים בשיטת אליעד כהן איך להבין סיבה ותוצאה? מהי חשיבה שיטתית? איך ...
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
... מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים? מטפל, בין אם הוא פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מאמן או כל דמות אחרת המסייעת לאנשים, עשוי להרגיש לעיתים השפעה רגשית שלילית מהבעיות של המטופל. כאשר המטפל עוזר לאחרים, הוא נדרש להקשיב ולעזור לפתור את בעיותיהם, אך כיצד הוא יכול להימנע מלהרגיש רע ולסבול יחד עם המטופל? כיצד הוא יכול להזדהות עם הבעיות מבלי לקחת אותן אישית? מהי הזדהות רגשית ומה סכנותיה? הזדהות רגשית מוחלטת היא גישה בה המטפל חווה את רגשות המטופל ומרגיש את הסבל שלו כאילו היה סבלו שלו. אם המטפל יזדהה בצורה מוחלטת עם המטופל, הוא עלול להתחיל לחוות את הסבל של המטופל ולהימשך אליו, ובכך להיתקל בקשיים רגשיים ובסכנה להיפגע מהמצב. דימוי ... מישהו שנפל לבור: אם לך אין עוגן יציב, אתה עלול להימשך לתוך הבור בעצמך. הפתרון הנכון - גישה שונה כלפי המצב הפתרון הוא לפתח נקודת מבט שונה, כזו שבה המטפל לא רואה את הסבל של המטופל כבעיה אמיתית, אלא כמצב מושלם. לדוגמה, אם המטופל אומר אני בדיכאון ורוצה למות, המטפל יכול לדמיין את עצמו חווה את אותם רגשות, אך לא להרגיש רע מהם. המטפל מבין שאין באמת רע במצב זה, אלא רק בהבנה שהמטופל מרגיש שהוא לא יכול לשנות את רגשותיו. למה המטפל לא צריך לשנות את המטופל? הבעיה של המטופל איננה הסבל עצמו, אלא תחושת האין ברירה. המטפל לא אמור להציל את המטופל, אלא להראות לו שהוא יכול לבחור אחרת. אם מטופל אומר אני שונא את החיים, המטפל יכול להראות לו שהוא לא חייב להרגיש כך. הוא יכול לבחור לאהוב את החיים. המטפל עוזר למטופל להכיר בכך שהוא יכול לבחור את רגשותיו, ושאין חובה להרגיש רע או להישאר במצב זה. הקשר בין טיפול להבנה שהמטופל הוא אלוהים אם המטפל מבין שהמטופל הוא ישות אינסופית שבחר לחוות סבל, הוא יכול להראות לו שהוא יכול לבחור להפסיק את הסבל. גישה זו מדברת על היכולת לבחור את רגשותינו, וכך מאפשרת למטופל להבין שאין בעיה אמיתית במצבו, אלא רק בתפיסתו את המצב. התפקיד של המטפל הוא להחזיר את המטופל לכוח הבחירה שלו, ולהראות לו שהוא יכול לשנות את המצב שלו מתוך תובנה שהכל מושלם כפי שהוא. מהו טיפול נכון? הגישה הנכונה בטיפול היא לא לנסות להציל את המטופל, אלא להוביל אותו להבנה שהוא לא צריך להציל את עצמו. ברוב המקרים, המטפל רואה את המטופל כמי שמצוי בבעיה אמיתית, ומנסה לעזור לו להימנע מהסבל. אך המטפל הטוב הוא זה שמבין שאין בעיה אובייקטיבית במצב המטופל, וההסבל מגיע רק מההבנה שהמטופל לא בוחר את רגשותיו. מה חשוב לדעת על טיפול ממקום של הזדהות בריאה? הזדהות עם המטופל היא חיונית, אך צריך לעשות זאת מתוך מקום שבו המטפל מבין שהמצב של המטופל הוא לא רע או בעייתי, אלא שהמטופל פשוט שכח שהוא יכול לבחור את רגשותיו. המטפל טוב לא מרגיש רע מהבעיות של המטופל, משום שהוא מבין שאין בעיה אמיתית בסבל. הוא עוזר לו לא מתוך רחמים או רצון לשנות את מצבו, אלא מתוך רצון להחזיר לו את הבחירה והשליטה על רגשותיו. סיכום הדרך הנכונה שבה מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים היא להזדהות עם הסבל, אך מבלי להרגיש מאוים ממנו. על המטפל להבין שאין בעיה אמיתית במצב המטופל, ושכל סבל הוא תוצאה של תפיסה שגויה או של שכחה שהוא יכול לבחור את רגשותיו. המטפל לא מנסה להציל את המטופל, אלא להחזיר לו את הבחירה, וללמד אותו שהוא יכול לשנות את רגשותיו ולבחור במציאות שונה. איך לטפל במטופלים? הזדהות רגשית בטיפול האם מטפל יכול לא להרגיש רע? גישות טיפוליות המטפל כמיכל איך למנוע הזדהות רגשית עם מטופל? איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים? כאשר