אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתמודד עם טורדנות ✔טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:55טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)?

כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים.

איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה?

הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או בבני משפחתה. המחשבות הללו נתפסות בעיניה כלא הגיוניות ומוגדרות אצלה כסימן למחלה נפשית. היא לא מצליחה להפסיק לחשוב אותן למרות מאמציה ופגישותיה עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים. אליעד מסביר שהסיבה שהיא לא מצליחה להיפטר מהמחשבות היא דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח.

האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה?

הניסיון להילחם במחשבות ולנסות "לגרש" אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, אז ראוי שהיא תמשיך להופיע, אך אם ברור לאדם שהמחשבה היא שקרית, מדוע היא בכל זאת חוזרת שוב ושוב? התשובה היא שהאישה אינה מוכנה להכיר באמת שיש בה גם צדדים שליליים, ואינה מסוגלת להודות שגם בה קיימות רגשות שליליים כלפי המשפחה או הילדה, אפילו במידה מינימלית.

כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD?

הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק עם המחשבה השלילית אלא מקבל אותה כחלק אפשרי וקיים בנפש, אז המחשבות הללו מאבדות מכוחן ונחלשות. כאשר האדם מודה לעצמו באמת על הרגשות שלו, אפילו אם הם שליליים או מטרידים, יש פחות מתח ומאבק פנימי, וכך גם המחשבות הטורדניות נחלשות ומתמעטות.

מהו הקשר בין שקרים למחשבות כפייתיות?

אליעד מציע פתרון נוסף שמבוסס על העיקרון של "אמת מוחלטת". לדבריו, אם האדם משוכנע שהמחשבות הטורדניות שלו הן שקריות לחלוטין, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא מאפשר לשקרים כאלו לעלות במוחו. הסיבה לכך היא שהאדם משקר לעצמו גם בנושאים אחרים בחיים. לכן, הדרך להיפטר ממחשבות שקריות היא להתחייב באופן מוחלט להפסיק לשקר בכלל, בכל תחום שהוא. כאשר האדם מתחייב לומר לעצמו את האמת בכל התחומים בחייו, אז באופן אוטומטי המחשבות השקריות והטורדניות יאבדו מכוחן ולא יופיעו יותר.

איך עוזרים לאדם שלא מסוגל להכיר בשקר שלו?

במקרה שהאדם טוען שהוא כבר מחויב לחלוטין לאמת ועדיין יש לו מחשבות כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את המצב. אך אם הוא חושב שיש דרך להיפטר מהמחשבה, יש לחפש ולהבין מה הפתרון האפשרי מנקודת המבט שלו. בכל מקרה, האדם חייב להיות אמיתי עם עצמו ולהכיר בכנות באמיתות הרגש והתחושות שלו, מבלי להילחם או להדחיק אותן.

האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור ל - OCD?

לדברי אליעד, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול להיות יעיל רק אם הוא תואם את הגישה שמוצגת כאן. כלומר, אם המטפל יוביל את האדם להכרה בקיומם של רגשות שליליים ולקבלה יחסית שלהם, או לחילופין ידריך אותו להתחייב לאמת מוחלטת ולהימנע מלשקר לעצמו, אז הטיפול יוכל להועיל. אולם אם הטיפול יתמקד רק בהדחקת המחשבות או בתרופות בלבד, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת לאורך זמן.
הבנת הבעיה - מחשבות כפייתיות (OCD)

המשתתף מבקש עצה כיצד לעזור לאישה שסובלת ממחשבות כפייתיות טורדניות על פגיעה בילדתה. מחשבות אלו נתפסות בעיניה כלא הגיוניות וכמחלת נפש, והיא מנסה להיפטר מהן ללא הצלחה. אליעד מציע לבדוק האם גם למשתתף עצמו יש מחשבות כפייתיות דומות, כדי שיוכל להבין את המנגנון ולהשתמש בכך לעזור לאחרים.

פתרון כללי לכל המחשבות הכפייתיות

אליעד שואל האם הפתרון תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה או שיש דרך כללית להתמודד עם מחשבות כפייתיות. המשתתף מסכים שיש פתרון עקרוני שיכול לעזור לכל מחשבה טורדנית, ללא תלות בתוכנה.

