אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לפתור שאלות ב leetcode ✔ליטקוד, LeetCode Solution, איך לפתור שאלות ב LeetCode? ראיונות קוד, תרגול ליטקוד, מדעי המחשב, תכנות מחשבים, לעבוד בהייטק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 ליטקוד, LeetCode Solution, איך לפתור שאלות ב LeetCode? ראיונות קוד, תרגול ליטקוד, מדעי המחשב, תכנות מחשבים, לעבוד בהייטק, ראיון טכני, שאלות חשיבה, איך לפתור בעיות מורכבות? איך לפתח את המוח? איך להתכונן לראיון עבודה בהייטק? תרגול שאלות ליטקוד כהכנה לראיון, איך להיות מתכנת מחשבים? לעבוד בפיתוח תוכנה, איך למצוא מה בטוח נכון? ללמוד לנתח תהליכים, איך ללמוד לתכנת? איך ללמוד לכתוב קוד? כתיבת קוד, לפתור חידות היגיון, איך להבין חוקיות? איך למצוא חוקיות?
אז מה זה ליטקוד / LeetCode?

ליטקוד, זה שם של אתר אינטרנט, שמציג שאלות מראיונות עבודה למשרות של פיתוח תוכנה ותכנות. בעיות שונות בכתיבת קוד וכיו"ב. לפי רמות קושי / נושאים וכולי.

בעולם המתכנתים מקובל לומר ש "מי שמלטקד לא מפחד". דהיינו, מי שרגיל לפתור שאלות ליטקוד, לא מפחד מראיונות עבודה.

בפועל אנשים שרוצים לעבוד בהייטק במשרות של פיתוח, בדרך כלל הם יתרגלו שאלות ליטקוד, כדי להתכונן לראיונות עבודה.

למה לפתור שאלות ליטקוד?

1 - כי זה יגרום לך להיות יותר חכם וזה יעזור לך בכל תחומי החיים. 2 - כי זה כיף לאמץ את המוח וזאת הנאה שכלית שמי שיש לו שכל אז יודע שזה כיף לאתגר את המוח, כי יש לזה "טעם של שכל" (פילוסופיה / אהבת החוכמה).

3 - אם אתה מחפש עבודה בהייטק, אז זה יעזור לך להתקבל לעבודה הנחשקת. וכמובן שזה יעזור לך גם לשרוד את העבודה ולא רק להתקבל אליה. אבל זה כבר כפועל יוצא של זה שיש לך יותר שכל.

בנוסף חשוב מאוד לציין, כי שאלות ליטקוד, הן הזדמנות לפתח את החשיבה באופן מדוייק. ויש להן יתרון על פני מאמץ שכלי בתחומים אחרים. כי בליטקוד, יש בעיות מוגדרות וספציפיות, עם מערכת שבודקת בדיוק את הפתרון שלך, האם באמת הוא עובד וכמה הוא יעיל וכולי. ואז זה מגדיל את הסיכוי, שאתה לא בטעות תחשוב שאתה חכם, אלא באמת תהיה חכם. וזה תודות למנגנון הבדיקה של 0 או 1, שבודק בדיוק האם פתרת נכון או שלא.

מה זה אומר לפתור בעיה בליטקוד?

אז כשבאים לפתור בעיה בליטקוד, יש כמה עקרונות שהמערכת בודקת. 1 - האם פתרנו את הבעיה שהוצגה. 2 - האם ומהי היעילות אלגוריתמית, דהיינו: מהי היעילות (סיבוכיות זמן הריצה) של הפתרון שפתרנו את הבעיה. דהיינו, כמה פעולות היינו צריכים לבצע, ביחס לכמות המידע שנתנו לנו לנתח (ע"ע מה זה זמן ריצה). וגם מהי היעילות של משאבי המחשב / משאבי הזיכרון (סיבוכיות מקום) שהשתמשנו בהם כדי לפתור את הבעיה.

מה זה אומר שפתרנו את השאלה?

אז לפתור את השאלה, אפשרי באופן חלקי או באופן מלא. וזה כמובן בלי קשר ליעילות של הפתרון. ולפתור שאלה באופן חלקי, זה אומר שהפתרון אכן יפתור מצבים מסויימים של השאלה. אבל פתרון מלא של השאלה, הוא רק כאשר הפתרון שהצענו לפתור את השאלה, יפתור אותה בכל המצבים האפשריים שהאתר LeetCode יבדוק את הפתרון שלנו.

