אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חסרונות ✔איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:11איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? משא ומתן על שכר, ביטחון עצמי בראיון עבודה
איך לענות נכון לשאלה "מה החסרונות שלך" בראיון עבודה?

אחת השאלות הקשות ביותר בראיון עבודה היא "מה החסרונות שלך?". אליעד כהן מסביר שהשאלה עצמה מבוססת על מספר הנחות יסוד שגויות. ראשית, ההנחה היא שהמרואיין נמצא במצב נחות מול המעסיק, שהוא בעצם מעין "אלוהים" שעושה למרואיין טובה בכך שהוא מסכים להעסיק אותו. ההנחה השנייה היא שהמרואיין נמצא במצב נואש, שחייב בכל מחיר להתקבל לעבודה, ולכן צריך להוכיח שאין לו חסרונות שיפריעו לקבלתו.

אליעד כהן מציע גישה שונה לגמרי: לראות את עצמך כעצמאי ולא כשכיר נואש. לדבריו, המרואיין צריך לחשוב על עצמו כעל מוצר שהוא מוכר, והמראיין הוא למעשה הלקוח שמעוניין לקנות את המוצר הזה. כאשר אתה מוכר מוצר, אתה לא נמצא במצב של "חוסר", אלא יש לך אפשרויות רבות ולקוחות פוטנציאליים נוספים. כלומר, חשוב שתבין שהמעסיק אינו הלקוח היחיד שלך. אם תבין את זה, השאלה על חסרונות תיראה לך פחות מאיימת.

לדוגמה, אם אתה מוכר טלוויזיה, והלקוח שואל אותך "מה החסרונות של הטלוויזיה?", אתה יכול בקלות להחזיר אליו את השאלה ולהגיד לו "תלוי בתקציב שלך, אולי הטלוויזיה לא מושלמת, אבל זה מה שאתה יכול להרשות לעצמך". באותו אופן, כשמעסיק שואל אותך על חסרונותיך, אתה יכול לענות לו באופן ענייני, ואפילו לשאול אותו "ומה החסרונות שלכם?", או "איך אתם כמקום עבודה?". בכך אתה הופך את השיחה למאוזנת והדדית, ולא מרגיש כנחות.

הגישה הזאת גורמת לך להבין שאינך חייב לחשוף חסרונות ממשיים שעלולים לפגוע בסיכויים שלך לקבל את העבודה. במקום זה, אתה יכול להבהיר למעסיק שגם לך יש ביקורת ודרישות מהמקום, בדיוק כפי שהוא בוחן אותך.

כיצד לענות נכון לשאלה על ציפיות שכר בראיון עבודה?

אליעד כהן מדגיש כי גם שאלת השכר בראיון עבודה יכולה להיות מאוד מלחיצה, אך אפשר להתמודד איתה בצורה מקצועית וחכמה. כשמעסיק שואל אותך "כמה שכר אתה מצפה לקבל?", הוא בעצם מנסה להבין את התמחור שלך כמוצר בשוק העבודה. כדי לענות על השאלה הזו נכון, אתה חייב קודם כל לדעת כמה אתה שווה.

כמו שבעל עסק יודע בדיוק כמה כסף הוא רוצה לקבל על המוצר שלו לאחר שערך סקר שוק, כך גם אתה חייב לבדוק מהו השכר הממוצע בתחום התעסוקה שלך. אם תעשה סקר שוק נכון ותדע מה הערך שלך, לא תפחד לנקוב בסכום שאתה מצפה לו. אליעד ממליץ על גישה זו באופן ברור: כמו שאתה לא מוכר מוצר בזול אם אתה יודע שהמוצר שלך שווה יותר, כך גם אתה לא צריך להסכים לשכר נמוך מדי רק מתוך פחד להפסיד את העבודה.

אם תתפוס את עצמך כעצמאי, אתה תנהל משא ומתן על השכר בצורה רגועה ובטוחה. במצב כזה, אם המעסיק באמת מעוניין בך, הוא ימצא דרך להגיע איתך לעמק השווה. אם אין הסכמה, תוכל תמיד למצוא מקום אחר. החשש לנקוב בסכום גבוה מדי מיותר לחלוטין אם אתה מבין שהמעסיק הוא בסך הכל עוד לקוח, ולא הלקוח היחיד בשוק.

איך לבנות ביטחון עצמי אמיתי לקראת ראיון עבודה?

אליעד כהן מסביר שביטחון עצמי אמיתי בראיון עבודה נבנה משינוי עמוק של תפיסתך לגבי המעסיק ולגבי עצמך. במקום לראות את עצמך כשכיר שמחכה למעסיק שיציל אותו, עליך לראות את עצמך כעצמאי, שמציע למעסיק את שירותיו, כשאתה מודע לערך האמיתי שלך.

כאשר אתה משנה את התפיסה הזאת, אתה מבין שהמעסיק לא עושה לך טובה שאתה עובד אצלו. אתה עושה לו טובה בדיוק באותה המידה. זוהי דינמיקה של הדדיות ולא של היררכיה ברורה. אתה צריך לזכור שיש לך עוד אופציות, ואין סיבה שתתייחס למראיין כאל "אלוהים" שגורם לך להרגיש נחות.

אליעד מציע דוגמה מפורטת: אם אתה מגיע למקום עבודה יחיד שאתה מאוד רוצה לעבוד בו, ואתה נמצא בעמדת נחיתות ומוכן לומר כל דבר רק כדי להתקבל, אתה למעשה מפסיד במשא ומתן מראש. אבל אם תתייחס אל המקום כאל לקוח אחד מתוך רבים, תוכל לנהל את השיחה מתוך ביטחון עצמי אמיתי, לשאול שאלות בעצמך, ולהפוך את המצב לשיחה שוויונית שבה גם אתה בוחן את המעסיק.

גישה זו אינה מועילה רק לקבלה לעבודה, אלא גם לניהול מוצלח של הקריירה שלך באופן כללי, בכך שהיא מאפשרת לך להתקדם מהר יותר, ומגבירה את הערך שלך בעיני המעסיקים הפוטנציאליים.

לסיכום, אליעד מדגיש שהמהות של כל התהליך היא לא לראות את עצמך כמי שחייב לקבל את העבודה בכל מחיר, אלא להבין שאתה מוכר מוצר בעל ערך רב, שיש לך את היכולת לבחור את הלקוחות שלך. כאשר אתה רואה זאת בצורה נכונה, הביטחון העצמי שלך עולה משמעותית, וראיון העבודה הופך למשא ומתן מקצועי ואפקטיבי.
מה להענה לשאלה "מה החסרונות שלך " בראיון עבודה?

כאשר נשאלת בראיון עבודה "מה החסרונות שלך?", זו שאלה שמבוססת על הנחות יסוד שגויות. הנחת היסוד הראשונה היא שהמרואיין הוא אדם "מסכן" ו"שכירה", שמחפש את העבודה בכל מחיר, ושהמראיין הוא "הלקוח" שמחליט אם לקבל אותו או לא. המראיין שואל על החסרונות של המרואיין מתוך רצון לברר אם יש משהו שיכול להוות חסם בהעסקת האדם, כשהוא רואה אותו כ"משאב" שיש להעריך את יתרונותיו וחסרונותיו.

הנחות אלה לא בהכרח נכונות. אם תחשוב על זה, המראיין בעצם שואל אותך "מה החסרונות של המוצר שלך?", ושאלה כזו לא תהיה רלוונטית אם תתייחס לעצמך כאל עצמאי ולא כשכיר. אם אתה רואה את עצמך כעצמאי, תבין שיש לך את הערך שלך, ואתה לא מצפה שתקבל את העבודה בכל מחיר. אתה מציע את עצמך למקום עבודה כמו שמוכר מציע מוצר, ואתה לא צריך להרגיש במצב של "חוסר" כל הזמן. כלומר, אם תבין שאתה מוכר מוצר, ושיש לך הרבה לקוחות פוטנציאליים, לא תרגיש לחץ לענות על השאלה הזו כי תדע שלמראיין יש עניין לדעת עליך אם אתה מתאים לו.

אם תתייחס למראיין כאל "לקוח" ולא "אלוהים", תוכל להימנע מלהרגיש נחות או לחוץ. אתה יכול להסתכל עליו בעיניים ולהגיד "מה אתה חושב על החסרונות שלי?" או לשאול אותו שאלה מנוגדת: "מה החסרונות שלכם?", במקום להרגיש "מסכן" ולנסות למצוא חן בעיניו.

כדי להסביר את זה בפשטות, אם אתה שואל את עצמך מה חסר במוצר שאתה מציע, אתה לא בהכרח תיתן תשובה שיכולה להזיק לך, אלא תבדוק אם יש מקום לשיפור. תחשוב על זה כעל משא ומתן עם המראיין שבו אתה מוודא גם אם המקום מתאים לך, ולא רק אם הם רוצים להעסיק אותך.

מה להגיד בראיון עבודה כשנשאלים על ציפיות שכר?

שאלה נוספת בראיון עבודה היא לגבי ציפיות השכר, שהיא גם שאלה שעשויה להיות מבלבלת. המעסיקים שואלים את השאלה הזו כדי להבין את הציפיות שלך ולהתאים את השכר להצעתם. רבים מרגישים פחד או חשש לומר את הסכום שהם רוצים, מתוך מחשבה שיתכן והם לא יקבלו את העבודה אם ידרשו שכר גבוה מדי.

האמור פה הוא עקרוני: אתה לא שואל את המראיין כמה הוא מצפה לשלם, אלא אתה צריך לדעת בדיוק כמה אתה שווה. כמו שברוב המקרים אתה עושה סקר שוק לפני רכישת מוצר, כך עליך לעשות גם בראיון עבודה - לברר מהו השכר השוקי למשרות דומות. אם תעשה את זה, תדע להגיד את הציפיות שלך בצורה רגועה ומחושבת.

כאשר אתה מודע לערך שלך, אתה לא צריך להרגיש רע אם אתה מבקש סכום גבוה יותר. אם המעסיק רוצה אותך באמת, הוא יהיה מוכן לשלם את הסכום הזה, ואם לא, תמיד יש מקום אחר שיכול להיות מתאים לך. זה לא שונה מתהליך מכירת מוצר שבו המוכר יודע מה מחיר המוצר, ואז מציע את המחיר הנכון.

