אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מוחלט ✔סבל, בדרך אל האושר - חיפוש הטוב האמיתי והאמת המוחלטת, יוצר *שקר וסבל* - למה ומדוע? ✔ובו יתבאר, כי האמת, היא כולה טוב, והשקר, הוא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨סבל, בדרך אל האושר - חיפוש הטוב האמיתי והאמת המוחלטת, יוצר *שקר וסבל* - למה ומדוע?
ובו יתבאר, כי האמת, היא כולה טוב, והשקר, הוא כולו רע. ומי שהוא, באמת מחפש בחיפוש אמיתי, את האמת ואת הטוב, אז הוא יוצר שקר ורע, וממילא הוא סובל. עד שהוא רואה את האמת האמיתית, ואז באמת טוב לו תמיד.

והעניין הוא, כי בשכל של העולם הזה, האמת היא אחת, והשקר הוא ריבוי ונפרדות. כי יש רק אמת אחת. כגון על כלי כסף, שהאמת היא שהוא כלי כסף. אבל יש שקרים הרבה, שהוא כלי זהב ונחושת וכולי. וגם הטוב הוא אחד. כי כאשר האדם רוצה איזה דבר, אז אם הוא מקבל את אותו הדבר, אז טוב לו, אבל יש הרבה צורות של רע, כי יש הרבה אפשרויות, לכך שרצונו לא יתמלא. והטוב, הוא כאשר יש אחדות, בין צורת רצון האדם, לבין המציאות. והרע, הוא כאשר יש ריבוי ונפרדות, בין צורת הרצון של האדם, לבין צורת המציאות.

וכל זה, הוא רק בשכל של העולם שלנו. כי באמת האמיתית של האחדות, שם הכל אחד. וכאשר הכל אחד, אז לומר שרק דבר אחד הוא האמת, זה השקר הכי גדול (מצד ההפרדה שבין הנפרדות לאחדות, וכפי שכבר ביארתי במקום אחר). וכאשר האדם באמת מחפש את האמת, הוא באמת משקר.

כי רוב בני האדם, הם לא באמת מחפשים את האמת. כי בתוכם, הם כבר קרובים לאמת המוחלטת, שמנקודת מבטה הכל אמת. ולכן הם לא מחפשים את האמת, כי האמת המוחלטת, היא חסרת כל הגדרה. ומי שנמצא באמת המוחלטת, הוא לא מחפש את האמת המוחלטת כלל, כי הוא כבר נמצא בה. (ואעפ"כ הוא מחפש את ההתגלות שלה, ומוצא אותה תמיד, בכל פעם מחדש בצורות שונות וכולי).

ומי שמנסה להגדיר את האמת המוחלטת, דהיינו, כאשר האדם רוצה לחוות את האמת, שלשם כך הוא צריך להגדיר אותה, כדי לחוות אותה. שאז האדם מנסה להגדיר ולהבין מהי האמת המוחלטת, למרות שבאמת, האמת המוחלטת היא לא מוגדרת. אדם כזה, ככל שהוא מנסה יותר להגדיר את האמת המוחלטת כדי להבין אותה, כך בעצם הוא משקר יותר, והוא מרחיק את עצמו יותר ויותר, מהאמת המוחלטת באמת, שהיא ההפך של כל ההגדרות.

והאדם מנסה להשיג דבר שאינו מוגדר, באמצעות הגדרות. וכל זמן שהאדם לא מנסה להשיג את מה שאינו מוגדר, הרי שמנקודת מבט מסוימת, הוא קרוב אליו באופן חלקי, יותר ממי שמנסה להגדיר את מה שאינו מוגדר. וכאשר האדם מחפש את האמת, הוא בעצם מחזק אצלו את השקר, שאומר, שלאמת יש צורה כלשהי. ובכך בעצם הוא משקר, וממילא הוא סובל. וזהו רק שורש העניין, שהוא כמובן מתלבש בצורות שונות, על עניין הרצון העצמי וכולי.

והטוב האמיתי באמת, גם הוא אין לו שום צורה כלל. כי אם יש לו צורה, אז הוא לא מחויב ולא אמיתי. וכאשר האדם מנסה להיאחז בטוב האמיתי, הוא מחפש את הצורה שלו. אבל הטוב האמיתי, הוא העדר ההיאחזות בצורה כלשהי. ולכן כאשר האדם, באמת מנסה להרגיש טוב, אז הוא מרגיש יותר רע. כי הוא מנסה לחבר את עצמו לצורה כלשהי, אבל באמת, הטוב האמיתי, הוא חסר כל צורה.

ולכן, כאשר האדם, באמת מחפש את הטוב ואת האמת, הוא בעצם משקר באמת. כי חיפוש האמת המוחלטת והטוב המוחלט, פירושו לנסות להגדיר אותם. וזה בעצם להתרחק מהם, כי הם לא מוגדרים כלל.

והטוב ביותר היה, שהאדם יפסיק לחפש את הטוב באמת, ושהוא ירגיש טוב תמיד. אבל האדם תמיד מחפש את הטוב באמת, משום שהוא חי בשקר, שלטוב באמת יש צורה כלשהי. ולכן האדם תמיד מחפש את הצורה של הטוב באמת, ולכן האדם תמיד סובל.

וכך הדבר ממשיך, עד שהאדם מחליט לחפש ולהגדיר את הצורה של הטוב האמיתי, כדי להשיג אותו כולו בשלמות. שאז בעצם הוא עוד יותר מתרחק ממנו. והדבר דומה לאדם שנמצא בעולם שהוא מושלם תמיד, והוא מנסה לתקן אותו. שזה עצמו יוצר קלקול, מצד האדם שלא מבין שהכל מושלם. כי מצד השלמות, גם הרצון לתקן אותה, גם הוא מושלם וכולי.

והחיפוש של האדם את הטוב האמיתי, הוא בעצם הבירור שהאדם עושה עם עצמו, האם באמת לטוב האמיתי יש צורה או לא. ולטוב האמיתי ולאמת המוחלטת, אין שום צורה כלל. ומאחר שהדבר הוא חסר צורה, האדם לא מצליח לאחוז בו ולחוות אותו. אבל האדם בכל זאת רוצה לחוות את הטוב האמיתי, ולכן הוא מנסה להבין מהו.

ועל האדם להבין את האמת, שהוא בעצם מנסה להגדיר, משהו שהוא אינו מוגדר. ולכן האדם צריך לשמור על מחשבה נקייה חסרת הגדרות, ולנסות כמה שפחות להגדיר. ולהבין, שהוא בעצם מנסה להתחבר, אל מה שאינו מוגדר. שרק הוא, אין סופי, ללא כל צורה, שאינו תלוי, והוא נצחי וכולי.

וגם אז, האדם בעצם מנסה להגדיר לעצמו, מהו הדבר שאינו מוגדר. והוא בעצם עושה זאת על ידי השלילה וההיפוך של הדבר. אבל באמת, הטוב האמיתי / האמת המוחלטת, היא כ"כ לא מוגדרת, עד שהיא לא קיימת בנפרד מהנפרדות כלל. אלא האחדות האמיתית, היא באחדות אחת ממש עם הנפרדות. והצורה והמהות, הם אחד. וזה נגד השכל. כי הצורה והמהות, והאמת והשקר, והטוב והרע, אלו הפכים מנוגדים ונפרדים. אבל הטוב האמיתי, הוא לא קיים כלל כישות נפרדת, אלא הוא באחדות אחת, עם מה שנראה לאדם כניגוד שלו.

ומי שכבר נמצא באחדות של האמת, (וגם החלק של האחדות של האמת, שכבר נמצא אצל האדם בצורה מאוד חלשה), הוא יכול לחשוב על דבר והיפוכו בבת אחת. ואז הוא יכול לאחוז ולהגדיר, גם את מה שאינו מוגדר כלל. כי הוא יכול להבין, שיש ואין זה אחד, דהיינו, שהצורה שהיא יש סוף, והמהות שהיא אין סוף, הם אחד ממש. ושהאמת שהיא יש סוף, ושהשקר שהוא אין סוף, הם אחד ממש. וכיו"ב, שהוא יכול לתפוש את מה שאינו מוגדר, כפי מה שהוא, בלי להגדיר אותו.

