אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מאמץ ✔איך להשיג חברים? איך למצוא זוגיות? איך למצוא אהבה? איך להתקבל לעבודה? איך להצליח בחיים? להתמקד בסיבה, להתמקד בדרך, הדרך הקצרה והארוכה, הדרך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:20איך להשיג חברים? איך למצוא זוגיות? איך למצוא אהבה? איך להתקבל לעבודה? איך להצליח בחיים? להתמקד בסיבה, להתמקד בדרך, הדרך הקצרה והארוכה, הדרך הארוכה והקצרה, לא לפחד ממאמץ, איך לעשות כסף? איך להצליח בכל תחום?
איך באמת להשיג חברים ואהבה, ולהצליח בחיים?

אנשים רבים מתמודדים עם הקושי למצוא חברים, זוגיות או להצליח בעבודה ובכסף. אליעד כהן מסביר שלמרות הרצון הטבעי להשיג את הדברים האלה ישירות, דווקא הגישה הזו היא שגורמת לכישלון. ההצלחה האמיתית, הוא טוען, תלויה בהבנת ההבדל בין "מטרה" ל"דרך". אליעד מדגיש שוב ושוב, שהתוצאה (כמו חברים, זוגיות או כסף) היא תמיד תוצר לוואי של תהליכים עמוקים יותר.

מדוע לא כדאי להתמקד ישירות במטרות שלנו?

הסיבה העיקרית לכישלון היא שאנשים נוטים להציב לעצמם מטרות כמו "אני רוצה חברים" או "אני חייב זוגיות" מבלי להבין שהדברים האלה אינם ניתנים להשגה באופן ישיר. הוא נותן דוגמה של אדם שמתעורר בבוקר ושואל את עצמו "איך אני משיג חברים?" אבל לא מצליח. אותו אדם מנסה להצטרף לקבוצות או למצוא אנשים עם תחומי עניין משותפים, אבל עדיין מרגיש תקוע ובודד. לפי אליעד, אנשים שבדרך כלל אומרים שהם "חייבים להשיג חברים" הם פעמים רבות אנשים שיש להם בעיות באופי ובגישה, והבעיות האלה מונעות מאנשים אחרים להתחבר אליהם. למשל, ייתכן שהם משעממים, חסרי תחומי עניין משותפים, שליליים או רגישים מדי ופגיעים.

מהי הדרך הנכונה להשיג חברים?

הדרך הנכונה לפי אליעד היא לא לשאול "איך אשיג חברים?" אלא לשאול "איך אני גורם לאנשים ליהנות איתי ולהרגיש טוב במחיצתי?". התמקדות כזו מעבירה את המיקוד מהתוצאה אל הסיבות שיוצרות אותה. הוא מסביר בפירוט: כדי שיהיו לך חברים, עליך להיות אדם שמעניין אחרים, שכיף לדבר איתו, ושיש לו ביטחון עצמי. אליעד מדגיש שכל סוגי ההצלחה הם תוצאה של סיבות מסוימות, ועלינו תמיד להתמקד בשאלת הסיבה ולא בשאלת התוצאה.

לדוגמה, במקום לומר "איך אני מוצא זוגיות?" עדיף לשאול "איך יהיה טוב לי עם עצמי ועם מישהי אחרת?" ו"איך אוכל לגרום לאחרים להרגיש טוב בחברתי?". כדי להצליח בתחום העסקי, למשל, במקום לשאול "איך אני עושה כסף?" יש להתמקד בשאלה "איך אני מספק ערך לאחרים, כך שהם ירצו לשלם לי?".

מה הסכנה בהתמקדות בתוצאה בלבד?

כשאדם מתמקד אך ורק בתוצאה ולא בדרך, הוא עלול להיכנס למעגל של תסכול. אליעד נותן דוגמה של אדם שמחפש זוגיות באובססיביות: ככל שהוא מתמקד יותר בחוסר זוגיות, כך הוא נעשה מדוכדך ושלילי יותר, מה שהופך אותו לפחות מושך בעיני אחרים. דוגמה נוספת היא אדם המחפש עבודה: אם הוא נואש ובדיכאון כי אין לו עבודה, הוא משדר שליליות בראיון עבודה, וכך נכשל שוב ושוב.

הסכנה הגדולה ביותר לפי אליעד היא שאנשים מנסים ללכת בדרך הקצרה ביותר, אבל הדרך הזו לרוב הופכת לארוכה יותר. למשל, הורה שרוצה שהילד שלו יקשיב מיד, עלול לצעוק או לאיים עליו. בטווח הקצר אולי הילד יקשיב, אך בטווח הארוך הוא עלול להפסיק להקשיב ולהתרחק ממנו רגשית.

למה הדרך הארוכה עדיפה על הדרך הקצרה?

אליעד כהן משתמש במשל מפורסם על שתי דרכים המובילות לעיר: אחת קצרה אבל סגורה, והשנייה ארוכה אבל פתוחה. רוב האנשים מעדיפים את הדרך הקצרה כי אין להם סבלנות להשקיע, אבל אז הם מגלים שהיא סגורה ונאלצים לחזור וללכת בדרך הארוכה ממילא. זה מה שקורה גם בתחומי חיים רבים. לדוגמה, אדם שרוצה להרים משקל כבד באופן מיידי בלי חימום, עלול להיפצע, בעוד שאם היה מתכונן נכון, הוא היה מצליח להרים את המשקל בבטחה.

אליעד מוסיף שאנשים מנסים תמיד לקצר תהליכים בגלל שנאתם למאמץ. האדם רוצה שכל רצונותיו יתמלאו מיד, ולכן הוא מנסה לחסוך מאמץ. אבל דווקא החיסכון הזה גורם להארכת הדרך, כי הוא פועל בלי מחשבה על ההשלכות לטווח הארוך.

איך להשיג מטרות בצורה נכונה?

הדרך להצלחה בכל תחום היא להתמקד ב"מה צריך לקרות" כדי שהתוצאה תתרחש. למשל, אם אדם רוצה לעבור לגור עם בת זוג, עליו לשאול את עצמו "מה צריך לקרות כדי שהיא תרצה לגור איתי?", ולהתמקד בפעולות ספציפיות שיגרמו לה להרגיש טוב יותר איתו, כמו להיות קשוב לרצונותיה, להבין אותה ולמלא את צרכיה הרגשיים.

אליעד מדגיש את החשיבות של חשיבה על תהליך עמוק והבנת הסיבות מאחורי המטרה הרצויה. הוא משתמש בדוגמה של רבי נחמן מברסלב על אנשים שרצו להגיע לארמון, אך לא הבינו שצריך קודם אישור כניסה. כך גם בחיים - לא מספיק לרצות להגיע למטרה, צריך להבין את התהליך ולפעול נכון.

לסיכום - מה לעשות כדי באמת להצליח?

הסיכום של אליעד כהן הוא ברור וחד: על מנת להצליח, חייבים להתמקד בדרך ובסיבות ולא בתוצאה עצמה. מי שמנסה להשיג מטרות ישירות, לרוב ייכשל. אבל מי שמבין שהתוצאות הן תוצר לוואי של התנהלות נכונה, יכול להצליח בכל תחום: חברתי, זוגי, עסקי או אישי. האדם צריך להיות מוכן להשקיע, להבין את עצמו, ולהתמקד בשיפור פנימי אמיתי, ורק אז ההצלחה תבוא מאליה.
איך להשיג חברים - מהי הדרך הנכונה?

השגת חברים היא תוצאה של תהליך מסוים ולא מטרה שאפשר להשיג ישירות. אנשים רבים שרוצים חברים ולא מצליחים למצוא אותם, לרוב נכשלים בכך כי הם מתמקדים במטרה עצמה - "אני רוצה חברים", במקום להתמקד בדרך שגורמת לכך שאנשים ירצו להיות חברים שלהם.

הבנת ההבדל בין תוצאה לסיבה

ישנם תהליכים שבסופם מתקבלת תוצאה מסוימת. חברים הם תוצאה, בדיוק כמו כסף או זוגיות. כאשר אדם אומר "אני רוצה חברים", עליו להבין שחברים הם תוצאה של כך שאנשים נהנים להיות במחיצתו. לכן, השאלה הנכונה היא "איך אני גורם לאנשים לרצות להיות חברים שלי?", והתשובה לכך היא: לגרום להם ליהנות להיות איתך, להיות אדם מעניין, חיובי ובעל ביטחון עצמי.

מדוע התמקדות ישירה במטרה אינה עובדת?

כאשר אדם אומר "אני רוצה חברים" ומנסה ישירות להשיגם, לרוב זה לא מצליח. לדוגמה, אם אדם לא מעניין, שלילי או פגיע מדי, אנשים לא ימשכו אליו והוא לא ימצא חברים. כך גם במציאת זוגיות - זוגיות היא תוצאה של כך ששני אנשים נהנים יחד, ולכן מי שרק מחפש זוגיות בלי להתמקד בשאלה "איך אני גורם למישהי ליהנות איתי?" עלול להיתקע.

אותו דבר נכון לגבי כסף - כסף הוא תוצאה של כך שאדם מספק ערך לאחרים. מי שיתמקד ישירות בלהרוויח כסף במקום בלספק ערך, לא יצליח לאורך זמן.

