אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מזהה את עצמי ✔האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
מה גורם לאנשים לחשוב שיש להם פיצול אישיות?

אליעד כהן מסביר בהרחבה ובאופן מפורט את התופעה הנקראת "פיצול אישיות" ואת הסיבות האפשריות שבגללן אנשים חושבים שהם סובלים מפיצול אישיות. אדם הסבור שיש לו פיצול אישיות עשוי להבחין בכך שכאשר מתרחשת סיטואציה מסוימת הוא מגיב פעם אחת בדרך מסוימת, ובסיטואציה זהה הוא מגיב אחרת לגמרי. הדבר מבלבל אותו כי הוא לא מבין למה הוא מגיב בשתי דרכים שונות לאותו מצב בדיוק. כאשר אין לו הסבר הגיוני לשינוי ההתנהגות שלו, הוא עלול לחשוב שיש בתוכו אישיות אחרת ש"מופעלת" במצבים שונים, ולכן הוא מגדיר את עצמו כבעל פיצול אישיות.

האם מצבי רוח משתנים מעידים על פיצול אישיות?

אליעד מסביר שגם אדם שחש בבוקר שמח ובערב עצוב, ואינו מבין את הסיבה לכך, יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות. הוא תופס את עצמו כישות אחת שיש בתוכה שני אנשים נפרדים: האחד שמח, והשני עצוב. התחושה של חוסר ההיגיון וההבנה למה הוא מתנהג באופן שונה בזמנים שונים יוצרת אצלו תחושה כאילו יש בו שני בני אדם נפרדים, שלפעמים הוא בטוח בעצמו ולפעמים חסר ביטחון. לפי אליעד, הפתרון לכך הוא לנסות להבין את הסיבה האמיתית שמובילה לכל מצב רוח. כאשר מבינים את ההיגיון מאחורי כל תגובה, מגלים כי לא מדובר באמת בשתי אישיות שונות אלא בצדדים שונים של אותה אישיות אחת. כדוגמה לכך אליעד מביא את הדימוי של קובייה: פעם יוצא מספר אחד, פעם שתיים, אבל זוהי תמיד אותה קובייה עם היבטים שונים, ולא שתי קוביות שונות.

למה שחקן לא סובל מפיצול אישיות?

דוגמה נוספת המובאת בהרצאה היא של שחקן קולנוע. השחקן יכול לגלם מגוון דמויות אך אינו חושב שיש לו פיצול אישיות, כי הוא מודע לכך שזאת רק דמות שהוא מגלם. הוא מבין את ההיגיון שמאחורי המעשים שלו ומודע לכך שמדובר רק במשחק תפקידים ולא במצב אמיתי. לעומת זאת, אדם שאינו מבין את ההיגיון מאחורי השינוי בהתנהגותו עלול לחשוב בטעות שיש לו פיצול אישיות.

האם דחיית חלקים בעצמי יכולה להוביל לתחושת פיצול אישיות?

מצב נוסף שבו אדם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות הוא כאשר יש בו התנהגויות או מאפיינים שאינם רצויים לו והוא לא רוצה להכיר בכך שהן חלק ממנו. הוא יעדיף לחשוב שמדובר באישיות אחרת שחיה בתוכו, על מנת שלא יאלץ להודות בכך שיש בו צדדים שאינו אוהב. כך הוא יוצר בתוכו פיצול מדומה שמטרתו להתרחק מההכרה בחלקים פחות נעימים של עצמו.

איך טראומה והדחקה משפיעות על תחושת פיצול האישיות?

דוגמה נוספת היא מצב שבו אדם מדחיק אירוע טראומטי, כגון מקרה של אונס, או פחד עמוק ממוות. אדם כזה יכול לחוות מצבי ניתוק (דה - פרסונליזציה), בהם הוא מרגיש שהמוח "בורח" ממנו למקומות אחרים, ואז כאשר הוא חוזר למודעות הוא מרגיש שהיה מנותק מעצמו. הוא עלול לחשוב שבזמן הניתוק אישיות אחרת השתלטה עליו. אליעד מסביר שהדבר מתרחש כאשר האדם מדחיק דברים מאוד קשים ואינו מוכן להכיר בהם במודע, ואז נוצר רושם כאילו קיימות שתי אישיות.

האם יש באמת פיצול אישיות בעולם?

אליעד כהן טוען שאין באמת פיצול אישיות במובן המוחלט, שבו יש שתי ישויות שאין שום קשר ביניהן. לדעתו, תמיד ישנו גורם מחבר בין כל האישיות השונות שהאדם חווה, והתחושה של פיצול נוצרת כאשר האדם אינו מסוגל להבין את הקשר הזה. אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם לאדם יש סימן על הרגל, כל אחת מהאישיות השונות תדע שזה הגוף שלה ותזהה את הסימן, מה שמוכיח שיש רצף תודעתי כלשהו...
עכשיו האם שמעתם על מושג שנקרא פיצול אישיות שמעתם אתה שמעת?

ש: בטח.

אליעד: מה שמעת בנושא?

ש: שמעתי בנושא זה שאצל אנשים מסוימים לא משנה יש להם כאילו שתי אישיות פעם אחת הוא מתנהג בצורה הזאתי ופעם אחת הוא מתנהג בצורה אחרת.

אליעד: יפה הלאה עכשיו השאלה היא בן אדם שחושב שיש לו פיצול אישיות, אוקי יש אנשים שיש להם "פיצול אישיות" עכשיו בא נדבר על אנשים שחושבים שיש להם פיצול אישיות מה זאת אומרת חושבים שהם חושבים על עצמם נגיד שבן אדם מתקשר שלום אני חושב שיש לי פיצול אישיות.