כי בצוות של האתר ליטקוד, יש אנשים שלוקחים פתרונות של אנשים ומנסים להקריס את הפתרונות האלו בכל מיני מקרה קצה כאלו ואחרים. ולפתור את השאלה מבחינת ליטקוד, זה רק כאשר הפתרון שלנו עובר את כל מצבי הבדיקה TestCase שהם הגדירו לבדוק את הפתרון שלנו.

או במילים אחרות, זאת לא רק חוכמה לדעת לפתור שאלות בליטקוד, אלא זאת גם חוכמה להבין איך לפתור את השאלה בכל מצב אפשרי. וזאת גם חוכמה להבין על כל פתרון, האם ובאילו מצבים הוא לא יפתור את השאלה. דהיינו, להבדיל בין פתרון אפשרי, שרק אפשרי שהוא יעבוד בחלק מהמקרים, לבין פתרון מחוייב, שמחוייב שהוא יעבוד בכל המקרים.

ואחרי שמצאנו פתרון שעובד בכל המקרים האפשריים, עכשיו האתר יבדוק, האם יש דרך יותר יעילה עם פחות פעולות (סיבוכיות זמן ריצה) ופחות משאבי מערכת, שפותרת את הבעיה.

מהו השלב הראשון בלפתור שאלות בליטקוד?

השלב הראשון כמובן, הוא להבין את השאלה. כדאי מאוד להבין בדיוק מה שאלו אותנו ולא לרוץ לפתור את השאלה. כי זה מגדיל באופן דרמטי את הסיכוי לטעות. וככל שלבן אדם יותר רע מכך שהוא מרגיש לא מספיק חכם, ככה הוא פחות ירצה להבין את השאלה וככה כנראה שהוא יתן תשובה לא נכונה וככה כנראה שהוא עוד יותר ירגיש לא חכם וחוזר חלילה.

לכן, שלב ראשון, נסה להבין את השאלה.

מה לעשות עם שאלות שאינן מובנות?

לנסות להבין אותן. חלק מהקושי בלפתור שאלות ליטקוד, הוא להבין את השאלות. כי גם לדעת לשאול שאלות בצורה ברורה, גם את זה צריך לדעת. ולא תמיד כותב השאלה, יודע לשאול את השאלה בצורה ברורה. אבל כמובן שזאת בעיה שלך ולא של השואל. כי בעולם האמיתי, הרבה פעמים תקבל בעיות לא ברורות וצריך מאמץ להבין את השאלה ואת הבעיה, לא פחות מאשר להבין איך לפתור את השאלה. לכן, תתאמץ להבין את השאלה, גם אם היא לא ברורה.

ואם אתה בראיון עבודה ונתקל בשאלה שלא ברורה לך, אז תסביר בקול למראיין, מה כן ברור לך מהשאלה ומה לא ברור לך ומה האפשרויות שאתה רואה להבין את השאלה ומה הפתרונות האפשריים לכל אחד מהפירושים האפשריים שיש לך לשאלה. כי בראיון, מנסים בעיקר להבין איך אתה רגיל לחשוב.

כמובן שבאתר ליטקוד זה לא יעבוד, אלא תצטרך להריץ פתרון והאתר יגיד לך אם לדעתו עברת את כל מקרי הבדיקה שלו או לא, בלי קשר לאם הבנת את השאלה או לא.

איך לפתור שאלת LeetCode אחרי שנראה לך שהבנת אותה?

לפתור באופן מילולי ולא תכנותי

כאשר באים לפתור שאלת ליטקוד באתר ליטקוד, יש לנו כמה אתגרים לעבור. 1 - להבין את השאלה. 2 - להבין את הפתרון באופן כללי. 3 - לכתוב, להריץ ולבדוק את הפתרון במערכת של האתר ליטקוד.

ואני אסביר: הרבה מתכנים חושבים, שהשלב הבא אחרי שמבינים שאלת ליטקוד, זה להתחיל לקודד או להתחיל לחשוב על איזה קוד יודע לבצע את הפתרון שהם רוצים לבצע.

והתהליך הזה הוא מורכב מכמה חלקים. חלק 1 - הוא להבין את הלוגיקה של הפתרון שרוצים לכתוב. חלק 2 - הוא לדעת איך לכתוב את הלוגיקה הזאת בשפת התכנות שאנחנו רוצים לכתוב בה את הפתרון. כי הרבה פעמים המגבלה של המתכנת, היא שהוא חושב דרך השפה שהוא מנסה לתכנת בה ולא בצורה מופשטת וכללית יותר.