החשיבות של התמקדות בדרך ולא בתוצאה

הדרך הנכונה להשיג מטרה היא להתמקד בסיבות שמובילות אליה, ולא במטרה עצמה. לדוגמה:
  • במקום לשאול "איך אני משיג חברים?" יש לשאול "איך אני גורם לאנשים לרצות להיות חברים שלי?"
  • במקום לשאול "איך אני מוצא זוגיות?" יש לבדוק "איך אני גורם לכך שיהיה טוב לי עם עצמי ולמישהי אחרת להיות איתי?"
  • במקום לשאול "איך אני מרוויח כסף?" יש לבדוק "איך אני מספק ערך לאנשים כך שירצו לשלם לי?"
הנטייה האנושית לקצר תהליכים

אנשים נוטים לנסות להשיג מטרות בדרך הקצרה ביותר, אך לרוב הדרך הקצרה היא גם הארוכה ביותר. לדוגמה:
  • אדם שרוצה להרים משקל כבד מיד בלי חימום, עלול להיפצע.
  • הורה שרוצה שילדו יקשיב לו מיד וצועק עליו, אולי ישיג ציות רגעי, אך בטווח הארוך הילד לא יקשיב לו.
  • אדם שמחפש זוגיות באופן אובססיבי, ייכנס לדיכאון מזה שהוא לבד, מה שירחיק ממנו עוד יותר בני זוג פוטנציאליים.
הדרך האמיתית להצלחה

כדי להצליח במשהו, יש להתמקד לא במטרה עצמה אלא בתהליכים שמובילים אליה. יש לשאול "במה זה תלוי?" ולהשקיע בלפתח את הסיבות שיביאו לתוצאה הרצויה. כאשר אדם מתמקד בשורש הבעיה ופועל נכון, הסיכוי להצליח גדל משמעותית.

לסיכום

מי שרוצה להשיג חברים (או כל מטרה אחרת) חייב להתמקד בדרך - לפתח את עצמו, להפוך לאדם שכיף להיות איתו, להתעניין באחרים ולפתח ביטחון עצמי. במקום לשאול "איך אני משיג חברים?", יש לשאול "איך אני הופך לאדם שאנשים ירצו להיות חברים שלו?" וכך, בטווח הארוך, ההצלחה תגיע מעצמה.
עכשיו יש נושא של איך להשיג חברים נכון איך להשיג חברים מה אתה אומר?

ש: לא יודע.

אליעד: בכלל?

ש: צריך להיות בקבוצה של אנשים.

אליעד: אוקי.

ש: עם תחומי עניין משותפים.

אליעד: קודם כל האם אתה מודע לזה שיש אנשים שרוצים להשיג חברים הוא כאילו קם בבוקר אומר איך אני משיג חברים.

ש: מודע.

אליעד: אוקי ואז מה קורה מה עושה בן אדם כזה נגיד ואז הוא אומר עכשיו בוא נמצא קבוצת אנשים בוא נמצא זה בוא נמצא זה נכון, בממוצע זה עובד או לא עובד?

ש: לא.

אליעד: בדרך כלל זה לא עובד בדרך כלל האנשים שאומרים אני צריך חברים בדרך כלל זה אנשים בעיתיים שלא ימצאו חברים.

ש: וואלה למה בן אדם שאומר אני רוצה חברים לא ימצא חברים?

אליעד: לא לא אמרתי את זה אמרתי בדרך כלל האנשים הבודדים שהוא אומר אני חייב להשיג חברים, לא מדויק במאה אחוז תכף זה יהיה תלוי במשהו שאני אסביר אותו אבל בדרך כלל בא נגיד הרבה פעמים בן אדם אומר "מה אני צריך לעשות כדי להשיג חברים" עושה ועושה והוא לא מוצא חברים הוא נתקע לא מצליח. עכשיו בא נגיד ניקח את זה לנושא של מישהו שאומר "אני רוצה להרוויח כסף אני צריך להרוויח כסף, מה אני צריך לעשות כדי להרוויח כסף אני רוצה להתקדם בחיים" ואז הוא עושה ועושה ולא מתקדם או נגיד "אני צריך למצוא זוגיות" הוא מחפש לא מוצא זוגיות.

עכשיו מה השכל שבדבר אז מה שאני רוצה להגיד זה כזה דבר יש בחיים תהליכים שבסוף התהליך יש לך תוצאה, יש את התהליך והתהליך בנוי מסיבה ותוצאה עכשיו הרבה פעמים מה שקורה שבן אדם כשהוא רוצה איזה משהו הוא מציב לעצמו כמטרה את התוצאה הוא אומר "אני עכשיו רוצה חברים" עכשיו חברים זאת תוצאה כסף זאת תוצאה זוגיות טובה זאת תוצאה זה הכל תוצאה, עכשיו ולכן אם אתה רוצה את התוצאה אתה צריך להציב לך כמטרה לא את התוצאה את הדרך לתוצאה זאת אומרת לשאול את עצמך "במה תלוי שיהיה לי חברים בזה שלדוגמה נגיד יהיה לאנשים כייף להיות איתי, אוקי במה תלוי זה שלאנשים יהיה כייף להיות איתך? בדברים מסוימים בוא תעבוד על הדברים האלה" תציב לעצמך כמטרה את הדברים האלה לא את החברים.

כי אם אתה תקום בבוקר לדוגמה ותגיד "אני עכשיו רוצה חברים מי רוצה להיות חבר שלי" אף אחד לא רוצה להיות חבר שלך כי אתה בן אדם נגיד יכול להיות שאתה משעמם לא מעניין אין לך תחומי עניין, בא נגיד ניקח זוגיות נגיד זוגיות זאת תוצאה מה זאת תוצאה תוצאה של זה שיש שני אנשים שמספיק טוב להם ביחד ואז הם רוצים להיות ביחד אבל זוגיות זאת תוצאה של זה ששני אנשים היה להם טוב זאת תוצאה של משהו זה קרה בגלל משהו, לכן אם נגיד אתה רוצה למצוא זוגיות צריך לשאול את עצמך איך אני יכול לעשות שלי יהיה טוב עם עצמי ושלי יהיה טוב עם מישהי ושלמישהי יהיה טוב איתי נגיד, מה אני יכול לעשות שלי יהיה טוב עם עצמי שלמישהי יהיה טוב איתי ושלי יהיה טוב עם מישהי.

להתמקד בלטפל בזה לא ב - "איך אני מוצא זוגיות" איך אתה מוצא זוגיות זאת צרה קטנה יש צרות יותר גדולות קודם כל נבדוק קודם כל בא נבדוק איך אפשר שאנשים יהיה להם כייף איתך שלך יהיה כייף איתם.

ש: זה כן מטרות מטרה ותתי מטרות.

אליעד: לא כי זה תתי מטרות כי זאת הדרך למטרה לדוגמה נגיד אתה רוצה למכור ללקוח בראש שלך יושב "איך אני מוכר לו איך אני מחתים אותו" אבל מחתים אותו זאת תוצאה זאת תוצאה של זה שהוא רוצה לקנות או שהוא רוצה לקנות זאת תוצאה של זה שהוא חושב שהמוצר הזה טוב זה שהוא חושב שהמוצר הזה טוב זאת תוצאה של פרזנטציה תוצאה של זה שהוא חבר שלך אז במקום להתמקד איך אני מוכר לו תתמקד איך אני נהיה חבר שלו איך אני עושה לו פרזנטציה טובה תתמקד בדרך לא במטרה המטרה תבוא מעצמה.

עכשיו מה קורה הרבה פעמים אצל אנשים נגיד שרוצים חברים מה זה חברים חברים זה אנשים שטוב להם ביחד שני אנשים אם מישהו חושב שאתה עושה לו טוב והוא עושה לך טוב אז אתם נהיים חברים זה נקרא חברים בגדול, עכשיו אם בן אדם נגיד אין לו תחומי עניין אין לו דברים שמעניינים אותו או נגיד שהחיים שלו לא מעניינים אותו את עצמו בכלל או נגיד שהתחומי עניין שמעניינים אותו לא מעניינים הרבה אנשים אחרים או נגיד שהוא בן אדם שהוא שלילי או כל מיני בעיות כאלה ואחרות או בן אדם שהוא פגיע נפגע כל מיני סיפורים הוא לא יוכל למצוא חברים לכן אם הוא מציב לעצמו מטרה "אני רוצה למצוא חברים" הוא בבעיה.

וכמובן שיש בעיה עוד יותר קשה כי אם בן אדם אומר "אני רוצה למצוא חברים" והוא לא פועל נכון אז הוא יקום בבוקר ויגיד לעצמו "תראה אין לי חברים" ואז הוא יהיה בדאון ואז הוא גם לא ישיג את החברים, אם בן אדם נגיד אומר "אני רוצה למצוא זוגיות" ואז הוא כל הזמן "אני רוצה למצוא זוגיות רוצה למצוא זוגיות" מה שיקרה שהוא יכנס לדאון מזה שהוא לא בזוגיות ואז מי ירצה להיות בזוגיות עם מישהו שהוא בדאון נגיד או בן אדם נגיד שאין לו עבודה ואז הוא אומר "אני חייב למצוא עבודה וחייב למצוא עבודה" ואז הוא בדאון כי אין לו עבודה ואז הוא הולך לראיונות עבודה ורואים בן אדם כאילו שבור מי ירצה בן אדם שבור שיעבוד אצלו ולכן ההתמקדות צריכה תמיד להיות.

