אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מהן ציפיות השכר שלך? ✔איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:11איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? משא ומתן על שכר, ביטחון עצמי בראיון עבודה
איך לענות נכון לשאלה "מה החסרונות שלך" בראיון עבודה?

אחת השאלות הקשות ביותר בראיון עבודה היא "מה החסרונות שלך?". אליעד כהן מסביר שהשאלה עצמה מבוססת על מספר הנחות יסוד שגויות. ראשית, ההנחה היא שהמרואיין נמצא במצב נחות מול המעסיק, שהוא בעצם מעין "אלוהים" שעושה למרואיין טובה בכך שהוא מסכים להעסיק אותו. ההנחה השנייה היא שהמרואיין נמצא במצב נואש, שחייב בכל מחיר להתקבל לעבודה, ולכן צריך להוכיח שאין לו חסרונות שיפריעו לקבלתו.

אליעד כהן מציע גישה שונה לגמרי: לראות את עצמך כעצמאי ולא כשכיר נואש. לדבריו, המרואיין צריך לחשוב על עצמו כעל מוצר שהוא מוכר, והמראיין הוא למעשה הלקוח שמעוניין לקנות את המוצר הזה. כאשר אתה מוכר מוצר, אתה לא נמצא במצב של "חוסר", אלא יש לך אפשרויות רבות ולקוחות פוטנציאליים נוספים. כלומר, חשוב שתבין שהמעסיק אינו הלקוח היחיד שלך. אם תבין את זה, השאלה על חסרונות תיראה לך פחות מאיימת.

לדוגמה, אם אתה מוכר טלוויזיה, והלקוח שואל אותך "מה החסרונות של הטלוויזיה?", אתה יכול בקלות להחזיר אליו את השאלה ולהגיד לו "תלוי בתקציב שלך, אולי הטלוויזיה לא מושלמת, אבל זה מה שאתה יכול להרשות לעצמך". באותו אופן, כשמעסיק שואל אותך על חסרונותיך, אתה יכול לענות לו באופן ענייני, ואפילו לשאול אותו "ומה החסרונות שלכם?", או "איך אתם כמקום עבודה?". בכך אתה הופך את השיחה למאוזנת והדדית, ולא מרגיש כנחות.

הגישה הזאת גורמת לך להבין שאינך חייב לחשוף חסרונות ממשיים שעלולים לפגוע בסיכויים שלך לקבל את העבודה. במקום זה, אתה יכול להבהיר למעסיק שגם לך יש ביקורת ודרישות מהמקום, בדיוק כפי שהוא בוחן אותך.

כיצד לענות נכון לשאלה על ציפיות שכר בראיון עבודה?

אליעד כהן מדגיש כי גם שאלת השכר בראיון עבודה יכולה להיות מאוד מלחיצה, אך אפשר להתמודד איתה בצורה מקצועית וחכמה. כשמעסיק שואל אותך "כמה שכר אתה מצפה לקבל?", הוא בעצם מנסה להבין את התמחור שלך כמוצר בשוק העבודה. כדי לענות על השאלה הזו נכון, אתה חייב קודם כל לדעת כמה אתה שווה.

כמו שבעל עסק יודע בדיוק כמה כסף הוא רוצה לקבל על המוצר שלו לאחר שערך סקר שוק, כך גם אתה חייב לבדוק מהו השכר הממוצע בתחום התעסוקה שלך. אם תעשה סקר שוק נכון ותדע מה הערך שלך, לא תפחד לנקוב בסכום שאתה מצפה לו. אליעד ממליץ על גישה זו באופן ברור: כמו שאתה לא מוכר מוצר בזול אם אתה יודע שהמוצר שלך שווה יותר, כך גם אתה לא צריך להסכים לשכר נמוך מדי רק מתוך פחד להפסיד את העבודה.

אם תתפוס את עצמך כעצמאי, אתה תנהל משא ומתן על השכר בצורה רגועה ובטוחה. במצב כזה, אם המעסיק באמת מעוניין בך, הוא ימצא דרך להגיע איתך לעמק השווה. אם אין הסכמה, תוכל תמיד למצוא מקום אחר. החשש לנקוב בסכום גבוה מדי מיותר לחלוטין אם אתה מבין שהמעסיק הוא בסך הכל עוד לקוח, ולא הלקוח היחיד בשוק.

איך לבנות ביטחון עצמי אמיתי לקראת ראיון עבודה?

אליעד כהן מסביר שביטחון עצמי אמיתי בראיון עבודה נבנה משינוי עמוק של תפיסתך לגבי המעסיק ולגבי עצמך. במקום לראות את עצמך כשכיר שמחכה למעסיק שיציל אותו, עליך לראות את עצמך כעצמאי, שמציע למעסיק את שירותיו, כשאתה מודע לערך האמיתי שלך.

כאשר אתה משנה את התפיסה הזאת, אתה מבין שהמעסיק לא עושה לך טובה שאתה עובד אצלו. אתה עושה לו טובה בדיוק באותה המידה. זוהי דינמיקה של הדדיות ולא של היררכיה ברורה. אתה צריך לזכור שיש לך עוד אופציות, ואין סיבה שתתייחס למראיין כאל "אלוהים" שגורם לך להרגיש נחות.

אליעד מציע דוגמה מפורטת: אם אתה מגיע למקום עבודה יחיד שאתה מאוד רוצה לעבוד בו, ואתה נמצא בעמדת נחיתות ומוכן לומר כל דבר רק כדי להתקבל, אתה למעשה מפסיד במשא ומתן מראש. אבל אם תתייחס אל המקום כאל לקוח אחד מתוך רבים, תוכל לנהל את השיחה מתוך ביטחון עצמי אמיתי, לשאול שאלות בעצמך, ולהפוך את המצב לשיחה שוויונית שבה גם אתה בוחן את המעסיק.

גישה זו אינה מועילה רק לקבלה לעבודה, אלא גם לניהול מוצלח של הקריירה שלך באופן כללי, בכך שהיא מאפשרת לך להתקדם מהר יותר, ומגבירה את הערך שלך בעיני המעסיקים הפוטנציאליים.

לסיכום, אליעד מדגיש שהמהות של כל התהליך היא לא לראות את עצמך כמי שחייב לקבל את העבודה בכל מחיר, אלא להבין שאתה מוכר מוצר בעל ערך רב, שיש לך את היכולת לבחור את הלקוחות שלך. כאשר אתה רואה זאת בצורה נכונה, הביטחון העצמי שלך עולה משמעותית, וראיון העבודה הופך למשא ומתן מקצועי ואפקטיבי.
מה להענה לשאלה "מה החסרונות שלך " בראיון עבודה?

כאשר נשאלת בראיון עבודה "מה החסרונות שלך?", זו שאלה שמבוססת על הנחות יסוד שגויות. הנחת היסוד הראשונה היא שהמרואיין הוא אדם "מסכן" ו"שכירה", שמחפש את העבודה בכל מחיר, ושהמראיין הוא "הלקוח" שמחליט אם לקבל אותו או לא. המראיין שואל על החסרונות של המרואיין מתוך רצון לברר אם יש משהו שיכול להוות חסם בהעסקת האדם, כשהוא רואה אותו כ"משאב" שיש להעריך את יתרונותיו וחסרונותיו.

הנחות אלה לא בהכרח נכונות. אם תחשוב על זה, המראיין בעצם שואל אותך "מה החסרונות של המוצר שלך?", ושאלה כזו לא תהיה רלוונטית אם תתייחס לעצמך כאל עצמאי ולא כשכיר. אם אתה רואה את עצמך כעצמאי, תבין שיש לך את הערך שלך, ואתה לא מצפה שתקבל את העבודה בכל מחיר. אתה מציע את עצמך למקום עבודה כמו שמוכר מציע מוצר, ואתה לא צריך להרגיש במצב של "חוסר" כל הזמן. כלומר, אם תבין שאתה מוכר מוצר, ושיש לך הרבה לקוחות פוטנציאליים, לא תרגיש לחץ לענות על השאלה הזו כי תדע שלמראיין יש עניין לדעת עליך אם אתה מתאים לו.