אבל אצל האדם הרגיל, שהוא מאמין לשכל שלו, שדבר והיפוכו אלו שני דברים נפרדים, ושהיש והאין הם נפרדים זה מזה, הוא לא מסוגל להכיל בתוכו את ההבנה, שחוסר ההגדרה המוחלט, הוא באחדות מוחלטת, עם מה שהוא כן מוגדר.

ואז, האדם מנסה להבין את מה שאינו מוגדר, והוא עושה זאת, על ידי ההגדרה שלו. דהיינו, על ידי זה שהוא מרחיק ומפריד אותו במחשבתו, ממה שהוא כן מוגדר. ועל ידי זה האדם יוצר שקר ונפרדות.

כי מצד האמת, המוגדר ושאינו מוגדר, הם אחד ממש. וכשהאדם מנסה להבין את מהות המוגדר ואת מהות מה שאינו מוגדר, הוא מפריד ביניהם, כדי להגדיר ולהבין אותם. אבל בכך, הוא בעצם מתחבר לשקר שמפריד אותם.

ואח"כ האדם רואה את האמת. שבאמת הכל אחד ממש. כי קודם כל האדם מגדיר וחווה את מה שאינו מוגדר כלל. אבל הוא חווה אותו באופן מוגדר, דהיינו, על ידי שלילת הניגוד...
האמת היא אחת מסוגל להכיל מצד האמת להגדיר צורת הרצון היפוך רואה את האמת חיים שלמות מוחלטת לדעת את האמת עד הקצה האחרון אושר אמת אמת אבסולוטית אמת אובייקטיבית אמת אחת אמת אמיתית אמת בלתי תלויה אמת מוחלטת בדרך אל האושר דרך אל האושר האמת האבסולוטית האמת האובייקטיבית האמת האחת האמת האמיתית האמת הבלתי תלויה האמת המוחלטת הטוב האמיתי המוחלט חיפוש חיפוש הטוב טוב אמיתי לשקר מוחלט מוחלטות סבל סבל בדרך אל האושר שקר שקרים שקרנים
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
סוגים של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר
... של אושר, מבצע שובו אחים, תחושת חוסר אושר, תחושת אושר מוחלט, תחושת חוסר סיפוק, תחושת אושר יחסי, להשיג אושר, להרגיש מאושר, לרצות אושר האם אפשר להשיג אושר מוחלט? הרבה אנשים מתמודדים עם תחושת חוסר סיפוק בחיים, והם מרגישים שהם אף פעם לא מאושרים במאה אחוז. אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ועמוקה כיצד עובד המנגנון הפנימי של הרצון לאושר, למה אנשים לא מצליחים להיות מרוצים באופן מוחלט, וכיצד בכל זאת אפשר להשיג את אותו אושר מוחלט ובלתי תלוי. למה אנשים לא מצליחים להיות מרוצים במאה אחוז? ראשית, אליעד מבהיר שהמשפט אני אף פעם לא מרוצה הוא לא מדויק. למעשה, האדם לפעמים כן מרוצה, אבל לא באופן מוחלט. הטעות הזו בהגדרה יוצרת את האשליה שהאדם אף פעם לא מרוצה בכלל, בעוד שבמציאות הוא פשוט לא מרוצה ב - 100 אחוז. הסיבה לתחושת החיסרון הזאת היא שיש תמיד ... המציאות דרך השכל, והם מגיעים למסקנה שאולי אין פתרון, כלומר, שאין אפשרות להגיע לאושר מוחלט. אבל אליעד מסביר שזו לא נחמה שלמה, כי האדם לא יכול להיות בטוח לגמרי שאין פתרון. תמיד יישאר ספק קטן בתוך השכל, ותמיד תהיה אפשרות שאולי יש פתרון שעדיין ... למות, זה עדיין לא גורם לו לקבל זאת באופן מלא. למה? כי בשכלו הוא לא מחויב למות באופן מוחלט , תמיד יכול להיות שאולי יהיה פתרון שימנע את מותו. זאת בניגוד לעובדות לוגיות מוחלטות , כמו שאי אפשר להכניס מטר לתוך סנטימטר - דבר שהוא מוחלט לגמרי ואין לגביו ספק. לכן, גם אם אדם משתכנע שאין פתרון שכלי לאושר המוחלט, זה לא מספק אותו לגמרי, כי עדיין יש מקום בתודעה שאומר ואולי בכל זאת יש פתרון מחוץ לשכל שאני לא מכיר. מה הקשר בין אושר יחסי לאושר מוחלט? אליעד מבדיל בין שני סוגים של אושר: אושר יחסי ואושר מוחלט. אושר יחסי הוא המצב המוכר לכולם - מצב שבו אדם מרגיש טוב אך גם חווה חיסרון. לעומתו, אושר מוחלט הוא מצב שבו לא חסר דבר כלל. לפי אליעד, הדרך להשיג אושר מוחלט היא באמצעות הטלת ספק מוחלטת ברצונות ובתפיסות של האדם, כולל הטלת ספק בעצם ההבדל בין חיסרון לבין שלמות. כאשר אדם מטיל ספק בשאלה האם יש הבדל בין להרגיש חיסרון לבין לא להרגיש חיסרון? - הוא יכול להגיע למצב של אושר מוחלט. כשהאדם שואל את עצמו באמת ובתמים האם יש הבדל בין אושר מוחלט לאושר יחסי, הוא עלול לגלות שהוא לא יכול להיות בטוח שיש הבדל, ולכן הוא לא יכול יותר לרצות דווקא אושר מוחלט. וכאשר הוא כבר לא רוצה דווקא את האושר המוחלט , ממילא הוא מוצא את עצמו במצב של אושר מוחלט. למה אנשים לא משיגים את האושר המוחלט? אליעד מבהיר שאנשים אומרים שהם רוצים אושר מוחלט, אך אינם מוכנים להשקיע את המאמץ הנדרש לשם כך. הוא מדגים את זה בצורה דרמטית באמצעות הדוגמה הבאה: אם למשל היו מאיימים על מדינת ישראל במתקפה גרעינית ... רבים להחזירם, אך לא את כל המאמצים האפשריים במובן האבסולוטי. יש הבדל עצום בין מאמץ מוחלט לבין מאמץ יחסי. אנשים אומרים אני רוצה אושר מוחלט, אבל בפועל לא משקיעים מאמץ מוחלט להשיג אותו, אלא רק מאמץ יחסי. אם אדם באמת היה רוצה אושר מוחלט, הוא היה משקיע כל מאמץ אפשרי, כולל הטלת ספק מוחלטת בכל רצון ובכל מחשבה שיש לו. העובדה שהוא לא עושה זאת מעידה שהוא לא רוצה את זה מספיק. כיצד אפשר להשיג אושר מוחלט בפועל? הדרך המעשית שאליעד מציע להגיע לאושר מוחלט היא: להטיל ספק מוחלט בשאלות כגון: מי אמר שחסר לי משהו?, מי אמר שיש הבדל בין חיסרון לשלמות?, האם יש באמת הבדל בין להיות מאושר באופן
יחסי ומוחלט, מה זה יחסי? מה זה מוחלט? ההגדרה של יחסי, ההגדרה של מוחלט, טוב יחסי, טוב מוחלט, אמת יחסית, אמת מוחלטת, אפשרי המציאות, מחויב המציאות, טוב נצחי, רע מוחלט
יחסי ומוחלט, מה זה יחסי? מה זה מוחלט? ההגדרה של יחסי, ההגדרה של מוחלט, טוב יחסי, טוב מוחלט, אמת יחסית, אמת מוחלטת, אפשרי המציאות, מחויב המציאות, טוב נצחי, רע מוחלט