ש: בדרך.

אליעד: בדרך בדיוק בסיבה לא בתוצאה זה כמו נגיד שני אנשים יוצאים ביחד והבן אדם אומר "אני רוצה שהיא תרצה רק אותי, את רוצה רק אותי מתי תרצי רק אותי בואי נתחתן" כל הזמן "תרצי אותי" אבל היא תרצה אותך זאת תוצאה זה לא משהו שאתה אמור לכוון אליו זאת תוצאה "בואי נעבור לגור ביחד", "בואי נעבור לגור ביחד זאת תוצאה של משהו אחר.

ש: שטוב לה איתך.

אליעד: בדיוק שהיה לכם כייף שהייתם ביחד שזה ושזה תתמקד בדרך תשאל את עצמך מה צריך לקרות כדי שזה יקרה ולהתמקד בזה ואחרי שאתה יודע מה צריך לקרות לדוגמה "כדי שהיא תעבור לגור איתי ביחד נגיד היא צריכה לחשוב שיהיה לה יותר טוב לגור איתי" למה שהיא תחשוב שיותר טוב לה לגור איתך כי נגיד היא מתגעגעת אליך כי כייף לה איתך כי יותר נוח לה אוקי בא נראה איך עושים את זה "איך אני עושה שיהיה לה יותר נוח איך אני עושה שיהיה לה יותר כייף, איך אני עושה שיהיה לה יותר טוב שהיא לא מפחדת" את זה בוא נתמקד בזה בסיבות האלה.

עכשיו ואת זה איך אתה עושה אז בן אדם אומר "אוקי טוב מעכשיו אני עושה איך אני עושה לה יותר טוב" אוקי ואיך אתה עושה לה יותר טוב בא נראה במה זה תלוי בזה שתמלא לה את רצונה אז אולי תלמד להבין מה היא רוצה תנסה להבין את זה תנסה ללכת לשורש של העניין לא לתוצאה הסופית, עכשיו רוב האנשים אין להם כוח לחשוב הוא אומר אני רוצה לעבור את הקיר בא נעבור את הקיר הוא לא אומר רגע בשביל לעבור את הקיר צריך סולם צריך זה צריך לטפס לא, רוב האנשים מנסים איפה שהם יכולים לקצר את הדרך הם ינסו לקצר אותה ולכן גם רוב האנשים גם לא מצליחים להשיג את המטרות שלהם.

עוד פעם רוב האנשים אין להם עצבים לחשוב אין להם כוח להתאמץ רוב האנשים הולכים בדרך הקצרה והארוכה יש את הדרך, הייתה לעיר ההיא שתי דרכים דרך קצרה וארוכה ארוכה וקצרה אז איפה הבן אדם מעדיף ללכת מה הוא מעדיף את הקצרה והארוכה "קצרה תביא לי קצרה וארוכה זאת לא בעיה שלי" הלך לעיר בדרך הקצרה פתאום הוא ראה שהשער סגור אז הוא חזר אמר "אבל אמרתם לי שזאת הדרך הקצרה" אמרו לו "נכון אבל אמרנו לך שהיא גם ארוכה כי עכשיו אתה צריך לחזור את כל המסלול בצד השני לעשות את כל הסיבוב" קצרה אבל ארוכה.

רגע עכשיו מה זה אומר יש דרך ארוכה אומנם זה ארוך אבל בסוף תגיע בסוף אם אתה תמשיך אתה תגיע, עכשיו בני אדם יש להם מטרה הוא עכשיו יש לו דרך קצרה וארוכה הדרך הקצרה אומרת "בוא ננסה לעשות את זה מיד מה עכשיו אני צריך להתאמץ לעשות חימום לא צריך את זה תן לי מיד", הוא עכשיו נגיד רוצה להרים מאה קילו הוא אומר "אני עכשיו רוצה להרים מאה קילו אז הוא אומר "אוקי מה הדרך הכי קצרה להרים את זה כמה שיותר מהר אז בוא נרים את זה כמה שיותר מהר, מה עכשיו אני צריך לעשות חימום מאה חזרות לפני כן תרים" והאמת יכול להיות שהוא ירים ויכול שהוא לא ירים ויכול שהוא יפצע יכול להיות פה יכול להיות שם, למה כי הוא מתעצל אומר "אין לי כוח עכשיו שאני אעשה חימום וזה אין לי כוח" אבל זאת הדרך הקצרה שהיא ארוכה למה היא ארוכה כי בסוף בממוצע אתה יותר תיפצע ועוד המון חסרונות.

לעומת זאת יש דרך ארוכה הדרך הארוכה אומרת "אדוני אתה רוצה להרים מאה קילו תעשה חימום" ואז אתה אומר "כן אבל אם יגמר לי אחר כך הכוח שאני לא אוכל להרים את המאה קילו אז סבבה זה אומר שאין לך כוח להרים את המאה קילו" אם באמת אתה עושה חימום וגמרת את הכוח בחימום זה אומר באמת שאין לך כוח להרים מאה קילו לצורך העניין ולכן רוב האנשים יתאמצו רק כמה שהם חייבים גם בזה יש שכל, מה השכל רוב האנשים שונאים להתאמץ כי מאמץ מגביל אותם בן אדם רוצה שכל מה שהוא רוצה יהיה כרצונו מיד בן אדם אומר "אני רוצה מה שאני רוצה שיהיה מיד כרצוני" מכך נגזר שכל מאמץ הוא סבל אם כל מאמץ זה סבל אתה תנסה לצמצם אותו, תנסה לצמצם אותו זה אומר שאתה תנסה לקמבן תנסה לעשות קיצור דרך.

ואז בעצם מה שאומר שכשיש לבן אדם מטרה הוא ישר מנסה להשיג את התוצאה אתה רוצה נגיד שהילד יקשיב לך אתה צועק עליו אתה אומר "מה הדרך הכי קצרה הדרך הכי קצרה לאיים עליו והוא יקשיב לי בוא נאיים עליו והוא יקשיב לי" זאת דרך הכי קצרה אבל שזאת גם הדרך הכי ארוכה למה כי בסוף אתה תשלם על זה כפל כפליים כי בסוף מתישהו הוא לא יקשיב לך ומתישהו האיום לא יעזור ומתישהו זה לא יעזור במקום אחר ומתישהו זה ידפוק אותך משהו זה ישבש לך כי הלכת בדרך הקצרה, מה הארוכה הדרך הארוכה זה בא נסביר לו בא נדבר איתו בוא זה אבל הדרך ארוכה מי יש לו כוח להתאמץ, אל תתאמץ לך בדרך הקצרה אבל אתה בסוף תצטרך לחזור על הדרך הארוכה.

או נגיד אושר בן אדם אומר "מה עכשיו אני צריך להבין את עצמי וזה לאהוב את עצמי עזוב תן לי אני ארוויח זה וזה אני אעשה זה וזה אני אהיה מאושר" אבל זאת הדרך הארוכה למה כי בסוף זה לא עוזר לך בסוף תצטרך עוד פעם לחזור לדרך הנכונה ולכן מה שזה אומר שברגע שבן אדם יש לו איזה מטרה הוא צריך להתמקד בדרך לשאול מה הדרך האידיאלית.

ש: במה זה תלוי.

אליעד: בדיוק ואז להתמקד בסיבה כל פעם שאתה רוצה משהו אל תנסה להשיג אותו תשאל במה זה תלוי ותתמקד בסיבות לא בתוצאה.

ש: בסוף אתה חייב להיתקע בסוף חייבים להיתקע.

אליעד: כמה שיותר תלך לשורש זה כמו ברבי נחמן יש איזה סיפור שאנשים רצו להגיע לאיזה הילה אמרו איך אנחנו מגיעים להילה הוא אמר להם קודם כל תבדקו אם בכלל יש לכם אישורי כניסה להיכנס להילה מה אתם העיקר בוא נגיע לארמון, מישהו בכלל נתן לכם הזמנה תגיעו לארמון לא הבאתם את ההזמנות אתה תיסע עכשיו לשדה תעופה בלי דרכון לא יתנו לך לעלות למטוס מה זה משנה בכלל הסיפור שאתה מספר, לא העיקר להגיע כמה שיותר מהר אתה גם רוצה לפעול נכון ולכן כשיש לך מטרה להתמקד בדרך לשאול מה צריך לקרות כדי שזה יקרה ולהתאמץ להשיג את זה.