אם תתייחס למראיין כאל "לקוח" ולא "אלוהים", תוכל להימנע להרגיש נחות או לחוץ. אתה יכול להסתכל עליו בעיניים ולהגיד "מה אתה חושב על החסרונות שלי?" או לשאול אותו שאלה מנוגדת: "מה החסרונות שלכם?", במקום להרגיש "מסכן" ולנסות למצוא חן בעיניו.

כדי להסביר את זה בפשטות, אם אתה שואל את עצמך מה חסר במוצר שאתה מציע, אתה לא בהכרח תיתן תשובה שיכולה להזיק לך, אלא תבדוק אם יש מקום לשיפור. תחשוב על זה כעל משא ומתן עם המראיין שבו אתה מוודא גם אם המקום מתאים לך, ולא רק אם הם רוצים להעסיק אותך.

מה להגיד בראיון עבודה כשנשאלים על ציפיות שכר?

שאלה נוספת בראיון עבודה היא לגבי ציפיות השכר, שהיא גם שאלה שעשויה להיות מבלבלת. המעסיקים שואלים את השאלה הזו כדי להבין את הציפיות שלך ולהתאים את השכר להצעתם. רבים מרגישים פחד או חשש לומר את הסכום שהם רוצים, מתוך מחשבה שיתכן והם לא יקבלו את העבודה אם ידרשו שכר גבוה מדי.

האמור פה הוא עקרוני: אתה לא שואל את המראיין כמה הוא מצפה לשלם, אלא אתה צריך לדעת בדיוק כמה אתה שווה. כמו שברוב המקרים אתה עושה סקר שוק לפני רכישת מוצר, כך עליך לעשות גם בראיון עבודה - לברר מהו השכר השוקי למשרות דומות. אם תעשה את זה, תדע להגיד את הציפיות שלך בצורה רגועה ומחושבת.

כאשר אתה מודע לערך שלך, אתה לא צריך להרגיש רע אם אתה מבקש סכום גבוה יותר. אם המעסיק רוצה אותך באמת, הוא יהיה מוכן לשלם את הסכום הזה, ואם לא, תמיד יש מקום אחר שיכול להיות מתאים לך. זה לא שונה מתהליך מכירת מוצר שבו המוכר יודע מה מחיר המוצר, ואז מציע את המחיר הנכון.

אם אתה שואל את עצמך "מה השכר שאני מצפה לו?", יש לעשות זאת בצורה של משא ומתן, כמו שתנהל משא ומתן על רכישת מוצר. אתה לא תסכים לקחת שכר פחות אם אתה לא חושב שמגיע לך יותר. אם תסכים לקחת שכר נמוך רק כדי לקבל את המשרה, זה כמו לתת הנחה על המוצר שלך כשאתה יודע שאתה שווה יותר. אם אתה מציע את עצמך בצורה מקצועית עם שכר ראוי, תוכל להגיע למצב שבו אתה לא מרגיש רע או חשש לשוחח על הנושא.

איך לבנות ביטחון עצמי בראיון עבודה?

החשיבה החשובה ביותר היא איך לבנות ביטחון עצמי בראיון עבודה. הדרך לבנות ביטחון עצמי היא על ידי שינוי התפיסה שלך את המראיין ואת המצב בראיון עבודה. אם אתה רואה את עצמך כעצמאי, תבין שאתה לא עושה טובה למעסיק שאתה עובד אצלו, אלא להפך - המעסיק עושה לך טובה שהוא מציע לך את העבודה. הדינמיקה הזו צריכה להיות הדדית, ואין סיבה להרגיש שאתה במצב של חוסר כל הזמן.

אם תתפוס את עצמך כעצמאי ותראה את העבודה כאופציה שיכולה להתאים לך, ולא רק כ"צורך" להתקבל לעבודה, תוכל לשדר ביטחון עצמי שיבוא לידי ביטוי גם בתשובות לשאלות כמו "מה החסרונות שלך?" או "מה הציפיות השכר שלך?". הגישה הזו תעזור לך לא רק בראיון עבודה, אלא גם בניהול קריירה טובה ומוצלחת.
עכשיו השאלה היא כזאת מה לענות בראיון עבודה לשאלה ששואלים אותך מה החסרונות שלך, היית פעם בראיון עבודה שאלו אותך מה החסרונות שלך? אף פעם לא שאלו אותך מה החסרונות שלך כי אין לך חסרונות או כי תמיד קיבלו אותך בגלל שגם לא משנה מה, טוב בכל מקרה עכשיו השאלה היא כזאת נגיד ששואלים אותך מה החסרונות שלך מה אתה אמור לענות ואז היה גיליון שלם של אנשים שנתנו תשובות מה אתה אמור לענות "אתה אמור לענות ככה ואתה אמור לענות ככה". עכשיו בוא ננתח את זה מה האמת.

ש: רק כדי להבין אתה שאלת?

אליעד: אני שאלתי ואז אנשים נתנו תשובות ותשובות.

ש: פייסבוק.

אליעד: כן פייסבוק, עכשיו השאלה היא מה האמת כמישהו שואל אותך בראיון עבודה "מה החסרונות שלך?" מה האמת אז קודם כל בא ננסה להבין את מהות השאלה, מה הנחות היסוד של השאלה ומאיפה נובעת השאלה והנחות היסוד האלה הן שגויות ומאחר שהן שגויות לכן נוצרת השאלה מלכתחילה אבל אם יניחו הנחות יסוד אחרות לא תהיה את השאלה הזאת.

זאת אומרת מה הנחות היסוד הנחת היסוד של הבן אדם שהולך לחפש עבודה היא שהוא אומלל מסכן קבצן, תקשיב עד הסוף ושאותו האחד שיושב מולו זה אלוהים "ושהוא יעשה לי טובה אם הוא יקבל אותי לעבודה ואני צריך למצוא חן בעיניו כדי שהוא יקבל אותי לעבודה" וההוא שיושב בצד השני של השולחן המראיין בטוח שהוא אלוהים ושהוא עושה טובה להוא שהוא מראיין אותו "ושאני אעשה לו טובה ואקבל אותו לעבוד או לא".

"תגיד לי מה החסרונות שלך למה שאני אקבל אותך כאילו זה שאתה רוצה לעבוד זה ברור, זה שאנחנו סבבה זה ברור אנחנו לא נדפוק אותך אף פעם לנו אין חסרונות אבל מה החסרונות שלך" מה זה שונה מ - "אני הולך לקנות רכב" אתה שואל את המוכר "מה החסרונות של הרכב" זאת אותה השאלה זה מוצר שלמוצר יש חסרונות.

עכשיו מה האמת שמה הדרך לצאת מהשאלה הזאת, מה הדרך לצאת קודם כל מלכתחילה צריך לשנות את החשיבה המרואיין הבן אדם שמראיינים אותו הוא צריך להתייחס לעצמו כאל עצמאי לא כאל שכיר. מה זאת אומרת הוא צריך להבין שיש לו מוצר שזה הוא שהוא מוכר אותו למי ללקוח אחד לתקופה מסוימת אבל עדיין זה כמו למכור מוצר למכור מוצר לכל דבר אבל מה שכן אתה לא חייב למכור את המוצר ללקוח הזה יש עוד לקוחות.

עכשיו מה האמת שאם בן אדם הולך לראיון עבודה למקום אחד בלבד והוא מרגיש מסכן "תעשו לי טובה תקבלו אותי" אז מראש נוצר מאזן כוחות של "תגיד לי מה החסרונות שלך ואם אני אגיד לך אין לי חסרונות, החסרונות שלי זה החסרונות שלך כל החסרונות שיש לך יש גם לי מה הבעיה", עכשיו אם הבן אדם ברגשי נחיתות שהוא חושב שעושים לו טובה שמקבלים אותו לעבודה אז יש לו בעיה בשאלה הזאת אבל אם מראש הבן אדם מבין "אני עושה להם טובה שאני בכלל רוצה לעבוד פה לא פחות מאשר הם עושים לי טובה שאני אעבוד אצלם" זה כמו לקוח רגיל הוא לא עושה לך טובה שהוא עובד איתך.