... ומוחלט, מה זה יחסי? מה זה מוחלט? ההגדרה של יחסי, ההגדרה של מוחלט, טוב יחסי, טוב מוחלט, אמת יחסית, אמת מוחלטת, אפשרי המציאות, מחויב המציאות, טוב נצחי, רע מוחלט מה זה יחסי ומה זה מוחלט? אליעד כהן מסביר את המושגים יחסי ומוחלט באופן מפורט ומעמיק, באמצעות דוגמאות והסברים. לדבריו, המושג יחסי מתייחס לכך שדבר מסוים נכון או טוב, אך רק בהקשר מסוים או בהתאם להנחות יסוד ספציפיות. לעומת זאת, מוחלט פירושו שהדבר נכון תמיד וללא תלות בשום תנאי או הקשר ספציפי. מה המשמעות של יחסי לפי אליעד כהן? כאשר אליעד מדבר על יחסי, הוא מתכוון לכך שמשהו מוגדר כנכון או כטוב בהתאם להנחות יסוד ... קיר בחדר. אבל זו אמת יחסית בלבד, כי היא תלויה באמונה או בהנחה שהחושים שלנו מדויקים. מה המשמעות של מוחלט לפי אליעד כהן? אליעד מגדיר מוחלט כהפך הגמור של יחסי - דבר שהוא נכון או טוב תמיד, בכל מקרה וללא תלות בתנאים חיצוניים, ברצונות, בהנחות או בנסיבות. מושג זה מבטא אמת או טוב שאינם מוגבלים לשום הנחות או מצבים. דבר מוחלט יהיה תמיד נכון, ללא תלות במה שאנחנו חושבים או מרגישים. עם זאת, אליעד מבהיר כי קשה להצביע על דוגמה פשוטה למשהו שהוא מוחלט. הוא אומר שבפועל, רוב האמיתות שאנו רגילים להתייחס אליהן הן אמיתות יחסיות בלבד. גם דברים שנראים לנו כמובנים מאליהם, כמו שתיית מים זה טוב, מתגלים כאמיתות יחסיות בלבד. אין משהו מוחלט שיכול להיות טוב תמיד, כי טוב מוחלט היה צריך להיות טוב ללא שום תנאי, דבר שכמעט בלתי אפשרי להדגים במציאות האנושית. דוגמה מפורטת - שתיית מים היא טוב יחסי או מוחלט? אליעד מדגים בהרחבה את הדוגמה של שתיית מים, כדי להמחיש את ההבדל בין יחסי למוחלט. אם אדם שותה מים כשהוא צמא, השתייה תהיה דבר טוב עבורו - אבל רק ביחס לצמא שלו. כלומר, זה טוב יחסי בלבד, כי אם הוא לא היה צמא, השתייה לא הייתה טובה בשבילו. לעומת זאת, אם היינו טוענים ששתיית מים היא טוב מוחלט, המשמעות הייתה ששתיית מים צריכה להיות טובה בכל מצב, בלי תלות במצב האדם, ברצונותיו, או בתנאים אחרים. מכיוון שברור שיש מצבים בהם שתיית מים אינה טובה (למשל, אם האדם אינו צמא או שהמים מזוהמים), הרי שהטוב הזה אינו מוחלט, אלא יחסי בלבד. דוגמה נוספת - האמת של החושים שלנו היא אמת יחסית או מוחלטת? אליעד מסביר את היחסיות של האמת גם באמצעות הדוגמה של החושים. אם אנחנו מאמינים שהחושים שלנו מדויקים, אז לפי האמונה הזאת האמירה יש קיר בחדר תהיה נכונה. אבל זו אמת יחסית בלבד, כי ... או נכון, הוא בעצם יחסי בלבד, כי תמיד קיימת הנחה או תנאי שצריך לקבל כדי שהדבר יהיה נכון. האם קיים טוב מוחלט או רע מוחלט? אליעד מתייחס גם למושגים טוב מוחלט ורע מוחלט, ומבהיר שטוב מוחלט או רע מוחלט הם מושגים מורכבים מאוד, וכמעט בלתי אפשריים להדגמה בפועל. הוא מסביר שכל טוב או רע שאנחנו מכירים הוא יחסי, כי הוא תלוי במצב מסוים, בהקשר מסוים, או ברצונות שלנו. לדוגמה, גם משהו ... להיתפס כטוב בהקשרים אחרים - כמו כאשר כאב עוזר לנו לזהות בעיה בגוף. זה ממחיש שגם הרע הוא יחסי. טוב מוחלט היה צריך להיות תמיד טוב, בלי קשר לשום נסיבות, ורע מוחלט היה צריך להיות תמיד רע, ללא יוצא מן הכלל. במציאות, אליעד מדגים, קשה למצוא דוגמאות ממשיות כאלה, ולכן הוא מסיק שרוב הטוב והרע שאנו חווים הם יחסיים בלבד. לסיכום, איך אפשר להבחין בין יחסי ומוחלט? לסיום, אליעד מבהיר בפשטות כי ההבדל בין יחסי ומוחלט נעוץ בתלות של הדבר בתנאים או הנחות. יחסי תלוי תמיד במשהו חיצוני - הנחות, רצונות, נסיבות או מצבים, בעוד ש
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 3
... דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 3 ואם האדם באמת בלב שלם, מקבל חיסרון כלשהו במוחלטות, המשמעות של זה היא, שהאדם בלב שלם, מקבל את כל החסרונות כולם שיש בעולם, ואז ממילא כבר לא יכול להיות שהוא ישנא את החסרונות, אם הם מעל כמות ... אחד יותר מאשר מחיסרון אחר, הרי שזה אושר עם תנאים, שהוא לא אושר מוחלט. ואם האושר הוא מוחלט, בלי שום תנאים כלל, אז ממילא, הוא כלפי כל הדברים כולם. וזה בעצם אומר, שאם האדם באמת, לא רוצה, ולא מחפש אושר מוחלט, אם זה באמת, בלב שלם ובאופן מוחלט, הרי שזה אומר, שהאדם באופן מוחלט, מקבל ומאושר באופן מוחלט, לפחות טיפה אחת של רע. כי אם האדם לא מצליח להיות מאושר באופן מוחלט, אפילו לא מטיפה אחת של רע, הרי שממילא זה אומר, שהאדם באופן יחסי, כן מחפש אושר מוחלט, לפי כמה שהוא לא מאושר מהרע. ואם האדם הגיע למצב של אושר מוחלט, או אם האדם הגיע למצב שבו, הוא באופן מוחלט, לא מחפש אושר מוחלט, שזה בדיוק אותו הדבר ממש, הרי שזה אומר, שבשלמות, האדם מקבל באופן מוחלט, אפילו טיפה אחת של רע. ואז ממילא זה אומר, שהאדם מאושר בלי תנאים ובאופן מוחלט, גם מכל הרע כולו. כי האושר שהוא בלי תנאים כלפי דבר אחד, הוא מתרחב ומתפשט והוא מקיף וממלא את האדם, גם כלפי כל שאר הדברים שיש בעולם. ואז ממילא, ... יחפש אושר יחסי. והאדם מחפש אושר יחסי, רק משום שהוא מחפש את האושר המוחלט, שהוא לא רוצה להרגיש שום רע, ואז הוא מחפש כמה שיותר טוב. ונמצא אם כן, כי החיפוש אחרי אושר מוחלט, הוא זה שמניע את החיפוש אחרי אושר יחסי. והרצון של האדם להרגיש רק טוב, הוא זה שדוחף את האדם לחפש כל הזמן כמה שיותר אושר, כדי להתקרב כמה שיותר ... של רק אושר. כי אם זה היה קורה, אז האדם היה מחפש באופן ישיר, רק אושר מוחלט, ולא היה מחפש גם אושר יחסי. ואעפכ, הרצון לאושר מוחלט, מחזק את הרצון לאושר יחסי. והדבר נכון, גם להפך. שבלי שיהיה לאדם רצון למצוא אושר יחסי, בלי זה האדם גם לא ירצה למצוא אושר מוחלט. והרצון של האדם למצוא אושר יחסי, הוא זה שמניע את האדם לרצות למצוא אושר מוחלט. כי אם האדם לא יחפש בכלל אושר יחסי, הרי שזה אומר, שהאדם מוכן בלב שלם, לקבל את זה שהוא לא רק מאושר. ואז ממילא, אין גם חיפוש אחרי אושר מוחלט. ובפשיטות העניין הוא, שיש אושר יחסי ויש אושר מוחלט. והאושר היחסי, הוא מוביל אל האושר המוחלט. כי אושר מוחלט, הוא כשיש רק אושר. והחיפוש אחרי אושר יחסי, מגדיל את כמות האושר היחסי, עד כדי אושר מוחלט. והשאיפה לאושר מוחלט ולמצב של רק אושר, הוא זה שמניע את הרצון להגדיל כל הזמן את האושר היחסי, כדי להתקרב אל האושר המוחלט. וככל שהאדם יותר רוצה אושר יחסי, כך הוא מחזק אצל עצמו את הרצון להיות במצב של רק אושר, ואז ממילא הוא מגדיל את הרצון שלו להיות במצב של רק אושר מוחלט. והחיפוש אחרי אושר יחסי, מחזק את הרצון להשיג רק אושר. כי הוא מחזק אצל האדם את המחשבה, שהוא לא רוצה שום דיכאון ועצבות. וככל שהאדם רוצה יותר ... ממצב של דיכאון ועצבות. ואז ממילא, הוא רוצה להגיע למצב של אושר מוחלט, שבו, יש רק אושר, בלי שום דיכאון ועצבות כלל. אבל, יש גם את הצד השני של המטבע. שממנו ניתן לראות: שככל שהאדם מחפש יותר אושר יחסי, כך ממילא הוא ...
