אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לסמוך ✔יצירת אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
יצירת אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים
למה כדאי להציף בעיות אפשריות לפני כניסה לשותפות עסקית?

כאשר רוצים לבנות מערכת יחסים המבוססת על אמון, בין אם מדובר בשותפות עסקית, בהסכם בין חברות או אפילו בזוגיות ובנישואים, אחת הפעולות החשובות ביותר היא להציף מראש בעיות פוטנציאליות שעלולות להתגלות בעתיד. רוב האנשים נמנעים משיחה גלויה על בעיות אפשריות, מחשש שהשיח הזה יפגע בשותפות או יגרום לצד השני לפחד, אך למעשה, ההימנעות הזו היא טעות שעלולה לעלות ביוקר בעתיד.

מדוע אנשים נמנעים מלדבר מראש על בעיות עתידיות?

בדרך כלל, אנשים נמנעים מלשאול שאלות כמו: "מה יקרה אם לא נסתדר?", "איפה יכולות להתעורר בעיות בינינו?", "למה אתה חושב שאולי לא נסתדר?", "מה גורם לך לחשוש ממני?", או "אילו נקודות עשויות להיות בעייתיות בינינו בעתיד?". אנשים גם חוששים מחתימה על הסכם ממון לפני חתונה, מתוך תחושה שאם מדברים מראש על פרידה, אולי עדיף לא להתחתן בכלל. במקום זאת, אנשים מעדיפים להעמיד פנים שהכל מושלם ושהכל יסתדר מעצמו, למרות שברור לכולם שיכולות להתעורר בעיות בהמשך.

מהם היתרונות בהצפת בעיות עתידיות מראש?

כאשר מדברים בגלוי מראש על בעיות עתידיות, משדרים אמינות ורצינות, ומפחיתים משמעותית את הסיכון לבעיות גדולות יותר בעתיד. לדוגמה, אדם שנוהג ברכב ולא חושב שיש סיכוי שיתרחשו תאונות - למעשה מגדיל את הסיכוי לתאונה, מכיוון שהוא אינו ערני לסיכונים בדרך. לעומתו, אדם שמודע לסיכון, נוהג בצורה שקולה וזהירה יותר, ולכן הסיכוי שלו לתאונה קטן יותר.

כך בדיוק קורה גם בשותפויות: כאשר שני הצדדים מדברים על הבעיות האפשריות, הם נעשים מודעים מראש לבעיות ומוצאים דרכים למנוע או לטפל בהן אם יתעוררו. אם שותף מסוים מסרב לדבר על בעיות עתידיות או להכניס סעיפים בהסכם שיגנו עליו, יש רק שתי אפשרויות: או שהוא אינו מודע לסכנות ואינו מבין בתחום, או שהוא יודע מראש שהוא לא יכבד את ההסכם ומתכנן להפר אותו, ולכן לא אכפת לו מההשלכות.

איך נכון להציף בעיות בלי להרתיע את הצד השני?

למרות החשיבות של הצפת בעיות, חשוב להקפיד לעשות זאת בצורה מאוזנת וחכמה. אם תגזימו ותעלו יותר מדי בעיות, אתם עלולים להכניס את השותף הפוטנציאלי לחרדות, ולגרום לו להירתע משיתוף פעולה איתכם. לכן, הצפת הבעיות צריכה להיעשות באופן מתון וממוקד, תוך כדי יצירת שיח פתוח וכנה, בלי להלחיץ את הצד השני.

אילו שאלות כדאי לשאול בפגישת היכרות עם שותף עסקי?

בפגישת היכרות עם שותף פוטנציאלי, רצוי לשאול שאלות כמו:
  • איפה לדעתך עלולות להתעורר בעיות בינינו בעתיד?
  • אילו בעיות היו לך בעבר עם שותפים או לקוחות אחרים?
  • מה יכול לגרום לך לא להסתדר איתי לדעתך?
  • ממה אתה חושש בשותפות בינינו?
  • איך בדרך כלל אתה נוהג לפתור מחלוקות?
  • מה לדעתך יכול לגרום לשותפות בינינו להיכשל?
העלאת שאלות אלו יוצרת שיח אמיתי, מפחיתה אי - ודאות, ומאפשרת לצדדים להתכונן טוב יותר לשותפות מוצלחת.

מדוע אנשים לא אמינים נמנעים מהצפת בעיות?

אליעד מסביר שכאשר אדם נמנע לחלוטין מלהעלות שאלות הנוגעות לבעיות עתידיות, הוא בדרך כלל או טיפש, או שקרן המתכוון להפר את ההסכם בכל מקרה. אנשים לא אמינים יעדיפו לסגור עסקה במהירות בלי לדון בנושאים רגישים, כי הם לא מתכוונים לעמוד בהתחייבויות. לעומתם, אדם רציני ואמין יעדיף לדון מראש על כל הסעיפים, אפילו אם מדובר בנושאים קשים, כדי להבטיח שההסכם באמת יהיה טוב וברור לכולם.

מה המסקנה לגבי שיחות על בעיות פוטנציאליות?

אליעד מציע לאמץ גישה מפוכחת, שבה בעת יצירת אמון עם שותפים עסקיים או כל סוג של שותפות אחרת, לא לחשוש להציף בעיות עתידיות. זוהי לא המלצה מוחלטת, אבל בהחלט עצה שצריך לשקול ברצינות: לחשוב כמה, איך ולמה כדאי להציף את הבעיות הללו כבר בשלב הראשוני של ההיכרות.

בסופו של דבר, הצפת בעיות מראש לא מעידה על חוסר אמון, אלא להפך - היא מראה על רצינות, אמינות ושקיפות, ומגבירה את הסיכוי לשותפות ארוכת טווח ומוצלחת.
איך לשדר אמון ולבנות מערכת יחסים אמינה עם שותף?