אם אתה שואל את עצמך "מה השכר שאני מצפה לו?", יש לעשות זאת בצורה של משא ומתן, כמו שתנהל משא ומתן על רכישת מוצר. אתה לא תסכים לקחת שכר פחות אם אתה לא חושב שמגיע לך יותר. אם תסכים לקחת שכר נמוך רק כדי לקבל את המשרה, זה כמו לתת הנחה על המוצר שלך כשאתה יודע שאתה שווה יותר. אם אתה מציע את עצמך בצורה מקצועית עם שכר ראוי, תוכל להגיע למצב שבו אתה לא מרגיש רע או חשש לשוחח על הנושא.

איך לבנות ביטחון עצמי בראיון עבודה?

החשיבה החשובה ביותר היא איך לבנות ביטחון עצמי בראיון עבודה. הדרך לבנות ביטחון עצמי היא על ידי שינוי התפיסה שלך את המראיין ואת המצב בראיון עבודה. אם אתה רואה את עצמך כעצמאי, תבין שאתה לא עושה טובה למעסיק שאתה עובד אצלו, אלא להפך - המעסיק עושה לך טובה שהוא מציע לך את העבודה. הדינמיקה הזו צריכה להיות הדדית, ואין סיבה להרגיש שאתה במצב של חוסר כל הזמן.

אם תתפוס את עצמך כעצמאי ותראה את העבודה כאופציה שיכולה להתאים לך, ולא רק כ"צורך" להתקבל לעבודה, תוכל לשדר ביטחון עצמי שיבוא לידי ביטוי גם בתשובות לשאלות כמו "מה החסרונות שלך?" או "מה הציפיות השכר שלך?". הגישה הזו תעזור לך לא רק בראיון עבודה, אלא גם בניהול קריירה טובה ומוצלחת.
עכשיו השאלה היא כזאת מה לענות בראיון עבודה לשאלה ששואלים אותך מה החסרונות שלך, היית פעם בראיון עבודה שאלו אותך מה החסרונות שלך? אף פעם לא שאלו אותך מה החסרונות שלך כי אין לך חסרונות או כי תמיד קיבלו אותך בגלל שגם לא משנה מה, טוב בכל מקרה עכשיו השאלה היא כזאת נגיד ששואלים אותך מה החסרונות שלך מה אתה אמור לענות ואז היה גיליון שלם של אנשים שנתנו תשובות מה אתה אמור לענות "אתה אמור לענות ככה ואתה אמור לענות ככה". עכשיו בוא ננתח את זה מה האמת.

ש: רק כדי להבין אתה שאלת?

אליעד: אני שאלתי ואז אנשים נתנו תשובות ותשובות.

ש: פייסבוק.

אליעד: כן פייסבוק, עכשיו השאלה היא מה האמת כמישהו שואל אותך בראיון עבודה "מה החסרונות שלך?" מה האמת אז קודם כל בא ננסה להבין את מהות השאלה, מה הנחות היסוד של השאלה ומאיפה נובעת השאלה והנחות היסוד האלה הן שגויות ומאחר שהן שגויות לכן נוצרת השאלה מלכתחילה אבל אם יניחו הנחות יסוד אחרות לא תהיה את השאלה הזאת.

זאת אומרת מה הנחות היסוד הנחת היסוד של הבן אדם שהולך לחפש עבודה היא שהוא אומלל מסכן קבצן, תקשיב עד הסוף ושאותו האחד שיושב מולו זה אלוהים "ושהוא יעשה לי טובה אם הוא יקבל אותי לעבודה ואני צריך למצוא חן בעיניו כדי שהוא יקבל אותי לעבודה" וההוא שיושב בצד השני של השולחן המראיין בטוח שהוא אלוהים ושהוא עושה טובה להוא שהוא מראיין אותו "ושאני אעשה לו טובה ואקבל אותו לעבוד או לא".

"תגיד לי מה החסרונות שלך למה שאני אקבל אותך כאילו זה שאתה רוצה לעבוד זה ברור, זה שאנחנו סבבה זה ברור אנחנו לא נדפוק אותך אף פעם לנו אין חסרונות אבל מה החסרונות שלך" מה זה שונה מ - "אני הולך לקנות רכב" אתה שואל את המוכר "מה החסרונות של הרכב" זאת אותה השאלה זה מוצר שלמוצר יש חסרונות.

עכשיו מה האמת שמה הדרך לצאת מהשאלה הזאת, מה הדרך לצאת קודם כל מלכתחילה צריך לשנות את החשיבה המרואיין הבן אדם שמראיינים אותו הוא צריך להתייחס לעצמו כאל עצמאי לא כאל שכיר. מה זאת אומרת הוא צריך להבין שיש לו מוצר שזה הוא שהוא מוכר אותו למי ללקוח אחד לתקופה מסוימת אבל עדיין זה כמו למכור מוצר למכור מוצר לכל דבר אבל מה שכן אתה לא חייב למכור את המוצר ללקוח הזה יש עוד לקוחות.

עכשיו מה האמת שאם בן אדם הולך לראיון עבודה למקום אחד בלבד והוא מרגיש מסכן "תעשו לי טובה תקבלו אותי" אז מראש נוצר מאזן כוחות של "תגיד לי מה החסרונות שלך ואם אני אגיד לך אין לי חסרונות, החסרונות שלי זה החסרונות שלך כל החסרונות שיש לך יש גם לי מה הבעיה", עכשיו אם הבן אדם ברגשי נחיתות שהוא חושב שעושים לו טובה שמקבלים אותו לעבודה אז יש לו בעיה בשאלה הזאת אבל אם מראש הבן אדם מבין "אני עושה להם טובה שאני בכלל רוצה לעבוד פה לא פחות מאשר הם עושים לי טובה שאני אעבוד אצלם" זה כמו לקוח רגיל הוא לא עושה לך טובה שהוא עובד איתך.

אין עוד לקוחות אין עוד אפשרויות רק הלקוח הזה נגמר הסיפור? עכשיו אם בן אדם זוכר את זה אז ממילא כל הדינמיקה של מה החסרונות שלך היא מטופשת ומיותרת הוא ישאל אותך מה החסרונות שלך אתה יכול להגיד לו "מה אתה חושב שהחסרונות שלי מה נראה לך על בסיס מה שאמרתי לך" זה לא שונה מלקוח ששואל אותך "מה החסרונות של המוצר שלך". אתה בא למכור למישהו טלוויזיה הוא אומר לך "מה החסרונות של הטלוויזיה" אתה מסתבך עם זה אתה יכול לתת לו תשובות אתה אומר לו "מה החסרונות שלך כמה תקציב יש לך נכון הטלוויזיה הזאת היא חרא טלוויזיה אבל אין לך תקציב אתה צריך לקנות אותה מה לעשות".

אז מה כאילו מה זה אומר תגיד לו "ואתה המקום עבודה מושלם מה ההגדרה של חסרונות תגדיר חסרונות, מה אתה רוצה לדעת" נגיד "מה החסרונות שלך, מה אתה רוצה לדעת יש לי חסרונות בכל התחומים מה הבעיה". מה זאת השאלה הזאת מה החסרונות שלך כאילו "מה אתה מצפה הרי אם יש לי באמת חסרונות אתה חושב שאני אגיד לך אותם הרי זה ברור שאני לא אגיד לך אותם, נכון אז למה לשאול את זה מלכתחילה לבדוק כמה אני אהבל כאילו אם אתה קולט שאני אהבל למה שאתה רוצה להעסיק אותי פה בכלל מלכתחילה".

בכל מקרה ובאותה מידה זה גם לגיטימי לשאול אותו "עכשיו תגיד לי מה החסרונות שלך, מה החסרונות שלי בלעבוד פה בוא תספר לי איך אתם דופקים את העובדים בוא תספר לי איך אתם מנצלים את העובדים, בוא תספר לי איך אתם משאירים פה שעות נוספות ולא מתגמלים בוא תספר לי, מה אתה עושה לי טובה שאני עובד פה".

ש: אבל אתה רוצה שהוא יקבל אותך לעבודה או שאתה לא רוצה?

אליעד: לא, אתה רוצה לבדוק אם אתה רוצה לעבוד אצלו לא אם הוא מוכן לקבל אותך לעבודה.

ש: בהנחה שאתה רוצה לעבוד אצלו זאת עבודה שכל החיים חלמת עליה, בא נגיד זאת עבודה שכל החיים חלמת עליה יש מקום אחד כזה או שניים כאלה.

אליעד: בהנחה שאתה מסכן ואומלל אתה אומר לו "איזה חסרונות אתה רוצה שאני אגיד לך אני אגיד לך, מה שאתה רוצה אתה רוצה שאני אגיד לך את כל החסרונות שאתה רוצה אני אגיד לך רק תקבל אותי" אבל מה שאני מנסה להגיד שהגישה מלכתחילה של מה החסרונות שלך אותו דבר יש את השאלה של "כמה שכר אתה מצפה" מה זה כמה שכר אתה מצפה אתה צריך לדעת כמה שכר אתה מצפה, ואיך תדע כמה שכר אתה מצפה כמו שאתה יודע לתמכר מוצר.

כמו שאתה יודע מוכר פלאפון איך אתה יודע כמה זה עולה, איך המוכר יודע להגיד לך כמה זה עולה הוא עושה סקר שוק כמה הוא יכול למכור מוצרים מתחרים ולפי זה הוא מבקש, עכשיו אם אתה עצלן לא מוכן ללכת לראיונות עבודה לא מוכן למשא ומתן לא מוכן לבדוק כמה אתה שווה, לא מוכן מראש לתת מחיר יותר יקר ולראות מי מוכן לשלם לך הכי הרבה ונהל משא ומתן כמו על מוצר רגיל אז אתה באמת בבעיה אתה מפחד להגיד כמה כסף אתה רוצה שאולי לא יקבלו אותך.