ש: מה זה פיצול אישיות איך אתה מגדיר פיצול אישיות.

אליעד: אז הנה עכשיו דיברנו בן אדם שיש בתוכו כמה אישיות אישיות כזאת אישיות כזאת.

ש: אבל הוא זוכר כשהוא באישיות הזאת הוא זוכר שהוא גם כזאת?

אליעד: פעם כן פעם לא לא משנה עכשיו מה שאני חותר לשאלה אחרת אני לא חותר להבין מה זה פיצול אישיות אני חותר להבין מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות זאת השאלה, בא בן אדם אומר שלום רע לי מה רע לך תקשיב אני מרגיש שאני סובל מפיצול אישיות מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות ואיך נדע האם באמת יש לו פיצול אישיות או לא. כן מה אתה אומר?

ש: אני חושב שהוא יחשוב את זה מכיוון שיש לו איזושהי התנהגות מסוימת כאשר קוראת איזו סיטואציה מסוימת ויש לו התנהגות אחרת כאשר קוראת אותה סיטואציה.

אליעד: רגע נכון אז קודם כל תשובה ראשונה שאמרת אמרת נניח שבן אדם קוראת לו סיטואציה אוקי והוא מתנהל בצורה אחת ופתאום הוא מתנהל זה יכול לגרום לו לחשוב שיש לו פיצול אישיות נכון, יפה אבל מה האמת זה נכון מה שאמרת עכשיו או לא במה זה עוד תלוי תתרכז במה זה תלוי אם בן אדם יש לו סיטואציה והוא מגיב בצורה אחת ואחר כך יש לו את אותה הסיטואציה בדיוק והוא מגיב בצורה אחרת האם בן אדם כזה יחשוב שיש לו פיצול אישיות או לא במה זה תלוי בהנחה שהוא מכיר את המושג פיצול אישיות במה זה תלוי זה תלוי גם אם הוא מבין את הסיבה למה הוא פעל ככה.

ש: את הסיבה ש...?

אליעד: למה הוא הגיב אחרת אם יש לו שתי סיטואציות דומות וזהות לחלוטין והוא מגיב שונה והוא מבין למה הוא הגיב שונה הוא לא יחשוב שיש לו פיצול אישיות אבל אם בן אדם.

ש: אם על פי ההיגיון אז הוא יחשוב שיש לו פיצול אישיות.

אליעד: בדיוק עכשיו בא נחדד יותר מזה מספיק שבן אדם בבוקר הוא שמח ובערב הוא עצוב והוא לא מבין למה הוא גם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות יגיד יש בתוכי שני בני אדם אחד שמח אחד עצוב כי הוא לא מבין את ההיגיון הוא לא מבין למה אני בבוקר שמח למה אני בערב עצוב הוא לא מבין הוא אומר כנראה אני סובל מפיצול אישיות, זאת אומרת הוא חווה בתוכו יש בתוכו דמות אחת שמשקיפה החוצה והיא רואה רגע יש בתוכי גם ישות שמחה וגם אישיות עצובה אני לפעמים בטוח בעצמי ולפעמים אני חסר ביטחון מה קורה יש לי פיצול אישיות הוא כאילו מזהה את עצמו במאפייני אישיות שונים. אוקי יפה הלאה מה עוד יכול להיות נגיד שיגרום לבן אדם להרגיש שיש לו פיצול אישיות אז נתנו תשובה אחת איזה עוד דברים, רגע עכשיו בא נחזור שנייה אחת אחורה ואם בן אדם חושב שיש לו פיצול אישיות מהסיבה הקודמת אז מה יהיה הפתרון בא נבדוק למה אתה מתנהג איך שאתה מתנהג בא נבדוק למה אתה עצוב ולמה אתה שמח נבין את ההיגיון של זה ואז נבין שזאת אישיות אחת זה לא שיש בתוכך שתי ישויות יש ישות אחת ויש היגיון בזה למה זה ככה.

נגיד שאתה זורק קובייה פעם יוצא אחד פעם שתיים פעם שלוש זה לא פיצול אישיות זאת אותה קובייה יש לה היבט כזה היבט כזה והיבט כזה זאת לא אישיות אחרת זאת אותה אישיות רק צדדים שונים שלך, הרבה פעמים בן אדם חושב שהוא משהו מסוים הוא אומר אני אישיות שמחה אני אישיות x ופתאום הוא מגלה שיש בתוכו צדדים אחרים ואז הוא אומר אני יש לי פיצול אישיות זה לא פיצול אישיות יש בתוכך עוד צדדים ואתה עכשיו מגלה אותם. אוקי הלאה עכשיו איזה עוד דברים יכולים לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: שמישהו אומר לו את זה.

אליעד: בהנחה שאף אחד לא אמר לו את זה.

ש: נניח שחקן קולנוע.

אליעד: כן.

ש: משחק תפקידים עכשיו אם הוא מזדהה עם הדמויות שלו שהוא משחק.

אליעד: מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות תשובה ש...?

ש: הוא מזדהה כל פעם עם דמות אחרת.

אליעד: אבל הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא לא באמת.

ש: אז אם ניקח שהוא לא יודע שהוא שחקן.

אליעד: אז לא הבנתי אז זה מה שאמרנו קודם.

ש: הוא קם בבוקר הוא מזדהה עם הדמות הזאת והוא.

