אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחלת נפש ✔האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
מה גורם לאנשים לחשוב שיש להם פיצול אישיות?

אליעד כהן מסביר בהרחבה ובאופן מפורט את התופעה הנקראת "פיצול אישיות" ואת הסיבות האפשריות שבגללן אנשים חושבים שהם סובלים מפיצול אישיות. אדם הסבור שיש לו פיצול אישיות עשוי להבחין בכך שכאשר מתרחשת סיטואציה מסוימת הוא מגיב פעם אחת בדרך מסוימת, ובסיטואציה זהה הוא מגיב אחרת לגמרי. הדבר מבלבל אותו כי הוא לא מבין למה הוא מגיב בשתי דרכים שונות לאותו מצב בדיוק. כאשר אין לו הסבר הגיוני לשינוי ההתנהגות שלו, הוא עלול לחשוב שיש בתוכו אישיות אחרת ש"מופעלת" במצבים שונים, ולכן הוא מגדיר את עצמו כבעל פיצול אישיות.

האם מצבי רוח משתנים מעידים על פיצול אישיות?

אליעד מסביר שגם אדם שחש בבוקר שמח ובערב עצוב, ואינו מבין את הסיבה לכך, יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות. הוא תופס את עצמו כישות אחת שיש בתוכה שני אנשים נפרדים: האחד שמח, והשני עצוב. התחושה של חוסר ההיגיון וההבנה למה הוא מתנהג באופן שונה בזמנים שונים יוצרת אצלו תחושה כאילו יש בו שני בני אדם נפרדים, שלפעמים הוא בטוח בעצמו ולפעמים חסר ביטחון. לפי אליעד, הפתרון לכך הוא לנסות להבין את הסיבה האמיתית שמובילה לכל מצב רוח. כאשר מבינים את ההיגיון מאחורי כל תגובה, מגלים כי לא מדובר באמת בשתי אישיות שונות אלא בצדדים שונים של אותה אישיות אחת. כדוגמה לכך אליעד מביא את הדימוי של קובייה: פעם יוצא מספר אחד, פעם שתיים, אבל זוהי תמיד אותה קובייה עם היבטים שונים, ולא שתי קוביות שונות.

למה שחקן לא סובל מפיצול אישיות?

דוגמה נוספת המובאת בהרצאה היא של שחקן קולנוע. השחקן יכול לגלם מגוון דמויות אך אינו חושב שיש לו פיצול אישיות, כי הוא מודע לכך שזאת רק דמות שהוא מגלם. הוא מבין את ההיגיון שמאחורי המעשים שלו ומודע לכך שמדובר רק במשחק תפקידים ולא במצב אמיתי. לעומת זאת, אדם שאינו מבין את ההיגיון מאחורי השינוי בהתנהגותו עלול לחשוב בטעות שיש לו פיצול אישיות.

האם דחיית חלקים בעצמי יכולה להוביל לתחושת פיצול אישיות?

מצב נוסף שבו אדם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות הוא כאשר יש בו התנהגויות או מאפיינים שאינם רצויים לו והוא לא רוצה להכיר בכך שהן חלק ממנו. הוא יעדיף לחשוב שמדובר באישיות אחרת שחיה בתוכו, על מנת שלא יאלץ להודות בכך שיש בו צדדים שאינו אוהב. כך הוא יוצר בתוכו פיצול מדומה שמטרתו להתרחק מההכרה בחלקים פחות נעימים של עצמו.

איך טראומה והדחקה משפיעות על תחושת פיצול האישיות?

דוגמה נוספת היא מצב שבו אדם מדחיק אירוע טראומטי, כגון מקרה של אונס, או פחד עמוק ממוות. אדם כזה יכול לחוות מצבי ניתוק (דה - פרסונליזציה), בהם הוא מרגיש שהמוח "בורח" ממנו למקומות אחרים, ואז כאשר הוא חוזר למודעות הוא מרגיש שהיה מנותק מעצמו. הוא עלול לחשוב שבזמן הניתוק אישיות אחרת השתלטה עליו. אליעד מסביר שהדבר מתרחש כאשר האדם מדחיק דברים מאוד קשים ואינו מוכן להכיר בהם במודע, ואז נוצר רושם כאילו קיימות שתי אישיות.

האם יש באמת פיצול אישיות בעולם?

אליעד כהן טוען שאין באמת פיצול אישיות במובן המוחלט, שבו יש שתי ישויות שאין שום קשר ביניהן. לדעתו, תמיד ישנו גורם מחבר בין כל האישיות השונות שהאדם חווה, והתחושה של פיצול נוצרת כאשר האדם אינו מסוגל להבין את הקשר הזה. אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם לאדם יש סימן על הרגל, כל אחת מהאישיות השונות תדע שזה הגוף שלה ותזהה את הסימן, מה שמוכיח שיש רצף תודעתי כלשהו...
עכשיו האם שמעתם על מושג שנקרא פיצול אישיות שמעתם אתה שמעת?

ש: בטח.

אליעד: מה שמעת בנושא?

ש: שמעתי בנושא זה שאצל אנשים מסוימים לא משנה יש להם כאילו שתי אישיות פעם אחת הוא מתנהג בצורה הזאתי ופעם אחת הוא מתנהג בצורה אחרת.

אליעד: יפה הלאה עכשיו השאלה היא בן אדם שחושב שיש לו פיצול אישיות, אוקי יש אנשים שיש להם "פיצול אישיות" עכשיו בא נדבר על אנשים שחושבים שיש להם פיצול אישיות מה זאת אומרת חושבים שהם חושבים על עצמם נגיד שבן אדם מתקשר שלום אני חושב שיש לי פיצול אישיות.

ש: מה זה פיצול אישיות איך אתה מגדיר פיצול אישיות.

אליעד: אז הנה עכשיו דיברנו בן אדם שיש בתוכו כמה אישיות אישיות כזאת אישיות כזאת.

ש: אבל הוא זוכר כשהוא באישיות הזאת הוא זוכר שהוא גם כזאת?

אליעד: פעם כן פעם לא לא משנה עכשיו מה שאני חותר לשאלה אחרת אני לא חותר להבין מה זה פיצול אישיות אני חותר להבין מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות זאת השאלה, בא בן אדם אומר שלום רע לי מה רע לך תקשיב אני מרגיש שאני סובל מפיצול אישיות מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות ואיך נדע האם באמת יש לו פיצול אישיות או לא. כן מה אתה אומר?

ש: אני חושב שהוא יחשוב את זה מכיוון שיש לו איזושהי התנהגות מסוימת כאשר קוראת איזו סיטואציה מסוימת ויש לו התנהגות אחרת כאשר קוראת אותה סיטואציה.

אליעד: רגע נכון אז קודם כל תשובה ראשונה שאמרת אמרת נניח שבן אדם קוראת לו סיטואציה אוקי והוא מתנהל בצורה אחת ופתאום הוא מתנהל זה יכול לגרום לו לחשוב שיש לו פיצול אישיות נכון, יפה אבל מה האמת זה נכון מה שאמרת עכשיו או לא במה זה עוד תלוי תתרכז במה זה תלוי אם בן אדם יש לו סיטואציה והוא מגיב בצורה אחת ואחר כך יש לו את אותה הסיטואציה בדיוק והוא מגיב בצורה אחרת האם בן אדם כזה יחשוב שיש לו פיצול אישיות או לא במה זה תלוי בהנחה שהוא מכיר את המושג פיצול אישיות במה זה תלוי זה תלוי גם אם הוא מבין את הסיבה למה הוא פעל ככה.

ש: את הסיבה ש...?

אליעד: למה הוא הגיב אחרת אם יש לו שתי סיטואציות דומות וזהות לחלוטין והוא מגיב שונה והוא מבין למה הוא הגיב שונה הוא לא יחשוב שיש לו פיצול אישיות אבל אם בן אדם.

ש: אם על פי ההיגיון אז הוא יחשוב שיש לו פיצול אישיות.

