אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לנצח את המציאות ✔לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:11לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום עם המציאות, ללמוד מודעות עצמית
מדוע כשאתה צודק מול המציאות, אתה מפסיד?

אליעד כהן מסביר כי כאשר אדם נקלע לוויכוח או מריבה עם המציאות, גם אם הוא בטוח לגמרי שהוא צודק - הוא תמיד יפסיד. מדוע? משום שהמציאות אינה משתנה בהתאם לצדק של האדם, ולא אכפת לה כלל מה הוא חושב או מרגיש. במאבק מול המציאות, גם ניצחון הוא למעשה הפסד. לדוגמה, אדם שמתעקש לטעון "זה לא מגיע לי", "זה לא הוגן", ימצא את עצמו בסבל מתמשך, כיוון שהמציאות לא תשתנה רק כי הוא צודק. ההמלצה של אליעד היא לא לחפש את הצדק מול המציאות, אלא להתמקד או בקבלת המצב או בניסיון כן לשנות אותו בצורה שלווה, בלי כעס ומלחמה.

למה כדאי להודות בטעות מול המציאות?

אליעד טוען כי מי שכל הזמן מתעקש להוכיח שהמציאות טועה, מעניש את עצמו. דווקא האדם שמוכן להודות "אני טועה והמציאות צודקת" הוא האדם שמשתחרר מהסבל. זה לא בהכרח אומר שהמציאות תמיד באמת צודקת, אלא שהאדם מוכן לקבל שהוא אינו יודע בוודאות מה נכון. אליעד מביא דוגמה של אדם שמתלונן מדוע יש לו דבר מסוים או אין לו, אך אם האדם יודה באמת שאינו באמת יודע אם יש הבדל בין המצבים - הוא יוכל לחוות שחרור ושקט נפשי. מנגד, אם הוא ממשיך להתעקש שיש הבדל ושמשהו אינו בסדר, הוא נשאר בכאב.

איך "חוסר ידיעה" עוזר לפתור מחלוקת פנימית?

אליעד מדגיש את כוחו של חוסר הידיעה. כשאדם אומר לעצמו "אני לא יודע אם יש או אין הבדל", או "אני לא בטוח אם אני צודק", עצם ההודאה הזו מורידה ממנו את העול של להילחם במציאות. הבעיה המרכזית נוצרת כאשר האדם בטוח לחלוטין שהמציאות טועה, מבלי יכולת לבסס את הוודאות שלו. דוגמה לכך היא אנשים שטוענים "כולם אומרים שזה נכון", ואליעד מסביר שאין זה באמת מוכיח שזה נכון. לכן, במקום להתעקש להיות צודק, עדיף להודות באפשרות של טעות ולבחון את המציאות מנקודת מבט אחרת ורגועה יותר.

מהי האמת האחת שמפסיקה את הוויכוח עם המציאות?

אליעד מסביר שקיימת אמת אחת עמוקה, שאם האדם מקבל אותה, הוא מפסיק להיות במחלוקת עם המציאות. אמת זו היא ההכרה בכך שאין באמת הבדל מהותי בין המצבים השונים של המציאות, ושאדם אינו באמת יודע להבחין אם יש הבדל או לא. אם האדם מתבטל מול האמת הזו ואומר "אני טועה והאמת צודקת", הוא יחווה שלום פנימי. אך אם האדם מתעקש להמשיך להאמין שהוא צודק, הוא ימשיך לחיות במתח ובכאב.

מדוע הרצון לצאת צודק יוצר מלחמה פנימית?

אליעד מחדד שהמציאות אינה רק "בחוץ", אלא גם כוללת את האדם עצמו ואת דעותיו. כלומר, הוויכוח של האדם עם המציאות הוא בעצם וויכוח שלו עם עצמו. האדם שרוצה לצאת צודק, לא מוכן לשחרר את ההתעקשות שלו, למרות שבתוך תוכו הוא לא בטוח באמת שהוא צודק ב - 100%. אליעד מביא דוגמה קיצונית, שאם האדם היה בטוח לחלוטין בצדקתו, כל המציאות הייתה משתנה בהתאם או שהוא היה מתמזג לתוכה ונעלם. אבל בפועל, האדם לרוב לא בטוח באמת, ולכן הוא ממשיך להיאבק ולסבול.