אליעד: אבל זאת התשובה של מה שאמרנו לפני רגע אמרנו שאם לפני רגע הוא פתאום מזדהה עם זה פתאום עם זה ופתאום עם זה והוא לא מבין את ההיגיון של זה זאת אומרת הנה שחקן למה שחקן לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של ההתנהגות שלו הוא אומר רגע אני שחקן עכשיו אני נכנס לדמות לכן אני כועס לכן אני בוכה הוא לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של הדמות של עצמו, יפה אז הבאת דוגמה טובה למה בן אדם שהוא מבין את ההיגיון ואז הוא לא חושב אבל מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות איזה עוד דבר?

ש: הוא חושב שזה רע חלק מהאישיות שלו יכול להיות שזה יכול לגרום לו.

אליעד: שמה?

ש: שהוא חושב שזה רע.

אליעד: אז בואי ניקח את מה שאמרת ונפתח את זה נגיד בן אדם שיש לו התנהגויות מסוימות שהוא לא אוהב את ההתנהגויות של עצמו הוא שונא אותן ואז לא נעים לו להכיר שיש בתוכו לאו דווקא סתירה זה לא אומר דווקא שהוא פתאום פה והוא פתאום הפוך יש לו צדדים מסוימים באישיות שלא בא לו להגיד אני כזה אז בגלל שלא בא לו להגיד אני כזה אז הוא יעדיף לחשוב שהוא סובל מפיצול אישיות כי הוא יעדיף להמציא איזו אישיות אחרת ולהגיד זה שיש לי מאפייני אישיות מסוימים זה בגלל האישיות האחרת, אוקי זה לדוגמה גם יכול להיות הלאה מה עוד יכול להיות איזה עוד דבר יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: נניח שבן אדם נמצא במצוקה וכדי לברוח מהמצוקה הזאת הוא משנה את הדמות שלו הוא משחק פעם לא יודע בתור אמא פעם בתור אבא משהו כזה.

אליעד: מה גרם לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות אז אני אגלה לכם עוד פרספקטיבה בן אדם שמדחיק דברים.

ש: יש לי עוד רעיון.

אליעד: תני רעיון.

ש: עוד סיבה למשל אדם שמחליט אני מחר בבוקר הולך סתם לדוגמה לעשות איזשהו משהו שאני מתכנן הרבה זמן משהו שקשה לי לעשות אותו ואז למחרת הוא קם הוא אומר מה פתאום אני אמרתי דבר כזה אני לא, כאילו זה בא מתוך קושי של משהו.

ש: רגע שנייה מה שאמרת זה נכון אבל זה כמו התשובה הראשונה יש לו דעה אחר כך יש לו דעה הפוכה ואז הוא אומר כנראה שיש לי פיצול אישיות אבל אז הפיצול אישיות נובע מזה שיש לו דעות מנוגדות. עכשיו תראו המהות של פיצול אישיות זה בעצם בן אדם שיש בתוכו כמה ישויות ושאחת לא יודע על השנייה עכשיו ברגע שבן אדם מזהה בתוכו משהו שהוא לא מבין את ההיגיון שלו הרבה פעמים הוא יחליט שזה פיצול אישיות, עכשיו מה זאת אומרת זאת אומרת כמו שאת אמרת אם בן אדם נגיד יש לו אישיות שעושה התנהגויות רעות והוא לא מוכן להכיר בכך שהוא עצמו הבן אדם הזה אז הוא יגיד יש לי פיצול אישיות אוקי אבל זה נכון בעוד היבט נגיד שבן אדם מדחיק משהו ואז לפעמים המוח שלו בורח לדבר שהוא מדחיק נגיד בן אדם שחווה אונס סבבה ועכשיו הוא מדחיק את זה הוא אומר לא הכל בסדר חי את החיים ומדי פעם יש לו תחושת ניתוק שכאילו המוח שלו בורח לאיפשהו.

והוא לא מבין לאיפה הוא בורח כי הוא כאילו מדחיק משהו ואז המוח בורח לדבר שהוא הדחיק אבל הוא לא בדיוק חושב על זה כי הוא לא באמת רוצה לחשוב על זה ואז כשהוא חוזר לעצמו הוא אומר רגע איפה הייתי קודם אולי יש לי פיצול אישיות כאילו אולי יש בתוכי כמה אנשים שאחד מהם הולך לכל מיני כיוונים ואני לא שולט בעצמי, הבנו סיפור של הדחקה נגיד בן אדם שיש לו פחד מהמוות ומדי כזה יש לו איזה תחושות ניתוק יש לו ניתוק הוא לא פה הוא לא יודע מה קורה איתו ואז הוא אומר רגע מה אני מרגיש שאני לא אני למה כי ברגעים של הניתוק שהמוח שלו חושב על הדבר אם הוא מדחיק ואז המוח שלו רץ חושב על הדברים שהוא מדחיק ואז הוא חושב שיש לו פיצול אישיות.

ש: השאלה אם אדם שיש לו פיצול אישיות באמת.

אליעד: ואין בן אדם בעולם שיש לו פיצול אישיות לשום בן אדם בעולם אין פיצול אישיות כל בן אדם יש לו פיצול אישיות ושום בן אדם אין לו באמת פיצול אישיות בן אדם שלא מבין למה זה קורה אומר שזה פיצול אישיות אבל אין באמת.

ש: אין כזה דבר באמת ברפואה הפסיכיאטרית?

אליעד: יש כזה.

ש: אנשים כאלה שיש להם באמת את התופעה הזאת?