אושר, דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 2
... דיכאון ועצבות, להיות מאושר, אושר מוחלט, אושר יחסי, למה קשה למצוא אושר, למה קשה להיות מאושר, סוגי אושר מנוגדים, סוגי אושר משלימים, להיות רק מאושר, רק אושר - חלק 2 כי לחפש אושר מוחלט, פירושו, להפסיק לחפש אושר יחסי. כי אושר מוחלט פירושו, רק להיות מאושר, ולהיות במצב של רק אושר, שאין בו שום דיכאון ועצבות כלל. ומאחר ששום דבר בעולם אינו מושלם, ממילא זה אומר, שמי שחושב למצוא אושר מוחלט, כלפי דבר כלשהו, הוא לעולם לא ימצא אושר מוחלט שכזה. כי כל דבר בעולם, יש בו גם חסרונות כלשהם. ולכן, לעולם, האושר לא יהיה מוחלט, ביחס לדבר מוגדר כלשהו. ומי שרוצה להרגיש אושר מוחלט, דהיינו, לחוות אושר בשלמות ובלב שלם כלפי דבר כלשהו, עליו להבין שזה אפשרי. אבל, רק אם הוא יצליח לשנות את צורת החשיבה שלו, ולהביא אותו למצב כזה, שבו, הוא לא יראה שום חיסרון בשום דבר בעולם. שאז ורק אז, האדם יכול לחוות אושר מוחלט ומלא בלב שלם. שהאדם מלא באושר, ומחובר בהרמוניה מלאה עם כל המציאות כולו, בלי שום תנאים ובלי שום סיבה. ולמצוא אושר מוחלט, זה אפשרי, על ידי שינוי צורת החשיבה של האדם. וכאשר האדם מחפש אושר יחסי, הרי שבכך הוא בעצם מרחיק את עצמו מלמצוא אושר מוחלט. שכדי למצוא אותו, לשם כך צריך להפסיק לחפש דבר מוגדר כלשהו, שאפשר להיות מאושר ממנו בגלל היתרונות היחסיים שלו. אלא, צריך להתחיל לנסות להיות מאושר מכל דבר, כולל החסרונות שלו. ומנקודת המבט הזו שביארתי לעיל, אושר יחסי ואושר מוחלט, הם סוגי אושר מנוגדים אחת לשנייה. כי הרצון של האדם להשיג אושר מוחלט, מרחיק את האדם מלמצוא אושר יחסי, והרצון של האדם למצוא אושר יחסי, מרחיק את האדם מלמצוא אושר מוחלט. אבל, יש גם עוד נקודת מבט הפוכה, שממנה ניתן לראות, שאושר יחסי ואושר מוחלט, אלו שני סוגי אושר משלימים - שהם משלימים אחד את השני. ואדרבה, החיפוש של האדם אחרי אושר יחסי, הוא מקרב את האדם לאושר המוחלט. והחיפוש של האדם אחרי אושר מוחלט, הוא מקרב את האדם אל האושר היחסי. ובלי שהאדם ירצה למצוא אושר מוחלט, בלי זה האדם גם לא ירצה למצוא אושר יחסי. ובלי שהאדם ירצה למצוא אושר יחסי, בלי זה האדם לא ירצה למצוא אושר מוחלט. כי מי שיתבונן יראה, כי למרות שהחיפוש של האדם אחרי אושר יחסי, נובע מכך שהאדם לא מספיק רוצה למצוא אושר מוחלט, הרי שמצד שני, החיפוש של האדם אחרי אושר יחסי, הוא נובע, רק משום כך שהאדם מחפש אושר מוחלט. ובלי שהאדם היה מחפש אושר מוחלט, בלי זה הוא לא היה מחפש אושר יחסי. ולמה? כי בפועל, תמיד יש לאדם אושר יחסי ברמה כלשהי ובעצמה כלשהי. כי תמיד, בכל דבר שיש בעולם, יש בו גם חסרונות כלשהם וגם יתרונות ... באופן מודע, יותר מודע לרגשות האושר שלו, יותר מאשר לרגשות הדיכאון ועצבות שלו כלפי הדבר. ובאושר מוחלט, יש רק אושר בלי שום דיכאון ועצבות כלל. ואם ניקח בן אדם, וניקח ממנו באופן מוחלט, את הרצון למצוא אושר מוחלט, הרי שבכך בעצם גרמנו לו להיות מאושר באופן מוחלט, מחוסר האושר המוחלט. זא, האדם מחפש אושר מוחלט, כדי להגיע למצב של רק אושר. וזה נובע, מכך שהאדם לא מוכן להרגיש גם דיכאון ועצבות. ובפועל, לא משנה כמה אושר יש לאדם, הוא תמיד רוצה עוד ועוד אושר ללא גבולות כלשהם. ... הוא רוצה תמיד למצוא עוד יותר אושר וכמה שיותר אושר. ואם לאדם לא היה שום רצון כלשהו, למצוא אושר מוחלט, הרי שזה היה אומר, שהאדם לא באמת רוצה למצוא רק אושר, אלא האדם מוכן גם להיות בדיכאון ובעצבות ולהיות במצב של דיכאון ועצבות. ואם האדם באמת היה מוכן גם להיות בדיכאון ובעצבות ולא רק להיות מאושר, הרי שממילא האדם לא היה מחפש אושר יחסי. כי תמיד הוא כבר היה, באושר המוחלט. ונחדד: מי שבאופן מוחלט, לא מחפש אושר
קבלת החלטות, מוטיבציה לפעולה, הנעה לפעולה, השגת מטרות, למה לעשות משהו? מה טוב במשהו? מה יצא לי מזה? איך להרגיש טוב? מה רע במשהו? טוב מוחלט, רע מוחלט, תסביך רגשי
קבלת החלטות, מוטיבציה לפעולה, הנעה לפעולה, השגת מטרות, למה לעשות משהו? מה טוב במשהו? מה יצא לי מזה? איך להרגיש טוב? מה רע במשהו? טוב מוחלט, רע מוחלט, תסביך רגשי