אליעד: בדיוק עכשיו בא נחדד יותר מזה מספיק שבן אדם בבוקר הוא שמח ובערב הוא עצוב והוא לא מבין למה הוא גם יכול לחשוב שיש לו פיצול אישיות יגיד יש בתוכי שני בני אדם אחד שמח אחד עצוב כי הוא לא מבין את ההיגיון הוא לא מבין למה אני בבוקר שמח למה אני בערב עצוב הוא לא מבין הוא אומר כנראה אני סובל מפיצול אישיות, זאת אומרת הוא חווה בתוכו יש בתוכו דמות אחת שמשקיפה החוצה והיא רואה רגע יש בתוכי גם ישות שמחה וגם אישיות עצובה אני לפעמים בטוח בעצמי ולפעמים אני חסר ביטחון מה קורה יש לי פיצול אישיות הוא כאילו מזהה את עצמו במאפייני אישיות שונים. אוקי יפה הלאה מה עוד יכול להיות נגיד שיגרום לבן אדם להרגיש שיש לו פיצול אישיות אז נתנו תשובה אחת איזה עוד דברים, רגע עכשיו בא נחזור שנייה אחת אחורה ואם בן אדם חושב שיש לו פיצול אישיות מהסיבה הקודמת אז מה יהיה הפתרון בא נבדוק למה אתה מתנהג איך שאתה מתנהג בא נבדוק למה אתה עצוב ולמה אתה שמח נבין את ההיגיון של זה ואז נבין שזאת אישיות אחת זה לא שיש בתוכך שתי ישויות יש ישות אחת ויש היגיון בזה למה זה ככה.

נגיד שאתה זורק קובייה פעם יוצא אחד פעם שתיים פעם שלוש זה לא פיצול אישיות זאת אותה קובייה יש לה היבט כזה היבט כזה והיבט כזה זאת לא אישיות אחרת זאת אותה אישיות רק צדדים שונים שלך, הרבה פעמים בן אדם חושב שהוא משהו מסוים הוא אומר אני אישיות שמחה אני אישיות x ופתאום הוא מגלה שיש בתוכו צדדים אחרים ואז הוא אומר אני יש לי פיצול אישיות זה לא פיצול אישיות יש בתוכך עוד צדדים ואתה עכשיו מגלה אותם. אוקי הלאה עכשיו איזה עוד דברים יכולים לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: שמישהו אומר לו את זה.

אליעד: בהנחה שאף אחד לא אמר לו את זה.

ש: נניח שחקן קולנוע.

אליעד: כן.

ש: משחק תפקידים עכשיו אם הוא מזדהה עם הדמויות שלו שהוא משחק.

אליעד: מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות תשובה ש...?

ש: הוא מזדהה כל פעם עם דמות אחרת.

אליעד: אבל הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא שחקן הוא יודע שהוא לא באמת.

ש: אז אם ניקח שהוא לא יודע שהוא שחקן.

אליעד: אז לא הבנתי אז זה מה שאמרנו קודם.

ש: הוא קם בבוקר הוא מזדהה עם הדמות הזאת והוא.

אליעד: אבל זאת התשובה של מה שאמרנו לפני רגע אמרנו שאם לפני רגע הוא פתאום מזדהה עם זה פתאום עם זה ופתאום עם זה והוא לא מבין את ההיגיון של זה זאת אומרת הנה שחקן למה שחקן לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של ההתנהגות שלו הוא אומר רגע אני שחקן עכשיו אני נכנס לדמות לכן אני כועס לכן אני בוכה הוא לא חושב שיש לו פיצול אישיות כי הוא מבין את ההיגיון של הדמות של עצמו, יפה אז הבאת דוגמה טובה למה בן אדם שהוא מבין את ההיגיון ואז הוא לא חושב אבל מה יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות איזה עוד דבר?

ש: הוא חושב שזה רע חלק מהאישיות שלו יכול להיות שזה יכול לגרום לו.

אליעד: שמה?

ש: שהוא חושב שזה רע.

אליעד: אז בואי ניקח את מה שאמרת ונפתח את זה נגיד בן אדם שיש לו התנהגויות מסוימות שהוא לא אוהב את ההתנהגויות של עצמו הוא שונא אותן ואז לא נעים לו להכיר שיש בתוכו לאו דווקא סתירה זה לא אומר דווקא שהוא פתאום פה והוא פתאום הפוך יש לו צדדים מסוימים באישיות שלא בא לו להגיד אני כזה אז בגלל שלא בא לו להגיד אני כזה אז הוא יעדיף לחשוב שהוא סובל מפיצול אישיות כי הוא יעדיף להמציא איזו אישיות אחרת ולהגיד זה שיש לי מאפייני אישיות מסוימים זה בגלל האישיות האחרת, אוקי זה לדוגמה גם יכול להיות הלאה מה עוד יכול להיות איזה עוד דבר יכול לגרום לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות מה עוד יכול להיות?

ש: נניח שבן אדם נמצא במצוקה וכדי לברוח מהמצוקה הזאת הוא משנה את הדמות שלו הוא משחק פעם לא יודע בתור אמא פעם בתור אבא משהו כזה.

אליעד: מה גרם לבן אדם לחשוב שיש לו פיצול אישיות אז אני אגלה לכם עוד פרספקטיבה בן אדם שמדחיק דברים.

ש: יש לי עוד רעיון.

אליעד: תני רעיון.

ש: עוד סיבה למשל אדם שמחליט אני מחר בבוקר הולך סתם לדוגמה לעשות איזשהו משהו שאני מתכנן הרבה זמן משהו שקשה לי לעשות אותו ואז למחרת הוא קם הוא אומר מה פתאום אני אמרתי דבר כזה אני לא, כאילו זה בא מתוך קושי של משהו.

ש: רגע שנייה מה שאמרת זה נכון אבל זה כמו התשובה הראשונה יש לו דעה אחר כך יש לו דעה הפוכה ואז הוא אומר כנראה שיש לי פיצול אישיות אבל אז הפיצול אישיות נובע מזה שיש לו דעות מנוגדות. עכשיו תראו המהות של פיצול אישיות זה בעצם בן אדם שיש בתוכו כמה ישויות ושאחת לא יודע על השנייה עכשיו ברגע שבן אדם מזהה בתוכו משהו שהוא לא מבין את ההיגיון שלו הרבה פעמים הוא יחליט שזה פיצול אישיות, עכשיו מה זאת אומרת זאת אומרת כמו שאת אמרת אם בן אדם נגיד יש לו אישיות שעושה התנהגויות רעות והוא לא מוכן להכיר בכך שהוא עצמו הבן אדם הזה אז הוא יגיד יש לי פיצול אישיות אוקי אבל זה נכון בעוד היבט נגיד שבן אדם מדחיק משהו ואז לפעמים המוח שלו בורח לדבר שהוא מדחיק נגיד בן אדם שחווה אונס סבבה ועכשיו הוא מדחיק את זה הוא אומר לא הכל בסדר חי את החיים ומדי פעם יש לו תחושת ניתוק שכאילו המוח שלו בורח לאיפשהו.

והוא לא מבין לאיפה הוא בורח כי הוא כאילו מדחיק משהו ואז המוח בורח לדבר שהוא הדחיק אבל הוא לא בדיוק חושב על זה כי הוא לא באמת רוצה לחשוב על זה ואז כשהוא חוזר לעצמו הוא אומר רגע איפה הייתי קודם אולי יש לי פיצול אישיות כאילו אולי יש בתוכי כמה אנשים שאחד מהם הולך לכל מיני כיוונים ואני לא שולט בעצמי, הבנו סיפור של הדחקה נגיד בן אדם שיש לו פחד מהמוות ומדי כזה יש לו איזה תחושות ניתוק יש לו ניתוק הוא לא פה הוא לא יודע מה קורה איתו ואז הוא אומר רגע מה אני מרגיש שאני לא אני למה כי ברגעים של הניתוק שהמוח שלו חושב על הדבר אם הוא מדחיק ואז המוח שלו רץ חושב על הדברים שהוא מדחיק ואז הוא חושב שיש לו פיצול אישיות.

ש: השאלה אם אדם שיש לו פיצול אישיות באמת.

אליעד: ואין בן אדם בעולם שיש לו פיצול אישיות לשום בן אדם בעולם אין פיצול אישיות כל בן אדם יש לו פיצול אישיות ושום בן אדם אין לו באמת פיצול אישיות בן אדם שלא מבין למה זה קורה אומר שזה פיצול אישיות אבל אין באמת.

ש: אין כזה דבר באמת ברפואה הפסיכיאטרית?

אליעד: יש כזה.

ש: אנשים כאלה שיש להם באמת את התופעה הזאת?