אבל אם אתה מספיק טוב יקבלו אותך בכל מקרה בדיוק כמו מוצר רגיל יגידו לך "תקשיב אתה מספיק טוב אנחנו רוצים לעבוד איתך אבל יש לנו פחות תקציב" כמו בן אדם שיבקש הנחה על מוצר, אבל מראש הבן אדם מפחד שהוא יגיד כמה כסף הוא רוצה כאילו יקרה איזה אסון מה הבעיה מה יש רק לקוח אחד בעולם. לכן עוד פעם זאת חשיבה של שכירים, אוקי אבל אם השכיר היה תופס את עצמו כעצמאי ואז הוא יודע כמה הוא שווה וכמה הוא מוכן לבקש ומה השוק זה ומה פה ומה שם אומר "זה מה שאני רוצה אתה רוצה אני אתן לך הנחה אתן לך הנחה".

כן אם אתה משלם פחות זה כאילו "אני נותן לך הנחה נותן לך את השירות שלי מתחייב לעבוד אצלך ומוכן לתת לך הנחה לקחת פחות כסף תמורת משהו מסוים". המהות של העצה היא תראה את זה כהדדי אל תיתן לאף אחד להשתלט עליך, אתה עושה למקום עבודה טובה שאתה עובד אצלם לא פחות ממה שהם עושים לך טובה שהם מעבידים אותך, בסופו של דבר הם לקוחות שלך אתה מוכר מוצר שזה אתה והם הלקוחות שלך. עכשיו מי שלא רואה את זה כך הוא בבעיה אבל מי שרואה את זה ככה אז הוא גם כן מתקדם יותר מהר במדרג כשכיר. הבנו את הסיפור?
טיפים לראיון עבודה לא רוצה כמה כסף שינוי עמוק שכר בראיון ככה כיצד להתמודד עם להוריד את המחיר הצגת חסרונות בראיון עבודה הורדת מחירים איך לענות ל איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך איך להצליח איך להצליח ב איך להצליח בראיון איך להצליח בראיון עבודה בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי בראיון ביטחון עצמי בראיון עבודה ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי בראיון בראיון עבודה דרישות שכר דרישות שכר בראיון עבודה הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי החסרונות שלך החסרונות שלך בראיון עבודה העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הצגת חסרונות הצגת חסרונות בראיון הצגת חסרונות בראיון עבודה הצלחה הצלחה בראיון הצלחה בראיון עבודה הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיסרון חסר ביטחון עצמי חסרונות חסרונות בראיון עבודה טיפים טיפים ל טיפים לראיון טיפים לראיון עבודה לבנות ביטחון עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעצים את הביטחון העצמי להצליח להצליח ב להצליח בראיון להצליח בראיון עבודה להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להתראיין לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי ליצור ביטחון עצמי לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לראיון עבודה לראיין לראיין עובד לראיין עובדים לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי מה החסרונות שלך מה החסרונות שלך בראיון עבודה מה ציפיות השכר שלך מהו ביטחון עצמי משא ומתן משא ומתן על משא ומתן על שכר משכורות משכורת עבודה פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי ציפיות ציפיות השכר שלך ציפיות שכר ראיון ראיון עבודה ראיונות רוצה ביטחון עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור הביטחון העצמי שכר שכר בראיון שכר בראיון עבודה תחושת ביטחון עצמי
יזמות, פרפקציוניזם, קושי למכור מוצר לא מושלם, הדרכת אנשי מכירות, חסרונות במוצר, קושי למכור מוצר עם חסרונות, מעשה מחכם ותם, טיפים לאנשי מכירות, אימון אנשי מכירות, מוצר עם חסרונות
יזמות, פרפקציוניזם, קושי למכור מוצר לא מושלם, הדרכת אנשי מכירות, חסרונות במוצר, קושי למכור מוצר עם חסרונות, מעשה מחכם ותם, טיפים לאנשי מכירות, אימון אנשי מכירות, מוצר עם חסרונות
... פרפקציוניזם, קושי למכור מוצר לא מושלם, הדרכת אנשי מכירות, חסרונות במוצר, קושי למכור מוצר עם חסרונות, מעשה מחכם ותם, טיפים לאנשי מכירות, אימון אנשי מכירות, מוצר עם חסרונות מהם הקשיים במכירת מוצר לא מושלם ואיך ניתן להתמודד איתם? כשמדובר במכירת מוצר, אחת הבעיות המרכזיות שעולות היא כאשר המוכר חושב שהמוצר שהוא מציע לא מושלם. ... בהכרח קשורה במוצר עצמו אלא בתפיסת העולם של המוכר. אם אדם לא מסוגל למכור מוצר לא מושלם, ייתכן ויש לו בעיות עם קבלת חסרונות באופן כללי. הוא לא מצליח לקבל את החסרונות במוצר, כפי שהוא לא מצליח לקבל חסרונות בעצמו ובחיים בכלל. האם השאיפה לשלמות היא עיקרית בקבלת החלטות ובמכירות? הבעיה המרכזית בפרפקציוניזם היא שבמקום לראות את החיסרון כיתרון, אנשים רואים בו חולשה או כישלון. אליעד טוען כי אם אנשים היו מבינים את החיים בצורה שונה, היה להם קל יותר למכור מוצר עם חסרונות. אדם שמסוגל לאהוב את עצמו למרות חסרונותיו, ולקבל את החסרונות במציאות, לא יחשוש ממכירת מוצר עם חסרונות. במילים אחרות, הבעיה האמיתית לא קשורה במוצר, אלא בקבלת החסרונות האישיים של המוכר. מהו המודל לחיים שיכול לשפר את מכירות המוצר? אליעד מציין כי הדרך להתמודד עם מכירת מוצר לא מושלם היא לשנות את התפיסה של האדם לגבי חסרונות. המפתח הוא לקבל את החיסרונות כמציאות קיימת ולראות בהם חלק מהחיים, ולא כבעיה. ברגע שמישהו מבין שלעולם לא יוכל להימנע מחסרונות, הוא לא יחוש יותר רע במכירת מוצר לא מושלם. כל מכירה שמבוצעת מתוך תחושת שלמות עצמית ומוכנות לקבל את החסרונות, תתבצע בצורה טבעית יותר. מהו הקשר בין החכם והתם לסיפור המכירה? הסיפור המוכר של רבי נחמן על החכם והתם מציג את הגישה השונה של שני אנשים כלפי החיים. התם ... סנדלר שעבד בשמחה רבה גם אם העבודה לא הייתה מושלמת, בעוד שהחכם, גם כשעשה עבודה טובה, סבל מייסורים כי תמיד היה מוצא חיסרון במוצר שלו. אליעד מסביר שהתם הצליח למכור את המוצר עם כל החסרונות, כי לא היו לו בעיות עם עצמיותו. החכם, לעומת זאת, לא הצליח להיות מרוצה מהמציאות כי הוא לא ידע לקבל את החסרונות. המשמעות של הסיפור היא שהדרך להצלחה במכירות לא תלויה במוצר המושלם, אלא בגישה הפנימית של המוכר. מי שמצליח להתמודד עם החסרונות במציאות ובמוצר, יוכל למכור כל מוצר, גם אם הוא לא מושלם. איך להתמודד עם פרפקציוניזם? מה לעשות כשקשה למכור מוצר לא מושלם? מה הקשר בין חסרונות למכירות? האם אפשר למכור מוצר לא מושלם? מהו הסיפור על החכם והתם? השאלה היא כזאת אם יש בן אדם שהוא איש מכירות ואחת הסיבות שקשה לו למכור מוצרים היא בגלל, ... בן אדם אומר קשה לי למכור מוצר לא מושלם זה בן אדם שיש לו הרבה בעיות עם עצמו בכלל, בעיות של דימוי עצמי בעיות של חוסר בעיות של ערך עצמי מלא בעיות יש לו. איך אני יודע כי מה השכל שעומד מאחורי אני לא רוצה למכור מוצר שהוא לא מושלם קושי להתמודד עם חסרונות הוא אומר אני וחיסרון לא הולך ביחד, עד הסוף תקשיב עכשיו כל בן אדם יש לו חסרונות אבל הוא אומר הוא לא מוכר שהם ייצרו אותו הוא אומר כי למכור מוצר ללקוח זה בעצם להגיד אני זה המוצר וכשהוא מוכר את המוצר הוא כאילו מוכר את עצמו ואז אם הוא רואה את החיסרון במוצר הוא כאילו אומר אני מוכר את החיסרון של עצמי וזה כאילו בן אדם אומר מה אני אמכור את החיסרון של עצמי. עכשיו מה אני אומר בוודאות של מאה אחוז לא של 99% וודאות של 100% שאם הבן אדם הזה לצורך העניין היה מסתכל על החיים בצורה אחרת ובאופן כללי היה יודע להתמודד עם זה שיש חסרונות במציאות והיה יודע לאהוב את עצמו למרות שיש לו חסרונות והיה מסוגל ללכת ברחוב עם שלט ולכתוב על השלט את ה
שיטות מכירה, איך למכור מוצר עם חסרונות? להסתיר חסרונות של מוצר, טיפול בהתנגדות לקוח, התנגדויות מכירה, ביקורת עצמית, ניהול משא ומתן, הסתרת מידע, שיטות שכנוע, כושר שכנוע