... החלטות, מוטיבציה לפעולה, הנעה לפעולה, השגת מטרות, למה לעשות משהו? מה טוב במשהו? מה יצא לי מזה? איך להרגיש טוב? מה רע במשהו? טוב מוחלט, רע מוחלט, תסביך רגשי מה זה טוב מוחלט ולמה אי אפשר להשיג אותו? הרבה אנשים מתמודדים עם קושי בקבלת החלטות, מוטיבציה לפעולה והנעה לפעולה, ומתקשים להבין מה יניע אותם באמת לפעול, להרגיש טוב, או ... את עצמם היא: מה יצא לי מזה? מה טוב בזה?. אליעד כהן מסביר לעומק מדוע השאלות האלו יכולות להוביל את האדם למבוי סתום, ומה הדרך הנכונה להתמודד איתן. מהו טוב מוחלט והאם הוא קיים בכלל? ראשית, אליעד מגדיר טוב מוחלט כמצב של טוב מוחלט שלא תלוי בשום דבר אחר. טוב מוחלט זה מצב שבו האדם מרגיש מאה אחוז טוב, בלי שום ספק או מחשבה שהוא רוצה משהו אחר. במצב זה, אין שום דבר שהאדם לא מוכן לוותר עליו למען אותו טוב מוחלט. לדוגמה, אם היה טוב מוחלט בעולם, אז בכל פעם שהיו אומרים לאדם לעשות פעולה כלשהי (למשל, לקום לעבוד בבוקר), היה אפשר בקלות להסביר לו מדוע כדאי לו לפעול, פשוט כי הפעולה הזאת תוביל אותו להתקרב לאותו טוב מוחלט. באופן דומה, אם היה גם רע מוחלט, היה ניתן לבדוק כל פעולה בצורה פשוטה - האם היא מקרבת אותך לטוב המוחלט, או מרחיקה אותך מהרע המוחלט. עם זאת, אליעד מציין באופן חד משמעי שעובדתית לא קיים טוב מוחלט וגם לא רע מוחלט. הסיבה לכך היא שהמוחלט הוא מצב שבו האדם כל כך נמצא בתוך הטוב או בתוך הרע, עד שהוא מאבד את המודעות לקיום שלו עצמו. ברגע שאדם מסוגל לחשוב אני קיים ואני מרגיש טוב, זה אומר שהטוב הזה הוא לא באמת מוחלט, כי עדיין נשארה איזושהי תחושה של הפרדה, של משהו נוסף מלבד הטוב עצמו. למה השאלה מה יצא לי מזה עלולה להוביל לתסכול? אליעד מדגים את הבעיה בשאלה מה יצא לי ... אותה ללא גבול. לדוגמה, למה אני צריך כסף? כדי לקנות משהו. ולמה לקנות משהו? כדי להרגיש טוב. ולמה להרגיש טוב? וכן הלאה. בשלב מסוים האדם יגיע למסקנה שאין משהו מוחלט שבאמת יצא לו מזה, וזה עלול לגרום לתסכול, חוסר מוטיבציה ולתחושה שלא שווה לעשות כלום. אך מצד שני, אליעד מסביר שכאשר אדם שואל מה יצא לי מזה? עד הסוף בצורה מוחלטת ואמיתית, בסופו של דבר הוא יגיע למסקנה שאין שום דבר מוחלט שיצא לו מכל פעולה שהיא. כשהוא מבין שאין שום טוב מוחלט להשיג, מצד אחד הוא עלול לא לרצות לעשות כלום, אך מצד שני הוא גם לא ירגיש רע, כי הוא לא חושב שיש משהו טוב שהוא מפסיד. איך להימנע ממלכודת הלופ של מה יצא לי מזה? כדי לא להיכנס למלכודת הזאת, אליעד ממליץ להכיר בכך שאין תשובה מוחלטת לשאלה מה יצא לי מזה? ושצריך לעבוד עם מושגים יחסיים, ולא מוחלטים. הוא מסביר שטוב הוא תמיד יחסי, ומשמעותו היא פשוטה: אני רוצה משהו, ואני משיג אותו. האדם ירגיש טוב רק כאשר יש לו רצון כלשהו, והוא מצליח למלא את אותו רצון. ... למה שאני אקום לעבוד?, עליו להבין שהשאלה האמיתית שצריכה להישאל היא האם באופן יחסי אני רוצה את זה?. כלומר, להסתכל על פעולות ועל החלטות בחיים באופן יחסי ולא מוחלט, כי באופן מוחלט אף פעולה לעולם לא תספק אותו לחלוטין. האם יש בעיה בשאיפה למצב מושלם? עוד דוגמה שאליעד נותן היא כאשר אדם מחפש שקט מוחלט. נניח שאותו אדם רוצה להגיע לשקט מוחלט ולהפסיק לרצות לשנות דברים. אליעד מסביר שאין מצב כזה באמת, כי גם אם האדם יגיע לאותו שקט, מיד הוא ימצא בו חסרונות וירצה משהו אחר. לדוגמה, אם יביאו לאדם שקט מוחלט, הוא ימצא שזה שקט מדי, וירצה קצת רעש. אם הוא יקבל מעט רעש, הוא שוב ימצא חיסרון בזה וירצה עוד שינוי. הדוגמה הזאת מדגישה שבכל מצב שתגיע אליו, תמיד תרצה משהו אחר, אף פעם לא תהיה באמת מסופק באופן מוחלט. זה מדגים שהבעיה היא לא ביעד שאליו האדם רוצה להגיע, אלא בעצם הציפייה להגיע למשהו מוחלט, שזה דבר שלא קיים במציאות. מהו הפתרון לאי - היכולת להגיע לסיפוק
איך לשמור על השפיות? איך להישאר שפוי? איך לא להשתגע? בעיות בלי פתרון מוחלט, פתרון לבעיה בלי פתרון, בעיות שאין להן פתרון, רצון לפתרון מוחלט, רוצה פתרון מוחלט, חיפוש מוחלטות ואיבוד השפיות, איך לא להשתגע? איך נוצרת הפרעה נפשית?
איך לשמור על השפיות? איך להישאר שפוי? איך לא להשתגע? בעיות בלי פתרון מוחלט, פתרון לבעיה בלי פתרון, בעיות שאין להן פתרון, רצון לפתרון מוחלט, רוצה פתרון מוחלט, חיפוש מוחלטות ואיבוד השפיות, איך לא להשתגע? איך נוצרת הפרעה נפשית?
... לשמור על השפיות? איך להישאר שפוי? איך לא להשתגע? בעיות בלי פתרון מוחלט, פתרון לבעיה בלי פתרון, בעיות שאין להן פתרון, רצון לפתרון מוחלט, רוצה פתרון מוחלט, חיפוש מוחלטות ואיבוד השפיות, איך לא להשתגע? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך להישאר שפוי בעולם שבו כל בעיה מחפשת פתרון מוחלט? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מתאר את הדרך לשמור על השפיות בעולם שבו אנשים נתקלים בבעיות רבות, רבות מהן לא ניתנות לפתרון מוחלט. הוא מציין כי בעיות רבות נראות כמשהו שניתן למצוא להם פתרון, אך לעיתים החיפוש אחרי פתרון מוחלט גורם לאיבוד השפיות. הוא מדבר על הצורך להבין אילו בעיות יש להן פתרון, ואילו בעיות אין להן פתרון מוחלט, ובכך למעשה להימנע מהתסכול שמוביל לאיבוד השפיות. מהם הפתרונות שיש בעולם, ומהם אלו שאינם ניתנים לפתרון מוחלט? אליעד מדבר על דוגמה מציאותית: אם אדם רוצה להיות בריא, יש ... לא לחלות אף פעם, אין לזה פתרון. הוא מבדל בין בעיות שיש להן פתרונות אפשריים ובין בעיות שאין להן פתרון מוחלט. כך גם אם אדם רוצה לשפר את המראה שלו או להרוויח יותר כסף, יש לכך פתרונות. אך ברגע שהוא מחפש פתרון מוחלט, כמו לוודא שהוא לא יפגע בשום אופן או שיש לו 100% שליטה על כל סיטואציה, הוא ימצא את עצמו מתוסכל. איך נוצרות בעיות נפשיות כשמחפשים פתרון מוחלט? אליעד מסביר כי כאשר אדם מתחיל לחפש פתרון לבעיה שאין לה פתרון מוחלט, הוא מתחיל להרגיש תסכול, ולבסוף, מתחיל לאבד את השפיות. הוא מתאר את זה בתור תהליך של חיפוש מוחלט שגורם לאדם להרגיש חוסר שליטה, ובסופו של דבר לדאגות רבות ... פתרון. אליעד מציע לבדוק האם הבעיה נובעת מתוך חוסר ידע בפתרון האפשרי, או שמא מדובר בבעיה שאין לה פתרון מוחלט. המודעות להבחנה זו היא צעד חשוב בדרך לשמירה על השפיות. האם ... אחוז, אך זהו פתרון פנימי ולא חיצוני. אם אדם יצליח להתמקד במציאת שלמות פנימית, לא ידרוש מהחיים פתרונות מוחלטים, הוא יוכל לשמור על השפיות. כלומר, הדרך להרגיש טוב היא לאו דווקא לשאוף לשלמות חיצונית או פתרונות מוחלטים לכל בעיה, אלא למצוא את השקט והשלמות בתוך עצמו. מה עלינו ... מול בעיותיו ולשאול את עצמו אם הוא באמת מחפש פתרון לבעיה שניתן למצוא לה פתרון, או אם הוא מחפש פתרון מוחלט לבעיה שאין לה פתרון. הבנת ההבדל הזה יכולה למנוע איבוד שפיות ... יומיומיים. איך לא להשתגע? איך לשמור על השפיות? מהם פתרונות לבעיות? איך להתמודד עם בעיות שאין להן פתרון מוחלט? האם יש פתרון פנימי לשפיות? כיצד למצוא שלמות פנימית? ...
