אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לצאת טועה ✔לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום עם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:11לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום עם המציאות, ללמוד מודעות עצמית
מדוע כשאתה צודק מול המציאות, אתה מפסיד?

אליעד כהן מסביר כי כאשר אדם נקלע לוויכוח או מריבה עם המציאות, גם אם הוא בטוח לגמרי שהוא צודק - הוא תמיד יפסיד. מדוע? משום שהמציאות אינה משתנה בהתאם לצדק של האדם, ולא אכפת לה כלל מה הוא חושב או מרגיש. במאבק מול המציאות, גם ניצחון הוא למעשה הפסד. לדוגמה, אדם שמתעקש לטעון "זה לא מגיע לי", "זה לא הוגן", ימצא את עצמו בסבל מתמשך, כיוון שהמציאות לא תשתנה רק כי הוא צודק. ההמלצה של אליעד היא לא לחפש את הצדק מול המציאות, אלא להתמקד או בקבלת המצב או בניסיון כן לשנות אותו בצורה שלווה, בלי כעס ומלחמה.

למה כדאי להודות בטעות מול המציאות?

אליעד טוען כי מי שכל הזמן מתעקש להוכיח שהמציאות טועה, מעניש את עצמו. דווקא האדם שמוכן להודות "אני טועה והמציאות צודקת" הוא האדם שמשתחרר מהסבל. זה לא בהכרח אומר שהמציאות תמיד באמת צודקת, אלא שהאדם מוכן לקבל שהוא אינו יודע בוודאות מה נכון. אליעד מביא דוגמה של אדם שמתלונן מדוע יש לו דבר מסוים או אין לו, אך אם האדם יודה באמת שאינו באמת יודע אם יש הבדל בין המצבים - הוא יוכל לחוות שחרור ושקט נפשי. מנגד, אם הוא ממשיך להתעקש שיש הבדל ושמשהו אינו בסדר, הוא נשאר בכאב.

איך "חוסר ידיעה" עוזר לפתור מחלוקת פנימית?

אליעד מדגיש את כוחו של חוסר הידיעה. כשאדם אומר לעצמו "אני לא יודע אם יש או אין הבדל", או "אני לא בטוח אם אני צודק", עצם ההודאה הזו מורידה ממנו את העול של להילחם במציאות. הבעיה המרכזית נוצרת כאשר האדם בטוח לחלוטין שהמציאות טועה, מבלי יכולת לבסס את הוודאות שלו. דוגמה לכך היא אנשים שטוענים "כולם אומרים שזה נכון", ואליעד מסביר שאין זה באמת מוכיח שזה נכון. לכן, במקום להתעקש להיות צודק, עדיף להודות באפשרות של טעות ולבחון את המציאות מנקודת מבט אחרת ורגועה יותר.

מהי האמת האחת שמפסיקה את הוויכוח עם המציאות?

אליעד מסביר שקיימת אמת אחת עמוקה, שאם האדם מקבל אותה, הוא מפסיק להיות במחלוקת עם המציאות. אמת זו היא ההכרה בכך שאין באמת הבדל מהותי בין המצבים השונים של המציאות, ושאדם אינו באמת יודע להבחין אם יש הבדל או לא. אם האדם מתבטל מול האמת הזו ואומר "אני טועה והאמת צודקת", הוא יחווה שלום פנימי. אך אם האדם מתעקש להמשיך להאמין שהוא צודק, הוא ימשיך לחיות במתח ובכאב.

מדוע הרצון לצאת צודק יוצר מלחמה פנימית?

אליעד מחדד שהמציאות אינה רק "בחוץ", אלא גם כוללת את האדם עצמו ואת דעותיו. כלומר, הוויכוח של האדם עם המציאות הוא בעצם וויכוח שלו עם עצמו. האדם שרוצה לצאת צודק, לא מוכן לשחרר את ההתעקשות שלו, למרות שבתוך תוכו הוא לא בטוח באמת שהוא צודק ב - 100%. אליעד מביא דוגמה קיצונית, שאם האדם היה בטוח לחלוטין בצדקתו, כל המציאות הייתה משתנה בהתאם או שהוא היה מתמזג לתוכה ונעלם. אבל בפועל, האדם לרוב לא בטוח באמת, ולכן הוא ממשיך להיאבק ולסבול.

