אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לפתור שאלות ב leetcode ✔חידת LeetCode Solution - Strong Password Checker, פתרון ליטקוד, LeetCode Solution, לפתור שאלות ב LeetCode, מדעי המחשב,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 חידת LeetCode Solution - Strong Password Checker, פתרון ליטקוד, LeetCode Solution, לפתור שאלות ב LeetCode, מדעי המחשב, תכנות מחשבים, לעבוד בהייטק, ללמוד תכנות מחשבים, להיות מתכנת, ללמוד לתכנת, הכנה לראיון טכני, ראיון עבודה בהייטק, שאלות ליטקוד, פיתוח תוכנה, איך לכתוב קוד? ללמוד לכתוב קוד, חידות היגיון, ללמוד לחשוב, ללמוד לנתח דברים, ללמוד לפרק לגורמים, ללמוד לחלק לחלקים, ללמוד למצוא חוקיות, איך לחלק לחלקים? איך למצוא חוקיות? איך לנתח תהליכים?
והפעם נדבר על שאלת 420. LeetCode - Strong Password Checker הבאה:
A password is considered strong if the below conditions are all met:

It has at least 6 characters and at most 20 characters.

It contains at least one lowercase letter, at least one uppercase letter, and at least one digit.

It does not contain three repeating characters in a row (i.e: "Baaabb0" is weak, but "Baaba0" is strong).

Given a string password, return the minimum number of steps required to make password strong. if password is already strong, return 0.

In one step, you can:

Insert one character to password

Delete one character from password, or

Replace one character of password with another character.

Example 1:

Input: password = "a"

Output: 5

Example 2:

Input: password = "aA1"

Output: 3

Example 3:

Input: password = "1337C0d3"

Output: 0

Constraints:

1 <= password.length <= 50

password consists of letters, digits, dot '. ' or exclamation mark '! '.
אז קודם כל נסביר את השאלה שהולכת כך:

סיסמא חזקה, נחשבת לסיסמא חזקה כאשר היא עונה על התנאים הבאים:

1 - אורך הסיסמא הוא בין 6 לבין 20 תווים, לא יותר ולא פחות.

2 - הסיסמא חייבת להכיל לפחות: אות 1 קטנה (abc-z) + אות 1 גדולה (ABC-Z) + מספר 1 כלשהו (123-0).

3 - אסור שהסיסמא תכיל 3 תווים רצופים כלשהם. לדוגמא אסור שהסיסמא תהיה 123AAA4 כי האות A חוזרת על עצמה ברציפות 3 פעמים. כן מותר שהסיסמא תהיה 123Aaa4, או 12A3AA4 כי שום אות לא חוזרת על עצמה ברציפות 3 פעמים.


כל סיסמא שאינה סיסמא חזקה, ניתן לבצע עליה 3 פעולות כדי להפוך אותה לחזקה. ניתן להוסיף לה אותיות, ניתן להסיר ממנה אותיות, וניתן להחליף בה אותיות. דהיינו, ניתן לבצע פעולת הוספה / מחיקה / החלפה.

עכשיו השאלה היא כזאת, נותנים לנו סיסמא כלשהי, ואנחנו צריכים לומר, מהו המספר המינימאלי ההכרחי של פעולות שחייבים לעשות, כדי להפוך את הסיסמא לחזקה.

לדוגמא, אם הסיסמא היא A12345, אז אנחנו צריכים לעשות לפחות פעולה 1 שתגרום לכך שהסיסמא תכיל גם אות קטנה כלשהי. אם הסיסמא היא נניח 1Aa2, עלינו לבצע 2 פעולות כדי לגרום לסיסמא להיות באורך של 6 תווים.


נתון נוסף שנותנים לנו הוא, שסיסמא יכולה להיות בין אורך של 1 לאורך של 50. וגם סיסמא יכולה יכולה להכיל נקודה "." או סימן קריאה "!" כתווים חוקיים.

אז שוב השאלה היא: אנחנו מקבלים סיסמא, ועלינו לומר מהו מינימום הפעולות ההכרחי, כדי לגרום לסיסמא להיות נחשבת לסיסמא חזקה, ע"פ ההגדרות שהגדרנו לעיל. אם אין צורך לעשות פעולות כלשהן, אז נחזיר 0.

אחדד ואומר, כי בעיקרון השאלה מנוסחת בצורה פחות ברורה ממה שהצגתי לעיל, אבל כאן העדפתי לחסוך את המאמץ של הבנת השאלה ולנסות להתמקד במאמץ של מציאת התשובה.


אז איך ניגשים לפתור את זה?

אז כמובן שעלינו לנסות לחלק את התהליך לחלקים כמה שיותר קטנים. ועלינו לנסות לשחק קצת עם כל מיני אפשרויות בצורה "ידנית", לפני שאנחנו מנסים למצוא את החוקיות של התהליך ולבנות ממנו נוסחה.

דהיינו, קודם כל ננסה להריץ "ידנית" כל מיני סימולציות, של המקרים הפשוטים ביותר, אחר כך של מקרים יותר מורכבים. אחר כך ננסה למצוא חוקיות כלשהי ובהתאם לכך, ננסה לבנות נוסחה כלשהי לפתור את השאלה.