אושר בשלמות, האושר הכי גדול בעולם, הסבל הכי גדול בעולם, סבל אין סופי, אושר אין סופי, סבל מוחלט, אושר מוחלט, הכי רע בעולם, הכי טוב בעולם, להיות אלוהים, שלמות מוחלטת
אושר בשלמות, האושר הכי גדול בעולם, הסבל הכי גדול בעולם, סבל אין סופי, אושר אין סופי, סבל מוחלט, אושר מוחלט, הכי רע בעולם, הכי טוב בעולם, להיות אלוהים, שלמות מוחלטת
... בשלמות, האושר הכי גדול בעולם, הסבל הכי גדול בעולם, סבל אין סופי, אושר אין סופי, סבל מוחלט, אושר מוחלט, הכי רע בעולם, הכי טוב בעולם, להיות אלוהים, שלמות מוחלטת מהו האושר הכי גדול ומהו הסבל הכי גדול בעולם? אליעד כהן מסביר שהאושר והסבל הם שני מצבים קיצוניים של התודעה, וששניהם קשורים באופן עמוק להבנה של האדם לגבי המציאות ולדרך שבה הוא מפרש אותה. הוא מציין כי אושר מוחלט וסבל מוחלט הם בעצם שני צדדים של אותה המטבע, ובמובן מסוים הם אף יכולים להיות אותה חוויה עצמה. כשאדם חווה אושר אין סופי, הוא נמצא במצב שבו הוא מוכן לסבול כל ... היא עשויה להיות רעה גדולה. כאשר האדם התרגל לכלא, הוא מוכן להסתפק בחופשה הזמנית, במקום לשאוף לחירות מוחלטת. אליעד מדגיש שמה שהיה צריך לעשות הוא לשאוף לחופש מוחלט, ולא לקבל תוספות חלקיות של טוב שמותירות את האדם כבול באותו מצב. למה הדבר הכי רע שקרה לך יכול להפוך לדבר הכי טוב? אליעד מציין את רעיון רבי נחמן, ... משום שהם מאפשרים לך להבין משהו עמוק יותר על המציאות ולשחרר את התלות שלך בהשגת טוב מיידי. מהו אושר מוחלט ומהו סבל מוחלט לפי אליעד כהן? אליעד מציין כי אושר מוחלט הוא מצב שבו האדם שולט לחלוטין במציאות סביבו - כל מה שהוא רוצה מתרחש בדיוק כפי שהוא רוצה. במצב זה, האדם חווה את עצמו כאלוהים, שכן הכל תואם את רצונו בצורה מושלמת. מצד שני, סבל מוחלט הוא מצב שבו האדם חווה סבל כל כך גדול, שכל אפשרות טובה איננה שווה לו את המחיר. במצב כזה, האדם לא רוצה דבר, הוא מתנתק מהרצון ומגיע אף הוא לשחרור מוחלט. כיצד חוויית הסבל יכולה להביא את האדם להארה? אליעד מסביר כיצד סבל קיצוני יכול להוביל את האדם לתובנה עמוקה. האדם מגיע למצב שבו הוא לא רוצה שום דבר, ומשכך משתחרר מהסבל. ברגע שאין לאדם יותר רצונות מוגדרים, הוא מתקרב לשלמות מוחלטת - לחוויה האלוהית. באופן פרדוקסלי, דווקא הסבל הקיצוני יכול לדחוף את האדם לחופש מוחלט ולהפוך אותו לאלוהים. למה אושר אינסופי וסבל אינסופי יכולים להיות אותה החוויה? אליעד מציין את הדמיון שבין האושר אינסופי לסבל אינסופי: בשני המצבים, ... לוותר על כל טוב בתמורה להסרת הסבל. בשני המצבים, האדם מאבד אחיזה בדברים יחסיים, ובכך מגיע לשלמות מוחלטת. מהי הפרספקטיבה השלישית שמעבר לטוב ולרע? אליעד מציע גם אפשרות של פרספקטיבה שלישית, שבה האדם לא נמצא רק מעבר לטוב ולרע, אלא גם מעבר לאושר ... בתפיסת המציאות, ולהביא את האדם לפרספקטיבות חדשות, קיצוניות ומיוחדות, שעשויות להוביל אותו לאושר מוחלט או לסבל מוחלט, ולבסוף לשלמות מוחלטת. מהו אושר מוחלט? מהו סבל אינסופי? להיות אלוהים האם יש שלמות מוחלטת? איך להפוך סבל לאושר? האם כדאי למלא את כל הרצונות? מהו האושר הכי גדול ומהו הסבל הכי גדול בעולם? אליעד כהן מסביר שהאושר והסבל הם בעצם מצבים ... קשורים באופן עמוק להבנה של האדם לגבי המציאות ולדרך שבה הוא מפרש אותה. בהרצאה זו הוא מדגיש כי אושר מוחלט וסבל מוחלט הם שני צדדים של אותה המטבע, ובמובן מסוים הם אפילו אותה החוויה עצמה. כאשר אדם חווה משהו כאושר אין סופי, הוא בעצם נמצא במצב שבו הוא מוכן לסבול כל ... גדולה, משום שבכך הוא מתרגל לכלא וחושב שהטוב היחסי הזה מספיק לו. הוא מאבד את הרצון להילחם על החופש המוחלט שלו. אליעד מדגיש שאותו אדם היה צריך לשאוף לשחרור מוחלט, ולא לקבל נחמות חלקיות שמשאירות אותו בכלא נפשי. למה הדבר הכי רע שקרה לך יכול להפוך לדבר הכי טוב? אליעד מביא את רעיון רבי נחמן שאומר כי הצרות ... גדול יותר, משום שהם מאפשרים לך להבין משהו עמוק על המציאות, ולהשתחרר מן התלות ברצון שלך. מהו אושר מוחלט ומהו סבל מוחלט לפי אליעד כהן? אליעד מציג מצב שבו האדם חווה שליטה מוחלטת במציאות - הוא רוצה את מה שקורה בדיוק כפי שזה קורה, מבלי שיהיה לו רצון שונה מהמציאות. במצב כזה הוא חש כאלוהים, כי הכל תואם את רצונו בצורה מושלמת. אך ההפך המוחלט הוא גם נכון: האדם יכול לחוות סבל כל כך גדול, שכל האפשרויות הטובות אינן שוות לו את הכאב. במצב קיצוני כזה, האדם כבר לא רוצה דבר, ומבחינה זו הוא מתנתק מהרצון - ומגיע אף הוא לסוג של שחרור מוחלט. כיצד חוויית הסבל יכולה להביא את האדם להארה? אליעד מתאר כיצד הסבל המוחלט יכול להוביל את האדם לתובנה עמוקה כל כך, עד שהאדם אומר: אני לא רוצה שום דבר בכלל, וכך בעצם הוא משתחרר מהסבל. ברגע שאין לאדם יותר רצונות מוגדרים, ...
רוצה להיות כלום, רוצה להיות משהו, כלום או משהו, מה זה כלום? מה זה משהו? מה גדול ממה? כלום יחסי, כלום מוחלט, משהו יחסי, משהו מוחלט, מה זה אין סוף? חלק ממשהו, חלק מהשלם
רוצה להיות כלום, רוצה להיות משהו, כלום או משהו, מה זה כלום? מה זה משהו? מה גדול ממה? כלום יחסי, כלום מוחלט, משהו יחסי, משהו מוחלט, מה זה אין סוף? חלק ממשהו, חלק מהשלם