אליעד: התשובה היא שיש כזה דבר ברפואה הפסיכיאטרית למה כי היא לא מבינה למה הוא ככה אם עכשיו היית רואה שחקן קולנוע ואת לא יודעת שהוא שחקן קולנוע מה היית אומרת שיש לו פיצול אישיות נכון אם עכשיו את רואה בן אדם.

ש: אוקי.

אליעד: עכשיו את הולכת ברחוב אוקי ופתאום את רואה בן אדם שאת מכירה את פתאום רואה אותו שאת מכירה אותו בן אדם נחמד וזה פתאום את רואה אותו צועק זה וזה היית אומרת רגע מה זה זה אותו בן אדם נכון אבל אם היו אומרים לך תקשיבי הוא באמצע צילומים של סרט אז זה הגיוני זאת אומרת אם את מבינה למה הוא מתנהג ככה אז זה הגיוני אם את לא מבינה את אומרת רגע זה פיצול אישיות, זאת אומרת שאם המדע לא מבין למה בן אדם מתנהג אחרת תגיד יש לו פיצול אישיות.

ש: אבל אולי יש דבר כזה אמיתי.

אליעד: תסביר לי מה זה אומר.

ש: שיש באמת דבר כזה וזה אקראי לגמרי ויכול להיות שכן יש לזה איזה בסיס של טראומה או משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אמרת מה עכשיו אכפת לנו מהבסיס של הטראומה לא הבנתי מה זה קשור לעניין מה יכול להיות שבאמת מה קורה.

ש: שבאמת יש לבן אדם מחלה במוח.

אליעד: אתה חושב שאם תוסיף את המילה מחלה זה יהפוך את זה ליותר אמיתי מה התופעה?

ש: שהוא מחליף אישיות.

אליעד: מה זה אומר מחליף אישיות?

ש: עניינים אקראיים לגמרי פתאום.

אליעד: ושאין שום קשר בין האישיות האלה?

ש: שום קשר.

אליעד: שאין איזה דבר עמוק בפנים שתוך כדי שכל אחת מהאישיות מודעת לשנייה?

ש: אולי במידה מסוימת יש אישיות שמכירות ויש כאלה שלא.

אליעד: אני אתן לך דוגמה אתה בן אדם אוקי נגיד בן כמה אתה נגיד סתם זרוק מספר שלושים עשרים ושתיים בסדר, הלאה היית פעם בן עשר היית היית פעם בן שנה אוקי זה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: אוקי עכשיו בעוד דקה אתה אותו בן אדם או בן אדם אחר?

ש: אחר.

אליעד: זה פיצול אישיות מי אתה מי אתה באמת עכשיו יש תמיד משהו אחד שמחבר את כל האני שלך במובן מסוים האני שלך כל רגע משתנה במובן אחר יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך נכון זאת אומרת אם יש משהו אחד שמחבר את כל האני שלך אז זה לא פיצול אישיות, הבנת יש באליסה בארץ הפלאות שהיא מנסה להבין מי היא למה כי יש שמה דימוי שהיא אוכלת משהו והיא פתאום נהיית גדולה והיא אוכלת משהו ופתאום נהיית קטנה היא אומרת רגע אז מי אני באמת ואז השאלה היא האם אתה מי שאתה זוכר שאתה מי שאתה חושב שאתה מי זה אני האני מי זה האני הזה מי זה האני האני זה, נגיד שיש לך זיכרון התחושה של האני איך היא נוצרה מה היא צריך להיות משהו רציף שמחבר את כל האני עכשיו אם זה לא רציף אז אם אתה מוטרד ממה שיהיה לך מחר אתה לא אכפת לך אתה לא מוטרד מעצמך אתה מוטרד ממישהו אחר בכלל.

ש: שנייה אני לא יודע מה זה הדבר שמחבר אבל בוא נקרא לזה x כלשהו שמחבר את תחושת האני שלי.

אליעד: נקרא לזה x כלשהו.

ש: אבל אולי במחלת נפש הזאת של הפיצול אישיות יש לה בעיה עם אותו משתנה שאני לא יודע מה הוא כרגע אבל זה לא משנה כי אולי הדמויות לא מכירות אחת את השנייה אבל כל דמות כן יש לה חיבור שלה בין עצמה כשהיא מופיעה היא יודעת מי היא ומי היא הייתה יש לה איזה סיפור מסגרת תמיד אותה דמות.

אליעד: בוא ניתן דוגמה ספציפית כן היא חושבת שהיא בת תשע אוקי ונשאל אותה מה עשית בגיל שמונה.

ש: כן יש לה סיפור מסוים.

אליעד: יש לה סיפור אחר יש לה סיפור מגיל אפס עד גיל תשע סיפור אחד זה לא יכול להיות לוגית אבל אתה תבין שזה לא יכול להיות.

ש: למה לא?

אליעד: כי מה האמת אתה יכול לספר סיפור תראה לשקר אפשר עד רמה מסוימת נגיד בן אדם עכשיו הוא בן שלושים בסדר עכשיו אתה אומר לו אוקי איך הגעת לכאן ואז הוא מביא לך עשרה סיפורים מה קרה לו מגיל אפס עד גיל שלושים זה יכול להיות כזה דבר יכול להיות כזה דבר נכון אבל אם אני אכנס איתו לרזולוציות יותר עמוקות של הסיפורים ואני אגיד לו טוב תמלא לי עכשיו שנה שלמה בסיפור תמלא לי עכשיו כאילו קטעים יותר גדולים אי אפשר במקביל למלא בסוף משהו אחד הסיפורים האלה יפול.

ש: נכון.

אליעד: אז זה סיפור זה שקר זה לא שבתוך תוכו הוא דמויות שונות.

ש: אבל אולי באותה נקודה אתה נוגע באותה מחלה שהמוח שלו fragmented ואז פתאום יוצאת אישיות אחרת ואתה בכלל לא יכול להיכנס עם הבן אדם באופן כללי לבירור של האישיות האלה כי יכול להיות משהו כזה.

אליעד: אני לא הבנתי מה אתה אומר.

ש: אני אומר שאי אפשר לשלול שיש באמת כזה דבר.

אליעד: עכשיו בן אדם יש לו רגל נכון אתה לוקח טוש עושה לו קשקוש צובט אותו עושה לו סימן על הרגל הלאה עכשיו הוא מחליף ישות אני אומר לו מאיפה הגיע הסימן הוא אומר לי לא יודע?

ש: כן.

אליעד: עכשיו בא נעשה בדיקה עכשיו בן אדם אף פעם לא ראה אש מה הוא לא ראה אף פעם?

ש: אש.

אליעד: עכשיו שנייה ניגע בו עם אש יכאב לו אוקי הלאה עכשיו באיזה אישיות הוא באישיות מספר אחד סבבה עכשיו כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אקרב אליו אש הוא יברח או לא?

ש: יברח.

אליעד: בא נגיד שלא נשים לו אש עוד פעם הלאה כעבור שעה הוא עדיין באישיות מספר אחד אני אשים לו אש עוד פעם הוא יברח יברח נכון יפה עכשיו הוא עובר לאישיות מספר שתיים עכשיו אני אביא את האש הוא יברח או לא יברח או שהוא לא יודע מה זה אש אין לא יודע אני לא קשור אלי מה שהיה לו זה לו אני לא קשור אלי, עכשיו מה האמת שיכול להיות קודם כל רוב הסיכויים שהוא יברח אבל מה האמת יכול להיות שהוא לא יברח באמת כי הוא כל כך מזדהה עם אישיות חדשה שהוא מתנתק לגמרי מהאישיות הקודמת שחוותה כאב מהאש נכון מה זה אומר שהוודאות שלו שהאש, תתרכז אם בן אדם בכזה מקרה שנגיד קירבנו לו אש והוא יודע שאש שורפת וכשהוא נכנס לדמות אחרת הוא שכח שאש שורפת נגיד שהוא באמת שכח מה שזה אומר שהוודאות שלו שהאש תעשה לו רע היא יותר קטנה מהוודאות שלו שאם הוא יהיה בדמות הקודמת יהיה לו רע.

זאת אומרת הוא אומר לעצמו אוקי יש לי אופציה אחת להיות בדמות ההיא ואז זה יעשה לי מאוד רע הכאב שיעשה לי יותר קטן כאילו הוא אומר אני לא רוצה לחשוב שאני הישות ההיא אפילו במחיר שאני אשרף מהאש זה יכול להיות כזה מקרה.