אין עוד לקוחות אין עוד אפשרויות רק הלקוח הזה נגמר הסיפור? עכשיו אם בן אדם זוכר את זה אז ממילא כל הדינמיקה של מה החסרונות שלך היא מטופשת ומיותרת הוא ישאל אותך מה החסרונות שלך אתה יכול להגיד לו "מה אתה חושב שהחסרונות שלי מה נראה לך על בסיס מה שאמרתי לך" זה לא שונה מלקוח ששואל אותך "מה החסרונות של המוצר שלך". אתה בא למכור למישהו טלוויזיה הוא אומר לך "מה החסרונות של הטלוויזיה" אתה מסתבך עם זה אתה יכול לתת לו תשובות אתה אומר לו "מה החסרונות שלך כמה תקציב יש לך נכון הטלוויזיה הזאת היא חרא טלוויזיה אבל אין לך תקציב אתה צריך לקנות אותה מה לעשות".

אז מה כאילו מה זה אומר תגיד לו "ואתה המקום עבודה מושלם מה ההגדרה של חסרונות תגדיר חסרונות, מה אתה רוצה לדעת" נגיד "מה החסרונות שלך, מה אתה רוצה לדעת יש לי חסרונות בכל התחומים מה הבעיה". מה זאת השאלה הזאת מה החסרונות שלך כאילו "מה אתה מצפה הרי אם יש לי באמת חסרונות אתה חושב שאני אגיד לך אותם הרי זה ברור שאני לא אגיד לך אותם, נכון אז למה לשאול את זה מלכתחילה לבדוק כמה אני אהבל כאילו אם אתה קולט שאני אהבל למה שאתה רוצה להעסיק אותי פה בכלל מלכתחילה".

בכל מקרה ובאותה מידה זה גם לגיטימי לשאול אותו "עכשיו תגיד לי מה החסרונות שלך, מה החסרונות שלי בלעבוד פה בוא תספר לי איך אתם דופקים את העובדים בוא תספר לי איך אתם מנצלים את העובדים, בוא תספר לי איך אתם משאירים פה שעות נוספות ולא מתגמלים בוא תספר לי, מה אתה עושה לי טובה שאני עובד פה".

ש: אבל אתה רוצה שהוא יקבל אותך לעבודה או שאתה לא רוצה?

אליעד: לא, אתה רוצה לבדוק אם אתה רוצה לעבוד אצלו לא אם הוא מוכן לקבל אותך לעבודה.

ש: בהנחה שאתה רוצה לעבוד אצלו זאת עבודה שכל החיים חלמת עליה, בא נגיד זאת עבודה שכל החיים חלמת עליה יש מקום אחד כזה או שניים כאלה.

אליעד: בהנחה שאתה מסכן ואומלל אתה אומר לו "איזה חסרונות אתה רוצה שאני אגיד לך אני אגיד לך, מה שאתה רוצה אתה רוצה שאני אגיד לך את כל החסרונות שאתה רוצה אני אגיד לך רק תקבל אותי" אבל מה שאני מנסה להגיד שהגישה מלכתחילה של מה החסרונות שלך אותו דבר יש את השאלה של "כמה שכר אתה מצפה" מה זה כמה שכר אתה מצפה אתה צריך לדעת כמה שכר אתה מצפה, ואיך תדע כמה שכר אתה מצפה כמו שאתה יודע לתמכר מוצר.

כמו שאתה יודע מוכר פלאפון איך אתה יודע כמה זה עולה, איך המוכר יודע להגיד לך כמה זה עולה הוא עושה סקר שוק כמה הוא יכול למכור מוצרים מתחרים ולפי זה הוא מבקש, עכשיו אם אתה עצלן לא מוכן ללכת לראיונות עבודה לא מוכן למשא ומתן לא מוכן לבדוק כמה אתה שווה, לא מוכן מראש לתת מחיר יותר יקר ולראות מי מוכן לשלם לך הכי הרבה ונהל משא ומתן כמו על מוצר רגיל אז אתה באמת בבעיה אתה מפחד להגיד כמה כסף אתה רוצה שאולי לא יקבלו אותך.

אבל אם אתה מספיק טוב יקבלו אותך בכל מקרה בדיוק כמו מוצר רגיל יגידו לך "תקשיב אתה מספיק טוב אנחנו רוצים לעבוד איתך אבל יש לנו פחות תקציב" כמו בן אדם שיבקש הנחה על מוצר, אבל מראש הבן אדם מפחד שהוא יגיד כמה כסף הוא רוצה כאילו יקרה איזה אסון מה הבעיה מה יש רק לקוח אחד בעולם. לכן עוד פעם זאת חשיבה של שכירים, אוקי אבל אם השכיר היה תופס את עצמו כעצמאי ואז הוא יודע כמה הוא שווה וכמה הוא מוכן לבקש ומה השוק זה ומה פה ומה שם אומר "זה מה שאני רוצה אתה רוצה אני אתן לך הנחה אתן לך הנחה".

