אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה טוב בסבל? ✔טוב להרגיש רע, טוב להרגיש רק רע, להרגיש טוב מכל רע, איך לא להרגיש רע? מה טוב בלהרגיש רע? מה טוב ברע שאין בו שום טוב? סבל אין סופי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טוב להרגיש רע, טוב להרגיש רק רע, להרגיש טוב מכל רע, איך לא להרגיש רע? מה טוב בלהרגיש רע? מה טוב ברע שאין בו שום טוב? סבל אין סופי, מה טוב בסבל מושלם? למה יש רע בעולם? למה רע לי? להיות אלוהים, אני אלוהים, למה אלוהים ברא רע?
מה טוב בלחוות רע בלי שום דבר חיובי?

לפעמים אדם חווה רע, והוא מחפש מיד את הטוב שיכול לצאת ממנו. לדוגמה, אדם שפספס טיסה בגלל תאונה, והמטוס התרסק, יכול לומר לעצמו שהרע (התאונה) הציל אותו ממשהו גרוע יותר (התרסקות המטוס). זה הסבר שאנשים רבים משתמשים בו כדי להצדיק את הרע שקורה להם וכדי להפחית את ההתנגדות שלהם כלפי מה שקרה, וכך להרגיש טוב יותר.

אבל מה קורה כשלא ניתן למצוא שום סיבה טובה או שום תועלת ברע? מה קורה אם אדם חווה משהו כל כך רע, שאין לו שום הסבר שינחם אותו או שייתן לו הצדקה הגיונית לחוויה הזאת? במקרה כזה, האדם מרגיש סבל כפול - לא רק שהוא חווה רע, אלא הוא גם לא מצליח למצוא שום דבר שיפחית את הסבל הזה. הוא לא יכול למצוא סיבה מדוע הסבל מוצדק, או מה טוב בו.

הסיבה האמיתית לסבל - ההתנגדות למציאות

לפי אליעד כהן, הסיבה האמיתית לסבל האנושי היא לא מה שקורה במציאות, אלא ההתנגדות למה שקורה. כלומר, אם אדם חווה משהו רע, אבל היה מצליח לרצות שזה יקרה, הוא לא היה סובל. הרע הופך לסבל רק כשהוא מנוגד לרצון האדם. לכן, אם האדם מצליח להפסיק להתנגד למציאות כמו שהיא, הוא יפסיק לסבול.

לדוגמה, אם מישהו חולה במחלה קשה והוא כל הזמן מתנגד לזה וחושב שזה לא צריך לקרות, הוא יחווה סבל. לעומת זאת, אם הוא היה מקבל את המחלה באופן מלא, בלי להתנגד לה בכלל, הוא היה מפסיק לסבול. הוא אולי היה מרגיש כאב פיזי, אבל לא סבל נפשי. הסבל קיים רק כשהאדם אינו רוצה את מה שקורה.

מהי הפרספקטיבה של אלוהים על הרע?

ההסבר שאליעד כהן מציע הוא שהמציאות - או אלוהים - לא צריכים סיבות או הצדקות כדי ליצור את הרע. אלוהים הוא כל יכול, ואם הוא היה רוצה רק טוב, הוא היה יכול לברוא רק טוב. העובדה שיש רע בעולם אינה מעידה על חולשתו של אלוהים או על כך שהוא צריך רע כדי שייצא מזה טוב, אלא שהוא ברא רע פשוט כי כך הוא רצה.

כלומר, מבחינת אלוהים, הרע קיים כי הוא רוצה שהוא יהיה קיים. אין בזה היגיון של סיבה ותוצאה, אלא זה ביטוי לרצון האלוהי. הרע קיים כי כך אלוהים רוצה שיהיה, ללא שום סיבה מעבר לכך. זאת נקודת מבט ייחודית, ששונה מאוד מהדרך שבה אנשים רגילים לחשוב. אליעד מציין שאנשים דתיים רבים אינם באמת מאמינים באלוהים באופן מוחלט, כי הם מאמינים שאלוהים זקוק לסיבות ולתירוצים כדי לברוא רע, וזה סותר את רעיון האלוהות.