אליעד: התשובה היא שיש כזה דבר ברפואה הפסיכיאטרית למה כי היא לא מבינה למה הוא ככה אם עכשיו היית רואה שחקן קולנוע ואת לא יודעת שהוא שחקן קולנוע מה היית אומרת שיש לו פיצול אישיות נכון אם עכשיו את רואה בן אדם.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו את הולכת ברחוב אוקי ופתאום את רואה בן אדם שאת מכירה את פתאום רואה אותו שאת מכירה אותו בן אדם נחמד וזה פתאום את רואה אותו צועק זה וזה היית אומרת רגע מה זה זה אותו בן אדם נכון אבל אם היו אומרים לך תקשיבי הוא באמצע צילומים של סרט אז זה הגיוני זאת אומרת אם את מבינה למה הוא מתנהג ככה אז זה הגיוני אם את לא מבינה את אומרת רגע זה פיצול אישיות, זאת אומרת שאם המדע לא מבין למה בן אדם מתנהג אחרת תגיד יש לו פיצול אישיות.

ש: אבל אולי יש דבר כזה אמיתי.

אליעד: תסביר לי מה זה אומר.

ש: שיש באמת דבר כזה וזה אקראי לגמרי ויכול להיות שכן יש לזה איזה בסיס של טראומה או משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אמרת מה עכשיו אכפת לנו מהבסיס של הטראומה לא הבנתי מה זה קשור לעניין מה יכול להיות שבאמת מה קורה.

ש: שבאמת יש לבן אדם מחלה במוח.

אליעד: אתה חושב שאם תוסיף את המילה מחלה זה יהפוך את זה ליותר אמיתי מה התופעה?

ש: שהוא מחליף אישיות.

אליעד: מה זה אומר מחליף אישיות?

ש: עניינים אקראיים לגמרי פתאום.

אליעד: ושאין שום קשר בין האישיות האלה?

ש: שום קשר.

אליעד: שאין איזה דבר עמוק בפנים שתוך כדי שכל אחת מהאישיות מודעת לשנייה?

ש: אולי במידה מסוימת יש אישיות שמכירות ויש כאלה שלא.

אליעד: אני אתן לך דוגמה אתה בן אדם אוקי נגיד בן כמה אתה נגיד סתם זרוק מספר שלושים עשרים ושתיים בסדר, הלאה היית פעם בן עשר היית היית פעם בן שנה אוקי זה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: אוקי עכשיו בעוד דקה אתה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: זה פיצול אישיות מי אתה מי אתה באמת עכשיו יש תמיד משהו אחד שמחבר את כל האני שלך במובן מסוים האני שלך כל רגע משתנה במובן אחר יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך נכון זאת אומרת אם יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך אז זה לא פיצול אישיות, הבנת יש באליסה בארץ הפלאות שהיא מנסה להבין מי היא למה כי יש שמה דימוי שהיא אוכלת משהו והיא פתאום נהיית גדולה והיא אוכלת משהו ופתאום נהיית קטנה היא אומרת רגע אז מי אני באמת ואז השאלה היא האם אתה מי שאתה זוכר שאתה מי שאתה חושב שאתה מי זה אני האני מי זה האני הזה מי זה האני האני זה, נגיד שיש לך זיכרון התחושה של האני איך היא נוצרה מה היא צריך להיות משהו רציף שמחבר את כל האני עכשיו אם זה לא רציף אז אם אתה מוטרד ממה שיהיה לך מחר אתה לא אכפת לך אתה לא מוטרד מעצמך אתה מוטרד ממישהו אחר בכלל.

ש: שנייה אני לא יודע מה זה הדבר שמחבר אבל בוא נקרא לזה x כלשהו שמחבר את תחושת האני שלי.

אליעד: נקרא לזה x כלשהו.

ש: אבל אולי במחלת נפש הזאת של הפיצול אישיות יש לה בעיה עם אותו משתנה שאני לא יודע מה הוא כרגע אבל זה לא משנה כי אולי הדמויות לא מכירות אחת את השנייה אבל כל דמות כן יש לה חיבור שלה בין עצמה כשהיא מופיעה היא יודעת מי היא ומי היא הייתה יש לה איזה סיפור מסגרת תמיד אותה דמות.

אליעד: בוא ניתן דוגמה ספציפית כן היא חושבת שהיא בת תשע אוקי ונשאל אותה מה עשית בגיל שמונה.

ש: כן יש לה סיפור מסוים.

אליעד: יש לה סיפור אחר יש לה סיפור מגיל אפס עד גיל תשע סיפור אחד זה לא יכול להיות לוגית אבל אתה תבין שזה לא יכול להיות.

ש: למה לא?

אליעד: כי מה האמת אתה יכול לספר סיפור תראה לשקר אפשר עד רמה מסוימת נגיד בן אדם עכשיו הוא בן שלושים בסדר עכשיו אתה אומר לו אוקי איך הגעת לכאן ואז הוא מביא לך עשרה סיפורים מה קרה לו מגיל אפס עד גיל שלושים זה יכול להיות כזה דבר יכול להיות כזה דבר נכון אבל אם אני אכנס איתו לרזולוציות יותר עמוקות של הסיפורים ואני אגיד לו טוב תמלא לי עכשיו שנה שלמה בסיפור תמלא לי עכשיו כאילו קטעים יותר גדולים אי אפשר במקביל למלא בסוף משהו אחד הסיפורים האלה יפול.

ש: נכון.

אליעד: אז זה סיפור זה שקר זה לא שבתוך תוכו הוא דמויות שונות.

ש: אבל אולי באותה נקודה אתה נוגע באותה מחלה שהמוח שלו fragmented ואז פתאום יוצאת אישיות אחרת ואתה בכלל לא יכול להיכנס עם הבן אדם באופן כללי לבירור של האישיות האלה כי יכול להיות משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אתה אומר.