אז בשלב הראשון, ננסה לחלק לחלקים קטנים. נתנו לנו 3 חוקים שמגדירים מהי סיסמא חזקה. עלינו לנסות להבין האם אנחנו יודעים לפתור את השאלה, בהינתן רק חוק 1. דהיינו, במקום לנסות להבין איך לפתור את השאלה כשיש 3 חוקים, נשאל את עצמנו את השאלה הבאה:

נניח שנותנים לנו סיסמא, ויש לנו רק חוק 1 שאומר, שהסיסמא צריכה להיות בין 6 לבין 20 תווים. האם היינו יודעים כמה מינימום פעולות אנחנו צריכים לבצע כדי להפוך את הסיסמא לתקינה? וכאן אפשרי להניח שרוב האנשים יגידו שכן. כי אם אורך הסיסמא קטן מ 6 תווים, אז צריך להוסיף תווים. ואם אורך הסיסמא גדול מ 20 תווים, אז צריכים למחוק תווים.

אבל מאחר שחשוב לנו ללמוד לחלק לחלקים, אז אומר בצורה ברורה, כי מצד האמת, אפשרי לנסח את השאלה בצורה עוד יותר פשוטה. דהיינו: התנאי של אורך סיסמא חייב להיות בין 6 לבין 20, הוא תנאי מורכב ולא תנאי פשוט. התנאי היותר פשוט, הוא, אורך הסיסמא חייב להיות לפחות 6 תווים בלי מגבלה על אורך מקסימאלי.

ולכן המקרה היותר פשוט שעלינו לראות שאנחנו יודעים למצוא לו פתרון, הוא, מה קורה אם יש רק חוק 1 שאומר, שסיסמא צריכה להיות לפחות 6 תווים. האם היינו יודעים לפתור את המקרה הזה?

וגם כאן אפשרי להתחיל מצורת שאלה עוד יותר פשוטה: נניח סיסמא חייבת להכיל לפחות תו 1 בלבד. האם היינו יודעים איך לפתור שאלה כזו? זה המקרה הפשוט ביותר שעלינו לנסות להתחיל לפתור ממנו.


ומאחר שמטרת המאמר היא לא ללמד את הפתרון של השאלה, אלא כן ללמד איך אפשרי למצוא את הפתרון לשאלה. ומאחר שכדי למצוא את הפתרון לשאלה, צריכים ללמוד לחלק לחלקים הכי קטנים שיש, לכן אני אציג כאן רצף של שאלות, מהקל אל הכבד, איך אמורים לגשת לנתח את השאלה הזאת:

האם אני יודע לפתור את השאלה במקרה שיש רק חוק 1 שאומר ש:

הסיסמא צריכה להיות באורך של לפחות תו 1

הסיסמא צריכה להיות באורך של לפחות 2 תווים

הסיסמא צריכה להיות באורך של לפחות 3 תווים

הסיסמא צריכה להיות באורך של לפחות X תווים

אם כן, אז האם אני יודע לפתור את השאלה במידה ו:

הסיסמא צריכה להיות באורך של לפחות 6 תווים

ועד כאן אני מניח שהתשובה ברורה, והיא שעלינו לבדוק את אורך הסיסמא (=N) ואם אורך הסיסמא קטן מ X (אורך מינימאלי) תווים, הרי שזה אומר שעלינו להוסיף X-N תווים, כדי שהסיסמא תהיה תקינה. לדוגמא אם אורך הסיסמא הוא 3 דהיינו, אורך שקטן מ X=6, אז 6-3 = 3 ולכן נצטרך להוסיף 3 תווים כדי לגרום לסיסמא להיות תקינה. דהיינו, נצטרך לעשות 3 פעולות של הוספה כדי לגרום לסיסמא להיות תקינה כסיסמא חזקה.


ועכשיו ננסה להבין, האם אני יודע למצוא תשובה לשאלה, אם יש רק חוק 1 שאומר ש:

הסיסמא צריכה להיות באורך של לא יותר מ תו 1

הסיסמא צריכה להיות באורך של לא יותר מ 2 תווים

הסיסמא צריכה להיות באורך של לא יותר מ 3 תווים

הסיסמא צריכה להיות באורך של לא יותר מ X תווים

אם כן, אז האם אני יודע לפתור את השאלה במידה ו:

הסיסמא צריכה להיות באורך של לא יותר מ 20 תווים

וגם עד כאן אני מניח שהתשובה ברורה, והיא שעלינו לבדוק את אורך הסיסמא (=N) ואם אורך הסיסמא גדול מ X (אורך מקסימאלי) תווים, הרי שזה אומר שעלינו למחוק N-X תווים, כדי שהסיסמא תהיה תקינה. לדוגמא אם אורך הסיסמא הוא 33 דהיינו, אורך שגדול מ X=20, אז 33-20 = 13 ולכן נצטרך למחוק 13 תווים כדי לגרום לסיסמא להיות תקינה. דהיינו, נצטרך לעשות 13 פעולות של מחיקה כדי לגרום לסיסמא להיות תקינה כסיסמא חזקה.


ועכשיו נשאל, האם אני יודע לפתור את השאלה במידה ויש חוק 1 שאומר, שהסיסמא אסור לה להיות פחות מ X (אורך מינימאלי) תווים ולא יותר מ Y (אורך מקסימאלי) תווים?