כיצד להפסיק להיאבק עם המציאות?

הדרך שאליעד מציע לשחרור מהמאבק היא ההבנה שהמציאות פועלת בצורה עצמאית ואינה מתחשבת בתחושת הצדק שלנו. אין משמעות לטיעונים מוסריים או לתמיכת הסביבה, כי המציאות קורה כפי שהיא. אדם צריך להחליט בין שני דברים בלבד: לקבל את המצב כפי שהוא או לשנות אותו בצורה מודעת ושקטה. אליעד מזהיר שריב עיקש עם המציאות רק מביא לסבל מיותר ולבזבוז אנרגיה.

האם אתה באמת מתווכח עם המציאות או עם עצמך?

אליעד מתייחס גם לשאלה האם המציאות היא זו שמתנגשת עם האדם, או שהאדם מתנגש עם עצמו. הוא מציין שאם אדם מבין שהמציאות כוללת גם אותו עצמו, הרי שכל ויכוח עם המציאות הוא למעשה ויכוח פנימי. השאלה המכרעת היא האם המציאות עצמה "מרגישה" את הוויכוח או שזה רק האדם שחווה אותו ככזה. אליעד מסביר שבפועל, כל עוד האדם חווה הפרדה מהמציאות, הוא חווה את הקונפליקט. רק כשאדם מרגיש שהוא אחד עם המציאות לחלוטין, ולא נפרד ממנה, הוא משתחרר מהוויכוח. אם הוא ממשיך להרגיש שהוא משהו נפרד, הוא ממשיך לחיות בקונפליקט פנימי.

אליעד מדגיש שכל ניסיון לצאת "צודק" במלחמה עם המציאות מוביל לתסכול וסבל. עדיף לבדוק את האמת ולראות שאולי האדם טועה ולא צודק, ובכך לחוות שקט פנימי.
מדוע גם אם אתה צודק בוויכוח עם המציאות אתה מפסיד?

כאשר אדם נקלע לוויכוח או מריבה עם המציאות, לא משנה כמה הוא מרגיש שהוא צודק או כמה הוא בטוח בצדקתו - במאבק מול המציאות עצמה, גם ניצחון הוא הפסד. אם אדם מתעקש "אני צודק והמציאות טועה", הוא עלול לסבול, משום שהמציאות לא משתנה בגלל תחושת הצדק שלו. גם אם הוא יציג טיעונים משכנעים, במבחן המעשי הוא עדיין מתמודד עם מצב שקורה בפועל. לכן, במקום לחפש "להיות צודק" מול מה שקורה, כדאי להתמקד או בקבלת המצב או בניסיון כן לשנות אותו, אך ללא כעס וריב עם המציאות עצמה.

למה עדיף לפעמים לומר "אני טועה" ולא "אני צודק" מול המציאות?

אדם שחותר כל הזמן להוכיח שהמציאות טועה, למעשה מעניש את עצמו. ככל שהוא משוכנע ש"זה לא הוגן" או "לא מגיע לי" - כך הוא נשאר בסבל. כשאדם מודה שהמציאות צודקת, או לפחות מוכן להודות שאינו בטוח בצדקתו, הוא מפסיק להילחם ומפנה אנרגיה לפתרונות. ההבנה ש"ייתכן שאני טועה" פותחת פתח לקבלת הדברים כפי שהם, ומאפשרת לחוות שלווה במקום רוגז, כעס או תסכול.

מהי האמת שמרגיעה כל מחלוקת מול המציאות?