כיצד להפסיק להיאבק עם המציאות?

הדרך שאליעד מציע לשחרור מהמאבק היא ההבנה שהמציאות פועלת בצורה עצמאית ואינה מתחשבת בתחושת הצדק שלנו. אין משמעות לטיעונים מוסריים או לתמיכת הסביבה, כי המציאות קורה כפי שהיא. אדם צריך להחליט בין שני דברים בלבד: לקבל את המצב כפי שהוא או לשנות אותו בצורה מודעת ושקטה. אליעד מזהיר שריב עיקש עם המציאות רק מביא לסבל מיותר ולבזבוז אנרגיה.

האם אתה באמת מתווכח עם המציאות או עם עצמך?

אליעד מתייחס גם לשאלה האם המציאות היא זו שמתנגשת עם האדם, או שהאדם מתנגש עם עצמו. הוא מציין שאם אדם מבין שהמציאות כוללת גם אותו עצמו, הרי שכל ויכוח עם המציאות הוא למעשה ויכוח פנימי. השאלה המכרעת היא האם המציאות עצמה "מרגישה" את הוויכוח או שזה רק האדם שחווה אותו ככזה. אליעד מסביר שבפועל, כל עוד האדם חווה הפרדה מהמציאות, הוא חווה את הקונפליקט. רק כשאדם מרגיש שהוא אחד עם המציאות לחלוטין, ולא נפרד ממנה, הוא משתחרר מהוויכוח. אם הוא ממשיך להרגיש שהוא משהו נפרד, הוא ממשיך לחיות בקונפליקט פנימי.

אליעד מדגיש שכל ניסיון לצאת "צודק" במלחמה עם המציאות מוביל לתסכול וסבל. עדיף לבדוק את האמת ולראות שאולי האדם טועה ולא צודק, ובכך לחוות שקט פנימי.
מדוע גם אם אתה צודק בוויכוח עם המציאות אתה מפסיד?

כאשר אדם נקלע לוויכוח או מריבה עם המציאות, לא משנה כמה הוא מרגיש שהוא צודק או כמה הוא בטוח בצדקתו - במאבק מול המציאות עצמה, גם ניצחון הוא הפסד. אם אדם מתעקש "אני צודק והמציאות טועה", הוא עלול לסבול, משום שהמציאות לא משתנה בגלל תחושת הצדק שלו. גם אם הוא יציג טיעונים משכנעים, במבחן המעשי הוא עדיין מתמודד עם מצב שקורה בפועל. לכן, במקום לחפש "להיות צודק" מול מה שקורה, כדאי להתמקד או בקבלת המצב או בניסיון כן לשנות אותו, אך ללא כעס וריב עם המציאות עצמה.

למה עדיף לפעמים לומר "אני טועה" ולא "אני צודק" מול המציאות?

אדם שחותר כל הזמן להוכיח שהמציאות טועה, למעשה מעניש את עצמו. ככל שהוא משוכנע ש"זה לא הוגן" או "לא מגיע לי" - כך הוא נשאר בסבל. כשאדם מודה שהמציאות צודקת, או לפחות מוכן להודות שאינו בטוח בצדקתו, הוא מפסיק להילחם ומפנה אנרגיה לפתרונות. ההבנה ש"ייתכן שאני טועה" פותחת פתח לקבלת הדברים כפי שהם, ומאפשרת לחוות שלווה במקום רוגז, כעס או תסכול.

מהי האמת שמרגיעה כל מחלוקת מול המציאות?

אליעד מצביע על כך שבשורש הדברים, יש אמת אחת שאם אדם מתבטל בפניה - כבר אין לו שום בעיות ושום שאלות. לעומת זאת, אם אדם מתעקש לטעון שהאמת הזו לא נכונה, הוא נשאר רחוק ממנה וממשיך לחוות סבל. לדוגמה, אדם יכול להתמרמר על כך שיש לו או שאין לו דבר מסוים, אבל ברגע שיבין שאין הבדל אמיתי או שיכיר בכך שאינו באמת יודע אם יש הבדל - תתפוגג ההתעקשות להיות צודק, והסבל יחלוף. אם בכל זאת הוא מתבצר בכך שהוא יודע שיש הבדל ושמשהו "לא בסדר" במציאות, הרי שהוא מתעקש להישאר בצדקתו ובמקביל להמשיך להרגיש רע.