וגם כאן אפשרי להניח התשובה היא שכן, אם יש פחות מ X(אורך מינימאלי), אז צריך להוסיף תווים. ואם יש יותר מ Y (אורך מקסימאלי) תווים, אז צריכים למחוק אותיות, כדי לגרום לסיסמא להיות תקינה.

ועד כאן בעצם היתה דוגמא לאיך לחלק לחלקים קטנים.


עכשיו נעבור לחוק מספר 2 שאומר שהסיסמא צריכה להכיל לפחות אות 1 קטנה + אות 1 גדולה + מספר 1. וננסה להבין איך אפשרי לחלק את זה לחלקים קטנים.

אז נשאל, האם אני יודע לפתור את השאלה במידה ויש רק חוק 1 שאומר שהסיסמא צריכה להכיל אות 1 קטנה. בלי להתייחס לאות גדולה או מספר.

ונחלק לחלק יותר קטן, איך נפתור את השאלה, במידה ויש חוק שאומר שהסיסמא צריכה להכיל את האות a הקטנה.

דהיינו, לא נשאל על חוק שאומר שהסיסמא צריכה להכיל אות אחת קטנה כלשהי, אלא כן נשאל על מקרה יותר פשוט, שהסיסמא צריכה להכיל אות אחת ספציפית, כי זה מקרה שיותר קל לפתור.

כי יותר קל לדעת אם הסיסמא מכילה אות 1 ספציפית, מאשר לדעת אם הסיסמא מכילה אות 1 קטנה כלשהי. וגם יותר קל להבין שצריכים להוסיף אות 1 ספציפית אם היא חסרה, מאשר לחשוב איזו אות קטנה עלינו להוסיף, במידה ואין שום אות קטנה כלשהי.

ולכן נשאל מה אם:

הסיסמא צריכה להכיל את האות a

הסיסמא צריכה להכיל את האות b

הסיסמא צריכה להכיל אות ספציפית כלשהי

ואם יש לנו תשובה, אז נשאל, מה אם:

הסיסמא צריכה להכיל אות אחת קטנה כלשהי?

והתשובה לכך היא, שעלינו לבדוק האם הסיסמא מכילה אות 1 קטנה כלשהי. ואם לא, אז עלינו להוסיף אות 1 קטנה כלשהי, או עלינו להחליף אות אחת קיימת, לאות 1 קטנה כלשהי.

דהיינו, במקרה כזה לדוגמא A123456, עלינו או להוסיף אות אחת לדוגמא a קטנה aA123456 או להחליף לאות 1 קטנה לדוגמא כך Aa23456 ובשני המקרים הסיסמא תהיה תקינה.

דהיינו, אם חסרה לנו אות 1 קטנה, אז עלינו לבצע פעולה 1 של הוספה של אות קטנה או פעולה 1 של החלפה של אות כלשהי, לאות קטנה, כדי שהסיסמא תהיה חוקית.


ומה אם הסיסמא צריכה להכיל אות 1 גדולה? ומה אם הסיסמא צריכה להכיל ספרה אחת כלשהי? אז אם יש לנו תשובה גם לזה, אז נשאל מה אם:

הסיסמא צריכה להכיל את האות a הקטנה ואת האות A הגדולה?

ואם הסיסמא צריכה להכיל אות 1 קטנה כלשהי ואות אחת גדולה כלשהי?

ואם הסיסמא צריכה להכיל אות אחת קטנה כלשהי אות אחת גדולה כלשהי וספרה אחת כלשהי?

וכאן דילגתי קצת על חלקים ועל שאלות יותר קטנות, אבל כמובן שהיה אפשרי לחלק את זה למקרים יותר קטנים.


אז מי שיתבונן יראה, כי חוק מספר 2 שאומר שהסיסמא צריכה להכיל אות 1 קטנה גדולה וספרה, בעצם אומר ש:

עלינו לבדוק האם חסרה אות קטנה / גדולה / מספר, ואז עלינו להוסיף או להחליף אותיות בהתאם לצורך שלנו. לדוגמא 123456 יכול להפוך להיות 123456Aa או יכול להיות 12345Aa או יכול להיות 1234Aa וכולי.


ועכשיו נעבור לחוק מספר 3 שאומר, שסיסמא לא יכולה להכיל 3 תווים או יותר רצופים. ונשאל, האם נדע לפתור מקרה לדוגמא שאסור שיהיה תו ספציפי רצוף, לדוגמא AAA?

והתשובה היא, שאם לדוגמא יש לנו AAA עלינו או למחוק A אחד וישאר רק AA או להחליף תו אחד לדוגמא A1A או 1AA או AA1 ועכשיו הסיסמא תהיה תקינה. או להוסיף תו אחד לדוגמא A1AA או AA1A, שגם כך הסיסמא הופכת להיות תקינה.

ואם יש לנו 4 תווים רצופים, לדוגמא AAAA עלינו או למחוק 2 תווים ונקבל AA. או להוסיף תו אחד לדוגמא AA1AA או להחליף תו אחד לדוגמא A1AA או AA1A ואז הסיסמא תהיה תקינה.

ואם יש לנו 5 תווים רצופים, לדוגמא AAAAA עלינו או למחוק 3 תווים, ונקבל AA או להוסיף 2 תווים לדוגמא AA1AA2A או להחליף תו אחד דהיינו, AA1AA וככה הסיסמא תהיה תקינה.

ואם יש לנו 6 תווים רצופים, לדוגמא AAAAAA אז עלינו או למחוק 4 או להוסיף 2 ל AA1AA2AA או להחליף 2 כך AA2AA1 וכיו"ב.

ואם יש לנו 7 לדוגמא AAAAAAA אז עלינו או למחוק 5 או להוסיף 3 כך: AA2AA3AA1A או להחליף 2 כך: AA1AA2A.

ואם יש לנו 8 לדוגמא AAAAAAAA אז עלינו או למחוק 6 או להוסיף 3 כך: AA2AA3AA1AA או להחליף 2 כך: AA1AA2AA

וכך עלינו להמשיך ולבדוק ידנית עוד מקרים, מבחינתי עד 20 תווים רצופים, שזה המספר המקסימאלי של התווים שהסיסמא יכולה להכיל.


ועכשיו עלינו לבצע עוד סוג של בדיקות ידניות, ולחלק לחלקים בצורה הבאה:

נניח שהיתה רק פעולה אחת אפשרית, פעולה של מחיקה בלבד. האם היינו יודעים לפתור את כל המצבים? האם היינו יכולים לפתור פעולות של סיסמא קצרה? תשובה: לא. האם היינו יודעים לפתור מצב של סיסמא ארוכה: כן. האם היינו יודעים לפתור מצב של תווים חסרים? תשובה: לא. האם היינו יודעים לפתור מצב של תווים רצופים? תשובה: כן.

ואם היתה רק פעולה אחת אפשרית של הוספה? אז היינו יכולים לפתור מצב של סיסמא קצרה, לא היינו יכולים לפתור מצב של סיסמא ארוכה מידי. כן היינו יכולים לפתור מצב של תווים חסרים או רצופים.

ואם היתה רק פעולה אחת אפשרית של החלפה? אז לא היינו יכולים לפתור בעיה של אורך. אבל כן היינו יכולים לפתור בעיה של תווים חסרים או רצופים.

ואם היו רק 2 פעולות של מחיקה והוספה? אז היינו יכולים לפתור את כל המצבים. ואם היו רק 2 פעולות של מחיקה והחלפה? לא היינו יכולים לפתור מצב של סיסמא קצרה מידי.

או במילים אחרות ננסה לבדוק את כל החוקים ואת כל המצבים, במקרה שיש רק פעולה אחת אפשרית של הוספה או מחיקה או החלפה. ובמקרה שיש רק 2 פעולות אפשריות, של הוספה + מחיקה או הוספה + החלפה או מחיקה + החלפה בלבד. וכמובן גם במקרה שיש 3 פעולות אפשריות, של מחיקה או הוספה או החלפה.


אז מה בעצם עשינו עד כה?

עד כה שיחקנו ידנית עם כל מיני מקרים שונים, וניסינו לחלק את התהליך לחלקים ולמקרים פשוטים. מה לא ניסינו לעשות, לא ניסינו למצוא חוקיות, לא ניסינו למצוא נוסחה.

או במילים אחרות, קודם כל צריכים לנסות לראות אם יודעים לפתור את השאלה, במקרה הפשוט ביותר, בלי שום חוקיות, בלי שום נוסחה, בלי שום מורכבות.

רק אחרי שאנחנו מסוגלים לפתור את השאלה ידנית, בלי חוקיות, בלי נוסחה בלי כלום, במקרה הכי פשוט. עכשיו ננסה לפתור את השאלה בצורה קצת יותר מורכבת.


אז האם אנחנו נדע לפתור את השאלה במידה ויש לנו 2 חוקים שהם:

1 - האורך חייב להיות בין X לבין Y

2 - הסיסמא חייבת להכיל אות קטנה / גדולה / מספר

במידה ואלו 2 החוקים שנותנים לנו, האם נדע לפתור את השאלה?

ומה אם היו לנו את 2 החוקים הבאים:

1 - האורך חייב להיות בין X לבין Y

2 - אסור שתו יחזור על עצמו 3 פעמים או יותר

ומה אם היו לנו את 2 החוקים הבאים:

1 - הסיסמא חייבת להכיל אות קטנה / גדולה / מספר

2 - אסור שתו יחזור על עצמו 3 פעמים או יותר


ומה אם היו לנו את 3 החוקים המלאים:

1 - האורך חייב להיות בין X לבין Y

2 - הסיסמא חייבת להכיל אות קטנה / גדולה / מספר

3 - אסור שתו יחזור על עצמו 3 פעמים או יותר

עכשיו כמובן שהעלילה מתחילה להסתבך... איך ניגשים לזה? איך פותרים את זה?

כמובן, ש... איך פותרים את זה ידנית. בלי נוסחאות ובלי סיבוכים, ננסה קודם כל להבין איך פותרים את זה ידנית.

האם קודם מתחילים מחוק מספר 1 או 2 או 3? מה קדם למה?


אז לשם כך ננסה שוב להתחיל הכל מהתחלה, וננסה להבין האם בכל האפשרויות יש משהו שהוא בטוח נכון.

אז נחזור לחוק של האורך, אם נתבונן עליו נראה שיש בו משהו שהוא בטוח נכון.

אם האורך צריך להיות 6, אז בטוח נכון שאם יש פחות מ 6 תווים, אז בטוח נכון שעלינו לבצע 6-N פעולות של הוספה. לדוגמא, אם יש לנו 3 תווים, אז בוודאות של מאה אחוז, שעלינו לבצע 3 פעולות של הוספה כדי שהסיסמא תהיה באורך של 6.