אליעד מצביע על כך שבשורש הדברים, יש אמת אחת שאם אדם מתבטל בפניה - כבר אין לו שום בעיות ושום שאלות. לעומת זאת, אם אדם מתעקש לטעון שהאמת הזו לא נכונה, הוא נשאר רחוק ממנה וממשיך לחוות סבל. לדוגמה, אדם יכול להתמרמר על כך שיש לו או שאין לו דבר מסוים, אבל ברגע שיבין שאין הבדל אמיתי או שיכיר בכך שאינו באמת יודע אם יש הבדל - תתפוגג ההתעקשות להיות צודק, והסבל יחלוף. אם בכל זאת הוא מתבצר בכך שהוא יודע שיש הבדל ושמשהו "לא בסדר" במציאות, הרי שהוא מתעקש להישאר בצדקתו ובמקביל להמשיך להרגיש רע.

איך "חוסר ידיעה" עשוי לפתור את המאבק הפנימי?

כשאדם אומר "אני לא יודע אם יש או אין הבדל" או "אולי אני כלל לא צודק", עצם הודאתו באי - ידיעה פותרת את המתח מול המציאות. הבעיה מתחילה כאשר אדם בטוח שהוא יודע שהמציאות לא בסדר. אם הוא באמת מתיימר לדעת בוודאות, השאלה היא על סמך מה הוא בטוח בזה. פעמים רבות אנשים אומרים "אני יודע" משום ש"כולם אומרים", אבל גם זה לא מחייב שיש כאן אמת אובייקטיבית. ההכרה בכך שאיננו באמת יודעים בוודאות, מאפשרת לנו להרפות מהעמדה הנוקשה "אני צודק" ולהתחיל לבחון אם אולי צריך לקבל את הדברים או לשנותם בדרך נכונה יותר.

כיצד הרצון לצאת צודק קשור לוויכוח עם עצמי?

אליעד מסביר שבמובן העמוק, המציאות כוללת את כל מה שקורה - גם את האדם עצמו ואת דעותיו. אם אדם חווה נפרדות מהמציאות, הוא עלול להרגיש כאילו הוא "נלחם" מולה. אולם אם יראה שהמציאות היא גם הוא עצמו, הרי שהכל מתנהל בפנים - זה ויכוח פנימי עם עצמו. במצב כזה השאלה היא עד כמה הוא בטוח בצדקתו, ועד כמה הוא מוכן לוותר על הוודאות כדי להפסיק את הקונפליקט. אם היה בטוח ב - 100% שהוא צודק, אולי היה יכול לשנות את המציאות כולה או להיעלם בתוכה, אבל לרוב האדם גם לא בטוח בצדקתו וגם לא מוותר, וכך ממשיך להיאבק.

מה אפשר ללמוד על מלחמות פנימיות ומול הסביבה?

כל מה שאנו תופסים כמאבק עם "משהו חיצוני" - בין אם זה אדם אחר, סיטואציה מורכבת או נסיבות החיים - שייך למעשה למציאות, והמציאות אינה מתחשבת בתחושת הצדק שלנו. לפעמים אדם חושב שצידוק מוסרי, תמיכת הסביבה או תחושת "כולם איתי" יכולים לעזור לנצח מציאות לא רצויה, אך בסופו של דבר המציאות פשוט קורה כמות שהיא. אפשר לנסות לשנותה, אבל ריב אבוד מראש מולה רק גורר סבל מיותר. השורש לשחרור מהמאבק הוא ההבנה שאין טעם להילחם במה שקיים, אלא או לשנות בהסכמה פנימית אמיתית, או ללמוד לקבל ולהתחבר למה שיש.
אליעד: שאלה - בוויכוח מה עדיף, להיות צודק, טועה או שזה לא משנה?

התשובה שתלוי באיזה ויכוח.

ובאיזה ויכוח גם אם אתה צודק, זה לא עוזר לך? שגם אם אתה חושב שאתה צודק או שאתה באמת צודק, זה לא עוזר לך? באיזה ויכוח גם אם אתה צודק, אתה בבעיה?

אדם משיב: בוויכוח עם המציאות.