תיאור המקרה הספציפי

המשתתף מספר על אישה שחווה מחשבות כפייתיות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או במשפחתה. היא מזדעזעת מהמחשבות הללו, אינה מבינה מדוע הן מופיעות ומנסה להיפטר מהן על ידי ביקור אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים. היא אינה מצליחה להפסיק את המחשבות ומפרשת אותן כסימן למחלה נפשית.

האם הפתרון הוא לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות?

המשתתף מציע לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות כדי להסיח את דעתה. אך אליעד מציין שהאישה כבר מנסה לעשות זאת אך אינה מצליחה. לכן, הפתרון צריך להיות שונה - לא ניסיון להדחיק את המחשבות, אלא הבנה עמוקה יותר של מקורן.

בחינת האמת שבמחשבות

אליעד מציע לשאול האם המחשבות הללו הן אמת או לא. אם הן נכונות, אין בעיה שהיא חושבת עליהן. אם הן שקריות, נשאלת השאלה מדוע הן עדיין מופיעות. אם היא בטוחה שהן אינן אמת, למה הן מטרידות אותה?

המאבק הפנימי שמחזק את המחשבות

האישה אינה מוכנה לקבל שבתוכה יש צדדים פחות חיוביים. היא בטוחה שעליה לאהוב את משפחתה ללא תנאי ושאסור לה להרגיש אחרת. אך דווקא המאבק הזה מחזק את המחשבות הכפייתיות ולא מחליש אותן. אם היא תוכל להכיר בכך שיש בה גם צדדים שליליים - בדיוק כמו בכל אדם - המחשבות יאבדו מכוחן.

שימוש באמת מוחלטת להיפטר מהמחשבות

אליעד מציע פתרון נוסף: אם האישה משוכנעת שהמחשבות הללו הן שקריות, יש לשאול מדוע היא בכלל מאפשרת לשקרים כאלה להופיע במחשבתה. הפתרון הוא להתחייב להיות אמיתית לחלוטין בכל תחומי החיים. אם היא תפסיק לשקר לעצמה בנושאים אחרים, גם המחשבות הללו ייעלמו, כי הן לא יוכלו להתקיים בעולם שבו היא אינה משקרת כלל.

האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור?

אליעד מסביר שאם הטיפול יציע לה את הגישה שהוצגה כאן - כלומר, ללמד אותה לקבל את מחשבותיה במקום להילחם בהן - זה יכול לעזור. אך אם ינסו רק לדכא את המחשבות, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת.
ש: אני רוצה לדעת איך אני יכול לעזור למישהי שסובלת מ OCD ממחשבות כפייתיות.

אליעד: אוקי מה התשובה?

ש: אני שואל אותך.

אליעד: אתה עזרת פעם למישהו שיש לו OCD?

ש: לא או לפחות יכול להיות שעזרתי ולא ידעתי שעזרתי.

אליעד: מה שאתה צריך לעשות זה לראות איפה לך יש OCD כמו שלה לפתור את הOCD שלך באותה דרך תפתור את שלה, מה אתה אומר?

ש: טוב יכול להיות שגם לי יש מחשבות כפייתיות זה בטוח שיש לי אבל אני לא מצליח לחבר את זה איך מה שיש לה נמצא גם בי בדיוק אותו דבר.

אליעד: זה משנה ספציפית מה המחשבה הכפייתית או שאתה חושב שיש פתרון אחד לכל המחשבות הכפייתיות?

ש: אני חושב שיש פתרון אחד לכל המחשבות הכפייתיות אני לא חושב שזה משנה הצורה.

אליעד: זה מה שאמרתי אז בא תבדוק איפה יש בתוכך מחשבות כפייתיות, איזה מחשבה כפייתית יש לה מה הOCD שלה?

ש: נגיד היא חושבת מחשבות רעות שהיא נגיד רוצה להיפטר מהבת שלה מהבת הקטנה שלה, היא אומרת "יש לי איזה קול בראש שאומר שאני רוצה להיפטר מהילדה שלי" והיא אומרת "זה לא הגיוני איך יכול להיות שאני ארצה כזה דבר" ואז היא כאילו מפרשת את זה כסוג של מחלה נפשית כאילו שזה מחשבה כפייתית שלא עוזבת אותה או נגיד מחשבה שעולה לה שהיא שונאת את המשפחה שלה או שהיא רוצה שהמשפחה שלה תמות ושהיא מפחדת שהמשפחה שלה תמות וכל מיני דברים כאלה ואז היא אומרת "זה לא הגיוני למה שאני אחשוב כזה דבר" זה כאילו מחלת נפש ואז היא כאילו הולכת לפסיכולוגים מנסה לפתור את זה וכו'.