איך "חוסר ידיעה" עשוי לפתור את המאבק הפנימי?

כשאדם אומר "אני לא יודע אם יש או אין הבדל" או "אולי אני כלל לא צודק", עצם הודאתו באי - ידיעה פותרת את המתח מול המציאות. הבעיה מתחילה כאשר אדם בטוח שהוא יודע שהמציאות לא בסדר. אם הוא באמת מתיימר לדעת בוודאות, השאלה היא על סמך מה הוא בטוח בזה. פעמים רבות אנשים אומרים "אני יודע" משום ש"כולם אומרים", אבל גם זה לא מחייב שיש כאן אמת אובייקטיבית. ההכרה בכך שאיננו באמת יודעים בוודאות, מאפשרת לנו להרפות מהעמדה הנוקשה "אני צודק" ולהתחיל לבחון אם אולי צריך לקבל את הדברים או לשנותם בדרך נכונה יותר.

כיצד הרצון לצאת צודק קשור לוויכוח עם עצמי?

אליעד מסביר שבמובן העמוק, המציאות כוללת את כל מה שקורה - גם את האדם עצמו ואת דעותיו. אם אדם חווה נפרדות מהמציאות, הוא עלול להרגיש כאילו הוא "נלחם" מולה. אולם אם יראה שהמציאות היא גם הוא עצמו, הרי שהכל מתנהל בפנים - זה ויכוח פנימי עם עצמו. במצב כזה השאלה היא עד כמה הוא בטוח בצדקתו, ועד כמה הוא מוכן לוותר על הוודאות כדי להפסיק את הקונפליקט. אם היה בטוח ב - 100% שהוא צודק, אולי היה יכול לשנות את המציאות כולה או להיעלם בתוכה, אבל לרוב האדם גם לא בטוח בצדקתו וגם לא מוותר, וכך ממשיך להיאבק.

מה אפשר ללמוד על מלחמות פנימיות ומול הסביבה?

כל מה שאנו תופסים כמאבק עם "משהו חיצוני" - בין אם זה אדם אחר, סיטואציה מורכבת או נסיבות החיים - שייך למעשה למציאות, והמציאות אינה מתחשבת בתחושת הצדק שלנו. לפעמים אדם חושב שצידוק מוסרי, תמיכת הסביבה או תחושת "כולם איתי" יכולים לעזור לנצח מציאות לא רצויה, אך בסופו של דבר המציאות פשוט קורה כמות שהיא. אפשר לנסות לשנותה, אבל ריב אבוד מראש מולה רק גורר סבל מיותר. השורש לשחרור מהמאבק הוא ההבנה שאין טעם להילחם במה שקיים, אלא או לשנות בהסכמה פנימית אמיתית, או ללמוד לקבל ולהתחבר למה שיש.
אליעד: שאלה - בוויכוח מה עדיף, להיות צודק, טועה או שזה לא משנה?

התשובה שתלוי באיזה ויכוח.

ובאיזה ויכוח גם אם אתה צודק, זה לא עוזר לך? שגם אם אתה חושב שאתה צודק או שאתה באמת צודק, זה לא עוזר לך? באיזה ויכוח גם אם אתה צודק, אתה בבעיה?

אדם משיב: בוויכוח עם המציאות.

אליעד: נכון, עם המציאות. בכל הוויכוחים אתה יכול להגיד אני צודק, אתה צודק אבל יש ויכוח אחד שלא משנה אם אתה צודק, אתה בבעיה. יש מציאות, קורה משהו ואתה יכול או איכשהו לנצח אותה או להניף דגל לבן. אבל אם אתה אומר - אני צודק, אז בסדר אתה צודק, אז מה.