ש: אולי הוא לא שולט בזה.

אליעד: מי זה לא שולט בזה אנחנו מדברים על רובוטים עכשיו?

ש: כן יכול להיות שזאת מחלה במוח הוא לא בזה.

אליעד: רגע אתה מדבר איתי על רובוט רובוט ברור שרובוט יש לו פיצול אישיות רובוט יש לו איזה אישיות שאתה רוצה.

ש: אבל אולי אנחנו רובוטים במובנים כאלה.

אליעד: אז סבבה אז בסדר אז אנחנו רובוטים וזה אבל מה האמת שגם במקרה של האש רוב הסיכויים שיש לו איזה מחויב עוד יותר עמוק שעל המחויב הזה הוא פתאום יזכר אין דבר כזה מתישהו הוא יזכר אם יתפסו לו את היד יגיד זה יד איך אתה יודע שזה יד משהו שיהיה רציף לכל הישויות שהוא יודע לדבר הוא יודע ללכת הוא למד את זה באיזו ישות באחת מהישויות תמיד יש איזה משהו מחויב שיחבר את כל הדמויות.

ש: אז בפיצול אישיות.

אליעד: לפי מה שידוע לך על פיצול אישיות כן מה ידוע לך?

ש: כן לפי מה שאני מבינה.

אליעד: עד כה.

ש: כן עד כה בהחלט לא מחויב שכשמופיעה אישיות מסוימת אז היא בכלל חושבת מאיפה היא באה ולאן היא שייכת בגוף הזה היא באה היא מופיעה למצב מסוים לסיטואציה מסוימת עושה את השעון שלה והולכת חזרה לנבכי התת מודע עד לפעם הבאה שתהיה עוד פעם סיטואציה כאילו אין מקום בכלל לשאלה על האש על היד.

אליעד: מה שאמרת עכשיו זה נכון ולכן זה לא פיצול אישיות למה כי גם אותו בן אדם תוך כדי שהוא בדמות אחרת אם אנחנו נתחקר אותו טיפה הוא יזכר באישיות הקודמת, תראי אם בן אדם עכשיו מעמיד פנים שהוא ליצן הוא ליצן ועכשיו הוא ליצן ורודף אחריך עם גרזן ופתאום אתה גם תרדוף אחריו עם גרזן והוא יברח אז מה מתברר שהוא לא ליצן הוא שיחק ליצן עכשיו הוא כבר לא ליצן נכון, יפה עכשיו אם בן אדם פתאום הוא משחק דמות שהוא משהו אם אנחנו תוך כדי שהוא משחק אם תוך כדי שהוא בדמות הזאת אנחנו יכולים להזכיר לו שהוא לא הדמות הזאת זאת אומרת שיש לו חלק בתודעה כרגע שמודע גם לישות הבסיסית שלו שהוא מלביש עליה נכון כי אם הוא באמת היה בדמות אחרת איך אתה יכול להעיר אותו מהשינה בן אדם חולם חלום ובחלום הוא חולם שהוא אחשוורוש ואז אתה מעיר אותו אז מה זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חלם את החלום הוא עדיין היה מי שהוא כי אם תוך כדי החלום הוא היה רק אחשוורוש לא יכולת להעיר אותו ולהזכיר לו הוא היה מתעורר ואומר אני אחשוורוש מה הערת אותי נכון.

זאת אומרת שגם תוך כדי שהוא חשב שהוא אחשוורוש היה בתוכו חלק שידע שהוא לא באמת אחשוורוש את הבנת אותי לכן זה שאת אומרת שיש דמות זה נכון אבל אם אני יכול להזכיר לך מי אתה אז אתה לא באמת מי שאמרת שאתה.

ש: נכון ואתה תצליח להזכיר לו מי הוא בתנאים מאוד מסוימים רק אם תסלק את הגורם או את הסיבה שבשלה יצאה האישיות.

אליעד: מה שאמרת זה נכון או שתמצא גורם שיגרום לו לרצות להתכחש לישות הזאת.

ש: כן.

אליעד: נכון מה שאמרת עכשיו זה נכון אז מה זה נכון אז?

ש: בסדר אז אני אומרת שאתה אומר אין דבר כזה פיצול אישיות.

אליעד: אני לא אמרתי שאין דבר כזה פיצול אישיות לא כשאמרתי אין דבר כזה פיצול אישיות הכוונה היא אין דבר כזה שבאמת יש פה באמת שני בני אדם שונים שאין קשר ביניהם זה לא נכון זה מה שמאמרתי, אוקי מה זה פיצול אישיות באמת פיצול אישיות באמת פירושו שאתה באמת יש בתוכך שני אנשים שונים שאין קשר ביניהם שום קשר ופעם אחת אתה הבן אדם הזה פעם אחת אתה זה כמו טלוויזיה פעם אחת מקרין ערוץ זה פעם אחת ערוץ זה אין קשר זה עכשיו הערוץ הזה וזה עכשיו הערוץ הזה אין קשר ביניהם.

ש: אני לא יודעת אם לא היה מקרה כזה בהיסטוריה.

אליעד: שלא היה שום קשר ביניהם?

ש: שאין שום קשר.

אליעד: שלא היה שום קשר שלא היה להם את אותו גוף את אותו פרצוף הם לא דברו את אותה שפה?

ש: לא ברור חייב שיהיה איזשהו בסיס משותף הרי הם יושבים על אותו גוף.

אליעד: הם דוברים את אותה שפה הם גרים באותו בית.

ש: הם יושבים על אותו מוח זה ברור אבל האישיות המרכיב ההתנהגותי הזוכר.

אליעד: עכשיו למה מחויב במציאות שאין פיצול אישיות למה במאה אחוז שאין פיצול אישיות למה?

ש: זהו זה אני לא.

אליעד: אני אסביר לך למה בהנחה שאנחנו צריכים לדעת, היא שואלת שאלה הם יכול להיות מישהו תיאורטית שהוא במאה אחוז יהיה בן אדם אחד ביום ראשון וביום שני בן אדם אחר לגמרי האם זה יכול להיות או לא אוקי אז תיאורטית יכול להיות אקראי באופן אקראי אבל למה זה לא יכול להיות כי כל הדברים בסוף הם מתחברים כל הדברים בעולם לא משנה מה כל הדברים בעולם שקיימים אם אתה תחקור את המהות שלהם אתה תגלה שהם יתאחדו במאה אחוז מהמקרים, זאת אומרת אם אתה רואה שתי ישויות האינטואיציה אומרת שאם אתה תחקור לעומק את המהות של הישות הזאת ואת המהות של הישות הזאת אתה תגלה רכיבים משותפים שהם הישות האמיתית ועליה מתלבש פעם זה ופעם זה אינטואיטיבית את צריכה להמר כי בסוף כל הדברים מתחברים לדבר אחד ולכן להגיד שבאמת אין שום קשר בין שתי הישויות.

עכשיו בא נדבר על מה זה שתי אישיות באמת מה זה באמת פיצול אישיות שבן אדם שתי אישיות שונות.

ש: יש לו שני אני.

אליעד: בדיוק שני אני רגע אבל אם זה שני אני אז למה אנחנו קוראים פיצול אישיות זה שני אנשים שונים אז בא נלך שיש בן אדם אחד יש אני אחד שיש בתוכו שני אני אז יש שלושה עכשיו טוב עכשיו בואו תבינו משהו. מה?

ש: אתה הולך לסוף כאילו?