אליעד: נכון, עם המציאות. בכל הוויכוחים אתה יכול להגיד אני צודק, אתה צודק אבל יש ויכוח אחד שלא משנה אם אתה צודק, אתה בבעיה. יש מציאות, קורה משהו ואתה יכול או איכשהו לנצח אותה או להניף דגל לבן. אבל אם אתה אומר - אני צודק, אז בסדר אתה צודק, אז מה.

לבן אדם קורים דברים ואז הוא חושב מי צודק, אני או המציאות? זה כן מגיע לי, זה לא מגיע לי, לך לבית משפט, שים פתק בכותל. מה זה משנה אם מגיע לך או לא?

יש מציאות ואתה צריך או למצוא את הדרך לשנות אותה או לקבל אותה.

זה סוג של ויכוח שגם אם אתה מנצח בו, אתה מפסיד. גם אם אתה יכול "להוכיח" שאתה צודק, אתה בכל מקרה מפסיד.

לפעמים אדם רב עם המציאות וחושב שהוא צודק. באמת? את מי אתה מעניש?

בכך שאתה חושב שאתה צודק, אתה מעניש את עצמך. עדיף להגיד שאתה טועה והמציאות צודקת, מאשר להגיד שאתה צודק.

יש אמת, מה האמת זה כבר שאלה אחרת אבל יש אמת. ולמה אדם רחוק מהאמת? באופן יחסי ובהנחה שהוא רחוק ויש הבדל... בגלל שהוא אומר שהאמת הזו לא צודקת.

אוקי, תישאר צודק אבל אתה רחוק מהאמת.

אם אדם היה אומר לאמת, למציאות, "מה שאת אומרת את צודקת ומה שאני חושב אני טועה", אם הוא היה מתבטל בפני האמת, אז ממילא היו לו חיים טובים, הכל מושלם. אין שום שאלה, שום בעיה, הכל בסדר. איפה מתחילה הבעיה? כשאדם אומר - מה פתאום, שאני אגיד שאני טועה והיא תמיד צודקת?

אוקי, תישאר צודק. תשחק אותה ותגיד שאתה צודק וכולי, אבל בינתיים רע לך.

בן אדם מתלונן למה אין לי ולמה יש לי ולמה אין לי, אבל מה האמת? האמת היא שאין הבדל אם יש לך או אין לך.

"מה פתאום אין הבדל, אתה לא תגיד לי שאין הבדל, יש".

אתה צודק, יש הבדל ותמשיך להסתבך עם עצמך.

אבל אם הוא יגיד לעצמו מה האמת? - האמת היא שהוא לא יודע כלום.

אין הבדל, כי הוא לא יודע שיש הבדל.

אז אם תודה באמת, לא תהיה לך שאלה אבל אם אתה לא מודה, אתה בבעיה.

אז הוא אומר "אבל למה שאני אגיד שזאת האמת, זה לא צודק, זה לא נכון". אתה צודק, הכל נכון, אתה חכם, הכל בסדר אבל תסבול.

אדם שואל את אליעד: אני יכול לומר, בשלב ביניים, שאני לא יודע אם יש או אין הבדל?

אליעד משיב: אם אתה לא יודע גם אין בעיה, הבעיה היא כשאתה אומר - אני יודע שזה לא בסדר. אני יודע שהמציאות לא בסדר...

באמת? איך אתה יודע שהמציאות לא בסדר?

"אני יודע כי ככה וככה וככה".

ומי אמר שמה שאתה יודע נכון?

"אני אמרתי".

ומי אמר שמה שאתה אומר נכון? אף אחד.

"כולם אומרים את זה"

אז מה אם כולם אומרים? מי אמר שהם צודקים? ומי אמר שכולם אומרים? ואם כולם אומרים, מי אמר שאם אומרים זה משנה?

אני בא להסביר לכם שלפעמים אתה יוצא צודק בוויכוח אבל אתה צריך לבדוק מול מי אתה מתווכח, כי לפעמים עדיף לך לצאת טועה ולא צודק. לדוגמה בוויכוח מול המציאות, עדיף שתחשוב שאתה טועה ולא שתחשוב שאתה צודק.