לבן אדם קורים דברים ואז הוא חושב מי צודק, אני או המציאות? זה כן מגיע לי, זה לא מגיע לי, לך לבית משפט, שים פתק בכותל. מה זה משנה אם מגיע לך או לא?

יש מציאות ואתה צריך או למצוא את הדרך לשנות אותה או לקבל אותה.

זה סוג של ויכוח שגם אם אתה מנצח בו, אתה מפסיד. גם אם אתה יכול "להוכיח" שאתה צודק, אתה בכל מקרה מפסיד.

לפעמים אדם רב עם המציאות וחושב שהוא צודק. באמת? את מי אתה מעניש?

בכך שאתה חושב שאתה צודק, אתה מעניש את עצמך. עדיף להגיד שאתה טועה והמציאות צודקת, מאשר להגיד שאתה צודק.

יש אמת, מה האמת זה כבר שאלה אחרת אבל יש אמת. ולמה אדם רחוק מהאמת? באופן יחסי ובהנחה שהוא רחוק ויש הבדל... בגלל שהוא אומר שהאמת הזו לא צודקת.

אוקי, תישאר צודק אבל אתה רחוק מהאמת.

אם אדם היה אומר לאמת, למציאות, "מה שאת אומרת את צודקת ומה שאני חושב אני טועה", אם הוא היה מתבטל בפני האמת, אז ממילא היו לו חיים טובים, הכל מושלם. אין שום שאלה, שום בעיה, הכל בסדר. איפה מתחילה הבעיה? כשאדם אומר - מה פתאום, שאני אגיד שאני טועה והיא תמיד צודקת?

אוקי, תישאר צודק. תשחק אותה ותגיד שאתה צודק וכולי, אבל בינתיים רע לך.

בן אדם מתלונן למה אין לי ולמה יש לי ולמה אין לי, אבל מה האמת? האמת היא שאין הבדל אם יש לך או אין לך.

"מה פתאום אין הבדל, אתה לא תגיד לי שאין הבדל, יש".

אתה צודק, יש הבדל ותמשיך להסתבך עם עצמך.

אבל אם הוא יגיד לעצמו מה האמת? - האמת היא שהוא לא יודע כלום.

אין הבדל, כי הוא לא יודע שיש הבדל.

אז אם תודה באמת, לא תהיה לך שאלה אבל אם אתה לא מודה, אתה בבעיה.

אז הוא אומר "אבל למה שאני אגיד שזאת האמת, זה לא צודק, זה לא נכון". אתה צודק, הכל נכון, אתה חכם, הכל בסדר אבל תסבול.

אדם שואל את אליעד: אני יכול לומר, בשלב ביניים, שאני לא יודע אם יש או אין הבדל?

אליעד משיב: אם אתה לא יודע גם אין בעיה, הבעיה היא כשאתה אומר - אני יודע שזה לא בסדר. אני יודע שהמציאות לא בסדר...

באמת? איך אתה יודע שהמציאות לא בסדר?

"אני יודע כי ככה וככה וככה".

ומי אמר שמה שאתה יודע נכון?

"אני אמרתי".

ומי אמר שמה שאתה אומר נכון? אף אחד.

"כולם אומרים את זה"

אז מה אם כולם אומרים? מי אמר שהם צודקים? ומי אמר שכולם אומרים? ואם כולם אומרים, מי אמר שאם אומרים זה משנה?

אני בא להסביר לכם שלפעמים אתה יוצא צודק בוויכוח אבל אתה צריך לבדוק מול מי אתה מתווכח, כי לפעמים עדיף לך לצאת טועה ולא צודק. לדוגמה בוויכוח מול המציאות, עדיף שתחשוב שאתה טועה ולא שתחשוב שאתה צודק.

אם תחשוב שאתה טועה, אולי תגיד למציאות את צודקת ואז תהיה צדיק, כי מבחינתך הכל בסדר.

אבל אם אתה אומר "לא, אני הצודק" - אז אתה בבעיה.