שיטות מכירה, איך למכור מוצר עם חסרונות? להסתיר חסרונות של מוצר, טיפול בהתנגדות לקוח, התנגדויות מכירה, ביקורת עצמית, ניהול משא ומתן, הסתרת מידע, שיטות שכנוע, כושר שכנוע
... מכירה, איך למכור מוצר עם חסרונות? להסתיר חסרונות של מוצר, טיפול בהתנגדות לקוח, התנגדויות מכירה, ביקורת עצמית, ניהול משא ומתן, ... שכנוע, כושר שכנוע איך למכור מוצר עם חסרונות מבלי לאבד את הלקוח? אליעד כהן מסביר שישנם מצבים בהם מוכר מוצר מאמין שהמוצר שלו ... ללקוח, אך הוא גם מודע לכך שלמוצר יש חסרונות מנקודת מבטו של הלקוח. השאלה היא, כיצד על המוכר להציג חסרונות אלו באופן שיסייע לו לשכנע את הלקוח בכל זאת לרכוש את המוצר, במיוחד כאשר הוא ... חוק או אתיקה של גילוי נאות להציג את החסרונות. השיטה שאליעד מציג היא מיקוד חסרונות. על פי שיטה זו, המוכר צריך להכין רשימה של כל החסרונות האפשריים שהלקוח עשוי לזהות במוצר, ואז לדרג אותם לפי רמת החשיבות או ההפרעה שלהם ... כלומר, על המוכר לשאול את עצמו, אילו חסרונות הכי פחות מפריעים ללקוח, ואילו הכי הרבה? לאחר מכן עליו להציג ללקוח את החסרונות בצורה מסוימת - את החיסרון הבינוני קודם, אחר כך את החיסרון הקשה ביותר, ולבסוף את החיסרון הקל ביותר. לדוגמה, נניח שמוכר דירה מודע לכך שלדירה יש חיסרון משמעותי שעלול למנוע מהלקוח לקנות אותה. אם המוכר מחויב להציג חיסרון זה ללקוח, או אפילו אם הוא אינו מחויב לכך, עליו לעשות זאת בדרך שתיצור תחושה של אמינות ואמון אצל הלקוח. הוא יציג את החיסרון המשמעותי בקצרה ומיד אחריו יזכיר חסרונות אחרים, פחות משמעותיים, שאינם מטרידים באמת את הלקוח. כך הוא מסיח את דעתו של הלקוח מהחיסרון המרכזי אל החסרונות הפחות משמעותיים. אליעד מציין דוגמה נוספת: המוכר יכול להמציא חיסרון קל כמו פעם בחודש יש קצת רעש ליד הבניין, חיסרון שידוע לו מראש שהלקוח לא ייחס לו חשיבות רבה. בדרך זו הוא כביכול רוכש את אמונו של הלקוח ... נראה כן ואמין, למרות שהוא בעצם מסתיר חסרונות מהותיים יותר. מה זה הגנב הנאמן וכיצד הוא קשור לשיטות מכירה? אליעד משתמש בדוגמה ... לייצר מניפולציה ולהעלות בעצמו נושא חסר משמעות יחסית כמו התנהגותה של אשתו שרה, ולומר לציבור: אתם לא באמת מתכוונים לא להצביע לי ... בתחומים כלכליים. בשיטה זו, גילוי של חיסרון קל נועד להסתיר חסרונות מהותיים. כיצד הגילוי הנאות יכול להפוך להסתרת מידע? אליעד מדגיש כי גילוי נאות ... הגילוי הנאות הופך למניפולציה - חושפים חסרונות פחות משמעותיים כדי להסתיר חסרונות כבדים יותר. איך הדבר בא לידי ביטוי בעולם הדת והשאלות האסורות? אליעד מביא דוגמה ... אליעד מסביר שהמניפולציה של הסתרת חסרונות אינה רק ביחסים בין מוכר ללקוח או בין אנשים בכלל. גם בתוך מוחו של האדם מתרחשות ... שמנקודת המבט של לקוח הלקוח יכול לראות חסרונות במוצר למרות שאף על פי שהמוכר חושב שהמוצר טוב ללקוח בסך הכל הסופי אף על פי כן ... להיות שהלקוח מנקודת המבט שלו יראה חסרונות מסוימים במוצר והשאלה הנשאלת היא ברמה העקרונית מה צריך לעשות כאשר המוכר חושב ...
איך להסתיר מידע? איך לעשות מניפולציה? איך לעמוד בחקירה? איך להסתיר חסרונות של מוצר? מה לענות בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים? איך להתמודד עם חקירה? איך לשתול מחשבות? פסיכולוגיה הפוכה
... להסתיר מידע? איך לעשות מניפולציה? איך לעמוד בחקירה? איך להסתיר חסרונות של מוצר? מה לענות בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים? איך להתמודד עם חקירה? איך לשתול מחשבות? פסיכולוגיה הפוכה וכאן אבאר עוד דרך, כיצד באפשרותך להסתיר את החסרונות של הדבר שאותו אתה רוצה להציג. וזה יכול להיות הסתרת החסרונות שלך עצמך, כאשר אתה צריך להציג את עצמך, כגון בראיון עבודה (חסרונות בראיון עבודה איך לענות בראיון עבודה?) פגישה של דייט הכרויות וכיוב, או כאשר אתה עובר חקירה כלשהי. וזה יכול להיות כאשר אתה מציג ללקוח מוצר כלשהו, וברצונך להסתיר את החסרונות שלו שידועים לך. וכיוב במצבים שונים שבהם אתה מציג רעיון כלשהו, ואתה יודע שיש באותו הרעיון חסרונות כלשהם, וברצונך להסתיר מהשומע חסרונות כלשהם. וכאן אבאר איך לעשות זאת. וכמובן שמדובר כאן על מניפולציה, שכל אדם עושה אותה גם כלפי עצמו. כי לפעמים יש לאדם בעיה כלשהי. ... יודע בתת המודע, ולא רוצה להכיר בו ברמת המודע. ואחת מהדרכים להסתיר חסרונות כלשהם בדבר כלשהו, היא על ידי זה שעושים מניפולציה הפוכה ונגדית נגד השומע, והיא על ידי זה שכן מציגים לו חסרונות אחרים ביחס לאותו הדבר. כדי ליצור הסחת דעת וכדי להסתיר ממנו את החיסרון האמיתי שאותו רוצים שהוא לא יגלה. ואחדד: שישנם מצבים, שבהם השומע יודע שיש במוצר שלך חסרונות כלשהם, והוא מחכה לגלות את החסרונות שיש במוצר שלך. וישנם מצבים, שבהם הלקוח לא יודע שיש חסרונות במוצר שלך, אבל הוא חושד שיש חסרונות במוצר שלך, והוא מחפש את החסרונות שיש במוצר שלך (טוב מכדי להיות אמיתי). וישנם מצבים, שבהם הלקוח לא ייתן בך אמון, עד שהוא לא יגלה ולא ידע, מה החסרונות שיש במוצר שלך. והמוצר שלך זה יכול להיות גם אתה, כאשר אתה מנסה למכור את עצמך או כאשר אתה מנסה למכור רעיון כלשהו. ובמקרים כאלו לדוגמה אם ברצונך להסתיר חיסרון כלשהו, לשם כך לפעמים באפשרותך לחפות על החיסרון שאתה רוצה להסתיר, באמצעות זה שתספר לשומע על חיסרון אחר, שבאפשרותך שהוא כן ידע על החיסרון הזה. זא שעליך לחפש חסרונות כלשהם, בין אם הם אמיתיים ובין אם הם לא אמיתיים, חסרונות שבאפשרותך לספר לשומע, ולומר לו שיש לך את החסרונות האלו. ובכך שאתה חושף בפניו את החסרונות שאתה מסוגל לספוג, בכך אתה יכול להסתיר ממנו את שאר החסרונות. ואבהיר: אתה לא מוכרח לספר לשומע על חסרונות שבאמת יש לך, אלא באפשרותך לספר לשומע על חסרונות שלא באמת יש לך, אלא שהוא רק יחשוב ויאמין שיש לך את החסרונות האלו. וזה כדי למלא את רצונו לשמוע את החסרונות שלך, וכדי לגרום לו להחליש את הרצון שלו לגלות את החסרונות שלך. וכדי לגרום לו להאמין שהוא כבר יודע את ה
הצגת חסרונות בראיון עבודה, הכנה לראיון, להתכונן לראיון, מה לענות בראיון עבודה? חסרונות שאומרים בראיון עבודה, תכונה שלילית בראיון עבודה, תכונות שליליות בראיון, NLP, חסרונות להגיד בראיון עבודה
הצגת חסרונות בראיון עבודה, הכנה לראיון, להתכונן לראיון, מה לענות בראיון עבודה? חסרונות שאומרים בראיון עבודה, תכונה שלילית בראיון עבודה, תכונות שליליות בראיון, NLP, חסרונות להגיד בראיון עבודה