אדם עוזר לאחרים, בין אם הוא פסיכולוג, מאמן, יועץ או פשוט חבר שמקשיב לצרותיהם של אנשים אחרים, ... באנשים מבלי להזדהות איתם? אפשרות אחת היא להתנהג כמו רובוט. לדוגמה, כשמישהו מחפש בגוגל איך להתאבד?, גוגל לא מרגיש רע מזה, כי הוא לא מזדהה עם השואל. אם מטפל יתייחס לאנשים כמו מכונה, ללא הזדהות רגשית, לכאורה הבעיה נפתרה - אך זו אינה גישה שעובדת בטווח הארוך, כי טיפול הוא מקצוע שדורש הזדהות, אחרת זה יהיה משעמם וחסר משמעות. מטפל שמנותק לחלוטין רגשית עלול להרגיש חסר משמעות בעבודתו. אם העבודה שלו היא רק בשביל כסף, בלי עניין אמיתי, הוא לא יוכל להחזיק מעמד לאורך זמן. מטפל טוב באמת הוא אדם שנכנס לעומק הבעיה של המטופל, מרגיש אותה וחווה אותה כאילו היא הבעיה האישית שלו. הסכנה שבהזדהות רגשית מוחלטת מצד שני, אם המטפל יזדהה באופן מוחלט עם הבעיה של המטופל, הוא עלול לסבול בעצמו. למשל, אם מישהו מספר שהוא בדיכאון ורוצה להתאבד, וה
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
... שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים ... בו, הרי שאין סיבה אמיתית לפחד. כאשר האדם מבין ומפנים זאת, הטראומה מתפוגגת, למרות שהוא עדיין זוכר את האירוע הטראומטי המקורי. מהי הסיבה השנייה לטראומה ואיך מטפלים בה? הסיבה השנייה, לפי אליעד כהן, היא שהאדם לא באמת חושש ... לשחרר את הפחד. אם הטראומה נובעת מחוסר רצון להיזכר באירוע, הפתרון הוא לגרום לאדם לא לפחד להיזכר באירוע, על ידי כך שמלמדים אותו להיזכר בו מבלי להרגיש רע. איך מטפלים בטראומה? מהן שתי הסיבות לטראומה? איך לטפל בזיכרון טראומטי? ...
הדרכת מטפלים, טיפול בדתיים, ייסורי מצפון על עבירות, חרטה על עבירה, חזרה בתשובה, מצוות תשובה, איך לעזור לבן אדם דתי? עברתי עבירה, אני לא סולח לעצמי, לחזור בתשובה, יעוץ למטפלים, אימון למטפלים, חרדה דתית, שמירת מצוות, פחד דתי
הדרכת מטפלים, טיפול בדתיים, ייסורי מצפון על עבירות, חרטה על עבירה, חזרה בתשובה, מצוות תשובה, איך לעזור לבן אדם דתי? עברתי עבירה, אני לא סולח לעצמי, לחזור בתשובה, יעוץ למטפלים, אימון למטפלים, חרדה דתית, שמירת מצוות, פחד דתי
... מטפלים, טיפול בדתיים, ייסורי מצפון על עבירות, חרטה על עבירה, חזרה בתשובה, מצוות תשובה, איך לעזור לבן אדם דתי? עברתי עבירה, אני לא סולח לעצמי, לחזור בתשובה, יעוץ למטפלים, אימון למטפלים, חרדה דתית, שמירת מצוות, פחד דתי איך לעזור לבן אדם דתי שסובל מייסורי מצפון בגלל עבירה חמורה? הסוגיה המרכזית שאליעד כהן מתייחס אליה היא כיצד לעזור לבן אדם דתי - חרדי ... מצליח לשלוט בעצמו, או שהדימוי העצמי שלו נפגע מכך שעבר עבירה. הבדיקה שאליעד מציע למטפלים לבצע היא פשוטה: יש לשאול את המטופל בכנות, אם התורה הייתה אומרת שמותר לך לעשות את אותה הפעולה - עדיין היית מרגיש רע? התשובה לשאלה הזו תגלה את המקור האמיתי לכאב. אם ... מתוך אהבתו לאלוהים ולא מתוך פחד. איך לבדוק מה באמת מציק לך? חשוב שאליעד מבהיר למטפלים שמטרת הטיפול היא קודם כל לעזור למטופל להבין בדיוק מה באמת גורם לו לתחושות השליליות. האם הכאב הוא באמת רק בגלל עצם העבירה (המנוגדת לתורה), או שמא מדובר בתחושות אישיות ... ביהדות? איך להתמודד עם רגשות אשמה אחרי עבירה? חרטה על עבירה - מה עושים? הדרכת מטפלים לטיפול באנשים דתיים מה הפתרון לתחושת חטא וייאוש? איך לעזור למי שסובל מפחד דתי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מטפלים, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מטפלים, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, קואצינג, אימון אישי קשב וריכוז בנושאי מטפלים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 10:20:04 - wesi1