עכשיו אלא מה שזה יותר ארוך יותר קשה אבל בממוצע זה יעבוד לך יותר, הבנו את הסיפור ורוב האנשים עכשיו אם נחזור לסיפור על חברים רוב האנשים שנגיד מחפשים חברים או דברים כאלה זה אנשים שיש להם הרבה בעיות שהם צריכים לפתור לפני שהם משיגים את החברים באופי בגישה בכל מיני דברים לפני שאתה משיג את החברים יש עוד דברים לפני כן שצריכים לקרות לכן אם אתה תכוון להשיג חברים אתה כנראה תיכשל ואז אתה תיכנס לדאון ואז אתה נתקעת בלופ. הבנו?
להתגעגע איך להשיג מטרות לאהוב את עצמי בן אדם רוצה ללכת בדרך הארוכה לאהוב את עצמך תכלית ליצור חברים לשפר את הביטחון העצמי למכור ללקוח אהבה עצמית אהבה איך להיות מיליונר איך להיות עשיר איך להצליח איך להצליח בחיים איך להצליח בכל תחום איך להרוויח הרבה כסף איך להרוויח יותר כסף איך להרוויח כסף איך להשיג איך להשיג חברים איך להתעשר איך להתקבל איך להתקבל לעבוד איך להתקבל לעבודה איך למצוא איך למצוא אהבה איך למצוא בן זוג איך למצוא בת זוג איך למצוא זוגיות איך לעשות איך לעשות הרבה כסף איך לעשות יותר כסף איך לעשות כסף איך מרוויחים כסף איך עושים כסף בחירת בן זוג בחירת בת זוג בכל תחום דרך קצרה הדרך הארוכה הדרך הארוכה והקצרה הדרך הקצרה הדרך הקצרה והארוכה הישגים הצלחה הצלחה בחיים הצלחה בכל תחום התאמצות התמקדות זוגיות חברויות חברות חברים חיים ייצור הכנסה כסף לא לפחד לא לפחד ממאמץ לבחור בן זוג לבחור בת זוג להיות מיליונר להיות עשיר להכיר בן זוג להכיר בת זוג להצליח להצליח בחיים להצליח בכל תחום להרוויח הרבה כסף להרוויח יותר כסף להרוויח כסף להשיג להשיג חברים להתמקד להתמקד בדרך להתמקד בסיבה להתעשר להתקבל להתקבל לעבוד להתקבל לעבודה לייצר הכנסה למצוא למצוא אהבה למצוא בן זוג למצוא בת זוג למצוא זוגיות למצוא קשר זוגי לעשות הרבה כסף לעשות יותר כסף לעשות כסף לפחד מאמץ מרוויחים כסף סיבה סיבות עבודה פחד פחד ממאמץ פחדים
מאמץ והתאמצות, מהו מאמץ? ממה נובע מאמץ? ההגדרה של מאמץ, מתי יש מאמץ? סוגים של מאמץ, במה תלוי מאמץ, איך לא להתאמץ בכלל? מה קורה בלי שום מאמץ? מה יקרה אם לא יהיה מאמץ? מתי להתאמץ? מהי תחושת התאמצות?
מאמץ והתאמצות, מהו מאמץ? ממה נובע מאמץ? ההגדרה של מאמץ, מתי יש מאמץ? סוגים של מאמץ, במה תלוי מאמץ, איך לא להתאמץ בכלל? מה קורה בלי שום מאמץ? מה יקרה אם לא יהיה מאמץ? מתי להתאמץ? מהי תחושת התאמצות?
מאמץ והתאמצות, מהו מאמץ? ממה נובע מאמץ? ההגדרה של מאמץ, מתי יש מאמץ? סוגים של מאמץ, במה תלוי מאמץ, איך לא להתאמץ בכלל? מה קורה בלי שום מאמץ? מה יקרה אם לא יהיה מאמץ? מתי להתאמץ? מהי תחושת התאמצות? מה זה מאמץ ומהי תחושת התאמצות? אליעד כהן מסביר לעומק את המושגים מאמץ והתאמצות. לדבריו, המושג מאמץ הוא ביטוי לתחושה מסוימת המתרחשת כאשר אדם חווה פער בין הרצון שלו לבין המציאות. באופן פשוט, מאמץ נובע מהשילוב של שני דברים: רצון לשנות את המציאות, וקושי בשינוי הזה. אליעד מדגיש שמאמץ לא מופיע סתם כך, חייבת להיות התנגדות כלשהי או קושי לשינוי המצב הקיים. אם לא הייתה התנגדות ולא היה קושי, לא היה גם שום מאמץ. לדוגמה, אם אדם מנסה להרים קילו אחד או מאה קילו, ברור שהרמת מאה קילו כרוכה ביותר מאמץ, משום שזה קשה יותר. הקושי כאן הוא ההתנגדות של כוח הכבידה. ככל שההתנגדות גדולה יותר, כך גם המאמץ שנדרש גדל. דוגמה זו ממחישה באופן חד וברור כיצד המאמץ תלוי בגודל ההתנגדות ובקושי הנתפס. מתי מאמץ מופיע בחיים שלנו? אליעד מסביר שמאמץ מופיע בכל פעם שאדם רוצה לשנות משהו ממצבו הנוכחי. הוא מדגים זאת באומרו שאם המציאות מתאימה בדיוק למה שהאדם רוצה, לא נדרש מאמץ כלל. אך ברגע שיש פער, אפילו קטן, בין מה שהאדם רוצה לבין מה שיש במציאות - הוא מיד יחווה מאמץ. לדוגמה, כאשר אדם רעב, הוא מרגיש תחושה של מאמץ כי המציאות היא שהוא רעב והוא רוצה לשנות זאת על ידי אכילה. כלומר, כדי שהאדם יחווה מאמץ חייב להיות לו רצון מנוגד למצב הנוכחי, רצון שיגרום לו לנסות לשנות את המצב. אליעד מוסיף שהמאמץ לא חייב להיות פיזי בלבד, הוא יכול להיות גם מנטלי או רגשי. למשל, אדם שרוצה להבין רעיון מורכב ואינו מצליח בכך, חווה מאמץ רגשי ושכלי. הוא מתאמץ להבין ומרגיש קושי נפשי, אפילו אם הוא אינו עושה פעולה פיזית כלשהי. האם אפשר לחיות ללא שום מאמץ? אליעד מציין שאדם יכול להגיע למצב שבו הוא אינו מתאמץ כלל, אך מצב כזה ידרוש ממנו שלא ירצה לשנות דבר במציאות כלל. כלומר, לחיות ללא שום מאמץ משמעותו לקבל את המציאות בדיוק כפי שהיא, בלי שום רצון אחר. אם האדם אינו מנסה להבדיל בין יש לאין, בין אני ללא אני, הוא לא יחווה מאמץ. אך במצב כזה גם לא תהיה משמעות לדבר, לא טוב ולא רע. לדבריו של אליעד, עצם ההבדלה בין דברים במציאות כרוכה במאמץ. אם אדם אומר זה קיר או זה ...
מאמץ ויכולת שכלית, איך להצליח בלי להתאמץ? 2 סוגים של מאמץ, איך להתאמץ כמה שפחות ולהצליח כמה שיותר? איך לחסוך מאמץ? האם אפשר לא להתאמץ? מאמץ הכרחי, מאמץ מחויב, מאמץ מיותר, מאמץ אפשרי, למה לפתח את השכל? התייעלות
מאמץ ויכולת שכלית, איך להצליח בלי להתאמץ? 2 סוגים של מאמץ, איך להתאמץ כמה שפחות ולהצליח כמה שיותר? איך לחסוך מאמץ? האם אפשר לא להתאמץ? מאמץ הכרחי, מאמץ מחויב, מאמץ מיותר, מאמץ אפשרי, למה לפתח את השכל? התייעלות
מאמץ ויכולת שכלית, איך להצליח בלי להתאמץ? 2 סוגים של מאמץ, איך להתאמץ כמה שפחות ולהצליח כמה שיותר? איך לחסוך מאמץ? האם אפשר לא להתאמץ? מאמץ הכרחי, מאמץ מחויב, מאמץ מיותר, מאמץ אפשרי, למה לפתח את השכל? התייעלות איך להצליח בלי להתאמץ? אליעד כהן מתאר בהרצאה את השאלה כיצד ניתן להצליח בחיים תוך צמצום המאמץ המיותר. כל אדם שואף להצליח, אך בו זמנית מעוניין להימנע מהתאמצות מיותרת, כי אם ההשקעה במאמץ גבוהה יותר מההצלחה, הדבר לא נתפס כהצלחה אמיתית. ככל שההצלחה מגיעה עם פחות מאמץ, כך היא נחשבת למרשימה יותר. השאלה המרכזית היא: האם ניתן להצליח ולמזער את המאמץ ככל האפשר? תחילה, אליעד מציין כי התשובה אינה חד - משמעית, וישנם מצבים בהם אי אפשר להשיג מטרה בלי להשקיע מאמץ. דוגמה לכך היא כאשר אדם רוצה להגיע מתל אביב לחיפה. האפשרות להגיע ללא מאמץ כלל קיימת רק אם מדובר בנס. אחרת, חייבים לבצע פעולה מסוימת - כמו לנסוע או לטוס. כל פעולה כזו נחשבת למאמץ הכרחי. מהו מאמץ הכרחי ומאמץ מיותר? כאשר אליעד מדבר על מאמץ הכרחי, הוא מתכוון לפעולות חיוניות להשגת מטרה מסוימת, כמו המרחק בין תל אביב לחיפה. המרחק עצמו חייב להתבצע, ואין דרך להימנע ממנו. עם זאת, אם מישהו בוחר בדרך עקומה או בזיגזגים, הוא משקיע מאמץ מיותר. במילים אחרות, המאמץ הכרחי הוא כל פעולה שדורשת מאיתנו זמן או משאבים על מנת להגיע ליעד, בעוד שמאמץ מיותר הוא כל פעולה שניתן לוותר עליה מבלי להשפיע על התוצאה הסופית. האם אפשר להשיג מטרות בלי להתאמץ בכלל? אליעד מציין שייתכן כי בנסיבות מסוימות ניתן להשיג מטרות בלי להשקיע כלל. דוגמת המפתחות בכיס היא אחת כזו: אם המפתח כבר בכיס, אין צורך לחפש אותו שוב. אולם ברוב המקרים, מאמץ כלשהו יהיה הכרחי, והשאלה היא כיצד ניתן לצמצם את המאמץ המיותר ולהתמקד רק במאמצים החיוניים. איך פיתוח השכל חוסך מאמץ? הדרך הטובה ביותר לצמצם את המאמץ המיותר היא לפתח את השכל. ככל שיש לאדם יותר שכל, כך הוא יודע להבחין טוב יותר בין פעולות חיוניות ומיותרות. השכל יכול לעזור במצבים רבים, הרבה מעבר לכוח פיזי או כסף. ... אדם משקיע בשיפור היכולת השכלית שלו, הוא עשוי לגלות ששיטותיו בהשגת מטרות הופכות ליעילות יותר ויותר, תוך חיסכון במאמץ מיותר. האם יש מקום לפיתוח השכל? לפי אליעד, רבים טועים כאשר הם טוענים שאין להם זמן לפתח את השכל. למעשה, השקעה בשכל חוסכת זמן בהמשך, מכיוון שהיא מאפשרת להשיג מטרות בקלות ... רבה יותר ובלי להקדיש לכך הרבה זמן. החוכמה היא לפתח את השכל לסיכום, הדרך היעילה ביותר להצליח בחיים תוך צמצום מאמץ היא לפתח את השכל. פיתוח השכל לא רק מסייע בזיהוי מהו המאמץ ההכרחי ומהו המאמץ המיותר, אלא גם מאפשר להבין איך לפעול בצורה חכמה. ככל שבן אדם יתאמץ לפתח את השכל, כך הוא יצטרך להשקיע פחות במטרות אחרות, ובסופו של דבר יצליח להשיג אותן בקלות וביעילות. איך לפתח את השכל בצורה נכונה איך להימנע ממאמץ מיותר ולהתמקד בעיקר איך לזהות מה מחויב ומה אפשרי בכל מטרה איך לשפר את היכולות האישיות ולהשיג יעדים בקלות איך להגדיר הצלחה עם פחות
לתת מאה אחוז, לא צריך להתאמץ כדי להתייאש, יאוש במאה אחוז מאמץ, מאמץ ממשי, מאמץ מחשבתי, להתייאש בלי להתאמץ, מאמץ שכלי, להפסיק לרצות משהו, להתייאש מלרצות משהו
לתת מאה אחוז, לא צריך להתאמץ כדי להתייאש, יאוש במאה אחוז מאמץ, מאמץ ממשי, מאמץ מחשבתי, להתייאש בלי להתאמץ, מאמץ שכלי, להפסיק לרצות משהו, להתייאש מלרצות משהו
... מאה אחוז, לא צריך להתאמץ כדי להתייאש, יאוש במאה אחוז מאמץ, מאמץ ממשי, מאמץ מחשבתי, להתייאש בלי להתאמץ, מאמץ שכלי, להפסיק לרצות משהו, להתייאש מלרצות משהו האם חייבים להתאמץ עד הסוף כדי להתייאש? אליעד כהן מסביר על משמעות המאמץ בהקשר של ייאוש וויתור על מטרות. רבים חושבים שכדי להתייאש באמת צריך להתאמץ מאמץ מלא, כלומר, לתת מאה אחוז כדי לוודא שאכן המטרה לא אפשרית. הוא ... מטרה כלשהי, לדוגמה לעוף באוויר. כדי להתייאש מהחלום הזה, האדם לכאורה חייב לנסות לתת את מלוא המאמץ ולהיווכח בעצמו שזה בלתי אפשרי. אבל אליעד כהן מחדד שזה לא ... או לוודאות מוחלטת בתוך השכל שלו שאין דרך להשיג את המטרה. כלומר, ייאוש אמיתי לא מחייב בהכרח מאמץ פיזי מלא, אלא יכול להיות תוצאה של מאמץ שכלי או דמיוני. מהי הדרך להתייאש מבלי להתאמץ? אליעד מציג דוגמה ברורה למצב כזה: נניח שאדם רוצה לעוף. אם הוא ישקיע שני אחוזי מאמץ בלבד וייכשל, הוא עדיין לא באמת יתייאש, כי הוא יחשוב שאולי לא ... או יבין בשכלו שאין דרך אפשרית להשיג את מה שהוא רוצה, וכך הוא יתייאש באופן מוחלט בלי שהשקיע מאמץ פיזי מלא. איך אפשר לדעת שהמאמץ הדמיוני הוא מספיק? אליעד מסביר נקודה חשובה נוספת: המפתח לייאוש אמיתי נמצא בוודאות שהמטרה אינה ניתנת להשגה. לא המאמץ עצמו הוא החשוב, אלא תחושת הוודאות. אם האדם מצליח להגיע ... המטרה שלו. המשמעות היא שבשביל להתייאש ממשהו או לוותר על רצון מסוים, מה שחשוב הוא לא מידת המאמץ במציאות, אלא הבירור המחשבתי המדויק והיסודי של כל האפשרויות ... ההבנה הזו תאפשר לו להתייאש מהצורך להבין עד הסוף מה הוא רוצה. שוב, הוא מדגיש, לא חייבים לבצע מאמץ ממשי בעולם הפיזי, אלא מספיק מאמץ שכלי עמוק ויסודי שיכול להיעשות גם בדמיון בלבד. האם מאמץ שכלי שווה ערך למאמץ ממשי? אליעד כהן אומר חד משמעית שכן. אדם יכול לשבת ולחשוב על ... יכול לוותר ולהתייאש מהמטרה בדיוק באותה מידה כמו אדם שניסה באופן פיזי וממשי לתת מאה אחוז. המאמץ השכלי, כשהוא יסודי ומלא, מספיק בשביל לחוות ייאוש מוחלט ואמיתי. למה לא חייבים תמיד לתת מאה אחוז מאמץ פיזי? הסיבה שאליעד נותן היא שמה שחשוב הוא לא עצם המאמץ אלא הבהירות הפנימית. אם האדם משוכנע באופן מוחלט שהוא בדק בשכלו את כל האפשרויות ואין שום דרך אחרת, זה שקול למאמץ מלא במציאות. מאמץ פיזי אינו הכרחי אם יש ודאות פנימית עמוקה, כי הוודאות עצמה היא ... מהרצון. לסיכום, איך מגיעים לייאוש מוחלט בלי להתאמץ פיזית? הדרך שאליעד מציע היא להשקיע את המאמץ השכלי בדמיון, לחשוב על כל הדרכים האפשריות בצורה יסודית ... האדם מרגיש באופן מוחלט שאין שום אפשרות נוספת. כשהוא מגיע לוודאות הזו, לא משנה אם בפועל השקיע מאמץ פיזי או לא, הוא יחווה ייאוש מוחלט וישתחרר מהרצון שלו. איך להתייאש ממשהו? מאמץ שכלי לעומת מאמץ פיזי איך לוותר על רצון? האם חייבים לתת מאה אחוז מאמץ? איך מגיעים לוודאות מוחלטת? ...
סוגי מאמץ של שריר, מתי השריר מתאמץ? איך השריר מתאמץ? מאמץ כיווץ, מאמץ בלימה, מאמץ סטאטי, כיווץ קונצנטרי, כיווץ אקסצנטרי, כיווץ סטאטי, כיווץ איזומטרי, סוגי כיווץ של שריר, מתי השריר מתכווץ? איך השריר מתכווץ?
סוגי מאמץ של שריר, מתי השריר מתאמץ? איך השריר מתאמץ? מאמץ כיווץ, מאמץ בלימה, מאמץ סטאטי, כיווץ קונצנטרי, כיווץ אקסצנטרי, כיווץ סטאטי, כיווץ איזומטרי, סוגי כיווץ של שריר, מתי השריר מתכווץ? איך השריר מתכווץ?