ונכון שבסוף צריך איכשהו לקודד את הפתרון בשפה כלשהי עם מגבלות כלשהן, אבל כאשר מנסים למצוא פתרון לשאלת ליטקוד, צריכים לחשוב באופן מופשט, בלי שום אילוץ של שפה כלשהי. דהיינו, דמיין שיש לך שפת תכנות, שבה המחשב עושה בדיוק את כל מה שאתה אומר לו לעשות. אבל אך ורק את מה שאתה אומר לו לעשות, בדיוק, לא פחות ולא יותר. כל מה שתגיד לו לעשות הוא יעשה, בלי הגבלות של שפה. אם זה היה המצב, מה ואיך היית פותר את הבעיה באמצעות הרובוט?

רק כמובן שעליך לזכור, שהרובוט הוא מטומטם והוא לא יודע לחשוב בכלל. לכן אתה לא יכול להגיד לרובוט הנחיות מורכבות כגון תמיין לי את הרשימה. כי הוא לא יודע מה ואיך למיין.

לצורך העניין תדמיין שיש לך עבד שיודע להבין את הפקודות שלך ועושה את כל מה שתגיד לו. אבל הוא לא יודע לחשוב ולא יודע להבין כלום ושום דבר, אלא רק את הפעולות הבסיסיות ביותר שאינן דורשות חשיבה כלשהי. האם אתה יודע איך להסביר לאותו עבד איך לפתור את הבעיה? אם לא, אז כמובן שלא תדע איך לפתור אותה בשפת קוד כלשהי.

עכשיו נסה לחשוב שאתה משלם לעבד שלך כסף על כל דקה שהוא עובד, על כל טיפת זיעה שהוא מזיע ועל כל מאמץ שהוא מתאמץ. האם ואיך היית חוסך את הפעולות שלו ואת המאמץ שלו? זה המפתח להבין איך לייעל את הפתרון.

או במילים אחרות, נסה לחשוב על הפתרון, בצורה שאינה תלוית שפה כלשהי. נסה למצוא ילד, תסביר לו את השאלה, ואת הפעולות שהוא צריך לעשות כדי לפתור את השאלה. הילד לא יודע לחשוב על מה שלא הסברת לו, אבל בהנחה שהוא יעשה בדיוק את מה שתסביר לו, האם הוא יצליח לפתור את הבעיה?

ועכשיו נסביר יותר לעומק על

תהליכים בפתרון שאלות ליטקוד

לחלק לחלקים

אז יש כאן כמה עקרונות, העיקרון המרכזי הוא, לדעת לחלק לחלקים כל חלק מהשאלה שמוצגת לך. דהיינו, נניח שאומרים לך למצוא בחדר חתול לבן. אז יש כאן כמה תהליכים, 1 - לדעת לזהות חתול. 2 - לדעת לזהות צבע לבן. 3 - לדעת לזהות חתול לבן. אם תנסה למצוא חתול לבן, בלי שאתה יודע לזהות צבע לבן או חתול, כנראה שתהיה בבעיה. זה נקרא לחלק לחלקים ואני אנסה לתת דוגמאות בהמשך לפתרון בעיות אמיתיות מ LeetCode.

ואחרי שחילקת את השאלה לחלקים, קח כל חלק בפני עצמו ותנסה לפתור אותו בפני עצמו. ואם לא הצלחת, נסה שוב לחלק אותו לחלקים יותר קטנים. ובמהות, נסה לראות את השאלה הגדולה, כאוסף של שאלות קטנות שמחוברות אחת לשניה.

למצוא את החלק הפשוט ביותר והקטן ביותר

כאשר אתה מחלק לחלקים, בדרך כלל יעזור קודם כל לנסות לפתור את המקרה הפשוט ביותר והקטן ביותר. לדוגמה, נניח שאומרים לך למיין מערך של N איברים. המקרה הפשוט ביותר, הוא למיין מערך של איבר 1. המקרה היותר מורכב, הוא של 2 איברים. אחר כך של 3 איברים וכן הלאה, עד למקרה הכללי של N איברים.

ומהות האמירה שלי היא, שכדי לפתור שאלות מורכבות, תנסה להיות מטומטם ותנסה ללכת למקרה הכי פשוט שאתה יכול להעלות על דעתך ולפתור קודם כל אותו. את המקרה הפשוט ביותר שאתה מסוגל למצוא.

או במילים אחרות, נסה למצוא את החלק הקטן ביותר והפשוט ביותר שאתה מסוגל למצוא ותתחיל ממנו.

מה בטוח נכון

אחרי שאנחנו מחלקים את השאלה לחלקים שונים ומשונים, עכשיו עלינו לשאול, האם בין כל השאלות הקטנות שעומדות בפנינו, האם יש שאלה שאנחנו חושבים שיש לנו תשובה לשאלה הזאת, אבל שהתשובה הזאת נכונה במאה אחוז? האם יש לנו מקרה פשוט ביותר, שהפתרון שלו הוא בטוח נכון לדעתינו?