כן אם אתה משלם פחות זה כאילו "אני נותן לך הנחה נותן לך את השירות שלי מתחייב לעבוד אצלך ומוכן לתת לך הנחה לקחת פחות כסף תמורת משהו מסוים". המהות של העצה היא תראה את זה כהדדי אל תיתן לאף אחד להשתלט עליך, אתה עושה למקום עבודה טובה שאתה עובד אצלם לא פחות ממה שהם עושים לך טובה שהם מעבידים אותך, בסופו של דבר הם לקוחות שלך אתה מוכר מוצר שזה אתה והם הלקוחות שלך. עכשיו מי שלא רואה את זה כך הוא בבעיה אבל מי שרואה את זה ככה אז הוא גם כן מתקדם יותר מהר במדרג כשכיר. הבנו את הסיפור?
אלוהים משכורות עצלנות אהבל מכור ווינרים תמחור משא ומתן על השכר תהליך מכירה בטוח בעצמי טלויזיה איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך איך להצליח איך להצליח בראיון איך להצליח בראיון עבודה בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי בראיון ביטחון עצמי בראיון עבודה ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דרישות שכר דרישות שכר בראיון עבודה הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי החסרונות שלך העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הצגת חסרונות הצגת חסרונות בראיון הצגת חסרונות בראיון עבודה הצלחה הצלחה בראיון הצלחה בראיון עבודה הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיסרון חסר ביטחון עצמי חסרונות חסרונות בראיון עבודה טיפים טיפים לראיון טיפים לראיון עבודה לבנות ביטחון עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעצים את הביטחון העצמי להצליח להצליח בראיון להצליח בראיון עבודה להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להתראיין לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לראיין לראיין עובד לראיין עובדים לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי מה החסרונות שלך מה החסרונות שלך בראיון עבודה מה ציפיות השכר שלך מהן ציפיות השכר שלך משא ומתן משא ומתן על שכר משכורות משכורת עבודה פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי ציפיות ציפיות שכר ראיון ראיון עבודה ראיונות רוצה ביטחון עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור הביטחון העצמי שכר שכר בראיון שכר בראיון עבודה תחושת ביטחון עצמי
ציפיות שכר בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, משא ומתן על משכורת, כמה משכורת אתה רוצה? מהן ציפיות השכר שלך? מהן דרישות השכר שלך? איך לקבל העלאה במשכורת? איך להרוויח יותר משכורת? כמה כסף אתה רוצה? איך להצליח בראיון?
ציפיות שכר בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, משא ומתן על משכורת, כמה משכורת אתה רוצה? מהן ציפיות השכר שלך? מהן דרישות השכר שלך? איך לקבל העלאה במשכורת? איך להרוויח יותר משכורת? כמה כסף אתה רוצה? איך להצליח בראיון?
... שכר בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, משא ומתן על משכורת, כמה משכורת אתה רוצה? מהן ציפיות השכר שלך? מהן דרישות השכר שלך? איך לקבל העלאה במשכורת? איך להרוויח יותר משכורת? כמה כסף אתה רוצה? איך להצליח בראיון? איך לענות לשאלה מהן ציפיות השכר שלך בראיון עבודה? אחת השאלות המאתגרות ביותר בכל ראיון עבודה היא מהן ציפיות השכר שלך?, שאלה שמטרידה במיוחד את מי שרוצה להצליח במשא ומתן על משכורת. אליעד מסביר שהקושי בשאלה זו נובע משתי בעיות עיקריות: אם תבקש שכר גבוה מדי - לדוגמה, מעסיק מוכן לשלם לך ... אתה יודע לעשות? ולא כמה כסף אתה רוצה?. חברה כזו תשקיע בלהבין מי אתה ורק אז תחליט כמה היא מוכנה לשלם לך. מה הדרך הטובה ביותר לענות על שאלת השכר? אם נשאלת על ציפיות השכר שלך בתחילת ראיון העבודה, תוכל לענות באחת הדרכים הבאות: כמה אתה מוכן לשלם? אני מוכן לקבל בדיוק את מה שאתה מציע, אם אתה חושב שאני מתאים. אשמח לשמוע מה התקציב שיש לכם לתפקיד. אני ... איך לבקש העלאה במשכורת? איך להצליח בראיון? איך לראיין עובדים? איך להתראיין? איך להתנהג בראיון? טיפים למראיין, טיפים למרואיין, משא ומתן על שכר, איך להציג את ציפיות השכר שלך בראיון עבודה? ציפיות שכר הייטק, ציפיות שכר ומשא ומתן, משא ומתן על ציפיות שכר, שכיר או עצמאי, עצמאי או שכיר, דרוש שכר גבוה, מגדיר דרישות שכר, מה ציפיות השכר שלך? ציפיות שכר בראיון עבודה, איך להשיב נכון? מהן ציפיות השכר שלך? כמה כסף אתה רוצה? כמה אתה מוכן לשלם? איך להרוויח יותר כסף? דרישות שכר, מה לומר כששואלים ציפיות שכר? ציפיות שכר סטארטאפ, טבלאות שכר, דרישות שכר בראיון עבודה, ניהול ...
ציפיות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? איך לקבל עוד כסף בראיון עבודה? מהן ציפיות השכר שלך בראיון עבודה? להתכונן לראיון עבודה, כמה כסף לבקש בראיון עבודה? כמה כסף אני שווה? איך לקבל משכורת יותר גבוהה בראיון עבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת כמה כסף אתה שווה? איך לדעת כמה כסף לבקש לתפקיד? הסכם העסקה, הצעת עבודה, לעשות כסף בתור שכיר, להיות עשיר בתור שכיר, לפתח קריירה, משא ומתן על שכר בראיון עבודה, משא ומתן על משכורת בראיון עבודה
... שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? איך לקבל עוד כסף בראיון עבודה? מהן ציפיות השכר שלך בראיון עבודה? להתכונן לראיון עבודה, כמה ... להיות עשיר בתור שכיר, לפתח קריירה, משא ומתן על שכר בראיון עבודה, משא ומתן על משכורת בראיון עבודה וכאן נסביר, איך לענות לשאלה מהן ציפיות השכר שלך בראיון עבודה? אז נניח שאתה הולך לראיון עבודה והגעת לשלב שבו שואלים אותך, מה ציפיות השכר שלך? כמה משכורת אתה רוצה? כמה שכר אתה מבקש לתפקיד? ... בוודאות של מאה אחוז, תביא לך יותר משכורת באופן כללי. אז כרגע אתה שואל את עצמך את השאלה הבאה: הגעת לראיון עבודה, שואלים אותך מה ציפיות השכר שלך. איך הגיוני שתענה לשאלה הזאת, כדי שתקבל כמה ...
איך להציג את המחיר ללקוח? איך לא להפסיד עסקה בגלל המחיר? כמה כסף לבקש בראיון עבודה? הצגת מחיר ללקוח, ניהול משא ומתן על מחיר עם לקוח, ציפיות שכר בראיון עבודה, לתת הצעת מחיר ללקוח, מה ציפיות השכר שלך בראיון עבודה? איך לא להפסיד עסקה בגלל תמחור גבוה מידי? איך למקסם רווח בחוכמה? איך לבקש מחיר גבוה? איך לתמחר ביוקר? איך לרמוז ללקוח שהוא יכול לבקש הנחה? איך לרמוז ללקוח שאפשרי לנהל משא ומתן על המחיר? פחד לתמחר מחיר גבוה מידי, לקוח שואל כמה זה עולה