אליעד: מה אתה אומר מה הפתרון מה אתה חושב בתור מישהו שככה יושב?

ש: אני?

אליעד: אתה כן.

ש: אני אגיד לך מה שאני חושב זה לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: היא מנסה לחשוב מחשבות אחרות רק היא לא מצליחה.

ש: לא אבל לגרום לה לחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: איך?

ש: או זאת שאלה, למה אני קודם כל חושב כי אם בן אדם חושב משהו אחד הוא לא חושב על משהו אחר אז אני צריך כאילו לגרום לכך שהיא תחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: יפה, איך אפשר אבל?

ש: לגרום לה שהיא תרצה לחשוב מחשבות אחרות.

אליעד: טוב בואו אני אתן לכם איזו זווית חשיבה איך להיפטר ממחשבה טורדנית, אז השאלה האם המחשבה הזאת היא אמת או לא זאת השאלה. עכשיו אם המחשבה שהיא צריכה להיפטר מהילדה שלה או מהמשפחה זאת אמת אז יותר טוב שהיא תחשוב את זה, נכון?

ש: נכון אם זה אמת אז נכון.

אליעד: יפה אז אנחנו מניחים שהיא רוצה להיפטר מהמחשבה כי היא חושבת שהמחשבה היא לא אמת, נכון אז למה היא חושבת את זה בכל זאת אז לכאורה מה נגיד לה "תיצמדי לאמת" ואז אם היא תיצמד לאמת היא לא תחשוב את זה נכון?

ש: נכון זה מה שניסיתי להגיד לה.

אליעד: אבל מה האמת שאם היא תיצמד לאמת היא תחשוב על זה עוד יותר אז מה האמת מה פשר העניין.

ש: זה מה שאני מנסה לברר כאילו מצד אחד זה הרבה יותר קשה.

אליעד: לכאורה תראה אם זאת האמת אז זה טוב שהיא חושבת את זה אז היא חושבת שזאת לא האמת אז אם היא חושבת שזאת לא האמת אז למה היא חושבת על זה?

ש: לא אתה יודע מה היא לא חייבת לחשוב שזה כל האמת נגיד שהיא תקבל את זה שבתוכה יש גם חלק שבו היא לא אוהבת את המשפחה שלה שהיא לא אוהבת את הילדה שלה כי היא לא מוכנה לקבל את זה בכלל, היא לא מוכנה לקבל שיש בה אפילו קמצוץ של שנאה כלפי הילדה שלה או כלפי המשפחה שלה כאילו מבחינתה זה צריך להיעלם לגמרי היא לא מוכנה בכלל לקבל את זה, כאילו אם נגיד אני אומר לה אולי בתוכך יש גם את הרצון הזה שיקרה כך וכך היא אומרת "לא אני לא מוכנה לשמוע בשום פנים ואופן" כאילו היא לא, מצד אחד יש בה את זה היא לא יכולה להתכחש שיש בה את זה ומצד שני היא חושבת שזה מחלה נפשית שכאילו לא אמור להיות.

אליעד: טוב אז קודם כל אתה אמרת משהו שהוא נכון אבל העלית על זה עוד בעיה הוא אמר מה הוא אמר, הוא אמר "תראה מה האמת שהיא גם רוצה וגם לא רוצה השאלה מה היא רוצה יותר" אם אתה אומר שאתה לא רוצה בכלל אז מה שאמרת שאתה לא רוצה בכלל יכול לשגע אותך תגיד את האמת, האמת היא שאתה גם רוצה וגם לא רוצה אתה רק יותר רוצה או לא רוצה לא משנה מה שזה לא יהיה משהו שמטריד אותך כאילו תגיד את האמת "האמת היא שזה גם אני רוצה וגם אני לא רוצה את זה, גם מטריד גם לא מטריד רק כרגע באופן יחסי זה יותר לא מטריד" ואז זה לא יציק. את הבנת אם מישהו מתכחש למשהו באופן מוחלט רוב הסיכויים שזה יעבור וישגע אותו כי זאת לא האמת זה מציק לך "זאת לא האמת". אוקי עכשיו אתה אמרת שהיא אומרת "לא, אני לא מוכנה לקבל בכלל אני לא מוכנה לקבל את זה שאני גם איפשהו רוצה להיפטר מהילדה".