דהיינו, יש לנו וודאות של מאה אחוז

1 - גם לגבי כמות הפעולות שאנחנו צריכים לבצע, כי אנחנו בוודאות צריכים לבצע 3 פעולות.

2 - וגם יש לנו וודאות של מאה אחוז, לגבי סוג הפעולות שאנחנו צריכים לבצע, כי אנחנו צריכים לבצע בוודאות פעולות של הוספה ולא של מחיקה או של החלפה.

ואם הסיסמא ארוכה מ 20 לדוגמא היא באורך של 5, אז יש לנו וודאות של מאה אחוז שאנחנו צריכים לבצע 5 פעולות מסוג פעולה של מחיקה.

דהיינו, בדיקת החוק של האורך, נותן לנו וודאות גם לגבי כמות הפעולות שצריכים לבצע וגם לגבי סוג הפעולות שצריכים לבצע, כדי להתאים את הסיסמא לחוק של האורך.


עכשיו נבדוק את החוק של האותיות הנדרשות, אם נסתכל נראה כי נניח שאנחנו צריכים שתהיה אות אחת קטנה, הרי שאם אין אות אחת קטנה, הרי שיש לנו וודאות של מאה אחוז לגבי כמות הפעולות שעלינו לבצע, דהיינו, שעלינו לבצע פעולה 1 כלשהי. אבל יש לנו ספק לגבי סוג הפעולה שעלינו לבצע, כי אולי נצטרך לעשות הוספה של אות 1 או החלפה של אות 1.

ואם חסר לנו אות גדולה + מספר, הרי שבוודאות עלינו לבצע 2 פעולות. אבל הן יכולות להיות או 2 פעולות הוספה או 2 פעולות החלפה או 1 פעולה הוספה + 1 פעולת החלפה וכולי.

במילים אחרות, החוק השני של תווים הכרחיים, נותן לנו וודאות לגבי כמות פעולות שצריכים לבצע, אבל משאיר לנו ספק לגבי סוג הפעולות שצריכים לבצע.


ועכשיו נעבור לחוק 3 שאסור שיהיו 3 תווים רצופים. ואם נחקור אותו נראה, כי הוא משאיר לנו ספק, גם לגבי כמות הפעולות וגם לגבי סוג הפעולות.

לדוגמא במקרה של 8 תווים רצופים לדוגמא כך: AAAAAAAA, אז הרי שעלינו

או לבצע 6 פעולות של מחיקה

או לבצע 3 פעולות של הוספה

או לבצע 2 פעולות של החלפה

דהיינו, יש לנו וודאות כלשהי, אבל הכי פחות וודאות. גם לגבי כמות הפעולות וגם לגבי סוג הפעולות.


במילים אחרות אנחנו מבינים, שהחוק של האורך התקין, מספק לנו הכי הרבה וודאות. אחר כך יש לנו את החוק של התווים ההכרחיים, אחר כך החוק של האותיות הרצופות, שמספק לנו הכי פחות וודאות והכי הרבה ספקות ואפשרויות.

אז מה בעצם זה אומר לנו?

אז זה בעצם אומר לנו שכאשר אנחנו מקבלים שאלה כזאת, עלינו כמובן לנסות להתחיל מהחלק הכי קטן שבטוח נכון. דהיינו, כאשר נקבל סיסמא ונצטרך לבדוק אותה אל מול 3 החוקים הנ"ל, קודם כל נעדיף לבדוק את החוק של האורך, שהוא מספק לנו וודאות של מאה אחוז, גם לגבי כמות הפעולות וגם לגבי סוג הפעולות. אחר כך נבדוק את החוק של התווים ההכרחיים, שמספק לנו וודאות לגבי כמות ופחות לגבי סוג. ורק אחר כך נבדוק את החוק של התווים הרצופים, שמספק לנו הכי פחות וודאות לגבי כמות או סוג הפעולות שעלינו לבצע.


מהי החוקיות של הפעולות עצמן? מה היחס ביניהן?

ואם נעמיק עוד קצת לגבי הפעולות האפשריות לתקן סיסמא, וננסה לשאול את עצמנו, אם יכולנו לבחור פעולה אחת או 2 פעולות בלבד, מה היינו בוחרים? האם יש פעולה שעדיפה על פעולות אחרות? אם נחקור את הנושא נראה ש:

בשביל סיסמא שתהיה באורך לפחות 6, חייבים פעולה של הוספה ואך ורק פעולה של הוספה.

בשביל סיסמא שתהיה לא יותר מאורך של 20, חייבים פעולה של מחיקה ואך ורק פעולה של מחיקה.

בשביל שהסיסמא תהיה עם תווים הכרחיים, צריך פעולה של הוספה או של החלפה. כאשר אין יתרון לפעולה של החלפה או של הוספה. אם נבצע הוספה או החלפה של תווים, הרי שנבצע מספר זהה של פעולות. דהיינו, אם נבחר לתקן את הסיסמא באמצעות הוספה או החלפה, נבצע כמות זהה של פעולות.

דהיינו, עד כה אנחנו רואים שבמובן מסוים, עדיף לנו שתהיה לנו אפשרות של הוספה, כי היא פותרת מצבים של סיסמא קצרה ושל תווים חסרים. כי מחיקה, לא פותרת את התווים החסרים.