אליעד:...
לטפל במחלה נפשית סטארט אפ סיפור תחושת אני אני לא מזהה את עצמי טיפול בהפרעה נפשית החלטיות טעויות פסיכיאטרים אליעד כהן ייחודיות depersonalization derealiztion איך לזהות איך לזהות פיצול אישיות אישיות אישיות גבולית אני לא מזהה את עצמי אני לא מכיר את עצמי בעיה נפשית בעיות נפשיות דה פרסונליזציה דה ריאליזציה דהפרסונליזציה דהריאליזציה דפרסונליזציה דריאליזציה האם יש לי פיצול אישיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות דה פרסונליזציה הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות גבולית הפרעת דה פרסונליזציה הפרעת ניתוק הפרעת פיצול הפרעת פיצול אישיות הרגשה הרגשה של ניתוק הרגשת ניתוק חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח לא מזהה את עצמי לא מכיר את עצמי לזהות לזהות פיצול אישיות לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מה זה פיצול אישיות מזהה את עצמי מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מכיר את עצמי ניתוק ניתוקים סכיזופרן סכיזופרניה פיצול פיצול אישיות פסיכיאטר פסיכיאטריה פרסונליזציה רגש רגשות תחושה תחושה של ניתוק תחושות תחושת ניתוק
האם יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית
האם יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית
... יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית האם יש גיל למחלות נפש? אליעד כהן מתחיל את הרצאתו בשאלה האם מחלת נפש יכולה להתפרץ בכל גיל. התשובה לכך היא כן, מחלת נפש יכולה להופיע בכל גיל, ואין גיל מסוים שבו היא יכולה להתפרץ או לא. הוא מסביר כי מחלת נפש היא למעשה מצב שבו אדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית, בדרך שונה מרוב האנשים שסובלים מכך, ולעיתים המחשבות הללו מפריעות לו או לסביבה שלו. ... גיל, יכול להגיע למצב שבו הוא מתחיל לחשוב בצורה שונה ממרבית הסובלים, מה שיכול להוביל להיווצרות מחלת נפש. הסיבה לכך היא שכולנו עשויים לפתח מחשבות שגורמות לנו לחשוב בצורה לא הגיונית, וזה יכול להיגרם עקב מגוון סיבות כמו טראומות, לחץ או שימוש בסמים. למעשה, כל סיבה שעשויה לגרום לאדם לחשוב בצורה לא רציונלית יכולה להוביל להתפרצות של מחלת נפש. הסיבה לכך היא שהפרעה נפשית היא מצב שבו אדם לא חושב באופן הגיוני, וזה יכול להתרחש בכל גיל. אך כהן מוסיף שככל שאדם מבוגר יותר, יש פחות סיכוי לכך שיתפתח אצלו מחלת נפש. זאת משום שמבוגרים כבר רגילים לחשוב בצורה מסוימת, ויש להם ניסיון חיים רחב יותר המאפשר להם לחשוב באופן הגיוני ונורמלי. כלומר, כאשר אדם מבוגר רגיל לחשוב בהיגיון לאורך זמן, יש פחות סיכוי שהוא יתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית או יפתח מחלת נפש. כמו כן, אליעד מציין שבני נוער וילדים עלולים לחשוב בצורה לא הגיונית מדי פעם, אך אנחנו לא מגדירים זאת תמיד כהפרעה נפשית. למשל, ילד שמדבר עם בובה, אנחנו לא נחשיב אותו לחולה נפש, אך מבוגר שיעשה זאת כן ייתפס ככזה. זאת מכיוון שילדים נמצאים בשלב ההתפתחות שלהם, והם לומדים את ההיגיון וההבנה של העולם סביבם. בנוסף, החברה מקבלת את החשיבה הלא הגיונית של הילד משום שהיא לא מפריעה לאף אחד, ולכן היא לא נחשבת להפרעה נפשית. לסיכום, אליעד מסביר כי מחלת נפש יכולה להופיע בכל גיל, אבל הסיכוי לכך משתנה בהתאם לגיל האדם. אצל ילדים, החשיבה הלא הגיונית לא תמיד נחשבת להפרעה נפשית, ואילו אצל מבוגרים, אם לא מתרחשת טראומה או שינוי קיצוני, יש פחות סיכוי שהתפרצות כזו תתרחש. האם יש גיל למחלות נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? כיצד מחלת נפש יכולה להתפרץ? האם ילדים יכולים לחוות מחלת נפש? האם יש סיכוי להתפרצות מחלת נפש בגיל מבוגר? האם יש מחלות נפש אצל קשישים? האם יש מחלות נפש אצל בני נוער? האם יש מחלות נפש אצל תינוקות? האם יש
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? מהי מחלת נפש ואיך מאבחנים אותה? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בנושא של מחלות נפש והאם יש לנו מחלת נפש. הוא פותח את דבריו בכך שחשוב להבין שמחלת נפש היא לא משהו אובייקטיבי שניתן להגדיר אותו בצורה מוחלטת. מדובר בהגדרה שמבוססת על האופן שבו אדם חושב ומתפקד ביחס לסביבה שלו. ההגדרה המרכזית שמסביר אליעד כהן היא שחשיבה לא הגיונית יכולה להוות סימן למחלת נפש. לדוגמה, אם אדם חושב בצורה שונה ממה שחשוב או מקובל בחברה, ואם זה מפריע לו לתפקוד האישי או לסביבה, אז ניתן להחשיב את זה כמחלת נפש. אם אדם רואה את העולם בצורה שונה, מפחד יותר מאחרים או יש לו תחושות חריגות שגורמות לו קושי בתפקוד, אז החשיבה הלא הגיונית שלו יכולה להיות סימן למחלת נפש. אליעד כהן נותן דוגמה לאדם שיש לו חבר דמיוני, והוא מדבר איתו ומפחד ממנו. אם הדבר הזה מפריע לו, ייתכן שזה יכול להיחשב כהפרעה נפשית. אם יש יותר אנשים שמאמינים באותו הדבר, אז לא מדובר בהפרעה נפשית, אלא בדבר מקובל בחברה, כמו האמונה באלוהים. כלומר, אם הרבה אנשים מאמינים במשהו, גם אם זה מפריע לתפקוד, זה לא ייחשב כמחלת נפש, אלא כחלק מהנורמה החברתית. לסיכום, אליעד כהן טוען שמה שחשוב להבין הוא שמחלת נפש היא עניין של הגדרה. כלומר, לא מדובר במשהו אובייקטיבי אלא במשהו שמבוסס על הקשר בין האדם לסביבה שלו. אם אתה מרגיש שמשהו מציק לך או מפריע לך בתפקוד, כדאי לטפל בזה, אך לא בהכרח מדובר במחלת נפש במובן של אובייקטיביות רפואית. איך מאבחנים את עצמך כשיש לך מחשבות מטרידות? אם אתה שואל את עצמך אם יש לך מחלת נפש, זה יכול להעיד על כך שמשהו מפריע לך. כל מחשבה לא הגיונית יכולה להפוך למחלת נפש אם היא משפיעה על התפקוד שלך. אליעד כהן מסביר שכל מחלת נפש יכולה להיעלם מעצמה, ואם יש לך מחשבה שמציקה לך, כדאי לטפל בה לפני שהיא הופכת לבעיה חמורה יותר. לדבריו, מחלת נפש היא לא בהכרח מצב קבוע או אובייקטיבי. כל מחשבה שמפריעה לך יכולה להיות מטופלת, גם אם היא לא מוגדרת כבעיה רפואית. אליעד כהן מציין שברגע שמישהו מרגיש שהמחשבות שלו ... שמציק לך. אם זה מפריע לך, יש מקום לטפל בזה, כי כל מחשבה לא הגיונית יכולה להתפתח למחלת נפש, ואם לא מטפלים בה, זה יכול להחמיר. האם כדאי לטפל בהפרעה נפשית? האם זה חשוב לדעת אם יש לך מחלת נפש? אליעד כהן טוען כי זה לא משנה אם נקרא לזה