... מאמץ של שריר, מתי השריר מתאמץ? איך השריר מתאמץ? מאמץ כיווץ, מאמץ בלימה, מאמץ סטאטי, כיווץ קונצנטרי, כיווץ אקסצנטרי, כיווץ סטאטי, כיווץ איזומטרי, סוגי כיווץ של שריר, מתי השריר מתכווץ? איך השריר מתכווץ? מהם סוגי המאמץ השונים של שרירים וכיצד הם פועלים? כאשר אנחנו מבצעים כל פעולה גופנית, השרירים שלנו מבצעים סוגים שונים של מאמצים בהתאם לסוג הפעולה שאנחנו מבצעים. ישנם שלושה סוגי מאמצים עיקריים של השרירים: מאמץ של כיווץ, מאמץ של בלימה, ומאמץ סטטי (איזומטרי). נבחן כל סוג מאמץ בצורה מעמיקה עם הסברים ודוגמאות. מתי השריר מתאמץ בכיווץ (כיווץ קונצנטרי)? כאשר אנחנו רוצים להרים משקל מהרצפה, לדוגמה משקולת, השריר מתכווץ ומתאמץ. אליעד כהן מסביר זאת ... בגלל כוח הכבידה. השריר, כשהוא מתכווץ, נהיה קצר ודחוס יותר, בדומה לגומייה שנמתחת ואז מתכווצת. המאמץ כאן הוא ברור - השריר צריך לקצר את עצמו כנגד כוח המשיכה והמשקל. האם השריר מתאמץ גם כשהוא מתארך (כיווץ אקסצנטרי)? הסוג השני הוא מאמץ של בלימה או כיווץ אקסצנטרי. כאשר אנחנו מורידים את המשקולת חזרה למטה, לכאורה השריר מתארך ולכן אפשר לחשוב שהוא אינו מתאמץ. אך אליעד מסביר שגם במצב זה השריר מתאמץ, אלא שהפעם המאמץ שלו הוא לבלום את הירידה של המשקל. למרות שהשריר מתארך ונמתח, הוא ממשיך להיות במאמץ. הסיבה לכך היא שאם השריר לא יתכווץ כדי לבלום את הירידה, היד תיפול בבת אחת מטה והדבר עלול לגרום לנזק או לפציעה במפרק. השריר פועל כמו בלמים ברכב: כשאנחנו בולמים בהדרגה, ... תנועה הדרגתית ומבוקרת של המשקל כלפי מטה. אם לא היה מתאמץ, התנועה הייתה בלתי נשלטת ומסוכנת. מהו מאמץ סטטי (כיווץ איזומטרי) של השריר? הסוג השלישי של מאמץ הוא מאמץ סטטי, המכונה גם מאמץ איזומטרי. במאמץ זה השריר לא מתכווץ ולא מתארך, אלא נשאר באורך קבוע. למשל, אם אדם מחזיק משקל בידו ולא זז, השריר עדיין מתאמץ לשמור על המצב הסטטי. המשקל מפעיל כוח שמנסה להזיז את היד, והשריר מתנגד לכוח הזה ומונע את התזוזה. דוגמה נוספת למאמץ סטטי היא תרגיל פלנק: הגוף נשאר במקום, אך השרירים מתאמצים לשמור על יציבות ולא לתת לגוף ליפול או לזוז. איך שלושת סוגי המאמץ באים לידי ביטוי בפעולות יומיומיות? אליעד כהן מספק דוגמאות נוספות להמחשת ההבדלים בין סוגי המאמץ: כשאתה מרים שולחן מהרצפה - זהו מאמץ של כיווץ קונצנטרי, השריר מתקצר ומושך את המשקל כלפי מעלה. כשאתה מניח את השולחן חזרה לרצפה בצורה מבוקרת - אתה מבצע מאמץ של בלימה (כיווץ אקסצנטרי), השריר מתארך אבל ממשיך לבלום את הירידה. כשאתה מחזיק את השולחן באוויר מבלי לזוז - אתה מבצע מאמץ סטטי (כיווץ איזומטרי), בו השריר נשאר באותו אורך ומתנגד למשקל בלי תזוזה. מה יכול לקרות אם השריר לא יבצע את תפקידו נכון? אם השריר לא יתכווץ במאמץ הבלימה או במאמץ הסטטי, התוצאות עלולות להיות הרסניות. המפרק עלול להיפגע או לצאת מהמקום בעקבות נפילה פתאומית של המשקל, כיוון שהשריר הוא זה שמגן על הגוף מתנועות פתאומיות ולא מבוקרות. זו ... מתאמצים תמיד באחת משלוש הדרכים שהוזכרו. אפילו כשנדמה לנו שאנחנו לא זזים, השרירים מתאמצים במאמץ סטטי כדי לשמור על יציבות המפרקים והגוף. איך להבין את תפקיד השרירים בכל פעולה שאנחנו עושים? לסיכום, כדי להבין טוב יותר את תפקוד השרירים, עלינו לשים לב לסוגי המאמץ השונים שהם מפעילים: כיווץ (קונצנטרי), בלימה (אקסצנטרי), וסטטי (איזומטרי). בכל תנועה שאנחנו עושים, יש תמיד סוג מסוים של
מאמץ, התאמצות, להיות מאושר, כמה להתאמץ, מאמץ מוגדר, לא רוצה להתאמץ, מאמץ חלקי, מאמץ אין סופי, אתה מקבל את מה שאתה נותן
מאמץ, התאמצות, להיות מאושר, כמה להתאמץ, מאמץ מוגדר, לא רוצה להתאמץ, מאמץ חלקי, מאמץ אין סופי, אתה מקבל את מה שאתה נותן
מאמץ, התאמצות, להיות מאושר, כמה להתאמץ, מאמץ מוגדר, לא רוצה להתאמץ, מאמץ חלקי, מאמץ אין סופי, אתה מקבל את מה שאתה נותן האם מאמץ מוביל בהכרח לאושר? אנשים רבים תוהים האם הדרך לאושר דורשת מאמץ מתמשך, ואם כן, כמה בדיוק להתאמץ? בשיחה זו, אליעד מסביר לעומק את המושגים של מאמץ, התאמצות והקשר שלהם לתחושת האושר. לדבריו, קיימות שלוש גישות עיקריות ביחס למאמץ ולהשגת אושר: גישה ראשונה - מאמץ בלתי מוגבל: אדם שמחליט שהוא מוכן להשקיע כל מאמץ אפשרי כדי להיות מאושר. במצב כזה, הוא אמור לקחת את הנושא שהוא רוצה לפתור, לדוגמה הרגשתו הרעה, ולהתאמץ להבין אותה עד הסוף, בלי גבול ובלי להתייאש. אליעד נותן דוגמה: אדם ... עצמו שוב ושוב למה רע לו, עד שיגיע לשורש הבעיה ויפתור אותה לחלוטין. גישה שנייה - אפס מאמץ: האדם מחליט שהוא אינו מוכן להתאמץ כלל. במצב כזה, עליו לקבל את המציאות בדיוק כפי שהיא, מבלי לנסות לשנות או לשפר דבר. לדוגמה, אם הוא עומד בתחנת האוטובוס בגשם ומרגיש ... לא מתאמץ להיות מאושר ולא מתאמץ לשנות דבר. פשוט חי את המציאות כפי שהיא. גישה שלישית - מאמץ חלקי ומוגבל: האדם מחליט שהוא מוכן להתאמץ, אבל רק עד גבול מסוים. לדוגמה, אדם מחליט שהוא מתאמץ שעה אחת ביום בלבד כדי להיות מאושר. במשך השעה הזו הוא עושה הכל כדי להבין ... היום הוא אינו מאפשר לעצמו להמשיך להתעסק בזה. הוא מחליט מראש גבולות ברורים מאוד של מאמץ , ומתנהל לפי הגבולות האלה בלבד. מעבר לכך הוא לא מתעסק בשאלה האם הוא יכול להיות מאושר יותר או לא. האם נכון להיכנס למאבק מנטלי ללא גבול? אליעד מתייחס לשאלה האם כדאי ... שעולות לו, ולחקור אותן עד שלא יישאר לו ספק כלל. עם זאת, אליעד מדגיש כי מי שמחליט על מאמץ חלקי בלבד, חייב לעמוד בגבולות שהגדיר. אם קבע שהוא מתאמץ שעה אחת ביום בלבד, הוא חייב לעמוד בזה. בשאר הזמן עליו פשוט לקבל את המציאות כמו שהיא, בלי לנסות לשנות אותה או ... אם מתאמצים באופן חלקי ולא עד הסוף? אליעד מסביר שבחירה בהתאמצות חלקית, כלומר, השקעת מאמץ מוגדר מראש (כמו שעה ביום), יוצרת מצב שבו האדם מצד אחד נותן לעצמו הזדמנות אמיתית לפתור את בעיותיו, ומצד שני מאפשרת לו חופש נפשי לאחר שעבר הזמן שקבע. עם זאת, הוא מזהיר שמי שבוחר במאמץ חלקי, חייב להיות מאוד ברור עם עצמו ולהפסיק את המאמץ מיד לאחר הזמן שקבע. אם ימשיך להרגיש ספק או אשמה שלא השקיע מספיק, הוא ייפול למלכודת של מחשבות אינסופיות והתלבטויות בלתי פוסקות. לכן, אליעד ממליץ לאדם הבוחר בדרך זו ... מוחלט, כיוון שהאדם משוחרר לחלוטין מהניסיון לשלוט על המציאות. האם קיימת דרך אידיאלית למאמץ ולאושר? לסיכום, אליעד מדגיש שאין דרך אחת נכונה או לא נכונה. לכל אדם יש את הבחירה כמה מאמץ הוא רוצה להשקיע בהשגת אושר וכמה הוא מוכן להתאמץ באופן אישי. החשיבות היא בכך שאדם יהיה אמיתי עם עצמו לגבי רמת המאמץ שהוא מוכן להשקיע, ויקבל את ההחלטות שלו בצורה שלמה וללא חרטה. איך להתאמץ להיות מאושר? כמה להתאמץ כדי להרגיש טוב? האם אפשר להיות מאושר ללא מאמץ? איך לקבל את המציאות? מה זה מאמץ מוגדר? איך להתמודד עם תחושות רעות? האם כדאי להילחם במחשבות שליליות? ...