הרצון לצאת צודק - הוא בעייתי כשהוא מגיע מול המציאות או מול האמת. כשאתה לא מוכן להודות ולהתחבר לאמת, אתה בקונפליקט. אם אתה נלחם במציאות, זה לא משנה כמה אתה צודק, אתה בבעיה. ולא משנה כמה אנשים תומכים בך, אתה בבעיה. ולא משנה אם כולם אומרים שאתה צודק, אתה בבעיה.

למה? כי המציאות לא מעניין אותה אם אתה צודק או לא. ולא אכפת לה מה אתה חושב או מה כולם חושבים. לא אכפת לה מה אתה מרגיש ולא משנה לה מה אתה מאמין.

לא משנה, זאת המציאות.

היא עושה מה שהיא רוצה. או מה שהיא רוצה, או קורה מה שקורה.

זה לא מעניין אותה בכלל אם אתה צודק או מה אתה חושב, זה המציאות. אתה יכול רק להשלים עם זה או לחסל את זה.

מה ההפך המוחלט של מה שאני אומר?

לדוגמה, אם היית נלחם עם המציאות והיית בטוח ב100% שאתה צודק, כל כך בטוח עד שלא היית יכול לחשוב שזה לא ככה, נגיד, אז לא היית יכול לחשוב שהמציאות לא חושבת ככה ואז כל המציאות הייתה מתהפכת או שאתה היית נעלם, נגיד. הייתה נגמרת המלחמה.

אבל בד"כ כשאתה אומר שאתה צודק, אתה לא באמת חושב שאתה ב100% צודק.

אז אתה סתם נלחם עם המציאות. אתה גם לא בטוח שאתה צודק וגם נלחם במציאות? אז מה יוצא לך מזה? אתה רק סובל.

אדם שואל: כשאומרים את המילה מציאות, זה כולל את כל בני האדם, כל החיות, זאת אומרת כל דבר שאני מתווכח איתו הוא המציאות?

אליעד: נכון. מציאות זה מה שמצוי, מה שקורה לך זה המציאות.

אדם אומר: המעניין זה שגם אתה זה המציאות. המציאות גם עושה אותך שתתווכח איתה.

אליעד: שמתם לב למניפולציה שהוא עשה? באיזה מילה? - "המעניין זה ש.."

אתה מתכוון לומר מה שמעניין אותך.

סתם שתשים לב לא שזה לא בסדר. אם אתה רוצה שכולם יקשיבו, תגיד "המעניין" כי אז אולי יגידו מה מעניין, כי אם תגיד "מעניין אותי" - זה מעניין אותו אולי זה לא יעניין אותי - זה מה שעשית רק תשים לב שעשית, אני שמתי לב.

אוקי, אז מה אתה אומר שמעניין אותך?

האדם משיב: אני מתווכח עם המציאות אבל המציאות עושה את זה שאני אתווכח איתה.

אליעד: השאלה אם אתה חווה את זה שהיא מתווכחת עם עצמה, כי אם זה היא מתווכחת עם עצמה אז לך לא אכפת.

האדם: בגלל זה אמרתי שזה מעניין.

אליעד: אם אתה חווה שהיא מתווכחת עם עצמה, ממילא לא אכפת לך יותר, אתה לא צד בעניין.

האדם: זה לא אני, זה המציאות בכלל.

אליעד: נכון, אבל מצד שני, אם אתה אומר זה לא אני זה היא, אז ממילא כבר אין אני. אז זה בעצם אני מתווכח עם עצמי בכלל. זה לא היא מתווכחת עם עצמה, זה אני מתווכח עם עצמי.

האדם: בגלל זה גם אם אני אלך עם ה"צודק" עד הסוף, אז אני בעצם משפיע על המציאות...

אליעד: השאלה מה זה עד הסוף.

האדם: עד הסוף זה אומר שאני מתחבר למקום שמה שמהווה אותי, המציאות עצמה, היא זו שעושה את הויכוח מול עצמה והיא רוצה להיות צודקת.

אליעד: השאלה אם המציאות מתווכחת עם עצמה? או שרק אתה חווה את זה כוויכוח?

האדם: נכון.

אדם אחר שואל: מה היה החלק האחרון?