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות איך להתמודד עם הפחד שצוחקים עלי בגלל מחלת נפש? אחת הסוגיות המורכבות שאליעד כהן הציג עוסקת בפחד ובחרדה חברתית שנובעים ממחלת נפש, ובמיוחד מהחשש שאחרים צוחקים על האדם או לועגים לו בגלל שהוא מאובחן כחולה נפש, נוטל כדורים פסיכיאטריים או אושפז בעבר בבית חולים פסיכיאטרי. אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם פחדים מסוג זה מתבססת על שתי גישות מרכזיות, אותן הוא ... להשפיע על ההרגשה שלך. מה ההיגיון שעומד מאחורי מחלות נפש? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש אינה רק בעיה או הפרעה פסיכיאטרית סתמית, אלא שיש בה היגיון ושכל אמיתי. כל מחלה נפשית משקפת פרספקטיבה אחרת על המציאות, פרספקטיבה שלא מובנת לרוב האנשים ולכן נתפסת כמשוגעת ... המציאות מורכבת יותר ממה שאתה מאמין? לדבריו, כל הפרעה נפשית מבטאת פרספקטיבה של אמת מסוימת, גם אם היא חריגה ולא מקובלת חברתית. אליעד מסביר כי ... כחלק מתפיסת המציאות השלמה. האם אפשר להירפא מכל מחלת נפש? אליעד כהן מציין שכל מחלת נפש יכולה להיות מובנת וניתנת לטיפול, בתנאי שמבינים את השורש האמיתי שלה. הטיפול הנכון הוא לא בהכרח לשנות את ההבנה שהאדם חולה נפש, אלא לעזור לו לראות את המצב מפרספקטיבות נוספות. המטרה היא להביא את האדם למצב שבו הוא ... איך להתמודד עם חרדה חברתית? האם אפשר להירפא ממחלת נפש? איך לעזור לאדם שרוצה להתאבד? איך לעזור לילד שלא רוצה לעשות שיעורים? מי נחשב חולה נפש? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליי? האם משוגע הוא חכם יותר? מה לעשות אם אני חושב שאנשים צוחקים עלי ושאנשים לועגים לי מכך שאני מאובחן כחולה נפש או מכך שאובחנתי כחולה נפש בעבר ואף אושפזתי מכך? מה לעשות אם אנשים לועגים לי על זה שאושפזתי בגלל מחלת נפש בעבר? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני חולה נפש או שיגלו שיש לי הפרעה נפשית או הפרעה פסיכיאטרית? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני לוקח כדורים פסיכיאטרים או שיגלו שבעבר לקחתי כדורים פסיכיאטרים ל
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
... ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה בלי טיפול? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם באופן עצמאי? אלו שאלות שנוגעות לאפשרות של טיפול עצמי בהפרעות נפשיות. אליעד כהן מסביר בהרצאה כי בהחלט יתכן שמחלת נפש תעבור מעצמה, גם אם מדובר במחלות נפשיות קשות. הוא מדגיש כי אף על פי שאין להמליץ על חכות מחלת נפש שתעבור לבד, מבחינה לוגית ניתן להבין שההפרעה עשויה להיפתר מעצמה. הוא מסביר שמהות מחלת הנפש היא מחשבה לא הגיונית שמפריעה לאדם ולסביבתו. אם מחשבה לא הגיונית כזו לא מפריעה לסביבה, כמו במקרה שבו אדם מדבר עם חבר דמיוני רק במקום פרטי, לא תיחשב כמחלת נפש. אך כאשר אדם מתחיל לשוחח עם חבר דמיוני ברחוב או להפריע לסביבה, עלולה להיווצר הפרעה נפשית כמו סכיזופרניה. ההסבר של אליעד כהן טמון בכך שמחשבה לא הגיונית יכולה לבוא ולהיעלם. כלומר, מחשבות כאלה אינן יציבות תמיד ויכולות להשתנות, מה שיכול להוביל לכך שבן אדם ... ויחזור למצב רגיל. אליעד כהן מציין כי חולים בהפרעות נפשיות לא צריכים בהכרח לחכות שהבעיה תעבור מעצמה, אך מבחינה לוגית, ההפרעה יכולה להיעלם גם ללא טיפול. הסיבה לכך, לפי אליעד כהן, היא ההבנה העמוקה כיצד הפרעה נפשית נוצרת. אם מישהו מבין איך מחלת נפש נוצרה, הוא יכול להבין גם איך היא עשויה להיעלם מעצמה. הוא גם מציין כי במקרים רבים, ישנם סיבות שגורמות להיווצרות הפרעה נפשית, וישנן סיבות שיכולות לעזור להיעלמותה. בנוסף, אליעד כהן מציין שחשוב להבין שגם אם ניתן להחלים ממחלת נפש מעצמו, ישנם פתרונות לטיפול במחלות נפש, כולל טיפול ללא תרופות או כדורים. הוא מדגיש כי מדובר בהיבטים שונים של טיפול בהפרעות נפשיות, שיש להם פתרונות שונים אשר יכולים להיות יעילים, בהתאם למקרה הספציפי. האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? איך נגרמות הפרעות נפשיות? מהם טיפולים בהפרעות נפשיות? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? מהו טיפול בהפרעה נפשית ללא תרופות? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש ללא טיפול? ...
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות
הפרעת אישיות בגלל אמונות תפלות, הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה, סכיזופרניה, איך נוצרת מחלת נפש? סיבות להיווצרות מחלת נפש, סיבות להפרעת אישיות גבולית, פחד משדים, פחדים מיסטיים, אמונות תפלות מיסטיות, גיהנום וגן עדן, פחד מעבירות כיצד נוצרת הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות? אליעד כהן מסביר כיצד נוצרת הפרעת אישיות או מחלת נפש עקב אמונות תפלות ומיסטיות, ... או פרנויה בעקבות אמונות אלו. לפי אליעד, אחד הגורמים המרכזיים להיווצרות הפרעת אישיות הוא חוסר במשמעות בחיים. הוא ... פחד מקללות, פחד מעין הרע וחשש מכישופים. כאשר הפחד הזה מוקצן, נוצרת הפרעת אישיות מיסטית ממשית. האדם מתחיל ... להאמין ברצינות במחשבות שליליות חסרות בסיס. הסיבה שאמונות כאלו הופכות להפרעת אישיות או למחלת נפש, לפי אליעד, היא משום שהאמונות ... להחמרה במצבו הנפשי של האדם. איך לימודי יהדות ולימוד תורה עלולים לגרום להפרעה נפשית? אליעד כהן מרחיב גם על האופן שבו לימודי יהדות ולימוד תורה יכולים להוביל להפרעת אישיות. הוא מסביר כי אנשים רבים ... חמורות. התוצאה היא שהאמונה הדתית שלו הופכת ממקור לנחמה למקור לחרדה ולהפרעת אישיות אמיתית. מדוע החיפוש אחר ... מיסטיים או תפלות כדי למלא את החלל הזה, הוא עלול להגיע במהרה למצב של הפרעה נפשית אמיתית. לסיכום, אליעד כהן מדגיש כי הפרעות אישיות רבות, כולל סכיזופרניה ... נואש שנעשה ללא בסיס אמיתי במציאות, והאדם שמאמין בדברים אלו פגיע במיוחד להפרעות נפשיות. האם אמונות מיסטיות יכולות לגרום לסכיזופרניה? איך פחד משדים קשור להפרעת אישיות? מדוע אנשים מחפשים משמעות במיסטיקה? האם לימודי תורה עלולים לגרום להפרעה נפשית? מה גורם לאדם להאמין ... כיצד פחד מעונשים של אלוהים משפיע על הנפש? האם יש קשר בין מיסטיקה להפרעת אישיות גבולית? הפרעת אישיות בגלל לימודי יהדות, הפרעת אישיות בגלל לימוד תורה, הפרעת אישיות בגלל אמונות מיסטיות, מה רע בלימוד תורה? הפרעת אישיות בגלל חוסר משמעות בחיים, הפרעת אישיות בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל חוסר משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל חיפוש משמעות בחיים, הפרעה נפשית בגלל אמונות תפלות, הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה,
פחד ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש
פחד ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש
... ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש מהו פחד ממחלות נפש וכיצד הוא מתבטא? פחד ממחלות נפש הוא פחד נפוץ המאופיין במחשבות טורדניות על כך שאדם אולי כבר סובל ממחלת נפש או שהוא עתיד לפתח הפרעה נפשית בעתיד. פחדים מסוג זה יכולים לכלול חששות כמו אולי אני סכיזופרן?, אולי אני פרנואיד?, אולי יש לי הפרעת אישיות?, אולי אני הולך להשתגע ולאבד שליטה על עצמי?. פחד זה מתעורר בעיקר בשל חוסר ידע והבנה לגבי הגורמים והתהליכים שמובילים להפרעות נפשיות. האם הפחד ממחלות נפש מתייחס להווה או לעתיד? קיימים שני סוגים עיקריים של פחד הקשורים למחלות נפש: הסוג הראשון הוא פחד מכך שאתה כבר חולה נפש, למשל החשש אולי אני כבר סכיזופרן או סובל מהפרעת אישיות?. הסוג השני הוא פחד מהעתיד, המתבטא בחששות שאולי בעתיד האדם יתחרפן, יאבד שליטה, יפתח מחלה נפשית כמו סכיזופרניה או הפרעה נפשית קשה אחרת. שני סוגי הפחד האלו נובעים בעיקר מחוסר הבנה של האדם לגבי האופן שבו מתפתחות מחלות נפש ומה הגורמים להיווצרותן. מהם הגורמים למחלת נפש ואיך חוסר הבנה שלהם יוצר פחד? כשאדם רואה מישהו שמתנהג בצורה חריגה, כגון אדם סכיזופרן, הוא עשוי לתהות מה הסיבות לכך. האדם יכול ... לתחושה חזקה של פחד וחוסר אונים. לדוגמה, אם במשפחתו של האדם קיים מישהו שסובל ממחלת נפש, האדם עשוי לחשוב שיש לו נטייה גנטית למחלות נפש, והפחד שלו יתגבר. אליעד כהן מסביר כי למרות שיש נטייה גנטית למחלות נפש, אין משמעות הדבר שהמצב בלתי הפיך או בלתי ניתן לשליטה. האם מחלת נפש היא גזירת גורל או שניתן להתמודד עמה? חשוב להבין שמחלות נפש אינן משהו שקורה ללא סיבה, באופן אקראי, או כתוצאה של גורל בלתי נמנע. מחלות נפש הן תוצאה של תהליכים נפשיים מסוימים שיש בהם היגיון וחוקיות ברורה. אליעד כהן מדגיש כי לכל מחלות הנפש יש מנגנון ברור שגורם להן להיווצר, ואם מבינים אותו, ניתן להתמודד איתן בצורה יעילה ואף לרפא אותן. לדוגמה, אם לאדם יש פחד שהוא ... אך הוא מדגיש את קיומם של פתרונות נוספים. איך אפשר להתמודד עם הפחד להיות חולה נפש? אם אדם חושש שהוא כבר חולה נפש, מומלץ לו לבדוק מה בדיוק גורם לפחד זה. לדוגמה, אם הוא חש דיכאון או חרדות, אין זה אומר שהוא בהכרח סובל מ
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש האם מחלת נפש מדבקת? כיצד סביבה משפיעה על אדם? האם אפשר להידבק במחלת נפש? אליעד כהן עוסק בשאלה זו ומסביר כיצד מחלות נפש, או יותר נכון, הפרעות נפשיות, יכולות להיות מדבקות בדרכים שונות. הוא מציין שבני אדם מושפעים מהסביבה שבה הם נמצאים. כשם שילד ילמד את השפה של סביבתו, ... כי המוח האנושי נוטה ללמוד ולחקות את מה שהוא רואה. זהו תהליך טבעי שבו המוח פועל לפי דפוסי חיקוי. לפי אליעד, אם אדם בריא נמצא בסביבה שבה יש אנשים הסובלים ממחלות נפש כמו סכיזופרניה או הפרעות אישיות גבוליות, הוא עשוי להיפגע מהשפעת ההתנהגות והחשיבה של אותם אנשים. הוא מציין כי זה תלוי גם באורך החשיפה ובחוזק האישיות של האדם. ככול שהאדם יהיה פחות יציב רגשית, כך ייתכן שהוא יושפע יותר מהסביבה. מבחינתו, מחלת נפש היא לא בהכרח מחלה במובן הגנטי, אלא תוצאה של אופן חשיבתו של האדם, שיכול להיות שונה מהאדם הסובב אותו. הוא מוסיף כי אף אדם אינו בריא בהכרח יותר ממי שהוא נחשב לחולה נפש - ההבדל הוא פשוט במחשבות ובאופן ההתמודדות עם העולם. כמו כן, הוא לא ממליץ להימנע ממגע עם אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות . לדעתו, כל אדם יכול להחלים ולהשתקם, וההפרעות הנפשיות הן לא תוצאה של גנטיקה אלא של מחשבות שיכולות להיות מתוקנות בטיפול מתאים. אם ניתנים להם הכלים הנכונים, גם אנשים עם הפרעות נפשיות יכולים להפוך לנורמטיביים. מהם הגורמים המשפיעים על הדבקות בהפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש יכולה להתפשט או להשפיע על אדם בסביבות שונות. לדוגמה, אם אדם נמצא בסביבה שבה יש אנשים הסובלים מדיכאון, פרנויה, או תסמינים אחרים של הפרעות נפשיות, הוא עשוי גם לפתח את אותם הסימנים או התסמינים, למרות שלא הייתה לו בעיה נפשית קודם. ההשפעה של הסביבה על האדם היא כזו שיכולה לגרום לו לאמץ התנהגויות או מחשבות לא תמיד רציונליות, כיוון שהמוח האנושי מתפקד על פי האמונות והמחשבות של הסובלים מהסביבה בה הם נמצאים. הוא מציין שמצב זה עשוי להתרחש גם כאשר אדם בסביבה נורמלית יתחיל לחשוב כמו מי שסובל ממחלת נפש, אם הוא יהיה חשוף לדברים כאלה לאורך זמן. כיצד נוכל להתמודד עם השפעות סביבה ולטפל במחלות נפש? אליעד כהן מציין כי כל אחד יכול להחלים ולהפוך לנורמלי, לאו דווקא בעזרת תרופות, אלא על ידי שינוי מחשבות והתנהגויות. הוא מדגיש כי המפתח הוא טיפול שמבוסס על הבנת הדרך בה המחשבות עוברות מאדם לאדם, ולא בהכרח על גנטיקה או כימיה במוח. הוא מתעקש כי לכל מחלת נפש יש פתרון, ושאפשר למצוא דרכים לרפא את כל המחלות הנפשיות אם רק מבינים את הבעיה לעומק ומטפלים בה נכון. לסיכום, אליעד כהן מציין שברגע שמבינים שמחלת נפש אינה באמת מחלה, אלא אופן מחשבה שונה, ניתן למצוא פתרונות שיביאו לשיפור איכות החיים של כל אדם, גם אם סבל מבעיות נפשיות. הוא חוזר ואומר כי טיפול בהפרעות נפשיות יכול להיעשות מבלי צורך בשימוש בתרופות, ועם הזמן כל אחד יכול למצוא את הדרך להתגבר ולהחלים. האם
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
הפרעות נפשיות ומחלות נפש, האם אפשר לרפא מחלות נפש? האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעת אישיות גבולית? מהי הפרעה נפשית? איך נוצרות הפרעות אישיות? איך נוצרות הפרעות התנהגות? DSM, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה האם אפשר לרפא הפרעות נפשיות? האם כל ההפרעות הנפשיות יכולות להירפא? אליעד כהן טוען באופן חד משמעי שכל ההפרעות הנפשיות, ללא יוצא מן הכלל, יכולות להירפא במאה אחוז. הוא מציע שזו לא בעיה של חוסר אפשרות, אלא בעיה של הבנת השורש העמוק של המחשבות וההתנהגויות שמעורבות בהן. עיקר המהות כאן היא שלמחלות נפש ולהפרעות נפשיות יש שורש לוגי ורגשי שניתן להבין ולתקן. מהי הפרעה נפשית? הפרעה נפשית היא למעשה שינוי חריג בצורת החשיבה או ההתנהגות של אדם, המשפיע על החברה שבה הוא חי. לדוגמה, אם אדם משוכנע שכולם רוצים לפגוע בו (פרנויה) או חושב שהוא משיח (תחושת גדלות), הדבר עשוי להיתפס כהפרעה נפשית. אך הכוונה כאן היא שמדובר בהבנה או תפיסה שגויה של המציאות. אין מדובר בהכרח במצב של שיגעון, אלא בתפיסת עולם או אמונה שהשתרשה אצל האדם. ההגדרה החברתית של מחלת נפש החברה נוטה להגדיר את מה ששונה כלא נורמלי וכתוצאה מכך את האדם כחולה נפש. כאשר אדם מתנהג באופן שמפחיד או מבלבל את הסביבה, החברה עלולה להרחיק אותו ולהגיד עליו שהוא לא נורמלי, במקום לנסות להבין את הגורמים להתנהגותו. המהות כאן היא שההגדרה החברתית של מחלת נפש לא בהכרח משקפת את ההבנה העמוקה של המצב. כלומר, החברה חוששת מהשוני ומפחדת להיכנס ... ולהביא אותו לתפיסה מאוזנת יותר. הפחד מהתנהגות לא נורמלית אליעד מציין את הפחד האנושי להידמות לאנשים בעלי התנהגות לא נורמלית. לדוגמה, פסיכיאטר שמפגש עם אדם שטוען שהוא רדוף על ידי זאבים, במקום להבין את עולמו, יעדיף