... כמה כסף לבקש בראיון עבודה? הצגת מחיר ללקוח, ניהול משא ומתן על מחיר עם לקוח, ציפיות שכר בראיון עבודה, לתת הצעת מחיר ללקוח, מה ציפיות השכר שלך בראיון עבודה? איך לא להפסיד עסקה בגלל תמחור גבוה מידי? איך למקסם רווח בחוכמה? איך לבקש מחיר גבוה? איך לתמחר ביוקר? איך לרמוז ללקוח ... של 100. דהיינו, פחות מ 100 מבחינתך אין עסקה ואתה מוכן לוותר על העסקה. או לצורך העניין אתה בראיון עבודה ושואלים אותך, מה ציפיות השכר שלך. ונניח שאתה מוכן לעבוד בשכר חודשי X. אבל לא תסרב כמובן לקבל יותר מ X. אבל פחות מ X אתה לא מוכן לעבוד. ועכשיו הדילמה היא כזאת. מאחר ...
אימון תעסוקתי, אימון למציאת עבודה, אימון קריירה, עיצוב אופנה, ללמוד עיצוב אופנה, מעצבת אופנה, טיפול בדמיון מודרך, פיתוח קריירה, להצליח בראיון עבודה, הצלחה בקריירה, איך להתקבל לעבודה?
אימון תעסוקתי, אימון למציאת עבודה, אימון קריירה, עיצוב אופנה, ללמוד עיצוב אופנה, מעצבת אופנה, טיפול בדמיון מודרך, פיתוח קריירה, להצליח בראיון עבודה, הצלחה בקריירה, איך להתקבל לעבודה?
... תעסוקתי, אימון למציאת עבודה, אימון קריירה, עיצוב אופנה, ללמוד עיצוב אופנה, מעצבת אופנה, טיפול בדמיון מודרך, פיתוח קריירה, להצליח בראיון עבודה, הצלחה בקריירה, איך להתקבל לעבודה? מה זה אומר באמת להצליח בקריירה של עיצוב אופנה? כדי להבין איך להצליח בקריירה של עיצוב אופנה, הדבר הראשון שאליעד מדגיש הוא להגדיר מה זה אומר עבורך להצליח בקריירה. ההצלחה איננה מושג כללי אלא משהו שצריך להיות ספציפי וברור. למשל, אם את מעוניינת להיות מעצבת אופנה, חשוב להבין מראש מה זה בדיוק מעצבת אופנה. את חייבת לדעת במה כרוכה העבודה הזאת, אילו מיומנויות נדרשות, ואיך באמת מתפרנסים מזה. האם אפשר להתפרנס רק מהכישרון שלך כמעצבת אופנה? אליעד מסביר שהפרנסה כמעצבת אופנה לא מגיעה רק בזכות תעודות או ידע תיאורטי, אלא בזכות העובדה שמישהו מוכן לשלם לך כסף על מה שאת מייצרת בפועל. ... כלומר, לשים לב לפרטים הקטנים ביותר בעיצובי בגדים, להבין את ההבדלים בין פריטים דומים, ולנתח את הסיבות להחלטות העיצוביות השונות. למה כדאי לעבוד תחילה כשכירה בתחום האופנה? אליעד ממליץ לשקול לעבוד בהתחלה כשכירה במקומות שונים בתחום העיצוב, אפילו לתקופות קצרות. כך תוכלי לצבור ניסיון מגוון, ללמוד שיטות עבודה שונות, ולצבור ידע מעשי שיעזור לך כאשר תרצי ... מסוימת, למה הלקוח יעדיף דווקא אותו, ואילו שיקולים עומדים מאחורי כל פרט ופרט. איך להציג את עצמך בפני מעסיקים פוטנציאליים? כאשר את פונה למעצב או מקום עבודה בתחום העיצוב, אליעד מציע לעשות הכנה מקדימה: ... בקיאות ועניין אמיתי בזמן הפנייה אליו. באופן זה, את מעלה משמעותית את הסיכוי שלך להתקבל, כי את לא נתפסת כמישהי שבאה סתם אלא כמישהי שמתעניינת באמת במקום העבודה. מה החשיבות של התמקדות והתמחות ספציפית בתחום ... אליעד מציע להסתכל על הבגדים בגישה ביקורתית ולשאול שאלות כמו: למה הפריט הזה מוצלח בעיניי? מה גורם לי לאהוב או לא לאהוב אותו? מה היתרונות או החסרונות שלו? הגישה הזאת לא רק מחדדת את ההבנה שלך ... לשלמות עלולה לשתק, ולכן חשוב לפעול, ליצור, וללמוד תוך כדי עשייה, גם אם התוצאות לא מושלמות בהתחלה. איך ניתן ליישם את העצות של אליעד בכל תחום קריירה אחר? אליעד מסכם ומדגיש כי הגישה שהוא מציע נכונה לא רק לתחום של עיצוב אופנה, אלא לכל תחום אחר שתרצי להצליח בו: ללמוד באופן עצמאי ומעמיק, להיחשף לפרקטיקות בשטח, להתמקד, להציג את עצמך כבעלת המקצוע כבר עכשיו, ולא לחכות לשלמות. העקרונות האלו הם כלים פרקטיים להצלחה בכל קריירה שתרצי לפתח בעתיד. איך להצליח כמעצבת אופנה? איך להתקבל לעבודה בעיצוב אופנה? איך ללמוד עיצוב אופנה לבד? מה חשוב לדעת בראיון עבודה? איך להתחיל קריירה חדשה? מהי הצלחה בקריירה? איך להרוויח כסף מעיצוב אופנה? ...
להצליח למכור את עצמך, להצליח בדייט, להצליח בפרזנטציה, להצליח בגיוס הון, להצליח מול משקיע, להצליח למכור ללקוח, להצליח בראיון עבודה, לגרום לקונה למכור את עצמו, לראיין את המראיין, לראיין את המשקיע, להפוך את הקונה למוכר
להצליח למכור את עצמך, להצליח בדייט, להצליח בפרזנטציה, להצליח בגיוס הון, להצליח מול משקיע, להצליח למכור ללקוח, להצליח בראיון עבודה, לגרום לקונה למכור את עצמו, לראיין את המראיין, לראיין את המשקיע, להפוך את הקונה למוכר
להצליח למכור את עצמך, להצליח בדייט, להצליח בפרזנטציה, להצליח בגיוס הון, להצליח מול משקיע, להצליח למכור ללקוח, להצליח בראיון עבודה, לגרום לקונה למכור את עצמו, לראיין את המראיין, לראיין את המשקיע, להפוך את הקונה למוכר איך להצליח במכירת עצמך בכל סיטואציה? כאשר אנחנו רוצים להצליח במצבים כמו ראיון עבודה, דייט, שיחת מכירה או פרזנטציה, השיטה המרכזית להצלחה היא לגרום לצד השני למכור את עצמו לנו. המפתח טמון בכך שאנחנו לא רק מוכרים את עצמנו, אלא גורמים לאדם השני להרגיש צורך למכור את עצמו לנו. מה צריך לעשות כדי להצליח בדייט? במקום לנסות להרשים את בן הזוג הפוטנציאלי, צריך להימנע מהשדר של נואשות ולגרום לו לרצות אותנו. ... עם גבר - את צריכה לשדר לו שאת לא בטוחה אם הוא מתאים לך, מה שיגרום לו להרגיש צורך לרצות אותך יותר. איך ליישם את השיטה בראיון עבודה? בראיון עבודה, רוב האנשים מנסים למכור את עצמם ולהשפיע על המראיין שהם המתאימים ביותר לתפקיד. עם זאת, הדרך היעילה יותר היא לגרום למראיין למכור את עצמו לך. כיצד עושים זאת? עליך לשאול שאלות שמבהירות לך אם זו חברה שמתאימה לך. לדוגמה: מה הופך את החברה הזו למקום שטוב לעבוד בו? מהי התרבות הארגונית כאן? כמה זמן עובדים כאן נשארים בתפקידם? מהן אפשרויות הקידום? האם אתם עובדים עם טכנולוגיות חדשות? באמצעות שאלות אלו, אתה מעביר את המסר שאתה מעריך את עצמך ויש לך אופציות נוספות, מה שמעלה את הערך שלך בעיני המראיין וגורם לו להרגיש שאתה מועמד מבוקש. איך להפוך את הלקוח למי שמוכר את עצמו? באופן דומה, במכירות, עליך לשדר ... כאשר המשקיע מרגיש שהוא צריך להוכיח את ערכו, הוא מתחיל להרגיש שאתה המועמד המבוקש, ומניח שיש לך יותר אופציות. הבסיס להצלחה : להיות טוב באמת הבסיס להצלחה בכל סיטואציה, בין אם זה ראיון עבודה, דייט, מכירה או גיוס משקיעים, הוא להיות טוב באמת במה שאתה עושה. ככל שתהיה יותר טוב בתחום שלך, יהיו לך יותר אופציות, ותוכל לבחור את מי שאתה רוצה לעבוד איתו. אנשים יתחילו לרדוף אחריך, ואתה תוכל לבחור את מי שמתאים לך. לסיכום ככל שתהיה טוב יותר במה שאתה עושה, תמצא את עצמך במצב שבו אנשים רודפים אחריך, ולא אתה אחריהם. המפתח להצלחה בכל אינטראקציה הוא לגרום לצד השני למכור את עצמו לך, וליצור את הערך שלך בעיניהם. איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך ליצור משיכה? איך לדבר עם משקיעים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום לדייט שלך לרצות אותך? איך להצליח בראיון עבודה, שיחת מכירה, דייט או פרזנטציה? אם אתה רוצה להגדיל את הסיכוי שלך להצליח במכירת עצמך - בין אם זה ב