ש: נכון היא אמרה "זה לא הגיוני למה שאני אחשוב כזה דבר אני אוהבת אותה זה לא יכול להיות שאני אחשוב ככה את המחשבה הזאת" ואז היא אומרת "אתה צריך לפתור את זה" כאילו צריך להעלים את זה.

אליעד: אז קודם כל אפשר לשאול אותה, יש עכשיו פה כמה דרכים לעזור לה דרך ראשונה שאפשר באופן יחסי בתחומים רגילים לעזור לה לראות דברים בעוד פרופורציות.

ש: כאילו מזוויות אחרות.

אליעד: כן אני כאילו אומר שאם באופן יחסי בחיים היא פתאום תראה דברים כיחסיים ולא כמוחלטים אז יהיה לה גם קל לקבל שבאופן יחסי היא כן חושבת מחשבות רעות ואז היא לא תחשוב עליהן יותר מדי. עכשיו דבר נוסף אפשר לשאול אותה מתי המחשבות העלו התחילו להופיע, עכשיו לשאול אותה מתי המחשבות העלו התחילו להופיע זה בעצם לשאול אותה למה זה כן הגיוני, היא אומרת "זה לא הגיוני" ואומרים לה "אז מתי זה התחיל להופיע" ואז היא תגיד "זה התחיל להופיע כש...", "ואיך זה קשור אין שום קשר אולי יש לזה איזה היגיון" ובעצם לשאול אותה מתי זה התחיל להופיע זה בעצם להסביר לה מה ההיגיון שהיא תחשוב את זה.

ש: אוקי אבל היא יכולה להגיד זה קרה נגיד שבוע אחרי שהילדה נולדה נניח, אוקי אז איך מפה.

אליעד: "בואי תנסי להיזכר" תראה מה האמת תקשיב אם אתה אומר לה "תגידי לי את חושבת שהמחשבה שאומרת אני רוצה להיפטר מהילדה שלי, האם את חושבת שיש בה טיפה אמת או לא", עכשיו אם היא תגיד לך כן תגיד לה "אוקי אז תגידי לי את האמת, יש בזה טיפה אמת", "אבל אני לא רוצה את זה ובאופן יחסי אני יותר לא רוצה את זה", אם היא תגיד לך "לא אין בזה אפילו טיפה אחת של אמת".

ש: זה מה שהיא אומרת.

אליעד: תגיד "בסדר אוקי, מסקנה אם את אומרת שמופיעות לך בראש מחשבות שאין בהם אפילו טיפה אחת של אמת מסקנה את שקרנית, נכון יפה" היא תגיד "תראה אני שקרנית ואני צריכה לטפל בזה", "יפה בבקשה מהיום תחליטי החלטה עקרונית אני יותר לא משקרת בכלום" תתחייב לה "אם תחליטי שאת לא משקרת יותר בכלום גם המחשבה הזאת תלך" זאת העסקת חבילה, "אם את בטוחה שהמחשבה הזאת היא שקר" מסקנה אם אתה תחשוב מחשבות שהם רק אמת משאר התחומים גם המחשבה הזאת תעוף, תגיד לה "את יודעת למה המחשבה הזאת באה למרות שהיא שקר" היא תגיד לך "למה היא באה" תגיד לה "כי את לא בן אדם אמיתי אז את נותנת פתח לשקרים לשגע אותך" למרות שזאת לא בדיוק התשובה אבל זאת גם תשובה.

ש: במה בדיוק התשובה?

אליעד: לא תקשיב מה שאמרנו קודם אמת יחסי מוחלט וכו', אני אומר אבל ביחס אליה מה שאתה צריך להגיד לה אם מישהו אומר "לא זאת לא האמת", "אין בעיה אתה בטוח שזאת לא האמת?", "כן", "אתה בטוח שאין בזה אפילו טיפה אמת?", "כן" אוקי מסקנה אתה צריך להרגיל את עצמך בכל שאר תחומי החיים לא לשקר בכלל, אתה אומר לה "אם מעכשיו תרגילי את עצמך לא לשקר בשום דבר תראי שגם המחשבה הזאת הולכת" ואם היא תגיד לך "תקשיב אני לא משקרת בשום תחום בחיים בשום תחום אפילו לא טיפה לא משקרת ואף על פי כן המחשבה הזאת באה" אז אתה אומר לה "אוקי אתה לא רוצה את המחשבה הזאת?", "לא", "את חושבת שיש אפשרות להיפטר ממנה?" אם לא נגמר המשחק אם כן "מה האפשרות" זהו.