ש: אני אומר שאי אפשר לשלול שיש באמת כזה דבר.

אליעד: עכשיו בן אדם יש לו רגל נכון אתה לוקח טוש עושה לו קשקוש צובט אותו עושה לו סימן על הרגל הלאה עכשיו הוא מחליף ישות אני אומר לו מאיפה הגיע הסימן הוא אומר לי לא יודע?

ש: כן.

אליעד: עכשיו בא נעשה בדיקה עכשיו בן אדם אף פעם לא ראה אש מה הוא לא ראה אף פעם?

ש: אש.

אליעד: עכשיו שנייה ניגע בו עם אש יכאב לו אוקי הלאה עכשיו באיזה אישיות הוא באישיות מספר אחד סבבה עכשיו כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אקרב אליו אש הוא יברח או לא?

ש: יברח.

אליעד: בא נגיד שלא נשים לו אש עוד פעם הלאה כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אשים לו אש עוד פעם הוא יברח יברח נכון יפה עכשיו הוא עובר לאישיות מספר שתיים עכשיו אני אביא את האש הוא יברח או לא יברח או שהוא לא יודע מה זה אש אין לא יודע אני לא קשור אלי מה שהיה לו זה לו אני לא קשור אלי, עכשיו מה האמת שיכול להיות קודם כל רוב הסיכויים שהוא יברח אבל מה האמת יכול להיות שהוא לא יברח באמת כי הוא כל כך מזדהה עם אישיות חדשה שהוא מתנתק לגמרי מהאישיות הקודמת שחוותה כאב מהאש נכון מה זה אומר שהוודאות שלו שהאש, תתרכז אם בן אדם בכזה מקרה שנגיד קירבנו לו אש והוא יודע שאש שורפת וכשהוא נכנס לדמות אחרת הוא שכח שאש שורפת נגיד שהוא באמת שכח מה שזה אומר שהוודאות שלו שהאש תעשה לו רע היא יותר קטנה מהוודאות שלו שאם הוא יהיה בדמות הקודמת יהיה לו רע.

זאת אומרת הוא אומר לעצמו אוקי יש לי אופציה אחת להיות בדמות ההיא ואז זה יעשה לי מאוד רע הכאב שיעשה לי יותר קטן כאילו הוא אומר אני לא רוצה לחשוב שאני הישות ההיא אפילו במחיר שאני אשרף מהאש זה יכול להיות כזה מקרה.

ש: אולי הוא לא שולט בזה.

אליעד: מי זה לא שולט בזה אנחנו מדברים על רובוטים עכשיו?

ש: כן יכול להיות שזאת מחלה במוח הוא לא בזה.

אליעד: רגע אתה מדבר איתי על רובוט רובוט ברור שרובוט יש לו פיצול אישיות רובוט יש לו איזה אישיות שאתה רוצה.

ש: אבל אולי אנחנו רובוטים במובנים כאלה.

אליעד: אז סבבה אז בסדר אז אנחנו רובוטים וזה אבל מה האמת שגם במקרה של האש רוב הסיכויים שיש לו איזה מחויב עוד יותר עמוק שעל המחויב הזה הוא פתאום יזכר אין דבר כזה מתישהו הוא יזכר אם יתפסו לו את היד יגיד זה יד איך אתה יודע שזה יד משהו שיהיה רציף לכל הישויות שהוא יודע לדבר הוא יודע ללכת הוא למד את זה באיזו ישות באחת מהישויות תמיד יש איזה משהו מחויב שיחבר את כל הדמויות.

ש: אז בפיצול אישיות.

אליעד: לפי מה שידוע לך על פיצול אישיות כן מה ידוע לך?

ש: כן לפי מה שאני מבינה.

אליעד: עד כה.

ש: כן עד כה בהחלט לא מחויב שכשמופיעה אישיות מסוימת אז היא בכלל חושבת מאיפה היא באה ולאן היא שייכת בגוף הזה היא באה היא מופיעה למצב מסוים לסיטואציה מסוימת עושה את השעון שלה והולכת חזרה לנבכי התת מודע עד לפעם הבאה שתהיה עוד פעם סיטואציה כאילו אין מקום בכלל לשאלה על האש על היד.

אליעד: מה שאמרת עכשיו זה נכון ולכן זה לא פיצול אישיות למה כי גם אותו בן אדם תוך כדי שהוא בדמות אחרת אם אנחנו נתחקר אותו טיפה הוא יזכר באישיות הקודמת, תראי אם בן אדם עכשיו מעמיד פנים שהוא ליצן הוא ליצן ועכשיו הוא ליצן ורודף אחריך עם גרזן ופתאום אתה גם תרדוף אחריו עם גרזן והוא יברח אז מה מתברר שהוא לא ליצן הוא שיחק ליצן עכשיו הוא כבר לא ליצן נכון, יפה עכשיו אם בן אדם פתאום הוא משחק דמות שהוא משהו אם אנחנו תוך כדי שהוא משחק אם תוך כדי שהוא בדמות הזאת אנחנו יכולים להזכיר לו שהוא לא הדמות הזאת זאת אומרת שיש לו חלק בתודעה כרגע שמודע גם לישות הבסיסית שלו שהוא מלביש עליה נכון כי אם הוא באמת היה בדמות אחרת איך אתה יכול להעיר אותו מהשינה בן אדם חולם חלום ובחלום הוא חולם שהוא אחשוורוש ואז אתה מעיר אותו אז מה זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חלם את החלום הוא עדיין היה מי שהוא כי אם תוך כדי החלום הוא היה רק אחשוורוש לא יכולת להעיר אותו ולהזכיר לו הוא היה מתעורר ואומר אני אחשוורוש מה הערת אותי נכון.

זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חשב שהוא אחשוורוש היה בתוכו חלק שידע שהוא לא באמת אחשוורוש את הבנת אותי לכן זה שאת אומרת שיש דמות זה נכון אבל אם אני יכול להזכיר לך מי אתה אז אתה לא באמת מי שאמרת שאתה.

ש: נכון ואתה תצליח להזכיר לו מי הוא בתנאים מאוד מסוימים רק אם תסלק את הגורם או את הסיבה שבשלה יצאה האישיות.

אליעד: מה שאמרת זה נכון או שתמצא גורם שיגרום לו לרצות להתכחש לישות הזאת.

ש: כן.

אליעד: נכון מה שאמרת עכשיו זה נכון אז מה זה נכון אז?

ש: בסדר אז אני אומרת שאתה אומר אין דבר כזה פיצול אישיות.

אליעד: אני לא אמרתי שאין דבר כזה פיצול אישיות לא כשאמרתי אין דבר כזה פיצול אישיות הכוונה היא אין דבר כזה שבאמת יש פה באמת שני בני אדם שונים שאין קשר ביניהם זה לא נכון זה מה שמאמרתי, אוקי מה זה פיצול אישיות באמת פיצול אישיות באמת פירושו שאתה באמת יש בתוכך שני אנשים שונים שאין קשר ביניהם שום קשר ופעם אחת אתה הבן אדם הזה פעם אחת אתה זה כמו טלוויזיה פעם אחת מקרין ערוץ זה פעם אחת ערוץ זה אין קשר זה עכשיו הערוץ הזה וזה עכשיו הערוץ הזה אין קשר ביניהם.

ש: אני לא יודעת אם לא היה מקרה כזה בהיסטוריה.

אליעד: שלא היה שום קשר ביניהם?

ש: שאין שום קשר.

אליעד: שלא היה שום קשר שלא היה להם את אותו גוף את אותו פרצוף הם לא דברו את אותה שפה?

ש: לא ברור חייב שיהיה איזשהו בסיס משותף הרי הם יושבים על אותו גוף.

אליעד: הם דוברים את אותה שפה הם גרים באותו בית.

ש: הם יושבים על אותו מוח זה ברור אבל האישיות המרכיב ההתנהגותי הזוכר.

אליעד: עכשיו למה מחויב במציאות שאין פיצול אישיות למה במאה אחוז שאין פיצול אישיות למה?

ש: זהו זה אני לא.

אליעד: אני אסביר לך למה בהנחה שאנחנו צריכים לדעת, היא שואלת שאלה הם יכול להיות מישהו תיאורטית שהוא במאה אחוז יהיה בן אדם אחד ביום ראשון וביום שני בן אדם אחר לגמרי האם זה יכול להיות או לא אוקי אז תיאורטית יכול להיות אקראי באופן אקראי אבל למה זה לא יכול להיות כי כל הדברים בסוף הם מתחברים כל הדברים בעולם לא משנה מה כל הדברים בעולם שקיימים אם אתה תחקור את המהות שלהם אתה תגלה שהם יתאחדו במאה אחוז מהמקרים, זאת אומרת אם אתה רואה שתי ישויות האינטואיציה אומרת שאם אתה תחקור לעומק את המהות של הישות הזאת ואת המהות של הישות הזאת אתה תגלה רכיבים משותפים שהם הישות האמיתית ועליה מתלבש פעם זה ופעם זה אינטואיטיבית את צריכה להמר כי בסוף כל הדברים מתחברים לדבר אחד ולכן להגיד שבאמת אין שום קשר בין שתי הישויות.

עכשיו בא נדבר על מה זה שתי אישיות באמת מה זה באמת פיצול אישיות שבן אדם שתי אישיות שונות.

ש: יש לו שני אני.

אליעד: בדיוק שני אני רגע אבל אם זה שני אני אז למה אנחנו קוראים פיצול אישיות זה שני אנשים שונים אז בא נלך שיש בן אדם אחד יש אני אחד שיש בתוכו שני אני אז יש שלושה עכשיו טוב עכשיו בואו תבינו משהו. מה?

ש: אתה הולך לסוף כאילו?