שלמות או חיסרון - האם אתה באמת רוצה, את החסרונות שלך?
... או חיסרון - האם אתה באמת רוצה, את החסרונות שלך? כי יש כאלו שנדמה להם, שהם חווים את השלמות בשלמות. ולטענתם, הם ככ חווים את השלמות, עד שבעיניהם, גם החסרונות והרצונות שיש להם, גם אותם הם חווים בחוויה של שלמות. כי יש כאלו שלא רוצים את החסרונות שלהם, אבל אלו שהם בשלמות, מבחינתם, גם החסרונות, הם עצמם שלמות מוחלטת. וכמובן שמדובר כאן על הרצונות, שהם החסרונות האמיתיים. כי חיסרון, פירושו רצון. ואין חיסרון, בלי רצון לשנות את המציאות. והחסרונות של האדם, אלו הרצונות שלו וכולי. ורוב בני האדם בעולם, לא רוצים להרגיש רע. דהיינו, לא רוצים את המציאות, כאשר יש להם רצון, לשנות אותה. אבל יש כאלו שטוענים, ... עד כדי כך, שהם רוצים את החיסרון והרצון של עצמם. שבעיניהם, גם החיסרון והרצון, גם הם שלמות אמיתית וכולי. ובעיניהם, הכל אחד תמיד. ואין שום הבדל, בין אם יש או אין רצון, והכל אחד, והכל שלמות וכולי. ועל האדם להתבונן היטב אל תוכו, ולברר את האמת. האם הוא באמת רוצה את החיסרון שלו, כחיסרון?! כי לרצות את החיסרון בשלמות, פירושו הוא, שבעיני האדם, החיסרון עצמו, הוא השלמות, מצד עצמו, בלי שום תועלת שאמורה לצאת ממנו. שלמות מלכתחילה, ולא רק אחרי שהוא כבר קיים. שלמות שגם אילו יכולת לבטל את החיסרון, בלי שיגרם לך מכך שום נזק, עדיין היית רוצה שהוא יישאר. שלמות מכך שתרגיש רע, אם לא יהיה לך את החיסרון. שלמות, שבעיניך החיסרון הזה, אין דבר טוב ממנו. שלמות, שאתה לא מסוגל לדמיין משהו מושלם יותר. שלמות, שמבחינתך להישאר לנצח נצחים בחוויית החיסרון הזה, מרוב שהוא מושלם וכולי. דהיינו, הרצון עצמו כרצון חסר, הוא עצמו השלמות. ואם האדם באמת חווה, שהחיסרון עצמו, הוא שלמות בעיניו, אז למה הוא טורח למלא אותו?! כגון לדוגמה אדם רעב. שאם בעיני האדם, הרעב עצמו הוא שלמות, אז למה האדם טורח לאכול, כדי למלא את הרצון הזה?! ואם ... שמי שבאמת חווה שלמות מוחלטת, בחיסרון עצמו כחיסרון, הוא לא ירצה לשנות את החיסרון שלו עצמו. כי הוא רוצה את החיסרון עצמו. והאדם מוכרח להתבונן ולגלות, מה באמת מניע אותו למלא את החסרונות שלו. האם זו תחושת חסר? ומהיכן היא נובעת? וכולי. ורק מי שבאמת יודע, כיצד היש והאין הם אחד, רק הוא יודע, כיצד מתוך שלמות ואחדות, נוצרים נפרדות ושינוי. וכל זמן שהאדם לא מבין וחווה בשלמות, ...
איך להעריך את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להתיידד עם החסרונות שלך? איך לאהוב את עצמך? הערכה עצמית, אהבה עצמית, ביטחון עצמי, איך להיות שלם עם עצמך?
איך להעריך את עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להתיידד עם החסרונות שלך? איך לאהוב את עצמך? הערכה עצמית, אהבה עצמית, ביטחון עצמי, איך להיות שלם עם עצמך?
... איך לקבל את עצמך? איך להתיידד עם החסרונות שלך? איך לאהוב את עצמך? הערכה עצמית, אהבה עצמית, ביטחון עצמי, איך להיות שלם עם עצמך? איך להעריך את עצמך ולקבל את החסרונות שלך? אחד הנושאים המרכזיים שאליעד כהן עוסק בו בהרצאה הוא כיצד להעריך את עצמך, לקבל את עצמך ולהתיידד עם החסרונות שלך בצורה אמיתית ועמוקה. אליעד פותח בהסבר יסודי על המושג להתיידד עם החסרונות שלך ומפרט את שתי המשמעויות העיקריות לכך. המשמעות הראשונה היא התיידדות אקטיבית - כלומר, לאהוב ולהעריך את החיסרון שלך בצורה חיובית. המשמעות השנייה היא התיידדות פסיבית - כלומר, פשוט לא לשנוא את החיסרון שלך, לא לייחס לו חשיבות רבה ולהשלים איתו. אליעד מציין שהשאלה המרכזית כאן היא לא אם יש לך חיסרון או לא, אלא איך אתה מתייחס אליו. הוא מביא דוגמה פרקטית שבה אדם שמרגיש שהוא לא מוצלח בלהשיג בת זוג, יכול לבחור שתי דרכים להתמודד: אחת, לאהוב את העובדה שהוא לא מצליח להשיג אותה, בכך שימצא צדדים חיוביים לכך, כמו העובדה שזה מגן עליו מדברים שליליים או נותן לו זמן להשקיע בתחומים אחרים חשובים. הדרך השנייה היא פשוט לא לייחס לכך חשיבות רבה ולהשלים עם זה שהוא לא מצליח. מהו חיסרון ומהו יתרון? מי קובע זאת? אליעד כהן מסביר שהשפעת התפיסות שלנו על חיסרון ויתרון היא סובייקטיבית, ולא עובדה מוחלטת. הוא מציין שמה שנראה לנו כחיסרון הוא רק פרשנות אישית למצב, ואין שום דבר אובייקטיבי בהגדרת חיסרון. לדוגמה, אם מישהו אומר אני לא טוב בשחמט, הוא מתאר את עצמו כחיסרון בתחום מסוים. אך אליעד שואל: מי החליט שזו אמת מוחלטת? מה אם השחמט הוא לא חשוב לך? אולי בכלל לא היית רוצה להיות טוב בו? כך, כל מה שנראה כחיסרון נובע מהתפיסה שלנו, ולא מעובדה מוחלטת. האם יש צורך לשנות את החיסרון שלנו? אליעד מציין שכשאנחנו מזהים חיסרון, בדרך כלל יש לנו גם רצון לשנות אותו. אך הוא שואל, האם באמת יש צורך לשנות אותו? למה בכלל אנחנו רוצים לשנות אותו? האם הרצון הזה לא בעצמו הוא מקור הסבל שלנו, ולא החיסרון כפי שהוא? לדוגמה, אם אדם חושב שהוא לא טוב בליצור קשרים עם אחרים, זו רק פרשנות אישית שנובעת מהשוואה לאחרים או רצון להיות יותר טוב. לכן, אליעד טוען שצריך להסתכל על ... תוכל להשלים איתו ולהפסיק להרגיש שהחיסרון הזה משפיע עליך. איך אפשר להתיידד עם החיסרון? אליעד מסביר שאם אתה מצליח לקבל את החיסרון שלך עד הסוף, הוא כבר לא יהיה חיסרון. כלומר, ברגע שאתה מקבל את עצמך לחלוטין כפי שאתה, כל מה שנראה כחיסרון מפסיק להוות בעיה. אם אתה מקבל את העובדה שאתה נמוך יחסית לאחרים, ואין לך רצון להיות גבוה יותר, אז הגובה שלך לא יהיה חיסרון, כי עצם הרצון לשנות אותו נעלם. מה המשמעות של לקבל את עצמך באופן מוחלט? אליעד מסביר שקבלה עצמית מוחלטת היא מצב שבו אינך מוצא שום חיסרון בחיסרון שלך. אתה לא מרגיש שום צורך לשנות אותו או לתקן אותו, כי אתה מבין שהחיסרון הזה הוא חלק ממה שאתה. כאשר אתה מקבל את עצמך לחלוטין, כל תחושת ה