כאשר רוצים ליצור שותפות עם מישהו - בין אם זה בתחום העסקי, החברתי או הזוגי - יש צורך לבנות אמון. אז איך גורמים למישהו להאמין בך? איך משדרים אמון? יש לכך היבטים רבים, וההיבט המרכזי כרגע הוא זה: צריך להציף מראש את הבעיות שאתה חושב שיכולות לצוץ בהמשך הדרך.

אני אסביר: כששני אנשים נפגשים כדי לבדוק אם הם מתאימים לשותפות - אם זה בעסק, בזוגיות או בכל מסגרת אחרת - רוב האנשים חוששים לדבר על הבעיות שעלולות להתעורר. אנשים נמנעים מלשאול שאלות כמו:
  • למה שלא נסתדר?
  • מה נעשה אם יתגלו חיכוכים בינינו?
  • מה עלול לגרום לשותפות שלנו להיכשל?
  • איפה לדעתך יכולים להיות הקשיים בינינו?
  • ממה אתה חושש לגביי, וממה אני חושש לגביך?
אלו שאלות שאנשים מעדיפים לא להעלות. זו בדיוק הסיבה שאנשים נמנעים מלחתום על הסכם ממון לפני חתונה - הם לא רוצים לחשוב על פרידה, כי אם יש חשש לגירושים, אז למה להתחתן? אבל בפועל, התעלמות מהבעיות אינה מעלימה אותן.

למה חשוב להציף בעיות מראש?

אם רוצים לשדר אמון ולפעול בצורה נכונה, חובה לדבר מראש על הבעיות שיכולות להופיע.

אנשים נוטים להתחלק לשני טיפוסים:
  • אלה שאומרים "יהיה בסדר, הכל יסתדר". הם הכי מסוכנים - כי אדם שנוהג ברכב בלי לחשוב שאולי תהיה תאונה, יגדיל את הסיכוי שתהיה תאונה.
  • לעומתם, יש את אלה שמבינים מראש שיכול להיות משבר - והם נערכים בהתאם. הם מנהלים סיכונים, ולכן הסיכוי שלהם להצליח גבוה יותר.
כשאדם נכנס לשותפות בלי לבדוק אילו בעיות עלולות לצוץ, זה אומר אחד משני דברים:
  • או שהוא לא מבין מה הוא עושה.
  • או שהוא מתכוון לרמות אותך בכל מקרה, ולכן הוא לא טורח לברר על הסיכונים.
אם מישהו חותם על הסכם בלי לבדוק סעיפים שמגנים עליו - או שהוא טיפש, או שהוא יודע מראש שהוא הולך להפר את ההסכם, ולכן לא אכפת לו מהסעיפים המשפטיים.

איך לא להפחיד את השותף הפוטנציאלי?

כמובן, יש כאן איזון עדין:

מצד אחד, חשוב להציף בעיות מראש, מצד שני, אם תגזים ותדגיש רק בעיות, השותף הפוטנציאלי עלול להיבהל ולסגת.

לכן, צריך להעלות את הנושאים הללו בצורה חכמה ומתונה - לנהל שיח פתוח אבל לא מלחיץ.

שאלות שכדאי לשאול בשלב ההיכרות עם שותף

כשנפגשים לבדוק שותפות, מומלץ לשאול:
  • איפה אתה חושב שיכולות להיות בעיות בינינו?
  • האם היו לך בעיות עם שותפים קודמים? מה למדת מזה?
  • אילו אתגרים אתה רואה בעבודה איתי?
  • איך אתה מתמודד בדרך כלל עם חילוקי דעות?
  • מה יגרום לך לרצות להפסיק את השותפות?
ככל שהשיחה תהיה יותר כנה ופתוחה, כך יהיה קל יותר לבנות שותפות מבוססת אמון ולמנוע בעיות עתידיות.

לסיכום

אנשים חכמים יודעים שהימנעות מהצפת בעיות היא לא פתרון - להפך. דווקא שקרנים ונוכלים יעדיפו לחתום על הסכם מהר ככל האפשר בלי לברר את כל הפרטים, כי הם ממילא מתכוונים להפר אותו. אדם חכם שרוצה באמת לבנות אמון ולכבד את השותפות, יעדיף להציף בעיות מראש ולדבר עליהן.

תחשבו על זה. זו לא המלצה מוחלטת, אבל בהחלט נקודה חשובה להתבוננות: כמה, איך ולמה כדאי להציף בעיות פוטנציאליות כבר בשלב ההיכרות?

בהצלחה!