אליעד: אמרנו, השאלה היא האם המציאות גם חווה שהיא מתווכחת עם עצמה, או שרק אתה חווה את זה כוויכוח? כי אתה חושב שאתה לא היא ולכן אתה חווה שאתה מתווכח איתה. אבל אם אתה היית המציאות, עדיין היית חווה שאתה מתווכח עם עצמך?

והתשובה היא שכן. כן, גם אם היית מרגיש שאתה אלוהים, עדיין היית בבעיה, כי יש לך רצונות מנוגדים, לא משנה, אותו הדבר. אלא אם כן היית חווה שאתה אלוהים שברא את אלוהים, שאתה כאילו אלוהים האמתי מה שנקרא, שאתה מחוץ לכל. אבל זה סיפור אחר.

טוב, בכל מקרה, מה שאני בא להגיד זה שכשאתה מנסה לצאת צודק, תבדוק עם מי אתה מתווכח.

אם אתה מתווכח עם האמת או המציאות, אתה בבעיה גדולה, גם אם אתה חושב שאתה צודק.
שקט מלחמה פנימית בזבוז פיתוח כאב אנרגיה מלחמה הגזמה שקט נפשי מצביעים להתלונן אמת המציאות להיכנע להיכנע למציאות ללמוד ללמוד מודעות ללמוד מודעות עצמית למידה לנצח לנצח את האמת לנצח את המציאות לנצח את עצמי לנצח את עצמך לצאת צודק מאבק מודעות מודעות עצמית מלחמה מלחמה עם המציאות מלחמות מציאות מריבות מריבות עם המציאות צודק קרב עם המציאות שלום שלום עם המציאות
דיבייטינג / שכנוע - רק צודק / רק טועה / גם צודק - שינוי עמדות, NLP, תורת המשחקים, מניפולציות, סוגסטיה, השפעה, לשתול מחשבות, ניהול משא ומתן, רטוריקה, טכניקות שכנוע, איך לשכנע? איך להשפיע? סודות השכנוע, כושר שכנוע
... לו את דעתך המקורית, שהיא שונה מדעתו. זא, שאם תגיד לאדם שהוא טועה, הוא לא רוצה לצאת טועה, ואז הוא יתנגד לדעתך. אבל אם תסכים איתו ...
שכנוע ישיר / שכנוע עקיף - איך לשכנע מישהו באמצעות שכנוע עקיף / סוגסטיה? איך לטפל בהתנגדויות לקוח? איך למכור יותר? איך ליצור הסכמה? איך לעשות מניפולציה? דיבייטינג / רטוריקה / מכירות
... ההקדמות של הרעיון שלך, כך זה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא לא יוכל להתחמק ולברוח מהמסקנה שהוא אמור להסיק בהמשך. ועוד אוסיף, כי האדם לא אוהב להיראות טיפש. והאדם לא אוהב להודות שהוא טעה. והאדם יש לו אגו גדול, שלא מוכן לצאת טועה . וגם בזה אפשר להשתמש כדי להפעיל לחץ פסיכולוגי על האדם וכדי לשכנע אותו להסכים לדבר כלשהו. ואת זה באפשרותך לעשות, על ידי זה שאתה גורם לאדם להגיע למצב, שבו אם הוא לא יסכים עם ...
תת מודע - מהו התת מודע? איך עובד התת מודע? איך להשפיע על התת מודע?
...= הרצון הפנימי לדוגמה: התודעה של האדם בוחרת בחירה כלשהי. הבחירה בוצעה ברובד של המודע. האדם מודע לבחירה שאותה הוא ביצע. אך האם האדם גם מודע לרובד הפנימי יותר שגרם לו לבחור את הבחירה? הגורם שאחראי למה האדם בוחר בחייו, הוא התת מודע של האדם. דוגמה נוספת: האדם רוצה משהו ועושה אותו. האדם מודע לרצון שלו שיצר את העשייה. אם לא היה רצון, לא הייתה עשייה. אך האם האדם מודע גם לרובד הפנימי יותר של התת מודע שלו? התת מודע הוא זה שבו נמצא הרצון הראשון שיצר אצל האדם...
עבודת אלילים - האם הדומם מודע לעצמו? מהי האמת שיש בעבודת אלילים?