חפש את מה שנראה לך בטוח נכון. או את מה שנראה לך ביותר סיכוי להיות בטוח נכון. לאחר מכן לאט לאט, שאר החלקים יפתרו מעצמם. כי מה שלא בטוח נכון, תלוי בגורמים קטנים, שהם לכשעצמם בטוח נכונים.

איך לדעת מה בטוח נכון? איך למצוא את החלק הקטן שהוא בטוח נכון?

תשובה: לפני שמנסים למצוא מה בטוח נכון, צריכים לנסות להבין באופן כללי את החוקיות של התהליך שאנחנו מנסים לפתור אותו באופן כללי, כמו שניתן לראות בדוגמאות שאני אביא בהמשך.

או במילים אחרות, קודם כל לנסות להבין את החוקיות של התהליך שאנחנו מנסים לפתור ורק אחר כך לנסות להבין מה בטוח נכון.

איך להבין חוקיות של תהליך?

צריכים לקחת את התהליך ולחלק אותו לחלקים הכי קטנים, לתהליכים הכי פשוטים ולנסות למצוא חוקיות כלשהי, דברים שחוזרים על עצמם, במקרים הכי פשוטים, הכי קלים. ככה מוצאים חוקיות של דברים.

וכאשר באים למצוא חוקיות של דברים, צריכים לחשוב קודם כל על המקרים הפשוטים ביותר והנפוצים ביותר והקלים ביותר. דהיינו, לא לנסות להבין את החוקיות בכל המקרים האפשריים או בכל מקרי הקצה וכיו"ב.

אלא כן צריכים למצוא חוקיות כלשהי במקרים הפשוטים ביותר, במקרים הקלים ביותר, הנפוצים ביותר. ורק אחר כך לנסות ללטש את החוקיות לנוסחה יותר מדוייקת.

וחוקיות פירושה, דברים שחוזרים על עצמם, דפוסים שחוזרים על עצמם. ושוב, כפי שניתן לראות בדוגמאות שאני אביא בהמשך.

אז, אני חוזר ומדגיש, רק אחרי שמוצאים חוקיות של המקרים הפשוטים ביותר, רק אז לנסות למצוא חוקיות של מקרים יותר מורכבים.

ואז אחרי שמבינים את החוקיות של התהליך, אז לנסות למצוא את המקרה הפשוט ביותר שבטוח נכון, בהתאם לחוקיות שמצאנו אותה קודם לכן.

ומה לעשות אם אין שום דבר שהוא בטוח נכון?

אז עלינו לחפש משהו שהוא יותר נכון מדברים אחרים ולהתחיל ממנו. דהיינו: בטוח נכון פירושו, שאנחנו בטוחים שבמקרה X, התשובה היא A. אבל אם אין שום דבר שהוא בטוח נכון בצורה הזאת, אולי יש משהו שהוא בטוח נכון יותר מדברים אחרים.

דהיינו, לדוגמה שיש מקרה X שבטוח נכון שהתשובה שלו היא A או B. וזה יותר בטוח ממקרה Y שהתשובה שלו היא A או B או C. ובמקרה כזה, נעדיף להתחיל מלנסות להבין את X ולא את Y. כי X יותר בטוח מאשר Y.

דהיינו, במקום לחפש מה בטוח נכון, נחפש מה יותר בטוח. נחפש את נקודת הוודאות היחסית שאנחנו יכולים למצוא.

פתרון שעובד בכל מצב

כאשר יש לך נוסחה לפתרון כלשהו, שאל את עצמך, האם אתה בטוח במאה אחוז שתמיד בכל קלט שתקבל, תמיד הנוסחה שלך תעבוד? אתה באמת בטוח בזה? האם זה בהכרח נכון? למה זה בהכרח יעבוד לא משנה מה? כך, תוכל לאתר מקרי קצה שבהם הקוד שלך לא יעבוד. וככה תתקרב לפתרון הכללי שעובד תמיד.

יעילות זמן ריצה / סיבוכיות זמן ריצה

וכמובן לפני שאתה מנסה לפתור את השאלה בדרך היעילה ביותר או לפני שאתה מנסה לייעל את פתרון השאלה, קודם כל תנסה לפתור את השאלה בצורה כלשהי, גם אם היא לא יעילה. כי יותר קל לפתור שאלות בצורה לא יעילה מאשר בצורה הכי יעילה. ולכן צריכים להתחיל בצורה קלה, דהיינו, לפתור את השאלות בצורה כלשהי, לפני שמנסים לייעל את התהליך.

איך לייעל זמן ריצה?