אם תחשוב שאתה טועה, אולי תגיד למציאות את צודקת ואז תהיה צדיק, כי מבחינתך הכל בסדר.

אבל אם אתה אומר "לא, אני הצודק" - אז אתה בבעיה.

הרצון לצאת צודק - הוא בעייתי כשהוא מגיע מול המציאות או מול האמת. כשאתה לא מוכן להודות ולהתחבר לאמת, אתה בקונפליקט. אם אתה נלחם במציאות, זה לא משנה כמה אתה צודק, אתה בבעיה. ולא משנה כמה אנשים תומכים בך, אתה בבעיה. ולא משנה אם כולם אומרים שאתה צודק, אתה בבעיה.

למה? כי המציאות לא מעניין אותה אם אתה צודק או לא. ולא אכפת לה מה אתה חושב או מה כולם חושבים. לא אכפת לה מה אתה מרגיש ולא משנה לה מה אתה מאמין.

לא משנה, זאת המציאות.

היא עושה מה שהיא רוצה. או מה שהיא רוצה, או קורה מה שקורה.

זה לא מעניין אותה בכלל אם אתה צודק או מה אתה חושב, זה המציאות. אתה יכול רק להשלים עם זה או לחסל את זה.

מה ההפך המוחלט של מה שאני אומר?

לדוגמה, אם היית נלחם עם המציאות והיית בטוח ב100% שאתה צודק, כל כך בטוח עד שלא היית יכול לחשוב שזה לא ככה, נגיד, אז לא היית יכול לחשוב שהמציאות לא חושבת ככה ואז כל המציאות הייתה מתהפכת או שאתה היית נעלם, נגיד. הייתה נגמרת המלחמה.

אבל בד"כ כשאתה אומר שאתה צודק, אתה לא באמת חושב שאתה ב100% צודק.

אז אתה סתם נלחם עם המציאות. אתה גם לא בטוח שאתה צודק וגם נלחם במציאות? אז מה יוצא לך מזה? אתה רק סובל.

אדם שואל: כשאומרים את המילה מציאות, זה כולל את כל בני האדם, כל החיות, זאת אומרת כל דבר שאני מתווכח איתו הוא המציאות?

אליעד: נכון. מציאות זה מה שמצוי, מה שקורה לך זה המציאות.

אדם אומר: המעניין זה שגם אתה זה המציאות. המציאות גם עושה אותך שתתווכח איתה.

אליעד: שמתם לב למניפולציה שהוא עשה? באיזה מילה? - "המעניין זה ש.."

אתה מתכוון לומר מה שמעניין אותך.

סתם שתשים לב לא שזה לא בסדר. אם אתה רוצה שכולם יקשיבו, תגיד "המעניין" כי אז אולי יגידו מה מעניין, כי אם תגיד "מעניין אותי" - זה מעניין אותו אולי זה לא יעניין אותי - זה מה שעשית רק תשים לב שעשית, אני שמתי לב.

אוקי, אז מה אתה אומר שמעניין אותך?

האדם משיב: אני מתווכח עם המציאות אבל המציאות עושה את זה שאני אתווכח איתה.

אליעד: השאלה אם אתה חווה את זה שהיא מתווכחת עם עצמה, כי אם זה היא מתווכחת עם עצמה אז לך לא אכפת.

האדם: בגלל זה אמרתי שזה מעניין.

אליעד: אם אתה חווה שהיא מתווכחת עם עצמה, ממילא לא אכפת לך יותר, אתה לא צד בעניין.

האדם: זה לא אני, זה המציאות בכלל.

אליעד: נכון, אבל מצד שני, אם אתה אומר זה לא אני זה היא, אז ממילא כבר אין אני. אז זה בעצם אני מתווכח עם עצמי בכלל. זה לא היא מתווכחת עם עצמה, זה אני מתווכח עם עצמי.

האדם: בגלל זה גם אם אני אלך עם ה"צודק" עד הסוף, אז אני בעצם משפיע על המציאות...

אליעד: השאלה מה זה עד הסוף.