אליעד:...
בעיה אפשרות רצון להבין את הסיבה רבי נחמן מברסלב מחלות נפש תיאורטית סטארטאפ פסיכולוגים להשיג לאהוב את עצמך ללא תנאים depersonalization derealiztion איך לזהות איך לזהות פיצול אישיות אישיות אישיות גבולית אני לא מזהה את עצמי אני לא מכיר את עצמי בעיה נפשית בעיות נפשיות דה פרסונליזציה דה ריאליזציה דהפרסונליזציה דהריאליזציה דפרסונליזציה דריאליזציה האם יש לי פיצול אישיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות דה פרסונליזציה הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות גבולית הפרעת דה פרסונליזציה הפרעת ניתוק הפרעת פיצול הפרעת פיצול אישיות הרגשה הרגשה של ניתוק הרגשת ניתוק חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לא מזהה את עצמי לא מכיר את עצמי לזהות לזהות פיצול אישיות לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מה זה פיצול אישיות מזהה את עצמי מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מכיר את עצמי ניתוק ניתוקים סכיזופרן סכיזופרניה פיצול פיצול אישיות פסיכיאטר פסיכיאטריה פרסונליזציה רגש רגשות תחושה תחושה של ניתוק תחושות תחושת ניתוק
דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
... דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי מהי דיסוציאציה ... ניתוק רגשי מעצמו, ובמקרים רבים הוא מתאר את התחושה כאילו הוא מסתכל על עצמו מבחוץ או לא מזהה את עצמו במראה. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמה פשוטה: אם נותנים לאדם תרופת הרדמה, הוא יכול ... מישהו מכיר הפרעת זהות עצמית אוקי עכשיו מה זה אומר זה אומר בן אדם שמסתכל במראה ולא מזהה את עצמו מרגיש שהוא לא מחובר לעצמו בא נגיד עכשיו נותנים לך תרופת הרדמה נגיד אתה רואה את היד שלך ... את הסימפטומים תדמיין איזה סימפטומים שאתה רוצה מכאן ואילך זה יהיה סימפטומים הבן אדם לא מזהה את עצמו הוא מרגיש שהוא זה לא הוא הוא לא יודע מה הוא הוא לא יודע מי הוא בכלל הוא אומר אני לא יודע ... אחרים לחקות להזדהות איתם. אליעד: אבל זה משהו הרבה יותר מורכב זה בן אדם אומר אני לא מזהה את עצמי אני לא יודע אני צובט את עצמי לדעת שאני פה פלוס אני מרגיש שיש בתוכי דמויות כאלה ואחרות ... מה הטוב שזה עושה לה אבל יש פה כל מיני היבטים, תראו היבט ראשון כשבן אדם אומר אני לא מזהה את עצמי אוקי אז קודם כל הוא כמובן מגזים אין בן אדם שלא מזהה את עצמו אם עצם זה שהוא אמר את המילה אני אז הוא זיהה את עצמו בסדר מי זה אני לא מזהה את עצמי הוא אומר אני לא מזהה את עצמי אתה אומר לו אוקי בכלל כלום הוא אומר אני לא מזהה את הגוף שלי בכלל הוא אומר בכלל אתה אומר ... זה לפרופורציה כי בן אדם מתחיל אני לא יודע מי אני אני לא מזדהה עם עצמי אני רואה במראה לא מזהה את עצמי לא יודע מה אבל זה לא נכון נגיד לו מה האמת שאם עכשיו ניקח גפרור ונקרב לך ליד אתה תזיז את ... שימו לב כפי שאני הצגתי את הבעיה בהתחלה הבחורה לצורך העניין יש לה שתי תופעות אחד היא לא מזהה את עצמה היא אומרת אני לא יודעת מי אני לא פה לא שם שתיים נכנסו לתוכה דמויות אוקי אבל הבעיה השנייה ...
תסמונת שטוקהולם, למה מישהו אוהב את מה שעושה לו רע? למה מישהו אוהב את מי שמתעלל בו? למה מישהו אוהב את מי שפוגע בו? תסמונת האישה המוכה, למה מישהו נמצא במערכת יחסים רעה? למה מישהו נשאר בזוגיות רעה? לאהוב את הרע
תסמונת שטוקהולם, למה מישהו אוהב את מה שעושה לו רע? למה מישהו אוהב את מי שמתעלל בו? למה מישהו אוהב את מי שפוגע בו? תסמונת האישה המוכה, למה מישהו נמצא במערכת יחסים רעה? למה מישהו נשאר בזוגיות רעה? לאהוב את הרע
... כאלה, אהבה אמיתית אינה נוכחת, אלא תחושות של פחד או חרדה שמניעות את האדם להימנע מלראות את המציאות הקשה. מה לעשות אם אני מזהה את עצמי במצב כזה? אם אתה נמצא במערכת יחסים שבה אתה מרגיש שאתה אוהב מישהו או משהו שפוגע בך, כדאי לשאול את עצמך אם אתה באמת אוהב את הדבר הזה או שאתה פשוט פועל מתוך ... או רגשות אמיתיים, אלא מתוך מניע של פחד מהכאב הגדול יותר שהוא חושש להרגיש אם יכיר במציאות בצורה ברורה. מה לעשות אם אני מזהה את עצמי במצב כזה? אם אתה נמצא במערכת יחסים שבה אתה מרגיש שאתה אוהב משהו שפוגע בך או עושה לך רע, כדאי לשאול את עצמך האם אתה באמת אוהב את הדבר הזה או שמא אתה פועל מתוך ...
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
הגדרת מטרות בחיים, להגדיר מטרות בחיים, מה אתה רוצה לעשות בחיים, קבלת החלטות, איך להחליט, קונפליקט רגשי, הצבת מטרות בחיים, למצוא משמעות בחיים
... ויתרונות, אתה מבין שאם אתה קיים יש חסרונות ויתרונות או שאתה לא מבין את זה, אם אתה קיים פירושו אתה חסר משהו אם אתה מזהה את עצמך אז זה אומר שיש משהו שאתה לא שיש חסרונות ויתרונות. ש: ואם אני לא מזהה את עצמי. אליעד: אז אין כלום אז אין לא יתרונות ולא חסרונות כלום אבל. ש: זאת לא שלמות? אליעד: אולי מה זה אבל זה כבר ...