... חסרונות בראיון עבודה, הכנה לראיון, להתכונן לראיון, מה לענות בראיון עבודה? חסרונות שאומרים בראיון עבודה, תכונה שלילית בראיון עבודה, תכונות שליליות בראיון, NLP, חסרונות להגיד בראיון עבודה איך לענות כששואלים על חסרונות בראיון עבודה? אחת השאלות הנפוצות ביותר בראיונות עבודה היא מה החסרונות שלך?. אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם השאלה הזו בצורה הטובה ביותר. המפתח הוא להציג חסרונות שהם למעשה יתרונות יחסיים, כלומר, חסרונות שניתן לפרש גם כתכונות חיוביות. לדוגמה, אם שואלים אותך על חסרונות ואתה עונה פרפקציוניזם, זו תשובה שכיחה מדי ולא תמיד אמינה. אליעד מציע לקחת חסרונות אמיתיים יותר, אך להציג אותם בדרך שהשומע יוכל לראות בהם יתרונות. למשל, אפשר להגיד משפט כמו: לפעמים אני מנתח דברים לעומק מדי. זה נשמע כחיסרון, אך למעשה יכול להיות יתרון במשרות רבות שדורשות יכולת ניתוח ועיון מעמיק. אליעד מדגיש כי יש להימנע מלתת תשובות סתמיות או מופרכות כמו פרפקציוניזם, כיוון שמראיינים רבים מכירים את התשובה הזו ויבקשו ממך להוסיף חסרונות נוספים. לכן, הוא מציע לשלב דוגמאות וסיפורים שיכולים להתפרש בצורה חיובית, כמו למשל לומר שאתה לפעמים משקיע יותר מדי בפרטים הקטנים, דבר המעיד על יסודיות ומחויבות, שתי תכונות שבדרך כלל מוערכות אצל עובדים. איך להציג חסרונות בדרך נכונה בראיון? אליעד מציע להציג חסרונות בצורה עדינה ומרוככת, לא בצורה מוחלטת. לדוגמה, לא לומר אני מתעקש תמיד להיות צודק, אלא להציג זאת בצורה רכה יותר, כמו: לפעמים אני מתעקש על עקרונות או על ... המראיין יכול להבין שיש לך עקרונות ושאתה שואף לאיכות גבוהה, דבר שעשוי להתקבל בעיניו כחיובי. בנוסף, הוא נותן דוגמה נוספת מראיונות בתחום המכירות: אם שואלים אותך מה החסרונות של המוצר שלך?, אתה יכול לומר משהו כמו: המוצר שלנו לא כולל את הפיצר הזה כי רצינו לחסוך ללקוחות כסף. באופן זה, חיסרון מסוים מוצג מיד כיתרון מבחינת החיסכון בעלויות. האם כדאי להיות כנה לחלוטין כששואלים על חסרונות בראיון? אליעד מתייחס גם לסוגיית הכנות. הוא מספר על אדם אחד שהחליט להיות כנה לחלוטין בראיון והציג חסרונות בצורה מפורשת ושלילית מדי. אותו אדם הסביר שהוא חשב שהמראיינים רוצים לשמוע את האמת. אליעד טוען שגישה זו שגויה. המטרה העיקרית בראיון עבודה היא להתקבל למשרה ... את אומרת את האמת, אבל האמת שלך לרעתך. זה מדגים שלעיתים, להגיד את האמת השלילית בצורה מפורשת מדי יכול לפגוע בסיכויים שלך. איך בכל זאת לענות אם רוצים תשובה אמיתית על חסרונות? אליעד מסכם כי גם אם אתה מרגיש שהמראיין באמת מצפה לתשובה כנה, עדיין עליך להקפיד לבחור חסרונות שיהיו קלים לעיכול, חסרונות אמיתיים אך כאלו שאינם פוגעים בסיכוי שלך לקבל את התפקיד. למשל, אתה יכול לומר: אני מודע לכך שלפעמים אני שואף לשלמות, וזה גורם לי להשקיע יותר זמן מהנדרש. זוהי תשובה שמראה מודעות עצמית וגם מציגה את החיסרון בצורה שאינה פוגעת בך. כיצד להתמודד עם שאלה על חסרונות מול לקוחות או בני זוג? אליעד מוסיף שהרעיון להציג חסרונות שהם יתרונות רלוונטי לא רק לראיונות עבודה, אלא גם כאשר לקוח שואל על חסרונות של מוצר שאתה מוכר, או כאשר בן זוג פוטנציאלי שואל אותך מה החסרונות שלך. בכל אחד מהמצבים האלה, הגישה צריכה להיות זהה: להציג את החיסרון בצורה עדינה, ולבחור תכונות שניתן לפרש אותן בצורה חיובית. לדוגמה, אם בחורה שואלת בחור על חסרונותיו, כדאי שהוא יבחר תכונה כמו אני לעיתים דואג יותר מדי לאנשים שקרובים אליי, שזה חיסרון שאפשר לפרש גם כיתרון חיובי, של אכפתיות ודאגה לאחרים. לסיכום, מה הכלל החשוב ביותר כששואלים אותך על חסרונות? הכלל המרכזי שאליעד כהן מדגיש הוא שעליך תמיד להציג חסרונות יחסיים, בצורה עדינה, וכאלו שניתן לפרש אותם כיתרון. מטרת התשובה היא להשאיר את הרושם החיובי ביותר האפשרי על האדם שמולך, תוך שמירה על אמינות יחסית. מה לומר ...
זוגיות, רוצה את מי שלא רוצה אותי, חסרונות בבן זוג פוטנציאלי, דייטים, הכרויות, להכיר בן זוג, להכיר בת זוג, למצוא זוגיות, תכונות של בן זוג, להתאהב, חסרונות בזוגיות
זוגיות, רוצה את מי שלא רוצה אותי, חסרונות בבן זוג פוטנציאלי, דייטים, הכרויות, להכיר בן זוג, להכיר בת זוג, למצוא זוגיות, תכונות של בן זוג, להתאהב, חסרונות בזוגיות
... רוצה את מי שלא רוצה אותי, חסרונות בבן זוג פוטנציאלי, דייטים, הכרויות, להכיר בן זוג, להכיר בת זוג, למצוא זוגיות, תכונות של בן זוג, להתאהב, חסרונות בזוגיות למה אני רוצה דווקא את מי שלא רוצה אותי? תופעה נפוצה ביחסים ... מספיק טובה או ראויה לאהבה, אז כאשר מישהו מראה לה אהבה, היא עלולה לחשוב שהאדם שאוהב אותה הוא לא חכם מספיק, משום שהוא לא מזהה את חסרונותיה שהיא מודעת אליהם. במילים אחרות, היא רואה באהבתו ביטוי של טעות או חולשה. מה עושים אם תמיד רואים רק חסרונות בבן הזוג? אליעד מתאר מקרה של אישה שמכירה גבר, ולמרות שבתחילה היא רואה את היתרונות שלו, כשהוא מתחיל לרצות אותה, היא מתמקדת מיד בחסרונות שלו. תחילה היא ראתה אותו כלא חכם מספיק, לא מספיק כריזמטי ולא מספיק ... ופחות נמשך למה שזמין ונגיש לו בקלות. האם אפשר למצוא בן זוג מושלם? אליעד מציין כי אין דבר כזה בן זוג מושלם. לכל אדם יש יתרונות וחסרונות, ולכן כל מערכת זוגית מבוססת על איזון בין קבלה של החסרונות לבין רצון לשפר או לשנות חלק מהם. הוא מחדד ואומר שמערכת יחסים זוגית היא תמיד עניין יחסי ולא מוחלט. אין חיסרון מוחלט, ולכל חיסרון אפשר למצוא יתרון, אם רק מסתכלים על כך מנקודת מבט אחרת. האם כדאי להתפשר על חסרונות של בן הזוג? אליעד מציג את הדילמה הקלאסית של מציאת בן זוג: האם צריך להתפשר על חסרונות? הוא אומר שכן, במידה מסוימת חייבים להתפשר, כי אין אדם ללא חסרונות. אך אין הכוונה להתפשר בצורה שתהפוך את האדם לאומלל, אלא להבין לעומק שחלק מהחסרונות שנתפסים בתחילה כחיסרון יכולים להיות אפילו יתרונות בהמשך, אם האדם יהיה סבלני וייתן הזדמנות אמיתית ... מפסילה מוקדמת של בני זוג פוטנציאליים? אליעד נותן עצה מעשית לאנשים שנוטים לפסול בני זוג בקלות רבה מדי. הוא מציע להם להבחין בין חסרונות אמיתיים (כמו גובה, שפה, דברים שלא משתנים), לבין חסרונות סובייקטיביים, שהם תחושתיים ומשתנים (כמו הוא לא חכם או הוא לא מעניין). חשוב לדעת לזהות האם החיסרון הוא אמיתי ומוחלט או שהוא רק חיסרון רגעי, בגלל חוסר היכרות מעמיקה. הוא מציע לאנשים לתת צאנס אמיתי, להיות סבלניים, ולנסות להבין את ... פוטנציאלי? אליעד מציע שכאשר מתעוררים ספקות לגבי בן הזוג הפוטנציאלי, כדאי להסתכל על ניסיון העבר ולשאול האם היו מצבים בהם התברר שחיסרון שנתפס בהתחלה כבעיה משמעותית, הפך עם הזמן לדבר חיובי או לפחות נייטרלי. הגישה ... מוצלחת? לסיכום, אליעד מדגיש שהמהות של זוגיות מוצלחת היא היכולת לראות את היתרונות של בן הזוג ולהעריך אותם בצורה משמעותית יותר מהחסרונות. אין זוגיות מושלמת ללא חסרונות, אך זוגיות מוצלחת היא זו שמצליחה למצוא את נקודת האיזון שבה היתרונות גדולים ומשמעותיים יותר מהחסרונות, והיכולת לקבל את בן הזוג על כל צדדיו, תוך כדי צמיחה משותפת. איך למצוא זוגיות מתאימה? למה אני רוצה מי שלא רוצה אותי? האם יש בן זוג מושלם? איך מתמודדים עם חסרונות בזוגיות? האם להתפשר על חסרונות בן הזוג? איך לזהות חסרונות אמיתיים? למה אני מאבד עניין כשמישהו רוצה אותי? ...
אקסים, געגועים לאקסית, לשכוח את האקסית, מתגעגע לאקסית, פרידה מחברה, משבר פרידה זוגית, אקסית מיתולוגית, פרידה מבת זוג, פרידה מבן זוג
אקסים, געגועים לאקסית, לשכוח את האקסית, מתגעגע לאקסית, פרידה מחברה, משבר פרידה זוגית, אקסית מיתולוגית, פרידה מבת זוג, פרידה מבן זוג