... להיות כלום, רוצה להיות משהו, כלום או משהו, מה זה כלום? מה זה משהו? מה גדול ממה? כלום יחסי, כלום מוחלט, משהו יחסי, משהו מוחלט, מה זה אין סוף? חלק ממשהו, חלק מהשלם מה זה כלום ומה זה משהו? אליעד כהן מסביר באופן עמוק ומפורט על המושגים כלום ומשהו, ומנסה להראות שאין עדיפות מוחלטת לאף אחד מהמושגים האלה. תחילה הוא מסביר שהבעיה המרכזית היא שאנשים לא מגדירים במדויק את השאלות שלהם, ולכן מתקשים להגיע לתשובות ברורות. הוא מדגיש שאם האדם יגדיר באופן מוחלט ומדויק את השאלות, הוא יקבל תשובות מוחלטות וברורות. מה ההבדל בין כלום יחסי לכלום מוחלט? אליעד מבהיר שיש כלום יחסי ויש כלום מוחלט. כלום יחסי הוא מצב בו חסר דבר ספציפי, למשל אם יש קופסה בלי תפוחים, נאמר שהקופסה היא ריקה, ולכן זה כלום יחסי. אבל כלום מוחלט הוא מצב בו לא קיים דבר כלל, אפילו לא אוויר או מקום. כלום מוחלט, לדבריו של אליעד, הוא מושג שאינו קיים באופן ממשי כי בכל רגע נתון קיים משהו, אפילו אם הוא מאוד מופשט או דק. האם משהו הוא תמיד יחסי? לפי אליעד, גם משהו הוא תמיד יחסי. למשל, שולחן הוא משהו יחסי כי ניתן להפוך אותו למשהו גדול יותר, כמו גודל של חדר או אפילו כדור הארץ. אם הוא היה הופך למשהו מוחלט, כזה שממלא את כל המציאות, הוא היה מאבד את הייחודיות שלו והופך שוב לכלום. מכאן, שכל מושג של משהו או כלום מוגדר תמיד ביחס למשהו אחר. מה המשמעות של אינסוף ביחס למשהו ולכלום? אליעד מדגיש כי אינסוף הוא מושג שאינו ניתן להגדרה מוחלטת, וכאשר מנסים לתפוס אינסוף, מתמודדים עם העובדה שאי אפשר להגדירו באופן סופי. גם כלום מוחלט דומה לאינסוף, כי אי אפשר להגדיר או לתפוס אותו באמת. לכן, גם מושגים כמו משהו או כלום הם תמיד מוגבלים ביחס לאינסוף, ותמיד קיימת בהם אי - ודאות ... אנשים מעדיפים לפעמים להיות כלום ולא משהו. למשל, אדם אומר שהוא רוצה להיות כלום כי הוא מרגיש שמשהו מפריע לו. אליעד מסביר שזו אשליה - כי אם באמת היה אותו אדם כלום מוחלט, לא היה לו שום רצון או יכולת להגיד שהוא כלום. הרצון עצמו להיות כלום כבר מעיד שהוא משהו. אנשים מחפשים להיות כלום כי זה נתפס כמצב בלי סבל או בעיות, אבל גם המצב הזה הוא יחסי ולא מוחלט. האם כלום גדול או קטן ממשהו? אליעד נותן דוגמאות מעניינות על השאלה מה גדול ממה - כלום או משהו. מצד אחד, נדמה שמשהו הוא גדול יותר, כי הוא כולל ... המשהו שבו - תחושת העצמי או האגו - מפריד אותו מהשלמות הזו. לכן, כדי לחוות את השלמות, האדם צריך להיפרד מההזדהות שלו עם המשהו שהוא חושב שהוא. האם אפשר להיות רק כלום מוחלט או רק משהו מוחלט? אליעד מסביר שאי אפשר באמת להיות רק כלום מוחלט או רק משהו מוחלט, כי כל אחד מהם תמיד מכיל בתוכו את ההפך שלו. לכן, אדם שמנסה להגיע לכלום מוחלט נתקל בפרדוקס - כי אם באמת יהיה כלום מוחלט, לא יוכל אפילו להרגיש שהוא כלום. כמו כן, גם משהו מוחלט לא באמת אפשרי, כי הוא מאבד את הגדרתו והופך לכלום. האם הרצון להיות כלום הוא יתרון או חיסרון? אליעד מדגים שאם אדם אומר שהוא מוכן להיות אפילו כלום, אז למעשה הוא אומר שלא אכפת לו להיות משהו, אבל הוא עדיין מחפש יתרון מסוים בכלום. אם הכלום היה מוחלט באמת, לא היה צורך להעדיף אותו על משהו. לכן, אליעד מסביר שהרצון להיות כלום או משהו הוא תמיד תוצאה של תפיסה יחסית וחלקית של המציאות, ואינו מוחלט באמת. כיצד אדם יכול להגיע לשוויון מוחלט בין משהו לכלום? הדרך להגיע למצב שבו לא משנה אם אתה משהו או כלום היא רק דרך הבנת האמת המוחלטת. האמת היא שההבדלים בין כלום למשהו אינם מוחלטים אלא יחסיים בלבד. רק כאשר אדם מבין את האמת באופן מוחלט, הוא מגיע למצב שבו באמת לא אכפת לו אם הוא משהו או כלום, כי הוא נמצא במצב של השלמות עצמה. מה זה כלום מוחלט? מה ההבדל בין משהו לכלום? מה זה אינסוף? למה אנשים רוצים להיות כלום? איך להגיע לתחושת שלמות? ...
מה זה יש מוחלט? מה זה אין מוחלט? מתי ואיך יכול להיות יש ואין בו זמנית? מהו פרדוקס המהות והצורה? למה המהות והצורה הם אחד? האם יכול להיות יש ואין בו זמנית? מה זה הפכים? מה זה יש אין סופי? מה זה אין אין סופי?
מה זה יש מוחלט? מה זה אין מוחלט? מתי ואיך יכול להיות יש ואין בו זמנית? מהו פרדוקס המהות והצורה? למה המהות והצורה הם אחד? האם יכול להיות יש ואין בו זמנית? מה זה הפכים? מה זה יש אין סופי? מה זה אין אין סופי?
... זה יש מוחלט? מה זה אין מוחלט? מתי ואיך יכול להיות יש ואין בו זמנית? מהו פרדוקס המהות והצורה? למה המהות והצורה הם אחד? האם יכול להיות יש ואין בו זמנית? מה זה הפכים? מה זה יש אין סופי? מה זה אין אין סופי? מה זה יש מוחלט ומה ההבדל בין יש מוחלט ליש יחסי? אליעד כהן מסביר בהרצאה את ההבדל בין המושג יש מוחלט למושגים של יש יחסי או אין מוחלט. לדבריו, יש מוחלט הוא משהו שקיים בכל מקום ובכל זמן בצורה אבסולוטית. כלומר, יש מוחלט הוא משהו שאי אפשר בכלל לדמיין או לתפוס אפשרות שהוא איננו. לדוגמה, אם נסתכל על אבטיח שנמצא על שולחן, השולחן יהיה יותר יש מהאבטיח, כי הוא יציב יותר או מחויב יותר למציאות שלנו. אבל גם השולחן אינו יש מוחלט, כי ייתכן שבעתיד הוא לא יהיה. לעומת זאת, משהו שהוא יש מוחלט חייב להתקיים תמיד ובכל מקום, בלי יוצא מן הכלל. אליעד נותן דוגמה ... הוא יותר יש מבית, ובית הוא יותר יש מכיסא. זה נובע מכך שהעולם נתפס כדבר גדול יותר, יציב יותר, ומחויב יותר. יחד עם זאת, כל הדברים שאנחנו יכולים לחשוב עליהם אינם יש מוחלט, כי תמיד יש אפשרות שהדבר לא יהיה קיים בעתיד או שהוא לא קיים במקום ... קיים, ודבר שהוא מאה אחוז אינו קיים הוא דבר שאי אפשר בשום אופן שיהיה קיים. כלומר, אי אפשר לתפוס במחשבה דבר שהוא קיים לחלוטין ואינו קיים