על איזה שריר עובד התרגיל, איזה שריר הכי מתאמץ? מאמץ במתיחה, מאמץ בכיווץ, מאמץ כנגד התנגדות המשקל, מאמץ עם התנגדות המשקל, איזה שריר מתאמץ? תרגילי גמישות, מתי השריר מתאמץ? איזה שריר אתה מרגיש? פיתוח גוף
על איזה שריר עובד התרגיל, איזה שריר הכי מתאמץ? מאמץ במתיחה, מאמץ בכיווץ, מאמץ כנגד התנגדות המשקל, מאמץ עם התנגדות המשקל, איזה שריר מתאמץ? תרגילי גמישות, מתי השריר מתאמץ? איזה שריר אתה מרגיש? פיתוח גוף
... איזה שריר עובד התרגיל, איזה שריר הכי מתאמץ? מאמץ במתיחה, מאמץ בכיווץ, מאמץ כנגד התנגדות המשקל, מאמץ עם התנגדות המשקל, איזה שריר ... תוך כדי ביצוע התנועה. אך למעשה, השריר שמורגש לא תמיד הוא השריר שמאמץ ומפתח אותו התרגיל. מה ההבדל בין מאמץ במתיחה למאמץ בכיווץ? כאשר מבצעים תרגיל מסוים, ... לדוגמה, כאשר מתבצעת תנועת מתיחה, אדם יכול להרגיש כאב ותחושה של מאמץ בשריר שנמתח, אך הכאב הזה נובע ... פשוט נמתח, והוא לא מתפתח כתוצאה ישירה של התרגיל. מה ההבדל בין מאמץ של מתיחה פסיבית לבין מאמץ כנגד משקל? אליעד מסביר שקיימים שני סוגי מאמצים עיקריים: מאמץ פסיבי (מתיחה בלבד) מאמץ אקטיבי (כיווץ כנגד משקל או ... כאשר המתאמנים מבצעים מתיחה פסיבית, הם אכן חשים כאב ותחושה של מאמץ בשריר הנמתח, אך מאמץ זה הוא מסוג שונה לחלוטין מהמאמץ שמוביל לפיתוח וחיזוק של השריר. המאמץ הפסיבי אינו מוביל להתפתחות השריר, אלא רק להגמשה שלו. מנגד, כאשר המאמץ הוא אקטיבי והשריר מתכווץ מול התנגדות או משקל, המאמץ הוא כזה שמוביל לפיתוח וחיזוק ... בין מתיחה לכיווץ שרירים איך לזהות איזה שריר עובד באימון? הבדל בין מאמץ פסיבי ואקטיבי למה מרגישים דווקא ...
השגת מטרות ויעדים, כמה להתאמץ? התועלת שבמאמץ, מוטיבציה, להגיע לכשל, כושר גופני, אימון ספורט, מאמץ מקסימאלי, פיתוח השכל, מאמץ שכלי
השגת מטרות ויעדים, כמה להתאמץ? התועלת שבמאמץ, מוטיבציה, להגיע לכשל, כושר גופני, אימון ספורט, מאמץ מקסימאלי, פיתוח השכל, מאמץ שכלי
... מטרות ויעדים, כמה להתאמץ? התועלת שבמאמץ, מוטיבציה, להגיע לכשל, כושר גופני, אימון ספורט, מאמץ מקסימאלי, פיתוח השכל, מאמץ שכלי האם מאמץ מקסימלי באימון הוא באמת הכרחי? אליעד כהן מדבר על מושג האימון והמאמץ ומנסה לברר האם אדם צריך להגיע למאמץ מקסימלי כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר. קודם כול, ... אימון: אימון הוא מצב שבו האדם מתאמץ. אם לא היה מאמץ כלל, אזי לא התקיים אימון. מכאן ניתן להבין שהמאמץ הוא הבסיס לאימון, וכעת עולה השאלה המרכזית - כמה מאמץ צריך להשקיע כדי להגיע לתוצאה הרצויה? מהם החסרונות של אפס מאמץ או מאמץ מוגזם? אליעד מסביר שיש שני קצוות שבהם ברור שהמאמץ אינו אפקטיבי ואף מזיק. בקצה התחתון, אם אדם אינו משקיע מאמץ כלל (אפס אחוז מאמץ), לא רק שהוא לא יתקדם, הוא אף יתנוון עם הזמן. לדוגמה, ... מכאן, ברור שכדי לשמור על יכולת בסיסית, חייבים מאמץ מינימלי לפחות. בקצה העליון, יש את המאמץ המוגזם - המאמץ שהאדם אינו מסוגל לשאת, או מאמץ שבו האדם מתאמץ מעבר לגבול היכולת שלו. למשל, אם אדם ... זה מצב שמביא לנזק ולא להתפתחות. האם יש הבדל בין מאמץ מרבי לבין מאמץ מעבר ליכולת? אליעד מבחין בין שני סוגים של מאמץ: הראשון הוא מאמץ שמעבר ליכולת הפיזית של האדם, שאותו כמובן אין טעם לבצע, כי הוא מוביל לפציעות ונזקים. השני הוא המאמץ המרבי שהאדם מסוגל לבצע - כלומר, מאמץ מקסימלי בתוך גבול היכולת שלו. בהקשר של אימון גופני, ... עדיין בגבולות היכולת שלו. למה לא כולם מתאמנים במאמץ המרבי האפשרי? אם המאמץ מביא להתקדמות גדולה, אז נשאלת השאלה - למה לא כולם מתאמנים תמיד במאמץ המרבי האפשרי? אליעד מסביר שישנם כמה חסרונות לכך: מאמץ מרבי דורש השקעה גדולה יותר. הסיכון להיפצע או להינזק עולה ככל שמתקרבים לגבול המאמץ המרבי. מאמץ מוגזם גם מתיש, מנטלית ופיזית, והאדם עשוי לאבד ...
מהו מאמץ? ההגדרה של מאמץ, להתאמץ בלי להתאמץ, האם אפשר לא להתאמץ? איך לא להתאמץ? ממה נובע מאמץ, לא להתאמץ בכלל, שונא להתאמץ, לא אוהב להתאמץ, רוצה לא להתאמץ
מהו מאמץ? ההגדרה של מאמץ, להתאמץ בלי להתאמץ, האם אפשר לא להתאמץ? איך לא להתאמץ? ממה נובע מאמץ, לא להתאמץ בכלל, שונא להתאמץ, לא אוהב להתאמץ, רוצה לא להתאמץ
... מאמץ? ההגדרה של מאמץ , להתאמץ בלי להתאמץ, האם אפשר לא להתאמץ? איך לא להתאמץ? ממה נובע מאמץ, לא להתאמץ בכלל, שונא להתאמץ, לא אוהב להתאמץ, רוצה לא להתאמץ מהו מאמץ? איך לא להתאמץ? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהבנת המושג מאמץ ובשאלה האם אפשר להימנע ממנו, מהו בכלל מאמץ, ואיך ניתן להבין את המושג הזה באופן מעמיק. במהלך השיחה, ישנה חקירה של השאלה האם אפשר להתאמץ בלי להרגיש מאמץ, והאם ההתמודדות עם החיים יכולה להתרחש בלי להרגיש שהאדם מתאמץ. להלן הסיכום המפורט של ההרצאה. מהו מאמץ? איך מגדירים את המילה מאמץ? במהלך ההרצאה אליעד כהן פתח בשאלה פילוסופית: מהי ההגדרה של מאמץ? הוא שואל אם יש רק הגדרה אחת למילה זו, או שמא יש להבין אותה בדרכים שונות, בהתאם להקשר. כשהדבר הזה מעלה את השאלה כיצד כל אחד רואה את המושג מאמץ. יש המגדירים את המאמץ כפעולה שאנחנו מבצעים למרות חוסר הרצון או הקושי, בעוד אחרים רואים בכך מצב שבו אנחנו דוחפים את עצמנו מעבר ... אליעד שואל האם אפשר להתאמץ מבלי להרגיש את המאמץ. הוא מסביר כי בשיחה זו, יש להבין שלעיתים אנשים עושים פעולות שנראית כמאמץ בעיני אחרים, אך הם עצמם לא מרגישים במאמץ. דוגמה לכך היא פעולה שיכולה להיות קשה פיזית או נפשית, אך אם האדם מבצע אותה מתוך רצון פנימי או עונג, אז הוא לא מרגיש את המאמץ . אליעד מציין שלעיתים, אנחנו לא חווים את המאמץ כקושי אם הפעולה נעשית מתוך תחושת שלמות או מטרה פנימית. מה גורם לנו להימנע ממאמץ? אליעד מדבר על תחושת לא לרצות להתאמץ ועל כך שזו לא בהכרח תוצאה של עצלות. לדבריו, יש הרבה אנשים שמתנגדים למאמץ כי הם לא רואים טעם בו, או חושבים שהוא מביא לסבל. תחושת הסבל או הקושי שהיא חלק מהמושג מאמץ נובעת לרוב מהמחשבה שהתוצאה לא שווה את העבודה