איך להתחבר לפרספקטיבה האלוהית?

כאשר אדם חווה רע בלי שום סיבה הגיונית, והסבל שלו כל כך גדול שאין שום דבר טוב שיכול לנחם אותו, הוא ניצב בפני הזדמנות נדירה להתחבר לפרספקטיבה האלוהית שבתוכו. מה זה אומר? הכוונה היא שהאדם יכול להבין שהמהות האמיתית שלו היא לא האני האישי שמרגיש את הסבל, אלא שהוא בעצמו המציאות כולה - כלומר, הוא בעצם אלוהים.

הכוונה היא לכך שבסופו של דבר, האדם הוא חלק מהמציאות, וככזה הוא אינו נפרד מהמציאות. כשאדם מבין שהוא בעצם אחד עם המציאות כולה, הוא מבין שהרע שקורה לו הוא משהו שהוא עצמו רוצה שיקרה - ברמה העמוקה ביותר, כי הוא המציאות. לדוגמה, אם מישהו חווה סבל נוראי, הוא יכול להבין שבעצם הוא עצמו - כמציאות - רוצה לחוות את הסבל הזה בדיוק כפי שהוא מתרחש.

זאת לא נקודת מבט של אדם רגיל שמנסה להרגיש טוב בעזרת סיבות חיצוניות, אלא נקודת מבט של אלוהים. מנקודת מבט אלוהית זו, אין צורך להצדיק את הרע בשום אופן. הרע קיים פשוט כי זה הרצון של המציאות, שהיא האדם עצמו.

איך להרגיש טוב ללא סיבה חיצונית?

ברגע שאדם מפסיק להתנגד למציאות, הוא מפסיק גם להרגיש רע. כשאין התנגדות, אין סבל. זה המקום שבו האדם יכול להרגיש טוב - גם אם אין שום סיבה חיצונית או הצדקה לרע שהוא חווה. הוא מרגיש טוב לא בגלל שמשהו טוב קרה בעקבות הרע, אלא בגלל שהוא הפסיק להתנגד למציאות והוא מרגיש אחד עם הרצון האלוהי של המציאות.

לדוגמה, אם שורפים אדם באש, מנקודת מבט אנושית זה רע וסבל נוראי. אבל מנקודת מבט אלוהית, האדם יכול להרגיש שזה בדיוק מה שהוא - כמציאות - רוצה שיקרה, ולכן הוא אינו סובל. הוא חווה את הרע כמשהו מושלם, כי זו בדיוק המציאות שהאלוהים שבו רוצה לחוות.

היכולת הזאת להרגיש טוב ללא סיבה חיצונית, מתוך חיבור לפרספקטיבה האלוהית, היא למעשה ההישג הרוחני הגבוה ביותר שאליעד מתאר. זו לא נחמה פשוטה, אלא הבנה עמוקה מאוד של טבע הקיום.

לסיכום - טוב להרגיש רע מושלם

לסיכום, אליעד כהן מסביר שהדרך להשתחרר מהסבל איננה באמצעות הצדקות או חיפוש היגיון ברע. להפך, ככל שהרע הוא יותר חסר הסבר והיגיון, כך יש לאדם הזדמנות גדולה יותר להתחבר לפרספקטיבה של אלוהים. האדם מפסיק לחפש משמעות או הצדקות חיצוניות, ומתחיל לראות את עצמו כחלק מהמציאות השלמה שרוצה בדיוק את מה שקורה לה, כולל את הרע הכי מוחלט.

באמצעות חיבור עמוק להבנה שהאדם הוא אלוהים (המציאות עצמה), הוא יכול להרגיש טוב מושלם, גם כשאין שום דבר טוב ברע שהוא חווה. זוהי נקודת מבט עמוקה ומיוחדת, שמאפשרת לאדם לחוות שלמות ושקט פנימי גם בתוך הסבל הגדול ביותר.
מה טוב בלהרגיש רע שאין בו שום דבר טוב?