בעיקרון יעול זמן הריצה, מתבצע באמצעות שינוי בלוגיקה של הפתרון. ובמהות של ההתייעלות, זה לנסות לעבור על התהליך הלא יעיל כולו מהתחלה עד הסוף ועל כל פעולה, לשאול, האם אני חושב שיש אפשרות לחסוך איכשהו את הפעולה הזאת? מה הפעולה הזאת מנסה להשיג? אולי יש דרך יותר קצרה להשיג את אותה התכלית של הפעולה? אולי ניתן להסיק דבר מתוך דבר? אולי ניתן לעשות סימן כלשהו שיחסוך לנו פעולות כלשהן?

במהות, נסה לעבור פעולה פעולה בפני עצמה. נסה להבין את תכליתה ואולי יש דרך לדלג עליה איכשהו? אולי ניתן להסיק אותה ממשהו אחר? האם ואולי יש פעולות שחוזרות על עצמן? האם יש פעולות שמרגישות לך מיותרות, נסה לחסוך אותן.

לסיכום

שלב 1 - תהיה בטוח שהבנת את השאלה

שלב 2 - נסה לפתור את השאלה בלי קשר לשפת תכנות כלשהי

שלב 3 - תחלק את השאלה לחלקים, כמה שיותר קטנים

שלב 4 - נסה למצוא את החלק הקטן ביותר ואת השאלה הפשוטה ביותר שאתה יכול למצוא

שלב 5 - נסה להבין באופן כללי את החוקיות של התהליך שאותו אתה מנסה לפצח

שלב 6 - נסה לחפש משהו שהוא בטוח נכון / נסה לחפש מצב שאתה חושב שיש לך אליו פתרון כלשהו שהוא בטוח נכון