ואם נחקור את החוק של התווים הרצופים, אז נראה שאפשרי לתקן בהתאם לחוק באמצעות מחיקה או הוספה או החלפה. כאשר מחיקה היא בדרך כלל דורשת הכי הרבה פעולות. אחר כך פעולה של הוספה שדורשת פחות פעולות. ואחר כך פעולה של החלפה, שדורשת הכי פחות פעולות.

דהיינו, תווים רצופים, בברירת המחדל, נעדיף לפתור אותו עם פעולת החלפה, שדורשת הכי פחות פעולות.


או במילים אחרות, אם נוכל לבחור לפתור בעיה של חוק 2 של תווים חסרים, באמצעות הוספה או החלפה, אז עלינו להעדיף את הפעולה של ההחלפה. כי היא יודעת לתקן גם ביחס לחוק 3, שהחלפה פותרת בו את הבעיה בדרך הקצרה ביותר.

דהיינו, החוק של התווים הרצופים, הכי טוב לפתור אותו באמצעות החלפה. כי זה דורש הכי פחות פעולות. ולכן ננסה בברירת המחדל בלפתור את חוק 2 של תווים חסרים, ננסה להעדיף פעולה של החלפה על פני פעולה של הוספה. כי פעולה של החלפה, היא יותר יעילה עבור חוק 3 מאשר פעולה של הוספה או פעולה של מחיקה.


אז לכאורה פתרנו את השאלה. כי בעצם עלינו קודם כל לבדוק את האורך של הסיסמא. אחר כך לבדוק תווים חסרים ואחר כך לבדוק תווים רצופים. לדוגמא:

נניח שהסיסמא היא AAA אז:

מהחוק של האורך אנחנו יודעים בוודאות שאנחנו צריכים לבצע 3 פעולות של הוספה.

מהחוק של התווים החסרים, אנחנו יודעים בוודאות שאנחנו צריכים לבצע 2 פעולות של הוספה או של החלפה.

ומהחוק של התווים הרצופים, אנחנו יודעים בוודאות שאנחנו צריכים לבצע פעולה 1 של החלפה / הסרה / מחיקה.

ומאחר שבטוח נכון שאנחנו צריכים לבצע 3 פעולות של הוספה, בגלל חוק האורך, הרי שבעצם ב 3 פעולות של הוספה, נוכל גם להתאים את הסיסמא לחוק של התווים החסרים וגם של התווים הרצופים. לדוגמא כך: AaAA12.

דהיינו, ב 3 פעולות של הוספה, גם תיקנו את הסיסמא לאורך של 6 גם הוספנו אות קטנה ומספר, וגם ביטלנו את ה 3 אותיות הרצופות.

במילים אחרות, מצב של AAA נפתור אותו ב 3 פעולות.


ואם יש לנו סיסמא באורך של 25 אותיות, לדוגמא ABABABAAAAABABABABAB12345.

אז בוודאות שאנחנו צריכים לעשות 5 פעולות מחיקה בגלל האורך.

+ פעולת החלפה או הוספה 1 של אות קטנה.

+ בגלל שיש בתוך הסיסמא 5 אותיות רצופות של AAAAA אז אנחנו צריכים לעשות או 5 פעולות מחיקה או 2 פעולות הוספה או 1 פעולת החלפה.

ולכן, נעשה 5 פעולות מחיקה להתאים את האורך

+ פעולה 1 של החלפה, כדי להוסיף אות קטנה ולא פעולה של הוספה, כדי לא לפגוע באורך

+ ב 5 הפעולות מחיקה הקודמות, נוכל למחוק את כל רצף האותיות הנ"ל.

דהיינו, סה"כ נצטרך 6 פעולות בלבד. 5 של מחיקה + 1 של החלפה.


אז מהי מהות הפתרון עד כה?

במילים אחרות, ניקח את הפעולות שהן בטוח נכונות, דהיינו, שבטוח צריך לבצע אותן ובאמצעותן נפתור את כל שאר הפעולות שאולי צריך לבצע.

דהיינו, אם חובה לבצע פעולות מחיקה בגלל האורך, נוכל באמצעותן למחוק אותיות רצופות.

אם חובה לבצע פעולות הוספה בגלל האורך, נוכל באמצעות פעולות ההוספה לתקן בהתאם לתווים חסרים או רצופים.

כאשר אם ואחרי שהאורך תקין, תמיד נעדיף לבצע רק פעולות של החלפה.

כי מצד החוק של תווים חסרים, פעולת החלפה יעילה בוודאות כמו פעולת הוספה. והחלפה, לא יכולה להרוס את האורך של הסיסמא. ומצד החוק של תווים רצופים, בכל מקרה עדיף החלפה, כי זאת הפעולה הכי יעילה.

ולכן קודם כל נבדוק את האורך, ואז נשתמש בפעולת ההוספה כדי לפתור את 2 החוקים הנוספים של להוסיף אותיות חסרות או כדי לנטרל אותיות רצופות.