להגדיר אותו כחולה נפש ולהתרחק ממנו. מדובר כאן במניע תת - הכרתי של פחד להידמות לאותו אדם, שמוביל לסיווגו כחולה נפש במקום לנסות להבין אותו לעומק. ההתפתחות של הפרעות נפשיות כפי שנראה במשל עם האקדח, בו אדם מכוון את הנשק לעבר המטרה ומפגע בה אם מכוון ... הסטייה הולכת וגדלה. כך גם במחשבה: אם אדם מבין משהו בצורה לא נכונה בתחילת הדרך, הסטייה מהמציאות עלולה להחמיר ולהפוך לדפוס מחשבה של חולי נפש. דפוס זה מתפתח לאט אך באופן קבוע עד שהוא הופך להפרעה נפשית כמו סכיזופרניה, פרנויה או OCD. האם כל הפרעה נפשית ניתנת לריפוי? אליעד מדגיש שפתרון לכל הפרעה נפשית קיים, והוא נמצא בהבנה מעמיקה של ההיגיון שמנחה את המחשבה. כאשר מזהים את ההנחות ... לשנות את דפוסי החשיבה ולחזור לתפיסה מאוזנת יותר. הכוונה היא שתהליך זה לא יהיה מהיר או קסום, אך זהו תהליך של תיקון לוגי ורגשי. האם כל המחלות הנפשיות נובעות מאותו מקור? אליעד מציין שכולן נובעות ממחשבות שנמצאות מחוץ למסגרת החשיבה הרגילה והמקובלת. למעשה, כל המחלות וההפרעות הנפשיות הן תוצאה של סטייה בתפיסה ובמחשבה, סטייה שניתן לתקן על ידי זיהוי מקור השגיאה בהבנת המציאות. לסיכום, האם יש פתרון לכל הפרעה נפשית? בהתבסס על עקרונות אלו, אליעד אומר שיש פתרון לכל
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה?
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה?
הפרעות נפשיות איך הן נוצרות, איך נוצרות מחלות נפש? מה יוצר הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? איך נוצרות הזיות שווא? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרות פרנויות? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? ממה נובעת מחלת נפש קשה? איך נוצרות הפרעות נפשיות ומה עומד מאחוריהן? הפרעות נפשיות נובעות לרוב מכך שאדם חושב שמשהו מסוים קורה בפועל, אף שהוא איננו קורה כלל. הדוגמאות לכך רבות ומגוונות. למשל, אדם עשוי להאמין שהוא המשיח, למרות ... קיים או מתרחש למרות שאין לזה אחיזה אמיתית במציאות. זה הבסיס שעליו בנויה הפרעה נפשית, הזיות שווא או מחשבות שווא. מה המנגנון שגורם לאדם לפתח הזיות ומחשבות שווא? אליעד כהן מסביר שהמנגנון המרכזי שעומד מאחורי התופעה הזו קשור באופן ישיר למה ... לפגוע בו או עוקבים אחריו ללא הפסקה. איך פחד קיצוני ורצון חזק יוצרים מחלת נפש קשה? הבסיס של כל מחלת נפש קשה הוא אינטרס פנימי חזק של האדם. כשאדם מפחד בצורה קיצונית שמשהו לא יקרה לו, הוא עלול להפעיל מנגנון הגנתי שגורם לו לדמיין דווקא את הדבר שמפחיד אותו. כך ... את ההפך הגמור ממה שהוא מפחד ממנו, וכך נוצרת ההזיה שהוא המשיח. מה הדרך לטפל במחלות נפש ובהפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר שהטיפול בהפרעות נפשיות צריך להיות מכוון בדיוק לאותו אינטרס או פחד פנימי שיוצר את ההזיה או את ההפרעה הנפשית. כלומר, אם רוצים לעזור לאדם שחושב שעוקבים אחריו, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להפחית את הפחד שלו מכך שעוקבים אחריו. ככל שהאדם פחות יפחד או פחות ירצה ... הפנימי של ההפרעה והחלשת האינטרס או הפחד שמזין אותה. אליעד מדגיש שאין מחלת נפש בעולם שאין לה פתרון, ושתמיד אפשר למצוא את ההיגיון שמסתתר מאחוריה, כדי לעזור לאדם להיחלץ ממנה. איך נוצרות הזיות שווא? טיפול בסכיזופרניה פרנואידית מחשבות שווא - למה זה קורה? איך נוצרת הפרעת אישיות גבולית? ממה נובעת מחלת נפש קשה? ...
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות? השאלה האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות מעסיקה רבים, והתשובה לכך אינה חד משמעית. יש המאמינים שמחלות נפש נגרמות מגורמים גנטיים, בעוד אחרים טוענים שאין לכך ביסוס מוצק. עם זאת, גם אם יש מרכיב גנטי, חשוב להבין שאין זה אומר שהמצב בלתי הפיך או שאין פתרון. לכל מחלת נפש יש פתרון, והוא לא בהכרח תרופתי. למעשה, אפשר למצוא פתרונות אחרים שמטפלים בשורש הבעיה. מה ההיגיון מאחורי האמונה שמחלות נפש הן גנטיות? האמונה כי מחלות נפש הן גנטיות נובעת מכך שאנשים רבים, כולל אנשי מקצוע בתחום הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה, מתמודדים עם אנשים שהמחשבות וההתנהגויות שלהם לא תואמות את הנורמה החברתית. אם אדם מבטא צורת חשיבה ייחודית שמובילה אותו להצלחה, ... בו או בסובלים ממנו, הוא יקוטלג כחולה נפש. באופן עקרוני, לכל הפרעה נפשית יש היגיון כלשהו מאחוריה, גם אם היא נתפסת כבלתי רציונלית. הבעיה היא שכאשר אנשי מקצוע מתקשים להסביר ולפתור בעיות כאלה בצורה ברורה ומובנית, ... מעמיקים. מדוע יש נטייה לקשור מחלות נפש לגנטיקה? הנטייה להאמין שמחלות נפש הן תורשתיות או גנטיות מגיעה פעמים רבות מהשאלות שמפסיכיאטרים שואלים את המטופלים. לדוגמה, כאשר אדם מאובחן כסכיזופרני, והפסיכיאטר מגלה כי אחד מהוריו אובחן כך גם הוא, יטען כי מדובר כנראה בגורם תורשתי. גם אם לא מוצאים קרוב משפחה מאובחן, יטענו שייתכן שלקרוב מסוים הייתה הפרעה נפשית שלא אובחנה, וכך ימשיכו להחזיק בתיאוריה הגנטית. אולם, האם זה בהכרח נכון? לא בהכרח. העובדה שאנשים עם הפרעות נפשיות נמצאים באותה משפחה אינה בהכרח מעידה על קשר גנטי. השפעת הסביבה על הפרעות נפשיות הסביבה שבה גדל אדם משחקת תפקיד חשוב בהשפעה על בריאותו הנפשית. לדוגמה, ילד שגדל בבית שבו הורה סובל מהפרעה נפשית, עשוי לאמץ את דפוסי החשיבה של אותו הורה. הסביבה המשפחתית, ההתנהגויות, דפוסי הדיבור והאמונות הביתיות מעצבים את תפיסת עולמו של הילד, ולכן ... דפוסים דומים שיכולים להוביל להפרעות נפשיות. זה לא בהכרח קשור לגנים, אלא להשפעה סביבתית. האם גנטיקה מחייבת הפרעה נפשית? לא, גנטיקה אינה מחייבת אדם להיות חולה נפש. כל אדם יכול להיות בריא נפשית, גם אם יש לו רקע גנטי שמעיד על נטייה למחלה נפשית. כל אדם יכול להיות בריא נפשית אם יקבל את הכלים המתאימים לחשיבה בריאה. כלומר, גם אם כל בני משפחתו סבלו ממחלות נפש, אין זה אומר שהוא מחויב להן. המסקנה - יש פתרון לכל מחלות הנפש לסיכום,
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם יש לי פיצול אישיות? סכיזופרניה, איך לזהות פיצול אישיות? הפרעת פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, מה זה פיצול אישיות? אני לא מזהה את עצמי, תחושת ניתוק, הפרעת דה פרסונליזציה, אני לא מכיר את עצמי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחלת נפש, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחלת נפש, איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הדרכה, מאמן אישי מומלץ, מאמן אישי לזוגיות בתחום מחלת נפש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3447 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 04:12:25 - wesi1