שלב 7 - נסה לפתור את השאלה בדרך כלשהי, גם אם היא לא יעילה

שלב 8 - נסה להבין האם הפתרון שלך עובד בכל המקרים

שלב 9 - נסה לייעל את התהליך, באמצעות לייתר פעולות מיותרות וכיוב

בהצלחה
לא באמת להיות מתכנת לשפר יכולת חשיבה פתרון ל הבדלים פתרון בעיות להיות מתכנת מחשבים רצון שאלה פשוטה לזהות להתכונן leetcode leetcode solution איך להבין איך להבין חוקיות איך להיות איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך להיות מתכנת איך להיות מתכנת מחשבים איך להתכונן איך להתכונן ל איך להתכונן לראיון איך להתכונן לראיון עבודה איך להתכונן לראיון עבודה בהייטק איך להתכונן לראיונות איך לחשוב בהיגיון איך ללמוד איך ללמוד לכתוב קוד איך ללמוד לתכנת איך למצוא איך למצוא חוקיות איך למצוא מה בטוח איך למצוא מה בטוח נכון איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור בעיות מורכבות איך לפתור שאלות איך לפתור שאלות ב leetcode איך לפתח איך לפתח את איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את השכל איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת חשיבה איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל אימון המוח אימון קוגניטיבי בטוח נכון בעיה בעיות בעיות מורכבות היגיון הייטק הכנה ל הכנה לראיון המוח התפתחות החשיבה התפתחות חשיבה התפתחות שכלית חוקיות חידה חידות חידות היגיון חידת היגיון חשיבה חשיבה הגיונית חשיבה מדעית יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים כתיבת קוד לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל להבין להבין חוקיות להיות יותר חכם להיות מתכנת להיות מתכנת מחשבים להתכונן להתכונן לראיון להתכונן לראיון עבודה להתכונן לראיון עבודה בהייטק להתכונן לראיונות להתראיין לחשוב בהיגיון ליטקוד לכתוב לכתוב קוד ללמוד ללמוד לכתוב ללמוד לכתוב קוד ללמוד לנתח ללמוד לנתח תהליכים ללמוד לתכנת למידה למצוא למצוא חוקיות למצוא מה בטוח נכון לנתח לנתח תהליך לנתח תהליכים לעבוד לעבוד בהייטק לעבוד בפיתוח תוכנה לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור בעיות מורכבות לפתור חידות לפתור חידות היגיון לפתור שאלות לפתור שאלות ב leetcode לפתח לפתח את לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את השכל לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לראיון עבודה לראיין לראיין עובד לראיין עובדים לשאול שאלות לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית לתכנת מדע מדעי המחשב מה בטוח נכון מוח מורכבות מיומנויות חשיבה מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות שכליות מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית מתכנת מחשבים עבודה עבודה בהייטק פיתוח פיתוח החשיבה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית פיתוח תוכנה פתירת בעיות פתרון בעיות ראיון ראיון טכני ראיון עבודה ראיון עבודה בהייטק ראיונות ראיונות קוד שאלות שאלות חשיבה שאלות ליטקוד שאלות ליטקוד כהכנה לראיון שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית תהליך תהליכים תכנות תכנות מחשבים תרגול תרגול ליטקוד תרגול קוגניטיבי תרגול שאלות תרגול שאלות ליטקוד תרגול שאלות ליטקוד כהכנה לראיון תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
הסקה מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי
הסקה מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי
... מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי מהי חשיבה ... זאת, המשפט עם כל מתייחס לאנשים ללא חברים וטוען שכל אלו שאין להם חברים, ללא יוצא מן הכלל, הם סנובים. כיצד לנתח נכון משפטים מורכבים בשאלות הסקה מילולית? אליעד כהן מדגים כיצד לנתח משפטים מורכבים בשאלות הסקה, דרך ניתוח מסודר של מושגים ... לשאלות הסקה כאשר יש ספקות ואי ודאות? כשיש ספק בשאלה מילולית או חוסר ודאות, אליעד מסביר שחשוב קודם כל לכתוב בצורה ברורה את מה שאנחנו כן יודעים ... כל מסקנה אפשרית היא בהכרח נכונה או הכרחית. הוא מסביר שאם לא ברור מה התשובה הנכונה, יש להתחיל עם המידע שהוא בטוח נכון - לדוגמה, אין מישהו שיש לו מרצדס ואין לו ... שיטתית: לסמן קבוצות אפשריות ולבחון כל טענה אל מול האפשרויות השונות, וכך לבדוק את תקפות המסקנות. איך לתרגל ולהתכונן נכון לשאלות הסקה בפסיכומטרי? אליעד כהן ... ושיטתי על ידי פירוק הטענות לחלקים קטנים ומובנים יותר. הוא מדגיש