האדם: עד הסוף זה אומר שאני מתחבר למקום שמה שמהווה אותי, המציאות עצמה, היא זו שעושה את הויכוח מול עצמה והיא רוצה להיות צודקת.

אליעד: השאלה אם המציאות מתווכחת עם עצמה? או שרק אתה חווה את זה כוויכוח?

האדם: נכון.

אדם אחר שואל: מה היה החלק האחרון?

אליעד: אמרנו, השאלה היא האם המציאות גם חווה שהיא מתווכחת עם עצמה, או שרק אתה חווה את זה כוויכוח? כי אתה חושב שאתה לא היא ולכן אתה חווה שאתה מתווכח איתה. אבל אם אתה היית המציאות, עדיין היית חווה שאתה מתווכח עם עצמך?

והתשובה היא שכן. כן, גם אם היית מרגיש שאתה אלוהים, עדיין היית בבעיה, כי יש לך רצונות מנוגדים, לא משנה, אותו הדבר. אלא אם כן היית חווה שאתה אלוהים שברא את אלוהים, שאתה כאילו אלוהים האמתי מה שנקרא, שאתה מחוץ לכל. אבל זה סיפור אחר.

טוב, בכל מקרה, מה שאני בא להגיד זה שכשאתה מנסה לצאת צודק, תבדוק עם מי אתה מתווכח.