אם אתם רוצים לקרוא עוד על יצירת אמון, הצפת בעיות, ניסוח הסכמים, שותפויות או הסכמי ממון - חפשו מידע נוסף באינטרנט ותעמיקו בנושא.
איך להציף איך לגרום לו לשכנע מישהו תכנון לטפל לטעות חרדה ניסוח הסכמים הפוטנציאלי לחשוש ליצור אמון עם שותפים עסקיים איך לבחור איך לבחור שותף איך לבחור שותף לעסקים איך לבחור שותפים איך לגרום איך לגרום לה איך לגרום לו איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו לסמוך עליך איך לגרום למישהי איך להציף איך להציף בעיות עתידיות איך לשדר איך לשדר אמון איך לשכנע מישהו אמון אמון עם שותפים אמונה אפשרי בחירה בעיה בעיות בעיות אפשריות בעתיד בעיות עתידיות היכרות עם שותפים הסכם הסכם ממון הסכם ממון לפני החתונה הסכמים הצפת בעיות הצפת בעיות עתידיות יצירת אמון יצירת אמון עם שותפים עסקיים כסף לבחור לבחור שותף לבחור שותף לעסקים לבחור שותפים לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לו לגרום למישהו לגרום למישהו לסמוך עליך לגרום למישהי להציף להציף בעיות להציף בעיות עתידיות לסמוך לסמוך עליך לפני החתונה לשדר לשדר אמון לשכנע מישהו נאמנות ניסוח ניסוח הסכם ניסוח הסכמים עסק עסקים עתיד פגישת היכרות פגישת היכרות עם שותפים שותף לעסק שותף לעסקים שותפות שותפים שותפים עסקיים
אינטואיציה / תחושת בטן / להקשיב ללב / להקשיב לרגש / אינסטינקט, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על האינטואיציה? איך לשפר את האינטואיציה? מתי אפשר לסמוך על אינטואיציה? איך לאזן בין אינטואיציה לחשיבה רציונלית, תחושה פנימית, ידיעה אינסטינקטיבית, דחף פנימי
... לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על האינטואיציה? איך לשפר את האינטואיציה? מתי אפשר לסמוך על אינטואיציה? איך לאזן בין אינטואיציה לחשיבה רציונלית, תחושה פנימית, ידיעה ... דחף פנימי וכאן אסביר, האם וכמה הגיוני לסמוך על אינטואיציה תחושת בטן להקשיב ללב להקשיב לרגש וכיוב? או שעדיף לא להקשיב לאינטואיציה ... דבר לעומק וכולי? אז נשאל כך, האם הגיוני לסמוך על מישהו שנותן לך עצה כלשהי? תשובה: תלוי מי המישהו, מה התחום שבו אתה מתייעץ איתו? ... עניין. אז לגבי אינטואיציה, האם הגיוני לסמוך עליה? תשובה: כל מקרה לגופו. ואני אסביר. ברמת העיקרון אם אתה רוצה לדעת האם באמת אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך, אתה צריך לבדוק עם השכל שלך לעומק, את האינטואיציה שלך, ובהתאם לזה לנסות להבין, האם ועד כמה אתה יכול לסמוך על האינטואיציה שלך. בפועל זה אומר, שעליך לקחת החלטות שאתה מקבל בצורה אינטואיטיבית ... יכול לדעת את האמת, האם ועד כמה אתה יכול לסמוך על תחושת הבטן שלך. לדוגמה: אם אתה מקבל החלטות לפי תחושת בטן ואחר כך כשאתה בודק אותך, ... לך שתמיד אתה טועה, הרי שתמיד כדאי לך לא לסמוך על תחושת הבטן שלך. ואם מתברר לך שב 75% מהמקרים אתה מרוצה מהאינטואיציה שלך, אז זה אומר שמבחינתך אתה יכול לסמוך ב 75% על האינטואיציה שלך. זה כל העניין כולו. וכמובן שבאופן כללי, יתכן שיש תחומים ... נושאים יותר קריטיים, שבהם לא כדאי לך לסמוך על האינטואיציה שלך וכולי. כמו כן אוסיף, כי בפועל, האדם תמיד גם סומך על האינטואיציה ... עצמו. במילים אחרות, השאלה היא, לא האם לסמוך על האינטואיציה, אלא כמה לסמוך על האינטואיציה. וכאן התשובה היא, שזה בהתאם לבדיקות שאתה עושה מעת לעת לאינטואיציה ... עם השכל שלך, כדי לדעת האם וכמה אתה יכול לסמוך עליו או לא. האם אתה יכול לסמוך על בקרת השיוט ברכב שלך ועל המערכת לשמירת נתיב ברכב שלך? ואם המהירות יותר גבוה? ואם ... ורואה האם ובאיזה מקרים וכמה אתה יכול לסמוך עליה? בדיוק כך לגבי אינטואיציה תחושת בטן להקשיב לרגש וכולי. כל מקרה לגופו. מעת לעת ... הבטן שלך. ותראה האם וכמה אתה באמת יכול לסמוך עליהן. ומי שרוצה לדעת איך הוא יכול לשפר את האינטואיציה שלו לכך שהוא יוכל תמיד לסמוך עליה מה הוא צריך לעשות? תשובה: הדרך לכך עוברת רק דרך השכל. דהיינו, ככל שהאדם לומד ...
על מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים
על מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים
... מי אפשר לסמוך? אין לנו על מי להישען, על מי לסמוך? לסמוך על עצמך, לסמוך על אחרים, לסמוך על האמת, להטיל ספק, לתת אמון, נתינת אמון, ספקות בחיים האם אפשר באמת לסמוך על מישהו או משהו בחיים? השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה בהרצאה היא על מי או על מה אפשר לסמוך בחיים. לפי אליעד, התשובה לכך מורכבת מאוד ותלויה בגילוי האמת הסופי ובבדיקה עמוקה של כל הנחות היסוד שלנו. האם אפשר לסמוך על החושים ועל השכל שלנו? אליעד מסביר שבעיקרון, יש שתי אפשרויות בסיסיות בנוגע לחושים ולשכל: האפשרות הראשונה היא שהחושים והשכל אכן אומרים לנו את האמת באופן מלא, ובמצב זה ניתן לסמוך עליהם לחלוטין. האפשרות השנייה היא שהחושים והשכל מטעים אותנו או מבלפים אותנו, ואז כמובן אי אפשר לסמוך עליהם באופן מוחלט. כדי לדעת על מי לסמוך, האדם צריך לברר את האמת לעומקה. אם אדם בודק ובוחן את החושים והשכל באופן יסודי, יכול להיות שיגלה שחלק ... אדם מגלה שחלק מהדברים שהחושים והשכל אומרים לו הם אמת, הוא יכול לבחור לסמוך על אותם חלקים ספציפיים. מצד שני, אם התברר לו שהחושים או השכל מבלפים אותו, הוא עדיין יכול לבחור לשקר לעצמו ולהמשיך לסמוך עליהם, אבל הוא עושה זאת במודע. מה המשמעות של לסמוך באופן מוחלט על משהו או מישהו? אליעד כהן מסביר שלסמוך זו מילה גדולה, כי כדי לסמוך על משהו באופן מלא ומוחלט, אתה חייב להיות בטוח במאה אחוז שהדבר הזה הוא תמיד אמיתי, אמין ונכון. אך מאחר שבדרך ... יש ספקות לגבי המציאות ולגבי מה שהחושים והשכל שלנו אומרים, בפועל אי אפשר לסמוך על שום דבר או אדם באופן מוחלט. הוא נותן דוגמה לאנשים שאומרים שהם סומכים על אלוהים. לטענתו, גם אנשים אלו לא ... אם היה סומך עליו באופן מלא היה מקבל בשלווה כל מצב כפי שהוא. למה אי אפשר לסמוך אפילו על אלוהים? אליעד מתאר שהסיבה לכך שאי אפשר לסמוך אפילו על אלוהים, היא שאין ודאות מוחלטת שאותו אלוהים ירצה תמיד בטובתנו כפי שאנחנו תופסים אותה. ייתכן שהאל יפעל לטובתנו אך בדרך שנתפסת לנו כרעה, ולכן לא ניתן לסמוך עליו שיפעל תמיד בהתאם לציפיות שלנו. הוא מציין גם שאנשים שמפחדים לסמוך על עצמם לעיתים קרובות פונים לסמוך על אלוהים, מתוך חשש לקחת אחריות על עצמם ועל החלטותיהם. אליעד מסביר שדווקא האנשים האלה מתערערים כאשר נאמר להם שגם על אלוהים לא ניתן באמת לסמוך במובן שהם חשבו. מה המסקנה הסופית לגבי האפשרות לסמוך? המסקנה שאליעד מגיע אליה היא שאין על מי לסמוך באופן מוחלט, לא על אנשים, לא על השכל, לא על החושים ואפילו לא על אלוהים. הוא מדגיש משפט מוכר אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים, אך מפריך גם את המשפט הזה ומסביר שאפילו לא ניתן לסמוך על אותו אבינו שבשמיים במובן המקובל. כל זה מוביל להבנה הפנימית של האדם שאין לו למעשה על מי לסמוך מלבד האמת עצמה, ורק לאחר בירור מלא של האמת ניתן יהיה לדעת מה אמין ומה לא. אליעד מדגיש שכדי להגיע לוודאות כזו האדם חייב להיות פתוח לאפשרות שהוא לא יכול לסמוך על שום דבר, וזהו הצעד הראשון לגילוי האמת המוחלטת. האם אדם יכול לבחור במודע לסמוך על משהו שידוע לו שהוא שקר? כן, אליעד מדגים שהאדם יכול לשקר לעצמו באופן מודע. גם אם הוא יודע שהשכל או החושים שלו לא אמינים, הוא יכול להחליט לסמוך עליהם בכל זאת, אך הוא צריך לדעת שהוא בוחר בשקר באופן מודע. אין איסור לעשות זאת, אך זו בחירה שהאדם עושה תוך ...
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך עלי? אמון במערכות יחסים
לסמוך, על מי אפשר לסמוך? האם אפשר לסמוך על מישהו? איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? על מי לא לסמוך? מה הסימנים שאפשר לסמוך על מישהו? חשדנות, למה אני לא סומך על מישהו? האם מישהו בוגד בי? למה מישהו לא סומך ... יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? האמון במערכות יחסים הוא נושא רגיש ומורכב, והוא מבוסס על מספר גורמים. ... היא איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? כאשר אנו בוחנים את השאלה הזו, יש כמה גורמים שיכולים לשפוך אור על הנושא. האם אפשר לסמוך על מישהו אם הוא לא סומך עליך? תשובה ראשונה לשאלה היא לבדוק האם האדם השני סומך ... יהיה קשה להניח שנוכל לסמוך עליו. זה יכול להיות בגלל פחד או חשש שהוא לא מודע לו, או בגלל שהוא חושב שבסופו של ... שבגללה אדם עשוי לא לסמוך על מישהו היא לעיתים קרובות פחד או חוסר ביטחון אישי. פחד כזה יכול לנבוע מחוויות ... עצמך. איך לגרום למישהו לסמוך עליך? כדי לגרום למישהו לסמוך עליך, חשוב להראות לו שאתה באמת רואה בו חבר ושאתה מסור לו. אמון נבנה דרך מעשים ... אכפת לך ממנו. האם אפשר לסמוך על מישהו? מניפולציות במערכות יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? נתינת אמון חשדנות במערכות יחסים איך אפשר לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו? האמון במערכות יחסים הוא נושא מורכב עם היבטים רבים. אחת הדרכים לבחון אם אפשר לסמוך על מישהו היא לשאול את עצמך האם הוא סומך עליך. אם אדם לא סומך עליך, זה יכול ... לא תמיד יהיה לך סיבה לסמוך עליו. איך בודקים אם מישהו סומך עליך? אם מישהו לא סומך עליך, זה יכול להיות בגלל ... לא חברים, ולכן קשה יהיה לסמוך עליו, כי אם היה רואה בך חבר אמיתי, היה בוטח בך. לפעמים, אנשים מפרשים את המציאות ... לא תמיד המצב. האם אפשר לסמוך על מישהו אם הוא לא סומך עליך? אם אדם לא סומך עליך, אין סיבה שאתה תסמוך עליו. זאת ... כלפיו. איך לגרום למישהו לסמוך עליך? כדי לגרום למישהו לסמוך עליך, חשוב להראות לו שאתה באמת רואה בו חבר, שאתה מסור ונאמן. זה דורש זמן ... יחסים איך לדעת אם אפשר לסמוך על מישהו נתינת אמון חשדנות במערכות יחסים מניפולציות במערכות יחסים השתקפות עצמית, ...