... יום לפני ההיכרות, הם היו רק עוד אדם חסר חשיבות. אבל אחרי תקופה של קשר, האדם האחר הפך להיות מקור חשוב לתחושות טובות. האדם נתפס כמקור של כוח, שמחה, ביטחון, אהבה, ואושר. ... בקשר? בכל מערכת יחסים יש יתרונות וחסרונות, ובזמן הפרידה, האדם נמצא במצב של התלבטות בין שני הצדדים. מצד אחד, הוא לא רוצה את החסרונות שבקשר, ולכן החליט להיפרד. מצד שני, הוא עדיין רוצה את היתרונות של אותו קשר, ולכן אינו מסוגל להתנתק רגשית. ככל שהפער בין היתרונות לחסרונות קטן יותר, כך גדלה תחושת הבלבול והקונפליקט. מה אפשר לעשות כדי להפסיק לסבול מהאקסית? אליעד מציג מספר פתרונות מעשיים ... הסבל והגעגועים לאקסית: הקטנת חשיבות החסרונות - יש לקחת כל חיסרון שרואים בקשר, ולחשוב כיצד להפוך אותו לחסר משמעות או אפילו ליתרון. למשל, אם חיסרון הוא קנאה מצד בת הזוג, אפשר לחשוב מדוע הקנאה אינה משמעותית או אפילו מדוע היא יכולה להיות דבר טוב (למשל כהבעת אכפתיות). הקטנת ... להפוך אותם ללא משמעותיים או אפילו לחסרונות. לדוגמה, אם היתרון הוא שהיא סקסית, אפשר לחשוב מדוע זה לא באמת חשוב או אפילו כיצד זה עלול להוות בעיה (למשל יצירת לחץ או ... - אפשר להגיע למצב שבו לא היתרונות ולא החסרונות חשובים כלל. זהו מצב של אדישות מוחלטת כלפי בן או בת הזוג לשעבר, בדומה לתחושה שהייתה לפני שהכרתם מלכתחילה. מציאת הגנות מחסרונות - אפשר להישאר בקשר תוך מציאת דרכים להגן על עצמכם מפני חסרונות הקשר. לדוגמה, אם בת הזוג עצבנית, אפשר לבצע סדנת מדיטציה או פעילות מרגיעה אחרת שתקטין את ההשפעה השלילית של החיסרון. השגת היתרונות בדרך אחרת - ניתן למצוא דרך להשיג את אותם היתרונות שבקשר, אבל בלי הצורך באותה בת זוג. לדוגמה, את תחושת האהבה או ... אמיתי. כאשר תוכל לראות בכל יתרון גם חיסרון ובכל חיסרון גם יתרון, תהיה לך גמישות מחשבתית ואפשרות להחליט בצורה חופשית וללא תלות רגשית. בכל רגע תוכל לבחור אם להישאר או לעזוב, כי תמיד תוכל ... רגע איך לחוות את המציאות שלך: כיתרון, כחיסרון, או כנייטרלי. האם הפתרון הזה מחייב להישאר נייטרלי כל הזמן? לא. אליעד מדגיש כי אף על פי שהפתרון האידיאלי מאפשר לראות כל דבר משני ... בקשר, אתה מתמקד ביתרונות ומחליט שהחסרונות פחות חשובים. אם החלטת לעזוב, אתה מתמקד בחסרונות ומפחית מחשיבות היתרונות. אבל בכל רגע נתון, הידיעה ששתי האפשרויות אפשריות קיימת בתוכך, והיא המאפשרת לך להרגיש חופשי. האם ... למה קשה להתנתק רגשית? איך להפוך חסרונות ליתרונות? מה עושים כשהאקסית לא רוצה לחזור? מה הנושא? ש: הנושא? אליעד: מה שאתה רוצה. ש: סבל מהאקסית. אליעד: סבל מהאקסית. ... דבר בחיים גם בקשר שלך איתה יש יתרונות וחסרונות כמו לכל דבר בחיים וזה לא משנה המינונים עובדתית כרגע החלטת שיש עבורך יותר חסרונות מיתרונות למה כי ככה החלטת לא משנה למה מבחינתי שיהיה אקראי זרקת קובייה יצא אקראי שיש בזה יותר חסרונות. עכשיו מה קורה אצלך בראש מה שקורה אצלך בראש זה שבגלל החסרונות הם מספיק חזקים כדי להגיד אני לא רוצה להיות איתה אני רוצה להיות עם מישהי אחרת רוצה להיות לבד אבל עדיין יש גם יתרונות זאת ... שבקשר אבל אתה לא רוצה לחזור לקשר בגלל החסרונות ואתה חושב שיש יותר חסרונות מיתרונות כי אם היית חושב שיש פחות אז היית חוזר והיית סופג נכון זה הסיפור. ש: בדיוק. אליעד: נכון עכשיו מה זה אומר אז איך ... האופציות אופציה אחת שכל מה שאתה חושב שהחסרונות שיש בה, תקשיב עובדתית יש פה מישהי לדוגמה מישהי שאתה חושב שיש בה 51 חסרונות ו49 יתרונות אז בגלל ה51 חסרונות אתה לא איתה ובגלל ה49 יתרונות אתה רוצה להיות איתה אתה לא מצליח לשאת את זה שאתה לא איתה אבל אתה גם לא רוצה להיות איתה שזה ... אחת אומרת אתה צריך לנקות את עצמך מהחסרונות שאתה חושב שיש לה אתה חושב שיש בה 51 אחוז חסרונות או יותר
פחד ממחוייבות, פחד להתחייב, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד למצוא עבודה, פחד מרכישת דירה, להתחייב לקשר זוגי, פחד להתחתן, פחד להתגרש, חרדה ממחויבות
פחד ממחוייבות, פחד להתחייב, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד למצוא עבודה, פחד מרכישת דירה, להתחייב לקשר זוגי, פחד להתחתן, פחד להתגרש, חרדה ממחויבות
... הוא נושא מורכב שנובע מתהליך מחשבתי ורגשי, בו ברגע שאדם נדרש להתחייב למשהו, בין אם זו זוגיות, עבודה, רכישת דירה או אפילו לימודים, הוא מיד מתחיל לראות את החסרונות של ההחלטה. אליעד כהן מסביר שפחד להתחייב קיים כיוון שכל התחייבות כרוכה בהגבלת החופש, ומכך עולה תחושת חסרונות מוגברים הקשורים לצורת החיים החדשה שאליה האדם מחויב. לדוגמה, כשאדם מתלבט אם להתחייב לרכישת דירה, מיד עולים במוחו חסרונות כמו מיקום, מחיר, התחייבות כלכלית ארוכת טווח והגבלה על שינוי מקום מגורים. מנגד, אם אין התחייבות, קל יותר לאדם לדמיין אלטרנטיבות אפשריות ולהרגיש פחות מוגבל. אליעד מבהיר שבפועל, לכל החלטה יש תמיד חסרונות. בכל בחירה, ככל שאדם מחויב אליה יותר, הוא גם חווה בעוצמה רבה יותר את החסרונות שבה. עם זאת, חשוב להבין שהחיים עצמם דורשים התחייבויות, כי ללא מחויבות כלשהי אין דינמיקה ואין משמעות למשחק ... לפעמים קל להתחייב ולפעמים קשה? אליעד מתאר כמה סיבות שבגללן אדם יכול להרגיש שקל לו להתחייב או שקשה לו להתחייב, למשל: תחושה אקראית: לפעמים עולים באופן טבעי החסרונות או היתרונות של החלטה מסוימת ללא סיבה ברורה. רמת המחויבות הנתפסת: אם אדם תופס את ההחלטה כמחויבות מוחלטת, הוא ירגיש כבול יותר ויראה את החסרונות ביתר עוצמה. הרצון בצורה: ככל שהאדם באמת מעוניין באותה צורה שאליה הוא מתחייב, כך יהיה לו קל יותר לראות את היתרונות ופחות את החסרונות. חסרונות אחרים במציאות: לעיתים הפחד ממחויבות מסוימת משקף חוסר שביעות רצון כללי מהחיים. אדם שסובל מחוסר בזוגיות עלול להתקשות להתחייב לעבודה, לא בגלל העבודה עצמה אלא בגלל חסרונות שמקורם בתחום אחר. למשל, אדם שמאוד רוצה זוגיות וחש חסך משמעותי בתחום זה יתקשה להתחייב לתחומים אחרים בחייו, ... שנמצא תמיד בחשש או בחרדה מפני ההשלכות, יהיה קשה לו להתחייב באופן מלא. לדוגמה, אדם שמתחתן מתוך גישה שהנישואין הם לכל החיים ללא אפשרות לשינוי, יחוש לחץ עצום וחוסר יכולת להתחייב באמת. לעומתו, אדם שאומר מקסימום נתגרש יכול לחוות אהבה עמוקה יותר כי בתוכו הוא חופשי מהלחץ הקיומי של ... היא מה זה הפחד מהתחייבות מה אחד ההיבטים של פחד מהתחייבות, תקשיב לי אדוני אחד ההיבטים של פחד מהתחייבות נובע מזה שכשאתה מתחייב למשהו אוטומטית קופץ לך ה...? ש: חיסרון. אליעד: חסרונות של אותה צורה בדיוק, זאת אומרת אם אומרים לך אתה לא צריך לצמצם את עצמך בצורה הזאת אז אתה אומר בסדר אז אני ... יכול ללכת יש עוד צורות עוד היבטים, ברגע שבן אדם אומרים לו טוב מעכשיו בוא תקנה את הדירה הזאת בוא תגור בדירה הזאת, בוא תעבוד בעבודה הזאת אוטומטית קופץ לו למוח חסרונות אוקי חסרונות. עכשיו מה האמת שיש חסרונות בצורה זאת האמת לא משנה איזו צורה תיקח יש חסרונות באותה צורה והאמת היא שכל שאתה יותר תתחייב לאותה צורה ככה אתה יותר תחווה את אותם חסרונות. זאת אומרת לא משנה איזו צורה תהיה בעולם אם יגידו לך תקשיב אתה חייב להיות במצב הזה מחויב שזה יהיה המצב הזה ... חלק מהמשחק זה התחייבות לצורה. עכשיו חלק מהכיף והסבל נובע מהתחייבות לצורה בגלל שאתה מתחייב לצורה אז זה גם מביא לך אושר מסוים כי אתה מקבל יתרונות מסוימים וגם חסרונות מסוימים וכו, אלא מה מה שאני בא להגיד שלפעמים הדרך של בן אדם להתחייב לצורה היא על ידי שבתוך תוכו הוא לא ... למה לפעמים עצם זה שאנחנו רוצים לבחור במשהו. אליעד: מי זה אנחנו עובדה שאת לא מגיעה לפה הרבה אבל אף על פי כן. ש: אני אז התכוונתי כמו שאתה אומר קופצים על החסרונות של העניין אבל למה לפעמים כשאני באה לבחור במשהו. אליעד: למה לפעמים כשאת הולכת לקנות רכב לא קופצים לך החסרונות. ש: דווקא קופצים לי היתרונות ואיך אפשר לשנות את זה שדווקא היתרונות יבלטו. אליעד: אז היא שואלת שאלה נכונה אתם הבנתם את השאלה היא שואלת מה האם זה מחויב שכשבן אדם אומרים לו להתחייב לצורה מסוימת קופץ לו החסרונות, לפעמים קופץ היתרונות נגיד אומרים לך בוא תקנה בית