כי אימון מעמיק בשאלות מסוג זה יפתח את יכולת החשיבה הלוגית והמילולית, ויעזור בתרגול שאלות פסיכומטריות רבות. לפי אליעד, ... ולכן יש להתאמן עליהן באופן יסודי ועקבי. מדוע כדאי להשתמש בניסוח חיובי במקום שלילי? אליעד מסביר מדוע רצוי לכתוב משפטים בצורתם החיובית ולא השלילית. לפי ... לעבד משפטים המנוסחים בשלילה או בצורה מסורבלת. לכן, כדי להקל על תהליך החשיבה וההסקה, מומלץ להפוך משפטים מורכבים או שליליים למשפטים חיוביים וברורים ... לו חברים, קל יותר להבין משפט חיובי פשוט יותר: לכל מי שיש מרצדס יש חברים. אליעד מסביר שכך הרבה יותר קל למוח לנתח את המידע. מה יכול להפוך שאלת הסקה לקשה ... ולא להניח הנחות שאינן מוכחות חד - משמעית. הבדל בין כל לרק מה זה הסקה מילולית? איך לתרגל חשיבה מילולית? הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי מה ניתן להסיק ...
שאלות ליטקוד קשות, LeetCode Hard problems, איך לפתור את שאלות ליטקוד הכי קשות שיש? איך לפתור שאלות שאין להן תשובה? איך לפתור שאלות שאי אפשר לפתור אותן? איך לפתור שאלות ליטקוד שאין להן פתרון? איך לנתח שאלות חשיבה? איך ללמוד תכנות מחשבים? איך ללמוד מדעי המחשב? פתרון סיבוכיות זמן ריצה, ראיונות טכניים בתוכנה, שאלות טכניות לראיון עבודה בהייטק, איך להתכונן לראיונות ליטקוד? איך להתכונן לראיון עבודה בהייטק? ליטקוד בעברית, Hebrew LeetCode, חידות היגיון
שאלות ליטקוד קשות, leetcode Hard problems, איך לפתור את שאלות ליטקוד הכי קשות שיש? איך לפתור שאלות שאין להן תשובה? איך לפתור שאלות שאי אפשר לפתור אותן? איך לפתור שאלות ליטקוד שאין להן פתרון? איך לנתח שאלות חשיבה? איך ללמוד תכנות מחשבים? איך ללמוד מדעי המחשב? פתרון סיבוכיות זמן ריצה, ראיונות טכניים בתוכנה, שאלות טכניות לראיון עבודה בהייטק, איך להתכונן לראיונות ליטקוד? איך להתכונן לראיון עבודה בהייטק? ליטקוד בעברית, Hebrew leetcode, חידות היגיון כאשר אנחנו מדברים על לפתור שאלת ליטקוד, הרי שבעצם אנחנו מדברים על לקחת בעיה כלשהי , ולנסות למצוא את הפתרון שלה, שיעבוד בדרך הקצרה ביותר והיעילה ביותר מבחינת צריכת משאבים וכולי. וכדי לפתור שאלת ליטקוד בצורה נכונה, עלינו לנסות להבין את השאלה וכולי ולמצוא את החוקיות שבה ניתן לפתור את השאלה, בצורה היעילה ביותר. אבל ישנם מצבים, שבהם אין איזו חוקיות כלשהי ושאין איזה קיצור דרך כלשהו שיכול
איך לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר
איך לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר
איך לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר איך אפשר לפתור בעיות מורכבות בגיאומטריה ובחיים בכלל? אליעד כהן מסביר לעומק את התהליך והשיטה לפתור בעיות מורכבות, עם דגש על בעיות בגיאומטריה כדוגמה מייצגת. הרעיון המרכזי הוא שכאשר ניגשים לפתרון בעיה, ישנן שתי גישות עיקריות: גישה מלמעלה למטה (מהנתונים אל התוצאה המבוקשת) וגישה הפוכה, מהסוף להתחלה, כלומר, מהתוצאה אל הנתונים. איך יודעים מה נכון בוודאות בדרך לפתרון הבעיה? אליעד כהן מתחיל בכך שאומר שיש לנו בעיה ספציפית לפתור, למשל להוכיח שזווית מסוימת היא זווית ישרה (90 מעלות). הוא מסביר שכדי להוכיח זאת, עלינו ... אנחנו יודעים שאם זווית מסוימת משלימה לזווית אחרת, או שיש קווים מקבילים שיוצרים זוויות ישרות, אז אנחנו יכולים להתמקד באפשרויות האלו כדי למצוא את הפתרון. לדוגמה, אם רוצים להוכיח שהזווית היא ישרה, חייב להיות לנו נתון או תנאי מקדים שממנו ... הזו. אליעד כהן מדגיש כי הוכחה תמיד נבנית על בסיס מידע ידוע בוודאות שמוביל אותנו למידע שלא ידענו קודם. איך להתמודד עם כמות גדולה של אפשרויות בפתרון בעיה? בהמשך ההסבר, אליעד כהן מסביר שבעיה מורכבת יכולה לכלול הרבה מאוד נתונים שונים, ומתוך כל נתון אפשר להסיק מספר מסקנות שונות. כאשר יש לנו נתונים רבים, כמות האפשרויות יכולה להיות עצומה, ולכן צריך לפשט את הבעיה עד כמה שאפשר. הוא נותן דוגמה, שאם אנחנו יודעים שהוכחת זווית ישרה יכולה להתבצע דרך 30 ... את אחד מאותם 30 דברים. אם לא מצליחים, אז צריך לבדוק מה בדיוק נדרש כדי להוכיח כל אחת מאותן אפשרויות - ובכך להגיע לאפשרויות נוספות שיכולות לעזור בפתרון. לדוגמה, אם אפשר להוכיח שהצורה היא מרובע, מלבן, או צורה אחרת, אנחנו בודקים איזו צורה ... לנו. אם יש עשר דרכים להוכיח זווית ישרה באמצעות מלבן, ורק דרך אחת דרך צורה אחרת, נעדיף לחפש הוכחות של מלבן כי הסיכוי גדול יותר