למה היא עזבה אותי? למה הוא עזב אותי? למה שמישהו לא ירצה אותך בגלל היתרונות שלך? האם לא רוצים אותך בגלל החסרונות שלך? את יותר מידי טובה עבורו, אתה יותר מידי טוב עבורה, למה היא זרקה אותך? למה לא טוב לה איתך?
למה היא עזבה אותי? למה הוא עזב אותי? למה שמישהו לא ירצה אותך בגלל היתרונות שלך? האם לא רוצים אותך בגלל החסרונות שלך? את יותר מידי טובה עבורו, אתה יותר מידי טוב עבורה, למה היא זרקה אותך? למה לא טוב לה איתך?
... היא עזבה אותי? למה הוא עזב אותי? למה שמישהו לא ירצה אותך בגלל היתרונות שלך? האם לא רוצים אותך בגלל החסרונות שלך? את יותר מידי טובה עבורו, אתה יותר מידי טוב עבורה, למה היא זרקה אותך? למה לא ... קשות ומעיקות כמו למה הוא או היא עזבו אותי? או למה הוא או היא בגדו בי? כל שאלה כזו מלווה בכאב ותחושת בלבול. הרגשות הללו מובילים לעיתים לשאלה האם החסרונות שלנו הם הגורם לפרידה או האם יש סיבות נוספות לכך שהקשר לא הצליח. האם דחייה משמעה שאני לא מספיק טוב? לעיתים אנו שואלים את עצמנו אם דחיית הצד השני מעידה על כך שאנחנו לא מספיק טובים או שמא חסר בנו משהו מהותי. התשובה לכך היא לא חד משמעית. חשוב להבין כי כל אדם במערכת יחסים מחפש תחושת טוב ... אם הצד השני לא מרגיש טוב או לא מוצא את עצמו בקשר, הוא עשוי לבחור להתרחק או להיפרד, אך זה לא בהכרח נובע מכך שאתה לא מספיק טוב. האם זה באמת בגלל החסרונות שלי? אחד הדברים החשובים להדגיש הוא שלפעמים אנשים לא עוזבים אותנו בגלל החסרונות שלנו, אלא בגלל יתרונותינו. ייתכן מאוד שבן הזוג מרגיש לא מספיק טוב לידך, במיוחד אם אתה ... אישי עשוי להוות איום על תחושת הערך העצמי של בן הזוג, במיוחד אם הוא מרגיש נחות לידך או חושש שלא יוכל לעמוד בציפיות שאתה מציב לו. איך יתרונות הופכים לחסרונות בעיניי אחרים? נראה כי רבים מתקשים להתמודד עם יתרונות של בני הזוג, כיוון שהם יכולים ... השני. לדוגמה, אם אתה מאוד מצליח או יפה, יכול להיות שבן הזוג ירגיש שהוא לא יכול להדביק את הקצב שלך. במקרים כאלו, יתרונותיך עשויים להוביל לו לבעיות של חוסר ביטחון ואפילו תחושת פחד מכישלון, דבר שיכול להוביל לפרידה. מה גורם לבגידה מתוך פחד ... נובע מכך שהצד השני לא טוב מספיק, אלא מתוך פחד עמוק לאבד אותך. מה כדאי ללמוד מהמחשבות על פרידה? החשוב ביותר הוא להבין שפרידה או דחייה לא תמיד נובעת מהחסרונות שלנו. לעיתים הפרידה היא תוצאה של הקשיים של הצד השני להתמודד עם היתרונות שלנו, תחושת ... להיווצר מקשר כזה. לא תמיד זה בגללנו, ולא תמיד מדובר באי התאמה אישית. סיכום כאשר אנו שואלים למה הוא או היא עזבו אותי?, כדאי להיזכר שלא תמיד מדובר בחסרונות שלנו. לעיתים זה פשוט משום שהצד השני לא הצליח להתמודד עם היתרונות שלנו, או מתוך פחד ... את עצמנו ולהבין שמערכת יחסים לא תמיד תואמת את מה שאנחנו מצפים, אך זה לא בהכרח אומר משהו שלילי עלינו. איך להתמודד עם דחייה ובגידה במערכות יחסים דרכים לבניית ביטחון עצמי אחרי פרידה מה לעשות כשמתעורר פחד מאובדן בקשר הזוגי טיפים להתמודדות עם קנאה ותחושות נחיתות למה כל כך מטרידה השאלה למה הוא או היא נפרדו ממני? אנשים חווים ... זה? או למה היא עשתה לי את זה?, והאם זה אומר שאני לא מספיק טוב או טובה עבורו. במקרים של דחייה, בגידה או פרידה, עולה המחשבה שאולי אני לא שווה מספיק או חסר בי משהו מהותי. האם זה באמת אומר שאני לא מספיק טוב או טובה? חשוב להבין שאם אדם מרגיש שיהיה לו טוב ... לכאורה זה אומר שלא הצלחת לענות על הצרכים הרגשיים שלהם כמו שהם קיוו. אבל לא תמיד המסקנה היא אני לא מספיק טוב או טובה. ייתכן שיש כאן מורכבות נוספת. האם חסרונות שלי הם באמת הסיבה לפרידה? לא תמיד הפרידה נובעת מחסרונות אובייקטיביים שלך. ייתכן מאוד שהאדם האחר לא רוצה אותך דווקא בגלל היתרונות שלך. לדוגמה, ... השני עלול להרגיש לידך טיפש. אם את מצליחה מאוד, ייתכן שבן הזוג מרגיש נחות ולא מסוגל לעמוד בציפיות. כך, במקום שיתרון יקרב ביניכם, הוא עלול לעורר חששות וחוסר ביטחון אצל הצד השני. איך יתרונות הופכים לחסרונות מנקודת מבט של האחר? לפעמים אדם מעדיף להתרחק דווקא כשהוא מרגיש שהצד השני מוצלח או יפה ... יישארו לבד, תמיד ימצאו מישהו אחר. באופן פרדוקסלי, הבגידה לא נובעת מכך שאינך טוב או טובה, אלא מהחרדה העמוקה שלהם להישאר נטושים. אז מתי באמת זה בגלל החסרונות שלי ומתי לא? אם היית מושלם לגמרי, כנראה שלא היו עוזבים אותך. אבל בפועל, לכל אחד יש חסרונות ויתרונות, ושאלה מרכזית היא איזה צורך רגשי זה ממלא אצל הצד השני. חשוב להבין שלא תמיד הצד ... האישיים שלהם שעולים לצד היתרונות שלך. מה ניתן ללמוד מכל זה? אם עולה בך המחשבה למה היא נפרדה ממני? או למה הוא בגד בי?, כדאי לבדוק האם באמת מדובר בחסרונות שלך או שאולי יש סיבות אחרות, כמו חוסר הביטחון של הצד השני, החשש שלו להיפגע או הקושי שלו להתמודד עם היתרונות שלך. אין ספק שכולנו לא מושלמים, אבל לא תמיד הפרידה מעידה שהבעיה היא רק בך. איך להתמודד עם דחייה ובגידה במערכות יחסים דרכים לבניית ביטחון עצמי אחרי פרידה מה לעשות כשמתעורר פחד מאובדן בקשר הזוגי טיפים להתמודדות עם קנאה ותחושות נחיתות האם זה שמישהי לא רוצה אותך זה אומר שאתה לא מספיק טוב בעיניה? ...
איך לקבל את החסרונות של עצמך? איך לקבל את עצמך כמו שאתה? איך להתיידד עם החסרונות שלך? הדרך לגן עדן עוברת דרך גיהנום, סבל בדרך אל האושר, מרגיש שאני כלום, האם באמת יש לי ערך? מה הערך האמיתי שלי? האם להעריך את עצמי?
איך לקבל את החסרונות של עצמך? איך לקבל את עצמך כמו שאתה? איך להתיידד עם החסרונות שלך? הדרך לגן עדן עוברת דרך גיהנום, סבל בדרך אל האושר, מרגיש שאני כלום, האם באמת יש לי ערך? מה הערך האמיתי שלי? האם להעריך את עצמי?