...דהיינו, להבין את המציאות עצמה. ככל שהאדם מבין טוב יותר את מה שיש בתוך המציאות, כך הוא מבין טוב יותר את המציאות. המציאות חושבת את היקום בכל רגע מחדש. כשם שכאשר אדם מפסיק לחלום באותו הרגע כל מה שהיה באותו החלום הכל נעלם, כך גם אם לרגע אחד האני היחיד המציאות אלוהים יפסיק לחשוב את היקום, יפסיק לרצות את קיומו של היקום, הרי שבאותו הרגע כל מה שקיים בתוך היקום יחזור למה שהוא היה קודם לכן, דהיינו, יחזור להיות אלוהים. כאשר אדם מתעורר משינה ומחלום, האני שלו...
חלומות ממשיים, חלומות עמוקים, מציאות מדומה, מודעות בזמן חלום, עולם החלומות, לחיות בתוך חלום
חלומות ממשיים, חלומות עמוקים, מציאות מדומה, מודעות בזמן חלום, עולם החלומות, לחיות בתוך חלום
... שהוא עצמו מחשבה בתוך תודעתו של אלוהים. האם המציאות היא חלום? איך להיות מודע בזמן חלום? האם חלומות הם מציאות מדומה? ההבדל בין חלום למציאות מהי מודעות עצמית בחלום? חלומות ממשיים ומציאות מדומה האם ...
חוסר מודעות, התמודדות עם הסביבה, לשכנע אנשים, פוביה מג'וקים, פחד מג'וקים, לרצות את החיסרון
חוסר מודעות, התמודדות עם הסביבה, לשכנע אנשים, פוביה מג'וקים, פחד מג'וקים, לרצות את החיסרון
... את החיסרון איך להתמודד עם חוסר מודעות של אנשים אחרים? אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם חוסר מודעות של אנשים אחרים מתחילה במודעות עצמית. אדם השואל כיצד להתמודד עם חוסר מודעות של אחרים, מניח ...
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
...לתפיסות משתנות ולהבנה שמדובר בחוויה אישית זמנית. לדבר באופן הזה מקטין את הסבל, מכיוון שזה מאפשר לך להבין את חוויית הנפרדות מבחוץ. איך הזוגיות ממחישה את רעיון האמת הפנימית? אליעד מציג דוגמה מעולם הזוגיות. הוא אומר שאם אחד מבני הזוג כל הזמן מאשים את השני, זה מעיד על בעיה עמוקה יותר בקשר. בזוגיות אמיתית ויציבה האהבה כל כך חזקה שאין באמת צורך להאשים או להצדיק. אך בתחילת הקשר, אנשים נוטים לומר שהם אוהבים בלב אבל בפועל לא תמיד מראים זאת בהתנהגות. דיבור...
הנעה לעבודה, מוטיבציה, התחדשות, חוסר מוטיבציה לעבוד, להכיל את ההפכים, לשקר באופן מודע, חוסר חשק, קונפליקט פנימי
הנעה לעבודה, מוטיבציה, התחדשות, חוסר מוטיבציה לעבוד, להכיל את ההפכים, לשקר באופן מודע, חוסר חשק, קונפליקט פנימי
...טוב, אפילו שהוא יודע שזה לא נכון לגמרי. מה הקושי בשימוש בשקר הזה? הקושי מתרחש כשאדם מודע לכך שהוא משקר לעצמו. כשהוא מתחיל לשקר, הוא מרגיש רע, כי הוא יודע שהשקר לא אמיתי. וכך הוא מתקשה לייצר מוטיבציה באמצעות השקר. לדוגמה, אדם שיושב בבית ולא מוצא סיבה טובה מספיק לקום ולעבוד, מרגיש רע אם הוא צריך להמציא שקר (חיי יהיו מושלמים רק אם אעבוד) כדי להכריח את עצמו לעשות משהו. איך אפשר לפתור את הקונפליקט הפנימי של המוטיבציה? אליעד טוען שהדרך היחידה לפתור את...
מצא את ההבדלים, מודע ותת מודע, המטרה הסופית, רוחניות שקרית, אחדות ונפרדות כאחד, להיות דבר והיפוכו, להיות גם וגם