אם אתה מתווכח עם האמת או המציאות, אתה בבעיה גדולה, גם אם אתה חושב שאתה צודק.
קיצוניות איך לשלוט ברצון אלוהות לעזור להיכנע למציאות רוגע ברא את אלוהים לנהל באיזה מילה להבדיל יכול לחשוב אמת המציאות להיכנע להיכנע למציאות ללמוד ללמוד מודעות ללמוד מודעות עצמית למידה לנצח לנצח את האמת לנצח את המציאות לנצח את עצמי לנצח את עצמך לצאת צודק מאבק מודעות מודעות עצמית מלחמה מלחמה עם המציאות מלחמות מציאות מריבות מריבות עם המציאות צודק קרב עם המציאות שלום שלום עם המציאות
אין דבר העומד בפני הרצון - השגת האין סוף
... אמת. ואלוהים מהצד שלו, רוצה ברצון של אמת, שהאדם יהיה רחוק ממנו. ולכן האדם נפרד בתודעה שלו מהשלמות של המציאות. כי רצונה של המציאות, הוא שהאדם יהיה נפרד מהשלמות שלה. אבל האדם יכול להטיל ווטו, ואפילו לנצח את המציאות כרצונו, בתנאי שהוא באמת רוצה ...
אחריות אישית - לקחת אחריות אלוהית פנימית, במקום להסיר אחריות אנושית
... אחריות על גורלו, ולהבין שהוא בעצם מתמודד כאן אל מול המציאות כולה. שהיא רוצה שהאדם יהיה נפרד ממנה, והאדם רוצה את ההפך. ועל האדם לדעת, שהוא יכול לנצח את המציאות, משום שלגמרי במקרה, הכוח של המציאות כולה, לא נפרד ממנו כלל. ועל ידי ההבנה הזאת, ...
אין אפשרות שאין אפשרות - השקר של האין אפשרות
... ולדיכאון גדול מאוד. כי נדמה לאדם שאין שום דרך בעולם שהוא יצליח להתאחד עם המציאות. כי זה בעצם אומר שהאדם צריך לנצח את המחוקק שהוא המציאות, שהיא רוצה שהתודעה של האדם תהיה נפרדת ממנה. וכיצד יכול האדם לנצח את המציאות , שהיא עצמה מגבילה ומאפשרת את כוחו ...
שקר בלי סיבה, נגד רצון בלי סיבה, שנובע מאמת בלי סיבה - מצח הנחש / מצח הרצון
... אחרת למציאות. ובכך האדם כאילו מתגבר על הכוח של המציאות. כי השקר, כאילו עוזר לאדם לנצח את המציאות. שהמציאות היא דבר אחר, והשקר עוזר לאדם ליצור לעצמו כאילו מציאות ...
לימוד מניסיון / חזרה על טעויות - איך ללמוד מהניסיון? איך לא לחזור על טעויות?
... מניסיון חזרה על טעויות - איך ללמוד מהניסיון? איך לא לחזור על טעויות? לימוד מהנסיון מאפשר לאדם לא לחזור על טעויות. הדרך הטובה ביותר ללמוד מהנסיון היא על ידי שהאדם מסתכל תמיד על השכל ועל ההיגיון שיש בכל דבר. ללמוד מנסיון = להבין את ההיגיון שיצר את האירוע הקודם ולימוד ממנו. ללמוד מנסיון = לחקור ולהבין את הסיבות שיצרו את האירוע ולהסיק מהן את המסקנות המתבקשות. ללמוד מהנסיון = להסתכל על הפנימיות = להתבונן = לחפש את המהות ואת הסיבה האמיתית שבגללה האירוע התרחש. לא ללמוד מהנסיון = להסתכל על החיצוניות = לא להתבונן = להסתכל רק על המעטפת החיצונית של האירוע ולא על מה שיצר את האירוע. ברמה המעשית: כאשר האדם מרגיל את עצמו לחפש תמיד את ההיגיון שבגללו הדברים כפי שהם, זה עצמו מאפשר לו ללמוד מהנסיון. ללמוד מהנסיון = של עצמך + של אחרים. ללמוד מניסיונם של אחרים = לנתח את ההתנהגות של אנשים אחרים = להבין את דפוסי החשיבה וצורת החשיבה של אותם אנשים שהובילה אל התוצאות. ללמוד מנסיון = לא להתפשר על חוסר הבנה מלאה של מדוע הדברים קרו כפי שקרו = להתעקש להבין את הסיבה האמיתית שבגללה הדברים קרו = להבין את השכל של המציאות = ...
כישלון / הצלחה - איך הופכים כישלון להצלחה? איך ללמוד מכישלון?
... הצלחה - איך הופכים כישלון להצלחה? איך ללמוד מכישלון? כישלון. הצלחה. כיצד אפשר להפוך כישלון להצלחה? ומדוע בעצם כל ...
פילוסופיה / אהבת החוכמה / לוגיקה - איך ללמוד פילוסופיה בגישה נכונה?
... אהבת החוכמה לוגיקה - איך ללמוד פילוסופיה בגישה נכונה? לוגיקה. פילוסופיה. אהבת החוכמה. בעיית האינדוקציה. אינדוקציה. דדוקציה. איך ללמוד פילוסופיה בגישה נכונה? פילוסופיה. פילו = ...
חזרה על טעויות / לימוד מהניסיון - איך לא לחזור על טעויות? איך ללמוד מהניסיון?
... על טעויות לימוד מהניסיון - איך לא לחזור על טעויות? איך ללמוד מהניסיון? לחזור על טעויות. איך לא לחזור על ...
טעויות / שגיאות - איך לא לחזור על טעויות ושגיאות? איך ללמוד מטעויות?
... שגיאות - איך לא לחזור על טעויות ושגיאות? איך ללמוד מטעויות? טעויות מתרחשות. והשאלה היא, כיצד אפשר להצליח להימנע מלחזור על טעויות ועל ...
טעויות - מתי זה *בסדר* לטעות? מה טוב בטעויות? איך ללמוד מטעויות?
... - מתי זה בסדר לטעות? מה טוב בטעויות? איך ללמוד מטעויות? כפי שכבר ביארתי, בעולם שלנו יש חיצוניות ופנימיות. והאושר של האדם הוא פנימי, והוא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לנצח את המציאות, לנצח את עצמך, לצאת צודק, מריבות עם המציאות, מלחמה עם המציאות, קרב עם המציאות, להיכנע למציאות, לנצח את האמת, שלום עם המציאות, ללמוד מודעות עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לנצח את המציאות, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לנצח את המציאות, איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי, מאמן משפחתי, אימון אישי לדיאטה בנושא לנצח את המציאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3589 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:46:07 - wesi1