לחלוטין בו זמנית. מה זה אין מוחלט? האין המוחלט מוגדר כמשהו שלא קיים בשום מקום ובשום זמן. משהו כזה אי אפשר אפילו לדמיין, כי עצם הדמיון או המחשבה על דבר כלשהו כבר נותן לו צורה מסוימת של קיום, אפילו אם רק בתודעה. במילים אחרות, אם אפשר לחשוב על משהו - הוא כבר לא יכול להיות אין מוחלט. לכן אין מוחלט הוא מושג מופשט שאיננו יכולים באמת לתפוס או לדמיין. מה זה פרדוקס ... קיימת באופן מופשט ואינסופי, ואילו הצורה קיימת באופן מוחשי וסופי. הפרדוקס נוצר כאשר מבינים שהמהות נמצאת בכל מקום ובכל זמן, ולכן אמורה להיות בכל מקום ובכל זמן בצורה מוחלטת - אך במציאות, אנו רואים צורות שונות ומגוונות, ולא רק מהות אחת ... כך שלמעשה, הצורה והמהות הן דבר אחד, אך המוח מתקשה להבין זאת, כי ביום - יום אנו תמיד רואים את הצורות השונות ולא את המהות האחת. מה ההבדל בין הפכים יחסיים להפכים מוחלטים? אליעד כהן מבחין בין הפכים יחסיים להפכים מוחלטים. הוא מסביר שהפכים יחסיים הם דברים כמו חום וקור - שני דברים שיכולים להתקיים יחד במינונים שונים, כי אין ביניהם סתירה מוחלטת. אך הפכים מוחלטים הם שני דברים שאינם יכולים להתקיים ביחד בשום אופן, כמו יש מוחלט ואין מוחלט. יש מוחלט חייב להיות תמיד קיים בכל זמן ומקום, ואין מוחלט לעולם לא יכול להיות קיים בשום זמן ובשום מקום. כלומר, הפכים מוחלטים סותרים לחלוטין זה את זה ואינם מאפשרים שום שילוב ביניהם. מהו יש ... קיים בשום מקום ובשום זמן בצורה אינסופית. למעשה, אליעד כהן מבהיר שיש אינסופי ואין אינסופי הם רעיונות שקשה לתפוס, כי ברגע שאנחנו חושבים על משהו - הוא כבר אינו אין מוחלט. בנוסף, כל דבר שאנו חושבים עליו בדרך כלל מוגבל בצורתו ובקיומו. למשל, ... והאבסולוטי. איך אפשר לגלות את המהות האמיתית של המציאות? הדרך לגלות את המהות האמיתית של המציאות, לפי אליעד, היא על ידי שאלת השאלה מה זה? שוב ושוב, עד שמגיעים להבנה מוחלטת שלא נשענת על מושגים אחרים. כלומר, לחקור כל דבר לעומקו עד שמגיעים למהות הראשונה שאי אפשר להסביר במושגים של דבר אחר. ההגעה אל המהות הזאת היא למעשה ההגעה להבנת המציאות האינסופית והמוחלטת, שהיא הדבר היחיד שמתקיים באמת ללא שינוי וללא הפכים. מה זה יש מוחלט? מה זה אין מוחלט? האם יש ואין יכולים להתקיים בו זמנית? מהו פרדוקס המהות והצורה? מה ...
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
אושר יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי סיבה, אושר עם תנאים, אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת
... יחסי, אושר מוחלט, איך להיות מאושר? אושר בלי תנאים, אושר בלי ... אושר עם סיבה, הדרך אל האושר, טוב יחסי, טוב מוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת מה ההבדל בין אושר יחסי לאושר מוחלט? כדי להבין איך להיות מאושר, צריך קודם להבין ... שני סוגים עיקריים של אושר: אושר יחסי ואושר מוחלט. רוב האנשים חווים אושר יחסי בלבד. אושר יחסי ... והוא יתחיל לחפש אושר חדש. לעומת זאת, אושר מוחלט הוא מצב שבו האדם חווה סיפוק מוחלט שאינו תלוי בשום דבר חיצוני. במצב של אושר מוחלט, אין הבדל בין מצבים טובים למצבים רעים. האדם ... של האירוע. לדוגמה, אם האדם נמצא במצב של אושר מוחלט, גם אם יקרה לו הדבר הגרוע ביותר מבחינת אנשים ... כבר חווה. מה ההבדל בין חשיבה יחסית לחשיבה מוחלטת? כדי להבין את ההבדל בין אושר יחסי למוחלט, יש להבין את ההבדל בין חשיבה יחסית לבין חשיבה מוחלטת. חשיבה יחסית היא המצב שבו האדם מסתכל על ... או נהנה ממנו. הוא חושב שהתחושה הזו היא אמת מוחלטת, בעוד שלמעשה זו רק אמת יחסית לתחושה ... אותו, אבל גם זו אמת יחסית. לעומת זאת, חשיבה מוחלטת היא היכולת להסתכל על הדברים ללא תלות ברצונות אישיים או בתחושות רגעיות. חשיבה מוחלטת היא ההבנה שכל מה שאתה מרגיש או חושב אינו אמת מוחלטת אלא אמת יחסית בלבד. כאשר אדם מבין שהטוב שלו ... העדפות, והוא מקבל את המציאות כפי שהיא באופן מוחלט. איך להשיג אושר בלי תנאים? כדי להשיג אושר ... אמור להרגיש באותה מידה של סיפוק ושוויון נפש מוחלט. במילים אחרות, עליו להגיע למצב שבו גם השגת ... מתנה את האושר בהשגת משהו, זה כבר אינו אושר מוחלט אלא אושר מותנה. מי שאומר אני אהיה מאושר ללא ... לא הבין מהו אושר ללא תנאים. הדרך להגיע לאושר מוחלט היא להבין שהדבר היחיד שגורם לך לחוש אושר או ... תוצאה של המציאות עצמה. האם אפשר להיות מאושר מוחלט וגם להצליח בעולם היחסי? רבים תוהים האם אפשר לחוות אושר מוחלט ובאותו זמן להצליח ולפעול בעולם היחסי (כמו ... החיצוני, הוא יוכל בו זמנית לחוות גם את המוחלט וגם להצליח בעולם היחסי. אם האדם אומר אני רוצה אושר מוחלט רק אם זה לא יפגע לי בכסף או בזוגיות, הוא מפספס את ההבנה של אושר מוחלט. אושר מוחלט לא מותנה בשום גורם, ולכן אם האדם באמת מגיע לאושר מוחלט, הוא לא יחווה פגיעה באושר גם אם חייו היחסיים ... יכול להגיע למצב שבו אתה גם חווה את האושר המוחלט וגם יכול לפעול בהצלחה בעולם היחסי. ההבנה היא שאושר מוחלט לא סותר בהכרח הצלחה בעולם היחסי, אלא פשוט אינו תלוי בה. מהו אושר מוחלט? איך להגיע לאושר בלי תנאים? הבדל בין טוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סבל, בדרך אל האושר - חיפוש הטוב האמיתי והאמת המוחלטת, יוצר *שקר וסבל* - למה ומדוע?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מוחלט, איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מוחלט, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומלץ, מאמן אישי לתזונה נכונה, אימון אישי להפרעות קשב בנושאי מוחלט - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 09:14:43 - wesi1