... לקבל את החסרונות של עצמך? איך לקבל את עצמך כמו שאתה? איך להתיידד עם החסרונות שלך? הדרך לגן עדן עוברת דרך גיהנום, סבל בדרך אל האושר, מרגיש שאני כלום, האם באמת יש לי ערך? מה הערך האמיתי שלי? האם להעריך את עצמי? איך לקבל את החסרונות של עצמך בלי להילחם בהם? אליעד כהן מסביר שאין טעם לנסות להתיידד בכוח עם החסרונות שלך. התיידדות כפויה כזו נתפסת כפעולה מלאכותית שלא באמת מובילה לקבלה אמיתית. במקום זאת, הדרך הנכונה היא לבדוק לעומק את החיסרון עצמו - האם הוא אמיתי, ומה המשמעות שלו עבורך. לא מדובר על לקבל את החיסרון במובן של להכריח את עצמך לאהוב אותו, אלא פשוט לבדוק בכנות מוחלטת את האמת לגבי עצמך. לפי אליעד, קבלה אמיתית מתרחשת באופן טבעי רק אחרי שאתה מבין לעומק את האמת לגבי החיסרון. מה עושים כשמרגישים חסרי ערך? אם אדם מרגיש חסר ערך, הדבר הכי חשוב זה לבדוק בכנות האם התחושה הזו באמת נכונה. אליעד מדגיש שלא צריך להתנגד להרגשה הזו וגם לא לנסות להוכיח בכוח שיש לך ערך. במקום זאת, יש לחקור את ... למשל, אם חשבת שאתה טיפש או חסר ערך, כשאתה חוקר באמת לעומק, תגלה שאתה אפילו עוד יותר טיפש ועוד יותר חסר ערך ממה שחשבת בהתחלה. זה יכול להוביל לסבל רב יותר באופן זמני, אבל זה שלב הכרחי בדרך לשחרור פנימי אמיתי. הוא מדמה זאת למעבר בגיהנום בדרך לגן עדן. כדי להגיע לגן עדן ... הזו, תגלה שאתה פחות מכלום, חסר משמעות לגמרי. הגילוי הזה כואב בהתחלה, אבל הוא משחרר אותך מהקונפליקט ומההשוואות לאחרים, ומביא לשקט נפשי אמיתי. איך להשתחרר מהסבל של תחושת חוסר ערך? כדי להשתחרר באמת מהסבל של חוסר הערך, אליעד ממליץ: לוותר על הניסיון להוכיח שיש לך ערך. לא להתנגד לתחושת חוסר הערך, אלא לבדוק אותה לעומק. להיות מוכן באמת ובתמים לגלות שאולי באמת אין לך שום ערך, ושזו האמת המוחלטת. כשהאדם מפסיק להתנגד לתחושה שאין לו ערך, הוא משלים איתה באופן ... לפי אליעד, אנשים לא סובלים בגלל החסרונות שלהם אלא בגלל שהם מנסים להילחם בהם או להוכיח שאין להם אותם. הסבל הוא לא תוצאה של הבעיה עצמה (למשל חוסר ערך), אלא של המאבק וההתנגדות למציאות. ברגע שאתה מסכים בלב שלם לקבל את המציאות (גם אם היא שלילית ביותר), אתה מפסיק לסבול באופן מוחלט. מה זה אומר לחפש את האמת בלי ... דווקא דרך הכרה כנה ואמיתית בכל החסרונות שלך. עליך לבדוק לעומק אם החסרונות שלך אמיתיים, האם הם רעים, והאם בכלל יש משמעות למושג ערך. רק אחרי שתחקור באומץ ובכנות מוחלטת ותגיע להשלמה עם האפשרות שאין לך ערך מוחלט - רק אז תוכל ... באמת? מה אני באמת שווה? מרגיש חסר ערך, מרגיש חוסר ערך, נטל ההוכחה על המוח, רוצה להרגיש טוב או רוצה את האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, חטא אדם הראשון, לא יראני האדם וחי, להט החרב המתהפכת, רצון לשלמות יוצר סבל, רצון ...
לקבל העלאה במשכורת / לבקש העלאה בשכר / לנהל משא ומתן על שכר עבודה / רוצה לקבל העלאה במשכורת - לבוס אין מספיק כסף - שכנוע / מכירות / NLP / שינוי עמדות / לשכנע
... העלאה במשכורת לבקש העלאה בשכר לנהל משא ומתן על שכר עבודה רוצה לקבל העלאה במשכורת - לבוס אין מספיק כסף - שכנוע מכירות NLP שינוי עמדות לשכנע וכאן אתן דוגמה של אסטרטגיה לניהול משא ומתן על שכר עבודה. אסטרטגיה שמשולבת עם שיטות שכנוע שונות. וכמובן שהדוגמה הבאה, היא רק דוגמה בלבד, ובכל משא ומתן על שכר עבודה, בכל מצב תמיד יש לעשות התאמה אישית לאותו המצב. והמקרה לדוגמה הוא: אדם שרוצה לקבל העלאה במשכורת, והמעסיק שלו אומר לו, שאין לו כרגע אפשרות להעלות לו את המשכורת, כי אין לו כרגע מספיק כסף הוא נמצא בקשיים כספיים וכיוב. ואעפכ, האדם כמובן רוצה שיעלו לו את המשכורת. במקרה כזה לדוגמה, באפשרותך ... יביע התנגדות למה שהוא עצמו אומר. כגון לדוגמה לומר לו, אז אני מבין שמבחינתך אתה אף פעם לא תעלה לי את המשכורת, ושאתה לא יודע לתגמל אותי על העבודה שלי. במקרה הזה, בעצם לקחנו את מה שאמר הבוס, שכרגע הוא לא רוצה לעלות לך את המשכורת, מסיבות כאלו ואחרות. ובעצם הקצנו את מה שהוא אמר, שכאילו הוא אמר שהוא אף פעם לא ירצה להעלות לך את המשכורת, ושכאילו הוא לא מעריך אותך ואת ... עצמו לא ירצה לקבל אותה. ואז במקרה כזה, אם הבוס שלך יקצין עוד יותר ויאמר שהוא באמת לעולם לא יעלה לך את המשכורת, אז אפשר להקצין עוד יותר את מה ... אותך ושיתנו לך פיצויי פיטורין וכיוב. אבל, בדכ כאשר מקצינים למישהו את מה שהוא אומר, בדכ הוא עצמו מרגיש חוסר נוחות עם מה שהוא עצמו אמר, והוא ... הוא מתחיל לנקוט את העמדה ההפוכה. כגון לדוגמה שהבוס שלך יאמר, שהוא לא מתכוון שהוא אף פעם לא יעלה לך את המשכורת, אלא שרק כרגע הוא לא יכול להעלות לך את המשכורת. שזה בעצם אומר, שהוא מסתכל על הדברים גם מנקודת מבט נגדית, שהוא כן רוצה להעלות לך את המשכורת בעתיד. ואז כמובן שצריך לנצל את ... לא מאמין לו, ושאתה רוצה שהוא יוכיח שהוא באמת מתכוון למה שהוא אומר, ולכן יש לשאול אותו, מתי תעלה לי את המשכורת. ולנסות להוציא ממנו תאריך מדויק והסבר מדויק, מתי הוא הולך להעלות לך את המשכורת. ואם הוא ינסה להתחמק ולענות לך ... לגבי מה שהוא עצמו אומר. ואז למשוך אותו שוב פעם למצב שבו הוא יזדהה עם הרצון שלו, של כן להעלות לך את המשכורת. ואז צריך מהרצון הזה להוציא ממנו הגדרה מתי הוא יעלה לך את המשכורת. ואם הבוס שלך יגיד לך מתי בדיוק הוא רוצה להעלות לך את המשכורת, עליך להציג לו את ההתנגדות שהוא עצמו הציג לך לפני רגע לבקשה שלך שכרגע הוא לא יכול להעלות לך את המשכורת, בגלל שאין לו מספיק כסף וכיוב. ועליך לוודא, שהוא מתחייב להעלות לך את המשכורת, גם אם לא יהיה לו מספיק כסף בעתיד. ואז אם רוצים, אז אחכ אפשר להפעיל לחץ נוסף. שאם הוא כן מוכן להעלות לך את המשכורת בעתיד, גם אם לא יהיה עוד כסף, אז לנסות לקחת את ההתחייבות שלו להעלות לך את המשכורת בעתיד, גם אם לא יהיה מספיק כסף, ולחזור על אותה התחייבות בלשון הווה. דהיינו, לבקש ממנו העלאה במשכורת, כבר עכשיו, למרות שהוא אומר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? משא ומתן על שכר, ביטחון עצמי בראיון עבודה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מהן ציפיות השכר שלך?, איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מהן ציפיות השכר שלך?, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר לזוגיות, מאמן אישי למנהלים, קואצינג בתחום מהן ציפיות השכר שלך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 4.6416 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:45:32 - wesi1