מצא את ההבדלים, מודע ותת מודע, המטרה הסופית, רוחניות שקרית, אחדות ונפרדות כאחד, להיות דבר והיפוכו, להיות גם וגם
... לו את היכולת לפרוץ אותן. העובדה שאדם כרגע לא מבין משהו, לא אומרת בהכרח שהוא לא יכול להבין אותו בעתיד. בדיוק כמו שאדם שלא יודע סינית יכול ללמוד את השפה, כך גם האדם יכול ללמוד ולהגיע למצב של הבנה מלאה של המציאות. לכן, אסור ...
NLP, לימוד NLP, אימון אישי, קואצ'ינג, מהו NLP? דמיון מודרך, מה זה NLP? שינוי הרגלים, השגת מטרות, טיפול NLP, שיטת NLP, תת מודע, להיות מאושר, כסף, איך להתעשר? שיטות טיפול
NLP, לימוד NLP, אימון אישי, קואצ'ינג, מהו NLP? דמיון מודרך, מה זה NLP? שינוי הרגלים, השגת מטרות, טיפול NLP, שיטת NLP, תת מודע, להיות מאושר, כסף, איך להתעשר? שיטות טיפול
... את תחושת החיסרון העמוק. למה בכל זאת כדאי להמשיך וללמוד את ה - NLP? נאמר בשיחה שאם לומדים לעומק את העקרונות המלאים של חקירת המחשבות (כפי שמוסבר כאן), אפשר להבין תוך כדי ... כולו מבוסס על הנחת יסוד לא הכרחית. האם כדאי להמשיך ללמוד ולהעמיק בשיטות כמו NLP? העצה היא שאם מלמדים כאן את הבנת הדברים עד הסוף, ממילא לומדים על הדרך כיצד ליצור שינוי ... הבנה פנימית יכולה להעצים כל טכניקת טיפול התחלת ללמוד NLP אוקי ו? דרך אגב כשתסיימי ללמוד NLP תביני שפה המציאו את ה NLP. ש: אז זהו עכשיו אני מוצאת המון דברים דומים. אליעד: כי פה, מסביר לך איך המוח עובד, ... קונפליקט מסיפור אחר. זאת אומרת שגם אם היית הולכת ללמוד לימודי ניהול באוניברסיטה או ללמוד קורס לאיך להיות שפית יותר טובה גם היית אומרת אבל בכלל מה זה משנה הטעם של האוכל?. אז זה בכלל לא קונפליקט בין ה ... יחסי, אם את רוצה לאכול, לכי לאכול. לא כי את תחיי לנצח, כי בא לך לאכול. את אוכלת כדי לא להיות רעבה עכשיו אבל זה רק יחסי כי את תהיי רעבה אחר כך ואת תמותי בסוף בכל מקרה. ... אחר אבל, אם היית מגיעה לפה יותר אז לא היית צריכה ללמוד NLP בשביל לדעת איך להשיג כסף. כל מה שאני מסביר לך פה על איך להיות אלוהים... ש: אז זהו שלא למדתי NLP בשביל לדעת ... לי. לא ממש התכוונתי לזה. אליעד: לא לא, את הלכת ללמוד איך להיות מטפלת. נכון. לדוגמה יבוא אליך בן אדם ויגיד איך אני מהשיג כסף מה להגיד לו. אבל אם את תביני מה מסבירים ... מבינה את מה שאני מסביר פה, בדרך את בכל מקרה צריכה ללמוד הכל. כאילו אבל אי אפשר להגיד לך בואי תתחילי ללמוד, עושים לך מרוכז ואם את מבינה את זה גם את הבנת את הכל. עכשיו אני מדבר ברצינות. ש: אני צריכה להאמין לך. אליעד: את ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום עם המציאות, ללמוד מודעות עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לצאת טועה, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לצאת טועה, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קשב וריכוז, מאמן אישי להרזייה, מאמן אישי ועסקי בתחום לצאת טועה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.9844 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 21:16:08 - wesi1