ונשתמש בפעולת המחיקה, כדי לתקן את האורך וגם כדי לפתור אותיות רצופות. ומכאן ואילך, נספור רק פעולות של החלפה בלבד. כדי שלא בטעות נשבש את האורך של הסיסמא וגם כי החלפה יותר יעילה עבור התיקון של אותיות...
האם זה מאה אחוז היגיון האם אני יודע להתייחס המציאות לבצע לפתור את להמציא נוסחא משנה לדוגמא leetcode leetcode solution איך לחלק לחלקים איך לכתוב איך לכתוב קוד איך למצוא איך למצוא חוקיות איך לנתח איך לנתח תהליך איך לנתח תהליכים גורמים היגיון הייטק הכנה ל הכנה לראיון הכנה לראיון טכני חוקיות חידה חידות חידות היגיון חידת leetcode חידת היגיון חשיבה מדעית כיצד לנתח לגורמים להיות מתכנת להתראיין לחלק לחלקים לחשוב ליטקוד לכתוב לכתוב קוד ללמוד ללמוד לחלק ללמוד לחלק לחלקים ללמוד לחשוב ללמוד לכתוב ללמוד לכתוב קוד ללמוד למצוא ללמוד למצוא חוקיות ללמוד לנתח ללמוד לנתח דברים ללמוד לפרק ללמוד לפרק לגורמים ללמוד לתכנת ללמוד תכנות ללמוד תכנות מחשבים למידה למצוא למצוא חוקיות לנתח לנתח דברים לנתח תהליך לנתח תהליכים לעבוד לעבוד בהייטק לפרק לפרק לגורמים לפתור לפתור שאלות לפתור שאלות ב leetcode לפתח לראיין לראיין עובד לראיין עובדים לשאול שאלות לתכנת מדע מדעי המחשב עבודה עבודה בהייטק פיתוח פיתוח תוכנה פתרון פתרון ל פתרון ליטקוד ראיון ראיון טכני ראיון עבודה ראיון עבודה בהייטק ראיונות שאלות שאלות ליטקוד תהליך תהליכים תכנות תכנות מחשבים
איך לגרום למישהו להסכים איתך? ניהול דיונים, איך ליצור הסכמה? איך יוצרים הסכמה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לפרק לגורמים רעיון מורכב? לא מסכימים על שום דבר, איך לגרום לה להסכים איתך? איך לגרום לו להסכים איתך? איך להסביר את עצמי?
איך לגרום למישהו להסכים איתך? ניהול דיונים, איך ליצור הסכמה? איך יוצרים הסכמה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לפרק לגורמים רעיון מורכב? לא מסכימים על שום דבר, איך לגרום לה להסכים איתך? איך לגרום לו להסכים איתך? איך להסביר את עצמי?
... איך ליצור הסכמה? איך יוצרים הסכמה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לפרק לגורמים רעיון מורכב? לא מסכימים על שום דבר, איך לגרום לה להסכים איתך? איך לגרום לו ... הוא חושב את המחשבה הזו. לדבריו, כדי שמישהו יסכים איתך, אתה צריך לפרק את הרעיון שלך לחלקים קטנים ככל הניתן, ולהגיע להסכמה על כל אחד מהחלקים בנפרד. למשל, כשאתה אומר ... אתה אומר כאן ולמה אתה חושב כך. אתה צריך לקחת את הטענה יש פה שולחן ולפרק אותה לחלקים קטנים. אפשר להתחיל בלמה אני חושב שיש פה שולחן? - אולי מפני שאני רואה אותו, מפני ... עד שמוצאים נקודה משותפת שממנה אפשר להתקדם. מדוע אנשים לא אוהבים לפרק רעיונות לחלקים? אליעד מסביר שרוב האנשים נמנעים מלפרק את הטענות שלהם לחלקים קטנים משום שזה חושף אותם. אם הטענה שלך נכונה באופן מוחלט וברור לך איך אתה יודע אותה, אז יהיה לך קל לפרק אותה לחלקים ולהסביר. אבל אם אינך בטוח בעצמך או אינך יודע איך אתה יודע את הטענה שלך, אתה תעדיף לא לפרק, כי אז אתה חושף את החולשה בטענה שלך. לדוגמה, אם הטענה שלך היא אני יודע שיש פה שולחן כי אני ... בהבנה שלך איך הגעת אליו. רק מי שמבין לגמרי איך הוא יודע משהו, יוכל לפרק את זה ולהסביר את זה לאחרים. אם יש שלב שלא ברור לך, אתה לא תוכל להסביר אותו לאחרים. כיצד לנהוג ... עצמן או שהוא לא הבין את הכוונה שלהן. אחרי שהבהרתם את זה, אפשר להמשיך לפרק את הרעיון לחלקים קטנים יותר. מה הקשר בין סיבתיות לטיפול בהפרעות נפשיות? אליעד כהן מוסיף ... לפחות נקודת הסכמה אחת, אפילו קטנה מאוד. ברגע שמוצאים נקודה כזו, ניתן לפרק את חוסר ההסכמה בצורה שיטתית, ולמצוא בדיוק איפה הנקודה שהאדם אינו מסכים עליה. זיהוי מדויק של ... קבוע ניתוח סיבתיות עם עצמו - כך הוא יידע טוב יותר להסביר לאחרים ולפרק רעיונות בצורה ברורה ופשוטה. איך לגרום למישהו להסכים איתי? איך להסביר רעיון מורכב? מהי שיטת ...
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים?
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים?
... לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים? איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפרק בעיה לגורמים? ההרצאה עוסקת בשאלות כיצד להתמודד עם בעיות מורכבות ולמצוא תשובות לשאלות קשות. אליעד כהן מציע גישה מסודרת לפתרון בעיות על ידי פירוקן לגורמים קטנים יותר, על מנת למצוא את התשובות המתאימות. התחלה עם רשימת שאלות השלב הראשון בפתרון בעיות הוא לאסוף את כל ... בהמשך על ידי פירוק השאלות לגורמים . פירוק שאלה אחת לשאלות פשוטות יותר במקום להתמודד עם שאלה רחבה ומורכבת, כדאי לשאול האם ניתן לפרק אותה לשאלות פשוטות יותר. לדוגמה, אם יש שאלה מסובכת על הנחות יסוד מסוימות, עליך להבין את כל חלקי השאלה. ברגע ... חשוב להבהיר. האם ניתן לפרק שאלה מורכבת לגורמים? כאשר יש שאלה מורכבת, לא תמיד ניתן לפשט אותה. במקרים כאלה, השאלה המורכבת חייבת להיות מנותחת באופן יסודי. אליעד ... בעיות מורכבות? פירוק בעיה לגורמים? הנחות יסוד של השאלה? הסדר החשיבתי בפתרון בעיות? איך להתמודד עם שאלות רבות? ...
מה זה אינטלקטואל? דוגמא לפירוק בעיה לגורמים, איך לנתח בעיה לגורמים? איך לפרק שאלה לתתי שאלות? איך להפוך שאלה מורכבת לשאלה פשוטה? איך לפרק לגורמים שאלה? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות
מה זה אינטלקטואל? דוגמא לפירוק בעיה לגורמים, איך לנתח בעיה לגורמים? איך לפרק שאלה לתתי שאלות? איך להפוך שאלה מורכבת לשאלה פשוטה? איך לפרק לגורמים שאלה? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות
... זה אינטלקטואל? דוגמא לפירוק בעיה לגורמים, איך לנתח בעיה לגורמים? איך לפרק שאלה לתתי שאלות? איך להפוך שאלה מורכבת לשאלה פשוטה? איך לפרק לגורמים שאלה? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות מה זה אינטלקטואל? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מציג שאלה שנשאלת על ידי אדם שאינו ... ומסביר כיצד להתמודד עם שאלות מסוג זה. השאלה מה זה אינטלקטואל? היא לא פשוטה, כי לא מדובר רק בהגדרה בסיסית, אלא בשאלה שדורשת התעמקות ויכולת לפרק אותה לגורמים. אליעד מסביר שברגע שנשאלת שאלה כזו, צריך לשאול קודם כל: מה זה אינטלקט? מה המשמעות של המילה הזו? מהי הקשר בין אינטלקט לבין אינטלקטואל? החשיבות כאן היא להבין את המילים שבשאלה. אינטלקט הוא לא רק המובן הרגיל של שכל, אלא מושג שדורש הבנה עמוקה יותר, וצריך לפרק את השאלה כך שנוכל לנתח את כל הרכיבים שלה. איך לפרק בעיה לגורמים? אליעד מציין שלפני שניתן תשובה לשאלה מהו אינטלקטואל, חשוב לפתח את היכולת לפרק את הבעיה לגורמים. אם לא מבינים את המונח או את השאלה, השלב הראשון הוא לבדוק אם אפשר לפרק את המילה או את המושג לגורמים. לדוגמה, אם נשאלת השאלה מה זה אינטלקטואל?, לפני שניתן תשובה יש להבין את המילים המרכיבות את המילה אינטלקטואל - מה זה ... המתקדם: פריצת דרך בעזרת הפירוק כחלק מההסבר, אליעד מציין את החשיבות של גישה מסודרת וברורה בשאלות ובבעיות מסובכות. אם לא נפרק את השאלה או הבעיה לגורמים , לא נוכל להגיע לפתרון אמיתי ומעמיק. הוא מבצע חזרה על עקרון הפירוק, ומדגיש שזהו כלי קריטי בהבנת מושגים והגדרת מושגים ... יסוד לפני שניתן מענה מדויק. המטרה היא לא רק לקבל תשובה שטחית, אלא להבין את התהליכים שמובילים לפתרון בצורה מעמיקה ומסודרת. מהו אינטלקט? איך לפרק שאלה לגורמים? מהו אינטלקטואל? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות שיטות לפירוק בעיה לגורמים
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חידת LeetCode Solution - Strong Password Checker, פתרון ליטקוד, LeetCode Solution, לפתור שאלות ב LeetCode, מדעי המחשב, תכנות מחשבים, לעבוד בהייטק, ללמוד תכנות מחשבים, להיות מתכנת, ללמוד לתכנת, הכנה לראיון טכני, ראיון עבודה בהייטק, שאלות ליטקוד, פיתוח תוכנה, איך לכתוב קוד? ללמוד לכתוב קוד, חידות היגיון, ללמוד לחשוב, ללמוד לנתח דברים, ללמוד לפרק לגורמים, ללמוד לחלק לחלקים, ללמוד למצוא חוקיות, איך לחלק לחלקים? איך למצוא חוקיות? איך לנתח תהליכים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לפתור שאלות ב leetcode, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לפתור שאלות ב leetcode, איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, מאמן אישי לילדים, יועץ טיפולי בנושא לפתור שאלות ב leetcode - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7188 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 23:27:28 - wesi1