באיזה מקום לפעמים יכול להיות שאתה תגיד מי אמר שאני רוצה את הבית ותהיה בחרדה לא רוצה ולפעמים יכול להיות לא איזה כייף אני קונה בית ותשכח את כל החסרונות, מה האמת שמהיבט מסוים זה אקראי. ש: מה זה אקראי אבל אתה יכול לעבוד על זה. אליעד: תקשיבי כל דבר יכול לעשות הרבה דברים אני קודם כל נותן לך תשובה מהיבט מסוים זה אקראי, מהיבט מסוים למה כי ההוא קפץ לו היתרונות והוא קפץ לו החסרונות ועכשיו אפשר לנסות למצוא היגיון. איזה יתרונות אפשר למצוא אפשר להגיד שיש שכלול של הרבה מאוד פרמטרים נגיד השאלה היא נגיד עד כמה בן אדם חווה שהוא מחויב לדבר, אם בן אדם חווה אוקי אני מחויב אבל אני לא באמת מחויב אז יכול להיות שפחות יקפוץ לו החסרונות אבל אם בן אדם נגיד לדוגמה עבורו מחויבות זה מחויבות ויש לו פחות בתוכו את המקום שרואה את האין הבדל אז הוא ... התשובה הזאת אומרת? ש: זה תלוי בעצם ברמת המחויבות שלך לעניין כביכול ככל שרמת המחויבות שלי עולה על העניין וככל שאני פחות רואה את ההבדל בין שני הדברים אז ככה החסרונות יקפצו לי יותר מהיתרונות. זאת אומרת יש הבדל אם אני רוצה לקנות בית או אני רוצה לקנות שמלה אני לא מחויבת ... החתונה יש לה משמעות גדולה יותר מהבית לדוגמה, את מבינה לדוגמה תלוי מה המשמעות אם השמלה של החתונה המשמעות שלה היא יותר גדולה עבורך מהבית אז את יותר תראי את החסרונות בשמלה של החתונה מאשר לבית לדוגמה כי יש יותר משמעות לשמלה, אוקי אז זאת פרספקטיבה מסוימת. עכשיו באותה ... בגלל שאתה בלב אין לך מחויבות לכן יותר קל לך להתחייב זה לא מדויק, בא נגיד אחרת לפעמים כשאתה בלב שלך לא מחויב בכלל יותר קל לך להתחייב לא בגלל שאתה לא רואה את החסרונות אני מתכוון יותר קל לך להרגיש מחויבות כי יש במוח מנגנון הגנה שכאילו אומר לך תקשיב אל תתחייב יותר מדי יהיה ...
טיפול זוגי, מטפל זוגי, גישות בטיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, טיפול לזוגות, בעיות בזוגיות, משבר זוגיות, גישור זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי
... אלא, שמי שיעמיק יראה, כי בזוגיות, גם זוגיות שנחשבת לזוגיות מושלמת ולזוגיות בריאה, גם בה, יש חסרונות כאלו ואחרים. חסרונות, לצד היתרונות שיש בזוגיות. חסרונות, שכל הזמן מנסים לגרום לאדם לפרק את הזוגיות שלו, ולהעדיף לחיות לבד, ובלי זוגיות. ואם האדם לא יבין, מה הם החסרונות שיש בזוגיות ההרמונית ביותר בעולם, ואם האדם לא ידע, איך לתת מענה רגשי, לאותם חסרונות שיש בכל זוגיות ואפילו בזוגיות מוצלחת, הרי שזה מקטין את הסיכוי, לכך שהזוגיות שלו תצליח. ונבהיר: כי הסיבה לכך שהאדם לא מוצא זוגיות, היא משום, שבתת המודע שלו, הוא רואה את כל החסרונות שיכולים להיות בזוגיות הטובה ביותר, ומראש הוא מעדיף להימנע מלהיכנס למערכת יחסים זוגית ולקשר רגשי, בתוך מערכת, שבתת המודע הוא כבר רואה, את החסרונות שלה. או במילים אחרות, האדם לפעמים מעדיף להישאר רווק ולחיות לבד בלי זוגיות, בדיוק מאותן הסיבות שבגללן נוצרים משברים בזוגיות, ושבגללן יש ... היא אותה הבנה, של איך להצליח למצוא זוגיות. כי מי שמתכחש לכך, שגם בזוגיות הטובה ביותר יש חסרונות, אז קשה לו יותר להתמודד, כאשר המציאות מראה לו את האמת, שגם בזוגיות חיובית ובזוגיות מדהימה, עדיין, גם בה יש חסרונות כאלו ואחרים. כי הוא לא מוכן להכיר בכך, שגם בזוגיות הטובה ביותר, גם בה יש חסרונות. ומי שמוכן להכיר בכך שבזוגיות תמיד יהיו גם חסרונות כלשהם, אז ממילא הרבה יותר קל לו למצוא זוגיות ולהכיר בן בת זוג, ולא להישאר לבד, בגלל החסרונות שהוא רואה שיש בזוגיות. כי הוא מבין ויודע מראש, שבזוגיות, תמיד יהיו גם חסרונות כלשהם. והעניין הוא, שבכל דבר שיש בעולם, יש בו גם חסרונות וגם יתרונות כלשהם. ואין בעולם שלנו, שום דבר מוגדר, שהוא מושלם. דהיינו, כל דבר שקיים, הוא לא מושלם לגמרי. ומי שלא מפחד להודות על האמת, הוא יודה ויאמר את האמת. שבאמת, גם בזוגיות הטובה ביותר, גם בה יש חסרונות כאלו ואחרים. כי בלחיות לבד ובלהישאר ברווקות, יש בזה גם יתרונות. וברווקות, יש כמובן גם חסרונות, שהם אלו שדוחפים את האדם אל הזוגיות. אבל יש גם יתרונות, שהם אלו שמנסים כל הזמן לגרום לאדם לאבד את הזוגיות שלו, ולהישאר לבד בלי זוגיות. והרעיון הוא, שבזוגיות, תמיד יש ותמיד יהיו, גם יתרונות יחסיים וגם חסרונות יחסיים. והיתרונות שיש בזוגיות, הם הדברים הטובים באופן יחסי, שהאדם משיג עבור עצמו כאדם נפרד, מכך שהוא נמצא בתוך זוגיות. והחסרונות שיש בזוגיות, הם הדברים הרעים באופן יחסי, שקורים לאדם, כאשר הוא נמצא בתוך זוגיות. כגון לדוגמה, תלות רגשית וכיוב. והטוב והרע, הם תמיד ... האדם, שהוא חלק מהזוגיות. וככל שהאדם נהנה יותר, מהיתרונות שיש בזוגיות, וככל שהאדם סובל פחות, מהחסרונות שיש בזוגיות, כך הזוגיות נחשבת לזוגיות מוצלחת וטובה יותר עבור האדם. והיתרונות שיש בזוגיות, הם מעודדים את האדם כל הזמן, להתאמץ למען הזוגיות, ... למען הזוגיות, כדי ליהנות מהיתרונות שיש במערכת יחסים זוגית. ובו זמנית, במקביל, יש תמיד גם חסרונות בכל מערכת יחסים זוגית, גם כזו שנחשבת לזוגיות נפלאה ולזוגיות אידיאלית. והחסרונות האלו, שתמיד נמצאים בתוך זוגיות באשר היא, הם, כל הזמן, בין באופן מודע ובין באמצעות תת המודע של האדם, הם מנסים לגרום לאדם, לא לרצות להשקיע ... מלכתחילה להישאר לחיות כרווקים. והם אלו שאחראיים לכך, שיש בעיות בזוגיות ומשברים זוגיים וכיוב. והחסרונות האלו, מצד האמת, הם גם יתרונות. כי החסרונות שיש בזוגיות, הם בעצם השלילה וההתרחקות של האדם, מהיתרונות שיש בלחיות לבד. וכל יתרון שיש בלחיות לבד ולא בזוגיות, הוא בעצם חיסרון של הזוגיות. ובדכ האדם מעדיף, להתכחש לכך שיש בזוגיות גם חסרונות. משום, שכל הרעיון של הזוגיות הוא, שהיא אמורה להיות הדבר הטוב ביותר בחיי האדם. הדבר, שבו יש את התחושה של השלמות, בלי שום חסרונות. והאדם רוצה את הזוגיות, בגלל שהוא מרגיש בה סוג של שלמות בלי חסרונות. ולכן האדם לא מוכן להודות מול עצמו, שבאמת תמיד יהיו גם חסרונות בזוגיות. וכאשר האדם קורא ספרי הדרכה זוגית, וכאשר האדם לומד טיפים להצליח בזוגיות וטיפים לזוגיות מוצלחת, וכאשר האדם הולך לאימון זוגי ולאימון ... או אחרת, למען הזוגיות. ולעשות דברים כאלו ואחרים, כדי לבנות את הזוגיות וכדי לחזק את הזוגיות. והחיסרון של כל השיטות לטיפול זוגי האלו, נובע מכך, שהן מדחיקות את הצרכים הרגשיים של האדם, שנפגעים תמיד בתוך זוגיות, גם אם זו תהיה זוגיות מוצלחת והזוגיות הכי מאושרת שיש בעולם. כי כנל, תמיד יהיו גם חסרונות בזוגיות. כמו לדוגמה, ה
שאלת הסחה, איך להציג חסרונות? איך למנוע התנגדות? איך לעשות הסחת הדעת? איך ליצור הסחת דעת? איך להעביר נושא? איך להתחמק? איך לעשות מניפולציה? איך למכור מוצר עם חסרונות?
שאלת הסחה, איך להציג חסרונות? איך למנוע התנגדות? איך לעשות הסחת הדעת? איך ליצור הסחת דעת? איך להעביר נושא? איך להתחמק? איך לעשות מניפולציה? איך למכור מוצר עם חסרונות?