ספקים ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים
ספקים ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים
... ונותני שירות, למה לא לסמוך על הספקים שלך? למה לא לסמוך על נותני שירות? איך לנהל עסק? לסמוך על העובדים, אינטרסים בניהול עסקים, על מי אפשר לסמוך בעסקים? למה לסמוך רק על עצמך? לסמוך על נותן שירות, לסמוך על ספק, אימון לעסקים למה לא לסמוך על ספקים ונותני שירות בעיניים עצומות? כאשר מנהלים עסק, אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחתו הוא עבודה עם ספקים ונותני שירות. אך חשוב לזכור, ... שהיו יכולות להימנע עם קצת יותר מעורבות ובקרה. זה נכון גם לגבי עובדים פנימיים בעסק שלך, שלא תמיד ידאגו לאינטרס שלך באותו האופן שבו אתה דואג לו. אז על מי אפשר לסמוך בעסקים? האמת היא שבניהול עסק, הדרך הטובה ביותר היא לסמוך בעיקר על עצמך ולוודא שכל פרט מתנהל כפי שצריך. אמנם ניתן להיעזר באנשים אחרים, אך אין להניח שהם יפעלו באותו האופן שבו היית רוצה שיפעלו. כל ... ולהגביר את הצלחת העסק. ניהול עסקים בצורה חכמה עבודה עם ספקים ונותני שירות כיצד לנהל עובדים בעסק אחריות אישית בעסקים הימנעות מטעויות עסקיות נפוצות למה לא לסמוך על ספקים ונותני שירות בעיניים עצומות? כאשר אתה מנהל עסק, יש לך ספקים ונותני שירות שאמורים לעזור לך להפעיל אותו בצורה חלקה. עם זאת, חשוב ... שסוכם. הדבר נכון גם לגבי עובדים פנימיים בעסק שלך - גם הם, בסופו של דבר, פועלים מתוך אינטרס אישי ולא בהכרח ידאגו לעסק שלך כמו שאתה היית רוצה. אז על מי אפשר לסמוך בעסקים? האמת היא שבניהול עסקי, הדרך הטובה ביותר לפעול היא לסמוך בעיקר על עצמך ולוודא שכל פרט מתנהל כפי שצריך. אמנם ניתן להיעזר באנשים אחרים, אבל אין להניח שהם דואגים להצלחה שלך כמו שאתה דואג לה. איך ...
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים?
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים?
לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים? על מי אפשר לסמוך בחיים? אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית על מי אפשר לסמוך בחיים?. אנשים רבים סומכים על אנשים אחרים או על הנחות ... על המחשבה שלו שהוא כן יכול לבצע אותה, גם אז הוא מסתכן בנזק. בשני המקרים האדם טעה, כי הוא סמך על דבר שאינו אמיתי. מדוע אי אפשר לסמוך אפילו על השכל של עצמך? אליעד כהן מדגיש נקודה חשובה: אסור לאדם לסמוך על שום דבר, כולל על השכל שלו עצמו. הוא נותן דוגמה לכך ... שמציאותו האמיתית היא דווקא גן עדן. המסקנה כאן ברורה - השכל הוא מוגבל ואינו יכול להיות אינדיקציה ודאית לאמת. על מה באמת אפשר לסמוך בחיים? לפי אליעד, הדבר היחיד עליו אפשר לסמוך הוא האמת. אך מיד עולה השאלה כיצד ניתן לסמוך על האמת אם אי אפשר לסמוך על השכל שיזהה את האמת הזו? אליעד מסביר שאם אדם יחפש את האמת באמת ובאופן יסודי, הוא יגיע להבנה ודאית של האמת המוחלטת. כדי לדעת אם אפשר לסמוך על דבר כלשהו, צריך לבדוק אם קיימת אפשרות אחרת לדבר הזה. אם קיימת אפשרות אחרת, הרי שמה שהאדם חושב כאמת הוא רק אפשרי, ולא מחויב. לכן, הדבר אינו מספיק יציב ואי אפשר לסמוך עליו באמת. כל דבר שהאדם מסוגל לחשוב את ההפך שלו - ... המציאות - דבר שאולי קיים ואולי לא. אם האדם יכול לדמיין או לחשוב על אפשרות אחרת לדבר, הרי שהדבר הוא רק אפשרי המציאות ולא ניתן לסמוך עליו באופן מוחלט. מחויב המציאות - דבר שחייב להיות קיים ולא ניתן לדמיין או לחשוב על מצב שבו הוא אינו קיים. זהו הדבר היחיד שאפשר לסמוך עליו באמת ובצורה מוחלטת. לדוגמה, אם אדם אומר האמת היא ... עצמו בכנות האם הוא יכול לחשוב או לדמיין מצב שבו האמת אינה X אלא משהו אחר. אם כן, הרי שזו אמת לא מוחלטת אלא רק אפשרית, ולכן אסור לסמוך עליה באופן מוחלט. אדם שסומך על אמת כזו מסתמך בעצם על ... האמת המוחלטת, הוא מגיע למצב שבו הוא אינו יכול לחשוב על שום אפשרות מנוגדת. אין למה להשוות את האמת הזו, ולכן היא היחידה שאפשר לסמוך עליה. קשה להסביר את האמת המוחלטת במילים, כי אין לה ... בין מחויב המציאות לבין אפשרי המציאות, יגיע בסופו של דבר לנקודה שבה ישנה רק אמת אחת שאין לה הפך, שהיא הדבר היחיד שעליו אפשר לסמוך