ש: לא היא אומרת "אני מבינה".

אליעד: אתה הבנת מה אני אמרתי?

ש: כן.

אליעד: הבנתם את המהלך אומרים לה "אוקי אתה בטוחה שזה שקר?", "כן", "אוקי אז מעכשיו את לא משקרת את עצמך יותר בכלום" ואם היא אומרת, אוקי שזה הגיוני אם תרגילי את עצמך לא לשקר אז כנראה שגם המחשבה הזאת תפסיק להופיע כי היא לא האמת "למה שתחשבי כזה דבר, נכון זאת לא האמת תקשיבי הסיבה שאת חושבת את זה, זה כי את משקרת את עצמך בעוד תחומים, נכון שיש עוד תחומים בחיים שאת משקרת את עצמך?", "וואלה נכון", " נכון ששמה כן את יכולה להילחם במחשבות שלך קצת?", "כן", "יפה תיצמדי לאמת בשאר התחומים תראי שגם המחשבה הזאת הולכת" ואם היא תגיד "תקשיב אין אני בכל התחומים מאה אחוז נצמדת לאמת".

או שהיא תגיד משהו אחר "תקשיב אני לא בכל התחומים נצמדת לאמת אבל אני עשיתי את המאה אחוז שלי אני לא יכולה להיצמד יותר לאמת" אז אומרים לה "אוקי אז מה את רוצה, לא רוצה את זה את חושבת שיש פתרון" אם היא תגיד "אין פתרון" אוקי אז תגיד "אין פתרון זה מה יש אין פתרון" אבל אם היא תגיד "לא יש פתרון", "אז מה הפתרון למה את חושבת שיש פתרון" ואם היא תגיד "לא אני חושבת שאין פתרון אבל אני בכל זאת רוצה לשנות", "אז את משקרת פה במשהו, לא יכול להיות".

ש: מה שהיא חושבת שאין פתרון מוחלט והיא יכולה לצמצם את כמות המחשבות יכולה אולי להפחית אותם.

אליעד: אוקי, איך היא יכולה לצמצם על ידי מה?

ש: על ידי דמיון מודרך.

אליעד: אתה נתת לה את מה שאני אמרתי "תיצמדי לאמת בשאר התחומים"?

ש: לא זה לא אמרתי לה.

אליעד: "אם את כל כך חושבת שזה שקר" אז אתה אומר לה "לא נעים לי להגיד לך אבל אם את אומרת שרודפות אותך מחשבות שקריות כנראה שאת שקרנית".

ש: זאת אומרת שהיא שקרנית בעוד תחומים בחיים וזה בא לידי ביטוי.

אליעד: עכשיו מה האמת שבאופן יחסי כל מחשבה יש בה איזו אמת ואם היא תגיד "נכון מהיבט מסוים אני רוצה גם את זה ואת זה" אז זה ייפתר.

ש: כן אם היא תודה בפני עצמה שהיא גם רוצה את זה לפחות באחוז מסוים אז לא תהיה שום בעיה.

אליעד: אז תהיה הרבה פחות בעיה.

ש1: כי היא תצליח להכיל את המחשבה שהיא רוצה את זה מהיבט מסוים.

ש2: ופסיכולוגים לא יעזרו לה.

אליעד: יעזרו לה.

ש: פסיכיאטרים יעזרו לה?

אליעד: גם יעזרו לה, רגע אנחנו לא בהפסקה עכשיו.

ש: למה אתה חושב שפסיכיאטרים יעזרו לה?

אליעד: למה שהם לא יעזרו לה.

ש: אתה מכיר טוב פסיכיאטרים?

אליעד: כן.

ש: התרופות שהם נותנים עובדות לפי דעתך?