שנמצא במהירות את הפתרון. האם תמיד הנתונים קשורים לפתרון הסופי? אליעד מסביר כי לא כל נתון בהכרח מועיל באופן ישיר, אבל בדרך כלל 99% מהנתונים ניתנים כדי לסייע בפתרון הבעיה . כשיש נתון שלא ברור כיצד הוא קשור לפתרון, צריך לשאול איך אני יכול לנצל את הנתון הזה?. אם לא מוצאים קשר ישיר, זה לא אומר שאין קשר - אלא רק שאנחנו צריכים לבדוק עוד דרכים עקיפות לחבר אותו לבעיה. לדוגמה, נתון שנראה חסר ערך עלול להוביל למסקנות נוספות כאשר מחברים אותו לנתונים אחרים. המטרה היא לנסות להסיק ממנו משהו חדש ולגלות את הקשרים הנסתרים בתוך הבעיה. איך לבחור את כיוון הפתרון היעיל ביותר? אליעד כהן מדגיש שיש שתי דרכים עיקריות לפתור בעיות: הדרך הראשונה היא מהסוף להתחלה - להסתכל על מה שצריך להוכיח, ואז לשאול מהם ... אחורה לראות איך להשיג אותו. בדרך השנייה, תיקח את הנתונים הקיימים ותשאל מה הנתונים האלה מאפשרים לי? - מתוך כך אולי תגלה דברים חדשים שיעזרו להגיע לפתרון מהר יותר. אליעד מסביר ששתי הדרכים יכולות להוביל ל
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות איך לפתור בעיות מורכבות בצורה נכונה? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד לגשת לפתרון בעיות מורכבות, כאשר אחת השיטות המרכזיות היא להבין קודם כל מה הדבר שאנו יודעים בוודאות. לדבריו, בעיות מורכבות יוצרות תחושת עומס וחוסר אונים בגלל שיש בהן הרבה מאוד פרטים ונתונים. לפעמים לא ברור כיצד לחלק את הבעיה למרכיבים, כי לא תמיד ניתן להבין מה קשור למה, ולא תמיד ברור מהיכן להתחיל. למשל, כאשר אדם עומד מול בעיה סבוכה מאוד, עם מאות פרטים אפשריים ואין לו מושג מאיפה ... גם אם הכל נראה מבולגן ומסובך, תמיד יהיה פרט אחד או כמה פרטים שהם ודאיים. הרעיון הוא לא למהר לפתור את הכל בבת אחת, אלא לעצור לרגע ולהתמקד אך ורק בדברים הוודאיים, אלו שאנחנו בטוחים בנכונותם במאה אחוז. מה עושים כאשר לא ברור בכלל מאיפה להתחיל לפתור? אליעד מדגיש שיש לפעמים מקרים שבהם הבעיה כל כך מורכבת ולא ברור בכלל מה צריך להיות הסוף שלה. הוא נותן דוגמה ... ברגע שמחליטים על הדבר הראשון שברור בוודאות, אפשר להתקדם הלאה לשלב הבא. מה עושים כאשר החלוקה לבעיות קטנות לא מספיקה? למרות שהשיטה של חלוקה לבעיות קטנות יכולה לעזור, אליעד מבהיר שלפעמים הבעיה מורכבת מדי, והחלוקה הזו לא נותנת פתרון. במקרה כזה, אליעד ממליץ להשתמש בשיטה נוספת, שהיא ... שהחדר מיועד לשימוש ספציפי. ברגע שיש משהו בטוח, מזה הוא יכול לגזור ולהגיע למסקנות חדשות ולהתקדם לפתרון הכולל. איך הגישה של ודאות עוזרת לצאת מתקיעות בפתרון בעיות? אליעד מציין שלעתים אנשים נתקעים בלולאה ... הזו, לדבריו, עוזרת למקד את המחשבה ולהוציא את האדם מלופ של ספקות אינסופיים. הוא נותן דוגמה של בעיה מתמטית: אדם לא יודע מאיפה להתחיל את הפתרון, ולכן עליו לרשום תחילה את כל הדברים שהוא יודע ... לנסות להסיק מסקנות לגבי הדברים הפחות ברורים. בשלב מסוים, מתוך הבטוח והברור, הוא כבר יכול להגיע לפתרון מלא. מה לעשות כאשר אין שום דבר בטוח? אליעד מעלה גם ... אינם בטוחים, וזה יוצר תחושה שהכל מוטל בספק. במצב כזה, הוא מציין, ייתכן שאין באמת אפשרות להגיע לפתרון ודאי, ואז פשוט לבחור באופן אקראי - אך עדיין להסתמך על ... האקראית מבוססת על משהו שנראה יחסית יותר נכון מהאחרים. המסר המרכזי של אליעד הוא שללא קשר למורכבות הבעיה, הדרך הטובה ביותר לגשת ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ליטקוד, LeetCode Solution, איך לפתור שאלות ב LeetCode? ראיונות קוד, תרגול ליטקוד, מדעי המחשב, תכנות מחשבים, לעבוד בהייטק, ראיון טכני, שאלות חשיבה, איך לפתור בעיות מורכבות? איך לפתח את המוח? איך להתכונן לראיון עבודה בהייטק? תרגול שאלות ליטקוד כהכנה לראיון, איך להיות מתכנת מחשבים? לעבוד בפיתוח תוכנה, איך למצוא מה בטוח נכון? ללמוד לנתח תהליכים, איך ללמוד לתכנת? איך ללמוד לכתוב קוד? כתיבת קוד, לפתור חידות היגיון, איך להבין חוקיות? איך למצוא חוקיות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לפתור שאלות ב leetcode, בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לפתור שאלות ב leetcode, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לזוגיות, מגשר, מאמן מכירות בנושאי לפתור שאלות ב leetcode - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7188 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 23:24:32 - wesi1