השאלה המרכזית שנידונה היא מה יכול להיות טוב בכך שבן אדם מרגיש רע, אך לא מוצא שום היבט חיובי ברע הזה. כלומר, כאשר אין שום סיבה טובה נראית לעין שיכולה להצדיק את הרע שהוא חווה, ולא ניתן למצוא שום תועלת בו - מה עדיין יכול להיות טוב בכך?

כאשר הרע מביא לטוב

בדרך כלל, אנשים מנסים להצדיק את הרע בכך שהם מחפשים את ההיבט החיובי שבו. לדוגמה, אם מישהו מחמיץ טיסה בגלל תאונת דרכים ולאחר מכן המטוס מתרסק, הוא עשוי לומר לעצמו: "לפחות ניצלתי". במקרה כזה, האדם מוצא הסבר לכך שהרע שקרה לו הוביל למשהו טוב. כך, אנשים רבים מאמצים את התפיסה כי "הכל לטובה" או ש"אין רע בלי טוב". הם משתמשים בפרשנות זו כדי להפחית את תחושת ההתנגדות שלהם כלפי מה שקרה, וכך להרגיש פחות רע.

כאשר לא ניתן למצוא שום טוב ברע

אבל מה קורה כאשר לא ניתן למצוא שום תועלת או סיבה חיובית לרע? מה קורה כאשר אדם מרגיש כל כך רע, עד שהוא לא מצליח להיאחז באף הסבר חיובי? הוא לא מצליח למצוא שום קשר בין הרע שהוא חווה למשהו טוב בעתיד או לסיבה מוצדקת כלשהי. במצב כזה, לא רק שהוא חווה סבל, אלא שגם אין לו שום דרך להצדיק את הסבל הזה באופן שמנחם אותו.

המקור האמיתי של הסבל

בנקודה זו, ניתן להבין דבר עמוק יותר - הסיבה האמיתית לכך שאדם מרגיש רע אינה קשורה בהכרח למה שקורה לו, אלא בהתנגדות שלו למה שקורה. כלומר, אם מישהו היה רוצה את מה שקורה לו, לא היה לו רע. הסבל נובע מכך שאדם רוצה שמשהו יקרה בצורה מסוימת, אך המציאות מתרחשת באופן שונה. ברגע שהוא מפסיק להתנגד למציאות - הוא מפסיק לסבול.

הפרספקטיבה של אלוהים

לפי גישה זו, אלוהים אינו כפוף לאף סיבה או הצדקה. אלוהים לא חייב ליצור רע כדי שיצא ממנו טוב. אם אלוהים היה רוצה רק טוב, הוא היה יוצר רק טוב, כי הוא כל יכול. אבל אלוהים ברא גם את הרע - לא כדי שיצא ממנו טוב, אלא כי כך הוא רצה. כלומר, המציאות כוללת רע כי זה מה שהיא רוצה להיות. אין בכך היגיון של "זה מוביל לטוב", אלא פשוט כי כך היא פועלת.

התחברות לפרספקטיבה של אלוהים

אם אדם מצליח להפסיק להתנגד למה שקורה, גם אם אין בזה שום דבר טוב, הוא יכול לחוות שינוי תודעתי. הוא מפסיק לחפש משמעות ברע ומפסיק לנסות להצדיק אותו. במקום זאת, הוא מקבל את המציאות כמו שהיא. כאשר הוא מתחבר לרעיון ש"המציאות רעה כי ככה היא רוצה להיות", הוא מתחיל לראות את עצמו כחלק מהמציאות. הוא בעצם מזהה את עצמו עם המציאות כולה - ובכך, הוא בעצם מתחבר לנקודת המבט של אלוהים.

להרגיש טוב בלי סיבה

בשלב הזה, האדם יכול להגיע למקום שבו הוא מפסיק להתעסק בשאלה "למה רע לי?" ומתחיל לקבל את המציאות ללא התנגדות. ברגע שהוא מפסיק לחפש סיבות והצדקות, הוא יכול להתחבר לפרספקטיבה של אלוהים, שבה אין צורך בהסברים. הוא מפסיק לראות את הרע כמשהו שיש לו מטרה או סיבה - והוא פשוט מקבל אותו כפי שהוא. מתוך נקודת מבט זו, הוא מסוגל להרגיש טוב - אפילו אם הוא חווה משהו רע.