באמת. לסמוך אמת מוחלטת אפשרי המציאות מחויב המציאות השכל והאמת לסמוך - על מי אפשר לסמוך בחיים? הנושא שעליו דיבר אליעד הוא על השאלה על מי אפשר לסמוך בחיים?. בהסברו, הוא מציין שאנשים סומכים על אחרים ... במשימה שהוא לא מסוגל לבצע, גם אז הוא עשוי להיתקל בנזק, כי הוא סמך על משהו שאינו אמיתי. העיקרון המנחה של אליעד הוא שעל מה אפשר לסמוך? על האמת בלבד. הוא טוען שאין אפשרות לסמוך על אף אחד בעולם, אפילו לא על השכל של עצמו, מכיוון ... רע מאוד, כמו בגיהינום, בעוד שבמציאות הוא נמצא בגן עדן, אך הוא סובל רק בגלל שהוא מאמין למה שהשכל שלו אומר לו. הדבר היחיד שאפשר לסמוך עליו, לפי אליעד, הוא האמת. אך השאלה היא איך אפשר לדעת אם משהו הוא אמת או לא, אם האדם לא יכול לסמוך על השכל שלו? איך אדם יוכל לדעת אם משהו הוא אמיתי או לא אם הוא לא יכול לסמוך על עצמו? ההמלצה היא, שכל אדם שיחפש את האמת באמת, יצליח בסופו של דבר להגיע להבנה ולהכרה של האמת. השאלה החשובה היא לשאול את עצמך האם אפשר לסמוך על דבר מה. אם יש לך ספק, סימן שאין לך תשובה מוחלטת, ולכן אינך יכול לסמוך על הדבר הזה. כל עוד אתה יכול לחשוב על הפוך ממה שאתה ... לדמיין אפשרות אחרת, אז מה שהוא טוען הוא לא אמת מוחלטת אלא אפשרות אחת בלבד. השכל של האדם, כמו כל דבר אחר, הוא מוגבל, ולכן אין לסמוך עליו כהוכחה לנכונות של משהו. אם אדם טוען שהאמת שלו ... אז בהכרח יש גם משמעות להפך של הדבר, כי אם הצלחת להוכיח משהו, תמיד אפשר להוכיח את ההפך שלו. הנקודה המרכזית היא שהאדם לא יכול לסמוך על שום דבר במציאות כל עוד הדבר לא מחויב למציאות. כל ...
על מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות
על מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות
... מי לסמוך? על מי לא לסמוך? על מי אפשר לסמוך? מה האינטרס של מישהו? לסמוך על אלוהים, לסמוך על עצמך, שכר ועונש, ככה עלה ברצונו, כך עלה במחשבה לפני, תפילה לאלוהים, שמירת מצוות האם אפשר לסמוך על מישהו בלי לדעת את האינטרס שלו? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה מהותית על האפשרות לסמוך על אדם מבלי לדעת את האינטרס האמיתי שלו. הוא משתמש בדמות בשם פיטר בליש מתוך הסדרה משחקי הכס, כדוגמה לאדם שלא ניתן לדעת באמת את מניעיו. פיטר בליש הוא דמות זיקית, שאי אפשר לדעת מה באמת הוא רוצה, ולכן אי אפשר לסמוך עליו. למשל, גם אם הוא אומר שיגן עליך ומציע לך את כל הצבא שלו, עדיין קיימת האפשרות שברגע האמת הוא יפנה נגדך, כי לא ברור מה המניע העמוק שלו. לפי אליעד, חשוב להבין שהיכולת לסמוך על אדם קשורה לידיעה מה באמת מניע אותו, מה האינטרסים שלו, ומה הוא רוצה באמת להשיג. אם לא ברור מה האדם רוצה, יש סכנה תמידית שהוא יפעל נגד האינטרס שלך, אפילו מבלי שתדע או תצפה לכך מראש. האם ניתן לסמוך על אלוהים ומה האינטרס של אלוהים? אליעד ממשיך לשאלה הבאה - האם ניתן לסמוך על אלוהים. הוא מסביר שבאופן עקרוני לאלוהים לא יכול להיות אינטרס. אליעד מפרט: מה זה אינטרס? אינטרס הוא צורך או אילוץ של מישהו להשיג משהו. אדם רוצה בטובתו או ... שמגבילים את בחירותיו. לפיכך, אי אפשר לסמוך על אלוהים שיפעל לטובתך או לרעתך, כי אין לו שום אילוץ או חובה. אליעד מחדד את הנקודה ואומר שגם אם אלוהים מבטיח משהו, הוא לא חייב לעמוד בהבטחתו, כי שום דבר לא ... כך עלה ברצוני. למי אפשר לפנות אם אי אפשר לסמוך על אלוהים? הבעיה שאליעד מציג היא שאם אי אפשר לסמוך על אלוהים, אז לא ברור למי לפנות בשעת צרה, או למי אפשר להתפלל או לבקש עזרה. אנשים רבים ממציאים לעצמם שאלוהים אוהב אותם במיוחד, דואג להם, ומקשיב לתפילותיהם. אך ... וגם לא מחויב כלל לעזור או לתמוך בך. האם אפשר לסמוך על עצמך? אליעד מעלה גם שאלה נוספת: האם אפשר בכלל לסמוך על עצמך? הוא מסביר שרוב האנשים מאמינים שהם יודעים מה טוב עבורם, אבל לא מבינים לעומק את האינטרסים שלהם. הוא מדגים באמצעות שאלות פשוטות כמו: למה אתה רוצה משהו ... שלו, וכך הוא יוכל לפעול בצורה נכונה יותר ולסמוך על עצמו בצורה אמתית. לסיכום, על מי באמת אפשר לסמוך? הנקודה המרכזית שאליעד מעביר בהרצאה היא החשיבות העצומה של הבנת האינטרסים. לא ניתן באמת לסמוך על מישהו (כולל אלוהים ואפילו על עצמך) בלי להבין לעומק את האינטרסים שלו. לכן, המפתח להחלטות נכונות ולהתנהלות נכונה בחיים הוא בירור והבנה מעמיקה של האינטרסים, ... אלוהים באמת דואג לך? ככה עלה ברצונו האם אפשר לסמוך על עצמי? מה האינטרס של אלוהים? שכר ועונש ביהדות האם אלוהים אוהב אותך יותר מאחרים? למי אפשר לפנות כשקשה? ...
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב?
לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? מה האינטרסים של מישהו? סוכן כפול, ניגוד אינטרסים, מה האינטרסים של אלוהים? למה אלוהים ברא את העולם? למה אלוהים נתן את התורה? מה האינטרס שלי? למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה להרגיש טוב? לסמוך, על מי אסור לסמוך? על מי לא לסמוך? בשיחה זו, אליעד כהן עוסק בשאלת הסמכות והאמון, תוך שהוא מעלה שאלות פילוסופיות ועמוקות על מהות האינטרסים של אנשים, של אלוהים ושל עצמנו. האם הגיוני לסמוך על מישהו כשלא ברור מה האינטרס שלו? הוא פותח בכך שאדם יכול לבוא ולהציע עזרה, אך אם איננו מבינים את מניעיו, לא ניתן לסמוך עליו. לדוגמה, אם מישהו מציע לך משהו בלא הסבר ברור למה הוא עושה זאת, יש מקום לחשש. דוגמתו הראשונה מציגה סיטואציה בה אדם ... למה הוא רוצה להעניק לך בית מתנה? אם אין הסבר ברור לאינטרס שלו, לא ניתן לסמוך עליו. אותו עקרון חל גם במצבים אחרים, כמו למשל אדם שמוכר רכב במחיר נמוך משמעותית מהשווי האמיתי שלו. אם הוא מציע רכב בשווי מיליון שקל במאה אלף, נשאלת השאלה: מה הוא מרוויח מזה? איך אפשר לסמוך על אדם כזה? אליעד כהן ממשיך ומשתף בשאלה רבת ערך: האם יש מישהו בעולם שסומך עליו בלי לדעת מה האינטרס שלו? התשובה, לדבריו, ... את אליעד כהן למסקנה, כי אם לא ניתן לדעת את מטרותיו של אלוהים, אין מקום לסמוך עליו. הוא מציין כי כל ניסיון להסביר את מטרותיו של אלוהים, למשל, שבגלל שהוא טוב, הוא ברא את העולם, לא עונה על השאלה: למה ... הוא כל - יכול, למה הוא צריך כלום? בהמשך, הוא בוחן את השאלה האם אדם יכול לסמוך על עצמו, ומבהיר שלרוב, גם האדם עצמו לא יודע מה האינטרס שלו. לכל אדם יש רצונות, כמו למשל לרצות להרגיש טוב או להיות מאושר, ... של האדם בעצמו? אם אדם לא מבין את האינטרס האמיתי שלו, כיצד הוא יכול לסמוך על עצמו? לסיום, אליעד כהן מזמין את הצופים לחשוב על השאלות שהועלו בשיחה, ושם את הדגש על כך שחשוב לא לסמוך על אנשים שאנחנו לא יודעים מה האינטרס שלהם - וגם לא על אלוהים, שכן גם אלוהים לא תמיד מובן או ניתן לחיזוי. מה האינטרס של אלוהים? על מי לא לסמוך? איך לסמוך על עצמנו? למה אלוהים ברא את העולם? מה האינטרס של האדם? ...
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
הפרעת אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן
... אישיות, למה אני סומך יותר מידי על אנשים? למה אני סומך על מי שלא צריך לסמוך עליו? למה אני נותן שידפקו אותי? למה אני פראייר? למה אני וותרן? מיזנתרופיה, פילנתרופיה, אופי קיצוני, הומופוביה, לסמוך על אנשים, שחור או לבן למה אני סומך יותר מדי על אנשים? אליעד כהן מסביר מדוע ... ושוב אמון באנשים למרות שפוגעים בו, נחשב בעיני עצמו ובעיני הסביבה לפעמים כתמים או פראייר, וממשיך לתת אמון גם כשזה לא הגיוני. מה הקשר בין לסמוך יותר מדי לבין חשיבה בשחור או לבן? לפי אליעד כהן, אחת הסיבות המרכזיות לכך שאדם סומך בצורה מוגזמת היא קיומה של חשיבה קיצונית או חשיבה בשחור או לבן. אדם כזה חושב שיש לו רק שתי אפשרויות מנוגדות וקיצוניות: לסמוך על כולם ללא יוצא מן הכלל. לא לסמוך על אף אחד בכלל. בגלל שהוא חושב שיש לו רק שתי אופציות אלו, הוא יעדיף לסמוך על כולם, מפני שהאלטרנטיבה נראית לו גרועה יותר. מדוע אדם יעדיף לסמוך על כולם מאשר לא לסמוך על אף אחד? אליעד כהן מסביר שלעיתים אדם מדמיין מצב שבו הוא לא סומך על אף אחד וחושב לעצמו שאם הוא יגיע למצב כזה, החיים שלו לא יהיו שווים כלום. במקרה כזה, האדם מעדיף לקחת את הסיכון לסמוך יותר מדי, כי לתפיסתו, הנזק שייגרם לו מאי - אמון מוחלט הוא גדול בהרבה מהנזק ... להם להתנגד בחריפות רבה כדי להתרחק מהדבר שמאיים עליהם פנימית, ולכן הם מגיבים באופן קיצוני כלפי הצד הנגדי. איך ניתן לשנות אופי קיצוני של לסמוך יותר מדי? אליעד מציע שאם אדם מזהה אצלו התנהגות קיצונית, כגון לסמוך יותר מדי על אנשים, הוא צריך לבדוק בתוך עצמו האם קיימת בתוכו חשיבה קיצונית הפוכה שאותה הוא מנסה להימנע מלממש. אם יצליח להבין שהוא לא חייב לבחור בין קיצוניות אחת לשנייה, ויבין שיש דרך אמצעית, הוא יוכל להתחיל לסמוך על אנשים בצורה מאוזנת יותר. במילים אחרות, על האדם לבחון למה הוא פוחד כל כך מהאופציה השנייה - לא לסמוך בכלל, ואז יהיה לו קל יותר למצוא את נקודת האיזון הנכונה. מה הקשר בין לסמוך על אנשים לבין הפרעות נפשיות? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים התנהגות קיצונית, כמו ... נמצאים, לנסות להבין מה מפחיד אותם בקצה השני של הסקאלה, ומתוך כך להצליח לאזן את עצמם. כאשר האדם יכיר בכך שישנן אפשרויות ביניים, הוא יוכל לסמוך על אחרים בצורה בריאה יותר, לא באופן תמים מדי ולא באופן חשדני וקיצוני. למה ...
איך לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי
איך לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי
... לסמוך על עצמך? איך לסמוך על הלב? למה אני לא סומך על עצמי? למה אני לא בטוח בעצמי? למה אני לא שלם עם ההחלטה שלי? איך להיות שלם עם החלטה? לשאול שאלה כנה, אינטרסים בחיפוש האמת, לחפש את האמת בלי אינטרס, העדפת תשובה, שוחד עצמי איך לסמוך על התשובות שהלב שלך נותן לך? אליעד כהן דן בשאלה, איך לסמוך על עצמך ועל התשובות שאתה נותן לעצמך. לעיתים קרובות האדם שואל את עצמו שאלות כמו: האם עלי לעשות משהו או לא לעשות?, האם טוב לי ... שהלב שלו נותן נכונה או לא. השאלה המרכזית שאליעד מעלה היא כיצד יכול האדם להגדיל את הסיכוי לכך שכאשר המוח שלו ייתן לו תשובה, הוא יוכל באמת לסמוך עליה ולהיות בטוח שהיא נכונה. מהו התנאי לשאלה כנה? אליעד מסביר שכדי לסמוך על התשובות שלך, עליך לשאול שאלות כנות. הכוונה בשאלה כנה היא שאלה שאתה שואל בלי להעדיף תשובה מסוימת מראש. כאשר אתה שואל שאלה ואתה מעדיף לקבל תשובה ספציפית, אתה מראש משוחד, ואז אינך יכול לסמוך על התשובה שהמוח או הלב שלך נותן לך, כי תמיד יהיה ספק: האם זו האמת, או שקיבלת אותה רק כי רצית לקבל אותה? איך האינטרס שלך ... שאלה, אך במקביל אומר ללב שלך: אני רוצה שתענה לי תשובה מסוימת, אזי הלב שלך עשוי להטות את התשובה לאותו כיוון שאתה רוצה, ובמצב כזה אינך יכול לסמוך על התשובה שאתה מקבל. מה עושים כשלא סומכים על התשובות של עצמך? כאשר אדם לא בטוח בתשובות שהוא מקבל מהמוח ומהלב, עליו לבדוק בכנות את האינטרס שלו בשאלה. אם הוא מזהה שיש לו העדפה מראש לתשובה מסוימת, הוא יכול להבין מיד מדוע קשה לו לסמוך על התשובה הזו. זה נכון לכל שאלה - בין אם היא שאלה מעשית (האם להתפטר? האם להיפרד?) או שאלה רגשית (האם הייתי בסדר? האם פעלתי נכון?). כל העדפה מראש היא בעצם סוג של שוחד עצמי, שגורם לכך שהאדם לא יכול לסמוך על התשובה של עצמו, כי היא מוטה. מה הדוגמה של יש ואין מסבירה על חיפוש האמת? אליעד כהן מביא כדוגמה מיוחדת שאלה עמוקה: האם יש ... לחפש את האמת ללא אינטרס? ההמלצה המרכזית של אליעד היא, שכאשר אתה מחפש אמת, תחפש אותה בלי אינטרס ובלי להעדיף תשובה ספציפית מראש. רק כך תוכל לסמוך באופן מוחלט על התשובה שהמוח או הלב שלך נותן לך. ככל שהחיפוש שלך יהיה יותר כנה ונטול אינטרסים, כך גדל הסיכוי שתוכל לסמוך על עצמך ולחיות בשלווה פנימית עם ההחלטות והתשובות שלך. איך לסמוך על הלב שלך? איך לקבל החלטות בלי אינטרסים? מה זה שוחד עצמי? האם יש הבדל בין יש לאין? איך לדעת שהחלטה נכונה לך? איך להיות כנה עם עצמך? למה קשה לסמוך על עצמי? ...
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
מנהיגות ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת אמון? למי לא להאמין? סוגים של מנהלים, לקיחת אחריות של אלוהים, אלוהים טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד?
... ואחריות אישית, על מי אסור לסמוך? למה לא לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? האם ביבי נתניהו הוא אלוהים? במי לא לתת ... טוב שדרכו להיטיב, במי לחשוד? מדוע לא כדאי לסמוך על מי שאף פעם לא טועה? החיים שלנו מלאים במצבים שבהם אנחנו סומכים ... על המשפחה - אבל כיצד אפשר לדעת אם באמת כדאי לסמוך על אדם מסוים? אליעד מציע טיפ חשוב: לא לסמוך על אנשים שמעולם לא מודים בטעויות. זהו עקרון בסיסי שמסייע להבחין ... כללי אנו מרבים לבטוח באחרים. מהו הטיפ שלא לסמוך על מי שלעולם לא מודה בטעויות? הטיפ המרכזי הוא לא לסמוך על אדם שאף פעם לא מודה בטעויות. הכוונה היא שכאשר אדם עשוי לטעות ... לקיחת אחריות כאשר מתרחשת טעות - מומלץ מאוד לא לסמוך עליו. כיצד בני אדם מתייחסים לטעויות ולצלחות? יש אנשים שמסוגלים ... ותמיד לוקח קרדיט על דברים חיוביים - לא כדאי לסמוך עליו. איך זה קשור לאמונה באלוהים? יש תפיסה רווחת הרואה באלוהים ... פעם לא טועה, ביבי נתניהו אף פעם לא טועה, האם לסמוך על מישהו? הכל לטובה, טעויות של מנהל, אחריות אישית של מנהל, אחריות ... להאשים מישהו אחר, להסיר מעצמך אחריות, האם לסמוך על המנהל? האם לסמוך על העובד? אלוהים עושה רק טוב תמיד, בן זוג שמסיר אחריות, בת זוג ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יצירת אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לסמוך, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לסמוך, איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ טיפולי, אימון אישי לתזונה נכונה, אימון אישי לזוגיות בנושאי לסמוך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3672 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 19:58:53 - wesi1