אליעד: לא, פסיכיאטרים ופסיכולוגים יעזרו לה אם יציעו לה את מה שאני אמרתי תלוי מה יציעו לה.
אני יותר להסביר זווית סיבות למחוק את האקסית מהראש אני אוהבת אותו תודה מה היא רוצה טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בבעיה נפשית מחשבה טורדנית obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אימון אימון אישי אימונים במחשבה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבה טיפול במחשבה טורדנית טיפול במחשבות טיפולים טירדה טרדות טרוד כפייתיות כפייתית להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאמן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל במחשבה לטפל במחשבה טורדנית לטפל במחשבות ללמוד ללמוד אימון ללמוד אימון אישי למידה מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה מטרידה מחשבה מפחידה מחשבה מציקה מחשבה רעה מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מטפלים מציק סובל מהפרעה טורדנית פחד פחדים
חלק 2
חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום מפורט של הרצאתו של אליעד כהן בנושא טיפול במחשבות טורדניות ו - OCD, אליעד מציג ומנתח דוגמה אמיתית של אישה הסובלת ממחשבות טורדניות שמטרידות אותה ומציקות לה, במיוחד ... ולפתור את הבעיה מהיסוד. מהי השאלה הראשונה שעל המטפל לשאול את המטופל עם מחשבה מטרידה? אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע ... לקפוץ מהגג. אליעד מסביר שיש להבין בדיוק מה האדם מרגיש באופן רגשי ופיזי, כדי להבין מה עומד מאחורי המחשבה ומה תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת תמיד מטרה ... אליעד מדגיש שחשוב להבין לעומק מה הסבל הזה נותן לה, כדי לחשוף את התפקיד של המחשבה ולנתק את האדם מהאמונה שהוא חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? אליעד ... שליטה מול המחשבה. במקום זאת, אליעד ממליץ למטפל להוביל את המטופל לתהליך של הבנה, מדוע הוא חושב את המחשבה ואיזו תועלת נסתרת הוא מפיק ממנה. כיצד לטפל במחשבה טורדנית שמקורה בטראומה או באירוע מהעבר? ... לאותו אירוע ולברר לעומק מה בדיוק קרה שם, ומה הקונפליקט שיצר את המחשבה. ברגע שמצליחים להבין את הקונפליקט הזה, ניתן לפרק את המבנה הפנימי שיוצר את המחשבה הטורדנית. האם יכול להיות שהמטופל לא באמת רוצה לוותר על המחשבה הטורדנית? אליעד מציין נקודה חשובה נוספת: ... אפשר לחשוב על משהו מבלי לבצע אותו? אליעד מסביר שהפחד האמיתי של המטופלת הוא שהיא תבצע את מה שהיא חושבת, אך למעשה, המחשבה אינה מחייבת פעולה. אנשים עם מחשבות טורדניות לרוב בטוחים שהמחשבה תוביל ... אך חשוב מאוד להבהיר שהמחשבה עצמה לא חייבת לגרום למעשה. המטרה היא ליצור הבנה עמוקה שאפשר לחשוב משהו ללא צורך לממש אותו. מהי החשיבות של להטיל ספק במחשבה הטורדנית? אליעד מדגיש את החשיבות הגדולה של להטיל ספק במחשבה. הוא מסביר שכדי להיפטר ממחשבה טורדנית חייבים להטיל בה ספק באופן אמיתי ... כי היא תאבד את המשמעות המאיימת שלה. תהליך זה מחייב סבלנות, העמקה והכוונה מדויקת מצד המטפל, תוך מתן מקום לרגשות ולפחדים של המטופל. איך לטפל במחשבה טורדנית? האם מחשבות טורדניות מובילות לפעולה? האם מחשבה רעה משרתת מטרה חיובית? כיצד להיפטר ממחשבות כפייתיות? איך להתמודד עם פחד לפגוע במישהו ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש שורש. נסה להבין את השורש של ההתנהגות האובססיבית כדי לדעת מה ... מבין את הסיבה הראשונה שבגללה הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, כל ההתנהגויות המיותרות ייעלמו מעצמן. ...
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, ... כי הוא חווה שהיא נעשית כרצונו החופשי. אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמא האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים אוהב ... הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא באמת רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמא תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, ... על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנל, הכל תלוי בשיפוטיות של האדם, את הרצונות ... חושב שהם מביאים לו. כך שכנל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה שהוא רוצה כרצונו וכיוב. אבל אחכ כאשר האדם מתבונן על מה ... לא היה עושה אותו. זא, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי שחרור רגשי בטחון רגשי תועלת רגשית וכיוב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר. למרות שאחכ כאשר האדם כבר שבע, אז הוא מבין לדוגמא, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק מאשר תועלת. אבל באותו הרגע שהאדם אכל את האוכל המשמין שאינו בריא, באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע. כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות ... אלא, שאחכ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה. ומי שיעמיק עוד יבין, כי ... מחוייב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית, מחוייב לעשות את אותו הדבר. ואם אחכ יש לאדם רצון נוסף, שהוא חושב שהוא זה שיגרום לו להרגיש טוב. ואם האדם חושב, שהרצון הקודם שלו, לא משרת את הרצון העכשווי שלו, אז האדם יקרא ... כמה שיותר טוב, כפי מה שהוא חושב שהכי טוב לו באותו הרגע. ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה התנהגות טורדנית כנל. ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי שיהיה לו הכי טוב, הרי שהוא כן עושה את כל מה שהוא יכול, כדי שיהיה לו הכי טוב. אלא, שלפעמים האדם אומר שהוא חושב שאם הוא ישיג ... טוב עבורו. אבל תמיד, האדם עושה, את מה שהוא חושב, שהכי טוב עבורו באותו הרגע. ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית כפייתית . וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה שהוא רוצה יותר לעשות כנל. והאדם רוצה לעשות, את מה שהוא חושב באותו הרגע, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. וכך האדם פועל, לפי מה ... מאשר תועלת, הרי שהאדם לא יעשה את אותה התנהגות. גם אם זה אומר, שהוא יוותר על התועלת שבאותה התנהגות, בגלל הנזק שהיא גורמת. ולכן, מי שרוצה להתמודד עם טורדנות כפייתית הפרעה אובססיבית, עליו לשכנע את עצמו את המטופל שלו, שאכן אותה התנהגות אובססיבית, גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת. ואיך עושים את זה? תשובה: על ידי בירור האמת עם המטופל. ... וכאן צריך להדגיש את הנקודה שהיא אולי החשובה ביותר, והיא, שהאדם מוכרח לבדוק ולגלות, איזה תועלת, ובעיקר איזה תועלת רגשית, מביאה לו אותה התנהגות כפייתית. כי לפעמים האדם חושב, שהוא מבין שהדבר גורם לו ליותר נזק מאשר תועלת. והוא מתפלא למה הוא עושה את הדבר. והסיבה לכך היא, שבתת המודע של האדם, האדם חושב, שהדבר מביא לו יותר תועלת ... ורק בגלל זה האדם עושה את אותו הדבר. ומאחר שהאדם חסר מודעות עצמית, ולא מבין ולא מודע לעצמו למה באמת הוא עושה את הדבר, אז הוא חושב שזאת התנהגות כפייתית והתנהגות טורדנית. אך לא כך הוא! כי בתת המודע של האדם, יש משהו שגורם לו לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית, מביאה לו יותר תועלת מאשר נזק, באותו הרגע שהוא עושה אותה. וכן, לשם כך, אפשר להיעזר בחכם אמיתי, שיכול לעזור לאדם לגלות, למה באמת הוא עושה את מה שהוא עושה. ומי שלא מודע לעצמו ... מנסה להשיג באותה התנהגות אובססיבית, עכשיו צריך למצוא תחליף רגשי, לאותו צורך רגשי, שיוצר את אותה התנהגות רגשית של האדם, שהוא קורא לה, התנהגות טורדנית, שגורמת לו לנזק. כי לאדם יש צרכים רגשיים בתת המודע שלו, שהם יוצרים אצלו את ההתנהגות המודעת שלו. והאדם צריך לגלות מהם הצרכים הרגשיים שלו, שנמצאים בתת המודע שלו. והאדם צריך ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם ... להיעלם, היא על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם ... הפתרון האמיתי לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של ... עצמה שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 אפשרויות לסיפוק צרכים רגשיים עי העבודה. 1 - העבודה ... מענה רגשי אמיתי לאדם במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. אל תעצור כאן. נסה להבין מדוע הוא אינו רוצה לשוב הביתה. גם כאן אל תעצור בכך שהוא ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ברצון של האדם. אם לא היה לאדם את הרצון לעשות אותן הוא לא ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך מתמודדים עם דמיון שקרי ורע שמציק לאדם? הדמיון של האדם מתעתע באדם. ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן לגורמים עד שהן נעלמות. מה הופך אובססיה להיות ... יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית . בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ולא עושה באובססיה דברים אחרים?! קיימת ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית , גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן ... שבאמצעותה יכול האדם לשלוט במצבו, אלא שהאדם, אינו יודע מהי האפשרות הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להתמודד עם טורדנות, איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתמודד עם טורדנות, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מגשר, ייעוץ פילוסופי, מאמן אישי קואצ'ינג בתחום להתמודד עם טורדנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4370 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 00:57:14 - wesi1