... הסחה, איך להציג חסרונות? איך למנוע התנגדות? איך לעשות הסחת הדעת? איך ליצור הסחת דעת? איך להעביר נושא? איך להתחמק? איך לעשות מניפולציה? איך למכור מוצר עם חסרונות? איך להציג חסרונות בצורה שמקטינה התנגדות ומסיטה את תשומת הלב? כאשר מציגים מוצר, שירות או רעיון שיש בו חיסרון, חשוב לדעת איך להציג את החיסרון בצורה שתקטין התנגדות ותסיט את תשומת הלב ליתרונות. ישנן טכניקות שונות שיכולות לעזור להסיח את הדעת מהחיסרון ולהעביר את הפוקוס ליתרונות. איך להשתמש ביתרון כדי להסיט את תשומת הלב מהחיסרון? דרך אחת להתמודד עם הצגת חיסרון היא לאחר שמציגים אותו, להציג יתרון ברור ומשמעותי. לדוגמה, אם מוצר מסוים כולל מגבלה מסוימת, ניתן לומר: המוצר הזה מחזיק פחות ... ונגיש יותר. הצגת יתרון מיד לאחר הצגת החיסרון מכוונת את המחשבה של הלקוח לכיוון החיובי וגורמת לו לשים פחות דגש על החיסרון. איך להשתמש בשאלה כדי להסיח את הדעת מחיסרון? שיטה נוספת היא לאחר הצגת החיסרון, לשאול מיד שאלה שמסיטה את תשומת הלב. לדוגמה, המוצר הזה מגיע עם אחריות של שבועיים בלבד, אבל איך אתה מעדיף לקבל אותו - עם ... האדם לעסוק בהחלטה החדשה ולא להישאר ממוקד בחיסרון שהוצג. איך לשלב שאלה עם תחושת יתרון? אם מציגים לאדם חיסרון ולאחר מכן שואלים אותו שאלה, עלולה להיות התנגדות טבעית - למה שאני אחשוב על משהו אחר אם כרגע גיליתי חיסרון משמעותי?. לכן, עדיף שהשאלה עצמה תגרום לאדם להרגיש טוב. לדוגמה: המוצר הזה מגיע עם אחריות קצרה, אבל אתה לקוח חשוב אצלנו - איך ... תחושת ערך אצל הלקוח, והוא פחות שם לב לחיסרון שהוצג לפני רגע. למה שאלה עם יתרון גורמת ללקוח לחשוב פחות על החיסרון? כאשר שואלים אדם שאלה, הוא מרוכז בניסיון למצוא לה תשובה. זה מסיח את דעתו מהחיסרון שהוצג לפני כן. כדי להגביר את האפקט, השאלה עצמה צריכה לגרום לו לרצות לחשוב עליה. אם השאלה משדרת שהאדם מקבל משהו טוב, הוא ירצה להתמקד בה יותר מאשר בחיסרון. איך לזהות מניפולציות ולמנוע הטעיה? אם מישהו מציג לכם חיסרון ואז מיד מדגיש יתרון, או שואל שאלה שמסיטה את תשומת הלב, שימו לב לכך. ייתכן שהיתרון שמציגים לכם הוא רק הסחת דעת מהבעיה ... האם מדובר בטכניקה שנועדה להסיח את דעתכם מהחיסרון האמיתי? איך לשכנע אנשים למרות חסרונות? איך לעשות מניפולציה בשיחה? איך למכור מוצר עם חסרונות? איך למנוע התנגדויות במכירה? איך לזהות הסחות דעת בשיחה? איך להציג חסרונות בצורה שמקטינה התנגדות ומסיטה את תשומת הלב? כאשר מציגים מוצר, שירות או רעיון שיש בו חיסרון, חשוב לדעת איך להציג את החיסרון כך שהוא לא ירתיע את הלקוח או האדם שמולו אנו מדברים. ישנן מספר טכניקות שיכולות לעזור להסיח את הדעת מהחיסרון ולהעביר את הפוקוס ליתרונות. איך להשתמש ביתרון כדי להסיט את תשומת הלב מהחיסרון? דרך אחת להתמודד עם הצגת חיסרון היא מיד לאחר שמציגים אותו, להציג יתרון ברור ומשמעותי. המטרה היא לגרום לאדם שמולנו להתמקד ביתרון במקום בחיסרון. למשל, אם מוצר מסוים כולל מגבלה מסוימת, ניתן לומר: המוצר הזה מחזיק פחות זמן, אבל בזכות זה הוא זול יותר ונגיש יותר. הצגת ...
זוגיות נצחית, זוגיות לנצח, בעיות בזוגיות, משבר בזוגיות, חסרונות של בן זוג, גירושים, לשמור על הזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות, זוגיות מוצלחת
זוגיות נצחית, זוגיות לנצח, בעיות בזוגיות, משבר בזוגיות, חסרונות של בן זוג, גירושים, לשמור על הזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות, זוגיות מוצלחת
... נצחית, זוגיות לנצח, בעיות בזוגיות, משבר בזוגיות, חסרונות של בן זוג, גירושים, לשמור על הזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות, זוגיות מוצלחת האם ניתן לקיים זוגיות נצחית לאורך זמן? אנשים רבים מתמודדים ... גורמת לכך שהזוגיות נתפסת כאומללות מתמשכת, משום שכל חיסרון שנמצא בבן הזוג נראה כהוכחה לכך שאולי עדיף להיות לבד. לפי אליעד, ברגע שאדם מתחיל לחשוב יותר מדי על האפשרות של להיות לבד, מתפתח אצלו תיק של חסרונות, והזוגיות מאבדת משמעות ונכשלת בסופו של דבר. איך להתמודד נכון עם חסרונות בזוגיות? אליעד מציע שתי גישות להתמודד עם החסרונות שמתגלים בזוגיות: הגישה הראשונה אומרת שכאשר מתגלה חיסרון בבן הזוג, מיד מופיעה תחושת אכזבה, ומתעורר רצון לעזוב או להחליף בן זוג, בתקווה שבמקום אחר יהיה טוב יותר. לפי אליעד, זאת הגישה הנפוצה שמובילה לכאב, ... וגירושים חוזרים. הגישה השנייה שאליעד מציע היא לראות בחסרונות שמתגלים בבן הזוג הזדמנות לצמיחה אישית וזוגית. כלומר, לראות כל חיסרון כהזדמנות חדשה להעמיק את האהבה, ללמוד, ולהשתנות. זוהי גישה שמאפשרת לזוגיות לשרוד לטווח ארוך ואפילו להיות נצחית, משום שכל חיסרון שנתקלים בו הופך להזדמנות לצמיחה משותפת. מה המשמעות האמיתית של אהבה בזוגיות? אליעד מסביר שהאהבה האמיתית היא בעצם היכולת לקבל את החסרונות של בן הזוג. אהבה היא לא רק תחושת הנאה מיתרונות בן הזוג, אלא ההחלטה המודעת לקבל גם את חסרונותיו. האהבה האמיתית, לפי אליעד, מתבטאת בכך שכאשר האדם נתקל בקושי או בחיסרון, במקום להירתע, הוא דווקא רואה בכך הזדמנות לאהוב יותר, להתגבר, ולחזק את הקשר. אליעד מבהיר שמערכת יחסים ללא חסרונות אינה קיימת, ולכן אם אדם מחפש שלמות, הוא תמיד יתאכזב. מה הקשר בין תיאום ציפיות לבין זוגיות מוצלחת? לדברי אליעד, זוגיות ארוכה וטובה מתחילה ... ואף לגירושים. כיצד ניתן לשנות את נקודת המבט על חסרונות בזוגיות? אליעד מדגיש כי הסוד לשינוי טמון בשינוי נקודת המבט כלפי החסרונות עצמם. אדם יכול לראות את החסרונות כהזדמנויות לאהוב יותר, ובכך להפוך את החיסרון ליתרון שמחזק את הקשר. הוא משווה זאת למצב שבו אדם רואה קושי או סבל, ובמקום להירתע, הוא דווקא שמח על כך, כי זה נותן לו הזדמנות ללמוד, להשתנות ... ארוכת טווח יכולה להצליח אם בני הזוג מחליטים לראות כל חיסרון כהזדמנות לשיפור והתפתחות. מה הסוד האמיתי לזוגיות מוצלחת? לסיכום, לפי אליעד, הסוד לזוגיות מוצלחת וארוכת טווח טמון בהבנה עמוקה שחסרונות הם חלק בלתי נפרד מכל קשר זוגי. אם בני הזוג בוחרים להיכנס לזוגיות עם ציפיות נכונות, כלומר, עם מודעות לקיומם של חסרונות והסכמה לראות בהם הזדמנות להתפתחות משותפת, הם יכולים ליצור זוגיות יציבה, אוהבת ואפילו נצחית. במקום לראות את החיסרון כבעיה, הם יכולים לראות בו אתגר להתגבר עליו ביחד, וכך להעמיק את האהבה ולחזק את הקשר לאורך זמן רב. איך לשמור על זוגיות לנצח? מה לעשות כשמגלים חסרונות בבן הזוג? איך להתמודד עם משבר בזוגיות? למה אנשים מתגרשים? האם אהבה יכולה להחזיק לאורך זמן? האם אפשר להימנע מאכזבה בזוגיות? ש: מצד אחד אני ... אז טיק טק זה מתפרק ואם בזוגיות כל הזמן את מסתכלת על החסרונות טיק טק זה מתפרק אבל אם את מראש אומרת אני נכנסת לקשר שיש בו חסרונות שיהיו בחסרונות ואני נכנסת לקשר הזה בשביל היתרונות ובשביל לעבוד על החסרונות שלי ושלו זה יכול להימשך לנצח לא חסר. ש: חסרונות. אליעד: כן לא חסר חסרונות לא משנה מה יהיה יהיה לך עוד חיסרון ואז עכשיו יש הזדמנות לאהוב יותר. מה את מבינה? ש: ולמה יש הזדמנות לאהוב יותר? אליעד: איך יודעים שאוהבים יותר, בבית המקדש אם אתה אוהב את אלוהים מה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להצליח בראיון עבודה? טיפים לראיון עבודה, מה החסרונות שלך בראיון עבודה? הצגת חסרונות בראיון עבודה, דרישות שכר בראיון עבודה, מה ציפיות השכר שלך? משא ומתן על שכר, ביטחון עצמי בראיון עבודה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חסרונות, איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חסרונות, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, מומלץ, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז בנושאי חסרונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.1406 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 19:26:05 - wesi1