לסיכום

הדרך האולטימטיבית להשתחרר מתחושת הרע אינה דרך חיפוש אחר הצדקות או היגיון מאחורי הסבל, אלא דרך התחברות עמוקה יותר להבנה שהמציאות היא כפי שהיא - כי כך היא רוצה להיות. ברגע שאדם מפסיק להתנגד לרע, הוא מפסיק לסבול, גם אם אין ברע שום תועלת גלויה. דרך זו מובילה להבנה עמוקה יותר של הקיום וליכולת להרגיש טוב - ללא צורך בהצדקה או בסיבה חיצונית.
הבנה עמוקה הכל לטובה אלוהים הוא כל יכול למצוא את הסיבה איך להסביר הרגשה של התנגדות מה היא רוצה גרוע תירוץ עובדה מאמינים אולי אני אלוהים איך זה להרגיש רק רע איך לא להרגיש רע אין סוף אלוהות אלוהים אלוהים ברא אני אלוהים האם אני אלוהים האם יש רע בעולם טוב להרגיש רק רע להיות אלוהים להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב מכל רע להרגיש רע להרגיש רק רע למה אלוהים ברא רע למה אני אלוהים למה טוב להרגיש רע למה יש רע למה יש רע בעולם למה להיות אלוהים למה רע לי מה זה אין סוף מה זה אלוהים מה זה להיות אלוהים מה זה להרגיש טוב מה זה להרגיש רע מה זה סבל מה זה שלמות מה טוב בלהרגיש רע מה טוב בסבל מה טוב בסבל מושלם מה טוב ברע מה טוב ברע שאין בו שום טוב מושלם מי זה אלוהים סבל סבל אין סופי סבל מושלם רע להרגיש טוב רע שאין בו שום טוב שלמות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טוב להרגיש רע, טוב להרגיש רק רע, להרגיש טוב מכל רע, איך לא להרגיש רע? מה טוב בלהרגיש רע? מה טוב ברע שאין בו שום טוב? סבל אין סופי, מה טוב בסבל מושלם? למה יש רע בעולם? למה רע לי? להיות אלוהים, אני אלוהים, למה אלוהים ברא רע?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה טוב בסבל?, דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה טוב בסבל?, איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
להחליש פחד ירידה בתשוקה במינית למה אני עושה את זה לעצמי? חלום בלהות בית קברות להיות יותר יצירתי איזה סוגי פחדים יש? להתמודד עם פחד מזוגיות לאהוב את עצמך בשלמות שיפור ביטחון עצמי רצון להיות נאהב האם היא באמת אוהבת אותך? לקוח מאושר אושר בכל רגע להגדיר זוגיות בחורה שנראית טוב מידי החלטות נכונות להרגיש טוב עם החלטה להתמודד עם החלטה מורכבת התמודדות עם התקפים למה לרצות להצליח יגרום לך להיכשל? רעב להצלחה תועלת מרכישת מוצר מכירות ושירות הילד מתחצף ילדים וגירושים רוחניות אובדנית שיטות רוחניות מומחה להפרעת התנהגות הפרעת אישיות בגלל מיסטיקה איך להחזיר אקס? האקסית זוכרת אותך לבנות חדר כושר בבית עומסים על הגוף באימון האם אלוהים נמצא במקום מסוים? לסמוך על אלוהים אחרי השואה הארה מושלמת מואר רוחנית להפוך להיות אלוהים טוב להיות אלוהים לנבונים עושר לעשות כסף במטח למצוא את מטרת החיים ייעוד ומטרת החיים אנרגיות חיוביות מאנשים ליהנות מאוכל אין רצון אם אין בחירה בחירה מאושרת העולם נוצר מעצמו העולם נוצר מכלום עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא רטוריקה, מאמן אישי למנהלים, מאמן משפחתי בתחום מה טוב בסבל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.7969 שניות - עכשיו 02_02_2026 השעה 17:13:56 - wesi1