אני מחוק, נמחק לי האני, נמחקה לי האישיות, נמחקו לי הרגשות, נמחק לי הרצון, הפרעה נפשית של מחיקת האני, הפרעת אישיות של מחיקת הזהות העצמית, אין לי חשק לכלום, אין לי רצון לכלום, אחדות שקרית ומחלות נפש, הפרעה נפשית ואחדות שקרית
אני מחוק, נמחק לי האני, נמחקה לי האישיות, נמחקו לי הרגשות, נמחק לי הרצון, הפרעה נפשית של מחיקת האני, הפרעת אישיות של מחיקת הזהות העצמית, אין לי חשק לכלום, אין לי רצון לכלום, אחדות שקרית ומחלות נפש, הפרעה נפשית ואחדות שקרית
... מי הרצון שלי, איבדתי את הרצון שלי, איבדתי את עצמי, איבדתי את האני של עצמי, הפרעת זהות מנותקת, טיפול במחלות נפש, הפרעת אישיות בעקבות טראומה, אני לא מזהה את עצמי , הפרעת אישיות מרובת פנים, מרגיש ניתוק מעצמי, מרגישה ניתוק מעצמי, אני מרגיש מחוק, אני מרגיש מחוקה, אני מרגיש מנותק, אני מרגישה מנותקת, אני לא מרגיש את עצמי, אני לא ...
בחירה חופשית - איזו ישות בוחרת בחירה חופשית? האם יש בחירה חופשית?
בחירה חופשית - איזו ישות בוחרת בחירה חופשית? האם יש בחירה חופשית?
... ובוחר, אך למעשה הוא עשוי להיות מופעל על ידי ישות גדולה יותר, על ידי כוח גדול יותר של המציאות עצמה. אם האדם מזהה את עצמו עם המציאות, האם אז יש בחירה? אליעד מציג רעיון מתקדם שבו האדם כבר מבין שהאני שלו הוא המציאות כולה. אבל גם אז ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 1 - מלך שמסר את המלוכה לבנו בחייו (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 1 - מלך שמסר את המלוכה לבנו בחייו (ברסלב)
... זה יקרה, הוא לא יתעצב, אלא ישמור על שמחה פנימית. מדוע השמחה חשובה כל כך? כיוון שהעצבות היא ביטוי לכך שהאדם כופר באחדות, בכך שהוא שוכח את היותו מלך ומזהה את עצמו כנפרד. כשהאדם עצוב, הוא מתכחש לשלמות המציאות ... רבי נחמן מסביר כי כשאדם עצוב, אלוהים דווקא שמח - לא מתוך רוע, אלא כי זהו הביטוי לכך שהאדם אינו ראוי להיות מלך. אך כשהאדם חוזר לשמחה הפנימית, כאשר הוא מזהה את עצמו שוב כחלק מהאחדות, אז השמחה היא יתרה מאד. איך ...
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
... מוחלטת. לפי רבי נחמן, האדם צריך לקיים מצוות לא למען שכר עתידי, אלא כדי לחוות כבר עכשיו את המציאות כאילו הוא יצר אותה. אליעד מתאר מניסיונו האישי תהליך ארוך של חקירה עצמית שהביא אותו להבנה זו, שבה הוא מזהה את עצמו עם ההוויה הכוללת. במצב זה הוא חווה את המציאות בו זמנית כדבר והיפוכו - שמחה ועצב, אחדות ...
הנשמה, צמצום הנשמה מתוך אחדות המציאות, למה צריך להגדיל את האגו, שני האני של האדם
הנשמה, צמצום הנשמה מתוך אחדות המציאות, למה צריך להגדיל את האגו, שני האני של האדם
... תודעה אחת כוללת לתוך תודעה נפרדת ומוגבלת. כדי להמחיש זאת, אליעד נותן דוגמה של אדם המסתכל על עצמו ועל שולחן. האדם מזהה את עצמו כאני ואת השולחן כלא אני, וכך נוצרת הפרדה. לדעת אליעד, זה עצמו תהליך ההתפצלות הראשון מתוך השלמות אל נפרדות. מדוע האדם סובל ומרגיש חוסר שלמות? אליעד מסביר כי ...
הספר להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות
הספר להיות אלוהים - רגשות אשמה - מהו שורשם, גאווה אמיתית וגאווה שקרית, הזדהות עם האני הנפרד, לקיחת אחריות
... אחריות אישית למעשיו. כאשר האדם מזדהה עם הנפרדות שלו, הוא מרגיש אחראי לאירועים שליליים שקרו בגלל החלטותיו האישיות, וכך מתעוררים בו רגשות אשמה. אליעד כהן מוסיף שהבעיה העיקרית נמצאת בנפרדות עצמה. אם האדם מזהה את עצמו רק עם האני הנפרד שלו, הוא חווה גם רגשות גאווה וגם רגשות אשמה בצורה מוטעית. האדם מתגאה בהצלחותיו כאילו היו פרי מאמציו האישיים בלבד, ומאשים את עצמו ...
איך לא להרגיש את האני, חיפוש האמת, תפישת האני ברמות שונות, מי אתה באמת, אחדות התודעה והמציאות
איך לא להרגיש את האני, חיפוש האמת, תפישת האני ברמות שונות, מי אתה באמת, אחדות התודעה והמציאות
... פנימית עמוקה שהוא איננו ישות נפרדת מהעולם ומהמציאות שסביבו. במצב זה אין יותר תפיסה של אני מוגדר, כיוון שהאדם מזהה את עצמו כחלק בלתי נפרד מהתודעה הכוללת. ככל שהתהליך מתקדם, תחושת הנפרדות נחלשת עד שנעלמת לגמרי. אליעד מחדד ... כל התפיסות השונות וההבחנות בין אני לבין לא אני מתמוססות לכדי חוויה אחת שלמה ואחדותית. זהו מצב תודעתי שבו האדם מזהה את עצמו עם המקור, או הכוח שממנו הכל נובע. למי מתאים תהליך החיפוש אחר האמת? אליעד מציין שהתהליך הזה מיועד ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מזהה את עצמי, איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מזהה את עצמי, איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קריירה, אימון אישי רוחני, קואצינג בתחום מזהה את עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:38:43 - wesi1