הקשה. בנוסף, הוא מציין שלפעמים אנו לא רוצים להתאמץ כי אין לנו ... משנים את תפיסתנו כלפי הפעולה, לא היינו חשים את המאמץ. אפשר גם לראות את המאמץ כמצב נפשי ולא פיזי. אליעד מחדד את הרעיון לפיו לעיתים כל מה שצריך הוא שינוי תודעתי - אם נשנה את הגישה למאמץ, הוא לא ירגיש כמאמץ. איך אפשר לא להתאמץ? השאלה המרכזית שעולה מההרצאה היא איך אפשר לא להתאמץ. התשובה, לדברי אליעד, טמונה בכך ... פנימי, ירגיש שהוא לא מתאמץ. אם נתפוס את כל המאמץ כמשהו שאינו מחויב, ולא נעשה דברים מתוך חובתיות, אלא מתוך רצון פנימי, הרי שהפעולה לא תהיה מאומצת. מתי אנחנו ... מתוך רצון ומוטיבציה פנימית היא פעולה שלא מצריכה מאמץ - שכן אנחנו לא חשים את הקושי שבביצוע הפעולה. המפתח לכך הוא שינוי גישה: אם אדם מתחיל לראות את כל מה שהוא עושה ... כל פעולתו הופכת ליותר קלה ולא מאומצת. מהו מאמץ? איך לא להתאמץ? האם אפשר לא להתאמץ? הגדרה של מאמץ שינוי תודעתי למניעת מאמץ
מאמץ של שריר, מתי שריר מתאמץ? מאמץ של מתיחה, מאמץ של כיווץ, שריר שמתכווץ הוא לא תמיד מתאמץ, שריר שנמתח הוא לא תמיד מתאמץ, איזה שריר מבצע את התנועה? איזה שריר עובד בתרגיל? איזה שריר מתאמץ? שריר ושריר נגדי
מאמץ של שריר, מתי שריר מתאמץ? מאמץ של מתיחה, מאמץ של כיווץ, שריר שמתכווץ הוא לא תמיד מתאמץ, שריר שנמתח הוא לא תמיד מתאמץ, איזה שריר מבצע את התנועה? איזה שריר עובד בתרגיל? איזה שריר מתאמץ? שריר ושריר נגדי
מאמץ של שריר, מתי שריר מתאמץ? מאמץ של מתיחה, מאמץ של כיווץ, שריר שמתכווץ הוא לא תמיד מתאמץ, שריר שנמתח הוא לא תמיד מתאמץ, איזה שריר מבצע את התנועה? איזה שריר עובד בתרגיל? איזה שריר מתאמץ? ... בהרחבה את ההבדל בין שריר שמתכווץ לשריר שמתאמץ. הוא מדגיש שכיווץ שריר אינו בהכרח מעיד על מאמץ, שכן מאמץ אמיתי מתרחש רק כאשר השריר מתכווץ כנגד התנגדות מסוימת, כמו משקל. אם השריר מתכווץ אך אין התנגדות, אז אין מאמץ אמיתי. לדוגמה, כשבן אדם מרים משקולת בתנועה של כפיפת מרפקים (כמו בתרגיל בייספס), השריר הקדמי של היד מתכווץ ומתקצר כדי להרים את המשקל שמושך ... של שריר משמעותה שהשריר מתאמץ. מתיחת שריר היא פשוט שינוי באורך של השריר ואינה בהכרח כרוכה במאמץ אמיתי. מאמץ אמיתי קורה רק כאשר יש התנגדות נגדית ברורה שמולה השריר צריך לפעול. לדוגמה, אדם יכול להרגיש דווקא את השריר שנמתח ולא את השריר שמתכווץ. זה ... היא: לאיפה ההתנגדות של המשקל לוקחת אותנו?, והתשובה לשאלה זו קובעת איזה שריר באמת מבצע את המאמץ . מדוע מרגישים לפעמים את השריר הנגדי במהלך תנועה? אליעד כהן מסביר שבכל תנועה של שריר יש שריר נגדי שזז לכיוון ההפוך. לכן, בזמן תרגיל ייתכן ... המשקל. אליעד מדגיש שהכאב בשריר הנגדי נובע בדרך כלל מהמתיחה ולא מכך שהשריר הזה עשה את עיקר המאמץ. מהו ההבדל בין מאמץ דינמי למאמץ סטטי? אליעד כהן מתאר שני סוגי מאמץ עיקריים של שרירים: מאמץ דינמי קורה כששריר מתקצר או מתארך תוך כדי התנגדות. לדוגמה, להרים משקולת. מאמץ סטטי קורה כאשר השריר מחזיק את הגוף בתנוחה מסוימת ללא תזוזה. למשל, אדם שמבצע תרגיל עם הידיים אך מרגיש שהרגליים מתאמצות רק כי הוא עומד או מייצב את הגוף. מאמץ סטטי הוא מאמץ של שריר שמתקצר אך לא זז (אין שינוי ברור באורך השריר בזמן הפעולה). לעומת זאת, מאמץ דינמי הוא כשיש תנועה ממשית ושינוי באורך השריר באופן אקטיבי וברור. כיצד לנתח נכון תרגילים בחדר כושר? אליעד מדגיש את החשיבות של ניתוח ... אלא לעיתים רק שהוא נמתח. איך לדעת איזה שריר עובד בתרגיל? שריר שמתכווץ מתאמץ? מה ההבדל בין מאמץ דינמי לסטטי? כיצד לנתח תנועה של שריר? מתי שריר מתוח מתאמץ? מתיחה של שריר, כיווץ של שריר, איזה שריר עובד בתרגיל? על איזה שריר התרגיל עובד, ...
מאמץ / הנאה - ממה נובע מאמץ? איך להתאמץ כמה שפחות? איך לחסוך מאמץ מיותר?
מאמץ הנאה - ממה נובע מאמץ? איך להתאמץ כמה שפחות? איך לחסוך מאמץ מיותר? ובו יתבאר העניין של מאמץ הכרחי ומאמץ מיותר. איך נוצר מאמץ? ואיך לחסוך במאמץ? ועוד. ומי שיתבונן על עניין המאמץ, יראה, כי כדי לחסוך במאמץ, לשם כך על האדם למצוא דרכים יעילות יותר וקלות יותר להשיג את המטרות שלו. ככל שהדרך קלה יותר לביצוע, כך היא כרוכה בפחות מאמץ. יחד עם זאת, לפעמים האדם לא מוצא דרך קצרה יותר להשיג את המטרות שלו. והשאלה היא, איך אפשר להקטין את המאמץ, גם כאשר לא מוצאים דרך אחרת קצרה יותר? ואם נתבונן על מהותו של המאמץ, נראה, כי המאמץ, לא תלוי במה שהאדם עושה, אלא במה שהאדם מרגיש, ביחס למה שהוא עושה. המאמץ, הוא תחושה שיש לאדם, כאשר הוא עושה משהו שהוא לא נהנה ממנו, כדי להשיג באמצעותו משהו אחר בעתיד. וככל שהמטרה שאליה רוצה האדם להגיע, רחוקה יותר ממה שהוא עושה, כך האדם מרגיש יותר תחושה של מאמץ. וככל שהמטרה מתקרבת יותר אל האדם, כך הוא מרגיש פחות תחושה של מאמץ ויותר תחושה של הנאה. וזה בעצם אומר, שאם יצליח האדם להבין, איזה מטרות הוא משיג, מעצם זה שהוא הולך בדרך, הרי שהוא ייהנה גם מהדרך ויחסוך מעצמו תחושה של מאמץ. והדבר דומה, לאדם שנוסע בדרך ונהנה מהנוף שיש בדרך אל המטרה. כאשר האדם מוצא איזה משהו טוב גם בדרך אל המטרה, על ידי זה האדם מרגיש הנאה, גם בדרך אל המטרה, ועל ידי זה הוא פחות מרגיש מאמץ. עד כדי כך, שלפעמים האדם ככ נהנה מהדרך אל המטרה, עד שהוא ממציא מטרה, רק כדי ללכת בדרך... ואיך אפשר למצוא דברים טובים גם בדרך אל המטרה? תשובה: על ידי זה ... מוצא עניין, גם מעצם זה שהוא הולך בדרך, על ידי זה הוא מפיק ממנה הנאה ומקטין מעצמו את תחושת המאמץ. לסיכום: על האדם לנסות ליהנות, מעצם מה שהוא עושה. ועל ידי זה האדם מקטין מעצמו, את תחושת המאמץ.
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להשיג חברים? איך למצוא זוגיות? איך למצוא אהבה? איך להתקבל לעבודה? איך להצליח בחיים? להתמקד בסיבה, להתמקד בדרך, הדרך הקצרה והארוכה, הדרך הארוכה והקצרה, לא לפחד ממאמץ, איך לעשות כסף? איך להצליח בכל תחום?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מאמץ, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מאמץ, איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לחיים, מאמן אישי להרזייה, מאמן עסקי בנושאי מאמץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:52:46 - wesi1